Berit Hagblom (SPF) Jan Darrell, kommunchef, 37 Sulev Pull, VD Nybro Bostads AB, 42 Peter Mattsson, sekreterare. Gunda Martinsson.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Berit Hagblom (SPF) Jan Darrell, kommunchef, 37 Sulev Pull, VD Nybro Bostads AB, 42 Peter Mattsson, sekreterare. Gunda Martinsson."

Transkript

1 Sammanträdesdatum 52 Plats och tid Almens äldreboende, Nybro, klockan ande Britt Holgert (PRO), ordförande Birgit Andersson (SPF) Ingegerd Lagercrantz (PRO) Gunda Martinsson (SPF) Brith-Louise Fagerstrand (TSN) Bodil Johansson (OMN) Monika Petersson (PRO) Övriga deltagande Berit Hagblom (SPF) Jan Darrell, kommunchef, 37 Sulev Pull, VD Nybro Bostads AB, 42 Peter Mattsson, sekreterare Utses att justera Gunda Martinsson Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen Underskrifter Sekreterare Ordförande Justerande Peter Mattsson Britt Holgert Gunda Martinsson Paragrafer Bevis Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens officiella anslagstavla i Förvaltningshuset. Organ Kommunala Pensionärsrådet Sammanträdesdatum Datum för anslagsuppsättande Datum för anslagsnedtagande Förvaringsplats för protokollet Nybro kommunstyrelseförvaltning, förvaltningshuset, Nybro Underskrift Britt Holgert G:\KS\Administrativa enheten\protokoll\kommunala Pensionärsrådet\2015\ Protokoll från kommunala pensionärsrådet.doc

2 Sammanträdesdatum 53 FÖLJANDE ÄRENDEN BEHANDLAS PÅ SAMMANTRÄDET: 34 Mötets öppnande. 35 Val av justerare. 36 Föregående sammanträdesprotokoll. 37 I huvudet på en kommunchef. 38 Aktuella frågor inom pensionärsorganisationerna. 39 Yttrande över motion Förnyat äldreboende. 40 Yttrande över motion om delade turer inom omsorgen. 41 Sammanträdesplan Bostäder och bostadsförsörjning i Nybro kommun. 43 Rapporter. 44 Avslutning.

3 Sammanträdesdatum Mötets öppnande Ordförande Britt Holgert hälsar välkommen till dagens möte och förklarar det påbörjat.

4 Sammanträdesdatum Val av justerare I tur att justera är Gunda Martinsson. att utse Gunda Martinsson att jämte ordföranden justera dagens protokoll.

5 Sammanträdesdatum Genomgång av föregående sammanträdesprotokoll Protokoll från senaste mötet med Kommunala Pensionärsrådet, har tidigare skickats ut till ledamöter och ersättare. Presentation av Kvarnbacken Ett modernt Demenscentrum som redovisades vid KPR:s möte bifogas denna punkt. att lägga föregående sammanträdesprotokoll till handlingarna.

6 Sammanträdesdatum I huvudet på en kommunchef Jan Darrell, kommunchef i Nybro kommun presenterar sig och redovisar tankar om Nybro kommun idag och i morgon som kortfattat kan sammanfattas enligt följande punkter: Presentation Tankar kring organisation med utgångspunkt från värdet av positiva tillgångar och möjligheter i Nybro kommun Kommunens ekonomiska situation Landsbygdskommunen Nybro Utveckling i länet exempelvis polismyndigheten Samhällsutveckling mellan Kalmar och Växjö Generationsperspektivet att lägga informationen till protokollet.

7 Sammanträdesdatum Aktuella frågor inom pensionärsorganisationerna Carina Leijon, omsorgschef har lämnat skriftlig information i följande ärenden: Kvarnbacken m.m. Arbetsgruppens - definition av begreppet demenscentrum Ett demenscentrum är - en plats där det, utöver boendeplatser, finns ett antal verksamheter som tillsammans, sju dagar i veckan, ska kunna erbjuda en bättre demensvård än om de olika verksamheterna varit utspridda på flera fysiska platser. Sådana kompletterande verksamheter är bland annat dagverksamhet, föreningsverksamhet, företagsverksamhet osv. Vår ambition är att begreppet demenscentrum endast ska användas i utrednings- och ombyggnadsprocessen. När byggprojektet är klart pratar vi bara om Kvarnbacken. Det är ett unikt tillfälle som inte återkommer att lägga särskild vikt vid att personal med rätt kompentens och personlig lämplighet får möjligheten att arbeta med demensvården oavsett var de finns i organisationen idag. Det går att åstadkomma genom en noggrann intern rekryteringsprocess som vid behov kompletteras med extern rekrytering (även om numerären finns i organisationen) där såväl kompetensprofil som personliga egenskaper från början är tydligt beskrivna. Värdet av en personalstyrka som är kompetent i dubbel bemärkelse, det vill säga kunnig och erfaren i sitt yrke och samtidigt medveten om sitt uppdrag, kan inte övervärderas. Bilaga: Skisser Kvarnbacken Anders Davidsson, myndighetschef har lämnat skriftlig information i följande ärende: Enskilda avlopp Kommunen har på uppdrag av vattenmyndigheten, i syfte att minska näringsläckage ut i sjöar och vattendrag samt att minska riskerna för föroreningar av enskilda brunnar, beslutat att inventera alla kommunens enskilda avlopp och åtgärda de som inte uppfyller ställda miljökrav.

