Södermöre kommundelsnämnd

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Södermöre kommundelsnämnd"

Transkript

1 Tid Onsdagen den 17 april 2019 kl. 17:00-19:35 Ajournering 18:45-18:55 Plats Kommundelssalen, Ljungbyholm Omfattning ande Magnus Uhr (S), ordförande Christopher Dywik (KD), vice ordförande Anna Eskilsson (C) 2:e vice ordförande Annika Lindwall (S) Ing-Marie Karlsson (S) Carina Eriksson (S) Karin Nilsson (C) Jan Martinsson (V) Johan Krantz (M) Michael Ohlsson (KD) Carina Falkestad (SD) Ersättare Fredrik Löfgren (S) Christian Anderberg (C) Christian Lindström (L) Curt Ljungholm (SD) Övriga Lena Thor, förvaltningschef, 38 Martin Westbrandt, verksamhetsutvecklare, 33 Hanna Ivarsson, kommundelsutvecklare, 35, 36d, 37 Mia Lindgren, verksamhetsutvecklare, 36c Maria Engblom, förvaltningsekonom, 36a Ann-Sofie Lagerkrantz, strateg social hållbarhet, 36b Katarina Johansson-Storm, jämställdhetsutvecklare, 36b Karin Linge, skolläkare, Lolita Persson, kommundelsutvecklare, 34 Anslaget på kommunens anslagstavla den

2 2 (17) Sekreterare Martin Westbrandt Justeras Magnus Uhr ordförande Johan Krantz

3 3 (17) 31 Patientsäkerhetsberättelse för elevhälsans medicinska insats (skolhälsovården) år 2018 Dnr SKDN 2019/0063 Handlingar Patientsäkerhetsberättelse för år 2018 Bakgrund Enligt patientsäkerhetslagen ska alla vårdgivare skriva en patientsäkerhetsberättelse som ett led i sitt systematiska förbättrings- och patientsäkerhetsarbete. I den ska vårdgivaren redovisa mål, strategier och resultat av patientsäkerhetsarbetet. Elevhälsans uppdrag är att arbeta förebyggande och hälsofrämjande och att stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål. Elevhälsans medicinska insats (EMI) i Kalmar kommun arbetar fortlöpande för att upprätthålla en så hög grad av patientsäkerhet som möjligt. Mål: Att bedriva en god och säker vård där risker elimineras genom tidig identifiering och förebyggande arbete. Strategi: - Skolsköterska finns tillgänglig på alla skolor och att dessa har ansvar för ett rimligt antal elever, ca 500 elever per heltidstjänst enligt Kalmar kommuns riktlinjer. - Personalen har den kompetens som krävs och ges möjlighet till utbildning och kompetensutveckling. - Riktlinjer och rutiner följs genom systematisk egenkontroll. - En fungerande avvikelserapportering finns och att den leder till åtgärder som sedan följs upp. Skolläkare Karin Linge informerar om patientsäkerhetsarbetet för 2018 och övergripande mål och strategier för kommande år. Sammanfattningsvis har elevhälsans medicinska insats bedrivit en god och säker vård under Bemanningssituationen har varit tillfredsställande och medicinsk elevhälsapersonal har fått tillgång till fortbildning och kompetensutveckling. Inga elever har drabbats av allvarlig vårdskada under verksamhetsåret. De avvikelserapporter som inkommit har analyserats och vid behov har åtgärder vidtagits. Patientsäkerhet 2019: Elevhälsans medicinska insats arbetar förebyggande och hälsofrämjande bland annat genom att genomföra hälsosamtal med eleverna, göra hälsoövervakande kontroller och genom att ge en stor mängd vaccinationer. EMI ger under ett läsår ca vaccindoser. Det är därför naturligt att många avvikelserapporter handlar om vaccinationer.

4 4 (17) Eftersom vaccinationsverksamheten ger upphov till flest avvikelserapporter kommer rutinerna att ses över på nytt under 2019 för att se om ytterligare förbättringar kan göras för att öka säkerheten i samband med vaccination. godkänner upprättad patientsäkerhetsberättelse för elevhälsans medicinska insats (skolhälsovården) år 2018.

5 5 (17) 32 Skador och tillbud förskolebarn och elever 2018 Dnr SKDN 2019/0064 Handlingar Sammanställning skador och tillbud förskolebarn och elever Bakgrund Elever i förskoleklass och grundskola omfattas av arbetsmiljölagen 1977:1160 som reglerar arbetsgivarens och arbetstagarens skyldigheter gällande arbets-miljön. En rutin finns framtagen för hantering och rapportering av inträffade barnoch elevskador, olycksfall samt tillbud, inom enhetens verksamhet. Rapporteringen är ett sätt att säkerställa att arbetsmiljölagen följs och att ett systematiskt arbetsmiljöarbete bedrivs samt ett sätt att följa antalet skador och tillbud över tid. Totalt under 2018 har 36 skador/tillbud inrapporterats avseende förskolebarn och 35 skador/tillbud inrapporterats avseende elever. Förskolechef/rektor ansvarar för att eventuella åtgärder vidtas för att förhindra att skada/tillbud inträffar igen och för att i tillämpliga fall anmäla till Arbetsmiljöinspektionen i enlighet med arbetsmiljöförordningen och arbetsmiljölagen. lägger rapporten till handlingarna.

