Berit Hagblom. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 19 juni 2017

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Berit Hagblom. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 19 juni 2017"

Transkript

1 Sammanträdesdatum 15 Plats och tid Fröjdekulla, Alsterbro, klockan Beslutande Christina Davidson, ordförande (KS) Birgit Andersson (SPF) Monika Petersson (PRO) Berit Hagblom (SPF) Gunbritt Häggebrink (PRO) Brith-Louise Fagerstrand (TSN) Bodil Johansson (OMN) Maj Inger Mukka (PRO) ersättare för Britt Holgert (PRO) Övriga deltagande Anita Andersson, ersättare (SPF) Stig-Roland Fagergård, ersättare (KS) Kenneth Petersson, ersättare (TSN) Jörgen Antonsson, fastighetsskötare, föredragande, 14 Maria Andersson, kostchef, föredragande, 15 Emmelie Thorén, områdesledare, föredragande, 15 Emma Adrian, hållbarhetsstrateg, föredragande, 16 Inger Rydbrink, utredningssekreterare Utses att justera Berit Hagblom Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 19 juni 2017 Underskrifter Sekreterare Ordförande Justerande Inger Rydbrink Christina Davidson Berit Hagblom Paragrafer Organ Sammanträdesdatum Bevis Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens officiella anslagstavla i förvaltningshuset. Kommunala pensionärsrådet Datum för anslagsuppsättande Datum för anslagsnedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunstyrelseförvaltningen, förvaltningshuset, Nybro Underskrift Christina Davidson G:\KS\Administrativa enheten\protokoll\kommunala pensionärsrådet\2017\ Protokoll från Kommunala pensionärsrådet.docx

2 Sammanträdesdatum 16 Följande ärenden behandlas på sammanträde: 11 Sammanträdets öppnande 12 Val av justerare 13 Genomgång av föregående sammanträdesprotokoll 14 Information om verksamheten på Fröjdekulla 15 Information om kostverksamheten 16 Återkoppling av visionsöversyn 17 Besvarande av remiss avseende medborgarförslag om att det ska finnas en laglig graffitivägg i Nybro 18 Statistikrapport över gynnande beslut som inte verkställts inom tre månader från beslutsdatum, kvartal , omsorgsnämnden 19 Aktuella frågor inom pensionärsorganisationerna 20 Rapporter 21 Övrigt

3 Sammanträdesdatum Sammanträdets öppnande Ordföranden Christina Davidson (KS) hälsar välkommen till dagens sammanträde och förklarar det påbörjat.

4 Sammanträdesdatum Val av justerare I tur att justera är Berit Hagblom (SPF). Beslut Kommunala pensionärsrådet beslutar att utse Berit Hagblom (SPF) att jämte ordföranden justera dagens protokoll.

5 Sammanträdesdatum Genomgång av föregående sammanträdesprotokoll Protokoll från senaste sammanträde den 28 februari 2017 med kommunala pensionärsrådet har tidigare skickats ut till ledamöter och ersättare. Birgit Andersson (SPF) önskar ytterligare förtydligande om rutinerna runt läkemedelsgenomgångarna ( 7 e). Christina Davidson och Bodil Johansson kompletterar muntligt det i protokollet lämnade svaret. Beslut Kommunala pensionärsrådet beslutar att notera informationen till protokollet.

6 Sammanträdesdatum Information om verksamheten på Fröjdekulla Fastighetsskötaren Jörgen Antonsson berättar och visar pensionärsrådet runt på Fröjdekulla, som idag inrymmer tre olika verksamheter: förskola, särskilt boende/korttidsboende och HVB-hem. Beslut Kommunala pensionärsrådet beslutar att notera informationen till protokollet.

7 Sammanträdesdatum Information om kostverksamheten Kostchefen Maria Andersson och områdesledaren Emmelie Thorén informerar om kostverksamheten och besvarar samtidigt de frågeställningar som pensionärsorganisationerna framförde vid presidieberedningen. Måltidsservice lagar sammanlagt en miljon portioner varm mat till kommunens barn, ungdomar och kunder inom omsorgen. Enkätundersökningar genomförs regelbundet. Kundnöjdheten var 91 procent under Under 2017 samarbetar måltidsservice med omsorgsförvaltningen i projektet Mat- och måltidsmiljö Det pågår en revidering av riktlinjerna för måltidsverksamheten, där man också tar hjälp av en dietist, så att man bland annat följer de nya rekommendationer som kommit från Livsmedelsverket. Kostråd och matråd möjliggör deltagande från olika grupperingar inom verksamheten och från kunder inte minst. Leveranserna av matvaror sker via en samlastningscentral, som är belägen i Kalmar. För att möjliggöra inköp av mer närproducerat, har upphandlingarna av matvaror delats upp i mindre delar. För att få matdistribution krävs en biståndsbedömning. Specialkost kräver intyg från läkare, sjuksköterska eller dietist. Kunderna läggs in i ett kostdataprogram som näringsberäknar så att alla kunderna får det som behövs. I dataprogrammet görs också recepten. Nordiska näringsrekommendationer och tallriksmodellen är styrande när näringsvärdet beräknas. Man lagar så mycket mat som möjligt från grunden. Flexbuss ansvarar för matdistributionen portioner per dag levereras i matväskor med individuell information om kundernas önskemål för leverans. Vid fisk och soppa finns en alternativrätt. Efterrätt serveras helgdagar, när det serveras soppa och vid speciella tillfällen. Större helger uppmärksammas alltid och då serveras traditionell mat. I matsedelsgruppen finns det möjlighet för alla som vill vara med och delge synpunkter. Matsedeln lämnas i förväg till alla med matdistribution. Där finns också alternativrätterna angivna. Inom omsorgsverksamheten ansvarar omsorgsassistenterna för att kunderna får information om t ex alternativrätter.

8 Sammanträdesdatum (forts) Kommunala pensionärsrådet pekar på vikten av att lagom portioner läggs upp på tallrikarna. Ibland upplever kunder också att portionerna är alltför stora och att man får slänga mycket mat. Hur maten läggs upp på tallrikarna är också viktig för aptiten. Personalen behöver också tänka på hur man placerar matgästerna runt bordet. Synpunkterna tas med till möte med enhetscheferna. Vad gäller önskemålet om kräm och mjölk som efterrätt varje dag, är det inte möjligt med ordinarie utrustning och personal. Beslut Kommunala pensionärsrådet beslutar att notera informationen till protokollet.

