Verksamhetsåret 2018

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsåret 2018"

Transkript

1 Verksamhetsåret 2018

2 HSVK 2018 års verksamhet En snörik vinter bäddade för en sen och blöt vår. Så blev det inte för snötäcket hade gjort så att det blev ingen tjäle i marken. Snösmältningen gick snabbt och vattnet som (vi hoppades) skulle göra marken välkomnande för våra vänner svamparna uteblev. När sedan torkan sattes in så kunde vi konstatera att de vårliga svamparna uteblev helt och hållet, likaså deltagare. Hösten började även den utan regn till skillnad mot i södra Sverige vilka fått regn vid några tillfällen och som resulterat i fina skördar av olika arter. Nåja, sent omsider kunde vi finna platser med något så när normala tillgångar på matsvamp. Som helhet var säsongen mycket under det normala så nu får vi inrikta oss på 2019 års svampsäsong. Fårticka Svampklubbens styrelse vill härmed tacka för det förtroende som visats oss och samtidigt önska alla ett riktigt trevligt nytt svampår. Stig Norell Björn Oldenmark Urban Staaf Eva Melander Björn Ärnström Lena Nilsson

3 Förtroendevalda Ordförande: Stig Norell Kassör: Björn Oldenmark Ledamöter: Urban Staaf, Eva Melander, Björn Ärnström Suppleant: Lena Nilsson Revisorer: Agneta Jonsson Stig N Björn O Urban S Björn Ä Eva M Lena N Agneta J Styrelsearbetet - det största arbetet! Som sedvanligt har styrelsen arbetat med planerandet och genomförandet av ett höstprogram då vårens program inte verkade kunna genomföras på grund av den snörika vintern. Därutöver har rekognosering av nya exkursionsområden gjorts och då konstaterat att många röjningsarbeten i skogarna genomförts och därför har det blivit svårt att genomföra exkursioner på tilltänkta platser. Som vanligt blev medverkan vid Korsmässomarknaden, den mest betydelsefulla aktiviteten under året. Utöver tre protokollförda styrelsemöten har kontakter skett i första hand i samband med klubbens exkursioner och via mail.. Glöm inte att gå in på vår hemsida! Vår adress är: hsvk.se Härnösands Svampklubbs mailadress är: info@hsvk.se Du som vill ha information om klubben kan sända in din adress till stig.norell@gmail.com

4 Medlemsstatistik Klubbens medlemsantal befinner sig i stort sett på samma antal som de senaste åren. Några nya medlemmar har tillkommit under året medl medl medl medl medl medl medl medl medl medl medl medl medl medll medl Under året har tre medlemmar avlidit vilka alla varit klubben trogen i många år. Ulla Nyholm har varit en av de flitigaste deltagare vid klubbens exkursioner sedan medl medl medl medl medl medl Lisbeth Oldenmark har varit medlem sedan medl medl medl medl medl Birgitta Svensson har varit medlem under många år där hon bl.a svarat för klubbens svampfester medl Diagrammet visar antalet medlemmar under de år som svampklubben funnits.

5 ÅRSMÖTET den 20 mars 2018 på Vuxenskolan Klockan var när Härnösands Svampklubbs tjugosjätte årsmöte påbörjades och som genomfördes i Vuxenskolans lokaler på Brunnshusgatan i Härnösand. Klubbens ordförande Stig Norell hälsade medlemmarna välkomna och förklarade årsmötet öppnat. Stig fick därefter uppdraget att leda årsmötet och till sekreterare valdes Björn Oldenmark. Kjell Mycklén valdes att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll. Kallelsen och dagordningen godkändes av årsmötet.

6 Verksamhetsberättelsen genomfördes med att den visades via videokanon där varje avsnitt kommenterades av Stig. Efter genomgången godkändes den och lades till handlingarna. Klubbens revisor Agneta Jonsson har granskat klubbens räkenskaper och lämnat revisionsberättelsen, vilken lästes upp och godkändes. Ett intressant föredrag om drycker som passar till olika svamprätter svarade klubbmedlemmen Carina Brändström för. Med sin erfarenhet som lärare vid kock- och restaurangskolan blev det ett mycket uppskattat föredrag. Olika kvalitéer av vin, både alkoholfritt och med alkohol, presenterades. Att använda vin vid själva tillagning gör att maten i flera fall får en extra krydda, samt smakar bra att ha som dryck till svamp. Årsmötet beslutade ge styrelsen ansvarsfrihet för verksamhetsåret När det var dags för val av styrelse för 2018 fick Stig Norell förnyat förtroende. Omval av styrelseledamöter gjordes av Urban Staaf och Björn Ärnström båda för 2 år. Som suppleant omvaldes Lena Nilsson på 1 år. Agneta Jonsson fick förnyat förtroende som revisor likaså Håkan Forslin som revisorssuppleant båda på 1 år. Till valberedning valdes Håkan Forslin för 1 år i samarbete med styrelsen.

7 Utebliven svamp Söndag 5 augusti Årets första höstexkursion och som vanligt samlades vi på Parkettens parkering, Dagen inleddes med ett strålande väder. Vår förhoppning att mötesplatsen skulle vara välbesökt den här dagen grusades omedelbart då medlemmarna liksom vi i styrelsen insett att årets första exkursion knappast skulle innehålla speciellt många arter. De närvarande var en tapper lliten skara bestående av styrelsemedlemmarna Stig, Eva, och Lena. Skulle vi ställa in exkursionen var frågan som besvarades med ett NEJ! Vi styrde kosan mot Viksjö där det enligt uppgift hade kommit lite nederbörd. Det visade sig att någon större nederbörd inte heller här hade kommit för att det skulle bli några rikliga svampfynd. Dagens fynd blev dock EN fin liten karljohan samt sotticka, björksopp, brödticka och nagelskivling. Däremot försedde vi oss med fin toppig fönsterlav till kommande gravsmyckning och till adventsljusstakar. Dagen avslutades med fika vid sandgropen bredvid den fina tallmon. samtidigt som det välbehövande regnet sakta började falla.

8 Uvberget blev Värptjärn Samling som vanligt på Parketten. Vi fick sol även den här dagen. Ytterligare en styrelserepresentant var närvarande i förhållande till föregående exkursion, nämligen Björn Ärnström Den planerade turen till Uvberget ändrades pga för halt underlag på stigarna upp till berget. Vid samlingen beslutade vi att åka till Värptjärn med omnejd. Det var fortfarande för torrt i markerna för våra vänner svamparna att vilja titta upp. Vi hittade några spridda arter och dagens fynd blev nedanstående: Björksopp Grönkremla Brödticka Mörk kokosriska Tegelkremla Björkticka Brun flugsvamp Kantarell Vinkremla Vinterticka Vit slidskivling Lackkremla Rödskivling Stinkkremla Söndag 19 augusti Dagen avslutades med fika vid den fint iordningställda fikaplatsen vid Värptjärn. En härlig dag i goda vänners lag!

