ANALYS OCH RAPPORTERING

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ANALYS OCH RAPPORTERING"

Transkript

1 ANALYS OCH RAPPORTERING I KOMMUNAL VERKSAMHET För en kommun är det viktigt att beslut i organisationen tas på evidensbaserat underlag. Därför är kvalitetssäkring och konsekvent hantering av bakomliggande information lika viktigt som att skapa processer utan kritiska personberoenden. egbs consulting har under de senaste två åren hjälpt en kommun i Uppland med många värdefulla effektiviseringar av såväl verksamhetsuppföljning som kvalificerad rapportering med data från flera verksamhetskritiska datakällor. Här är en sammanställning av några genomförda rationaliseringar under 2011 och 2012, lösningar som levererar värde en lång tid framöver. ANALYSER Analys och Rapportering... 1 Personalstatistik... 2 Lönekartläggning... 2 Politikerportalen - ipad... 2 HR-info till Chefer - Dashboard... 3 Lagersaldon... 3 Fakturauppföljning... 3 Personalförmåner... 3 Registervård Agresso... 4 Nya rapporter för Procapita Individ och familjeomsorg... 4 Handläggarapport för Biståndshandläggare... 4 Kvalitetsrapport... 5 Analys av digital Nyckelhantering och Tidsuppföljning... 5 Gymnasieskolor Analys av nyckeltal... 5 Grundskolor Analys av nyckeltal... 6 Om egbs consulting... 6 Kontakt... 7 QlikView - Beslutsstöd och affärsanalys... 7 System... 7

2 PERSONALSTATISTIK Problem: Avsaknad av sammanställd statistik angående jämnställdhetsfrågor för presentation i årsredovisning, på intranät och i rapportering till Sveriges Kommuner och Landsting, SKL. Beskrivning av lösningen: Genom att hämta information från flera verksamhetssystem skapas en personalkartläggning för att uppfylla krav på statistik kring jämställdhetskartläggning. Nyckeltal: nyckeltal. Exempel på nyckeltal är Antal anställda, Heltidsanställda, Tillsvidareanställda, Visstidsanställda, Timanställda fördelat på Ålder, Kön, Övertid etc. Mottagare: Kommunledning Värde: Kontinuerlig tillgång till aktuell, kvalitetssäkrad och sammanställd statistik. LÖNEKARTLÄGGNING Problem: Bristfällig statistik gällande lönespridning inom grupper med likvärdigt arbete. Beskrivning av lösningen: Genom att sammanställa befintlig information och sätta upp en konsekvent mall för analys blir det enkelt att göra jämförande analyser med stor flexibilitet. Nyckeltal: Heltidslön Mottagare: Kommunledning, Fackliga representanter Värde: Minska omotiverad lönespridning inom grupper med likvärdigt arbete. POLITIKERPORTALEN - IPAD Problem: Otillräcklig tillgång till uppdaterade, aktuella siffror för övergripande kommuninformation såsom personalstatistik och löner. Beskrivning av lösningen: En anpassad sammanställd visualisering av befintlig data från befintliga QlikView-applikationer. Nyckeltal: Antal anställda, Heltidslöner, Sjukfrekvenser, Antal Chefer. Mottagare: Förtroendevalda Värde: Ökad tillgänglighet till beslutsunderlag rörande HR.

3 HR-INFO TILL CHEFER - DASHBOARD Problem: Svårighet att sprida HR-information i organisationen. Beskrivning av lösningen: En tydlig och lättillgänglig personalkartläggning tydliggör viktiga styrtal för chefer på olika nivåer. Nyckeltal: 12 st av HR typ (se Personalstatistiken). Mottagare: Ansvars- och förvaltningschefer Värde: Sprida HR information i organisationen för exempelvis uppföljning, styrning och jämförelse. LAGERSALDON Problem: Manuella, tidskrävande beräkningar gällande lager med risk för fel vid lagersaldon. Nyckeltal: Summa Köpt nytt, Köpt & Sålt mellan kommuner, lagersaldon Mottagare av lösningen: Inköpare och administration Värde: Alltid tillgängliga rapporter och teoretiska lagersaldon. FAKTURAUPPFÖLJNING Problem: Behov av förenklad hantering och kvalitetssäkring av attesterade fakturor. Beskrivning av lösningen: Samkörning av attesterade fakturor från ekonomisystemet och data från fastighetssystemet. Används av fastighetsekonomer för att följa upp avvikelser. Mottagare: Fastighetsförvaltningen Värde: Möjlighet att systematiskt hitta avvikelser i fakturering. PERSONALFÖRMÅNER Problem: Omständlig manuell hantering av personalförmåner. Beskrivning av lösningen: Utveckling av en automatiserad beställningsrutin för Friskvårdskuponger. QlikView samlar data från Heroma och från tidigare beställning från Friskvårdskuponger AB. Från dessa genereras nya beställningslistor utifrån uppställda kriterier. Mottagare: Personalavdelningen Värde: Förenkling av personalförmånshantering och ökad tydlighet gentemot berörd personal.

4 REGISTERVÅRD AGRESSO Problem: Svårighet att skapa sammanställd information från affärssystemet Agresso. Beskrivning av lösningen: Ge ökad tillgänglighet till informationen i verksamhetssystemet. Presentera resultaträkningar nettokostnadsrapport, trend samt transaktioner. Mottagare: Lönekontoret Värde: Systematisk metodik för att hitta fel och avvikelser och därmed nå ökad kvalitet på beslutsunderlag. NYA RAPPORTER FÖR PROCAPITA INDIVID OCH FAMILJEOMSORG Problem: Behov av ökad och flexibel åtkomst till information i socialtjänstens verksamhetssystem avseende vårdstatistik. Hitta en lösning som ersätter befintliga rapportsystem. Beskrivning av lösningen: Data från Procapita IFO presenteras i QlikView vilket ger en enkel vy för uppföljning. Mottagare: Chefer inom vård och omsorg Värde: Bättre beslutsunderlag och effektivare uppföljning av trender och avvikelser. HANDLÄGGARAPPORT FÖR BISTÅNDSHANDLÄGGARE Problem: Brist på sammanställd statistik för handläggarnas arbete vilket resulterar i suboptimalt resursutnyttjande och svårigheter i planering. Beskrivning av lösningen: Effektivisera arbetet för 100 handläggare på kommunen. Informationen stödjer även kvalitetsansvariga, gruppledare och sektionschefer. Applikationen visar sammanställd information om genomförda och kommande händelser. Genom att belysa avvikelser och stöd för fastställda processer för att hantera dessa deviationer ökar kvaliteten på genomfört arbete. Lösningen åskådliggör även handläggarnas arbetsbelastning och arbetsfördelning mellan olika handläggare vilket optimerar resursplaneringen. Mottagare: Vård och omsorgsavdelningen Värde: Bättre personalplanering och effektivare handläggning genom mer rationella processer.

