Val-special 2014 Hässleholm MITT VAL. Valet Gå med i det vinnande laget!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Val-special 2014 Hässleholm MITT VAL. Valet Gå med i det vinnande laget!"

Transkript

1 Val-special 2014 Hässleholm Valet 2014 MITT VAL Gå med i det vinnande laget!

2 Blågul ordning eller Röd-Blå röra? Snart är det dags att bege sig till valurnorna. Vi kan summera en väldigt orolig och skandalfylld period i vår kommun under de fyra åren som gått. Till den kommande mandatperioden har såväl Socialdemokraternas företrädare Lena Wallentheim som Moderaternas Pär Palmgren båda sagt att de är intresserade av att samarbeta med varandra. Allt för att Sverigedemokraternas väljare skall stängas ute från inflytande. Dock kommer inte deras röster att räcka till på långa vägar utan fler partier måste in i samarbetet. Hur bra det har fungerat med oheliga allianser har vi redan sett prov på under denna mandatperiod där såväl Miljöpartiet som Folkets Väl lämnat den styrande Alliansen. Ett gigantiskt fiasko alltså. Det finns en annan, och enligt vår uppfattning bättre lösning. Genom att du lägger rösten på Sverigedemokraterna så vet du vad du får för din röst. Det som står i vårt valmanifest är också det som vi kommer att driva efter valet. Vi kommer inte att driva Moderaternas, Socialdemokraternas eller något annat partis politik utan vi framför rakryggat vår egen politik. En politik, där försiktighet och sunt förnuft får styra. Din kommun, ditt val! Patrik Jönsson Ordförande, SD Häsleholm Bevara och förstärk Hässleholms sjukhus En fråga som Sverigedemokraterna kämpar för är att bevara och förstärka Hässleholms sjukhus. Vi accepterar inte att man nedmonterar vårt sjukhus bit för bit. Bland annat har följande försvunnit eller är under avveckling från Hässleholms sjukhus: Ögonmottagningen Gynekologin Sterilcentralen Öronmottagningen Hospice (vård i livets slutskede) Akutens kirurgi Akutens nattmottagning Åsa Erlandsson: Som anställd inom vården ser jag det som viktigt att vårdsektorn tillförs mer resurser. Vårdpersonalen är ofta hårt pressad, vårdplatserna blir färre och färre, överbeläggningar hör till vardagen och patienterna ges inte tillräckligt med tid. Samtidigt som sjukvården hela tiden utsätts för nerskärningar så tillåter man invandringens kostnader skena iväg okontrollerat. Detta gör att den offentliga sektorn får mindre reseurser att röra sig med. Det är dags att man lägger korten på bordet och visar på de effekter som den kostsamma invandringspolitiken för med sig för vår välfärd. Givetvis kan man spara pengar på att lägga ner hela Hässleholms sjukhus. Men vill vi ha det så? Skall vi verkligen behöva ta oss till Kristianstad så fort vi har behov av sjukhusvård? Vår uppfattning är tydlig: Hässleholms sjukhus skall bevaras och utvecklas, inte avvecklas. Hässleholms sjukhus har ett stort upptagningsområde, och vi anser att närheten till sjukvård ger en trygghet. Därför kräver vi att man åter öppnar upp närakuten nattetid, tar tillbaka verksamhet från Kristianstad samt att man långsiktigt gör upp en plan för att stärka Hässleholms sjukhus. För vi anser att våra kommuninvånare är värda den tryggheten. Epost: hassleholm@sverigedemokraterna.se Hemsida:

3 Ansvarsfulla investeringar och god ekonomisk hushållning Sverigedemokraterna har varit drivande i frågan om sparsamhet med skattemedel. Som ett led i detta har vi med kraft drivit frågan om sänkta politikerarvoden och partistöd. Vi har även arbetat för att kommunen skall se till skattebetalarnas bästa vid start av nya projekt. Mångmiljonbelopp har försvunnit vartefter skandalerna har avlöst varandra, ett resultat av att kommunen har toppstyrts av tre kommunalråd. Vi kräver en större öppenhet där man inte mörkar för vare sig politiker eller allmänhet. Vi kräver också en större försiktighet vid investeringar, istället för att man som hittills låtit skattemedel slösas bort på ogenomtänkta projekt. Ge våra äldre en värdig ålderdom Samtidigt som flera äldreboende avvecklats i kommunen har kraven skärpts för att beredas plats där. Detta har inneburit att man ofta är i riktigt dåligt skick när man kommer till ett särskilt boende vilket också gör arbetssituationen tuff för de vårdanställda. Vi kräver därför fler händer inom vården och omsorgen för att förbättra situationen för såväl anställda som omsorgstagare. Vi kräver också rätt till heltid för anställda i vård- och omsorgssektorn. En av våra satsningar är att vi vill införa en kvalitetsgaranti, där man på alla kommunens äldreboende garanteras en utevistelse om dagen om man så önskar samt att man serveras nylagad och näringsriktig mat. Sverigedemokraterna står för ett nytänk, där man istället för att spara på våra äldre väljer att förbättra för dem. Hans Bengtsson: Som anhörig ser man tydligt behovet av att det blir mer personal som tar hand om våra omsorgstagare. Sverigedemokraternas löfte om rätt till heltid innebär att det blir fler händer inom vård och omsorg och att det blir mindre slitsamt för personalen.

4 Låt våra barn få en bra och trygg skolgång Genom att ge våra barn en bra start i livet så investerar vi i framtiden. Ett av våra löften är att åter öppna upp Magnarpskolonin för skolor året runt så som den användes förr. Härmed ges eleverna bra möjligheter till gemenskap och lagbyggande, och man kan studera havsmiljön. Till skillnad från övriga partier har vi drivit detta hela tiden och inte bara som löst valfläsk. För att barnen skall slippa onödigt långa skoldagar kräver vi också att byskolorna skall få vara kvar. Byskolorna ger barnen en trygg och kvalitativ skolgång i sin närmiljö. Hässleholm vid mätningar dessvärre visat sig vara en kommun med stora narkotikaproblem. Detta är inte acceptabelt! Våra barn och ungdomar skall slippa fastna i drogträsket och därför vill vi se både ökade insatser från myndigheter mot narkotikan, men även ett bättre stöd till de som fastnat i ett missbruk och deras anhöriga. En levande landsbygd med goda kommunikationer och levande skolor Sverigedemokraterna är måna om att människor skall kunna bo på landsbygden, och för att det skall vara attraktivt att bo där så behövs det både skolor och allmänna kommunikationer. Vi ser därför med oro på de nedskärningar som skett på såväl byskolor som i kollektivtrafiken. Vi kommer inte att acceptera de nedläggningar av byskolor som föreslagits. I samband med Pågatågsutbyggnaden har flera orter drabbats av indragna bussar. Vi Sverigedemokrater har i Region Skåne anslagit pengar för att återinföra indragna busslinjer på landsbygden. Vi har med också anledning av detta även krävt Pågatågstopp i Vankiva, Mala, Emmaljunga, Finja och Västra Torup. För att erbjuda en god boendemiljö på landsbygden och främja turismen vill vi också att Hässleholm skall vara en vindkraftsfri kommun. Den nyligen beslutade vindkraftparken på Nävlingeåsen kommer att synas tydligt ända från Hovdala. Sverigedemokraterna anser att större hänsyn till såväl boende som turism skall tas vid vindkraftetableringar. Vi kan konstatera att vindkraft, trots enorma subventioner, inte är en hållbar lösning på framtidens energibehov.

