72 Välkommen Ordförande Tore Holmefalk hälsade alla välkomna, samt förklarade mötet för öppnat.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "72 Välkommen Ordförande Tore Holmefalk hälsade alla välkomna, samt förklarade mötet för öppnat."

Transkript

1 Protokoll Styrelsemöte, Lokalt Ledd Utveckling Halland Datum: , kl Plats: Torups Gästgivaregård, Torup Deltagare: Ola Nilsson Tore Holmefalk Anders Kinch Bo Westman Olle Kristenson Rose-Marie Eriksson Susanne Thorsson Konstantia Karagiannaki Emma Bergstrand Kjell-Åke Källén Liselotte B Abel Martin Ahlström Martin Haraldsson Ulrika Algothsson Övriga deltagare: Marion Eckardt Sven-Anders Svensson Madelene Wahlström Caroline Karlsson Ellinore Svan Kristin Ovik Anmält förhinder: Cecilia Roos Linda Berggren Micael Arnström Niclas Erlandsson Per Stané Persson Thure Sandén Hans Lindqwist Sara Walfridsson Claes Gauffin Marie Torstensson Markus Lundgren Leaderkontoret Leaderkontoret Leaderkontoret Leaderkontoret Region Halland Länsstyrelsen, Representant yrkesfisket Sportfiskarna 72 Välkommen Ordförande Tore Holmefalk hälsade alla välkomna, samt förklarade mötet för öppnat. 73 Val av justerare Till att justera dagens protokoll utsågs Kjell-Åke Källén.

2 74 Fastställande av dagordning Dagordningen har varit upplagd på intranätet. att fastställa dagordningen. 75 Föregående mötes protokoll Protokoll från AU-mötet den och LAG har varit upplagda på intranätet. Föreslogs lägga protokollen till handlingarna. att lägga protokollen till handlingarna. 76 Ekonomisk rapport Redogjordes för halvårsresultatet för driften och för de egenägda projekten, som varit upplagda på intranätet. att godkänna rapporten 77 Projektläge Marion Eckardt gjorde en genomgång av hur budgetläget per insatsområde ser ut. Vi har idag 59 prioriterade projekt. När det gäller indikatorerna, så har vi inte så många slutredovisade projekt. Vi ligger bra till när det gäller uppbokat. Det kommer att bli fler nya produkter när projekten slutredovisar. Viktigt att följa upp och ställa frågor till projekten mot våra indikatorer. Verksamhetskontoret kommer under hösten att börja besöka projekt i samband med att de redovisar till Jordbruksverket. Handläggnings status genomgicks också. Två projekt handläggs just nu av Jordbruksverket, där vi håller på med kompletteringar. Inga projekt finns i kön. Verksamhetskontoret håller på med handläggning av åtta prioriterade projekt som ska göras LAG-klara. Idag börjar Jordbruksverket handlägga ansökningar som är LAG-klara från och med 29 juni. När det gäller ansökan om utbetalning börjar Jordbruksverket med ansökningar inskickade den 16 juni när det gäller Landsbygdsfonden och den 9 september för övriga fonder. att godkänna rapporterna. 78 Ombeslut Bilaga 1-3 a) Omfördelning av projektbudget Verksamhetskontorets förslag till omfördelning redovisades. b) Budget reviderad Redovisade förslag till budget för Det finns nu möjlighet att ansöka om driftsbudget för fler år och därför behövs ett nytt beslut för åren 2018 och 2019

3 c) Delegationsordning Nytt beslut behöver tas för att delegationsordningen ska vara godkänd. att omfördela budget inom Landsbygdsfondens insatsområden enligt bilaga 1. att godkänna budget för driftsprojektet för åren 2018 och 2019 enligt bilaga 2 att godkänna delegationsordning för LAG enligt bilaga 3 79 Möteskalender hösten 2018 AU föreslår ändring av nästa LAG-möte från den 18 oktober till den 10 oktober. Diskuterades och det föreslogs istället måndagen den 8 oktober till Vidare föreslår AU att flytta strategidagarna en dag för att kunna delta på Landsbygdsnätverkets strategidag den 6 oktober, som vi är med och arrangerar. Diskuterades dag för årsstämma att flytta LAG-mötet från den 18 oktober till den 8 oktober. att flytta strategidagarn till den 6 7 oktober. att årsstämman för 2019 ska vara den 28 mars. 80 Fråga om jäv Tore Holmefalk och Bo Westman anmälde jäv för projektet Projekt Bygdevårdarna. Tore Holmefalk anmälde jäv för projektet Le Mat Falkenberg. Konstantia Karagiannaki anmälde jäv för projektet Outwest projektet Extreme Svc. och Festival i Tvååker. 81 Projektbeslut Nya beslut behöver tas för alla beslut som tagits av LAG från och med årsmötet 2018 eftersom LAG då inte varit beslutsmässig enligt avtalet med Jordbruksverket. a) Vessige Biogas ekonomisk förening (Entreprenörskap och innovation Landsbygdsfonden) att prioritera ansökan enligt beslutsbilaga 4 med urvalspoängen 297. b) Konceptutveckling för kompetensutveckling i livsmedelssektorn (Entreprenörskap och innovation Regionalfonden) att prioritera ansökan enligt beslutsbilaga 5 med urvalspoängen 260. c) Ekosystemtjänster på Plönninge (Entreprenörskap och innovationer- Landsbygdsfonden) att prioritera ansökan enligt beslutsbilaga 6 med urvalspoängen 333. d) H:s Matskola En matresa (Entreprenörskap och innovation- Landsbygdsfonden)

4 att prioritera ansökan enligt beslutsbilaga 7 med urvalspoängen 293. e) Outwest (Besöksnäring- Landsbygdsfonden) Konstantia Karagiannaki lämnade rummet på grund av jäv. att prioritera ansökan enligt beslutsbilaga 8 med urvalspoängen 289. f) Smaka på Tvååker (Entreprenörskap och innovation Landsbygdsfonden) att prioritera ansökan enligt beslutsbilaga 9 med urvalspoängen 247. g) Projekt Bygdevårdarna Kulturmiljö Turism 2020 (Sociala innovationer och Innovativa servicelösningar Landsbygdsfonden) Susanne Thorsson tar över som ordförande. Bo Westman och Tore Holmefalk lämnar rummet på grund av jäv. att prioritera ansökan enligt beslutsbilaga 10 med urvalspoängen 320. h) Le Mat Falkenberg turism genom arbetsintegrerat socialt företag (ASF) (Besöksnäring- Landsbygdsfonden) Susanne Thorsson tar över som ordförande. Tore Holmefalk lämnade rummet på grund av jäv. Redogjorde för de förändringar som gjorts, eftersom det visat sig att det inte är tillåtet för en offentlig stödmottagare att ha egna offentliga resurser. Detta har inneburit att budgeten behöver ökas något. att prioritera ansökan enligt beslutsbilaga 11 med urvalspoängen 265. i) Bygga För Framtiden (Entreprenörskap och innovation- Landsbygdsfonden) att avslå ansökan enligt beslutsbilaga 12 med urvalspoängen 113. UNG I HALLAND Projekt för beslut från tidigare LAG-möten. j) Live by Youth (Samhällsutveckling och byutveckling- Landsbygdsfonden) att prioritera ansökan enligt beslutsbilaga 13 med urvalspoängen 345. k) Friggebod i Frillesås (Samhällsutveckling och byutveckling Landsbygdsfonden) att prioritera ansökan enligt beslutsbilaga 14 med urvalspoängen 211.

