KALLELSE. 1. Justerande:... Kommunstyrelsen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KALLELSE. 1. Justerande:... Kommunstyrelsen 2008-10-20"

Transkript

1 Kommunstyrelsen Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 20 oktober 2008 kl Kommundirektör Annika Wallenskog Ekonomichef Ann-Charlotte Järnström Kommunsekreterare Marianne Sarberg Vallentuna den 3 oktober 2008 Örjan Lid Ordförande Marianne Sarberg Sekreterare Tfn: marianne.sarberg@vallentuna.se 1. Justerande:... 1 (24)

2 Innehållsförteckning: 1. Justerande:...1 Ärenden till KF 2. Nytt reviderat förslag till Bibliotek/Kulturhus i kommunalhusparken Kommunplan VaSaRu-uppföljning efter andra tertialet 2008, nämnderna Delårsrapport för Vallentuna kommun Slutreglering av skuld för Vallentuna Ridklubb Upphandling av ny telefoni...8 Ärenden till KS 8. Utdelning från K G Zetterlunds stipendiefond Detaljplan för förskola i Kragstalund - Begäran om planuppdrag Samråd förstudie om spårburen kollektivtrafik i Stockholm Nordost Det nya Täby Översiktsplan för Täby kommun, ÖP samråd Inriktningsbeslut för planområdet Telluskvarteren VaSaRu-uppföljning för kommunstyrelsen efter andra tertialet Utdelning av Vallentuna kommuns förtjänsttecken Höstfest 2008 i Vallentuna Centrum Samverkansöverkommelse rörande introduktion av nyanlända Avtal gällande ensamkommande flyktingbarn Lovisedalsskolans om- och tillbyggnad till F-9 enhet Detaljplan för Rosenkälla handelsområde, etapp 1, respektive detaljplan för del av Rosenkälla trafikplats i Österåkers kommun - samråd Anmälningslista...23 Sid 2 (24)

3 2. Nytt reviderat förslag till Bibliotek/Kulturhus i kommunalhusparken Dnr Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att besluta om att uppföra nytt Bibliotek/Kulturhus enligt bifogad systemhandling, till en beräknad investeringsvolym om 172 miljoner kronor. Kommunstyrelsen beslutade den 7 maj 2007, 59, att ett förslag till nybyggnad av Bibliotek/Kulturhus i Kommunalhusparken skulle tas fram enligt intentionerna i en förstudie, daterad 10 april Det beslutades också om planuppdrag, att en arkitekttävling skulle genomföras, samt att Vallentunabornas synpunkter skulle inhämtas. Vidare utsågs en politisk styrgrupp att leda arbetet. Efter genomfört parallellt arkitektuppdrag för Bibliotek/Kulturhus i Kommunalhusparken, valdes ett förslag från Nyréns Arkitektkontor AB att bearbetats vidare till en Systemhandling, daterad 23 maj På kommunstyrelsen den 10 juni 2008, 98, presenterades förslaget. Kommunstyrelsen beslutade då att återremittera ärendet till arbetsutskottet för ytterligare utredning samt att ge kommundirektören i uppdrag att ta fram alternativ för t ex garage, arbetslokaler, intäkt för friställande av andra lokaler i syfte att minska kostnaderna. Funktionalitet för bibliotek och kulturdelen skulle dock inte ändras. En ny systemhandling, daterad 29 augusti 2008 har nu arbetats fram i enlighet med kommunstyrelsens beslut. Den nya systemhandlingen presenterades för den politiska styrgruppen den 16 september. s tidigare behandling Arbetsutskottet har informerats i ärendet den 26 maj Kommunstyrelsen den 10 juni Arbetsutskottet har den 2 oktober 166 behandlat ärendet och gett kommundirektören i uppdrag att i tjänsteskrivelse formulera ett beslutsförslag till kommunstyrelsen. Kommunstabens tjänsteskrivelse Missiv från 16 september 2008, av Lennart Tillborg Protokoll 15 september från styrgruppen från Bibliotek/Kulturhus Systemhandling Vallentuna Bibliotek / Kulturhus 29 augusti 2008, bilagan publiceras på under kallelser. 3 (24)

4 3. Kommunplan Dnr Beslutsförslag sänds ut efter extra KSAU den 9 oktober (24)

5 4. VaSaRu-uppföljning efter andra tertialet 2008, nämnderna Dnr 2008:053 och 2008:165 Kommunstyrelsen noterar informationen och föreslår kommunfullmäktige att göra det samma. Kommunledningskontoret har utifrån nämndernas VaSaRu-rapporter gjort en ekonomisk analys och en prognos för Vidare redovisar kontoret en uppföljning av de kommungemensamma målen. I VaSaRu-rapporten redogör varje nämnd för måluppfyllelse, särskilda nyckeltal samt ekonomiskt utfall och prognoser för drift- som investeringar. Det ekonomiska utfallet per augusti samt årsprognos för 2008 Resultatet för kommunen som helhet efter åtta månader är på 41,1 mnkr. Från resultatet ska vårt resultatkrav på 2 procent av skatter, generella statsbidrag och utjämning avräknas (15,5 mnkr per augusti) vilket ger ett nettoresultat på 25,7 mnkr. Utifrån andra tertialets resultat och nämndernas bedömning för resten av året har vi tagit fram prognos för hela året. I denna redovisar kommunen resultat på 23,5 mnkr vilket efter resultatkravet blir 0,3 mnkr. Kommunen uppfyller således resultatmålet både i delårsresultatet och i prognosen för helåret Kommunstyrelsen noterar informationen och föreslår kommunfullmäktige att göra det samma. s tidigare behandling Arbetsutskottet har den 2 oktober 175 beslutat enligt Tjänsteskrivelse ; bilagor se under kallelser 1. Uppföljning av kommungemensamma mål och uppdrag 2. Delårsrapport 2008 januari augusti se ärende nr 5 3. Nämndernas styrkort från VaSaRu-rapporterna, 5 (24)

6 5. Delårsrapport för Vallentuna kommun 2008 Dnr och Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att godkänna delårsrapporten för Kommunledningskontoret har arbetat fram en delårsrapport för 2008 med avstämningstidpunkt per 31 augusti (två tertial). Kommunstabens synpunkter Inga övriga synpunkter utöver innehållet i rapporten. Se även tjänsteskrivelse för VaSaRu. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att godkänna delårsrapporten för Tjänsteskrivelse Delårsrapport (24)

7 6. Slutreglering av skuld för Vallentuna Ridklubb Dnr Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att bifalla hemställan från fritidsnämnden om en skuldavskrivning på 300 tkr. Fritidsnämnden har hemställt hos kommunfullmäktige om en skuldavskrivning för Vallentuna Ridklubb med ett belopp på 300 tkr. Kommunstyrelsen beslutade att återremittera ärendet till KSAU för redovisning av de belopp som har inbetalts av ridklubben och för utredning av likställighetsprincipen i förhållande till andra föreningar. Underlaget var tidigare bristfälligt i dessa avseenden. Kommunstaben förslår att kommunfullmäktige bifaller hemställan. Beloppet på 300 tkr kan anses som en rimlig kompensation för att ridklubben själva investerat i den aktuella fastigheten vilken kommunen är ägare till. Om man räknar om den investering som ridklubben har gjort i förskottshyra så skulle beloppet för denna hyra baserad på 10 års avskrivning bli ca 900 tkr. Återstående hyresskuld på regleras via en avbetalningsplan som ridklubben gör upp med fritidsnämnden. Kravet i denna plan är att beloppet ska vara slutreglerat senast Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att bifalla hemställan från fritidsnämnden om en skuldavskrivning på 300 tkr. s tidigare behandling Arbetsutskottet den 12 juni Kommunstyrelsen den 18 augusti återremiss Arbetsutskottet har den 2 oktober 179 beslutat enligt Kommunstabens tjänsteskrivelse (24)

