VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2007 FÖR VÄSTRA SAMVERKANSBEREDNINGEN

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2007 FÖR VÄSTRA SAMVERKANSBEREDNINGEN"

Transkript

1

2 Hälso- och sjukvårdsnämnden DATUM DIARIENR Göran Gustavsson HN-HOS VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2007 FÖR VÄSTRA SAMVERKANSBEREDNINGEN Inledning Västra samverkansberedningen är ett beredande organ till landstingets hälso- och sjukvårdsnämnd med uppgift att tillsammans med kommunerna utveckla samverkan när det gäller närvård, rehabilitering och folkhälsa. På uppdrag av nämnden ska beredningen ta fram förslag och bereda praktiska lösningar för närvårdsfrågorna samtidigt som man ska utvärdera ingångna överenskommelser omkring närvård. I sina beredningsuppgifter ska beredningen arbeta i nära samverkan med landstingets båda strategiska beredningar och handikapp- och habiliteringsnämnden. Nedan följer en presentation av beredningens arbete under 2007 vad gäller frågor och aktiviteter. Sammansättning Beredningen består av elva ledamöter med följande sammansättning. Karin Wahlgren (m), ordförande Sven-Eric Huss (m) Sari Thorén (fp) Arne Persson (c ) Johanna Kursu (kd) Kjell Rosén (mp) Ulrica Truedsson (s), vice ordförande Björn Blid (s) Birgitta Andersson (s) Ann-sofie Soleby-Eriksson (s) Lotta Back (v) Beredningens ordförande och vice ordförande adjungeras till hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott. Landstinget Sörmland Repslagaregatan Nyköping Fax Tel landstinget.sormland@dll.se SID 1(7)

3 Sammanträdena Under 2007 har beredningen haft sju sammanträden varav tre som halvdagsmöten och fyra som heldagsmöte. Vid tre av årets sammanträden har beredningen haft separat sammanträden med representanter för respektive Katrineholms, Flens och Vingåkers kommuner. Vid årets sista sammanträde träffade beredningen representanter för alla tre kommunerna och summerade samarbetet under Beredningen har gjort studiebesök på vårdcentralerna i Vingåker, Flen och Nävertorp. Vidare har beredningen gjort studiebesök på Katrineholms Hälsotorg och på Kullbergska sjukhuset och bland annat tittat på Psykiatriska klinikens avd 4, Barn- och ungdomsmottagningen, Paramedicinska mottagningen, Klin fys och Hudmottagningen. Vid ett särskilt möte bjöd beredningen in primärvårdscheferna i västra länsdelen tillsammans med representanter för centrala personalfunktionen för att diskutera hur man arbetar med personalrekryteringen och att diskutera bemanningsläget. Under 2007 har beredningen tillsammans med övriga två beredningar deltagit i bl.a en gemensam utbildningsdag, en utvärderingsdag tillsammans med hälso- och sjukvårdsnämnden och på två närvårdsseminarier ett om demens och ett om nutrition. Utökat uppdrag från hälso- och sjukvårdsnämnden Under året har samverkansberedningarna fått ett utökat uppdrag från hälsooch sjukvårdsnämnden som handlar om att - Rapportera från arbetet med att utveckla familjecentraler och ungdomsmottagningar. - Utveckla samverkansformerna med socialpsykiatrin - Följa utvecklingen av barns och ungdomars hälsosituation i länet. - Samverkansformer inom äldreomsorgen - Följa upp användningen av de statliga stimulansmedlen för vård och omsorg om äldre. Dessa uppdrag kommer beredningen att årligen avrapportera i samband med årsredovisningen. SID 2(7)

4 Beredningen har rapporterat till nämndens AU Beredningen har kontinuerligt rapporterat om sitt arbete på nämndens arbetsutskott. I nämndens arbetsutskott ingår både ordförande och vice ordförande från respektive beredning. På arbetsutskottets dagordning finns alltid en stående punkt där beredningens ordförande rapporterar från beredningens arbete och från beredningens senaste möte. Närvård på landsbygd Beredningen har aktivt medverkat till hanteringen av frågan om Valla närvård. I ett utlåtande till nämnden har beredningen berett och överlämnat konceptet Närvård på landsbygd för fortsatt hantering på nämnden. Läkarsituationen i Flen Med anledning av den besvärliga läkarsituationen i Flen gjorde beredningen hälso- och sjukvårdsnämnden uppmärksam på denna fråga genom ett särskilt utlåtande. Läkarsituationen i Katrineholm På motsvarande sätt har beredningen i ett särskilt utlåtande om läkarsituationen i Katrineholm till hälso- och sjukvårdsnämnden och därvid föreslaget att styrelsen ger nämnden ett utökat mandat att agera i frågan. Utlåtande om familjecentral i Flen Enligt överenskommelse med presidierna för Flens socialnämnd och barnoch utbildningsnämnd har beredningen i ett utlåtande till hälso- och sjukvårdsnämnden föreslagit nämnden att påbörja arbetet med att inrätta en familjecentral i Flen. På motsvarande sätt har presidierna i Flen föreslagit sina nämnder att fatta ett motsvarande beslut. Omlokalisering av Flens vårdcentral Beredningen har berett och diskuterat remissen från Flens kommun om omlokalisering av Flens vårdcentral och lämnat synpunkter till nämndens hantering av frågan. Varmvattenbassäng i Flens kommun På en fråga från Flens kommun har beredningen lämnat över landstingets synpunkter på frågan om varmvattenbassäng i Flen. Eftersom frågan besvarades redan under förra mandatperioden hänvisade beredningen till sitt tidigare utlåtande. SID 3(7)

5 Övriga utlåtanden Utan att formulera särskilda utlåtanden och brev har beredningen valt att även lyfta fram följande frågor till nämnden - Distriktssköterskemottagningen i Hälleforsnäs - Tandläkarmottagningen i Hälleforsnäs Beredningen har samrått med Samverkansberedningarna har påbörjat samråd För att stödja varandra men också för att bevaka länsperspektivet så har ordförandena från respektive beredning träffats vid två tillfällen under året för att utveckla samrådsformerna. Detta arbete kommer att utvecklas under Beredningen har återupptagit samrådet med de båda strategiska beredningarna och handikapp och habiliteringsnämnden Enligt reglementet ska beredningarna samråda med de båda strategiska beredningarna och handikapp- och habiliteringsnämnden inför samarbetet med kommunerna. Detta samråd inleddes under förra mandatperioden men det har varit svårt att återuppta. Ett nytt försök har inletts under hösten Inför 2008 kommer detta samråd återupptas med ett möte per termin. Vid dessa sammanträden kommer även ordförandena för den nyinrättade psykiatriberedningen delta. Beredningen har lagt grunden till kontinuerliga mötesplatser Västra samverkansberedningen, som har tre kommuner inom sitt upptagningsområde, har i och med decembersammanträdet träffat alla tre kommunerna vid separata tillfällen som avlutades med ett gemensamt möte i december. Efter beredningens två första år har beredningen fortsatt sitt arbete på inslagen väg. Vid årets sammanträden har beredningen träffat följande representanter för kommunerna. I Vingåker träffade beredningen presidiet för socialnämnden tillsammans med berörd förvaltningschef. I Flen mötte beredningen presidierna för både socialnämnden och barn- och utbildningsnämnden och berörda förvaltningschefer. I Katrineholm mötte beredningen på samma sätt presidierna för vård- och omsorgsnämnden och socialnämnden tillsammans med berörda förvaltningschefer. SID 4(7)