5 l) Extreme Svc (Entreprenörskap och innovation Regionalfonden) Konstantia Karagiannaki lämnade rummet på grund av jäv. att prioritera ansökan enligt beslutsbilaga 15 med urvalspoängen 257. m) Ungdomsledarutbildning i Reykjavik (Entreprenörskap och innovation Regionalfonden) att prioritera ansökan enligt beslutsbilaga 16 med urvalspoängen Projektansökningar Nya Projekt från Ung i Halland för presentation och beslut: a) Sommarkul (Samhällsutveckling och byutveckling Landsbygdsfonden) Susanne Thorsson redogjorde för projektet och förslaget till urvalsbedömning. att prioritera ansökan enligt beslutsbilaga 17 med urvalspoängen 303. b) Festival i Tvååker (Samhällsutveckling och byutveckling Landsbygdsfonden) Konstantia Karagiannaki lämnade rummet på grund av jäv. Tore Holmefalk redogjorde för projektet och förslaget till urvalsbedömning. att prioritera ansökan enligt beslutsbilaga 18 med urvalspoängen 298. Utveckling av internationellt samarbetsprojekt c) LEADER to LEADER (Sociala innovationer och innovativa servicelösningar Regionalfonden samarbetsprojekt) Marion Eckardt redogjorde för idéerna bakom ett samarbete med Sverige, Estland, Tyskland och Portugal. Det handlar om uppbyggnad av en plattform typ googlemap där besöksmål och lokala produkter ska tas fram. Det ska bli en lokal informationsplattform på Europanivå med besöksmål, lokala tjänster och produkter. att ge verksamhetsledaren möjlighet att fortsätta med kontakter och diskussioner. 83 Projekt att avskriva Projektet Årstads aktivitetshus har inkommit med en begäran om att återta sin ansökan som prioriterats av LAG. Föreslog att avskriva ansökan. att avskriva projektet Årstads aktivitetshus.

6 84 Rapporter från LAG Rapporterades från LAG-ledamöters aktiviteter sedan senaste LAG-mötet. Tore Holmefalk har varit på Hagbard och Signe och framfört tack från LLUH för ett lyckat projekt och en lyckad landsbygdsutveckling. Konstaterades att det är viktigt även med en professionell nivå när man jobbar med lokalt engagemang. Kristin Ovik berättade om Ingedagarna och att det finns stora förväntningar på detta projekt. Ulrika Algothsson har spritt information om LLUH inför årsmötet. I den tematiska gruppen Gröna näringar på Landsbygdsnätverket, som Ulrika är ledamot i, har man diskuterat nya projektidéer med anledning av torkan i sommar. Detta kommer att tas upp i ett nyhetsbrev från LRF. Rose-Marie Eriksson berättade om medeltidsdagen i Hunehals Borg, ett resultat av projektet I Grevens Tid. Nu ställer kommunen upp med stöd både genom bidrag och praktisk verksamhet. Det har blivit Kungsbackas tredje största besöksmål. Hon informerade även om projektet Åsa Kustpromenad. Ola Nilsson informerade om att det pågår diskussioner i Halmstad om Leader och det finns intresse att starta projekt. Liselotte Abel berättade att hon informerat om LLUH i de företagsföreningar hon deltar i. Susanne Thorsson, som numera jobbar för destination Falkenberg, informerade om att hon har deltagit i en jury på Halmstad högskola för projektet 4H:s matskola, samt kommer att delta på möte med projektet Ingeland. Konstantia Karagiannaki har kontakt med Elinor Forsberg och Ung i Halland och ger möjlighet till information via sitt arbete. att godkänna rapporterna. 85 Slutrapport från projekt a) Uppdatering av fisketillsyn i Bolmen Slutrapporten har varit upplagd på intranätet. b) Glokal Mat Slutrapporten har varit upplagad på intranätet. att lägga slutrapporterna till handlingarna. 86 Västerhavsveckan Caroline Karlsson, projektledare för Ett Utvecklat Fiske i Kattegatt där Västerhavsveckan ingår, berättade om alla aktiviteter som genomförts. En ny hemsida har startats upp tillsammans med Skåne. I Halland deltog 40 st. aktörer under veckan, vilket är en dubblering mot förra året. Invigningen skedde i Träslövsläge, med Regionstyrelsens ordförande Mikaela Waltersson som invigningstalare. Sience Safari deltog också under invigningen. Många exempel på aktiviteter såsom insamling av skräp i Steninge, ska bli till konst, Krabbfisketävlingar, där man också letar efter invasiva arter, provsegling i Halmstad, hamnvandring med sjöräddning och Lots, med mera.

7 Caroline informerade även om den marknadsföring som skett genom Facebook och sin sida Caroline Leader Karlsson. Totalt har Västerhavsveckan haft över besökare, många på Naturcentrum i Varberg. Caroline berättade också att de olika aktiviteterna upplevt det positivt med besök från LLUH, både från kontoret och från LAG. Till nästa år ska det tas fram en QR-kod speciellt för ungdomar och snapchat. att godkänna rapporten. 87 Aktivitetsplan för att aktivera partnerskapet Marion Eckardt redogjorde för en sammanfattning och ett underlag som verksamhetskontoret tagit fram efter de diskussioner som genomförts på föregående LAG-möte. Föreslogs att arbeta vidare med de synpunkter som framkommit. Diskuterades om hur medlemskapet ska se ut. Ska det fortsätta att vara utan kostnad? Ska medlemmar få vara både privatpersoner och organisationer eller bara organisationer. att arbeta vidare med underlaget på strategidagarna. 88 Remiss Överenskommelsen Rebecca Nordström, Hallands Bildningsförbund, informerar om det förslag till överenskommelse mellan den idéburna sektorn i Halland och Region Halland som tagits fram efter dialoger med föreningar och organisationer från civilsamhället under höst och vår Behovet finns för en plattform där det offentliga kan möta civilsamhället. Det är den Regionala Utvecklingsstrategin (RUS), som styr den regionala utvecklingen. Det är viktigt att det finns strategiska arenor där inspel kan ges för att bidra till den nya RUS:en som håller på att tas fram. Bästa Samverkansplatsen var ett projekt Den byggde på samtalsträffar. Det finns en överenskommelse mellan civilsamhället och den offentliga sektorn på nationell nivå, som bygger på 6 principer. Rebecca konstaterade att Bästa Samverkansplatsen lett fram till insikten att sektorerna har mycket gemensamt. Olikheter kan komplettera och kompensera varandra. Det som behövs nu är en arbetsgrupp för att initiera processer, sprida kunskap samt följa och stötta. En nominering kommer att göras. De idéburna organisationerna ska få komma in tidigt i processen med den nya RUS:en. Remiss på förslaget till överenskommelse ska lämnas senast den 28 september. Diskussion fördes om vilka förutsättningar som finns för att vi ska anta och underteckna överenskommelsen. Föreslogs att invänta ett förslag och inte lämna någon remiss. att inte lämna någon remiss. 89 Deltagande på konferenser och möten a) 25-27/9 LEADER Reloaded i Portugal Informerades om att Emma Bergstrand kommer att delta för LAG. Martin Ahlström och Caroline Karlsson kommer att åka för projektet ett Utvecklat Fiske i Kattegatt. b) 18-19/10 PM Västsvenska EU konferensen Informerades om att Tore Holmefalk kommer att delta.

