Landstingsdirektörens rapport

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Landstingsdirektörens rapport"

Transkript

1 LANDSTINGET I UPPSALA LÄN FÖREDRAGNINGSPROMEMORIA Sammanträdesdatum Sida Landstingsstyrelsen (19) Dnr CK Landstingsdirektörens rapport Förslag till beslut Landstingsstyrelsen godkänner landstingsdirektörens redovisning av aktuell och pågående verksamhet inom landstinget: Bilaga 114 Ärendet Landstingsdirektör Kerstin Westholm lämnar en skriftlig rapport angående aktuell och pågående verksamhet inom landstinget. Landstingsdirektören föreslår landstingsstyrelsen att godkänna redovisningen. Ordförandes sign Justerandes sign Utdragsbestyrkande

2 Landstingsdirektörens och hälso- och sjukvårdsdirektörens rapport juni 2012 Lägesrapport HPV-vaccination flickor födda Landstingen ansvarar för vaccination av flickor födda mot HPV-virus som kan orsaka livmoderhalscancer. I Uppsala län startade vaccinationerna på vårdcentraler och husläkarmottagningar den 10 april. Enligt data från LIS registrerades totalt 912 besök för vaccinationen under april månad. Av det totala antalet ovaccinerade flickor i Uppsala län inom målgruppen utgör detta cirka 11procent. Landstingets styrgrupp för kampanjen kommer att fortsätta följa upp besöksstatistiken månadsvis. Pascal infördes i Uppsala län den 11 juni Pascal är ett nationellt system för dosordination, som är framtaget av Inera på uppdrag av landstingen. Införandet var en förutsättning för att öka säkerheten vid inloggning jämfört med Apoteket AB:s äldre system, samt ett krav för att kunna upphandla dostjänsten. I Uppsala län erhåller patienter sina läkemedel via dos och ordinationssystemet används av cirka personer inom landsting, kommuner och privata vård- och omsorgsgivare. Läkemedelsenheten har tillsammans med personal på elektronisk patientjournal, förvaltningen av hälso- och sjukvårdens adresskatalog (HSA) och IT-avdelningen ansvarat för information och även direkta insatser för implementeringen i länet. Aktuella händelser Medpro i Bålsta har ansökt om konkurs och i dagsläget är det oklart vilka effekter detta har totalt för landstinget. Arbetet går dock enligt plan så långt. Företaget hanteras nu av en konkursförvaltare och verksamheten beräknas pågå tills ny ägare tillträder. Processen där tidigare UL AB är stämda av två anbudsgivare i bussupphandling har inletts. En fyra dagars förhandling i tingsrätten är avslutad och nu avvaktar landstinget domslutet. Det har inkommit önskemål om avtalstecknande från UCC (Uppsala Cancer Clinic) vilket är under behandling. Man önskar anlita Akademiska sjukhuset för flera strategiskt viktiga insatstjänster. Landstingets politiska ledning är ordförande i förhandlingar som pågår där Uppsala är tänkbar värd för viktiga nationella frågor rörande luftburen ambulanssjukvård. Landstinget har inlett samtal med Marie Hafström som leder regeringens översyn av samhällets alarmeringstjänst. Ledningens genomgång genomförd av Miljö och kemi, vilket borgar för att vår miljöcertifiering kan vidmakthållas. Miljöchefen slutar och har ersatts av tillförordnad chef Marta Fallgren.

3 2 (5) Kollektivtrafiken Trafiken Under maj hade Upptåget och stora delar av tågtrafiken i stråket Stockholm Uppsala Gävle vid flera tillfällen haft störningar som orsakades av problem med signaler och annan järnvägsteknik. DSB Uppland som ansvarar för driften av Upptåget har meddelat att personalläget inför sommaren är under kontroll och att det inte ska uppstå personalbrist med inställda tåg av den orsaken. UL har ägnat mycket tid till att tillsammans med Nobina förbereda inför tidtabellskiftet och den nya avtalsperioden som börjar 11 juni. Vid den nya regionbussdepån vid Fyrislund i Uppsala har nya bussar anlänt i en strid ström. Bland de totalt 130 nya bussarna som börjar sättas i trafik finns 12 bussar av typen dubbeldäckare. I slutet av maj månad var det pressvisning av de nya bussarna och i månadsskiftet maj/juni var det öppet hus på den nya depån. Nära 500 personer besökte anläggningen och fick möjlighet att titta närmare på depån och de nya bussarna. Verksamheten I mitten av maj månad hölls ett samrådsforum med deltagare för de flesta kommunerna och landstinget. Den 21 maj besökte UL kommunstyrelsen i Håbo. Tillsammans med de övriga regionala kollektivtrafikmyndigheterna i Mälardalen har UL medverkat i att ta fram ett förslag till en avsiktsförklaring rörande den storregionala tågtrafiken. Förslaget kommer nu att handläggas inom förvaltningen och därefter i kollektivtrafiknämnden. Ekonomi och resande Det ekonomiska utfallet till och med maj månad visar att förvaltningens intäkter är högre än budget när det gäller regionbussar och Upptåget. Stadstrafikens intäkter är något lägre än budget. Trafikkostnaderna är högre än budget, vilket till största delen beror på att vagntimmepriset för stadsbusstrafiken i Uppsala är högre än budgeterat belopp. Resandestatistiken för första tertialet visar att UL-trafiken totalt sett når utvecklingskurvan för fördubblingsmålet. Till detta kan noteras att det är tack vare Upptågstrafikens positiva utveckling som detta uppnås. Busstrafikens utveckling ligger klart under utvecklingskurvan för fördubblat resande 2020 jämfört med Landstingsservice Resultatet utvecklas enligt plan och förbättras jämfört med budget. Prognosen visar på en förlust på 12 miljoner kronor istället för budgeterat underskott på 20 miljoner kronor, vilket är en förbättring med 8 miljoner kronor. Förvaltningen har omfattande uppgifter att genomföra de beslut som tagits i enlighet med Framtidens Akademiska. Genomförandet av renoveringar och ombyggnationer av vårdavdelningarna i 85-huset och 70-huset är de som är beslutade och som nu är under genomförande. Detta är ett arbete som kommer att pågå fram till mitten av 2017.