9 Sammanträdesdatum Återkoppling av visionsöversyn Vid kommunala pensionärsrådets sammanträde den 28 februari 2017 presenterades underlaget för pågående visionsöversyn inom Nybro kommun. Därefter har pensionärsorganisationerna haft möjlighet att påverka resultatet genom att besvara den enkät som var framtagen för ändamålet. Vid dagens sammanträde redovisar hållbarhetsstrategen Emma Adrian det fortsatta arbetet med visionsöversynen. Förslaget till ny vision för Nybro kommun har kommit på remiss till kommunala pensionärsrådet sedan presidieberedningen. Underlaget skickades ut tillsammans med kallelse och PM. Senast den 22 juni 2017 ska remissvaret vara inlämnat. Förslag till ny vision Ett enkelt vardagsliv med atmosfär av närhet, gemenskap och design lyfter oss mot framtiden! Med nytänkande, kultur och formgivning öppnar vi oss mot världen. Vatten, skog och landskap inspirerar till aktivt liv och rekreation. Mångfald, tolerans och medmänsklighet präglar samvaron. Här finns livet! Vi berikas av våra miljöer och starka näringar som formats av historien med glasbruk, industri, jord- och skogsbruk. Vi är stolta över nytänkande, kultur och formgivning som sätter Nybro kommun på kartan både lokalt och globalt. Med mångfald av människor, föreningar och näringar är mänskliga värden, närhet och meningsfull fritid viktiga ingredienser för ett bra liv. Vi tror på människan och hållbar framtid! Inneboende kreativitet och skaparlust tas tillvara och gemensamt formar vi ett rikt och meningsfullt liv tillsammans. Nybro är platsen där historia möter framtid i en småländsk atmosfär av tradition och påhittighet. Vi är naturligt trygga i att framgång kommer ur den kluriga envisheten som lett oss hit och bär oss framåt. Vi är visionärer med fötterna på jorden. Kom med du också! Kommunala pensionärsrådets hantering av ärendet Stig-Roland Fagergård (KS) framför, med stöd av Berit Hagblom (SPF), att det finns en risk för att människor inte känner igen sig i beskrivningen kreativa och därför avstår från deltagande. Ordföranden Christina Davidson föreslår att ansvaret för besvarande av remissen överlämnas till organisationerna och att svaret anmäls till kommunala pensionärsrådets nästa sammanträde.

10 Sammanträdesdatum (forts) Beslut Kommunala pensionärsrådet beslutar att överlämna till organisationerna att jobba fram ett remissvar för kommunala pensionärsrådets räkning samt att lägga remissvaret som en anmälan till kommande sammanträde. Utdrag till: Emma Adrian, hållbarhetsstrateg

11 Sammanträdesdatum Besvarande av remiss om medborgarförslag om att det ska finnas en laglig graffitivägg i Nybro Bakgrund Den 5 januari 2017 lämnade Jakob Johansson in ett medborgarförslag till kommunfullmäktige enligt följande: Förslaget Jag tycker att det ska finnas en laglig graffitivägg i Nybro. Motiveringen Jag tycker att det är bra med en laglig vägg för att jag är intresserad av graffitimålning och vill kunna utveckla mig utan att åka till Kalmar. Jag tycker att det ligger rätt i tiden för att Nybro kommun har precis investerat i en stor graffitimålning på Kulturhuset Kristallen. Jag har läst om flera kommuner som satsat på en laglig vägg och där har klotter och skadegörelse minskat. Graffiti är inte bara klotter utan det finns även väldigt många duktiga konstnärer som vet vad de håller på med och gör riktigt fina konstverk. Med en laglig vägg bidrar kommunen till att alla ska kunna utöva sin hobby. Förslag på lämpliga väggar är: Baksidan på tegelbyggnaden, korset Engshyttegatan och Tunnelgatan. (Passar bra för att det har utsatts för klotter som inte tas bort. Då kan man måla över den med något man lagt ner lite tid på). Gångtunnlar mot Åkrahäll. Jakob Johansson Smedjegatan 5 B Nybro Beredning av ärendet Kommunfullmäktige beslutade den 20 februari 2017, 30, att remittera medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsens arbetsutskott hade ärendet uppe för beredning vid sammanträde den 15 mars 2017 och beslutade då att remittera medborgarförslaget till teknik- och samhällsbyggnadsnämnden, lärande- och kulturnämnden, Nybro Bostads AB, ungdomsrådet, kommunala pensionärsrådet, funktionshinderrådet och Fryshuset för yttrande senast inom sex månader.

12 Sammanträdesdatum (forts) Svaret ska vara kommunstyrelsens tillhanda senast den 4 september Förslag till yttrande från kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet ställer sig positiv till medborgarförslaget, under förutsättning att det sker under ordnade former. Beslut Kommunala pensionärsrådet beslutar att ställa sig positiv till medborgarförslaget, under förutsättning att det sker under ordnade former samt att protokollsutdraget av denna paragraf utgör kommunala pensionärsrådets yttrande på remissen. Utdrag till: Kommunstyrelsen

13 Sammanträdesdatum 27 Typ av bistånd 18 Statistikrapport över gynnande beslut som inte verkställts inom tre månader från beslutsdatum, kvartal , omsorgsnämnden Statistikrapport över beslut enligt 4 kap.1 socialtjänstlagen (SoL), som den 31 mars 2017 inte har verkställts inom tre månader från dagen för beslut. Antal dagar från dagen för beslut Beslut Man Kvinna Tackat nej till erbjudande Kommunala pensionärsrådet beslutar att notera informationen till protokollet. Demensboende Särskilt boende 126 X X Särskilt boende 261 X X X Särskilt boende 235 X X Verkställt Särskilt boende 96 X Särskilt boende 101 X Särskilt boende 102 X Särskilt boende 114 X X Särskilt boende 154 X X Särskilt boende 150 X X Särskilt boende 180 X X Särskilt boende 173 X Särskilt boende 191 X X Särskilt boende 247 X X (avslutat) Särskilt boende 186 X X Särskilt boende 115 X X Särskilt boende 127 X X

