Pressinformation inför kommunstyrelsens sammanträde

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Pressinformation inför kommunstyrelsens sammanträde"

Transkript

1 Kommunstyrelsen Pressinformation inför kommunstyrelsens sammanträde Ärende 1 Förlängd brytningstid vid Aska bergtäkt, yttrande Fortsatt brytning vid Lilla Aska bergtäkt får inte leda till att stadsutvecklingen på Djurgården påverkas. Det är lämpligt med en avstämning efter fem år. Det skriver Linköpings kommun i ett yttrande till länsstyrelsen. Svevia AB ansöker hos länsstyrelsen om att fortsätta bryta vid Lilla Aska bergtäkt i ytterligare tio år. Brytningen inleddes 1998 och nuvarande tillstånd gäller till och med 31 december Svevia AB ansöker om förlängd brytningstid till och med 31 december Företaget vill bryta sammanlagt ton berg under perioden, ton i medeltal per år. Aska bergtäkt ligger cirka 1,5 kilometer öster om Slaka och cirka 1,5 kilometer sydost om Lambohov. För kommunen är bostadsbyggandet prioriterat, säger kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall (M). Vi är positiva till fortsatt brytning, men tycker det är rimligt med en avstämning efter fem år. Det är viktigt att återställa området på ett bra sätt när brytningen är avslutad. I sitt yttrande över ansökan skriver kommunen bland annat: Kommunen ställer sig positiv till en fortsatt verksamhet vid Aska bergtäkt med tanke på samhällsnytta, resurshushållning, utsläpp av klimatgaser och kostnadseffektivitet. Täktverksamheten får inte medföra att stadsutvecklingen på Djurgården påverkas. Kommunen föreslår en avstämning efter fem år (2016) där kommunen får möjlighet att påverka villkoren för bergtäkten. Transportvägarna till och från bergtäkten måste förändras i takt med att Djurgårdsområdet och Lambohov byggs ut. Sökande bör medverka till att i olika skeden genomföra åtgärder som förbättrar transportvägarna och minskar bullerstörningarna. För att minska bullerstörningarna i Tinnerö naturreservat är det viktigt att det läggs fast i tillståndet att täktverksamheten begränsas till helfria vardagar klockan 7-18 som företaget föreslår i ansökan.

2 Ärende 4 Kollektivtrafikmyndighet Landstinget bör bli ny kollektivtrafikmyndighet i Östergötland. Det anser Linköpings kommun i ett yttrande till landstinget. Från första januari 2012 gäller en ny kollektivtrafiklag. Då måste länets kommuner och landstinget ha bildat en regional kollektivtrafikmyndighet. Ett kommunalförbund med samtliga kommuner och landstinget som medlemmar kan vara kollektivtrafikmyndighet. Det är förstahandslösningen i lagen. Det finns dock möjlighet att komma överens om att landstinget ska vara myndighet. Det förutsätter att alla kommuner och landstinget är överens. Just nu arbetar hela regionen för att komma fram till en samsyn, säger kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall (M). Kollektivtrafikmyndigheten kan delegera upphandling med mera till en kommun men planering och strategiska frågor måste myndigheten ansvara för. Finansieringen måste ske samlat för hela länet. Östgötatrafikens ägarråd har utsett en politisk styrgrupp och en tjänstemannagrupp som arbetat fram ett förslag till beslut. Förslaget innebär att landstinget blir kollektivtrafikmyndighet och en skatteväxling genomförs. Om förslaget blir verklighet, får landstinget ansvar för all kollektivtrafik i länet. Denna lösning ger ett samlat och tydligt ansvar för kollektivtrafiken och kan också ses som ett steg mot att en kommande regionkommun. Ägarrådet kommer att skicka ut ett slutligt beslutsunderlag i slutet på mars. Samtliga kommunfullmäktige och landstingsfullmäktige måste ta beslut, senast i juni Linköpings kommun anser att det är viktigt att underlaget för skatteväxling uppdateras, så att kommunernas och landstingets verkliga kollektivtrafikkostnader ingår. Det innebär att en noggrannare genomgång av nuvarande och planerade kostnader måste göras. Den nya lagstiftningen öppnar också för andra aktörer. Kommersiella bussföretag kan alltså själva bedriva regional kollektivtrafik.

3 Ärende 5 En kartläggning av den sociala ekonomin, yttrande Sociala företag kan vara en bra väg till arbete och försörjning för många människor. Linköpings kommun är intresserat av att delta i ett eventuellt test av modeller för att underlätta att starta sociala företag. Regionförbundet Östsams rapport Arbete för alla? Kartläggning av den sociala ekonomin i Östergötland har sänts på remiss till kommunerna i länet. I sitt yttrande skriver Linköpings kommun bland annat: Linköpings kommun bedömer att sociala företag av olika slag kan vara en bra väg till arbete och försörjning för många människor. De kan också fungera som samverkanspartners, inspiratörer och förebilder för andra företag. Regionförbundet Östsam kan vara en resurs när det gäller kompetens, tillgänglig på länsnivå och kan jobba länsövergripande vid behov. Ett sådant eventuellt uppdrag till Östsam bör utformas så att det tydligt tillför kompetens och uppdrag utöver vad kommunens jurister, Nulink, Upphandlingscenter och Coompanion Östergötland har. Linköping deltar i ESF-projekt (Europeiska socialfonden) Orangeriet som drivs av Coompanion Östergötland. Projektet ger intressanta erfarenheter av hur ett arbetskooperativ successivt kan utvecklas från ett ESF-projekt. Erfarenheter som bör tas tillvara för fortsatt utveckling av sociala företag. Vi ska ansöka om förlängning av Orangeriet, säger kommunalråd Carina Boberg (FP). Linköpings och Norrköpings kommuner bedriver i samverkan projekt Tänk Om. Projektet har visat att människor som från början står långt från arbetsmarknaden kan bli en del av den. Detta kan ske genom individuellt anpassade och långsiktiga insatser. Linköpings kommun har redan idag sociala kriterier i sin upphandlingspolicy. Om Östergötland skulle få testa olika alternativ och modeller som underlättar att starta och utveckla arbetsintegrerade sociala företag, så skulle Linköping vara intresserat av att delta. Om lagstiftningen då gav möjlighet till att reservera kontrakt till vissa sociala företag är kommunen positiv till att pröva det vid enskilda upphandlingar. Sådan möjlighet finns inte i lagstiftningen i dag. En annan idé kan vara att vid sidan av lagstadgad ekonomisk redovisning göra redovisning av sociala investeringar. Förstärkta möjligheter till föreningsbidrag kan ge den sociala ekonomins olika organisationer ökade möjligheter att själva anställa människor som har svårt att få en plats på dagens arbetsmarknad. Fler idéer kan utvecklas om ett projekt ska prövas. För ytterligare information kontakta kommunalråd Carina Boberg (FP), telefon