6 6 (17) 33 Svar på Skolinspektionens föreläggande efter granskning av förskoleklass och grundskola Dnr SKDN 2018/0125 Handlingar Förvaltningskontorets skrivelse Bakgrund Under hösten 2018 genomförde Skolinspektionen en regelbunden tillsyn i Kalmar kommun av förskoleklass och grundskola. Tillsynen avsåg att granska huvudmannens ansvar för förutsättningarna för utbildningen samt styrning och utveckling av utbildningen. Förutsättningar för utbildningen Skolinspektionen konstaterar att Kalmar kommun inte uppfyller författningskraven avseende att: Huvudmannen ser till att det vid skolenheterna erbjuds och anordnas modersmålsundervisning till alla elever som tillhör någon av de nationella minoriteterna och för de elever som i övrigt har rätt till detta. (10 kap. 7 skollagen; 5 kap. 10 skolförordningen) Huvudmannen ser till att det vid grundskoleenheterna erbjuds studiehandledning på modersmålet till de elever som behöver det. (5 kap. 4 skolförordningen) Styrning och utveckling av utbildningen Skolinspektionen konstaterar att Kalmar kommun inte uppfyller författningskraven avseende att: Huvudmannen följer upp resultat inom utbildningen i förhållande till de nationella målen, och dokumenterar denna uppföljning. (1 kap. 9, 4 kap. 3 och 5-6 skollagen) Utifrån en analys av det som framkommer i uppföljningen beslutar huvudmannen om nödvändiga utvecklingsåtgärder för att säkerställa en likvärdig utbildning, och dokumenterar de beslutade åtgärderna. (1 kap. 9, 4 kap. 3 och 6 skollagen) Huvudmannen planerar för genomförandet av utvecklingsåtgärder och genomför dessa. Planeringen och åtgärderna dokumenteras. (1 kap. 9, 4 kap. 3 och 6-7 skollagen) Inom dessa områden har huvudmannen fått förelägganden som innebär att åtgärder ska vidtas för att avhjälpa bristerna. Åtgärderna ska senast 2 maj 2019 skriftligt redovisas för Skolinspektionen. Yttrande Huvudmannen har för avsikt att genomföra följande åtgärder för att avhjälpa bristerna.

7 7 (17) Förutsättningar för utbildningen Kalmar kommun ser till att de elever som har rätt till modersmålsundervisning får det samt att de elever som har behov av studiehandledning på sitt modersmål får detta. Detta sker genom att rekryteringsprocess av lärare inleds så snart behov uppstår och återkommer kontinuerligt varje kvartal. Enligt Skolförordningen (2011:185) Kap ska lämplig lärare finnas att bedriva modersmålsundervisning. Enligt Skolverket, 2015 (Studiehandledning på modersmålet) bedömer rektor om en person är lämplig som studiehandledare. I övrigt avser huvudmannen att utveckla samverkan med andra kommuner vid t ex rekrytering för att skapa attraktiva tjänster samt för att undersöka möjligheter till fjärrundervisning. Styrning och utveckling av utbildningen Det systematiska kvalitetsarbetet gällande förskoleklass ska fortsatt vara en del av grundskolans kvalitetsarbete och omfattas av de mål som pekas ut i verksamhetsuppdraget avseende att öka kvaliteten i undervisningen, likvärdigheten i utbildningen, tryggheten och studieron, allas lika rättigheter och möjligheter samt delaktighet och inflytande. Detta följs upp i Hypergene, där huvudmannen kan analysera och vidta åtgärder för fortsatt utveckling på huvudmannanivå och på enhetsnivå. När det gäller uppföljning av kunskaper och förskoleklassernas arbete med det centrala innehållet i Lgr11 genomförs från och med höstterminen 2019 nulägesanalys utifrån de nationella målen med hjälp av kriterier för målområdena normer och värde, kunskaper, elevernas ansvar och inflytande samt skola och omvärlden. Kriterierna utvärderas på enhetsnivå utifrån de nationella målen med hjälp av bedömningsmatris med indexvärden. Övriga uppföljningsverktyg är de obligatoriska kartläggningsmaterialen för språklig medvetenhet och matematiskt tänkande samt ett kommunalt framtaget kartläggningsmaterial för NO och teknik i förskoleklass. Dokumentation av kartläggningar och uppföljningar sker i esmaker, edwise och i Hypergene så att huvudmannen kan göra sammanställningar samt utvärdera och analysera resultatet. Detta ligger sedan till grund för planering och genomförande av utvecklingsåtgärder. Analys och utvecklingsåtgärder kommuniceras vid förvaltningschefens verksamhetsdialog då planering för genomförande beslutas. Konsekvenser Förslaget bedöms inte få några negativa konsekvenser för den ekologiska, sociala eller ekonomiska hållbarheten. beslutar att överlämna svaret till Skolinspektionen.

8 8 (17) 34 Remiss - Handlingsplan enligt lagen om skydd mot olyckor Dnr SKDN 2019/0068 Handlingar Förvaltningskontorets skrivelse Bakgrund För varje mandatperiod ska Sveriges kommuner anta handlingsprogram enligt Lagen om skydd om olyckor (LSO). Bestämmelsen i LSO syftar till att ge människors liv och hälsa samt egendom och miljö ett tillfredsställande och likvärdigt skydd mot olyckor i hela landet, med hänsyn till lokala förhållanden. Enligt LSO ska kommunen anta handlingsprogram både för den förebyggande verksamheten och räddningstjänst. Kalmar kommun har valt att slå ihop detta till ett gemensamt handlingsprogram. I programmet ingår även en beskrivning av hur den förebyggande verksamheten är ordnad och planerad. I lagen om skydd om olyckor framgår att innan programmet antas ska samråd ha skett med de myndigheter som kan ha ett väsentligt intresse i sak. Yttrande Det är positivt att brandkåren har fortsatt möjlighet att erbjuda utbildning i brandskydd för elever i grundskolans årskurs 2, 5 och 8. Synpunkt på text samt förslag på ändring: på sidan 36, under punkten P.12c står att samtliga elever i årskurs 2 genomgår simundervisning vid sex tillfällen. Där har det skett en förändring och således ska texten ändras till följande: - Alla elever i årskurs 1-9 genomgår simundervisning vid två tillfällen per läsår. Utöver ovan synpunkt är positiv till framtaget remissförslag. godkänner remissen med förändringen att simundervisning bedrivs vid två tillfällen per läsår i årkurserna 1-9.

