Hemvårdsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Hemvårdsnämnden"

Transkript

1 Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30 17:20 ande: Ann-Charlott Svensson (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Ann-Kristin Nilsson (M) Tord Johansson (S) Sven Jägervall (FP) Siv Svensson (S) Jenny Axelsson (C) Bo Nilsson (S) Anneli Hammar (KD) Roger Orwén (MP) Lennart Eriksson (C) Övriga deltagande: Jannike Karlsson (S), Set Persson (S), Åsa Svensson (Kommunal) , Anna Ohlsson (Kommunal) , Christel Hammerby (SKTF) , Lisbet Svensson, Gunvi Jönsson, Maria Sjödahl , Margareta Ivehammar, Marita Everås, Maria Mangfors Hallberg, Niklas Petersson, Christer Odermalm 134, Lisbeth Johnsson ST , Ellinor Nilsson Löfving ST , Jan Granquist , Lennart Svensson 135, , Thomas Wollentz , Jeanette Hembring-Stjernström Utses att justera: Rose-Marie Henriksson Justeringens plats och tid: Hemvårdsförvaltningen, kl Sekreterare: Paragrafer Jeanette Hembring-Stjernström justeras omedelbart Ordföranden: Justerande: Ann-Charlott Svensson Rose-Marie Henriksson ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Halmstads kommun, Hemvårdsnämnden : Datum för anslags upprättande: Datum för anslags nedtagande: Förvaringsplats för protokollet: Hemvårdsförvaltningen, Södra vägen 5 Underskrift: Jeanette Hembring-Stjernström

2 HN 132 Val av justerare Hemvårdsnämnden beslutar att jämte mötets ordföranden Ann-Charlott Svensson (M) utse Rose-Marie Henriksson (S) att justera protokollet

3 HN 133 Godkännande av dagordning Föreliggande förslag till dagordning för sammanträdet den 27 oktober 2010 godkänns efter revidering. Förslag till dagordning föreligger. Utgående punkt under HN 2010/ Information Anmälan enligt 14 kap 2 SoL Tillkommen punkt under HN 2010/ Information Bovia Tillkomna punkter under HN 2010/ Övriga frågor Temadag personalfrågor Säkerhet för hemtjänsten i vinter Socialstyrelsens inspektion av Bäckagårds korttidsboende

4 HN 134 HN 2010/ Information 1. Lagen om valfrihet, LOV. Christer Odermalm, utvecklingsledare informerar om inkomna ansökningar samt godkända utförare för service- och omsorgsinsatser i hemtjänsten i Halmstads kommun. 2. Trygghetslarm. Jan Granquist, enhetschef för trygghetslarmet och dagpatrullen informerar om trygghetslarmet, tekniken, säkerhet med larmet, behov i framtiden och utbud i framtiden. 3. Inspektion av demensboenden. Lisbet Svensson, förvaltningschef informerar om att Socialstyrelsen förbjöd i juni 2010 äldreboenden att rutinmässigt använda tvångsmedel som inlåsning, larm, sänggrindar och bälten. Med anledning av detta har medicinskt ansvariga sjuksköterskor på hemvårdsförvaltningen fått i uppdrag att inspektera förhållandena på förvaltningens demensboenden. Rapporten ska vara klar vecka Boviva Lisbet Svensson, förvaltningschef informerar om att det ska vara ett möte med Boviva angående deras missnöje över att kommunen har hand om hemsjukvården, trygghetslarm, rehabilitering och nattinsatser för de boende på Boviva. 5. Arbetsmiljöverkets inspektioner i hemtjänsten. Gunvi Jönsson, hemtjänstchef informerar om att under vecka ska Arbetsmiljöverket inspektera ett stort antal arbetsplatser över hela Sverige. Inspektionerna är en del av den årligen återkommande europeiska arbetsmiljöveckan. Syftet med kampanjen är att kontrollera att arbetsgivaren och de anställda har tillräckliga kunskaper om bland annat riskerna i arbetet och kompetens att bedriva ett systematiskt arbetsmiljöarbete och på så sätt bidra till ett hållbart arbetsliv. Arbetsmiljöverket har den 26 oktober 2010 inspekterat hemtjänstgrupperna Örjan/Berget.

5 HN 135 HN 2010/0194 Förslag Kvarnlyckans äldreboende Hemvårdsnämnden återremitterar ärendet till hemvårdsförvaltningen med uppdrag att studera möjligheten att bibehålla nuvarande antal platser i samband med ombyggnad/tillbyggnad. Kvarnlyckans äldreboende i Harplinge är ursprungligen uppfört 1974 med fem boendeenheter om 12 lägenheter per enhet, totalt 60 lägenheter. Lägenheterna är små, ca 18 kvm och består av ett rum och toalett. Dusch och pentry saknas i lägenheterna och brukarna är hänvisade till ett gemensamt badrum per boendeenhet. Inom varje boendeenhet finns gemensamt litet kök samt matrum/allrum. Varje lägenhet har utgång till egen altan. Gemensamt i huset finns tillagningskök, ett par samlingsrum varav ett större, stor vinterträdgård, långa korridorer för promenader. Kvarnlyckan är ett omtyckt äldreboende med stark identitet i Harplinge men med mycket stort behov av modernisering. Kvarnlyckans äldreboende ägs av Apartment Bostad AB (Akelius) och hyrs av Halmstads kommun med avtal som löper till Hemvårdsförvaltningen och fastighetskontoret har gjort en förstudie som visar att det borde gå att bygga om Kvarnlyckan till ett modernt äldreboende. Antalet lägenheter kommer vid en ombyggnad att minska till 40. Apartment Bostad AB är villiga att stå för ombyggnaden och erbjöd i april kommunen ett 20-årigt hyresavtal med en hyra som tillsammans med fastighetskontorets driftskostnader var kr/år. Hemvårdsnämnden återremitterade ärendet till fastighetskontoret med begäran att nämnden skulle studera och jämföra hyresnivån med en nyproduktion. Fastighetskontoret har presenterat en ny hyra efter ombyggnad om kr per år inkl driftskostnader och inkl kök med nu med ett 25-års avtal. Detta motsvarar ca 4,4 milj. kr per år efter avdrag av ludvikamoms. Vid möte med anhöriga har framkommit en oro för att minskningen av antalet platser på Kvarnlyckan kan innebära att äldre från Harplinge och Steninge med omnejd tvingas att flytta från orten vid behov av äldreboende. s beredning faller inte inom ramen för MBL.

6 Hemvårdsnämnden återremitterar ärendet till hemvårdsförvaltningen med uppdrag att studera möjligheten att bibehålla nuvarande antal platser i samband med ombyggnad/tillbyggnad. sgång Hemvårdsnämnden beslutar i enlighet med förslaget.