8 c) 23-24/10 PM 250 möjligheter Informerades om att Susanne Thorsson kommer att delta. d) 26/10 Hur går det för Halland? Hotell Tylösand Informerades om att Martin Haraldsson och Liselotte Abel kommer att delta för LAG. att godkänna informationen. 90 Övriga frågor Marion Eckardt rapporterade från en workshop i Anderberg tillsammans med studieförbundet NBV och föreningen Aqua. Det var en lyckad aktivitet som är en del i projektet Vår By Vår Framtid. Nästa aktivitet blir en festival den 27 oktober. 91 Nästa möte Nästa möte blir den 8 oktober och är ett förmiddags möte. Verksamhetskontoret återkommer med plats och agenda. 92 Avslutning Tore Holmefalk tackade de närvarande och avslutar därefter mötet. Vid protokollet Sven-Anders Svensson sekreterare Tore Holmefalk Ordförande Kjell-Åke Källén Susanne Thorsson Ordförande 81

Verksamhetsberättelse 2018 för Lokalt Ledd Utveckling Halland

Verksamhetsberättelse 2018 för Lokalt Ledd Utveckling Halland Verksamhetsberättelse 2018 för Lokalt Ledd Utveckling Halland Styrelsens sammansättning Ordförande: Tore Holmefalk, Glommen Offentlig sektor Vice ordförande: Susanne Thorsson, Köinge Övriga ledamöter:

Läs mer

Ett rikare halland genom lokala initiativ. Sammanställning av projektstatus, projektmedel för Lokalt Ledd Utveckling Halland

Ett rikare halland genom lokala initiativ. Sammanställning av projektstatus, projektmedel för Lokalt Ledd Utveckling Halland Ett rikare halland genom lokala initiativ Sammanställning av projektstatus, projektmedel för Lokalt Ledd Utveckling Halland 2019-01-16 LOKALT LEDD UTVECKLING H A L L A N D Totalt för Lokalt Ledd Utveckling

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018 för Lokalt Ledd Utveckling Halland

Verksamhetsberättelse 2018 för Lokalt Ledd Utveckling Halland Verksamhetsberättelse 2018 för Lokalt Ledd Utveckling Halland Styrelsens sammansättning Ordförande: Tore Holmefalk, Glommen Offentlig sektor Vice ordförande: Susanne Thorsson, Köinge Övriga ledamöter:

Läs mer

Föregående mötesprotokoll från extra LAG-möte och konstituerande LAG-möte lades till handlingarna.

Föregående mötesprotokoll från extra LAG-möte och konstituerande LAG-möte lades till handlingarna. Möte: kl. 17.30-18.00 Plats: Tryde 1303, Tomelilla Närvarande: Andrea Nowag (offentlig/ystad), Carina Almedal (privat/tomelilla), Daniel Jonsgården (offentlig/tomelilla), Hanna Axelsson (ideell/sjöbo),

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte LAG Leader Södra Bohuslän

Protokoll Styrelsemöte LAG Leader Södra Bohuslän Protokoll Styrelsemöte LAG Leader Södra Bohuslän 22 augusti 2019 kl. 15.15-16.40 Varmbadhuset, Käringön Medverkande: Tomas Börgesson, Tjörn, privat Maria Oskarsson, Tjörn, ideell Tommy Wallhult, Öckerö,

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 för Lokalt Ledd Utveckling Halland

Verksamhetsberättelse 2015 för Lokalt Ledd Utveckling Halland Verksamhetsberättelse 2015 för Lokalt Ledd Utveckling Halland Styrelsens sammansättning Ordförande: Ulrika Rylin, Tvååker Vice ordförande: Anna Winther, Källsjö Tore Holmefalk, Glommen Övriga ledamöter:

Läs mer

1 Mötets öppnande Ordförande Enar Jonsson öppnade mötet och hälsade deltagarna välkomna.

1 Mötets öppnande Ordförande Enar Jonsson öppnade mötet och hälsade deltagarna välkomna. Sid 1(5) Protokoll fört vid LAG-gruppsmöte URnära Tid: kl. 17,00-20.00 Plats: Ersboda slöjd, Gräddvägen 15, Umeå. 1 Mötets öppnande Ordförande Enar Jonsson öppnade mötet och hälsade deltagarna välkomna.

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordförande Margareta Fries förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Ordförande Margareta Fries förklarade mötet öppnat. Titel Diarienummer Version Datum Sida Protokoll LAG-sammanträde 2016-02-11 145/16 1.0 2016-02-11 1 av 3 Protokoll LAG-sammanträde Tid: 18.00-21.10 Plats: Kommunhuset, Sjöbo Närvarande ledamöter: Margareta

Läs mer

1 Mötets öppnande Ordförande Enar Jonsson öppnade mötet och hälsade samtliga deltagarna välkomna.

1 Mötets öppnande Ordförande Enar Jonsson öppnade mötet och hälsade samtliga deltagarna välkomna. Ideell förening Sida 1 av 6 Protokoll öppet LAG gruppsammanträde Tid: 5 december 2017, kl. 17.30-19.00 Plats: Ersboda slöjdförening, Gräddvägen 15 Umeå 1 Mötets öppnande Ordförande Enar Jonsson öppnade

Läs mer

Ett rikare halland genom lokala initiativ

Ett rikare halland genom lokala initiativ Ett rikare halland genom lokala initiativ LING H DD UTV E E L CK LOKAL T Sammanställning av projektstatus, projektmedel för Lokalt Ledd Utveckling Halland 2018-03-14 AL A ND L Totalt för Lokalt Ledd Utveckling

Läs mer

Ett rikare halland genom lokala initiativ. Sammanställning av projektstatus, projektmedel för Lokalt Ledd Utveckling Halland

Ett rikare halland genom lokala initiativ. Sammanställning av projektstatus, projektmedel för Lokalt Ledd Utveckling Halland Ett rikare halland genom lokala initiativ Sammanställning av projektstatus, projektmedel för Lokalt Ledd Utveckling Halland 2017-12-06 Totalt för Lokalt Ledd Utveckling Halland 11 589 428 kr 25% 21 688

Läs mer

Protokoll LL01-2010. Lilla LAG Terra et Mare (styrelsen) 8 februari 2010. Tid: 09.30-11.30. Kulturhuset Fregatten, Stenungsund

Protokoll LL01-2010. Lilla LAG Terra et Mare (styrelsen) 8 februari 2010. Tid: 09.30-11.30. Kulturhuset Fregatten, Stenungsund LL01-2010 Protokoll Lilla LAG Terra et Mare (styrelsen) 8 februari 2010 Tid: 09.30-11.30 Plats: Kulturhuset Fregatten, Stenungsund Medverkande: Inger Blixt (tf. ordf.) Lars Strömberg Carina Dyås Tomas

Läs mer

Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2

Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2 Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2 Din ansökan är inte fullständigt ifylld. Du behöver komplettera din ansökan. Du kan bara få stöd för godkända utgifter som uppstår efter att din ansökan

Läs mer

1 Mötets öppnande Ordförande Enar Jonsson öppnade mötet och hälsade deltagarna varmt välkomna till det första mötet med URnära ideell förening.

1 Mötets öppnande Ordförande Enar Jonsson öppnade mötet och hälsade deltagarna varmt välkomna till det första mötet med URnära ideell förening. Protokoll interimsstyrelse URnära Ideell förening Tid: Torsdag den 15 oktober kl 17.30-19.30 Plats: Ersboda slöjd, Umeå Närvarande, Maria Bahlenberg, Christer Lindvall, Enar Jonsson, Roger Sandström (tom

Läs mer

Ett rikare halland genom lokala initiativ

Ett rikare halland genom lokala initiativ Ett rikare halland genom lokala initiativ LING H DD UTV E E L CK LOKAL T Sammanställning av projektstatus, projektmedel för Lokalt Ledd Utveckling Halland 2017-03-16 AL A ND L Totalt för Lokalt Ledd Utveckling

Läs mer

Tid: Fredagen den 2 september 2016, kl , mötet ajourneras för lunch mellan Plats: Herrfallet, Eskilstuna kommun

Tid: Fredagen den 2 september 2016, kl , mötet ajourneras för lunch mellan Plats: Herrfallet, Eskilstuna kommun Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 2 september 2016 Tid: Fredagen den 2 september 2016, kl. 9.00 14.00, mötet ajourneras för lunch mellan 12.00-13.00 Plats: Herrfallet, Eskilstuna kommun Närvarande: Offentlig