8 7. Upphandling av ny telefoni Dnr Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att i Kommunplan lägga in budgetökning om en miljon kronor för ökade kostnader av telefoni som tjänst. Det nuvarande telefonisystemet för fast telefoni i Vallentuna kommun är av äldre modell och installerades fullt ut Kostnaden för nämnda system har varit mycket låg de senaste åren eftersom inga uppgraderingar har genomförts. Systemet är dessutom ekonomiskt avskrivet. Det nuvarande systemet bygger på gammal teknik och har inte den funktionalitet som verksamheterna efterfrågar. Telefoni i dag har en större betoning på data med integrerade applikationer som möjliggör ett mer flexibelt och rörligt arbetssätt. Till kommunstyrelsens sammanträde den 15 september 2008 fanns en tjänsteskrivelse med förslag om att byta ut det nuvarande växeloch telefonisystemet till att upphandla telefoni och växel som tjänst. Kommunstyrelsen beslutade på sammanträdet att återremittera ärendet till kommunstaben för motiv- och konsekvensbeskrivning. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att i Kommunplan lägga in budgetökning om en miljon kronor för ökade kostnader av telefoni som tjänst. s tidigare behandling Kommunstyrelsen den 15 september återremiss Arbetsutskottet har den 2 oktober 178 beslutat enligt Kommunstabens tjänsteskrivelse (24)

9 8. Utdelning från K G Zetterlunds stipendiefond Dnr Kommunstyrelsen beslutar att dela ut 6000 kr fördelat på 2000 kronor till Michelle Coleman och 1300 kr vardera till Viola Johansson, Richard Riboe och Rebecca Sjödin. Beslutsgång Arbetsutskottet beslutar enligt Enligt bokslut för år 2007 uppgår fondens kapital till kr, varav 6100 kr kan utdelas. Annons om möjligheten att söka stipendier ur K G Zetterlunds stipendiefond har funnits på Vallentuna kommuns hemsida under perioden 19 maj 15 augusti samt i tidningen VallentunaSteget 29 maj. Sista ansökningsdatum var 15 augusti st ansökningar om stipendium ur ovannämnda fond har inkommit. Donatorns vilja är att en årlig utdelning till en eller flera duktiga och ordentliga ungdomar inom Vallentuna kommun ska göras. Donatorns vilja är att pengarna ska gå till ungdomar. Diskussioner har förts med tjänstemän och myndigheter om vilka som kan anses passa inom den definitionen. Kommunstaben har arbetat efter definitionen att en ungdom går i årskurs 7-9 eller på gymnasiet. Kommunstyrelsen beslutar att dela ut 6000 kr fördelat på 2000 kronor till Michelle Coleman och 1300 kr vardera till Viola Johansson, Richard Riboe och Rebecca Sjödin. s tidigare behandling Arbetsutskottet har den 2 oktober 177 beslutat enligt Kommunstabens tjänsteskrivelse (24)

10 9. Detaljplan för förskola i Kragstalund - Begäran om planuppdrag Dnr Kommunstyrelsen beslutar att ge samhällsbyggnadsnämnden i uppdrag att ta fram detaljplan för förskola, med alternativ möjlighet till vårdboende, i Kragstalund inom del av fastigheten Kragsta 2:7. Samhällsbyggnadsnämnden beslutade att föreslå kommunstyrelsen att ge nämnden i uppdrag att ta fram detaljplan för förskola i Kragstalund. Kommunstabens synpunkter Vid planeringen av bl a Bällstabergsskolan var avsikten att förskoleoch skollokalerna skulle kunna användas flexibelt mellan verksamheterna. När behovet av skolplatser ökar i södra Vallentuna är det därför i linje med tidigare intentioner att ersätta förskoleplatser inom skolorna med skolplatser och istället bygga ny förskola. För att få en mer flexibel markanvändning så bör planen också kunna ge möjlighet till vårdboende i enlighet med samhällsbyggnadsförvaltningens tjänsteskrivelse. Fastigheten Kragsta 2:7 har ju också ett bra kommunikationsläge nära Stockholmsvägen med buss 610 och 524. Kommunstyrelsen beslutar att ge samhällsbyggnadsnämnden i uppdrag att ta fram detaljplan för förskola, med alternativ möjlighet till vårdboende, i Kragstalund inom del av fastigheten Kragsta 2:7. s tidigare behandling Arbetsutskottet har den 2 oktober 169 beslutat enligt Kommunstabens tjänsteskrivelse Samhällsbyggnadsnämndens protokoll (24)

11 10. Samråd förstudie om spårburen kollektivtrafik i Stockholm Nordost Dnr Kommunstyrelsen beslutar att Vallentuna kommun lämnar yttrande till Banverket enligt förslag till skrivelse från Stockholm Nordost. Banverket har utarbetat en förstudie om spårburen kollektivtrafik inom Stockholm Nordost. En förslagshandling finns framtagen sedan juni 2008 som ska ligga till grund för samråd t.o.m. september Kommunerna inom Stockholm Nordost har fått förlängd remisstid t.o.m. oktober. Efter samrådet tar Banverket och SL ställning till hur de avser att fortsätta driva planeringen för en effektivare kollektivtrafik i Stockholm Nordost. Förstudien kan hämtas från Stockholm---Norrtalje-via-Danderyd-Taby-och-Akersberga.aspx Kommunstyrelsen beslutar att Vallentuna kommun lämnar yttrande till Banverket enligt förslag till skrivelse från Stockholm Nordost. s tidigare behandling Arbetsutskottet har den 2 oktober 170 beslutat enligt Kommunstabens tjänsteskrivelse Spårburen kollektivtrafik i Stockholm Nordost, yttrande över förstudie - Förslag till gemensamt yttrande 11 (24)

12 11. Det nya Täby Översiktsplan för Täby kommun, ÖP samråd Dnr Kommunstyrelsen beslutar att Vallentuna kommun lämnar yttrande till Täby kommun enligt kommunstabens förslag daterat Täby kommun har utarbetat förslag till översiktsplan för Täby kommun som nu har godkänts för samråd. Planen inklusive bilagor har sänts för samråd till Vallentuna kommun. Synpunkter ska ha meddelats skriftligt till kommunstyrelsen i Täby kommun senast den 23 oktober. Samrådshandlingen finns fram till den 23 oktober på Täby kommuns hemsida I missivet till samrådshandlingen framför Täby kommun att omvärlden har förändrats drastiskt sedan den förra översiktsplanen togs fram. Stockholms län växer med god kraft och det påverkar hela regionen. För Täbys del är målet att växa till invånare till år 2030, vilket i runda tal innebär fler Täbybor än idag. Översiktsplanen ska vara ett hjälpmedel att bygga ett långsiktigt hållbart samhälle med sikte på invånare. Två förslag, stadsalternativet och förortsalternativet, som båda tillgodoser tillväxtmålet, jämförs med ett nollalternativ som innebär att enbart redan beslutade projekt genomförs. Enligt kraven i miljöbalken har en miljökonsekvensbeskrivning upprättats, vilken också är föremål för samråd. Kommunstyrelsen beslutar att Vallentuna kommun lämnar yttrande till Täby kommun enligt kommunstabens förslag daterat s tidigare behandling Arbetsutskottet har den 2 oktober 171 beslutat enligt Kommunstabens tjänsteskrivelse och förslag till yttrande daterat Det nya Täby. Översiktsplan för Täby kommun Samrådshandling juni 2008 se Täby kommuns hemsida 12 (24)