7 HN 136 HN 2010/0270 Upphandling av Andersbergs äldreboende 1. Hemvårdsnämnden beslutar att meddela beslut om tilldelning av driften av Andersbergs äldreboende till Attendo Care AB som utvärderats som bäst. 2. Paragrafen justeras omedelbart. Hemvårdsnämnden beslutade i sammanträde den 11 augusti 2010 om upphandling av driften av Andersbergs äldreboende samt om annonsering av förfrågningsunderlag som tagits fram för detta ändamål. Upphandlingen har resulterat i flera godtagbara anbud varav det bästa utifrån de utvärderingskriterier som framgår av förfrågningsunderlaget föreslås tilldelas kontrakt. s beredning Ärende har beretts av staben för hemvårdsförvaltningen tillsammans med kommunens upphandlingsenhet. har förhandlats med fackliga representanter enligt 38 MBL. 1. Hemvårdsnämnden beslutar att meddela beslut om tilldelning av driften av Andersbergs äldreboende till det anbud som utvärderats som bäst. 2. Paragrafen justeras omedelbart. Yrkanden Vice ordförande Rose-Marie Henriksson (S) yrkar avslag på förslaget. Ordföranden (M) yrkar enligt liggande förslag. sgång Ordföranden (M) ställer proposition på yrkandena och finner att hemvårdsnämnden antar ordförandens (M) yrkande. Votering begärs. Ja-röst för bifall till ordförandens (M) förslag. Nej-röst för bifall till Rose-Marie Henrikssons (S) förslag.

8 Omröstningsresultat Med 6 ja-röster för ordförandens (M) förslag mot 4 nej-röster för Rose-Marie Henrikssons (S) förslag och Roger Orwén (MP) avstår från att rösta antar nämnden ordförandens (M) förslag. Ja-röster Nej-röster Avstår Ann-Charlott Svensson (M)Rose-Marie Henriksson (S) Roger Orwén (MP) Ann-Kristin Nilsson (M) Tord Johansson (S) Sven Jägervall (FP) Siv Svensson (S) Jenny Axelsson (C) Bo Nilsson (S) Anneli Hammar (KD) Lennart Eriksson (C) Hemvårdsnämnden beslutar i enlighet med ordförandens (M) förslag. Reservation Bo Nilsson (S), Tord Johansson (S), Siv Svensson (S) reserverar sig till förmån för Rose-Marie Henrikssons (S) förslag med motiveringen: Attendo har i sin skrivelse till kommunen angående utmaningen hävdat att de kan bedriva verksamheten på Andersberg och Patrikshill med bättre eller bibehållen kvalitet till lägre pris än om verksamheten fortsättningsvis skulle bedrivas i kommunal regi. Vi tycker förstudien är ofullständig eftersom den inte svarar på om kvalitén verkligen förbättras vid en överlåtelse. Remisstiden har också varit för kort för att remissinstanserna ska ha kunnat lämna tillräckligt genomarbetade svar. Samtidigt är de viktigt att respektera hur de boende och anhöriga ser på frågan eftersom det är de som berörs om man antar utmaningen.

9 HN 137 HN 2010/0271 Upphandling av Patrikshills äldreboende 1. Hemvårdsnämnden beslutar att meddela beslut om tilldelning av driften av Patrikshills äldreboende till Attendo Care AB som utvärderats som bäst. 2. Paragrafen justeras omedelbart. Hemvårdsnämnden beslutade i sammanträde den 11 augusti 2010 om upphandling av driften av Patrikshills äldreboende samt om annonsering av förfrågningsunderlag som tagits fram för detta ändamål. Upphandlingen har resulterat i flera godtagbara anbud varav det bästa utifrån de utvärderingskriterier som framgår av förfrågningsunderlaget föreslås tilldelas kontrakt. s beredning Ärende har beretts av staben för hemvårdsförvaltningen tillsammans med kommunens upphandlingsenhet. har förhandlats med fackliga representanter enligt 38 MBL. 1. Hemvårdsnämnden beslutar att meddela beslut om tilldelning av driften av Patrikshills äldreboende till det anbud som utvärderats som bäst. 2. Paragrafen justeras omedelbart. Yrkanden Vice ordförande Rose-Marie Henriksson (S) yrkar avslag på förslaget. Ordföranden (M) yrkar enligt liggande förslag. sgång Ordföranden (M) ställer proposition på yrkandena och finner att hemvårdsnämnden antar ordförandens (M) yrkande. Votering begärs. Ja-röst för bifall till ordförandens (M) förslag. Nej-röst för bifall till Rose-Marie Henrikssons (S) förslag.

10 Omröstningsresultat Med 6 ja-röster för ordförandens (M) förslag mot 4 nej-röster för Rose-Marie Henrikssons (S) förslag och Roger Orwén (MP) avstår från att rösta antar nämnden ordförandens (M) förslag. Ja-röster Nej-röster Avstår Ann-Charlott Svensson (M)Rose-Marie Henriksson (S) Roger Orwén (MP) Ann-Kristin Nilsson (M) Tord Johansson (S) Sven Jägervall (FP) Siv Svensson (S) Jenny Axelsson (C) Bo Nilsson (S) Anneli Hammar (KD) Lennart Eriksson (C) Hemvårdsnämnden beslutar i enlighet med ordförandens (M) förslag. Reservation Bo Nilsson (S), Tord Johansson (S), Siv Svensson (S) reserverar sig till förmån för Rose-Marie Henrikssons (S) förslag med motiveringen: Attendo har i sin skrivelse till kommunen angående utmaningen hävdat att de kan bedriva verksamheten på Andersberg och Patrikshill med bättre eller bibehållen kvalitet till lägre pris än om verksamheten fortsättningsvis skulle bedrivas i kommunal regi. Vi tycker förstudien är ofullständig eftersom den inte svarar på om kvalitén verkligen förbättras vid en överlåtelse. Remisstiden har också varit för kort för att remissinstanserna ska ha kunnat lämna tillräckligt genomarbetade svar. Samtidigt är de viktigt att respektera hur de boende och anhöriga ser på frågan eftersom det är de som berörs om man antar utmaningen.

11 HN 138 HN 2010/0110 Ekonomisk rapport Hemvårdsnämnden beslutar att lägga rapporten till handlingarna. Prognosen på helår baserad på utfallet efter första kvartalet indikerar att äldreomsorgen 2010 kommer redovisa ett underskott, kkr i förhållande till budget. Underskottet hänförs till hemtjänsten som hanterar större volymer hemtjänsttimmar än vad budgeten medger, volymökningsbudget för 2010 inkluderad. Resultatbalansering på kkr av hemvårdsnämndens underskott från 2009 ingår i prognosen. För investeringar prognostiseras ett överskott på kkr i förhållande till budget. Larminvesteringar som inte genomförs är främsta förklaringen. Hänsyn har tagits till ombudgetering på kkr av 2009 års investeringsöverskott. s beredning Rapportering till kommunfullmäktige skall ske vid tre tillfällen under året, per den 30 april respektive den 31 augusti samt i samband med årsbokslut. Nämnden skall dessutom månatligen från och med mars, med undantag av juli, rapportera till kommunstyrelsen. Delårsbokslut upprättas per den 31 augusti. Rapportering sker till kommunala pensionärsrådet i samband med deras ordinarie möten. Rapportering sker månadsvis till de fackliga organisationerna på centrala samverkansgruppen. faller inte inom ramen för MBL. Hemvårdsnämnden beslutar att lägga rapporten till handlingarna. sgång Hemvårdsnämnden beslutar i enlighet med förslaget.