4 Ärende 19 Bolagens treårsplaner De flesta av de kommunala bolagen kommer enligt treårsplanen att gå med överskott under Kommunens bolag ska årligen redovisa planer för verksamhet och investeringar för de närmaste tre åren till kommunfullmäktige. De flesta bolagen kommer enligt treårsplanerna att gå med överskott varje år. För 2011 beräknas resultatet för de största bolagen: Tekniska Verken i Linköping AB, 322 miljoner kronor, AB Stångåstaden, 79 miljoner, Lejonfastigheter AB (före detta Linköpings Kommunala Fastighets AB) 47 miljoner, Sankt Kors Fastighets AB 7,4 miljoner. Resultaten är efter dispositioner och skatt. Vi har inte bolag för att de ska maximera vinsten, säger kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall (M). Däremot är det viktigt att bolagen har en välskött ekonomi, med visst överskott för att kunna genomföra framtida satsningar, till exempel det framtida kraftvärmeverket, nya lägenheter, platser inom förskolan och lokaler för företagsetableringar. Arenabolaget, Nulink, Resmex och Flygmex visar negativa resultat under planperioden. Enligt ägardirektiv för har Resmex och Flygmex tillåtelse att redovisa negativt resultat. Resultat för år 2011 beräknas för Arenabolaget -1,7 miljoner, för Nulink -0,5 miljoner kronor, för Resmex -4,4 miljoner kronor och för Flygmex -1,7 miljoner kronor. Det är blygsamma underskott, säger Paul Lindvall. När det gäller Nulink så tog vi medvetet medel därifrån till satsningen på Sveriges flyghuvudstad. Arenabolaget har verksamhetsmässigt haft ett av sina bästa år. De större bolagen ger avkastning till sin ägare, kommunen. Storleken beslutas formellt varje år. Det pågår en diskussion om hur mycket som ska vara kvar i bolaget och hur mycket av värdetillväxten som ska komma alla kommunmedborgare till del genom utdelning till kommunen, säger Paul Lindvall. Planen för 2011 kommer troligen att fastställas, medan planen för de två kommande åren behöver diskuteras ytterligare. Under planperioden ökar bolagens planerade investeringar. Bolagens investeringar var vid bokslut för mnkr. För 2011 planeras investeringar för mnkr, en ökning med ca 70 procent. Investeringsprognosen för 2010 är mnkr. Det är Tekniska Verken, Stångåstaden, Lejonfastigheter, Sankt Kors, Resmex och Flygmex som ökar sina investeringsvolymer.

5 Ärende 22 Resultathantering i samband med 2010 års bokslut Nämnderna får ta med sig cirka 90 miljoner från 2010 års överskott till Det gäller för särskilda insatser och projekt som inte har hunnit slutföras under Nämnderna har lämnat in önskemål om vad de vill ta med sig till Önskemålen om ombudgetering uppgår till sammanlagt cirka 92 miljoner kronor. Kommunstyrelsen tillstyrker att 90,5 miljoner får ombudgetera. Kommunstyrelsen tar med sig 10,6 miljoner kronor, barn- och ungdomsnämnden cirka 39 miljoner, bildningsnämnden 12,8 miljoner, kultur- och fritidsnämnden 3,3 miljoner, samhällsbyggnadsnämnden 1,5 miljoner, äldrenämnden 22,4 miljoner, omsorgsnämnden 1,5 miljoner och bygg- och miljönämnden kronor. Sammanlagt 78 miljoner kronor från investeringsbudgeten för 2010 budgeteras också om till Det gäller projekt som har blivit försenade eller inte avslutade. För samhällsbyggnadsnämnden är det 75 miljoner kronor för oavslutade investeringsprojekt och för barn- och ungdomsnämnden 3 miljoner till mobila förskolor. Ärende 27 utgår från dagens sammanträde Ärendet om Framtidens bibliotek tas upp vid ett senare tillfälle.

Treårsplan för kommunens bolag,

Treårsplan för kommunens bolag, 1 (5) Kommunledningskontoret 2014-10-30 Dnr Ks 2014-65 Ekonomiavdelningen Marcus Wahlström Kommunfullmäktige för kommunens bolag, 2015-2017 FÖRSLAG TILL KOMMUNSTYRELSEN 1. Kommunledningskontorets förslag

Läs mer

Pressinformation inför kommunstyrelsens sammanträde

Pressinformation inför kommunstyrelsens sammanträde 2011-10-11 Kommunstyrelsen Pressinformation inför kommunstyrelsens sammanträde Ärende 1 Fjärrvärme i konkurrens, yttrande Linköpings kommun avstyrker förslaget till fjärrvärme i konkurrens. Kommunen är

Läs mer

Lån- och borgensram för kommunen och kommunens bolag år 2015, fastställande

Lån- och borgensram för kommunen och kommunens bolag år 2015, fastställande Tjänsteskrivelse 1 (5) Kommunledningskontoret 2015-01-13 Dnr Ks 2015-89 Marcus Wahlström Kommunstyrelsen Lån- och borgensram för kommunen och kommunens bolag år 2015, fastställande FÖRSLAG TILL KOMMUNSTYRELSEN

Läs mer

Resultatöverföring av medel från 2018 till 2019, ombudgetering av investeringsram

Resultatöverföring av medel från 2018 till 2019, ombudgetering av investeringsram Tjänsteskrivelse 1 (5) Kommunledningsförvaltningen Linda Svensson 2019-02-12 Dnr KS 2018-858 Kommunstyrelsen Resultatöverföring av medel från 2018 till 2019, ombudgetering av investeringsram Förslag till

Läs mer

Delårsrapport för Linköpings kommun per den 31 augusti med prognos för helår 2017

Delårsrapport för Linköpings kommun per den 31 augusti med prognos för helår 2017 Tjänsteskrivelse 1 (7) Kommunledningsförvaltningen Birgitta Hammar 2017-10-04 Dnr KS 2017-821 Kommunstyrelsen Delårsrapport för Linköpings kommun per den 31 augusti med prognos för helår 2017 Förslag till

