Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning"

Transkript

1 Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Datum: 15 maj 2008 Plats: Ledamöter: Anmält förhinder: Sekreterare: Medverkande: Landstingskansliet, Nyköping Ingrid Nyhlén Brege (m) ordf Catrin Cedvén (fp) Magdalena Fors (kd) Leif Thor (m) Christina Södling (s) Leif Lindström (s) Caisa Sävheden Larsson (s) Mona Ström (v) Gösta Johansson (c) Kerstin Landin (mp) Inger Jonasson Sjödin (s) Lena Stengaard Inger Eklind, närvårdskoordinator Eva Rausgård, Familjecentralen Oxelösund Inga-Britt Rehn, Ulla Selstig, Åsa Sjölund, Ingrid Walletun, Alkoholrådgivningsbyrån Oxelösund Gunilla Gustafsson, Alkoholrådgivn.byrån, Oxelösund SID 1(8)

2 A Sammanträdet öppnades 26 Inledning Ordföranden hälsade välkommen och förklarade sammanträdet öppnat. 27 Val av justerare Christina Södling, vice ordförande, valdes att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll. 28 Godkännande av dagordning Utskickat förslag till dagordning godkändes. På bordet Utkast till protokoll: Presidiemöte Socialnämnden och Barn- och utbildningsnämnden i Gnesta Utkast till protokoll: Presidiemöte Äldre- och handikappnämnden i Nyköping Socialstyrelsens kartläggning av Familjecentraler Minnesanteckningar från sammanträde med SOVIS Reviderad mötesplanering B Ärenden från hälso- och sjukvårdsnämnden 52/07 Följa frågan om ombyggnad av vårdcentralen Bagaregatan och BUP 62/07 Följa utvecklingen av familjecentral i Gnesta (Hänv. C/15/5) 65/07 Nämndens uppdrag till samverkansberedningarna Kontinuerlig och årsvis rapportering från arbetet med att utveckla familjecentraler och ungdomsmottagningar Utveckla samverkansformerna med socialpsykiatrin Följa utvecklingen av barns och ungdomars hälsosituation i länet Utveckla samverkansformer inom äldrevården Följa upp användningen av de statliga stimulansmedlen för vård och omsorg om äldre 31/08 Följa utvecklingen av familjecentral på Arnö i Nyköping - 8/08 - viljeinriktning. Samverkansavtal är under framtagande. SID 2(8)

3 C Presidiemöten med kommunerna Rapport från presidiemöten med Socialnämnden och Barn- och utbildningsnämnden i Gnesta och Äldre- och handikappnämnden i Nyköping Det utökade presidiet för respektive kommunträff, informerade beredningen om de frågor som diskuterades vid gemensamma möten med de kommunala nämndpresidierna. Ett utkast till protokoll från vardera sammanträde delades ut som underlag till information och diskussion. Vid genomgång av protokollet från mötet med presidierna i Socialnämnden och Barn- och utbildningsnämnden i Gnesta blev det en fördjupning kring frågan om den palliativa vården. I diskussionen nämndes det positiva i att landstinget tar kontakt över länsgränsen i detta fall med Södertälje för samverkan kring den palliativa vården. Protokollet från presidiemötet med Äldre- och handikappnämnden i Nyköping gicks igenom och föranledde inte någon särskild fördjupning. Ordföranden avslutade rapporteringen och efter justering kommer protokollen att delges beredningen och publiceras på landstingets hemsida. D Södra samverkansberedningens ärenden och beslut 29 Föregående protokoll Några synpunkter på protokollet från beredningens sammanträde 10 april fanns inte varför det lades till handlingarna. 30 Närvårdskoordinatorn informerade Närvårdsseminarium - demens Inger Eklind rapporterade från demensseminariet som ägde rum den 9 maj på Mälarsjukhuset. 170 personer läkare och sjuksköterskor m.fl. deltog från landstinget och kommunerna. Att mycket görs framkom vid seminariet. Dokumentation från seminariet kommer att läggas ut på landstingets hemsida under adressen Sormland/Narvardsseminarier/ Nationella riktlinjer kommer i höst. SID 3(8)

4 Tvång i psykiatrisk öppenvård Inger Eklind nämnde om en välbesökt föreläsning hon varit på. Diskussion om länsgemensamma riktlinjer pågår. Utvärdering av närvårdskoordinatorerna Utvärderingen ligger utlagd på landstingets hemsida enligt ovanstående webb-adress. Uppdragsbeskrivningen har reviderats den samordnande funktionen har tagits bort. Närvårdsseminarium i höst Nyköpings kommun skulle den 17 oktober 2008 stå som arrangör för ett närvårdsseminarium kring tema psykisk hälsa hos barn och unga. En kommun- och landstingsgemensam revision pågår på temat vilket innebär att seminariet flyttas till våren Flens kommun kommer därför att ta över den 17 oktober och arrangera ett seminarium kring tema hemsjukvård. Närvårdskoordinatorerna återkommer snarast med förslag till datum för vårens seminarium kring tema psykisk hälsa för barn och unga. Palliativ vård kontakt med Södertälje Inger Eklind rapporterade från ett möte med landstinget i Södertälje som har ett väl utvecklat palliativt team bestående av läkare och sjuksköterskor. Anledningen till kontakten med Södertälje var att diskutera ett ev samarbete med Landstinget Sörmland kring patienter boende i Gnesta med behov av palliativ vård. Den geografiska närheten skulle vara gynnsam för ett samarbete över gränsen. Samarbete FoU Sörmland och Mälardalens Högskola Ett samarbete mellan FoU Äldre och Mälardalens högskola är på gång och forskningsmedel inom Vinn Vård kommer att sökas för att öka kunskaperna inom närvårdsområdet. Läkemedelsgenomgångar 471 individer i länet har fått en genomgång av sina läkemedel. Genomsnittsåldern har varit 85 år och 70 % har varit kvinnor. Genomgångarna har inneburit att 1 läkemedel i snitt har tagits bort och kostnaderna för läkemedel har minskat med kronor. Under 2008 kommer satsningar att göras på 75 åringar och uppåt i ordinärt och särskilt boende. SID 4(8)