6 Beredningens försök med gemensamma möten har slagit väl ut. Vid årets gemensamma möte enades kommunernas representanter och beredningen om att träffas i denna konstellation två gånger per år och därvid lyft fram särskilda teman. Den här typen av temamöten blir visserligen lätt omfattande med många deltagare men är värdefulla för det fortsatta arbetet med att utveckla mötesplatserna mellan landstinget och kommunerna. Alla är med och alla får samma information och det lägger en bra grund för ett fortsatt bra samtalsklimat. Beredningen har samrått med kommunerna om Vid mötena med kommunerna har samverkansberedningen diskuterat bla dessa frågor - Formerna för en kontinuerligt återkommande mötesplats - Familjecentralerna - Ungdomsmottagningarna - Folkhälsoråd - Liv och hälsa ung enkäterna - Samarbetet mellan vårdcentralerna och kommunerna - Distriktssköterskemottagningar - Läkarbemanningen - Äldrevårdsfrågor - Boendefrågor - Palliativ vård - Psykiatri - Socialpsykiatri samarbetsformer - Beroendevården rörande barns missbruk, beroendecentrat och dubbeldiagnosprojekt och missbruksenhet - Fallpreventionsprojektet - Tandvård för äldre - Miltonprojekten - Asylfrågorna - Flyktingmottagning - Kompetensstegen - Närvårdsskolan Beredningen har genomfört Diskussion om personalrekryteringen och bemanningsläget För att informera sig och för att diskutera hur man arbetar personalrekryteringen med anledning av det ansträngda bemanningsläget bjöd beredningen in primärvårdscheferna i västra länsdelen tillsammans med SID 5(7)

7 representanter från centrala personalfunktionen till en gemensam diskussion. Summeringen av samarbetet under året Som en avslutning på beredningens arbete under 2007 och för att summera samarbetet under det gångna året bjöd beredningen in representanter för presidierna i Katrineholms, Flens och Vingåkers socialnämnder, barn- och utbildningsnämnder och Katrineholms vård- och omsorgsnämnd till ett gemensamt möte. Beredningen har avvaktat med nya medborgarmöten Enligt reglementet ska beredningen arbeta med medborgarnas delaktighet i närvårdsfrågorna. Under 2007 har beredningen avvaktat med nya medborgarmöten. Beredningen har dock deltagit i en temakväll på hälsotorget som handlade om alkohol. Enligt planerna skulle beredningen även ha deltagit på ett lokalt handikappting som Vingåkers kommun skulle arrangera under november månad. På grund av för få anmälningar ställdes detta arrangemang in. Under året har beredningen också utarbetat en folder där beredningen presenterar sig och sina frågor. Denna folder har delats ut till olika institutioner och mottagningar. Beredningen har deltagit på konferenser Beredningen eller ledamöter från beredningen har under året deltagit på följande konferenser och seminarier Närvårdsseminarium om Demens Gemensam utbildningsdag Avslutningsseminarium Milton Utvärderingsdag tillsammans med hälso- och sjukvårdsnämnden Närvårdsseminarium om nutrition Landstingsfullmäktiges utbildningsdagar m m SID 6(7)

8 Avstämning av arbetsplanen Av beredningens arbetsplan har beredningen påbörjat och genomfört - Fortsatt utveckla formerna för kontinuerliga mötesplatser med kommunerna i länsdelen. - Kontinuerligt fått information och kunskap om pågående samverkansprojekt - Gett stöd till processen att starta familjecentraler i länsdelens alla tre kommuner - Avvaktat med nya medborgarmöten. Däremot har beredningen inte hunnit med att arbeta med frågan om barns och ungdomars psykiska ohälsa. I avvaktan på att psykiatriberedningen skulle inrättas har beredningen legat lågt med att arbeta med samverkansformerna inom socialpsykiatrin. SID 7(7)

9

10

11

HANDLÄGGARE DATUM DIARIENR Göran Gustavsson HN-HOS Vårdcentralen, Flen. Göran Gustavsson, sekreterare. Sammanträdet öppnas

HANDLÄGGARE DATUM DIARIENR Göran Gustavsson HN-HOS Vårdcentralen, Flen. Göran Gustavsson, sekreterare. Sammanträdet öppnas PROTOKOLL Gemensamt sammanträde mellan Västra samverkansberedning och presidierna i Flens socialnämnd och barn- och utbildningsnämnd Datum: 2007-08-30 Plats: Ledamöter: Vårdcentralen, Flen Karin Wahlgren

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2007 FÖR PSYKIATRIBEREDNINGEN

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2007 FÖR PSYKIATRIBEREDNINGEN Hälso- och sjukvårdsnämnden BILAGA PsB 11/08 DATUM DIARIENR Göran Gustavsson 2008-02-15 HN-HOS08-021 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2007 FÖR PSYKIATRIBEREDNINGEN Inledning Psykiatriberedningen är ett beredande

Läs mer

Landstinget Sörmlands Västra samverkansberedning. Kullbergska sjukhuset, Katrineholm. Göran Gustavsson, sekreterare. Sammanträdet öppnas.