5 KVALITETSRAPPORT Problem: Felaktigheter i verksamhetssystemen skapar merarbete och ger felaktiga underlag för beslut. Beskrivning av lösningen: Genom att enkelt och effektivt påvisa avvikelser samt varningsmärka troliga fel upprätthålls hög datakvalitet i verksamhetssystemet. Mottagare: Vård och omsorgsavdelningen Värde: Genom en systematisk övervakning av grunddata höjs kvalitet på såväl underlag som utfört arbete. ANALYS AV DIGITAL NYCKELHANTERING OCH TIDSUPPFÖLJNING Problem: Bristfälliga rapporter i befintligt verksamhetssystem (Phoniro). Beskrivning av lösningen: Visa avvikelser och visualisera konstigt data. Möjlighet att jämföra utförd tid mot beställd tid och tydliggöra stora differenser. Ge bättre kontroll på utförd tid i innevarande månad. Ersätta befintliga rapportsystem. Mottagare: Vård och omsorgsavdelningen Värde: Flexibla rapporter för analys och distribution. GYMNASIESKOLOR ANALYS AV NYCKELTAL Problem: Svårigheter att ta fram och visualisera det data som används för kvalitetsredovisning och intern uppföljning. Problem med att övervaka felaktigt inmatade data i verksamhetssystem Extens. Beskrivning av lösning: Såväl kommunens centrala controller som respektive skolas rektor har nu möjlighet att via QlikView få en aktuell status och historik för sin verksamhet. Varje rektor har också möjlighet att enkelt kontrollera de nyckeltal som skickas till SCB. Kommunens controller har även ett datakvalitetsäkringsdokument som används för att hitta felaktiga registreringar i verksamhetssystemet Extens. Nyckeltal: Elevmängd, Lärartäthet, Betygsstatistik, Nationella prov v.s. kursbetyg. Mottagare: Central skolledning och respektive skola Värde: Kvalitetssäkrad redovisning av centrala nyckeltal med minskad administration.

6 GRUNDSKOLOR ANALYS AV NYCKELTAL Problem: Grundskolan hade svårt att ta fram och visualisera det data som används för intern uppföljning av kommunens grundskolor. Det fanns också en vilja att visualisera resultatet från programmet språket lyfter. Nyckeltal: Elevmängd. Nationella prov, Slutbetyg, Terminsbetyg, Skillnad betyg och NP åk 6 o 9 Mottagare: Central skolledning och respektive skola Värde: Genom att läsa in och kvalitetssäkra data i QlikView har kommunen och respektive grundskola fått möjlighet att följa upp verksamheten utifrån centrala nyckeltal. Förändringen har också inneburit en förenklad administration. OM EGBS CONSULTING egbs hjälper företag och organisationer att bli framgångsrika genom beslutsstöd och digital samverkan. Tillsammans med kunden skapar vi en tydlig förståelse av beslutsunderlag i en effektiv plattform för ett internt samarbete. egbs arbetar uteslutande med lösningar baserade på världsledande produkter och har två huvudsakliga affärsområden: Affärsanalys och Digitalt samarbete. Bolaget grundades 2008 i Uppsala och har idag 36 medarbetare. Vi har kontor i Uppsala (huvudkontor) och Stockholm och en omsättning på 40 Mkr. Vi har AA-rating hos Soliditet. Målet för oss på egbs är att hjälpa våra kunder till en effektivare och smartare vardag. Vi utgår alltid från varje kunds unika förutsättningar och skapar en skräddarsydd projektplan tillsammans med kunden. Gemensamt för våra uppdrag är att vi sätter verksamhetsnyttan i centrum. Vår styrka ligger i en bred branschkunskap, erfarna konsulter och lösningar som baseras på beprövade produkter. På egbs tar vi helhetsansvar för uppdrag som kräver kvalificerad projektledning. Vi arbetar också med analys, utveckling och förvaltning i befintliga verksamhetslösningar. Med QlikView sammanställer, kvalitetssäkrar och visualiserar vi informationen som finns dold i verksamhetskritiska system. Tillsammans med kunden utformar vi ett ledningssystem som effektiviserar rapportering och ger nya möjligheter för analys.

7 KONTAKT Vill du diskutera någon av våra lösningar? Kontakta någon av våra duktiga medarbetare med god insikt i våra kommunala projekt. Greger Blomster, , greger.blomster@egbs.se Joachim Boivie, , joachim.boivie@egbs.se Tomas Fagerström, , tomas.fagerstrom@egbs.se QLIKVIEW - BESLUTSSTÖD OCH AFFÄRSANALYS QlikView är ett innovativt Business Intelligence-verktyg som erbjuder snabb, kraftfull och visuell analys av din verksamhet utan de begränsningar, höga kostnader och komplexitet som traditionella BIverktyg medför. QlikView är specialdesignat för affärsanvändare och tillhandahåller omedelbart den information och kunskap du behöver för att kunna agera snabbare. Genom många projekt med nöjda kunder kan vi idag säga att vi är ett av de ledande företagen i Sverige när det gäller QlikView. Med QlikView skapar egbs ett ledningssystem för uppföljning och analys av ekonomi, försäljning, verksamhet och personal. Med automatiserade dataflöden skapas ett system som alltid visar korrekt och uppdaterad information. egbs är QlikView-partner med certifierade och erkänt kvalificerade konsulter och arkitekter. SYSTEM QlikView kan hämta information från alla typer av verksamhetssystem. Vi använder huvudsakligen normal databasåtkomst (exempelvis ODBC) eller webservices. Informationen kan enkelt kompletteras i enklare datakällor som Excel eller kommaseparerade exporter. I projekten ovan hämtas information från flera av följande system: Heroma, Visma, LandLord, Agresso, Kommunens Antivirusdatabas, KommWeb 2.0, ProCapita IFO, Siebel, Phoniro, Extens.