5 En ansvarsfull invandring till Hässleholm Invandringen till Hässleholms kommun har under de senaste decennierna varit större än vad vi mäktat med. Bostadssituationen är hårt ansträngd och arbetslösheten är hög. Den registerbaserade arbetslösheten bland våra ungdomar ligger på ca 25% och bland utrikes födda ungdomar ca 40%. Kostnaderna för invandringspolitiken är enorma och givetvis är inte Hässleholms kommuns skattebetalare undantagna från denna utgift. Vi måste lägga om kursen för att skapa en större framtidstro för våra ungdomar. Sverigedemokraterna kräver därför en verklighetsförankrad invandring till kommunen där en kraftig minskning är nödvändig så att jobb och en egen bostad åter blir en självklarhet för alla ungdomar. Anita Johanesson: Genom en ansvarsfull invandringspolitik får vi mer resurser till vår egen välfärd. Vi får också möjlighet att få bukt med den höga ungdomsarbetslösheten, minska segregationen och kan komma till rätta med bostadsbristen. Vi får också mer resurser att hjäpa folk där nöden är som störst. Bättre mat för elever och omsorgstagare Petra Johansson: Som ekonomibiträde ser jag det som viktigt att vi kan servera välsmakande, närproducerad och näringsrik mat. Självklart skall det kött som köps in produceras under svenska djurskyddslagar. I sin iver att sänka utgifterna för skola och omsorg så görs drastiska åtgärder för att spara in på maten. Beslut har tagits att matlagningen skall centraliseras till ett fåtal tillagningskök, något vi motsatt oss. Vi har istället krävt att matlagningen skall ske så nära eleverna Sverigedemokraterna vill höja kvaliten på skolmaten. och omsorgstagarna som möjligt. För att eleverna skall prestera bra i skolan krävs det en näringsriktig och välsmakande skolmat. I vår kommun får en portion skolmat endast kosta knappt 8 kr/portion i grundskolan, bland de lägsta kostnaderna i landet. Sverigedemokraterna vill se en kraftig satsning på maten som serveras i kommunens kök och öka anslagen med 25%. Vi vill se till att andelen närproducerat ökar. Vi vill också att kommunen upphör att servera kött från ritualslaktade djur, såsom halalslakt, i de kommunala köken.

6 Snabbare hjälp på akuten - högst 2 timmars väntetid Allt som oftast har vi fått ta del av hur människor fått vänta både sex, sju och ibland över tio timmar innan man fått hjälp på en skånsk akutmottagning. Detta anser vi Sverigedemokrater är helt oacceptabelt. Många som uppsöker en akutmottagning är i dåligt skick och i synnerhet äldre patienter är en patientgrupp som påfrestas av långa väntetider. Vi Sverigedemokrater vill förbättra för akutpatienterna genom att införa en akutgaranti där man garanteras en väntetid på högst två timmar från lucka till läkarbesök. Flera vårdplatser och kortare vårdköer Sjukvården är i dag hårt ansträngd och på många ställen går personalen på knäna. Antalet vårdplatser har kraftigt minskat sedan 2010 trots att befolkningen ökat och överbeläggningar är ett utbrett problem. Blivande mammor har ofta nekats tillträde till BB och i stället hänvisats till annan ort och till och med hänvisats till annat land. För många sjukdomar är tiderna till vård oacceptabelt långa. Sverigedemokraterna vill kraftigt korta vårdköerna och öka antalet vårdplatser genom ett riktat stöd. För Skånes del innebär detta ett extra tillskott på över 300 miljoner kronor. Vi tar problemen i sjukvården på största allvar. Tryggare patienter genom stärkt patientsäkerhet Årligen drabbas personer i sjukvården av vårdrelaterade infektioner. Uppemot 10% av de inlagda på sjukhusen drabbas av en vårdrelaterad infektion vilket utöver personligt lidande kostar samhället enorma summor. För att komma tillrätta med detta vill vi Sverigedemokrater se en förbättrad vårdhygien, förstärkt städning av våra vårdinrättningar och att man kommer tillrätta med överanvändningen av antibiotika. Det finns även ett samband mellan för låg bemanning och försämrad patientsäkerhet. För att stärka patientsäkerheten vill vi därför öka bemanningen inom sjukvården. Vi vill även ha en ambulanssjukvård i egen regi då vi ser denna som alltför viktig för att den skall vara underställd privata intressen. Sverigedemokraterna i Region Skåne Nöjda patienter... - om Sverigedemokraterna får bestämma.

7 En förbättrad kollektivtrafik - fler avgångar och ökad punktlighet För att det skall vara attraktivt för skåningarna att åka med kollektivtrafik krävs det att såväl tåg som bussar går ofta för att passa arbetstider och skolans schema. Men kollektivtrafiken måste också bli tillgänglig för fler. Därför verkar vi Sverigedemokrater för en levande landsbygd där de nedlagda landsbygdslinjerna med buss återupprättas. Vi vill även få till stånd Pågatågsstopp på fler orter. Vi kräver bättre underhåll av såväl tåg som järnväg samt en utbyggd infrastruktur för en bättre punktlighet. Vi vill se en ökad turtäthet på våra tåg och bussar, både för att få ökad tillgänglighet men även för att få bort problemet med överfulla tågavgångar. Sverigedemokraterna verkar för: Fler avgångar med tåg såväl som buss Att indragna landsbygdslinjer återupprättas Kraftiga investeringar på skånsk infrastruktur Förbättrad punktlighet för tågen genom bättre underhåll av järnvägen Värna Region Skåne - stoppa bildandet av en ny storregion! 2019 planerar man att upplösa Region Skåne och i stället bilda en gigantisk region bestående av Skåne län, Kronobergs län, Blekinge län och Kalmar län. Vi motsätter oss detta då det medför en ökad risk för såväl försämrad kollektivtrafik som sjukhusnedläggningar eftersom besluten fattas längre bort från folket. Även kostnadskontrollen försvåras när fyra län slås samman till en storregion. Sverigedemokraterna kräver att skåningarna skall få folkomrösta om man vill bevara Region Skåne eller bilda en storregion..växjö Lars-Johan Hallgren, gruppledare för Sverigedemokraterna Region Skåne - Skåne kunde varit en rik region men på grund av en ansvarslös invandringspolitik ser vi en stor segregation och en hög arbetslöshet, i synnerhet bland utrikes födda. Detta leder till utanförskap, ett försämrat skatteunderlag och mindre pengar till vårdsektorn. Vi Sverigedemokrater vill se en ansvarsfull invandringspolitik där vi inte tar emot fler invandrare och flyktingar än vad situationen på arbets- och bostadsmarknaden klarar av att hantera. Annars kommer vi aldrig att komma tillrätta med segregationen och utanförskapet. Patrik Jönsson, vice gruppledare för Sverigedemokraterna Region Skåne -Vi vill ge skåningarna en bättre sjukvård där vårdköerna kraftigt kortas och patientsäkerheten höjs. Detta gör vi genom personalförstärkningar och fler vårdplatser. Genom en personalförstärkning skapar vi också bättre villkor för dem som jobbar inom vården, och vi kan erbjuda de som önskar möjlighet till heltidsanställning. Vi Sverigedemokrater tar problemen inom välfärden på största allvar. Sverigedemokraterna i Region Skåne