Landstinget Sörmlands Västra samverkansberedning. Kullbergska sjukhuset, Katrineholm. Göran Gustavsson, sekreterare. Sammanträdet öppnas. PROTOKOLL Landstinget Sörmlands Västra samverkansberedning Datum: 2007-04-25 Plats: Ledamöter: Sekreterare: Medverkande: Kullbergska sjukhuset, Katrineholm Karin Wahlgren (m), ordförande Sven Eric Huss

Läs mer

Åsa Folkhögskola, Sköldinge

Åsa Folkhögskola, Sköldinge Hälso- och sjukvårdsnämnden DATUM DIARIENR 2007-12-06 HN-HOS07-004 PROTOKOLL Gemensamt sammanträde mellan västra samverkansberedningen och berörda presidier i Flens, Katrineholms och Vingåkers kommuner

Läs mer

AVRAPPORTERING AV PSYKIATRIBERED- NINGENS VERKSAMHET UNDER HÖSTEN 2008

AVRAPPORTERING AV PSYKIATRIBERED- NINGENS VERKSAMHET UNDER HÖSTEN 2008 Hälso- och sjukvårdsnämnden DATUM DIARIENR Göran Gustavsson 2009-01-28 HN-HOS08-021 AVRAPPORTERING AV PSYKIATRIBERED- NINGENS VERKSAMHET UNDER HÖSTEN 2008 Förord Efter nyvalet i september och konstituering

Läs mer

LANDSTINGET SORMLAND. sammanträde med Landstingsstyrelsens Västra samverkans PROTOKOLL. 12 oktober 2010. Datum: Kullbergska sjukhuset, Katrineholm

LANDSTINGET SORMLAND. sammanträde med Landstingsstyrelsens Västra samverkans PROTOKOLL. 12 oktober 2010. Datum: Kullbergska sjukhuset, Katrineholm LS-LED10-009 sammanträde med s Västra samverkans beredning Datum: Plats: Ledamöter: Anmält förhinder: Sekreterare: Medverkande: 12 oktober 2010 Kullbergska sjukhuset, Katrineholm Kjell Rosén (MP), ordförande

Läs mer

Avrapportering av samverkansberedningarnas verksamhet och uppdrag våren 2008

Avrapportering av samverkansberedningarnas verksamhet och uppdrag våren 2008 Avrapportering av samverkansberedningarnas verksamhet och uppdrag våren 2008 Augusti 2008 Avrapportering av samverkansberedningarnas verksamhet och uppdrag under våren 2008 Innehållsförteckning Förord...2

Läs mer

LANDSTINGET SORMLAND Administrativa enheten

LANDSTINGET SORMLAND Administrativa enheten LANDSTINGET SORMLAND Administrativa enheten HANDLAGGARE Göran Gustavsson DATUM 2006-01 -1 8 DIARIENR HN-HOS06-004 PROTOKOLL Landstinget Sörmlands Västra samverkansberedning Datum: 2006-0 1-18 Plats: Ledamöter:

Läs mer

Verksamhets- berättelse 2007

Verksamhets- berättelse 2007 Verksamhets- berättelse 2007 Hälso- och sjukvårdsnämndens Utskott för privata vårdgivare Februari 2008 Verksamhetsberättelse Utskottet för privata vårdgivare Verksamhetsberättelse 2007 Utskottet för privata

Läs mer

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Datum: 1 december 2008 Plats: Ledamöter: Anmält förhinder: Sekreterare: Medverkande: Hälsoverket, Oxelösund Britta Bergström, (S)

Läs mer

Kartläggning gällande personliga ombuds samverkan i länet

Kartläggning gällande personliga ombuds samverkan i länet Kartläggning gällande personliga ombuds samverkan i länet Bakgrund Nämnden för vård, omsorg och hjälpmedel har 2014-05-23 efterfrågat en kartläggning om hur det ser ut gällande kommunernas och landstingets

Läs mer

Yvonne Norling (s) yttrar sig. Landstingsfullmäktiges beslut. Landstingsstyrelsens förslag bifalles.

Yvonne Norling (s) yttrar sig. Landstingsfullmäktiges beslut. Landstingsstyrelsens förslag bifalles. PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2005-06-07 LKD04342 38 Motionssvar Gemensam nämnd för att bedriva psykiatrisk vård mellan kommun och landsting Landstingsstyrelsens förslag enligt beslut 2005-05-17 54 (se bilagda

Läs mer

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Datum: 15 maj 2008 Plats: Ledamöter: Anmält förhinder: Sekreterare: Medverkande: Landstingskansliet, Nyköping Ingrid Nyhlén Brege

Läs mer

Reglemente för folkhälsorådet

Reglemente för folkhälsorådet Reglemente för folkhälsorådet Upprättat: 2014-05-14 Antaget av: Kommunfullmäktige Datum för antagande: 2014-06-02, 69 Giltig från: 2015-01-01 Kontaktperson: André Enarsson Utöver vad som framkommer i reglemente

Läs mer

Avrapportering av samverkansberedningarnas uppdrag för 2007 till hälso- och sjukvårdsnämnden

Avrapportering av samverkansberedningarnas uppdrag för 2007 till hälso- och sjukvårdsnämnden Avrapportering av beredningarnas uppdrag till nämnden Avrapportering av samverkansberedningarnas uppdrag för 2007 till hälso- och sjukvårdsnämnden Innehållsförteckning Inledning a 1 a 2 b c d e Rapport

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl

Sessionssalen, Hultsfred kl Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-16.00 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Per-Inge Pettersson, C Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2011-12-19 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 7 december 2011 kl. 12.30 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

Landstingsfullmäktiges beslut. Landstingsstyrelsens förslag bifölls.

Landstingsfullmäktiges beslut. Landstingsstyrelsens förslag bifölls. - PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2009-10-20 LS-LED09-167 86 Dags att utveckla vården av alkoholmissbrukare ytterligare! Motionssvar Ärendet behandlades. Landstingsfullmäktiges beslut Landstingsstyrelsens förslag

Läs mer

Landstingsstyrelsens beslut

Landstingsstyrelsens beslut Landstingsstyrelsen PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2010-08-31 LS-LED10-446 144 Avsiktsförklaring och överenskommelse mellan länets kommuner och Landstinget Sörmland om stöd till ett långsiktigt förbättringsarbete

Läs mer

Repr från Eskilstuna kommuns beredning för socialt arbete:

Repr från Eskilstuna kommuns beredning för socialt arbete: Hälso- och sjukvårdsnämnden DATUM DIARIENR Göran Gustavsson 2008-12-02 HN-HOS08-021 PROTOKOLL Sammanträde med hälso- och sjukvårdsnämndens psykiatriberedning Datum: 2008-12-02 Plats: Ledamöter: Anmält

Läs mer

Varbergsnämnden 16-26

Varbergsnämnden 16-26 Protokoll Sammanträdesdatum 2008-02-12 Varbergsnämnden 16-26 Tid: Tisdag 12 februari kl 13:30-17:20 Plats: Konferensrummet Vårdcentralen Västra Vall Ledamöterna Karl-Gunnar Svensson (kd) Inger Johansson