Skapa insikter till rätt beslut

Skapa insikter till rätt beslut Skapa insikter till rätt beslut Enklaste vägen till beslut med dynamiska rapporter Verksamhetskolls dashboards är tydliga och det är lätt att direkt ta till sig det väsentliga. Alla dimensioner i ditt

Läs mer

Visualisering och Dashboards

Visualisering och Dashboards Visualisering och Dashboards Compose IT Automation Dashboard per Lokation eller System Aktuell larmstatus Prioriteringsordning per KPI med trend/vecka Senaste månadens öppnade ärenden/dag Senaste månadens

Läs mer

BESLUTSSTÖD i Hudiksvalls kommun

BESLUTSSTÖD i Hudiksvalls kommun BESLUTSSTÖD i Hudiksvalls kommun PROCESSER SOM FINNS I BESLUTSSTÖDET STRATEGISK PLANERING I beslutsstödet kan kommunens styrmodell med vision och långsiktiga mål formuleras och kommuniceras. Detta ger

Läs mer

Uppföljande granskning av hemtjänsten

Uppföljande granskning av hemtjänsten www.pwc.se Revisionsrapport Uppföljande granskning av hemtjänsten Jenny Engelmark Cert. kommunal revisor Kalix kommun Uppföljande granskning av hemtjänsten Innehållsförteckning 1. Sammanfattning... 1 2.

Läs mer

PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT ProPortal

PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT ProPortal är en enkel, webbaserad ingång till ProMark både när det gäller att registrera sin egen tid, sina uppgifter, sin information och att utföra specifika arbetsuppgifter. körs i en webbläsare och kan även

Läs mer

Bristande IT- stöd för chefer sänker kvalitet inom kommunal vård och omsorg

Bristande IT- stöd för chefer sänker kvalitet inom kommunal vård och omsorg Bristande IT- stöd för chefer sänker kvalitet inom kommunal vård och omsorg I en ny undersökning bland kommunala chefer inom vård och omsorg framkommer att IT- stödet för rapportering och uppföljning brister.

Läs mer

Uppföljningsrapport IT-generella kontroller 2015

Uppföljningsrapport IT-generella kontroller 2015 Revisionsrapport Uppföljningsrapport IT-generella kontroller 2015 Uppsala kommun Gustaf Gambe Frida Ilander 15 september 2015 1 av 17 Innehållsförteckning Inledning... 3 Granskningens omfattning... 4 Sammanfattning...

Läs mer

Komplett HR med extra allt.

Komplett HR med extra allt. Komplett HR med extra allt. När det kommer till HR handlar det inte längre om vad man ska göra utan hur. Och frågar du oss så tycker vi bara det finns ett sätt: det enklast möjliga. Med Aditro Helhetslösning

Läs mer

Informators nya Officeerbjudande! Vi kan hjälpa er prestera smartare, snabbare och bättre!

Informators nya Officeerbjudande! Vi kan hjälpa er prestera smartare, snabbare och bättre! Utrullning av nytt Office Informators nya Officeerbjudande! Vi kan hjälpa er prestera smartare, snabbare och bättre! Utrullning av nytt Office Informator kan erbjuda er en modell för utrullning i 4 steg.

Läs mer

Redovisning av intern kontroll 2014 för miljö- och hälsoskyddsnämnden

Redovisning av intern kontroll 2014 för miljö- och hälsoskyddsnämnden 1 (1) MILJÖ- OCH HÄLSOSKYDDSNÄMNDEN Datum Diarienummer 2014-11-28 2013-005797- AD Till miljö- och hälsoskyddsnämndens sammanträde den 10 december 2014 Redovisning av intern kontroll 2014 för miljö- och

Läs mer

UCR Uppsala Clinical Research Center

UCR Uppsala Clinical Research Center 27 nov 2013 UCR Uppsala Clinical Research Center Lena Ohrt Grünberg Eva Jacobsson Anja Kyllönen Administrativ Chef Projektledare Ekonom Academic Research Organization (ARO) UCR:s övergripande mål är att

Läs mer

PROGRAMVARULEVERANTÖRERNA. SRF tar pulsen på F R A M T I D S S P A N I N G PROGRAMVARULEVERANTÖRER REDOVISNING

PROGRAMVARULEVERANTÖRERNA. SRF tar pulsen på F R A M T I D S S P A N I N G PROGRAMVARULEVERANTÖRER REDOVISNING SRF tar pulsen på PROGRAMVARULEVERANTÖRERNA Just nu är det stort fokus på automatiseringar i redovisningsbranschen. Teknikutvecklingen möjliggör att mer tid kan läggas på kvalificerade arbetsuppgifter

Läs mer

+ Kunder berättar. Älvsbyhus AB. Kontaktperson: Magnus Burström IT chef Besöksadress: Ställverksvägen 6 942 81 Älvsbyn Telefon: 0929-162 00

+ Kunder berättar. Älvsbyhus AB. Kontaktperson: Magnus Burström IT chef Besöksadress: Ställverksvägen 6 942 81 Älvsbyn Telefon: 0929-162 00 + Kunder berättar + AB Kontaktperson: Magnus Burström IT chef Besöksadress: Ställverksvägen 6 942 81 Älvsbyn Telefon: 0929-162 00 Hustillverkaren som gör det möjligt för fler att bygga nyckelfärdiga hus

Läs mer

Hitta guldgruvor och jaga tidstjuvar. Kompletta affärssystem för bemanning och rekrytering.

Hitta guldgruvor och jaga tidstjuvar. Kompletta affärssystem för bemanning och rekrytering. Hitta guldgruvor och jaga tidstjuvar. Kompletta affärssystem för bemanning och rekrytering. intelliplan intelliplan Intelliplan Om företaget Vi hjälper kunder att hitta gömda guldgruvor. 2 Intelliplan

Läs mer

Stärk konkurrenskraften med effektiv HRM.

Stärk konkurrenskraften med effektiv HRM. Stärk konkurrenskraften med effektiv HRM. Välkommen till Bluegarden HR-plus. Vad behöver du för att jobba smartare med HR och lön? Arbetar du på en stor offentlig eller privat verksamhet med höga krav

Läs mer

REVISIONSRAPPORT. Interkommunala ersättningar inom gymnasieverksamheten och ersättning till friskolor. Granskning av. Vallentuna kommun.