9 Rödgul trumpetsvamp Söndag 2 september En lockande rubrik gjorde att dagens exkursion tilltalade många och visst infriades rubriken. För vissa räckte inte korgarna till utan ytterkläder fick tas i anspråk.när sedan flera hittade både kantarell och fårticka så var maten räddad. Den 5 km långa vägen upp till exkursionsplatsen var svår framkomlig så inför den kommande Korsmässomarknad är det inte så lämpligt att åter göra ett besök på platsen för att plocka arter till utställningsborden. Dagen avslutades med fika, genomgång av arter och ett stilla regn.

10 Svamputbildning på Solebo Svampklubbens ordförande Stig Norell medverkade vid en exkursion i samband med en utbildning för blivande tandtekniker i Solebo. Dussintalet deltagare varav två manliga fanns på plats när exkursionen började. Söndag 14 september Prickmusseron Stig hade dagarna innan varit ute i skogarna (runt om i Rö) och rekognoserat. Då påträffades prickmusseron och narrkantarell. Tillgången på svamp var överlag dåligt men vid vägen mot Innerfälle fann han ett område med mängder av örsopp, pepparriska samt ett flertal olika kremlor och några fårtickor. Deltagarnas kunskaper om svamp begtänsades till kantarell, trattkantarell och någon sopp. En genomgång av olika svampars kännetecken gjordes och där örsoppens stora rörmynningar blev en intresant iakttagelse. Likaså möjligheten att torka dem och använda dessa till stuvning och soppa.dagen avslutades med artgenomgång och fika vid återkomsten till Solebo. Pepparriska

11 Matsvampar i Nordingrå Lördag 8 september För tredje året i rad har klubbens styrelse medverkat vid Naturskyddsföreningen i Kramfors årliga svamputflykt. Ansvarig för dagen var Göran Björkroth. Från klubben deltog Eva Melander, Lena Nilsson och Björn Ärnström. Vi samlades vid Nordingrå kyrka. Under ledning av Göran Björkroth (medlem i svampklubben) åkte vi ut i olika områden som hade anvisats av markägaren. Ett område med granskog och ett med mera tallinslag. Vid återsamlingen hade följande arter hittats Björksopp Björkticka Brödticka Björksopp Björkticka Brödticka Fårticka Citronslemskivling Granblodriska Giftkremla Kamskivling Pluggskivling Gallsopp Honungsskivling Tegelsopp Karljohan Kärrsopp Narrkantarell Gulkremla Gulriska Grönkremla Pepparriska Rosenslemskivling Röd flugsvamp Rödgul trumpetsvamp Röksvamp Skogsriska Skäggriska Smörsopp Sammetssopp Sandsopp Svavelriska Trollsmör Vinkremla Violspindling Örsopp Efter kaffestunden (där vi även bjöds på grillad korvmacka) gick Björn med hjälp av Eva och Lena igenom dagens fynd. Deltagarna var mycket vetgiriga och fick lära sig många kännetecken och tips. De var mycket nöjda med dagen. Naturskyddsföreningen gör gärna om detta nästa år Ett stort tack till alla som stöttat klubben under det gångna året och som vi hoppas även under 2019 skall göra detsamma samt delta vid våra olika sammankomster.

12 Korsmässomarknaden Lördag 15 september Inför årets Korsmässomarknad hade flera i svampklubben hjälpt till att förse utställningsborden med färska svampar. Den stora utmaningen i år var att hitta arter som var lämpliga för matlagning. En begivenhet var rödgul trumpetsvamp som besökare sa att de för första gången påträffat och som nu ville höra om den var allmän här runt Härnösand. Vi kunde säga att så är fallet och att den under senare år blivit allt vanligare. Däremot var det mycket sparsamt med trattkantarell vilka visade sig först i slutet av september. Ytterligare en mycket vanlig svamp var Narrkantarell. Den översvämmade oss det här året. Frågan var då om den kunde ätas. Vi avrådde på det bestämdaste då den är magtarmretande och innehåller ämnen som kan förorsaka illamående. Vi föreslogi istället att de som ännu inte hade ätit fårticka skulle lära sig den och tillaga den. Dels som soppa eller att göra en inläggning, samt att steka den som biffar. På nästa sida finner ni en förteckning på de arter som fanns på svampbordet. En något ovanligare svamp fanns att beskåda, nämligen Prickmusseron. Rimskivling

13 Korsmässomarknadens arter Beskvaxing Björksopp Blek björksopp Blek skäggriska Blek taggsvamp Blodriska Brunsopp Brödticka Citronslemskivling Dofttaggsvamp Fjällig bläcksvamp Fjällig taggsvamp Fläcksopp Fårticka Föränderlig stubbskivling Granvaxing Giftkremla Grä bläcksvamp Gråriska Grönkremla Gul taggsvamp Gulkremla Gulriska Gyttrad röksvamp Honungsskivling Jättetrattsivling Kantarell Kantarellvaxing Karljohan Kokosriska Krusbärskremla Kärrsopp Lakritsriska Lövtrattskivling Mörk kokosriska Narrkantarell Olivvaxing Ostronmussling Orange taggsvamp Pepparriska Pepparsopp Pluggskivling Prickmusseron Rimskivling Rodnande flugsvamp Rosenslemskivling Rynkad tofsskivling Rättikshätta Rättiksmusseron Röd flugsvamp Rödgul trumpetsvamp Rödbandad spindling Rödgul taggsvamp Rödgul trumpetsvamp Sammetsfotad pluggskivling Sammetssopp Sandsopp skogsriska Skäggriska Smörsopp Sotvaxing Stor kragskivling Stinkspindling Storkremla Sumpspindling Svartriska Svavelriska Svedkremla Tegelkremla Tegelsopp toppvaxskivling Trattkantarell Umbrabrun spindling Örsopp Öronmussling Bohusläns landskapssvamp

14 Matsvampar av olika arter Totalt 14 personer deltog vid dagens exkursion som genomfördes i Häggbergets naturskyddsområde i Häggdånger. Av deltagarna var det 4 st nya svampentusiaster, förhoppningsvis blivande medlemmar. Halva styrelsen var bortresta den här helgen så Lena Nilson fick ta huvudansvaret under dagen. Som tur var (enligt henne själv) hade hon hjälp av Björn Oldenmark. Av dagens svamputbyte blev utbytet ganska magert. Ett flertal arter men få av varje. Inte många var matnyttiga. Efter ca 1,5 tim i skogen samlades deltagarna för gemensamt fika Under hösten deltog klubbens ordförande i Svampkonsulenternas Riksförbunds årsträff i Åkulla. Härgenomfördes en exkursion i en av landets största bokskog. som var mycket intressant och lärorik. Brunsopp, dystersopp och blodsopp hittades, bl.a en gul variant, vilken är sällsynt och som endast ett fåtal deltagare tidigare sett. Dessutom öronmussling samt olika arter av flugsvamp. Söndag 23 september och lite genomgång.flera av deltagarna hade tider att passa denna fina dag, varför genomgången blev mycket kort då endast hälften av deltagarna blev kvar på slutet. Av de arter som hittades kan nedanstående nämnas Karljohan Citronslemskivling Fårticka Trattkantarell Rödgul trumpetsvamp Blodriska Skäggriska Pepparriska Sandsopp Vårtig röksvamp samt ett flertal spindlingar Blodsopp, Dystersopp och Brunsopp Dystersopp

