Klinikledningsmöte Psykiatrin Sunderby sjukhus

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Klinikledningsmöte Psykiatrin Sunderby sjukhus"

Transkript

1 Redovisande dokument Protokoll Sida 1 (6) Klinikledningsmöte Psykiatrin Sunderby sjukhus Tid och plats , kl , Glasrummet, Psykiatrin Sunderby sjukhus Deltagare Anders Berntsson Anna-Karin Aasa Anne Kemi Anneli Nilsson Carin Nordberg Erika Sigvallius Ingela Hällström Jeanette Nordberg Julia Rönnebrand Kate Oskarsson Linus Bussman Peter Skeppar Seija Kivilompolo Susanna Balogh Tuija Halonen Ursula Werneke Åsa Hällström Dagordning Mötets öppnande Jeanette hälsar alla välkomna och går igenom dagordningen. Händelseanalys - Åsa Hällström, verksamhetsutvecklare Bra om patientsäkerhetssamordnare och processledare deltar, då är de med från början och får information om förslag och beslut direkt. Händelseanalys av en suicid på avdelning 32 i januari Föräldrarna hade önskemål om utredning sedan patienten kom hem från LMV-hem i juli. Intervjuer med föräldrar och personal från CM. PAN och IVO kontaktade via pappan, Kommunen startade en egen utredning. Får inte tillgång till kommunens dokumentation rörande patienten. Det fanns en förvaltare som hade hand om patientens ekonomi. Åsa går igenom aktuella händelser 21 juli januari 2018 och förslag på åtgärder. Beslut: Öka tillsynen varannan timme redan genomfört. SE UPP -ronder förtydliga vad de ska titta efter - påbörjat. Processtavlan är igång. Daglig styrning med gröna korset fr o m 1/ Samordnare/ssk för att CM ska få veta utskrivningarna tidigare för att minska ett glapp. Dokumenteras i Lifecare. Per automatisk bedömas att en vårdplanering behöver göras. Varit inneliggande 4 ggr, där kunde man inte se att hon behövde ökad omsorg och då ska det skrivas in i Lifecare som meddelande. Vid mer 3 akuta besök på 6 månader ska det signaleras.

2 Sida 2 (6) Samverkan med kommuner där det ska lyftas på möten så vi är överens om täta kontakter/översyn i öppenvården på denna patientgrupp. Finns i vår handlingsplan psykisk hälsa att jobba tillsammans med alla berörda parter. Projektledare för psykisk hälsa ska tillsammans med alla parter ta fram ett arbetssätt för svårast sjuka unga med neuropsykiatriska diagnoser med kommuner, primärvården och LSS. Lyftas i strategiska forum. Återkoppla analysen redan nu till CM. Dokumentationsgruppen ska ta ett omtag och se över rutiner för dokumentation av vårdplan, mål och möten, i övrigt dokumenterat bra. Bygg Anne information om ny ingång jourmottagningen Nuvarande ingång till jourmottagningen måste flyttas då det kommer att börja bygget närmast nuvarande hus men vi har trott att det skulle börja bygga längt bort från huset. De har upptäckt på ritningarna att huset står på en grund som kräver spontning dvs det måste stöttas upp vilket gör att det kommer att låta en hel del. Det kommer att bli en provisorisk jourentré genom trapphuset som är nödutgång. Det blir en landgång till nya jourentrèn. Det blir ett enkelt tak ovanför entrén. Entrén blir 1,5 cm bredare än nuvarande jourentré. Det går att komma in med rullstol och bår. Det blir lite trångt i trapphuset. Kort och kod behövs för att ta sig ut. Personalen får använda den andra entrén. Skylten flyttas till den andra väggen och har belysning. Kameran fungerar inte. Porttelefon finns. Dörrarna kommer växelvis att vara öppna. Vecka 24 börjar de med spontring och det kommer att vara stök och vibrationer, beslutat om det blir stör verksamheten finns möjlighet att flytta om det blir för jobbigt. Spontring görs på tisdagar, onsdagar och torsdagar. När det gäller ECT så ska patienterna vakna i en lugn miljö, Anne tror inte att de ska bli störda men om det blir så, får bygget avstanna under 30 minuter. Om det låter för mycket eventuellt flytta patienter till grön och röd sida Eventuellt flytta sekreterarna till grå baracken. Staket kommer att sätts upp. 2 nya p-platser till akuta patientbesök. Parkeringar försvinner i vändplanen och vid f d blå baracken. Se över patienttransporter, eventuellt flyttas de till Östra entrén. Ska vara färdigt vecka 23. Ventilationen finns öppet på taket. Kommer inte att få in avgaser, påverkaas inte av bygget utanför. Behöver inga öppningsbara fönster. Har en kontinuerlig dialog med byggfolket, har möte kl 07.00, bjuder in vårdfolk vid behov. Anne är med och rapporterar till oss vid förändringar. Har veckovisa möten så att det går att planera i förväg. Kommuniceras ut via befintliga vägar.

3 Sida 3 (6) Ekonomi Labprover Kryssa inte att ni vill ha verifiering då verifieras även negativa resultat annars bara positiva verifieringar. Arbete med att kunna följa upp vilka vårdgivare som har begärt prover och vilka prover pågår. Kostnaden ska gå dit patienten är, inte till kostnadsställe för läkare. Labkostnaden fördelas per besök och påverkar då KPP rätt. Boka in höstens prognosmöten med Anneli innan semestrarna. Resultat t o m april Anneli Nilsson Resultatet för perioden överskrider budget med 7 mnkr= försämring med cirka 400 tkr jmf med Främst kostnad för inhyrda sjuksköterskor på avd 32 och Beroendecentrum samt kostnad för inhyrda läkare och kostnad för sjuksköterskor som förväntas fortsätta öka under våren pga uppsägningar och ansträngd bemanningssituation. Även NP Luleå nyttjar nu inhyrda sjuksköterskor pga vakanser vilket också bidrar till den ökade kostnaden för inhyrd personal. Kostnaderna för egen personal är fortsatt mindre än budget, pga vakanser inom både öppen- och slutenvården, men ökar dock i kostnader jmf med Prognos för ,3 mnkr. Personal Julia Rönnebrand När det gäller ersättning från AFA så är det arbetsgivaren, som skickar in en anmälan. När en medarbetare uppnått 200 timmar övertid ska dispens sökas för att få arbeta mer övertid. Löner är klara, utbetalas i maj förutom löner för läkare som ej är klara, utbetalas i juni. Utdrag från brottsregistret ska inte behållas, notera att vi har sett det. Lämnas tillbaka till personen, ska inte skickas till personakten. Begäran om utdrag från brottsregistret ska läggas in i alla annonser. Julia skickar ut en standardförmulering för att få arbete inom psykiatrin behövs utdrag från brottsregister. Julia redovisar statistik över frånvaro där tas det ut kort frånvaro och lång sjukfrånvaro från 15 dagen samt total frånvaro månadsvis. Könsfördelning saknas. Enhetscheferna vill ha per enhet. Julia lägger statstiken i KLmappen. Rapport för att ta fram statistik över personalomsättning är under uppbyggnad. Troligen klar inom någon vecka. Julia ger oss information när den finns klar. Regiongemensam introduktionsdag för vikarier, kommer eventuellt att ändra till senare datum samt att spelas in för att kunna ses i efterhand. Den regionsgemensamma checklistan för introduktion av ny medarbetare finns i VIS.

