Bli din egen Mästerkock med Amir.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bli din egen Mästerkock med Amir."

Transkript

1 Bli din egen Mästerkock med Amir Shine Limited

2 Säg hej till mästerkocken. Amir Kheirmand är datanörden som gav sig in i reklambranschen med huvudet före och som nyligen blev utsedd till Sveriges mästerkock. En egenföretagare med stor aptit på livet. I tävlingen kunde Amir lägga ett nytt land till listan över sina globala inspirationskällor: Norge. Han minns med glädje inspelningen vid atlantkusten utanför Trondheim. Här fick deltagarna dra upp fisk och havskräftor ur det kalla havet och äta direkt på båtens däck. Det var en upplevelse att få besöka Norge och dessutom få bege sig ut på havet. Jag hade aldrig varit där och naturen och landskapen var fantastiska. Tävlingsdeltagarna besökte även en stor laxodling. Det var ju häftigt att få se vilket hantverk det är, hela vägen från början till att laksen hamnar på tallriken. Det är otroligt mycket jobb och kärlek som ligger bakom. Med sig hem hade han ett nyvunnet intresse för laks i matlagning. Och bland recepten i den här foldern är favoriten given: Cevichen med laks och tortillabröd! Jag älskar koriander och syrlig mat, och det receptet är en fantastisk mash-up mellan Norge och Sydamerika.

3

4 Ceviche med laks och tortilla bröd. Min paradrätt! Den går att variera med andra sorters fisk och skaldjur, men jag tycker att den blir extra bra med laks. 4 portioner 200 gram färsk laks 100 gram räkor, skalade flingsalt och svartpeppar 2 3 lime 1 dl olivolja 2 st schalottenlök, finhackad 2 vitlöksklyftor, skalade 1 mogen mango, skuren i tärningar 2 mogna avokado, skuren i tärningar 2 vårlökar, finhackade 1 kruka koriander, finhackad 8 st mjuka tortillabröd Gör så här (30 minuter) 1. Salta och peppra laksen och lägg i en skål. Pressa över en av limefrukterna och låt marinera i minuter. 2. Hetta upp en stekpanna med hälften av olivoljan. Fräs schalottenlöken på medelhög värme tills den är mjuk och börjar få färg. Pressa i vitlöken och fräs i någon minut till. Salta och peppra. Ställ åt sidan. 3. Sätt ugnen på 200 grill. Grilla tortillabrödet tills det blir gyllenbrunt och knaprigt. 4. Häll av laksen i ett durkslag och lägg den i en stor skål. Lägg i räkor, mango, avokado, vårlök, den frästa löken och koriander. Häll på resterande olivolja. Pressa i en till två lime, salta och peppra. Rör om och låt stå ett par minuter i kylen. 5. Bryt tortillabröden i mindre bitar och servera med cevichen. Tips: Ju längre du marinerar laksen desto fastare kött och mindre fisksmak får du.

5

6 Klämma med laks deluxe. Jag och min sambo åker ofta på Road trip eller ut på Picnic och favvomaten att ta med är såklart en klämma. Den här med laks går att förbereda kvällen innan om man ska upp tidigt och håller hela dagen. 4 portioner 500 gram gravad laks, tunt skivad 100 gram philadelphia 100 gram majonäs 150 gram Wästerbottenost, riven 1 msk citronsaft 1 msk riven pepparrot 1 näve ruccolasallad 8 st mjuka tunnbröd salt och svartpeppar Gör så här (15 minuter) 1. Blanda ihop philadelphia, majjo, citronsaft och pepparrot till en jämn smet. Salta och peppra och blanda i osten. 2. Bred på röran på varje bröd, lägg på skivorna med laks, ruccolan och strö över Wästerbottenost. Rulla ihop till en klämma. 3. Dela rullarna i mindre bitar om du ska ha det på buffébordet eller rulla in dem i folie om du ska ha dem som picnic. Tips: Lägg på en klick rom och ett gräslöksstrå så får du en riktigt elegant rätt till bjudningen.

7

8 Laks Italian style. Vardagsmat deluxe. In med laksen i ugnen och gör läxor med ungarna, ta en dusch eller pilla dig i naveln. Och så blir det förhoppningsvis mat över till ett par matlådor också. 4 portioner + matlådor 1 st lakssida på 1 1,5 kilo, fjällad och urbenad 1 kruka rosmarin 1 vitlöksklyfta 2 msk olivolja 2 tsk paprikapulver flingsalt och svartpeppar Gör så här (40 minuter) 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Lägg ett par rosmarinkvistar, lite flingsalt och svartpeppar i botten av en ugnspanna. Lägg på lakssidan med skinnet uppåt. Ringla över olivolja, lägg på resterande rosmarin och salta och peppra. Baka av i ugnen cirka minuter tills laksen har en innertemperatur på max 55 grader. 3. Ta ut laksen och dra försiktigt av skinnet. Pudra skinnet med paprikapulver, lägg på en ugnsplåt och grilla i mitten av ugnen tills det är gyllenbrunt och krispigt. Ta ut skinnet och lägg tillbaka det på laksen. Så fort skinnet svalnat kommer det att bli som chips. 4. Servera laksen tillsammans med exempelvis en potatissallad, baguette, en grönsallad, kokt ris eller mer eller mindre vad som helst. Tips: Det där med temperaturer är en smaksak. Jag gillar en glansig laks som är väldigt rare, men vill du ha köttet fastare så lägg på folie när du tagit ut laksen ur ugnen så eftersteker den några grader medan du grillar skinnet.

9

10 Tataki med laks och glasnudelsallad. Thailand möter Norge! Vilket giftemål. Syrligheten och hettan i den här salladen passar superbra till laksens mäktiga smak. 4 portioner Tataki med laks 600 gram laksrygg 200 gram glasnudlar 4 st vårlökar, tunt skivade 1 kruka koriander, grovhackad 1 näve cashewnötter, rostade Marinad till laksen 0,5 dl ljus soja 1 msk socker 2 vitlöksklyftor, pressade 2 tsk sesamolja 1 msk riven ingefära Dressing till glasnudelsalladen 2 st lime 2 msk socker 1 chili, finhackad 1 msk fisksås Gör så här (45 minuter) 1. Blanda marinaden till laksen och dressingen i varsin skål. 2. Låt laksen marinera i 30 minuter. Vänd runt då och då. 3. Koka under tiden glasnudlarna i vatten tills de precis blir mjuka. Sila och skölj i kallt vatten. Pressa ur all vätska och lägg i en skål. Häll på marinaden och låt dra några minuter och lägg sedan i vårlöken och koriandern. 4. Hetta upp pannan så det ryker ordentligt. Stek laksen sekunder på varje sida på högsta fräs. Ta upp laksen och skiva i 1 cm tjocka skivor. 5. Lägg upp glasnudelsalladen och laksen och toppa med krossade cashewnötter. Tips: Ta bort fröna i chilin om du vill dämpa hettan i glasnudelsalladen.