REVISIONSRAPPORT. Interkommunala ersättningar inom gymnasieverksamheten och ersättning till friskolor. Granskning av. Vallentuna kommun. REVISIONSRAPPORT Granskning av Interkommunala ersättningar inom gymnasieverksamheten och ersättning till friskolor Vallentuna kommun Augusti 2003 Carin Markström (1) Innehållsförteckning 1. Sammanfattande

Läs mer

Lösningar för en bättre arbetsvardag

Lösningar för en bättre arbetsvardag Lösningar för en bättre arbetsvardag Effektivare, tryggare och roligare Effectplan tar organisationen från en konventionell budget till en verksamhetsplanering där ni arbetar med rullande och aktivitetsbaserade

Läs mer

Granskning av anställningar och avslut i lönesystemet och tilldelning av behörigheter till dokumentationssystem

Granskning av anställningar och avslut i lönesystemet och tilldelning av behörigheter till dokumentationssystem Karin Norrman Elgh Översiktlig revisionsrapport Granskning av anställningar och avslut i lönesystemet och tilldelning av behörigheter till dokumentationssystem Vara kommun Anställningar och avslut i lönesystemet

Läs mer

Årshjul SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE 2015-12-18

Årshjul SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE 2015-12-18 Årshjul SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE 2015-12-18 Styrkedjan Källa: Skolverket och Skolinspektionen Årshjul - SKA O N SKA-dag 2 15 oktober SCB D HJÄRNAN VILL HA KUL J F SKA-dag 3 Attitydundersökningar M

Läs mer

Blekingesjukhuset. Internkontroll. Marie Edvardsson 2014-11-18

Blekingesjukhuset. Internkontroll. Marie Edvardsson 2014-11-18 Blekingesjukhuset Internkontroll 2014 Marie Edvardsson 2014-11-18 Rapport uppföljning av 2014 års interna kontrollplaner Utanordning av lön. Kontrollmoment att rätt person belastar rätt ansvar och period.

Läs mer

Visma Projekt & Ekonomi Helhetslösning från försäljning till ekonomiadministration

Visma Projekt & Ekonomi Helhetslösning från försäljning till ekonomiadministration Visma Projekt & Ekonomi Helhetslösning från försäljning till ekonomiadministration FOKUSERA PÅ LÖNSAMMA PROJEKT OCH FÅ KONTROLL PÅ DIN EKONOMI! Visma Projekt & Ekonomi en helhetslösning med allt du behöver

Läs mer

Intressent- och behovskarta

Intressent- och behovskarta Dokument nr: Version: Status: Sida: 1 Utgåva (0)6 Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Leveransrapport ehälsa/mobilitet 1403 Dokumentbeskrivning: Intressent- och behovskarta Utfärdat av: Utf datum: Godkänt

Läs mer

Canon Business Services

Canon Business Services Canon Business Services Förändrar ditt företag Canon Business Services När konsumenternas beteenden ändras påverkar det hur företagen drivs och fungerar hur organisationer bygger och säljer sina produkter

Läs mer

Jeeves BI 3.0 JEEVES WORLD 2012 LASSE HELLBERG. Copyright 2012 Jeeves Information Systems AB

Jeeves BI 3.0 JEEVES WORLD 2012 LASSE HELLBERG. Copyright 2012 Jeeves Information Systems AB Jeeves BI 3.0 JEEVES WORLD 2012 LASSE HELLBERG Copyright 2012 Jeeves Information Systems AB Vad? Varför? Hur? Business Discovery: Business User-Driven BI App Model Remixability and Reassembly Social and

Läs mer

Så arbetar svenska koncerner med Business Intelligence

Så arbetar svenska koncerner med Business Intelligence Så arbetar svenska koncerner med Business Intelligence Affecto är enligt Dataföreningens 20 000 medlemmar det IT-företag som bäst förstår kundernas behov, som tillhandahåller rätt kompetens, till rätt

Läs mer

PROMOBILE APP FÖR EFFEKTIV REGISTRERING AV TID OCH FRÅNVARO

PROMOBILE APP FÖR EFFEKTIV REGISTRERING AV TID OCH FRÅNVARO PROMOBILE APP FÖR EFFEKTIV REGISTRERING AV TID OCH FRÅNVARO Med appen ProMobile kan medarbetarna registrera närvaro, frånvaro och tid på olika aktiviteter i sin mobiltelefon oavsett var de arbetar. De

Läs mer

Översyn av chefsorganisation

Översyn av chefsorganisation PM 1 (5) Datum Diarienr/Dplankod 2011/295 Centrala förvaltningen Staben Åsa Nylander, Controller 0224 361 75 (även mobil) asa.nylander@heby.se Kommunstyrelsen Översyn av chefsorganisation Förslag till

Läs mer

ProMobile PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT PROMOBILE EN NY APP FÖR SMARTTELEFONER

ProMobile PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT PROMOBILE EN NY APP FÖR SMARTTELEFONER PROMOBILE EN NY APP FÖR SMARTTELEFONER Med appen kan alla mobila och resande medarbetare registrera närvaro, frånvaro och tid på olika uppgifter i sin mobiltelefon när och var som helst. De kan också se

Läs mer

Yttrande till kommunrevisionen över granskning av attester för utbetalningar

Yttrande till kommunrevisionen över granskning av attester för utbetalningar KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Backlund Thomas Datum 2018-05-22 Diarienummer KSN-2018-1368 Kommunstyrelsen Yttrande till kommunrevisionen över granskning av attester för utbetalningar Förslag till

Läs mer

Digitaliseringsstrategi för Vallentuna kommun

Digitaliseringsstrategi för Vallentuna kommun 2019-01-14 KS 2018.327 1.4.5.3 KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Digitaliseringsstrategi för Vallentuna kommun Fastställd av kommunfullmäktige 2019-01-14 11 Avdelning/enhet med ansvar för revidering: Kommunledningskontoret/Ekonomiavdelningen

Läs mer

IKT plan för utbildningsnämnden 2015

IKT plan för utbildningsnämnden 2015 IKT plan för utbildningsnämnden 2015 Information- och kommunikationsteknik (IKT) ses allt mer som ett strategiskt utvecklingsområde. Enligt Värmdö kommuns IKT-policy som antogs 2013-06-12 av kommunfullmäktige

Läs mer

Hultsfreds kommun Antagen av Kommunfullmäktige 2005-11-28. Lönepolicy

Hultsfreds kommun Antagen av Kommunfullmäktige 2005-11-28. Lönepolicy Hultsfreds kommun Antagen av Kommunfullmäktige 2005-11-28 Lönepolicy Innehåll LÖNEPOLITISKA RIKTLINJER... 3 Utvecklingsarbete... 4 Mål... 4 Ansvarsfördelning... 4 Grunder... 6 Förutsättningar och ansvar...

Läs mer

Är din plattform redo för High Performance?

Är din plattform redo för High Performance? Är din plattform redo för High Performance? Få optimal utdelning av din investering i Dynamics eller nu och i framtiden. Delta på Dynamics-dagen och se branschmoduler, tilläggslösningar och tjänster som

Läs mer

Kvalitetsberättelse för 2017

Kvalitetsberättelse för 2017 Tjänsteskrivelse 1(5) VIMON 2017/000308/739 Id 25472 Socialnämnden Kvalitetsberättelse för 2017 Förslag till beslut Socialnämnden godkänner kvalitetsberättelsen för 2017 och lägger informationen till handlingarna.