4 Sida 4 (6) Möte med psykologer Bakgrund gemensamt mail från psykologer om kösituationen till utredning, bedömning och behandling. Diskuterat kösituationen och att psykologerna ska göra en produktions- och kapacitetsplanering samt översyn av antalet patienter i kö och antal ny patientärenden innan dess. Sammankallat MLA till möte Både läkare och psykologer vill ha möten för vardagsdialoger. Vill korta köerna och utveckla gemensamt arbetsätt. Förslag finns att utgå från Klaramodellen och nivåindela patienter. Beslut att fortsätta med möten mellan psykologer och läkare för att diskutera utredning och behandling. Sedan återkoppla för att kommunicera detta, har en bristande dialog som behöver bli bättre. Arbetet med standardiserat vårdförlopp depression pågår och har tittat på utredningsdelen. Det har varit ett första chefsmöte i länet och Piteå redogjorde hur det arbetade med utredningar. Ser fram emot att läkare och psykolog träffas i en arbetsgrupp för depression. Börja med att ta tag i det akuta är som måste göras. Förslag Inventering av åtgärder delas upp i akuta respektive subakuta åtgärder. Psykologbrist i Kalix, konsultation via video 1 gång/varannan vecka. Översyn av väntelistan till KBT, vilka kan avslutas? Psykolog kan göra en bedömning men läkare överprövar psykologens bedömning och patienten fortsätter, finns på väntelista och återanvänds. Introduktion av hyrläkare görs av läkare så inga viktiga delar missas. Se över patientens behov, inte organisatoriska. Det ska vara avstämning mellan psykolog och läkare, förslag om att kalla det behandlingsrådgivande forum. Arbeta för processen för utredning och behandlingsrådgivande forum. Öppenvården utreder olika när det gäller behandling för depression och ångest. MLA och psykologer bildar en arbetsgrupp och två möten är bokade. Möte med geriatriken Möte med personal från geriatriken och psykiatrin den 3/5. De vill förbättra samverkan och diskutera avvikelser. Geriatrikavdelnings behov är inte att patienterna ska vårdas inom psykiatrin utan att vårdintyg skrivs för att kunna medicinera kraftigt utåtagerande och dementa patienter. De behöver konsultstöd av psykiatriker vid tvångsvård. Carin och Markus undersöker lagstiftningen som inte är lätt att tolka. Största problemet är inte i Sunderbyn utan från andra närsjukvårdsområden. När patienterna är färdigbehandlade inom psykiatrin och ska åter tillbaka till kommunalt boende eller medicinavdelning upplever psykiatrin motstånd. Patienten ses som svår och farlig att vårda och omhänderta. Psykiatrin vill ha stöd av geriatriker vid bedömning

5 Sida 5 (6) av patienter från andra närsjukvårdsområden och kommuner i fråga om var patienten bäst får sin vård. Geriatriken har ett länsuppdrag för demensutredningar och borde därför kunna anses som kompetenscentrum för psykogeriatrisk. HÖK:en behöver ses över och revideras då den är från 2013, ansvarig Åsa Garmager. Se över kriterier för tvångsvård då psykiatrin gör olika bedömningar. Primärt att patienten inte ska vårdas på avd 32. Jeanette kallar till ett nytt möte med geriatriken innan sommarsemestrarna. Förslag till en arbetsgrupp för att revidera HÖK:en 5 personer från Sunderbyn, 3 från Piteå, 3 från östra Norrbotten och 1-2 från Gällivare/Kiruna. Samverkan BUP patient Möte med BUP som överför arbete till psykiatrin. Även öppenvården den överenskommelse som vi har, de vill att vi tar BUP:s jourer. Möte med länschef gällande överföringar av BUP:s patienter till vuxenpsykiatrin, förväntar att vi ska ta över kostaden. Svåra patienter överförs tills rättspsykiatrin. Anna Granberg har en plan för länssjukvårdens för hur bemöta och för att utbilda och trygga sin personal. Nytt möte ska bokas med BUP, Jeanette, Carin och Markus och Anders ska delta. Tas upp på nästa enhetschefsmöte. Nytt vaktbolag Anbud har gått ut och det gick till Väktarskolan från Boden vilket innebär att Norrvakt inte får vara kvar. 1/6 ska Väktarskolan ta över. Men anbuden har överklagat och under tiden det pågår får inte Väktarskolan börja arbeta. Per Vågström och Dan Sunden ska se över att Väktarskolan kan leverera utifrån kravbeställning, att de kan leverera tillräckligt många vakter. Norrvakt kommer att täcka upp tills avtalet är klart. Information om E-dos Sedan byte av leverantör för E-dos får inte vården längre någon påminnelse om att det är dags att förlänga E-dos recepten. Endast patienter får brev från leverantören Svensk dos. Psykiatrin i Gällivare uppmärksammade flera patientfall med återinläggningar pga. utebliven e-dos och även ett dödsfall pga. utebliven somatisk medicinering. Svårt sjuka patienter klarar inte av detta och dospåsarna fylls inte på. Försökt driva på att påminnelse även ska gå till ordinatören. Nuvarande lagstiftning tillåter inte att leverantören Svensk dos skickar brev till ordinatören. Inne i dosverktyg kan alla fasta läkare/kontinuerliga stafettläkare göra sin personliga inställning för att se vilka patienter de ansvarar för. Läkare kan också via meddelandefunktionen i PASCAL skriftligen begära att de ska få påminnelser från leverantören. Filmer finns på Inera. Enhetscheferna måste informera sin personal och all personal på våra öppenvårdsverksamheter och Läkemedelsmottagningen måste skyndsamt gå igenom sina patienter för att inventera vilka som har E-dos. Dessa patienter läggs upp på i JO20 (kodas edos) av utsedd person i respektive verksamhet bevakar när det är tid för förnyelse. När sekreterare skriver en läkares diktat,