8 Sammanträdesdatum (forts) Myndighetsnämnden har i beslut fastställt en tillsynsplan där fastighetsägare med utdömda avlopp ska föreläggas att åtgärda desamma. Detta beslut kan överklagas enligt rutin som skickas med föreläggandet. Vid den överklagan, så tas bara hänsyn till avloppets standard, inte åldern på fastighetsägaren/boenden. Man kan också med så bra och tydlig motivering som möjligt begära dispens hos myndighetsnämnden. Vid handläggningen av dispensärenden, så tar nämnden hänsyn till åldern på fastighetsägaren/boenden, hur många som bor på fastigheten, fastighetens läge utifrån den miljörisk avloppet har på natur och människors hälsa Skulle dispensen avslås, så är även det beslutet överklagningsbart. Kontaktperson är Anders Ivansson, tel Länsträff 2016 Meddelas att nästa presidieöverläggning med länets olika pensionärsråd kommer att arrangeras av Västerviks kommun. att lägga informationen till protokollet.

9 Sammanträdesdatum Dnr KSF Yttrande över motion - Förnyat äldreboende Ledamöterna Mikael Svanström (S), Stig-Roland Fagergård (S) och Martina Aronsson (S) har den 7 oktober 2015 lämnat in en motion till kommunfullmäktige med följande lydelse: Motion I programmet Landgång gjorde man ett besök på Tubberödshus äldreboende på Tjörn. Ett äldreboende med devisen: Så länge man är i livet ska man leva. I Nybro omsorgsnämnd och kommunstyrelse upprepas samma sak år efter år. Budgeten går inte ihop och kommunstyrelsen kräver besparingar. Det blir allt mindre tid för de boende och personalen går på knäna med sjukskrivningar som följd. Trots alla ansträngningar riskerar våra äldreboenden att bli förvaringsplatser i väntan på döden. Det är dags att tänka utanför boxen. Att fråga sig varför det inte fungerar utan stora underskott. Vad man kan göra istället? Leta efter de goda exemplen, där det finns ett annorlunda tänkande. I Tubberödshus finns 20 lägenheter, dess utom ett annex med nio lägenheter. De flesta lägenheterna har uteplatser. Det finns en stor gemensam matsal med allrum och flera mötesrum. Målet är, ur brukarperspektiv: Boendet är mitt hem och personalen ger mig möjlighet att bo och fylla mitt liv med innehåll. Det är ett vanligt kommunalt äldreboende med den skillnaden att det drivs som intraprenad. Personalen har tagit över hela ansvaret för ekonomi och planering. Man får inte mer pengar än andra kommunala boenden. Överskott får sparas eller spenderas. Underskott ska regleras inom verksamheten. Arbetet planeras utifrån de boendes behov, vilket innebär ett flexibelt arbetssätt. De flesta har valt att arbeta 80 procent, vilket givetvis märks i lönekuvertet, men de tycker det är lagom att jobba så mycket. Helt klart är att detta boende fungerar och klarar sin ekonomi. De boende trivs, personalen trivs. Det finns ingen mur mellan personal och de boende. Önskemål i form av mat, rutiner och aktiviteter styr verksamheten. De boende ska inte ha känslan av att de bor på

10 Sammanträdesdatum (forts) personalens arbetsplats. Det handlar om ett vi-tänk. Vi är alla jämlika och det kommer inga order uppifrån. För Nybro kommun är det dags att gå från ord till handling. Att tänka i nya banor och våga prova något som går utanför traditionella ramarna. Utse ett boende, exempelvis Fröjdekulla i Alsterbro eller en del av någon annan enhet, som försöksprojekt. Se om några intresserade från Nybros omsorgsverksamhet kan få praktisera några dagar i Tubberödshus. Se hur man arbetar och tänker för att sedan leda försöksverksamheten i Nybro kommun. Vi föreslår därför: Att omsorgsnämnden får i uppdrag att ta kontakt med Tubberödshus för att undersöka möjligheten att några intresserade inom omsorgsverksamhetens personal kan få praktisera där. Att förberedelser görs för att starta ett försöksprojekt med intraprenad enligt Tubberödshus-modellen. Nybro Mikael Svanström (S) Oppositionsråd i Nybro kommun Stig-Roland Fagergård (S) Vice ordförande i omsorgsnämnden Martina Aronsson (S) Ordförande i Nybro Arbetarekommun Beredning Kommunfullmäktige beslutade den 26 oktober 2015, 200, att remittera motionen till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen beslutade , 246 att remittera motionen till omsorgsnämnden och Kommunala Pensionärsrådet för yttrande inom sex månader. att uppdra till Britt Holgert, PRO och Birgit Andersson, SPF att samordna och senast till den 1 februari 2016 lämna förslag till yttrande över motion Förnyat äldreboende till KPR:s beredning den 8 februari inför KPR den 3 mars 2016.

11 Sammanträdesdatum (forts) Utdrag till: Britt Holgert, PRO Birgit Andersson, SPF Peter Mattsson, utredningssekreterare Akten

12 Sammanträdesdatum Dnr KSF Yttrande över motion om delade turer inom omsorgen Ledamoten Stig-Roland Fagergård (S) har den 7 oktober 2015 lämnat in en motion till kommunfullmäktige med följande lydelse: Motion Socialdemokraterna blev nedröstade i beslut om budget för med förslag om slopande av delade turer, genom att stegvis göra detta fram till 2020 inom omsorgen. Femklövern hävdade att det saknas ekonomiska medel för att genomföra en sådan åtgärd. Femklövern var inte ens beredd att starta en utredning som skulle ta fram kostnader och eventuell genomförandeplan. Det har visat sig i andra kommuner att kostnaderna för slopande av delade turer inte alls kostar så mycket som man redovisat från omsorgsförvaltningens sida. Nu när den socialdemokratiska/miljöpartistiska regeringen i sin budget för har anslagit 2 miljarder kronor per år för att stärka bemanningen inom äldreomsorgen, bör möjligheten finnas att påbörja förändringsarbetet för att ta bort de så illa omtyckta delade turerna i Nybro kommun. Med hänsyn till ovanstående, yrkar jag på att Nybro kommun snarast ansöker och använder pengar från regeringen till att påbörja nedmontering av de delade turerna. Nybro Stig-Roland Fagergård (S) Beredning Kommunfullmäktige beslutade den 26 oktober 2015, 201, att remittera motionen till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen beslutade , 247 att remittera motionen till omsorgsnämnden, individ- och familjenämnden, Kommunala Pensionärsrådet, funktionshinderrådet och kommunstyrelseförvaltningens personalenhet för yttrande inom sex månader.