8 Sverigedemokraterna- ditt val för ett bättre Sverige! 14 september är det dags att gå till valurnorna igen. Då har du chansen att göra din röst hörd. Du kan välja att gå den inslagna vägen, där hundratusentals svenskar inte har råd att gå till läkare eller att hämta ut sin medicin, skolresultaten försämras år efter år, vårdköerna är långa och det blir svårare och svårare att få plats på ett äldreboende. Är det så vi vill ha det i vårt land? Sverigedemokraterna vill bryta den negativa utvecklingen och ge vår gemensamma välfärd utökade resurser. Vi vill skapa ett tryggare Sverige, och med trygghet menar vi också att man skall veta att man får det utgår en rimlig ersättning om man har oturen att bli sjuk eller arbetslös, att man kan få plats på äldreboende när kroppen börjar bli sliten på ålderns höst eller att man vet att ens barn är trygga i skolan och får till sig den kunskap de behöver. Här följer några av våra förslag för ett bättre Sverige: Förbättrad trygghet för löntagare genom en höjning av taket i a-kassan till 900 kronor/dag samt förbät trade villkor vid deltidsarbetslöshet. Utökade resurser till de brottsbekämpande och rätts- vårdande myndigheterna såsom polisen, åklagarämbetet, tullen och kustbevakningen. En rejäl förbättring av pensionärernas ekonomiska villkor med särskilt fokus på de allra fattigaste, som med vårt förslag bl a innebär en höjning av garanti pensionen med ca 800 kronor/månad. Skatten på pension ska sänkas och likställas med skatten på arbete för samtliga pensionärer. En kraftig begränsning av asyl- och anhöriginvandrin- gens omfattning till en nivå som vårt samhälle klarar av att hantera och som inte är högre än den i våra grannländer Danmark och Finland. Ett återförstatligande av den svenska skolan i syfte att ge alla svenska barn rätt till en likvärdig och högkvalitativ utbildning oavsett var de bor. En höjd och avreglerad föräldrapenning. Sverige- demokraterna vill höja nivån på föräldrapenningen och avskaffa all tvångsreglering rörande vem av föräldrarna som ska vara hemma med barnet. Vill du veta mer om vad vi tycker? Läs mer på

Val-special 2014 Bromölla MITT VAL. Valet Dags att återskapa folkhemmet!

Val-special 2014 Bromölla MITT VAL. Valet Dags att återskapa folkhemmet! Val-special 2014 Bromölla Valet 2014 MITT VAL Dags att återskapa folkhemmet! Det är dags att återskapa folkhemmet Sverigedemokraterna är ett socialkonservativt parti med nationalistisk grundsyn. Vi betraktar

Läs mer

Val-special 2014 Skurup MITT VAL. Valet 2014. Skurup kan bättre!

Val-special 2014 Skurup MITT VAL. Valet 2014. Skurup kan bättre! Val-special 2014 Skurup Valet 2014 MITT VAL Skurup kan bättre! Skurup kan bättre! Sverigedemokraternas program för Skurup 2014-2018 Sverigedemokraterna är ett socialkonservativt parti med nationalistisk

Läs mer

www.sverigedemokraterna.se Oppositionsrådet har ordet Vi sverigedemokrater jobbar aktivt för att Svalövs kommun skall betecknas som en trygg och småkärnig landsbygdskommun med god infrastruktur. Genom

Läs mer

www.sverigedemokraterna.se Gruppledaren har ordet Jag heter Stefan Borg och är Sverigedemokraternas gruppledare i Hörby, 62 år gammal och bor sedan 15 år på landsbygden i Hörby kommun. På 1970- och 80-talet

Läs mer

ELVA punkter för en bättre sjukvård. I skåne

ELVA punkter för en bättre sjukvård. I skåne ELVA punkter för en bättre sjukvård. I skåne Socialdemokraterna i Region Skåne ELVA punkter för en bättre sjukvård. I skåne Socialdemokraterna i Region Skåne 1. Mer resurser. 2. Anställ 2 000 fler i vården.

Läs mer

Lätt svenska. Vi kan inte vänta med att göra Sverige till världens bästa land att leva i

Lätt svenska. Vi kan inte vänta med att göra Sverige till världens bästa land att leva i Lätt svenska Vi kan inte vänta med att göra Sverige till världens bästa land att leva i MÖJLIGHETERNAS LAND BYGGER VI TILLSAMMANS Vi vill att Sverige ska vara möjligheternas land. Här ska alla få möjlighet

Läs mer

nystart linkoping.sd.se

nystart linkoping.sd.se nystart LINKÖPING linkoping.sd.se Namn: Jonas Andersson Född: 1989 Bor: Vasastaden i centrala Linköping Gruppledaren har ordet Jag kommer ursprungligen från Eskilstuna, men är sedan år 2009 stolt Linköpingsbo

Läs mer

Förändring på riktigt

Förändring på riktigt Förändring på riktigt Valmanifest för SD Sollentuna 2018 2 Innehållsförteckning INLEDNING... 3 VI VILL HA ETT SOLLENTUNA MED EN LÅNGSIKTIGT HÅLLBAR MIGRATION... 4 VI VILL HA ETT SOLLENTUNA SOM TAR HAND

Läs mer

2 (6) Måste det vara så?

2 (6) Måste det vara så? 2 (6) Vi vill att Karlskrona ska vara den kommun där vi kan förverkliga våra drömmar, en kommun där man känner att man har möjligheter. Vi vill att barnen och ungdomarna ska få en bra start i livet och

Läs mer

!! 1. Feminism för alla. Nu äntligen kan feminister få mer makt. Rösta på Feministiskt initiativ i valet 14 september!

!! 1. Feminism för alla. Nu äntligen kan feminister få mer makt. Rösta på Feministiskt initiativ i valet 14 september! Feminism för alla Nu äntligen kan feminister få mer makt. Rösta på Feministiskt initiativ i valet 14 september Vi har en feministisk politik som också arbetar med antirasism och mänskliga rättigheter.

Läs mer

Dags att bryta 14 års socialdemokratiskt regionstyre

Dags att bryta 14 års socialdemokratiskt regionstyre Dags att bryta 14 års socialdemokratiskt regionstyre Vi moderater vill låta alla goda krafter bidra för att skapa högre kvalité och bättre tillgänglighet i vården. Efter 14 års socialdemokratiskt styre

Läs mer

Inledning. Skattesats. Sverigedemokraterna Strängnäs ledord är PRIORITERINGAR & TRYGGHET!

Inledning. Skattesats. Sverigedemokraterna Strängnäs ledord är PRIORITERINGAR & TRYGGHET! Inledning Sverigedemokraterna Strängnäs ledord är PRIORITERINGAR & TRYGGHET! Vi avser inte att göra några ändringar i majoritetens förslag till budgetramar. Vi anser att det finns utrymme att omprioritera

Läs mer

Skåneopinion i samarbete med Sydsvenskan Oktober 2011

Skåneopinion i samarbete med Sydsvenskan Oktober 2011 Skåneopinion i samarbete med Sydsvenskan Oktober 2011 Miljöpartiet dubblat på ett år Det är tufft för Socialdemokraterna i hela landet och Skåne är inget undantag. Både riksdagsvalet och regionvalet sjunker

Läs mer

VI VILL GÖRA ETT BRA SVERIGE BÄTTRE!

VI VILL GÖRA ETT BRA SVERIGE BÄTTRE! VI VILL GÖRA ETT BRA SVERIGE BÄTTRE! Sverige har blivit bättre men vi är inte klara. Valet 2014 handlar om hur jobben ska bli fler. Nu är det ett år kvar till valet. Nya Moderaterna har tillsammans med

Läs mer

Byt politik! Rösta för en ny regering den 14 september! Information inför höstens allmänna val.