5 Diskussion i beredningen Ett förslag lyftes att apotekare Ruth Lööf kommer till beredningen och informerar om resultatet av genomgångarna. Beredningen diskuterade hur man går vidare: Ett annat arbetssätt Frågorna hanteras i hälso- och sjukvårdsnämnden Genomgång av medicinlistan när patienten ligger på sjukhuset I sammanhanget nämnde Inger Eklind att ett försök har startats på ortopedmottagningen med stöd av stimulansmedel där läkemedelsgenomgångar görs i samband med utskrivning. Bemanning på distriktssköterskemottagningarna Inger Eklind nämnde att inför sommaren blir det svårt att bemanna distriktssköterskemottagningarna fullt ut vilket kommer att innebära reducerad verksamhet. 31 Ordföranden informerade Ordföranden presenterade en reviderad mötesplanering för året vilken delades ut vid dagens möte. 32 Rapportering Utbildningsdagar Till den 22 april hade politiker i landstinget bjudits in för att mötas i samtal Folkhälsodialog. Ordföranden och vice ordföranden rapporterade från dagen som hade varit bra och med stor aktivitet från de närvarande. Diskussionerna handlade bl.a. om hur landstinget ska utveckla samarbetet med kommunerna kring folkhälsoarbetet. FoU Äldre i Sörmland hade bjudit in politiker och landstingspersonal till ett möte kring rehabverksamhet äldres möjligheter i framtiden och utbildning för personal. Ordföranden lovade mer redovisning vid nästa sammanträde. SOVIS Minnesanteckningar från sammanträde den 29 februari delades ut. Ekonomi Ordföranden informerade om hälso- och sjukvårdsnämndens ekonomi för 2008 som i likhet med övriga samverkansberedningar är kronor. SID 5(8)

6 33 Övriga frågor Inga övriga frågor anmäldes. 34 Nästa sammanträde Beredningen sammanträder nästa gång den 16 oktober. Dessförinnan är ett antal presidiemöten inbokade med kommunerna enligt utdelad mötesplanering. 35 Sammanträdet avslutades Ordföranden avslutade dagens sammanträde med att önska alla en trevlig sommar. E Studiebesök Studiebesök på familjecentralen i Oxelösund Efter tio års önskan kunde familjecentralen i Oxelösund invigas i november Samarbetet mellan landstinget och kommunen startade 2006 och under det första året pågick arbetet med att finna lämpliga lokaler. I och med att vårdcentralen byggde om kunde lokaler frigöras som var väl lämpade för en fullvärdig familjecentral - öppen förskola, socialtjänst, barnhälsovård och mödrahälsovård. Mödravårdscentralen har bytt namn till barnmorskemottagning. På familjecentralen finns även familjerådgivning vilket är ett lyft för oxelösundsborna som slipper åka till Nyköping. Närheten har gjort att antal besök för rådgivning har ökat. Familjecentralen arrangerar aktiviteter för särskilt utsatta grupper, bl.a. mamma-barn-semester under 4-dagarsperioder, som har blivit mycket populärt. En rapportering skedde även kring ungdomsmottagningen som finns inom vårdcentralens väggar. Öppettiderna är 10 timmar per vecka. Möjlighet finns, i likhet med övriga mottagningar i länet, att boka tid på Internet. För att nå alla ungdomar görs besök i årskurs 8-9 för att uppmana eleverna att komma till mottagningen för preventivmedelsrådgivning, graviditets- och klamydiatest m.m. Läkartillgång finns två gynekologer kommer till Oxelösund någon gång per månad. SID 6(8)

7 Eva Rausgård, Ing-Britt Rehn, Ulla Selstig och Åsa Sjölund tackas för en givande information och visning av lokalerna. Studiebesök på Alkoholrådgivningsbyrån i Oxelösund För att komma tillrätta med ohälsotalet i Oxelösund, som ligger högt jämfört med andra kommuner, har kommunen i samverkan med landstinget startat en rådgivningsbyrå dit personer med missbruksproblematik kan vända sig för att få råd och stöd i sin avvänjning. Besöket är kostnadsfritt och helt anonymt. Margareta Eriksson, projektledare för projektet Hälsoverket inledde med att informera om projektet som syftar till att sänka ohälsotalet för arbetsföra kvinnor i Oxelösund. Projektet som sker i samverkan med aktörer inom rehabiliteringsområdet startar under hösten och verksamheten kommer att vara belägen vid Ramdalen. I dagsläget pågår rekrytering av en rehab-coach till projektet som är 2-årigt. Gunilla Gustafsson från kommunen och Ingrid Walletun från landstinget berättade om rådgivningsbyrån historik och om hur verksamheten fungerar idag. Verksamheten startade vid årsskiftet och under de första fyra månaderna hade 70 personer med missbruksproblem besökt byrån. Antalet besök har varit 200. För att få komma till byrån ska personen vara nykter och besöket sker på eget initiativ. Målgruppen som är 18 år och uppåt erbjuds motiverande samtal utifrån KBT-modellen (kognitiv beteendeterapi). Som ett komplement till rådgivningsbyråns verksamhet har kommunen gjort en särskild satsning för kvinnor som har missbruksproblem. Kvinnoprogrammet som ligger i angränsande lokaler har visat sig vara en betydelsefull mötesplats för dessa kvinnor. Barn och tonåringar kan också få stöd när det krisar i familjen. En särskild enhet Barn- och tonårsbyrån finns också lokalmässigt i anslutning till Rådgivningsbyrån och Kvinnoprogrammet. Barnen fångas upp via familjecentralen, skolan eller ute på fältet. Hit kan barnen komma anonymt och under sekretess. Besöket är kostnadsfritt och kan ske antingen i enskilda samtal eller i grupp. Ordföranden avslutade studiebesöket med att tacka de medverkande för en mycket givande information. SID 7(8)

8

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Datum: 1 december 2008 Plats: Ledamöter: Anmält förhinder: Sekreterare: Medverkande: Hälsoverket, Oxelösund Britta Bergström, (S)

Läs mer

LANDSTINGET SORMLAND. sammanträde med Landstingsstyrelsens Västra samverkans PROTOKOLL. 12 oktober 2010. Datum: Kullbergska sjukhuset, Katrineholm

LANDSTINGET SORMLAND. sammanträde med Landstingsstyrelsens Västra samverkans PROTOKOLL. 12 oktober 2010. Datum: Kullbergska sjukhuset, Katrineholm LS-LED10-009 sammanträde med s Västra samverkans beredning Datum: Plats: Ledamöter: Anmält förhinder: Sekreterare: Medverkande: 12 oktober 2010 Kullbergska sjukhuset, Katrineholm Kjell Rosén (MP), ordförande

Läs mer

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning PROTOKOLL DATUM 2008-09-29 DIARIENR HN-HOS08-005 Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Datum: 29 september 2008 Plats: Ledamöter: Anmält förhinder: Sekreterare: Medverkande:

Läs mer

Datum: 11 oktober Häradsgården Vagnhärad

Datum: 11 oktober Häradsgården Vagnhärad PROTOKOLL Sammanträde med Vård- och omsorgsnämnden och Individ- och familjeutskottet i Trosa kommun samt landstingets Södra samverksansberedning Datum: 11 oktober 2007 Plats: Ledamöter: Anmält förhinder:

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2007 FÖR PSYKIATRIBEREDNINGEN

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2007 FÖR PSYKIATRIBEREDNINGEN Hälso- och sjukvårdsnämnden BILAGA PsB 11/08 DATUM DIARIENR Göran Gustavsson 2008-02-15 HN-HOS08-021 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2007 FÖR PSYKIATRIBEREDNINGEN Inledning Psykiatriberedningen är ett beredande

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2007 FÖR VÄSTRA SAMVERKANSBEREDNINGEN

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2007 FÖR VÄSTRA SAMVERKANSBEREDNINGEN Hälso- och sjukvårdsnämnden DATUM DIARIENR Göran Gustavsson 2008-01-11 HN-HOS08-004 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2007 FÖR VÄSTRA SAMVERKANSBEREDNINGEN Inledning Västra samverkansberedningen är ett beredande

Läs mer

HANDLÄGGARE DATUM DIARIENR Göran Gustavsson HN-HOS Vårdcentralen, Flen. Göran Gustavsson, sekreterare. Sammanträdet öppnas

HANDLÄGGARE DATUM DIARIENR Göran Gustavsson HN-HOS Vårdcentralen, Flen. Göran Gustavsson, sekreterare. Sammanträdet öppnas PROTOKOLL Gemensamt sammanträde mellan Västra samverkansberedning och presidierna i Flens socialnämnd och barn- och utbildningsnämnd Datum: 2007-08-30 Plats: Ledamöter: Vårdcentralen, Flen Karin Wahlgren

Läs mer

Landstinget Sörmlands Västra samverkansberedning. Kullbergska sjukhuset, Katrineholm. Göran Gustavsson, sekreterare. Sammanträdet öppnas.

Landstinget Sörmlands Västra samverkansberedning. Kullbergska sjukhuset, Katrineholm. Göran Gustavsson, sekreterare. Sammanträdet öppnas. PROTOKOLL Landstinget Sörmlands Västra samverkansberedning Datum: 2007-04-25 Plats: Ledamöter: Sekreterare: Medverkande: Kullbergska sjukhuset, Katrineholm Karin Wahlgren (m), ordförande Sven Eric Huss

Läs mer

Verksamhets- berättelse 2007

Verksamhets- berättelse 2007 Verksamhets- berättelse 2007 Hälso- och sjukvårdsnämndens Utskott för privata vårdgivare Februari 2008 Verksamhetsberättelse Utskottet för privata vårdgivare Verksamhetsberättelse 2007 Utskottet för privata

Läs mer

Avrapportering av samverkansberedningarnas uppdrag för 2007 till hälso- och sjukvårdsnämnden

Avrapportering av samverkansberedningarnas uppdrag för 2007 till hälso- och sjukvårdsnämnden Avrapportering av beredningarnas uppdrag till nämnden Avrapportering av samverkansberedningarnas uppdrag för 2007 till hälso- och sjukvårdsnämnden Innehållsförteckning Inledning a 1 a 2 b c d e Rapport

Läs mer

Plevnagården, Malmköping

Plevnagården, Malmköping Gösta Lööf, 016-10 45 81, acj PROTOKOLL Protokoll från sammanträde med läkemedelskommittén Datum: 2010-05-18 Tid: Kl. 13.00-16.00 Plats: Närvarande: Plevnagården, Malmköping Anders Stjerna Ruth Lööf Marie

Läs mer

Politisk samverkansberedning

Politisk samverkansberedning Protokoll Politisk samverkansberedning Tid och plats Torsdag den 5 september 2013 kl 09.30-16.00, Sunderby folkhögskola, Västergård Landstinget Kent Ögren (S), ordf Britt Westerlund (S) Monica Carlsson

Läs mer

Åsa Folkhögskola, Sköldinge

Åsa Folkhögskola, Sköldinge Hälso- och sjukvårdsnämnden DATUM DIARIENR 2007-12-06 HN-HOS07-004 PROTOKOLL Gemensamt sammanträde mellan västra samverkansberedningen och berörda presidier i Flens, Katrineholms och Vingåkers kommuner

Läs mer

Hans Liljeberg /cf 2016-12-16 Lokal Hälso- och sjukvårdsberedning för Falun Mötesplan 2017 Sammanträde Lokal Onsdag 22 februari Kullan, plan 2 Onsdag 31 maj Kullan, plan 2 Tisdag 19 september Kullan, plan

Läs mer

AVRAPPORTERING AV PSYKIATRIBERED- NINGENS VERKSAMHET UNDER HÖSTEN 2008

AVRAPPORTERING AV PSYKIATRIBERED- NINGENS VERKSAMHET UNDER HÖSTEN 2008 Hälso- och sjukvårdsnämnden DATUM DIARIENR Göran Gustavsson 2009-01-28 HN-HOS08-021 AVRAPPORTERING AV PSYKIATRIBERED- NINGENS VERKSAMHET UNDER HÖSTEN 2008 Förord Efter nyvalet i september och konstituering

Läs mer

Avrapportering av samverkansberedningarnas verksamhet och uppdrag våren 2008

Avrapportering av samverkansberedningarnas verksamhet och uppdrag våren 2008 Avrapportering av samverkansberedningarnas verksamhet och uppdrag våren 2008 Augusti 2008 Avrapportering av samverkansberedningarnas verksamhet och uppdrag under våren 2008 Innehållsförteckning Förord...2

Läs mer

Politisk samverkansberedning

Politisk samverkansberedning Protokoll Politisk samverkansberedning Tid och plats Fredag den 13 december 2013 kl 10.00-14.00 i Landstingshuset, rum 3 Landstinget Kent Ögren (S), ordf Britt Westerlund (S) Dan Ankarholm (NS) Närvarande

Läs mer

Kommunala Diarienummer: Datum: Pensionärsrådet Sov Protokoll

Kommunala Diarienummer: Datum: Pensionärsrådet Sov Protokoll Tid Måndag den 7 mars 2016 kl. 13.30-16.30 Plats Närvarande Ledamöter Kupolen, Rådhuset Marie Brorson, ordförande (S) Åsa Johansson, (FP) Johanna Reimfelt, (M) Anita Forsström, PRO Karin Sahli, PRO Britta