6 Sida 6 (6) måste sekreteraren uppmärksamma om patienten har E-dos och lägga upp i JO20. Inventeringen ska vara genomfört senast 8 juni All personal som arbetar i verksamheten (avdelning, jourmottagning/telefoner, CallMe, behandlingspersonal osv) ställer aktivt frågan om patienterna får sina dospåsar. Särskild utsedd person i öppenvården måste i samverkan med respektive kommuns sjuksköterskor (MAS) säkra upp hur kommunens sjuksköterskor kan uppmärksamma om läkemedel faller bort från dospåsarna. Avstämning EC sekreterare/samordnare från VUS Förhandling gällande alternativ 50 % enhetschef och 50 % samordnare eller enhetschef 100 %. Vision stämt av hur det har fungerat. Och speglade det mot enhetschef 100 %, Det finns delade meningar liksom tidigare då tjänsten inrättade, en del vill inte ha gemensam enhetschef, en del vill behålla sin enhetschef och en del kan tänka sig att ha en enhetschef 100 %. Jeanette har förordat att prova att ha en enhetschef 100 %. Förslag är att göra en provanställning under 1 års tid och utvärdera efter 6 månader. Svårt att vara samordnare och inte äga uppdraget, kan inte fördela resurser vid behov. Skriva in i uppdraget att det ingår åka ut till varje närpsykiatri med viss intervall på arbetstid. Enhetschefen ska ha samtal med varje sekreterare och ta fram en individuell plan för varje medarbetare enligt AFS organisatorisk och social arbetsmiljö (AFS 2015:4). Tjänsten görs om vid årsskiftet och då görs en ny budget. Sekreterarna deltar i allt utvecklingsarbete, PUT och APT på den ort där de arbetar. Personal i receptionen ska vara anställda under enhetschefen för sekreterare annars blir de ensamma. Ingela Hällströms förordnande som enhetschef LänsÄt förhandlat och godkänt i VUS. Chefsmöte i länet Jeanette informerar om chefsmöte i länet för verksamhetschefer och enhetschefer i Jokkmokk. Det var bra dagar med bra innehåll där man igenom teman, flöden, standardiserade vårdförlopp och fått information om vilka arbeten som pågår på varje ort. Piteå har mycket gruppverksamhet och studiebesök är planerat dit tillsammans med Gällivare.

Klinikledningsmöte Psykiatrin, Sunderby sjukhus

Klinikledningsmöte Psykiatrin, Sunderby sjukhus Redovisande dokument Protokoll Sida 1 (5) Klinikledningsmöte Psykiatrin, Sunderby sjukhus 2018-06-15 Tid och plats 2018-06-15 kl 08.30-12.00, Glasrummet, Psykiatrin Sunderby sjukhus Deltagare Anders Berntsson

Läs mer

Klinikledningsmöte psykiatrin, Sunderby sjukhus

Klinikledningsmöte psykiatrin, Sunderby sjukhus Redovisande dokument Protokoll Sida 1 (8) Klinikledningsmöte psykiatrin, Sunderby sjukhus 2018-04-27 Tid och plats 2018-04-27, kl. 08 30-12 00, Glasrummet psykiatrin Sunderbyn Deltagare Anders Berntsson

Läs mer

Ledningsrapport april 2018

Ledningsrapport april 2018 Periodens resultat är + 54 mnkr, en positiv avvikelse mot budget med 56 mnkr men en försämring med 36 mnkr jmf föregående år. Nettokostnaderna har ökat med 3,3 procent jämfört med samma period föregående

Läs mer

MBL 19 information till samverkansforum för närsjukvården Luleå Boden

MBL 19 information till samverkansforum för närsjukvården Luleå Boden 1(5) Protokoll MBL 19 information till samverkansforum för närsjukvården Luleå Boden Tid och plats Fredagen 9 maj 2014 08.00 12.00 IVAs konferensrum Sunderby sjukhus Ulf Bergman, närsjukvårdschef Camilla

Läs mer

Politisk samverkansberedning

Politisk samverkansberedning Protokoll Politisk samverkansberedning Tid och plats 9 maj 2019 klockan 10.00 13.50 Regionhuset, Styrelserummet Närvarande Region Norrbotten: Kenneth Backgård (SJVP), ordf. Erika Sjöö (SJVP) Linda Frohm

Läs mer

Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg

Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg Protokoll från Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg Tid och plats 3 september 2015 kl 10.00-14.00, Sunderby folkhögskola Landstinget Anders Öberg (S), ordförande Agneta Granström (MP)

Läs mer

Projektplan för etablering av Beroendecentrum 2015-03-30

Projektplan för etablering av Beroendecentrum 2015-03-30 Projektplan för etablering av Beroendecentrum 2015-03-30 Ann-Christin Åström Projektledare landstinget Henry Lundgren Projektledare Kommunförbundet Projektnamn: Uppbyggnad av Beroendecentrum i Norrbotten

Läs mer

Ledningsrapport september 2018

Ledningsrapport september 2018 Periodens resultat är + 243 mnkr, en positiv avvikelse mot budget med 117 mnkr men en försämring med 40 mnkr jmf föregående år. Nettokostnaderna har ökat med 3,1 procent jämfört med samma period föregående

Läs mer

MVT. Kistamässan

MVT. Kistamässan MVT Kistamässan 170124 RemoAge Projektperiod 150501-180430 Northern Periphery and Arctic Programme (NPA)- Programme Area Norrbotten Kiruna sjukhus 1 hälsocentral + 1 privat 1 kommun Gällivare sjukhus 3

Läs mer

Prioriterade områden

Prioriterade områden 2017-10-25 Överenskommelse om organisering av länsstyrgruppens samverkan inom hälso- och sjukvård, socialtjänst och skola, mellan länets kommuner och Region Norrbotten. Bakgrund Länets kommuner och Region

Läs mer

Organisering av länsstyrgruppens samverkan inom hälsooch sjukvård, socialtjänst och skola

Organisering av länsstyrgruppens samverkan inom hälsooch sjukvård, socialtjänst och skola Styrande måldokument Överenskommelse Sida 1 (6) Organisering av länsstyrgruppens samverkan inom hälsooch sjukvård, socialtjänst och skola Sida 2 (6) Bakgrund Länets kommuner och Region Norrbotten har en

Läs mer

Patiensäkerhetsberättelse PSYKIATRICENTRUM MAGNUS FRITHIOF

Patiensäkerhetsberättelse PSYKIATRICENTRUM MAGNUS FRITHIOF Patiensäkerhetsberättelse PSYKIATRICENTRUM 171227 MAGNUS FRITHIOF Innehållsförteckning Sammanfattning... 2 Övergripande mål och strategier... 3 Organisatoriskt ansvar för patientsäkerhetsarbetet... 3 Struktur

Läs mer

Ledningsrapport december 2016

Ledningsrapport december 2016 Årets resultat är + 198 mkr, vilket är 438 mkr bättre än föregående år men avviker negativt mot budgeten med 124 mkr. Resultatförbättringen beror på att skatteintäkterna ökat med 852 mkr, där höjningen

Läs mer

Bilaga Återkoppling RD-uppdrag till RS för att uppnå budgeterat resultat

Bilaga Återkoppling RD-uppdrag till RS för att uppnå budgeterat resultat Bilaga Återkoppling RD-uppdrag till RS för att uppnå budgeterat resultat Ärende/fråga Minska användning av inhyrd personal och övertid Liggande handlingsplaner följs i ordinarie uppföljning Tjänstledigheter

Läs mer

Ledningsrapport december 2018

Ledningsrapport december 2018 Resultat före finansnetto är +220 mnkr vilket är 94 mnkr bättre än budget och 59 mnkr sämre än föregående år. Finansnettot är negativt med 70 mnkr vilket helt beror på orealiserad värdereglering av pensionsportföljen

