Martin Styring Sent: den 22 maj :09 'Kjell Törnblom' Jesper Skiöld Subject: SV: Re: SV: Re: SV: Nuläge Larsboda 2:5

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Martin Styring Sent: den 22 maj :09 'Kjell Törnblom' Jesper Skiöld Subject: SV: Re: SV: Re: SV: Nuläge Larsboda 2:5"

Transkript

1 From: Sent: den 22 maj :09 To: 'Kjell Törnblom' Cc: Jesper Skiöld Subject: SV: Re: SV: Re: SV: Nuläge Larsboda 2:5 Hej Kjell. Jag svarar nedan, utifrån det jag vet, på de frågor du ställt skriftligen den 18/ Tidigare syftar på hur förslaget såg ut när det ställdes ut för samråd. 1.2 Med mycket fördelaktigt avses att detaljplaneförslaget innebär att ni på er fastighet får möjlighet att bygga nya bostadshus motsvarande en byggnadsarea av 185 kvm samt att befintlig infart bibehålls och ej försämras. 2.1 Ja texten i sammanfattningen av yttranden gäller Larsboda 2:5 och är en kort sammanfattning av ert yttrande i samrådet. Yttrandet finns även sammanfattat på ett mer uttömmande sätt längre fram i samrådsredogörelsen och det har dessutom diarieförts i sin helhet. 2.2 Skrivelsen att g2 kan med fördel utökas är en sammanfattning av ert yttrande, inte ett förslag från stadsbyggnadskontoret och det har därför inte heller förankrats med stadsbyggnadsnämnden. 3. Nej, Larsboda 2:6 har ej framfört synpunkter på planförslaget i samrådet. Godkänt dokument -, Stockholms stadsbyggnadskontor, , Dnr Det kommer inte att hållas ett samrådsmöte under granskningsperioden, men eventuellt kan det bli aktuellt med ett informationsmöte med fastighetsägarna. Information om detta kommer i så fall i god tid före mötet. 5. Den korta bit av nuvarande Klockelundsvägen som blir kvar och nyttjas som infart den sista biten fram till 2:5 och 2:6 kommer att vara en gemensamhetsanläggning som ägs och förvaltas av de båda fastigheterna. Det kommer alltså inte att vara en allmän väg. 6. Det kan eventuellt bli aktuellt för er att köpa loss ovan nämnda vägavsnitt från Larsboda 2:3. Formerna för detta bör stämmas av närmare med lantmätaren Sara Engström Askelin. 7. Detaljplanen reglerar inte vilken ytbeläggning ni väljer att lägga på ovan nämnda vägavsnitt, men staden kommer inte att asfaltera de gator som inte ägs av staden. 8. Ja, ni kommer tillsammans med ägarna till 2:6 ansvara för underhållet av vägen. 9. Ja, ni kommer tillsammans med ägarna till 2:6 ansvara för snöröjningen av vägen. 10. Detta bör ni stämma av med ledningsägarna. 11. Nej. 12. jag förstår inte frågan. Vilket alternativ syftar ni på?

2 13. Nej. Infarter till 2:2, 2:3 och 2:4 samt vägen fram till er gemensamma (med 2:6) befintliga infa rt kommer att bli en allmän gata och utformas som en del av parkstråket. Dessa vägar kommer att skötas av staden. 14. Den gemensamma infarten som ni delar med 2:6 ( resten av Klockelundsvägen) är i den föreslagna ritningen ca 5 m bred. 15. X:et är en d el av grundkartan som markerar den exakta platsen för den befintliga markhöjd som står angiven under x:et. 16. Den föreslagna infarten har provkörts digitalt i ett datorprogram med en mindre lastbil (7m lång) och de körspår som denna datorsimulering gen ererade finns angivet i de ritningar som lämnades över vid mötet den 18/ Utifrån simuleringen drogs slutsatsen att det inte går att köra in med lastbil på fastigheten utan ett visst intrång på intilliggande fastigheter, oavsett om den gemensamma inf arten breddas eller inte. Intrånget blir dock mindre om infarten breddas. 17. Utifrån de ändringar som gjorts av planförslaget efter samrådet har den allmänna vägen hamnat längre från er tomt och den nya infarten som korsar parkstråket möter er befintliga gemensamma infart i en sned vinkel. Se skiss som lämnades över vid möte Jag hoppas att dessa svar är tydliga och ni får gärna ställa nya frågor när vi ses imorgon. Till vårt möte imorgon kommer jag ta med mig Jesper Skiöld från exploatering skontoret som kan svara på frågor om stadens mark och de investeringar staden gör i samband med exploateringen. Godkänt dokument -, Stockholms stadsbyggnadskontor, , Dnr Stadsplanerare Östra söderort, arkitekt SAR/MSA Stadsbyggnadskontoret, planavdelningen Fleminggatan 4, Box 8314, Sto ckholm Telefon: E - post: martin.styring@stockholm.se

3 Från: Kjell Törnblom Skickat: den 19 maj :35 Till: Ämne: SV: Re: SV: Re: SV: Nuläge Larsboda 2:5 Hej Martin Kände oss väldigt förvirrade efter vårat möte igår. Lämnade lappen med 17 frågor till dig som du skulle svara på skriftligt till vårat möte på tisdag kl Det kanske klargör en del av det vi pratade om. Vi ses på tisdag. Från: Datum: :02 AM (GMT+01:00) Rubrik: Re: SV: Re: SV: Nuläge Larsboda 2:5 Godkänt dokument -, Stockholms stadsbyggnadskontor, , Dnr Hej. Absolut, vi kan boka in ytterligare ett möte på tisdag eller onsdag förmiddag i nästa vecka om det passar. Så kan vi väl avgöra när vi träffats imorgon om det behövs eller inte. Då ses vi imorgon kl Kan vi träffas vid fåtöljerna där vi sågs senast? 16 maj 2017 kl. 18:16 skrev Kjell Törnblom <kjell.tornblom@live.se>: Hej Kan du boka ytterligare ett möte kommande vecka så går det bra. Det finns många funderingar och frågor som behöver ventileras då vi inte träffats sedan förra sommaren. Eventuellt även frågor som uppstår efter torsdagsmötet. Avhandlar här de frågor vi önskat få svar på.

