Dagordning samt val av justerare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Dagordning samt val av justerare"

Transkript

1 Rådet till skydd för Stockholms Protokoll Sida 1 (14) Närvarande: Anders Bodin, ordförande, Birgitta Bremer, John Chrispinsson, Fredrik von Feilitzen, Cajsa Holmstrand, Winston Håkansson, Ingemar Josefsson, Anders Jönsson (fr.o.m. 6- t.o.m 10), Magnus Olausson, Margareta Olofsson, Inga Varg, och Henrik Nerlund, sekreterare, Monica Hector, handläggare samt Cecilia Skog, handläggare och protokollförare Under sammanträdet deltog även: Elisabeth Rosenquist Saidac, adjungerad; Jonas Claesson, stadsledningskontoret samt Jesper Fornander (konsult) stadsbyggnadskontoret Förhinder att närvara hade anmälts av: Hanna Zetterlund Förhinder att närvara hade anmälts av: Tidpunkt: , kl Lokal: Bolindersalen, Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4 1. Dagordning samt val av justerare Valdes ledamot I Varg att tillsammans med ordförande justera protokollet. Erinrades att extralista förelåg samt att ärenden upptas i ordningen: 1-6, 19, 7-8, 20, Nästa sammanträdesdag Erinrades att Skönhetsrådet sammanträder den 6 mars 2017, kl Nästa delegationssammanträde Erinrades att nästkommande delegationssammanträde, 20 februari 2017, ställs in.

2 Sida 2 (14) 4. Protokollsjustering Anmäldes att protokoll fört vid rådets ordinarie sammanträde justerats i vederbörlig ordning. 5. Protokollsjustering Anmäldes att protokoll fört vid rådets delegationssammanträde justerats i vederbörlig ordning. 6. Rådet: Protokollsutdrag från kommunfullmäktiges sammanträde ang 11 Valärende, fyllnadsval (SR ) Anmäldes protokollsutdrag från kommunfullmäktiges sammanträde ang 11 Valärende, fyllnadsval. Erinrade ordförande att Iréne Vestman avsagt sig ledamotskapet och att platsen i avvaktan på nominering från konstakademien är vakant. 7. Anmälningsärenden Anmäldes ärenden enligt bilaga. 8. Jonas Claesson, stadsutvecklingsstrateg presenterar sig Jonas Claesson, ny stadsutvecklingsstrateg vid stadsledningskontoret presenterade sig för rådet. 9. Farsta 2:1, Stortorpsvägen/Branta backen, Larsboda, förslag till detaljplan (SR ) Genom remiss hade stadsbyggnadskontoret begärt Skönhetsrådets yttrande över Farsta 2:1, Stortorpsvägen/Branta backen, Larsboda, förslag till detaljplan. Jesper Fornander, konsult, stadsbyggnadskontoret, redogjorde för ärendet. Detaljplaneförslaget, som avser del av fastigheten Farsta 2:1 vid Stortorpsvägen i Farsta, syftar till att ge byggrätt för ca 20 bostäder i form av radhus och parhus. Förslaget innebär att

3 Sida 3 (14) (forts 9) naturmark förs över till kvartersmark och att en ny kvartersgata anläggs från Stortorpsvägen. Parkering föreslås ske på egen tomtmark samt på kvartersgatan. Den föreslagna bebyggelsen vid Stortorpsvägen har i föreliggande förslag en mindre utbredning i naturmarken än det som skisserades i programsamrådet för Larsboda strand 2009 och som rådet då ansåg borde utgå i den fortsatta planeringen. I det föreliggande förslaget har de nya husen lagts i en svacka mellan höjder och det blir därför ett mindre intrång i naturen även om flera stora ekar och andra träd måste fällas. Skönhetsrådet ansåg att bebyggelsen är möjlig men att stor hänsyn måste tas till befintliga träd, främst då ekarna. Helst skulle rådet se att fler ekar går att spara inom planområdet men om detta inte är möjligt blir det desto viktigare att de som sparas också skyddas under byggtiden och att skyddsbestämmelser införs i plankartan för de ekar som kommer att stå närmast husen. Rådet ville även erinra om att området, som har ett rikt bestånd av ekar och andra ädellövträd, utgör en del av det ekskogsbestånd som finns i Mälardalen och som återfinns på Mälaröarna och på Djurgården. Det aktuella planområdet vid Stortorpsvägen är också en del av den smala gröna korridor som förbinder Magelungen och Drevviken. Under sammanträdet diskuterade rådet vikten av grönkompensation i närområdet liksom kontinuerlig skötsel. Skönhetsrådet ansåg därför att ett genomförande av planen måste kopplas till grönkompensation i planområdets direkta närhet för att säkerställa områdets naturvärden och funktion som grön korridor. I sammanhanget vill rådet också framföra synpunkten att strandpromenaden längs Drevviken bör förlängas så långt det är möjligt med hänsyn till områdets naturvärden för att skapa en koppling mellan Sköndal och Stortorp. Beslöt rådet att tillstyrka förslag till detaljplan med erinran om grönkompensation i närområdet. Uppdrogs åt kansliet att besvara ärendet samt skicka kopia på yttrandet till exploateringskontoret.

4 Sida 4 (14) 10. Jerusalem 2, Levertinsgatan 1, Kristineberg, tillkommande bostäder genom tillbyggnad/påbyggnad, bygglov (SR ) Genom remiss hade stadsbyggnadskontoret begärt Skönhetsrådets yttrande över Jerusalem 2, Levertinsgatan 1, tillkommande bostäder genom tillbyggnad/påbyggnad, ansökan om bygglov. Sekreteraren redogjorde för ärendet. Skönhetsrådet har vid ett flertalt tidigare tillfällen redovisats förslag till påbyggnad av fastigheten och kan konstatera att projektet, under den långa processen, också förändats positivt. Rådet har konsekvent framfört att huset kan tåla en påbyggnad men att den då bör ske med större respekt till ursprungshusets arkitektoniskt höga värde och dess utformning som avslutande i smalhusraden i Kristineberg, med en avvikande gestaltning karaktäriserad av det flacka taket, förskjuten taklinje och tydlig takkontur. Förslagen som redovisats har reviderats efter kritik, bland annat från rådet, till mindre iögonfallande gestaltningar varefter rådet slutligen tillstyrkte ansökan om bygglov år Efter att bygglovet överklagats lämnades ett nytt förslag till bygglov in i början av år Rådet fann då att det nya förslaget avvek i för hög grad från det som tidigare framförts som förutsättningar för att tillstyrka bifall till ansökan, rådet remitterades även en reviderad ansökan senare under året vilken även den avstyrktes. Jerusalem 2 uppfördes efter ritningar av arkitekten Björn Hedvall 1931 och ingick i det större utbyggnadsområde i Kristineberg och Fredhäll som var resultatet av en stadsplanetävling redan Saxade bjälklagshöjder och platta tak ger huset mycket av dess speciella karaktär och utmärker det som mer renodlat funktionalistiskt än grannbyggnaderna. Detta i kombination med det fria och synnerligen väl exponerade läget, särskilt mot väster, gör att huset intar en särställning inom Kristineberg.