9 9 (17) 35 Utvärdering och utvecklingsförslag till rutin för anslagstavlor och skyltar i Södermöre kommundelsförvaltning Dnr SKDN 2018/0007 Handlingar Förvaltningskontorets skrivelse Bakgrund 2017 inkom ett medborgarförslag om att anslagstavlorna i Södermöre bör skötas bättre. Även en del byalag hade tidigare påpekat att det var svårt att annonsera på anslagstavlorna eftersom informationen snabbt täcktes över. Detta ledde till att kommundelsförvaltningen fick i uppdrag att utreda hur anslagstavlor och skyltar ska skötas i Södermöre kommundel. införde en rutin för skötsel av anslagstavlor och skyltar i Södermöre. Rutinen skulle utvärderas första kvartalet Utvärdering och utvecklingsförslag Utvärderingen visar att rutinen har fungerat i varierande grad. Det är framförallt kommunikationen om skötseln mellan nämndspolitikerna som inte fungerat. Utvärderingen har visat behov på att uppdatera rutinen vilket är orsaken till att ett utvecklingsförslag av rutinen har tagits fram. Utvecklingsförslaget innebär att politikerna i nämnden inte längre har ansvar för en enskild anslagstavla eller skylt utan nämnden har ett gemensamt ansvar för skötsel och att se över anslagstavlorna. Konsekvenser Förslaget bedöms inte få några negativa konsekvenser för den ekologiska, sociala eller ekonomiska hållbarheten. fattar beslut enligt förvaltningskontorets förslag.

10 10 (17) 36 Informationsärenden a) Nämndernas budgetunderlag med framtid och äskande arbetar utifrån omvärldsutmaningar och verksamhetsutmaningar för att uppnå målet om en livskraftig landsbygd. Omvärldsutmaningen är att invånare och personal ska se Södermöre kommundel som en attraktiv plats att bo, leva och arbeta i. Verksamhetsutmaningarna är att få fler barn och elever i verksamheterna, klara ökad vårdtyngd på omsorgsboendena samt att klara kompetensförsörjning. Förvaltningsekonom Maria Engblom informerar om förslaget att Södermöre kommundelsnämnd framför önskemål om äskanden för resursfördelning, skolskjuts, ökad vårdtyngd och utveckling av ledarskap. Om äskandena inte tillgodoses finns risk för att de ökade kostnaderna måste kompenseras av minskade personalkostnader samt att kvalitén i verksamheterna inte kan bibehållas. har även äskande för investeringar gällande möblering i samband med nybyggnation av Ljungbyholmsskolan och Ljungbyholms förskola, meröppet bibliotek i Ljungbyholm samt investeringsram för hjälpmedelsverksamheten. förväntas fatta beslut i ärendet den 15 maj. b) Jämställd verksamhet 2022 Ann-Sofie Lagercrantz och Katarina Johansson-Storm informerar Södermöre kommundelsnämnd om kommunens jämställdhetsarbete och kommunens jämställdhetsstrategi. Informationen startar med en workshop för deltagare på sammanträdet, syftet är att starta tankebanor om hur långt vi har kommit i vårt jämställdhetsarbete och omsätta arbetet i relation till omvärlden. Vidare redogörs skillnaden på begreppen jämställdhet som avgränsas till förhållandet mellan män och kvinnor och jämlikhet som avser alla människors lika värde. Kalmar kommuns verksamheter ska vara jämställdhetssäkrade år 2022 vilket innebär att alla verksamheter ska säkerställa: - likvärdig service och bemötande - likvärdig myndighetsutövning - likvärdig resursfördelning - jämställd fördelning av makt och inflyttande till alla kvinnor och män, flickor och pojkar oavsett bakgrund och tillhörighet.

11 11 (17) För att lyckas med jämställdhetsarbetet krävs ett aktivt ägarskap från kommunens ledning. Det måste finnas en tydlig vilja, en styrning och stöd från ledningen och att det finns förutsättningar i målformuleringar och budget. Jämställdhetsarbetet bör ses som en del i det ständiga förbättringsarbetet. c) Svar på remiss Lokal funktionshinderstrategi Samtliga nämnder, Kalmarsunds gymnasieförbund och Kalmar kommuns tillgänglighetsråd har fått föredragning om den nya nationella inriktningen på funktionshinderpolitiken samt kopplingen till FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning och Agenda Strategin, som har fått namnet Tillträde till samhället, är förutom en strategi, ett stöd och vägledning för nämnder och styrelser i det fortsatta arbetet för delaktighet och tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning i Kalmar kommun. Verksamhetsutvecklare Mia Lindgren informerar om strategin som sträcker sig över åren då flera utpekade utvecklingsområden är processer som tar tid att genomföra. Kommunledningskontoret har därför haft i uppdrag under att ta fram en lokal strategi för frågor runt funktionshinder. förväntas fatta beslut i ärendet den 15 maj. d) Svar på allmänhetens fråga vid ajournering 13 mars 2019 Hösten 2018 träffade tidigare nämndsordförande för kommundelsnämnden konstnärer som är verksamma i Hagbyområdet. Konstnärerna framförde att de var intresserade av en lokal att förlägga sin konstnärsverksamhet i. Fler föreningar i Södermöre har uttryckt önskemål om en föreningslokal. Efter mötet med kommundelsnämndens ordförande fick förvaltningen i uppdrag att undersöka hyresnivån på gamla biblioteket i Hagby. Hyresföreskrifter och kostnadsnivå överlämnades av förvaltningen till medlem i konstnärsnätverket i oktober 2018 med muntlig rekommendation att kontakta kulturoch fritidsförvaltningen för att bilda förening och undersöka möjlighet till föreningsstöd och lokalbidrag. Förvaltningen erbjöd sig att hjälpa till med kontakt på Kultur och fritidsförvaltningen, muntligt återkom en representant om att hyresnivån var för hög. Vid kommundelsnämndens sammanträde den 13 mars besökte representanter från nätverket kommundelsnämndens sammanträde och framförde önskan att driver frågan om ett kulturcentrum för alla målgrupper och åldrar där människor oavsett ålder kan mötas och skapa verksamhet. Förslagsställarna har Kolbodagården och gamla Hagbybiblioteket i åtanke. svarar I Södermöres centralort Ljungbyholm, har kommunen låtit bygga ett allaktivitetshus som föreningar och privatpersoner kostnadsfritt kan låna. Syftet har varit att fylla lokalerna med olika sorters verksamhet som inte är bunden till

