Utställningsutlåtande

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Utställningsutlåtande"

Transkript

1 Utställningsutlåtande Datum: Diarienummer: 0740/06 (EIIa 5106) Sirpa Antti-Hilli Telefon: E-post: Detaljplan för Styrsö 1:104, 1:96 m fl inom stadsdelen Styrsö i Göteborg Utställningsutlåtande Genomförande Byggnadsnämnden Södra Skärgården beslutade 30 november 2010 att ställa ut detaljplaneförslaget. Förslaget har varit utställt för granskning på stadsbyggnadskontoret och på Styrsö biblioteket under tiden 15 december 2010 till 25 januari Planförslaget har under samma tid sänts till berörda nämnder, styrelser och föreningar enligt bifogad lista över samrådskrets, bilaga 1. Sammanfattning Inkomna yttranden berör främst synpunkter från boende på Styrsö som anser att bebyggelsen har en modern utformning som inte smälter in i skärgårdsmiljön. Kvarstående erinringar från samrådet berör tillgängligheten för rörelsehindrade inom området och parkeringssituationen på Saltholmen. Inkomna synpunkter och stadsbyggnadskontorets kommentarer Inkomna synpunkter har sammanfattats nedan. Personnamn anges inte. Synpunkterna finns i sin helhet på stadsbyggnadskontoret. Kommunala nämnder och bolag m.fl. 1. Fastighetsnämnden tillstyrker planförslaget. 2. Miljö- och klimatnämnden tillstyrker fortsatt planarbete. Enligt naturinventeringen häckar gråtrut inom området, gråtruten är rödlistad från och med april Häckande 1(6)

2 rödlistade fåglar omfattas av artskyddsförordningen och dispens kan därför behöva sökas från länsstyrelsen. Kommentar: Länsstyrelsen har i beslut gett dispens från förbud att ta bort Jungfru Marie nycklar inom fastigheterna Styrsö 1:104 och 1:96. Under gråtrutens häckningsperiod får inte åtgärder som kan störa häckande gråtrutar utföras. 3. Nämnden för Göteborg Vatten konstaterar att de synpunkter som framfördes i samrådet har bearbetats och beaktats i planhandlingen på ett bra sätt. Innan detaljplanen antas behöver följande frågor klarläggas. Vem är ansvarig för att samordna utbyggnad av lokalgata och allmän plats med berörda ledningsägares utbyggnad. I planbeskrivningen framgår att allmänna ledningar förläggs så långt möjligt i allmän plats mar lokalväg och/eller natur. Denna flexibilitet behövs, är det nödvändigt med ett förtydligande på plankartan för att säkra möjligheten till att bygga ledningar på allmän plats natur. Kommentar: Exploatören/fastighetsägaren till Styrsö 1:104 samordnar utbyggnaden. Allmänna ledningar får läggas inom allmän plats. 4. Park- och naturnämnden har inga synpunkter. 5. Räddningstjänsten storgöteborg har inget att erinra. Räddningstjänsten bedömer att både tillgänglighet för utryckningsfordon och deras brandvattenförsörjning tas i beaktande. 6. Trafikkontoret framför följande synpunkter. Tidigare synpunkt angående parkeringssituationen på Saltholmen kvarstår. Planförslaget har blivit bättre jämfört med samrådsförslaget vad gäller trafiken inom området och dess anslutning till omgivande vägar. Trafikkontoret anser att lokalvägen har brister vad gäller tillgänglighet för rörelsehindrade. Lokalvägen som ansluter till Kolkärrsvägen är smalare och ger dåligt trafiksäkerhet för oskyddade trafikanter. Naturområdet åt väster bör anpassas för att möjliggöra gångväg upp på berget. Höjdangivelser saknas för lokalvägen. Om detta förhållande kvarstår förutsätter trafikkontoret att en bestämmelse om maximal längslutning införs. Kommentar: Istället för höjdangivelser finns en planbestämmelse i detaljplanen som anger att maximal längslutning för lokalväg är 8%. I stadsbyggnadskontorets produktionsplan för nya detaljplaner ingår det att under 2011 starta ett arbete angående parkeringssituationen på Saltholmen. Statliga och regionala myndigheter m.fl. 7. Länsstyrelsen bedömer med hänsyn till ingripandegrunderna i 12 kap 1 PBL och nu kända förhållanden att planen kan accepteras och därför inte kommer att prövas av länsstyrelsen om den antas. Länsstyrelsens yttrande har bilagts, se bilaga Lantmäterimyndigheten har inget att erinra. 9. Svenska Kraftnät har inget att erinra. Göteborgs Stad Stadsbyggnadskontoret, Utställningsutlåtande 2(6)

3 10. Skanova Nationell Accessnätsplanering har inget att erinra. Sakägare 11. Fortum framför följande. Tidigare luftledning i planområdet södra del har tagits bort. Hänsyn måste tas till befintliga ledningar vid utbyggnad. Områden för befintlig och ny transformatorstation godkänns av Fortum. Kommentar: Noteras. Planbestämmelsen om luftledning utgår på plankartan. 12. Fastighetsägare, Styrsö 3:317. Har yttrat sig tidigare, i program och samrådsskede. Upprepar flera synpunkter från programskedet. Förslaget avviker avsevärt från byggnadstradition på Styrsö och påverkar bergssiluetten. Det gamla kulturlandskapet bör skyddas från exploatering. Planens illustrationer är inte tillräckligt tydliga, bl a saknas solceller på tak. Områdets läge ger dåliga förutsättningar för energihushållning. Nya byggnader ligger högre än Styrsö 3:317, blir dominerande och skuggar. Utsläpp från eldning kan ge störningar. Färdig golvnivå redovisas inte. En ökad dagvattenavledning utgör en risk för Styrsö 3:317. I andra delar av planområdet skall avskärande dike anläggas. Enskilt huvudmannaskap med olika huvudmän kan leda till svårigheter vid problem. Fastighetsgränser redovisas inte på plankartan. Hur påverkar bestämmelserna p 1 och p 2 fastighetsbildning? Fastighetsunderhåll kan försvåras. En MKB behöver upprättas som tar upp bl a konsekvenser för bl a natur- och kulturmiljön, risk för människors hälsa, bullerstörningar och landskapsbild. Förslaget leder till stora ingrepp i naturen. Hänsyn behöver tas till ökade behov av parkeringsytor. Vägnätet är inte tillräckligt redovisat. Väglutningar kan bli upp till 1:12 (1:8 för lokalvägar) och smala vägar. Framkomligheten blir dålig för renhållning och räddningsfordon, ev även elbilar. Tillgängligheten når inte upp till kraven för ny bebyggelse. En riskbedömning saknas, tomterna är små och barnen hänvisas till gatumark (genomfartsled) som lekplats. Var kan överblivna överskottsmassor läggas? Parkeringssituationen på Salholmen är kaotisk, bilpool är inte ett realistiskt alternativ för arbetspendling. Flygtrafiken till och från Göteborg City Airport har ökat kraftigt, planområdet ligger inom inflygningsvägen och påverkas av buller. En noggrann genomgång behövs med Försvaret angående bullerstörning från skjutövningar. Formellt rätt part inom försvaret har inte hörts under planprocessen. Planförslagets syfte gynnar ensidigt en enskild exploatör. Det finns därför skäl att begära en rättsprövning enligt EU-reglerna. Kommentar: Stadsbyggnadskontoret har i fördjupad översiktsplan för Styrsö och program inför detaljplan bedömt att området är lämpligt att bebyggas med nya bostäder. Planförslagets bebyggelse i exponerade lägen har bestämmelser som anger en relativt Göteborgs Stad Stadsbyggnadskontoret, Utställningsutlåtande 3(6)