Läs mer

Landstingsstyrelsens beslut

Landstingsstyrelsens beslut Landstingsstyrelsen PROTOKOLL DATU DIARIENR 007-0-08 L-LED07-094 A Valärende. Val till landstingsstyrelsens 4 utskott och beredningar Landstingsstyrelsens beslut. Landstingsstyrelsens beslutar välja 5

Läs mer

Sammanträde med Norra samverkansberedningen. Håkan Ingårda (c), ordf Anders Welander (m) Sven Kerst (m) Rune Nyberg (fp) Maud Ekman (v)

Sammanträde med Norra samverkansberedningen. Håkan Ingårda (c), ordf Anders Welander (m) Sven Kerst (m) Rune Nyberg (fp) Maud Ekman (v) Hälso- och sjukvårdsnämnden DATUM DIARIENR 2007-10-09 HN-HOS07-003 PROTOKOLL Sammanträde med Norra samverkansberedningen Datum: 2007-10-09 Plats: Ledamöter: Anmält förhinder: Ej anmält förhinder: Sekreterare:

Läs mer

49/16 Yttrande över motion - "Snabbspår" för unga vuxna inom psykiatrin

49/16 Yttrande över motion - Snabbspår för unga vuxna inom psykiatrin Landstingsstyrelsens hälso- och sjukvårdsutskott PROTOKOLLSUTDRAG SID 1(2) D A T U M D I A R I E N R 2016-09-28 LS-LED16-0678-3 49/16 Yttrande över motion - "Snabbspår" för unga vuxna inom psykiatrin Diarienummer:

Läs mer

Landstingsstyrelsens beslut

Landstingsstyrelsens beslut Landstingsstyrelsen PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2010-02-23 LS-LED09-777 38 Investering i anläggning för destruktion av lustgas Landstingsstyrelsens beslut 1. Landstingsstyrelsen ger landstingsdirektören i

Läs mer

Delprojektplan. Vårdplanering med hjälp av tekniska lösningar

Delprojektplan. Vårdplanering med hjälp av tekniska lösningar P R O J E K T N A M N U T G Å V A D A T U M D I A R I E N R Delprojektplan Vårdplanering med hjälp av tekniska lösningar Syfte: Skapa möjligheten att använda tekniska lösningar som ett komplement vid vårdplaneringar

Läs mer

A. Sammanträdet öppnas. 9 Inledning. 10 Val av justerare

A. Sammanträdet öppnas. 9 Inledning. 10 Val av justerare Hälso- och sjukvårdsnämnden DATUM DIARIENR 2008-04-02 HN-HOS08-021 PROTOKOLL Sammanträde med hälso- och sjukvårdsnämndens psykiatriberedning Datum: 2008-04-02 Plats: Ledamöter: Anmält förhinder: Ej anmält

Läs mer

22/16 Yttrande över motion - "Snabbspår" för unga vuxna inom psykiatrin

22/16 Yttrande över motion - Snabbspår för unga vuxna inom psykiatrin Primärvårdsnämnden PROTOKOLLSUTDRAG SID 1(2) D A T U M D I A R I E N R 2016-09-30 PVN16-0194-2 22/16 Yttrande över motion - "Snabbspår" för unga vuxna inom psykiatrin Diarienummer: PVN16-0194 Behandlat

Läs mer

Hans Liljeberg /cf 2016-12-16 Lokal Hälso- och sjukvårdsberedning för Falun Mötesplan 2017 Sammanträde Lokal Onsdag 22 februari Kullan, plan 2 Onsdag 31 maj Kullan, plan 2 Tisdag 19 september Kullan, plan

Läs mer

HN-HOS08-003

HN-HOS08-003 Hälso- och sjukvårdsnämnden DATUM DIARIENR 2008-02-05 HN-HOS08-003 PROTOKOLL Sammanträde med Norra Samverkansberedningen 5 februari 2008 Datum: 2008-02-05 Plats: Ledamöter: Anmält förhinder: Sekreterare:

Läs mer

Samverkan mellan kommun och region så gör vi i Skaraborg!

Samverkan mellan kommun och region så gör vi i Skaraborg! Samverkan mellan kommun och region så gör vi i Skaraborg! Gunilla Druve Jansson, ordf Östra Hälso- och sjukvårdsnämnden, VGR samt ordf Omsorgsnämnden Skara kommun Skaraborg -mellan Vänern och Vättern Ett

Läs mer

Torshälla stads förvaltning

Torshälla stads förvaltning Hälso- och sjukvårdsnämnden DATUM DIARIENR 2008-04-08 HN-HOS08-003 PROTOKOLL Sammanträde med norra samverkansberedningen och presidiet för Torshälla stads nämnd den 8 april 2008 Datum: 2008-04-08 Plats:

Läs mer

Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens extra möte den 14 juni 2006

Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens extra möte den 14 juni 2006 Folkhälsovetenskapligt centrum 2006-06-21 Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens extra möte den 14 juni 2006 Närvarande Agneta Niklasson (mp) ordförande Birgitta Wessman-Thyrsson (s) Criss Hagfeldt

Läs mer

2010-03-25 Vårt dnr 09/5304 Överenskommelse mellan kommunerna och landstinget i Sörmlands län och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) om stöd till ett långsiktigt förbättringsarbete för de mest sjuka

Läs mer

56 Avrapportering från Södra samverkansberedningen av arbetet med familjecentraler och ungdomsmottagningar

56 Avrapportering från Södra samverkansberedningen av arbetet med familjecentraler och ungdomsmottagningar Hälso- och sjukvårdsnämnden PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2006-12-14 HN-HOS06-255 56 Avrapportering från Södra samverkansberedningen av arbetet med familjecentraler och ungdomsmottagningar Beslut Hälso- och

Läs mer

Reglemente för omsorgsnämnden

Reglemente för omsorgsnämnden KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING A 11 1(6) Gäller från Diarienummer 2011-08-29 2011/577 Antagen: kommunfullmäktige 2005-10-30 154 och ändrad senast 2011-08-29 72 (ersätter: KF 2011-03-28 20) Reglemente för

Läs mer

Sammanträde i Programberedningen för äldre och multisjuka. Plats Mälarsalen, Landstingshuset, Hantverkargatan 45

Sammanträde i Programberedningen för äldre och multisjuka. Plats Mälarsalen, Landstingshuset, Hantverkargatan 45 1 (8) Sammanträde i Programberedningen för äldre och multisjuka Datum Tid 14.00 16.20 Plats Mälarsalen, Landstingshuset, Hantverkargatan 45 Ledamöter (KD) Thorbjörn Larsson Ordförande (M) Caroline Wallensten

Läs mer

Sammanträde i Programberedningen för folkhälsa och psykiatri. Gästmatsalen, Restaurang 61:an, Huddinge sjukhus