13 12. Inriktningsbeslut för planområdet Telluskvarteren Dnr Kommunstyrelsen beslutar att ge samhällsbyggnadsnämnden i uppdrag att påbörja planarbetet för Telluskvarteren i enlighet med samhällsbyggnadsförvaltningens föreslag till ändrad inriktning för Telluskvarteren. Kommunfullmäktige antog i december 2005 riktlinjer för centrala Vallentuna. I dessa riktlinjer (Strukturplan och gestaltningsprogram för Centrala Vallentuna) anges att kommunens målsättning är att det centrala området skall växa till en småskalig kvartersstad. I kommunplan anges som en målsättning att Vallentuna centrum ska utvecklas till en attraktiv kommunkärna och knytas samman med stationsområdet och Tellusområdet. I kommunstyrelsens verksamhetsplan för anges som mål i att Strukturskiss för stationsområdet ska påbörjas Kommunstaben har därför gett White Arkitekter AB i uppdrag att genomföra en strukturstudie som ska visa hur den östra och västra delen av Vallentuna centrum ska kunna knytas samman för att uppnå en småstadsstruktur. Strukturstudien har påvisat behovet av att värna och utveckla möjliga stråk mer än vad som anges i riktlinjerna för centrala Vallentuna. Samhällsbyggnadsförvaltningens förslag till ändrad inriktning är därmed i enligheterna med målsättningen i kommunplan och verksamhetsplan för Kommunstyrelsen beslutar att ge samhällsbyggnadsnämnden i uppdrag att påbörja planarbetet för Telluskvarteren i enlighet med samhällsbyggnadsförvaltningens föreslag till ändrad inriktning för Telluskvarteren. s tidigare behandling Arbetsutskottet har den 2 oktober 172 beslutat enligt Kommunstabens tjänsteskrivelse Samhällsbyggnadsförvaltningens tjänsteskrivelse (Bilaga A-E, ej med i utskicket) 13 (24)

14 13. VaSaRu-uppföljning för kommunstyrelsen efter andra tertialet 2008 Dnr Kommunstyrelsen 1. noterar informationen och godkänner prognosen. 2. beslutar att omfördela medel från KSOF enligt följande: 500 tkr till verksamhet Fysisk planering 50 tkr till verksamhet Totalförsvar och samhällsskydd 656 tkr till verksamhet Räddningstjänst Kommunledningskontoret har upprättat budgetuppföljning för kommunstyrelsen efter andra tertialet Kommunstyrelsen 3. noterar informationen och godkänner prognosen. 4. beslutar att omfördela medel från KSOF enligt följande: 500 tkr till verksamhet Fysisk planering 50 tkr till verksamhet Totalförsvar och samhällsskydd 656 tkr till verksamhet Räddningstjänst s tidigare behandling Arbetsutskottet har den 2 oktober 176 beslutat enligt Kommunstabens tjänsteskrivelse VaSaRu-rapport för kommunstyrelsen 14 (24)

15 14. Utdelning av Vallentuna kommuns förtjänsttecken 2008 Dnr Kommunstyrelsen beslutar utdela Vallentuna kommuns förtjänsttecken i enlighet med Vallentuna kommuns förtjänsttecken kan, enligt Regler för utdelning av förtjänsttecken fastställda av KF 131/85, utdelas till förtroendevalda och anställda verksamma inom Vallentuna kommuns förvaltning. Förtjänsttecknet får tilldelas särskilt förtjänta förtroendevalda och anställda som under lång tid, normalt 20 år, verkat inom kommunen. Kommunstaben föreslår att Vallentuna kommuns förtjänsttecken till anställda inom kommunen tilldelas enligt bilagd lista. Utdelningen av förtjänsttecknet till personal kommer att ske den 4 december kl i Vallentuna gymnasium. Utdelning av förtjänsttecknet till förtroendevalda kommer att ske vid kommunfullmäktiges sammanträde den 15 december. Kommunstyrelsen beslutar utdela Vallentuna kommuns förtjänsttecken i enlighet med s tidigare behandling Arbetsutskottet har den 2 oktober 180 beslutat enligt Tjänsteskrivelse med bilaga: 1. Förslag på anställda och förtroendevalda som uppfyller kommunens regler för utdelning av förtjänsttecken. 15 (24)

16 15. Höstfest 2008 i Vallentuna Centrum Dnr Kommunstyrelsen arbetsutskott beslutar att delta i höstfesten den 18:e oktober genom att hålla kommunalhuset öppet och erbjuder även respektive ordförande i kommunens nämnder att medverka. År 2007 beslutades det i styrgruppen för Vallentuna centrum att det årligen skulle anordnas en höstfest i Vallentuna Centrum. Styrgruppen är ett samverkansforum mellan fastighetsägarna, Centrumföreningen och Vallentuna Kommun. Kommunen kallar och för anteckningar. Frågorna handlar om att skapa gemensamma förutsättningar för butiker och andra företag. Det kan gälla lokalfrågor, öppettider, parkeringsplatser, utsmyckning och aktivteter i syfte att skapa ett väl fungerande och trivsamt centrum. För höstfesten 2008 finns en projektgrupp med representanter från fastighetsägarna, Centrumföreningen, kommunen och Vallentunasteget. De arbetar med att ta fram årets program och ansvarar för genomförandet. Förra året var kommunalhuset öppet för allmänheten som kunde träffa politiker, tjänstemän, fika och titta på utställningar. Det blev ett mycket uppskattat inslag. De nyinflyttade var särskilt inbjudna genom personligt brev. Kommunstyrelsen arbetsutskott beslutar att delta i höstfesten den 18:e oktober genom att hålla kommunalhuset öppet och erbjuder även respektive ordförande i kommunens nämnder att medverka. s tidigare behandling Arbetsutskottet har den 2 oktober 181 beslutat enligt Kommunstabens tjänsteskrivelse (24)

17 16. Samverkansöverkommelse rörande introduktion av nyanlända Dnr Kommunstyrelsen beslutar att ingå i samverkansöverenskommelse mellan kommunerna i Stockholms län. Kommunstyrelsen beslutar även att Vallentuna som särskilt yttrande anser att kommunerna själva bör få avgöra på vilken tjänstemannanivå respektive kommun ska vara representerad i gruppen för uppföljning. Kommunförbundet i Stockholms län (KSL) har tagit fram ett förslag till samverkansöverenskommelse mellan kommunerna i Stockholms län rörande flyktingmottagningen. KSL vill ha kommunernas synpunkter och ställningstagande senast 30 oktober Syftet med överenskommelsen är att skapa förutsättningar för en ökad samordning och utveckling av insatserna för nyanlända. Med nyanlända avses i det här sammanhanget personer som kommit till Sverige och som fått uppehållstillstånd. Överenskommelsen utgör grunden för kommunernas samarbete med statliga myndigheter och organisationer, som Länsstyrelsen, Landstinget, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Migrationsverket samt kommunerna emellan. Överenskommelsen är av övergripande karaktär och utgör en grund för ett utökat samarbete när det gäller utbildning, bostäder och insatser som kan leda till arbete. Vallentuna kommun samarbetar redan i dag med olika kommuner och är dessutom med i ett EU-projekt ( Verksam Nordost) med nordostkommunerna rörande gemensamma insatser för flyktingar. Kommunstyrelsen beslutar att ingå i samverkansöverenskommelse mellan kommunerna i Stockholms län. Kommunstyrelsen beslutar även att Vallentuna som särskilt yttrande anser att kommunerna själva bör få avgöra på vilken tjänstemannanivå respektive kommun ska vara representerad i gruppen för uppföljning. s tidigare behandling Arbetsutskottet har den 2 oktober 182 beslutat enligt Kommunstabens tjänsteskrivelse (24)