Läs mer

Upphandling av gemensamt upphandlings- och avtalshanteringssystem

Upphandling av gemensamt upphandlings- och avtalshanteringssystem Socialförvaltningen Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-08-07 Handläggare Eva-Lotta Elmér Telefon: 08-508 25 187 Till Socialnämnden 2017-08-22 Upphandling av gemensamt upphandlings-

Läs mer

Slutrapport 2017 års internkontroll

Slutrapport 2017 års internkontroll TJÄNSTEUTLÅTANDE Sida 1 av 6 Socialförvaltningen Andreas Järvenpää Datum Dnr Sid 2017-12-18 SN-2017-5 1 (4) Slutrapport 2017 års internkontroll Socialförvaltningens förslag till beslut Socialnämnden godkänner

Läs mer

Monica Jansson, Kvalitetsredovisning skoladministrationen läsåret

Monica Jansson, Kvalitetsredovisning skoladministrationen läsåret Monica Jansson, 0586-482 31 monica.jansson@degerfors.se Kvalitetsredovisning skoladministrationen läsåret 2016-2017 2 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Förutsättningar... 3 3 Uppföljning av åtgärder

Läs mer

Arkivbeskrivning för kommunstyrelsens verksamhet

Arkivbeskrivning för kommunstyrelsens verksamhet ARKIVBESKRIVNING 1 (8) Arkivbeskrivning för kommunstyrelsens verksamhet Beskrivning av myndighetens allmänna handlingar Fastställd: Kommunstyrelsen, 2019-04-09 68 Omfattar: Kommunstyrelsens verksamheter

Läs mer

E-hälsostrategi för socialförvaltningen

E-hälsostrategi för socialförvaltningen TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Kristina Appert 2019-03-12 SN 2019/0197.11.01 Tel 0480-450950 Socialnämnden E-hälsostrategi för socialförvaltningen 2019-2025 Förslag till beslut Socialnämnden

Läs mer

Avvikelser, klagomål. och synpunkter inom. Vård- och omsorgsnämnden. verksamheter. Antaget

Avvikelser, klagomål. och synpunkter inom. Vård- och omsorgsnämnden. verksamheter. Antaget RIKTLINJE Avvikelser, klagomål och synpunkter inom vård- och omsorgsnämndens verksamheter Antaget av Vård- och omsorgsnämnden Antaget 2019-02-26 Giltighetstid Dokumentansvarig Tillsvidare, dock längst

Läs mer

Beslutad av kommunfullmäktige , 2016KS/0157

Beslutad av kommunfullmäktige , 2016KS/0157 Digital agenda 2020 1 (12) Förord Den digitala agendan för Värmdö har arbetats fram med delaktighet av företrädare från samtliga verksamheter i kommunen. Arbetet har letts av Kommuniktions- och IT-avdelningen

Läs mer

PROPORTAL WEBBASERAT GRÄNSSNITT TILL PROMARK

PROPORTAL WEBBASERAT GRÄNSSNITT TILL PROMARK PROPORTAL WEBBASERAT GRÄNSSNITT TILL PROMARK är den webbaserade ingången till ProMark både för chefer och löneadministration samt anställda. I portalen kan man registrera sin egen tid, sina arbetsuppgifter

Läs mer

Boka kostnadsfri workshop!

Boka kostnadsfri workshop! Branschlösning för dig som verkar i sektorerna för Bygg, Service & Underhåll och Entreprenad Vi har verktygen du behöver för full styrning över dina projekt, från anbud till genomförande och avslut shaping

Läs mer

Projekt Nyckeltal inom individ och familjeomsorg (IFO) Möjligheter och svårigheter

Projekt Nyckeltal inom individ och familjeomsorg (IFO) Möjligheter och svårigheter 2010-08-24 Handläggare Anders Langemark Projekt Nyckeltal inom individ och familjeomsorg (IFO) Möjligheter och svårigheter Deltagande kommuner I detta projekt medverkar individ och familjeomsorgen (IFO)

Läs mer

Översyn av styrdokument och utarbetande av digitaliseringsprogram för Stockholms stad

Översyn av styrdokument och utarbetande av digitaliseringsprogram för Stockholms stad Sida 1 (4) 2019-05-23 Handläggare Kerstin Henningsson Telefon: 0850823016 Till stadsdelsnämnd 2019-06-13 Översyn av styrdokument och utarbetande av digitaliseringsprogram för Stockholms stad Yttrande till

Läs mer

ATTESTREGLEMENTE FÖR SJÖBO KOMMUN

ATTESTREGLEMENTE FÖR SJÖBO KOMMUN 1(5) ATTESTREGLEMENTE FÖR SJÖBO KOMMUN 1 Omfattning För att upprätthålla en god intern kontroll krävs bl.a. ändamålsenliga regelverk och rutiner för kontroll av verifikationer. Kontroller i enlighet med

Läs mer

Ny i HR-rollen 1. Ny i HR-rollen. Detta måste du ha koll på

Ny i HR-rollen 1. Ny i HR-rollen. Detta måste du ha koll på Ny i HR-rollen 1 Ny i HR-rollen Detta måste du ha koll på Ny i HR-rollen 1 Innehåll Sida 2 Inledning 3 Förväntningar på HR-rollen 4 Så, var ska man börja? 5 En HR-modell i fyra nivåer 6 Förstå organisationen

Läs mer

FRAMTIDENS DIGITALA EKONOMIFUNKTION

FRAMTIDENS DIGITALA EKONOMIFUNKTION FRAMTIDENS DIGITALA EKONOMIFUNKTION Framtidens ekonomifunktion Som ekonomichef har du en viktig roll och ett stort ansvar. Ekonomifunktionen är central i varje företag och fungerar inte den får bolaget

Läs mer

Årsredovisning 2014, Drätselkontoret. Årsredovisning 2014, Drätselkontoret

Årsredovisning 2014, Drätselkontoret. Årsredovisning 2014, Drätselkontoret Årsredovisning 2014, Drätselkontoret 1 Köpings kommun 2 Årsredovisning 2014, Drätselkontoret Året som gått: Det påbörjade arbetet med beslutsstödsystem har fortsatt genom att utveckla och förenkla för

Läs mer

Yttrande över Inspektionen för vård och omsorgs tillsyn av rapporering av ej verkställda beslut med dnr /2015

Yttrande över Inspektionen för vård och omsorgs tillsyn av rapporering av ej verkställda beslut med dnr /2015 OMSORGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Maarit Rajamäki 2016-09-28 OSN-2016-0071 Magnus Johannesson Omsorgsnämnden Yttrande över Inspektionen för vård och omsorgs tillsyn av rapporering av