Läs mer

Anteckningar vid Närsjukvårdsgrupp

Anteckningar vid Närsjukvårdsgrupp Anteckningar vid Närsjukvårdsgrupp Fredagen den 18 mars 2016, kl. 09.00-15.00 Närhälsan Lysekils vårdcentral: Kallade: Vård och omsorg samt psykiatri 9-13 Barn och Unga samt missbruk 11-15 Elin Hansson

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2011-12-19 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 7 december 2011 kl. 12.30 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

Politisk samverkansberedning Kommun Region Vansbro Minnesanteckningar

Politisk samverkansberedning Kommun Region Vansbro Minnesanteckningar Minnesanteckningar POLSAM 2019-05-23 Politisk samverkansberedning Kommun Region Vansbro Minnesanteckningar Dag: Torsdagen den 23 maj Tid: kl. 09.00 11.00 Plats: Äppelborummet, Medborgarhuset Närvarande:

Läs mer

Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg

Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg Protokoll från Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg Tid och plats 3 september 2015 kl 10.00-14.00, Sunderby folkhögskola Landstinget Anders Öberg (S), ordförande Agneta Granström (MP)

Läs mer

Politisk samverkansberedning

Politisk samverkansberedning Protokoll Politisk samverkansberedning Tid och plats 5 februari 2015 kl 10.00-16.00, Sunderby folkhögskola Landstinget Maria Stenberg, ordf 5-15 Agneta Granström (MP) ande Socialberedningen Helena Öhlund

Läs mer

Tid Tisdagen den 18 maj 2010 kl Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö. Margareta Samuelsson

Tid Tisdagen den 18 maj 2010 kl Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö. Margareta Samuelsson 1 (6) Landstingets kansli Uppdragsavdelningen, Justerat 2010-05-28 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 18 maj 2010 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Varbergsnämnden 16-26

Varbergsnämnden 16-26 Protokoll Sammanträdesdatum 2008-02-12 Varbergsnämnden 16-26 Tid: Tisdag 12 februari kl 13:30-17:20 Plats: Konferensrummet Vårdcentralen Västra Vall Ledamöterna Karl-Gunnar Svensson (kd) Inger Johansson

Läs mer

Politisk samverkansberedning Kommun Landsting Vansbro Minnesanteckningar

Politisk samverkansberedning Kommun Landsting Vansbro Minnesanteckningar Minnesanteckningar POLSAM 2018-05-14 Politisk samverkansberedning Kommun Landsting Vansbro Minnesanteckningar Dag: Måndagen den 14 maj Tid: kl. 09.00 11.15 Plats: Vansbrorummet, Medborgarhuset Närvarande:

Läs mer

Jenny Gavelin (FP) Den 23 september kl på landstingets ledningskontor, Uppsala. Jeannette Escanilla (V)

Jenny Gavelin (FP) Den 23 september kl på landstingets ledningskontor, Uppsala. Jeannette Escanilla (V) Beredningen för barn och unga 2015-09-17 1 (16) Plats och tid Konferenscentrum i Uppsala, 2015-09-17, kl. 14.00 16.00 ande Jeannette Escanilla (V) ordförande Christina Lundh (S) 1:e vice ordförande Jenny

Läs mer

Sammanträde med Nämnden för samverkan kring socialtjänst och vård

Sammanträde med Nämnden för samverkan kring socialtjänst och vård Sammanträde med Nämnden för samverkan kring socialtjänst och Datum: 2016-10-21 kl. 09:00-15:00 Plats: Ledamöter: Åbrogården, Vingåker Landstinget Jacob Sandgren (S) ordförande Lena Zeller (S) Inga-Lill

Läs mer

Tid Tisdagen den 23 mars 2010 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö. Margareta Samuelsson

Tid Tisdagen den 23 mars 2010 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö. Margareta Samuelsson 1 (5) Landstingets kansli Uppdragsavdelningen, Justerat 2010-04-06 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 23 mars 2010 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (7) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2013-05-07 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 24 april 2013, kl. 9.00 11.30 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande

Läs mer

Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd

Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd 1 (5) Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Juridik och upphandling LSF Kansli Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd Datum Torsdagen den 16 januari 2014 Tid 13.00-15.00 Plats Landstingshuset, Hantverkargatan

Läs mer

Landstingsstyrelsens beslut

Landstingsstyrelsens beslut Landstingsstyrelsen PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2010-02-23 LS-LED09-777 38 Investering i anläggning för destruktion av lustgas Landstingsstyrelsens beslut 1. Landstingsstyrelsen ger landstingsdirektören i

Läs mer

Protokoll Patient- och förtroendenämnden Birgit Jacobsson 2003-10-08 Sekreterare. Sammanträdesrummet Sessionssalen, Landstingshuset, Linköping

Protokoll Patient- och förtroendenämnden Birgit Jacobsson 2003-10-08 Sekreterare. Sammanträdesrummet Sessionssalen, Landstingshuset, Linköping Sammanträdesplats Sammanträdesrummet Sessionssalen, Landstingshuset, Linköping Ledamöter Margareta Isacsson (s) ordförande Inger Persson (m) vice ordförande Britt-Marie Asp (s) Jan-Erik Johansson (s) Solveig

Läs mer

Halmstadsnämnden 10-18

Halmstadsnämnden 10-18 Protokoll Sammanträdesdatum 2008-02-20 Halmstadsnämnden 10-18 Tid: Onsdagen den 20:e februari 2008, kl. 10:00-15:55 Plats: Borgsalen, Landstingskontoret, Södra vägen, Halmstad Ledamöter Christina Nillius

Läs mer

Sammanträde med Nämnden för samverkan kring socialtjänst och vård

Sammanträde med Nämnden för samverkan kring socialtjänst och vård Sammanträde med Nämnden för samverkan kring socialtjänst och Datum: 2016-09-09 kl. 09:00-12:00 Plats: Mariebergsgården, Nyköping Ledamöter: Landstinget Jacob Sandgren (S) ordförande Camilla Holmgren (S)

Läs mer

Protokoll D.nr DU-KAN07-001

Protokoll D.nr DU-KAN07-001 D.nr DU-KAN07-001 Protokoll från sammanträde med Gemensam nämnd för delar av länssjukvård och service inom Landstinget Sörmland och Landstinget Västmanland, DUnämnden Datum: 2007-05-25 Tid: kl 09.00-12.00