Byt politik! Rösta för en ny regering den 14 september! Information inför höstens allmänna val. Byt politik! Rösta för en ny regering den 14 september! Information inför höstens allmänna val. Jag bryr mig om valet i höst! För jag tror på alla människors lika värde och rätt. Och jag vägrar ge upp.

Läs mer

Regionpolitiskt manifest för Västra Götalandsregionen

Regionpolitiskt manifest för Västra Götalandsregionen Regionpolitiskt manifest för Västra Götalandsregionen Programförklaring Ett mänskligare Västra Götaland 1 Fler vårdplatser För en trygg vård och värdigt omhändertagande Antalet vårdplatser har minskat

Läs mer

LOs politiska plattform valet 2018

LOs politiska plattform valet 2018 LOs politiska plattform valet 2018 Landsorganisationen i Sverige 2018 Grafisk form: LO Produktion och tryck: Bantorget Grafiska AB, Stockholm 2018 isbn 978-91-566-3298-3 lo 18.03 2 000 Trygghet för vanligt

Läs mer

framåt! Foto: News Øresund - Johan Wessman News Øresund (CC BY 3.0) Centerpartiet_valfolder_bjuv.indd 1

framåt! Foto: News Øresund - Johan Wessman News Øresund (CC BY 3.0) Centerpartiet_valfolder_bjuv.indd 1 framåt! Foto: News Øresund - Johan Wessman News Øresund (CC BY 3.0) Centerpartiet_valfolder_bjuv.indd 1 2018-06-18 17:48 Dina riksdagskandidater 1. Jonny Cato Hansson, Helsingborg Kommunalråd, 24 år Just

Läs mer

7 punkter för fler jobb och jämlik hälsa Valmanifest för Socialdemokraterna Västra Götalandsregionen 2015-2018

7 punkter för fler jobb och jämlik hälsa Valmanifest för Socialdemokraterna Västra Götalandsregionen 2015-2018 7 punkter för fler jobb och jämlik hälsa Valmanifest för Socialdemokraterna Västra Götalandsregionen 2015-2018 Socialdemokraterna i Västra Götalandsregionen 2 (7) Innehållsförteckning Fler jobb och jämlik

Läs mer

Stockholms län växer för närvarande i en takt om cirka människor på fem år. Det motsvarar ett helt Uppsala.

Stockholms län växer för närvarande i en takt om cirka människor på fem år. Det motsvarar ett helt Uppsala. Stockholms län växer för närvarande i en takt om cirka 200 000 människor på fem år. Det motsvarar ett helt Uppsala. För att utvecklingen i länet ska hänga med i denna ökning är det helt nödvändigt att

Läs mer

Vi socialdemokrater vill satsa på sjukvåden. Vi är övertygade om att det krävs en bred offentlig sjukvård för att alla ska få vård som behöver det.

Vi socialdemokrater vill satsa på sjukvåden. Vi är övertygade om att det krävs en bred offentlig sjukvård för att alla ska få vård som behöver det. Idag handlar mycket om val. Den 15 maj är det omval till Regionfullmäktige. Alla vi som bor i Västra Götaland ska återigen gå till vallokalen och lägga vår röst. Idag med alla val är det lätt att bli trött,

Läs mer

VÄLFÄRDS- SATSNINGAR FÖRE LYX

VÄLFÄRDS- SATSNINGAR FÖRE LYX VÄLFÄRDS- SATSNINGAR FÖRE LYX Valplattform Vänsterpartiet Umeå 2018-2022 Umeå är inte till salu! Ulrika Edman (V), 1:a till Umeå kommunfullmäktige Mattias Sehlstedt (V), 2:a till Umeå kommunfullmäktige

Läs mer

LOs politiska plattform inför valet 2014

LOs politiska plattform inför valet 2014 LOs politiska plattform inför valet 2014 LOs politiska plattform inför valet 2014 Sveriges löntagare behöver en ny politik och en ny regering. Arbetslösheten är idag högre än vid regeringsskiftet 2006.

Läs mer

Innehåll. Inledning 3. Sjukvård 4. Primärvården 5. Kultur, utbildning och friluftsliv 6. Regionalutveckling 8. Kollektivtrafik 10

Innehåll. Inledning 3. Sjukvård 4. Primärvården 5. Kultur, utbildning och friluftsliv 6. Regionalutveckling 8. Kollektivtrafik 10 Innehåll Inledning 3 Sjukvård 4 Primärvården 5 Kultur, utbildning och friluftsliv 6 Regionalutveckling 8 Kollektivtrafik 10 Sverigedemokraterna i Södermanland 11 Inledning Under den nya mandatperioden

Läs mer

EN ÄLDREPOLITIK FÖR FRAMTIDENS BLEKINGE.

EN ÄLDREPOLITIK FÖR FRAMTIDENS BLEKINGE. EN ÄLDREPOLITIK FÖR FRAMTIDENS BLEKINGE. EN ÄLDREPOLITIK FÖR FRAMTIDEN Vi som lever i Sverige och Blekinge blir friskare och lever allt längre. Det är en positiv utveckling och ett resultat av vårt välstånd

Läs mer

Över 5 miljoner människor i jobb år 2020 2014-06-04

Över 5 miljoner människor i jobb år 2020 2014-06-04 Över 5 miljoner människor i jobb år 2020 2014-06-04 Över 5 miljoner människor i jobb år 2020 Sverige byggs starkt genom fler i arbete. När fler arbetar kan vi fortsätta lägga grund för och värna allt det

Läs mer

Vi vill inte bara byta regering, vi vill byta politik!

Vi vill inte bara byta regering, vi vill byta politik! Vi vill inte bara byta regering, vi vill byta politik! För mer information gå in på: www.lo.se/stockholmsmodellen Facket ska jobba för att individen får mer inflytande. Man 38 år, Byggnads Sluta jaga sjuka.

Läs mer

Högre kvalitet i förskolan

Högre kvalitet i förskolan Stockholm 26 augusti 2010 Högre kvalitet i förskolan Första delen av den kommande rödgröna regeringsplattformen 2/6 I dag presenterar vi rödgröna partier den första delen av vår regeringsplattform om förskolan

Läs mer

Klart att det spelar roll!

Klart att det spelar roll! roll! Klart att det spelar Vi kräver en politik för fler jobb I ett litet land som Sverige är den ekonomiska och sociala utvecklingen beroende av en framgångsrik exportindustri. I den globala konkurrensen

Läs mer

RÖSTA FINLAND TILLBAKA

RÖSTA FINLAND TILLBAKA SANNFINLÄNDARNAS RIKSDAGSVALPROGRAM 2019 RÖSTA FINLAND TILLBAKA Den offentliga maktens uppgift är försvara Finlands och finländarnas intressen. Något annat rimligt skäl för en existerande finländsk stat

Läs mer

VALSTRATEGI BÄTTRE VÄLFÄRD, LAG OCH ORDNING, SNABBARE INTEGRATION

VALSTRATEGI BÄTTRE VÄLFÄRD, LAG OCH ORDNING, SNABBARE INTEGRATION VALSTRATEGI, SNABBARE INTEGRATION Dagens presentation LÄGET VID VALÅRETS BÖRJAN MÅLSÄTTNINGAR OCH INRIKTNING BUDSKAP OCH PRIORITERINGAR MÅLGRUPPER HUVUDMOTSTÅNDARE VÅR KAMPANJ SAMMANFATTNING Sverige har

Läs mer

Inledning. Sverigedemokraterna Strängnäs ledord är PRIORITERINGAR & TRYGGHET!