12 12 (17) någon specifik ålder eller ämne. I lokalerna huserar idag verksamheten Södermöre för alla och bokningar görs genom dem. Gamla Hagby bibliotek kan fortfarande hyras ut på ett år i taget. Södermöre kommundelsnämnd rekommenderar i så fall att nätverket undersöker möjligheten att bli förening för att kunna ansöka om föreningsstöd/lokalstöd, vilket är en förutsättning för att kommunen ska kunna ge ekonomiskt bidrag och stötta nätverkets verksamhet. Ansökan görs hos Kultur- och fritidsförvaltningen. Kommundelsnämnden rekommenderar annars att nätverket lämnar ett medborgarförslag om nytt allaktivitetshus/kulturcentrum i Hagby. fattar inget beslut med anledning av informationen.

13 13 (17) 37 Lägesrapport kommundelsutveckling Kommundelsutvecklare Hanna Ivarsson informerar: Befolkningen i Södermöre kommundel minskar med 19 personer från 2017 till personer är bosatta i kommundelen. Tätorter Hagby, Vassmolösa och Tvärskog ökar sitt invånarantal, i övriga tätorter ses en minskning. Vårmarknad på Hagby bil & smide den 11 maj. Nämndsledamöter är välkomna att delta. fattar inget beslut med anledning av informationen.

14 14 (17) 38 Förvaltningschefen informerar Förvaltningschef Lena Thor informerar: Ansökningstiden till vikariat som biståndshandläggare har avslutats och intervjuer har hållits. Anställning sker inom kort. Tillförordnad förskolechef i Ljungbyholm förordnande förlängs till den 20 maj Ordinarie förskolechef arbetar under denna tid som biträdande förskolechef. På gång i Södermöre: - Quiz 7 maj, Bjursnäs bygdegård, kl. 17:30 - Södermöreloppet, 22 maj Ljungbyholm, kl. 18:00 - Boka din kommundelschef 23 maj - Kommundelsfika 18 juni, Björkhaga, kl.14:30 fattar inget beslut med anledning av informationen.

15 15 (17) 39 Kontaktmannaskap Jan Martinsson (V) redogör för sitt besök hos rektor/verksamhetschef på Södermöreskolan, Södermöre för alla och biblioteken den 14 mars fattar inget beslut med anledning av informationen.

16 16 (17) 40 Delegationsbeslut F:22 Rektors beslut om att utreda och vidta åtgärder mot kränkande behandling. G:1 Biståndshandläggares beslut om bistånd i form av hjälp i hemmet G:2 Biståndshandläggares beslut om bistånd i form av vård- och omsorgsboende för äldre G:5 Biståndshandläggares om bistånd i form av avlösningsplats/korttidsboende fattar inget beslut med anledning av informationen.

17 17 (17) 41 Anmälnings- och kännedomsärenden Centrala samverkansgruppens protokoll Kontaktmannaskap: Besök av Jan Martinsson (V) på Södermöreskolan/Södermöre för alla/biblioteken Utdrag ur kommunstyrelsens arbetsutskott , Utökad driftbudgetram 2019 för omsorgsnämnden och. Informationen om anmälnings- och kännedomsärenden noteras i protokollet.

Svar på Skolinspektionens föreläggande efter granskning av förskoleklass och grundskola

Svar på Skolinspektionens föreläggande efter granskning av förskoleklass och grundskola TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Martin Westbrandt 2019-02-26 SKDN 2018/0125 52904 Södermöre kommundelsnämnd Svar på s föreläggande efter granskning av förskoleklass och grundskola Förslag

Läs mer

Södermöre kommundelsnämnd

Södermöre kommundelsnämnd Tid Onsdagen den 15 maj 2019 kl. 17:00-20:20 Ajournering 18:10-18:20 och 18:35-18:45 Plats Kommundelssalen, Ljungbyholm Omfattning 42-51 ande Magnus Uhr (S), ordförande Christopher Dywik (KD), vice ordförande

Läs mer

Södermöre kommundelsnämnd

Södermöre kommundelsnämnd Tid Onsdagen den 13 mars 2019 kl. 17:00-20:15 Ajournering 18:30-18:40 och 19:55-20:10 Plats Hagbyskolan Omfattning 21-30 ande Magnus Uhr (S), ordförande Christopher Dywik (KD), vice ordförande Anna Eskilsson

Läs mer

Södermöre kommundelsnämnd

Södermöre kommundelsnämnd Tid Onsdagen den 18 oktober 2017 kl. 17:00-18:15 Plats Kommundelssalen, Ljungbyholm Omfattning 74-80 ande Elisabeth Gustavsson (S), ordförande Karin Lindsten (L) Elisabeth Sjögren Heimark (S) Johan Kesselmark

Läs mer

Utbildningsnämnden

Utbildningsnämnden Utbildningsnämnden 2019-06-12 Anmälningsärenden 1. Utdrag ur kommunfullmäktiges protokoll 2019-04-29, 69 - Revisionsberättelse för 2018, revisorernas granskning av årsredovisningen 2018 samt revisorernas

Läs mer

Södermöre kommundelsnämnd

Södermöre kommundelsnämnd Södermöre kommundelsnämnd Tid Onsdagen den 17 maj 2017 kl. 17:00-21.00 Plats Kommundelssalen Ljungbyholm Omfattning 38-45 ande Elisabeth Gustavsson (S), ordförande Christopher Dywik (KD), vice ordförande