Läs mer

Pressinformation inför kommunstyrelsens sammanträde

Pressinformation inför kommunstyrelsens sammanträde 1 2010-05-25 Kommunstyrelsen Pressinformation inför kommunstyrelsens sammanträde Före dagens ordinarie kommunstyrelsesammanträde har kommunstyrelsen ett så kallat temasammanträde. Temat är Kommunens service

Läs mer

Pressmeddelande inför kommunstyrelsens sammanträde

Pressmeddelande inför kommunstyrelsens sammanträde 2014-06-17 Kommunstyrelsen Pressmeddelande inför kommunstyrelsens sammanträde Ärende 8 Trygghet och säkerhet blir planeringsutskottets ansvar Kommunstyrelsens planeringsutskott ska arbeta mer med trygghets-

Läs mer

Claes Litsner (S) och Anders Eskhult (C) yrkar bifall till det utsända förslaget till beslut.

Claes Litsner (S) och Anders Eskhult (C) yrkar bifall till det utsända förslaget till beslut. Kommunstyrelsen Utdrag ur PROTOKOLL - OJUSTERAT 2015-06-01 106 Remiss om Region Uppsala Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att tillstyrka att Landstinget i Uppsala län ansöker hos

Läs mer

Nämndernas verksamhetsberättelser 2017

Nämndernas verksamhetsberättelser 2017 Tjänsteskrivelse 1 (5) Kommunledningsförvaltningen Linda Svensson 2018-03-19 Dnr KS 2018-170 Kommunstyrelsen Nämndernas verksamhetsberättelser 2017 Förslag till kommunstyrelsens beslut 1. Nämndernas förslag

Läs mer

Den politiska organisationen i Linköpings kommun från och med 2019, fastställande

Den politiska organisationen i Linköpings kommun från och med 2019, fastställande Tjänsteskrivelse 1 (8) Kommunledningsförvaltningen 2017-12-01 Dnr KS 2016-967 Kommunstyrelsen Den politiska organisationen i Linköpings kommun från och med 2019, fastställande Förslag till kommunstyrelsens

Läs mer

Pressinformation inför kommunstyrelsens sammanträde

Pressinformation inför kommunstyrelsens sammanträde 1 Kommunstyrelsen 2008-12-02 Pressinformation inför kommunstyrelsens sammanträde Ärende 1 Prövning av vindkraft, yttrande Lagstiftningen bör förbättras för en snabbare hantering av vindkraftsärenden, utan

Läs mer

Kommunala bolag Ägarstyrning

Kommunala bolag Ägarstyrning Kommunala bolag Ägarstyrning Kommunkoncernen Kommunfullmäktige Verksamhet i förvaltningsform Verksamhet i bolagsform Kommunstyrelse Linköping Stadshus AB (moderbolag) Kommundirektör Vd Linköping Stadshus

Läs mer

Pressmeddelande inför kommunstyrelsens sammanträde

Pressmeddelande inför kommunstyrelsens sammanträde 2013-03-19 Kommunstyrelsen Pressmeddelande inför kommunstyrelsens sammanträde Ärende 2 Yttrande om riksintresse för industriell produktion Linköpings kommun avstyrker att Saab blir riksintresse för industriell

Läs mer

Nämndernas framställningar om tilläggsanslag samt utökad investeringsram

Nämndernas framställningar om tilläggsanslag samt utökad investeringsram Tjänsteskrivelse 1 (8) 2015-06-09 50TKommunledningskontoret Dnr KS 2015-172 Birgitta Hammar Kommunstyrelsen Nämndernas framställningar om tilläggsanslag samt utökad investeringsram KOMMUNLEDNINGSKONTORETS

Läs mer

Resultatöverföring från 2015 års bokslut 16 KS

Resultatöverföring från 2015 års bokslut 16 KS Resultatöverföring från 2015 års bokslut 16 KS 2016.142 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2016-05-30 101 Resultatöverföring från 2015 års bokslut (KS 2016.142) Beslut Kommunstyrelsen föreslår att

Läs mer

Pressinformation inför kommunstyrelsens sammanträde. Ärende 11 Ändrad avdragsrätt för räntor utgår från dagens sammanträde

Pressinformation inför kommunstyrelsens sammanträde. Ärende 11 Ändrad avdragsrätt för räntor utgår från dagens sammanträde 1 Kommunstyrelsen 2009-08-11 Pressinformation inför kommunstyrelsens sammanträde Ärende 11 Ändrad avdragsrätt för räntor utgår från dagens sammanträde Ks tar upp ärendet efter möte med Stadshus AB, som

Läs mer

Överlämnande av ansvar för Beställningscentral och transportörsavtal i den särskilda kollektivtrafiken

Överlämnande av ansvar för Beställningscentral och transportörsavtal i den särskilda kollektivtrafiken 1 (6) Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen 2012-09-12 Dnr SBN 2012-25 Teknik- och samhällsbyggnadskontoret Charlotta Holmgren Samhällsbyggnadsnämnden Överlämnande av ansvar för Beställningscentral

Läs mer

Tjänsteskrivelse reviderad strategisk plan med ekonomiska ramar år

Tjänsteskrivelse reviderad strategisk plan med ekonomiska ramar år 2016-05-16 2014/1249 1(5) Vår adress Ekonomikontoret Borlänge kommun Adress Kommunfullmäktige Besöksadress Röda vägen 50 Handläggare, telefon, e-post Håkan Eriksson 0243-74005 hakan.eriksson3@borlange.se

Läs mer

Kommunstyrelsen 2009-01-20 Pressinformation inför kommunstyrelsens sammanträde Ärende 1 Yttrande till näringsdepartementet

Kommunstyrelsen 2009-01-20 Pressinformation inför kommunstyrelsens sammanträde Ärende 1 Yttrande till näringsdepartementet 1 Kommunstyrelsen 2009-01-20 Pressinformation inför kommunstyrelsens sammanträde Ärende 1 Yttrande till näringsdepartementet Linköpings kommun yttrar sig över utredningen Vägen till ett energieffektivare

Läs mer

1 September

1 September September 2019 2019 1 1 Sammanfattning Befolkningen uppgick efter vecka 39 till 162 728 vilket är 1 694 fler jämfört med årsskiftet. För september månad görs nu en helårsprognos och det är små förändringar