14 Sammanträdesdatum Aktuella frågor inom pensionärsorganisationerna Vid presidieberedningen lyftes följande frågor för besvarande i samband med dagens sammanträde: a) Lägesrapport om Kvarnbacken Verksamhetschefen för särskilt boende, Monica Antonsson, har den 16 maj 2017 skriftligt redovisat läget för Kvarnbacken enligt följande: Nedstängningen Den 24 april 2017 stängdes korttidsverksamheten ned på Kvarnbacken och två veckor efter flyttade även sjuksköterskor, rehabiliteringsenheten och mötesplats till nya lokaler i Ljunghaga. En tid innan hade även enhetschefer planerare och administratör flyttat till föreningshuset vid simhallen. Planeringen med att flytta ut omsorgstagare till nya korttidsplatser samt att hitta nya arbetsplatser till medarbetare som haft sin tjänst på Kvarnbacken, har pågått under hela våren Samtliga omsorgstagare har erbjudits nya korttidsplatser på Fröjdekulla, Stallgården eller i Madesjö. Nya arbeten har kunnat erbjudas inom omsorgsförvaltningen till berörd personal. Arbetet med att ordna fram ersättningslokaler, samordna utflyttning av administrativ personal och att tömma Kvarnbacken på inventarier, har letts av Jan Lagerqvist som varit tillfälligt anställd. Planering och verkställighet för att flytta ut omsorgstagare och personal, har letts av undertecknad och enhetschef. Med tanke på Kvarnbackens storlek och innehåll har nedstängningen gått klart över förväntan. Befintlig personal följde med omsorgstagarna till nya platser under första veckan för att de skulle få en bra övergång. Många inventarier har tagits tillvara i verksamheter, både inom äldreomsorgen och andra förvaltningar. Resterande användbara möbler har hämtats av RIA, Lindra, Återbruket etc och kommer därmed till användning. Slutligen har en del trasiga och skamfilade inventarier kastats. Arbetet framåt Nu startar arbetet med att planera för nya Kvarnbacken, som ska stå klart under hösten En arbetsgrupp bildas med olika professioner för att planera för det mjuka innehållet, som exempelvis arbetsmetoder, rutiner för samarbete runt omsorgstagaren, mat och måltider, aktiviteter, anhörigstöd och mycket mera. Vår tanke är att involvera demensanhörigföreningen i vissa avsnitt.

15 Sammanträdesdatum (forts) Efter sommaren är det även dags att starta upp rekrytering för de medarbetare som ska arbeta på nya Kvarnbacken. Ett 70-tal undersköterskor ska rekryteras och förhoppningsvis även några med specialkompetens i demens. Vi har också fått förmånen att kunna utbilda två sjuksköterskor och sex undersköterskor till Silviasystrar i demensomsorg genom en 2 år lång utbildning via Silviahemmet i Stockholm. De medarbetare som blir antagna kommer senare att arbeta på nya Kvarnbacken och tillföra ny kunskap genom utbildning, handledning och i vardagsarbetet runt den enskilde. Upphandlingar för larmsystem, inventarier m m ska också startas upp efter sommaren Vi ser fram emot ett nytt och fint Kvarnbacken under senhösten 2018! b) Rapport från dagverksamheten för demenssjuka Enhetschefen Maria Klingström har den 24 maj 2017 skriftligt besvarat frågan enligt följande: Dagverksamheten för demenssjuka har haft igång sin verksamhet i knappt 2 år. De har egna lokaler på Jutegården. Verksamheten har i budget 3,8 årsarbetare. Inledningsvis var det få gäster i verksamheten, men sedan en tid tillbaka ser man att den trenden har brutits. Anhörigsamordnaren Lenitha Petersson har hjälpt till att sprida information om dagverksamheten och det har gett mycket gott resultat. För tillfället har vi 23 gäster inskrivna. Gästerna är i verksamheten från några timmar i veckan upp till fem dagar i veckan. Till hösten 2017 kommer dagverksamheten att öppna upp för gäster även på sena eftermiddagar/kvällar ett par gånger i veckan. Innehållet på dagverksamheten är varierat och individanpassat. Det finns t ex en promenadgrupp som är ute och går en gång per vecka. De gäster som är intresserade av musikunderhållning kan tillsammans med personalen ta del av utbudet på mötesplatsen på Jutegården. Det finns också musikunderhållning en gång per vecka, som riktas enbart till dagverksamhetens gäster. En gång i veckan besöks dagverksamheten av en vårdhund. Andra återkommande aktiviteter är t ex brädspel, filmvisning, gymnastik, tidningsläsning, bakning och gemensam lunch. Det sker också aktiviteter utifrån årstiderna, så som t ex plantering och midsommarfirande. Gäster har även tillsammans med personalen följt med Solbussen på utflykter.

16 Sammanträdesdatum (forts) Det gensvar man får från gäster och anhöriga är att de uppskattar dagverksamheten och man arbetar kontinuerligt med att utveckla verksamheten utifrån varje gästs behov. Målsättningen är att erbjuda gästerna socialt utbyte, stimulerande aktiviteter och stöd och struktur i vardagen. Vi vill ge varje gäst en meningsfull vardag. Vid frågor eller synpunkter, får ni gärna kontakta mig per telefon eller e-post. Ni når mig på eller maria.klingbjer@nybro.se. c) Planerarnas funktion i omsorgsförvaltningen Verksamhetschefen för särskilt boende Monica Antonsson har den 16 maj 2017 skriftligt besvarat frågan enligt följande: För att avlasta enhetscheferna inom äldreomsorgen skapades planerartjänster under Huvuduppgiften för dem var då att arbeta med den dagliga planeringen runt omsorgstagare i hemtjänst och särskilt boende samt att avlasta enhetscheferna med mycket detaljarbete. Ett digitalt planeringssystem skulle startas upp, men införandet av det dröjde på grund av överprövningar i upphandling. Planerarna har då fått jobba manuellt. Under våren 2017 har Intraphone äntligen kunnat startas och snart har hälften av hemtjänstgrupperna implementerat det nya planeringsverktyget. Under hösten 2016 lade omsorgsförvaltningens bemanningsenhet ned och arbetsuppgifterna flyttades ut på planerarna i enheterna. Denna uppgift samt införande av nytt planeringssystem har gjort att planerarna har blivit oumbärliga för enhetscheferna. De är en stor avlastning i detaljfrågor och ger enhetscheferna möjlighet att vara en närvarande ledare för sina arbetsgrupper. Beslut Kommunala pensionärsrådet beslutar att notera informationen till protokollet.