5 Sida 5 (14) (forts 10) Det förslag som redovisas nu medger en planenlig påbyggnad i en våning som i sin rytmisering inte släcker ut utan följer den varierade taklisten. Det är dock viktigt för det utmärkande gestaltningsdraget att inte ytterligare takpåbyggnader i form av don, ventilationshuvar och hisstoppar med mera, tillåts föra ytterligare volym till taket. Rådet anser att den takfotslist som idag kröner byggnaden bör lyftas i gestaltningen av påbyggnaden så att byggnaden även fortsättningsvis avslutas av en rak, påtagligt markerad profil och ett tydligt platt tak. Rådet har tidigare också kommenterat räckeslösningarna som i tidigare inlämnat bygglovsmaterial redovisats inkonsekvent. För rådet är det viktigt att räcket kommer till utförande som pinnräcke och sättas i samband med hur husets balkongfronter ursprungligen var gestaltade. Rådet vill påminna om att det implicit betyder att det nu aktuella projektet även bör omfatta ett återställande av husets samtliga balkongfronter, en för den arkitektoniska helhetsverkan viktig lösning. Här vill rådet också poängtera att det är viktigt att räckena mot den loggiautformade påbyggnaden bör bli vita för att ytterligare tona ner den tillkommande volymen. Byggnaden har inte bara stora kvaliteter i sin relation till platsen den uppförts på utan är också ett gott exempel på funktionalismens kvaliteter invändigt. I byggnadens ursprunguppförande finns en lösning med takfönster som genom överljus ger trapphusen en funktion som ljusgårdar. Under sammanträdet diskuterade rådet att det är viktigt för upplevelsen av byggnaden att dessa inte sätts igen och att det vore önskvärt med en lösning som gör att funktionen överförs i trapphusen genom de tillkommande volymerna. Beslöt rådet att tillstyrka bifall till ansökan med erinran om att ett minimerade av takinstallationer i relation till dagens situation är en förutsättning för tillstyrkan. Anmälde ledamot F von Feilitzen reservation mot beslutet enligt bilaga. Uppdrogs åt kansliet att besvara ärendet.

6 Sida 6 (14) 11. Motion (2016:100) av Joakim Larsson och Sten Nordin (båda M) om nya bostäder med klassisk arkitektur (SR ) Genom remiss hade stadsbyggnads- och kulturroteln begärt Skönhetsrådets yttrande över Motion (2016:100) av Joakim Larsson och Sten Nordin (båda M) om nya bostäder med klassisk arkitektur. Sekreteraren redogjorde för ärendet. Uppdrogs åt kansliet att utforma förslag till skrivelse till nästkommande sammanträde. Bordlades ärendet. 12. Konsthallen 15, Allmänna gränd, Djurgården, angående ansökan om planändring (SR ) Genom inkommen skrivelse hade en privatperson begärt Skönhetsrådets yttrande över Konsthallen 15, angående ansökan om planändring. Sekreteraren redogjorde för ärendet. Ägaren till fastigheten Konsthallen 15 har lämnat in en begäran om detaljplaneändring för att riva de båda befintliga husen. Fastighetsägaren önskar ersätta dessa med byggnadsvolymer som ska bli del av POP HOUSE Hotel, ABBA-museet, restaurang, d.v.s. de verksamheter som ryms i grannfastigheten. De för rivning aktuella byggnaderna vetter mot Djurgårdsvägen och Allmänna gränd. Byggnaden med frontespis mot Allmänna gränd byggdes som restaurang Linden för Stockholms utskänkningsbolag. Hörnhuset med träfasad byggdes till som sommarrestaurang av SARA-bolaget efter ritningar av Arré Essén. Restaurang Linden byggdes därefter samman med intilliggande Lindgården som stod färdigt 1929/30, även då med Arre Essén som arkitekt. Bebyggelsen på fastigheten är grönklassificerad av Stadsmuseet och de ingår i riksintresset Stockholms innerstad med Djurgården.

7 Sida 7 (14) (forts 12) Skönhetsrådet erinrade om att dessa båda hus vid Allmänna gränd ingår i Djurgårdsstaden och att de tillsammans med Djurgårdskyrkan, Hovjägarebostället och Lilla Hasselbacken m.fl. byggnader utgör en front av äldre bebyggelse längs Djurgårdsvägen. De två aktuella byggnaderna utgör också en viktig en förbindelse med det Petterssonska huset på fastigheten Konsthallen 14. Flertalet av de kringliggande fastigheterna är blåklassade av stadsmuseet medan byggnaderna på fastigheten Konsthallen 15 är grönklassade. Enligt rådets uppfattning utgör byggnaderna omistliga delar av Djurgårdsstadens bebyggelse och rådet vill också framhålla att husens kulturhistoriska värde ökat efter rivningen av restaurang Lindgården på grannfastigheten Konsthallen 2. Beslöt Skönhetsrådet att tillskriva stadsbyggnadsnämnden med önskan om ett tydligt negativt planbesked till fastighetsägaren redan nu. Uppdrogs åt kansliet att besvara ärendet. 13. Norra Hammarbyhamnen, ny cykelbana (SR ) Genom inkommen skrivelse hade en privatperson begärt Skönhetsrådets yttrande över Norra Hammarbyhamnen, ny cykelbana. Sekreteraren redogjorde för ärendet. Uppdrogs åt kansliet att besvara ärendet. 14. Sekreteraren informerar Informerade sekreteraren om artiklar om rådet i Mitt i- tidningarna samt DN. Erinrade sekreteraren vidare att han återfanns på plats nr 62 på tidskriften RUMs maktlista. Sekreteraren informerade vidare om föreläsningar på ABF om city samt för Bryssels arkitekturskola som i ett internationellt tema gör studiebesök i Stockholm. Slutligen påminde sekreteraren om att årets utflykt äger rum den 13 juni samt att datum för det årliga heldagsseminariet satts till den 14 september.

8 Sida 8 (14) 15. Övriga frågor Övriga frågor förelåg inte. 16. Förgyllda Bägaren 2 m.fl., Selmedalsvägen, Axelsberg, förslag till detaljplan (SR ) Anmäldes för formellt beslut ärende hänskjutet från delegationssammanträde Ordenskapitlet 10 och Ordensmästaren 19 m.fl. Gubbkärrsvägen, förslag till detaljplan (SR ) Anmäldes för formellt beslut ärende hänskjutet från delegationssammanträde Nockebyhov 2:22, Tyska Bottens väg, Nockebyhov, förslag till detaljplan (SR ) Anmäldes för formellt beslut ärende hänskjutet från delegationssammanträde Vasastaden 1:16, blivande Algoritmen, nybyggnad av flerbostadshus med lokaler och förskola, bygglov (SR ) Anmäldes för formellt beslut ärende hänskjutet från delegationssammanträde Marieberg 1:15, Smedsuddvägen 2, Marieberg, nybyggnad av restaurangbyggnad, Boulebar (SR ) Anmäldes för formellt beslut ärende hänskjutet från delegationssammanträde

9 Sida 9 (14) 21. Förklarades sammanträdet avslutat. Stockholm Anders Bodin Ordförande Cecilia Skog Protokollförare Inga Varg Justerare Vidi: Henrik Nerlund Sekreterare

10 Sida 10 (14) Bilaga 1 till protokoll Anmälningsärenden Gamla Lundagatan. (SR ), svar från Södermalms stadsdelsförvaltning översänt för kännedom. Äppelviken 1:7, grannehörande avseende fällning av träd, marklov; från privatperson. (SR ), översänt för kännedom. Äppelviken 1:7, beträffande ansökan att såga ner 100-årigt alléträd i Alléparken i Äppelviken; från privatperson. (SR ), översänt för kännedom. Västerbron, minnesanteckningar från möte. (SR ). Del av Södermalm 7:87, nybyggnation av bussterminal för Nacka- och Värmdöbusarna, förslag till detaljplan, meddelande efter granskning. (SR ). Borrsvängen 11m.fl., planärende på granskning (SR ). Vårfrugillet, område vid kvarteret, del av Sätra 2:1, planärende på granskning (SR ). Äppelviken 1:7 m.m., vid kvarteret Flyttblocket, kommunicering och revidering efter granskning. (SR ). Detaljplaner besvarade av kansliet Ambassadören 5, Dag Hammarskjölds väg 24, förslag till detaljplan. (SR ), avstyrkt i föreliggande utformning. Bygglov besvarade av kansliet Vasastaden 1:118, blivande kv. Helix 1, Torsgatan, nybyggnad av bostadhus med kommersiella lokaler i gatuplan samt våning (SR ), tillstyrkt.