12 HN 139 HN 2010/0337 Justering i avgiftsreglemente Hemvårdsnämnden föreslår kommunfullmäktige att besluta om avgiftsreglemente enligt bilaga 2. Reglemente för avgifter inom äldre- och handikappomsorg i Halmstads kommun är antaget av KF ( ) och ändringar i detsamma beslutas av KF. De ändringar som föreslås i reglementet kan sammanfattas i följande 5 punkter: 1) I 5 beskrivs hur brukare som genom beslut blivit beviljad insatser för service och omsorg kan hyra trygghetslarm. För att tydliggöra hur processen verkligen går till ersätts detta med: De pensionärer som fyllt 75 år kan genom ett generellt antaget biståndsbeslut erhålla trygghetslarm. Den som är under 75 år ansöker om trygghetslarm hos biståndshandläggare. 2) I 8 beskrivs hur avbokning av serviceinsats skall ske. Detta byts ut mot hemtjänstinsats för att även omsorgsinsatser skall inkluderas. 3) I 9 beskrivs hur personer över 75 år kan teckna avtal med kommunen om serviceinsatser. Detta ersätts med beskrivningen kan genom ett generellt antaget biståndsbeslut erhålla, för att tydliggöra hur processen verkligen går till. 4) I 14 beskrivs hur en brukare ansöker till förvaltningen om jämkning för dubbla boendekostnader. Med tillägget att ansökan skall inkomma inom 6 månader från det datum hyra uttages för det särskilda boendet regleras när rätten att ansöka är förverkad.

13 5) 19 är en ny paragraf som syftar till att reglera återkrav/återbetalningsskyldighet mellan brukaren och förvaltningen. Den praktiska innebörden blir att a) om brukaren eller dennes ombud lämnat felaktiga uppgifter och därmed fått för låg avgift, får förvaltningen skicka faktura på mellanskillnaden. Rätten gäller ett år bakåt i tiden. b) om förvaltningen tagit ut för hög avgift skall beloppet återbetalas för hela den period felet avser. Ändringarna föreslås gälla från nästa avgiftsår, dvs från 1 mars Utöver dessa ändringar görs vissa smärre redaktionella ändringar i reglementet (stavning, syftning) för att förtydliga. s beredning Förslagen har arbetats fram på förvaltningens ekonomi- och avgiftsenhet i samarbete med kommunjurist. Ledningsgruppen har informerats. Hemvårdsnämnden fick information vid sammanträdet faller inte inom ramen för MBL. Hemvårdsnämnden föreslår kommunfullmäktige att besluta om avgiftsreglemente enligt bilaga 2. sgång Hemvårdsnämnden beslutar i enlighet med förslaget.

14 HN 140 HN 2010/0333 Remiss: Detaljplan för Halmstad 9:173, Slottsmöllans Tegelbruk, ärendenr 1/2010. Hemvårdsnämnden godkänner bifogat förslag till yttrande. Syftet med programmet är att pröva att ändra markanvändningen vid f.d. Slottsmöllans tegelbruk till bostäder och handel/närservice. Programmet utreder också ett möjligt läge för en ny bro över Nissan som ersättning för Slottsmöllebron. Programmet avser att identifiera områdets förutsättningar och behov som behöver tillgodoses i framtiden och belysa hur förslaget bemöter dessa. Programförslaget finns utställt under tiden 9 september - 4 november, Hemvårdsnämnden har fått planprogrammet för yttrande. Markområdet bedöms rymma ca kvm bostäder (ca 180 lgh) och 4200 kvm handel/närservice. Delen närmast Norra Infarten påverkas av risker från farligt gods transporter och buller. Hur nära man kan bygga prövas i det fortsatta arbetet. All befintlig bebyggelse föreslås rivas för att ge plats för ny bebyggelse. Tomten föreslås bebyggas med bostäder i tre högre byggnader och en lägre byggnad. I sockeln till bostadsbebyggelsen föreslås lokaler för handel/närservice. s beredning faller inte inom ramen för MBL. Hemvårdsnämnden godkänner bifogat förslag till yttrande. sgång Hemvårdsnämnden beslutar i enlighet med förslaget.

15 HN 141 HN 2010/0250 Detaljplan för Eketånga 5:194 m.fl. Ärendenr 25/08. Hemvårdsnämnden vidhåller yttrandet som lämnades Syftet med föreliggande planförslag är att möjliggöra ett attraktivt, energieffektivt lägenhetsboende med bra kvarboendemöjligheter, väl inpassat bland villor och tallar. Detaljplanearbetet har föregåtts av en markanvisningstävling med bedömningskriterier som fokuserat på dessa delar. Det vinnande förslaget, med i huvudsak tvåvåningshus, ligger till grund för utformningen av detaljplanen. Utformningen styrs även av det markanvisningsavtal som kommunen upprättat med vinnande exploatör, Peab Sverige AB. Detaljplanen medger flerbostadshus med 32 lägenheter i flerfamiljshus och radhus bestående av mellan 2-5 rum och kök. Till lägenheterna ovanför Bergtallsvägen finns hiss i respektive byggnad vilket innebär 1 hiss på ca 12 lägenheter. Söder om Bergtallsvägen planeras tvåplans radhus. Programhandlingen har varit utställt under tiden 3 juni - 10 augusti 2009 och ett planförslag har varit utställt för samråd 15 juni - 10 augusti Hemvårdsnämnden lämnade följande yttrande: Hemvårdsnämnden vill poängtera vikten av att lägenheterna söder om Bergtallsvägen får full tillgänglighet på bottenvåningen då hiss saknas. Enligt uppgifter ligger samtliga sovrum på övervåningen och den som blir funktionshindrad är då tvingad att sova i vardagsrummet. Hemvårdsnämnden anser att detta inte överensstämmer med tävlingskriterierna lägenhetsboende med bra kvarboendemöjligheter vilket innebär att åtminstone ett sovrum måste vara tillgängligt. Nämnden vill också understryka vikten av att utemiljön får en tillgänglighet och utformning som underlättar och stimulerar äldre till utevistelse inom området och som också ger möjlighet att tryggt kunna nå Prins Bertils stig för längre promenader. Även förutsättningarna att enkelt nå kollektivtrafiken måste säkras. Under tiden 15 oktober - 15 november 2010 är detaljplanen utställd för granskning. Hemvårdsnämnden har fått planen för yttrande.

16 s beredning faller inte inom ramen för MBL. Hemvårdsnämnden vidhåller yttrandet som lämnades sgång Hemvårdsnämnden beslutar i enlighet med förslaget.