15 Västerut med wok Söndag 30 september En välkomnande blomsterprakt m ötte oss. Dagens programpunkt var Utflykt med wok men det hade inte speciellt många lust med. Vädret (ca 10+) var perfekt för både svampplockning och wokning. Ett första stopp på väg till Boda gjordes vid Dunderkläpp där vi tog vägen upp mot kända svampmarker. Skörden av matsvamp blev dålig och endast ett färre antal av pepparriska och fårticka hittades. Däremot påträffade vi motaggsvamp, vilket var de första fynden i det här området. Väl framme hos Elisabeth Wiklund på Boda Gård hade ytterligare deltagare anslutet sig. Där var Björn Ärnström i full gång med att woka svampar som bland annat Lena Nilsson hade plockat samt lite blötlagda arter från fjolåret.med tillförsel av olika grönsaker, vilka odlats på gården, blev maten mycket smakrik. En kortare genomgång av de olika arter som deltagarna hade med sig gjordes. Därefter servering av måltiden inne i Elisabets blomfyllda och vackra veranda. Här kunde deltagarna smaka på gott hembakat bröd samt kaffe med äppelpaj.

16 Säsongsavslutning vid Smitingen Den här dagen var det dussintalet medlemmar som hade orken att bege sig ut till Smitingen för att plocka höstens sista begivenheter. Som ni kan se nedan så blev det ett stort antal arter vilket gjorde exkursionen intressant. Styrelsen kom överens om att innan årets utgång träffas och göra en utvärdering av säsongen samtidigt fundera på hur framtiden ska se ut. Söndag 7 oktober

17 Sista styrelsemötet Sista styrelsemötet för året genomfördes på Pitzerian Ängeln i Älandsbro Styrelsen konstaterade då att tillgången både på svamp och deltagare varit färre än vad som hade önskats under året. Frågan är nu - vad kan göras inför kommande säsong? Förslag från medlemmar önskas. Mötet avslutades med en enklare förtäring.

18 HÄRNÖSANDS SVAMPKLUBB Ekonomisk berättelse verksamhetsåret Ingående balans Tillgångar Ingående balans Skulder Postgiro : årsresultat 1.997:00 Kassa 100:00 Balanserat resultat :40 Summa :40 Summa :40 Intäkter Medlemsavgifter 5.600:00 Kostnader Kontorskostnader 1.998:00 Porto 541:50 Tryckkostnader 2.250:00 Exkursioner 1.120,00 Diverse kostnader 890:00 Summa 5.600:00 Summa 6.799:50 Utgående balans TillgångarTillgångar Postgiro :90 Kassa 100:00 Summa :90 Utgående balans Skulder Balanserat resultat :90 Leverantörer 4.203:00 Summa :90 Kulturrapporter Våra aktiviteter under året har rapporterats till Vuxenskolan vilka klubben samarbetar med och som klubben vid olika tillfällen fått hjälp med bl.a.deras AV-utrustning m.m.

19

20 Bli medlem NU! Medlemsavgift 100:-. Postgiro Glöm inte skriva namn, adress, telefon och Vår hemsida: hsvk.se Program /3 Årsmöte Vuxenskolan, Brunnshusgatan (kl 19.00) 23/4 Teori inför Svampsäsongen (Vuxenskolan kl 19.00) 9/6 Vårexkursion 18/8 Första höstexkursionen 1/9 Svampens dag 14/9 Korsmässomarknad i Stadsparken /9 Exkursion i Ramsås 29/9 Utflykt med wok 6/10 Vad finner vi på sista utflykten? Samling vid Parkadens parkering kl om inget annat anges.

Verksamhetsåret 2016

Verksamhetsåret 2016 Verksamhetsåret 2016 HSVK 2016 års verksamhet År tvåtusensexton blev inte någon höjdare för mig som klubbens ordförande En ständigt väntan på höftoperationer samt ett flertal dödsfall gjorde att årsmötet

Läs mer

Kulturrapporter Våra aktiviteter under året har rapporterats till Vuxenskolan vilka klubben samarbetar med och som klubben vid olika tillfällen fått

Kulturrapporter Våra aktiviteter under året har rapporterats till Vuxenskolan vilka klubben samarbetar med och som klubben vid olika tillfällen fått Verksamhetsåret 2014 Kulturrapporter Våra aktiviteter under året har rapporterats till Vuxenskolan vilka klubben samarbetar med och som klubben vid olika tillfällen fått hjälp med bl.a.deras AV-utrustning

Läs mer

HSVK 2015 års verksamhet

HSVK 2015 års verksamhet Verksamhetsåret 2015 HSVK 2015 års verksamhet Året har varit mycket varierande avseende väderleken. En torr försommar avlöstes med skyfall vid ett par av våra exkursioner vilket medförde ett år med vikande

Läs mer

HSVK 2017 års verksamhet

HSVK 2017 års verksamhet Verksamhetsåret 2017 HSVK 2017 års verksamhet BOMB- MURK- LOR i Liden Svampkonsulent Lennart Vessberg från Naturkonsult tar med oss till Liden för att där studera bombmurklor Den 6 maj kl. 10.00 träffas

Läs mer

Kulturrapporter Våra aktiviteter under året har rapporterats till Vuxenskolan vilka klubben samarbetar med och som klubben vid olika tillfällen fått

Kulturrapporter Våra aktiviteter under året har rapporterats till Vuxenskolan vilka klubben samarbetar med och som klubben vid olika tillfällen fått Verksamhetsåret 2013 Kulturrapporter Våra aktiviteter under året har rapporterats till Vuxenskolan vilka klubben samarbetar med och som klubben vid olika tillfällen fått hjälp med bl.a.deras AV-utrustning

Läs mer

har under året samarbetat med

har under året samarbetat med Verksamhetsåret 2012 har under året samarbetat med 20 år har gått Årets svampsäsong blev en av de sämsta med endast ett fåtal egna exkursioner där några var att försöka hitta lämpliga exkursionsplatser

Läs mer

med Luleå Svampklubb som ansvarig utgivare.

med Luleå Svampklubb som ansvarig utgivare. Verksamhetsberättelse 2015 1 Förtroendevalda Sekreterare: Lena Lindbäck Suppleant: Martina Bergman Ledamot, Vice ordförande: Ulf Kvist Suppleant: Jesper Andersson Kassör: Börje Ulander Ordförande: Göran

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2014 1 Förtroendevalda Sekreterare: Lena Lindbäck Suppleant: Martina Bergman Ledamot, Vice ordförande: Ulf Kvist Suppleant: Jesper Andersson Kassör: Börje Ulander Ordförande: Göran

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR LINKÖPINGS FRITEATER 2013 FÖRSLAG TILL DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Val av presidium a/ Årsmötets ordförande b/ Årsmötets sekreterare c/ Justerare

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR LINKÖPINGS FRITEATER 2012 FÖRSLAG TILL DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Val av presidium a/ Årsmötets ordförande b/ Årsmötets sekreterare c/ Justerare

Läs mer

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping Årsmöte 2015 Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping DAGORDNING 1. Val av mötesordförande, sekreterare och justerare för mötet 2. Godkännande av kallelsen 3. Godkännande av dagordningen 4. Styrelsens kassa-