11 Sida 11 (14) Hammarbyhöjden 1:1, Hammarby allé invid Textilgatan, skyltar/ljusanordningar, utbyte av reklamvitriner till digitala skyltar med rörlig bildväxling. (SR ), tillstyrkt med erinran. Ladugårdsgärdet 1:35, nordväst om Valhallavägen 102 skylt/ljusanordning, utbyte av reklamvitrin till digital skylt med rörlig bildväxling i anslutning till cykelstation för lånecyklar. (SR ), tillstyrkt med erinran. Norrmalm 2:63, Norrmalmstorg, mittemot Hamnsgatan 13, skylt/ljusanordning, utbyte av reklamvitrin till digital skylt med rörlig bildväxling i anslutning till cykelstation för lånecyklar. (SR ), avstyrkt. Vasastan 1:105, söder om S:t Eriksplan 2 skylt/ljusanordning, utbyte av reklamvitrin till digital skylt med rörlig bildväxling i anslutning till cykelstation för lånecyklar. (SR ), tillstyrkt med erinran. Vasastaden 1:117, Klarastrandsleden, vid/under S:t Eriksbron skyltar/ljusanordningar, utbyte av reklamvitriner till digitala skyltar med rörlig bildväxling i anslutning till cykelstation för lånecyklar. (SR ), tillstyrkt med erinran. Östermalm 1:53, Rådmansgatan 2, skylt/ljusanordning, utbyte av reklamvitrin till digital skylt med rörlig bildväxling i anslutning till cykelstation för lånecyklar. (SR ), avstyrkt. Östermalm 1:53, Runebergsplan, vid Karlavägen 30 skyltar/ljusanordning, utbyte av reklamvitriner till digital skylt med rörlig bildväxling i anslutning till cykelstation för lånecyklar. (SR ), tillstyrkt med erinran. Östermalm 1:53, vid Birger Jarlsgatan 88 skylt/ljusanordning, utbyte av reklamvitrin till digital skylt med rörlig bildväxling i anslutning till cykelstation för lånecyklar. (SR ), avstyrkt. Östermalm 1:53, väster om Rådmansgatan 12A skylt/ljusanordning, utbyte av reklamvitrin till digital skylt med rörlig bildväxling i anslutning till cykelstation för lånecyklar. (SR ), tillstyrkt med erinran.

12 Sida 12 (14) Östermalm 1:55, Eriksbergsplan, vid Birger Jarlsgatan 32 skylt/ljusanordning, utbyte av reklamvitrin till digital skylt med rörlig bildväxling i anslutning till cykelstation för lånecyklar. (SR ), tillstyrkt med erinran. Östermalm 1:56, Engelbrektsplan skylt/ljusanordning, utbyte av reklamvitrin till digital skylt med rörlig bildväxling i anslutning till cykelstation för lånecyklar. (SR ), avstyrkt. Vasastaden 1:118, Odenplan, flytt av fasad på stationsbyggnad. (SR ), tillstyrkt. Pelarbacken Större 31, Götgatan, förhandsbesked avseende reklamskylt. (SR ), ny digital skylt bör vara mindre till ytan än den sammanlagda ytan på de befintliga fyra skyltarna. Sågen 22, Bergsunds strand 34, yttre ändring, balkonger och fönsterdörrar. (SR ), avstyrkt. Vasastaden 2:99, Odengatan 53A, kiosk/gatukök, utformning och färgsättning. (SR ), avstyrkt. Medaljongen 3, Kedjevägen 57, ny- och tillbyggnad av Kämpetorpsskolan, yttre ändringar och underhållsarbete. (SR ), avstyrkt. Skrivelser besvarade av kansliet Gärdesgården 2, angående ansökan om bygglov för tillbyggnad på fastigheten i kulturmärkt området Äppelviken dnr (SR ), besvarat med kopia på SR Gärdesgården 2, angående ansökan om bygglov för tillbyggnad på fastigheten i kulturmärkt området Äppelviken dnr (SR ), besvarat med kopia på SR Gärdesgården 2, angående ansökan om bygglov för tillbyggnad på fastigheten i kulturmärkt området Äppelviken dnr (SR ), besvarat med kopia på SR

13 Sida 13 (14) Gärdesgården 2, angående ansökan om bygglov för tillbyggnad på fastigheten i kulturmärkt området Äppelviken dnr (SR ), besvarat med kopia på SR Gärdesgården 2, angående ansökan om bygglov för tillbyggnad på fastigheten i kulturmärkt området Äppelviken dnr (SR ), besvarat med kopia på SR Gärdesgården 2, angående ansökan om bygglov för tillbyggnad på fastigheten i kulturmärkt området Äppelviken dnr (SR ), besvarat med kopia på SR Orren 4, Artillerigatan 65, utomhusbelysning vid porten. (SR ), besvarat med e-post. Fredrik Wretmans skulptur "Inre uttryck". (SR ), besvarat med e-post, hänvisat till Stockholm konst. Planerad utbyggnad vid Bägersta byväg. (SR ), besvarat med e-post. Reklamtavlor m. m. på trottoarer. (SR ), besvarat med e-post, hänvisat till trafikkontoret. Genua 1, Sandhamnsgatan 58-62, angående planarbete inför påbyggnad. (SR ), besvarat med e-post. Flugsnapparen 8, Bragevägen 12, överklagan av bygglov dnr , omvandling av bostäder till kontor. (SR ), besvarat med e-post.

14 Sida 14 (14) Bilaga 2 till protokoll Jerusalem 2, Levertinsgatan 1, Kristineberg, tillkommande bostäder genom tillbyggnad/påbyggnad, bygglov (SR ) Anmälde ledamot F von Feilitzen reservation mot beslutet enligt följande: Huset har ett anspråksfullt läge och syns på långt håll när man närmar sig innerstaden västerifrån, över Tranebergsbron. Det har en pregnant och för tiden närmast avantgardistisk takutformning, som gav den dåvarande byggnadsnämnden huvudbry. Den föreslagna nästan helglasade påbyggnaden strider mot husets genomtänkta arkitektur och skulle inte minst i skymnings- och gryningsljus bli en för intrycket av byggnaden beklaglig, ovanpåliggande jättelykta. Som jag framhöll redan i särskilt yttrande 18/ skulle man kunna pröva en påbyggnad, där huset höjs en våning med bibehållet taklandskap samt fönsterarkitektur och balkongutformning i överensstämmelse med Björn Hedvalls originalritningar. (Både takgesims och balkonger har förvanskats sedan byggtiden.) Detta skulle kräva ändrad detaljplan, som dock bör vara snabbt genomförbar.