4 3 (5) Beslut har också tagits att genomföra ett programarbete för operation och röntgenbyggnaderna, samt eventuellt en ny byggnad som skulle inrymma en ny onkologiverksamhet. Redovisning av det programmet ska ske i september För att kunna genomföra uppgifterna inom ramen för Framtidens Akademiska kommer landstingsservice att förstärka sin organisation med bl.a. kompetens från vårdverksamheten, för att därigenom leda och driva t.ex. klinisk design, dvs. utformning av vårdavdelningar som är centrala i detta omfattande ombyggnadsprojekt. Kostnadsanpassningsprogrammet på Akademiska sjukhuset Akademiska sjukhuset prognostiserade i sin tertialrapport ett underskott för 2012 på 82 miljoner kronor. Detta innebär att sjukhuset nu överger den hittillsvarande strategin där intäktsökningar skulle ge ett stort bidrag för att klara sjukhusets ekonomi. Istället kommer arbetet nu mer uttalat att riktas in mot att sänka sjukhusets personalkostnader. Till produktionsstyrelsens sammanträde i juni månad ska sjukhusdirektören precisera noggrannare hur överväxlingen till den nya strategin ser ut samt hur sjukhusets ekonomi ska utvecklas månad för månad fram till december Flera nya åtgärder initieras som tillägg till de som sedan tidigare beslutats av produktionsstyrelsen i kostnadsanpassningsprogrammet. Några av de nya åtgärderna är: Anställningsstopp för underläkare och ST-läkare Sänkta personalkostnader genom översyn av schemaläggning (minskar timanställningar och hyrläkarkostnader) Identifiering av personer som kan bli aktuella för pensionslösningar Mediebilden av landstinget 1 31 maj 2012 Större nyheter Landstingets ekonomi är alltid en stor fråga i medierna. Den här månaden gav beskedet om ökande underskott för Akademiska sjukhuset ett negativt genomslag. Medieintresset för vårdcentralen i Bålsta var fortsatt stort och drog åt det negativa hållet. Starten av en privat cancerklinik fick stor uppmärksamhet. Olika synpunkter framfördes, där helhetsbilden av landstinget bedöms som neutral. Den 8 maj anordnades den nationella strokedagen, vilket uppmärksammades stort i de lokala medierna med informativa artiklar och patientberättelser. Några medier spred gamla uppgifter om långa väntetider för strokevård, som bemöttes av landstinget. Som helhet gav strokedagen landstinget ett positivt genomslag. Intresset var också stort för ett nytt sömn- och andningscentrum på Akademiska sjukhuset, vilket bidrog till en positiv bild av landstinget. Beslutet att på försök införa belöningssystem för landstingsanställda blev omdiskuterat i medierna. Olika uppfattningar om det lämpliga i att införa ett sådant system framfördes. Bedömningen är dock att det i huvudsak gav en positiv bild av landstinget.

5 4 (5) Generellt kan sägas att medieaktiviteten var mycket hög under maj månad och att en majoritet av artiklarna och inslagen var positiva eller neutrala. Endast en liten andel var negativa. Andra exempel på mediehändelser Positivt Få brister i strålsäkerheten Akademiska kan rustas för 6,2 miljarder Stora framsteg för hjärtpatienter Fler får vård inom två månader Fler får hjälp mot smärtan Melanomdag med fokus på solvanor Landstinget har fastställt agendan (om Kultur i länet) Centrum för osynlig sjukdom blev succé Ny metod mot astma Uppsala kan få vårdlotsar i höst Klamydiatest på nätet når fler män Samarbete kan förbättra barncancervård Ansiktstransplantationer är snart verklighet Vårdinfektioner minskar i Uppsala län Möjligt välja vårdcentral utanför länet Mobila sjukvårdsteam succé Landstinget skapar kulturarvsvecka Rökfri operation föll väl ut Negativt Nedläggning av akutläkarprojekt möter protester Färre vårdplatser på geriatriken Sökte förgäves cancerhjälp Hög andel sjukvårdsrelaterade infektioner i Uppsala län Landstingets ekonomi sämre än väntat Neutralt Motståndet mot akutläkare har avtagit Nytt centrum för palliativ vård Städning läggs ut på entreprenad Stenkastningen mot bussar fortsätter Ohälsan högre i Älvkarleby Fler smittade av klamydia i Uppsala län Klart för en tredje vårdcentral i Bålsta Dubbel babyboom väntas till sommaren Akademiska kan få eget kök (om utredningen av patientmaten) Landstinget inför vårdval för gynekologi Första spadtaget för Ronald McDonalds hus Landstinget tillbakavisar anklagelser om brott (om TV-serien Sjukhuset) Dubbeldäckare mellan Uppsala och Enköping Landstinget firar 150 år med tårtkalas

6 5 (5) Ekonomi Ekonomisk prognos Landstinget beräknar efter maj månad att årets resultat kommer att uppgå till +185 miljoner kronor, vilket är 84 miljoner kronor över budget. Detta beror framför allt på att finansförvaltningens prognos är 195 miljoner kronor bättre än föregående period. Förklaringen ligger i att AFA försäkring i juni månad beslutat att återbetala premier för kollektivavtalade sjukförsäkringar till arbetsgivare i kommuner och landsting för åren 2007 och För Landstinget i Uppsala län innebär detta en återbetalning på 135 miljoner kronor. Dessutom är intäkterna på finansförvaltningen högre än budget, vilket innebär en förbättrad prognos med 60 miljoner kronor. Detta medför i sin tur att nettokostnadsökningen för landstinget sjunker till 3,2 procent. Utöver landstingets prognos har det helägda bolaget Gamla Uppsala Buss lämnat en prognos på +33 miljoner kronor innan dispositioner och skatt. SKL bedömer att efter en period av ökande optimism i världsekonomin har stämningsläget återigen försämrats. Den utlösande faktorn var utfallet av det grekiska parlamentsvalet i maj månad. Därutöver finns det även konkreta skäl att oroa sig för Spaniens situation, då de tvingats be om hjälp från EU för att rädda sina banker. Det finns därför en överhängande risk att den globala konjunkturen återigen går in i en svagare fas. Mycket talar dock för att Sverige även fortsättningsvis kommer att klara sig bättre än många likartade länder. Sverige har hittills klarat sig relativt väl med en stark inledning på 2012 och en överraskande god utveckling på arbetsmarknaden. SKL anser att det är för tidigt att dra slutsatser om den senaste tidens oroligheter kommer att leda till att de skriver ner sin kommande prognos, men risken finns. De finansiella placeringarna Landstingets korta finansiella placeringar inklusive likvida medel uppgår till 830 miljoner kronor per den 31 maj Jämfört med föregående månad är det en förbättring med 9 miljoner kronor. Medelavkastningen på de korta finansiella placeringarna, inklusive likvida medel uppgår till 2,08 procent, om man inkluderar avkastningen på plusgirot. I det fall man exkluderar plusgirot uppgår avkastningen till 2,37 procent. De långfristiga placeringarna har ett marknadsvärde på 994 miljoner kronor, vilket är en liten minskning jämfört med föregående månad. Sedan årsskiftet har dock marknadsvärdet på de långfristiga placeringarna ökat med 28 miljoner kronor. Det bokförda värdet uppgår till 951 miljoner kronor.