Läs mer

Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 1 februari 2018

Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 1 februari 2018 Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 1 februari 2018 Tid: Torsdagen den 1 februari kl, 09.30-16.00 Plats: Västra Storgatan 15, Gnesta Lokal: Elektron Närvarande: Offentlig Privat Ideell Tommy Björkdal Bam

Läs mer

Skellefteå Älvdals styrelse/ LAG

Skellefteå Älvdals styrelse/ LAG Skellefteå Älvdals styrelse/ LAG Möte nr: 1 Plats: Kommunhuset, Norsjö Tid: 15 oktober 2015, kl. 13.00 16.00 Närvarande: Ingrid Ejderud Nygren Ulrika Renström Per-Ove Lööv Dorina Larsson Peder Johansson

Läs mer

Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 10 april 2018

Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 10 april 2018 Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 10 april 2018 Tid: Tisdagen den 10 april kl. 08.30-12.30 Plats: Båsenberga hotell & konferens, Vingåker Närvarande: Offentlig Privat Ideell Tommy Björkdal Bam Björling

Läs mer

96. Föregående protokoll LAG beslutar att lägga föregående protokoll från LAG-mötet den 7 november 2017 till handlingarna.

96. Föregående protokoll LAG beslutar att lägga föregående protokoll från LAG-mötet den 7 november 2017 till handlingarna. Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 7 december 2017 Tid: Torsdagen den 7 december kl, 09.00-16.00 Plats: Gripsholms värdshus, Strängnäs kommun Närvarande: Offentlig Privat Ideell Tommy Björkdal Bam Björling

Läs mer

Dagordning LAG-beslutsmöte

Dagordning LAG-beslutsmöte 1 Dagordning LAG-beslutsmöte Plats: Allhuset i Hallen Datum: Tid: 9.00 fika, start 9.30 16.30 Kallade: LAG: Samtliga ledamöter Kontor: Catarina, Carina & Ellen Tidsplan: 9.30 Formella punkter 10.00-12.00

Läs mer

476. Mötets öppnande Föreningens ordförande Milis Ivarsson hälsade välkommen till kvällens möte och förklarade mötet öppnat.

476. Mötets öppnande Föreningens ordförande Milis Ivarsson hälsade välkommen till kvällens möte och förklarade mötet öppnat. Protokoll LEADER Mellansjölandet, LAG-möte, 476-488 Tid: Måndagen den 7 april 2014 kl. 18.00 21.00 Plats: Klockargården, Askersund Närvarande: Milis Ivarsson, Sabina Karlsson, Anders Jansson, Per-Arne

Läs mer

Föregående mötesprotokoll från och godkändes och lades till handlingarna.

Föregående mötesprotokoll från och godkändes och lades till handlingarna. Möte: kl. 16:00-22.30 (till 16.30 presentation av avslutade projektet Must SM, 16.30-17.15 presentation av projektsökande Livet på gården Daglig verksamhet på Bölvasahus) Plats: Tobaksgatan 11, Ystad Närvarande

Läs mer

Nytt från Jordbruksverket

Nytt från Jordbruksverket Nytt från Jordbruksverket Andreas Mattisson Johan Magnusson, Karolina Dahlberg Carin Alfredsson, 2016-09-28 Lägesrapport ansökningar 191 st LAG-klara ansökningar inkomna till Jordbruksverket varav 40 antal

Läs mer

Välkommen till arbetsgruppen Gröna Näringar. Ulrika Algothsson, Leader Halland Inger Pehrson, kanslirepresentant

Välkommen till arbetsgruppen Gröna Näringar. Ulrika Algothsson, Leader Halland Inger Pehrson, kanslirepresentant Välkommen till arbetsgruppen Gröna Näringar Ulrika Algothsson, Leader Halland Inger Pehrson, kanslirepresentant Hur får vi Leaderprojekt som gör skillnad? Vad kan vi lära av de Leaderprojekt som har lett

Läs mer

LAG-gruppen beslöt att införa arbetsprotokoll inför nästkommande LAG-gruppsmöte.

LAG-gruppen beslöt att införa arbetsprotokoll inför nästkommande LAG-gruppsmöte. Sid 1(5) Öppet LAG gruppsammanträde. Protokoll LAG-grupps möte URnära Tid: 4 oktober kl. 17.15-19.00 Plats: Ersboda slöjd, Gräddvägen Umeå. 1 Mötets öppnande Ordförande Enar Jonsson öppnade mötet och riktar

Läs mer

20 december 2017 klockan , Slottet, Alnarp. Håkan Schroeder (ordf.), Lisa Germundsson, Kristina Wallertz och Jan Larsson Eric Agestam

20 december 2017 klockan , Slottet, Alnarp. Håkan Schroeder (ordf.), Lisa Germundsson, Kristina Wallertz och Jan Larsson Eric Agestam PROTOKOLL AU Styrgruppen Sammanträdesdatum 2017-12-20 Partnerskap Alnarp Plats och tid: Närvarande: Anmält förhinder 20 december 2017 klockan 09.30 11.00, Slottet, Alnarp Håkan Schroeder (ordf.), Lisa,

Läs mer

Anteckningar Kommunberedningen

Anteckningar Kommunberedningen Kommunberedningen 2016-08-24 Lokal: Laholms teater, Laholms kommun Tid: 13.30-16.30 1 Regional utveckling 2 Regional samverkan, 7 partners 3 Kommunal samverkan, 6 partners Närvarande Politiker Mats Eriksson

Läs mer

Protokoll, Åres Gröna Dalar, LAG-gruppsmöte Datum/Tid: 100823 Kl 09.30-12.00 Plats: Åre Fjällsätra

Protokoll, Åres Gröna Dalar, LAG-gruppsmöte Datum/Tid: 100823 Kl 09.30-12.00 Plats: Åre Fjällsätra Sid 1 Protokoll, Åres Gröna Dalar, LAG-gruppsmöte Datum/Tid: 100823 Kl 09.30-12.00 Plats: Åre Fjällsätra Medverkande Från LAG-grupp: Jörgen Andersson, Maria Kjellström, Lena Bromarker, Mikael Sundman,

Läs mer

Dagordning LAG-beslutsmöte

Dagordning LAG-beslutsmöte Sida 1 av 4 Dagordning LAG-beslutsmöte Plats: Mittuniversitetet, Östersunds Rum B313 Datum: Tid: 9.45-15.45 (passar bussen Funäsdalen-Östersund) Närvarande: LAG: Kontor: Catarina Nordin Thorpe, Carina

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning

HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning Protokoll fört vid sammanträde med enheten för Lärarutbildningens styrelse 01-02-06 kl. 13.00 17.00 RBU_Torpet Heberg Närvarande: Lars-Peder Alingfeldt,

Läs mer

Hur blir vi startklara leaderområden?

Hur blir vi startklara leaderområden? Hur blir vi startklara leaderområden? Utbildning starta leaderområde 12 och 13 maj 2015 Carin.alfredsson@jordbruksverket.se Lokalt ledd utveckling optimalt genomförande Möta potential och utmaningar som

Läs mer

Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2

Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2 Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2 Din ansökan är inte fullständigt ifylld. Du behöver komplettera din ansökan. Du kan bara få stöd för godkända utgifter som uppstår efter att din ansökan

Läs mer

1 Mötets öppnande Ordförande Enar Jonsson öppnade mötet och riktade ett särskilt välkommen till de medlemmar som deltar vid dagens möte.