Läs mer

Politisk samverkansberedning

Politisk samverkansberedning Protokoll Politisk samverkansberedning Tid och plats Fredag den 13 december 2013 kl 10.00-14.00 i Landstingshuset, rum 3 Landstinget Kent Ögren (S), ordf Britt Westerlund (S) Dan Ankarholm (NS) Närvarande

Läs mer

Politisk samverkansberedning

Politisk samverkansberedning Protokoll Politisk samverkansberedning Tid och plats Torsdag den 5 september 2013 kl 09.30-16.00, Sunderby folkhögskola, Västergård Landstinget Kent Ögren (S), ordf Britt Westerlund (S) Monica Carlsson

Läs mer

Trygga äldre i Norrbotten - ett gemensamt ansvar. Handlingsplan

Trygga äldre i Norrbotten - ett gemensamt ansvar. Handlingsplan Trygga äldre i Norrbotten - ett gemensamt ansvar Handlingsplan Äldresatsningen i Norrbotten: nllplus.se/battreliv Grundläggande information Bakgrund: årliga överenskommelser staten SKL 2013 fokus på Sammanhållen

Läs mer

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2018-01-31 Närvarande: Ann Lindgren, Cecilia Lundberg, Christina Kvarnström, Eva-Lotta Olsson, Fredrik Nilsson, Inger Engström, Johan Magnusson, Lena Sjölin, Madelene Anefur Marklund,

Läs mer

Aktivitet och status O = EJ PÅBÖRJAT O = PÅGÅR O = KLART O Pilot förstärkt samarbete i öppenvård för sjuka äldre

Aktivitet och status O = EJ PÅBÖRJAT O = PÅGÅR O = KLART O Pilot förstärkt samarbete i öppenvård för sjuka äldre Bilaga 1 till Gemensam handlingsplan Bättre liv för sjuka äldre Aktivitetsplan Bättre liv för sjuka äldre Mätperiod enligt överenskommelsen mellan SKL och staten för : 131001 140930 Resultat för åldersgruppen

Läs mer

Ledningsrapport augusti 2017

Ledningsrapport augusti 2017 Periodens resultat är + 294 mkr, en positiv avvikelse mot budget med 100 mkr. Nettokostnaderna har ökat med 1,6 % jämfört med samma period föregående år vilket är lägre 78 mkr lägre än budget. Regionens

Läs mer

Projektdirektiv för Samordnad vårdplanering på distans fortsatt införande i Örebro län

Projektdirektiv för Samordnad vårdplanering på distans fortsatt införande i Örebro län Projektdirektiv 1(8) Projektdirektiv för Samordnad vårdplanering på distans fortsatt införande i Örebro län Versionshistorik Version Datum Författare Godkänd av Ändringshistorik 0.1 2015-05-12 Boel Arbetsmtrl

Läs mer

Månadsrapport Region Norrbotten

Månadsrapport Region Norrbotten Redovisande dokument Rapport Sida 1 (17 Månadsrapport Region Norrbotten 201803 Sida 2 (17) Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 Verksamhet... 4 Produktion... 4 Tillgänglighet... 4 Specialiserad vård...

Läs mer

Månadsrapport oktober 2017

Månadsrapport oktober 2017 Redovisande dokument Rapport Sida 1 (12 Månadsrapport oktober 2017 Sida 2 (12) Innehållsförteckning Ekonomi... 3 Periodens resultat och prognosbedömning... 3 Periodens intäkter och kostnader... 4 Verksamhetens

Läs mer

Ledningsrapport september 2017

Ledningsrapport september 2017 Periodens resultat är + 283 mkr, en positiv avvikelse mot budget med 55 mkr. Nettokostnaderna har ökat med 2,0 % jämfört med samma period föregående år vilket är lägre 32 mkr lägre än budget. Regionens

Läs mer

Uppföljning palliativ vård

Uppföljning palliativ vård Revisionsrapport* Uppföljning palliativ vård Eskilstuna kommun Februari 2008 Kerstin Svensson, certifierad kommunal revisor *connectedthinking Innehållsförteckning 1 Uppdraget...3 1.1 Bakgrund...3 1.2

Läs mer

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Tjänsteställe/handläggare Datum Dnr Sidnr Motala kommun 2017-06-09 1 (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Minnesanteckningar från StyrgruppVäster, SVä Tid: Onsdagen den 7 juni 2017 kl 13.30-16.00

Läs mer

Avvikelser och klagomål, hälsooch sjukvård och omsorg

Avvikelser och klagomål, hälsooch sjukvård och omsorg RUTIN FÖR Avvikelser och klagomål, hälsooch sjukvård och omsorg Antaget av Medicinskt ansvariga Antaget 2019-05-25 Gäller för Enheter där hälso- och sjukvård samt social omsorg utförs inom avdelningen

Läs mer

Tillgängliga Samordnade Individuella Planer Sofi Nordmark Karin Sundström

Tillgängliga Samordnade Individuella Planer Sofi Nordmark Karin Sundström Tillgängliga Samordnade Individuella Planer Sofi Nordmark Karin Sundström Varför? 2018 Ny lagstiftning Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Dålig följsamhet i dagens processer för

Läs mer

Snabb uppföljning efter utskrivning från sjukhus. Uppföljande samtal inom 48 72 timmar efter utskrivning från medicinavdelning 4 SkaS Lidköping, 2014

Snabb uppföljning efter utskrivning från sjukhus. Uppföljande samtal inom 48 72 timmar efter utskrivning från medicinavdelning 4 SkaS Lidköping, 2014 Snabb uppföljning efter utskrivning från sjukhus Uppföljande samtal inom 48 72 timmar efter utskrivning från medicinavdelning 4 SkaS Lidköping, 2014 Innehåll: Bakgrund Arbetsgrupp Beskrivning av arbetsmetod

Läs mer

Ledningsrapport mars 2017

Ledningsrapport mars 2017 Periodens resultat är + 54 mkr, en positiv avvikelse mot budget med 14mkr. Nettokostnaderna är 2,2 % högre än samma period föregående år men ca 1,4 % lägre än budget (27 mkr). Divisionerna redovisar ett

Läs mer

Ledningsrapport december 2017

Ledningsrapport december 2017 Periodens resultat är + 302 mkr, en negativ avvikelse mot budget med 10 mkr. Nettokostnaderna har ökat med 1,5 % jämfört med samma period föregående år vilket är 56 mkr högre än budget. Divisionerna redovisar

Läs mer

Överenskommelse om samverkan för trygg och säker utskrivning från sluten hälso och sjukvård i Jönköpings län

Överenskommelse om samverkan för trygg och säker utskrivning från sluten hälso och sjukvård i Jönköpings län RJL 2017/3091 RJL 2017/2982 Överenskommelse om samverkan för trygg och säker utskrivning från sluten hälso och sjukvård i Jönköpings län 1 Giltig från 2018-01-01 Innehåll Överenskommelsens omfattning...