18 1. Skrivelse och förslag till överenskommelse från KSL 2. Yttrande från socialnämnden 3. Yttrande från barn- och ungdomsnämnden 4. Yttrande från utbildningsnämnden 5. Yttrande från överförmyndarnämnden 18 (24)

19 17. Avtal gällande ensamkommande flyktingbarn Dnr KS och KS Kommunstyrelsen beslutar att teckna ett förnyat avtal med Migrationsverket om att ta emot fem ensamkommande flyktingbarn under nästa år. I kommunstyrelsen den 18 augusti rapporterades om hur det fungerat med mottagande av flyktingbarn, enligt det avtal som tecknats med Migrationsverket. Kommunstyrelsen beslutade på sammanträdet att ge staben i uppdrag att tillsammans med Migrationsverket utreda förutsättningarna för att teckna ett förnyat avtal. En kontakt har nu tagits med Migrationsverket för att ta reda på vilka förutsättningarna är inför ett eventuellt nytt kontraktstecknande. Se vidare kommunstabens tjänsteskrivelse. Kommunstyrelsen beslutar att teckna ett förnyat avtal med Migrationsverket om att ta emot fem ensamkommande flyktingbarn under nästa år. s tidigare behandling Arbetsutskottet har den 2 oktober 183 beslutat enligt 1. Kommunstabens tjänsteskrivelse Rapport från socialförvaltningen (24)

20 18. Lovisedalsskolans om- och tillbyggnad till F-9 enhet Dnr behandlas vid extra KSAU 9 oktober. Beslutsunderlag för Lovisedalsskolans om- och tillbyggnad till F-9 enhet. s tidigare behandling Arbetsutskottet har vid extra sammanträde den 9 oktober 2008 beslutat enligt 1. Beskrivande text kring förslag till om- och tillbyggnad av Lovisedalsskolan 2. Presentation av skissförslag A (huvudförslag) resp B 3. Presentation av skissförslag A resp. B 4. Kostnadsbedömning alt sammanbyggd skola 5. Kostnadsbedömning alt paviljongen kvar 6. Rev. tidplan alt Rev. tidplan alt Stegvis utbyggnad (grafisk tidplan) alt Stegvis utbyggnad ((grafisk tidplan) alt Intern hyresberäkning Handlingarna 2-3, 8-9 finns på under kallelser 20 (24)

21 19. Detaljplan för Rosenkälla handelsområde, etapp 1, respektive detaljplan för del av Rosenkälla trafikplats i Österåkers kommun - samråd Dnr och 155 Kommunstyrelsen beslutar att Vallentuna kommun lämnar yttrande till Österåkers kommun enligt kommunstabens förslag daterat Österåkers kommuns stadsarkitektkontor har upprättat förslag till detaljplan för Rosenkälla handelsområde, etapp 1 och detaljplan för del av Rosenkälla trafikplats. Detaljplanen för handelsområdet gränsar i väster mot E18 i söder mot riksväg 276 mot Österåker och i norr och i öster mot kommungränsen mot Vallentuna vid Gillinge. Området förutsätts trafikmatas via Gillingevägenvägen, väg 975. Detaljplanen för del av Rosenkälla trafikplats gränsar i väster mot E18, i söder mot väg 276 mot Åkersberga och i öster mot planområdet för Rosenkälla handelsplats. Stadsarkitektkontoret i Österåker har skickat detaljplanerna till Vallentuna kommun för samråd. Eventuella synpunkter ska lämnas till stadsarkitektkontoret i Österåker senast den 19 september Kommunstaben har begärt förlängd remisstid att inkomma med skriftliga synpunkter till den 22 oktober 2008 för att ärendet ska kunna behandlas vid kommunstyrelsen sammanträde den 20 oktober Österåkers kommun har avslagit stabens önskemål om förlängd remisstid. tas därför upp som ett extra ärende vid kommunstyrelsens arbetsutskott den 18 september. Kommunstyrelsen beslutar att Vallentuna kommun lämnar yttrande till Österåkers kommun enligt kommunstabens förslag daterat Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att förslaget till yttrande skickas till Österåkers kommun och Länsstyrelsen efter arbetsutskottets sammanträde den s tidigare behandling Arbetsutskottet har den 18 sept beslutat enligt 21 (24)

22 1. till yttrande daterat Detaljplan för del av Rosenkälla handelsområde, etapp 1 3. Detaljplan för del av Rosenkälla trafikplats 4. Plankarta med planbestämmelser 5. Illustrationsplan 6. Genomförandebeskrivning Handlingar finns tillgängliga på Österåker kommuns hemsida under länken a/plan/detaljplaner/akersberga/rosenkallahandel.htx 22 (24)

23 20. Anmälningslista KS Dnr Meddelas och läggs till handlingarna 1 Protokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott Omedelbart justerad Kommunstyrelsens arbetsutskott Handikapprådet AB Össebyhus -Styrelsemötesprotokoll Delegationsbeslut 2.1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2.2 Kommunstyrelsens ordförande Dnr Fördjupning av översiktsplan för Rimbo samhälle i Norrtälje kommun. 2.3 Kommundirektör 2.4 Chefsekonom 2.5 Näringslivs- och arbetsmarknadschef 3 Cirkulär 08:57 Nya bestämmelser om Lex Sara inom socialtjänsten och handikappomsorgen 08:62 Energideklarationer och kommunens tillsynsansvar 08:63 Budgetförutsättningar för åren :64 Ändrade regler för överklagande av beslut av Arbetsmiljöverket m.m. 23 (24)

24 08:65 Överföring av den offentliga kontrollen av djurskyddet. Bilaga, nyhetsbrev från Jordbruksverket och Länsstyrelsen om projekt ELOF-djurskyddskontroller m.m. 08:66 Budgetpropositionen för år 2009 Presentation av regeringen med förslag inom olika områden som berör kommunerna åren :68 Värdesäkring av ersättning som betas till lärare, skolledare och syofunktionärer som inte fått försäkringsskydd enligt AGS-KL. Diverse skrivelser Insamlingsstiftelsen för medicinsk forskning vid Umeå universitet stöder forskning som syftar till förbättrad hälso-sjukvård, särskilt i Norrlandsregionen uttrycker sin tacksamhet över skänkt gåva. 4 Statliga och kommunala beslut Länsstyrelsen i Stockholms Län Lägesredovisning av genomförandet av programmet för skydd av tätortsnära natur i Stockholms län. Länsstyrelsen i Stockholms län Yttrande Samråd angående nybyggnation av luftledning mellan Olhamra och Rosenkälla samt tillhörande ställverk, Vallentuna och Österåkers kommentarer. Bifogad karta. Nacka Tingsrätt-Kungörelse Miljörätt i Mål nr M Den vattenrättsliga samfälligheten för Gammelängs torrläggningsföretag från 1929 deltar fastigheterna Vallentuna- Rickeby 1:72 och 1:135, Vallentuna kommun, Stockholms län. Ansökan om godkännande av samfällighetens upphörande. 5 Kurser och konferenser 24 (24)

PROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-10-02 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsens extra arbetsutskott 2008-12-01

PROTOKOLL. Kommunstyrelsens extra arbetsutskott 2008-12-01 Kommunstyrelsens extra arbetsutskott 2008-12-01 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Angarnsrummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 1 december 2008 kl 15-17

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 10 november 2008 kl Kommundirektör Annika Wallenskog Kommunsekreterare Marianne Sarberg