1 Mötets öppnande Ordförande Enar Jonsson öppnade mötet och riktade ett särskilt välkommen till de medlemmar som deltar vid dagens möte. Sid 1(7) Protokoll fört vid LAG-gruppsmöte URnära Datum: 2016-04-27 Tid: kl. 17.30 20.00 Plats: Ersboda slöjdförening Öppet sammanträde. 1 Mötets öppnande Ordförande Enar Jonsson öppnade mötet och riktade

Läs mer

URnära Ideell förening Sida 1 av 7 Bilagor Närvaroförteckning Skrivelse Bygderådet Umeå

URnära Ideell förening Sida 1 av 7 Bilagor Närvaroförteckning Skrivelse Bygderådet Umeå Ideell förening Sida 1 av 7 Protokoll öppet LAG gruppsmöte Tid: Torsdagen den 4 april 2018, kl. 17.30-19.00 Plats: Ersboda slöjdförening, Gräddvägen 15 Umeå 1 Mötets öppnande Christina Lidström öppnar

Läs mer

Mötesprotokoll från styrelsemöte i Leader Linné den 24 mars 2010 i Rydaholm

Mötesprotokoll från styrelsemöte i Leader Linné den 24 mars 2010 i Rydaholm Mötesprotokoll från styrelsemöte i Leader Linné den 24 mars 2010 i Rydaholm Närvarande: Lars Henriksson, Sven Sunesson, Roger Andersson, Bo Mazetti- Nissen, Emma Christiansen, Christina Lindberg, Solveig

Läs mer

Ledamöter och ersättare i regionfullmäktige för tiden 15 oktober oktober 2022

Ledamöter och ersättare i regionfullmäktige för tiden 15 oktober oktober 2022 Ledamöter och ersättare i regionfullmäktige för tiden 15 oktober 2018-14 oktober 2022 Ledamöter Ersättare Valkrets 1 Halmstad - Laholm Per Stané Persson (S), Halmstad Mikaela Waltersson (M), Kvibille Tommy

Läs mer

Protokoll från styrelsemötet i Leader Linné Småland den 7 november 2016 på Hjortsbergagården i Hjortsberga.

Protokoll från styrelsemötet i Leader Linné Småland den 7 november 2016 på Hjortsbergagården i Hjortsberga. Protokoll från styrelsemötet i Leader Linné Småland den 7 november 2016 på Hjortsbergagården i Hjortsberga. Tid: kl. 8.30 till kl. 12.00. Närvarande: Privat sektor:, Roger Andersson, Cecilia Ej närvarande:

Läs mer

Minnesanteckningar förda vid möte med landsbygdsnätverkets arbetsgrupp för kapitalförsörjning den 24 nov 2011.

Minnesanteckningar förda vid möte med landsbygdsnätverkets arbetsgrupp för kapitalförsörjning den 24 nov 2011. Minnesanteckningar förda vid möte med landsbygdsnätverkets arbetsgrupp för kapitalförsörjning den 24 nov 2011. Närvarande: Anders Johansson Rebecca Källberg Thomas Norrby Oscar Kjellberg Ulla Herlitz Nils

Läs mer

Länsbygderådet Sjuhärad STYRELSE

Länsbygderådet Sjuhärad STYRELSE MÖTE Sida 2008-06-12 1(5) Plats och tid: Borås, Boråshälsan kl: 18:30 21:00 Beslutande: Övriga: Utses att justera: Jan Vinkvist Jan Smith Per-Åke Davidsson Claes Bergqvist Tina Yngvesson Agneta Lindström

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Leader Kustbygd Halland 2009

Verksamhetsberättelse för Leader Kustbygd Halland 2009 Verksamhetsberättelse för 2009 Styrelsens sammansättning Ordförande: Kristina Karlsson, Fjärås Ideell sektor Vice ordförande: Michael Svensson, Varberg Privat sektor Inger Karlsson, Fegen Övriga ledamöter:

Läs mer

Spira Mare Lite tråkig fakta! Vi har en idé! Hur går det till! Aktuella läget!

Spira Mare Lite tråkig fakta! Vi har en idé! Hur går det till! Aktuella läget! Spira Mare 2020 Lite tråkig fakta! Vi har en idé! Hur går det till! Aktuella läget! Spira Mare 2020 Lite tråkig fakta! Spira Mare 2020 Leader-metoden Leader är en metod där privat, ideell och offentlig

Läs mer

URnära Ideell förening Sida 1 av 5 Bilagor Närvaroförteckning Beslut Nordmalings kommun Beslut Vännäs kommun Intresseanmälningar byaplaner

URnära Ideell förening Sida 1 av 5 Bilagor Närvaroförteckning Beslut Nordmalings kommun Beslut Vännäs kommun Intresseanmälningar byaplaner Ideell förening Sida 1 av 5 Protokoll öppet LAG gruppsammanträde Tid: 17 januari 2018, kl. 17.30-18.30 Plats: Ersboda slöjdförening, Gräddvägen 15 Umeå 1 Mötets öppnande Enar Jonsson öppnar dagens möte

Läs mer

Välkomna till Grundkurs i uppstart och genomförande!

Välkomna till Grundkurs i uppstart och genomförande! Välkomna till Grundkurs i uppstart och genomförande! Grundläggande om Leader Vi kommer bland annat att prata om: metoden budget urvalskriterier Ulrika Holmgren, Anna Lööv, Annelie Ström, Vad kännetecknar

Läs mer

Kent Johansson, 11-18a, 19-21

Kent Johansson, 11-18a, 19-21 FOLKBILDNINGSRÅDET Styrelsen PROTOKOLL 2007:5 Datum 15-16 maj 2007 Plats Steningevik konferens, Märsta Närvarande Torsten Friberg, ordförande ledamöter Marie Linder, vice ordförande, 11-18a, 19-21 Walter

Läs mer

Hur jobbar vi med paraplyprojekt?

Hur jobbar vi med paraplyprojekt? Hur jobbar vi med paraplyprojekt? Marie Nordström och Sara Spaak Vad är ett paraplyprojekt? LAG är alltid projektägare Innehåller delaktiviteter som inte kända vid ansökan om stöd Delaktiviteten utförs

Läs mer

Välkomna till Grundkurs i uppstart och genomförande!

Välkomna till Grundkurs i uppstart och genomförande! Välkomna till Grundkurs i uppstart och genomförande! Grundläggande om Leader Vi kommer bland annat att prata om: förberedande stöd metoden budget urvalskriterier Karolina Dahlberg, Ulrika Holmgren, Anna

Läs mer

Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2

Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2 Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2 Du kan bara få stöd för godkända utgifter som uppstår efter att din ansökan om stöd kommit in till oss. Spara alla underlag för utgifterna i original

Läs mer

Protokoll från styrelsemötet i Leader Linné Småland den 7 september 2016 på Hjortsbergagården i Hjortsberga.

Protokoll från styrelsemötet i Leader Linné Småland den 7 september 2016 på Hjortsbergagården i Hjortsberga. Protokoll från styrelsemötet i Leader Linné Småland den 7 september 2016 på Hjortsbergagården i Hjortsberga. Tid: kl. 8.30 till kl. 15.00 Närvarande:, Tobias Gustavsson, Bengt-Elis Pettersson, Elizabeth

Läs mer

Förslag till arbetsordning Leader Vättern

Förslag till arbetsordning Leader Vättern Förslag till arbetsordning Leader Vättern I arbetsordningen specificeras ansvar och uppgifter för Leader Vättern. Dessa bygger på antagna stadgar och de regler som styr arbetet med lokalt ledd utveckling.