Läs mer

Ledningsrapport januari 2018

Ledningsrapport januari 2018 Periodens resultat är + 32 mkr, en positiv avvikelse mot budget med 8 mkr. Nettokostnaderna har ökat med 5,3% jämfört med samma period föregående år. Periodens nettokostnaderna är 16 mkr lägre än budget.

Läs mer

PSYKIATRISK HELDYGNSVÅRD

PSYKIATRISK HELDYGNSVÅRD Bedömningar vid inskrivning Har patienten behov av insatser efter utskrivning? använd bedömningsmallen Ja Inskrivningsmeddelande skickas Nej Inskrivningsmeddelande skickas inte Har patienten behov av insatser

Läs mer

Ledningsrapport april 2017

Ledningsrapport april 2017 Periodens resultat är + 90 mkr, en positiv avvikelse mot budget med 69 mkr. Nettokostnaderna är oförändrade jämfört med samma period föregående år vilket är 2,2 % lägre än budget (56 mkr). Regionens prognos

Läs mer

Aktivitetsplan för läkemedelsdokumentation och läkemedelsgenomgång i samverkan mellan kommunerna och landstinget i Örebro län

Aktivitetsplan för läkemedelsdokumentation och läkemedelsgenomgång i samverkan mellan kommunerna och landstinget i Örebro län Aktivitetsplan för läkemedelsdokumentation och läkemedelsgenomgång i samverkan mellan kommunerna och landstinget i Örebro län April 2013 Inledning Vilgotgruppen beslutade i mars 2012 att anta Aktivitetsplan

Läs mer

Standardiserad utskrivningsprocess. - startar på akutmottagningen

Standardiserad utskrivningsprocess. - startar på akutmottagningen Standardiserad utskrivningsprocess - startar på akutmottagningen Landstinget i Värmland Befolkningsmängd Värmland 275 904 Tre akutsjukhus Karlstad, Arvika och Torsby 30 vårdcentraler i länet Standardiserad

Läs mer

Ledningssystem för kvalitet och patientsäkerhet i hälso- och sjukvården

Ledningssystem för kvalitet och patientsäkerhet i hälso- och sjukvården Ledningssystem för kvalitet och patientsäkerhet i hälso- och sjukvården Birgitta Boqvist Patientsäkerhetssamordnare Norrbottens läns landsting Norrbotten Kiruna Gällivare Pajala Landstinget är länets största

Läs mer

PSYKIATRISK ÖPPENVÅRD

PSYKIATRISK ÖPPENVÅRD Slutenvården bedömer att patienten har behov av insatser efter utskrivning. Inskrivningsmeddelande skickas till berörda enheter i: Öppenvården och/eller Kommunen Öppenvården svarar inom 24 timmar på vardagar

Läs mer

PSYKIATRISK HELDYGNSVÅRD

PSYKIATRISK HELDYGNSVÅRD Bedömningar vid inskrivning Har patienten behov av insatser efter utskrivning? använd bedömningsmallen Ja Inskrivningsmeddelande skickas Nej Inskrivningsmeddelande skickas inte Har patienten behov av insatser

Läs mer

FAQ Samverkan vid utskrivning

FAQ Samverkan vid utskrivning 1 FAQ Samverkan vid utskrivning 2017-12-22 Generella frågor Behövs en säker uppkoppling för Skype? Skype for business räknas som säker uppkoppling Gäller tilläggsrutinerna framöver? Tilläggsrutiner som

Läs mer

Framtidens primärvård

Framtidens primärvård Framtidens primärvård Strukturerad vårddokumentation checklistor för evidens och vårdprogram dela information patienten dela information med andra vårdgivare överföring till kvalitetsregister verksamhetsuppföljning

Läs mer

Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre 2014

Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre 2014 Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre 2014 Handlingsplan Ledningskraft 2014 i Osby kommun Mål ur den enskildes perspektiv Jag kan åldras i trygghet och självbestämmande med tillgång till

Läs mer

Informationsöverföring. kommunikation med landstinget - uppföljande granskning

Informationsöverföring. kommunikation med landstinget - uppföljande granskning www.pwc.se Revisionsrapport Jenny Krispinsson Augusti 2015 Informationsöverföring och kommunikation med landstinget - uppföljande granskning Gällivare kommun Innehållsförteckning 1. Sammanfattande bedömning...

Läs mer

Samverkansgrupp för Psykiatrin i Halland

Samverkansgrupp för Psykiatrin i Halland Protokoll Sammanträdesdatum 2015-01-15 Samverkansgrupp för Psykiatrin i Halland Tid: 15 januari 2015, kl 09.15 12.00 Plats: Rödskär, Hallands Sjukhus Varberg Närvarande: Eva Osvald-Gustafsson Ordförande

Läs mer

Handlingsplan för förbättrad ekonomisk balans. Totalkostnad, prognos 2010: 213 mnkr Besparingspotential: mnkr

Handlingsplan för förbättrad ekonomisk balans. Totalkostnad, prognos 2010: 213 mnkr Besparingspotential: mnkr Hälso- och sjukvård Bilaga 1 DATUM DIARIENR 2010-09-06 HN-HOS10-311 Handlingsplan för förbättrad ekonomisk balans I enlighet med uppdraget från HS-nämnden den 2 september presenteras nedan åtgärder för

Läs mer

Månadsfakta oktober 2016

Månadsfakta oktober 2016 Ekonomi Resultaträkning Kostnadsutveckling 2016-2015 Resultaträkning (Mkr) 201610 201510 2010610-201510 Avvikelse mot budget 2016 Verksamhetens intäkter 1 039 976 6,5% 164 Verksamhetens kostnader -7 291-6

Läs mer

Månadsfakta september 2016

Månadsfakta september 2016 Ekonomi Resultaträkning Kostnadsutveckling 2016-2015 Resultaträkning (Mkr) 201609 201509 2010609-201509 Avvikelse mot budget 2016 Verksamhetens intäkter 936 873 7,2% 149 Verksamhetens kostnader -6 544-6

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Hälsoringen Osby/Lönsboda

Patientsäkerhetsberättelse för Hälsoringen Osby/Lönsboda Patientsäkerhetsberättelse för Hälsoringen Osby/Lönsboda År 2015 Katharina Martinsson tf verksamhetschef 20150219 Innehållsförteckning Sammanfattning 2 Övergripande mål och strategier 3 Organisatoriskt

Läs mer

Systematiskt patientsäkerhetsarbete inklusive klagomålshantering, anpassning för Kompetenscentrum Rehabilitering

Systematiskt patientsäkerhetsarbete inklusive klagomålshantering, anpassning för Kompetenscentrum Rehabilitering Styrande rutindokument Rutin Sida 1 (7) Systematiskt patientsäkerhetsarbete inklusive klagomålshantering, anpassning för Kompetenscentrum Rehabilitering Berörda enheter Avdelning 41, Garnis Rehabcenter,