17 HN 142 HN 2010/0193 Parboende Hemvårdsnämnden bordlägger ärendet och återupptar ärendet på sammanträdet den 24 november. Hemvårdsnämnden gav på sammanträdet 28 april, 2010 förvaltningen i uppdrag att utreda konsekvenserna av en utvidgning av den lagstadgade parboendegaranti innebärande att även den partner som inte är biståndsberättigad medges rätt att flytta med in på samma boende. Hemvårdsförvaltningen konstaterar att en garanti innebär ett löfte om att det finns en ledig lägenhet lämplig för parboende eller en som på relativt kort tid kan bli ledig. Detta innebär ett mycket långt gående ansvar för nämnden. Ett ansvar som antingen medför att ett antal lägenheter står tomma i avvaktan på par eller att vissa brukare tvingas flytta till förmån för andra. SKL pekar också i ett yttrande till regeringsrätten på att de höga kostnaderna för en plats på ett äldreboende inte kan försvaras när de upplåts till någon som inte behöver den tryggheten och den omsorgen som ett äldreboende ger. Hemvårdsförvaltningen har i de allra flesta fall lyckats lösa önskemål om parboende genom att erbjuda en servicelägenhet. Här finns oftast generösa utrymmen i lägenheten samtidigt som vård och omsorg är individuellt utformad. Den medföljande makan/maken har en naturlig plats och kan välja sin roll efter parets egna förutsättningar. Detta är en lösning förvaltningen rekommenderar. s beredning faller inte inom ramen för MBL. 1. Hemvårdsnämnden inför utökad parboendegaranti i situationer där servicehus är en lämplig boendeform 2. Hemvårdsnämnden uttalar en viljeinriktning att hitta lösningar för parboende i det enskilda fallet då makarna så önskar. 3. Hemvårdsnämnden skall vid nyproduktion försöka hitta flexibla lösningar som underlättar för parboende.

18 Yrkande Vice ordförande Rose-Marie Henriksson (S) yrkar bordläggning av ärendet. sgång Hemvårdsnämnden beslutar i enlighet med Rose-Marie Henrikssons (S) yrkande.

19 HN 143 HN 2010/0116 Rapporteringsskyldighet enligt socialtjänstlagen samt sanktionsavgift. Hemvårdsnämnden beslutar att redovisa uppgifterna på individnivå till kommunens revisorer samt redovisa sammanställning av uppgifterna till kommunfullmäktige. Vid tredje kvartalet 2010 redovisades 28 ärenden till Socialstyrelsen varav inga ärenden är verkställda under perioden. Av de 28 ärendena har 11 personer erbjudits boende men tackat nej, 6 personer till äldreboende och 5 personer till servicelägenhet. En orsak till att personer som fått bistånd till särskilt boende avböjer ett erbjudet alternativ är oftast att erbjudandet inte är det önskade boendet. Bor den sökande centralt i Halmstad så önskas vanligtvis ett fortsatt boende i de centrala delarna av Halmstad. Enligt hemvårdsnämndens riktlinjer har den sökande rätt att bli erbjuden tre olika alternativ till särskilt boende. s beredning Biståndsenheten vid Hemvårdsförvaltningen har berett ärendet. faller inte inom ramen för MBL. Hemvårdsnämnden beslutar att redovisa uppgifterna på individnivå till kommunens revisorer samt redovisa sammanställning av uppgifterna till kommunfullmäktige. sgång Hemvårdsnämnden beslutar i enlighet med förslaget.

20 HN 144 HN 2010/0327 Remiss ang styrdokument Hemvårdsnämnden godkänner bifogat förslag till yttrande. Kommunstyrelsens beredningsutskott har till hemvårdsnämnden samt övriga nämnder och bolag remitterat förslag på styrdokument som föreslås utgå. Som en följd av beslutet om riktlinjer för verksamhetsstyrning (visionsstyrningsmodellen) har ett behov av en genomgång av styrande dokument uppkommit. Syftet med uppdraget har varit att identifiera inaktuella styrdokument som kan utgå. En inventering av samtliga styrdokument antagna av kommunfullmäktige har genomförts av stadskontoret. Samtliga styrdokument har samlats och kategoriserats efter visionsstyrningsmodellens benämningar. Tretton styrdokument föreslås utgå. har beretts inom staben på hemvårdsförvaltningen. Inventeringen av de styrande dokumenten innebär tillsammans med förändrad hantering och nya rutiner för regelbunden genomgång av dokumenten en ökad kvalitet och överskådlighet. innebär att hemvårdsnämnden godkänner bifogat förslag till yttrande. Därmed lämnar nämnden ett positivt yttrande angående styrdokumenten som i remissen föreslås utgå samt framför åsikten att ett styrdokument/handlingsprogram för äldreomsorgen bör finnas i kommunen. s beredning Hemvårdsförvaltningens ledningsgrupp har deltagit i beredningen av ärendet. faller inte inom ramen för MBL. Hemvårdsnämnden godkänner bifogat förslag till yttrande. sgång Hemvårdsnämnden beslutar i enlighet med förslaget.

21 HN 145 HN 2010/0359 Verksamhetsplan Hemvårdsnämnden ger hemvårdsförvaltningen i uppdrag att uppta MBLförhandling. Hemvårdsförvaltningen har tillsammans med hemvårdsnämnden arbetat fram ett förslag till verksamhetsplan I enlighet med kommunens visionsstyrningsmodell utformas verksamhetsplanerna efter en kommungemensam mall och är en årligen återkommande del av planeringsarbetet. Verksamhetsmål och internbudget har föreslagits med utgångspunkt i de av kommunfullmäktige beslutade planeringsdirektiven för s beredning Förslaget till verksamhetsplan har arbetats fram gemensamt av hemvårdsnämnden, förvaltningens ledningsgrupp och personer i staben. Vid hemvårdsnämndens arbetsdag den 22 september arbetade nämnden tillsammans med representanter från förvaltningen med verksamhetsplanen och dess mål. Under dagen diskuterades även jämställdhetsplan och hälso- och arbetsmiljöplan. Basfakta och omvärldsbevakning har under året sammanställts som underlag. Förslag till internbudget utifrån den av KF fastslagna budgetramen för äldreomsorgen - arbetas fram av ledningsgruppen och personer i staben under hösten. Hemvårdsnämnden informeras vid sammanträdet den 27 oktober. Alla kommunens nämnder ska ha fattat beslut om verksamhetsplan med internbudget senast 30 november 2010, därefter ska planen vara stadskontoret tillhanda. Kommunala pensionärsrådets samråds- och informationsutskott kommer att delges hemvårdsnämndens förslag till verksamhetsplan med interbudget kommer att MBL-förhandlas med de fackliga organisationerna.

22 Hemvårdsnämnden ger hemvårdsförvaltningen i uppdrag att uppta MBLförhandling. sgång Hemvårdsnämnden beslutar i enlighet med förslaget.

23 HN 146 HN 2010/0356 Jämställdhetsplan 2011 Hemvårdsnämnden tackar för informationen och ger förvaltningen i uppdrag att genomföra MBL förhandling. I syfte att tydliggöra det systematiska arbetsmiljöarbetet görs årligen en översyn av gällande arbetsmiljödokument varav jämställdhetsplanen är en viktig del. s beredning MBL förhandlingar kommer att genomföras efter uppdrag av nämnden. Hemvårdsnämnden tackar för informationen och ger förvaltningen i uppdrag att genomföra MBL förhandling. sgång Hemvårdsnämnden beslutar i enlighet med förslaget.