4 Från: Datum: :54 PM (GMT+01:00) Rubrik: Re: SV: Nuläge Larsboda 2:5 Hej. Det som jag missat är att jag ska med ett tåg som går kl från centralen, jag trodde det gick senare när jag föreslog tiden från början. Jag skulle alltså behöva avsluta mötet kl Om vi ses kl i stället, kan det passa? Min bedömning är att vårt möte inte bör ta mer än en timme. 16 maj 2017 kl. 17:23 skrev Kjell Törnblom <kjell.tornblom@live.se>: Godkänt dokument -, Stockholms stadsbyggnadskontor, , Dnr Hej Martin! Vi har haft korta sittningar tidigare där vi även har fått byta rum vid ett par tillfällen vilket inte känts helt optimalt. Väntat i 12 månader på att du skall presentera ett alternativ till vårat. Vi har väntat på att bli kallade till möte sedan slutet av februari. Hört av oss och bett om en längre tid, detta för att vi i lugn och ro skall ta emot din presentation men även ställa frågor. Dessutom önskar vi prata med dig om de skriftliga frågor vi ställt som du inte förstod. Brukar vara väldigt förstående vad gäller byta tid m. m. men känner att det denna gång känns helt fel. Önskar därför att den tid du tidigare bokat med oss skall gälla.

5 Från: Datum: :06 PM (GMT+01:00) Rubrik: SV: Nuläge Larsboda 2:5 Hej Kjell. Jag skulle behöva justera tiden för vårt möte på torsdag. Skulle vi kunna träffas mellan kl ? Jag har insett att jag har en tid att passa strax efter kl 16. Stadsplanerare Östra söderort, arkitekt SAR/MSA Godkänt dokument -, Stockholms stadsbyggnadskontor, , Dnr Stadsbyggnadskontoret, planavdelningen Fleminggatan 4, Box 8314, Stockholm Telefon: E-post: Från: Kjell Törnblom Skickat: den 15 maj :43 Till: Ämne: SV: Nuläge Larsboda 2:5

6 Bra. Då träffs vi på torsdag. Från: Datum: :17 AM (GMT+01:00) Rubrik: SV: Nuläge Larsboda 2:5 Hej. Ska vi boka in ett möte på torsdag mellan kl ? Jag tar med det förslag vi nu har tagit fram från stadens sida och så tar vi en diskussion utifrån det. Godkänt dokument -, Stockholms stadsbyggnadskontor, , Dnr Stadsplanerare Östra söderort, arkitekt SAR/MSA Stadsbyggnadskontoret, planavdelningen Fleminggatan 4, Box 8314, Stockholm Telefon: E-post:

7 Från: Kjell Törnblom Skickat: den 15 maj :08 Till: Ämne: SV: Nuläge Larsboda 2:5 Hej Martin! Möte torsdag passar oss bra. Helst efter lunch om det går bra. Bra om vi har gott om tid. Vad gäller frågorna i vårat mail, som kändes otydliga, förtydligar jag skriftligt till vårt möte. Stämmer på mötet av om vi har samsyn och förklarar vad vi ser som otydligt och eventuellt önskar skall förtydligas skriftligt från din sida. Detta dessutom för att kunna tydliggöra processen för vårt bollplank. Bra, som du föreslår om vi har kartor att utgå ifrån på vårt möte. (Gärna de 2 som du visade oss då vi träffades som hastigast i februari, samt ev nya). Tacksam om vi kan få kopior med oss på dessa efter mötet. Vore bra om vi även kan få ditt alternativa förslag, planförslag, skriftligt. Detta för att kunna gå vidare i processen med samsyn och tydlighet. Godkänt dokument -, Stockholms stadsbyggnadskontor, , Dnr Från: <martin.styring@stockholm.se> Datum: :24 AM (GMT+01:00) Rubrik: SV: Nuläge Larsboda 2:5 Hej Kjell. Då jag inte helt förstår de frågor du skrivit ner förslår jag att vi ses innan jag sedan eventuellt ger er ett skriftligt svar.

8 Så återkom gärna med förslag till mötestid som skulle passa er, alternativt om vi hörs per telefon. Då jag tror att det för att undvika missförstånd är enklast att tala med en ritning framför oss skulle jag föredra ett möte. Jag vill påpeka att det nya planförslaget för er del ser mycket likt ut det tidigare, och att detta som jag bedömer det är mycket fördelaktigt för er del. Stadsplanerare Östra söderort, arkitekt SAR/MSA Stadsbyggnadskontoret, planavdelningen Fleminggatan 4, Box 8314, Stockholm Telefon: E-post: Godkänt dokument -, Stockholms stadsbyggnadskontor, , Dnr Från: Kjell Törnblom Skickat: den 12 maj :19 Till: Ämne: SV: Nuläge Larsboda 2:5

9 Hej Martin Vore tacksam om jag kunde få ett skriftligt svar på vårat mail. Detta för att ha en bas att utgå ifrån på vårt kommande möte. Dessutom för att kunna sätta in vår advokat i nuläget då detta känts väldigt otydligt och inte blivit tydligare över tid. Tid för möte vore bra att bestämma då vi fått ovanstående önskat mail Från: <martin.styring@stockholm.se> Datum: :53 PM (GMT+01:00) Rubrik: SV: Nuläge Larsboda 2:5 Godkänt dokument -, Stockholms stadsbyggnadskontor, , Dnr Hej Kjell. Hoppas allt är bra. Jag föreslår att vi bokar in ett möte för att gå igenom de olika frågor du tar upp samt titta på det förslag vi har för er infart. Om ni kan tänka er att komma in till stan så kan vi träffas om detta i nästa vecka, jag har gott om lediga tider tisdag, onsdag och torsdag. Vad passar er? Stadsplanerare Östra söderort, arkitekt SAR/MSA

10 Stadsbyggnadskontoret, planavdelningen Fleminggatan 4, Box 8314, Stockholm Telefon: E-post: Från: Kjell Törnblom Skickat: den 9 maj :15 Till: <martin.styring@stockholm.se> Ämne: Nuläge Larsboda 2:5 Godkänt dokument -, Stockholms stadsbyggnadskontor, , Dnr Hej Martin! 1. Träffade dig i februari som hastigast. Du talade om att vi skulle ha ett möte gällande 2:5 och att du skulle kontrollera uppgifter gällande ett av två alternativ vad gäller utfart / infart till Larsboda 2:5. Undrar när vi skall träffas för att ta del av detta? 2. Nämndes också att vi skulle ha ett grannmöte. Är datum bestämt?