Läs mer

Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre 2014

Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre 2014 Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre 2014 Handlingsplan Ledningskraft 2014 i Osby kommun Mål ur den enskildes perspektiv Jag kan åldras i trygghet och självbestämmande med tillgång till

Läs mer

Åtgärdsprogram 2016 för att nå budget i balans

Åtgärdsprogram 2016 för att nå budget i balans 1 (5) Tjänsteutlåtande Datum 2016-01-18 Sjukhusledningen Handläggare: Anna-Karin Jernberg Telefon: +46 33 616 12 94 E-post: Anna-Karin.Jernberg@vgregion.se Till styrelsen för Södra Älvsborgs Sjukhus Åtgärdsprogram

Läs mer

Standardiserad Utskrivning. Samordnande sjuksköterska på VC

Standardiserad Utskrivning. Samordnande sjuksköterska på VC Standardiserad Utskrivning Samordnande sjuksköterska på VC Bakgrund Arvika sjukhus pilot standardiserad utskrivning 2013- Pilotprojekt Verkstaden 2013 Samordnande sjuksköterska, funktion samordnande ssk

Läs mer

Minnesanteckningar från Superkontaktombudsträff

Minnesanteckningar från Superkontaktombudsträff Minnesanteckningar från Superkontaktombudsträff 170406 Vårdplaneringsgruppen Skaraborg presenterar sig och hälsar alla välkomna. SAMSA- nuläge Förfrågan till gruppen om hur vi tycker det fungerar och de

Läs mer

Rutin för hantering av avvikelser

Rutin för hantering av avvikelser LERUM2000, v2.1, 2013-02-21 RUTIN 1 (9) Dokumentbenämning/typ: Rutin Verksamhet/process: Sektor stöd och omsorg Ansvarig: Majed Shabo Fastställare: Anette Johannesson, Maria Terins Gäller fr.o.m: 2014-09-01

Läs mer

Utskrivningsprocess. Utskrivningsplanering Hemma. Inlagd på sjukhus. Initiering av hemgång. Bedömning inför hemgång GRÖN GUL

Utskrivningsprocess. Utskrivningsplanering Hemma. Inlagd på sjukhus. Initiering av hemgång. Bedömning inför hemgång GRÖN GUL Utskrivningsprocess Inlagd på sjukhus Initiering av Utskrivningsplanering Hemma Bedömning inför GRÖN GUL RÖD < 72 tim uppföljande telefonsamtal Utskrivningsprocess Vägen ut INVENTERING Planera för god

Läs mer

Barn och unga handlingsplan för hälsoundersökningar

Barn och unga handlingsplan för hälsoundersökningar SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsberedningen/ Sammanträdesdatum 2015-11-12 48/50 Socialberedningen gemensamt 38 Barn och unga handlingsplan för hälsoundersökningar Ingrid Carlenius, kansliet,

Läs mer

Vision och balanserad styrning för anhörigstöd i Simrishamns kommun

Vision och balanserad styrning för anhörigstöd i Simrishamns kommun Socialförvaltningen Anhörigstöd Förslag Vision och balanserad styrning för anhörigstöd i Simrishamns kommun ADRESS: 272 80 Simrishamn BESÖK: Bergengrenska gården TELEFON: 0414-81 91 65 FAX: 0414-81 97

Läs mer

Samverkansgrupp för Psykiatrin i Halland

Samverkansgrupp för Psykiatrin i Halland Protokoll Sammanträdesdatum 2015-06-03 Samverkansgrupp för Psykiatrin i Halland Tid: 3 juni 2015, kl 09.30 12.00 Plats: Trådgården, Psykiatristaben Varberg Närvarande: Ove Larsson Ordförande Ann-Sophie

Läs mer

Aktivitetsplan för läkemedelsdokumentation och läkemedelsgenomgång i samverkan mellan kommunerna och landstinget i Örebro län

Aktivitetsplan för läkemedelsdokumentation och läkemedelsgenomgång i samverkan mellan kommunerna och landstinget i Örebro län Aktivitetsplan för läkemedelsdokumentation och läkemedelsgenomgång i samverkan mellan kommunerna och landstinget i Örebro län Mars 2012 Innehållsförteckning Bakgrund... 3 Arbetsgrupp... 3 Läkemedelsdokumentation...

Läs mer

Månadsrapport mars 2017 Region Norrbotten

Månadsrapport mars 2017 Region Norrbotten Redovisande dokument Rapport Sida 1 (10 Månadsrapport mars 2017 Region Norrbotten Sida 2 (10) Innehållsförteckning Ekonomi... 3 Verksamhetens intäkter... 3 Verksamhetens kostnader... 4 Personalkostnader...

Läs mer

Länsövergripande överenskommelse för missbruks- och beroendevård, Hallands län

Länsövergripande överenskommelse för missbruks- och beroendevård, Hallands län Länsövergripande överenskommelse för missbruks- och beroendevård, Hallands län Bakgrund Hallands sex kommuner och landstinget Halland representerat av psykiatrin i Halland och Närsjukvården Landstinget

Läs mer

Avd VO psyk, rehab,diagn.

Avd VO psyk, rehab,diagn. 1.6 1 (5) Uppdrag: Strategisk kompetensutveckling Bakgrund En strategisk kompetensutvecklingsplan som säkerställer kompetensutveckling på både processoch professionsnivå behöver tas fram. Respektive teammedlems

Läs mer

Samverkan runt barn och unga för psykisk hälsa. Rapport från ett projekt genomfört 2015

Samverkan runt barn och unga för psykisk hälsa. Rapport från ett projekt genomfört 2015 Samverkan runt barn och unga för psykisk hälsa Rapport från ett projekt genomfört 2015 Bakgrund, vem ansvarar för att barn och unga får hjälp Föräldrar Social tjänst Hälso och sjukvård Skola Skolan Lärande

Läs mer

BILAGA 1: FÖRSLAG PÅ ARBETSSÄTT VID PLANERING INFÖR UTSKRIVNING, UT- SKRIVNING OCH MOTTAGANDE I HEM- MET UNDER STORHELG

BILAGA 1: FÖRSLAG PÅ ARBETSSÄTT VID PLANERING INFÖR UTSKRIVNING, UT- SKRIVNING OCH MOTTAGANDE I HEM- MET UNDER STORHELG DEN 18 SEPTEMBER 2018 BILAGA 1: FÖRSLAG PÅ ARBETSSÄTT VID PLANERING INFÖR UTSKRIVNING, UT- SKRIVNING OCH MOTTAGANDE I HEM- MET UNDER STORHELG CHECKLISTA MED VILKA ÅTGÄRDER SOM KRÄVS, SWOT-ANALYS OCH REKOMMENDATION

Läs mer

Omsorgsförvaltningen / Särskiltboende / Sjögläntan

Omsorgsförvaltningen / Särskiltboende / Sjögläntan FÖRBÄTTRINGSARBETE BPSD SJÖGLÄNTAN VINSLÖV 2015/2016 Enhetschef Sjukgymnast Arbetsterapeut Sjuksköterska Teamledare BPSD Admin Anna-Lena Eriksson Håkan Nilsson Ingrid Nilsson Agneta Levander Jakobsson