24 HN 147 HN 2010/0357 Hälso- och arbetsmiljöplan 2011 Hemvårdsnämnden tackar för informationen och ger förvaltningen i uppdrag att genomföra MBL förhandlingar. Som en del i det systematiska arbetsmiljöarbetet görs årligen en översyn av aktuella planer varav arbetsmiljöplanen är grundläggande. s beredning MBL förhandlingar kommer att genomföras efter uppdrag från hemvårdsnämnden. Hemvårdsnämnden tackar för informationen och ger förvaltningen i uppdrag att genomföra MBL förhandlingar. sgång Hemvårdsnämnden beslutar i enlighet med förslaget.

25 HN 148 HN 2010/0001 Delegationsbeslut Hemvårdsnämnden beslutar att godkänna redovisningen av delegationsbeslut. Förvaltningen redovisar följande beslut fattade på delegation: - biståndsbeslut - överklaganden - förvaltningsrättsbeslut - avvikelserapportering - åsikter s beredning Staben, hemvårdsförvaltningen har berett ärendet. Hemvårdsnämnden godkänner redovisningen av delegationsbeslut. sgång Hemvårdsnämnden beslutar i enlighet med förslaget.

26 HN 149 HN 2010/ Övriga frågor 1. Temadag personalfrågor. Vice ordförande Rose-Marie Henriksson (S) tar upp frågan om en temadag gällande personalfrågor. Lisbet Svensson, förvaltningschef informerar om att Axel Danielsson kommer att utbilda omvalda och nya ledamöter i hemvårdsnämnden den 7 februari Utöver det kommer ledamöterna att få 1½ dags utbildning där bland annat personalfrågor kommer att tas upp. 2. Säkerhet för hemtjänsten i vinter. Vice ordförande Rose-Marie Henriksson (S) tar upp frågan gällande säkerheten för hemtjänsten i vinter och hur förvaltningen förbereder sig inför kommande vinter. Marita Everås, verksamhetschef för särskilda funktioner informerar om att riskanalysen från förra vintern arbetas vidare med enligt tidigare rapport. Verksamhetscheferna kommer att följa upp gruppens arbete med riskanalysen och återkommer med en rapport till nämnden. 3. Socialstyrelsens inspektion av Bäckagårds korttidsboende. Vice ordförande Rose-Marie Henriksson (S) efterfrågar en redovisning av Socialstyrelsens utlåtande efter inspektionen på Bäckagårds korttidsboende. Lisbet Svensson, förvaltningschef informerar om att Socialstyrelsen har i uppdrag att under tre år göra en nationell tillsyn av vården och omsorgen om äldre. Målet med tillsynen är att brister och missförhållanden inom äldreomsorgen ska rättas till samt att kommuner, landsting och enskild verksamhet ska förmås att utveckla en vård och omsorg av god kvalitet. Granskningen som nu genomförs avser övergripande samverkan vad gäller samordnad vårdplanering och rättssäkerhet. Vårdkedjan från sjukhus till korttidsboende kommer att följas upp. På mötet framförde kommunen att vårdtyngden på Bäckagårds korttidsboende har ökat, brukarna blir allt sjukare och insatser av hälso- och sjukvårdskaraktär exempelvis läkarinsatser behövs direkt vid inflyttning. Kommunen framförde även problem med uteblivna eller felaktiga läkemedelslistor när brukaren kommer till korttidsboendet, att läkemedel inte är medskickat från sjukhuset samt att läkar-läkarkontakten inte är tagen trots gällande SVP rutiner.

27 Kommunen anser att det behövs en halvtids läkarmedverkan på korttidsboendet Bäckagård för att säkra vården av brukarna. I november kommer landstinget att fatta beslut om läkartid till Bäckagårds korttidsboende. Socialstyrelsens rapport beräknas vara klar i slutet av året.

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Svensson. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ:

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Svensson. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Hemvårdsnämnden 2010-08-11 1(7) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 16:00 17:45 Beslutande: Ann-Charlott Svensson (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Hanne Jönsson (M) Tord

Läs mer

Rose-Marie Henriksson

Rose-Marie Henriksson Hemvårdsnämnden 2010-05-19 1(22) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30 15:25 ande: Övriga deltagande: Ann-Charlott Svensson (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Hanne Jönsson

Läs mer

Rose-Marie Henriksson

Rose-Marie Henriksson Hemvårdsnämnden 2010-03-31 1(21) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30 17:10 ande: Ann-Charlott Svensson (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Hanne Jönsson (M) Tord Johansson

Läs mer

Rose-Marie Henriksson

Rose-Marie Henriksson Hemvårdsnämnden 2014-02-26 1(15) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl. 13:30-15:50 ande: Övriga deltagande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Bengt Kjellgren

Läs mer

Ann-Kristin Nilsson. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Halmstads kommun, Hemvårdsnämnden

Ann-Kristin Nilsson. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Halmstads kommun, Hemvårdsnämnden Hemvårdsnämnden 2015-03-25 1(10) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30 15.40 Beslutande: Övriga deltagande: Rose-Marie Henriksson (S) mötesordförande Alf Andersson (C) Per Ihlström

Läs mer

Rose-Marie Henriksson

Rose-Marie Henriksson Hemvårdsnämnden 2010-11-24 1(22) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30 15:50 ande: Ann-charlott Svensson (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Hanne Jönsson (M) Tord Johansson

Läs mer

Rose-Marie Henriksson

Rose-Marie Henriksson Hemvårdsnämnden 2012-10-24 1(14) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30-16:15 ande: Övriga deltagande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Bengt Kjellgren

Läs mer

Hemvårdsnämnden

Hemvårdsnämnden Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30-16:20 ande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Bengt Kjellgren (M) Tord Johansson (S) Charlotte Ljungberg (C)

Läs mer

Rose-Marie Henriksson

Rose-Marie Henriksson Hemvårdsnämnden 2010-12-15 1(18) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30 15:30 ande: Ann-Charlott Svensson (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Ann-Kristin Nilsson (M) Tord

Läs mer

Rose-Marie Henriksson

Rose-Marie Henriksson Hemvårdsnämnden 2014-11-19 1(14) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl. 13:30-16:05 Beslutande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Ann-Kristin Nilsson (M)

Läs mer

Hemvårdsnämnden

Hemvårdsnämnden Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30-16:15 ande: Ann-Charlott Svensson (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Bengt Kjellgren (M) Tord Johansson (S) Charlotte Ljungberg (C)

Läs mer

Rose-Marie Henriksson

Rose-Marie Henriksson Hemvårdsnämnden 2014-06-18 1(11) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30-15:40 ande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Ann-Kristin Nilsson (M) Reino

Läs mer

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Mankell. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Mankell. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Hemvårdsnämnden 2012-12-28 1(5) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 09:00: - 09:25 Beslutande: Övriga deltagande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Bengt

Läs mer

Halmstads kommun, Hemvårdsnämnden

Halmstads kommun, Hemvårdsnämnden Hemvårdsnämnden 2014-04-23 1(12) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl. 13:30-16:00 Beslutande: Övriga deltagande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) 34-39

Läs mer

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Mankell. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Mankell. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30-15.40 ande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Ann-Kristin Nilsson (M) Charlotte Ljungberg (C) Sven Jägervall

Läs mer

Hemvårdsnämnden

Hemvårdsnämnden Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30 17:05 ande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Per Ihlström (S) 1-10 Anders Lövgren (V) 11-14 Bengt Kjellgren (M) 1-10 Tord Johansson