11

12 Sotad laks Caesar style. Caesarsallad, en klassisk sallad från USA, även om det sägs att den ursprungligen kommer Mexico. Här kommer min version. 4 portioner Sotad laks 800 gram laksfilé, skinn- och benfri 1 tsk socker olja till stekning salt och svartpeppar Caesarsallad & Dressing 2 st romansalladshuvud 1 paket bacon, skuret i strimlor 4 skivor bröd, skurna i tärningar 2 dl majonäs 4 sardellfiléer, mortlade till en pasta 1 vitlöksklyfta, pressad 1 tsk dijonsenap 1 tsk rödvinsvinäger 100 gram parmesanost, finriven 2 msk smör salt och svartpeppar Gör så här (40 minuter) 1. Börja med Caesardressingen. Blanda ihop majjo, sardellpasta, vitlök, dijonsenap och vinäger. Lägg sedan i parmesanosten, rör runt och smaka av med salt och peppar. Ställ dressingen i kylen. 2. Stek baconet knaprigt och låt droppa av på en bit papper. 3. Stek brödet gyllenbrunt och låt droppa av på en bit papper. 4. Strö över socker, salta och peppra. Stek laksen på hög värme tills både sidorna blir sotiga. Sänk sedan värmen och efterstek tills den är klar. 5. Plocka bladen på romansalladen och lägg i en stor skål. Häll på dressingen och blanda runt. Lägg upp på ett stort fat, lägg på bröd krutongerna, baconet och lägg på laksen. Riv över ännu mer parmesan om du har en bit kvar. Tips: Addera ett par kokta potatisar om du vill få salladen mer matig eller stoppa allting i en baguette så har du en supermacka.

13

14 Carpaccio på laks asian style. Min finalförrätt i Sveriges Mästerkock fick alla i juryn att jubla. Här kommer en grym variant med laks som du kan imponera med nästa gång svärföräldrarna kommer på besök. 4 portioner 300 gram laksrygg 3 skivor rågbröd 100 gram saltat smör 2 lime, pressade 1 mango, skalad och skuren i 2 x 2 mm tärningar 1 gurka, skalad, urkärnad och skuren i 2 x 2 mm stora tärningar 1 knippe gräslök, finhackad 1/2 röd chili, urkärnad och skuren i 2 mm stora tärningar 1 tumme ingefära, riven 2 msk soja flingsalt och svartpeppar Gör så här (40 minuter) 1. Skiva laksen så tunt det går utan att de går sönder. Lägg skivorna i en skål. 2. Dela rågbrödet i bitar stora som tumnageln. Fräs det knaprigt i en klick smör och låt droppa av på en bit hushållspapper. 3. Bryn smöret, lägg i ingefära och soja och låt fräsa 30 sekunder. Håll varmt. 4. Häll på den pressade limen på laksskivorna. Låt marinera i 3 4 minuter. 5. Lägg upp laksen tätt bredvid varandra på fyra tallrikar. 6. Strö över mangotärningar, gurktärningar, gräslök och chili. Strö över flingsalt och peppra. Lägg på rågbrödet. Häll över det brynta smöret vid servering. Tips: Ju längre du marinerar laksen desto mer tillagad blir den.

15

16 Nu finns Amirs kokbok att köpa i butik. Följ med på en resa jorden runt och ta del av möten och kök som inspirerat Amir till hans matlagning. Norsk Sjømat har en lång tradition av hållbart fiske och odling. Genom att välja fisk med norskt ursprung kan du vara säker på att du väljer fisk av högsta kvalitet. Symbolen här intill betyder att fisken är fångad eller odlad i Norge och paketerad i Norge eller inom EU. Den betyder att produkten kommer från kalla klara vatten och att fisket har skett på ett hållbart och miljövänligt sätt. Norsk Sjømat arbetar ständigt och intensivt för att kunna ge dig ännu fler hållbara alternativ i fiskdisken. Sök bland flera inspirerande och enkla recept eller läs mer om fisk och hälsa på

3 dagar. Ingredienser v 27. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 27. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 27. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 27. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v 7 Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs Ca 500 gram laxfilé Ca 700 gram fläskkarré 1 Potatis/ris/pasta 1 kg potatis 1, Hej! Somriga köttbullar med smak av gräslök och citron i krämig gräddsås

Läs mer

Löjrom på Knäcke Vin: Louis Roederer Champagne

Löjrom på Knäcke Vin: Louis Roederer Champagne Löjrom på Knäcke Vin: Louis Roederer Champagne SVÅRIGHETSGRAD: Lättlagat TILLAGNINGSTID: Under 15 min PORTIONER: 10 st knäckebröd 1 tsk crème fraiche per bit en klick löjrom per bit (beräkna ca 100 g för

Läs mer

Recept. Ingredienser v.23. Hej! Bra att ha hemma v.23. Veckans meny: Köp gärna med fler matvaror!

Recept. Ingredienser v.23. Hej! Bra att ha hemma v.23. Veckans meny: Köp gärna med fler matvaror! Ingredienser v. Kött/fisk Ca 600 gram laxfilé Ca 800 gram fläskkarré Ca 000 gram kycklingben Recept Potatis/ris/pasta mm kg fast potatis, Grönsaker gul lök vitlök 500 gram morötter 500 gram palsternackor

Läs mer

5 nyttiga och enkla recept i höstmörkret

5 nyttiga och enkla recept i höstmörkret 5 nyttiga och enkla recept i höstmörkret Ugnsbakad lax med råris och pestosås 4 portioner, ca 30 min, 684 kcal Laxfilé 600 g Råris 4 portioner Rödlök 1 st Babyspenat 80 g Citron ½ st Grönsaksbuljongtärning

Läs mer

Foto: Barilla. 2 Häll olivoljan i en medelvarm stekpanna. Lägg lite lax åt sidan som du sparar till garnering.

Foto: Barilla. 2 Häll olivoljan i en medelvarm stekpanna. Lägg lite lax åt sidan som du sparar till garnering. 1 Vardagslyxa med lax Lax är lättlagat och ändå lite festligt. Prova våra enkla recept! 5 Recept Farfalle med lax och rosésallad Ingredienser 4 portioner 400 g pastafjärilar 400 g kallrökt lax, i bit 1

Läs mer

Nya, snabba vardagsfavoriter!