FÖREDRAGNINGSLISTA. Landstingsstyrelsens sammanträde måndagen den 25 juni 2012 kl. 13 Konferenscentrum, Slottsgränd 1, Uppsala

FÖREDRAGNINGSLISTA. Landstingsstyrelsens sammanträde måndagen den 25 juni 2012 kl. 13 Konferenscentrum, Slottsgränd 1, Uppsala FÖREDRAGNINGSLISTA Landstingsstyrelsens sammanträde måndagen den 25 juni 2012 kl. 13 Konferenscentrum, Slottsgränd 1, Uppsala Nr 112 113 Ärende Val av justerare. I tur: Sören Bergqvist (V) Tid för justering:

Läs mer

Landstingsdirektörens ekonomirapport juli 2012

Landstingsdirektörens ekonomirapport juli 2012 1 (6) e Ekonomiavdelningen, LLK -08-22 Landstingsdirektörens ekonomirapport juli 2 (6) Ekonomi Trots förvärrad skuldkris i Sydeuropa och tecken på en försvagad konjunktur på flera andra håll i världen

Läs mer

Avsiktsförklaring avseende utveckling av den regionala tågtrafiken i östra Sverige

Avsiktsförklaring avseende utveckling av den regionala tågtrafiken i östra Sverige LANDSTINGET I UPPSALA LÄN FÖREDRAGNINGSPROMEMORIA Sammanträdesdatum Sida Landstingsstyrelsen 2012-10-29 6 (34) Dnr CK 2012-0356 178 Avsiktsförklaring avseende utveckling av den regionala tågtrafiken i

Läs mer

Landstingsdirektörens rapport

Landstingsdirektörens rapport LANDSTINGET I UPPSALA LÄN FÖREDRAGNINGSPROMEMORIA Sammanträdesdatum Sida Landstingsstyrelsen 2012-04-27 3 (24) Dnr CK 2012-0003 73 Landstingsdirektörens rapport Förslag till beslut Landstingsstyrelsen

Läs mer

Landstingsdirektörens ekonomirapport oktober 2012

Landstingsdirektörens ekonomirapport oktober 2012 1 (6) Ekonomiavdelningen, LLK 2012-11-15 Landstingsdirektörens ekonomirapport oktober 2012 Ekonomi Tack vare en engångsåterbetalning för AFA-försäkringar för åren 2007-2008 prognostiseras ett utfall för

Läs mer

Redovisning av utfallet av kostnadsanpassningsprogrammet

Redovisning av utfallet av kostnadsanpassningsprogrammet LANDSTINGET I UPPSALA LÄN Föredragningspromemoria Sammanträdesdatum Sida Produktionsstyrelsen 2013-09-24 81 Dnr PS 2013-0001 Redovisning av utfallet av kostnadsanpassningsprogrammet Förslag till beslut

Läs mer

Periodrapport Ekonomisk sammanfattning April

Periodrapport Ekonomisk sammanfattning April Periodrapport Ekonomisk sammanfattning April 2015 Ekonomi l Resultat januari april 37 mnkr (67mnkr) l Nettokostnadsökning 8,1 % (1,8 %) l Skatter och statsbidrag 4,7 % (4,9 %) l Helårsprognos 170 mnkr

Läs mer

Uppföljning av kostnadsanpassningsprogrammet för första kvartalet 2013

Uppföljning av kostnadsanpassningsprogrammet för första kvartalet 2013 LANDSTINGET I UPPSALA LÄN Föredragningspromemoria Sammanträdesdatum Sida Produktionsstyrelsen 20130426 35 Dnr PS 20124 Uppföljning av kostnadsanpassningsprogrammet för första kvartalet 2013 Förslag till

Läs mer

Granskning av implementering av förbättringsarbetet i landstinget i Uppsala län svar till revisionen

Granskning av implementering av förbättringsarbetet i landstinget i Uppsala län svar till revisionen LANDSTINGET I UPPSALA LÄN FÖREDRAGNINGSPROMEMORIA Sammanträdesdatum Sida Landstingsstyrelsen 2012-02-27 18 (40) Dnr CK 2011-0489 56 Granskning av implementering av förbättringsarbetet i landstinget i Uppsala

Läs mer

Periodrapport Maj 2015

Periodrapport Maj 2015 Periodrapport Maj 2015 Ekonomi l Resultat januari maj -20 mnkr (26 mnkr) l Nettokostnadsökning 7,7 % (2,8 %) l Skatter och statsbidrag 4,5 % (5,3 %) l Helårsprognos 170 mnkr (246 mnkr) Omvärldsanalys I

Läs mer

Renovering av hus A1 vid Akademiska sjukhuset

Renovering av hus A1 vid Akademiska sjukhuset LANDSTINGET I UPPSALA LÄN Föredragningspromemoria Sammanträdesdatum Sida Produktionsstyrelsen 2012-11-22 155 Dnr PS 2012-0059 Renovering av hus A1 vid Akademiska sjukhuset Förslag till beslut Produktionsstyrelsen

Läs mer

Bättre städning ger renare vårdmiljö svar på motion

Bättre städning ger renare vårdmiljö svar på motion LANDSTINGET I UPPSALA LÄN FÖREDRAGNINGSPROMEMORIA Sammanträdesdatum Sida Landstingsstyrelsen 2012-02-27 25 (40) Dnr CK 2011-0506 62 Bättre städning ger renare vårdmiljö svar på motion Förslag till beslut

Läs mer

Månadsbokslut Landstinget Blekinge September

Månadsbokslut Landstinget Blekinge September Månadsbokslut Landstinget Blekinge September 1 Landstinget Blekinge David Larsson -10-24 Dnr 2013/0100 Till landstingsstyrelsen Månadsbokslut september Sammanfattning Ackumulerat resultat per september

Läs mer

Landstingsdirektörens ekonomirapport augusti 2012

Landstingsdirektörens ekonomirapport augusti 2012 1 (7) Ekonomiavdelningen, LLK 2012-09-21 Landstingsdirektörens ekonomirapport augusti 2012 2 (7) Ekonomi Tack vare en engångsåterbetalning för AFA-försäkringar för åren 2007-2008 prognostiseras ett utfall

Läs mer

Konsekvensbeskrivning av åtgärdsförslag för ekonomi i balans 2013 för Lasarettet i Enköping

Konsekvensbeskrivning av åtgärdsförslag för ekonomi i balans 2013 för Lasarettet i Enköping LANDSTINGET I UPPSALA LÄN Föredragningspromemoria Sammanträdesdatum Sida Produktionsstyrelsen 2013-06-25 62 Dnr PS 2013-0001 Konsekvensbeskrivning av åtgärdsförslag för ekonomi i balans 2013 för Lasarettet

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2004:37 1 (12) LS 0402-0437 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Investering för iordningsställande av lokal åt Astra Zeneca på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge, byggnad C2.2 Föredragande