4 låg nockhöjd och flacka tak. En bebyggelse med ett nutida uttryck, väl anpassad till landskapet, bedöms kunna bli ett arkitektoniskt tillskott på Styrsö. Redan i programskedet har illustrationer och modell av den föreslagna bebyggelsens presenterats. En utbyggnad enligt förslaget ger ingen skugga på Styrsö 3:317. Eventuella utsläpp från eldning regleras inte i en detaljplan utan hanteras enligt annan lagstiftning. Förslaget innebär förbättringar för Styrsö 3:317 vad gäller dagvatteninflöde på fastigheten. Enskilt huvudmannaskap är vanligt förekommande på öarna i skärgården och fungerar i andra områden. Gällande fastighetsindelning finns redovisad på plankarta, grundkarta och illustration. På illustrationsritningen redovisas förslag till fastighetsindelning. Bestämmelserna p 1 och p 2 innebär inga ovanliga restriktioner eller liknande som påverkar fastighetsindelning eller fastighetsunderhåll. Utifrån upprättad behovsbedömning är slutsatsen att en särskild MKB inte behöver upprättas till detaljplanen. Parkering tillgodoses inom kvartersmark inom respektive bostad. Maximalt tillåten längslutning är 8%, dvs 1:12,5. Utformningen är anpassad för att bl a renhållningsfordon och räddningsfordon ska kunna trafikera området. Tillgängligheten uppfyller inte de krav som kommunen normalt ställer. Enligt ett allmänt råd från Boverkets författning kan bergiga partier, som är attraktiva för t ex villabebyggelse, med större höjdskillnader kan vara exempel på platser och områden där det med hänsyn till terrängen är obefogat att föreskrifter i författningssamlingen gäller fullt ut. Det åligger fastighetsägaren att i första hand ta omhand sprängsten inom den egna fastigheten. Om detta inte är möjligt är det fastighetsägarens ansvar att redovisa alternativ placering eller lösning. Parkeringsproblemet vid Saltholmen löses inte i en enskild detaljplan. Boende i skärgården kan ställa sig i kö hos Parkeringsbolaget för att få en egen parkeringsplats. Nya p-platser skapades 2009, det är dock fortfarande för få platser för att garantera alla fastboende en parkeringsplats. I stadsbyggnadskontorets produktionsplan för nya detaljplaner ingår det att under 2011 starta ett arbete angående parkeringssituationen på Saltholmen. Planområdet är inte påverkat av flygbuller över riktvärden pga inflygning till Göteborg city airport. Försvarets högkvarter har yttrat sig under planprocessen. Marken inom planområdet är till största delen privatägd, fastigheten Styrsö 1:301 i planområdets östra del ägs dock av kommunen. Detaljplanens syfte är att möjliggöra nya bostäder inom del av Styrsö och följer inriktningen i kommunens översiktsplan och den fördjupade översiktsplan för Styrsö. Översiktsplanerna är antagna av kommunfullmäktige. Göteborgs Stad Stadsbyggnadskontoret, Utställningsutlåtande 4(6)

5 Övriga 13. Boende på Halsviksvägen 2, 5, 7, 10, 13, 15, 17, Styrsö Kålgård 1, Styrsö Byväg 1. De boende har inga synpunkter på utformning av hus och område. Deras synpunkter handlar om de miljöproblem (sprickor i husgrund, murverk mm) som uppstår vid transporter av byggmaterial. Godstransporter från Styrsö Bratten går genom ett nålsöga, den unika bebyggelsen i Styrsö by. I Sandvik finns en fungerande kaj för ilandkörning av transportfordon med gods till Styrsö. De boende ser det som en självklarhet att alla transporter av byggmaterial går till Sandvik genom Styrsöbolagets försorg. En bekräftelse på att det sker önskas. Kommentar: Avsikten är att nyttja hamnen i Sandvik för transporter av byggmaterial. Det är dock inte en fråga som kan regleras i detaljplanen. 14. Boende, Idrottsvägen, Lerum. Önskar att husen kan innehålla fler än en lägenhet för att underlätta generationsboende och tillfällig uthyrning. Andelen äldre personer ökar. Unga personer behöver mindre lägenheter. Kommentar: Flera av husen inom området får inrymma mer än en lägenhet. 15. Boende Halsviksporten 1. Är positiv till utbyggnad men anser att föreslagen byggnad (ev förskolebyggnad etc) vid infarten från Dammkärrsvägen skall placeras längre upp. Kommentar: Byggrätten är placerad inom den kommunägda marken och får god tillgänglighet vid Dammkärrsvägen. 16. Boende på Styrsö utan angiven adress anser att platta tak inte passar in i en skärgårdsmiljö. Kommentar: Stadsbyggnadskontoret bedömer att föreslagen utformning passar in i områdets landskap och med hänsyn till omgivande bebyggelse. 17. Person utan angiven adress. Föreslår istället hus som smälter in i den ursprungliga bebyggelsen. Anser att modern bebyggelse i skärgården är fel och förstör området. Kommentar: Utformningen bygger på en anpassning till natur och landskap men bebyggelsen har ett nutida uttryck, dvs en mer modern arkitektur jämfört med traditionell skärgårdsbebyggelse. 18. Boende Arbores väg 3, Styrsö respektive Drakenbergsgatan 34, Göteborg. Motsätter sig inte att området exploateras för bostäder men har åsikter om utformningen. Anser att bebyggelsen ska anpassas till landskapet och till den traditionella skärgårdsbebyggelsen. Planområdet är beläget i ett kustområde med stora landskapsvärden. Hus på Styrsö har ofta sadeltak med tegelpannor. Menar att hus med modernt formspråk inte leder till ett spännande arkitektoniskt tillskott på ön. Bebyggelsegruppen ligger relativt högt, därför viktigt med en anpassning till natur och landskap. Göteborgs Stad Stadsbyggnadskontoret, Utställningsutlåtande 5(6)