Nya, snabba vardagsfavoriter! Nya, snabba vardagsfavoriter! Wokstrimlor med limedressing och koriander 4 portioner 5 10 min ca 400 g wokstrimlor 2 lime (saft och rivet skal) 1/2 msk syltad ingefära 2 tsk Sambal Oelek 3 msk Kikkoman

Läs mer

Mer tid för fredag. Nygrillat i butiken

Mer tid för fredag. Nygrillat i butiken Mer tid för fredag Nygrillat i butiken Smarta och festliga recept med lite fusk... Äntligen fredag igen! Skäm bort dig själv och dina vänner med härligt nygrillad kyckling och läckra tillbehör. Med lite

Läs mer

umlax swedish lapland form www.typiskt.se maritha mörtzell foto jakob fridholm

umlax swedish lapland form www.typiskt.se maritha mörtzell foto jakob fridholm RÖDING REGNBÅGE umlax swedish lapland form www.typiskt.se maritha mörtzell foto jakob fridholm Varsågod! Umlax vill tillsammans med kocken Markus Löfgren ge dig en god och enkel anledning att tillaga och

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 17. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 17. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 17. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 17. Köp gärna med fler matvaror! 3 dagar Ingredienser v 7 Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs Ca 650 gram kycklingfilé Ca 800 gram torskrygg 3 Hej! Den här veckan hittar du en spännande rätt med raw currysås och grönsakspasta på menyn.

Läs mer

7 recept. #laxkorv #godarematfrånhavet

7 recept. #laxkorv #godarematfrånhavet 7 recept #laxkorv #godarematfrånhavet Laxkorv, sparris & ljummen tomatvinegrette 20 min Förrätt: 2 portioner, huvudrätt: 4 portioner Lätt 2 stora kvisttomater 50 g lagrad parmesan 1-2 msk hackade färska

Läs mer

FODMAP- RECEPT. Som gör magen glad

FODMAP- RECEPT. Som gör magen glad AuberginelasagNe 5 msk olivolja 2 burkar krossade tomater á 400 g 2 msk tomatpuré 2 tsk oregano 2 tsk timjan 4 aubergine, skuren i ½ cm tjocka skivor 85 g parmesan, färskriven 200 g riven hårdost basilika

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 43. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 43. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 43. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 43. Köp gärna med fler matvaror! dagar v 4 Recept Kött/fisk Ca 500 gram nötfärs Ca 00 gram räkor Ca 700 gram tvådelad kycklingfilé Potatis/ris/pasta mm pkt glasnudlar Hej! Välkomna till en ny vecka fylld av spännande smaker från världens

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 28. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 28. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 28. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 28. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v 8 Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs Ca 600 gram laxfilé Ca 700 gram fläskkarré Potatis/ris/pasta kg potatis, Hej! Vi har en härlig sommarvecka framför oss med flera inspirerande och

Läs mer

CHILI CON CARNE. 7 goda matlåderecept

CHILI CON CARNE. 7 goda matlåderecept 1 7 goda matlåderecept Här är Sara Begners matlådor för under 20 kr per portion. CHILI CON CARNE ca 400 g nötfärs 2 msk smör eller margarin 2 gula lökar, skalade, finhackade 2 vitlöksklyftor, skalade,

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 36. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 36. Köp gärna med fler matvaror! Trevlig matlagning!

3 dagar. Ingredienser v 36. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 36. Köp gärna med fler matvaror! Trevlig matlagning! dagar v 6 Recept Potatis/ris/pasta förp pasta Hej! Vi har en riktigt härlig vecka framför oss med flera goda rätter på menyn. Vi inleder med en sann vardagsräddare i form av en krämig och god pasta med

Läs mer

Vecka 45. Kokospanerade tonfiskbollar med doppsås. One pot-pasta. Stekt ris med nötfärs och curry. Vegetariska enchiladas

Vecka 45. Kokospanerade tonfiskbollar med doppsås. One pot-pasta. Stekt ris med nötfärs och curry. Vegetariska enchiladas Vecka 45 Kokospanerade tonfiskbollar med doppsås One pot-pasta Stekt ris med nötfärs och curry Vegetariska enchiladas Ekologiska kassen är för dig som känner precis som vi, att det är viktigt med smak,

Läs mer

Vecka 19. Medeldelhavsfisk. Lotta Lundgren - Huevos Rancheros. Pasta med bacon och blomkål. Fläskytterfilé med koreansk rissallad

Vecka 19. Medeldelhavsfisk. Lotta Lundgren - Huevos Rancheros. Pasta med bacon och blomkål. Fläskytterfilé med koreansk rissallad Vecka 19 Medeldelhavsfisk Lotta Lundgren - Huevos Rancheros Pasta med bacon och blomkål Fläskytterfilé med koreansk rissallad Familjekassen är för dig som känner precis som vi, att det är viktigt med smak,

Läs mer

MINUTMIDDAG. Ett snabbt och enkelt sätt att lyckas med kyckling. Minutfilé Minutskivor Minutstrimlor

MINUTMIDDAG. Ett snabbt och enkelt sätt att lyckas med kyckling. Minutfilé Minutskivor Minutstrimlor MINUTMIDDAG Ett snabbt och enkelt sätt att lyckas med kyckling. Minutfilé Minutskivor Minutstrimlor Mat på minuten Minutfilén har hittat sin självklara plats i de svenska köken. Enkelt, snabbt och gott

Läs mer

Recept. Ingredienser v 7. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 7. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk

Recept. Ingredienser v 7. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 7. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk Vegetarisk Ingredienser v 7 Recept Potatis/pasta/ris 4 sötpotatisar Hej! Välkomna till en färgsprakande vecka med tre härliga vegorätter på menyn. Först ut så hittar du en lyxig sallad med spenat, krämig

Läs mer

Vecka 44. Panerade fiskbiffar med picklad rödlök. Linsbiffar med klyftpotatis. Yakiniku. Tofugryta med kokosmjölk

Vecka 44. Panerade fiskbiffar med picklad rödlök. Linsbiffar med klyftpotatis. Yakiniku. Tofugryta med kokosmjölk Vecka 44 Panerade fiskbiffar med picklad rödlök Linsbiffar med klyftpotatis Yakiniku Tofugryta med kokosmjölk Ekologiska kassen är för dig som känner precis som vi, att det är viktigt med smak, gärna i

Läs mer

Ingredienser v 31. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 31. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk Matkasse

Ingredienser v 31. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 31. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk Matkasse Vegetarisk Matkasse Ingredienser v Recept Potatis/ris/pasta förp mathavre förp glasnudlar Hej! Välkomna till en ny vecka som inleds med en asiatisk måltid med goda och smakrika bönbiffar tillsammans med