Läs mer

Månadsbokslut Landstinget Blekinge Juli

Månadsbokslut Landstinget Blekinge Juli Månadsbokslut Landstinget Blekinge Juli 2014 1 Landstinget Blekinge Maria Gotthardsson 2014-08-14 Dnr 2013/0100 Till landstingsstyrelsens arbetsutskott Månadsbokslut juli 2014 Sammanfattning Ackumulerat

Läs mer

Motionssvar angående motion om att öppna tillagningsköket vid Lasarettet i Enköping

Motionssvar angående motion om att öppna tillagningsköket vid Lasarettet i Enköping LANDSTINGET I UPPSALA LÄN Föredragningspromemoria Sammanträdesdatum Sida Produktionsstyrelsen 2013-05-21 50 Dnr PS 2011-0032 Motionssvar angående motion om att öppna tillagningsköket vid Lasarettet i Enköping

Läs mer

Beslut om renovering av hus A1

Beslut om renovering av hus A1 LANDSTINGET I UPPSALA LÄN Föredragningspromemoria Sammanträdesdatum Sida Produktionsstyrelsen 2012-08-23 108 Beslut om renovering av hus A1 Förslag till beslut Produktionsstyrelsen beslutar: Dnr PS 2012-0059

Läs mer

Periodrapport OKTOBER

Periodrapport OKTOBER Periodrapport OKTOBER 2013 l Resultat januari oktober -102 mnkr (219 mnkr) l Nettokostnadsökning 3,0 % (2,7 %) l Skatter och statsbidrag 2,3 % (3,3 %) l Helårsprognos -190 mnkr (136 mnkr) Omvärldsanalys

Läs mer

RADIO RIU 98,9 FM SÄNDNINGSATERIAL FÖR VECKA Samarbetsorganisationen för Invandrarföreningar i Uppsala. Skolgatan UPPSALA

RADIO RIU 98,9 FM SÄNDNINGSATERIAL FÖR VECKA Samarbetsorganisationen för Invandrarföreningar i Uppsala. Skolgatan UPPSALA RADIO RIU 98,9 FM SÄNDNINGSATERIAL FÖR VECKA 23 201206 09-10 Samarbetsorganisationen för Invandrarföreningar i Uppsala Skolgatan 18 753 16 UPPSALA Telefon: 018-69 45 80 eller 072-9139386 http://www.siuppsala.se/radio

Läs mer

Genomförande tillbyggnad av Rudbecklaboratoriet

Genomförande tillbyggnad av Rudbecklaboratoriet LANDSTINGET I UPPSALA LÄN Föredragningspromemoria Sammanträdesdatum Sida Produktionsstyrelsen 2013-06-25 71 Dnr PS 2012-0048 Genomförande tillbyggnad av Rudbecklaboratoriet Förslag till beslut Produktionsstyrelsen

Läs mer

Kultur på recept svar på motion

Kultur på recept svar på motion LANDSTINGET I UPPSALA LÄN FÖREDRAGNINGSPROMEMORIA Sammanträdesdatum Sida Landstingsstyrelsen 2012-04-27 19 (24) Dnr CK 2010-0431 86 Kultur på recept svar på motion Förslag till beslut Landstingsstyrelsen

Läs mer

samt tandvård. De har även hand om kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Dessa ansvarsområden omfattar en större

samt tandvård. De har även hand om kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Dessa ansvarsområden omfattar en större Månadsrapport Januari 2015 Månadsrapport Juli 2015 Månadsrapport Februari 2015 Månadsrapport Augusti 2015 Månadsrapport Mars 2015 Månadsrapport September 2015 Månadsrapport April 2015 Månadsrapport Oktober

Läs mer

Kostnadsanpassningsprogram för Akademiska sjukhuset (Kvartalsrapport 1)

Kostnadsanpassningsprogram för Akademiska sjukhuset (Kvartalsrapport 1) LANDSTINGET I UPPSALA LÄN Föredragningspromemoria Sammanträdesdatum Sida Produktionsstyrelsen 20120823 Dnr PS 20110024 113 Kostnadsanpassningsprogram för Akademiska sjukhuset 20122013 (Kvartalsrapport

Läs mer

Delårsrapport Uppföljningsrapport SEPTEMBER

Delårsrapport Uppföljningsrapport SEPTEMBER Delårsrapport Uppföljningsrapport SEPTEMBER 2014 l Resultat januari september 281 mnkr (-72 mnkr) l Nettokostnadsökning 3,9 % (3,0 %) l Skatter och statsbidrag 6,0 % (2,2 %) l Helårsprognos 250 mnkr (-178

Läs mer

Bokslutskommuniké 2016

Bokslutskommuniké 2016 Bokslutskommuniké 2016 Uppgifterna i bokslutskommunikén är preliminära och kan komma att ändras i den slutliga årsredovisningen. Landstingsfullmäktige behandlar den slutliga årsredovisningen i april 2017.

Läs mer

Månadsrapport november 2013

Månadsrapport november 2013 Månadsrapport november Ekonomiskt resultat -11-30 140,5 mkr Resultatanalys Det ekonomiska resultatet i månadsbokslutet uppgår till 140,5 mkr. I resultatet ingår följande jämförelsestörande poster förändrad

Läs mer

Preliminärt bokslut Region Örebro län December 2016

Preliminärt bokslut Region Örebro län December 2016 Preliminärt bokslut Region Örebro län December 2016 Sammanfattning Årets resultat 261 mnkr (budget 20 mnkr) Nettokostnadsökning 3,9 % (7,3 %) Verksamhetsresultat -92 mnkr (-208 mnkr) Lönekostnadsökning

Läs mer

Tertialrapport per april 2016 för Koncernfinansiering

Tertialrapport per april 2016 för Koncernfinansiering Stockholms läns landsting i (i) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2016-08-10 LS 2016-0302 Landstingsstyrelsen Tertialrapport per april 2016 för Koncernfinansiering Föredragande landstingsråd: Torbjörn

Läs mer

Periodrapport Region Örebro län Februari 2016

Periodrapport Region Örebro län Februari 2016 Periodrapport Region Örebro län Februari 2016 Ekonomi Resultat januari februari 13 mnkr (-11 mnkr) Nettokostnadsökning 4,1 % (5,9 %) Skatter och statsbidrag 5,9 % (3,7 %) Helårsprognos 170 mnkr (153 mnkr)

Läs mer

Ombyggnad av geriatrisk avdelning för närvård vid Lasarettet i Enköping

Ombyggnad av geriatrisk avdelning för närvård vid Lasarettet i Enköping LANDSTINGET I UPPSALA LÄN Föredragningspromemoria Sammanträdesdatum Sida Produktionsstyrelsen 2013-06-25 74 Dnr PS 2013-0038 Ombyggnad av geriatrisk avdelning för närvård vid Lasarettet i Enköping Förslag

Läs mer

Landstingsdirektörens Planeringsunderlag 2018 med plan för åren samt förslag till investeringsutrymme och investeringsplan för