6 Kommentar: Utformningen bygger på en anpassning till natur och landskap men bebyggelsen har ett nutida uttryck, dvs en mer modern arkitektur jämfört med traditionell skärgårdsbebyggelse. 19. Boende Madvägen 29, Styrsö. Är kritisk till illustrerade byggnaders utformning. Anser att husen är fula, att radhus inte passar, vägnätet klarar inte mer belastning. Föreslår högst 5 fristående hus av klassisk skärgårdskaraktär. Kommentar: Utformningen bygger på en anpassning till natur och landskap men bebyggelsen har ett nutida uttryck, dvs en mer modern arkitektur jämfört med traditionell skärgårdsbebyggelse. För att hushålla med marken är det lämpligt med en högre exploatering än 5 hus. Revideringar Planförslaget har reviderats. Berörda fastighetsägare (Göteborg stad) har informerats om revideringen. Eftersom revideringen inte innebär någon väsentlig ändring av förslaget erfordras inte någon ny utställning. Revideringar är följande: Planbestämmelsen om luftledning utgår på plankartan. Planbestämmelser om bergslänter och geoteknisk undersökning utgår och införs under upplysningar på plankartan. Planbestämmelsen e 4 utgår inom byggrätten i planområdets sydöstra del för att ge en mer flexibel byggrätt. Birgitta Lööf Planchef Sirpa Antti-Hilli Konsultsamordnare Göteborgs Stad Stadsbyggnadskontoret, Utställningsutlåtande 6(6)

7 2(2) Sändlista Kommunala nämnder och bolag m.fl. Fastighetsnämnden Kretsloppsnämnden Kulturnämnden Lokalförsörjningsnämnden Lokalsekretariatet Miljönämnden Namnberedningen Nämnden för Göteborg Vatten Park- och naturnämnden Räddningstjänsten Storgöteborg Stadsdelsnämnden i Södra Skärgården Stadsdelsnämnden i Älvsborg Stadskansliet Trafiknämnden Statliga och regionala myndigheter m.fl. Lantmäterimyndigheten i Göteborg Länsstyrelsen Försvarsmakten Högkvarteret Svenska Kraftnät Skanova Nätplanering D3N Västtrafik Göteborgsområdet AB Posten AB Sakägare Hämtas från fastighetsförteckningen Bostadsrättsinnehavare, hyresgäster, boende De som tidigare yttrat sig i ärendet, samt Hyresgästföreningen Region V Sverige? Övriga De som tidigare yttrat sig i ärendet, samt Handikappfören. Samarbetsorgan Naturskyddsföreningen i Göteborg FTI AB Förpacknings- och tidningsinsamlingen Fortum distribution nätplanering För intern uppföljning Kristina Eliasson Christina Widén Göteborgs Stad Stadsbyggnadskontoret, Följebrev utställning 2(2)

8

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Distrikt Söder, Plangruppen

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Distrikt Söder, Plangruppen Samrådsredogörelse Utställning Datum: 2009-04-22 Diarienummer: 0329/07 Distrikt Söder, Plangruppen Agneta Runevad Telefon: 031-368 15 80 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Föreningslokal

Läs mer

Utställningsutlåtande 1

Utställningsutlåtande 1 Utställningsutlåtande Datum: 2010-06-16 Diarienummer: 0797/07 (FIIa 5056) Filip Siewertz Telefon: 031-368 15 01 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Bostäder vid Elins gård inom stadsdelen

Läs mer

Detaljplan för bostäder med särskild service vid Blackevägen inom stadsdelen Tolered i Göteborg

Detaljplan för bostäder med särskild service vid Blackevägen inom stadsdelen Tolered i Göteborg Aktbeteckning: 2-5233 Granskningsutlåtande Datum: 2014-03-20 Diarienummer: 0371/12 Petter Frid Telefon: 031-368 15 70 E-post: petter.frid@sbk.goteborg.se Detaljplan för bostäder med särskild service vid

Läs mer

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Detaljplan för Bostäder norr om Hjälmavägen inom stadsdelen Björlanda i Göteborg

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Detaljplan för Bostäder norr om Hjälmavägen inom stadsdelen Björlanda i Göteborg Granskningsutlåtande Datum: 2016-03-22 Diarienummer: 0886/03 Aktbeteckning: 2-5341 Sirpa Antti-Hilli Telefon: 031-368 16 09 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Bostäder norr om Hjälmavägen

Läs mer

Detaljplan för Verksamheter vid Alelyckans vattenverk inom stadsdelen Gamlestaden i Göteborg

Detaljplan för Verksamheter vid Alelyckans vattenverk inom stadsdelen Gamlestaden i Göteborg Granskningsutlåtande Datum: 2015-12-01 Diarienummer: 0506/12 Aktbeteckning: 2-5300 Sirpa Antti-Hilli Telefon: 031-368 16 09 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Verksamheter vid Alelyckans

Läs mer

Detaljplan för bostäder vid Theres Svenssons gata inom stadsdelen Lundbyvassen i Göteborg

Detaljplan för bostäder vid Theres Svenssons gata inom stadsdelen Lundbyvassen i Göteborg Granskningsutlåtande Datum: 2016-12-20 Diarienummer: 434/13 Aktbeteckning: 2-5364 Christer Persson Telefon: 031-368 18 56 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för bostäder vid Theres Svenssons

Läs mer

Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom stadsdelen Tolered i Göteborg, enkelt planförfarande

Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom stadsdelen Tolered i Göteborg, enkelt planförfarande Datum: 2010-10-07 Diarienummer: 0936/09 (FIIa 5098) Joanna Hagstedt Telefon: 031-368 17 06 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom

Läs mer

Utställningsutlåtande

Utställningsutlåtande Utställningsutlåtande Datum: 2011-04-05 Diarienummer: 0750/07 (FIIa 5076) Sirpa Antti-Hilli Telefon: 031-368 16 09 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Handel vid Marconigatan inom

Läs mer

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning Granskningsutlåtande Datum: 2014-11-03 Diarienummer: 0370/14 Aktbeteckning: 2-5266 Eva Carlfjord-Mattsson Telefon: 031-368 18 53 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Ändring av del av detaljplan för