Läs mer

HAMNENS VÄNNER, NYHAMNSLÄGE

HAMNENS VÄNNER, NYHAMNSLÄGE HAMNENS VÄNNER, NYHAMNSLÄGE Årsmöte den 13 mars 2018 kl 18:30. Ruffen Nyhamnsläges hamn. Närvarande, styrelsen Kaj Arenbo ordf. Marita Arenbo Andersson Mats Bo Brantmark Ann Margret Nilsson Olle Nilsson

Läs mer

Protokoll årsmöte

Protokoll årsmöte Protokoll fört vid Ireortens Biodlarförenings årsmöte 2013 Plats: Ire Naturskola Närvarande: Stig Boklund Bengt Eriksson Mogens Vedel Åke Månsson Lars Nilsson Nils-Erik Svensson Göran Åstrand Anna Erlandsson

Läs mer

HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE

HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE ÅRSMÖTESHANDLINGAR FRÅN MÖTE 9 MARS 2015. INNEHÅLLER PROTOKOLL FRÅN ÅRSMÖTET SAMT KALLELSE, DAGORDNING, VERKSAMHETSBERÄTTELSE, EKONOMISK REDOVISNING. REVISIONSBERÄTTELSE SAMT

Läs mer

SeniorNet Järfälla. Utseende av ombud till SeniorNet Sweden s stämma. Klubben för seniorer som vill lära IT och data

SeniorNet Järfälla. Utseende av ombud till SeniorNet Sweden s stämma. Klubben för seniorer som vill lära IT och data SeniorNet Järfälla Klubben för seniorer som vill lära IT och data Kallelse till SeniorNet Järfällas stadgeenliga årsmöte fredag den 15 april 2016 kl. 10.00 i ABF:s stora samlingslokal, Riddarplatsen 36,

Läs mer

Ljungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse

Ljungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse Ljungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse Årsmöte nr 2, 2011-06-18 vid Boulebanan 1 Ordföranden Lars Danielsson hälsade de 15 närvarande medlemmarna välkomna till Bouleföreningens

Läs mer

Protokoll fört vid Hovetorps båtklubbs årsmöte

Protokoll fört vid Hovetorps båtklubbs årsmöte Protokoll fört vid Hovetorps båtklubbs årsmöte Datum: 2019-03-27 Plats: Landeryds Golfklubb, Linköping Närvarande: 26 st medlemmar Bilaga 1) Närvarolista (endast i sekreterarpärmen, namn publiceras ej

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Linköpings svampklubb år 2009

Verksamhetsberättelse för Linköpings svampklubb år 2009 Sida 1 av 6 Verksamhetsberättelse för Linköpings svampklubb år 2009 Svampklubben har under det gångna året liksom under tidigare år haft en omfattande verksamhet med framförallt många exkursioner men även

Läs mer

GULDKLUBBEN

GULDKLUBBEN GULDKLUBBEN 2008-03-15 Guldklubbens medlemmar inbjudes härmed till årsmöte lördag 15 mars 2008 kl 10.00 i Hansa Utbildnings lokaler, Bredgatan 4, Visby. PROGRAM 10.00-10.15 Samling, kaffe och bulle 10.20

Läs mer

har under året samarbetat med

har under året samarbetat med Verksamhetsåret 2011 har under året samarbetat med 20 år har gått När jag nu ska skriva ihop en inledning till årets berättelse går tankarna tillbaka 20 år då vi, jag Elisabeth Wedin och Hans Marklund,

Läs mer

Protokoll från årsmötet för Stensviks Ångbåtsbryggförening

Protokoll från årsmötet för Stensviks Ångbåtsbryggförening Protokoll från årsmötet för Stensviks Ångbåtsbryggförening 1 Datum: 2015-07-11 klockan 11.00 Plats: Stensviks ångbåtsbrygga 1. Johnny Rosberg öppnade mötet och presenterade dagordningen. 2. Till ordförande

Läs mer

LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening

LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening Årsberättelse 2014 Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Godkännande av dagordning 3. Val av 2 st justeringsmän tillika rösträknare 4. Val av ordförande till

Läs mer

4. Val av två justeringspersoner att jämte ordförande justera protokollet

4. Val av två justeringspersoner att jämte ordförande justera protokollet Askims Bridgeklubbs årsmöte 24/9 2018 Föredragningslista 1. Godkännande av föredragningslista. 2. Val av ordförande för mötet 3. Val av sekreterare för mötet 4. Val av två justeringspersoner att jämte

Läs mer

Stockholm klätterklubbs årsmöte 2017

Stockholm klätterklubbs årsmöte 2017 Stockholm klätterklubbs årsmöte 2017 Dagordning vid årsmötet 1. Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt. 3. Fastställande av föredragningslista. 4. Val av ordförande

Läs mer

Årsmöte Onsdag , 18.30

Årsmöte Onsdag , 18.30 Årsmöte Onsdag 2016-04-27, 18.30 Stjärnholms Slott Årsmöteshandlingar Version 1.0 Innehåll FÖRSLAG TILL DAGORDNING... 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015... 3 REVISIONSBERÄTTELSE... 4 ÅRSREDOVISNING FÖR 2015...

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2011

Verksamhetsberättelse för 2011 Verksamhetsberättelse för 2011 ILCO:s Jönköpings länsförening 2012-03-10 Best Wester Hotell Småland i Klevshult Kallelse till ILCO:s årsmöte 2012 Lördagen den 10 mars håller vi årsmötesförhandlingar på

Läs mer

Protokoll Årsmöte för Karlskoga Segelsällskap

Protokoll Årsmöte för Karlskoga Segelsällskap Protokoll Årsmöte för Karlskoga Segelsällskap Plats: Karlskoga, Näset Datum: 25/11 2012 Närvarande: Tomislav Molnstrand, Markku Kivistö, Bengt-Åke Andersson, Michael Johansson, Göran Edlund, Per Nilsson,

Läs mer

Celiakiföreningen i Västerbottens län

Celiakiföreningen i Västerbottens län Sida 1 / 9 ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten Lördag den 21 februari 2015 kl 14.00, The Guitars ÅRSMÖTESHANDLINGARNA INNEHÅLLER: ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten... 1 1 REGLER OCH

Läs mer

Nya intressanta områden besöktes av klubben under året

Nya intressanta områden besöktes av klubben under året Nya intressanta områden besöktes av klubben under året Årets exkursioner har varit speciellt intressanta, då flera av dessa har gjorts för första gången av klubben. Tillgången på arter har varierat stort.

Läs mer

Den 2/10 har vi lovat att medverka vid Kultur dag och natt med en utställning Även då behövs hjälp av många att plocka svamp.