17 Sammanträdesdatum Rapporter Inga rapporter finns att lämna vid dagens sammanträde.

18 Sammanträdesdatum Övrigt a) Närtrafik till Svartbäcksmåla Anita Andersson (SPF) påpekar att det inte går att beställa Närtrafik till Svartbäcksmåla och undrar om det går att ändra på detta? Christina Davidson informerar om att det är Kalmar Läns Trafik AB som hanterar dessa frågor. Det diskuteras en hel del förändringar och Christina Davidson föreslår att företrädare för Kalmar Läns Trafik AB bjuds in till ett av kommunala pensionärsrådets sammanträden i höst b) Städning Gunnbritt Häggebrink (PRO) uttalar sitt gillande till beslutet att lokalvården ska städa kundernas lägenheter inom omsorgsverksamheten istället för omsorgsassistenterna. Brith-Louise Fagerstrand (TSN) har dock tagit emot synpunkter på att det blir ytterligare en eller flera personer som kommer in i hemmet och att man inte upplever det positivt. c) Matlagning i hemmet Gunnbritt Häggebrink (PRO) undrar om det finns möjlighet att få hjälp med matlagning i hemmet och får svaret att det förekommer, men i väldigt låg omfattning. d) Delade turer Berit Hagblom (SPF) undrar hur arbetet med delade turer fortskrider? Christina Davidson redovisar att det vid nästa sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott ska lämnas en fördjupad redovisning. Till stora delar är det en schemateknisk fråga och inte så enkel att lösa. e) Fixartjänsten Monika Petersson (PRO) uttalar sitt gillande avseende Fixartjänsten, som hon upplever vara väldigt positiv. Beslut Kommunala pensionärsrådet beslutar att bjuda in företrädare för Kalmar Läns Trafik AB till ett av höstens sammanträden samt

19 Sammanträdesdatum (forts) att notera informationen till protokollet.

Nybro kommun Sammanträdesprotokoll Blad Sammanträdesdatum 1 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Fryshuset, Nybro, klockan

Nybro kommun Sammanträdesprotokoll Blad Sammanträdesdatum 1 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Fryshuset, Nybro, klockan Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Fryshuset, Nybro, klockan 09.00-12.30 ande Britt Holgert, ordförande (PRO) Birgit Andersson (SPF) Monika Petersson (PRO) Gunnbritt Häggebrink (PRO) Bodil Johansson (C)

Läs mer

Britt Holgert. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 15 december 2017

Britt Holgert. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 15 december 2017 Sammanträdesdatum 49 Plats och tid Rugstorps lantgård, klockan 09.00-12.00 ande Christina Davidson, ordförande (KS) Birgit Andersson (SPF) Britt Holgert (PRO) Monika Petersson (PRO) Gunnbritt Häggebrink

Läs mer

Berit Hagblom. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 11 december 2018

Berit Hagblom. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 11 december 2018 Sammanträdesdatum 39 Plats och tid Björken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 09.00-11-30 ande Christina Davidson, ordförande (C) Birgit Andersson (SPF) Monika Petersson (PRO) Berit Hagblom (SPF) Gunnbritt

Läs mer

Nybro kommun Sammanträdesprotokoll Blad Sammanträdesdatum 34 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Orrefors Park, klockan

Nybro kommun Sammanträdesprotokoll Blad Sammanträdesdatum 34 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Orrefors Park, klockan Sammanträdesdatum 34 Plats och tid Orrefors Park, klockan 09.00-11.40 Beslutande Christina Davidson, ordförande (KS), 22-29 Britt Holgert (PRO), ordförande 30-32 Birgit Andersson (SPF) Monika Petersson

Läs mer

Susanne Johansson, handläggare på omsorgsförvaltningen Emma Adrian, hållbarhetsstrateg Irene Sjödahl, sekreterare. Kommunala pensionärsrådet

Susanne Johansson, handläggare på omsorgsförvaltningen Emma Adrian, hållbarhetsstrateg Irene Sjödahl, sekreterare. Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Björken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 09.00-11.50 ande Christina Davidson, ordförande (KS) Anita Andersson (SPF) Monika Petersson (PRO) Mildred Persson (OMN) Gunbritt

Läs mer

Brith-Louise Fagerstrand. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 6 mars Bevis

Brith-Louise Fagerstrand. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 6 mars Bevis Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Arbetsmarknadsenheten, Herkulesgatan 10, Nybro, klockan 09.00-12.00 ande Britt Holgert, ordförande (PRO) Gunbritt Häggebrink (PRO) Brith-Louise Fagerstrand (TSN) Bodil

Läs mer

Beslutande. Övriga deltagande. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen Underskrifter.

Beslutande. Övriga deltagande. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen Underskrifter. Sammanträdesdatum 45 Kommunala Pensionärsrådet 2016-12-06 Plats och tid Liljas Arena, Arenahyllan, klockan 09.00-11.55 ande Christina Davidson (KS), ordförande Birgit Andersson (SPF) Gunbritt Häggebrink

Läs mer

Gunbritt Häggebrink. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 12 juni Bevis

Gunbritt Häggebrink. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 12 juni Bevis Sammanträdesdatum 14 Plats och tid Mejeriet, Fabriksgatan 12, Nybro, klockan 09.00-12.00 ande Christina Davidson, ordförande (KS) Gunbritt Häggebrink (PRO) Birgit Andersson (SPF) Monika Petersson (PRO)

Läs mer

Berit Hagblom (SPF) Jan Darrell, kommunchef, 37 Sulev Pull, VD Nybro Bostads AB, 42 Peter Mattsson, sekreterare. Gunda Martinsson.