Sammanträde i Programberedningen för folkhälsa och psykiatri. Gästmatsalen, Restaurang 61:an, Huddinge sjukhus 1 (6) Programberedning 3-4/2017 Sammanträde i Programberedningen för folkhälsa och psykiatri Datum Tid 13.30-16.30 Plats Gästmatsalen, Restaurang 61:an, Huddinge sjukhus Ledamöter (L) (C) (S) (S) Jessica

Läs mer

Jenny Gavelin (FP) Den 13 november kl på landstingets ledningskontor, Uppsala

Jenny Gavelin (FP) Den 13 november kl på landstingets ledningskontor, Uppsala Beredningen för barn och unga 2015-11-09 1 (13) Plats och tid Konferenscentrum i Uppsala, 2015-11-09, kl. 09.00 10.00 Beslutande Christina Lundh (S) 1:e vice ordförande (tjänstgörande ordförande) Jenny

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2008:75 1 (7) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Motion 2007:1 av Dag Larsson m fl (s) om införande av trygghetskvitto inom psykiatrin Föredragande landstingsråd: Birgitta Rydberg Ärendet

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2004:69 1 (5) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Motion 2003:54 av Birgitta Rydberg m fl (fp) om gemensamma vårdenheter inom missbrukarvården Föredragande landstingsråd: Birgitta Sevefjord

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Ledamöter Margareta Bengtsson (M) ordförande, 80-82, Inbjudna Michael Borg äldreapotekare, 83

Protokoll Sammanträdesdatum Ledamöter Margareta Bengtsson (M) ordförande, 80-82, Inbjudna Michael Borg äldreapotekare, 83 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-10-26 Laholmsnämnden 76-88 Tid: Måndag 26 oktober 2009, kl. 08:30-16:45 Plats: Sammanträdesrummet Fataburen, Landstingskontoret, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Margareta

Läs mer

Beredningen har bestått av följande elva ledamöter.

Beredningen har bestått av följande elva ledamöter. Sammansättning Beredningen har bestått av följande elva ledamöter. Kristina Fransson (m), ordförande Börje Löfgren (m) Richard Karlsson (fp) Mattias Claesson (c ) t.o.m. 08.06.11 Håkan Ingårda (c ) fr.o.m.

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden. 19 Verksamhet för personer med svårare neuropsykiatrisk problematik. Beslut

Hälso- och sjukvårdsnämnden. 19 Verksamhet för personer med svårare neuropsykiatrisk problematik. Beslut Hälso- och sjukvårdsnämnden PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2007-02-22 HN-HOS07-077 19 Verksamhet för personer med svårare neuropsykiatrisk problematik Beslut 1. Hälso- och sjukvårdsnämnden ställer sig bakom

Läs mer

Folkhälsorådet

Folkhälsorådet Folkhälsorådet 2010-11-30 1 Plats och tid Vårdcentralen Vara, klockan 9.00 11.25 ande Kjell Gustafsson (C), SN, ordförande Ulla Johansson (M), HSN Yvonne Breman (S), TSN Håkan Svensson (M), KS Marie Pehrsson

Läs mer

MISSIV MISSBRUKSFÖREBYGGANDE ARBETE I OXELÖSUND. Hälso- och sjukvård. Nämnden för Hälso- och sjukvård

MISSIV MISSBRUKSFÖREBYGGANDE ARBETE I OXELÖSUND. Hälso- och sjukvård. Nämnden för Hälso- och sjukvård Hälso- och sjukvård DATUM Hans Tanghöj 2007-05-03 DIARIENR Nämnden för Hälso- och sjukvård MISSIV MISSBRUKSFÖREBYGGANDE ARBETE I OXELÖSUND Försäljningen av alkohol liksom den alkoholrelaterade dödligheten

Läs mer

47 Förslag om genomförandeplan för Utveckling av missbruksvården i Sörmland (LF 05/55)

47 Förslag om genomförandeplan för Utveckling av missbruksvården i Sörmland (LF 05/55) Hälso- och sjukvårdsnämnden PROTOKOLL HN-HOS05-124 DATUM 2005-06-17 DIARIENR 47 Förslag om genomförandeplan för Utveckling av missbruksvården i Sörmland (LF 05/55) Beslut Hälso- och sjukvårdsnämnden ställer

Läs mer

59 Tvångsvård i öppen vård. Rapport. Hälso- och sjukvårdsnämnden; 1. godkänner psykiatriberedningens rapport

59 Tvångsvård i öppen vård. Rapport. Hälso- och sjukvårdsnämnden; 1. godkänner psykiatriberedningens rapport Hälso- och sjukvårdsnämnden FÖRSLAG DATUM DIARIENR 2010-09-02 HN-HOS10-280 59 Tvångsvård i öppen vård. Rapport Beslut Hälso- och sjukvårdsnämnden; 1. godkänner psykiatriberedningens rapport. 2. ger hälso-

Läs mer

Falkenbergsnämnden 66-74

Falkenbergsnämnden 66-74 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-11-04 Falkenbergsnämnden Falkenbergsnämnden 66-74 Tid: Onsdagen den 4 november 2009, kl 13:15-16:15 Plats: Sammanträdesrummet Biblioteket Falkenberg Ledamöter Inger Svensson

Läs mer

Tjänstemannastöd Specifika samverkansrådet för folkhälsa, social välfärd och vård

Tjänstemannastöd Specifika samverkansrådet för folkhälsa, social välfärd och vård Tjänstemannastöd Specifika samverkansrådet för folkhälsa, social välfärd och vård Projekt Region 2015 Beslut i Regionala chefsamverkansgruppen (KC/RD) 150305 Rev 160128 Tjänstemannastöd för Specifika samverkansrådet

Läs mer

95 Fastställande av skattesats för Landstingsfullmäktiges beslut. Landstingsstyrelsens förslag bifölls.

95 Fastställande av skattesats för Landstingsfullmäktiges beslut. Landstingsstyrelsens förslag bifölls. - PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2008-10-28 LS-LED08-581 95 Fastställande av skattesats för 2009 Ärendet behandlades. Landstingsfullmäktiges beslut Landstingsstyrelsens förslag bifölls. Yrkanden Jörgen Danielsson

Läs mer

Nya arbetsformer för utvecklad samverkan mellan Region Östergötland och länets kommuner för Östergötlands utveckling

Nya arbetsformer för utvecklad samverkan mellan Region Östergötland och länets kommuner för Östergötlands utveckling 1/8 Nya arbetsformer för utvecklad samverkan mellan Region Östergötland och länets kommuner för Östergötlands utveckling Bakgrund I samband med att Region Östergötland övertog det regionala utvecklingsansvaret