Läs mer

Protokoll fo rt vid Styrelsemo te HSSL 7-hä räd

Protokoll fo rt vid Styrelsemo te HSSL 7-hä räd Protokoll 2018-02-21 Styrelse HSSL 7-härad Sjuhärad Protokoll fo rt vid Styrelsemo te HSSL 7-hä räd 2018-02-21 Deltagare; Emelie Romland, Månika Sager, Lars-Åke Larsson, Emil Olsson, Claes Bergqvist, Margareta

Läs mer

Protokoll LAG-möte Leader Vättern, telefonmöte

Protokoll LAG-möte Leader Vättern, telefonmöte Protokoll LAG-möte Leader Vättern, telefonmöte 2018-06-28 1. Mötets öppnande Ordförande förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av dagordning Dagordningen fastställdes. En nytillkommen fråga sedan dagordning

Läs mer

Minnesanteckningar AU 23 maj

Minnesanteckningar AU 23 maj Minnesanteckningar AU 23 maj Närvarande: Helena Eriksson, Sollefteå Kommun Vice ordförande Åsa Ringlöv, Företagarna Örnsköldsvik Ordförande Jonny Lundin, Landsbygdsrådet Härnösand Kassör Lennart Ramström,

Läs mer

Styrelsen godkände dagordningen med tilläggen 8.3 Arbetsordning och arbetssätt och 8.4 Arbetsutskotten (AU).

Styrelsen godkände dagordningen med tilläggen 8.3 Arbetsordning och arbetssätt och 8.4 Arbetsutskotten (AU). Tid: (16.00) 17.45-22.40 Plats: Äppelkriget, Kommunhuset, Tomelilla Närvarande: Sofie Bredahl, Thorbjörn Sjunneson, Sven-Anders Sölveborn (kom kl. 16.45), Olle Viberg, Patrik Juhlin, Lilian Schimmele,

Läs mer

Att ansöka om projekt hos Leader Nordvästra Skaraborg

Att ansöka om projekt hos Leader Nordvästra Skaraborg Senast uppdaterad: 2016-12-01 Lovisa Johansson Hollsten: 070-25 770 39 lovisa@leadernvskaraborg.se Emma Häggberg: 070-25 770 93 emma@leadernvskaraborg.se info@leadernvskaraborg.se Att ansöka om projekt

Läs mer

Ordinarie ordförande Jonny Lundin öppnar mötet. Ordföranden presenterar dagordningen som godkänns.

Ordinarie ordförande Jonny Lundin öppnar mötet. Ordföranden presenterar dagordningen som godkänns. Protokoll LAG-möte Dag: måndag 30 januari 2017 Tid: kl. 10.00-15:30 Plats: Leaderkontoret, Kramfors Närvarande: Jonny Lundin, ordförande, Ideell sektor Åsa Ringlöv, vice ordförande, privat sektor Lennart

Läs mer

Frånvarande: Ellen Forsberg, ideell sektor, Peter Sundström, privat sektor, Amber Schosso, privat sektor och Karin Sellgren, privat sektor

Frånvarande: Ellen Forsberg, ideell sektor, Peter Sundström, privat sektor, Amber Schosso, privat sektor och Karin Sellgren, privat sektor Protokoll LAG-möte Dag: onsdag 21 september 2016 Tid: kl. 13.00-17:30 Plats: Härnösands Folkhögskola, Härnösand Närvarande: Jonny Lundin, ordförande, ideell sektor Åsa Ringlöv, vice ordförande, privat

Läs mer

Protokoll från styrelsemötet i föreningen Leader Linné Småland, Hjortsberga, den 20 april 2016

Protokoll från styrelsemötet i föreningen Leader Linné Småland, Hjortsberga, den 20 april 2016 Protokoll från styrelsemötet i föreningen Leader Linné Småland, Hjortsberga, den 20 april 2016 Närvarande: Bengt-Elis Pettersson, Elizabeth Peltola, Jenny Anderberg, Roger Andersson, Jenny Svensgård, Hanna

Läs mer

LEADER STOCKHOLMSBYGD

LEADER STOCKHOLMSBYGD LEADER STOCKHOLMSBYGD Lokalt ledd utveckling genom leadermetoden 2014-2020 Lokalt ledd utveckling genom leadermetoden 1991 Nytt verktyg inom EU för att skapa lokalt engagemang och inflytande samt för att

Läs mer

Inger Borgenberg, ordförande Karin Palmqvist, vice ordför. Carina Dilton Lena Sarheden Schu!tz Kristina Svensson. Maria Bellinger (samordnare)

Inger Borgenberg, ordförande Karin Palmqvist, vice ordför. Carina Dilton Lena Sarheden Schu!tz Kristina Svensson. Maria Bellinger (samordnare) Protokoll fört vid styrelsemötet onsdagen den 14 december 2016 SAMORDNINGSFÖRBUNDET BURLÖV-STAFFANSTORP Plats: Tid: Lillgården, Burlöv 13.30-15.30 Närvarande ledamöter Inger Borgenberg, ordförande Karin

Läs mer

Information om LEADER Sydöstra Skåne

Information om LEADER Sydöstra Skåne Information om LEADER Sydöstra Skåne LEADER Sydöstra Skåne Kristin Persson Verksamhetsledare, Leader Y-Ö lag@ystad-osterlenregionen.se Innehållsförteckning Leadermetoden Sammanfattning av den lokala utvecklingsstrategin

Läs mer

83. Föregående protokoll LAG beslutar att lägga föregående protokoll från LAG-mötet den 15 september 2017 till handlingarna.

83. Föregående protokoll LAG beslutar att lägga föregående protokoll från LAG-mötet den 15 september 2017 till handlingarna. Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 9 november 2017 Tid: Torsdagen den 9 november, kl 09.30-16.00 Plats: Munktell Science Park, Eskilstuna kommun Närvarande: Offentlig Privat Ideell Tommy Björkdal Bam

Läs mer

Strategigrupp Bredd och spets

Strategigrupp Bredd och spets UPPDRAG Datum 2017-04-12 1 (1) Strategigrupp Bredd och spets Vid ALF-ledningsgrupps retreat den 5-6 april beslöts att bilda en strategigrupp kallad bredd och spets. Där konstaterades att Medicinska fakulteten

Läs mer

Protokoll nr: 3/2010. för sammanträde med SISU-styrelsen. Datum: 15 april 2010. Tid: kl. 17.00-19.30. Paragrafer: 1-12

Protokoll nr: 3/2010. för sammanträde med SISU-styrelsen. Datum: 15 april 2010. Tid: kl. 17.00-19.30. Paragrafer: 1-12 Protokoll nr: 3/2010 för sammanträde med SISU-styrelsen Datum: 15 april 2010 Tid: kl. 17.00-19.30 Lokal: Idrottens Hus Paragrafer: 1-12 Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Lotta Sandström Patrik Gahm,

Läs mer

Överenskommelse mellan idéburna sektorn i Halland och Region Halland

Överenskommelse mellan idéburna sektorn i Halland och Region Halland Överenskommelse mellan idéburna sektorn i Halland och Region Halland 2008 undertecknades en nationell överenskommelse mellan regeringen, Sveriges kommuner och Landsting och organisationer från den idéburna

Läs mer

Distrikstsstyrelseprotokoll 1

Distrikstsstyrelseprotokoll 1 Distrikstsstyrelseprotokoll 1 Datum: Falkenberg 2018-01-18 Plats: Falkenbergs Scoutgård Löpnummer: 1 Deltagare NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Terese Pålsson Monica Nilsson Johanna Hååg Jan Sandkvist Tore

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016 Leader Nordvästra Skaraborg Ideell förening Org nr

Verksamhetsberättelse 2016 Leader Nordvästra Skaraborg Ideell förening Org nr Verksamhetsberättelse 2016 Leader Nordvästra Skaraborg Ideell förening Org nr 802498-0354 VERKSAMHETSBERÄTTELSE Verksamhetsåret 2015-09 16-2016-12-31 Innehållsförteckning BESKRIVNING AV FÖRENINGENS VERKSAMHET...