Berit Hagblom (SPF) Jan Darrell, kommunchef, 37 Sulev Pull, VD Nybro Bostads AB, 42 Peter Mattsson, sekreterare. Gunda Martinsson. Sammanträdesdatum 52 Plats och tid Almens äldreboende, Nybro, klockan 09.00-11.40 ande Britt Holgert (PRO), ordförande Birgit Andersson (SPF) Ingegerd Lagercrantz (PRO) Gunda Martinsson (SPF) Brith-Louise

Läs mer

Inger Rossbol. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen

Inger Rossbol. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen Sammanträdesdatum 12 Plats och tid Eken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 15.00-16.30 Beslutande Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Ann-Sofie

Läs mer

Beslutande. Övriga deltagande. Brith-Louise Fagerstrand. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen

Beslutande. Övriga deltagande. Brith-Louise Fagerstrand. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen Sammanträdesdatum 27 Plats och tid Aktivitetshus Jutegården, Nybro, klockan 09.00-10.40 Beslutande Christina Davidson, ordförande Birgit Andersson (SPF) Gunbritt Häggebrink (PRO) Gunda Martinsson (SPF)

Läs mer

Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Christina Lönnqvist (S) Ann-Sofie Birgersson (C)

Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Christina Lönnqvist (S) Ann-Sofie Birgersson (C) Sammanträdesdatum 23 Plats och tid Eken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 15.00-16.30 Beslutande Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Christina

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl Plats och sammanträdestid Beslutande Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl 13.00-15.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och

Läs mer

Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Christina Lönnqvist (S) Ann-Sofie Birgersson (C)

Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Christina Lönnqvist (S) Ann-Sofie Birgersson (C) Sammanträdesdatum 36 Plats och tid Glass Factory, Boda Glasbruk, klockan 15.00-17.10 Beslutande Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Christina

Läs mer

Kostpolitiskt program

Kostpolitiskt program Kostpolitiskt program i Kumla kommun Vision Program Policy Regler Handlingsplan Riktlinjer Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Nämnd Innehållsförteckning Syfte 3 Vision 3 Uppföljning och revidering 3 Inledning

Läs mer

Sten Fransson, ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Stig Nordling (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Birgitta Frödin (SPF)

Sten Fransson, ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Stig Nordling (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Birgitta Frödin (SPF) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrum, Skive, kl. 13.30 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Stig

Läs mer

Nybro kommun Sammanträdesprotokoll Blad

Nybro kommun Sammanträdesprotokoll Blad Sammanträdesdatum 307 113 Dnr KS 2016-30 Mat- och måltidspolicy för Nybro kommun Bakgrund och sammanfattning Kommunfullmäktige i Nybro kommun fastställde den 22 februari 2010, 36, Mat- och måltidspolicy

Läs mer

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Rapport angående Mötesplats i Lit 5 Information

Läs mer

Kommunkontoret, Heby, 8 december 2014. Sekreterare Paragrafer 107-113 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby, 8 december 2014. Sekreterare Paragrafer 107-113 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-12.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Susanna Hansson (M), ersättare för Gudrun Wängelin-Lernskog

Läs mer

Lars-Gunnar Hellström. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen

Lars-Gunnar Hellström. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen Sammanträdesdatum 189 Plats och tid Eken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 10.30-11.05 Beslutande Christina Davidson, ordförande (C) Mikael Svanström, vice ordförande (S) Lars-Gunnar Hellström (C) Peter

Läs mer

Kommunkontoret, Heby 24 november Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby 24 november Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.45 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Karl-Arne Larsson (C) Ulf Mattsson

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Plats och sammanträdestid Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl 13.00-15.15 Beslutande Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden

Läs mer

Nybro kommun Sammanträdesprotokoll Blad Sammanträdesdatum 329 Kommunfullmäktige

Nybro kommun Sammanträdesprotokoll Blad Sammanträdesdatum 329 Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 329 165 Dnr KS 2016-30 Antagande av Mat- och måltidspolicy för Nybro kommun Bakgrund och sammanfattning Kommunfullmäktige i Nybro kommun fastställde den 22 februari 2010, 36, Mat- och

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-08-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 augusti kl. 15.00-16.15

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Måndag 27 februari 2017, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Måndag 27 februari 2017, kl Plats och sammanträdestid Beslutande Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Måndag 27 februari 2017, kl 13.00-15.15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och

Läs mer

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Evelina Lilja, sekreterare Kerstin Hallgren, controller Anne-Louise Jansson, avdelningschef.

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Evelina Lilja, sekreterare Kerstin Hallgren, controller Anne-Louise Jansson, avdelningschef. Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Jonas Ås (S) Maria

Läs mer

Nybro kommun Sammanträdesprotokoll Blad Sammanträdesdatum 527 Kommunfullmäktige

Nybro kommun Sammanträdesprotokoll Blad Sammanträdesdatum 527 Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 527 288 Dnr 2015/000102 Antagande av Kommunplan 2016-2018 Sammanfattning Enligt kommunfullmäktiges beslut ska kommunstyrelseförvaltningen senast under december 2015 lämna en ekonomisk

Läs mer

Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Christina Lönnqvist (S) Ann-Sofie Birgersson (C)

Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Christina Lönnqvist (S) Ann-Sofie Birgersson (C) Sammanträdesdatum 55 Plats och tid Eken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 15.00-16.45 ande Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Christina Lönnqvist

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Älgen, Barnhemsgatan 13, Köping, kl Beslutande

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Älgen, Barnhemsgatan 13, Köping, kl Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Älgen, Barnhemsgatan 13, Köping, kl 14.00-17.00 ande Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Barbro Andersson (S) för Hans Andersson (S) Marie Oskarsson

Läs mer

Tallgården, Östervåla, 19 juni 2014, kl 09.30. Sekreterare Paragrafer 63-75 ANSLAG/BEVIS

Tallgården, Östervåla, 19 juni 2014, kl 09.30. Sekreterare Paragrafer 63-75 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00 14.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Olof Nilsson (S), ersättare

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jan-Olov Hangren, PRO Vagnhärad Jerker Löfgren, SPF

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jan-Olov Hangren, PRO Vagnhärad Jerker Löfgren, SPF Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-02-11 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00 11.20 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

Gunnel Warme (PRO) Stig Vigermyr (SPF) Håkan Dahlgren, Vd Energibolagen, 5 Lina Andersdotter, översiktsplanerare, 6 Peter Mattsson, sekreterare

Gunnel Warme (PRO) Stig Vigermyr (SPF) Håkan Dahlgren, Vd Energibolagen, 5 Lina Andersdotter, översiktsplanerare, 6 Peter Mattsson, sekreterare Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Nybro Energi AB, lokal Mejseln, klockan 09.00-11.55 ande Christina Davidson, (KS), ordförande Ingrid Persson (PRO) Birgit Andersson (SPF) Gunda Martinsson (SPF) Börje