11 3. Läser följande i er samrådsredogörelse till byggnadsnänden: "Boende på Klockelundsvägen vill att tillfarter till de befintliga fastigheterna ses över och önskar att de återgår till tidigare förslag där infart delas med närliggande fastighet. Området g2 kan med fördel utökas". Är det 2:5 som ovanstående gäller? Och isåfall vad menas? Du har lyft fram ett alternativ till det vi önskat (rak utfart mot nybyggd väg för att bl.a. kunna nå vår fastighet med byggtransporter och färdtjänst.) Det alternativ du lagt har inte kunnat preciserats sedan det lades fram i mars förra året. Önskar att få ta del av detta skriftligt innan vårt kommande möte. Godkänt dokument -, Stockholms stadsbyggnadskontor, , Dnr Undran: Är det alternativa förslag som du driver något som du förankrat hos stadsbyggnadsnämnden som vårat huvudönskemål? Vi har varit väldigt tydliga med ända från början vad vi önskar och varför, bl.a. i vårt inskick Samråd för område vid Klockelundsvägen / Dnr / Synpunkter från 2:5. Skriver detta utifrån en viss oro och önskar ett tydliggörande Tacksam om du kan ge ett snabbt svar vad gäller ovanstående. M.v.h. Kjell och Lollo

Hej Martin och ni andra!

Hej Martin och ni andra! Från: Skickat: Till: Kopia: Ämne: Bifogade filer: martin.bylander@trafikverket.se Thursday, April 20, 2017 9:59 AM Denis Van Moeffaert; Inger Åberg; Jesper Skiöld; magnus.billberger@trafikverket.se; iraj.oraji-guivi@trafikverket.se

Läs mer

Bilagor: Plankarta utställning Planbeskrivning utställning, Samrådsredogörelse ( ) Granskningsutlåtande ( )

Bilagor: Plankarta utställning Planbeskrivning utställning, Samrådsredogörelse ( ) Granskningsutlåtande ( ) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2015-10-30 Handläggare Till Arne Fredlund Stadsbyggnadsnämnden Telefon 08-508 28 230 Antagande av förslag till detaljplan för del av Lillsjönäs 4 mm i stadsdelen

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen Norrtull i Stockholm, Dp

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen Norrtull i Stockholm, Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSREDOGÖRELSE PLANAVDELNINGEN MARIA BORUP SID 1 (5) TFN 010 452 21 21 2014-06-30 Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län.

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplaneändringen är att ändra planbestämmelser för att möjliggöra

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Kometen 3 i stadsdelen Vasastaden (bekräfta befintlig användning)

Antagande av förslag till detaljplan för Kometen 3 i stadsdelen Vasastaden (bekräfta befintlig användning) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2014-02-06 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Kometen

Läs mer

Här kommer ett avtalsförslag i all hast och det har i grunden samma struktur som för etapp 1.

Här kommer ett avtalsförslag i all hast och det har i grunden samma struktur som för etapp 1. Hej Peo Mottaget: 2014-06-18 Arkiverad: 2014-06-18 00:00:00 Fr n: jan.englund@trafikverket.se Till: SBK Prioritet: normal Kopia: SBK; bengt.freij@trafikverket.se; lotten.lindmark@trafikverket.se; peo.jagbeck@stockholm.se;

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i stadsdelen Traneberg

Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i stadsdelen Traneberg Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2016-08-22 Handläggare Thomas Jansson Tfn 08-508 274 14 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i

Läs mer

Sundbyberg - Där staden är som bäst. Sent ska syndaren vakna. Kan du komplettera med en kartbild för vilket område ni önskar ett tillägg på? Tack.

Sundbyberg - Där staden är som bäst. Sent ska syndaren vakna. Kan du komplettera med en kartbild för vilket område ni önskar ett tillägg på? Tack. From: Nissling Mats (Hous SE) Sent: den 17 december 2015 16:50:41 To: Eva Kåverud Stadsledningskontoret Cc: Subject: SV: Tillägg/ändring dp Ursvik dp3 Återkommer om bilagan till tillägget gällande detaljplanen

Läs mer

Samrådsredogörelse för förslag till detaljplan för Frösåkersskolan

Samrådsredogörelse för förslag till detaljplan för Frösåkersskolan Bygg- och miljöförvaltningen Josefine Andersson Dnr BMN-2017-134 1(6) Samrådsredogörelse för förslag till detaljplan för Frösåkersskolan Del av fastigheten Gammelbyn 1:70 Östhammars kommun, Uppsala län

Läs mer

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl.

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (5) Datum 2018-11-07 Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-06-15 181 att

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av verksamheter/byggvaruhus på delar av Riksby 1:3 och Bällsta 1:9 stadsdelen Bromma

Startpromemoria för planläggning av verksamheter/byggvaruhus på delar av Riksby 1:3 och Bällsta 1:9 stadsdelen Bromma STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2012-10-04 Handläggare: Oskar Bergström Tfn 08-508 27 130 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av verksamheter/byggvaruhus

Läs mer

Protokoll från samrådsmöte

Protokoll från samrådsmöte PROTOKOLL 1 (5) Skapat av (Efternamn, Förnamn, org) Dokumentdatum Version Lindhult Sara, IVsy4 2016-11-30 0.4 Ev. dokumentid Ev. ärendenummer Ev. projektnummer [DokumentID] TRV 2016/103723 150879 Fastställt

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ängsskäran 20 i stadsdelen Solhem

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ängsskäran 20 i stadsdelen Solhem STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-07-02 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 27 251 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ängsskäran

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Rågö 1 i stadsdelen Farsta

Antagande av förslag till detaljplan för Rågö 1 i stadsdelen Farsta STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2011-11-21 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-50826657 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Rågö 1 i stadsdelen

Läs mer

Självrättelse av plankarta för laga kraftvunnen detaljplan för Örby 4:1 i stadsdelen Örby (14 radhus)

Självrättelse av plankarta för laga kraftvunnen detaljplan för Örby 4:1 i stadsdelen Örby (14 radhus) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2018-05-21 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Självrättelse av plankarta för laga kraftvunnen detaljplan för Örby

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola)

Antagande av förslag till detaljplan för Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-01-11 Handläggare: Emma Castberg Tfn 08 50827137 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Grågåsen 26 m.fl.