Läs mer

Sammanträdestyp: Sammanträdestid: nr:177-197 LAG möte 2009-11-24 kl 18.00 21.00. Plats: Konferensrum Multen, Kommunhuset, Fjugesta

Sammanträdestyp: Sammanträdestid: nr:177-197 LAG möte 2009-11-24 kl 18.00 21.00. Plats: Konferensrum Multen, Kommunhuset, Fjugesta Protokoll Sammanträdestyp: Sammanträdestid: nr:177-197 LAG möte 2009-11-24 kl 18.00 21.00 Plats: Konferensrum Multen, Kommunhuset, Fjugesta Ordförande: Anders Tivell Sekreterare: Erika Sörengård Närvarande:

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i SRRS/C. 2004-11-18 kl. 19.00 Telefonmöte.

Protokoll fört vid styrelsemöte i SRRS/C. 2004-11-18 kl. 19.00 Telefonmöte. Protokoll fört vid styrelsemöte i SRRS/C 2004-11-18 kl. 19.00 Telefonmöte. Deltagare: Ordf. Magnus Forsberg, Karin Nilsson, Maria Hjelm, Reidar Otterbjörk, Päranders Wärja och fr o m 115 Patrik Steen.

Läs mer

Minnesanteckningar för telefonmöte med samverkansgruppen för leaderordföranden och Leaders verksamhetsledargrupp den 22 augusti 2011

Minnesanteckningar för telefonmöte med samverkansgruppen för leaderordföranden och Leaders verksamhetsledargrupp den 22 augusti 2011 Minnesanteckningar för telefonmöte med samverkansgruppen för leaderordföranden och Leaders verksamhetsledargrupp den 22 augusti 2011 Närvarande: Annika Andersson, Leader Sjuhärad Maria Gustafsson, Landsbygdsnätverkets

Läs mer

101. Föregående protokoll LAG beslutar att lägga protokollet från beslutsmötet den 4 oktober 2016 till handlingarna.

101. Föregående protokoll LAG beslutar att lägga protokollet från beslutsmötet den 4 oktober 2016 till handlingarna. Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 22 november 2016 Tid: Tisdagen den 22 november 2016, kl. 9.30 14.00 Plats: Leader Södermanlands kansli, Katrineholm Närvarande: Offentlig Privat Ideell Tommy Björkdal

Läs mer

LEADER SYDÖSTRA SKÅNE. Organisationsnummer VERKSAMHETSPLAN 2017 BUDGET

LEADER SYDÖSTRA SKÅNE. Organisationsnummer VERKSAMHETSPLAN 2017 BUDGET LEADER SYDÖSTRA SKÅNE Organisationsnummer 802496-4218 VERKSAMHETSPLAN 2017 BUDGET 2016-2023 VERKSAMHETSPLAN Leaderkontoret Leaderkontoret ska sköta LEADER Sydöstra Skånes operativa verksamhet. Leaderkontoret

Läs mer

Typ av sammanträde Styrelsemöte Sammanträdesdatum 2013-06-12 Tid 13.00 16.00 Handikappalliansen, Hantverksgatan 43 Nyköping. Viola Pettersson + ass

Typ av sammanträde Styrelsemöte Sammanträdesdatum 2013-06-12 Tid 13.00 16.00 Handikappalliansen, Hantverksgatan 43 Nyköping. Viola Pettersson + ass Sida 1 av 8 SÖRMLAND PROTOKOLL 06/2013 Typ av sammanträde Styrelsemöte Sammanträdesdatum 2013-06-12 Tid 13.00 16.00 Plats Handikappalliansen, Hantverksgatan 43 Nyköping Närvarande: Bo Erixon Helge Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Hälsingerådet Tid och plats Mellanfjärden, Restaurang Sjömärket

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Hälsingerådet Tid och plats Mellanfjärden, Restaurang Sjömärket Tid och plats 09.00-16.00 Mellanfjärden, Restaurang Sjömärket Paragrafer 176-185 Beslutande Sven-Erik Lindestam (S) Marie Centerwall (S) Olov Nilsson Sträng Caroline Schmidt (C) Lars Molin (M) Markus Evensson

Läs mer

Styrning och ledning av Leader Upplandsbygd Ansvarsbeskrivning och allmänna riktlinjer för verksamheten

Styrning och ledning av Leader Upplandsbygd Ansvarsbeskrivning och allmänna riktlinjer för verksamheten Version 2013-10-14 Styrning och ledning av Leader Upplandsbygd Ansvarsbeskrivning och allmänna riktlinjer för verksamheten LAG (Local Action Group) LAG är Upplandsbygds styrelse. LAG i Leader Upplandsbygd

Läs mer

Protokoll Förhindrad: Lars Holm, LH Lotta Kellander, (LK) 118 Mötets öppnande Ordförande hälsade välkommen till dagens möte.

Protokoll Förhindrad: Lars Holm, LH Lotta Kellander, (LK) 118 Mötets öppnande Ordförande hälsade välkommen till dagens möte. Skånes Idrottsförbund Styrelsemöte Protokoll 2015-12-02 Närvarande: Jane Andersson, (JA), ordf Caj-Åke Andersson, (CÅA) Gitte Nählinder, (GN) Malin Sandvig, (MS) 118-123, 125-129 Peter Tallinger, (PT)

Läs mer

Stadgar. 1 Föreningens namn: Fiskeområde Vänern

Stadgar. 1 Föreningens namn: Fiskeområde Vänern Stadgar 1 Föreningens namn: Fiskeområde Vänern 2 Föreningens ändamål och syfte Föreningens syfte är att verka för att uppnå målen i den lokala utvecklingsstrategin under programperioden 2014-2020. Fiskeområde

Läs mer

Protokoll L02-2013. LAG Terra et Mare 18 mars 2013. Tid: 15.00-15.50. Kulturhuset Fregatten, Stenungsund

Protokoll L02-2013. LAG Terra et Mare 18 mars 2013. Tid: 15.00-15.50. Kulturhuset Fregatten, Stenungsund L02-2013 Protokoll LAG Terra et Mare 18 mars 2013 Tid: 15.00-15.50 Plats: Kulturhuset Fregatten, Stenungsund Medverkande: Essam El Naggar (ordf.) Gösta Andersson Rolf Andersson Bert Olsson Göran Oskarson

Läs mer

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Naturrum Getterön, Varberg Datum: Fredagen den 12 maj 2017 Tid:

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Naturrum Getterön, Varberg Datum: Fredagen den 12 maj 2017 Tid: PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2017-05-12 Ordinarie föreningsstämma Lokal: Naturrum Getterön, Varberg Datum: Fredagen den 12 maj 2017 Tid: 13.00 15.00 Närvarande: Styrelsen Ragnar Nilsson Marks kommun Lennart

Läs mer

ARBETSPLANERNA ÄR BESLUTADE

ARBETSPLANERNA ÄR BESLUTADE INFO FRÅN ARBETSGRUPPERNA Kvartal 1 2017 En stor del av arbete genomförs genom olika arbetsgrupper som består av representanter från nätverkets medlemsorganisationer. styrgrupp beslutar varje år vilka

Läs mer

Protokoll fört vid Göteborgs universitets studentkårers styrelsemöte 12 februari Geovetarcentrum. 1 Preliminärer

Protokoll fört vid Göteborgs universitets studentkårers styrelsemöte 12 februari Geovetarcentrum. 1 Preliminärer Protokoll fört vid Göteborgs universitets studentkårers styrelsemöte 12 februari Geovetarcentrum Närvarande Styrelsen Martin Persson FFS, t.o.m. 19.20 5.2 Ingemar Svensson FFS, valberedningen Fabian Lundgren