Läs mer

Beslutande. Övriga deltagande. Monika Petersson. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen

Beslutande. Övriga deltagande. Monika Petersson. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Vitsippans förskola Nybro, klockan 09.00-11.30 ande Christina Davidson, ordförande Birgit Andersson (SPF) Ingegerd Lagercrantz (PRO) Gunda Martinsson (SPF) Britt Holgert

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e vice ordförande

Läs mer

Stig-Roland Fagergård. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 21 februari Bevis

Stig-Roland Fagergård. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 21 februari Bevis Sammanträdesdatum 15 Plats och tid Eken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 08.00-12.20 Beslutande Christina Davidson, ordförande (C) Mikael Svanström, vice ordförande (S) Lars-Gunnar Hellström (C) Daniel

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lena Kandergård (S), ordförande Jonas Ås (S), 1:e vice ordförande Börje Wahlund (M), 2:e vice

Läs mer

Margareta Karlsson, Förvaltningschef Cecilia Vestergaard, Områdeschef Thomas Holm, Ekonom Åsa Engberg, Förvaltningssekreterare

Margareta Karlsson, Förvaltningschef Cecilia Vestergaard, Områdeschef Thomas Holm, Ekonom Åsa Engberg, Förvaltningssekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Sammanträdesrummet våning 2, Marnäsliden, 13:00 14:30 Beslutande ledamöter Åsa Bergkvist (S) Lars Handegard (V) Torbjörn Tomtlund(M) Gunnar Grahn (S) Ann-Katrin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Val av ordförande och vice ordförande 4. Information från demensteamet 6

Val av ordförande och vice ordförande 4. Information från demensteamet 6 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Presentationsrunda 3 Val av ordförande och vice ordförande 4 Föregående protokoll 5 Information från demensteamet 6 Delgivningar

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Mötesrum 11 Onsdag den 25 januari 2017 kl.08:15-12:20

Mötesrum 11 Onsdag den 25 januari 2017 kl.08:15-12:20 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Mötesrum 11 Onsdag den 25 januari 2017 kl.08:15-12:20 Beslutande Åke Bertils (S) ordförande Sigbritt Persson (S) Lisbeth

Läs mer

Kommunkontoret, måndag 9 november 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, måndag 9 november 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS - KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 9.00 11.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Carola Eriksson (S) Bodil Persson (M) Maud

Läs mer

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson, PRO Ljusdal. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson, PRO Ljusdal. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Enåsenrummet, 10:00-12:00 Beslutande: Helena Brink (C), ordförande Jan Nilsson, PRO Ljusdal Göte Burefjord, SPF Järvsö Ewy Sjögren, SKPF Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00 1(18) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 20 november 2018 kl. 08:00-14:00, ajournering för lunch kl. 11:30-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid

Läs mer

Plats och tid: Sammanträdesrummet, kommunhuset, kl :30

Plats och tid: Sammanträdesrummet, kommunhuset, kl :30 Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2018-05-18 Plats och tid: Sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 10.00-11:30 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Martina Johansson

Läs mer

Rådet för funktionshindrade och pensionärer. Plats och tid Kommunhuset, Fullmäktigesalen i Svalöv, kl Beslutande

Rådet för funktionshindrade och pensionärer. Plats och tid Kommunhuset, Fullmäktigesalen i Svalöv, kl Beslutande 1(9) Plats och tid Kommunhuset, Fullmäktigesalen i Svalöv, kl. 13.00-15.10 Beslutande Anders Svärd (S), ordf. Ida Andersson (C), tjg. ersättare för Eva Olofsson (C), vice ordf. Ann Pettersson (M) Ingrid

Läs mer

Gun-Maid Håkansson (S) Susanna Hansson (M), 16-19, Kommunkontoret, Heby, 27 mars 2013, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Gun-Maid Håkansson (S) Susanna Hansson (M), 16-19, Kommunkontoret, Heby, 27 mars 2013, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-11.30 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie Jansson (S) Maipato

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (13)

Sammanträdesprotokoll 1 (13) Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 17.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, vice

Läs mer

Mikael Svanström, ordförande (S) Peter Lilja, vice ordförande (M) Kaj Göransson (S) Jonny Andersson (KD) ersättare för Christina Davidson (C)

Mikael Svanström, ordförande (S) Peter Lilja, vice ordförande (M) Kaj Göransson (S) Jonny Andersson (KD) ersättare för Christina Davidson (C) Sammanträdesdatum 7 Plats och tid Björken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 08.30-10.30 ande Mikael Svanström, ordförande (S) Peter Lilja, vice ordförande (M) Kaj Göransson (S) Jonny Andersson (KD) ersättare

Läs mer

Kvalitetsansvarig Lena Bergman Nämndsekreterare Birgitta Schmidt Friskvårdssamordnare Catrine Oscarson. Kommunkontoret den 30 sept (f.m.

Kvalitetsansvarig Lena Bergman Nämndsekreterare Birgitta Schmidt Friskvårdssamordnare Catrine Oscarson. Kommunkontoret den 30 sept (f.m. 2014-09-19 1(6) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, Årjäng, den 19 september kl 10.00-11.30 Beslutande Ledamöter Hans Karlsson, v ordf Birgitta Åseby, SPF Elsie Olsson, SPF, PRO Lisbeth Larsson, SPF Stina

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2012-08-16 1 (7) Plats och tid Stadshuset, torsdag 16 augusti 2012, kl 09:30 12:00 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Gösta Öhman, PRO JaanEric Lundqvist, SKPF Gunilla Bergstedt,

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 14.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Anders Svärd (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Anna Berg von Linde (M), tjg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2015-04-23 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Gunnar Lindbergs arbetsrum, kl 09:30 12:15 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Brith Fäldt, samhällsbyggnadsnämnden Gösta Öhman,

Läs mer

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Sammanträdesrummet, Marnäsliden kl. 13:00-14:50 Beslutande ledamöter Åsa Bergkvist (S) Lars Handegard (V) Torbjörn Tomtlund (M) Ann-Katrin

Läs mer

Kommunstyrelsen (8)

Kommunstyrelsen (8) Kommunstyrelsen 2012-06-25 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Älmhult måndagen den 25 juni 2012 kl 15.00-16.15 med ajournering kl 15.50-16.00 Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Tord Åkesson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Socialnämnden (15)

Socialnämnden (15) Socialnämnden 2016-03-17 1(15) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00-17.00 Sammanträdet startar med studiebesök i nya solrummet på Björkhagsgården Ajournering 16.15-16.30 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08:30 10:20 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Anders Widesjö

Läs mer

Ann-Sofie Birgersson. Utses att justera. Bevis Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens officiella anslagstavla i förvaltningshuset.