Inledning. Sverigedemokraterna Strängnäs ledord är PRIORITERINGAR & TRYGGHET! Inledning Sverigedemokraterna Strängnäs årsplan innehåller först en vision som beskriver hur kommunen i stort ska bedrivas och i vilken riktning vi vill att kommunen ska sträva åt. Sedan följer en rad

Läs mer

Sverigedemokraterna Åtvidaberg BUDGET 2015

Sverigedemokraterna Åtvidaberg BUDGET 2015 Sverigedemokraterna Åtvidaberg BUDGET 2015 1 av 8 INNEHÅLL Sida: 3. Åtvidaberg skall vara en trygg, attraktiv och välmående kommun 4. Äldreomsorgen 5-6. Skolan, omsorgen och den sociala välfärden 7-8.

Läs mer

VÄLFÄRDSLÖFTET. God vård och omsorg för Karlstads äldre. Facebook:

VÄLFÄRDSLÖFTET. God vård och omsorg för Karlstads äldre. Facebook: VÄLFÄRDSLÖFTET God vård och omsorg för Karlstads äldre Facebook: facebook.com/kristdemokraterna Instagram: @kristdemokraterna, @buschebba Twitter: @kdriks, @BuschEbba Webbplats: www.kristdemokraterna.se

Läs mer

Välfärd är trygghet. Varje dag, dygnet runt. Facklig information från Kommunal

Välfärd är trygghet. Varje dag, dygnet runt. Facklig information från Kommunal Välfärd är trygghet Varje dag, dygnet runt Facklig information från Kommunal När vi investerar i välfärden investerar vi i ett tryggare Sverige Vi i Kommunal är ryggraden i välfärden vi är där och skapar

Läs mer

för 3. Mer tid med patienter och mindre till administration. - Låt personalen lägga mer tid på patienter och mindre tid på prislistor

för 3. Mer tid med patienter och mindre till administration. - Låt personalen lägga mer tid på patienter och mindre tid på prislistor för 3. Mer tid med patienter och mindre till administration. - Låt personalen lägga mer tid på patienter och mindre tid på prislistor Sammanfattning Mycket av det Alliansen har gjort vad gäller valfrihet

Läs mer

Skåneopinion. Mars 2012

Skåneopinion. Mars 2012 Skåneopinion Mars 2012 Det går bra i Skåne för S och Stefan Löfven Stefan Löfven har raskt marscherat upp till den partiledare som har näst mest förtroende efter Fredrik Reinfeldt i Skåneopinionen, liksom

Läs mer

Ökad livskvalitet för äldre

Ökad livskvalitet för äldre Stockholm 29 augusti 2010 Ökad livskvalitet för äldre 11 äldrepolitiska förslag ur den kommande rödgröna regeringsplattformen 2/9 Ökad livskvalitet för äldre 11 äldrepolitiska förslag ur den rödgröna regeringsplattformen

Läs mer

Rapport TRYGGHET PÅ ÅLDERNS HÖST. 200 nya ögon granskar och ser vägar att höja kvaliteten i äldreomsorgen

Rapport TRYGGHET PÅ ÅLDERNS HÖST. 200 nya ögon granskar och ser vägar att höja kvaliteten i äldreomsorgen Rapport TRYGGHET PÅ ÅLDERNS HÖST 200 nya ögon granskar och ser vägar att höja kvaliteten i äldreomsorgen www.socialdemokraterna.se telefon 08-700 26 00 Trygghet på ålderns höst Sammanfattning Många oroar

Läs mer

framåt! Foto: News Øresund - Johan Wessman News Øresund (CC BY 3.0) Centerpartiet_valfolder_höör.indd 1

framåt! Foto: News Øresund - Johan Wessman News Øresund (CC BY 3.0) Centerpartiet_valfolder_höör.indd 1 framåt! Foto: News Øresund - Johan Wessman News Øresund (CC BY 3.0) Centerpartiet_valfolder_höör.indd 1 2018-06-18 14:49 Dina riksdagskandidater 1. Jonny Cato Hansson, Helsingborg Kommunalråd, 24 år Just

Läs mer

Övriga handlingar. SSU:s 38:e förbundskongress 2015

Övriga handlingar. SSU:s 38:e förbundskongress 2015 Övriga handlingar SSU:s 38:e förbundskongress 2015 1 2 Uttalanden Jämlik framtid Det är det jämlika samhället som vi människor blir fria att forma våra liv utan att vår bakgrund bestämmer förutsättningarna.

Läs mer

En trygg sjukvård för alla äldre. Sjukvården i Kalmar län har Sveriges kortaste väntetider och nöjdaste patienter. Vi har visat att det gör skillnad

En trygg sjukvård för alla äldre. Sjukvården i Kalmar län har Sveriges kortaste väntetider och nöjdaste patienter. Vi har visat att det gör skillnad En trygg sjukvård för alla äldre. Sjukvården i Kalmar län har Sveriges kortaste väntetider och nöjdaste patienter. Vi har visat att det gör skillnad vem som styr landstinget. Nu vill vi gå vidare och satsa

Läs mer

Ökad livskvalitet för äldre

Ökad livskvalitet för äldre Stockholm 29 augusti 2010 Ökad livskvalitet för äldre 11 äldrepolitiska förslag ur den kommande rödgröna regeringsplattformen 2/9 Ökad livskvalitet för äldre 11 äldrepolitiska förslag ur den rödgröna regeringsplattformen

Läs mer

Partiernas svar på FUB Kungälvs frågor

Partiernas svar på FUB Kungälvs frågor Partiernas svar på FUB Kungälvs frågor Tack till de partier i kommunfullmäktige i Kungälv som har svarat på våra medlemmars frågor. När vi skickade över frågorna till partierna skrev vi också en bakgrund

Läs mer

Linköping behöver en politisk omstart

Linköping behöver en politisk omstart OMSTART LINKÖPING Linköping behöver en politisk omstart Sverigedemokraterna står redo att axla politiskt ansvar efter valet till Linköpings kommunfullmäktige den 9 september. Under två mandatperioder har

Läs mer

VALPROGRAM / 2014 SOCIALDEMOKRATERNA I LANDSKRONA. framtidspartiet i landskrona

VALPROGRAM / 2014 SOCIALDEMOKRATERNA I LANDSKRONA. framtidspartiet i landskrona VALPROGRAM / 2014 SOCIALDEMOKRATERNA I LANDSKRONA framtidspartiet i landskrona LANDSKRONA KAN BÄTTRE! VI VILL MER. Foto: Jens Ohlsson Mitt i Öresundsregionen, lika nära landsbygden som storstäderna och

Läs mer

DYRARE ATT BO. Så skulle vänsterpartiernas politik drabba Sveriges villa- och radhusägare

DYRARE ATT BO. Så skulle vänsterpartiernas politik drabba Sveriges villa- och radhusägare DYRARE ATT BO Så skulle vänsterpartiernas politik drabba Sveriges villa- och radhusägare Inledning Villaägarna det är vårt folk Gunnar Sträng, tidigare socialdemokratisk finansminister Inför höstens val

Läs mer

14 punkter för ett mer rättvist och jämlikt Västra Götaland Valmanifest för Socialdemokraterna Västra Götalandsregionen

14 punkter för ett mer rättvist och jämlikt Västra Götaland Valmanifest för Socialdemokraterna Västra Götalandsregionen Vänersborg 2011 04 29 Tack till alla på avd. 14 för den fina hjälpen. Skickar en särskild tanke till dig Ulrika, för att du stillade min oro. Varma kramar Majsan 14 punkter för ett mer rättvist och jämlikt

Läs mer

VALMANIFEST SD KUNGSBACKA

VALMANIFEST SD KUNGSBACKA VALMANIFEST SD KUNGSBACKA 0068 kungsbacka 2.indd 1 2018-06-20 12:23:46 Vårt Kungsbacka Kungsbacka är en vacker småstad, med närhet till hav och sjöar och med landsbygden som inramning åt den växande stadskärnan.