Läs mer

smaker från grekland 17 februari 2019 ABROTOS Ekologisk mat- och vinkultur ABROTOS Kooperativ ekonomisk förening

smaker från grekland 17 februari 2019 ABROTOS Ekologisk mat- och vinkultur ABROTOS Kooperativ ekonomisk förening Matglädje MED ABROTOS RECEPT 17 februari 2019 Sander g johansson matmästare ABROTOS Ekologisk mat- och vinkultur ABROTOS Kooperativ ekonomisk förening Oliver med ouzo 3 dl kalamataoliver 1 röd chilifrukt,

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 3. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 3. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 3. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 3. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v Recept Potatis/ris/pasta förp pasta Grönsaker vitlök gul lök rödlök citron avokado tomater romansallad 500 gram morötter förp salladslök aubergine kruka koriander,,, Hej! Välkomna

Läs mer

3 DAGAR VECKA 10 VECKANS MENY. Han frontar TV-programmet

3 DAGAR VECKA 10 VECKANS MENY. Han frontar TV-programmet DAGAR VECKA 10 Han frontar TV-programmet Vad blir det för mat, har släppt flertalet kokböcker och lanserat ett eget vin, älskar att jaga och driver en egen kollektion jaktkläder samtidigt som han är en

Läs mer

5 dagar. Ingredienser v 52. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 52. Köp gärna med fler matvaror!

5 dagar. Ingredienser v 52. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 52. Köp gärna med fler matvaror! 5 dagar v 5 Kött/fisk Ca 500 gram nötfärs Ca 600 gram kycklingfilé Ca 400 gram räkor Ca 600 gram fläskkotletter Recept 3 4 5 Potatis/ris/pasta 900 gram potatis pkt pasta 3,5 4 Hej! Julaftonsveckan är här

Läs mer

5 dagar. Ingredienser v.35. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v.35. Köp gärna med fler matvaror!

5 dagar. Ingredienser v.35. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v.35. Köp gärna med fler matvaror! dagar v.3 Recept Kött/fisk 00 gram nötfärs Ca 600 gram kycklingfilé Ca 800 gram fläskkarre 2 pkt bacon 400 gram torskfilé 400 gram lax 2 3 4 Potatis/ris/pasta mm 2 kg potatis pkt pasta 3, Hej! Vi har en

Läs mer

Recept NORSK FJORDÖRRET

Recept NORSK FJORDÖRRET Recept Carpaccio av med äggsås Prova detta recept på carpaccio där tunna skivor fjordörret kryddat med salt, peppar och körvel serveras med äggsås, citrongelé och knäckebröd. En perfekt förrätt. Dela fjordörretfilén

Läs mer

Spätta med rödlöksgremolata. vecka 24

Spätta med rödlöksgremolata. vecka 24 Spätta med rödlöksgremolata vecka 24 inspiration Spätta med rödlöksgremolata Ett utsökt fiskrecept där rödlöksgremolata serveras som tillbehör. Den fräscha gremolatan får smak av persilja, citron och lök

Läs mer

3 DAGAR VECKA 3 VECKANS MENY

3 DAGAR VECKA 3 VECKANS MENY DAGAR VECKA Hej och välkomna tillbaka till vardagen efter några härliga julveckor. Vi fortsätter på temat med lätta och fräscha rätter så här i början av det nya året. Först ut på menyn har vi klassikern

Läs mer

Vecka 24. Krämig gryta med räkor. Korv med potatissallad. Kycklingpasta med salvia. Nektarinsallad med couscous och halloumi

Vecka 24. Krämig gryta med räkor. Korv med potatissallad. Kycklingpasta med salvia. Nektarinsallad med couscous och halloumi Vecka 24 Krämig gryta med räkor Korv med potatissallad Kycklingpasta med salvia Nektarinsallad med couscous och halloumi Laktosfria kassen är för dig som känner precis som vi, att det är viktigt med smak,

Läs mer

Vid grillen: Stjärnkocken Paul Svensson.

Vid grillen: Stjärnkocken Paul Svensson. Grilla på norska Gillar du när det är enkelt att grilla? När fisken inte fastnar på gallret, när det blir gott och alla njuter av maten och har trevligt? Då kommer du att älska att Grilla på norska Stenström

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 12. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 12. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 12. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 12. Köp gärna med fler matvaror! dagar v Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs 500 gram hönsfärs 00 gram kallrökt lax Potatis/ris/pasta 900 gram potatis förp couscous förp pasta Hej! Vår gästkock Ulrika Brydling är nu inne på sin tredje vecka.

Läs mer

Ingredienser v 52. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 52. Köp gärna med fler matvaror! 2 personer 4 dagar

Ingredienser v 52. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 52. Köp gärna med fler matvaror! 2 personer 4 dagar 2 personer dagar v 52 Recept Kött/fisk Ca 300 gram fryst spättafilé Ca 300 gram kycklingfilé 1 ask kräftstjärtar i lake 1 2 3 Potatis/ris/pasta 1 förp pasta 500 gram potatis 3 1,2 Hej! Julaftonsveckan

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 9. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 9. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 9. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 9. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v 9 Recept Potatis/ris/pasta förp pasta förp quinoa Hej! Broccoligratäng med fejkon får inleda denna vintervecka. Fejkon är ett vegetariskt alternativ till bacon och passar prefekt i

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 38. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 38. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 38. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 38. Köp gärna med fler matvaror! dagar v 8 Recept Potatis/ris/pasta 2 sötpotatisar Hej! Välkomna till en ny vecka med vår vegetariska matkasse. Vi har en spännande meny framför oss med många härliga smaker och färgstarka rätter. Inledningsvis

Läs mer

Din lösning på veckan.

Din lösning på veckan. Din lösning på veckan. Vecka 24 Krämig gryta med räkor Korv med potatissallad Nektarinsallad med couscous och halloumi Tredagarskassen är för dig som känner precis som vi, att det är viktigt med smak,

Läs mer

Härligt goda kycklingspett! Gjorda på svensk bröstfilé

Härligt goda kycklingspett! Gjorda på svensk bröstfilé Härligt goda kycklingspett! Gjorda på svensk bröstfilé TIPS! Använd gärna riset från igår Kycklingspett Sweet Chili med härligt asiatiskt grönsaksris 4 personer ca 10-15 minuter Kycklingspett Sweet Chili

Läs mer

ABROTOS MATGLÄDJE MED ABROTOS RECEPT MENY FRÅN KINA 14 APRIL 2019 SANDER G JOHANSSON MATMÄSTARE EKOLOGISK MAT- OCH VINKULTUR

ABROTOS MATGLÄDJE MED ABROTOS RECEPT MENY FRÅN KINA 14 APRIL 2019 SANDER G JOHANSSON MATMÄSTARE EKOLOGISK MAT- OCH VINKULTUR MATGLÄDJE MED ABROTOS RECEPT 14 APRIL 2019 SANDER G JOHANSSON MATMÄSTARE ABROTOS EKOLOGISK MAT- OCH VINKULTUR ABROTOS KOOPERATIV EKONOMISK FÖRENING Frästa Räkor You Men Dui Xia Torkade tongkusvampar 1

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 16. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 16. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 16. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 16. Köp gärna med fler matvaror! dagar v 6 Recept Potatis/ris/pasta pkt pasta Hej! Vi inleder denna aprilvecka med en riktigt snabb pastarätt med milda goda edamamebönor, även kallat sojabönor. Edamamebönan härstammar från Östasien och

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 8. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 8. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 8. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 8. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v 8 Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs Ca 600 gram rödspätta Ca 600 gram fläskytterfilé 2 Potatis/ris/pasta pkt pasta 2 kg potatis 2, Hej! Välkomna till en ny vecka men nya goda vardagsrätter.