Läs mer

Södermöre kommundelsnämnd

Södermöre kommundelsnämnd Södermöre kommundelsnämnd Tid Onsdagen den 24 januari 2018 kl. 17:00-17:35 Plats Kommundelssalen, Ljungbyholm Omfattning 1-8 ande Elisabeth Gustavsson (S), ordförande Christopher Dywik (KD), vice ordförande

Läs mer

Södermöre kommundelsnämnd

Södermöre kommundelsnämnd Södermöre kommundelsnämnd Tid Onsdagen den 25 januari 2017 kl. 17:00-17:45 Plats Kommundelssalen i Ljungbyholm Omfattning 1-7 ande Elisabeth Gustavsson (S), ordförande Christopher Dywik (KD), vice ordförande

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola , Beslut Lilla Edets kommun kommunen@lillaedet.se Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Lilla Edets kommun 2(11) Uppföljning av tillsyn i Lilla Edets kommun Under våren

Läs mer

Södermöre kommundelsnämnd

Södermöre kommundelsnämnd Södermöre kommundelsnämnd Tid Onsdagen den 19 september 2018 kl. 17:00-18:50 Ajournering kl. 18:10-18:20 Plats Kommundelssalen, Ljungbyholm Omfattning 55-64 ande Christopher Dywik (KD), ordförande Johan

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Köpings kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Köpings kommun Tillsyn i Köpings kommun Beslut 2 (9) har genomfört tillsyn av Köpings kommun under hösten 2015. Tillsynen har avsett

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Kalmar kommun kommun@kalmar.se för fritidshem efter tillsyn i Kalmar kommun, Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 Telefon: 08-586 080 00, www.skolinspektionen.se 2 (8) Tillsyn i Kalmar

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut Flens Kristna Skola AB info@flenskristna.se daniel.steeen@flenskristnaskola.se Flens Kristna Skola AB Org. nr 818501-0470 Beslut för förskoleklass och grundskola efter riktad tillsyn av Flens Kristna

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:10888 Härnösands kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i grundskolan i Härnösands kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2 (6) Skolinspektionens

Läs mer

Rutin för skötsel av anslagstavlor och skyltar i Södermöre kommundelsförvaltning

Rutin för skötsel av anslagstavlor och skyltar i Södermöre kommundelsförvaltning TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Hanna Ivarsson 2018-01-05 SKDN 2018/0007 Södermöre kommundelsnämnd Rutin för skötsel av anslagstavlor och skyltar i Södermöre kommundelsförvaltning Förslag

Läs mer

Svar på skolinspektionens föreläggande; skolformen

Svar på skolinspektionens föreläggande; skolformen TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Peter Sunnanek 2016-08-31 BUN 2016/0652 0480-45 30 25 Barn- och ungdomsnämnden Svar på skolinspektionens föreläggande; skolformen fritidshem Förslag

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2018:8760 Flens kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Flens kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2 (6) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Kulturskolan raketen AB Org.nr. 556548-4796 Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Kulturskolan Raketen belägen i Stockholms kommun 2 (5) Uppföljning av tillsyn i Kulturskolan

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2017:5469 Föräldrakoop.gadden ek.förening Org.nr. 716448-1132 patrik.solerius@gmail.com för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Föräldrakooperativet Gadden i Bollebygds kommun Skolinspektionen

Läs mer

Beslut efter uppföljning för fritidshem, förskola, förskoleklass och grundskola, grundsärskola samt vuxenutbildning

Beslut efter uppföljning för fritidshem, förskola, förskoleklass och grundskola, grundsärskola samt vuxenutbildning 2915-11-17 1 (9) Kils kommun kommun@kil.se Beslut efter uppföljning för fritidshem, förskola, förskoleklass och grundskola, grundsärskola samt vuxenutbildning efter tillsyn i Kils kommun Uppföljning av

Läs mer

Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola

Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2018:7148 Kiruna kommun Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Kiruna kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2 (6) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Ån %.10 Skolinspektionen Dnr 43-2017:5420 Sotenäs kommun registrator.kommun@sotenas.se för gymnasieskola efter tillsyn i Sotenäs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2016:11365 Kastellskolan Org.nr. 888000-8365 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn av Kastellskolan i Härnösands kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Strängnäs kommun kommun@strangnas.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Strängnäs kommun Box 330, 581 03 Linköping 201 7-04-1 0 2(9) Tillsyn i Strängnäs kommun har genomfört tillsyn i Strängnäs

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola in Neir Skolinspektionen Dnr 43-2017:5353 Härryda kommun utbildning@harryda.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Hällingsjöskolan i Härryda kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg,

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:10388 Eskilstuna kommun info@eskilstuna.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Eskilstuna kommun Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2 (6) s beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola n Skolinspektionen Dnr 44-2018:9610 Tulinkisuando friskoleförening Org.nr. 802417-5567 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn av Tulinkisuando Friskola i Kiruna kommun Skolinspektionen Box 3177,

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola rn I Beslut Umeå montessoriskola AB Org.nr. 556623-1501 Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Umeå Montessoriskola belägen i Umeå kommun ' Beslut 2(9) Uppföljning av

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2018:7485 Forshaga kommun kommunkvforshaga.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Dejeskolan F-3 i Forshaga kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan

Läs mer

Södermöre kommundelsnämnd

Södermöre kommundelsnämnd Tid Onsdagen den 12 december 2018 kl. 17:00-19:55 Ajournering 18:30-19:00 Plats Kommundelssalen, Ljungbyholm Omfattning 76-86 ande Elisabeth Gustavsson (S), ordförande Christopher Dywik (KD), vice ordförande

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Nyckelknippan Förskole AB Org.nr. 556478-7397 Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Nyckelskolan belägen i Södertälje kommun , Beslut 2(8) Uppföljning av tillsyn i Nyckelskolan

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Stiftelsen anden o ordet Org.nr. 864501-5697 info@bkskola.org Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Borås Kristna skola belägen i Borås kommun r Beslut 2(12) Uppföljning