Läs mer

Lättläst program för landstingsvalet 2018

Lättläst program för landstingsvalet 2018 Lättläst program för landstingsvalet 2018 Kristdemokraternas förslag för ett bättre Västra Götaland Facebook: facebook.com/kdvastragotalandsregionen Twitter: @KD_VGR Webbplats: wp.kristdemokraterna.se/vg/

Läs mer

Socialdemokraterna i Stockholms stadshus. Handlingsplan mot barnfattigdom

Socialdemokraterna i Stockholms stadshus. Handlingsplan mot barnfattigdom Socialdemokraterna i Stockholms stadshus Handlingsplan mot barnfattigdom Handlingsplan mot barnfattigdom Rädda Barnens rapport talar sitt tydliga språk Stockholm är en av de mest segregerade kommunerna

Läs mer

ETT STARKARE SAMHÄLLE. ETT TRYGGARE LINKÖPING.

ETT STARKARE SAMHÄLLE. ETT TRYGGARE LINKÖPING. ETT STARKARE SAMHÄLLE. ETT TRYGGARE LINKÖPING. SOCIALDEMOKRATERNA I LINKÖPINGS VALMANIFEST 2018 ETT STARKARE SAMHÄLLE. ETT TRYGGARE LINKÖPING. Att bygga ett samhälle blir aldrig klart. Även om arbetslösheten

Läs mer

'Waxaanu rabnaa in aan dadka awooda siino. Xisbiga Center Partiet bayaankiisa guud ee siyaasadeed oo Swidhish la fududeeyay ku dhigan'

'Waxaanu rabnaa in aan dadka awooda siino. Xisbiga Center Partiet bayaankiisa guud ee siyaasadeed oo Swidhish la fududeeyay ku dhigan' 1 'Waxaanu rabnaa in aan dadka awooda siino. Xisbiga Center Partiet bayaankiisa guud ee siyaasadeed oo Swidhish la fududeeyay ku dhigan' På ett möte i Västervik den 19 juni 2001 bestämde vi i centerpartiet

Läs mer

Bygg välfärd! dalarnas län 1

Bygg välfärd! dalarnas län 1 Bygg välfärd! dalarnas län 1 välfärd 3 Världens bästa välfärd utan privata vinster Varje dag lämnar massor av människor sina allra bästa, sina barn, till förskola, skola och barnomsorg. Många lämnar vården

Läs mer

PM Vårdköerna i Sverige

PM Vårdköerna i Sverige PM Vårdköerna i Sverige Sammanfattning: Vårdköerna har ökat dramatiskt sedan Socialdemokraterna tog över regeringsmakten 214. Att rekrytera och behålla kvalificerad personal, att driva digitalisering med

Läs mer

VI INVESTERAR I JOBB OCH FRAMTIDSTRO FÖR ALLA

VI INVESTERAR I JOBB OCH FRAMTIDSTRO FÖR ALLA VI INVESTERAR I JOBB OCH FRAMTIDSTRO FÖR ALLA Vårt vägval för Sverige Vilket framtida Sverige vill du leva i? Vi vill skapa ett jämlikt samhälle där alla inte bara några kan känna frihet, trygghet och

Läs mer

Tillsammans för Borås

Tillsammans för Borås Tillsammans för Borås Sverigedemokraterna Borås Valmanifest www.boras.sverigedemokraterna.se En trygg och värdig ålderdom En trygg och värdig ålderdom måste vara en självklarhet för alla de äldre som behöver

Läs mer

KIRUNA Vård och omsorg

KIRUNA Vård och omsorg KIRUNA Vård och omsorg Sjukvårdspartiet prioriterar närsjukvården på Kiruna sjukhus. Vi vill bland annat återskapa ett fungerande BB för vi anser att inget barn ska behöva födas på vägen. Vi vill även

Läs mer

Valplattform. Vi ser en annan framtid. För oss handlar politik om att längta efter en annan framtid.

Valplattform. Vi ser en annan framtid. För oss handlar politik om att längta efter en annan framtid. Valplattform På lättläst svenska 2018 Vi ser en annan framtid För oss handlar politik om att längta efter en annan framtid. Fi vill ha ett samhälle som är jämlikt, jämställt och hållbart. Tillsammans kan

Läs mer

VI VILL HA ETT BÄTTRE VÄXJÖ FÖR ALLA

VI VILL HA ETT BÄTTRE VÄXJÖ FÖR ALLA VI VILL HA ETT BÄTTRE VÄXJÖ FÖR ALLA SÄTT VÄXJÖ I ARBETE Det viktigaste Växjö står inför är att klara jobben. Genom att fler växjöbor kommer i arbete så lägger vi grunden till att skapa det Växjö vi vill

Läs mer

Debatt om fler vägar in på arbetsmarknaden Anna Kinberg Batra 16 mars 2016

Debatt om fler vägar in på arbetsmarknaden Anna Kinberg Batra 16 mars 2016 Debatt om fler vägar in på arbetsmarknaden Anna Kinberg Batra 16 mars 2016 Anförande debatt 16 mars Inlägg 1: I dag går över 4 700 000 människor i Sverige till jobbet. För någon timme sedan satte sig ett

Läs mer

MER ÄN BARA GRUNDTRYGGHET.

MER ÄN BARA GRUNDTRYGGHET. VI ÄLSKAR VÄLFÄRD MER ÄN BARA GRUNDTRYGGHET. Välfärden ska erbjuda mer än bara grundtrygghet. Den ska omfatta alla oavsett inkomst och finansieras solidariskt. Välfärden ska hålla en hög kvalitet och styras

Läs mer

Äldrepolitiskt program för Socialdemokraterna i Nacka. (Förslag till slutversion, 2010-05-19)

Äldrepolitiskt program för Socialdemokraterna i Nacka. (Förslag till slutversion, 2010-05-19) Äldrepolitiskt program för Socialdemokraterna i Nacka (Förslag till slutversion, 2010-05-19) Äldrepolitiskt program för Socialdemokraterna i Nacka Nacka kommun får allt fler äldre och äldre som lever allt

Läs mer

MILJÖPARTIET DE GRÖNAS BUDGETFÖRSLAG FÖR KATRINEHOLMS KOMMUN

MILJÖPARTIET DE GRÖNAS BUDGETFÖRSLAG FÖR KATRINEHOLMS KOMMUN MILJÖPARTIET DE GRÖNAS BUDGETFÖRSLAG FÖR KATRINEHOLMS KOMMUN Miljöpartiet de grönas budget för grundar sig på vår gröna ideologi # Solidaritet med världens alla människor # Solidaritet med djur, natur