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 10 november 2008 kl Kommundirektör Annika Wallenskog Kommunsekreterare Marianne Sarberg Kommunfullmäktige 2008-11-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 10 november 2008 kl 19-20

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden 2008-10-14 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 14 oktober 2008, kl. 19.00 Utbildningschef Roland Beijer

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 15 december 2008 kl 17-18.30

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 15 december 2008 kl 17-18.30 Kommunstyrelsen extra 2008-12-15 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 15 december 2008 kl 17-18.30 ande Ersättare Örjan Lid (m), ordförande Raimo Vuojärvi

Läs mer

Annika Wallenskog, kommundirektör Ann-Charlotte Järnström, ekonomichef Marianne Sarberg, kommunsekreterare. Kommunledningskontoret, Vallentuna

Annika Wallenskog, kommundirektör Ann-Charlotte Järnström, ekonomichef Marianne Sarberg, kommunsekreterare. Kommunledningskontoret, Vallentuna Kommunstyrelsens extra arbetsutskott 2008-04-28 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndag den

Läs mer

Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna Torsdag den 13 mars 2007 kl

Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna Torsdag den 13 mars 2007 kl Kommunstyrelsens arbetsutskott/ 2008-03-13 Plats och tid för sammanträdet Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna Torsdag den 13 mars 2007 kl 9.00-12.00 Beslutande Örjan Lid (m), ordförande, ej 9 Elisabeth

Läs mer

Annika Wallenskog, kommundirektör Shula Gladnikoff, kommunplanerare Olle Wallin, stadsbyggnadschef Ingrid Ullman, kulturchef 40

Annika Wallenskog, kommundirektör Shula Gladnikoff, kommunplanerare Olle Wallin, stadsbyggnadschef Ingrid Ullman, kulturchef 40 Kommunstyrelsens arbetsutskott/ 2007-04-12 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna Torsdagdag den 12 april 2007 kl 10.00-12.15 Örjan Lid (m),

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 14 juni 2005

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 14 juni 2005 Socialnämnden 14 juni 2005 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 14 juni 2005 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30. Kallade tjänstemän

Läs mer

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 30 november 2009, kl 18.00 Obs! Middagsbuffé efter sammanträdet

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 30 november 2009, kl 18.00 Obs! Middagsbuffé efter sammanträdet Kommunstyrelsen 2009-11-30 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 30 november 2009, kl 18.00 Obs! Middagsbuffé efter sammanträdet Kallade tjänstemän Tf Kommundirektör

Läs mer

53e VALLENTUNA KOMMUN. iirendet i korthet. Månadsuppföljning februari 2013, samtl ga nämnder (KS ) Propositionsordning. Handlingar.

53e VALLENTUNA KOMMUN. iirendet i korthet. Månadsuppföljning februari 2013, samtl ga nämnder (KS ) Propositionsordning. Handlingar. VALLENTUNA KOMMUN Kom mu nstyrelsens a rbetsutskott Sa m ma nträdesprotokol I 20L3-03-2L 12 (16) 53e Månadsuppföljning februari, samtl ga nämnder (KS.093) Beslut Arbetsutskottet föreslår att: Kommunstyrelsen

Läs mer

Sekreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 27,28 omedelbar justering Ordförande. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Sekreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 27,28 omedelbar justering Ordförande. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2008-03-25 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 25 mars 2008 kl.

Läs mer

Annika Wallenskog, kommundirektör Shula Gladnikoff, kommunplanerare Olle Wallin, stadsbyggnadschef Kristina Gewers, chef plan och exploatering

Annika Wallenskog, kommundirektör Shula Gladnikoff, kommunplanerare Olle Wallin, stadsbyggnadschef Kristina Gewers, chef plan och exploatering Kommunstyrelsens arbetsutskott/ 2007-08-29 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna onsdag den 29

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN 2014-01-20

KOMMUNSTYRELSEN 2014-01-20 K A LLELSE KOMMUNSTYRELSEN 2014-01-20 Tid och plats Kl 18.00 Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Kallade tjänstemän Roland Beijer, kommundirektör Annika Hellberg, ekonomichef Victor Kilén, förvaltningschef

Läs mer

Resultatöverföring från 2015 års bokslut 16 KS

Resultatöverföring från 2015 års bokslut 16 KS Resultatöverföring från 2015 års bokslut 16 KS 2016.142 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2016-05-30 101 Resultatöverföring från 2015 års bokslut (KS 2016.142) Beslut Kommunstyrelsen föreslår att

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 15 oktober 2009, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 15 oktober 2009, kl Utbildningsnämnden 2009-10-15 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 15 oktober 2009, kl. 17.00-19.00 Beslutande Elisabeth Rydström (C),ordförande Jörgen

Läs mer

Tjänsteskrivelse VaSaRu tertial

Tjänsteskrivelse VaSaRu tertial PATRIC ANDERSSON SID 1/11 EKONOMICHEF PATRIC.ANDERSSON@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse VaSaRu tertial 1 2011 Kommunledningskontorets förslag till beslut 1. att föreslå kommunfullmäktige

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-03-26. Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00. 3 Föregående protokoll SN 14/13

Sammanträdesdatum 2014-03-26. Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00. 3 Föregående protokoll SN 14/13 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-03-26 PLATS OCH TID Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Val av justerare 2 Godkännande av dagordning

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott/ planberedningsgrupp 2007-11-15

PROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott/ planberedningsgrupp 2007-11-15 Kommunstyrelsens arbetsutskott/ 2007-11-15 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna Torsdagen den 15 november 2007 kl 9.00-13.00 Örjan Lid (m), ordförande

Läs mer

Tjänsteskrivelse Månadsuppföljning efter oktober 2011

Tjänsteskrivelse Månadsuppföljning efter oktober 2011 KRISTINA DAHL SID 1/8 CONTROLLER KRISTINA.DAHL@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Månadsuppföljning efter oktober 2011 Förslag till beslut Kommunstyrelsen noterar informationen och godkänner

Läs mer

Rapport avseende de uppdrag som redovisats som ej verkställda i ärende om Redovisning från nämnderna enligt 3 kap 15 kommunallagen

Rapport avseende de uppdrag som redovisats som ej verkställda i ärende om Redovisning från nämnderna enligt 3 kap 15 kommunallagen Östen' n Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-02-04 AU 2:10 Dnr. KS 2014/0372-01 Rapport avseende de uppdrag som redovisats som ej verkställda i ärende om Redovisning från nämnderna

Läs mer

Tid och plats 19:00-21:00 Kulturrummet, kulturhuset. Övrig information. Ordförande. Sekreterare Tfn:

Tid och plats 19:00-21:00 Kulturrummet, kulturhuset. Övrig information. Ordförande. Sekreterare Tfn: KALLELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE 2018-11-12 Tid och plats 19:00-21:00 Kulturrummet, kulturhuset Övrig information Ordförande Sekreterare Tfn: 08-587 850 00 1 Förslag till beslut 2 (2) Kommunfullmäktige 2018-11-12

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN 2011-03-28

KOMMUNSTYRELSEN 2011-03-28 K A LLELSE KOMMUNSTYRELSEN 2011-03-28 Tid och plats Kl 18.00 Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Kallade tjänstemän Ann-Charlotte Järnström,Kommundirektör Victor Kilén, chef KS kansli Patric Andersson,

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-25

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-25 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-25 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Justerare Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Kl 09.00- Örjan Lid (M), ordförande Elisabeth Rydström

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 11 juni 2009, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 11 juni 2009, kl Utbildningsnämnden 2009-06-11 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 11 juni 2009, kl. 19.00 20.50 ande Ersättare Elisabeth Rydström (C),ordförande Jörgen

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN 2014-05-19

KOMMUNSTYRELSEN 2014-05-19 K A LLELSE KOMMUNSTYRELSEN 2014-05-19 Tid och plats Kl 18.00 Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna Kallade tjänstemän Roland Beijer, kommundirektör Inga-Lill Segenstam, samhällsbyggnadschef Annika Hellberg,

Läs mer

K U NGÖRELSE. Victor Kilén, Tf kommundirektör Karin Kilerud, kommunsekreterare. Vallentuna den 27 oktober 2014

K U NGÖRELSE. Victor Kilén, Tf kommundirektör Karin Kilerud, kommunsekreterare. Vallentuna den 27 oktober 2014 K U NGÖRELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE 2014-11-10 Tid och plats Kl 18.00 Kultursalen, Kulturhuset, Vallentuna Kallade tjänstemän Victor Kilén, Tf kommundirektör Karin Kilerud, kommunsekreterare Övriga kallade

Läs mer

Arbetsutskottets protokoll är ojusterat. Hämta gärna ert exemplar av förstudien i A3-format på Vallentuna bibliotek!