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen 1 (8) Gluntens Montessoriskola Ekonomisk förening Organisationsnummer 716422-5521 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn av Gluntens Montessoriskola i Uppsala kommun Skolinspektionen

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Kils kommun kommun@kil.se efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i skolformerna förskoleklass och grundskola i Kils kommun 2 (10) Uppföljning av tillsyn i skolformern förskoleklass

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2017:7161 Inspira förskolor & skolor AB Org.nr. 556609-6516 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Runborgs skola i Täby kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress:

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:6145 och 2017:6149 Dorotea kommun info@dorotea.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Dorotea kommun Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2 (7) s beslut Föreläggande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 13 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 14 Delgivningar 2018/4005 5 15 Statusrapport 2018/4006 6 16 Systematiskt kvalitetsarbete 2017/4023

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Kokalite aktiebolag Org.nr. 556447-0978 Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Kokaliteskolan belägen belägen i Sollentuna kommun 2(10) Uppföljning av tillsyn i Kokaliteskolan

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem %AoF Dnr 43-2017:5417 Sotenäs kommun registrator.kommun@sotenas.se för fritidshem efter tillsyn i Sotenäs kommun Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 2(5) s beslut Föreläggande förelägger

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:6137 Bollnäs kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Bollnäs kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (8) Skolinspektionens beslut

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Nynäshamns kommun Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Nynäshamns kommun 2 (8) Uppföljning av tillsyn i Nynäshamns kommun genomförde tillsyn av Nynäshamns kommun under

Läs mer

Södermöre kommundelsnämnd

Södermöre kommundelsnämnd Södermöre kommundelsnämnd Tid Onsdagen den 19 oktober 2016 kl. 17:00-21.10 Ajournering kl 18:15-18:30 Plats Kommundelssalen, Ljungbyholm Omfattning 88-93 ande Elisabeth Gustavsson (S), ordförande Christopher

Läs mer

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Ödeshögs kommun. Beslut Dnr : Ödeshögs kommun

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Ödeshögs kommun. Beslut Dnr : Ödeshögs kommun Dnr 43-2016:10423 Ödeshögs kommun kommun@odeshog.se för förskola efter tillsyn i Ödeshögs kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2(8) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut Finspångs kommun kommun@finspang.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter riktad tillsyn i Hällestad skola i Finspångs kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping 2 (6) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Dnr 43-2014:7992 Kils kommun kommun@kil.se Beslut för fritidshem efter tillsyn av skolformen fritidshem i Kils kommun 2(11) Tillsyn av skolformen fritidshem i Kils kommun har genomfört tillsyn av Kils

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:10515 Ljungby kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Ljungby kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Dnr 43-2016:10515 2 (6) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:6002 Österåkers kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Österåkers kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (5) Skolinspektionens beslut

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Dnr 43-2017:4469 Falkenbergs kommun barn.utbildning@falkenberg.se för gymnasiesärskola efter tillsyn i Falkenbergs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 2(7) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:5988 Östersunds kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Östersunds kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2(7) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Malung-Sälens kommun Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Malung-Sälens kommun 2 (6) Uppföljning av tillsyn i Malung-Sälens kommun genomförde tillsyn av Malung-Sälens

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Dnr 43-2017:5365 Karlsborgs kommun kommun@karlsborg.se för gymnasieskola efter tillsyn i Karlsborgs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 Dnr 43-2017:5365 2 (7)

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Dnr 43-2017:6133 Bollnäs kommun för grundsärskola efter tillsyn i Alirskolan i Bollnäs kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (11) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut efter uppföljning för grundskola

Beslut efter uppföljning för grundskola Landskrona School of Sports AB Org.nr. 556720-6239 Beslut efter uppföljning för grundskola efter tillsyn i Landskrona School of Sports belägen i Landskrona kommun 2 (11) Uppföljning av tillsyn i Landskrona

Läs mer

Beslut för förskoleklass, grundskola och fritidshem

Beslut för förskoleklass, grundskola och fritidshem Dnr 44-2017:6051 Dnr 44-2017:6050 Kangos Kultur- och ekologiskola Org.nr. 897600-8238 för förskoleklass, grundskola och fritidshem efter tillsyn i Kangos Kultur- o ekologiskola i Pajala kommun Skolinspektionen

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola fink Beslut Stockholm Lära Aktiebolag Org.nr. 556724-0659 Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Dialogskolan belägen i Stockholms kommun 2(10) Uppföljning av tillsyn

Läs mer

Södermöre kommundelsnämnd

Södermöre kommundelsnämnd Södermöre kommundelsnämnd Tid Onsdagen den 18 april 2018 kl. 17:00-19:05 Ajournering 18:35-18:45 Plats Kommundelssalen, Ljungbyholm Omfattning 28-32 ande Elisabeth Gustavsson (S), ordförande Pia Waldem

Läs mer

Beslut för gymnasieutbildning

Beslut för gymnasieutbildning Dnr 43-2014:8497 Storfors kommun storfors.kommun@storfors.se Beslut för gymnasieutbildning efter tillsyn i Storfors kommun 2(12) Tillsyn i Storfors kommun har genomfört tillsyn av Storfors kommun under

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola ein B Skolinspektionen Dnr 44-2016:11369 Stiftelsen Umeå Waldorfskola R Karlsson M.fl. Org.nr. 894001-2076 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Umeå Waldorfskola, grundskola i Umeå kommun Skolinspektionen

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2016:11352 Stiftelsen uddevalla kristna skola Org.nr. 858501-1904 thomas.hagel@yahoo.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Stenbackeskolan belägen i Uddevalla kommun Skolinspektionen

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Stiftelsen Orionskolan Org.nr. 834001-7915 efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Orionskolan belägen i Gotland kommun 2(8) Uppföljning av tillsyn i Orionskolan genomförde tillsyn

Läs mer

Huvudmannabeslut för grundsärskola

Huvudmannabeslut för grundsärskola Dnr 43-2018:7150 Kiruna kommun Huvudmannabeslut för grundsärskola efter tillsyn i Kiruna kommun Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2 (5) s beslut Föreläggande förelägger med stöd av 26 kap.