Läs mer

Sammanträde i Programberedningen för äldre och multisjuka. KommSyn Stockholm, Telefonvägen 30, Stockholm

Sammanträde i Programberedningen för äldre och multisjuka. KommSyn Stockholm, Telefonvägen 30, Stockholm 1 (6) Sammanträde i Programberedningen för äldre och multisjuka Datum Tid Studiebesök kl. 10.00 11.00 Sammanträde kl. 11.00-12.00 Plats KommSyn Stockholm, Telefonvägen 30, Stockholm Ledamöter (KD) Stig

Läs mer

Olle Reichenberg (M)

Olle Reichenberg (M) 1 (5) Sammanträde i programberedningen för vårdval Datum Torsdagen den 14 juni Tid 14.00 15:15 Plats Närakut Rosenlund, Tideliusgatan 12 Ledamöter (M) (C) Olle Reichenberg Madeleine Sjöhage Ordförande

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden (13) Sören Carlsson (s) Ingrid Karlsson Hans Nilsson Klas-Gunnar Appel Lars-Åke Lindman

Vård- och Omsorgsnämnden (13) Sören Carlsson (s) Ingrid Karlsson Hans Nilsson Klas-Gunnar Appel Lars-Åke Lindman Vård- och Omsorgsnämnden 2004-06-24 1 (13) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 08.15 10.15 Beslutande Sören Carlsson (s) Ingrid Karlsson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lars-Åke Lindman (s)

Läs mer

Jenny Gavelin (FP) Den 2 september kl på konferenscentrum, Uppsala. Jeannette Escanilla (V)

Jenny Gavelin (FP) Den 2 september kl på konferenscentrum, Uppsala. Jeannette Escanilla (V) Beredningen för barn och unga 2015-08-24 1 (14) Plats och tid Konferenscentrum i Uppsala, 2015-08-24, kl. 14.00 16.00 Beslutande Jeannette Escanilla (V) ordförande Christina Lundh (S) 1:e vice ordförande

Läs mer

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 28 februari 2007

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 28 februari 2007 Folkhälsovetenskapligt centrum 2007-03-05 Kjerstin Strandh Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 28 februari 2007 Närvarande Agneta Niklasson (mp) vice ordförande Alma Basic (s)

Läs mer

Voteringen utfaller med 35 ja-röster:

Voteringen utfaller med 35 ja-röster: PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2004-03-02 LKD 04126 7 Ändring i reglemente avseende hälso- och sjukvårdsnämndernas lokala utskott Landstingsstyrelsens förslag enligt beslut 2004-02-23 18 (se bilagda handlingar)

Läs mer

Den 20 maj kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för äldre och funktionsnedsatta. Landstingets ledningskontor, registrator

Den 20 maj kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för äldre och funktionsnedsatta. Landstingets ledningskontor, registrator Beredningen för äldre och funktionsnedsatta 2015-05-05 1 (17) Plats och tid Hälsa och habiliterings ledningskontor, Uppsala, 2014-05-05, kl. 09.00-12.00 Beslutande Malena Ranch (MP) ordförande Magnus Ahlqvist

Läs mer

Sammanträde med Landstingets råd för funktionshindersfrågor

Sammanträde med Landstingets råd för funktionshindersfrågor Sammanträde med Landstingets råd för funktionshindersfrågor Datum: 2014-06-11 Tid: 09:00-12:00 Plats: Ledamöter: Landstingskansliet, Nyköping Jan Olof Blomster (FP) ordförande Hans Andersson (M) 1:a vice

Läs mer

PROTOKOLL LKD Motionssvar. "En landstingspolicy för användandet av bemanningsföretag" Bakgrund

PROTOKOLL LKD Motionssvar. En landstingspolicy för användandet av bemanningsföretag Bakgrund PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2002-10-29 LKD 01602 83 Motionssvar. "En landstingspolicy för användandet av bemanningsföretag" (Lf) Bakgrund Gustaf Wachtmeister och Benny Gezelius (m) har lämnat in en motion

Läs mer

Reglemente för gemensam nämnd för samverkan kring socialtjänst och vård

Reglemente för gemensam nämnd för samverkan kring socialtjänst och vård KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 2015:3 Reglemente för gemensam nämnd för samverkan kring socialtjänst och vård Antagen av kommunfullmäktige 2014-12-11 133 1 REGLEMENTE FÖR NÄMNDEN FÖR SAMVERKAN KRING SOCIALTJÄNST

Läs mer

Samverkansberedningen (SvB) Kommun och Landsting

Samverkansberedningen (SvB) Kommun och Landsting och Samverkansberedningen (SvB) Kommun och Landsting 29 Justering av protokoll... 2 30 Delgivning av protokoll... 3 31 Presentation av ny förvaltningschef socialförvaltningen... 4 32 Samarbete mellan individ-

Läs mer

Hantverkargatan 45, Landstingshuset. Ledamöter: Eva Lannerö (KD) Ordförande

Hantverkargatan 45, Landstingshuset. Ledamöter: Eva Lannerö (KD) Ordförande 2015-02-03 1 (6) Sammanträde med Patientnämnden Dag: 2015-02-03 Tid: 14.30 16.30 Plats: Hantverkargatan 45, Landstingshuset Ledamöter: Eva Lannerö (KD) Ordförande Eleonor Eriksson (S) Vice ordf Pia Helleday

Läs mer

Uppföljning palliativ vård

Uppföljning palliativ vård Revisionsrapport* Uppföljning palliativ vård Eskilstuna kommun Februari 2008 Kerstin Svensson, certifierad kommunal revisor *connectedthinking Innehållsförteckning 1 Uppdraget...3 1.1 Bakgrund...3 1.2

Läs mer

Nämnden för Folkhälsa och sjukvård 76-87

Nämnden för Folkhälsa och sjukvård 76-87 PROTOKOLL 1(8) Diarienummer Plats: Närvarande: Sal A, Regionens hus ande: Maria Frisk (KD), ordförande Emelie Walfridsson (C) (ers Helena Stålhammar (C)) Marcus Eskdahl (S) Britt Johansson (M) (ers Maritha

Läs mer

Sammanträde i programberedningen för vårdval

Sammanträde i programberedningen för vårdval 1 (5) Programberedning 7 Vårdval Sammanträde i programberedningen för vårdval Datum Torsdagen den 16 juni Tid 14:00 16.15 Plats Mälarsalen, Landstingshuset Ledamöter Olle Reichenberg Ordförande (C) (S)