Den 2/10 har vi lovat att medverka vid Kultur dag och natt med en utställning Även då behövs hjälp av många att plocka svamp. Södra Vätterbygdens Svampklubb Höstprogram 2010 Örserum i juli 2010 Vår svampklubb har drabbats av en svår förlust. Bengt Danielsson, en av initiativtagarna till klubbens bildande, har avlidit. Han somnade

Läs mer

Härnösands Svampklubb värd för Svampkonsulentträff

Härnösands Svampklubb värd för Svampkonsulentträff Härnösands Svampklubb värd för Svampkonsulentträff Det sjuttonde (2008) årets verksamhet blev något bättre än de senaste säsongerna. En klar förbättring vad gäller tillgången på svamp och då i första hand

Läs mer

Exempel på att bilda en förening

Exempel på att bilda en förening Exempel på att bilda en förening Information om hur man går till väga för att bilda en förening och information om vad styrelsen och styrelsens ledamöter har för uppgifter. 1. Att bilda en förening I Sverige

Läs mer

PROTOKOLL fört vid årsmöte med Sandvikens tomtägareförening söndagen den 5 juli 2015 på Sandvikens camping

PROTOKOLL fört vid årsmöte med Sandvikens tomtägareförening söndagen den 5 juli 2015 på Sandvikens camping PROTOKOLL fört vid årsmöte med Sandvikens tomtägareförening söndagen den 5 juli 2015 på Sandvikens camping Närvarande:14 personer enligt bifogad närvarolista. Mötets öppnande: Mötesordförande: Mötessekreterare:

Läs mer

KALLELSE TILL FÖRENINGSSTÄMMA 2017

KALLELSE TILL FÖRENINGSSTÄMMA 2017 BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN FÖREN KARLSTAD KALLELSE TILL FÖRENINGSSTÄMMA 2017 Tid: Måndagen den 10 april 2017 kl. 18.00 Lokal: Orrholmsskolans matsal Servering: Lättare förtäring med dryck DAGORDNING 1. Stämmans

Läs mer

Datum: 2015-03-14 Tid: Klockan 14.30 Plats: Statshotellet, Mariestad

Datum: 2015-03-14 Tid: Klockan 14.30 Plats: Statshotellet, Mariestad Datum: 2015-03-14 Tid: Klockan 14.30 Plats: Statshotellet, Mariestad Närvarande: 45 st enligt närvarolista. Dagordning 1. Mötets öppnande 2. Fastställande av röstlängd 3. Val av mötesordförande 4. Distriktsstyrelsens

Läs mer

Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb Expon den 26 februari 2008

Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb Expon den 26 februari 2008 Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb Expon den 26 februari 2008 Närvarande: 53 medlemmar 1. Mötets öppnande Jan Stanley hälsade alla hjärtligt välkomna. 2. Årsmötets behöriga utlysande Mötet fanns behörigen

Läs mer

Konstaterades att 49 medlemmar registrerats som röstberättigade vid dagens årsmöte.

Konstaterades att 49 medlemmar registrerats som röstberättigade vid dagens årsmöte. Protokoll fört vid sammanträde med: Ersta diakonisällskaps årsmöte 2015 Mötesdatum: Måndagen den 18 maj 2015 Tid: Kl. 19:00 20:00 Plats: Ordförande: Sekreterare: Bringsalen, Ersta hotell & konferens Kenneth

Läs mer

nummer 1»2013«årgång 34

nummer 1»2013«årgång 34 nummer 1»2013«årgång 34 =====================Ledare======================== God fortsättning på det nya året! Jag hoppas att ni alla har haft en skön ledighet under helgerna som varit. Årets första ON

Läs mer

Årsmöte Svedjeholmens IF

Årsmöte Svedjeholmens IF Årsmöte Svedjeholmens IF 2017-07-21 Närvarande: Ett 20-tal medlemmar 1. Mötets öppnanden: Patric öppnade årsmötet och hälsade alla välkomna. 2. Godkännande av dagordning: Dagordningen godkändes. 3. Årsmötets

Läs mer

Förslag till dagordning. 1 Fastställande av röstlängd för mötet. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet

Förslag till dagordning. 1 Fastställande av röstlängd för mötet. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet Att fastställas vid årsmöte med Föreningsalliansen i Staffanstorp den 29 mars 2016. Dagordningens innehåll regleras av stadgarna 19 Ärenden vid årsmötet Förslag till dagordning 1 Fastställande av röstlängd

Läs mer

Söndagen den 21 mars håller vi årsmötesförhandlingar på Hotell Nissastigen i Gislaved.

Söndagen den 21 mars håller vi årsmötesförhandlingar på Hotell Nissastigen i Gislaved. Kallelse till ILCO:s årsmöte 2010 Söndagen den 21 mars håller vi årsmötesförhandlingar på Hotell Nissastigen i Gislaved. 10.30 Kaffe och fralla 11.00 Sedvanliga årsmötesförhandlingar 12.30 Lunch 13.30

Läs mer

Kopia av protokollet

Kopia av protokollet Kopia av protokollet SE-SAM Protokoll nr 4/2014 Protokoll fört vid det 32:a årsmötet med SE-SAM, Swedish Senior Airmen, på Tekniska Museet i Stockholm 2014-04-07 kl 1100-1150. Närvarande: 48 medlemmar

Läs mer

Protokoll från ordinarie årsstämma

Protokoll från ordinarie årsstämma Protokoll från ordinarie årsstämma 2017-02-15 Tid: 2017-02-15 kl 18.30 Plats: Rydebäcksskolan, Rydebäck 1. Stämmans öppnande. Byalagets ordförande Ingvar Pettersson hälsade deltagarna välkomna och förklarade

Läs mer

Protokoll Prästtomta fiskeklubbs årsmöte för 2007

Protokoll Prästtomta fiskeklubbs årsmöte för 2007 PFK Sida 1 (5) Protokoll Prästtomta fiskeklubbs årsmöte för 2007 Tid: 2008-02-26 klockan 18.30 19.15 Plats: Lektionssal 7 därefter Mässen Kvarn 1 Mötets öppnande Ordförande Lars-Örjan Hovbrandt hälsade

Läs mer

KALLELSE. Medlemmarna i Norra Husbergs Samfällighetsförening kallas till ordinarie årsstämma.

KALLELSE. Medlemmarna i Norra Husbergs Samfällighetsförening kallas till ordinarie årsstämma. SAMFÄLLIGHETSFÖRENING KALLELSE Medlemmarna i Norra Husbergs Samfällighetsförening kallas till ordinarie årsstämma. Tid: Måndag 29 mars 2010 kl. 19.00 Plats: Bergvretenskolans matsal Förslag till dagordning:

Läs mer

MOTORCYKELVETERANERS STYRELSE 2014

MOTORCYKELVETERANERS STYRELSE 2014 MOTORCYKELVETERANERS STYRELSE 2014 Ordförande: Vice ordföranden: Kassör: Sekreterare: Ledamot: Ledamot: Ledamot: Styrelsesuppleant: Styrelsesuppleant: Hans Hermansson 070-296 68 85 fotoherman@telia.com

Läs mer

Protokoll föreningsstämma den 17 mars 2011 Plats: Mathiasgården, Vallentuna

Protokoll föreningsstämma den 17 mars 2011 Plats: Mathiasgården, Vallentuna ÄPPELBLOMMANS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Protokoll föreningsstämma den 17 mars 2011 Plats: Mathiasgården, Vallentuna Stämmans öppnande Peter Bergman öppnade stämman och hälsade alla medlemmar välkomna. 1. Val

Läs mer

Röttle byalag årsmöte 20140802 Plats: Krogen Röttle

Röttle byalag årsmöte 20140802 Plats: Krogen Röttle Röttle byalag årsmöte 20140802 Plats: Krogen Röttle Närvarande: Rolf Andersson, Maria Andersson, Agneta Börjesson, Klemens Karlsson, Ann- Marie Stendahl, Ulla-Britt Simm, Anne-Marie Bäckman, Gun-Britt

Läs mer

Årsmöte 2014-04-23. Årsmöteshandlingar

Årsmöte 2014-04-23. Årsmöteshandlingar Årsmöte 2014-04-23 Årsmöteshandlingar Innehåll FÖRSLAG TILL DAGORDNING... 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013... 3 ÅRSREDOVISNING FÖR 2013... 4 REVISIONSBERÄTTELSE... 5 LOKAL MEDLEMSAVGIFT... 6 BUDGET 2014...