Läs mer

Ingredienserna i våra recept är i första hand ekologiska råvaror med lokala producenter som leverantörer. Aioli på palsternacka 10 portioner

Ingredienserna i våra recept är i första hand ekologiska råvaror med lokala producenter som leverantörer. Aioli på palsternacka 10 portioner Aioli på palsternacka 700 g palsternacka 250 g potatis 1 st röd chili 2 st vitlöksklyftor 1 st citron(saften) 1 dl matolja 1 l grönsaksbuljong örtsalt,vitpeppar socker 1. Skala och skär palsternackan och

Läs mer

Recept. Ingredienser v 29. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 29. Köp gärna med fler matvaror! Ekologisk Matkasse. 3-dagar

Recept. Ingredienser v 29. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 29. Köp gärna med fler matvaror! Ekologisk Matkasse. 3-dagar Ekologisk Matkasse -dagar Ingredienser v 9 Recept Kött/fisk Ca 800 gram fryst torskfilé 500 gram nötfärs 500 gram fryst kycklingfilé Potatis/ris/pasta kg potatis paket pasta Hej! Välkommen till en ny vecka

Läs mer

Recept. Ingredienser v 35. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 35. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk Matkasse

Recept. Ingredienser v 35. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 35. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk Matkasse Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 5 Recept Potatis/ris/pasta förp mathavre förp glasnudlar Hej! Välkomna till en ny grön och smakrik matvecka. Först ut får du tillaga en asiatisk måltid med goda och smakrika

Läs mer

Norsk torsk i vardagen.

Norsk torsk i vardagen. Norsk torsk i vardagen. Norsk Sjømat har en lång tradition av hållbart fiske och odling. Genom att välja fisk med norskt ursprung kan du vara säker på att du väljer fisk av högsta kvalitet. Symbolen här

Läs mer

3 dagar. Recept. Ingredienser v 34. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 34. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Recept. Ingredienser v 34. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 34. Köp gärna med fler matvaror! dagar v 4 Recept Kött/fisk Ca 600 gram torskfilé Ca 650 gram minutfilé pkt salsiccia Potatis/ris/pasta kg potatis, Hej! Den här veckan bjuder på många härliga smakupplevelser. Först ut på menyn så hittar

Läs mer

Recept. Ingredienser v.34. Hej! Bra att ha hemma v.34. Veckans meny: Köp gärna med fler matvaror!

Recept. Ingredienser v.34. Hej! Bra att ha hemma v.34. Veckans meny: Köp gärna med fler matvaror! Ingredienser v.4 Recept Kött/fisk Ca 600 gram laxfilé Ca 600 gram kassler Potatis/ris/pasta mm kg färskpotatis förp couscous Grönsaker kruka basilika kruka persilja sötpotatisar 450 gram morötter 500 gram

Läs mer

Recept. Ingredienser v.19. Veckans meny: Bra att ha hemma v.19. Köp gärna med fler matvaror! Hej!

Recept. Ingredienser v.19. Veckans meny: Bra att ha hemma v.19. Köp gärna med fler matvaror! Hej! v.19 Recept Kött/fisk Ca 600 gram torskfilé Ca 500 gram nötfärs Ca 1000 gram kycklingfilé 1 pkt bratwurst Ca 400 gram lövbiff 1 2 3,4 4 5 Potatis/ris/pasta mm 2 kg fast potatis 1 pkt pasta 1,2,4 3 Grönsaker

Läs mer

HÄRLIGT GODA RECEPT MED KORVISH OCH JÄRPISH. Fullproppade med svenskt kött och svenska grönsaker. Det är så smart och så gott.

HÄRLIGT GODA RECEPT MED KORVISH OCH JÄRPISH. Fullproppade med svenskt kött och svenska grönsaker. Det är så smart och så gott. HÄRLIGT GODA RECEPT MED KORVISH OCH JÄRPISH Fullproppade med svenskt kött och svenska grönsaker. Det är så smart och så gott. Korvish och Järpish finns i flera olika smaker. Alla fullproppade med svenskt

Läs mer

Ingredienser v 30. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 30. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk Matkasse

Ingredienser v 30. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 30. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk Matkasse Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 0 Recept Potatis/ris/pasta kg potatis Ca kg sötpotatis, Hej! Hoppas ni har en härlig sommar med mycket grillmiddagar och picknickar ute i det gröna. Här i matkassen har

Läs mer

Enkla recept som alla gillar till vardag eller fest!

Enkla recept som alla gillar till vardag eller fest! Matinspiration & Recept från Coop Enkla recept som alla gillar till vardag eller fest! Låt Coop planera veckans middagar! Matlådan Vår Middag hjälper dig att äta mer varierat utan att du behöver lägga

Läs mer

Sex lättlagade laxar. 6 Recept. Tillagning

Sex lättlagade laxar. 6 Recept. Tillagning 1 Sex lättlagade laxar Lata sommarmaten på gravad, rökt eller stekt laxfilé. 6 Recept Västerbottenslax med kräftor Ingredienser 4 portioner 4 st laxfilé, portionsbitar à 150 g 1 tsk salt 50 g löjrom dill

Läs mer

Din lösning på veckan.

Din lösning på veckan. Din lösning på veckan. Vecka 19 Lotta Lundgren - Huevos Rancheros Pasta med bacon och blomkål Fläskytterfilé med koreansk rissallad Tredagarskassen är för dig som känner precis som vi, att det är viktigt

Läs mer

Honungstekt kyckling. med salsa verde. Vecka 23

Honungstekt kyckling. med salsa verde. Vecka 23 Honungstekt kyckling med salsa verde A Honungstekt kyckling med salsa verde Bjud dina middagsgäster på läcker honungstekt kyckling med smakrik salsa verde-sås! Den fantastiska salsa verde gör du av huvudsallad,

Läs mer

Recept OCh X inspiration W ... ost och skaldjur. Allerums långlagrade och havets goda

Recept OCh X inspiration W ... ost och skaldjur. Allerums långlagrade och havets goda Recept OCh X inspiration W ost och skaldjur...... Allerums långlagrade och havets goda receptet på god mat............ På sensommaren och hösten är många skaldjur som bäst. Den klassiska kräftskivan är

Läs mer

Gott och grillat till lata dagar. Nygrillat i butiken!