13 Sammanträdesdatum (forts) att uppdra till Britt Holgert, PRO och Birgit Andersson, SPF att samordna och senast till den 1 februari 2016 lämna förslag till yttrande över motion om delade turer inom omsorgen till KPR:s beredning den 8 februari inför KPR den 3 mars Utdrag till: Britt Holgert, PRO Birgit Andersson, SPF Peter Mattsson, utredningssekreterare Akten

14 Sammanträdesdatum Sammanträdesplan 2016 Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade , 122 att fastställa sammanträdesplan för Kommunala Pensionärsrådet föreslås ha beredning och möten under 2016 enligt följande: Möte Lokal Datum Datum Datum Datum Beredning Färgaren 8 feb kl Apotekaren 24 maj kl Färgaren 23 aug kl Färgaren 22 nov kl Möte Enligt kallelse 3 mar kl jun kl sep kl dec kl att notera informationen till protokollet Utdrag till: Samtliga ledamöter och ersättare, KPR Peter Mattsson, utredningssekreterare

15 Sammanträdesdatum Bostäder och bostadsförsörjning i Nybro kommun Sulev Pull, Vd Nybro Bostads AB lämnar information om bolagets syn och tankar om bostäder och bostadsförsörjning i Nybro kommun som kortfattat kan sammanfattas enligt följande punkter: Presentation Lite historik om bolaget som sammantaget är väl rustat för framtiden Lägenhetsbestånd cirka lägenheter i form av hyresrätter Fler aktörer på bostadsområdet vore bra för Nybro kommun Inte bara boende utan även lokaler för vård/omsorg, näringsliv och föreningar Bostadsprojekt Grundtanke: Att bygga på ett tidsstrukturerat vis där bostadsutbudet möter efterfrågan. AWE:s tomter 29 lägenheter planeras. 2-3:or samt några ungdomsboenden. Hyrorna blir höga då detaljplanen kräver viss specialanpassning. Jutegården 25 lägenheter planeras. Kvarnbacken 48 lägenheter planeras samt storkök, personalutrymme, administration, dagverksamhet för dementa samt kylrum. Sex mindre enheter med 8 lägenheter. Kan öppna upp lägenheterna så att parboende är möjligt. Förhoppningsvis inflyttningsklart i årsskiftet 2017/2018. Inga aktuella planer för kommunens ytterområden. att lägga informationen till protokollet.

16 Sammanträdesdatum Rapporter Följande rapport lämnades: Statistikrapport över gynnande beslut som inte verkställts inom 3 månader från beslutsdatum, kvartal Enligt socialtjänstlagen (SoL) 16 kap. 6 f-h, är kommunerna skyldiga att anmäla alla gynnande beslut enligt 4 kap. 1 socialtjänstlagen, som inte verkställts inom tre månader. Rapporteringen ska ske till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, kommunernas revisorer och kommunfullmäktige. Statistikrapport från omsorgsnämnden till kommunfullmäktige och kommunens revisorer över gynnande beslut enligt 4 kap. 1 socialtjänstlagen (SoL), som den 30 september 2015 inte har verkställts inom tre månader från dagen för beslut. Rapporterade till IVO. Typ av bistånd Antal dagar från dagen för beslut Man Kvinna X att notera rapporten till protokollet. Tackat nej till erbjudande Demensboende Särskilt boende 95 Särskilt boende 100 X Särskilt boende 102 X X Särskilt boende 113 X Särskilt boende 104 X X Särskilt boende 99 X X

17 Sammanträdesdatum Avslutning Ordförande Britt Holgert tackar och avslutar dagens möte och önskar därefter alla en God Jul och Ett Gott Nytt År. Ledamöterna önskar detsamma.

Britt Holgert. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 15 december 2017

Britt Holgert. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 15 december 2017 Sammanträdesdatum 49 Plats och tid Rugstorps lantgård, klockan 09.00-12.00 ande Christina Davidson, ordförande (KS) Birgit Andersson (SPF) Britt Holgert (PRO) Monika Petersson (PRO) Gunnbritt Häggebrink

Läs mer

Brith-Louise Fagerstrand. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 6 mars Bevis

Brith-Louise Fagerstrand. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 6 mars Bevis Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Arbetsmarknadsenheten, Herkulesgatan 10, Nybro, klockan 09.00-12.00 ande Britt Holgert, ordförande (PRO) Gunbritt Häggebrink (PRO) Brith-Louise Fagerstrand (TSN) Bodil

Läs mer

Susanne Johansson, handläggare på omsorgsförvaltningen Emma Adrian, hållbarhetsstrateg Irene Sjödahl, sekreterare. Kommunala pensionärsrådet