Dagordning

Dagordning Rådet till skydd för Stockholms Protokoll från delegationsmöte Sida 1 (5) 7-2016 Protokoll fört vid Rådets till skydd för Stockholms delegationssammanträde för delegerade i plan- och bygglovsärenden, naturvårdsärenden

Läs mer

Val av ordförande för valförrättningen. Valdes ledamot Fredrik von Feilitzen som ålderman till ordförande för valförrättningen.

Val av ordförande för valförrättningen. Valdes ledamot Fredrik von Feilitzen som ålderman till ordförande för valförrättningen. Rådet till skydd för Stockholms Protokoll Sida 1 (9) 2018-1 Närvarande: Fredrik von Feilitzen, ordförande 1-5, Anders Bodin, ordförande 6-22, Birgitta Bremer, Anders Johnson, Ingemar Josefsson, Anders

Läs mer

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET SID 1 (6) 2012-8 Protokoll fört vid Rådets till skydd för Stockholms skönhet sammanträde måndagen den 3 september 2012 i Bolindersalen, Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan

Läs mer

Rådet till skydd för Stockholms skönhet 4-2016. Tidpunkt: 2016.04.18, kl 13.30-16.45. Lokal: Samuel Owen, Hantverkargatan 3D. 1.

Rådet till skydd för Stockholms skönhet 4-2016. Tidpunkt: 2016.04.18, kl 13.30-16.45. Lokal: Samuel Owen, Hantverkargatan 3D. 1. Rådet till skydd för Stockholms Protokoll från delegationsmöte Sida 1 (5) 4-2016 Protokoll fört vid Rådets till skydd för Stockholms delegationssammanträde för delegerade i plan- och bygglovsärenden, naturvårdsärenden

Läs mer

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET SID 1 (7) 2010-5 Protokoll fört vid Rådets till skydd för Stockholms skönhet sammanträde måndagen den 10 maj 2010 i Bolindersalen, Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan

Läs mer

Kallelse till sammanträde 5/2015

Kallelse till sammanträde 5/2015 Stadsbyggnadsnämnden 2015-04-02 Kallelse till sammanträde 5/2015 Stadsbyggnadsnämnden Tid Tisdagen den 14 april 2015, kl. 16.00 Plats Bolindersalen 9:035, Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4 Byggnadsdelegerade

Läs mer

Rådet till skydd för Stockholms. Sida 1 (5) Närvarande: Tidpunkt: Lokal: Beckholmen. skönhet

Rådet till skydd för Stockholms. Sida 1 (5) Närvarande: Tidpunkt: Lokal: Beckholmen. skönhet Rådet till skydd för Stockholms Stockholms Sida 1 (5) 2013-05-20 5-2013 Närvarande: Henrik Nerlund (ordf), Fredrik von Feilitzen, F Eiee Herlitz, Cajsa Holmstrand, Ingemar Josefsson, Anders Jönsson, Erling

Läs mer

Rådet till skydd för Stockholms skönhet. Protokoll 3/2019

Rådet till skydd för Stockholms skönhet. Protokoll 3/2019 Sida 1 (8) 3/2019 fört vid s sammanträde måndagen den 4 mars 2019 kl. 13:30-15:15, Bolindersalen, Tekniska nämndhuset Övriga närvarande Inga Varg Ordförande Leif Bolter Katarina Borg Birgitta Bremer Elisabet

Läs mer

Kallelse till sammanträde 5/2016

Kallelse till sammanträde 5/2016 Stadsbyggnadsnämnden 2016-04-04 Kallelse till sammanträde 5/2016 Stadsbyggnadsnämnden Tid Torsdagen den 14 april 2016, kl. 16:00 Plats Bolindersalen 9:035, Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4 Byggnadsdelegerade

Läs mer

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET SID 1 (5) RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET 3-2010 Protokoll fört vid Rådets till skydd för Stockholms skönhet delegationssammanträde för delegerade i plan- och bygglovsärenden, naturvårdsärenden

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra 30 i stadsdelen Södermalm (7 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra 30 i stadsdelen Södermalm (7 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2017-08-15 Handläggare Fredrik Meurling Telefon 08-508 27 225 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra

Läs mer

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET SID 1 (7) 2013-1 Protokoll fört vid Rådets till skydd för Stockholms skönhet sammanträde måndagen den 14 januari 2013 i Bolindersalen, Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan

Läs mer

Dagordning samt val av justerare

Dagordning samt val av justerare Rådet till skydd för Stockholms Protokoll Sida 1 (13) 2017-3 Närvarande: Anders Bodin, ordförande, Birgitta Bremer, John Chrispinsson, Fredrik von Feilitzen, Cajsa Holmstrand, Winston Håkansson, Ingemar

Läs mer

Rådet till skydd för Stockholms skönhet Förhinder att närvara hade anmälts av: Winston Håkanson. Tidpunkt: , kl

Rådet till skydd för Stockholms skönhet Förhinder att närvara hade anmälts av: Winston Håkanson. Tidpunkt: , kl Rådet till skydd för Stockholms Protokoll från delegationsmöte Sida 1 (5) 1-2018 Protokoll fört vid Rådets till skydd för Stockholms delegationssammanträde för delegerade i plan- och bygglovsärenden, naturvårdsärenden

Läs mer

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET SID 1 (7) RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET 5-2011 Protokoll fört vid Rådets till skydd för Stockholms skönhet delegationssammanträde för delegerade i plan- och bygglovsärenden, naturvårdsärenden

Läs mer

Kallelse till sammanträde 7/2015

Kallelse till sammanträde 7/2015 Stadsbyggnadsnämnden 2015-05-11 Kallelse till sammanträde 7/2015 Stadsbyggnadsnämnden Tid Torsdagen den 21 maj 2015, kl. 16.00 Plats Bolindersalen 9:035, Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4 Byggnadsdelegerade

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Styrpinnen 15 och 19 Näckströmsgatan/Kungsträdgårdsgatan/ Hamngatan svar på remiss från stadsbyggnadskontoret

Detaljplan för fastigheterna Styrpinnen 15 och 19 Näckströmsgatan/Kungsträdgårdsgatan/ Hamngatan svar på remiss från stadsbyggnadskontoret NORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING PARKMILJÖGRUPPEN NOR RA INNERSTADEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2009-01-29 Handläggare: Liselotte van den Tempel Telefon: 08-508 09 245 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Detaljplan

Läs mer

3-2015. 1. Dagordning. Förelåg ny föredragningslista. Upptogs ärenden i ordningen 1-3, extra ärende, 4, 6, 5, 7

3-2015. 1. Dagordning. Förelåg ny föredragningslista. Upptogs ärenden i ordningen 1-3, extra ärende, 4, 6, 5, 7 Rådet till skydd för Stockholms Protokoll från delegationsmöte Sida 1 (9) 3-2015 Protokoll fört vid Rådets till skydd för Stockholms delegationssammanträde för delegerade i plan- och bygglovsärenden, naturvårdsärenden

Läs mer

Kallelse till sammanträde 1/2015

Kallelse till sammanträde 1/2015 Stadsbyggnadsnämnden 2017-01-23 Kallelse till sammanträde 1/2015 Stadsbyggnadsnämnden Tid Torsdagen den 2 februari 2017, kl. 16:00 Plats Bolindersalen 9:035, Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4 Byggnadsdelegerade

Läs mer

Val av justerare

Val av justerare Rådet till skydd för Stockholms Protokoll Sida 1 (12) 2018-5 Närvarande: Ingemar Josefsson, ordförande, Birgitta Bremer, Fredrik von Feilitzen, Cajsa Holmstrand, Elisabet Jermsten, Anders Johnson, Anders