Läs mer

BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013

BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013 BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013 Protokoll fört vid Bjäre Golfklubbs Årsmöte lördagen den 5 januari 2013 I Båstad Kommuns sessionssal Mötets öppnande Björn Johnsson inledde mötet med att hälsa alla

Läs mer

GOTLANDS IDROTTSHISTORISKA FÖRENING 2008-03-27

GOTLANDS IDROTTSHISTORISKA FÖRENING 2008-03-27 Verksamhetsberättelse 2007 2 GOTLANDS IDROTTSHISTORISKA FÖRENING 2008-03-27 Gotlands Idrottshistoriska Förenings medlemmar inbjudes härmed till årsmöte torsdag 27 mars 2008 kl 18.30 i Polishuset i Visby.

Läs mer

DHR Ängelholm NR

DHR Ängelholm NR DHR Ängelholm NR. 1. 2017 DHR ÄNGELHOLM. dhr.angelholm@gmail.com MOBIL. 070 58 180 51 ORGANISATIONSNR: 839400-5931 BANKGIRO: 414-8698 Hemsida. dhr-angelholm.se DHR Ängelholm Åsbogatan 40 26251 Ängelholm.

Läs mer

Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb i Nya Infocenter den 18 februari 2010

Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb i Nya Infocenter den 18 februari 2010 Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb i Nya Infocenter den 18 februari 2010 Innan mötesförhandlingarna inleddes hölls en tyst minut för medlemmar som avlidit under år 2009. Närvarande: 56 medlemmar 1

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordförande Stefan Johansson hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Ordförande Stefan Johansson hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat. 1 Protokoll fört vid föreningsstämma med Hökerum Öndarps, 2017-09-30 Plats: Församlingshemmet Hökerum Närvarande: 37 medlemmar representerande 28 fastigheter 1. Mötets öppnande Ordförande Stefan Johansson

Läs mer

Verksamhetsberättelse med Årsredovisning för verksamhetsåret 2015

Verksamhetsberättelse med Årsredovisning för verksamhetsåret 2015 Verksamhetsberättelse med Årsredovisning för verksamhetsåret 2015 Slow Food Västerås Convivium Vasteras lämnar härmed sin redovisning av verksamheten under 2015. Styrelsens sammansättning under året Inga-Lena

Läs mer

Höglandet. Protokoll fört vid årsmötet med Posten Seniorerna Höglandet i Nässjö Missionskyrka onsdagen 7 februari 2018 Närvarande: 55 medlemmar

Höglandet. Protokoll fört vid årsmötet med Posten Seniorerna Höglandet i Nässjö Missionskyrka onsdagen 7 februari 2018 Närvarande: 55 medlemmar Höglandet Protokoll fört vid årsmötet med Posten Seniorerna Höglandet i Nässjö Missionskyrka onsdagen 7 februari 2018 Närvarande: 55 medlemmar 1 Mötet öppnas Ordförande Berit Andersson hälsade alla varmt

Läs mer

En information om hur det går till att bilda en förening.

En information om hur det går till att bilda en förening. Bilda förening En information om hur det går till att bilda en förening. Att bilda en förening I Sverige finns det ingen lag som kräver att ideella föreningar ska registreras eller godkännas. Det innebär

Läs mer

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Skara-Götene FUB Verksamhetsberättelse 2014 Sid 1 (5) Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Styrelsen för FUB, Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning i Skara-Götene får härmed

Läs mer

Årsmöte 16 februari 2011

Årsmöte 16 februari 2011 Fiskeklubben Nymphen PROTOKOLL Plats: Gjuteriet, sal 236 Närvarande: 10 medlemmar 1 Mötets öppnande Klubbens ordförande Tommy Kallerdahl öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2 Dagordningens godkännande

Läs mer

Eleshults Samfällighetsförening

Eleshults Samfällighetsförening Eleshults Samfällighetsförening Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma med Eleshults Samfällighetsförening på Nyhamnsgården den 10 mars 2014. 1 Mötets öppnande. Stämman öppnades av ordförande Alf

Läs mer

Protokoll. fört vid föreningsårsstämma med Lofsdalsspår Ekonomisk Förening

Protokoll. fört vid föreningsårsstämma med Lofsdalsspår Ekonomisk Förening Protokoll fört vid föreningsårsstämma med Lofsdalsspår Ekonomisk Förening Tid: 5 augusti 2018 kl 10.00 Plats: Fjällanläggningen, konferenslokalen i Lofsdalen Närvarande: Emil BackmanStyrelsen/Lofsdalsfjällens

Läs mer

Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Till mötesordförande valdes Eric Magnusson och till sekreterare Margareta

Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Till mötesordförande valdes Eric Magnusson och till sekreterare Margareta Årsmöte 2014 Protokoll från årsmöte med Tyresö hembygdsförening torsdagen den 20 februari 2014 i Uddby gårdskafé. Närvarande: 51 medlemmar. 1. Mötet öppnas Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen

Läs mer

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING Dagordning för Hammarby IF Orienteringsförenings årsmöte för 2011 1. Hammarby IF Orienterings 89:e årsmöte öppnas. 2. Fastställande av röstlängd för mötet. 3. Val av ordförande

Läs mer

Årsmöte 2017 Bygdegården Tullerum

Årsmöte 2017 Bygdegården Tullerum Vi inleder med fika kl 11.00 tillsammans med Båtklubben, som har avhandlat sitt egna årsmöte samma förmiddag. Medlemsavgift 2017 Enskild medlem vuxen; 100 kr Familj; 200 kr Barn; upp till 18 år och hemma

Läs mer

PROTOKOLL, fört vid Byagillets årsstämma. Byagillets ordförande öppnar årsstämman och hälsar de närvarande välkomna.