Läs mer

Implementation av ifenix. En översikt

Implementation av ifenix. En översikt Implementation av ifenix En översikt 2 (6) Implementation Innehållsförteckning Projektstart 3 Resursanpassad implementation 3 Personlig implementation 3 Masterdata 3 Artiklar 4 Leverantörer 4 Kunder 4

Läs mer

Erbjudande Procapita Förskola/Grundskola

Erbjudande Procapita Förskola/Grundskola Public Erbjudande Procapita Förskola/Grundskola Hösten 2016 Bo-Lennart Rönnqvist Tieto Sweden Healthcare & Welfare bo-lennart.ronnqvist@tieto.com Verktyg som kan underlätta Aktivitet snabbregistrering

Läs mer

MySecretary. Digital Medarbetare

MySecretary. Digital Medarbetare MySecretary Digital Medarbetare Digital Medarbetare En digital medarbetare tillhandahåller administrativa tjänster till kunder och kommunikationen sker digitalt via e-mail och även integrerat i kundens

Läs mer

Beskrivning Ledningssystem Socialförvaltningen

Beskrivning Ledningssystem Socialförvaltningen Dnr: SN 64-2012/5 Beskrivning Ledningssystem Socialförvaltningen Antagen av Socialnämnden 2014-03-26 Dokumentansvarig (tjänstetitel och namn) Förvaltningschef - Ingmar Ångman Dokumentnamn (samma som filnamn)

Läs mer

e-handel i praktiken 2013-04-10 Mikael Wickström, Chef inköpsenheten, Avdelningen för Verksamhetsstöd mikael.wickstrom@skatteverket.

e-handel i praktiken 2013-04-10 Mikael Wickström, Chef inköpsenheten, Avdelningen för Verksamhetsstöd mikael.wickstrom@skatteverket. e-handel i praktiken 2013-04-10 Mikael Wickström, Chef inköpsenheten, Avdelningen för Verksamhetsstöd mikael.wickstrom@skatteverket.se Agenda Helhetssyn Organisation Förutsättningar ehandel Skatteverket

Läs mer

Bristande IT- stöd hindrar rektorer från det pedagogiska uppdraget

Bristande IT- stöd hindrar rektorer från det pedagogiska uppdraget Bristande IT- stöd hindrar rektorer från det pedagogiska uppdraget I en undersökning bland landets rektorer i kommunala skolor framkommer att IT- stödet för rapportering och uppföljning hindrar många rektorer

Läs mer

MEDBORGARSERVICE I FRAMTIDENS SMARTA FÖRVALTNING JÄRFÄLLA KOMMUN

MEDBORGARSERVICE I FRAMTIDENS SMARTA FÖRVALTNING JÄRFÄLLA KOMMUN MEDBORGARSERVICE I FRAMTIDENS SMARTA FÖRVALTNING JÄRFÄLLA KOMMUN André Hagberg 47 år Hässelby Stockholm Gatuingenjör Chef medborgarservice Intern projektledare Chef Kontaktcenter Järfälla kommun Projektledare

Läs mer

December Rapport avseende löpande granskning Uddevalla kommun

December Rapport avseende löpande granskning Uddevalla kommun December 2015 Rapport avseende löpande granskning Uddevalla kommun Innehåll Inledning 1 Utförd granskning 2 Sammanfattande bedömning 6 Inledning Bakgrund Som ett led i den löpande revisionen har vi i denna

Läs mer

Om Bool. Snabbfakta. Vi var först i Sverige med att uppnå guldstatus i Microsofts partnernätverk inom portaler.

Om Bool. Snabbfakta. Vi var först i Sverige med att uppnå guldstatus i Microsofts partnernätverk inom portaler. Om Bool Bool föddes våren 2008 med väldigt tydliga mål redan från början. Vi skulle helt enkelt bli marknadsledande på portallösningar på Microsoft SharePoint i Sverige. Situationen var spännande för det

Läs mer

Lägesrapport folkhögskolekansliet

Lägesrapport folkhögskolekansliet Lägesrapport folkhögskolekansli Presentationen innehåller: 1. En genomgång av nuläget på folkhögskolekansliet 2. Ett underlag inför samtal om framtida organisation av folkhögskolorna ägda av Västra Götalandsregionen

Läs mer

Utbildningsoch. arbetslivsförvaltningen

Utbildningsoch. arbetslivsförvaltningen Handlingsplan för digitalisering PLAN fastställd av gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden samt barn- och utbildningsnämnden Framtagen av utbildnings- och Datum x2018-09-18 Gäller 2017 2022 Ärendenr BUN

Läs mer

Lomma kommun Digitalisering. Patrik Flensburg

Lomma kommun Digitalisering. Patrik Flensburg Lomma kommun Digitalisering Patrik Flensburg Lomma kommun Lomma kommun har drygt 24 000 invånare. Bjärred: 9 700 invånare Lomma: 10 700 invånare Flädie: 250 invånare. Övriga; Borgeby, Fjelie, Önnerup,

Läs mer

Förenkla jobbvardagen med HR-tjänster från Aditro. Administration av HR / Lön / Reseräkning

Förenkla jobbvardagen med HR-tjänster från Aditro. Administration av HR / Lön / Reseräkning Förenkla jobbvardagen med HR-tjänster från Aditro Administration av HR / Lön / Reseräkning Visste du att HR-administration utgör två tredjedelar av det totala HR-arbetet? Att HR är en stor och viktig del

Läs mer

1(10) systematiska kvalitetsarbete. Barn- och ungdomsförvaltningen

1(10) systematiska kvalitetsarbete. Barn- och ungdomsförvaltningen 1(10) Barn- och ungdomsförvaltningens systematiska kvalitetsarbete Barn- och ungdomsförvaltningen Februari 2018 2018-01-19 1 (10) 2(10) Innehåll 1. INLEDNING...2 1.1. Om systematiskt kvalitetsarbete...2

Läs mer

Hypergene Beslutsstöd. Informationsmöte om ramavtalen för beslutsstödssystem. Stockholm

Hypergene Beslutsstöd. Informationsmöte om ramavtalen för beslutsstödssystem. Stockholm Hypergene Beslutsstöd Informationsmöte om ramavtalen för beslutsstödssystem Stockholm 2016-10-25 Josef Dahdouli, Produktansvarig myndigheter Niklas Wictor, Affärsansvarig myndigheter Hypergene AB beslutsstöd

Läs mer

Karlshamns kommun Kartläggning av avslutade chefstjänster

Karlshamns kommun Kartläggning av avslutade chefstjänster Karlshamns kommun Kartläggning av avslutade chefstjänster 17 november 2017 Lars Eriksson Negin Nazari Bakgrund Under 2016 har Karlshamns kommun figurerat i dagspressen för att flera toppchefer har avslutat