Läs mer

Rose-Marie Henriksson

Rose-Marie Henriksson Hemvårdsnämnden 2012-12-12 1(15) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30-16:50 ande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Bengt Kjellgren (M) Tord Johansson

Läs mer

Rose-Marie Henriksson

Rose-Marie Henriksson Hemvårdsnämnden 2015-02-25 1(13) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30-15:30 Beslutande: Övriga deltagande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Alf

Läs mer

Rose-Marie Henriksson

Rose-Marie Henriksson Hemvårdsnämnden 2015-01-28 1(14) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30-15:50 Beslutande: Övriga deltagande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Alf

Läs mer

Rose-Marie Henriksson

Rose-Marie Henriksson Hemvårdsnämnden 2013-06-12 1(11) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30 15:30 ande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Bengt Kjellgren (M) 220-226

Läs mer

Hemvårdsnämnden

Hemvårdsnämnden Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30-16:15 ande: Ann-Charlott Svensson (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Bengt Kjellgren (M) Tord Johansson (S) Charlotte Ljungberg (C)

Läs mer

Rose-Marie Henriksson

Rose-Marie Henriksson Hemvårdsnämnden 2012-03-28 1(17) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30-16:00 ande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Bengt Kjellgren (M) Tord Johansson

Läs mer

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Mankell. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ:

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Mankell. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30-15:50 ande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Bengt Kjellgren (M) Tord Johansson (S) Charlotte Ljungberg (C)

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Plats och tid Södra vägen 5 Sammanträdesrum Respekt, 28 mars 2018 kl 12:30-14.05 Beslutande Ledamöter Ann-Charlott Mankell (M), Ordförande Rose-Marie Henriksson (S), 1:e vice ordförande Alf Andersson (C)

Läs mer

Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef Lena Vilhelmsson, sekreterare Jörgen Karlsson, ekonom, 33

Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef Lena Vilhelmsson, sekreterare Jörgen Karlsson, ekonom, 33 26-34 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 16.00 Beslutande Leif T Johansson, (FP) ordförande Kristina Frigert (M), 1:e vice ordförande Elving Claesson (S) 2:e vice ordförande Christina

Läs mer

Pensionärsrådet Södra vägen 5, stora sammanträdesrummet kl Jan Preuss, Gunnel Nilsson, Lillemor Ahlqvist

Pensionärsrådet Södra vägen 5, stora sammanträdesrummet kl Jan Preuss, Gunnel Nilsson, Lillemor Ahlqvist HALMSTADS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Plats och tid: Södra vägen 5, stora sammanträdesrummet 2012-06-14 kl. 09.30 11.10 Beslutande: För PRO Jan Preuss, Gunnel Nilsson, Lillemor Ahlqvist För SPF Karin

Läs mer

Rose-Marie Henriksson

Rose-Marie Henriksson Hemvårdsnämnden 2013-12-11 1(12) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30-16:00 ande: Övriga deltagande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Bengt Kjellgren

Läs mer

Socialnämnden (11) Socialnämndens arbetsutskott. Tekniska kontoret, gamla brandstationen, Orsa, onsdagen den 27 juni 2012, kl

Socialnämnden (11) Socialnämndens arbetsutskott. Tekniska kontoret, gamla brandstationen, Orsa, onsdagen den 27 juni 2012, kl Socialnämnden 2012-06-27 1(11) Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Tekniska kontoret, gamla brandstationen, Orsa, onsdagen den 27 juni 2012, kl 13 00 16.45 Beslutande: Övriga: Hans Sternbro (s),

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Fastighetsnämnden 2015-05-06 1(6)

Sammanträdesdatum Sida Fastighetsnämnden 2015-05-06 1(6) Fastighetsnämnden 2015-05-06 1(6) Plats och tid: Nymansgatan 23, kl. 12:00-12:45 Beslutande: Carl-Johan Berthilsson (M) ordförande Carin Söderberg (S) vice ordförande Ola Johnsson (M) Kent Gustafsson (S)

Läs mer

Jan Preuss, Gunnel Nilsson, Anita Fransson. Ragnhild Bohlet, Lena Nordström. För SKPF Sigvard Raask, Dagmar Luhanka

Jan Preuss, Gunnel Nilsson, Anita Fransson. Ragnhild Bohlet, Lena Nordström. För SKPF Sigvard Raask, Dagmar Luhanka HALMSTADS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Plats och tid: 2010-10-20 kl. 09.30 12.00 Beslutande: För PRO Jan Preuss, Gunnel Nilsson, Anita Fransson För SPF Ragnhild Bohlet, Lena Nordström För SPRF Gunvor Malmgren

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Hemvårdsnämnden 2017-05-24 1(21) Plats och tid Södra vägen 5 Stora sammanträdesrummet, 24 maj 2017 kl 13:30-16:50 ande Ledamöter Ann-Charlott Mankell (M), Ordförande Rose-Marie Henriksson (S), 1:e vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15 Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 februari 2015, klockan 15:00-17.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Marita Pettersson (S), Ulla Eriksson Berg

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Hemvårdsnämnden 2017-04-26 1(18) Plats och tid Södra vägen 5 Stora sammanträdesrummet, 26 april 2017 kl 13:30-17:35 ande Ledamöter Ann-Charlott Mankell (M), Ordförande Rose-Marie Henriksson (S), 1:e vice

Läs mer

Kommunkontoret, 2 september 2013, kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 63-79 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, 2 september 2013, kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 63-79 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Sammanträdesdatum 26 augusti 2013 Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-13.40 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Bo Lundqvist (c) Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Marie Viberg (c)

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Bo Lundqvist (c) Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Marie Viberg (c) Plats och tid Kommunkontoret 2015-02-09 kl 8.00 12:00 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Bo Lundqvist (c) Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Marie Viberg (c) Övriga deltagare David Grahn

Läs mer

Rose-Marie Henriksson

Rose-Marie Henriksson Hemvårdsnämnden 2010-09-29 1(28) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30 16:35 ande: Övriga deltagande: Ann-Charlott Svensson (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Hanne Jönsson

Läs mer

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Sammanträdesrummet, Marnäsliden kl. 13:00-14:50 Beslutande ledamöter Åsa Bergkvist (S) Lars Handegard (V) Torbjörn Tomtlund (M) Ann-Katrin

Läs mer

Rose-Marie Henriksson

Rose-Marie Henriksson Hemvårdsnämnden 2012-06-13 1(23) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30 16:20 ande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Bengt Kjellgren (M) Tord Johansson

Läs mer

Pensionärsrådet Södra vägen 5, stora sammanträdesrummet kl Jan Preuss, Astrid Johansson, Gunnel Nilsson

Pensionärsrådet Södra vägen 5, stora sammanträdesrummet kl Jan Preuss, Astrid Johansson, Gunnel Nilsson HALMSTADS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Plats och tid: Södra vägen 5, stora sammanträdesrummet 2012-04-19 kl. 09.30 11.50 Beslutande: För PRO Jan Preuss, Astrid Johansson, Gunnel Nilsson För SPF Lena Nordström,