Susanne Johansson, handläggare på omsorgsförvaltningen Emma Adrian, hållbarhetsstrateg Irene Sjödahl, sekreterare. Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Björken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 09.00-11.50 ande Christina Davidson, ordförande (KS) Anita Andersson (SPF) Monika Petersson (PRO) Mildred Persson (OMN) Gunbritt

Läs mer

Nybro kommun Sammanträdesprotokoll Blad Sammanträdesdatum 1 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Fryshuset, Nybro, klockan

Nybro kommun Sammanträdesprotokoll Blad Sammanträdesdatum 1 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Fryshuset, Nybro, klockan Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Fryshuset, Nybro, klockan 09.00-12.30 ande Britt Holgert, ordförande (PRO) Birgit Andersson (SPF) Monika Petersson (PRO) Gunnbritt Häggebrink (PRO) Bodil Johansson (C)

Läs mer

Berit Hagblom. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 11 december 2018

Berit Hagblom. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 11 december 2018 Sammanträdesdatum 39 Plats och tid Björken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 09.00-11-30 ande Christina Davidson, ordförande (C) Birgit Andersson (SPF) Monika Petersson (PRO) Berit Hagblom (SPF) Gunnbritt

Läs mer

Beslutande. Övriga deltagande. Monika Petersson. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen

Beslutande. Övriga deltagande. Monika Petersson. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Vitsippans förskola Nybro, klockan 09.00-11.30 ande Christina Davidson, ordförande Birgit Andersson (SPF) Ingegerd Lagercrantz (PRO) Gunda Martinsson (SPF) Britt Holgert

Läs mer

Nybro kommun Sammanträdesprotokoll Blad Sammanträdesdatum 34 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Orrefors Park, klockan

Nybro kommun Sammanträdesprotokoll Blad Sammanträdesdatum 34 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Orrefors Park, klockan Sammanträdesdatum 34 Plats och tid Orrefors Park, klockan 09.00-11.40 Beslutande Christina Davidson, ordförande (KS), 22-29 Britt Holgert (PRO), ordförande 30-32 Birgit Andersson (SPF) Monika Petersson

Läs mer

Beslutande. Övriga deltagande. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen Underskrifter.

Beslutande. Övriga deltagande. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen Underskrifter. Sammanträdesdatum 45 Kommunala Pensionärsrådet 2016-12-06 Plats och tid Liljas Arena, Arenahyllan, klockan 09.00-11.55 ande Christina Davidson (KS), ordförande Birgit Andersson (SPF) Gunbritt Häggebrink

Läs mer

Lars-Gunnar Hellström. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen

Lars-Gunnar Hellström. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen Sammanträdesdatum 189 Plats och tid Eken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 10.30-11.05 Beslutande Christina Davidson, ordförande (C) Mikael Svanström, vice ordförande (S) Lars-Gunnar Hellström (C) Peter

Läs mer

Inger Rossbol. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen

Inger Rossbol. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen Sammanträdesdatum 12 Plats och tid Eken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 15.00-16.30 Beslutande Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Ann-Sofie

Läs mer

Stig-Roland Fagergård. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 21 februari Bevis

Stig-Roland Fagergård. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 21 februari Bevis Sammanträdesdatum 15 Plats och tid Eken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 08.00-12.20 Beslutande Christina Davidson, ordförande (C) Mikael Svanström, vice ordförande (S) Lars-Gunnar Hellström (C) Daniel

Läs mer

Gunnel Warme (PRO) Stig Vigermyr (SPF) Håkan Dahlgren, Vd Energibolagen, 5 Lina Andersdotter, översiktsplanerare, 6 Peter Mattsson, sekreterare

Gunnel Warme (PRO) Stig Vigermyr (SPF) Håkan Dahlgren, Vd Energibolagen, 5 Lina Andersdotter, översiktsplanerare, 6 Peter Mattsson, sekreterare Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Nybro Energi AB, lokal Mejseln, klockan 09.00-11.55 ande Christina Davidson, (KS), ordförande Ingrid Persson (PRO) Birgit Andersson (SPF) Gunda Martinsson (SPF) Börje

Läs mer

Mikael Svanström, ordförande (S) Peter Lilja, vice ordförande (M) Kaj Göransson (S) Jonny Andersson (KD) ersättare för Christina Davidson (C)

Mikael Svanström, ordförande (S) Peter Lilja, vice ordförande (M) Kaj Göransson (S) Jonny Andersson (KD) ersättare för Christina Davidson (C) Sammanträdesdatum 7 Plats och tid Björken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 08.30-10.30 ande Mikael Svanström, ordförande (S) Peter Lilja, vice ordförande (M) Kaj Göransson (S) Jonny Andersson (KD) ersättare

Läs mer

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Sammanträdesrummet, Marnäsliden kl. 13:00-14:50 Beslutande ledamöter Åsa Bergkvist (S) Lars Handegard (V) Torbjörn Tomtlund (M) Ann-Katrin

Läs mer

Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Christina Lönnqvist (S) Ann-Sofie Birgersson (C)

Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Christina Lönnqvist (S) Ann-Sofie Birgersson (C) Sammanträdesdatum 36 Plats och tid Glass Factory, Boda Glasbruk, klockan 15.00-17.10 Beslutande Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Christina

Läs mer

Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Christina Lönnqvist (S) Ann-Sofie Birgersson (C)

Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Christina Lönnqvist (S) Ann-Sofie Birgersson (C) Sammanträdesdatum 23 Plats och tid Eken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 15.00-16.30 Beslutande Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Christina

Läs mer

Mötesrum 11 Onsdag den 25 januari 2017 kl.08:15-12:20

Mötesrum 11 Onsdag den 25 januari 2017 kl.08:15-12:20 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Mötesrum 11 Onsdag den 25 januari 2017 kl.08:15-12:20 Beslutande Åke Bertils (S) ordförande Sigbritt Persson (S) Lisbeth