Arbetsutskottets protokoll är ojusterat. Hämta gärna ert exemplar av förstudien i A3-format på Vallentuna bibliotek! Kulturnämnden 4 april 2006 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna torg 1, Vallentuna tisdagen den 4 april 2006 kl 19.00 Ingrid Ullman, kulturchef Eleonor Åberg,

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN

KOMMUNSTYRELSEN K A LLELSE KOMMUNSTYRELSEN 2013-12-16 Tid och plats Kl 18.00 Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Kallade tjänstemän Roland Beijer, kommundirektör Annika Hellberg, ekonomichef Kalle Sönnergren, kommunsekreterare

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Utbildningsnämnden 21 september 2004

KALLELSE. 1. Justerande:... Utbildningsnämnden 21 september 2004 Utbildningsnämnden 21 september 2004 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 21 september 2004 kl 19.00 Utbildningschef Roland Beijer

Läs mer

Kommunstyrelsen kallar till sammanträde den 9 december 2015

Kommunstyrelsen kallar till sammanträde den 9 december 2015 KALLELSE 1 (6) Kommunstyrelsen Datum 2015-12-04 Reviderad 2015-12-02 Kommunstyrelsen kallar till sammanträde den 9 december 2015 Tid: onsdagen den 9 december 2015, kl 14:00 Plats: Stora scenen Ordförande:

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Kulturnämnden 6 december 2005

KALLELSE. 1. Justerande:... Kulturnämnden 6 december 2005 Kulturnämnden 6 december 2005 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Kommunalhuset 1 tr, Tuna torg 1, Vallentuna tisdagen den 6 december 2005 kl. 15.30 Ingrid Ullman, kulturchef

Läs mer

Stina Nilsson Till Kommunstyrelsen

Stina Nilsson Till Kommunstyrelsen Tjänsteutlåtande ö Österåker Kommunkansliet Stina Nilsson Till Kommunstyrelsen Dnr KS 2014/0372 Datum 2015-03-20 Uppdaterad rapport avseende de uppdrag som redovisats som ej verkställda i ärende om Redovisning

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Mauritz Lindroth (s) Bo Weiåker, socialchef Carina Altius, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Mauritz Lindroth (s) Bo Weiåker, socialchef Carina Altius, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna Socialnämndens arbetsutskott 20 april 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 20 april 2004 kl 14.00-16.00

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen 2-11 Kallelse/Underrättelse 1(1) 2018-04-17 Plats och tid Kommunhuset i Älmhult, sammanträdesrum Möckeln, klockan 08:30 Eva Ballovarre (S) Ordförande Daniel Nilsson Sekreterare Offentlighet Sammanträdet

Läs mer

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 38 KS/2015:207. Beslutsunderlag Beslutsunderlag med förslag till avtal

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 38 KS/2015:207. Beslutsunderlag Beslutsunderlag med förslag till avtal Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2019-02-04 1 (1) Sida 38 KS/2015:207 Förlängning av Ramavtal för ungdomshälsor i Östergötland Sammanfattning Sedan 1 juli 2015 finns ett ramavtal

Läs mer

Anmälningslista. Anmälda protokoll 2014-10-01 2014-11-23 KSAU 2014-10-09 KSAU 2014-10-20 KSAU 2014-11-20. Näplu 2014-10-09.

Anmälningslista. Anmälda protokoll 2014-10-01 2014-11-23 KSAU 2014-10-09 KSAU 2014-10-20 KSAU 2014-11-20. Näplu 2014-10-09. Anmälningslista Anmälda protokoll 2014-10-01 2014-11-23 KSAU 2014-10-09 KSAU 2014-10-20 KSAU 2014-11-20 Näplu 2014-10-09 Näplu 2014-11-20 Tefau 2014-10-08 Tefau 2014-10-23 Tefau 2014-11-19 Delegationsbeslut

Läs mer

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll s Tid och plats Måndagen den 10 september 2012 kl. 18.00 20.40 Prologen, kommunhuset Beslutande Ledamöter Gunilla Lindberg (FP), ordförande fr o m 32 Sivert Åkerljung (KD) Ann-Britt Fransson (M) Johan

Läs mer

Fritidsnämnden

Fritidsnämnden Förslag till beslut 2 (2) Fritidsnämnden 2018-10-25 14. Remiss, Granskning, Detaljplan, Lindholmen-Uppsäter (FN 2018.068) Förslag till beslut Fritidsnämnden har ingen invändning mot kommunstyrelsens näringslivs-

Läs mer

KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN

KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN 1 (1) KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN 2014-01-30 VÄLKOMMEN Kommunstyrelsen i Höganäs kommun kallas till sammanträde. Datum och tid: 2014-01-30, kl 17:45 Plats: Stadshuset, Sessionssalen Ledamot som är förhindrad

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet

KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet Handikapprådet 2004-05-13 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 13 maj 2004 kl. 19.00 21.00 Handikappföreningarna träffas kl. 18.00 Anhörig-

Läs mer

Folkhälsopolicy 4 KS

Folkhälsopolicy 4 KS Folkhälsopolicy 4 KS 2015.126 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2016-11-17 185 Folkhälsopolicy (KS 2015.126) Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C)

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-02 1 (12) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:30-11:40. Ajournering 09:05-09:45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Ronny Löfquist

Läs mer

Tjänsteskrivelse Förslag till avtal om kommunal medfinansiering av utbyggnad av Arninge Resecentrum

Tjänsteskrivelse Förslag till avtal om kommunal medfinansiering av utbyggnad av Arninge Resecentrum VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2014-11-17 DNR KS 2014.480 EMELIE HALLIN SID 1/3 UTREDARE 08-58785203 EMELIE.HALLIN@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Förslag till

Läs mer

Tjänsteskrivelse Hemställan från socialnämnden om integrationssamordning

Tjänsteskrivelse Hemställan från socialnämnden om integrationssamordning VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2015-04-22 DNR KS 2015.033 EMELIE HALLIN SID 1/2 STABSCHEF 08-58785203 EMELIE.HALLIN@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Hemställan

Läs mer

Revidering av kommunstyrelsens reglemente samt delegationsordning 25 KS

Revidering av kommunstyrelsens reglemente samt delegationsordning 25 KS Revidering av kommunstyrelsens reglemente samt delegationsordning 25 KS 2017.204 3 Kommunstyrelsen 2017-10-23 195 Revidering av kommunstyrelsens reglemente (KS 2017.204) Beslut Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 17 april kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 17 april kl Handikapprådet 2008-04-18 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 17 april kl. 19.00 ande Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck, ordf Gunnar Lundgren