Läs mer

Utställningsutlåtande 1

Utställningsutlåtande 1 Utställningsutlåtande Datum: 2012-11-27 Diarienummer: 0930/04 (FIIa 5132) Sirpa Antti-Hilli Telefon: 031-368 16 09 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Bostäder vid Grässkärsgatan inom

Läs mer

Utställningsutlåtande

Utställningsutlåtande Utställningsutlåtande Datum: 2011-12-13 Diarienummer: 0326/07 (FIIa 5123) Sirpa Antti-Hilli Telefon: 031-368 16 09 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Bostäder i norra Kyrkbyn inom

Läs mer

Detaljplan för handel och kontor vid Södra Hamngatan inom stadsdelen Inom Vallgraven i Göteborg

Detaljplan för handel och kontor vid Södra Hamngatan inom stadsdelen Inom Vallgraven i Göteborg Samrådsredogörelse Datum: 2009-03-31 Diarienummer: 0312/09 (FIIa 5005) Distrikt Söder, Plangruppen Louise Österlin Telefon: 031-368 16 46 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för handel

Läs mer

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning Granskningsutlåtande Datum: 2017-03-21 Diarienummer: 0687/09 Aktbeteckning: 2-5393 Telefon: 031-368 18 04 E-post: stefan.rosen@sbk.goteborg.se Detaljplan för Bostäder i Kv Fulufjället inom stadsdelen Bagaregården

Läs mer

Detaljplan för BmSS vid Västra Palmgrensgatan inom stadsdelen Älvsborg i Göteborg

Detaljplan för BmSS vid Västra Palmgrensgatan inom stadsdelen Älvsborg i Göteborg Granskningsutlåtande Datum: 2014-09-30 Diarienummer: 0464/12 Aktbeteckning: 2-5232 Sirpa Antti-Hilli Telefon: 031-368 16 09 E-post: sirpa.antti-hilli@sbk.goteborg.se Detaljplan för BmSS vid Västra Palmgrensgatan

Läs mer

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Datum 2017-11-16 Dnr PL/2016:31 (189057) D636 P6/16.01 Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt,

Läs mer

Ändring av EII 3596 och EII 2426, stadsplaner för delar av kvarteret Göta Kanal inom stadsdelen Nordstaden i Göteborg, enkelt planförfarande

Ändring av EII 3596 och EII 2426, stadsplaner för delar av kvarteret Göta Kanal inom stadsdelen Nordstaden i Göteborg, enkelt planförfarande Samrådsutlåtande Datum: 2012-06-20 Diarienummer: 0466/10 (FIIa 5181) Sirpa Ruuskanen Johansson Telefon: 031-368 17 87 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Ändring av EII 3596 och EII 2426, stadsplaner

Läs mer

Ändring av Detaljplan för Bro över Göta Älv inom stadsdelarna Gullbergsvass och Tingstadsvassen i Göteborg

Ändring av Detaljplan för Bro över Göta Älv inom stadsdelarna Gullbergsvass och Tingstadsvassen i Göteborg Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Utfärdat: 2019-10-01 Johan Stenson Diarienummer: 0441/19 Telefon: 031-368 18 38 Aktbeteckning: 2-5527 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Ändring av Detaljplan

Läs mer

Utställningsutlåtande

Utställningsutlåtande Utställningsutlåtande Datum: 2013-12-17 Diarienummer: 0758/10 (FIIa 5194) Sirpa Antti-Hilli Telefon: 031-368 16 09 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för bostäder och service vid Bergums

Läs mer

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Ändring av detaljplan för inredning av vind, Lunden 2:11 m.fl inom stadsdelen Lunden i Göteborg

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Ändring av detaljplan för inredning av vind, Lunden 2:11 m.fl inom stadsdelen Lunden i Göteborg Granskningsutlåtande Utfärdat: 2018-09-21 Åsa Åkesson Diarienummer: 0509/12 Telefon: 031-368 19 52 Aktbeteckning: 2-5482 E-post: asa.akesson@sbk.goteborg.se Ändring av detaljplan för inredning av vind,

Läs mer

Byggnadsnämnden beslöt att upprätta detaljplan med enkelt planförfarande för ny bostadsbyggnad inom fastigheten Tolered 158:6.

Byggnadsnämnden beslöt att upprätta detaljplan med enkelt planförfarande för ny bostadsbyggnad inom fastigheten Tolered 158:6. Datum Diarienummer Sida 2007-10-30 0911/04 (FIIa 4942) 1/4 Detaljplan för BOSTÄDER PÅ ARVID LINDMANSGATAN inom stadsdelen Tolered i Göteborg SAMRÅDSUTLÅTANDE GENOMFÖRANDE Byggnadsnämnden beslöt 2004-09-28

Läs mer

Utställningsutlåtande

Utställningsutlåtande Utställningsutlåtande Datum: 2011-09-06 Diarienummer: 1099/04 (FIIa 4937) Inger Bergström Telefon: 031-368 19 48 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Askims Vattenområde inom stadsdelen

Läs mer

Utställningsutlåtande

Utställningsutlåtande Utställningsutlåtande Datum: 2011-12-13 Diarienummer: 1000/04 (FIIa 5118) Anna-Karin Nilsson Telefon: 031-368 16 52 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för bostäder mm vid Donsö brofäste

Läs mer

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse Samrådsredogörelse Koncept 2010-11-15 Datum: 2010-11-30 Diarienummer: 0740/06 Anna-Maria Ceder Telefon: 031-368 19 44 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Bostäder inom Styrsö 1:104,

Läs mer

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan Sida 1 av 6 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer B/2011:446 Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan SAMRÅDETS GENOMFÖRANDE Detaljplanesamråd har genomförts enligt

Läs mer

Granskningsutlåtande. Sammanfattning

Granskningsutlåtande. Sammanfattning Granskningsutlåtande Datum: 2014-08-12 Diarienummer: 0662/12 Aktbeteckning: 2-5248 Eva Carlfjord-Mattsson Telefon: 031-368 18 53 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Ändring av del av detaljplan för

Läs mer

Ändring av detaljplan II-1363 för inredning av vind vid Topeliusgatan inom stadsdelen Bö i Göteborg, standard planförfarande

Ändring av detaljplan II-1363 för inredning av vind vid Topeliusgatan inom stadsdelen Bö i Göteborg, standard planförfarande Granskningsutlåtande Datum: 2017-08-29 Diarienummer: 0561/11 Aktbeteckning: 2-5413 Johan Wahlström Telefon: 031-368 16 11 E-post: johan.wahlstrom@sbk.goteborg.se Ändring av detaljplan II-1363 för inredning

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-07-07 215 att genomföra samråd för detaljplaneförslaget.