Läs mer

Beslutande. Övriga deltagande. Brith-Louise Fagerstrand. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen

Beslutande. Övriga deltagande. Brith-Louise Fagerstrand. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen Sammanträdesdatum 27 Plats och tid Aktivitetshus Jutegården, Nybro, klockan 09.00-10.40 Beslutande Christina Davidson, ordförande Birgit Andersson (SPF) Gunbritt Häggebrink (PRO) Gunda Martinsson (SPF)

Läs mer

Nybro kommun Mötesprotokoll Blad Mötesdatum 38 Nybro Kommunbolag AB Plats och tid Eken, förvaltningshuset, Nybro, klockan

Nybro kommun Mötesprotokoll Blad Mötesdatum 38 Nybro Kommunbolag AB Plats och tid Eken, förvaltningshuset, Nybro, klockan Mötesdatum 38 Plats och tid Eken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 09.00-10.55 ande Christina Davidson, ordförande (C) Mikael Svanström, vice ordförande (S) Bodil Johansson (C) Peter Lilja (M) Martina

Läs mer

Nybro kommun Sammanträdesprotokoll Blad Sammanträdesdatum 527 Kommunfullmäktige

Nybro kommun Sammanträdesprotokoll Blad Sammanträdesdatum 527 Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 527 288 Dnr 2015/000102 Antagande av Kommunplan 2016-2018 Sammanfattning Enligt kommunfullmäktiges beslut ska kommunstyrelseförvaltningen senast under december 2015 lämna en ekonomisk

Läs mer

Gunbritt Häggebrink. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 12 juni Bevis

Gunbritt Häggebrink. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 12 juni Bevis Sammanträdesdatum 14 Plats och tid Mejeriet, Fabriksgatan 12, Nybro, klockan 09.00-12.00 ande Christina Davidson, ordförande (KS) Gunbritt Häggebrink (PRO) Birgit Andersson (SPF) Monika Petersson (PRO)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2017-09-21, kl. 08:30-09:44 Sammanträdesdatum s. 1 (22) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Pia

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (12)

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Christina Lönnqvist (S) Ann-Sofie Birgersson (C)

Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Christina Lönnqvist (S) Ann-Sofie Birgersson (C) Sammanträdesdatum 55 Plats och tid Eken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 15.00-16.45 ande Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Christina Lönnqvist

Läs mer

Peter Lilja, ordförande (M) Kaj Göransson (S) Mikael Svanström (S) Jonny Andersson (KD) ersättare för Christina Davidson (C)

Peter Lilja, ordförande (M) Kaj Göransson (S) Mikael Svanström (S) Jonny Andersson (KD) ersättare för Christina Davidson (C) Sammanträdesdatum 8 Plats och tid Eken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 08.40-10.20 ande Peter Lilja, ordförande (M) Kaj Göransson (S) Mikael Svanström (S) Jonny Andersson (KD) ersättare för Christina

Läs mer

Sten Fransson, ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Stig Nordling (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Birgitta Frödin (SPF)

Sten Fransson, ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Stig Nordling (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Birgitta Frödin (SPF) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrum, Skive, kl. 13.30 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Stig

Läs mer

Ann-Sofie Birgersson. Utses att justera. Bevis Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens officiella anslagstavla i förvaltningshuset.

Ann-Sofie Birgersson. Utses att justera. Bevis Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens officiella anslagstavla i förvaltningshuset. Sammanträdesdatum 36 Plats och tid Eken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 15.00-16.30 Beslutande Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Ann-Sofie

Läs mer

Margareta Karlsson, Förvaltningschef Cecilia Vestergaard, Områdeschef Thomas Holm, Ekonom Åsa Engberg, Förvaltningssekreterare

Margareta Karlsson, Förvaltningschef Cecilia Vestergaard, Områdeschef Thomas Holm, Ekonom Åsa Engberg, Förvaltningssekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Sammanträdesrummet våning 2, Marnäsliden, 13:00 14:30 Beslutande ledamöter Åsa Bergkvist (S) Lars Handegard (V) Torbjörn Tomtlund(M) Gunnar Grahn (S) Ann-Katrin

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Älgen, Barnhemsgatan 13, Köping, kl Beslutande

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Älgen, Barnhemsgatan 13, Köping, kl Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Älgen, Barnhemsgatan 13, Köping, kl 14.00-17.00 ande Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Barbro Andersson (S) för Hans Andersson (S) Marie Oskarsson

Läs mer

VU PROTOKOLL

VU PROTOKOLL VU PROTOKOLL 1(15) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-11.30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.45 Beslutande ledamöter Aina Wåhlund, Ordförande (S), ej 64 Henrik Axelsson, 1:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Plats och tid Mölndals stadshus, rum 101 kl. 17:00-19:30 ande ledamöter Thomas Svensson (S) (ordförande) Claes Olsson (M) (vice ordförande) Birgitta Evans (S) Hans Pettersson (S) Peter Eckerström (M) Peter

Läs mer

Karlsson Margareta, Förvaltningschef Holm Thomas, Ekonom Engberg Åsa, Förvaltningssekreterare

Karlsson Margareta, Förvaltningschef Holm Thomas, Ekonom Engberg Åsa, Förvaltningssekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset klockan 14.15 15. 00 Beslutande ledamöter Bergkvist Åsa (S) Handegard Lars (V) Grahn Gunnar (S) Långström Rolf (L) Monika Utter(MP) Svensson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Gunnern, Ö:a Esplananden 5, 671 81 Arvika, kl. 10.00 12.00 Beslutande ledamöter Lena Kandergård (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Peter Joensuu (M),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