Läs mer

Rose-Marie Henriksson

Rose-Marie Henriksson Hemvårdsnämnden 2015-04-22 1(12) Plats och tid: Aleris Halmstad Plaza, Stellan Mörners Gata 22, kl 13:30-15:40 ande: Övriga deltagande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Alf

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/11 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 14.45 Beslutande Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Anette Hallberg (S) Agnetha Persson (C) Thomas Löfgren (M) Pernilla Ekelund

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden 102 Åtgärder för att komma ned i budget... 2 103 Granskningshandlingar avseende fördjupad översiktsplan för Gustafs tätort... 5 104 Granskning detaljplan för särskilt boende m.m. vid Prästgärdet... 4 1

Läs mer

Kundval inom äldreboenden i Huddinge kommun, förslag till rutiner

Kundval inom äldreboenden i Huddinge kommun, förslag till rutiner SOCIAL- OCH ÄLDREOMSORGSFÖRVALTNINGEN 2014-04-28 Rev. 2014-05-26 AN-2014/263.730 1 (5) HANDLÄGGARE Lars Axelsson 08-535 312 27 lars.axelsson@huddinge.se Äldreomsorgsnämnden Kundval inom äldreboenden i

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2015-04-29 1(19) Plats och tid: ande: Övriga deltagande: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen kl. 13:15-17:00 Jenny

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Hemvårdsnämnden 2017-06-14 1(14) Plats och tid Södra vägen 5 Stora sammanträdesrummet, 14 juni 2017 kl 13:30 17.05 ande Ledamöter Ann-Charlott Mankell (M), Ordförande Rose-Marie Henriksson (S), 1:e vice

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen

Kommunledningsförvaltningen 1(17) Sammanträdesdatum Plats och tid Hobysalen, kl. 08.30 11.30 ande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Bo Johansson

Läs mer

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L)

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L) Sida 1 (16) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 17 december 2018 kl 15:00-16:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Servicenämnden 2012-06-26 1(12)

Sammanträdesdatum Sida Servicenämnden 2012-06-26 1(12) Servicenämnden 2012-06-26 1(12) Plats och tid: Torsgatan 1, kl 13:30-15:45 ande: Övriga deltagande: Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Carina Persson (M) Anders Wikström (M) Sherazade

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Jessica Bergman, Verksamhetschef stöd och omsorg Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Verksamhetschefer 13. Stöd och omsorgsnämnden

Jessica Bergman, Verksamhetschef stöd och omsorg Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Verksamhetschefer 13. Stöd och omsorgsnämnden 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 7 mars kl. 14.00 16.00 Beslutande Övriga närvarande Rolf Emanuelsson, Ordförande (C) Liv Pettersson, V. ordförande (S) Agneta Eklund (S) Hans Karlsson (S) Märta

Läs mer

Sammanträdesdag Sida

Sammanträdesdag Sida 2014-01-29 Innehåll SN AU 1 Tillkommande ärenden... 2 SN AU 2 Revisionsrapport gällande granskning av samverkan mellan kommun och landsting avseende psykisk ohälsa bland barn och unga... 3 SN AU 3 Föregående

Läs mer

Barbro Johansson, kontorschef Nina Thiel, resultatenhetschef Väsby Vård och Omsorg Lidia Wasniewski, controller Jenny Magnusson, nämndsekreterare

Barbro Johansson, kontorschef Nina Thiel, resultatenhetschef Väsby Vård och Omsorg Lidia Wasniewski, controller Jenny Magnusson, nämndsekreterare Produktionsstyrelsen 2012-05-15 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, lokal: Ragnvald Tisdagen den 15 maj 2012, klockan 19:00-21.40 Ledamöter: Johan Hjelmstrand (M), ordf. Kent Hjalmarsson

Läs mer

Margareta Karlsson, Förvaltningschef Cecilia Vestergaard, Områdeschef Thomas Holm, Ekonom Åsa Engberg, Förvaltningssekreterare

Margareta Karlsson, Förvaltningschef Cecilia Vestergaard, Områdeschef Thomas Holm, Ekonom Åsa Engberg, Förvaltningssekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Sammanträdesrummet våning 2, Marnäsliden, 13:00 14:30 Beslutande ledamöter Åsa Bergkvist (S) Lars Handegard (V) Torbjörn Tomtlund(M) Gunnar Grahn (S) Ann-Katrin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2015-08-27 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 9.00-12.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Ingvor Regnemer

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

Ann-Charlott Mankell. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Halmstads kommun, Hemvårdsnämnden

Ann-Charlott Mankell. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Halmstads kommun, Hemvårdsnämnden Hemvårdsnämnden 2015-06-17 1(14) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30-16:30 ande: Övriga deltagande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Alf Andersson (C) Per Ihlström (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 12.00 15.30 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) tjg

Läs mer

Kenneth Tinglöf (KD)

Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-09-30 Plats och tid: Folkets hus i Trosa, 12.30 16.00 ande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Martina Johansson (C), ordf. Ricken

Läs mer

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen,

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen, Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Kommunhuset, Stora sessionsalen Tid Tisdagen den 4 oktober 2011, kl. 18.30-19.45 Beslutande Se nästa sida. Se nästa sida. Övriga deltagande Se nästa sida. Se nästa sida.

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal,

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-09-26 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 15.10 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Martina Johansson (C), ordf. Kenneth

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(14) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset, 14.15 16.10 Beslutande ledamöter Bergkvist Åsa (S) Handegard Lars (V) Tomtlund Torbjörn (M) Grahn Gunnar (S) Svensson Carl-Johan (S), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV)

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/16 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30-16.30 Ajournering 14.45-15.00 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Ingrid

Läs mer

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau 1 Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00 Beslutande Heikki Perttula Birgitta Luoto Ivan Abrahamsson Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden

PROTOKOLL Socialnämnden 1 (4) Paragrafer 56-57 Plats och tid Socialförvaltningen Ylle 1 och 2,, kl. 16.30-17.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Hans-Bertil

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 93-100 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.35 ande Närvarande,ej tjänstgörande ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Datum Tid kl 08.15-15.00 Plats Sammanträdesrummet Hesselgrenska Närvarande Se sidan 2 Helena Wikström (C) Justeringens plats och tid LSS-kontoret fredagen den 31 augusti Justerade

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Hemvårdsnämnden 2017-09-27 1(15) Plats och tid Södra vägen 5 Stora sammanträdesrummet, 27 september 2017 kl 13:30-17:10 ande Ledamöter Ann-Charlott Mankell (M), Ordförande Rose-Marie Henriksson (S), 1:e

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Skutan Strömsvik tisdag kl. 08.15 12.15 Beslutande Ulla Wallering Fall (S) Bertil Eklund (NB) 58-61) Hans Jonsson (M) Rune Hallgren (C) Inga Ericsson (S) Helena Johansson

Läs mer

Rose-Marie Henriksson

Rose-Marie Henriksson Hemvårdsnämnden 2010-08-25 1(23) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30 17:10 ande: Ann-Charlott Svensson (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Hanne Jönsson (M) Tord Johansson

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Plats och tid Södra vägen 5 Stora sammanträdesrummet, 25 oktober 2017 kl 13:30 17:00 ande Ledamöter Ann-Charlott Mankell (M), Ordförande Rose-Marie Henriksson (S), 1:e vice ordförande Alf Andersson (C)

Läs mer

Kommunhuset vån 3, Sunnangränd 4, Tyresö

Kommunhuset vån 3, Sunnangränd 4, Tyresö TYRESÖ KOMMUN 1(9) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunhuset i Tyresö, sammanträdesrummet Myggdalen, plan 1 Onsdagen den 25 april 2007 kl 19.00 21.15 Beslutande Se närvarolista Övriga deltagare Se närvarolista

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2015-09-29 1(15) Plats och tid: ande: Övriga deltagande: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen, kl. 13:30-16:30.