Gott och grillat till lata dagar. Nygrillat i butiken! Gott och grillat till lata dagar Nygrillat i butiken! Välj en mysig plats och njut av maten. öna tillsammans Duka upp i det gr nner. med familj och vä Nygrillat i butiken! Då kycklingen är färdig kan du

Läs mer

Pasta mozzarella med bresaola. vecka 46

Pasta mozzarella med bresaola. vecka 46 Pasta mozzarella med bresaola vecka 46 inspiration Pasta mozzarella med bresaola Bönor steks ihop med vitlök där sedan citronsaft, färsk basilika, soltorkade tomater och riven mozzarella blandas till en

Läs mer

Kallt och gott på buffén. (5 recept).

Kallt och gott på buffén. (5 recept). 1 Kallt och gott på buffén. (5 recept). Sill, sikröra och lax i alla former går bra att förbereda till festen. Matjes i glas Ingredienser 8 personer 2 burk hela matjesfiléer, (200 g) 8 st potatisar, kokta

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 7. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 7. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 7. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 7. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v 7 Recept Kött/fisk Ca 600 gram laxfilé Ca 600 gram fläskkotlett Ca 700 gram tvådelad kycklingfilé Potatis/ris/pasta kg potatis Hej! Stekta lax med het majs- och zucchinisallad får

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 31. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 31. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 31. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 31. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v Recept Potatis/ris/pasta förp pasta Grönsaker vitlök gul lök citroner aubergine gurka salladshuvud kruka basilika kruka persilja påse bladspenat tomat,,,,, Hej! En krämig och snabblagad

Läs mer

Fleximenyn Recept och planering för fyra av veckans middagar.

Fleximenyn Recept och planering för fyra av veckans middagar. Fleximenyn Recept och planering för fyra av veckans middagar. 20 R e p t 1 Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat 4 portioner 5 dl vatten 400 g krossade tomater 1 grönsaksbuljongtärning 1 tsk torkad

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v.4. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v.4. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v.4. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v.4. Köp gärna med fler matvaror! dagar v.4 Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs Ca 600 gram laxfilé Ca 700 gram kycklingklubbor Potatis/ris/pasta pkt quinoa, Hej! Vi har en riktigt färgglad vecka framför oss med massa goda och härliga grönsaker

Läs mer

Vecka 33. Lax med ingefärsdressing och grönsaksris. Linsgryta med aubergine. Asiatisk färspanna med vitlök och lime. Svamprisotto med knaprig korv

Vecka 33. Lax med ingefärsdressing och grönsaksris. Linsgryta med aubergine. Asiatisk färspanna med vitlök och lime. Svamprisotto med knaprig korv Vecka 33 Lax med ingefärsdressing och grönsaksris Linsgryta med aubergine Asiatisk färspanna med vitlök och lime Svamprisotto med knaprig korv Laktosfria kassen är för dig som känner precis som vi, att

Läs mer

grillbuffé 12 juni 2014

grillbuffé 12 juni 2014 Matglädje MED ABROTOS RECEPT grillbuffé 12 juni 2014 Sander g johansson matmästare ABROTOS Ekologisk mat- och vinkultur ABROTOS Kooperativ ekonomisk förening UPPLANDS VÄSBY Thaimarinerat Fisk- och Skaldjursspett

Läs mer

3 DAGAR VECKA 4 VECKANS MENY. Hej! Välkomna till en ny härlig matvecka tillsammans

3 DAGAR VECKA 4 VECKANS MENY. Hej! Välkomna till en ny härlig matvecka tillsammans DAGAR VECKA 4 Hej! Välkomna till en ny härlig matvecka tillsammans med oss. Denna vecka har vi två riktigt snabblagade rätter på menyn. Wokad lövbiff med en busenkel och god sötstark sås och tonfiskpasta

Läs mer

Nygrillat i butiken FOTBOLLEN HETA RECEPT TILL SOFFAN FRAMFÖR. Picknick i parken. BBQ goes. Dela med en kompis SAMBA PÅ STRANDEN. a k yck li n g be o

Nygrillat i butiken FOTBOLLEN HETA RECEPT TILL SOFFAN FRAMFÖR. Picknick i parken. BBQ goes. Dela med en kompis SAMBA PÅ STRANDEN. a k yck li n g be o Nygrillat i butiken D ip p a k yck li n g be ni po bl an o m oj o! BBQ goes HETA RECEPT TILL SOFFAN FRAMFÖR FOTBOLLEN Picknick i parken SAMBA PÅ STRANDEN Dela med en kompis Chimichurri 4 personer 5 min

Läs mer

Krämig sallad på färskpotatis

Krämig sallad på färskpotatis Krämig sallad på färskpotatis Gör en god dressing till färskpotatisen - här är sju tips! 1 Recept Foto: Ulf Svensson Fransk potatissallad Ingredienser 6 personer 1 kg kokt potatis 1 st rödlök 2 msk kapris

Läs mer

Instagram avslöjar svenskarnas grillvanor Köttet dominerar men fler vill grilla fisk och skaldjur

Instagram avslöjar svenskarnas grillvanor Köttet dominerar men fler vill grilla fisk och skaldjur Instagram avslöjar svenskarnas grillvanor Köttet dominerar men fler vill grilla fisk och skaldjur Trots att en majoritet av svenskarna vill grilla fisk oftare väljer de flesta kött. Det visar en statistisk

Läs mer

Catering med Mats Wallenius

Catering med Mats Wallenius Catering med Mats Wallenius Lönkan, 3.3 2010 Innehållsförteckning Rotfruktssoppa...3 Laxtartar...4 Nizzasallad...5 Asiatisk nudelsallad...6 Couscous sallad...7 Italiensk pastasallad...9 Gurksallad...10

Läs mer

3 dagar. Recept. Ingredienser v 42. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 42. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Recept. Ingredienser v 42. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 42. Köp gärna med fler matvaror! dagar v 4 Recept Potatis/ris/pasta paket quinoa Hej! Välkomna till andra veckan med vår gästkock Mattias Kristiansson Mattias är vegovärldens flitigaste kille och har skrivit flera kokböcker, driver bloggen

Läs mer

Räksallad med mango. Räksallad med mango :59:18

Räksallad med mango. Räksallad med mango :59:18 Räksallad med mango Här är en av mina personliga receptfavoriter som vi lagat många gånger hemma hos oss. En fräsch räksallad med både sötma, syra och hetta. Full med näring från frukt och grönt. Räksallad