PROTOKOLL. Helena Brink (C), ordförande Ove Schönning (S), vice ordförande Jan Nilsson, PRO Göte Burefjord, SPF Ewy Sjögren, SKPF

PROTOKOLL. Helena Brink (C), ordförande Ove Schönning (S), vice ordförande Jan Nilsson, PRO Göte Burefjord, SPF Ewy Sjögren, SKPF Plats och tid Sunnanåsrummet, 13:15-16:00 Beslutande: Helena Brink (C), ordförande Ove Schönning (S), vice ordförande Jan Nilsson, PRO Göte Burefjord, SPF Ewy Sjögren, SKPF Övriga deltagande Utses att

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-08-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 augusti kl. 15.00-16.15

Läs mer

Kenneth Tinglöf (KD)

Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-09-30 Plats och tid: Folkets hus i Trosa, 12.30 16.00 ande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Martina Johansson (C), ordf. Ricken

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(14) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset, 14.15 16.10 Beslutande ledamöter Bergkvist Åsa (S) Handegard Lars (V) Tomtlund Torbjörn (M) Grahn Gunnar (S) Svensson Carl-Johan (S), tjänstgörande ersättare

Läs mer

PROTOKOLL. Kerstin Karell, sekreterare Göte Burefjord. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Kerstin Karell, sekreterare Göte Burefjord. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Ljusdalssalen, 10:00-12:00 Beslutande: Markus Evensson (S), ordförande Maj-Britt Tönners (C), vice ordförande Mona Wandel (SRD) Anna-Maria Winblad, PRO Sören Larsson, PRO Göte Burefjord,

Läs mer

Ajournering mellan 46 och 47 kl

Ajournering mellan 46 och 47 kl Omsorgsnämnden 2017-09-28 1(14) Plats och tid Omsorgsförvaltningen, Gärdesvägen 4, Alvesta 28 september 2017 kl. 13.15 16.05 Ajournering mellan 46 och 47 kl. 14.45 15.00 Justerade paragrafer 42-52 Beslutande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lisbeth Öjstrand,

Läs mer

Sessionssalen Kommunhuset, kl P-I Pettersson, (C) ordf Eje Cederrborg, PRO. Rosie Folkesson, (S), Ks Birgit Johansson, PRO

Sessionssalen Kommunhuset, kl P-I Pettersson, (C) ordf Eje Cederrborg, PRO. Rosie Folkesson, (S), Ks Birgit Johansson, PRO Sammanträdesprotokoll 1(5) Plats och tid Sessionssalen Kommunhuset, kl 08.30 12.00 Beslutande P-I Pettersson, (C) ordf Eje Cederrborg, PRO Göran Lundberg, (S) Sven-Olof Martinsson, PRO Rosie Folkesson,

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl Plats och sammanträdestid Beslutande Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl 13.00-15.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och

Läs mer

Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande

Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Tid och plats 15 november 2018, kl. 13:00-14:30 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp Paragrafer 98-102 Utses att justera Agnetha Andersson (V) Beslutande Ledamöter Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Skive, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Stig Nordling (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Laila Andersson (PRO) Birgitta Frödin (SPF) Jan

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Revisorerna

TOMELILLA KOMMUN Revisorerna : Plats och tid Äppelkriget, kommunhuset, den, kl. 08.30-14.30 Beslutande Ulla-Christina Lindberg (S), ordförande Birgit Johansson (M), 2:e vice ordförande Tomas Talik (SD) Erica Toft (C), kl 8.30-10.30

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (5)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (5) Kommunala Pensionärsrådet 2006-09-14 1(5) Plats och tid Beslutande 2006-09-14, kl 09.30 11.00 Valsverket Kommunhuset Lilian Stenqvist, (s) ordförande Jan Friman, (s) vice ordförande Sven-Åke Lundh, SPF

Läs mer

Socialnämnden (15) Ajournering

Socialnämnden (15) Ajournering Socialnämnden 2016-08-25 1(15) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00 16.30 Ajournering 15.35 15.40 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande Margareta Ivarsson (C) Daniel Hjelm (S) AnnCharlotte Eskel (S) Jan

Läs mer

Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och omsorgsutskottet. Protokoll 2014-02-12

Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och omsorgsutskottet. Protokoll 2014-02-12 Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och Protokoll omsorgs utskottet sammanträdesdatum 1 (15) Plats och tid Beslutande Vintergatan, sammanträdesrum Venus, kl. 09.00 Ledamöter Owe Ahlinder (C), tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lena Kandergård (S), ordförande Jonas Ås (S), 1:e vice ordförande Börje Wahlund (M), 2:e vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (16)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (16) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2017-11-23, kl. 08:30-11:38 Sammanträdesdatum s. 1 (16) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Anders Widesjö (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (11)

Sammanträdesprotokoll 1 (11) Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Skive, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Laila Andersson (PRO) Stig Nordling (PRO) Birgitta

Läs mer

5 mars 2019, kl. 13:00-16:45 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp. Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Erik Kolm (C)

5 mars 2019, kl. 13:00-16:45 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp. Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Erik Kolm (C) Tid och plats Paragrafer Utses att justera Beslutande Ledamöter 5 mars 2019, kl. 13:00-16:45 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp 14-20 Erik Kolm Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande

Läs mer

Nybro kommun Sammanträdesprotokoll Blad

Nybro kommun Sammanträdesprotokoll Blad Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kommunhuset Eken 2007-08-30 kl 13.30-17.00 Beslutande Bertil Johnsson (s), ordförande Åke Liljegren (s), ersättare för Lena Jonsson (s) Anna Gustafsson (s), ersättare