Läs mer

del av Stöpens tätort, på grund av kommunalt övertagande av vägskötsel

del av Stöpens tätort, på grund av kommunalt övertagande av vägskötsel Ändring av detaljplaner för: del av Stöpens tätort, på grund av kommunalt övertagande av vägskötsel Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län Samrådsredogörelse Upprättad 2017-03-09 Sektor Samhällsbyggnad

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun.

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun. Samhällsbyggnadsförvaltningen Februari 2013 Hanna Fürstenberg Danielson, planarkitekt Dnr: 2012 KSM 0519 SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun. Tyresö

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:9 (Polishuset)

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:9 (Polishuset) SAMRÅDSREDOGÖRELSE Granskningshandling Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:9 (Polishuset) Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. DETALJPLAN Upprättat av Britta Lundgren den 2012-03-16 -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-10-28 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 272 51 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen

Läs mer

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård Uppdragsbeslut 2007-12-12 Samrådsbeslut 1 2008-03-11 Samrådsbeslut 2 2008-08-15 Figeholm, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret jan 2008 SAMRÅDSREDOGÖRELSE samråd 2 Detaljplanen upprättad

Läs mer

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Datum 2017-11-16 Dnr PL/2016:31 (189057) D636 P6/16.01 Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt,

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Förrådsbacken 1 i stadsdelen Östermalm (påbyggnad kontor)

Antagande av förslag till detaljplan för Förrådsbacken 1 i stadsdelen Östermalm (påbyggnad kontor) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-06-03 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-508 266 57 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Förrådsbacken 1 i stadsdelen Östermalm

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av kv. Ankaret 28 i stadsdelen Kungsholmen (verksamhet)

Startpromemoria för planläggning av kv. Ankaret 28 i stadsdelen Kungsholmen (verksamhet) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (5) 2016-05-25 Handläggare Stella Svanberg Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av kv. Ankaret

Läs mer

Överklagande av länsstyrelsens beslut att upphäva detaljplan för område vid Björketorpsvägen i stadsdelarna Norra Ängby och Beckomberga i Stockholm

Överklagande av länsstyrelsens beslut att upphäva detaljplan för område vid Björketorpsvägen i stadsdelarna Norra Ängby och Beckomberga i Stockholm STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Arne Fredlund Tfn 08-508 282 30 SID 1 (6) 2012-09-10 Till Stadsbyggnadsnämnden Överklagande av länsstyrelsens beslut att upphäva detaljplan för område

Läs mer

Båstad 109:365 m.fl. Båstads kommun, Skåne län

Båstad 109:365 m.fl. Båstads kommun, Skåne län Upphävande av del av Detaljplan för del av Båstad 109:365 m.fl. Båstads kommun, Skåne län Samrådsredogörelse Detta detaljplaneförslag, har varit utsänt för samråd under tiden 2013-12-02 till 2014-01-12

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2017-11-20 Handläggare Anna Lina Axelsson Telefon 08-508 27 430 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Pahl

Läs mer

Tofta 2:1 Enevägens samfällighetsförening

Tofta 2:1 Enevägens samfällighetsförening Förslag till detaljplan för del av fastigheten Tofta 2:1 Enevägens samfällighetsförening Orust kommun Västra Götalands län Upprättad 14 november 2016 av Förvaltningsområde samhällsutveckling, Orust kommun

Läs mer

Startprom emoria för planläggning av Rågö 1 i st adsdelen Farst a

Startprom emoria för planläggning av Rågö 1 i st adsdelen Farst a STADSBYGGNADSKONTORET PLAN AVDELN IN GEN SID 1 (5) 2010-04-22 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-508 266 57 Till Stadsbyggnadsnämnden Startprom emoria för planläggning av Rågö 1 i st adsdelen Farst a Förslag

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Klocktornet 6 i stadsdelen Bromma Kyrka (0 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Klocktornet 6 i stadsdelen Bromma Kyrka (0 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-12-05 Handläggare: Christian Bleckman Tfn +46 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Klocktornet 6 i stadsdelen

Läs mer

Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm, S-Dp

Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm, S-Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSHANDLING PLANAVDELNINGEN Nils Sylwan 2014-06-30 Tfn 08-508 27 253 1(5) Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm,

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Bagarmossen vid Stångåvägen (förskola)

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Bagarmossen vid Stångåvägen (förskola) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-04-18 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-50827352 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2013-09-23 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-508 26 657 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede

Läs mer

Hej igen. Nu har den sista överenskommelsen inkommit och jag har idag 25 juni tagit beslut i ärendet!

Hej igen. Nu har den sista överenskommelsen inkommit och jag har idag 25 juni tagit beslut i ärendet! From: Karolina Larsson Sent: den 25 juni 2014 17:31:32 To: Urban Holm; Lars Svensson; 'mats.enander@vasakronan.se'; Per-Håkan Genberg Stadsbyggnads- och miljöförvaltningen; 'hanna.jessing@vasakronan.se';

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna Kämpinge 1 och Neglinge 1 i stadsdelen Tensta

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna Kämpinge 1 och Neglinge 1 i stadsdelen Tensta Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2014-05-19 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Ängsbotten 6 i stadsdelen Hjorthagen (500 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Ängsbotten 6 i stadsdelen Hjorthagen (500 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2016-02-15 Handläggare Anna-Stina Bokander Telefon 08-508 26 265 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Ängsbotten 6 i stadsdelen

Läs mer

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden godkänner redovisningen och beslutar att planområdet kan utökas inför samråd av detaljplan.