Läs mer

Slutjustering av pris- och lönekompensation nivå 2017 samt preliminär pris- och lönekompensation nivå 2018

Slutjustering av pris- och lönekompensation nivå 2017 samt preliminär pris- och lönekompensation nivå 2018 Tjänsteskrivelse 1 (5) Kommunledningsförvaltningen Pär Thudeen 2017-06-31 Dnr 2017-547 Kommunstyrelsen av ekompensation nivå 2017 samt ekompensation nivå 2018 Förslag till beslut 1. Nämndernas ramar för

Läs mer

Ärenden till kommunfullmäktige: Upprop och val av justerare. 2. Kommundirektören informerar

Ärenden till kommunfullmäktige: Upprop och val av justerare. 2. Kommundirektören informerar Kommunstyrelsen 3 (7) Ärendelista 14 januari 2016 Ärenden till kommunfullmäktige: 3-4 1. Upprop och val av justerare 2. Kommundirektören informerar 3. Investering i Västerviks hamn för båtar drivna med

Läs mer

Ansökan om att bilda regionkommun i Kalmar län yttrande Dnr 2015/

Ansökan om att bilda regionkommun i Kalmar län yttrande Dnr 2015/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 9 (36) 2016-01-25 Kf Ks Ansökan om att bilda regionkommun i Kalmar län yttrande Dnr 2015/309-010 Landstingsfullmäktige beslutade den 3 juni 2015 att tillsammans

Läs mer

Region Kalmar län bildas genom att Landstingets och Regionförbundets nuvarande uppdrag och verksamheter förenas i en ny gemensam organisation.

Region Kalmar län bildas genom att Landstingets och Regionförbundets nuvarande uppdrag och verksamheter förenas i en ny gemensam organisation. Region Kalmar län Landstingsfullmäktige och Regionförbundets styrelse har beslutat att man har för avsikt att bilda regionkommun i Kalmar län från och med 2019. Region Kalmar län bildas genom att Landstingets

Läs mer

2015-03-25. Dnr Kst 2015/76 Ombudgetering av medel i 2014 års investeringsbudget. Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelsen

2015-03-25. Dnr Kst 2015/76 Ombudgetering av medel i 2014 års investeringsbudget. Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelsen TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) 2015-03-25 Kommunstyrelsen Dnr Kst 2015/76 Ombudgetering av medel i 2014 års investeringsbudget Förslag till beslut Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelse och kommunfullmäktige

Läs mer

Ärende 1 Yttrande över gymnasieingenjörsutbildning

Ärende 1 Yttrande över gymnasieingenjörsutbildning 2013-11-26 Kommunstyrelsen Ärende 1 Yttrande över gymnasieingenjörsutbildning Alla skolor som har teknikprogrammet bör inte automatiskt ha rätt att genomföra det fjärde året. Det skriver Linköpings kommun

Läs mer

Ks 63 2015/1111. Eget kapital 2014 och ombudgeteringar 2015. Ärendeberedning Stadsledningskontorets tjänsteskrivelse daterad 2015-03-03, anmäles.

Ks 63 2015/1111. Eget kapital 2014 och ombudgeteringar 2015. Ärendeberedning Stadsledningskontorets tjänsteskrivelse daterad 2015-03-03, anmäles. Kommunstyrelsen 15(55) Datum 2015-03-12 Ks 63 2015/1111 Eget kapital 2014 och ombudgeteringar 2015 Ärendebeskrivning Nämnder och styrelser har tagit beslut om uppföljning av verksamhetsplaner 2014 (verksamhetsberättelse

Läs mer

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL ARBETSUTSKOTT Tid Omfattning

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL ARBETSUTSKOTT Tid Omfattning KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2007-11-20 220 Tid 8.00-11.00 Plats Stadshuset Omfattning 219-225 ande Johan Persson (s) 219-222 Göran Häggfors (m) 219-222 Birgitta

Läs mer

Riktlinjer för god ekonomisk hushållning samt hantering av markeringar och resultatutjämningsreserv

Riktlinjer för god ekonomisk hushållning samt hantering av markeringar och resultatutjämningsreserv 1 (10) Kommunledningskontoret 2013-04-10 Dnr Ks 2013- Ekonomiavdelningen Birgitta Hammar Kommunfullmäktige Riktlinjer för god ekonomisk hushållning samt hantering av markeringar och resultatutjämningsreserv

Läs mer

Pressinformation inför bildningsnämndens sammanträde

Pressinformation inför bildningsnämndens sammanträde 2013-04-25 Bildningsnämnden Pressinformation inför bildningsnämndens sammanträde För ytterligare information kontakta bildningsnämndens ordförande Carina Boberg (FP), telefon 013-20 69 37 Ärende 5 Preliminär

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott 151-170

Regionstyrelsens arbetsutskott 151-170 154 /1983 Bildande av samrådsgrupp s arbetsutskott föreslår regionstyrelsen besluta att 1. Utse och Carina Ödebrink till ordinarie ledamöter i den samrådsgrupp som Sveriges Kommuner och Landsting avser

Läs mer

Sundbybergs stads budget 2016 med plan för

Sundbybergs stads budget 2016 med plan för 2015-10-16 1 (5) Kommunstyrelsen Sundbybergs stads budget 2016 med plan för 2017-2018 Beslutsunderlag Grundskole- och gymnasienämndens protokoll den 6 oktober 2015 74 samt förvaltningens skrivelse den

Läs mer

Ansvaret för kollektivtrafiken i Västra Götalands län

Ansvaret för kollektivtrafiken i Västra Götalands län Ansvaret för kollektivtrafiken i Västra Götalands län Bakgrund Utredning och dialog sedan 2007 Syftet är att skapa bättre förutsättningar för en god ägarstyrning av kollektivtrafiken som stämmer med ny

Läs mer

Pressmeddelande inför kommunstyrelsens sammanträde

Pressmeddelande inför kommunstyrelsens sammanträde 2012-06-19 Kommunstyrelsen Pressmeddelande inför kommunstyrelsens sammanträde Ärende 3 Kommunen vill inte återreglera flygtrafiken Linköpings kommun anser inte att den svenska flygtrafikmarknaden ska återregleras.