Läs mer

Offentlig Privat Ideell Tommy Björkdal Torbjörn Gårdestig Leif Skeppstedt Anna Jernemalm Bam Björling Cenneth Åhlund

Offentlig Privat Ideell Tommy Björkdal Torbjörn Gårdestig Leif Skeppstedt Anna Jernemalm Bam Björling Cenneth Åhlund Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 15 september 2017 Tid: Fredagen den 15 september 2017, kl. 8.30 12.00 Plats: Hotel Malmköping, Flens kommun Närvarande: Offentlig Privat Ideell Tommy Björkdal Torbjörn

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171 SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171 Plats: Telefon Datum: 2012-06-26 Tid: 19.30-23.00 Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Lena Arvidsson, Thomas Nilsson, Jonny Svensson, Mattias

Läs mer

SKK/UK nr

SKK/UK nr Sida 1/6 27-50 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens utbildningskommitté (UK) tisdagen den 9 april 2019. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Eva Lejdbrandt (ordf), Hans Balstedt,, Cissi

Läs mer

Kultur och fritidskontoret, Carlmarks väg 4, Älvängen

Kultur och fritidskontoret, Carlmarks väg 4, Älvängen PROTOKOLL 1(5) Datum och tid Torsdag 21 januari 2019, kl 18.00-19.45 Plats Närvarande Övriga närvarande Förhinder Kultur och fritidskontoret, Carlmarks väg 4, Älvängen Dean Kerr Gunilla Wallengren Hans

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte Tid: Måndagen den 27 januari 2014 kl. 09.00-12.00 Plats: Riverside, Uddevalla Beslutande Hans Henriksson, Eva Lind Johansson, Boel Lanne, Elin Ruist, Gunilla Magnusson, Karl-Erik

Läs mer

Varbergs kommun. Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-09-24--25 1-9

Varbergs kommun. Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-09-24--25 1-9 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-09-24--25 1-9 Plats och tid Beslutande Folkets Hus, lokal Nyhem Måndagen den 24 september 2012, kl. 8.00-16.30 Tisdagen den 25 september 2012, kl. 8.00-12.00 Jörgen

Läs mer

Handläggare Elisabet Rundqvist Datum Dnr Ordförande: Karin Hane, Biblioteken i Falun Sekreterare: Elisabet Rundqvist, KB

Handläggare Elisabet Rundqvist Datum Dnr Ordförande: Karin Hane, Biblioteken i Falun Sekreterare: Elisabet Rundqvist, KB Handläggare Elisabet Rundqvist Datum 2018-02-07 Dnr 6.7-2017-11 Protokoll Årsmöte Datum: 15 november 2017 Ordförande: Karin Hane, Biblioteken i Falun Sekreterare: Elisabet Rundqvist, KB Presidium Kommunal:

Läs mer

Anteckningar Kommunberedningen

Anteckningar Kommunberedningen Kommunberedningen 2016-09-28 Lokal: Regionens Hus, sammanträdesrummet Borgsalen, Halmstad Tid: 13.30-16.30 1 Regional utveckling 2 Regional samverkan, 7 partners 3 Kommunal samverkan, 6 partners Närvarande

Läs mer

Lokalt ledd utveckling genom leadermetoden

Lokalt ledd utveckling genom leadermetoden Lokalt ledd utveckling genom leadermetoden Projekt Lokal samverkan Trepartnerskap Underifrånperspektiv Innovativitet Nätverkande Överförbarhet Långsiktighet Ideell Offentlig Privat näringsliv Tips Identifiera

Läs mer

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467)

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Sida 1(5) Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Dag 2006-11-21 kl 09.00 12.00 Plats Närvarande Övriga närvarande Seglarhotellet i Sandhamn Från styrelsen Ordinarie ledamöter: Sebastian Cederschiöld,

Läs mer

Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2

Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2 Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2 Din ansökan är inte fullständigt ifylld. Du behöver komplettera din ansökan. Du kan bara få stöd för godkända utgifter som uppstår efter att din ansökan

Läs mer

Protokoll vid Vätterns FOG möte 2011-05-18 på Hotell Nostalgi, Motala

Protokoll vid Vätterns FOG möte 2011-05-18 på Hotell Nostalgi, Motala Nr 2/2011 Sida 1/5 Linda Englund Vätternvårdsförbundet Tel 036-39 52 60 Protokoll vid Vätterns FOG möte 2011-05-18 på Hotell Nostalgi, Motala 13. Mötets öppnande Ordförande öppnade mötet. Beslut: Mötet

Läs mer

PROFESSIONELLT & PERSONLIGT

PROFESSIONELLT & PERSONLIGT PROFESSIONELLT & PERSONLIGT ETT UTBYTE FÖR ATT GAGNA, INSPIRERA & FÖRKOVRA DEN SMÅSKALIGA TURISMEN ETT SAMARBETEMELLAN LEADER MITTSKÅNE & LEADER ÅLAND INNEHÅLL PROFESSIONELLT & PERSONLIGT... 1 Projektidé...

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Tid 2015-05-07 10:00 13:55 Plats Centrum för informationslogistik, Stationsvägen 2, Ljungby ande ledamöter Olof Björkmarker (S), ordförande Joakim Pohlman (S), vice ordförande

Läs mer

Har du en idé som kan utveckla området där du bor och verkar?

Har du en idé som kan utveckla området där du bor och verkar? 2014-2020 Har du en idé som kan utveckla området där du bor och verkar? Då kan du söka stöd för att förverkliga den genom LEADER Längs Göta älv Ale Lilla Edet Trollhättan Vänersborg Norra Hisingen Angered

Läs mer

Länsbygderådet Sjuhärad STYRELSE

Länsbygderådet Sjuhärad STYRELSE MÖTE Sida 2006-11-23 1(5) Plats och tid: Borås, Vuxenskola kl: 18:00 21:30 Beslutande: Sven-Olof Carlsson Månika Sager Sassi Wemmer Tina Yngvesson Jan Vinkvist Claes Bergqvist Curt Sävenstrand Holger Sandin

Läs mer

Ewelina Tokarczyk. 1 Öppnande Anders Ljunggren hälsade alla välkomna samt öppnade sammanträdet.

Ewelina Tokarczyk. 1 Öppnande Anders Ljunggren hälsade alla välkomna samt öppnade sammanträdet. FOLKBILDNINGSRÅDET Styrelsen PROTOKOLL 2005 Datum 7 december 2005 Plats Folkbildningshuset, Stockholm Närvarande Anders Ljunggren, ordförande ledamöter Marie Linder, vice ordförande, 1-12 Rigmor Breidemalm

Läs mer

Dessa bestämmelser ska kontinuerligt följas upp och omprövas vid behov.

Dessa bestämmelser ska kontinuerligt följas upp och omprövas vid behov. Stadgar för det nationella Landsbygdsnätverket 2020 Upprättade juni 2014 Reviderade september 2014 Reviderade 21 juni 2018 Dessa bestämmelser ska kontinuerligt följas upp och omprövas vid behov. 1. Ändamål

Läs mer

Diskussionspunkt Åtgärd Ansvarig Från 1 Mötets öppnande Ordförande 2 Val av sekreterare Johan 3 Val av justerare Henrik 4 Godkännande av dagordning

Diskussionspunkt Åtgärd Ansvarig Från 1 Mötets öppnande Ordförande 2 Val av sekreterare Johan 3 Val av justerare Henrik 4 Godkännande av dagordning PROTOKOLL Styrelsemöte för Sundsvalls Fältrittklubb 1 Datum: 2018-09-16 Tid: 18.00-20.00 Plats: Kontoret, Färsta ridcenter Kallade: Kristina Malmborg, Mikael Fridlund, Linda Strandfjäll, Johan Ording,

Läs mer