Läs mer

Bild- och funktionsmedicin

Bild- och funktionsmedicin Informerande dokument Information Sida 1 (5) Bild- och funktionsmedicin Division Länssjukvård Välkommen till Bild- och funktionsmedicin, Region Norrbotten 2018-08-09 Maria Bergkvist Annika Oja Sida 2 (5)

Läs mer

Projekt Multi7 -bättre liv för sjuka äldre

Projekt Multi7 -bättre liv för sjuka äldre Projekt Multi7 -bättre liv för sjuka äldre Samarbete mellan Umeå kommun och Västerbottens läns landsting. Bättre liv för sjuka äldre Kan vi höja kvaliteten i vård och omsorg och samtidigt göra den mer

Läs mer

Projekt Patientforum. En del av NSPH Skåne MICHELLE NILSSON, PROJEKTLEDARE LINDA MALTERIUS, PROJEKTMEDARBETARE

Projekt Patientforum. En del av NSPH Skåne MICHELLE NILSSON, PROJEKTLEDARE LINDA MALTERIUS, PROJEKTMEDARBETARE Projekt Patientforum En del av NSPH Skåne MICHELLE NILSSON, PROJEKTLEDARE LINDA MALTERIUS, PROJEKTMEDARBETARE Bakgrund Ett liknande arbetssätt används i egen regi i Stockholm, liksom det tidgare har gjorts

Läs mer

Genomförandeplan - Det goda livet för sjuka äldre i Västra Götaland 2014-2015

Genomförandeplan - Det goda livet för sjuka äldre i Västra Götaland 2014-2015 Genomförandeplan - Det goda livet för sjuka äldre i Västra Götaland 2014-2015 Vårdsamverkansgruppering Skaraborg Kontaktperson Per-Ola Hedberg, Carina Karlsson, Susanne Liden och Jeanette Andersson Avgränsning:

Läs mer

Denna patientsäkerhetsberättelse utgör en bilaga till vårdgivarens Patientsäkerhetsberättelse.

Denna patientsäkerhetsberättelse utgör en bilaga till vårdgivarens Patientsäkerhetsberättelse. Patientsäkerhetsberättelse för Falkenberg LSS1, Nytida AB År 2013 2013-12-30 Catharina Johansson Denna patientsäkerhetsberättelse utgör en bilaga till vårdgivarens Patientsäkerhetsberättelse. Mallen är

Läs mer

Samverkansforum för Närsjukvården Luleå/Boden

Samverkansforum för Närsjukvården Luleå/Boden 1(6) Protokoll Samverkansforum för Närsjukvården Luleå/Boden Tid och plats Fredag den 5:e september 2014 kl 09.00 konferenscentrum rum 1 Ulf Bergman närsjukvårdschef Per Vågström, bitr närsjukvårdschef

Läs mer

Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Utredning Göran Stiernstedt SOU 2015:20 Nuvarande betalningsansvarslag upphävs och ersätts av den nya lagen 1 januari 2018 Gemensam

Läs mer

Bedömning av egenvård, riktlinjer för region Jämtland / Härjedalen och kommunerna i Jämtlands län

Bedömning av egenvård, riktlinjer för region Jämtland / Härjedalen och kommunerna i Jämtlands län för region Jämtland / Härjedalen Version: 4 Ansvarig: 2(12) ÄNDRINGSFÖRTECKNING Version Datum Ändring Beslutat av Datum 1. 2014-12-11 2. 2015-01-12 redigering 3 2015-02-06 4 2015-03-30 Nyutgåva baserad

Läs mer

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Vad innebär den nya lagstiftningen för rättspsykiatrin?

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Vad innebär den nya lagstiftningen för rättspsykiatrin? Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Vad innebär den nya lagstiftningen för rättspsykiatrin? Överenskommelser och riktlinjer Gemensamt ansvarstagande Bättre samverkan och samordning

Läs mer

psykisk funktionsnedsättning

psykisk funktionsnedsättning PRIO psykisk ohälsa Kommunerna och Landstinget i Kalmar län 2013-10-11 SAMVERKANSÖVERENSKOMMELSE mellan Landstinget i Kalmar län och kommunerna i Kalmar län kring personer med psykisk funktionsnedsättning

Läs mer

Enkätresultat. Samverkansavtalet (tidigare hemsjukvårdsavtalet) Riktlinjerna för samarbete vid in- och utskrivning av patienter från slutenvård

Enkätresultat. Samverkansavtalet (tidigare hemsjukvårdsavtalet) Riktlinjerna för samarbete vid in- och utskrivning av patienter från slutenvård Enkätresultat (tidigare hemsjukvårds) Riktlinjerna för samarbete vid in- och av patienter från slutenvård Undersökningen utfördes från 2018-11-05 till 2018-11-30 Var arbetar du? 2018 2017 95 115 252 234

Läs mer

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso-och sjukvård

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso-och sjukvård Ny lag om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso-och sjukvård Prop.2016/17:106 Lagförslagen föreslås träda i kraft den 1 januari 2018 för den somatiska vården och 1 januari 2019 för den psykiatriska

Läs mer

Vilka ytterligare åtgärder eller andra aktiviteter behöver vi gemensamt vidta för att lyckas med uppdraget?

Vilka ytterligare åtgärder eller andra aktiviteter behöver vi gemensamt vidta för att lyckas med uppdraget? Bil 3 Vilka ytterligare åtgärder eller andra aktiviteter behöver vi gemensamt vidta för att lyckas med uppdraget? Sammanställning av app-svar från Workshop 28 september 2018 Rutiner Använda liknande rutiner

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse Silkeborg gruppbostad

Patientsäkerhetsberättelse Silkeborg gruppbostad Patientsäkerhetsberättelse Silkeborg gruppbostad Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning mars 2017 Johanna Bjurek, Enhetschef Innehållsförteckning Sammanfattning 3 Övergripande mål och strategier 4 Organisatoriskt

Läs mer

Förslag. Gemensam riktlinje om in- och utskrivningar från sluten hälso- och sjukvård

Förslag. Gemensam riktlinje om in- och utskrivningar från sluten hälso- och sjukvård Gemensam riktlinje om in- och utskrivningar från sluten sjukvård Innehållsförteckning Om riktlinjen... 2 Avvikelser... 2 In- och utskrivningsprocessen... 3 Samtycke... 3 Vårdbegäran/Remiss... 4 Inskrivningsmeddelande...