Läs mer

Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens möte den 12 maj 2004

Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens möte den 12 maj 2004 Birgitta Larsson 2004-06-28 Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens möte den 12 maj 2004 Närvarande Agneta Niklasson (mp) ordförande Ingrid Eriksson (kd) Britt-Marie Gustavsson (c) Karim Alnejmi

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till landstingsfullmäktige

Landstingsstyrelsens förslag till landstingsfullmäktige Landstingsstyrelsen PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2007-08-27 LS-LED07-311 108 Arvoden för förtroendevalda. Revidering. LF Landstingsstyrelsens förslag till landstingsfullmäktige 1. Landstingsfullmäktige beslutar

Läs mer

Plats och tid: Kommunhusets sammanträdesrum kl 08.30-12.00

Plats och tid: Kommunhusets sammanträdesrum kl 08.30-12.00 1 (6) Plats och tid: Kommunhusets sammanträdesrum kl 08.30-12.00 Ordinarie ledamöter Margareta Gustavsson (s), ordförande Kristina Hansson (s) ersättare för Grethel Broman (s) Christina Eriksson (fp) Ersättare

Läs mer

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 17 oktober 2007

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 17 oktober 2007 Folkhälsovetenskapligt centrum 2007-10-24 Kjerstin Strandh Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 17 oktober 2007 Närvarande Agneta Niklasson (mp) vice ordförande Alma Basic (s) Angelo

Läs mer

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 1/2005. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen arbetsutskott 2005-01-18

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 1/2005. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen arbetsutskott 2005-01-18 1 (5) Kansliavdelningen/Kristina Brundin Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen arbetsutskott 2005-01-18 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sven-Åke Gustavsson, ordf Paul Johansson (c)

Läs mer

Landstingsfullmäktiges beslut. Landstingsstyrelsens förslag bifölls.

Landstingsfullmäktiges beslut. Landstingsstyrelsens förslag bifölls. - PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2010-04-20 LS-LED09-696 48 Dags för gratis HPV vaccin även till länets pojkar! Motionssvar Ärendet behandlades. Landstingsfullmäktiges beslut Landstingsstyrelsens förslag bifölls.

Läs mer

Sammanträde i Sjukvårdsstyrelse Söder

Sammanträde i Sjukvårdsstyrelse Söder 1 (8) Sjukvårdsstyrelse Söder Sammanträde i Sjukvårdsstyrelse Söder Datum Tid 13.30 14.45 Plats Södertälje sjukhus, Styrelserummet, Hus 10, plan 3 Ledamöter (M) Gunilla Helmerson Ordförande (FP) Ninos

Läs mer

Landstingsstyrelsens beslut

Landstingsstyrelsens beslut Landstingsstyrelsen PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2007-06-18 LS-LED07-362 91 Reglementen för landstingsstyrelsens utskott och beredningar. Revidering Landstingsstyrelsens beslut 1. Landstingsstyrelsen fastställer

Läs mer

Närvårdsseminarium. Psykisk hälsa hos äldre

Närvårdsseminarium. Psykisk hälsa hos äldre Närvårdsseminarium Psykisk hälsa hos äldre Fredag den 18 oktober 2013 Dokumentation Närvårdsseminarium 131018 Inledning Britta Bergström, ordförande för den gemensamma nämnden för vård, omsorg och hjälpmedel

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 (15) Plats och tid Näringslivets Hus, tisdagen den 22 januari 2019 kl 08:00-09.05 ande Alda Danial (L) Ordförande Ann-Britt Danielsson (M) Vice ordförande Anne-Marie Wahlström (S) Jan Henningsson

Läs mer

Motionssvar - Om privat drift av sjukhuscafé

Motionssvar - Om privat drift av sjukhuscafé TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1(2) H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Sölvi Johansson 2011-09-12 LS-LED10-344-1 Ä R E N D E G Å N G Landstingsstyrelsens arbetsutskott Landstingsstyrelsen Landstingsfullmäktige

Läs mer

Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg

Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg Protokoll från Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg Tid och plats 3 september 2015 kl 10.00-14.00, Sunderby folkhögskola Landstinget Anders Öberg (S), ordförande Agneta Granström (MP)

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämndens Psykiatriberedning. Till Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämndens Psykiatriberedning. Till Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämndens Psykiatriberedning DATUM DIARIENR 2010-08-16 HN-HOS10-280 Till Hälso- och sjukvårdsnämnden Tvångsvård i psykiatrisk öppenvård i landstinget Sörmland psykiatriberedningen rapporterar

Läs mer

Jenny Gavelin (FP) Den 10 april kl på landstingets konferenscentrum. Jeannette Escanilla (V)

Jenny Gavelin (FP) Den 10 april kl på landstingets konferenscentrum. Jeannette Escanilla (V) Beredningen för barn och unga 2015-03-26 1 (15) Plats och tid Landstingets konferenscentrum, Slottsgränd 1, Uppsala, 2015-03-26, kl. 13.00 17.00 Beslutande Jeannette Escanilla (V) ordförande Christina

Läs mer

Närvård, folkhälsa och trygghet i Håbo Inriktning av närvård

Närvård, folkhälsa och trygghet i Håbo Inriktning av närvård Socialförvaltningen Hanna Elmeskog, närvårdskoordinator 0171-46 84 17 / 070-28 98 137 hanna.elmeskog@habo.se 2015-06-01 Närvård, folkhälsa och trygghet i Håbo Inriktning av närvård 2015-2016 Håbo kommun

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2011-09-05 174 (178) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, måndagen den 5 september 2011, kl 10.00-13.30 Beslutande Camilla Anglemark (S), ordf Jörgen Larsson (S) Björn Andersson (M) Övriga deltagande Karl-Erik

Läs mer

Protokoll. Beredningen för barn och unga (6)

Protokoll. Beredningen för barn och unga (6) Protokoll Beredningen för barn och unga 2017-08-29 1 (6) Plats och tid Regionens hus, 2017-08-29, kl. 09.00-16.00 ande AnnBritt Litsner (S) ordförande Monica Lundberg (L) 2:e vice ordförande Fredric de

Läs mer

Varbergsnämnden 66-78

Varbergsnämnden 66-78 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-10-13 Varbergsnämnden 66-78 Tid: Tisdag 13 oktober 2009 kl 14:00-17:30 Plats: Konferensrummet Vårdcentralen Västra Vall Närvarande: Ledamöterna Karl-Gunnar Svensson (KD)