Landstingsdirektörens Planeringsunderlag 2018 med plan för åren samt förslag till investeringsutrymme och investeringsplan för YTTRANDE LS 2017-0452 Styrelsens yttrande Landstingsdirektörens Planeringsunderlag 2018 med plan för åren 2019-2021 samt förslag till investeringsutrymme och investeringsplan för 2018-2027 2 (6) Innehållsförteckning

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA. Landstingsstyrelsens sammanträde måndagen den 25 februari 2013 kl. 13 Konferenscentrum, Slottsgränd 1, Uppsala

FÖREDRAGNINGSLISTA. Landstingsstyrelsens sammanträde måndagen den 25 februari 2013 kl. 13 Konferenscentrum, Slottsgränd 1, Uppsala FÖREDRAGNINGSLISTA Landstingsstyrelsens sammanträde måndagen den 25 februari 2013 kl. 13 Konferenscentrum, Slottsgränd 1, Uppsala Nr 1. Ärende Val av justerare. I tur: Börje Wennberg (S) Tid för justering:

Läs mer

Månadsrapport November 2010

Månadsrapport November 2010 Månadsrapport Månadsrapport januari-november Ekonomiskt resultat Periodens utfall Resultatet för perioden januari-november visar ett överskott på 174 mkr före finansiella poster, vilket är 93 mkr bättre

Läs mer

8 Tolkersättning i hälso- och sjukvården i Region Halland

8 Tolkersättning i hälso- och sjukvården i Region Halland 8 Tolkersättning i hälso- och sjukvården i Region Halland Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2016-06-01 112 Tolkersättning i hälso- och sjukvården i Region Halland RS160307 Beslut

Läs mer

Foto: Anna Molander, Tymon Hardian Pigon, Sune Fridell. Månadsrapport. För beslut i landstingsstyrelsen

Foto: Anna Molander, Tymon Hardian Pigon, Sune Fridell. Månadsrapport. För beslut i landstingsstyrelsen Foto: Anna Molander, Tymon Hardian Pigon, Sune Fridell Månadsrapport Februari För beslut i landstingsstyrelsen -05-05 2 (8) Perioden januari februari i korthet Resultatet för perioden uppgår till 407 miljoner

Läs mer

Rivning av hus V1 på Akademiska sjukhusets område

Rivning av hus V1 på Akademiska sjukhusets område LANDSTINGET I UPPSALA LÄN Föredragningspromemoria Sammanträdesdatum Sida Produktionsstyrelsen 2013-06-25 73 Dnr PS 2013-0037 Rivning av hus V1 på Akademiska sjukhusets område Förslag till beslut Produktionsstyrelsen

Läs mer

Bokslutskommuniké 2012

Bokslutskommuniké 2012 Bokslutskommuniké 2012 Året i korthet Vårdval inom den specialiserade vården Under 2012 har tre vårdvalssystem enligt lagen om valfrihetssystem införts inom specialistvården. De tre vårdvalen gäller för

Läs mer

Programarbete stadsbussdepå

Programarbete stadsbussdepå LANDSTINGET I UPPSALA LÄN Föredragningspromemoria Sammanträdesdatum Sida Produktionsstyrelsen 2013-09-24 101 Programarbete stadsbussdepå Förslag till beslut Dnr PS 2012-0041 Produktionsstyrelsen beslutar

Läs mer

Kallelse till uppstartsmöte med produktionsstyrelsen den 20 januari

Kallelse till uppstartsmöte med produktionsstyrelsen den 20 januari 2014-12-15 Produktionsavdelningen Anna Sandström Tfn 018-611 60 12 E-post anna.sandstrom@lul.se Produktionsstyrelsen Kallelse till uppstartsmöte med produktionsstyrelsen den 20 januari Välkomna till ett

Läs mer

Granskning av delårsrapport augusti 2015

Granskning av delårsrapport augusti 2015 Granskningsrapport Emil Forsling Auktoriserad revisor Fredrik Winter Revisor Granskning av delårsrapport augusti 2015 Landstinget Dalarna Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 1.1 Bakgrund

Läs mer

Månadsrapport oktober 2017

Månadsrapport oktober 2017 Redovisande dokument Rapport Sida 1 (12 Månadsrapport oktober 2017 Sida 2 (12) Innehållsförteckning Ekonomi... 3 Periodens resultat och prognosbedömning... 3 Periodens intäkter och kostnader... 4 Verksamhetens

Läs mer

24 Tolkersättning i hälso- och sjukvården i Region Halland RS160307

24 Tolkersättning i hälso- och sjukvården i Region Halland RS160307 24 Tolkersättning i hälso- och sjukvården i Region Halland RS160307 Ärendet Region Hallands ersättning för kostnader för hälso- och sjukvård samt tandvård till asylsökande består i huvudsak av ett visst

Läs mer

Månadsrapport mars 2013

Månadsrapport mars 2013 Månadsrapport mars Ekonomiskt resultat -03-31 67,1 mkr Resultatanalys Det ekonomiska resultatet i månadsbokslutet till och med mars uppgår till 67,1 mkr. För motsvarande period 2012 var resultatet 3,4

Läs mer

A Stockholms läns landsting Landstingsrådsberedningen

A Stockholms läns landsting Landstingsrådsberedningen A Stockholms läns landsting Landstingsrådsberedningen i (i) SKRIVELSE 2017-01-18 Landstingsstyrelsen Månadsrapport per oktober 2016, Koncernfinansiering Föredragande landstingsråd: Irene Svenonius Ärendebeskrivning

Läs mer

MÅNADSRAPPORT 2013 MAJ

MÅNADSRAPPORT 2013 MAJ MÅNADSRAPPORT Månadsrapport januari maj Ekonomiskt resultat Periodens utfall Resultatet före finansiella poster för perioden januari-maj visar ett överskott på 6 mkr, vilket är 49 mkr bättre än budget.