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Ljungby kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Åbyskolan 1 i Ljungby kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 2(6) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2015:9598 Stockholms montessoriskola aktiebolag Org.nr. 556460-9666 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Stockholms Montessoriskola Anne Frank belägen i Stockholms kommun 2 (9)

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Skoli- s ektionen Orsa kommun Beslut för fritidshem efter tillsyn i Orsa kommun 2(10) Tillsyn i Orsa kommun har genomfört tillsyn av Orsa kommun under januari 2017. Tillsynen har avsett det samlade ansvarstagandet

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Dnr 43-2014:8682 Åmåls kommun bam.utbildning@amal.se Beslut för fritidshem efter tillsyn i Åmåls kommun Box 2320, 403 15 Göteborg 2(10) Tillsyn av fritidshemsverksamheten i Åmåls kommun har genomfört tillsyn

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:7697 Västerås kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Norra Vallbyskolan i Västerås kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (9) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2017:5465 Forsviks friskola Org.nr. 865501-0661 styrelsen@forsviksfriskola.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Forsviks friskola belägen i Karlsborgs kommun Skolinspektionen Box

Läs mer

Svar på motion: Inför porrfilter på Kalmarbygdens skolor

Svar på motion: Inför porrfilter på Kalmarbygdens skolor UTDRAG 1 (2) Sammanträdesdatum 2018-11-21 Barn- och ungdomsnämnden 80 Svar på motion: Inför porrfilter på Kalmarbygdens skolor Dnr BUN 2018/0688 Handlingar - Motion Inför porrfilter på Kalmarbygdens skolor.

Läs mer

Beslut för förskola. efter tillsyn i Nynäshamns kommun. Beslut. Nynäshamns kommun.

Beslut för förskola. efter tillsyn i Nynäshamns kommun. Beslut. Nynäshamns kommun. Dnr 43-2014:8269 Nynäshamns kommun barn-och-utbildningsnamnden@nynashamn.se Beslut för förskola efter tillsyn i Nynäshamns kommun 2 (16) Tillsyn i Nynäshamns kommun har genomfört tillsyn av Nynäshamns

Läs mer

Uppföljning av beslut efter riktad tillsyn av Statens institutionsstyrelses (SiS) ledning och styrning av utbildningen vid särskilda ungdomshem

Uppföljning av beslut efter riktad tillsyn av Statens institutionsstyrelses (SiS) ledning och styrning av utbildningen vid särskilda ungdomshem 1 (7) Statens institutionsstyrelse (SiS) kent.ehliasson@stat-inst.se tobias.lundberg@stat-inst.se Uppföljning av beslut efter riktad tillsyn av Statens institutionsstyrelses (SiS) ledning och styrning

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:6287 Älmhults kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Älmhults kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Dnr 43-2017:6287 2 (5) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Kumla kommun servicecenter@kumla.se efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Malmens skola i Kumla kommun Skolinspektionen, Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress

Läs mer

Beslut efter uppföljning för fritidshem

Beslut efter uppföljning för fritidshem Arvidsjaurs kommun Beslut efter uppföljning för fritidshem efter tillsyn i Arvidsjaurs kommun i Beslut 2 (5) Uppföljning av tillsyn i Arvidsjaurs kommun genomförde tillsyn av Arvidsjaurs kommun under hösten

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Älvdalens kommun Beslut för fritidshem efter tillsyn i Älvdalens kommun 2 (7) Tillsyn i Älvdalens kommun har genomfört tillsyn av Älvdalens kommun 2015. Tillsynen har avsett det samlade ansvarstagandet

Läs mer

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola r a j Nee, Arvidsjaurs kommun efter uppföljning för gymnasieskola efter tillsyn i Arvidsjaurs kommun 2 (6) Uppföljning efter tillsyn i Arvidsjaurs kommun har genomfört tillsyn av Arvidsjaurs kommun under

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram

Beslut för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram en B %11. Skolinspektionen Dnr 44-2016:11236 Träutbildningar i Hälsingland AB Org.nr. 556779-6718 för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram efter tillsyn i Träutbildningar i Hälsingland i Ljusdals

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Köpings kommun Beslut för fritidshem efter tillsyn i Köpings kommun 2 (6) Tillsyn i Köpings kommun har genomfört tillsyn av Köpings kommun under höstterminen 2015. Tillsynen har avsett det samlade ansvarstagandet

Läs mer

Beslut för förskola. efter tillsyn i Motala kommun. Beslut Dnr :5784. Motala kommun.

Beslut för förskola. efter tillsyn i Motala kommun. Beslut Dnr :5784. Motala kommun. Dnr 43-2017:5784 Motala kommun Motala.kommun@motala.se för förskola efter tillsyn i Motala kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2 (8) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Dnr 44-2017:1518 Stiftelsen årsta gård Org.nr. 802017-7427 för gymnasiesärskola efter tillsyn av Stiftelsen Årsta gård Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (6) Skolinspektionens

Läs mer

gymnasiesärs,(oia Skolinspektionen efter tii[syn i Fågelviksgymnasiet i Tibro kommun Beskot Tibro kommun Dnr :9290

gymnasiesärs,(oia Skolinspektionen efter tii[syn i Fågelviksgymnasiet i Tibro kommun Beskot Tibro kommun Dnr :9290 Beskot Tibro kommun kommun@tibro.se BesOut efter uppfö nng fä"- gymnasiesärs,(oia efter tii[syn i Fågelviksgymnasiet i Tibro kommun Box 2320. 403 15 Göteborg Beskått 2 (9) Uppföljning av tiiyi i Fageiuj

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola r Beslut Dnr 44-2015:4063 Villberga Familjecenter Aktiebolag Org.nr. 556571-6650 Beslut för grundskola efter tillsyn i Bergtallens skola belägen i Enköpings kommun 2 (10) Tillsyn i Bergtallens skola har

Läs mer

Kl 17:00-18:00 Öppet för allmänheten

Kl 17:00-18:00 Öppet för allmänheten KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 1 (10) Datum 2013-11-13 Tid 17:00 Plats Kumla skola, Aulan Ordförande Sekreterare Anki Svensson Michael Martinsson Kl 17:00-18:00 Öppet för allmänheten Snacka förskola och skola!