Läs mer

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 17 oktober 2007

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 17 oktober 2007 Folkhälsovetenskapligt centrum 2007-10-24 Kjerstin Strandh Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 17 oktober 2007 Närvarande Agneta Niklasson (mp) vice ordförande Alma Basic (s) Angelo

Läs mer

Falkenbergsnämnden 66-74

Falkenbergsnämnden 66-74 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-11-04 Falkenbergsnämnden Falkenbergsnämnden 66-74 Tid: Onsdagen den 4 november 2009, kl 13:15-16:15 Plats: Sammanträdesrummet Biblioteket Falkenberg Ledamöter Inger Svensson

Läs mer

Politisk samverkansberedning

Politisk samverkansberedning Protokoll Politisk samverkansberedning Tid och plats 9 maj 2019 klockan 10.00 13.50 Regionhuset, Styrelserummet Närvarande Region Norrbotten: Kenneth Backgård (SJVP), ordf. Erika Sjöö (SJVP) Linda Frohm

Läs mer

Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd

Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd 1 (5) Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Juridik och upphandling LSF Kansli Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd Datum Torsdagen den 5 december 2013 Tid 13.00-14.45 Plats Landstingshuset, Hantverkargatan

Läs mer

Sammanträdesrummet, Socialförvaltningen, Lenhovda. Torsdagen den 10 december 2009, kl. 13.00 17.15.

Sammanträdesrummet, Socialförvaltningen, Lenhovda. Torsdagen den 10 december 2009, kl. 13.00 17.15. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (20) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrummet, Socialförvaltningen, Lenhovda. Torsdagen den 10 december 2009, kl. 13.00 17.15. Thomas Lindberg (c) ordförande Ingrid Hugosson

Läs mer

PROTOKOLL. Datum: 2007-08-22. Hotell Winn, Umeå den 22 augusti 2007 kl 13.00-16.50

PROTOKOLL. Datum: 2007-08-22. Hotell Winn, Umeå den 22 augusti 2007 kl 13.00-16.50 Tid och plats för sammanträdet Beslutande Hotell Winn, Umeå den 22 augusti 2007 kl 13.00-16.50 Ann-Marie Johansson Anna Gundersson Annelie Bengtsson Siw Lundkvist Alf Lundin Stefan Wikén Yngve Hamberg

Läs mer

ON PROTOKOLL

ON PROTOKOLL ON PROTOKOLL 1(16) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-12.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsutskottet Värnamo, 48-59 Tid: 2013-05-23, kl 09:00-15:30 Samlingssalen, Vårdcentralen Bra Liv i Gislaved

Hälso- och sjukvårdsutskottet Värnamo, 48-59 Tid: 2013-05-23, kl 09:00-15:30 Samlingssalen, Vårdcentralen Bra Liv i Gislaved PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Samlingssalen, Vårdcentralen Bra Liv i Gislaved Närvarande: Beslutande: Britt Johansson (M), ordförande, 48-53 Marianne Andersson (KD), 1:e v ordf. 54-59 Michael Bucht

Läs mer

Sammanträde i sjukvårdsstyrelse söder

Sammanträde i sjukvårdsstyrelse söder 1 (5) Sjukvårdsstyrelse Söder Sammanträde i sjukvårdsstyrelse söder Datum Tid 14.00 15.40 Plats Mångkulturellt centrum, Fittja Ledamöter (M) Gunilla Helmerson Ordförande (L) Jessica Ericsson 1:e vice ordförande

Läs mer

MISSIV OXELÖSUNDSPROJEKTET LA5

MISSIV OXELÖSUNDSPROJEKTET LA5 Hälso- och sjukvård DATUM DIARIENR 2007-08-27 HN-HOS07-281 Nämnden för Hälso- och sjukvård MISSIV OXELÖSUNDSPROJEKTET LA5 I Oxelösund är ohälsotalet betydligt högre än i resten av länet. Fler kvinnor än

Läs mer

18 Yttrande över motion 2017:45 av Jens Sjöström (S) och Petra Larsson (S) om öppna familjecentraler HSN

18 Yttrande över motion 2017:45 av Jens Sjöström (S) och Petra Larsson (S) om öppna familjecentraler HSN 18 Yttrande över motion 2017:45 av Jens Sjöström (S) och Petra Larsson (S) om öppna familjecentraler HSN 2017-1816 Hälso- och sjukvårdsnämnden TJÄNSTEUTLÅTANDE HSN 2017-1816 Hälso- och sjukvårdsförvaltningen

Läs mer

Politisk samverkansberedning Kommun - Landsting Vansbro MINNESANTECKNINGAR

Politisk samverkansberedning Kommun - Landsting Vansbro MINNESANTECKNINGAR Politisk samverkansberedning Kommun - Landsting Vansbro MINNESANTECKNINGAR Dag Måndagen den 14 mars 2016 Tid Kl. 9:00-12:00 Plats Vansbrorummet, Medborgarhuset Närvarande Torsten Larsson kd Kommunstyrelsen

Läs mer

Arbetsutskott Styrgrupp närvård

Arbetsutskott Styrgrupp närvård P 1-21 Arbetsutskott Styrgrupp närvård Tid:, 08:30-12:00 Plats: Hälso- och sjukvårdskansliet, Borås Närvarande: Ullabritt Martinson Hans Holmberg Nils-Gunnar Främberg Anna Grill Eva Claesson Vice ordförande

Läs mer

Sammanträde i sjukvårdsstyrelse söder

Sammanträde i sjukvårdsstyrelse söder 1 (6) Sjukvårdsstyrelse Söder Sammanträde i sjukvårdsstyrelse söder Datum Tid 13.30 15.45 Plats Roslagssalen, Landstingshuset Ledamöter (M) Gunilla Helmerson Ordförande (FP) Jessica Ericsson 1:e vice ordförande

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 36-44

Länspensionärsrådet (LPR) 36-44 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Huskvarna Vårdcentrum Närvarande: Jimmy Henriksson, FP, ordf Britt Johansson, M Lena Persson, S Elisabeth Lindberg, SPF Birgitta Sigfridsson, SPF Marie-Louise Stålbark,

Läs mer

Närvårdsseminarium. Psykisk hälsa hos äldre

Närvårdsseminarium. Psykisk hälsa hos äldre Närvårdsseminarium Psykisk hälsa hos äldre Fredag den 18 oktober 2013 Dokumentation Närvårdsseminarium 131018 Inledning Britta Bergström, ordförande för den gemensamma nämnden för vård, omsorg och hjälpmedel