Ann-Sofie Birgersson. Utses att justera. Bevis Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens officiella anslagstavla i förvaltningshuset. Sammanträdesdatum 36 Plats och tid Eken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 15.00-16.30 Beslutande Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Ann-Sofie

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm.

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm. Socialnämndens arbetsutskott 25 oktober 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna

Läs mer

Datum Werna Hansson (S) Bernt Idehed (PRO Bromölla) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Datum Werna Hansson (S) Bernt Idehed (PRO Bromölla) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla) 1(8) Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 15.50 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bengt Nilsson (PRO Bromölla)

Läs mer

Peter Lilja, ordförande (M) Kaj Göransson (S) Mikael Svanström (S) Jonny Andersson (KD) ersättare för Christina Davidson (C)

Peter Lilja, ordförande (M) Kaj Göransson (S) Mikael Svanström (S) Jonny Andersson (KD) ersättare för Christina Davidson (C) Sammanträdesdatum 8 Plats och tid Eken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 08.40-10.20 ande Peter Lilja, ordförande (M) Kaj Göransson (S) Mikael Svanström (S) Jonny Andersson (KD) ersättare för Christina

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2014-03-05 1 (16)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2014-03-05 1 (16) Handikapp- och pensionärsrådet 2014-03-05 1 (16) Plats och tid Samlingssalen Vaukagården, onsdagen den 5 mars 2014, Kl. 9.00 12.00 Beslutande Leif Rönnqvist, ordförande John Sundström, ledamot Eva Forsmark,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15)

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Ylöjärvi, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Gerd-Else

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna-Lena Carlsson Sammanträdesdatum ONSDAG 20 april 2016 Plats och tid Församlingshemmet, 09:00 17:00 09:00 12:00 Mål & budget

Läs mer

Nybro kommun Sammanträdesprotokoll Blad

Nybro kommun Sammanträdesprotokoll Blad Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kommunhuset Eken 2007-08-30 kl 13.30-17.00 Beslutande Bertil Johnsson (s), ordförande Åke Liljegren (s), ersättare för Lena Jonsson (s) Anna Gustafsson (s), ersättare

Läs mer

5 mars 2019, kl. 13:00-16:45 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp. Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Erik Kolm (C)

5 mars 2019, kl. 13:00-16:45 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp. Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Erik Kolm (C) Tid och plats Paragrafer Utses att justera Beslutande Ledamöter 5 mars 2019, kl. 13:00-16:45 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp 14-20 Erik Kolm Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande

Läs mer

Anders Svensson, nämndsekreterare Johan Lindberg, verksamhetschef Jane Holmström Björkman

Anders Svensson, nämndsekreterare Johan Lindberg, verksamhetschef Jane Holmström Björkman SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdag 2018-12-13, sammanträde klockan 09.30-11.00 och provätning av mat 11.00-12.00 Beslutande Övriga

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:00. Paragrafer 1-7. Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:00. Paragrafer 1-7. Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare Plats och tid Kommunhuset Sjödiken 2016-02-25, kl 13:30-15:00 Paragrafer 1-7 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande Björn Jönsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1(7)

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1(7) Sammanträdesdatum 1(7) Plats och tid Ekebogården, Ekenässjön, kl. 13.00-16.00 Beslutande Carina Bardh, ordf Ejlon Johansson Kjell Åke Nottemark Från pensionärsorganisationerna: Lennart Carlsson, SPF Anna-Lena

Läs mer

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S)

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) 1 (18) Plats och tid Blosset, torsdagen den 20 april 2017 kl 13:30-15.20 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Nils Nilsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Gunnern, Ö:a Esplananden 5, 671 81 Arvika, kl. 10.00 12.00 Beslutande ledamöter Lena Kandergård (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Peter Joensuu (M),

Läs mer

Anhörigstödets verksamhet Program för våren 2017

Anhörigstödets verksamhet Program för våren 2017 Anhörigstödets verksamhet Program för våren 2017 Anhörig är den person som har omsorg om och stödjer närstående Lenitha Petersson, Anhörigsamordnare Omsorgsförvaltningen Nybro kommun Telefon 0481-456 69

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-12-01 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00-12.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

Marianne Ahlqvist. Annika Forslin. Birgitta Medin. Marianne Ahlqvist

Marianne Ahlqvist. Annika Forslin. Birgitta Medin. Marianne Ahlqvist Protokoll 1 (10) Plats och tid: Forsa Rehab, Fredens Kulle, kl 13:00-16:00 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Birgitta Medin (M) ordf Majvor Westberg-Jönsson (S) Roland Lodén (PRO) Gösta Larsson

Läs mer

Kommunkontoret, onsdag 22 juni, kl Sekreterare Paragrafer 5-14 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, onsdag 22 juni, kl Sekreterare Paragrafer 5-14 ANSLAG/BEVIS - KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 9.00 11.15 Beslutande Pär Rickman (PRO), ordförande Carola Eriksson (S) Bodil Persson (M) Karin Malmberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens serviceutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens serviceutskott Plats och tid Rum 101 kl. 08:30-09:45 ande ledamöter Peter Berg Johnson (KD), ordförande My Blomgren (MP) Bernt A Runberg (S) Ingemar Johansson (C), vice ordförande Marcus Ewerstrand (M) Ej tjänstgörande

Läs mer

www.hassleholm.se S Måltidspolicy Policy

www.hassleholm.se S Måltidspolicy Policy www.hassleholm.se S Måltidspolicy Policy Sida 2 (6) Innehåll Inledning 3 Syfte 3 Gemensamt för kost och måltider 3 Kvalitet och utförande 4 Kunskap och kompetens 4 Miljö och hållbar utveckling 4 Måltider

Läs mer

Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(9) Plats och tid: Alerummet, Kommunkontoret, Alafors Kl. 15.00 16.30 Beslutande Jarl Karlsson Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Rolf Johannesson PRO Surte/Bohus Hans Hellman PRO Ale