Läs mer

Håkan Blomgren Dnr 2014/0230 LD-staben Reviderad Reviderad

Håkan Blomgren Dnr 2014/0230 LD-staben Reviderad Reviderad Håkan Blomgren 2014-03-18 Dnr 2014/0230 LD-staben Reviderad 2014-03-21 Reviderad 2014-04-02 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Politisk organisation i Landstinget Blekinge 2015-2018 Landstingsfullmäktige

Läs mer

Varbergsnämnden 23-31

Varbergsnämnden 23-31 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-04-25 Varbergsnämnden 23-31 Tid: 2007-04-25 kl 10:45-12:15 Plats: Vallersvik, Frillesås Ledamöter: Karl-Gunnar Svensson (kd) Inger Johansson (s) Kerstin Nelfelt (m) Claus

Läs mer

Landstingsstyrelsens beslut

Landstingsstyrelsens beslut Landstingsstyrelsen PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2008-05-19 LS-LED08-313 68 DU-nämndens förslag om bildande av kommunalförbund Landstingsstyrelsens beslut 1. Landstingsstyrelsen avslår den av DU-nämnden föreslagna

Läs mer

143/16 Remittering av motioner anmälda vid fullmäktige den 14 juni 2016

143/16 Remittering av motioner anmälda vid fullmäktige den 14 juni 2016 Landstingsstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG SID 1(2) D A T U M D I A R I E N R 2016-09-20 LS-LED16-1250-3 143/16 Remittering av motioner anmälda vid fullmäktige den 14 juni 2016 Diarienummer: LS-LED16-1250 Behandlat

Läs mer

PROTOKOLL 2002-10-29 LKD 01592. 70 Motionssvar. "Lägg ut sammanträdeshandlingarna på landstingets hemsida före beslut" (Lf) Bakgrund

PROTOKOLL 2002-10-29 LKD 01592. 70 Motionssvar. Lägg ut sammanträdeshandlingarna på landstingets hemsida före beslut (Lf) Bakgrund 2002-10-29 LKD 01592 70 Motionssvar. "Lägg ut sammanträdeshandlingarna på landstingets hemsida före beslut" (Lf) Bakgrund Kristina Malmnäs, Anders Bjurström, Margareta Karlén och Rickard Karlsson (fp)

Läs mer

Minnesanteckningar. Plats: Sammanträdesrum Syrenen, Eklundavägen 1 Datum: Fredagen den 4 februari 2011 Tid: Kl 8.30 10.30

Minnesanteckningar. Plats: Sammanträdesrum Syrenen, Eklundavägen 1 Datum: Fredagen den 4 februari 2011 Tid: Kl 8.30 10.30 TJÄNSTESTÄLLE, HANDLÄGGARE DATUM BETECKNING Örebro Läns Landsting, Erik Sjöberg 2012-06-03 VILMERGRUPPEN 1 ( Minnesanteckningar Plats: Sammanträdesrum Syrenen, Eklundavägen 1 Datum: Fredagen den 4 februari

Läs mer

PROTOKOLL LKD Motionssvar. "En landstingspolicy för användandet av bemanningsföretag" Bakgrund

PROTOKOLL LKD Motionssvar. En landstingspolicy för användandet av bemanningsföretag Bakgrund PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2002-10-29 LKD 01602 83 Motionssvar. "En landstingspolicy för användandet av bemanningsföretag" (Lf) Bakgrund Gustaf Wachtmeister och Benny Gezelius (m) har lämnat in en motion

Läs mer

Ordförande Kent Alriksson och vice ordförande Bo Dalesjö justerar protokollet tisdagen den 17 juni kl

Ordförande Kent Alriksson och vice ordförande Bo Dalesjö justerar protokollet tisdagen den 17 juni kl 1(5) Patientnämnden, Annika Lundgren 2014-06-04 Sammanträdestid Kl. 09.00-12.10 PAN 3/14 ande Kent Alriksson (m) Bo Dalesjö (s) Gullvi Andersson (mp) Nils-Erik Carlström (fp) Jan Lorentzson (sd) Jerker

Läs mer

ÖVERENSKOMMELSE OM SAMVERKANSRUTINER HÄLSOUNDERSÖKNING I ANSLUTNING TILL ATT BARN OCH UNGA PERSONER ÅR PLACERAS FÖR VÅRD UTANFÖR DET EGNA HEMMET

ÖVERENSKOMMELSE OM SAMVERKANSRUTINER HÄLSOUNDERSÖKNING I ANSLUTNING TILL ATT BARN OCH UNGA PERSONER ÅR PLACERAS FÖR VÅRD UTANFÖR DET EGNA HEMMET Fr ÖVERENSKOMMELSE OM SAMVERKANSRUTINER HÄLSOUNDERSÖKNING I ANSLUTNING TILL ATT BARN OCH UNGA PERSONER 18 20 ÅR PLACERAS FÖR VÅRD UTANFÖR DET EGNA HEMMET Dokumentinformation Dokumenttitel: Överenskommelse

Läs mer

Lightmottagningar för unga vuxna. Svar på skrivelse från Karin Rågsjö (v) och Jackie Nylander (v).

Lightmottagningar för unga vuxna. Svar på skrivelse från Karin Rågsjö (v) och Jackie Nylander (v). SOCIALTJÄNSTFÖRVALTNINGEN KUNDORIENTERADE VERKSAMHETER 2007-09-20 SID 1 (5) 2007-08-21 Handläggare: Anette Necander Telefon: 08-508 25 251 Till Socialtjänstnämnden Lightmottagningar för unga vuxna. Svar

Läs mer

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 28 februari 2007

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 28 februari 2007 Folkhälsovetenskapligt centrum 2007-03-05 Kjerstin Strandh Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 28 februari 2007 Närvarande Agneta Niklasson (mp) vice ordförande Alma Basic (s)

Läs mer

Politisk samverkansberedning Kommun - Landsting Vansbro MINNESANTECKNINGAR

Politisk samverkansberedning Kommun - Landsting Vansbro MINNESANTECKNINGAR Politisk samverkansberedning Kommun - Landsting Vansbro MINNESANTECKNINGAR Närvarande Dag Måndagen den 19 maj 2014 Tid Kl. 9:00-12:00 Plats Vansbrorummet, Medborgarhuset Torsten Larsson kd Kommunstyrelsen

Läs mer

REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN OLOFSTRÖMS KOMMUN 1 REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN Fastställt av kommunfullmäktige 1995-03-06, 27 Reviderat av kommunfullmäktige 1998-05-04, 27 Reviderat av kommunfullmäktige 2000-10-02, 90 Reviderat av

Läs mer

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11)

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Plats och tid Hjortviken konferens måndagen den 3 september 2007, kl. 17.20-18.40 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande Stefan