Läs mer

Riktlinjer för hanteringen av Tomelilla kommuns sociala investeringsfond

Riktlinjer för hanteringen av Tomelilla kommuns sociala investeringsfond Riktlinjer för hanteringen av Tomelilla kommuns sociala investeringsfond En god folkhälsa är en viktig förutsättning för tillväxt, utveckling och livskvalité. Det förekommer tydliga skillnader i hälsa

Läs mer

Delårsrapport 2 per augusti år 2017 för Norrtälje kommun, Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje, Tiohundra AB samt Norrtälje kommunhus AB

Delårsrapport 2 per augusti år 2017 för Norrtälje kommun, Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje, Tiohundra AB samt Norrtälje kommunhus AB 2017-10-16 KS 17-1456 Sid 1 av 5 Handläggare: Håkan Wahlgren Till Titel: Controller Kommunstyrelsens arbetsutskott E-post: hakan.wahlgren@norrtalje.se Delårsrapport 2 per augusti år 2017 för Norrtälje

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström. Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström. Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2007-10-30 211 Tid 8.30-10.00 Plats Stadshuset Omfattning 210-215 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSENS PLANERINGS- OCH UTVECKLINGSUTSKOTT

KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSENS PLANERINGS- OCH UTVECKLINGSUTSKOTT KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSENS PLANERINGS- OCH UTVECKLINGSUTSKOTT Ordinarie ledamöter kallas till sammanträde med kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott, måndagen den 4 mars 203 kl. 9- i Leja,

Läs mer

Rådhuset, omedelbar justering. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Kommunstyrelseförvaltningen

Rådhuset, omedelbar justering. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Kommunstyrelseförvaltningen 1(7) Plats och tid Rådhuset, rådhussalen, kl. 16.00 16.20 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justerare Justeringens plats och tid Gustav Ericsson

Läs mer

Delårsrapport för kommunens bolag och kommunalförbund per den 30 april med prognos för helår 2019

Delårsrapport för kommunens bolag och kommunalförbund per den 30 april med prognos för helår 2019 Tjänsteskrivelse 1 (7) Kommunledningsförvaltningen Marcus Wahlström 2019-05-29 Dnr KS 2019-386 Kommunstyrelsen Delårsrapport för kommunens bolag och kommunalförbund per den 30 april med prognos för helår

Läs mer

Ny simhall, godkännande av investerings- och hyreskostnadskalkyl

Ny simhall, godkännande av investerings- och hyreskostnadskalkyl Tjänsteskrivelse 1 (5) Kommunledningsförvaltningen Madeleine Bergström 2019-06-05 Dnr KS 2017-763 Kommunstyrelsen Ny simhall, godkännande av investerings- och hyreskostnadskalkyl Förslag till kommunstyrelsens

Läs mer

Bildande av Scenkonstbolag i Östergötland

Bildande av Scenkonstbolag i Östergötland TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2015-03-23 Kommunledningskontoret Dnr KS 2015-296 Susanne Aman Kommunstyrelsen Bildande av Scenkonstbolag i Östergötland KOMMUNLEDNINGSKONTORETS FÖRSLAG TILL BESLUT Förslag till

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2018-01-31 1 (11) Plats och tid KS-salen, klockan 09:30-11:50 ande Ersättare Övriga deltagande Cecilia V. Burenby (S),ordförande Birgitta Gunnarsson (C) Monika Gideskog (M) Thony Andersson

Läs mer

Förändring av det regionala utvecklingsansvaret i Östergötland

Förändring av det regionala utvecklingsansvaret i Östergötland 1(8) Landstingsstyrelsen Förändring av det regionala utvecklingsansvaret i Östergötland Inledning Regionfrågan har diskuterats under lång tid i Sverige och i Östergötland. I mars 2008 undertecknade partidistrikten

Läs mer

Årsredovisning 2016 för Norrtälje kommun och Norrtälje kommunkoncern samt utdelning från de kommunala bolagen

Årsredovisning 2016 för Norrtälje kommun och Norrtälje kommunkoncern samt utdelning från de kommunala bolagen 2017-03-26 Sid 1 av 6 Handläggare: Håkan Wahlgren Till Titel: Controller Kommunstyrelsens arbetsutskott E-post: Hakan.wahlgren@norrtalje.se Årsredovisning 2016 för Norrtälje kommun och Norrtälje kommunkoncern

Läs mer

Överföring av investeringsmedel från 2017 till 2018

Överföring av investeringsmedel från 2017 till 2018 Tjänsteskrivelse 2018-03-13 Handläggare Karin Rådström/Hans Ivarsson Sektorn för ekonomi och uppföljning Kommunstyrelsen Överföring av investeringsmedel från 2017 till 2018 Förslag till beslut Förslag

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 14 oktober 2014 kl. 8:30-9:20 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 88-92 ande Anders Andersson (C) Per-Olof Jonsson (M) Johan Persson (S) Bertil Dahl (V)

Läs mer

Investeringsbudget Tekniska nämnden 2014

Investeringsbudget Tekniska nämnden 2014 Tjänsteskrivelse Sida 1(2) Kommunledningsförvaltningen Morgan Persson,0550-88024 morgan.persson@kristinehamn.se Datum 2013-12-04 Ks/2013:187 041 Budget Investeringsbudget Tekniska nämnden 2014 Sammanfattning

Läs mer

Direktiv till stämmoombud vid bolagsstämma i AB Östgötatrafiken

Direktiv till stämmoombud vid bolagsstämma i AB Östgötatrafiken BESLUTSUNDERLAG 1/2 Ledningsstaben Susan Ols 2016-03-15 RS 2016-148 Regionstyrelsen Direktiv till stämmoombud vid bolagsstämma i AB Östgötatrafiken Årsstämma äger rum den 21 april 2016. Region Östergötland

Läs mer

Ersättningsbelopp 2019 Nämnder

Ersättningsbelopp 2019 Nämnder Ersättningsbelopp 2019 Nämnder Bilaga till bestämmelser om ekonomiska ersättningar till förtroendevalda i Linköpings kommun Fastställt av kommunfullmäktige 2018-06-19, 167 Numreringen nedan motsvarar numreringen

Läs mer

1. Protokollsjustering I tur att justera är Anton Berglund (SD)

1. Protokollsjustering I tur att justera är Anton Berglund (SD) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista 2017-05-24 1 (8) Dag och tid 2017-05-30, klockan 15:00 Plats Rinmansalen, stadshuset 1. Protokollsjustering I tur att justera är Anton Berglund (SD) 2. Val