Läs mer

Ändring av del av detaljplan 1363 och 2642 för kontor med mera vid Karlfeldtsgatan inom stadsdelen Bö i Göteborg

Ändring av del av detaljplan 1363 och 2642 för kontor med mera vid Karlfeldtsgatan inom stadsdelen Bö i Göteborg Samrådsredogörelse Datum: 2016-07-06 Diarienummer: 0453/09 Ingemar Jansson Telefon: 031-368 19 13 E-post: ingemar.jansson@sbk.goteborg.se Ändring av del av detaljplan 1363 och 2642 för kontor med mera

Läs mer

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Detaljplan för Bostäder vid Billdals Björkväg inom stadsdelen Askim i Göteborg

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Detaljplan för Bostäder vid Billdals Björkväg inom stadsdelen Askim i Göteborg Granskningsutlåtande Datum: 2014-09-30 Diarienummer: 0382/08 Aktbeteckning: 2-5237 Sirpa Ruuskanen Johansson Telefon: 031-368 17 87 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Bostäder vid

Läs mer

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Distrikt Norr, Plangruppen

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Distrikt Norr, Plangruppen Samrådsredogörelse Datum: 2009-06-12 Diarienummer: 0319/07 Arkivnummer: EIIa 5019 Distrikt Norr, Plangruppen Johan Helgesson Telefon: 031-368 19 41 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan

Läs mer

Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården. Laxå kommun, Örebro län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården. Laxå kommun, Örebro län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården Laxå kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Global Care i Laxå AB äger fastigheten Laxåskogen 18:1. Företaget önskar möjlighet för fler typer av användningar

Läs mer

Ändring av detaljplan 11-HÄS-241/73, Östra delen av Hästveda tätort

Ändring av detaljplan 11-HÄS-241/73, Östra delen av Hästveda tätort Upprättad 2018-10-11 Dnr: BN 2016-1429 Granskningshandling Tillägg till planbeskrivning Ändring av detaljplan 11-HÄS-241/73, Östra delen av Hästveda tätort Hässleholms kommun, Skåne län www.hassleholm.se/dp

Läs mer

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning Granskningssutlåtande Datum: 2016-04-08 Diarienummer: 0518/11 Aktbeteckning: 2-5340 Dzejna Dedic Telefon: 031 368 18 01 E-post: dzejna.dedic@sbk.goteborg.se Detaljplan för Ändring av del av detaljplan

Läs mer

Utställningsutlåtande

Utställningsutlåtande Utställningsutlåtande Datum: 2009-09-15 Diarienummer: 0535/05 (FIIa 5007 Handläggare Distrikt Norr, Plangruppen Silvia Orrego Briceño Telefon: 031-368 15 16 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan

Läs mer

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl.

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (5) Datum 2018-11-07 Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-06-15 181 att

Läs mer

Upphävande av detaljplan för Värpinge 13:2 och 13:21 m.m. i Lund, Lunds kommun

Upphävande av detaljplan för Värpinge 13:2 och 13:21 m.m. i Lund, Lunds kommun PÄ 15/2016 Upphävande av detaljplan för Värpinge 13:2 och 13:21 m.m. i Lund, Lunds kommun Upprättad Innehåll: Planbeskrivning Plankarta med planbestämmelser PLANBESKRIVNING Upphävande av detaljplan för

Läs mer

Del av Slagsta 1:13 och 3:1

Del av Slagsta 1:13 och 3:1 Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer Aktnummer 1 (6) Stadsbyggnadsförvaltningen 2018-08-22 SBN/2016:82 3.13 Planavdelningen Anna Ekwall, 016-710 10 21 Detaljplan för Del av Slagsta 1:13 och 3:1 Måsta

Läs mer

Förslag till detaljplan för detaljplan för Övre Fjällberg, del av Torreby 3:154 i Munkedals kommun.

Förslag till detaljplan för detaljplan för Övre Fjällberg, del av Torreby 3:154 i Munkedals kommun. 2018-08-30 Dnr. 2016 0029 Förslag till detaljplan för detaljplan för Övre Fjällberg, del av Torreby 3:154 i Munkedals kommun. GRANSKNINGSUTLÅTANDE Hur granskningen har bedrivits Granskning om förslag till

Läs mer

UTLÅTANDE Efter granskningsskedet

UTLÅTANDE Efter granskningsskedet Detaljplan för Nolgård 1:334, 1:335, 1:336 Hammarö kommun Värmlands län UTLÅTANDE Efter granskningsskedet PLANENS SYFTE Syftet av planändringen är att fastigheten Nolgård 1:334 blir mark för handel, småindustri

Läs mer

Genomförandetid Genomförandetiden är tio år räknat från det datum då planen vunnit laga kraft.

Genomförandetid Genomförandetiden är tio år räknat från det datum då planen vunnit laga kraft. Datum Diarienummer Sida 2013-05-15 1/5 Samrådshandling Detaljplan för Ulvesunds Marina Ulvesund 1:206 m fl i Ljungskile Uddevalla kommun, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING INLEDNING En genomförandebeskrivning

Läs mer

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Detaljplan för Bostad på Brännö 2:26 inom stadsdelen Styrsö i Göteborg

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Detaljplan för Bostad på Brännö 2:26 inom stadsdelen Styrsö i Göteborg Samrådsredogörelse Datum: 2010-06-15 Diarienummer: 0727/06 Ida Thuresson Telefon: 031-368 19 45 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Bostad på Brännö 2:26 inom stadsdelen Styrsö i Göteborg

Läs mer

Detaljplan för BRF Vintergatan 1

Detaljplan för BRF Vintergatan 1 1(11) Detaljplan för BRF Vintergatan 1 UTLÅTANDE April 2017 I detta utlåtande redovisas de yttranden som framkommit i samband med samråd (21 december 2016 16 januari 2017) samt granskning (21 februari

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2019-01-10-2019-01-24 Ändring av detaljplan A139 för Pepparriskan 1 m.fl. i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND Upprättad 2018-05-03 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande INKOMNA YTTRANDEN Statliga verk, myndigheter och

Läs mer

Detaljplan för bostäder m.m. vid Lantvärnsgatan inom stadsdelen Sandarna i Göteborg