Läs mer

3 DAGAR VECKA 27 VECKANS MENY. Hej och välkomna till en ny härlig matvecka tillsammans med oss. Vi startar med rosmarinkryddade

3 DAGAR VECKA 27 VECKANS MENY. Hej och välkomna till en ny härlig matvecka tillsammans med oss. Vi startar med rosmarinkryddade DAGAR VECKA 7 INGREDIENSER RECEPT Hej och välkomna till en ny härlig matvecka tillsammans med oss. Vi startar med rosmarinkryddade färsbiffar med rostade rödbetor och getostkräm. Klassiska och goda smaker

Läs mer

Du hittar fler goda recept på vår hemsida www.saltakvarn.se

Du hittar fler goda recept på vår hemsida www.saltakvarn.se Gott med BÖNOR BÖNOR & LINSER Bönor och linser är lätta att använda och passar bra i både kalla och varma rätter. Snabbt kan du göra en härlig bönsallad, en het salsa eller piffa upp grytan lite extra

Läs mer

Härliga recept av Lisa Lemke

Härliga recept av Lisa Lemke Härliga recept av Lisa Lemke Sol&Sprätt Utomhus kyckling kommer från svenska Free Range-gårdar. Kycklingen har gott om plats att röra sig både inne och ute. Utomhus sprätter den i jorden och pickar efter

Läs mer

Härliga recept av Lisa Lemke

Härliga recept av Lisa Lemke Härliga recept av Lisa Lemke Sol&Sprätt Utomhus kyckling kommer från svenska Free Range-gårdar. Kycklingen har gott om plats att röra sig både inne och ute. Utomhus sprätter den i jorden och pickar efter

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 10. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 10. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 10. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 10. Köp gärna med fler matvaror! 3 dagar v 0 Recept Kött/fisk 500 gram hönsfärs Ca 600 gram laxfilé Potatis/ris/pasta kg potatis,3 Grönsaker 3 gula lökar vitlök 50 gram ingefära chilipeppar 3 apelsiner granatäpple kg morötter kruka koriander,3,3,3

Läs mer

Vecka 33. Pastaskruvar med tonfisk. Öppen moussaka. Lotta Lundgren Huevos Rancheros. Vesuvio-pizza

Vecka 33. Pastaskruvar med tonfisk. Öppen moussaka. Lotta Lundgren Huevos Rancheros. Vesuvio-pizza Vecka 33 Pastaskruvar med tonfisk Öppen moussaka Lotta Lundgren Huevos Rancheros Vesuvio-pizza Ekologiska kassen är för dig som känner precis som vi, att det är viktigt med smak, gärna i en skapligt hälsosam

Läs mer

Premiör! Små & Fina Filéer

Premiör! Små & Fina Filéer Premiör! Små & Fina Filéer Finputsade innerfiléer Varsågod! Sex vårliga recept! Små & Fina Filéer med primörkänsla Smörstekt sparris, små söta morötter och färskpotatisar med en klick smör och lite dill.

Läs mer

Vecka 24. Tomatig tonfiskpasta med kapris och timjan. Böngryta. Vegobollar i kålblad. Grillad fläskkarré med asiatisk kålsallad

Vecka 24. Tomatig tonfiskpasta med kapris och timjan. Böngryta. Vegobollar i kålblad. Grillad fläskkarré med asiatisk kålsallad Vecka 24 Tomatig tonfiskpasta med kapris och timjan Böngryta Vegobollar i kålblad Grillad fläskkarré med asiatisk kålsallad Ekologiska kassen är för dig som känner precis som vi, att det är viktigt med

Läs mer

Tomat- och bresaolapasta med mandel. vecka 37

Tomat- och bresaolapasta med mandel. vecka 37 Tomat- och bresaolapasta med mandel vecka 37 inspiration Tomat- och bresaolapasta med mandel Superenkelt recept som är försvinnande gott. Aubergine och lök steks i olivolja innan pressad vitlök blandas

Läs mer

Ingredienser v 51. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 51. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk

Ingredienser v 51. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 51. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk Vegetarisk Ingredienser v 5 Recept Potatis/ris/pasta förp spaghetti Hej! Välkomna till en ny vecka med flera inspirerande rätter på menyn. Först ut hittar du en snabblagad bolognese på korv tillsammans

Läs mer

3 dagar. Recept. Ingredienser v 1. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 1. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Recept. Ingredienser v 1. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 1. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v Kött/fisk Ca 600 gram spättafilé 500 gram nötfärs Ca 400 gram frysta räkor Recept Potatis/ris/pasta pkt pasta 900 gram potatis Hej! Välkomna till 06 med Tastelines Matkasse. Hoppas

Läs mer

Varmrökt lax med ljummen potatissallad. vecka 33

Varmrökt lax med ljummen potatissallad. vecka 33 Varmrökt lax med ljummen potatissallad vecka 33 inspiration Varmrökt lax med ljummen potatissallad Potatissalladen får smak av saften och skalet från citron och pepparrot. Det syrliga möter det riviga

Läs mer

Het pasta med torrsaltat bacon och majs. vecka 2

Het pasta med torrsaltat bacon och majs. vecka 2 Het pasta med torrsaltat bacon och majs vecka 2 inspiration Het pasta med torrsaltat bacon och majs En rätt du enkelt svänger ihop. Den torrsaltade baconen ger en härlig sälta och broccolin ger en fin

Läs mer

Halloumisallad, 2-4 portioner

Halloumisallad, 2-4 portioner vego l l i t t e vin HALLOUMI SALLAD! Halloumisallad, 2-4 portioner 200 g halloumi 1/2 citron 1 paket romansallad 1/2 rödlök 1 st pitabröd 2 tomater 1 knippe färsk bladpersilja 1/2 zucchini 1 gul paprika

Läs mer

5 dagar. Ingredienser v 3. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 3. Köp gärna med fler matvaror!

5 dagar. Ingredienser v 3. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 3. Köp gärna med fler matvaror! 5 dagar v 3 Recept Kött/fisk Ca 600 gram laxfilé Ca 500 gram nötfärs Ca 600 gram kycklingfilé 1 förp kalkonkassler 1 förp bacon 1 3 2 4 5 Potatis/ris/pasta mm 900 gram mjölig potatis 1 pkt pasta 4 1,5

Läs mer

5 dagar. Ingredienser v.39. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v.39. Köp gärna med fler matvaror!

5 dagar. Ingredienser v.39. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v.39. Köp gärna med fler matvaror! dagar v.39 Recept Kött/fisk Ca 00 gram nötfärs Ca 600 gram laxfilé Ca 40-00 gram fläskfilé 700 gram kycklinginnerfilé 1 2 3 Potatis/ris/pasta mm 1 kg fast potatis 1 pkt pasta 1 pkt lasagneplattor 1,4 2

Läs mer

Klara, färdiga, Gott & Grillat!