Läs mer

Stångåstaden Ett steg till sysselsättning

Stångåstaden Ett steg till sysselsättning Tjänsteskrivelse 1 (5) Utbildningskontoret Johanna Lensell Rebillon 2018-04-13 Dnr BIN 2018-70 Bildningsnämnden Stångåstaden Ett steg till sysselsättning Förslag till beslut 1. Bildningsnämnden godkänner

Läs mer

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 38 Dnr KS/2018:60. Beslutsunderlag - Missiv PM RUS Underlag RUS-processen

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 38 Dnr KS/2018:60. Beslutsunderlag - Missiv PM RUS Underlag RUS-processen Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2018-02-26 1 (1) Sida 38 Dnr KS/2018:60 Framtagande av Regional utvecklingsstrategi för Östergötland, RUS Bakgrund Region Östergötland har

Läs mer

Ewa Engdahl, (C), ordförande Stefan Carlsson, (C) Folke Karlsson (S) Andreas Furuskog (S) Patrik Köhler(M) Folke Karlsson och Stefan Carlsson

Ewa Engdahl, (C), ordförande Stefan Carlsson, (C) Folke Karlsson (S) Andreas Furuskog (S) Patrik Köhler(M) Folke Karlsson och Stefan Carlsson 1 Sammanträdesdatum 2007-12-04 Plats och tid Kommunhusets tingssal, tisdagen den 4 december 2007 kl 09.00-12.10. Beslutande Ewa Engdahl, (C), ordförande Stefan Carlsson, (C) Folke Karlsson (S) Andreas

Läs mer

Förslag till Ekerö kommuns driftbudget 2019 med inriktning för och investeringsbudget 2019 med inriktning Dnr KS18/12

Förslag till Ekerö kommuns driftbudget 2019 med inriktning för och investeringsbudget 2019 med inriktning Dnr KS18/12 Katinka Madsen 08-124 57 181 katinka.madsen@ekero.se Kommunstyrelsen Förslag till Ekerö kommuns driftbudget 2019 med inriktning för 2020 2021 och investeringsbudget 2019 med inriktning 2020 2023 Dnr KS18/12

Läs mer

Handläggare Datum Diarienummer Jan Malmberg 2011-08-30 KSN-2011-0330

Handläggare Datum Diarienummer Jan Malmberg 2011-08-30 KSN-2011-0330 KS 7 2011-09-07 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Datum Diarienummer Jan Malmberg 2011-08-30 KSN-2011-0330 Kommunstyrelsen Yttrande över SOU 2011:43 Offentlig upphandling från eget företag - och vissa

Läs mer

Pressinformation inför kommunstyrelsens sammanträde

Pressinformation inför kommunstyrelsens sammanträde 2011-05-24 Kommunstyrelsen Pressinformation inför kommunstyrelsens sammanträde Ärende 3 Svar på motion om tjänstetillsättning Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att avslå en motion från Sverigedemokraterna

Läs mer

Information om fördjupad översiktsplan Ljungsbro/Berg

Information om fördjupad översiktsplan Ljungsbro/Berg 1 (3) Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen 2014 06 10 Dnr Sbn Samhällsbyggnadsnämnden Information om fördjupad översiktsplan Ljungsbro/Berg Länk till planddokumenten: http://www.linkoping.se/bygga-bo/planer-och-projekt/oversiktlig-

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Spinnerskan i Mark AB 2015-05-13

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Spinnerskan i Mark AB 2015-05-13 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Hyltenäsrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.30 10.00 Beslutande M Margareta Lövgren C Anders Andersson FP Per-Elof Isaksson S Barbro Petersson Övriga närvarande

Läs mer

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s)

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 31 oktober 2003 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna fredagen den 31 oktober 2003 kl. 07.30-10.45 Beslutande Jörgen Hellberg

Läs mer

Förslag till nya resultathanteringsregler med anledning av införande av tvåårsbudget

Förslag till nya resultathanteringsregler med anledning av införande av tvåårsbudget 1 (10) Kommunledningskontoret 2008-11-04 Dnr Ks2008-855 Stig Metodiusson Rev 2008-12-01 Kommunfullmäktige Förslag till nya resultathanteringsregler med anledning av införande av tvåårsbudget FÖRSLAG TILL

Läs mer

Pressmeddelande inför barn- och ungdomsnämndens sammanträde

Pressmeddelande inför barn- och ungdomsnämndens sammanträde 2014-05-15 Barn- och ungdomsnämnden Pressmeddelande inför barn- och ungdomsnämndens sammanträde För ytterligare information kontakta Catharina Rosencrantz (M), ordförande i barn- och ungdomsnämnden, telefon

Läs mer

Kommunfullmäktigeärenden

Kommunfullmäktigeärenden Kungörelse/underrättelse Kommunfullmäktige sammanträder 2017-06-15, kl. 18.30, Lindberghallen Djurås Sammanträdet öppnas: Upprop Val av justerare, plats och tid Fastställande av dagordning Anmälan av jäv

Läs mer

Martina Jansson (S) och Monica Samuelsson (KD) Vid protokollet administrativ chef Kristina Odelberg.

Martina Jansson (S) och Monica Samuelsson (KD) Vid protokollet administrativ chef Kristina Odelberg. 2019-02-25 1 (8) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal kl. 13.15-14.40 Beslutande Henrik Tvarnö (S) ordf. Carina Bardh (M), Dan Ljungström (C), Jan Johansson (VF) och Lars Brihall (VF). Tjänstgörande

Läs mer

Årsredovisning 2017 för Norrtälje kommun och Norrtälje kommunkoncern samt utdelning från de kommunala bolagen

Årsredovisning 2017 för Norrtälje kommun och Norrtälje kommunkoncern samt utdelning från de kommunala bolagen Sid 1 av 6 Handläggare: Håkan Wahlgren Till Titel: Koncerncontroller Kommunstyrelsens arbetsutskott E-post: Hakan.wahlgren@norrtalje.se Årsredovisning 2017 för Norrtälje kommun och Norrtälje kommunkoncern

Läs mer

Skriftliga rapporter till nämnden i juni 2017

Skriftliga rapporter till nämnden i juni 2017 Överförmyndarnämnden Eskilstuna Strängnäs Socialförvaltningen Ledning Edit Asvelius 016-710 80 30 2017-06-07 1 (1) ÖFNES/2017:15 Överförmyndarnämnden Eskilstuna Strängnäs Skriftliga rapporter till nämnden

Läs mer

Ärende till kommunfullmäktige: Upprop och val av justerare UTKAST. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar

Ärende till kommunfullmäktige: Upprop och val av justerare UTKAST. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar Kommunstyrelsen 3 (19) Ärendelista 28 oktober Ärende till kommunfullmäktige: 14 1. Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören informerar 5. Regional

Läs mer

Beslutande Göran Häggfors (m) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl. Jonas Löhnn (mp) Bengt Sundström (fp)

Beslutande Göran Häggfors (m) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl. Jonas Löhnn (mp) Bengt Sundström (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2006-12-12 257 Tid 8.30-9.20 Plats Stadshuset Omfattning 261-267 ande Göran Häggfors (m) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl

Läs mer

Landstingsstyrelsen 31-35

Landstingsstyrelsen 31-35 Protokoll Sammanträdesdatum 2004-02-23 Landstingsstyrelsen 31-35 Tid: Måndagen den 23 februari 2004, kl 10:00 10:10 Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson

Läs mer

(för detaljerad beskrivning av de finansiella målen hänvisas till budgetskrivning som sådan)

(för detaljerad beskrivning av de finansiella målen hänvisas till budgetskrivning som sådan) Inför budget 2018-2020 Utfall Budget Förslag Budget Plan Plan 2016 2017 2018 2019 2020 Budgetförslaget bygger på följande finansiella mål: Under 5-årsperioden ska kommunen ha ett genomsnittligt positivt

Läs mer

Pressinformation inför kommunstyrelsens sammanträde 3 februari 2009

Pressinformation inför kommunstyrelsens sammanträde 3 februari 2009 1 Pressmeddelande 2009-02-03 Pressinformation inför kommunstyrelsens sammanträde 3 februari 2009 Ärende 1 Yttrande; Banverkets järnvägsutredning I kommunens yttrande framhålls Ostlänkens betydelse för

Läs mer

56s Ägardirektiv AB Össebyhus (KS 20tI.082)

56s Ägardirektiv AB Össebyhus (KS 20tI.082) Kom munstyrelsens a rbetsutskott Sa m ma nträdesprotokol I 2012-05-03 12 (16) 56s Ägardirektiv AB Össebyhus (KS 20tI.082) Beslut Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen föreslår fullmäktige att fastställa

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 152 Överlåtelse av aktier i Länstrafiken Jämtland AB till Regionförbundet Jämtlands län

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 152 Överlåtelse av aktier i Länstrafiken Jämtland AB till Regionförbundet Jämtlands län Kommunfullmäktige 2011-12-14 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 152 Överlåtelse av aktier i Länstrafiken Jämtland AB till Regionförbundet Jämtlands län 153 Utökning av Regionförbundet

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 ande Yttrande gällande Kungörelse om granskning (Ny förskola vid Ringvägen) Övriga deltagande Detaljplan för del av

Läs mer

Riktlinjer för Stockholms stads sociala investeringsfond

Riktlinjer för Stockholms stads sociala investeringsfond Östermalms stadsdelsförvaltning Socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-01-08 Handläggare Anne Menes Telefon: 08 508 10 320 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2016-02-04 Riktlinjer för Stockholms

Läs mer

INGEN UNG UTAN JOBB! Socialdemokraternas budgetförslag

INGEN UNG UTAN JOBB! Socialdemokraternas budgetförslag INGEN UNG UTAN JOBB! Socialdemokraternas budgetförslag 2015-2018 Uppsala är en bra stad att bo och leva i, men: Stora grupper i förskola och skola Segregation Bostadsbrist Arbetslöshet hög konkurrens om

Läs mer

Ekonomisk uppföljning år 2010 för Norrköpings kommun

Ekonomisk uppföljning år 2010 för Norrköpings kommun RAPPORT 1(7) 2010-05-04 KS-118/2010 Handläggare, titel, telefon Claes-Göran Magnell, ekonomidirektör 011-15 34 41 Kommunfullmäktige Ekonomisk uppföljning år 2010 för Norrköpings kommun Förslag till beslut

Läs mer

Kommunkontoret torsdag 2 juni kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret torsdag 2 juni kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 13.00 16.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Ulf Fahlstad (LP) Maire Lautakoski (S) Pär Rickman (S) Sven Erik Eriksson (KD) Jan

Läs mer

Reglemente samt utförligare beskrivning av fonderna i balanskravsutredningen

Reglemente samt utförligare beskrivning av fonderna i balanskravsutredningen KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 2013:2-003 Reglemente samt utförligare beskrivning av fonderna i balanskravsutredningen Antagen av KS 2013-02-11 19 1 Varje år ska kommunfullmäktige besluta om hur öronmärkta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Miljönämnden 2018-04-25 1 Plats och tid Beslutande Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Malung, kl.13:00-16:00 Lars-Göran Gustafsson (S), ordförande Hans Lind (M) Bertil Helmersson (V) Mikael Östling

Läs mer

Mål och budget samt fastställande av skattesats för 2018

Mål och budget samt fastställande av skattesats för 2018 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Ahrgren Maria Hägglund Ola Opard Ylva Datum 2017-10-17 Diarienummer KSN-2016-2268 Kommunstyrelsen Mål och budget 2018-2020 samt fastställande av skattesats för 2018 Förslag

Läs mer

Pressinformation inför kommunstyrelsens sammanträde. Ärende 1 Översyn av luftfartens riksintresse enligt miljöbalken, yttrande till Transportstyrelsen

Pressinformation inför kommunstyrelsens sammanträde. Ärende 1 Översyn av luftfartens riksintresse enligt miljöbalken, yttrande till Transportstyrelsen 1 Kommunstyrelsen 2009-10-13 Pressinformation inför kommunstyrelsens sammanträde Ärende 1 Översyn av luftfartens riksintresse enligt miljöbalken, yttrande till Transportstyrelsen Transportstyrelsen föreslår

Läs mer

Justering av köavgifter för Bostadsförmedlingen i Stockholm AB från och med den första maj 2017

Justering av köavgifter för Bostadsförmedlingen i Stockholm AB från och med den första maj 2017 Utlåtande 2017: RIX (Dnr 129-1896/2016) Justering av köavgifter för Bostadsförmedlingen i Stockholm AB från och med den första maj 2017 Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande.