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden godkänner redovisningen och beslutar att planområdet kan utökas inför samråd av detaljplan. Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2016-11-09 Handläggare Anna Olmårs Telefon 08-508 27 265 Till Stadsbyggnadsnämnden Ställningstagande inför samråd av förslag till detaljplan för del av

Läs mer

Godkännande av förslag till detaljplan för Vasastaden 1:16 i stadsdelen Vasastaden (0 lägenheter)

Godkännande av förslag till detaljplan för Vasastaden 1:16 i stadsdelen Vasastaden (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-11-05 Handläggare Carl-Henrik Barnekow Telefon 08-508 27 579 Till Stadsbyggnadsnämnden Godkännande av förslag till detaljplan för

Läs mer

1/5 ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Frölunda 8:6 m fl fastigheter i Gällstad Ulricehamns kommun Västra Götalands län. Dnr 2006.

1/5 ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Frölunda 8:6 m fl fastigheter i Gällstad Ulricehamns kommun Västra Götalands län. Dnr 2006. 1/5 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Frölunda 8:6 m fl fastigheter i Gällstad Ulricehamns kommun Västra Götalands län Dnr 2006.0534 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Upprättad 2007-11-22 1. INLEDNING En genomförandebeskrivning

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Diktsamlingen 1 i stadsdelen Abrahamsberg (ca 25 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Diktsamlingen 1 i stadsdelen Abrahamsberg (ca 25 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-11-21 Handläggare: Niklas Zetterberg Tfn 08-508 273 38 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för område vid

Läs mer

Inbjudan till samråd om program för del av fastigheten Åkermyntan 9 och fastigheten Kärrliljan 4 i stadsdelen Hässelby Villastad, SDp

Inbjudan till samråd om program för del av fastigheten Åkermyntan 9 och fastigheten Kärrliljan 4 i stadsdelen Hässelby Villastad, SDp Stadsbyggnadskontoret Dnr 2012-14378 Planavdelningen 2015-03-04 Maria Pettersson Sida 1 (6) Telefon 08-508 26 662 Programsamråd Enligt sändlista Inbjudan till samråd om program för del av fastigheten Åkermyntan

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Rosenhöljan 19 i stadsdelen Solhem (1 nytt småhus)

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Rosenhöljan 19 i stadsdelen Solhem (1 nytt småhus) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2013-11-06 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 27 251 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten Rosenhöljan 19 i stadsdelen

Läs mer

ÄNDRING AV OMRÅDESBESTÄMMELSER GENOM TILLÄGG FÖR DEL AV SÖRVIK 4:11 M.FL. FASTIGHETER, ELSEMAR, Centralorten, Oskarshamns kommun

ÄNDRING AV OMRÅDESBESTÄMMELSER GENOM TILLÄGG FÖR DEL AV SÖRVIK 4:11 M.FL. FASTIGHETER, ELSEMAR, Centralorten, Oskarshamns kommun ÄNDRING AV OMRÅDESBESTÄMMELSER GENOM TILLÄGG FÖR DEL AV SÖRVIK 4:11 M.FL. FASTIGHETER, ELSEMAR, Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret april 2017 Dnr SBN 2016/163 Uppdragsbeslut

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Älvsjö 1:1, område vid Tanklocket 2 och 3 i stadsdelen Rågsved

Startpromemoria för planläggning av del av Älvsjö 1:1, område vid Tanklocket 2 och 3 i stadsdelen Rågsved Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2014-11-17 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Älvsjö

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2016-11-05 Handläggare Karin Norlander Telefon 08-508 27 410 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Barnhuset 25 i stadsdelen Norrmalm (0 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Barnhuset 25 i stadsdelen Norrmalm (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-02-25 Handläggare Helena Wessberg Telefon 08-508 27 331 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Barnhuset

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015 A 5011 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015 Detaljplan för Ängsknarren 2 och del av Oskarshamn 3:2 Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för kv Spikklubban mm i stadsdelarna Solberga och Älvsjö

Antagande av förslag till detaljplan för kv Spikklubban mm i stadsdelarna Solberga och Älvsjö STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-12-04 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för kv Spikklubban

Läs mer

Samrådsredogörelse Gatukostnadsutredning Norra Skuru. Bilaga 1 Sida 1 (1) Sammanställning inkomna synpunkter. Fastighetplan

Samrådsredogörelse Gatukostnadsutredning Norra Skuru. Bilaga 1 Sida 1 (1) Sammanställning inkomna synpunkter. Fastighetplan Samrådsredogörelse Gatukostnadsutredning Norra Skuru Bilaga 1 Sida 1 (1) Sammanställning inkomna synpunkter Fastighet Specifik synpunkt Kostnadsunderlag Kommunen sk ata alla kostnader för Skurusundsvägen

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning av förslag till detaljplan för Moské vid kv Harholmen i stadsdelen Skärholmen

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning av förslag till detaljplan för Moské vid kv Harholmen i stadsdelen Skärholmen STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2011-09-26 Handläggare: Inge Almqvist Tfn 08-50827382 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning

Läs mer

Förslag till detaljplan för detaljplan för Övre Fjällberg, del av Torreby 3:154 i Munkedals kommun.