Läs mer

Budgetförslag 2020 för ett starkare och friskare Värmland

Budgetförslag 2020 för ett starkare och friskare Värmland Budgetförslag 2020 för ett starkare och friskare Värmland Inledning Socialdemokratin utgår från människors lika värde oavsett vem man är och vilken bakgrund man har. Vi vill ha ett samhälle där vi ställer

Läs mer

1 maj 2013 Älmhult Gott folk och bästa mötesdeltagare

1 maj 2013 Älmhult Gott folk och bästa mötesdeltagare 1 maj 2013 Älmhult Lennart Värmby (V), gruppledare landstinget Kronoberg Gott folk och bästa mötesdeltagare vare sig ni är infödda Älmhultabor eller utsocknes som jag, så är det med glädje vi samlas här

Läs mer

Framtiden. är här. valmanifest på lättläst svenska

Framtiden. är här. valmanifest på lättläst svenska Framtiden är här valmanifest på lättläst svenska De val vi gör i dag är viktiga för våra liv i framtiden. Miljöpartiet vill skydda djuren, naturen, miljön, världen och människorna. Vi vill ha ett miljövänligare

Läs mer

VI INVESTERAR I JOBB OCH FRAMTIDSTRO FÖR ALLA

VI INVESTERAR I JOBB OCH FRAMTIDSTRO FÖR ALLA VI INVESTERAR I JOBB OCH FRAMTIDSTRO FÖR ALLA Vårt vägval för Sverige Vilket framtida Sverige vill du leva i? Vi vill skapa ett jämlikt samhälle där alla inte bara några kan känna frihet, trygghet och

Läs mer

Valmanifest 2018 Sverigedemokraterna Bromölla

Valmanifest 2018 Sverigedemokraterna Bromölla Valmanifest 2018 Sverigedemokraterna Bromölla Sverigedemokraterna - För ett tryggt och välmående Bromölla! Sverigedemokraterna i Bromölla kommun kommer verka för ett demokratiskt, jämlikt och hållbart

Läs mer

Ett Sverige som håller ihop

Ett Sverige som håller ihop Ett Sverige som håller ihop VÅRBUDGETEN FÖR 2015 Vårbudgeten på 5 minuter Foto: Folio Bildbyrå / Maskot, Jyrki Komulainen, David Schreiner Vårbudgeten för 2015 Den 15 april lämnade regeringen sin ekonomiska

Läs mer

MILJÖPARTIETS VALMANIFEST 2002

MILJÖPARTIETS VALMANIFEST 2002 LÄTT SVENSKA MILJÖPARTIETS VALMANIFEST 2002 FÖR ATT JORDEN SKA GÅ ATT LEVA PÅ ÄVEN I FRAMTIDEN Foto: Per-Olof Eriksson/N, Naturfotograferna Det här tycker Miljöpartiet är allra viktigast: Vi måste bry

Läs mer

Moderaternas budget 2015

Moderaternas budget 2015 Moderaternas budget 2015 Jobblinjen är förutsättningen för pengar till sjukvård Budgeten 2015 ger 36 447 mkr. i skatteintäkt 2006 var skatteintäkterna 25 153 mkr. Fler personer i arbete fler arbetade timmar-

Läs mer

GLOBALA MÅLEN OCH SKOLMAT

GLOBALA MÅLEN OCH SKOLMAT Diskussionskort GLOBALA MÅLEN OCH SKOLMAT De här diskussionskorten kan du använda för att lära dig mer om de globala målen för hållbar utveckling och hur skolmat påverkar barn, nu och i framtiden. ANVÄND

Läs mer

Valmanifest Vi för Västsverige framåt! VÄSTRA GÖTALAND

Valmanifest Vi för Västsverige framåt! VÄSTRA GÖTALAND Valmanifest 2018 Vi för Västsverige framåt! VÄSTRA GÖTALAND NÄR ANDRA BLICKAR BAKÅT FÖR VI VÄSTSVERIGE FRAMÅT - FÖR GRÖN TILLVÄXT OCH EN VÅRD NÄRA DIG. Centerpartiet i Västra Götaland bygger politiken

Läs mer

senaste dagarna har vi genom medierna fått höra om Selma, nio månader, och om

senaste dagarna har vi genom medierna fått höra om Selma, nio månader, och om Stockholm 2018-08-26 Rädda assistansen! Nästan varje vecka ser vi exempel i media på barn och vuxna som nekats eller blivit av med sin assistans, och de som hamnar i tidningen är bara toppen på ett isberg.

Läs mer

Läget på arbetsmarknaden i Kronoberg

Läget på arbetsmarknaden i Kronoberg Kronoberg Växjö 2011-11-17 Läget på arbetsmarknaden i Kronoberg Socialdemokraterna i Kronoberg Liedbergsgatan 31 352 32 Växjö T: 0470-711 772 F: 0470-711 782 www.socialdemokraterna.se/kronoberg Ojämn arbetsmarknad

Läs mer

Till ännu bättre framtidsutsikter

Till ännu bättre framtidsutsikter JA! Till ännu bättre framtidsutsikter TROSA KOMMUN www.alliansfortrosa.se Ja till länsbyte är ett ja till ännu bättre framtidsutsikter Allians för Trosa kommun förordar ett länsbyte till Stockholm län.

Läs mer

Vänsterpartiet Karlshamn 2015-08-19

Vänsterpartiet Karlshamn 2015-08-19 VÄNSTERPARTIETS BUDGETFÖRSLAG 2016 & PLAN FÖR 2017 2018 Innehål Sida 1 INLEDNING... 2 2 KOMMUNEN SOM ARBETSGIVARE... 3 3 SATSNINGAR I SKOLAN... 4 4 FOLKHÄLSA... 5 5 ATT LEVA OCH BO I KARLSHAMN... 6 6 KULTUR...

Läs mer

VÅRDEN FRAMFÖR ALLT! VALMANIFEST FÖR LANDSTINGET SÖRMLAND. i Landstinget Sörmland MANDATPERIODEN i Landstinget Sörmland

VÅRDEN FRAMFÖR ALLT! VALMANIFEST FÖR LANDSTINGET SÖRMLAND. i Landstinget Sörmland MANDATPERIODEN i Landstinget Sörmland VÅRDEN FRAMFÖR ALLT! VALMANIFEST FÖR LANDSTINGET SÖRMLAND MANDATPERIODEN 2014-2018 Innehåll Inledning...3 Hälso- och sjukvård...4 Kultur, utbildning och friluftsliv...5 Kollektivtrafik...6 Besparingar...7

Läs mer

Datum Justering och indexering av taxor i kollektivtrafiken

Datum Justering och indexering av taxor i kollektivtrafiken Regionstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2017-10-05 1 (2) 206 Justering och indexering av taxor i kollektivtrafiken Diarienummer 1701719 Regionstyrelsens beslut Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige

Läs mer

Resultat. Förtroendet för regeringen och de politiska företrädarna. Oktober 2014

Resultat. Förtroendet för regeringen och de politiska företrädarna. Oktober 2014 Resultat Förtroendet för regeringen och de politiska företrädarna Oktober Om undersökningen Undersökningens genomfördes i Demoskops slumpmässigt rekryterade och riksrepresentativa internetpanel, OnlinePanelen.

Läs mer

SÖDERTÄLJE ÄR STARKARE TILLSAMMANS SÖDERTÄLJE

SÖDERTÄLJE ÄR STARKARE TILLSAMMANS SÖDERTÄLJE SÖDERTÄLJE ÄR STARKARE TILLSAMMANS SÖDERTÄLJE ETT STARKARE SAMHÄLLE. ETT TRYGGARE SÖDERTÄLJE. Vi söker väljarnas mandat för att tillsammans med andra bygga en sammanhållen modern kunskaps- och exportstad.