Läs mer

Socialförvaltningens kontor, Stadshuset

Socialförvaltningens kontor, Stadshuset 2011-11-01 1 Beslutande organ Plats och tid Vänersalen, kl. 13:00-16:10 Beslutande Marianne Kjellquist (S) ordförande Emelie Olsson (V) 1: e vice ordförande Björn Fagerlund (M) 2: e vice ordförande Leif

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum 2011-03-14. Inbjudna Kerstin Larsson Strokeföreningen i Hallands län, 31 Barbro Thorin Strokeföreningen i Hallands län, 31

Protokoll Sammanträdesdatum 2011-03-14. Inbjudna Kerstin Larsson Strokeföreningen i Hallands län, 31 Barbro Thorin Strokeföreningen i Hallands län, 31 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-03-14 Laholmsnämnden 25 33 Tid: Måndag 14 mars 2011, kl. 13:00 16:30 Plats: Sammanträdesrummet Svanen, stadshuset, Humlegången 6, Laholm Ledamöter Margareta Bengtsson (M)

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Ledamöter Margareta Bengtsson (M) ordförande, 80-82, Inbjudna Michael Borg äldreapotekare, 83

Protokoll Sammanträdesdatum Ledamöter Margareta Bengtsson (M) ordförande, 80-82, Inbjudna Michael Borg äldreapotekare, 83 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-10-26 Laholmsnämnden 76-88 Tid: Måndag 26 oktober 2009, kl. 08:30-16:45 Plats: Sammanträdesrummet Fataburen, Landstingskontoret, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Margareta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) 1 (5) Plats och tid Lilla Sessionssalen, landstingshuset Frösön, kl 09.00-17.30 Beslutande Ann-Marie Johansson (s) Anna Gundersson (s) Annelie Bengtsson (m) Björn Karlsson (s) Alf Lundin (v) Stefan Wikén

Läs mer

Sammanträde i sjukvårdsstyrelse norr

Sammanträde i sjukvårdsstyrelse norr 1 (7) Sammanträde i sjukvårdsstyrelse norr Datum Tid Plats Torsdagen den 9 mars 2017 14.00 15:20 Skärgårdssalen, Landstingshuset Ledamöter (L) (KD) Hans Andersson Lotta Lindblad-Söderman Christina Enocson-Mårtensson

Läs mer

56 Avrapportering från Södra samverkansberedningen av arbetet med familjecentraler och ungdomsmottagningar

56 Avrapportering från Södra samverkansberedningen av arbetet med familjecentraler och ungdomsmottagningar Hälso- och sjukvårdsnämnden PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2006-12-14 HN-HOS06-255 56 Avrapportering från Södra samverkansberedningen av arbetet med familjecentraler och ungdomsmottagningar Beslut Hälso- och

Läs mer

Susanne Lundberg (KD) Den 19 maj kl på landstingets ledningskontor. Jeannette Escanilla (V) Susanne Lundberg (KD)

Susanne Lundberg (KD) Den 19 maj kl på landstingets ledningskontor. Jeannette Escanilla (V) Susanne Lundberg (KD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida Beredningen för barn och unga 2015-05-07 1 (14) Plats och tid Hälsoäventyret i Uppsala, 2015-05-07, kl. 13.00 17.00 Beslutande Jeannette Escanilla (V) ordförande

Läs mer

Kungsbackanämnden 1-9

Kungsbackanämnden 1-9 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-01-26 Kungsbackanämnden 1-9 Tid: Måndag 26 januari 2009 kl 13:00-15:30 Plats: Sammanträdesrummet, Tjolöholm Närvarande Margareta Ödman (M) Maud Lanne (S) Marianne Hultén

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD) Magnus Johansson (S)

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD) Magnus Johansson (S) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-06-15 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 16.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Martina Johansson (C),

Läs mer

Sammanträde i sjukvårdsstyrelse Söder

Sammanträde i sjukvårdsstyrelse Söder 1 (6) Sjukvårdsstyrelse Söder Sammanträde i sjukvårdsstyrelse Söder Datum Tid 13.30 15.00 Plats Roslagssalen, Landstingshuset Ledamöter (M) Gunilla Helmerson Ordförande (FP) (S) Jessica Ericsson Adriana

Läs mer

Rapporter till kommunfullmäktige

Rapporter till kommunfullmäktige ORDFÖRANDEFÖRSLAG 18:1 Dnr KS/2018:214-101 2018-05-11 1/1 Rapporter till kommunfullmäktige 2018-05-28 Förslag till beslut Kommunfullmäktige beslutar att 1. lägga föreliggande rapporter till handlingarna.

Läs mer

PATIENTNÄMNDEN PROTOKOLL

PATIENTNÄMNDEN PROTOKOLL 1 (8) PATIENTNÄMNDEN PROTOKOLL 2 (8) Närvarande ledamöter: Elisabeth Hammar (S), ordförande, Ulf Rådesjö (S), vice ordförande, Anniette Lindvall (M), 2:e vice ordförande, Gunn Carlsson (S), Gunnel Hedström

Läs mer

Socialnämnden 22 februari 2012

Socialnämnden 22 februari 2012 Socialnämnden Socialnämnden 22 februari 2012 Sid Justering...3 26 Information till socialnämnden...4 27 Information om januari månads ekonomiska utfall...5 28 Överföring av 2011 års över-/underskott...6

Läs mer

Halmstadsnämnden 72-84

Halmstadsnämnden 72-84 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-10-21 Halmstadsnämnden 72-84 Tid: Onsdag 21 oktober 2009, kl. 09:00-15:45 Plats: Sammanträdesrummet Borgkammaren, Landstingskontoret, Södra vägen, Halmstad Ledamöter Christina

Läs mer

Sammanträde med Sjukvårdsstyrelse norr

Sammanträde med Sjukvårdsstyrelse norr 1 ( 16) Sammanträde med Datum för justering: 2017-11-14 Hans Andersson (L) Christina Enocson-Mårtensson (S) Plats Hackstavägen 22, Alceahuset, Åkersberga Närvarande ledamöter Hans Andersson (L) (ordförande)

Läs mer

Sammanträde i programberedningen för barn, unga och förlossningsvård

Sammanträde i programberedningen för barn, unga och förlossningsvård Programberedning 4-1 (5) Sammanträde i programberedningen för barn, unga och förlossningsvård Datum Tid 14.00 16.00 Plats Södertörnssalen, Landstingshuset Ledamöter (KD) Ella Bohlin Ordförande (M) Catarina