Läs mer

Preliminärt hyresavtal för förskola inom Bara backar

Preliminärt hyresavtal för förskola inom Bara backar 1(2) KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2017-01-30 3 Preliminärt hyresavtal för förskola inom Bara backar Dnr 2017-000022 Beslut Kommunstyrelsen beslutar att godkänna preliminärt hyresavtal,

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 7 (28)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 7 (28) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 7 (28) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-04-28 64 Skatteväxling LSS (KS 2015.173) Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå att: Kommunstyrelsen föreslår att

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 27 november kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 27 november kl Handikapprådet 2008-11-28 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 27 november kl. 19.00 ande Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck Maj Birgersson

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Lars Rundgren

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN 2012-01-24

SOCIALNÄMNDEN 2012-01-24 K A LLELSE SOCIALNÄMNDEN 2012-01-24 Tid och plats Kl 18.30 Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Kallade tjänstemän Inga-Lill Björklund, socialchef Agneta Sandström, controller Helena Åhman, avdelningschef

Läs mer

KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN

KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN 1 (1) KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN 2014-11-27 VÄLKOMMEN Kommunstyrelsen i Höganäs kommun kallas till sammanträde. Datum och tid: 2014-11-27, kl 17:30 Plats: Gruvsalen, Stadshuset Ledamot som är förhindrad

Läs mer

KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN Tid och plats. 18:00 Bällstarummet. Övriga kallade

KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN Tid och plats. 18:00 Bällstarummet. Övriga kallade KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN 2019-06-20 Tid och plats Övriga kallade 18:00 Bällstarummet Victor Kilén, Kommundirektör, Anna Holm, Samhällsbyggnadschef, Annika Hellberg, Ekonomichef, Jesper Westberg, Kommunsekreterare,

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott Yttrande, remiss om anslutning till Samordningsförbundet Södra Roslagen

Socialnämndens arbetsutskott Yttrande, remiss om anslutning till Samordningsförbundet Södra Roslagen Sammanträdesprotokoll Socialnämndens arbetsutskott 2016-11-29 182 Yttrande, remiss om anslutning till Samordningsförbundet Södra Roslagen (SN 2016.182) Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå att:

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN

KOMMUNSTYRELSEN K A LLELSE KOMMUNSTYRELSEN 2013-10-07 Tid och plats Kl 18.00 Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Kallade tjänstemän Roland Beijer, kommundirektör Inga-Lill Segnestam, samhällsbyggnadschef Annika Hellberg,

Läs mer

Skolpeng fr.o.m. 1 januari KS

Skolpeng fr.o.m. 1 januari KS Skolpeng fr.o.m. 1 januari 2017 15 KS 2016.442 3 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2016-10-18 166 Skolpeng fr.o.m. 1 januari 2017 (KS 2016.442) Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår att kommunstyrelsen

Läs mer

Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag 5 movember 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den Lars Rundgren (m), ordförande Erik Sköldeberg (kd) Lars Hasselcrona (m) Hans Temrin (fp)

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 24 maj 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 24 maj 2005 kl 13.00-14.00.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott 2014-04-29 Ärendelista Sid nr Justering... 2 23 Antagande av Översiktsplan Sundsvall 2021... 3 24 Motion (M) gällande HBT-plan för Sundsvalls kommun... 5 25

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl Utbildningsnämnden 2010-09-16 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl. 19.00-20.30 Beslutande Ersättare Elisabeth Rydström (C),ordförande

Läs mer

Kommunkontoret

Kommunkontoret Sida 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret 09.00 12.10 Beslutande Leif Andersson, ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Marianne Zackrisson, ledamot Marie Gärdby,

Läs mer

KALLELSE. 1. Upprop. 2. Justerande:... Grundskolenämnden

KALLELSE. 1. Upprop. 2. Justerande:... Grundskolenämnden Grundskolenämnden 2001-10-09 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän KTK:s representant Angarnsrummet, Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 9 oktober 2001 kl 19.00 Grundskolechef Göran Nydahl

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Klicka på denna ruta för att komma till barn- och ungdomsnämndens arbetsutskotts kallelser.

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Klicka på denna ruta för att komma till barn- och ungdomsnämndens arbetsutskotts kallelser. Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:00 Beslutande ledamöter Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Iréne Andersson (S) Övriga närvarande Stigert Pettersson

Läs mer

Återrapport icke verkställda 18 KS

Återrapport icke verkställda 18 KS Återrapport icke verkställda beslut och 2016 18 KS 2016.286 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-08-24 123 Återrapport icke verkställda beslut och 2016 (KS 2016.286) Beslut Kommunstyrelsens

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD)

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD) 1(12) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD) Övriga närvarande

Läs mer

2014-01-30. Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Gällivare, sammanträdesrum 3. Torsdagen den 30 januari 2014 kl. 10:00-16:00

2014-01-30. Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Gällivare, sammanträdesrum 3. Torsdagen den 30 januari 2014 kl. 10:00-16:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (17) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Gällivare, sammanträdesrum 3. Torsdagen den 30 januari 2014 kl. 10:00-16:00 Beslutande Rita Poromaa (s), ordförande Roland Nirlén (s)

Läs mer

1 Information till nämnden MBN 15/30. 2 Ekonomisk uppföljning för miljö- och byggnadsnämnden efter oktober 2015

1 Information till nämnden MBN 15/30. 2 Ekonomisk uppföljning för miljö- och byggnadsnämnden efter oktober 2015 MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-11-24 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 24 november 2015, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1

Läs mer

Annika Wallenskog, kommundirektör Shula Gladnikoff, kommunplanerare Olle Wallin, stadsbyggnadschef 52-55

Annika Wallenskog, kommundirektör Shula Gladnikoff, kommunplanerare Olle Wallin, stadsbyggnadschef 52-55 Kommunstyrelsens arbetsutskott/ 2007-06-07 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Torsdagdag den 10 maj 2007 kl 09.00-10.00 Örjan Lid (m), ordförande

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-12-11 1(10)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-12-11 1(10) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-12-11 1(10) Plats och tid Kommunhuset, klockan 10.00-12.20 ande Tjänstgörande ersättare Kent Lagrell (M) ordförande Stig Ottosson (M) Maj-Britt Dahlborg (S) Helena Larsson

Läs mer

Martin Fransson. Anders Johnsson. Karl-Erik Olsson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Martin Fransson. Anders Johnsson. Karl-Erik Olsson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2011-12-07 1 (10) Plats och tid Rådhuset, kl. 08.00 12.45 Beslutande Anders Johnsson (M), ordförande Stefan Lamme (M) tjänstgör för Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) deltog inte vid företagsbesöken

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll 2012-09-12

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll 2012-09-12 Tid och plats Onsdagen den 12 september. 2012, kl 17.00 20.00 i Dialogen Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Lena Gerby (M), ordförande Hanna Svensson (S)

Läs mer

9s7. 20t2.279) 1. Handläggning avnyanlända fly}tingar som inte är arbetsföra 2. Nyanlända flyktingar - Utredning VALLENTUNA KOMMUN

9s7. 20t2.279) 1. Handläggning avnyanlända fly}tingar som inte är arbetsföra 2. Nyanlända flyktingar - Utredning VALLENTUNA KOMMUN VALLENTUNA KOMMUN Kom mu nstyrelsens a rbetsutskott Sa m ma nträdesprotokol I 2072-06-14 1s (20) 9s7 Handläggning av nyanlända flyktingar som inte är arbetsföra (KS 20t2.279) Beslut Arbetsutskottets förslag:

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (49)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (49) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (49) Plats och tid Oxhagen, 08.00-10.50 Beslutande närvarande Johan Skog (M), ordförande, Gunnel Orselius-Dahl (FP), Thomas Arctaedius (S) Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 24 september 2014 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 14.47-15.00, 15.23-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Marina