Läs mer

Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl

Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl 1 (11) Plats och tid Beslutande Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl. 08.30 12-00 Peter Johansson (M) Leif Aringstam (M) tjg.ers. Ronny Pettersson (S) tjg.ers. Marianne Båtman (M) Angelica Katsanidou

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Alnarp Tid 2017-10-03, kl. 18:30-20:07 Ajournering: 19:00-19:15 Sammanträdesdatum s. 1 (10) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl Socialnämnden 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl. 9.00 13.00 Ajournering kl. 12.05-12.35 Saad Benatallah (S) Ewa Ståhl (S) Victor Oskarsson

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 12.30 16.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

Plats och tid Årholmen :30-11:30

Plats och tid Årholmen :30-11:30 1 Plats och tid Årholmen 2018-03-13 08:30-11:30 Beslutande Bertil Olsson (S) Maria Sörkvist (C) Anders Tenghede (V) Ulf Sjölinder (L) Eva Skoglund (S), tjänstgörande Ulla Kedbäck (MP), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-14 Birgitta Schmidt. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-14 Birgitta Schmidt. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Silen den 4 februari 2016 kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Birger Pettersson-Wiik, ordf, S Kerstin Andersson, KD Maj-Britt Hedefur, KD Margareta Nilsson, M Hans Karlsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (16)

Sammanträdesprotokoll 1 (16) Sammanträdesprotokoll 1 (16) Plats och tid Kongsvinger, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Hans Forssell (S) Kjell Nilsson (HSO) Bertil Nilsson (HSO) Agneta

Läs mer

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson, PRO Ljusdal. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson, PRO Ljusdal. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Enåsenrummet, 10:00-12:00 Beslutande: Helena Brink (C), ordförande Jan Nilsson, PRO Ljusdal Göte Burefjord, SPF Järvsö Ewy Sjögren, SKPF Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl. 08.30 11.15 Ledamöter Thomas Lidberg (S) ordförande Mira Wedenberg (M) vice ordförande Sören Söderström (C) Carl Donnér (M) Maria

Läs mer

Berit Hagblom. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 19 juni 2017

Berit Hagblom. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 19 juni 2017 Sammanträdesdatum 15 Plats och tid Fröjdekulla, Alsterbro, klockan 09.00-11.50 Beslutande Christina Davidson, ordförande (KS) Birgit Andersson (SPF) Monika Petersson (PRO) Berit Hagblom (SPF) Gunbritt

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Plats och sammanträdestid Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl 13.00-15.15 Beslutande Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal,

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-09-26 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 15.10 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Martina Johansson (C), ordf. Kenneth

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-11.30 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Birger Svensson Malin Norfall Äldrenämnden Äldrenämnden Kommunstyrelsen Åke Nilsson PRO Ingrid

Läs mer

Roger Eklund (S), ordförande Barbro Andersson (S) för Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson (S) Seija Eriksson (S)

Roger Eklund (S), ordförande Barbro Andersson (S) för Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson (S) Seija Eriksson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 14.00 16.30 ande Roger Eklund (S), ordförande Barbro Andersson (S) för Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S)

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS. Justering av Socialnämndens protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla.

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS. Justering av Socialnämndens protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla. 1 Plats och tid Borgmästaren 09:00-11:30 ande ledamöter Övriga närvarande ersättare tjänstemän Utses att justera Maritza Villanueva Contreras (V) Lars Kempe (S) Gunilla Nilsson (S) Alf Söderlund (S) ersätter

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm.

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm. Socialnämndens arbetsutskott 25 oktober 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet 1(10) Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 17.05 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bengt Nilsson (PRO Bromölla)

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet protokoll

Kommunala pensionärsrådet protokoll Datum: måndagen den 5 mars 2018 Tid: 13:00-14.55 Plats: Östra Roten Justeringsdag: fredagen den 9 mars Paragrafer: 1-7 Utses att justera: Dick Bergström (SPF Seniorerna Lilla Edetbygden) Underskrifter:

Läs mer

Kommunhuset Henån Torsdag 13 juni, klockan 17:00. Sekreterare.. Paragraf Carin Persdotter. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Kommunhuset Henån Torsdag 13 juni, klockan 17:00. Sekreterare.. Paragraf Carin Persdotter. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Årholmen 2019-06-11 09:00 Beslutande Britt-Marie Andrén Karlsson (S) Hilden Talje (M) Eva Skoglund (S) tjänstgörande ersättare Maria Sörkvist (C) Martin Reteike (MP) tjänstgörande ersättare

Läs mer

Kommunkontoret, måndag 9 november 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, måndag 9 november 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS - KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 9.00 11.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Carola Eriksson (S) Bodil Persson (M) Maud

Läs mer

Leif Johansson. Stadshuset enligt överenskommelse. Helena Andersson

Leif Johansson. Stadshuset enligt överenskommelse. Helena Andersson Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Hovden, Stadshuset, tisdag den 5 december 2017 kl 08:30-11:30 Ajournering av sammanträdet mellan kl.09:20-09:40 i 335 Beslutande Jan Hallström (L), ordförande May-Brith

Läs mer

VU PROTOKOLL

VU PROTOKOLL VU PROTOKOLL 1(14) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-12.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Datum. ... Harriet Holst-Eklund. ... Börje Eriksson. ... Hans Andersson. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Datum. ... Harriet Holst-Eklund. ... Börje Eriksson. ... Hans Andersson. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kolsva bibliotek, samlingssalen kl 18.00-18.58 ande Övriga deltagare Börje Eriksson (S), ordf Annika Duàn (S), vice ordf Hans Andersson (S) Tina Linder (S) Åsa