Förslag till detaljplan för detaljplan för Övre Fjällberg, del av Torreby 3:154 i Munkedals kommun. 2018-08-30 Dnr. 2016 0029 Förslag till detaljplan för detaljplan för Övre Fjällberg, del av Torreby 3:154 i Munkedals kommun. GRANSKNINGSUTLÅTANDE Hur granskningen har bedrivits Granskning om förslag till

Läs mer

Hej igen. Hej igen. Med vänliga hälsningar. Mattias Olsson, Arkitekt SAR/MSA Projektledare Stadsplanering

Hej igen. Hej igen. Med vänliga hälsningar. Mattias Olsson, Arkitekt SAR/MSA Projektledare Stadsplanering Hej igen. Mottaget: 2014-04-09 Arkiverad: 2014-04-09 00:00:00 Fr n: ac72983@migrate.stockholm.se; ac72983@migrate.stockholm.se Till: christoffer.lindh@stockholm.se; christoffer.lindh@stockholm.se Prioritet:

Läs mer

Samrådsredogörelse. tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark)

Samrådsredogörelse. tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark) Samrådsredogörelse 1(5) 214 214 tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark) inom gällande detaljplaner: 0581-88/6, 05-KIM-293, 05-KIM-502, 0581-P94/7,

Läs mer

Kontaktmännens uppgift

Kontaktmännens uppgift Välkomna Konsekvenser av att flytta Kulan-anläggningen från fotbollsplanen Ny gång- och cykelväg (GC-väg) Justerad sträckning av gång- cykel- och mopedväg (GCM-väg) Inlösen av kvartersmark Erbjudande om

Läs mer

Glasberga sjöstad, etapp 2

Glasberga sjöstad, etapp 2 Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE Dnr 2018 00665-214 Ändring av detaljplan för Glasberga sjöstad, etapp 2 Södra delen i Glasberga, Södertälje Upprättad 2019-06-04 Beslut Stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Godkänt dokument - Ronnie Kristola, Stadsbyggnadskontoret Stockholm, , Dnr

Godkänt dokument - Ronnie Kristola, Stadsbyggnadskontoret Stockholm, , Dnr Mötesordning Godkänt dokument - Ronnie Kristola, Stadsbyggnadskontoret Stockholm, 2014-10-22, Dnr 2013-02707 1. Presentation av deltagare 2. Planeringsförutsättningar 3. Planprocessen 4. Beskrivning av

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. E18 Ekebykorset. Karlskoga Kommun, Örebro Län. Samrådsunderlag, ,rev Projektnummer:

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. E18 Ekebykorset. Karlskoga Kommun, Örebro Län. Samrådsunderlag, ,rev Projektnummer: SAMRÅDSREDOGÖRELSE E18 Ekebykorset Karlskoga Kommun, Örebro Län Samrådsunderlag, 2017-11-06,rev 180216 Projektnummer: 152644 Trafikverket Postadress: Box 1333, 701 13 Örebro E-post: trafikverket@trafikverket.se

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Gunnebo 15 i stadsdelen Solhem (0 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Gunnebo 15 i stadsdelen Solhem (0 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-10-22 Handläggare: Tony Andersson Tfn 08-508 273 18 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Gunnebo 15 i stadsdelen

Läs mer

Särskilt utlåtande tillhörande detaljplan för Bostäder Bansjöslingan 20-22, Venus 4 &5 i Tyresö kommun

Särskilt utlåtande tillhörande detaljplan för Bostäder Bansjöslingan 20-22, Venus 4 &5 i Tyresö kommun Samhällsbyggnadsförvaltningen januari 2011 Sophia Norrman Winter Särskilt utlåtande tillhörande detaljplan för Bostäder Bansjöslingan 20-22, Venus 4 &5 i Tyresö kommun Tyresös stadsbyggnadskontor upprättade

Läs mer

Antagande av upphävande av del av Älvsjö 1:1 i Rågsveds friområde, för möjliggörande av naturreservat

Antagande av upphävande av del av Älvsjö 1:1 i Rågsveds friområde, för möjliggörande av naturreservat Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2018-05-21 Handläggare Helena Wessberg Telefon 08-508 27 331 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av upphävande av del av Älvsjö 1:1 i Rågsveds friområde,

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Backtimjan 1 och del av Hässelby Villastad 14:35 i stadsdelen Hässelby Villastad (50 bostäder)

Startpromemoria för planläggning av Backtimjan 1 och del av Hässelby Villastad 14:35 i stadsdelen Hässelby Villastad (50 bostäder) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2017-11-20 Handläggare Thomas Jansson Telefon 08-508 27 414 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Backtimjan 1 och del av Hässelby

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Väderkvarnen 20 i stadsdelen Norrmalm

Antagande av förslag till detaljplan för Väderkvarnen 20 i stadsdelen Norrmalm Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-04-20 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Väderkvarnen

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheten Tönsberg 4 m m i stadsdelen Husby, SDp Innehåll

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheten Tönsberg 4 m m i stadsdelen Husby, SDp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Torbjörn Johansson Sida 1 (5) Tfn 08-508 27 352 2015-05-26 Detaljplan för fastigheten Tönsberg 4 m m i stadsdelen Husby, SDp 2013-19078 Innehåll Stadsbyggnadskontoret

Läs mer

E20 Vårgårda-Norr Mariestad, etapp Förbi Skara, delen Dalaån-Ledsjö Götene kommun, Västra Götalands län

E20 Vårgårda-Norr Mariestad, etapp Förbi Skara, delen Dalaån-Ledsjö Götene kommun, Västra Götalands län SAMRÅDSREDOGÖRELSE E20 Vårgårda-Norr Mariestad, etapp Förbi Skara, delen Dalaån-Ledsjö Götene kommun, Västra Götalands län Vägplan, 2017-01-12 Projektnummer: 150308 Trafikverket Postadress: Box 110, 541

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Åkersenapen 15 i stadsdelen Hässelby Villastad, S-Dp

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Åkersenapen 15 i stadsdelen Hässelby Villastad, S-Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSHANDLING PLANAVDELNINGEN Tara Nezhadi 2013-12-04 Tfn 08-508 27 251 1(8) Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Åkersenapen 15 i stadsdelen Hässelby Villastad, S-Dp 2013-14032

Läs mer

Väg 23 och väg 119, vid Hässleholm Kollektivtrafikåtgärd vid Stoby

Väg 23 och väg 119, vid Hässleholm Kollektivtrafikåtgärd vid Stoby SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 23 och väg 119, vid Hässleholm Kollektivtrafikåtgärd vid Stoby Hässleholms kommun, Skåne län Plan- och miljöbeskrivning, 2017-03-24 Trafikverket Postadress: Box 543, 291 25 Skåne

Läs mer

Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Planområdet. Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet

Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Planområdet. Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Planområdet Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1(6) Detaljplan för Backen Västra, Hästen

Läs mer

Dalen 21 förprojektering Åstorpsringen REFLEX ARKITEKTER AB. Slutversion. Stockholm