Läs mer

Beslutande ledamöter: Jan Valeskog ( S ), ordföranden Joakim Larsson (M), vice ordföranden

Beslutande ledamöter: Jan Valeskog ( S ), ordföranden Joakim Larsson (M), vice ordföranden Stadsbyggnadsnämnden Protokoll 14 /201 7 Tid Torsdagen den 21 december 2017, kl. 16:00 16.05 Plats Stora kollegiesalen, Stadshuset Justerat Torsdagen den 4 januari 2018 Anslaget Måndagen den 8 januari

Läs mer

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET SID 1 (5) RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET Handläggare: Cecilia Skog Telefon: 08-508 29 766 2011.03.14 SR Dnr 2011-0055 (S-Dp 2006-19499) Till Stadsbyggnadsnämnden Länsstyrelsen i Stockholms län

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Barnhuset 25 i stadsdelen Norrmalm (0 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Barnhuset 25 i stadsdelen Norrmalm (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-02-25 Handläggare Helena Wessberg Telefon 08-508 27 331 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Barnhuset

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av takpåbyggnad med kontor

Startpromemoria för planläggning av takpåbyggnad med kontor Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2014-02-19 Handläggare Renoir Danyar Telefon: 08-508 26 659 Startpromemoria för planläggning av takpåbyggnad med kontor Förslag till beslut

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Barnhuset 25, stadsdelen Norrmalm. Mindre påbyggnad på hotell med 2 våningar, inbyggnad av gård.

Startpromemoria för planläggning av Barnhuset 25, stadsdelen Norrmalm. Mindre påbyggnad på hotell med 2 våningar, inbyggnad av gård. Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2014-05-22 Handläggare Helena Wessberg Telefon 08-508 27 331 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Barnhuset 25,

Läs mer

Förslag till detaljplan för Tegeludden 16 m.m. - remiss från stadsbyggnadskontoret

Förslag till detaljplan för Tegeludden 16 m.m. - remiss från stadsbyggnadskontoret ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING PARKMILJÖGRUPPEN NOR RA INNERSTADEN TJÄNSTEUTLÅTANDE 2011-188-1.5.3. SID 1 (5) 2011-03-21 Handläggare: Leila Massih Telefon: 08-508 09 021 Till Östermalms stadsdelsnämnd

Läs mer

Dagordning. Upptogs ärenden i ordning efter utsänd föredragningslista.

Dagordning. Upptogs ärenden i ordning efter utsänd föredragningslista. Rådet till skydd för Stockholms Protokoll från delegationsmöte Sida 1 (6) 9-2017 Protokoll fört vid Rådets till skydd för Stockholms delegationssammanträde för delegerade i plan- och bygglovsärenden, naturvårdsärenden

Läs mer

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET SID 1 (6) RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET 1-2012 Protokoll fört vid Rådets till skydd för Stockholms skönhet delegationssammanträde för delegerade i plan- och bygglovsärenden, naturvårdsärenden

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Sköndal 2:1 i stadsdelen Sköndal

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Sköndal 2:1 i stadsdelen Sköndal Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2014-05-19 Handläggare Carla Hedberg Telefon 08-508 27 239 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten

Läs mer

Rådet till skydd för Stockholms skönhet Förhinder att närvara hade anmälts av: Birgitta Bremer och Stina Ekman

Rådet till skydd för Stockholms skönhet Förhinder att närvara hade anmälts av: Birgitta Bremer och Stina Ekman Rådet till skydd för Stockholms Protokoll från delegationsmöte Sida 1 (7) 3-2018 Protokoll fört vid Rådets till skydd för Stockholms delegationssammanträde för delegerade i plan- och bygglovsärenden, naturvårdsärenden

Läs mer

Remissvar angående samråd om förslag till detaljplan för Trollhättan 30 m fl. i stadsdelen Norrmalm, S-dp

Remissvar angående samråd om förslag till detaljplan för Trollhättan 30 m fl. i stadsdelen Norrmalm, S-dp Kulturförvaltningen stadsmuseet Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2015-08-24 Handläggare Elisabet Wannberg Telefon: 08 50831561 Till Kulturnämnden, Kulturmiljöutskottet Nr. 5 Remissvar angående samråd om förslag

Läs mer

Kallelse till sammanträde 2/2019

Kallelse till sammanträde 2/2019 Stadsbyggnadsnämnden 2019-02-07 Ärende 43 och ärende 44 har tillkommit Tvättad från vissa uppgifter i enlighet med Kallelse till sammanträde 2/2019 Stadsbyggnadsnämnden Tid Torsdagen den 14 februari 2019,

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Älgen 5 i stadsdelen Östermalm (18 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Älgen 5 i stadsdelen Östermalm (18 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-04-04 Handläggare Catarina Holdar Telefon 08-508 274 44 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Älgen 5 i stadsdelen

Läs mer

2015-9. 2015, kl. 13.30. Protokoll Sida 1 (10) Rådet till skydd för Stockholms. Närvarande: Iréne Vestman. Tidpunkt: Lokal: skönhet

2015-9. 2015, kl. 13.30. Protokoll Sida 1 (10) Rådet till skydd för Stockholms. Närvarande: Iréne Vestman. Tidpunkt: Lokal: skönhet Rådet till skydd för Stockholms Protokoll Sida 1 (10) 2015-9 Närvarande: Anders Bodin, ordförande, Birgitta Bremer, B John Chrispinsson, Fredrik vonn Feilitzen, Cajsa Holmstrand, Winston Håkansson, Anders

Läs mer

Stadsbyggnadsnämnden Torsdagen den 6 februari 2014, kl , i Bolindersalen 9:035, Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4

Stadsbyggnadsnämnden Torsdagen den 6 februari 2014, kl , i Bolindersalen 9:035, Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4 2014-01-22 KALLELSE TILL SAMMANTRÄDEN Stadsbyggnadsnämnden Torsdagen den 6 februari 2014, kl. 16.00, i Bolindersalen 9:035, Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4 Byggnadsdelegerade Tisdagen den 4 februari

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Flanören 2 i stadsdelen Stadshagen (upphävande av förbud mot inglasning av balkonger)

Startpromemoria för planläggning av Flanören 2 i stadsdelen Stadshagen (upphävande av förbud mot inglasning av balkonger) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-08-01 Handläggare Suzanna Tsygankova Telefon 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Flanören 2 i stadsdelen Stadshagen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Förrådsbacken 1 i stadsdelen Östermalm (påbyggnad kontor)

Antagande av förslag till detaljplan för Förrådsbacken 1 i stadsdelen Östermalm (påbyggnad kontor) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-06-03 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-508 266 57 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Förrådsbacken 1 i stadsdelen Östermalm

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-08-28 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08 508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter) Förslag

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2017-11-20 Handläggare Anna Lina Axelsson Telefon 08-508 27 430 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Pahl

Läs mer

Ansökan om bygglov för nybyggnad av restaurang/bar/cafè/, Vasastaden 1:118, Vasastaden

Ansökan om bygglov för nybyggnad av restaurang/bar/cafè/, Vasastaden 1:118, Vasastaden Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Bygglovsavdelningen Sida 1 (10) 2015-10-01 Handläggare Elise Ljung Telefon 08-50827558 Till Stadsbyggnadsnämnden Ansökan om bygglov för nybyggnad av restaurang/bar/cafè/,

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-10-28 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 272 51 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning av förslag till detaljplan för Kv Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter)