Läs mer

Södermöre kommundelsnämnd

Södermöre kommundelsnämnd Tid Onsdagen den 14 februari 2018 kl. 15:00-19:40 Ajournering 16:50-17:00 och 18:45-18:55 Plats Kommundelssalen, Ljungbyholm Omfattning 9-17 ande Elisabeth Gustavsson (S), ordförande Christopher Dywik

Läs mer

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola el k 'iii Beslut Säffle kommun kommun@saffle.se Beslut efter uppföljning för gymnasieskola efter tillsyn i Säffle kommun 2(6) Uppföljning av tillsyn i Säffle kommun genomförde tillsyn av Säffle kommun

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola rn Beslut Dnr 43-2014:8037 Kungsörs kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Kungsörs kommun 2(10) Tillsyn i Kungsörs kommun har genomfört tillsyn av Kungsörs kommun under våren 2015.

Läs mer

Beslut Dnr :4832. Orsa kommun. Beslut för förskola. efter tillsyn i Orsa kommun. Skolinspektionen Box 23069, Stockholm

Beslut Dnr :4832. Orsa kommun. Beslut för förskola. efter tillsyn i Orsa kommun. Skolinspektionen Box 23069, Stockholm Orsa kommun Beslut för förskola efter tillsyn i Orsa kommun Tillsyn i Orsa kommun Beslut 2 (9) har genomfört tillsyn av Orsa kommun under januari 2017. Tillsynen har avsett det samlade ansvarstagandet

Läs mer

Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola

Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:10921 Gällivare kommun Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Gällivare kommun Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2 (6) s beslut Föreläggande förelägger

Läs mer

Beslut. Skolinspektionen. efter kvalitetsgranskning av huvudmannens styrning och ledning av förskolans kvalitet i Älvdalens.

Beslut. Skolinspektionen. efter kvalitetsgranskning av huvudmannens styrning och ledning av förskolans kvalitet i Älvdalens. Älvdalens kommun kommunaalvdalen.se efter kvalitetsgranskning av huvudmannens styrning och ledning av förskolans kvalitet i Älvdalens kommun Skolinspektionen. Box 156, 221 00 Lund. www.skolinspektionen.se

Läs mer

Beslut efter uppföljning för gymnasiesärskola

Beslut efter uppföljning för gymnasiesärskola 'N Beslut Stockholms kommun Beslut efter uppföljning för gymnasiesärskola efter tillsyn i Stockholms hotell & restaurangskola, gymnasiesärskola belägen i Stockholms kommun 2 (8) Uppföljning av tillsyn

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Skoli.nspektionen Gotlands kommun Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Gotlands kommun 2 (7) Tillsyn i Gotlands kommun har genomfört tillsyn av Gotlands kommun under våren 2015. Tillsynen har avsett

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem n Beslut Dnr 43-2014:8428 Skinnskattebergs konunun Beslut för fritidshem efter tillsyn i Skinnskattebergs kommun 2(12) Tillsyn i Skinnskattebergs kommun har genomfört tillsyn av Skimiskattebergs kommun

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Karlstads kommun barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Nyeds skola i Karlstads kommun 2(11) Uppföljning av tillsyn i Nyeds skola

Läs mer

Beslut efter uppföljning av förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning av förskoleklass och grundskola Göteborgs kommun angered@angered.goteborg.se efter uppföljning av förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Hjällboskolan 6-9 i Göteborgs kommun 2(10) Uppföljning av tillsyn i Hjällboskolan 6-9 genomförde

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Gävle kommun Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Alborga skola belägen i Gävle kommun 2 (5) Uppföljning av tillsyn i Alborga skola genomförde tillsyn av Gävle kommun

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2014:8163 Munkfors kommun kommun@munkfors.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Munkfors kommun 2(14) Tillsyn i Munkfors kommun har genomfört tillsyn av Munkfors kommun under våren

Läs mer

ein Beslut efter uppföljning av förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter tillsyn i Boda skola belägen i Rättviks kommun Beslut

ein Beslut efter uppföljning av förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter tillsyn i Boda skola belägen i Rättviks kommun Beslut ein Beslut Rättviks kommun Beslut efter uppföljning av förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Boda skola belägen i Rättviks kommun 2 (8) Uppföljning av tillsyn i Boda skola genomförde tillsyn av

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Dnr 43-2017:5779 Mjölby kommun mjolbykommun@mjolby.se för grundsärskola efter tillsyn i Egebyskolan L i Mjölby kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2 (7) Skolinspektionens

Läs mer

Södermöre kommundelsnämnd

Södermöre kommundelsnämnd Södermöre kommundelsnämnd Tid Onsdagen den 26 april 2017 kl. 17:00-18.10 Plats Kommundelssalen, Ljungbyholm Omfattning 24-37 ande Elisabeth Gustavsson (S), ordförande Karin Lindsten (L) Elisabeth Sjögren

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Botkyrka kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Botkyrka kommun 2 (13) Tillsyn i Botkyrka kommun har genomfört tillsyn av Botkyrka kommun under hösten 2016. Tillsynen har avsett det samlade

Läs mer

Södermöre kommundelsnämnd

Södermöre kommundelsnämnd Södermöre kommundelsnämnd Tid Onsdagen den 22 mars 2017 kl. 17:00-20.50 Plats Hagbyskolan Omfattning 17-23 ande Elisabeth Gustavsson (S), ordförande Christopher Dywik (KD), vice ordförande Johan Kesselmark

Läs mer