Dalen 21 förprojektering Åstorpsringen REFLEX ARKITEKTER AB. Slutversion. Stockholm REFLEX ARKITEKTER AB Åstorpsringen Slutversion Stockholm 2016-12-02 Åstorpsringen Datum 2016-12-02 Uppdragsnummer 1320024601 Utgåva/Status Granskningsversion Magnus Olsson Alexine Wirén Jens Svensson Uppdragsledare

Läs mer

LindhagaBladet September 2014

LindhagaBladet September 2014 LindhagaBladet September 2014 Ordförande Kaj Lautiainen Axgatan 131 27 09 62 V ordförande Leif Ahlberg Rågkornsgatan 126 87 5058 Kassör Sven Göran Palm Rågkornsgatan 56 87 14 43 Sekreterare Stefan Runevik

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Inledning Detaljplanen för del Jägartorpet 1 och 2 har upprättas med standardförfarande (enligt PBL 2010:900,

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-08-28 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08 508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter) Förslag

Läs mer

Samrådsredogörelse. tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark)

Samrådsredogörelse. tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark) Samrådsredogörelse 1(5) 214 214 tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark) inom gällande detaljplaner: 0581-88/6, 05-KIM-293, 05-KIM-502, 0581-P94/7,

Läs mer

Ändring av Stadsplan för Gärsnäs stationssamhälle avseende Granskningsutlåtande 2

Ändring av Stadsplan för Gärsnäs stationssamhälle avseende Granskningsutlåtande 2 GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2 FÖR Ändring av Stadsplan för Gärsnäs stationssamhälle avseende, Skåne län DNR SBN 2018/567 Upprättad 2018-10-26 Hur granskning 2 har bedrivits Förslag till Ändring av Stadsplan för

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Miljö-, bygg- och hälsoskyddsnämnden 2018-10-03 108 Plats och tid Kommunalhuset Arvidsjaur klockan 17.00-17.45 Beslutande Anders Harr (s), ordförande Kenneth Bäcklund (v) Bernt Vikström (s) Martin Nilsson

Läs mer

STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN DNR Ewa Wåhlin Tfn (6)

STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN DNR Ewa Wåhlin Tfn (6) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN DNR 2010-02062 Ewa Wåhlin 2013-09-17 Tfn 08-508 28 233 1(6) Genomförandebeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Telefonfabriken 1 mfl i stadsdelarna Midsommarkransen,

Läs mer

Fastställd av Gäller fr.o.m. Diarienummer Kommunfullmäktige

Fastställd av Gäller fr.o.m. Diarienummer Kommunfullmäktige Planbeskrivning 1 (4) PLANBESKRIVNING FÖRSLAG TILL UPPHÄVANDE AV DEL AV DETALJPLAN FÖR SKURUP 48:41 M. FL. I SKURUP, SKURUPS KOMMUN PLANHANDLINGAR Upphävandehandlingarna består av: - En plankarta (gällande

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Godståget 1 i stadsdelen Östberga (lager- /industriverksamhet)

Startpromemoria för planläggning av del av Godståget 1 i stadsdelen Östberga (lager- /industriverksamhet) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-02-09 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Godståget 1 i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1 i stadsdelen Tensta (förskola)

Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1 i stadsdelen Tensta (förskola) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2014-10-29 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1

Läs mer

PM gällande utformning av cirkulationsplats

PM gällande utformning av cirkulationsplats gällande utformning av cirkulationsplats Uppdrag Beställare Från Till nummer Kungsbacka kommun Anton Nilsson Charlotta Ljungkull DP-01 Datum 2018-11-29 Ramböll Sverige AB Box 5343,Vädursgatan 6 402 27

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Sätra Stall 1 i stadsdelen Sätra (60 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Sätra Stall 1 i stadsdelen Sätra (60 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2012-08-07 Handläggare: Maria Grahm Tfn 08-508 275 97 Till Stadsbyggnadsnämnden Handläggare: Helena Thomann Tfn 08-508 271 08 Antagande av förslag till detaljplan

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Klocktornet 6 i stadsdelen Bromma Kyrka, S-Dp

Planbeskrivning Detaljplan för Klocktornet 6 i stadsdelen Bromma Kyrka, S-Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Christian Bleckman 2014-03-14 Tfn +46 08-508 27 300 1(7) Planbeskrivning Detaljplan för Klocktornet 6 i stadsdelen Bromma Kyrka, S-Dp 2013-20197 Box 8314, 104 20 Stockholm.

Läs mer

Samrådsundersökning. 1. Jag deltog i samrådsmöte den... (ange datum i formen ÅR-MÅN-DAG) 2. Jag fick reda på att mötet skulle äga rum genom:

Samrådsundersökning. 1. Jag deltog i samrådsmöte den... (ange datum i formen ÅR-MÅN-DAG) 2. Jag fick reda på att mötet skulle äga rum genom: Samrådsundersökning 1. Jag deltog i samrådsmöte den... (ange datum i formen ÅRMÅNDAG) Antal svarande: 16 minns inte exakt daturm. 130122 201205... ESS 201208 1208xx 130122 130122 130429 2. Jag fick reda

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av Hässelby Villastad 28:1 i stadsdelen Hässelby Villastad (9 radhus)

Antagande av förslag till detaljplan för del av Hässelby Villastad 28:1 i stadsdelen Hässelby Villastad (9 radhus) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN -54 SID 1 (6) 2013-03-21 Handläggare: Helena Persson Tfn 08-508 27 237 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del av Hässelby

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret 1 i stadsdelen Södermalm

Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret 1 i stadsdelen Södermalm Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (5) 2017-05-30 Handläggare Sophia Norrman Winter Telefon 08-50827264 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret

Läs mer

GG-arkitekter i Piteå. Planbeskrivning. JAKOB-LARSAGÄRDAN 4 Skillnadsgatan. Detaljplan för. Utställningshandling. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län.