Läs mer

Periodrapport Juli 2015

Periodrapport Juli 2015 Periodrapport Juli 2015 Ekonomi l Resultat januari juli 194 mnkr (213 mnkr) l Nettokostnadsökning 6,9 % (3,3 %) l Skatter och statsbidrag 4,3 % (5,8 %) l Helårsprognos 170 mnkr (246 mnkr) Omvärldsanalys

Läs mer

Landstingsdirektörens och hälso- och sjukvårdsdirektörens rapport februari 2012

Landstingsdirektörens och hälso- och sjukvårdsdirektörens rapport februari 2012 2012-02-10 Landstingsdirektörens och hälso- och sjukvårdsdirektörens rapport februari 2012 Regeringens satsningsområden inom Hälso- och sjukvård Analys av Sveriges resultat i en internationell studie inom

Läs mer

Svar på skrivelse från Dag Larsson (S) om fortsatt vård för patienter med reumatiska sjukdomar

Svar på skrivelse från Dag Larsson (S) om fortsatt vård för patienter med reumatiska sjukdomar Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Handläggare: Susanna Stål Karlström TJÄNSTEUTLÅTANDE 2017-10-12 Hälso- och sjukvårdsnämnden 2017-11-21 1 (3) HSN 2017-1646 Svar på skrivelse från Dag Larsson (S) om fortsatt

Läs mer

Stockholms lans landsting i (i)

Stockholms lans landsting i (i) Stockholms lans landsting i (i) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2017-01-18 Landstingsstyrelsen Månadsrapport per november 2016, Koncernfinansiering Föredragande landstingsråd: Irene Svenonius Ärendebeskrivning

Läs mer

Stockholms läns landsting 1(2)

Stockholms läns landsting 1(2) Stockholms läns landsting 1(2) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2015-11-18 Landstingsstyrelsen Månadsrapport per september 2015 för Koncernfinansiering Föredragande landstingsråd: Torbjörn Rosdahl Ärendebesjkrivning

Läs mer

bokslutskommuniké 2012

bokslutskommuniké 2012 bokslutskommuniké 2012 Bokslutskommunikéns syfte är att ge en snabb, kortfattad och övergripande bild av 2012 års utfall. Förändringar kan komma att ske gentemot slutligt fastställd årsredovisning. Kommunikén

Läs mer

Månadsrapport. Landstinget Blekinge oktober 2016 Ärendenr 2016/01466

Månadsrapport. Landstinget Blekinge oktober 2016 Ärendenr 2016/01466 Månadsrapport Landstinget Blekinge oktober 2016 Ärendenr 2016/01466 1 Landstinget Blekinge Christer Rosenquist 2016-11-14 Ärendenr 2016/01466 Dokumentnr 2016/01466-1 Landstingsstyrelsen Månadsrapport oktober

Läs mer

Genomförande - Elfkraftförsörjning Lasarettet i Enköping

Genomförande - Elfkraftförsörjning Lasarettet i Enköping LANDSTINGET I UPPSALA LÄN Föredragningspromemoria Sammanträdesdatum Sida Produktionsstyrelsen 2012-12-20 166 Dnr PS 2012-0039 Genomförande - Elfkraftförsörjning Lasarettet i Enköping Förslag till beslut

Läs mer

Bokslutskommuniké 2017

Bokslutskommuniké 2017 Bokslutskommuniké 2017 Uppgifterna i bokslutskommunikén är preliminära och kan komma att ändras i den slutliga årsredovisningen. Landstingsfullmäktige behandlar den slutliga årsredovisningen i april 2018.

Läs mer

Motionssvar angående personalens språkkunskaper och patientsäkerheten

Motionssvar angående personalens språkkunskaper och patientsäkerheten LANDSTINGET I UPPSALA LÄN Föredragningspromemoria Sammanträdesdatum Sida Produktionsstyrelsen 2013-04-26 41 Dnr PS 2013-0022 Motionssvar angående personalens språkkunskaper och patientsäkerheten Förslag

Läs mer

Månadsrapport per juli 2015, Koncernfinansiering

Månadsrapport per juli 2015, Koncernfinansiering Stockholms läns landsting Landstingsradsberedningen i(d SKRIVELSE 2015-09-16 Landstingsstyrelsen Månadsrapport per juli 2015, Koncernfinansiering Föredragande landstingsråd: Torbjörn Rosdahl Ärendebeskrivning

Läs mer

att godkänna månadsrapport-per februari samt prognos för helåret 2014.

att godkänna månadsrapport-per februari samt prognos för helåret 2014. Stockholms läns landsting i (i) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2014-03-27 Landstirigsstyrelsem LANDSTINGSSTYRELSEN 1 4 : 04-0 8 0 0 0 1 2 * Månadsrapport per februari 2014, Koncernfinansiering Föredragande

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2006:110 1 (7) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Kapitaltäckningsgaranti för täckande av under 2006 beräknat uppkommet negativt resultat och därmed sammanhängande effekter på det egna kapitalet

Läs mer

att godkänna månadsrapport per september 2016 för Koncernfinansiering.

att godkänna månadsrapport per september 2016 för Koncernfinansiering. Stockholms läns landsting Landstingsradsberedningen i(d SKRIVELSE 2016-11-09 Landstingsstyrelsen Månadsrapport per september 2016, Koncernfinansiering Föredragande landstingsråd: Torbjörn Rosdahl Ärendebeskrivning

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2013

Granskning av delårsrapport 2013 Revisionsrapport PerÅke Brunström Lisbet Östberg Granskning av delårsrapport 2013 Sollefteå kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor

Läs mer

Ekonomisk månadsrapport

Ekonomisk månadsrapport LANDSTINGET I VÄRMLAND PM 1(9) Ekonomisk månadsrapport Utfall per: 30 september 2012 1. Resultaträkning Intäkter och kostnader (mnkr) Utfall Utfall Föränd- Budget Utfall perioden perioden ring perioden

Läs mer

Stockholms läns landsting

Stockholms läns landsting Stockholms läns landsting Landstingsradsberedningen Ki) SKRIVELSE 2016-08-17 LS 2016-0301 Landstingsstyrelsen Föredragande landstingsråd: Torbjörn Rosdahl Ärendebeskrivning Förslag till beslut Landstingsrådsberedningen

Läs mer

Månadsrapport per mars 2015, Koncernfinansiering

Månadsrapport per mars 2015, Koncernfinansiering Stockholms läns landsti ang Landstingsradsberedningen i(d SKRIVELSE 2015-05-20 LS 2015-0569 Landstingsstyrelsen Månadsrapport per mars 2015, Koncernfinansiering Föredragande landstingsråd: Torbjörn Rosdahl

Läs mer

=y Vt Stockholms läns landsting i (2) Landstingsrådsberedningen LS

=y Vt Stockholms läns landsting i (2) Landstingsrådsberedningen LS 1 =y Vt Stockholms läns landsting i (2) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2015-08-19 Landstingsstyrelsen Månadsrapport per maj 2015 Koncernfinansiering Föredragande landstingsråd: Torbjörn Rosdahl Ärendebeslaiviiiiig

Läs mer

Hälsokontroll och hälsosamtal för 40-, 50- och 60-åringar svar på motion

Hälsokontroll och hälsosamtal för 40-, 50- och 60-åringar svar på motion LANDSTINGET I UPPSALA LÄN FÖREDRAGNINGSPROMEMORIA Sammanträdesdatum Sida Landstingsstyrelsen 2012-02-27 24 (40) Dnr CK 2011-0336 61 Hälsokontroll och hälsosamtal för 40-, 50- och 60-åringar svar på motion