Läs mer

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) 2011-04-26 Plats och tid Kullängen, Hallsberg, kl 08.30-09.50 Beslutande Magnus Andersson (s) Gunnel Hedström (s) Roland Johansson (s) Inger Larsson (s) Inga-Lill Thim

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14) 2014-01-28 1 (14) Plats och tid Älmhults kommunhus 28 januari 2014 kl. 8.30 11.20 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander (C)

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2015-08-28 1(7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 11:00-12:00 Beslutande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson

Läs mer

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD)

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD) Socialnämnden 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 24 november 2009, klockan 13.15 16.15. Ajournering 14.30-14.50 ande Görel Nilsson ordförande (S), Carina Granberg (S),

Läs mer

Socialnämnden. Linda Söder Jonsson (S), Birgit Ohlsson (FP), Rune Broström (SD)

Socialnämnden. Linda Söder Jonsson (S), Birgit Ohlsson (FP), Rune Broström (SD) Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, onsdagen den 14 oktober 2015, klockan 14:00-18:20 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Marita Pettersson (S), Anna-Karin Tornemo

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-03 1 Innehållsförteckning Ärende 118 Godkännande av dagordning... 3 119 Individärende... 4 120 Individärende... 5 121 Uppsökande verksamhet... 6 122 Ekonomi... 7 123 Avdelningschefstjänst inom

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2015-12-02 1(9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00 09:20 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson

Läs mer

Ingemar Svanström (c), ordförande Marita Björkvall (kd) Folke Karlsson (s)

Ingemar Svanström (c), ordförande Marita Björkvall (kd) Folke Karlsson (s) HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhusets tingssal måndagen den 14 december 2009, kl 09.00-15.15 Ingemar Svanström (c), ordförande Marita Björkvall (kd) Folke Karlsson

Läs mer

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 4 december kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Agneta Nilsson, KD, ordf Marita Arvidsson, C Margareta Nilsson, M Mikael Olsson, M Jessica Danielsson, Fp Susanne

Läs mer

Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Carina Persson (M) Anders Wikström (M) Martin Nyberg (S) Robert Bengtsson (S) Peter Zsiga (KD)

Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Carina Persson (M) Anders Wikström (M) Martin Nyberg (S) Robert Bengtsson (S) Peter Zsiga (KD) Servicenämnden 2012-11-06 1(9) Plats och tid: Torsgatan 1 kl 13:30-16:10 Ajournering 14:40-15:00 ande: Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Carina Persson (M) Anders Wikström (M) Martin

Läs mer

Omsorgsnämnden 2001-09-18

Omsorgsnämnden 2001-09-18 Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 18.20 Beslutande S Bo Johansson, ordförande KD Göran Andersson S Karl-Erik Danielsson MP Birgitta Persson M Ingrid Burfelt C Aina Svensson 134-145

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD)

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-05-02 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.00 15.17 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande:

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Socialutskottet 2015-04-09

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Socialutskottet 2015-04-09 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Plats och tid Mogårdens äldreboende 11-12, Kommunhuset kl.13-16, torsdagen den 9 april 2015 Beslutande Marcus Schön (M), ordförande Diana Bergeskans (S), v ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2014-06-04 1 Innehållsförteckning Ärende 54 Redovisning av delegationsärenden... 4 55 Besök av Förbundschef Peter Hedfors från Samordningsförbundet Södra Vätterbygden... 5 56 Information från Medicinskt

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Älgen, Barnhemsgatan 13, Köping, kl Beslutande

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Älgen, Barnhemsgatan 13, Köping, kl Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Älgen, Barnhemsgatan 13, Köping, kl 14.00-17.00 ande Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Barbro Andersson (S) för Hans Andersson (S) Marie Oskarsson

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl Socialnämnden 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl. 9.00 13.00 Ajournering kl. 12.05-12.35 Saad Benatallah (S) Ewa Ståhl (S) Victor Oskarsson

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg 2011-12-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Ödeshög, fredagen den 2 december 2011 kl 8:00-11:20 Beslutande Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Övriga deltagande Ywonne

Läs mer

Socialnämnden. Ronny Moström (S), Birgit Ohlsson (FP), Elisabeth Järvinen (MP), Uno Gripenberth (KD) och Yvonne Ericsson (M)

Socialnämnden. Ronny Moström (S), Birgit Ohlsson (FP), Elisabeth Järvinen (MP), Uno Gripenberth (KD) och Yvonne Ericsson (M) Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 19 maj 2015, klockan 17:00-18.30 ande Tjänstgörande ersättare Marie Norin Junttila (S) ordförande, Kristin Fernerud (S),

Läs mer

2014-03-27 1(13) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M)

2014-03-27 1(13) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M) 1(13) Plats och tid Tingshuset torsdagen den 27 mars 2014 kl. 16.00-18.35 Ajournering kl. 17.20-17.50 Ordförande Beslutande Bente Johansson (M) Elving Johansson (C) 20-22 tjg för Nicolas Bremell (M) Enar

Läs mer

Socialnämnden (15) Ajournering

Socialnämnden (15) Ajournering Socialnämnden 2016-08-25 1(15) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00 16.30 Ajournering 15.35 15.40 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande Margareta Ivarsson (C) Daniel Hjelm (S) AnnCharlotte Eskel (S) Jan

Läs mer

Kommunhusets arkiv, Centralgatan 7, Tierp Carola Fredén (M) Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Erica Aspgren Wallin (S)

Kommunhusets arkiv, Centralgatan 7, Tierp Carola Fredén (M) Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Erica Aspgren Wallin (S) Tid och plats 19 augusti 2019, kl. 13:00-16:00 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 67-68, 78-81 Bevis om anslag Anslaget sätts upp: Anslaget tas ner: Protokollets förvaringsplats Utses att justera

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/8 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 14.30 16.00 Beslutande Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Anette Hallberg (S) Eva Olofsson (C) Pernilla Ekelund (FP) Susanne Rosenström,

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Folkets hus i Torsås, 2017-11-28, 17.00 17.30 Beslutande Henrik Nilsson Bokor, S ordförande Roland Swedestam, S Susanne Rosén, S Roger Isberg,

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Servicenämnden 2013-10-07 1(12)

Sammanträdesdatum Sida Servicenämnden 2013-10-07 1(12) Servicenämnden 2013-10-07 1(12) Plats och tid: Torsgatan 1 kl 13:30 16:00 ande: Övriga deltagande: Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) 38-44 Anders Wikström (M) Robert Bengtsson (S) Peter

Läs mer