GG-arkitekter i Piteå. Planbeskrivning. JAKOB-LARSAGÄRDAN 4 Skillnadsgatan. Detaljplan för. Utställningshandling. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. 1 GG-arkitekter i Piteå Planbeskrivning Utställningshandling Detaljplan för JAKOB-LARSAGÄRDAN 4 Skillnadsgatan Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. Upprättat av GG-arkitekter i Piteå 1 2 JAKOB-LARSAGÄRDAN

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Rotundan 3 i stadsdelen Östermalm

Antagande av förslag till detaljplan för Rotundan 3 i stadsdelen Östermalm Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2016-03-14 Handläggare Hans Andrasko Telefon 08-508 27 313 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Rotundan 3 i stadsdelen Östermalm

Läs mer

HANDEL OCH VERKSAMHETER NORR OM NORRKÖPINGSVÄGEN (RIKSVÄG 51) Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande

HANDEL OCH VERKSAMHETER NORR OM NORRKÖPINGSVÄGEN (RIKSVÄG 51) Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande Dnr 2011.0028.214 Samrådsredogörelse 2011-05-18 1 (5) Detaljplan för HANDEL OCH VERKSAMHETER NORR OM NORRKÖPINGSVÄGEN (RIKSVÄG 51) Hårstorp 1:1 m.fl Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Åldermannen i stadsdelen Mälarhöjden (14 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Åldermannen i stadsdelen Mälarhöjden (14 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2013-02-13 Handläggare: Elin Lundbäck Tfn +46 08-508 27 131 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Åldermannen

Läs mer

Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun

Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun 2013-10-18 Reviderad 2013-11-18 Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun Planbeskrivning HANDLINGAR Planförslaget består av denna beskrivning och plankarta med bestämmelser.

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Blåklinten 14 i stadsdelen Vasastaden, Dp

Samrådsredogörelse Detaljplan för Blåklinten 14 i stadsdelen Vasastaden, Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSREDOGÖRELSE PLANAVDELNINGEN Oskar Bergström SID 1 (5) Tfn 08-50827130 2012-01-16 Samrådsredogörelse Detaljplan för Blåklinten 14 i stadsdelen Vasastaden, Dp 2011-07464 Innehåll

Läs mer

Detaljplan för GRIMSTA 44:23-24 och Grimsta 44:256 Bollstanäs, Upplands Väsby kommun Stockholms län

Detaljplan för GRIMSTA 44:23-24 och Grimsta 44:256 Bollstanäs, Upplands Väsby kommun Stockholms län Granskningsutlåtande Kontoret för samhällsbyggnad 2016-01-22 Fredrik Drotte 08-590 000 00 Dnr Fax 08 590 733 37 BN/2015:386 fredrik.drotte@upplandsvasby.se Detaljplan för GRIMSTA 44:23-24 och Grimsta 44:256

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Enare 1 i stadsdelen Akalla

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Enare 1 i stadsdelen Akalla STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2012-04-19 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-508 266 59 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Enare

Läs mer

Nu ritar vi om kartan för Arvidsjaurs framtid! Minnesanteckningar från dialog med stora markägare

Nu ritar vi om kartan för Arvidsjaurs framtid! Minnesanteckningar från dialog med stora markägare Nu ritar vi om kartan för Arvidsjaurs framtid! Minnesanteckningar från dialog med stora markägare Tid: 23 maj 10:00-11:30 Närvarande: Lars-Erik Bergström från Sveaskog. Från kommunen deltog Britta Lundgren,

Läs mer

Överenskommelse om exploatering med tomträttsupplåtelse för hotell mm inom fastigheten Skansen 18 på Norrmalm med Stena Fastigheter Skansen AB.

Överenskommelse om exploatering med tomträttsupplåtelse för hotell mm inom fastigheten Skansen 18 på Norrmalm med Stena Fastigheter Skansen AB. Dnr Sida 1 (5) 2015-12-08 Handläggare Karin Lindgren Gardby 08-508 266 26 Till Exploateringsnämnden 2016-02-04 Överenskommelse om exploatering med tomträttsupplåtelse för hotell mm inom fastigheten Skansen

Läs mer

Granskningsutlåtande. Gruvstugan 1:9 ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0 1(8) SPN 2014/ tillhörande detaljplan för del av fastigheten

Granskningsutlåtande. Gruvstugan 1:9 ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0 1(8) SPN 2014/ tillhörande detaljplan för del av fastigheten Granskningsutlåtande 1(8) 214 214 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Gruvstugan 1:9 med närområde inom Kolmården i Norrköpings kommun den 18 november 2015 tillhörande detaljplan för del av fastigheten

Läs mer

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan Sida 1 av 6 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer B/2011:446 Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan SAMRÅDETS GENOMFÖRANDE Detaljplanesamråd har genomförts enligt

Läs mer

RUNNEVÅL INFORMATION TOMT NR 1. 410 770 kr Tomt, avstyckning, anslutning till vatten och avlopp grundundersökning & utsättning hus.

RUNNEVÅL INFORMATION TOMT NR 1. 410 770 kr Tomt, avstyckning, anslutning till vatten och avlopp grundundersökning & utsättning hus. TOMT NR 1 410 770 kr 1 127 kvm TOMT NR 2 412 970 kr 1 149 kvm TOMT NR 3 407 370 kr 1 093 kvm TOMT NR 4 413 870 kr 1 158 kvm TOMT NR 5 446 870 kr 1 188 kvm TOMT NR 6 474 070 kr 1 460 kvm TOMT NR 7 457 370

Läs mer

Fastighetsrättsliga frågor. Ansvarsfördelning och huvudmannaskap

Fastighetsrättsliga frågor. Ansvarsfördelning och huvudmannaskap Ansvarsfördelning och huvudmannaskap Allmänna platser Enskilt huvudmannaskap föreslås för allmänna platser inom planområdet. Skarpö Vägar Samfällighetsförening föreslås som huvudman för väg, lika befintligt.

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1 (7) Planavdelningen Dnr Martin Schröder Tfn

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1 (7) Planavdelningen Dnr Martin Schröder Tfn TJÄNSTEUTLÅTANDE 1 (7) Planavdelningen 2008-10-02 Martin Schröder Tfn 08-50826628 Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning för område invid kv Dalbon, del

Läs mer