Läs mer

JL Stockholms läns landsting

JL Stockholms läns landsting JL Stockholms läns landsting Landstingsstyrelsens förvaltning 2014-05-21 Landstingsstyrelsens arbetsutskott 1(5) LS 1405-0663 Ankom Stockholms läns landsting 2014-05- 2 1 Utredningsbeslut om Nybyggnation

Läs mer

Länk/gata mellan F-blocket till ambulansvägen

Länk/gata mellan F-blocket till ambulansvägen LANDSTINGET I UPPSALA LÄN Föredragningspromemoria Sammanträdesdatum Sida Produktionsstyrelsen 2013-09-24 100 Dnr PS 2013-0048 Länk/gata mellan F-blocket till ambulansvägen Förslag till beslut Produktionsstyrelsen

Läs mer

ERSÄTTNINGSSYSTEM FÖR RESULTAT. Målrelaterad ersättning inom specialistvården. Nätverkskonferensen 2012

ERSÄTTNINGSSYSTEM FÖR RESULTAT. Målrelaterad ersättning inom specialistvården. Nätverkskonferensen 2012 ERSÄTTNINGSSYSTEM FÖR RESULTAT Målrelaterad ersättning inom specialistvården Nätverkskonferensen 2012 kerstin.petren@lul.se niklas.rommel@lul.se LANDSTINGET I UPPSALA LÄN 2012 Uppsala medelstort landsting:

Läs mer

Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 1 (5) Delårsbokslut per den 31 augusti 2006 och prognos för Föredragande landstingsråd: Ingela Nylund Watz

Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 1 (5) Delårsbokslut per den 31 augusti 2006 och prognos för Föredragande landstingsråd: Ingela Nylund Watz SKRIVELSE 1 (5) 2006-10-11 LS 0605-1066 Landstingsstyrelsen Delårsbokslut per den 31 augusti 2006 och prognos för 2006. Föredragande landstingsråd: Ingela Nylund Watz ÄRENDET Landstingsdirektören har överlämnat

Läs mer

Stockholms läns landsting i (i)

Stockholms läns landsting i (i) Stockholms läns landsting i (i) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2016-05-04 LS 2016-0299 Landstingsstyrelsen Månadsrapport per februari 2016 för Koncernfinansiering Föredragande landstingsråd: Torbjörn

Läs mer

Stockholms läns landsting 1(2)

Stockholms läns landsting 1(2) Stockholms läns landsting 1(2) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2016-01-13 LS 2015-0782 Landstingsstyrelsen Månadsrapport per november 2015 Koncernfinansiering Föredragande landstingsråd: Torbjörn Rosdahl

Läs mer

Pressinformation inför kommunstyrelsens sammanträde

Pressinformation inför kommunstyrelsens sammanträde 2011-03-08 Kommunstyrelsen Pressinformation inför kommunstyrelsens sammanträde Ärende 1 Förlängd brytningstid vid Aska bergtäkt, yttrande Fortsatt brytning vid Lilla Aska bergtäkt får inte leda till att

Läs mer

Utredning av förutsättningar att inrätta nya vårdplatser på Kronparken

Utredning av förutsättningar att inrätta nya vårdplatser på Kronparken LANDSTINGET I UPPSALA LÄN Föredragningspromemoria Sammanträdesdatum Sida Produktionsstyrelsen 2012-10-25 138 Dnr PS 2012-0051 Utredning av förutsättningar att inrätta nya vårdplatser på Kronparken Förslag

Läs mer

Program och initiering av upphandling av smågodstransportör

Program och initiering av upphandling av smågodstransportör LANDSTINGET I UPPSALA LÄN Föredragningspromemoria Sammanträdesdatum Sida Produktionsstyrelsen 2013-04-26 36 Dnr PS 2013-0019 Program och initiering av upphandling av smågodstransportör Förslag till beslut

Läs mer

Genomförande av ombyggnad av M1/M2

Genomförande av ombyggnad av M1/M2 LANDSTINGET I UPPSALA LÄN Föredragningspromemoria Sammanträdesdatum Sida Produktionsstyrelsen 2013-05-21 53 Genomförande av ombyggnad av M1/M2 Förslag till beslut Produktionsstyrelsen beslutar Dnr PS 2013-0029

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2013

Granskning av delårsrapport 2013 Revisionsrapport PerÅke Brunström Granskning av delårsrapport 2013 Haparanda Stad Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor och avgränsning

Läs mer

Stockholms läns landsting. Tertialrapport april 2018, Landstingshuset i Stockholm AB. Org.nr Styrelsen.

Stockholms läns landsting. Tertialrapport april 2018, Landstingshuset i Stockholm AB. Org.nr Styrelsen. Stockholms läns landsting Landstingshuset i Stockholm AB Org.nr 556477-9378 SKRIVELSE 2018-05-30 LISAB 2018-0009 Styrelsen Tertialrapport april 2018, Landstingshuset i Stockholm AB Ärendebeskrivning Tertialrapport

Läs mer

Yttrande över remiss från Sveriges kommuner och landsting om Förslag angående former och inriktning av nationellt samarbete inom ehälsa

Yttrande över remiss från Sveriges kommuner och landsting om Förslag angående former och inriktning av nationellt samarbete inom ehälsa HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSNÄMNDEN 2012-03-27 p 18 1 (5) Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2012-02-27 HSN 1202-0133 Handläggare: Ewa Printz Kim Nordlander Yttrande över remiss från Sveriges kommuner

Läs mer

53e VALLENTUNA KOMMUN. iirendet i korthet. Månadsuppföljning februari 2013, samtl ga nämnder (KS ) Propositionsordning. Handlingar.

53e VALLENTUNA KOMMUN. iirendet i korthet. Månadsuppföljning februari 2013, samtl ga nämnder (KS ) Propositionsordning. Handlingar. VALLENTUNA KOMMUN Kom mu nstyrelsens a rbetsutskott Sa m ma nträdesprotokol I 20L3-03-2L 12 (16) 53e Månadsuppföljning februari, samtl ga nämnder (KS.093) Beslut Arbetsutskottet föreslår att: Kommunstyrelsen

Läs mer

Nationellt samarbete inom ehälsa svar till Sveriges Kommuner och Landsting

Nationellt samarbete inom ehälsa svar till Sveriges Kommuner och Landsting LANDSTINGET I UPPSALA LÄN FÖREDRAGNINGSPROMEMORIA Sammanträdesdatum Sida Landstingsstyrelsen 2012-02-27 11 (40) Dnr CK 2012-0048 49 Nationellt samarbete inom ehälsa svar till Sveriges Kommuner och Landsting

Läs mer

Ledningsenheten 2005-10-28 1 (7) Landstingsfullmäktiges finansplan 2006 (08)

Ledningsenheten 2005-10-28 1 (7) Landstingsfullmäktiges finansplan 2006 (08) Ledningsenheten 2005-10-28 1 (7) Landstingsfullmäktiges finansplan 2006 (08) LANDSTINGET KRONOBERG 2005-10-28 2 (7) 1 Finansiella ramar Finansiering av tidigare beslutade driftkostnadsramar föreslås grundat

Läs mer

Preliminärt bokslut Region Örebro län December 2017

Preliminärt bokslut Region Örebro län December 2017 Preliminärt bokslut Region Örebro län December 2017 Sammanfattning Årets resultat 150 mnkr (budget 20 mnkr) Nettokostnadsökning 5,7 % (3,9 %) Verksamhetsresultat -139 mnkr (31 mnkr) Lönekostnadsökning

Läs mer

Utredningsbeslut om Nybyggnation vårdbyggnad för psykiatrisk vård vid S:t Görans sjukhus

Utredningsbeslut om Nybyggnation vårdbyggnad för psykiatrisk vård vid S:t Görans sjukhus Stockholms läns landsting Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2014-05-22 1 (2) LS 1405-0663 Landstingsstyrelsen LANDSTINGSSTYRELSEN H-05-2 7 0 00 1 5 ' Utredningsbeslut om Nybyggnation vårdbyggnad för

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2012-08-31 Smedjebackens kommun Malin Liljeblad Godkänd revisor Fredrik Winter Revisor Oktober 2012 Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning

Läs mer

Landstings, regioners och kommuners samarbete inom ehälsoområdet remissvar till Sveriges Kommuner och Landsting

Landstings, regioners och kommuners samarbete inom ehälsoområdet remissvar till Sveriges Kommuner och Landsting LANDSTINGET I UPPSALA LÄN FÖREDRAGNINGSPROMEMORIA Sammanträdesdatum Sida Landstingsstyrelsen 2012-04-27 17 (24) Dnr CK 2012-0107 84 Landstings, regioners och kommuners samarbete inom ehälsoområdet remissvar

Läs mer

*

* Stockholms läns landsting Landstingsradsberedningen i (i) SKRIVELSE 2014-06-04 LS 1404-0520 Landstingsstyrelsen LANDSTINGSSTYRELSEN 1 4-06- 1 7 00 0 0 7 * Tertialrapport per april 2014, Koncernfinansiering

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2015

Granskning av delårsrapport 2015 Granskningsrapport Malin Kronmar Revisionskonsult Caroline Liljebjörn Cert. kommunal revisor Kerstin Sikander Cert. Kommunal revisor Granskning av delårsrapport 2015 Landstinget i Kalmar län Innehållsförteckning

Läs mer

Foto: Anna Molander, Tymon Hardian Pigon, Sune Fridell. Månadsrapport. För beslut i landstingsstyrelsen

Foto: Anna Molander, Tymon Hardian Pigon, Sune Fridell. Månadsrapport. För beslut i landstingsstyrelsen 2015 Foto: Anna Molander, Tymon Hardian Pigon, Sune Fridell Månadsrapport Mars 2015 För beslut i landstingsstyrelsen 2015-06-02 2 (8) Perioden januari mars i korthet Resultatet för perioden uppgår till

Läs mer

Motion av Stefan Hanna (C) om särskilt äldreboende med en palliativ enhet kallad Omtanken

Motion av Stefan Hanna (C) om särskilt äldreboende med en palliativ enhet kallad Omtanken KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Gustafsson Mia (ÄLF) Davidsson Per (KLK) Datum 2016-08-11 Diarienummer KSN-2015-2157 Kommunstyrelsen Motion av Stefan Hanna (C) om särskilt äldreboende med en palliativ

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2012 Emmaboda kommun Caroline Liljebjörn Kristina Lindhe 3 oktober 2012 Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte,

Läs mer

Foto: Caiaimage, Tymon H. Pigon / whiteboxstudios.se. Månadsrapport. Beslutas i landstingsstyrelsen

Foto: Caiaimage, Tymon H. Pigon / whiteboxstudios.se. Månadsrapport. Beslutas i landstingsstyrelsen 2016 Foto: Caiaimage, Tymon H. Pigon / whiteboxstudios.se Månadsrapport 2016 Beslutas i landstingsstyrelsen 2016 Stockholms läns landsting Månadsrapport per juli 2016 2 (10) Perioden januari juli i korthet

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämndens uppdrag till landstingsdirektören

Hälso- och sjukvårdsnämndens uppdrag till landstingsdirektören Hälso- och sjukvårdsnämndens uppdrag till landstingsdirektören inför 2008 Hälso- och sjukvårdsnämnden ger följande uppdrag till landstingsdirektören som ytterst ansvarig tjänsteman för hälso- och sjukvården.

Läs mer

till Landstingsstyrelsen överlämna förvaltningens förslag till yttrande.

till Landstingsstyrelsen överlämna förvaltningens förslag till yttrande. JUL Hälso- och sjukvårdsnämnden ^ S^^S STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING HÄLSO- OCH 1 (5) SJUKVÅRDSNÄMNDEN 2012-04-24 p 16 Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTÄNDE Handläggare: Yvonne Lettermark Ankom

Läs mer

Beredningen för integritetsfrågor

Beredningen för integritetsfrågor Beredningen för integritetsfrågor Lie Lindström Handläggare 040-675 38 32 Lie.Lindstrom@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2013-08-28 Dnr 1201732 1 (5) Beredningen för integritetsfrågor Patientens direktåtkomst

Läs mer

Månadsrapport SEPTEMBER

Månadsrapport SEPTEMBER Månadsrapport SEPTEMBER Inledning I Stockholmsregionen bor en femtedel av Sveriges befolkning och antalet invånare i länet beräknas fortsätta att öka med 35 000-40 000 personer årligen. Det är landstingets

Läs mer

30 APRIL 2015 VILHELMINA KOMMUN

30 APRIL 2015 VILHELMINA KOMMUN 30 APRIL 2015 VILHELMINA KOMMUN VILHELMINA KOMMUN Kommunstyrelsen, 912 81 VILHELMINA Besöksadress: Förvaltningshuset, Torget 6 Växel: 0940-14 000 e-post: vilhelmina.kommun@vilhelmina.se KOMMUNINFORMATION

Läs mer

Stockholms lins landsting

Stockholms lins landsting Stockholms lins landsting Landstingsradsberedningen i(d SKRIVELSE 2015-08-19 LS 2015-0298 Landstingsstyrelsen Motion 2015:7 av Pia Ortiz Venegas m.fl. (V) om att införa mobila geriatriska team Föredragande

Läs mer

Motionssvar angående Bättre städning ger renare vårdmiljö

Motionssvar angående Bättre städning ger renare vårdmiljö LANDSTINGET I UPPSALA LÄN Föredragningspromemoria Produktionsstyrelsen 2012-02-20 Dnr PS 2012-0016 29 Motionssvar angående Bättre städning ger renare vårdmiljö Förslag till beslut Produktionsstyrelsen

Läs mer