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning av förslag till detaljplan för Kv Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelning Sida 1 (7) 2016-05-04 Handläggare Maria Sahlstrand Telefon 08-508 27 482 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför

Läs mer

Kallelse till sammanträde 11/2014

Kallelse till sammanträde 11/2014 Stadsbyggnadsnämnden 2014-09-15 Kallelse till sammanträde 11/2014 Stadsbyggnadsnämnden Tid Torsdagen den 25 september 2014, kl. 16.00 Plats Bolindersalen 9:035, Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4 Byggnadsdelegerade

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2016-11-05 Handläggare Karin Norlander Telefon 08-508 27 410 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7

Läs mer

Kulturnämndens kulturmiljöutskott. Tidpunkt: Onsdag 18 november kl 14:00-15:30. Plats: Restaurang Sturehof i Sturegallerian Justerat den / 2015

Kulturnämndens kulturmiljöutskott. Tidpunkt: Onsdag 18 november kl 14:00-15:30. Plats: Restaurang Sturehof i Sturegallerian Justerat den / 2015 Kulturnämndens kulturmiljöutskott Tidpunkt: Onsdag 18 november kl 14:00-15:30 Plats: Restaurang Sturehof i Sturegallerian Justerat den / 2015 Eleonore Eriksson Rasmus Jonlund Närvarande Ledamöter: Eleonore

Läs mer

Reviderad kallelse till sammanträde 4/2016

Reviderad kallelse till sammanträde 4/2016 Stadsbyggnadsnämnden 2016-03-10 Reviderad kallelse till sammanträde 4/2016 Ärende 28, Anskaffningsbeslut, är inte längre sekretessmarkerad Ärende 59, Nockebyhov 2:22 har tillkommit Ärende 60, Östermalm

Läs mer

Kallelse till sammanträde 4/2017

Kallelse till sammanträde 4/2017 Stadsbyggnadsnämnden 2017-03-27 Kallelse till sammanträde 4/2017 Stadsbyggnadsnämnden Tid Torsdagen den 6 april 2017, kl. 16:00 Plats Bolindersalen 9:035, Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4 Byggnadsdelegerade

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför fortsatt planarbete för Basaren 1 i stadsdelen Kungsholmen (50 lägenheter)

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför fortsatt planarbete för Basaren 1 i stadsdelen Kungsholmen (50 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2010-06-29 Handläggare: Linda Palo Tfn 08-508 275 26 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför fortsatt

Läs mer

Inbjudan till samråd om program för del av fastigheten Åkermyntan 9 och fastigheten Kärrliljan 4 i stadsdelen Hässelby Villastad, SDp

Inbjudan till samråd om program för del av fastigheten Åkermyntan 9 och fastigheten Kärrliljan 4 i stadsdelen Hässelby Villastad, SDp Stadsbyggnadskontoret Dnr 2012-14378 Planavdelningen 2015-03-04 Maria Pettersson Sida 1 (6) Telefon 08-508 26 662 Programsamråd Enligt sändlista Inbjudan till samråd om program för del av fastigheten Åkermyntan

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) 1 (12) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 30 augusti 2017 kl 09:00-11:00 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell

Läs mer

Detaljplan för Rotundan 3

Detaljplan för Rotundan 3 Östermalms stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen norra innerstaden Sida 1 (5) 2015-05-26 Handläggare Leila Massih Telefon: 08-508 09 306 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2015-06-11 Detaljplan för Rotundan

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Anette Scheibe Lorentzi

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Anette Scheibe Lorentzi Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-01-26 Handläggare Hilda Petersson Telefon 08-508 27 268 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning

Läs mer

Reviderad kallelse till sammanträde 3/2015

Reviderad kallelse till sammanträde 3/2015 Stadsbyggnadsnämnden 2015-02-18 Reviderad kallelse till sammanträde 3/2015 Ärende 60 har tillkommit. Stadsbyggnadsnämnden Tid Torsdagen den 19 februari 2015, kl. 16.00 Plats Bolindersalen 9:035, Tekniska

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Riddaren 23 i stadsdelen Östermalm (0 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Riddaren 23 i stadsdelen Östermalm (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Dnr 2014 10801 Sida 1 (10) 2015-04-22 Handläggare Elena Kakavandi Telefon 08-508 272 58 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning

Läs mer

Kulturnämndens kulturmiljöutskott. Tidpunkt: Onsdag 18 november kl 14:00-15:30. Plats: Restaurang Sturehof i Sturegallerian Justerat den 1/

Kulturnämndens kulturmiljöutskott. Tidpunkt: Onsdag 18 november kl 14:00-15:30. Plats: Restaurang Sturehof i Sturegallerian Justerat den 1/ Kulturnämndens kulturmiljöutskott Tidpunkt: Onsdag 18 november kl 14:00-15:30 Plats: Restaurang Sturehof i Sturegallerian Justerat den 1/12 2015 Eleonore Eriksson Rasmus Jonlund Närvarande Ledamöter: Eleonore

Läs mer

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET SID 1 (6) RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET 4-2012 Protokoll fört vid Rådets till skydd för Stockholms skönhet delegationssammanträde för delegerade i plan- och bygglovsärenden, naturvårdsärenden

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i stadsdelen Traneberg

Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i stadsdelen Traneberg Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2016-08-22 Handläggare Thomas Jansson Tfn 08-508 274 14 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Konsthallen 1, 3 och 4 mm i stadsdelen Södra Djurgården Dp (Liljevalchs)

Antagande av förslag till detaljplan för Konsthallen 1, 3 och 4 mm i stadsdelen Södra Djurgården Dp (Liljevalchs) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-04-04 Handläggare Peter Lundevall Telefon 08-508 272 92 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Konsthallen 1, 3 och 4 mm

Läs mer

Planbesked för Rösunda 27:2, Grand Hotel i Saltsjöbaden

Planbesked för Rösunda 27:2, Grand Hotel i Saltsjöbaden 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE 2016-09-02 Dnr MSN 2016/16-214 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Planbesked för Rösunda 27:2, Grand Hotel i Saltsjöbaden Förslag till beslut Miljö- och stadsbyggnadsnämnden beslutar

Läs mer

Kallelse till sammanträde 6/2019

Kallelse till sammanträde 6/2019 Stadsbyggnadsnämnden 2019-05-10 Kallelse till sammanträde 6/2019 Stadsbyggnadsnämnden Tid Torsdagen den 23 maj 2019, kl. 17:00 Plats Stora Kollegiet, Stadshuset, Hantverkargatan 1 Byggnadsdelegerade Tid

Läs mer

Remissvar angående samråd om förslag till detaljplan för fastigheten Rabatten 9 m.fl. (Ersta sjukhus) i stadsdelen Södermalm

Remissvar angående samråd om förslag till detaljplan för fastigheten Rabatten 9 m.fl. (Ersta sjukhus) i stadsdelen Södermalm Kulturförvaltningen Stadsmuseet Sida 1 (6) 2014-09-12 Handläggare Elisabet Wannberg Telefon: 08-508 315 61 Till Kulturnämnden 2014-09-23 Nr 10 Remissvar angående samråd om förslag till detaljplan för fastigheten

Läs mer

Ansökan om bygglov för yttre ändring, Oxhuvudet 18, Kungsgatan 36, Norrmalm

Ansökan om bygglov för yttre ändring, Oxhuvudet 18, Kungsgatan 36, Norrmalm Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Bygglovsavdelningen Sida 1 (7) 2015-09-11 Handläggare Elise Ljung Telefon 08-50827558 Till Stadsbyggnadsnämnden Ansökan om bygglov för yttre ändring, Oxhuvudet 18,