Detaljplan för bostäder m.m. vid Lantvärnsgatan inom stadsdelen Sandarna i Göteborg Samrådsredogörelse Koncept: 2009-06-15 2009-08-25 Diarienummer: 0545/02 Distrikt Söder, Plangruppen Sirpa Ruuskanen Johansson Telefon: 031-368 17 87 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan

Läs mer

ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län

ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget hör denna beskrivning, plankarta i ett blad med bestämmelser

Läs mer

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse Samrådsredogörelse Datum: 2009-09-29 Diarienummer: 0788/03 Eva Sigurd Telefon: 031-368 17 49 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Bostäder vid Vassdalsvägen på Brännö inom stadsdelen

Läs mer

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN/GAVELÅSVÄGEN, Mellby 2:211 SAMRÅDSREDOGÖRELSE detaljplan

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN/GAVELÅSVÄGEN, Mellby 2:211 SAMRÅDSREDOGÖRELSE detaljplan Samrådsredogörelse Sida 1 av 7 Handläggare Christoffer Gissy 010-505 99 25 Diarienummer KS/2015:372 Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN/GAVELÅSVÄGEN, Mellby 2:211 SAMRÅDSREDOGÖRELSE detaljplan I denna

Läs mer

Detaljplan för Fjugesta 4:61 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för Fjugesta 4:61 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för Fjugesta 4:61 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att säkerställa befintliga användningsområden och möjliggöra ett samlat industri/verksamhetsområde

Läs mer

Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län

Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län Kommunstyrelsens förvaltning Enheten för samhällsbyggnad 2018-07-03 Antagandehandling Detaljplan för Geten 14 Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län GRANSKNINGSUTLÅTANDE HANDLINGAR Till detaljplanen

Läs mer

Datum Dnr 2014/320

Datum Dnr 2014/320 1(6) Detaljplan för TALLEN 1 Sölvesborg, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap 6. Tillfälle att ta del

Läs mer

Ändring av Detaljplan för Juvelkvarnen på Eriksberg och del av Stadsplanen inom stadsdelen Sannegården i Göteborg, enkelt planförfarande

Ändring av Detaljplan för Juvelkvarnen på Eriksberg och del av Stadsplanen inom stadsdelen Sannegården i Göteborg, enkelt planförfarande Samrådsutlåtande Datum: 2011-02-08 Diarienummer: 0563/09 (FIIa 5104) Maria Malone Telefon: 031-368 16 10 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Ändring av Detaljplan för Juvelkvarnen på Eriksberg och

Läs mer

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling Datum 2011-12-02 Diarienummer 0333/10 Sida 1/6 UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER ÖCKERÖ 2:497, ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2011-12-02 Diarienummer 0333/10 Sida 2/6 INLEDNING Syftet

Läs mer

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Detaljplan för Bostäder vid Kyrkbytorget inom stadsdelen Kyrkbyn i Göteborg

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Detaljplan för Bostäder vid Kyrkbytorget inom stadsdelen Kyrkbyn i Göteborg Samrådsredogörelse Koncept 2012-08-20 Datum: 2012-09-04 Diarienummer: 0785/07 Sirpa Antti-Hilli Telefon: 031-368 16 09 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Bostäder vid Kyrkbytorget

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN för del av Rensbo 1:30 Hedemora kommun, Dalarnas län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättad 7 juli 2017 HANDLINGAR Detaljplanen består av: Plankarta Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning

Tillägg till planbeskrivning Planhandling Datum: 2009-10-19 rev 2009-11-09 Diarienummer: 0565/09 (FIIa 5053) Distrikt Norr, Plangruppen Anders Svensson Telefon: 031-368 16 96 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Ändring av detaljplan

Läs mer

Ändring av detaljplan för fastigheten Björkholmen 24,

Ändring av detaljplan för fastigheten Björkholmen 24, Dnr: PLAN.2017.1866 Granskningshandling 2018-09-19 Samrådsredogörelse Ändring av detaljplan för fastigheten Björkholmen 24, Björkholmen, Karlskrona kommun Vad är en samrådsredogörelse? Samrådsskedet Samrådsskedet

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen Norrtull i Stockholm, Dp

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen Norrtull i Stockholm, Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSREDOGÖRELSE PLANAVDELNINGEN MARIA BORUP SID 1 (5) TFN 010 452 21 21 2014-06-30 Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen

Läs mer

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31 2019-03-21 19/KS/31 LAGA KRAFT Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län FÖRENKLAT FÖRFARANDE Samråd: 2019-03-01 2019-03-15 Antagen av KS: 2019-04-09

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län

Samrådsredogörelse för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län Ett förslag till detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1, daterat 2017-09-25,

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING Diarienummer PBN Detaljplan för Skene 5:12 m fl, Skene station SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING Diarienummer PBN Detaljplan för Skene 5:12 m fl, Skene station SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING Diarienummer PBN 2016-11 214 Detaljplan för RYDAL 7:2, RYDALS BIL Rydal, Marks kommun, Västra Götalands län. Upprättad 2017-11-24 Planarkitekt, Hani Alsayah 1 (5) Tidigare avstämningar

Läs mer

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Detaljplan för Bostäder vid Kniparedsvägen inom stadsdelen Olofstorp i Göteborg

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Detaljplan för Bostäder vid Kniparedsvägen inom stadsdelen Olofstorp i Göteborg Granskningsutlåtande Datum: 2016-09-27 Diarienummer: 0326/12 Aktbeteckning: 2-5312 Sirpa Antti-Hilli Telefon: 031-368 16 09 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Bostäder vid Kniparedsvägen

Läs mer

Detaljplan för BOSTÄDER MELLAN SÖDRA OCH NORRA BISKOPSGÅRDEN inom stadsdelen Biskopsgården i Göteborg

Detaljplan för BOSTÄDER MELLAN SÖDRA OCH NORRA BISKOPSGÅRDEN inom stadsdelen Biskopsgården i Göteborg Samrådsredogörelse BN: 2009-09-15 Diarienummer: 0482/08 Distrikt Norr, Plangruppen Johan Wiik Telefon: 031-368 16 93 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för BOSTÄDER MELLAN SÖDRA OCH NORRA

Läs mer

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse Samrådsredogörelse Datum: 2011-11-29 Diarienummer: 0835/06 Anna-Karin Nilsson Telefon: 031-368 16 52 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för kv Sturefors (Kungsprtsavenyen) inom stadsdelen

Läs mer

Datum: , rev Ändring av stadsplaner för kv. Härbärget, NK-huset och Kompassen inom stadsdelen Inom Vallgraven i Göteborg