Läs mer

Nils Duveborn. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen

Nils Duveborn. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen ammanträdesdatum 1 Plats och tid Eken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 15.00-15.40 Beslutande Albert Madebjörk, ordförande () atarina Bentsrud, vice ordförande () Ingeli Ivansson () Jan Enarsson (M)

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Bo Lundqvist (c) Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Marie Viberg (c)

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Bo Lundqvist (c) Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Marie Viberg (c) Plats och tid Kommunkontoret 2015-02-09 kl 8.00 12:00 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Bo Lundqvist (c) Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Marie Viberg (c) Övriga deltagare David Grahn

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Lena Kandergård (S), 1:e vice ordförande Börje Wahlund (M),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(15)

Sammanträdesprotokoll 1(15) Sammanträdesprotokoll 1(15) Plats och tid Öjersbo konferens, 13.00 14.25 ande Övriga närvarande Annika Hedberg Roth (S), ordförande Christer Wallin (S), 1:e vice ordförande Fredrik Johansson (V) 2:e vice

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-02-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-02-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Sida 1/13 Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande J Håkan Andersson (C), vice ordförande Anneli Persson (S), tjänstgörande

Läs mer

AU 6:15 Dnr. KS 2012/

AU 6:15 Dnr. KS 2012/ ÖSTERÅKERS KOMMUN KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-20 AU 6:15 Dnr. KS 2012/0160-739 Utdrag: akten, KS Rapportering av ej verkställda beslut enligt socialtjänstlagen och lagen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e vice ordförande

Läs mer

Plats och tid Hälsön/Bårholmen :30-12:00

Plats och tid Hälsön/Bårholmen :30-12:00 1 Plats och tid Hälsön/Bårholmen 2018-06-12 08:30-12:00 Beslutande Eva Skoglund (S) tjänstgörande Ulla Kedbäck (MP) tjänstgörande Anders Tenghede (V) Ulf Sjölinder (L) Anders Arnell (M) tjä nstgörande

Läs mer

Datum Underskrifter Sekreterare Paragrafer Gitana Grikainiene

Datum Underskrifter Sekreterare Paragrafer Gitana Grikainiene 1(11) Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 16.25 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bengt Nilsson (PRO Bromölla) Bojan Nilsson (PRO Bromölla)

Läs mer

Sammanträdesrum Visheten, Socialförvaltningen, kl

Sammanträdesrum Visheten, Socialförvaltningen, kl SAI'vfMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid ande Sammanträdesrum Visheten, Socialförvaltningen, kl.15.00-16.20 Robin Gustavsson (KD) ordförande Sven Lundh (SD) 1 :e vice ordförande Lena Nilsson (S) 2:e

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15)

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Ylöjärvi, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Gerd-Else

Läs mer

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 1 (13) Plats och tid ande Övriga närvarande Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 Jessica Ashworth (M), Ordförande Harriet Paulsson (C), 1e vice ordförande Anders

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna-Lena Carlsson Sammanträdesdatum ONSDAG 20 april 2016 Plats och tid Församlingshemmet, 09:00 17:00 09:00 12:00 Mål & budget

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Ylöjärvi, Ö:a Esplananden 5, 671 81 Arvika, kl. 10.00 12.10 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Jonas Ås, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Maria

Läs mer

VIMMERBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

VIMMERBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum VIMMERBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr Kommunala pensionärsrådet 2010-05-17 1(9) Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen 17 maj 2010, klockan 13.00-15.05. Plats och sammanträdestid Beslutare Elisabeth

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 76 Godkännande av ärendelista... 96 77 Köp av socialjour - information... 97 78 Skrivelse från Akademikerförbundet angående personalsituation och arbetsmiljö... 98 79 Månadsuppföljning 2016...

Läs mer

Lars Hollner (S) Lennart Karlsson (C), tjänstgörande ersättare. Britt-Marie Domeij och Robert Rapakko

Lars Hollner (S) Lennart Karlsson (C), tjänstgörande ersättare. Britt-Marie Domeij och Robert Rapakko +MÖNSTERÅS KOMMUN Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-09-18 1 (11) Plats och tid Mönsterås kommunhus den 18 sep 2018 kl. 13.00 14.00 ande Anders Johansson (C), ordförande Britt-Marie Domeij (M) Robert

Läs mer

Kommunhusets arkiv, Centralgatan 7, Tierp Carola Fredén. Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande

Kommunhusets arkiv, Centralgatan 7, Tierp Carola Fredén. Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Tid och plats 17 juni 2019, kl. 13:00-15:10 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 54-58 Bevis om anslag Anslaget sätts upp: Anslaget tas ner: Protokollets förvaringsplats Utses att justera Beslutande

Läs mer

Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande Alfred Mujambere (L) Viktor Hage (S)

Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande Alfred Mujambere (L) Viktor Hage (S) Tid och plats 6 mars 2019, kl. 08:30-12:00 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 45-50 Utses att justera Viktor Hage ande Ledamöter Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande

Läs mer

Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande Alfred Mujambere (L) Viktor Hage (S)

Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande Alfred Mujambere (L) Viktor Hage (S) Tid och plats 15 november 2018, kl. 08:30-12:15 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp Paragrafer 300-306 Utses att justera Linda Friberg (S) ande Ledamöter Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Skive, kl. 13.30 15.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Gerd-Else Bergdahl (RPG) Birgitta Frödin (SPF) Maj-Britt Eriksson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum KOMMUNALA PENS IONÄRSRÅDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 13.00 15.00 Beslutande Margaretha Gadde Jenn ische (M), ordförande Ulla Odhner (S) Karin Malmberg (SPF) Rune

Läs mer