Läs mer

Ansökan om bygglov för uppförande av flerbostadshus, Sabbatsberg 18, Tegnérgatan 62, Vasastaden

Ansökan om bygglov för uppförande av flerbostadshus, Sabbatsberg 18, Tegnérgatan 62, Vasastaden Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Bygglovsavdelningen Sida 1 (6) 2017-03-08 Handläggare Maria Walfridson Telefon +46 (0)8-508 26 044 Till Stadsbyggnadsnämnden Ansökan om bygglov för uppförande av

Läs mer

Tvättad från vissa uppgifter i enlighet med Personuppgiftslagen (1998:204)

Tvättad från vissa uppgifter i enlighet med Personuppgiftslagen (1998:204) 2013-08-26 Tvättad från vissa uppgifter i enlighet med Personuppgiftslagen (1998:204) KALLELSE TILL SAMMANTRÄDEN Stadsbyggnadsnämnden Torsdagen den 5 september 2013, kl. 16.00 i Bolindersalen 9:035, Tekniska

Läs mer

Kallelse till sammanträde 14/2014

Kallelse till sammanträde 14/2014 Stadsbyggnadsnämnden 2014-11-10 Kallelse till sammanträde 14/2014 Stadsbyggnadsnämnden Tid Torsdagen den 20 november 2014, kl. 16.00 Plats Bolindersalen 9:035, Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4 Byggnadsdelegerade

Läs mer

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV RODDAREN 8 I STADSDELEN KUNGSHOLMEN

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV RODDAREN 8 I STADSDELEN KUNGSHOLMEN STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-06-02 Handläggare: Anders Berg Tfn 08-508 273 16 Till Stadsbyggnadsnämnden STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV RODDAREN 8 I STADSDELEN

Läs mer

Stadsbyggnadsnämnden Torsdagen den 6 mars 2014, kl , i Bolindersalen 9:035, Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4

Stadsbyggnadsnämnden Torsdagen den 6 mars 2014, kl , i Bolindersalen 9:035, Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4 2014-02-24 KALLELSE TILL SAMMANTRÄDEN Stadsbyggnadsnämnden Torsdagen den 6 mars 2014, kl. 16.00, i Bolindersalen 9:035, Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4 Byggnadsdelegerade Tisdagen den 4 mars 2014,

Läs mer

Dagordning. Rådet till skydd för Stockholms. Sida 1 (8) Rådet till skydd för. Protokoll från delegationsmöte. protokollförare.

Dagordning. Rådet till skydd för Stockholms. Sida 1 (8) Rådet till skydd för. Protokoll från delegationsmöte. protokollförare. Rådet till skydd för Stockholms Protokoll från delegationsmöte Sida 1 (8) 1-2017 Protokoll fört vid Rådets till skydd för Stockholms delegationssammanträde för delegerade i plan-- samt kulturvårdsärenden

Läs mer

Rybäcken 1, Kordalen 6 m fl Begäran om planbesked KS

Rybäcken 1, Kordalen 6 m fl Begäran om planbesked KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2016-09-13 272 Rybäcken 1, Kordalen 6 m fl Begäran om planbesked KS 2016-188 KS Beslut Arbetsutskottet föreslår

Läs mer

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Syftet med planen är att ge planstöd till befintligt gårdshus.

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Syftet med planen är att ge planstöd till befintligt gårdshus. PLANBESKRIVNING 1(5) Planavdelningen 2010-10-01 Dp 2010-03063-54 Tara Nezhadi Tfn 08-508 272 51 Detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden i Stockholm Dp 2010-03063-54 HANDLINGAR Planen

Läs mer

Beslutande ledamöter: Roger Mogert (S), ordföranden

Beslutande ledamöter: Roger Mogert (S), ordföranden Stadsbyggnadsnämnden Protokollsutdrag Tid Tisdagen den 15 mars 2016, kl. 16:00-17:10 Plats Bolindersalen 9:035, Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4 Justerat Tisdagen den 29 mars 2016 Anslaget Onsdagen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Rotundan 3 i stadsdelen Östermalm

Antagande av förslag till detaljplan för Rotundan 3 i stadsdelen Östermalm Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2016-03-14 Handläggare Hans Andrasko Telefon 08-508 27 313 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Rotundan 3 i stadsdelen Östermalm

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Ladugårdsgärdet 1:8 på De Geersgatan 13 i stadsdelen Ladugårdsgärdet

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Ladugårdsgärdet 1:8 på De Geersgatan 13 i stadsdelen Ladugårdsgärdet Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2014-10-22 Handläggare Ellinor Wik Telefon 08-508 27 400 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten

Läs mer

Kulturnämndens kulturmiljöutskott. Tidpunkt: Onsdag 10 februari kl 14:30-15:30. Plats: Birgittarummet, Medeltidsmuseet Justerat den

Kulturnämndens kulturmiljöutskott. Tidpunkt: Onsdag 10 februari kl 14:30-15:30. Plats: Birgittarummet, Medeltidsmuseet Justerat den Kulturnämndens kulturmiljöutskott Tidpunkt: Onsdag 10 februari kl 14:30-15:30 Plats: Birgittarummet, Medeltidsmuseet Justerat den 2016-02-15 Eleonore Eriksson Rasmus Jonlund Närvarande Ledamöter: Eleonore

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten Lidarände 1 i stadsdelen Kista (bekräfta befintlig tillbyggnad)

Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten Lidarände 1 i stadsdelen Kista (bekräfta befintlig tillbyggnad) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2014-01-08 Handläggare: Suzanna Tsygankova Tfn 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Täppan 1 i stadsdelen Södermalm (ca 13 lgh)

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Täppan 1 i stadsdelen Södermalm (ca 13 lgh) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-04-23 Handläggare: Niklas Zetterberg Tfn 08-508 27 335 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten Täppan

Läs mer

Kl 15.00 15.30, Sjödalsrummet, Tekniska nämndhuset, Sjödalsvägen 29. Peter Nordström avdelningschef, AnnChristin Winnermyhr sekreterare

Kl 15.00 15.30, Sjödalsrummet, Tekniska nämndhuset, Sjödalsvägen 29. Peter Nordström avdelningschef, AnnChristin Winnermyhr sekreterare Nämnd Samhällsbyggnadsnämndens ordförandemöte Sid 1-12 Offentligt sammanträde Nej Sammanträdesdag Måndagen den 8 juli 2013 Tid och plats Kl 15.00 15.30, Sjödalsrummet, Tekniska nämndhuset, Sjödalsvägen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Kometen 3 i Vasastaden

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Kometen 3 i Vasastaden STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2013-03-26 Handläggare: Torbjörn Johansson Telefon: 08 508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten

Läs mer

Val av justerare

Val av justerare Rådet till skydd för Stockholms Protokoll Sida 1 (15) 2018-4 Närvarande: Ingemar Josefsson, ordförande 1-8 samt 10-24, Fredrik von Feilitzen, ordförande 9, Birgitta Bremer, Cajsa Holmstrand, Winston Håkansson,

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1 i stadsdelen Tensta (förskola)

Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1 i stadsdelen Tensta (förskola) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2014-10-29 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1

Läs mer

Begäran om planbesked för fastigheten Baggensudden 7:8, Vikingavägen 17, Fisksätra-Saltsjöbaden