Datum: , rev Ändring av stadsplaner för kv. Härbärget, NK-huset och Kompassen inom stadsdelen Inom Vallgraven i Göteborg Planhandling (FIIa 5702) Datum: 2013-05-28, rev 2013-09-03 Diarienummer SBK: 0798/09 Diarienummer FK: 1709/13 Handläggare SBK: Eva Aronsson Handläggare FK: Henrik Andersson tel: 031-368 17 51 Tel: 031-368

Läs mer

Tillägg till. Detaljplan för kv. Murgrönan m.fl. i Tranås stad Lantmäteriets register nummer 0687-P348. Planbeskrivning och genomförande

Tillägg till. Detaljplan för kv. Murgrönan m.fl. i Tranås stad Lantmäteriets register nummer 0687-P348. Planbeskrivning och genomförande Tillägg till Detaljplan för kv. Murgrönan m.fl. i Tranås stad Lantmäteriets register nummer 0687-P348 Antagen av byggnadsnämnden 2009-05-19 med laga kraft 2009-06-23 med genomförandetid till 2019-06-22

Läs mer

Samrådsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning

Samrådsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning Samrådsutlåtande Datum: 2015-09-09 Diarienummer: 0458/12 Aktbeteckning: 2-5321 Sirpa Ruuskanen Johansson Telefon: 031-368 17 87 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Ändring av detaljplan för vindar

Läs mer

Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten

Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten TENNISTOMTEN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2010-03-29 ENKELT PLANFÖRFARANDE (SAMRÅDSHANDLING) Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten Tjörns Kommun, Västra Götaland 1. INLEDNING Genomförandebeskrivningen

Läs mer

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5)

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) Detaljplan för GÄSTGIVAREN 6 Bromölla, Bromölla kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet bedrivits Ärendet handläggs med standardförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap

Läs mer

Detaljplan för Bostäder vid Långedragsvägen/Göta Älvsgatan inom stadsdelen Älvsborg i Göteborg, standard planförfarande

Detaljplan för Bostäder vid Långedragsvägen/Göta Älvsgatan inom stadsdelen Älvsborg i Göteborg, standard planförfarande Samrådsredogörelse Datum: 2018-02-06 Diarienummer: 0589/14 Aktbeteckning: 2-5467 Sirpa Ruuskanen Johansson Telefon: 031-368 17 87 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Bostäder vid Långedragsvägen/Göta

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2018-01-08-2018-01-22 Ändring av detaljplan A159 för Fiolen 2 i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning till

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Detaljplanens syfte är att justera byggrätten för Äventyrets

Läs mer

Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län

Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län 1(9) Samrådshandling PLANBESKRIVNING Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län 1 (9) 2(9) ALLMÄNT Detaljplanens syfte Planens syfte är

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Säfsen 1:5 m fl Östanvik i Säfsbyn Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2010

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Säfsen 1:5 m fl Östanvik i Säfsbyn Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2010 UTSTÄLLNINGSHANDLING tillhörande detaljplan för Säfsen 1:5 m fl Östanvik i Säfsbyn Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2010 Östanvik sett från Säfsbyn Postadress Besöksadress Telefon Telefax

Läs mer

Detaljplan för Vemdalens Kyrkby 57:157 Skalsterrassen, Vemdalsskalet Härjedalens kommun

Detaljplan för Vemdalens Kyrkby 57:157 Skalsterrassen, Vemdalsskalet Härjedalens kommun Detaljplan för Vemdalens Kyrkby 57:157 Skalsterrassen, Vemdalsskalet Härjedalens kommun Enkelt planförfarande Antagandehandling Upprättad den 12 maj 2012 reviderad den 16 aug 2012 Diarienr Plan 7/2011

Läs mer

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 Dnr MN/2002-0967 Detaljplan för Del av NYCKLEBY 1:33 Strömstads kommun UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 HUR UTSTÄLLNINGEN HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2011-02-03 26 att genomföra en andra

Läs mer

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Detaljplan för bostäder vid Dunderstigen inom stadsdelen Styrsö i Göteborg

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Detaljplan för bostäder vid Dunderstigen inom stadsdelen Styrsö i Göteborg Samrådsredogörelse Datum: 2011-08-23 Diarienummer: 0914/07 Sirpa Antti-Hilli Telefon: 031-368 16 09 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för bostäder vid Dunderstigen inom stadsdelen Styrsö

Läs mer

G R A N S K N I N G S U T L Å T A N D E 2

G R A N S K N I N G S U T L Å T A N D E 2 G R A N S K N I N G S U T L Å T A N D E 2 Detaljplan för Snokebo 1:49, del av, norra sidan av sjön Snesaren, Vimmerby Kommun, Kalmar län 2013-05-02 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplanen har varit utställd

Läs mer

Detaljplan för Omnibussen 2 m. fl. Ökad andel mark som får bebyggas Östersunds kommun

Detaljplan för Omnibussen 2 m. fl. Ökad andel mark som får bebyggas Östersunds kommun Detaljplan för Omnibussen 2 m. fl. Ökad andel mark som får bebyggas Östersunds kommun Dnr MSN 01896-2018 Dnr ByggR: P 2016-48-00 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Granskning pågick mellan 1 juli och 9 augusti 2019

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Kungbäck 1:144 m fl., Strömstads kommun

SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Kungbäck 1:144 m fl., Strömstads kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Kungbäck 1:144 m fl., Strömstads kommun HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnadsnämnden beslutade 2005-10-20 161 att genomföra ett samråd utifrån handlingar

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för GLÖSKÄR 1:7 M FL. Kungälvs kommun PLANERING SAMHÄLLSBYGGNAD. Diarienummer KS 2011/

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för GLÖSKÄR 1:7 M FL. Kungälvs kommun PLANERING SAMHÄLLSBYGGNAD. Diarienummer KS 2011/ SAMRÅDSREDOGÖRELSE Diarienummer KS 2011/1753 20161101 Detaljplan för GLÖSKÄR 1:7 M FL Kungälvs kommun PLANERING SAMHÄLLSBYGGNAD ADRESS Stadshuset, 442 81 Kungälv TELEFON 030323 80 00 vx FAX 030323 91 67

Läs mer

Höjden 32. Samrådsredogörelse. Innehåll. 1. Bakgrund. 2. Hur samrådet har gått till Dnr MSN/2015:162. Detaljplan.

