Dags att bryta 14 års socialdemokratiskt regionstyre

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Dags att bryta 14 års socialdemokratiskt regionstyre"

Transkript

1 Dags att bryta 14 års socialdemokratiskt regionstyre Vi moderater vill låta alla goda krafter bidra för att skapa högre kvalité och bättre tillgänglighet i vården. Efter 14 års socialdemokratiskt styre av Västra Götalandsregionen är köerna fortfarande långa och vårdens kvalitet ojämn. Detta trots miljardtillskott som Alliansregeringens arbetslinje bidragit med. Vi moderater prioriterar patientsäkerhet för säkrare vård och bättre arbetssituation för medarbetarna. Rösta för nära vård, ökad valfrihet och tillgänglighet i Karlsborg! Rösta för bättre kommunikationer! Lägg din röst på Moderaterna i Västra Götalandsregionen. Läs mer om Dina regionkandidater; kandidater.moderatvg.se

2 Det här vill vi förbättra i regionen Kapa onödiga väntetider och korta köer samt öka tillgänglighet och valfrihet i vården. Förstärkt ambulanssjukvård med bättre användning av ambulanserna och ytterligare en ambulanshelikopter för ökad trygghet i Skaraborg. Ökat inflytandet för medarbetarna i vården. Regionen och näringslivet måste öka samarbetet för att skapa fler jobb. Föra satsningen på utbyggnaden av E20 i hamn. KARLSBORG Fler punkter i vårt valmanifest och mer detaljerad information finns på:

3 Jobben tryggar vården i Karlsborg

4 Jobben tryggar vården i Karlsborg Sedan alliansregeringen tillträdde och jobbskatteavdragen infördes har invånarna i Karlsborg fått mer pengar över i plånboken, en hel månadslön mer att leva på per år. Eftersom fler har fått jobb i Sverige har skatteintäkterna ökat. I Västra Götalandsregionen har skatteintäkterna ökat med ca 6000 miljoner kronor sedan Pengar som borde ha satsats på vården, men i den socialdemokratiskt styrda regionen kvarstår ändå vårdköer och överfulla akutmottagningar. Sjukvården måste prioriteras För moderaterna i Västra Götalandsregionen är vården i fokus. Därför prioriterar vi alltid vården bland regionens verksamheter. Genom att satsa på att det ska löna sig att arbeta säkrar vi skatteinkomsterna och genom att främja arbetsskapande åtgärder ökar arbetskraften. Det skapar en tryggare framtid för regionen, kommunerna och för individen.

5 En vård med patienten i centrum Vi måste ge bättre förutsättningar för ökad kvalitet och tillgänglighet i vården. Samtidigt vill vi stärka patientens ställning och slå vakt om valfriheten. Dessutom måste vårdens medarbetare ha rätt förutsättningar för sitt arbete i patienternas tjänst. Närhet, trygghet och valfrihet I Karlsborg har vårdcentralen en viktig roll i att ge vård nära invånarna. Det är också betydelsefullt med tillgänglighet till sjukhusvården och en effektiv ambulanssjukvård är då en stark trygghetsfaktor. Vi moderater vill satsa på fler ambulanser och komplettera med ytterligare en ambulanshelikopter i regionen. En röst på Moderaterna är en röst för att ta till vara alla goda krafter för att göra vården så bra som möjligt. Skapa förutsättningar för ännu fler i jobb i Karlsborg Bättre vägar och kollektivtrafik är viktigt för regionens utveckling och jobben. Ett exempel är riksväg 49, ett annat är E20. Det gäller även att ha en välutbyggd kollektivtrafik för t.ex. pendlare och gymnasieelever. Genom fortsatta satsningar på Göta Kanal och turismen skapar vi förutsättningar för fler jobb och alla behövs!

6 Fotograf: Peter Knutson Valet 2014 handlar om framtiden Sverige står inför ett vägval. Det handlar om vem som har bäst politik för människors vardag. Då måste jobben bli fler, så att vi kan satsa mer på allt som är vårt gemensamma. Som skolan och sjukvården. Sedan 2006 har jobben i Sverige vuxit med över en kvarts miljon. Vår starka ekonomi sticker ut i Europa. Och det är bara början. Vi vill att över fem miljoner människor ska jobba år Nya Moderaterna tar ansvar för att det är ordning i ekonomin. Vi vill att jobben ska bli fler och komma fler till del. Vi vill bygga ut E20 så att det blir lättare att bo och verka här i Västra Götaland. Vi vill fortsätta förbättra för människor i vardagen, så att Sverige blir ett ännu bättre land att leva i. Vi lovar inte allt till alla, men vi håller vad vi lovar. Fredrik Reinfeldt, partiordförande