Läs mer

- Framtidspartiet i Lysekil Foto: Lars Nyfjäll, Lysekil

- Framtidspartiet i Lysekil Foto: Lars Nyfjäll, Lysekil Valmanifest 2018 - Framtidspartiet i Lysekil Foto: Lars Nyfjäll, Lysekil Arbete - Trygghet Välfärd Lysekil skall vara en plats där alla känner trygghet och framtidshopp. Barn och unga skall ha möjlighet

Läs mer

DN/Ipsos temaundersökning: Svenskarnas attityder till invandring och integration

DN/Ipsos temaundersökning: Svenskarnas attityder till invandring och integration : Svenskarnas attityder till invandring och integration STOCKHOLM, 24 APRIL 2018 1 2018 Ipsos. David Ahlin, Ipsos Jonas Fritz, Ipsos Övergripande resultat 2018 vs. 2015 100% 90% 80% 70% Är invandring i

Läs mer

fyra initiativ för valseger 2010

fyra initiativ för valseger 2010 fyra initiativ för valseger 2010 1 Fyra initiativ för valseger 2010 Det övergripande målet i höstens val är att Alliansregeringen ska få förnyat förtroende att leda Sverige. För att nå detta mål kommer

Läs mer

Mångfald och valfrihet för alla

Mångfald och valfrihet för alla Mångfald och valfrihet för alla Vårdval, tillgänglighet och jobbmöjligheter Skåne 1 Rätt att välja som patient Före maj 2009 kunde du få gå till annan vårdcentral än den som du bodde närmast men vårdcentralerna

Läs mer

Ett grönt, snyggt och tryggt Solna

Ett grönt, snyggt och tryggt Solna PÅ SOLNABORNAS SIDA Ett grönt, snyggt och tryggt Solna Ett grönt, tryggt och växande Solna. Här ska det vara lättare att få ett jobb än ett bidrag. Vi ställer krav på dem som kan, så att vi kan hjälpa

Läs mer

Den östgötska vårdkrisen. Så kapar vi vårdens köer.

Den östgötska vårdkrisen. Så kapar vi vårdens köer. Den östgötska vårdkrisen Så kapar vi vårdens köer. Så kapar vi vårdköerna i Östergötland Bakgrund Vårdköerna har ökat drastiskt i Sverige. Idag är de dubbelt så långa som 2014. Situationen i Östergötland

Läs mer

ÖKAD TRYGGHET SÄNKT SKATT BÄTTRE SJUKVÅRD MODERATERNAS ÄLDREPOLITIK

ÖKAD TRYGGHET SÄNKT SKATT BÄTTRE SJUKVÅRD MODERATERNAS ÄLDREPOLITIK ÖKAD TRYGGHET SÄNKT SKATT BÄTTRE SJUKVÅRD MODERATERNAS ÄLDREPOLITIK MIKAEL JOHANSSON (#1 regionlista) KATARINA BRÄNNSTRÖM (#1 Rikdagslista) ULF HEDIN (#3 Kommunlista) När vi blir pensionärer, eller seniorer,

Läs mer

Ett Salem för alla inte bara de rikaste

Ett Salem för alla inte bara de rikaste Ett Salem för alla inte bara de rikaste Vänsterpartiet Salems kommunalpolitiska program 2018 Ett Salem för alla inte bara de rikaste Vänsterpartiet vill inget mindre än allas frihet. Frihet från våld och

Läs mer

TILLSAMMANS ÄR VI OSKARSHAMN

TILLSAMMANS ÄR VI OSKARSHAMN TILLSAMMANS ÄR VI OSKARSHAMN Andreas Erlandsson Kommunalråd TRYGGHET TILLSAMMANS Oskarshamn är en fantastisk kommun att leva, bo och verka i. Tillsammans har alla vi som finns här arbetat för att utveckla

Läs mer

--------- --------- --------- --------- --------- --------- ---------

--------- --------- --------- --------- --------- --------- --------- Totalt Kön Ålder --------- ----------------------- --------------------------------------------------- Man Kvinna 18-29 år 30-49 år 50-64 år 65+ år --------- --------- --------- --------- --------- ---------

Läs mer

Vi Socialdemokraterna vill sätta stopp för nedskärningar i den skånska sjukvården. VI SOCIALDEMOKRATER VILL:

Vi Socialdemokraterna vill sätta stopp för nedskärningar i den skånska sjukvården. VI SOCIALDEMOKRATER VILL: DET ÄR KRIS I DEN SKÅNSKA VÅRDEN Orsaken är ständiga nedskärningar och dålig politisk ledarskap. Sjukvården har tvingats till kraftiga besparingar som drabbat stora delar av vården. Flera besparingar är

Läs mer

Detta vill Vänsterpartiet

Detta vill Vänsterpartiet Valplattform 2018 på lättläst svenska Detta vill Vänsterpartiet (Lättläst) 2 Innehåll 4 4 5 6 7 8 8 9 10 10 11 12 12 12 13 14 Alla ska ha det bra i Sverige Folket ska bestämma Skattesystemet Jämställdhet

Läs mer

Rapport. Politikerpanelen. Demoskop

Rapport. Politikerpanelen. Demoskop Rapport Politikerpanelen Demoskop 0 Om politikerpanelen Politikerpanelen är ett årligen återkommande instrument där Demoskop speglar utvecklingen i Sveriges kommuner genom att genomföra en totalundersökning

Läs mer

!! En av landets bästa skolkommuner

!! En av landets bästa skolkommuner VALPLATTFORM 2014-2018 En av landets bästa skolkommuner En bra skola som ger våra barn de bästa möjligheterna att vidareutvecklas i livet är en av kommunens viktigaste uppgifter. Därför ska Vallentuna

Läs mer

Resultat DemoskopPanelen

Resultat DemoskopPanelen Resultat DemoskopPanelen 0 0-0-0 Om DemoskopPanelen DemoskopPanelen är en årligt återkommande undersökning bland den svenska allmänheten. Frågorna som ställs inom ramen för DemoskopPanelen handlar bland

Läs mer

Kvalitet och trygghet för äldre. Socialdemokraternas politik för äldre i Örebro

Kvalitet och trygghet för äldre. Socialdemokraternas politik för äldre i Örebro Kvalitet och trygghet för äldre Socialdemokraternas politik för äldre i Örebro Inledning Socialdemokraterna i Örebro har under hela mandatperioden arbetat för ett bättre Örebro för äldre. Vi föreslog redan

Läs mer

RAPPORT: VI FÅR BETALA UNGAS ÖKANDE EKONOMISKA OTRYGGHET

RAPPORT: VI FÅR BETALA UNGAS ÖKANDE EKONOMISKA OTRYGGHET RAPPORT: VI FÅR BETALA UNGAS ÖKANDE EKONOMISKA OTRYGGHET Ung Vänster Juli 2014 För kontakt: 08-654 31 00 info@ungvanster.se Under lång tid har ungas situation i Sverige försvårats. I takt med att samhällsutvecklingen

Läs mer

Det är det här vi vill

Det är det här vi vill Det är det här vi vill 9 Tankar om hur vi vill göra Vaggeryds kommun ännu bättre Socialdemokratiska kandidater till valet 2010 Socialdemokraterna i Vaggeryds kommun s-info.se/vaggeryd Politik är att vilja.

Läs mer