Läs mer

Folketspark Orrskogen Malung, kl. 17:00-17:20

Folketspark Orrskogen Malung, kl. 17:00-17:20 Malung-Sälens kommun 1 Plats och tid Beslutande Folketspark Orrskogen Malung, kl. 17:00-17:20 Hans Unander (S), ordförande Bitte Lindberg-Ås (S) Lilian Olsson (S) Sofia Söderström (S) Bengt Nilsson (S)

Läs mer

Förslag till reviderad budget 2015

Förslag till reviderad budget 2015 Kommunledningsförvaltningen Lovisa Vasiliou,0550-88 009 lovisa.vasiliou@kristinehamn.se Tjänsteskrivelse Datum 2015-03-26 Ks/2015:24 041 Budget Sida 1(5) Förslag till reviderad budget 2015 Sammanfattning

Läs mer

Ägardirektiv för bolagen inom Armadakoncernen, Österåkers kommun

Ägardirektiv för bolagen inom Armadakoncernen, Österåkers kommun Österåker Kommunkansliet Datum 2017-01-31 Dnr KS 2016/0087 Till Kommunstyrelsen Ägardirektiv för bolagen inom Armadakoncernen, Österåkers kommun Sammanfattning Kommunfullmäktige föreslås att vid sitt sammanträde

Läs mer

Förslag till koncernbildning

Förslag till koncernbildning PROTOKOLLSUTDRAG KS 130 2019-06-18 1/4 Dnr KS/2019:281-001 Förslag till koncernbildning Beslut föreslår kommunfullmäktige besluta att 1. bilda ett aktiebolag med namnet Strängnäs Kommunföretag AB, 2. bildandet

Läs mer

Presskonferens inför barn- och ungdomsnämndens sammanträde

Presskonferens inför barn- och ungdomsnämndens sammanträde 1 Barn- och ungdomsnämnden 2008-11-19 Presskonferens inför barn- och ungdomsnämndens sammanträde För ytterligare information kontakta Catharina Rosencrantz (m), ordförande i barn- och ungdomsnämnden, telefon

Läs mer

Sammanträdesdatum. Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18. Innehållsförteckning. Ärenden

Sammanträdesdatum. Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18. Innehållsförteckning. Ärenden Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18 1 (13) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 15.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

Handläggare Datum Diarienummer Göran Carlén KS

Handläggare Datum Diarienummer Göran Carlén KS KS 5 7 MAJ 2013 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Datum Diarienummer Göran Carlén 2013-04-17 KS 2013-0459 Kommunstyrelsen Direktiv för arbete med aktualitetsprövning och revidering av översiktsplanen

Läs mer

Pressinformation inför kommunstyrelsens sammanträde

Pressinformation inför kommunstyrelsens sammanträde 1 Kommunstyrelsen 2009-05-12 Pressinformation inför kommunstyrelsens sammanträde Ärende 6 Yttrande över betänkande om museisamverkan Det är positivt att museiutredningen vill förena olika frågeställningar

Läs mer

Årsredovisningar 2017 för kommunen och de kommunala bolagen

Årsredovisningar 2017 för kommunen och de kommunala bolagen Tjänsteskrivelse 2018-03-19 Handläggare Hans Ivarsson Sektorn för ekonomi och uppföljning Kommunstyrelsen Årsredovisningar 2017 för kommunen och de kommunala bolagen Förslag till beslut 1. Värmdö kommuns

Läs mer

Köp av aktier i Almi Företagspartner Östergötland AB

Köp av aktier i Almi Företagspartner Östergötland AB BESLUTSUNDERLAG 1(2) Ledningsstaben Richard Widén 2014-10-16 LiÖ 2014-957 Landstingsstyrelsen Köp av aktier i Almi Företagspartner Östergötland AB Bakgrund Landstinget i Östergötland övertar från och med

Läs mer

Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. (AU 130) KS 2015-163

Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. (AU 130) KS 2015-163 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-05-05 138 Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. (AU 130) KS 2015-163 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets

Läs mer

Ändring av bolagsordningar för samtliga bolag inom Armada Fastighets AB

Ändring av bolagsordningar för samtliga bolag inom Armada Fastighets AB ÖSTERÅKERS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT 2013-03-20 AU 6:22 Dnr. KS 2013/94-107 Utdrag: akten, KS Ändring av bolagsordningar för samtliga bolag inom Armada Fastighets AB Ärende

Läs mer

Ställ högre djurskyddskrav i upphandlingar! Svar på motion (MP)

Ställ högre djurskyddskrav i upphandlingar! Svar på motion (MP) TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2013-11-20 Utbildningskontoret Dnr BOU 2012-165 Helena Rolandsson Dnr BIN 2012-119 Dnr KS 2012-277 Barn- och ungdomsnämnden Bildningsnämnden Ställ högre djurskyddskrav i upphandlingar!

Läs mer

Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. KS 2015-163

Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. KS 2015-163 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-04-28 130 Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. KS 2015-163 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

Stöd till familjer med sammansatta problem, metodutveckling i samverkan ansökan ur sociala investeringsfonden

Stöd till familjer med sammansatta problem, metodutveckling i samverkan ansökan ur sociala investeringsfonden 1 (8) Omsorgskontoret 2014 03 12 Dnr On 2013-80 Ingalill Thor Dnr Sn 2014-82 Ann Henriksson Dnr Bn 2014-10 Mats Ericsson Dnr Bou 2014-142 Socialkontoret Ewa Pettersson Utbildningskontoret Klas Lind Fredrik

Läs mer

KF Ärende 31 Socialnämnden - Äskande ur verksamhetspott på grund av volymökningar 2018

KF Ärende 31 Socialnämnden - Äskande ur verksamhetspott på grund av volymökningar 2018 KF Ärende 31 Socialnämnden - Äskande ur verksamhetspott på grund av volymökningar 2018 Tjänsteskrivelse 1 (3) 2018-10-22 KS 2018-00394 Kommunstyrelsens ledningskontor Handläggare Christian Westas Kommunfullmäktige

Läs mer

Förskottering av medel för byggande av spårtunnel under E18

Förskottering av medel för byggande av spårtunnel under E18 Utlåtande 2010:68 RI+II (Dnr 314-784/2010) Förskottering av medel för byggande av spårtunnel under E18 Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande 1. Avtal med AB Storstockholms Lokaltrafik

Läs mer