Höjden 32. Samrådsredogörelse. Innehåll. 1. Bakgrund. 2. Hur samrådet har gått till Dnr MSN/2015:162. Detaljplan. 2016-11-28 Dnr MSN/2015:162 Detaljplan Höjden 32 stadsdelen Hersby Samrådsredogörelse Innehåll 1. Bakgrund s. 1 2. Hur samrådet har gått till s. 1 3. Sammanfattning av inkomna synpunkter s. 3 5. Sammanfattande

Läs mer

Utställningsutlåtande

Utställningsutlåtande Utställningsutlåtande Datum: 2013-11-26 Diarienummer: 0641/05 Aktbeteckning: FIIa 5209 Arvid Törnqvist Telefon: 031-368 16 50 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Bostäder mm vid Decenniumplan

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen Gubbängen Dp,

Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen Gubbängen Dp, STADSBYGGNADSKONTORET GRANSKNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Martin Larsheim SID 1 (5) Tfn 08-508 27 284 2013-11-05 Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen

Läs mer

Sund 1:15 mfl. Stora Räfseviken.

Sund 1:15 mfl. Stora Räfseviken. DETALJPLAN FÖR Sund 1:15 mfl. Stora Räfseviken. VÄRMDÖ KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE Dnr: 15KS/6 PBL (2010:900) Datum: 2017-10-09 Samhällsbyggnadsavdelningen GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR Sund 1:15

Läs mer

DETALJPLAN för del av Grytingen 1:2 och Smedseröd 1:8, Uddevalla kommun

DETALJPLAN för del av Grytingen 1:2 och Smedseröd 1:8, Uddevalla kommun Utställningshandling 1 (6) 2015-10-08 Dnr: SBN-EDP 2015/0081 SBN 2015/449 Handläggare Planarkitekt Maria Åkerkvist Telefon 0522-69 73 29 maria.akerkvist@uddevalla.se SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande DETALJPLAN

Läs mer

Särskilt utlåtande samråd del 1 och 2 avseende Detaljplan för Hole 1:129 och del av Hole1:94 Torsby kommun, Värmlands län

Särskilt utlåtande samråd del 1 och 2 avseende Detaljplan för Hole 1:129 och del av Hole1:94 Torsby kommun, Värmlands län Datum Diarienummer 2011-03-04 2010.0859.214 Särskilt utlåtande samråd del 1 och 2 avseende Detaljplan för Hole 1:129 och del av Hole1:94 Torsby kommun, Värmlands län 2 Bakgrund Stadsarkitekt Torbjörn Almroth,

Läs mer

Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för verksamheter inom Frillesås-Rya 1:254 i Frillesås

Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för verksamheter inom Frillesås-Rya 1:254 i Frillesås Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (5) Datum 2018-09-12 Dnr PL/2016:70 (189086) Detaljplan för verksamheter inom Frillesås-Rya 1:254 i Frillesås Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2017-02-09 70

Läs mer

6.10 PLANBESKRIVNING. GAMLA SKOLAN I HARGSHAMN gällande fastigheterna Braxenbol 1:94 och 1:110. i Östhammars kommun, Uppsala län

6.10 PLANBESKRIVNING. GAMLA SKOLAN I HARGSHAMN gällande fastigheterna Braxenbol 1:94 och 1:110. i Östhammars kommun, Uppsala län Dnr 2011SBN1437 1 (6) Samhällsbyggnadsnämnden PLANBESKRIVNING GAMLA SKOLAN I HARGSHAMN gällande fastigheterna Braxenbol 1:94 och 1:110 i Östhammars kommun, Uppsala län Upprättad den 19 januari 2012 Reviderad

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län.

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplaneändringen är att ändra planbestämmelser för att möjliggöra

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2018-06-18 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av granskningsutlåtande... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Lantmäteriet

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO Laga kraft 2013-11-19 Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER I KÅREVIK Rönnäng 1:267 m fl, Tjörns kommun, Västra Götalands län

DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER I KÅREVIK Rönnäng 1:267 m fl, Tjörns kommun, Västra Götalands län 1/5 Planområd G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Antagandehandling 2010-08-16, reviderad 2011-03-25 DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER I KÅREVIK Rönnäng 1:267 m fl, Tjörns kommun, Västra Götalands län

Läs mer

Granskning av detaljplan för bostäder vid Södra Vårvindsgatan inom stadsdelarna Kyrkbyn och Bräcke. Handling: Stadsbyggnadskontorets tjänsteutlåtande.

Granskning av detaljplan för bostäder vid Södra Vårvindsgatan inom stadsdelarna Kyrkbyn och Bräcke. Handling: Stadsbyggnadskontorets tjänsteutlåtande. Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2016-10-25 Granskning av detaljplan för bostäder vid Södra Vårvindsgatan inom stadsdelarna Kyrkbyn och Bräcke 457, dnr 0643/12 Ovan nämnda detaljplan inom stadsdelarna

Läs mer

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE 1(6) UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE 2012-02-01 DETALJPLAN för Kroksdal 1:170 Tjörns kommun - normalt planförfarande UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott beslutade vid sammanträde 2011-02-16

Läs mer

Detaljplan 216. Planbeskrivning och genomförandebeskrivning Detaljplan för Åkarp 18:45 i Åkarp Burlövs kommun, Skåne län.

Detaljplan 216. Planbeskrivning och genomförandebeskrivning Detaljplan för Åkarp 18:45 i Åkarp Burlövs kommun, Skåne län. 1(5) Dpl 216 Planbeskrivning och genomförandebeskrivning Detaljplan för Åkarp 18:45 i Åkarp Burlövs kommun, Skåne län Antagande 2006-08-21 (KF 72/06) Laga kraft 2006-09-22 Genomförandetiden utgår 2011-09-22

Läs mer

SÄRSKILT UTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR

SÄRSKILT UTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Datum: 2014-03-10 Diarienummer 0122/13 Sida 1/7 SÄRSKILT UTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR DEL AV HÖNÖ OMFATTANDE HÖNÖ 2:272, ÖCKERÖ KOMMUN Datum: 2014-03-10 Diarienummer 0122/13 Sida

Läs mer

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Upprättad 2016-02-17 Dnr: KS 2015/00884 Samrådshandling Planbeskrivning Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Utskrift från Tekis-GI Knislinge, Östra Göinge kommun, Skåne län www.ostragoinge.se

Läs mer

Lerdal 15:32 m.fl. (Fyrklöverns stugby)

Lerdal 15:32 m.fl. (Fyrklöverns stugby) 1 (6) Samhällsutvecklingsförvaltningen Detaljplan för Lerdal 15:32 m.fl. (Fyrklöverns stugby) Rättviks kommun Samrådsredogörelse Plannr: B331 Inledning Allmänt Samrådskrets Detaljplan för Lerdal 15:32

Läs mer