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (16)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (16) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2017-11-23, kl. 08:30-11:38 Sammanträdesdatum s. 1 (16) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Anders Widesjö (M)

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet protokoll

Kommunala pensionärsrådet protokoll Datum: måndagen den 22 oktober 2018 Tid: 13:00-15.00 Plats: Östra Roten Justeringsdag: torsdagen den 25 oktober 2018 Paragrafer: 28-35 Utses att justera: Gunilla Ståhlberg (PRO Lilla Edet) Underskrifter:

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (16)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (16) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (16) Plats och tid Bällstarummet, 18.30-20-30 ande Ersättare Övriga närvarande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Marie-Louise Löwenbeck (M), Gillis Weingarth

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27, Bäcken. Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande Eva Lundström, s. Övriga: Birgit Nilsson föredragande

Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27, Bäcken. Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande Eva Lundström, s. Övriga: Birgit Nilsson föredragande PROTOKOLL 1 (18) Tid: Kl 08:00-12:00 Plats: Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27, Bäcken Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande Eva Lundström, s Anette Lundberg, s Gun-Britt Johansson, c Berit Vesterlund,

Läs mer

GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum. Kommunala pensionärsrådet. Sida 2014-06-12 1

GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum. Kommunala pensionärsrådet. Sida 2014-06-12 1 2014-06-12 1 Plats och tid Lokal Fegen Gislaved, kl. 08.30-11.10 Beslutande Bengt Petersson, ordförande Kjell Thelin, socialnämnden Lennart Kastberg, kommunstyrelsen Lennart Häger, SKPF Ulla Petersson,

Läs mer

Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och omsorgsutskottet. Protokoll 2014-02-12

Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och omsorgsutskottet. Protokoll 2014-02-12 Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och Protokoll omsorgs utskottet sammanträdesdatum 1 (15) Plats och tid Beslutande Vintergatan, sammanträdesrum Venus, kl. 09.00 Ledamöter Owe Ahlinder (C), tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (12)

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Nämndsekreterare Birgitta Schmidt Stöd o omsorgschef May Hansson Tf Stöd o omsorgschef Lena Bergman. Staffan Nilsson, Ann-Britt Andersson

Nämndsekreterare Birgitta Schmidt Stöd o omsorgschef May Hansson Tf Stöd o omsorgschef Lena Bergman. Staffan Nilsson, Ann-Britt Andersson 1(7) Plats och tid Biblioteket, den 20 september kl 10.00-12.00 Beslutande Ledamöter Knut Jansson, ordf Staffan Nilsson, PRO Thore Hermansson, PRO Jens Rymoen, PRO Maj-Britt Söderberg, PRO Birgitta Åseby,

Läs mer

Sekreterare Paragrafer 1-9 ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sekreterare Paragrafer 1-9 ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-12.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie Jansson (S) Maipato

Läs mer

Kommunkontoret, Heby, 20 november 2013, kl 13.45. Sekreterare Paragrafer 97-106 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby, 20 november 2013, kl 13.45. Sekreterare Paragrafer 97-106 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00 11.20 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie Jansson (S) Åsa

Läs mer

Plats och tid Årholmen :30-11:30

Plats och tid Årholmen :30-11:30 1 Plats och tid Årholmen 2018-03-13 08:30-11:30 Beslutande Bertil Olsson (S) Maria Sörkvist (C) Anders Tenghede (V) Ulf Sjölinder (L) Eva Skoglund (S), tjänstgörande Ulla Kedbäck (MP), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Högsby kommun Protokoll 1(7) Pensionärsrådet

Högsby kommun Protokoll 1(7) Pensionärsrådet Högsby kommun Protokoll 1(7) Pensionärsrådet Sammanträdesdatum 2016-02-26 Plats och tid Mogården, fredagen den 26 februari 2016 kl 09.00-11.15 Närvarande Marcus Schön, ordförande Hans Birgersgård Bror

Läs mer

Hans Granlund Britt Janwald Gertraude Bergström Kristina Bergman Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö-Nilsson

Hans Granlund Britt Janwald Gertraude Bergström Kristina Bergman Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö-Nilsson 2017-09-18 1 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Rune Lindström-rummet på Malmen klockan 10.15-12.00 Beslutande Hans Granlund Britt Janwald Gertraude Bergström Kristina Bergman Matti Nokelainen Lennart

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Lena Kandergård (S), 1:e vice ordförande Börje Wahlund (M),

Läs mer

Camilla Johansson socialt ansvarig samordnare 3, Intern Service: Barbro Larsson dietist 1, Kommunstyrelsen: Kajsa Ezelius 2.

Camilla Johansson socialt ansvarig samordnare 3, Intern Service: Barbro Larsson dietist 1, Kommunstyrelsen: Kajsa Ezelius 2. PENSIONÄRSRÅDET 2017-03-16 Sida 1 (6) Plats och tid Trygghetsboendet Tusenfotingen, kl. 14:00 16:10 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande Lena Blomgren (S), Jan Larsson (C), Iréne Apelqvist

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 2 juni 2016, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 2 juni 2016, kl Pensionärsrådet Plats och sammanträdestid Beslutande Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 2 juni 2016, kl 13.00-14.50 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (11)

Sammanträdesprotokoll 1 (11) Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15-17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lena Kandergård, ordförande (S) Jonas Ås, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Skive, kl. 13.30 15.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Gerd-Else Bergdahl (RPG) Birgitta Frödin (SPF) Maj-Britt Eriksson

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 2016-02-24 Sida 1 Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Förvaltningshuset, Södra Kyrkogatan 4, Eksjö, lokal: Garvaren, kl. 09.30-12.00 ande Övriga deltagande Utses att justera Kerstin Robertson

Läs mer

Stöd o omsorgschef May Hansson Nämndsekreterare Birgitta Schmidt Områdeschef Gunilla Dahlin, HVB-hemmet

Stöd o omsorgschef May Hansson Nämndsekreterare Birgitta Schmidt Områdeschef Gunilla Dahlin, HVB-hemmet 1(7) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, Årjäng, den 14 november kl 10.00-12.00 Beslutande Ledamöter Knut Janson, ordf Elsie Olsson, SPF, PRO Lisbeth Larsson, SPF Stina Hesselborn-Ek, PRO Staffan Nilsson,

Läs mer