Klara, färdiga, Gott & Grillat! Klara, färdiga, Gott & Grillat! Nya recept Prova våra ätklara nyheter. Öppna och njut. Grillade klubbor, ben eller miniklubbor klara att äta. Middag på köksön, sent på kvällen efter träning eller till

Läs mer

Vecka 18. Grönsaksris med räkor och stekt ägg. Köttfärsbiffar med krossade tomater och oliver. Krispiga bönbollar i tortillabröd

Vecka 18. Grönsaksris med räkor och stekt ägg. Köttfärsbiffar med krossade tomater och oliver. Krispiga bönbollar i tortillabröd Vecka 18 Grönsaksris med räkor och stekt ägg Köttfärsbiffar med krossade tomater och oliver Krispiga bönbollar i tortillabröd Allt-i-ett med kyckling, rödbetor och fetaostsås Familjekassen är för dig som

Läs mer

Ingredienser v.28. Recept. Veckans meny: Bra att ha hemma v.28. Köp gärna med fler matvaror! Hej!

Ingredienser v.28. Recept. Veckans meny: Bra att ha hemma v.28. Köp gärna med fler matvaror! Hej! v.28 Recept Kött/fisk Ca 600 gram kycklingfilé Ca 500 gram nötfärs Ca 550 gram falukorv Ca 500 gram laxfilé Ca 800 gram fläskkotlett 1 2 3 5 Potatis/ris/pasta mm 2 kg fast potatis 1 pkt pasta 1 pkt ris

Läs mer

Sommarrecept till Viltboden. Foto: Hannah Kompanik. Recept: Elin Carleke

Sommarrecept till Viltboden. Foto: Hannah Kompanik. Recept: Elin Carleke Sommarrecept till Viltboden Foto: Hannah Kompanik Recept: Elin Carleke Hej och Välkomna till Trolle Ljungby Viltbod. Vi har öppet varje tisdag och torsdag kl. 17-18 i sommarlokalen inne på gården. Nedan

Läs mer

Recept. Ingredienser v 28. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 28. Köp gärna med fler matvaror! Originalkasse 3-dagar

Recept. Ingredienser v 28. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 28. Köp gärna med fler matvaror! Originalkasse 3-dagar Originalkasse -dagar Ingredienser v 8 Recept Kött/fisk Ca 600 gram torskfilé 500 gram nötfärs Ca 650 gram fryst minutkycklingfilé Potatis/ris/pasta förp pasta Hej! Getost- och basilikafyllda köttbullar

Läs mer

Entrecôte på fem festliga sätt Helstek, marinera eller lägg på grillen med en smakrik glaze. Entrecôte är mört kött som är lätt att lyckas med.

Entrecôte på fem festliga sätt Helstek, marinera eller lägg på grillen med en smakrik glaze. Entrecôte är mört kött som är lätt att lyckas med. 1 Entrecôte på fem festliga sätt Helstek, marinera eller lägg på grillen med en smakrik glaze. Entrecôte är mört kött som är lätt att lyckas med. Foto: Ulrika Pousette Helstekt kalventrecôte med salviasky

Läs mer

Din lösning på veckan.

Din lösning på veckan. Din lösning på veckan. Vecka 33 Linsgryta med aubergine Asiatisk färspanna med vitlök och lime Svamprisotto med knaprig korv Tredagarskassen är för dig som känner precis som vi, att det är viktigt med

Läs mer

Koka upp citronsaft, salt och socker, reducera till hälften. Rör ner citronskal och olja, mixa slät med stavmixer.

Koka upp citronsaft, salt och socker, reducera till hälften. Rör ner citronskal och olja, mixa slät med stavmixer. Viktor Westerlind, Årets Kock 2009 Tävlingsuppgift 2: Naturlighet möter teknik, 4 portioner Havsvattenrimmad mjölkbakad sejrygg med citronette, knaperstekt slag och krispigt skinn. Mörkokt fänkålshjärta

Läs mer

Ingredienser v 24. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 24. Köp gärna med fler matvaror! Originalkasse 3-dagar

Ingredienser v 24. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 24. Köp gärna med fler matvaror! Originalkasse 3-dagar Originalkasse -dagar Ingredienser v 4 Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs 600 gram kycklingfilé 500 gram fryst laxfilé Potatis/ris/pasta kg potatis förp couscous, Hej! Välkomna till en vecka där härliga

Läs mer

Tisdag! Kycklingwok med chili, ingefära, soltorkade tomater och cashewnötter (2 portioner) 250g kycklingfilé 1 morot

Tisdag! Kycklingwok med chili, ingefära, soltorkade tomater och cashewnötter (2 portioner) 250g kycklingfilé 1 morot En veckas förslagsmeny! För dig som vill gå ner i vikt; Ta bort: bröd, pasta och gryn. För dig som vill behålla vikten; Lägg till: bröd, pasta och gryn. MIDDAG Måndag! Köttbullar med gräddsås och quinoasallad

Läs mer

VECKA 6 3 DAGAR VECKANS MENY

VECKA 6 3 DAGAR VECKANS MENY DAGAR INGREDIENSER VECKA 6 RECEPT Hej! Välkomna till tredje veckan med vår Bocuse d Or- aktuella gästkock Tommy Myllymäki. Tommy är kanske mest igenkänd från Tv4 där han bla lagar mat i Mitt Kök och även

Läs mer

NYHE S TA S M. Nya recept

NYHE S TA S M. Nya recept DDTUM AK BÄ T D FÖR NYHE LA K RY S TA S M Nya recept Något av det godaste jag vet är helstekt kyckling och det önskar jag att alla kunde laga. Men ibland finns inte tiden och då lagar jag gärna Stinas

Läs mer

Ingredienser v 23. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 23. Köp gärna med fler matvaror! Inspirationskasse 2 personer

Ingredienser v 23. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 23. Köp gärna med fler matvaror! Inspirationskasse 2 personer Inspirationskasse 2 personer v 23 Recept Kött/fisk 300 gram torskfilé Ca 240 gram fläskkotletter 250 gram fryst nötfärs 250 gram fryst laxfilé 1 2 3 4 Potatis/ris/pasta 1 förp pasta 1 kg potatis 3 1,2

Läs mer

Ingredienser v 6. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 6. Inspirationskasse 2 personer. Allergenförteckning!

Ingredienser v 6. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 6. Inspirationskasse 2 personer. Allergenförteckning! Inspirationskasse 2 personer v 6 Recept Kött/fisk Ca 300 gram spättafilé Ca 300 gram kycklingfilé 1 ask kräftstjärtar i lake 1 2 3 Potatis/ris/pasta 1 förp pasta 500 gram potatis 3 1,2 Hej! Denna första

Läs mer