Läs mer

IBM Power BI for CPG & Retail on Microsoft Surface TM. Av IBM Microsoft Solution Practice - Kanada

IBM Power BI for CPG & Retail on Microsoft Surface TM. Av IBM Microsoft Solution Practice - Kanada IBM Power BI for CPG & Retail on Microsoft Surface TM Av IBM Microsoft Solution Practice - Kanada Inledning Resursintensiva industrier som CPG och professionella tjänster har ofta ställts inför utmaningen

Läs mer

Innehåll. Planacys flexibilitet och skalbarhet ger er en långsiktig investering 3

Innehåll. Planacys flexibilitet och skalbarhet ger er en långsiktig investering 3 planacy Innehåll Det här är Planacy 3 Planacys flexibilitet och skalbarhet ger er en långsiktig investering 3 Hur Planacy ger er en snabbare, säkrare och mer kollaborativ planeringsprocess 3 Planacy ger

Läs mer

Talent Manager. Nordens största leverantör av HR- och rekryteringsverktyg +46 (0)

Talent Manager. Nordens största leverantör av HR- och rekryteringsverktyg +46 (0) Talent Manager Nordens största leverantör av HR- och rekryteringsverktyg +46 (0)8-400 200 08 www.hr-manager.se info@hr-manager.se HR Manager Talent Solutions Stockholm, Sverige Talent Manager Flexibelt

Läs mer

(8) Ev. sammanfattning och reflektion: En av de 11 kommunerna har svarat vet ej då ansvaret låg i annan nämnd.

(8) Ev. sammanfattning och reflektion: En av de 11 kommunerna har svarat vet ej då ansvaret låg i annan nämnd. 11-11-02 1 (8) Sammanställningsunderlag från länen om systematisk dokumentation och uppföljning (verksamhetsuppföljning) av barn och unga placerade i familjehem eller HVB Sammanställda uppgifter från:

Läs mer

Business Intelligence

Business Intelligence Business Intelligence Styr verksamheten utifrån aktuella siffror som visar hur ditt företag mår idag Vi kan nu se svart på vitt hur det ligger till inom varje område vilket gör att vi kan identifiera risker

Läs mer

Frågor och svar om Hållbarhetsportalen

Frågor och svar om Hållbarhetsportalen [ Frågor och svar om Hållbarhetsportalen Systemstöd för hållbar utveckling och redovisning [ Ansvarsfull utveckling Frontwalker 2013 Regeringsgatan 26 111 53 Stockholm 08-790 36 00 info@frontwalker.se

Läs mer

Lärarlönelyftet. Rev Politiskt beslut om statsbidrag för höjda lärarlöner Utfärdad 11 februari 2016, SFS 2016:100

Lärarlönelyftet. Rev Politiskt beslut om statsbidrag för höjda lärarlöner Utfärdad 11 februari 2016, SFS 2016:100 Lärarlönelyftet Rev 201605120 Politiskt beslut om statsbidrag för höjda lärarlöner Utfärdad 11 februari 2016, SFS 2016:100 1 Lärarlönelyftet i korthet En regeringssatsning på kvalitet och attraktivitet

Läs mer

Information från avdelning äldreomsorg

Information från avdelning äldreomsorg Information från avdelning äldreomsorg 2018-10-10 Ny kommundirektör Katarina Kämpe Katarina börjar sin anställning i Täby den 7 januari Hon arbetar nu som kommundirektör i Sollentuna Lokalt valresultat

Läs mer

Human Capital Management: investera i medarbetarna och skapa en kultur präglad av kontinuerlig utveckling

Human Capital Management: investera i medarbetarna och skapa en kultur präglad av kontinuerlig utveckling Cornerstone HCM Human Capital Management: investera i medarbetarna och skapa en kultur präglad av kontinuerlig utveckling Ett av de viktigaste målen för Human Resources är att se till verksamheten hela

Läs mer

Första året med Sympa Undersökning:

Första året med Sympa Undersökning: Första året med Sympa Undersökning: Hur Sympa HR har påverkat kunders organisationer ett år efter implementeringen SUMMERING Vilka var förändringarna hos Sympa HR-kunders organisationer ett år efter implementeringen?

Läs mer

E-strategi för Strömstads kommun

E-strategi för Strömstads kommun E-strategi för Strömstads kommun Antagen 2016-11-24 KF 134 1. Sammanfattning 3 2. Förutsättningar 3 3. Syfte 3 4. Vision och övergripande mål 3 5. Områden med avgörande betydelse för kommunens mål 4 6.

Läs mer

Yttrande över kommunrevisionens granskning av kommunens kontroll över externa kostnader

Yttrande över kommunrevisionens granskning av kommunens kontroll över externa kostnader KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Datum Diarienummer Backlund Thomas 2018-08-14 KSN-2018-1970 Kommunstyrelsen Yttrande över kommunrevisionens granskning av kommunens kontroll över externa kostnader Förslag

Läs mer

IT-strategi. Krokoms kommun

IT-strategi. Krokoms kommun IT-strategi Krokoms kommun Krokoms kommuns styrdokument STRATEGI avgörande vägval för att nå målen PROGRAM verksamheter och metoder i riktning mot målen PLAN aktiviteter, tidsram och ansvar POLICY Krokoms

Läs mer

Vi hjälper transportföretag att jobba smartare

Vi hjälper transportföretag att jobba smartare Vi hjälper transportföretag att jobba smartare I den här foldern kan du läsa hur transpa AB 0524 48 00 10 marknad@transpa.se www.transpa.se Med transpa får du bättre koll samtidigt som du jobbar mindre

Läs mer

Guide för användande av Asylsjukvårdsplattformen

Guide för användande av Asylsjukvårdsplattformen Guide för användande av Asylsjukvårdsplattformen Till beslutsfattare och medarbetare i landsting/regioner Finns även tillgänglig digitalt på www.uppdragpsykiskhalsa.se Om guiden Detta dokument är en guide

Läs mer

December 2014. Rapport avseende löpande granskning Uddevalla kommun

December 2014. Rapport avseende löpande granskning Uddevalla kommun December 2014 Rapport avseende löpande granskning Uddevalla kommun Innehåll Inledning 1 Utförd granskning 2 Sammanfattande bedömning 6 Inledning Bakgrund Som ett led i den löpande revisionen har vi i denna

Läs mer

Paketerad med erfarenhet. Tillgänglig för alla.