PROTOKOLL, fört vid Byagillets årsstämma. Byagillets ordförande öppnar årsstämman och hälsar de närvarande välkomna. BRÖSARPS BYAGILLE PROTOKOLL, fört vid Byagillets årsstämma Årsstämman den 13 februari 2012 Närvarande 28 personer framgår av bilagd närvarolista. 115 Årsstämman öppnas Byagillets ordförande öppnar årsstämman

Läs mer

SKÅNE LÄNS KANINFÖRENINGS ÅRSSTÄMMA

SKÅNE LÄNS KANINFÖRENINGS ÅRSSTÄMMA SKÅNE LÄNS KANINFÖRENINGS ÅRSSTÄMMA Söndagen den 6 april kl 11.00 2008 På Östergatan 30 i Hässleholm 1. STÄMMANS ÖPPNANDE Ordförande Berth Andersson hälsar alla välkomna till årets stämma. Vi gläds åt

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med föreningen Dusty Road Blues

Protokoll fört vid årsmöte med föreningen Dusty Road Blues Protokoll fört vid årsmöte med föreningen Dusty Road Blues Plats: Vänkretslokal på Tidagatan i Tidaholm Tid: Lördagen den 18 februari 2012, kl. 15.00 Närvarande: Årsmötesordföranden, 6 styrelseledamöter,

Läs mer

Tureholmsvikens båtsällskap

Tureholmsvikens båtsällskap från årsmötet 2016-11-24 1. Mötets öppnande Lars Johansson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt Årsmöte tillstyrkte detta. 3. Val av ordförande och sekreterare

Läs mer

Svenska IF-båtförbundet Swedish IF-boat Association KALLELSE TILL SVENSKA IF-BÅTFÖRBUNDETS ÅRSMÖTE

Svenska IF-båtförbundet Swedish IF-boat Association KALLELSE TILL SVENSKA IF-BÅTFÖRBUNDETS ÅRSMÖTE KALLELSE TILL SVENSKA IF-BÅTFÖRBUNDETS ÅRSMÖTE Tid: Söndagen den 19 februari 2012 klockan 12:30 till 16.30 (cirka) Plats: Fridhemsgatan 16, in på gården, bostadsrättsföreningens samlingslokal Ring: Ragnar

Läs mer

HKK-NYTT Januari 2011

HKK-NYTT Januari 2011 HKK-NYTT Januari 2011 Hej HKK:are! Förra året avslutades med en bra luciaträff med stort deltagande trots isläget. Seglarna har just haft pubkväll där planerna smidits och bedrifterna målats ut. Nu siktar

Läs mer

Protokoll gällande årsmöte i Eslövs MotorCykelKlubb, EMCK, 19 oktober 2013. 1. Ordförande hälsade alla välkomna och öppnade mötet.

Protokoll gällande årsmöte i Eslövs MotorCykelKlubb, EMCK, 19 oktober 2013. 1. Ordförande hälsade alla välkomna och öppnade mötet. Protokoll gällande årsmöte i Eslövs MotorCykelKlubb, EMCK, 19 oktober 2013. 1. Ordförande hälsade alla välkomna och öppnade mötet. 2. Till mötesordförande valdes Roland Nihlén. 3. Till mötessekreterare

Läs mer

Årsstämma i södra Fiskebäcks samfällighetsförening lördagen den 6 augusti 2016

Årsstämma i södra Fiskebäcks samfällighetsförening lördagen den 6 augusti 2016 Årsstämma i södra Fiskebäcks samfällighetsförening lördagen den 6 augusti 2016 1 Årsstämman öppnades av ordförande Britt Lerneby och närvarande ca 25 personer hälsades välkomna. En tyst minut hölls för

Läs mer

Celiakiföreningen i Västerbottens län

Celiakiföreningen i Västerbottens län Sida 1 / 9 ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten Söndag 25 febrauri, HSO i Umeå ÅRSMÖTESHANDLINGARNA INNEHÅLLER: ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten... 1 1 REGLER OCH RUTINER VID ÅRSMÖTET...

Läs mer

Protokoll fört vid Årsstämman för Kungsskogens Samfällighetsförening lördagen den 28:e maj 2011, klockan 16.00

Protokoll fört vid Årsstämman för Kungsskogens Samfällighetsförening lördagen den 28:e maj 2011, klockan 16.00 Protokoll fört vid Årsstämman för Kungsskogens Samfällighetsförening lördagen den 28:e maj 2011, klockan 16.00 Plats: Hembygdsgården, Krokek 1 STÄMMANS ÖPPNANDE, FASTSTÄLLANDE AV DAGORDNING Ordföranden

Läs mer

Ordförande Jörgen Tränk hälsade alla medlemmar på årsmötet välkomna och förklarade mötet öppnat.

Ordförande Jörgen Tränk hälsade alla medlemmar på årsmötet välkomna och förklarade mötet öppnat. Årsmöte Kils Slalomklubb Lördagen den 26/9-2015 1. Mötet öppnas Ordförande Jörgen Tränk hälsade alla medlemmar på årsmötet välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängd 12 medlemmar

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2013

Verksamhetsberättelse för 2013 Verksamhetsberättelse för 2013 ILCO:s Jönköpings länsförening 2014-03-16 Mäster Gudmunds Källar Jönköping Kallelse till ILCO:s årsmöte 2014 Söndagen den 16 mars håller vi årsmötesförhandlingar på restaurang

Läs mer

KLACKNÄSETS VÄGFÖRENING

KLACKNÄSETS VÄGFÖRENING KLACKNÄSETS VÄGFÖRENING Medlemmarna i Klacknäsets vägförening kallas härmed till ordinarie årsmöte för verksamhetsåret 2008. Årsmöte äger rum i matsalen i Brunns skola, Ingarö Torsdagen den 12 mars klockan

Läs mer

Protokoll över årsmötesförhandlingar för Lerums Bridgeklubb hållna kl i klubblokalen, Hedefors Bruk.

Protokoll över årsmötesförhandlingar för Lerums Bridgeklubb hållna kl i klubblokalen, Hedefors Bruk. Protokoll över årsmötesförhandlingar för Lerums Bridgeklubb hållna 170908 kl. 17.45 i klubblokalen, Hedefors Bruk. Mötets öppnande Lerums BK:s ordförande Britt-Marie Wahlgren hälsade samtliga närvarande

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN Lv 2 KAMRATFÖRENINGS ÅRSMÖTE. Härmed utsänds protokoll från Lv 2 kamratförenings årsmöte

PROTOKOLL FRÅN Lv 2 KAMRATFÖRENINGS ÅRSMÖTE. Härmed utsänds protokoll från Lv 2 kamratförenings årsmöte Sändlista PROTOKOLL FRÅN Lv 2 KAMRATFÖRENINGS ÅRSMÖTE Härmed utsänds protokoll från Lv 2 kamratförenings årsmöte 2014-03-05 Mötessekreterare Sändlista Styrelsemedlemmar Revisorer Revisorssuppleant Valberedning

Läs mer

Dagordning årsmöte. Årsmöte för föreningen Tyresö Fotoklubb. Datum: Tid: 19:00. Plats: Kulturcentrum Kvarnhjulet, 1 Mötets öppnande

Dagordning årsmöte. Årsmöte för föreningen Tyresö Fotoklubb. Datum: Tid: 19:00. Plats: Kulturcentrum Kvarnhjulet, 1 Mötets öppnande Dagordning årsmöte Årsmöte för föreningen Tyresö Fotoklubb Datum: 2019-03- 19 Tid: 19:00 Plats: Kulturcentrum Kvarnhjulet, 1 Mötets öppnande 2 Val av mötesordförande 3 Val av mötessekreterare 4 Val av

Läs mer

Att bilda en förening

Att bilda en förening Att bilda en förening Här hittar du information om hur man startar en förening och om vilka uppgifter styrelsen och styrelsens ledamöter har. Förberedelser För att kunna bilda en förening måste det finnas

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 8 mars 2015 Kl. 14.00 i Falkenbergs Sparbank.

Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 8 mars 2015 Kl. 14.00 i Falkenbergs Sparbank. Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 8 mars 2015 Kl. 14.00 i Falkenbergs Sparbank. Ordförande Joakim Sjögren hälsade alla välkomna, tackade Falkenbergs Sparbank för att vi får nyttja

Läs mer

ATT BILDA EN LOKALFÖRENING - råd och tips om hur man bildar och arbetar i en förening (uppdaterad 2014-03-12)

ATT BILDA EN LOKALFÖRENING - råd och tips om hur man bildar och arbetar i en förening (uppdaterad 2014-03-12) ATT BILDA EN LOKALFÖRENING - råd och tips om hur man bildar och arbetar i en förening (uppdaterad 2014-03-12) Vad är en ideell förening? En förening kan bildas av ett antal personer med ett gemensamt intresse.

Läs mer

Ljungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse

Ljungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse Ljungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse Årsmöte nr 5, 2014-06-28 vid Boulebanan 1 Styrelsens ordförande Lars Danielsson hälsade de 27 närvarande medlemmarna välkomna till Bouleföreningens

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 36:e ordinarie årsmötet Lördagen den 12 mars 2016 kl. 16.00 på Hotell Höga Kusten i Kramfors kommun. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades

Läs mer

Stadgar för AHN Nerja

Stadgar för AHN Nerja Stadgar för AHN Nerja Antagna G92302595 1. Namn Föreningens namn är Asociación Hispano-Nórdica de Nerja (här kallad föreningen). Föreningen bildades år 2001 och styrs av nedanstående stadgar, bestämmelser

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Verksamhetsberättelse 2012 Inbjuder till 45:e årsmötet Fredag den 22 februari 2013 Kl 18.00 45-årsjubiléumsfest Kl 19.00 Lokal: Polarisgården Varmt välkomna! 2 3 DAGORDNING FÖR TORNETRÄSK FRITIDSFÖRENING

Läs mer

1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet röstlängden till 14 st. delegater med 25 röster. Bilaga 1.

1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet röstlängden till 14 st. delegater med 25 röster. Bilaga 1. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30

Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30 Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30 1. Mötets öppnande Lena Togander, föreningens ordförande, hälsade alla välkomna och förklarade därefter årsmötet

Läs mer

SPHK NEDRE NORRA Inbjuder alla medlemmar till Årsmöte

SPHK NEDRE NORRA Inbjuder alla medlemmar till Årsmöte t SPHK NEDRE NORRA Inbjuder alla medlemmar till Årsmöte Lördag 7/3-2015 kl. 17.00 I samband med SPHK NN s Klubbmästerskap. I Norråker, Jämtland. Lokal: Restaurang Utposten, Norråker. Möteshandlingar kommer

Läs mer

SPF Seniorerna Vikbolandet

SPF Seniorerna Vikbolandet SPF Seniorerna Vikbolandet Protokoll fört vid årsmötesförhandlingar den 21 februari 2018 kl. 14.00 i Östra Husby bygdegård Ordföranden Lars Andersson hälsade de drygt 130 närvarande medlemmarna välkomna

Läs mer

SPF seniorerna Toarp Dalsjöfors Protokoll från Årsmöte den 12 febr 2018 i Toarps församlingshem

SPF seniorerna Toarp Dalsjöfors Protokoll från Årsmöte den 12 febr 2018 i Toarps församlingshem SPF seniorerna Toarp Dalsjöfors Protokoll från Årsmöte den 12 febr 2018 i Toarps församlingshem Inledning Ordförande Lars Åhman hälsade medlemmarna välkomna till årsmötet. Drygt 100 personer. Parentation

Läs mer

Årsmöte 10 september 2018 Jarlabergs Bordtennisklubb

Årsmöte 10 september 2018 Jarlabergs Bordtennisklubb Årsmöte 1 september 218 Jarlabergs Bordtennisklubb Årsmöte 1 september 1. Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3. Val av protokolljusterare och rösträknare.

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 35:e ordinarie årsmötet Lördagen den 7 mars 2015 kl. 15.00 på Valla Folkhögskola, Linköping. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades av

Läs mer

Dagordning årsmöte 18 mars 2019

Dagordning årsmöte 18 mars 2019 Dagordning årsmöte 18 mars 2019 1. Årsmötets öppnande, styrelsens ordförande 2. Anteckning av närvarande och upprättande av röstlängd 3. Val av ordförande, sekreterare och justeringsmän, tillika rösträknare

Läs mer

Protokoll från Adelsö Hembygdslags årsmöte 2017 söndagen den 26 februari kl. 18 i Hembygdsgården

Protokoll från Adelsö Hembygdslags årsmöte 2017 söndagen den 26 februari kl. 18 i Hembygdsgården Protokoll från Adelsö Hembygdslags årsmöte 2017 söndagen den 26 februari kl. 18 i Hembygdsgården 1. Årsmötets öppnande Hembygdslagets ordförande, Lars Skedinger, hälsade välkommen till 2017 års stämma.

Läs mer

ÅRSMÖTE. PROTOKOLL FÖRT VID AHNs PETANCA-sektion. 1. Ordförande Rolf Skoglund hälsade alla hjärtligt välkomna och förklarade årsmötet öppnat.

ÅRSMÖTE. PROTOKOLL FÖRT VID AHNs PETANCA-sektion. 1. Ordförande Rolf Skoglund hälsade alla hjärtligt välkomna och förklarade årsmötet öppnat. ÅRSMÖTE PROTOKOLL FÖRT VID AHNs PETANCA-sektion. Lördag den 28 februari 2015 på Las Fuentes, Nerja. 1. Ordförande Rolf Skoglund hälsade alla hjärtligt välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2. Björn

Läs mer

Sekreterare: Annika Aalto. Ordförande: Ulf Almlöf. Justerare: Torsten Rundby

Sekreterare: Annika Aalto. Ordförande: Ulf Almlöf. Justerare: Torsten Rundby Mötesdatum 2014-03-27 Protokoll från årsmöte 2014 01-24 Tid 2014-03-27 kl 18.30-21.00 Plats: Restaurang Uncle Joe s, Visby Sekreterare: Annika Aalto Ordförande: Ulf Almlöf Justerare: Torsten Rundby 01

Läs mer

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS).

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). 1(6) FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). INTRESSEFÖRENINGENS NAMN OCH SÄTE 1. Den ideella intresseföreningens namn är KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS) och har sitt

Läs mer

Årsmöte i Gällstaö Fastighetsägareförening. Tisdag 28 april 2015

Årsmöte i Gällstaö Fastighetsägareförening. Tisdag 28 april 2015 Årsmöte i Gällstaö Fastighetsägareförening Tisdag 28 april 2015 1. Mötets öppnande 2. Val av mötesfunktionärer Ordförande Sekretärare Två protokolljusterare/rösträknare 3. Mötets behöriga utlysande 4.

Läs mer