Läs mer

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50 1(10) Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, kl 08.00-8.50 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-06-12

PROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-06-12 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-06-12 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdag den 12 juni 2008 kl 9-12 Örjan Lid (m), ordförande

Läs mer

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna. 182 Justering mellan barn- och ungdomsnämndens och skolpengens budgetramar (KS )

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna. 182 Justering mellan barn- och ungdomsnämndens och skolpengens budgetramar (KS ) Protokollsutdrag SID 1(1) Organ: Kommunstyrelsen Datum: 2013-11-04 Plats: Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna 182 Justering mellan barn- och ungdomsnämndens och skolpengens budgetramar (KS 2013.405)

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 13 (62)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 13 (62) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 13 (62) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2015-11-24 312 Budget barn- och ungdomsnämnden 2016 (BUN 2015.659) Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå att:

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl Kommunstyrelsen 3 november 2003 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl 17.00 17.15 Beslutande Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Ove Hahn

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Måndagen den 19 november 2007 kl 18.00 Kommundirektör Annika Wallenskog Kommunsekreterare Marianne Sarberg

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Måndagen den 19 november 2007 kl 18.00 Kommundirektör Annika Wallenskog Kommunsekreterare Marianne Sarberg Kommunstyrelsen 2007-11-19 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Måndagen den 19 november 2007 kl 18.00 Kommundirektör Annika Wallenskog Kommunsekreterare

Läs mer

Jerker Sjögren (kd) ordförande Hans Temrin (fp), vice ordf Sandor Heveus (m) Jan Erik Gyllenram (m) Johan Liberson (m)

Jerker Sjögren (kd) ordförande Hans Temrin (fp), vice ordf Sandor Heveus (m) Jan Erik Gyllenram (m) Johan Liberson (m) Barn- och ungdomsnämnden 2003-04-29 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 29 april 2003 kl 19:00-22:00 Beslutande Jerker Sjögren (kd)

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 8 (26) Socialnämndens arbetsutskott 2016-05-31 92 Yttrande, remiss om Folkhälsopolicy (SN 2016.029) Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå att: Socialnämnden

Läs mer

Väsbysalen, Väsbygården, Allévägen 63, Vallentuna torsdagen den 21 november 2002 kl 19.00 OBS! Handikappföreningarna träffas kl 18.

Väsbysalen, Väsbygården, Allévägen 63, Vallentuna torsdagen den 21 november 2002 kl 19.00 OBS! Handikappföreningarna träffas kl 18. Handikapprådet 2002-11-21 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Väsbysalen, Väsbygården, Allévägen 63, Vallentuna torsdagen den 21 november 2002 kl 19.00 OBS! Handikappföreningarna träffas

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 1 / 28 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Lennart Ohlsson

Läs mer

Tjänsteskrivelse Gymnasieskolpeng för språkintroduktion 2015

Tjänsteskrivelse Gymnasieskolpeng för språkintroduktion 2015 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2015-03-05 DNR KS 2015.133 ANDREAS FORSLUND SID 1/2 KOMMUNCONTROLLER ANDREAS.FORSLUND@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Gymnasieskolpeng

Läs mer

L-- m-l. Underskrifter Sekreterare BEVIS. ss 101 - Lr2. kommun. Vallentuna. Örjan Lid. elie Hallin. Justeringens tid. och plats

L-- m-l. Underskrifter Sekreterare BEVIS. ss 101 - Lr2. kommun. Vallentuna. Örjan Lid. elie Hallin. Justeringens tid. och plats Utses att justera Jaana Tilles (S) Justeringens tid och plats Kommunstyrelsens kansli, JO t j o4 - t cl Underskrifter Sekreterare elie Hallin Ordftirande Örjan Lid L-- Justerande Jaana Tilles BEVIS Justeringen

Läs mer

Tjänsteskrivelse Vasaru , samtliga nämnder

Tjänsteskrivelse Vasaru , samtliga nämnder KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2012-05-24 KRISTINA DAHL SID 1/9 CONTROLLER KRISTINA.DAHL@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Vasaru 1 2012, samtliga nämnder Förslag till beslut Kommunstyrelsen noterar

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken, kl 13.00 16.58 1 (12) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdag den 15 november 2007 kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdag den 15 november 2007 kl Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-11-15 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdag den 15 november 2007 kl 9-9.30 Beslutande Örjan Lid (m), ordförande, ej 136 Elisabeth

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Utbildningsnämnden

Verksamhetsberättelse för Utbildningsnämnden Utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-02-04 3 UNAU 1 Dnr UN 14-018 042 Verksamhetsberättelse för Utbildningsnämnden 2013 Arbetsutskottet beslutar överlämna ärendet till Utbildningsnämnden utan eget ställningstagande.

Läs mer

2011-11-10 2014-12-15 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, måndag 15 december, 2014, kl. 15.00 15.30 Beslutande

2011-11-10 2014-12-15 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, måndag 15 december, 2014, kl. 15.00 15.30 Beslutande 2011-11-10 2014-12-15 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, måndag 15 december, 2014, kl. 15.00 15.30 Beslutande Ledamöter Yoomi Renström (S) Ordförande Håkan Englund (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Utbildningsnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Utbildningsnämnden Utbildningsnämnden 2010-04-15 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 15 april kl. 19.00 Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadministrativ

Läs mer

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna. 131 Svar på motion (DEX) Skapa en öppen medborgardialog på kommunens hemsida (KS 2010.

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna. 131 Svar på motion (DEX) Skapa en öppen medborgardialog på kommunens hemsida (KS 2010. Protokollsutdrag SID 1(1) Organ: Kommunstyrelsen Datum: 2013-09-09 Plats: Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna 131 Svar på motion (DEX) Skapa en öppen medborgardialog på kommunens hemsida (KS 2010.292)

Läs mer

Protokoll. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Nr 1. Tid: Onsdag den 21 januari 2015, kl 10.00. Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum

Protokoll. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Nr 1. Tid: Onsdag den 21 januari 2015, kl 10.00. Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Protokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott Nr 1 Tid: Onsdag den 21 januari 2015, kl 10.00 Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Ledamöter: Anna Rheyneuclaudes Kihlman (M) ordförande Carl-Johan Schiller

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : Plats och tid Lindeman, kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 09.00 10:15 Beslutande Övriga närvarande Leif Sandberg (C) Mats Andersson (M) Torgny Larsson (S) Stefan Larsson, kommunchef Jörgen Prahl, samhällsbyggnadschef

Läs mer

Införande av lag (2008:962) om valfrihetssystem (LOV) inom särskilt boende inom äldreomsorgen

Införande av lag (2008:962) om valfrihetssystem (LOV) inom särskilt boende inom äldreomsorgen 1(5) Införande av lag (2008:962) om valfrihetssystem (LOV) inom särskilt boende inom äldreomsorgen Ärendet Mot bakgrund av socialnämndens förslag till beslut om införande av lag om valfrihetssystem (LOV)

Läs mer

44: Internbudget 2018 med förslag på omdisponeringar för kommunens nämnder och styrelser Delges:

44: Internbudget 2018 med förslag på omdisponeringar för kommunens nämnder och styrelser Delges: Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2018-02-13 44: Internbudget 2018 med förslag på omdisponeringar för kommunens nämnder och styrelser Delges: Samtliga nämnder Dnr 17KS348 Beslut Kommunstyrelsen belsutar

Läs mer

Utbildningsnämnden

Utbildningsnämnden 1 (18) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, torsdagen den 16 juni 2011, kl. 19.00-20.40. Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Björn Furugren

Läs mer