Begäran om planbesked för fastigheten Baggensudden 7:8, Vikingavägen 17, Fisksätra-Saltsjöbaden 2014-05-12 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE MSN 2013/148-214 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Begäran om planbesked för fastigheten Baggensudden 7:8, Vikingavägen 17, Fisksätra-Saltsjöbaden Förslag till beslut Miljö-

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen Gubbängen Dp,

Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen Gubbängen Dp, STADSBYGGNADSKONTORET GRANSKNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Martin Larsheim SID 1 (5) Tfn 08-508 27 284 2013-11-05 Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen

Läs mer

Rådet till skydd för Stockholms skönhet Förhinder att närvara hade anmälts av: Cajsa Holmstrand, Winston Håkansson och Magnus Olausson

Rådet till skydd för Stockholms skönhet Förhinder att närvara hade anmälts av: Cajsa Holmstrand, Winston Håkansson och Magnus Olausson Rådet till skydd för Stockholms Protokoll Sida 1 (14) 2017-8 Närvarande: Anders Bodin, ordförande, Birgitta Bremer, Fredrik von Feilitzen, Ulrika Francke, Ingemar Josefsson, Anders Jönsson (fr.o.m. 4,

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2016-04-21 kl 08.00-08.30 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) Övriga deltagare Justerare Eveline Savik,

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Väderkvarnen 20 i stadsdelen Norrmalm vid Malmskillnadsgatan

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Väderkvarnen 20 i stadsdelen Norrmalm vid Malmskillnadsgatan STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-09-23 Handläggare: Carla Hedberg Tfn 08-508 27 239 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten

Läs mer

Remissvar angående förslag till detaljplan för fastigheten Skansen 18 m fl, Norrmalm, SDp

Remissvar angående förslag till detaljplan för fastigheten Skansen 18 m fl, Norrmalm, SDp Kulturförvaltningen Sadsmuseet Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2015-04-30 Handläggare Elisabet Wannberg Telefon: 08 508 31561 Till Kulturnämndens kulturmiljöutskott 2015-05-11 Nr 6 Remissvar angående förslag

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Murmästaren 3 i stadsdelen Kungsholmen (skola)

Startpromemoria för planläggning av Murmästaren 3 i stadsdelen Kungsholmen (skola) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2017-12-01 Handläggare Louice Persson Telefon 08-508 27 249 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Murmästaren 3 i stadsdelen Kungsholmen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Väderkvarnen 20 i stadsdelen Norrmalm

Antagande av förslag till detaljplan för Väderkvarnen 20 i stadsdelen Norrmalm Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-04-20 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Väderkvarnen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Konsthallen 15 m.fl. i stadsdelen Djurgården (tillbyggnad av hotell och museum) Sammanfattning

Startpromemoria för planläggning av Konsthallen 15 m.fl. i stadsdelen Djurgården (tillbyggnad av hotell och museum) Sammanfattning Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (9) 2018-01-24 Handläggare Martina Norrman Telefon 08 508 275 82 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Konsthallen

Läs mer

Dp HANDLINGAR Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning.

Dp HANDLINGAR Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning. PLANBESKRIVNING (5) PLANAVDELNINGEN Anna Rex 0-0-9 Dp 09-043 Tfn 0-50 2 596 Detaljplan för Lindansaren 2 m.fl. i stadsdelen Vasastaden i Stockholm Dp 09-043 Drottninggatan HANDLINGAR Planen består av plankarta

Läs mer

Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom stadsdelen Tolered i Göteborg, enkelt planförfarande

Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom stadsdelen Tolered i Göteborg, enkelt planförfarande Datum: 2010-10-07 Diarienummer: 0936/09 (FIIa 5098) Joanna Hagstedt Telefon: 031-368 17 06 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom

Läs mer

Gubbängen 1:1, Tallkrogen

Gubbängen 1:1, Tallkrogen Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Bygglovsavdelningen Sida 1 (16) 2014-09-18 Handläggare Isra Hussein Telefon 08-508 27 150 Till Stadsbyggnadsnämnden Ansökan om bygglov för uppförande av 30 meter

Läs mer

Protokoll fört vid kommunstyrelsens sammanträde onsdagen den 20 augusti 2014

Protokoll fört vid kommunstyrelsens sammanträde onsdagen den 20 augusti 2014 Protokoll fört vid kommunstyrelsens sammanträde onsdagen den 20 augusti 2014 Tid: Kl. 15.30 Plats: Stora kollegiesalen Närvarande: Se bilaga 1-3, 5-7, 9-10, 13 Justerat den 27 augusti 2014 Anslaget den

Läs mer

Kallelse till sammanträde 2/2017

Kallelse till sammanträde 2/2017 Stadsbyggnadsnämnden 2017-02-17 Reviderad 2017-02-17 Kallelse till sammanträde 2/2017 Stadsbyggnadsnämnden Tid Torsdagen den 23 februari 2017, kl. 16:00 Plats Bolindersalen 9:035, Tekniska Nämndhuset,

Läs mer

Remissvar gällande bostadshus vid Bällstavägen i Mariehäll

Remissvar gällande bostadshus vid Bällstavägen i Mariehäll Bromma stadsdelsförvaltning Förskola och teknik Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2014-09-03 Handläggare Gunnar Hedman E-post: bromma@stockholm.se Till Bromma stadsdelsnämnd Remissvar gällande bostadshus vid

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Brandvakten 7 i stadsdelen Östermalm ( skola )

Startpromemoria för planläggning av Brandvakten 7 i stadsdelen Östermalm ( skola ) Stadsbyggnadskontoret T jänsteutlåtande Planavdelningen D nr 2017-02658 Sida 1 ( 7 ) 2017-02 - 24 Handläggare Maria Borup T elefon 08-508 27 353 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning

Läs mer

Kallelse till sammanträde 5/2014

Kallelse till sammanträde 5/2014 Stadsbyggnadsnämnden 2014-03-31 Kallelse till sammanträde 5/2014 Stadsbyggnadsnämnden Tid Torsdagen den 10 april 2014, kl. 16.00 Plats Bolindersalen 9:035, Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4 Byggnadsdelegerade

Läs mer

Förslag till detaljplan för Kvarteret Ynglingen 10 i stadsdelen Östermalm

Förslag till detaljplan för Kvarteret Ynglingen 10 i stadsdelen Östermalm Östermalms stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2014-11-21 Handläggare Lina Constantino Telefon: 08-508 10 017 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2014-12-16 Förslag till detaljplan

Läs mer

Förslag till detaljplan för Sätra 2:a i stadsdelen Bredäng, S-Dp

Förslag till detaljplan för Sätra 2:a i stadsdelen Bredäng, S-Dp Skärholmens stadsdelsförvaltning Stadsutveckling Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2015-03-17 Handläggare Sara Heppling Trygg Telefon: 08-508 24 016 Till Skärholmens stadsdelsnämnd Förslag till detaljplan för

Läs mer

Håkan von Dolwitz, bygg- och GIS-chef Amanda Jansson, plan- och exploateringschef 58 Marijana Kitl, arkitekt 58

Håkan von Dolwitz, bygg- och GIS-chef Amanda Jansson, plan- och exploateringschef 58 Marijana Kitl, arkitekt 58 Plats och tid Kommunhuset, "Långö", Kungshamn, 2018-11-22 kl 08.30-14:45 Beslutande Robert Yngve (KD) ordförande Sture Karlsson (L), tjänstgörande ersättare Britt Wall (S) Övriga deltagare Håkan von Dolwitz,

Läs mer