Läs mer

Landstingets ledningskontor, registrator

Landstingets ledningskontor, registrator funktionshinderfrågor 2016-10-07 1 (18) Plats och tid i Uppsala, 2016-10-07, kl. 09.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande Tarja Onegård (MP) ordf Magnus Ahlqvist (V) 1:e vise ord Inga Alm (C) 2:e vice

Läs mer

Folkhälsorådet, Vingåkers kommun 1997 2002

Folkhälsorådet, Vingåkers kommun 1997 2002 Folkhälsorådet, Vingåkers kommun 1997 2002 Inledning Folkhälsorådet har funnits i kommunen sedan 1997. Initialt har Folkhälsorådet arbetat med inventering av folkhälsoarbete, sammanställt statistik och

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsutskottet Värnamo, 48-59 Tid: 2013-05-23, kl 09:00-15:30 Samlingssalen, Vårdcentralen Bra Liv i Gislaved

Hälso- och sjukvårdsutskottet Värnamo, 48-59 Tid: 2013-05-23, kl 09:00-15:30 Samlingssalen, Vårdcentralen Bra Liv i Gislaved PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Samlingssalen, Vårdcentralen Bra Liv i Gislaved Närvarande: Beslutande: Britt Johansson (M), ordförande, 48-53 Marianne Andersson (KD), 1:e v ordf. 54-59 Michael Bucht

Läs mer

Susanne Lundberg (KD) Den 19 maj kl på landstingets ledningskontor. Jeannette Escanilla (V) Susanne Lundberg (KD)

Susanne Lundberg (KD) Den 19 maj kl på landstingets ledningskontor. Jeannette Escanilla (V) Susanne Lundberg (KD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida Beredningen för barn och unga 2015-05-07 1 (14) Plats och tid Hälsoäventyret i Uppsala, 2015-05-07, kl. 13.00 17.00 Beslutande Jeannette Escanilla (V) ordförande

Läs mer

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning PROTOKOLL DATUM 2008-09-29 DIARIENR HN-HOS08-005 Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Datum: 29 september 2008 Plats: Ledamöter: Anmält förhinder: Sekreterare: Medverkande:

Läs mer

Politisk samverkansberedning Kommun Landsting Vansbro Minnesanteckningar

Politisk samverkansberedning Kommun Landsting Vansbro Minnesanteckningar Minnesanteckningar POLSAM 2018-05-14 Politisk samverkansberedning Kommun Landsting Vansbro Minnesanteckningar Dag: Måndagen den 14 maj Tid: kl. 09.00 11.15 Plats: Vansbrorummet, Medborgarhuset Närvarande:

Läs mer

Bilaga 1: Valteknisk samverkan LKD04108 Bilaga 2: Koalitionsplattform

Bilaga 1: Valteknisk samverkan LKD04108 Bilaga 2: Koalitionsplattform DATUM DIARIENR 2004-02-23 LKD04124 15 Återkallande av uppdragen för de förtroendevalda i landstingsstyrelsen och övriga nämnder Bakgrund Sedan valet 2002 har socialdemokraterna och vänsterpartiet bedrivit

Läs mer

Landstingsfullmäktiges beslut. 1 Landstingsstyrelsens förslag bifalles.

Landstingsfullmäktiges beslut. 1 Landstingsstyrelsens förslag bifalles. PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2003-11-25 11-26 LKD 02636 78 Motion Försök med ökad samverkan mellan apotek och sjukhus Landstingsstyrelsens förslag enligt beslut 2003-11-03 114 (se bilagda handlingar) behandlas.

Läs mer

Landstingsfullmäktiges beslut. Landstingsstyrelsens förslag bifölls.

Landstingsfullmäktiges beslut. Landstingsstyrelsens förslag bifölls. - PROTOKOLL DIARIENR 2009-03-10 LS-LED09-614 13 Hälso- och sjukvård till alla - även papperslösa flyktingar. Motionssvar Ärendet behandlades. Landstingsfullmäktiges beslut Landstingsstyrelsens förslag

Läs mer

Sammanträde i Programberedningen för barn, unga och kvinnosjukvård

Sammanträde i Programberedningen för barn, unga och kvinnosjukvård Programberedning 4-2014-10-15 1 (6) Sammanträde i Programberedningen för barn, unga och kvinnosjukvård Datum 2014-10-15 Tid 14.30 16.20 Plats Roslagssalen, Landstingshuset Ledamöter (M) (KD) (M) (FP) (S)

Läs mer

KL 08.15 08.30 Sektor Omsorg

KL 08.15 08.30 Sektor Omsorg Kallelse / Inbjudan 1(6) Beslutsinstans: Kommunstyrelsen Datum och tid: Onsdagen den 27 mars 2013 klockan 8.15 Plats: Kommunkontoret, Handlingskraftig Kommunstyrelsens sammanträden är offentliga/öppna

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsutskottet Höglandet 12-24. Tid: 2012-02-23, kl 10:00-16:00

Hälso- och sjukvårdsutskottet Höglandet 12-24. Tid: 2012-02-23, kl 10:00-16:00 PROTOKOLL 1(6) Plats: Närvarande: Konferensrum i Regionens hus och Sal C landstingets kansli, Jönköping Beslutande: Helena Stålhammar (C), ordförande Kerstin Robertson (M) Bo Arencrantz (M) (ers Birgitta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2003-12-17 191 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Margaretha Schneider (m) Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp) Björn

Läs mer

Samrådsorganisation för vård- och omsorgsnämnden

Samrådsorganisation för vård- och omsorgsnämnden Vård- och omsorgsnämndens handling nr 11/2019 RIKTLINJE Sid: 1 (6) Målgrupp Gällande utgåva nr. Datum Chefer inom VOF, nämndens kontaktpolitiker 6 2019-07-01 Förvaltare Ersätter utgåva nr. Datum VC särskilt

Läs mer

Jenny Gavelin (FP) Den 23 september kl på landstingets ledningskontor, Uppsala. Jeannette Escanilla (V)

Jenny Gavelin (FP) Den 23 september kl på landstingets ledningskontor, Uppsala. Jeannette Escanilla (V) Beredningen för barn och unga 2015-09-17 1 (16) Plats och tid Konferenscentrum i Uppsala, 2015-09-17, kl. 14.00 16.00 ande Jeannette Escanilla (V) ordförande Christina Lundh (S) 1:e vice ordförande Jenny

Läs mer

Brukardialogberedningar i Region Östergötland

Brukardialogberedningar i Region Östergötland Brukardialogberedningar i Region Östergötland www.regionostergotland.se Man får vara beredd på att sätta av tid och energi ledamot i brukardialogberedning Denna broschyr vänder sig till dig som vill veta

Läs mer