Paketerad med erfarenhet. Tillgänglig för alla. En enkel tjänst för sammanhållen hantering av anställdas och elevers användarkonton, inloggning och behörigheter. Paketerad med erfarenhet. Tillgänglig för alla. Personer kommer och personer går. Digitala

Läs mer

Lyckas med outsourcing av lön och HR Whitepaper

Lyckas med outsourcing av lön och HR Whitepaper bluegarden.se Lyckas med outsourcing av lön och HR Whitepaper Kan din verksamhet tjäna på att outsourca hela eller delar av löne- och HRadministrationen? Detta whitepaper ger dig underlag att fatta korrekta

Läs mer

Ks 352 Dnr 2014.0294.759. Kommunstyrelsen beslutar

Ks 352 Dnr 2014.0294.759. Kommunstyrelsen beslutar Ks 352 Dnr 2014.0294.759 Uppföljning av granskning kring kvalitet inom socialtjänsten Kommunstyrelsen beslutar 1. Att till kommunrevisorerna överlämna ovanstående svar avseende granskning kring kvalitet

Läs mer

Vi gjorde under 2014 av med 20 mnkr för mycket

Vi gjorde under 2014 av med 20 mnkr för mycket Utbildning Gävle Vi gjorde under 2014 av med 20 mnkr för mycket men vi har för mycken vi har 20 000 barn och elever 5 800 Kommunal verksamhet 5 000 platser i förskola 350 platser i pedagogisk omsorg

Läs mer

Hur framtidssäkrar vi socialtjänsten?

Hur framtidssäkrar vi socialtjänsten? Hur framtidssäkrar vi socialtjänsten? Inledning Agenda Nationell samverkan - Vision e-hälsa 2025 Kraftsamling SKL Inera SKL Kommentus Några exempel på SKL:s arbete inom socialtjänsten Några egenheter Inledning

Läs mer

Granskning av lönesystem

Granskning av lönesystem www.pwc.se Revisionsrapport Anna Gröndahl Granskning av lönesystem Vingåker kommun Innehållsförteckning 1. Sammanfattande revisionell bedömning... 1 2. Inledning... 2 2.1. Bakgrund... 2 2.2. Uppdrag...

Läs mer

Kampanj Förskola Grundskola. 2014 Tieto Corporation

Kampanj Förskola Grundskola. 2014 Tieto Corporation Kampanj Förskola Grundskola Verktyg som kan underlätta Aktivitet snabbregistrering Betyg på Engelska Förnyelse av inkomst Personalkompetens Personliga Inställningar Skolpliktsbevakning UpptagningsOmråde

Läs mer

Uppföljning av individuella genomförandeplaner för handikappomsorgen per 31 december 2009

Uppföljning av individuella genomförandeplaner för handikappomsorgen per 31 december 2009 Uppföljning av individuella genomförandeplaner för handikappomsorgen per 31 december 2009 Maria Sandberg Februari 2010 Dnr Son 2010/41 2009-01-29 1 (6) Innehåll 1. BAKGRUND...2 2. SYFTE...2 3. METOD...2

Läs mer

Projektplan GIS STADSMILJÖ- OCH SERVICEFÖRVALTNINGEN (9) Dnr STN-1121/2015

Projektplan GIS STADSMILJÖ- OCH SERVICEFÖRVALTNINGEN (9) Dnr STN-1121/2015 STADSMILJÖ- OCH SERVICEFÖRVALTNINGEN 2015-09-01 1 (9) Dnr STN-1121/2015 Projektplan GIS 1. Mål Staden ska ha ett väl fungerande GIS med lättillgänglig och logisk åtkomst till geografisk information. GIS

Läs mer

Rådgivningsstödet webb. Beskrivning och tjänstespecifika villkor

Rådgivningsstödet webb. Beskrivning och tjänstespecifika villkor Rådgivningsstödet webb Beskrivning och tjänstespecifika Innehåll... 2 1. INLEDNING... 2 2. BAKGRUND... 2 3. REFERENSER... 2 4. Termer och begrepp... 2 5. BESKRIVNING AV TJÄNSTEN... 2 6. ANSLUTNING TILL

Läs mer

Regionservice. Målstyrning

Regionservice. Målstyrning Regionservice Målstyrning Innehåll Presentation Bakgrund och utmaningar Syfte med målstyrning Beskrivning av målstyrningsmodell Verktyg för visualisering, analys och uppföljning Från data till beslut struktur,

Läs mer

Enheten för Administration och kommunikation TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: KN 2017/424

Enheten för Administration och kommunikation TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: KN 2017/424 Enheten för Administration kommunikation TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: 2017-03-15 KN 2017/424 Handläggare: David Malmberg Tjänsteutlåtande Ärendebeskrivning Alla nämnder bolag ska upprätta interna kontrollplaner

Läs mer

Vallentunas väg till en digital samhällsbyggnadsprocess. Sanna Sparr Olivier och Markus Ek

Vallentunas väg till en digital samhällsbyggnadsprocess. Sanna Sparr Olivier och Markus Ek Vallentunas väg till en digital samhällsbyggnadsprocess Sanna Sparr Olivier och Markus Ek Huvudtrender och utmaningar i kommunal sektor i Stockholmsområdet Bostadsbyggande Teknikutveckling Befolkningsökning

Läs mer

- effektiv kvalitetssäkring för överförmyndarverksamheten

- effektiv kvalitetssäkring för överförmyndarverksamheten - effektiv kvalitetssäkring för överförmyndarverksamheten Ett verksamhetssystem för alla Sveriges kommuners överförmyndarförvaltningar Provivus är verksamhetssystemet som kvalitetssäkrar och effektiviserar

Läs mer

Skapa värde för verksamheten genom affärsplanerings- & prognosprocessen. Sara Lindberg, 2014-05-08

Skapa värde för verksamheten genom affärsplanerings- & prognosprocessen. Sara Lindberg, 2014-05-08 Skapa värde för verksamheten genom affärsplanerings- & prognosprocessen Sara Lindberg, 2014-05-08 Vi är Skandia kortsiktighetens fiende Ledande, oberoende och kundstyrd bank- och försäkringskoncern Erbjuder

Läs mer

Förenkla leveransen av nästa generations kundupplevelse. PureConnect

Förenkla leveransen av nästa generations kundupplevelse. PureConnect Förenkla leveransen av nästa generations kundupplevelse PureConnect Förenkla och säkerställ kvaliteten i kundrelationerna Vi valde PureConnect för dess enkla allt-i-ett-arkitektur Vi ville inte längre

Läs mer

KVALITETSSÄKRING Hemtjänst

KVALITETSSÄKRING Hemtjänst KVALITETSSÄKRING Hemtjänst Sammanfattning Information om utförarens ansvar i arbetet med Phoniro Care samt omvårdnadsförvaltningens uppföljningsarbete och avstämning. Konsekvenser vid uppmärksammade avvikelser.

Läs mer