Läs mer

Region Norrbotten, Norrbotten Kommuner Luleå kommun, Haparanda kommun Luleå Blått spår... 7 Slutenvård blått spår... 7

Region Norrbotten, Norrbotten Kommuner Luleå kommun, Haparanda kommun Luleå Blått spår... 7 Slutenvård blått spår... 7 Rutin Pilot 25 april 9 juni 2017 INNEHÅLL Blått spår... 7 Slutenvård blått spår... 7 Sök patient... 7 Samtycke... 7 Inskrivningsmeddelande... 7 Underlag (vänster meny under SPU i Lifecare)... 7 ADL (vänster

Läs mer

Vårdplanering och informationsöverföring i en samlad modell. Solveig Sundh och Annika Friberg www.visamregionorebro.se

Vårdplanering och informationsöverföring i en samlad modell. Solveig Sundh och Annika Friberg www.visamregionorebro.se Vårdplanering och informationsöverföring i en samlad modell Solveig Sundh och Annika Friberg www.visamregionorebro.se En del i regeringens äldresatsning 2010-2014 Bättre liv för sjuka äldre Syfte med försöksverksamheten

Läs mer

Överenskommelsen följer ramöverenskommelsen för Regionen (se punkt 25 i Ramöverenskommelsen).

Överenskommelsen följer ramöverenskommelsen för Regionen (se punkt 25 i Ramöverenskommelsen). Bilaga 2 Lokal överenskommelse rörande samverkan kring personer under 18 år med psykisk funktionsnedsättning/psykisk sjukdom eller riskerar utveckla psykisk ohälsa. Region Skåne har tecknat ramöverenskommelse

Läs mer

Arbetsmiljöplan 2013. Socialnämnden

Arbetsmiljöplan 2013. Socialnämnden Tjänsteskrivelse 2013-02-27 SN 2013.0059 Handläggare: Annika Ljungberg, Personalavdelningen Socialnämnden Arbetsmiljöplan 2013 Sammanfattning Enligt kommunens arbetsmiljöpolicy ska varje nämnd upprätta

Läs mer

Framtidens hemsjukvård i Halland. Slutrapport till Kommunberedningen

Framtidens hemsjukvård i Halland. Slutrapport till Kommunberedningen Framtidens hemsjukvård i Halland Slutrapport till Kommunberedningen 130313 Syfte Skapa en enhetlig och för patienten optimal och sammanhållen hemsjukvård. Modellen ska skapa förutsättningar för en resurseffektiv

Läs mer

Händelseanalys. Datum: Patient avlidit i självmord. November Analysledare:

Händelseanalys. Datum: Patient avlidit i självmord. November Analysledare: Datum: 2018-07-02 Händelseanalys Patient avlidit i självmord November 2017 Analysledare: Utvecklingsenheten Skaraborgs Sjukhus Västra Götalandsregionen 1 Sammanfattning Syfte: Syftet med analysen är att

Läs mer

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Tjänsteställe/handläggare Datum Dnr Sidnr Motala kommun 2017-10-30 1 (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Minnesanteckningar från StyrgruppVäster, SVä Tid: Onsdagen den 25 oktober 2017 kl 08.30-12.00

Läs mer

Minnesanteckning lokala Närsjukvårdsgrupp Uddevalla, , Kasen, Stadshuset, Uddevalla

Minnesanteckning lokala Närsjukvårdsgrupp Uddevalla, , Kasen, Stadshuset, Uddevalla Minnesanteckning lokala Närsjukvårdsgrupp Uddevalla, 2017-12-07, Kasen, Stadshuset, Uddevalla Närvarande/ Förhindrade: Se bilaga 1. Godkännande av dagordning/ anmälan övriga frågor Dagordningen godkändes.

Läs mer

Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg

Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg Protokoll från Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg Tid och plats 27 november 2015 kl 10.00-15.00, Landstingshuset, styrelserummet Landstinget Maria Stenberg (S), ordförande Anders Öberg

Läs mer

Uppdrag nytt processråd

Uppdrag nytt processråd Uppdrag nytt processråd Processråd för Samverkan vid utskrivning från sluten Hälso-och sjukvård samt Samordnad Individuell Plan (SIP) Länsledning 180608 Anna Eriksson, Ingrid Åsberg Bakgrund Regionen och

Läs mer

Bilaga 8d Rutin - Hantering av driftstörningar under byggtid

Bilaga 8d Rutin - Hantering av driftstörningar under byggtid Sunderby sjukhus Tore Öberg 1 av 7 Bilaga 8d Rutin - Hantering av driftstörningar under byggtid Rutin gällande oförutsedda driftstörningar som är relaterade till om- och tillbyggnationerna av Sunderby

Läs mer

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård. Presentation av det gemensamma arbetet

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård. Presentation av det gemensamma arbetet Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Presentation av det gemensamma arbetet 2017 Ny lag som reglerar övergången mellan vårdgivare Den 1 januari 2018 träder en ny lag om samverkan vid

Läs mer

Effektivare administration i Region Skåne

Effektivare administration i Region Skåne 6 maj 2014 Ansvarig: Johan Cosmo johan.cosmo@skane.se Effektivare administration i Region Skåne SLUTRAPPORT 1 1 Projektarbete... sid 3 1.1 Bakgrund 1.2 Frågeställning 1.3 Metod 1.4 Projektgrupp 2 Resultat

Läs mer

Landstingets kansli 2009-09-02 VU 5/09 Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2009-09-15

Landstingets kansli 2009-09-02 VU 5/09 Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2009-09-15 1 (6) Landstingets kansli Uppdragsavdelningen, Justerat 2009-09-15 Vuxenutskottet Tid Onsdagen den 2 september 2009 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Tillsyn av vårdgivarens systematiska patientsäkerhetsarbete vid den allmänpsykiatüska slutenvården i Malmö.

Tillsyn av vårdgivarens systematiska patientsäkerhetsarbete vid den allmänpsykiatüska slutenvården i Malmö. Tg1 2013 v2.5 n W BESLUT Expedit rat lnspektionen för värd och omsorg 2015-07-30 Dnr 8.5-7644/2014-21 1(8) Avdelning syd Jill Franssohn _ii".fi'anssohi'l@ivo.sc Vårdgivarens dnr 1500855 Region 291 89 KRISTIANSTAD

Läs mer

Riktlinje för Vårdplanering inom psykiatriförvaltningen

Riktlinje för Vårdplanering inom psykiatriförvaltningen Riktlinje för Vårdplanering inom psykiatriförvaltningen Giltighet 2012-11-06 2013-11-06 Egenkontroll, uppföljning och erfarenhetsåterföring Målgrupp Samtliga vårdgivare inom psykiatriförvaltningen Ansvarig

Läs mer

Utvecklingsplan Berga

Utvecklingsplan Berga 2013-01-08 Utvecklingsplan Berga Rubrik Förbättringsområde Mål med åtgärder Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig Ledning/organisation Tydligt skrivna riktlinjer Att alla som har ett Nyanställda sjuksköterskor

Läs mer

28 Svar på skrivelse från Dag Larsson (S) om arbetet med implementering av lagen samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (prop

28 Svar på skrivelse från Dag Larsson (S) om arbetet med implementering av lagen samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (prop 28 Svar på skrivelse från Dag Larsson (S) om arbetet med implementering av lagen samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (prop 2016/17: 106) HSN 2018-0687 Hälso- och sjukvårdsnämnden

Läs mer