Läs mer

Nordkalotten Hotell och konferens, Luleå

Nordkalotten Hotell och konferens, Luleå 20/38 Plats Nordkalotten Hotell och konferens, Luleå Beslutande Övriga deltagare Bill Nilsson, (s), Älvsbyn, Margareta Bladfors, (s), Luleå Henning Åhman, (s) Arvidsjaur Marlene Haara, (s), Haparanda Rita

Läs mer

Sammanträde i sjukvårdsstyrelse norr

Sammanträde i sjukvårdsstyrelse norr 1 (5) Sammanträde i sjukvårdsstyrelse norr Datum Tid Plats Torsdagen den 30 mars 2017 14.00 15.50 Mälarsalen, Landstingshuset Ledamöter (KD) (V) Hans Andersson Lotta Lindblad-Söderman Christina Enocson-Mårtensson

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (8) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2012-12-19 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 12 december 2012 kl. 9.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga

Läs mer

Jenny Gavelin (FP) Den 13 november kl på landstingets ledningskontor, Uppsala

Jenny Gavelin (FP) Den 13 november kl på landstingets ledningskontor, Uppsala Beredningen för barn och unga 2015-11-09 1 (13) Plats och tid Konferenscentrum i Uppsala, 2015-11-09, kl. 09.00 10.00 Beslutande Christina Lundh (S) 1:e vice ordförande (tjänstgörande ordförande) Jenny

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet Ordföranden i pensionärsorganisationer

Kommunala Pensionärsrådet Ordföranden i pensionärsorganisationer Kommunala Pensionärsrådet Ordföranden i pensionärsorganisationer Sammanträdesdatum 2011-12-08 Kl 09.00 11.55 Kommunhuset, KS-salen 1 Sammankallat av: Nina Klüwert Sekreterare: Ulla K Ortuño Ordförande:

Läs mer

Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö

Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Folkhälsoberedningen Tid 2017-09-07 11:15-12:10 Plats ande ledamöter Övriga närvarande Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Michael Öberg (MP), ordförande Henrietta Serrate (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen

Vård- och omsorgsförvaltningen 1(10) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 13.30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Vård- och omsorgsnämnden 2008-05-29. Linda Bogne

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Vård- och omsorgsnämnden 2008-05-29. Linda Bogne Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Gun Cederbaum (m) Ann Svensson (s) Lars-Åke Lindman (s) Bjarne Westerlund (s) Jan T. Staszewski

Läs mer

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, Landstingets Kronoberg, Ingelstadsvägen 9, Växjö

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, Landstingets Kronoberg, Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (7) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Justerat 2014-03-07 2014-02-27 FoUB 1/2014 FoU-beredningen Tid Torsdagen den 27 februari 2014 kl. 13-16 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda. 8:00-11:00 Personer med sammansatta behov av vård och omsorg

Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda. 8:00-11:00 Personer med sammansatta behov av vård och omsorg Minnesanteckning Färgelanda, 2016-09-21, 8.00-16.30 Närhälsan, konferensrum, Färgelanda 8:00-11:00 Personer med sammansatta behov av vård och omsorg Irene Svenningsson(chef VC), Anne Lundström(chef rehab

Läs mer

Politisk samverkansberedning

Politisk samverkansberedning Protokoll från Politisk samverkansberedning Tid och plats Torsdagen den 4 september 2014 10.00-16.00, Sunderbyns Kurs- och konferens Landstinget Kent Ögren (S) Britt Westerlund (S) Dan Ankarholm, (NS)

Läs mer

Vansbro vårdcentral kl 09:00-12:30. Hans Unander s Lena Burman Bröms mp Anders Bengtsson kd Liv Lunde Andersson s Anders Björkman s Bengt Thoren

Vansbro vårdcentral kl 09:00-12:30. Hans Unander s Lena Burman Bröms mp Anders Bengtsson kd Liv Lunde Andersson s Anders Björkman s Bengt Thoren I Landstinget.. Lokal hälso- och sjukvårdsberedning Sammanträdesdatum Paragrafer Västerdalarna-Nedansiljan 2014-02-17 1-16 Blad 1(8) Plats och tid Ordinarie ledamöter Vansbro vårdcentral kl 09:00-12:30

Läs mer

Ledamöter: Eva Lannerö (KD) Ordförande. Kjell Treslow (M) Lena Huss (FP) Margareta Cantell (C) Eleonor Eriksson (S)

Ledamöter: Eva Lannerö (KD) Ordförande. Kjell Treslow (M) Lena Huss (FP) Margareta Cantell (C) Eleonor Eriksson (S) 2013-12-10 1 (7) Sammanträde med Patientnämnden Dag: 2013-12-10 Tid: 14.30 16.30 Plats: Hornsgatan 15, 2 tr Ledamöter: Eva Lannerö (KD) Ordförande Inger Ros (S) Vice ordförande Kjell Treslow (M) Lena Huss

Läs mer

Sammanträde med gemensam patientnämnd

Sammanträde med gemensam patientnämnd Sammanträde med gemensam patientnämnd Datum: 2018-04-23 kl. 9.05 11.00 Plats: Ledamöter: Landstingssalen, landstingskansliet, Nyköping Landstinget Nicklas Adamsson (MP) ordförande, 10-14 Barbro Petersson

Läs mer

Sammanträde med Sjukvårdsstyrelse norr

Sammanträde med Sjukvårdsstyrelse norr 1 ( 19) Sammanträde med Datum för justering: 2017-06-13 Hans Andersson (L) Christina Enocson-Mårtensson (S) Plats Roslagssalen, Landstingshuset Närvarande ledamöter Hans Andersson (L) (ordförande) Lotta

Läs mer

Kungsbackanämnden 23-29

Kungsbackanämnden 23-29 Protokoll Sammanträdesdatum 2008-03-17 Kungsbackanämnden 23-29 Tid: Måndag 2008-03-17 kl 13:00-16:30 Plats: Sammanträdesrummet Tjolöholm, Kungsbacka sjukhus Ledamöter Margareta Ödman (m) Maud Lanne (s)

Läs mer

Ledningsenheten 2008-02-26 FU 2/08 Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2008-03-06. Tid Tisdagen den 26 februari 2008 kl. 09.00 12.

Ledningsenheten 2008-02-26 FU 2/08 Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2008-03-06. Tid Tisdagen den 26 februari 2008 kl. 09.00 12. 1 (6) Ledningsenheten Uppdragsavdelningen, Justerat 2008-03-06 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 26 februari 2008 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer