- Hur strategin ska se ut framöver, för att involvera flera i organisationen - Hur vår totala ekonomi används för att möjliggöra detta förslag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "- Hur strategin ska se ut framöver, för att involvera flera i organisationen - Hur vår totala ekonomi används för att möjliggöra detta förslag"

Transkript

1 Förslagsställare Dalarnas skolidrottsförbund Bakgrund Skolidrottsförbundet har succesivt förändrats under en rad år, där SDF:n fått mindre engagemang, många skolidrottare har hoppat av sina SDF-roller och alltmer ska skötas från centralt håll, dvs kansliet i Sthlm. Man väljer att driva ett projekt som man kallar bästa föreningsstödet, som under lång tid visat sig vara en tveksam satsning, som inte kommit igång och dessutom varit mycket otydligt ut mot våra skol-if. Vår grundläggande kritik mot det projektet är att man tänkt att det ska ske från centralt håll, alltså inte från våra SDF. Under motsvarande period har styrelsen valt att lägga engagemang i händer på personer, som inte kommer ur vår rörelse så kallade föreningsutvecklare. Dessa har i vissa fall gjort bra jobb, men vi ser tillvägagångssättet, hur personer till sådana uppdrag rekryterats på ett vis som inte grundar sig på att vi är ett förbund och vi skolidrottare vill vara med och utveckla vårt förbund. I stället har man valt att annonsera externt. Vi får rapporter om att responsen och deltagandet vid sammankomster från skolidrottsförbundets SDF och föreningar blir allt sämre, då kansliet går ut med enkäter och förfrågningar till förbundet då svarar 10 %! Är vi nöjda med det för att leva upp till en demokratiskt fungerande rörelse? Vårt förslag Vi vill bryta denna nedåtgående trend och försöka bygga upp ett skolidrottsförbund som grundar sig på vår stadgemässigt gemensamma idé skolidrottsverksameter i alla delar av landet och där SDF:n är de som leder våra regionala verksamheter. Som följd av det vill vi göra en total förändring av - Hur strategin ska se ut framöver, för att involvera flera i organisationen - Hur vår totala ekonomi används för att möjliggöra detta förslag Det skulle kunna innebära att vi inledningsvis tar bort en tredjedel av de kostnader som är förknippade med det centrala kansliet, för att i en första fas använda dessa till att stärka upp återuppbyggnaden av SDF i hela landet.

2 Det bästa föreningsstödet kan inte ske annat att det är så nära föreningen som möjligt, både vad gäller avstånd, förståelse och möjlighet till stödåtgärder. Och då är det fungerande SDF som ska sköta de ansvaren! Under en övergångstid kan självfallet visst ansvarstagande ske från såväl SDF som med hjälp av centrala krafter, men vår absoluta övertygelse är att vi i allt större omfattning ska försöka att styra denna utveckling till att SDF:n på sikt kommer hantera dessa uppgifter. Därför ska vi succesivt tona ned det projektet från centralt håll och motsvarande resurser ska fördelas till SDF, som har möjlighet att förverkliga planen. Föreningsutvecklare ska inte göra de jobb som vi skolidrottare kan göra och dessutom så mycket bättre, eftersom det kan bli en del av ett långsiktigt och framgångsrikt förbundsbygge. Därför föreslår vi att dessa kostnader tas bort från vår centrala budget och i stället använder motsvarande medel till uppbygget att förstärka våra SDF-organisationer. Denna förändringsprocess ska ledas av en kommitté tillsatt av förbundsmötet och ska kunna jobba självständigt och med rapportskyldighet och dialog med förbundsstyrelsen. Med andra ord inte ett arbete som administreras och drivs från förbundskansliet. Förslag på de personer som ska ingå i denna kommitté vill vi ska växa fram i omfattande diskussioner inför förbundsmötet. Därför vill vi tillkännage denna motion så snart som möjligt för att få en första reaktion på våra idéer. Effekter Vi vet att många nya och gamla engagemang kan bli inspirerade av att denna tanke saluförs. Att få chansen att bygga skolidrott enligt koncept, som det en gång var, där ett SDF står nära skol-if. Att få de resurser som det kräver och som kan användas på bästa vis och med det närmaste mentorskapet och servicen. Vi vill att vi efter nästkommande 2 år kan lägga stort fokus på hur vi kan se hur detta förändringsarbete fortskrider och därefter göra en ordentlig utvärdering inför förbundsmötet Motionärens yrkande Att förbundsmötet beslutar om en översyn av förbundets strategi för hur föreningsutveckling ska bedrivas framöver för att involvera flera i organisationen. Kopplat till detta ingår också en översyn av hur förbundets totala ekonomi används.

3 Styrelsen föreslår Att förbundsmötet beslutar att anse motionen som besvarad med nedanstående utlåtande. Styrelsens utlåtande Skolidrottsförbundet har i dagsläget ett kansli bestående av fem heltidstjänster, fyra idrottsutvecklare med olika inriktningar samt en generalsekreterare. Dessa fem personer administrerar och stöttar föreningar och SDF samt genomför beslut fattade av styrelsen. Givetvis är det en kostnad kopplad till detta, men mycket av det arbete som görs betyder pengar in till förbundet. Ett exempel är att Riksidrottsförbundet nu ställer betydligt högre krav på redovisning av hur statliga medel (exempelvis SF-stöd och Idrottslyftsmedel) används. Om dessa redovisningar inte är korrekta eller inte kommer in i tid minskar stödet från Riksidrottsförbundet och därmed i alla led i vår organisation. Exempel på arbete som utförs på centrala kansliet är: Grundlig redovisning av hur medel från Idrottslyftet används. Samordning av projektansökningar till RF. Bedömning av projektansökningar från SDF, till exempel Lite mer, lite bättre. Sammanställning och uträkning av SDF-bidrag. Påverkansarbete för att underlätta för förbundets föreningar och SDF. Deltagande i RF:s olika möten för att förbundet ska hålla sig uppdaterat. Omvärldsbevakning och kommunikation. Medlemsansökningar och utträden. Arrangera certifieringsutbildningar. Arrangera förbundskonferenser och förbundsmöten. Organisationsutveckling för att föreningar och SDF ska få bästa möjliga stöd. Utveckla våra egna utbildningar. Samordning och utveckling av Skoljoggen och Springslanten. Stöd vid LOK-stödsgranskningar. Föreningsstöd i frågor som SDF inte kan besvara. Skapa samarbeten som gynnar förbundets alla delar. Förbundsstyrelsen delar till viss del motionärens bild och har just därför fattat ett antal beslut i den andan. Det allra största är just Bästa föreningsstödet som nämns i motionen, ett arbete som är grunden för förbundets organisation och oerhört viktigt att nu slutföra. Här tror vi att det till viss del föreligger ett missförstånd om vad detta innebär.

4 Ett förtydligande är då på sin plats: Bästa föreningsstödet går som namnet säger ut på att ge bästa möjliga stöd till våra föreningar, och det praktiska arbetet görs förstås inte på det centrala kansliet. Det är självklart SDF:et (och i vissa fall DF) som står närmast föreningen. Arbetet som nu pågår leds och samordnas däremot från förbundskansliet. Många försök, under mer än tio år med olika styrelser, har gjorts för att stärka SDF:en genom åren; regionkonsulenter, samverkan mellan SDF, tankar om sammanslagningar och nu senast föreningsutvecklare i fem områden som blivit tre. Försöken och tankarna har inte nått ända fram. Därför genomförs nu Bästa föreningsstödet med syftet att komma fram till hur vi ger föreningarna bästa stödet genom att: Definiera SDF:s grunduppdrag och andra roller i förbundet. Komma fram till hur ekonomiska medel fördelas och för vad. Arbetet tog ny fart under våren 2017 då det genomfördes ett processarbete och nu arbetas det enligt en projektplan. SDF har vid ett flertal tillfällen bjudits in till dialog i olika former och personer erbjöds redan tidigt att anmäla intresse för deltagande i arbetsgrupp. Nu har farten ökats och enskilda samtal har hållits genom Louise Hagström. I projektplanen finns fortsatt dialog och konferens. Vi kommer att kommunicera nya steg regelbundet i våra olika kanaler. Det är alltså ett gemensamt arbete som görs och ska göras, helt i enlighet med motionärens önskan. Resultatet av arbetet, ett nytt arbetssätt, ska vara infört i januari 2020 med full efterlevnad till förbundsmötet Att stärka SDF ingår givetvis som en del. Bland annat har önskemål om ett tydligare stöd från DF till SDF och IF lämnats in till RF. Exempelvis med just motionären som gott exempel där Dalarnas Idrottsförbund står till förfogande på ett mycket bra sätt. Det har också varit en del i föreningsutvecklarnas uppdrag; att stärka kontakten med och kunskapen hos distriktens SISU-konsulenter för att våra IF och SDF ska få bättre stöd. Ekonomi Motionären menar att det skulle vara möjligt att ta en tredjedel av kostnaderna förknippade med det centrala kansliet och fördela till SDF. En tredjedel av kostnader förknippat med kansliet skulle innebära en och en halv miljon kronor, vilket motsvarar lönekostnaden för nästan tre av fem tjänster. Att då utföra det arbete som presenteras i inledningen skulle vara en omöjlighet och betyda såväl minskade intäkter som minskad utveckling. Som en jämförelse kan nämnas att förbund med liknande ordinarie SF-stöd har mellan 4 och 6,5 tjänster. Ett annat alternativ skulle då vara att inte ha kansliet i Idrottens hus, vilket inte heller är något bra alternativ då utbytet med andra förbund och den nära kontakten med RF skulle försvåra arbetet. Styrelsen har tidigare fattat beslut att förbundet ska husera tillsammans med ett 30-tal andra förbund i Idrottens hus.

5 Den senaste effektiviseringen som gjorts är att RF tagit över ekonomihanteringen. Det innebär en något lägre kostnad samt att personalen helt fokuserar på idrottsutveckling. Ett strategiskt arbetande kansli är nödvändigt, inte minst i dag när utvecklingen går fort framåt och idrottsrörelsen jobbar mot strategi Den centrala funktionen sköter bland annat kontakten med RF, administrerar utbildningar och samordnar tävlingar, projektansökningar, fördelar ekonomiska medel och söker på styrelsens uppdrag de bästa lösningarna för ett enat förbund. När det exempelvis kommer nya riktlinjer från RF om Idrottslyftet, måste det finnas en central funktion som behandlar uppgifterna och översätter till hur det ska fungera i Skolidrottsförbundet. I relation till andra SF har SDF:en i Skolidrottsförbundet ett relativt högt ekonomiskt stöd. Mycket av det som ligger i budget går också ut till IF och SDF: fria utbildningar, fria certifieringsutbildningar, SDF-bidrag inklusive Lite mer lite bättre, föreningsbesök samt föreningsutvecklare. Men vi tittar också framåt för att se hur stöd fördelas på olika sätt. Ett exempel kan vara att införa någon typ av nystartsbidrag för att återuppbygga SDF som tappat i styrka, ett annat är även här att vi får ett utökat stöd från SISU/DF. RF har till viss del tillmötesgått våra önskemål och stöttar i vår strävan att få ett utökat stöd både till SDF och IF. I skrivande stund arbetas det med att omsätta stödet i praktik, vilket troligen innebär att DF/SISU samlar ett antal IF och håller utbildningar eller att SDF i behov av stöd får processledning i återuppbyggande. När det gäller de centralt anställda föreningsutvecklare har de tre som nu är i tjänst visat på ett stort engagemang och bidrar till förbundets utveckling på ett mycket positivt sätt. De pengar som satsats är specifika medel som sökts för ändamålet av Riksidrottsförbundet och kan således inte flyttas. Gällande tjänsterna hade vem som helst rätt att söka dessa, skolidrottare sedan tidigare eller inte. Som i alla familjer kan det också vara bra om det kommer någon utifrån emellanåt. Att anställa föreningsutvecklare var även ett steg i att stärka våra föreningar. Något vi anser förbundet bör fortsätta att arbeta med även i framtiden. Förbundsstyrelsen ser nu att vi är på rätt väg och att vi som förbund ligger helt rätt i tiden. Det ska vi givetvis dra nytta av i arbetet mot Vi är nu välkända inom RF och de allra flesta SF och möter stor respekt med vår verksamhet. När idrottsrörelsen utvecklas ska vi vara med i täten och vi ska vara redo när våra tjänster efterfrågas. Det betyder att vi måste stärka såväl SDF som föreningar. Hur vi gör det är alltså något vi alla ska komma fram till tillsammans; förbundsstyrelsen, det centrala kansliet och alla i SDF och IF som vill vara med på resan.

Det som är bra för skolidrott är bra för svensk idrott

Det som är bra för skolidrott är bra för svensk idrott Det som är bra för skolidrott är bra för svensk idrott I många år har Skolidrottsförbundet på olika sätt jobbat för att fler barn och unga ska få möjlighet att röra sig, komma med i en gemenskap och helt

Läs mer

Skolidrottsförbundets utvecklingsplan

Skolidrottsförbundets utvecklingsplan FRAMTIDENS SKOL-IF Skolidrottsförbundets utvecklingsplan 2017-2019 DE FYRA PUNKTERNA Skolidrottsförbundet ska stödja, leda, företräda, utbilda och utveckla skolidrottsföreningarna så att de är så attraktiva

Läs mer

Se till att fler barn introduceras till idrotten och föreningen i skolan

Se till att fler barn introduceras till idrotten och föreningen i skolan 13.7 Motion nr 8: Introducera fler barn till idrotten och föreningen i skolan 13.7 Motion nr 8 Svenska Skolidrottsförbundet: Se till fler barn introduceras till idrotten och föreningen i skolan Motionärens

Läs mer

Skolidrottsförbundet en rörelse i tiden

Skolidrottsförbundet en rörelse i tiden Skolidrottsförbundet en rörelse i tiden I maj 2015 antog Riksidrottsmötet en ny strategi för framtidens idrott. Kortfattat innebär den nya strategin att Svensk Idrott nu ska bli bredare med målet att erbjuda

Läs mer

Motion nr 15 Svenska Ishockeyförbundet m fl. En slagkraftig organisation på central och regional nivå med idrotten i fokus

Motion nr 15 Svenska Ishockeyförbundet m fl. En slagkraftig organisation på central och regional nivå med idrotten i fokus 10.14.1-3 Motion nr 15, 16 och 17: Utredning av idrottens organisation och samverkan 10.14.1 Motion nr 15 Svenska Ishockeyförbundet m fl. En slagkraftig organisation på central och regional nivå med idrotten

Läs mer

G. STRATEGI 2020, VERKSAMHETSINRIKTNING OCH EKONOMISKA

G. STRATEGI 2020, VERKSAMHETSINRIKTNING OCH EKONOMISKA G. STRATEGI 2020, VERKSAMHETSINRIKTNING OCH EKONOMISKA RIKTLINJER (p.10) Vision Bättre idrott för fler Tillsammans skapar vi bästa möjliga förutsättningar för personer med funktionsnedsättning att idrotta

Läs mer

SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDET Översyn SBSFs Regionala organisation Förslag på framtida SDF-indelning

SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDET Översyn SBSFs Regionala organisation Förslag på framtida SDF-indelning SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDET Översyn SBSFs Regionala organisation Förslag på framtida SDF-indelning Bakgrund I samband med Förbundsmötet på Quality Hotel Nacka den 26 mars 2011 lyftes frågan

Läs mer

Distriktsutveckling genom regionala tjänster

Distriktsutveckling genom regionala tjänster Svenska Simförbundet Heliosgatan 3 120 30 Stockholm svensksimidrott.se Distriktsutveckling genom regionala tjänster Styrelsen beslutade på styrelsemötet 23 januari, i enlighet med förslaget från projektgruppen

Läs mer

Ordförandekonferensen. 1-2 februari 2014

Ordförandekonferensen. 1-2 februari 2014 Ordförandekonferensen 1-2 februari 2014 SDF-enkäten 2013 Ordförandekonferensen, 2014-02-01--02 SDF:ens årsmöten Styrelsens utseende, ideella organisationen Verksamhetsdelar (Valberedning, Tävlingskommitté,

Läs mer

Svenska Handikappidrottsförbundet och Sveriges Paralympiska Kommittés Förbundsmöte 9-10 maj 2015, Scandic Triangeln Malmö

Svenska Handikappidrottsförbundet och Sveriges Paralympiska Kommittés Förbundsmöte 9-10 maj 2015, Scandic Triangeln Malmö 7. FÖRBUNDSSTYRELSENS FÖRSLAG 10.1 Behandling av förbundsstyrelsens förslag till Strategi2020, verksamhetsoch ekonomisk plan. (se punkt 5 i FM-dokumentationen) 10.2 Fastställande av föreningarnas medlemsavgift

Läs mer

Distriktsöversyn Svenska Cricketförbundet - rapport till årsmötet 2018

Distriktsöversyn Svenska Cricketförbundet - rapport till årsmötet 2018 Distriktsöversyn - rapport till årsmötet 2018 Bakgrund På årsmötet 2017 gavs förbundsstyrelsen i uppdrag att göra en distriktöversyn (s k specialidrottsdistriktförbund, SDF) och presentera denna på nästkommande

Läs mer

Jennifer van der Gronden, Jonas Nerheden och Johan Sandler deltog på lördagen. Daniel Kåreda deltog på distans på lördagen.

Jennifer van der Gronden, Jonas Nerheden och Johan Sandler deltog på lördagen. Daniel Kåreda deltog på distans på lördagen. Svenska Skolidrottsförbundet Styrelsen Protokoll nr 8, 2016-2018 avseende 118-135 Plats: Idrottens hus, Stockholm Dag: Fredag den 9 juni, (kl 17.00-19.00) Lördag den 10 juni, (kl 08.30-16.00). Närvarande:

Läs mer

Idrottslyftets syfte och mål Riksidrottsstyrelsen beslutade i juni 2015 att Idrottslyftet ska ha följande syfte och mål under perioden :

Idrottslyftets syfte och mål Riksidrottsstyrelsen beslutade i juni 2015 att Idrottslyftet ska ha följande syfte och mål under perioden : Idrottslyftet 2017 Bakgrund Riksidrottsförbundet (RF) gav (SBF) och alla andra specialidrottsförbund i uppdrag att under 2016 genomföra en kartläggning och en analys av verksamheten för barn och unga 7

Läs mer

Idrottslyftet

Idrottslyftet Syfte Idrottslyftets syfte är att utveckla verksamheten så att barn och unga i åldern 7-25 år väljer att idrotta i förening och stimuleras till ett livslångt idrottande i föreningsidrotten Idrottslyftet

Läs mer

Motion till Förbundsmötet 2014. Motion nr 1 Nationell Idrottsutbildning, gymnasiesamarbete

Motion till Förbundsmötet 2014. Motion nr 1 Nationell Idrottsutbildning, gymnasiesamarbete Motion till Förbundsmötet 2014 Ankom 13 11 24 114 73 Stockholm Motion nr 1 Nationell Idrottsutbildning, gymnasiesamarbete Bakgrund: har aldrig engagerat sig i idrottsgymnasier i någon form. S.k. profilerade

Läs mer

IDROTTSLYFTET

IDROTTSLYFTET IDROTTSLYFTET 2017-2019 2 BAKGRUND Uppdrag från Riksidrottsförbundet att skapa en utvecklingsplan för Idrottslyftet 2017-2019 Syfte Att utveckla verksamheten så att barn och unga i åldern 7-25 år väljer

Läs mer

Idrottens organisation

Idrottens organisation Idrottens organisation Riksidrottsstyrelsen, RS Riksidrottsförbundet RF Förbundsstyrelsen, FS SISU Idrottsutbildarna SOK:s styrelse Sveriges Olympiska Kommitté SOK 71 Specialidrottsförbund SF Styrelser

Läs mer

Idrottslyftet. Ansvarsfördelning mellan SF och DF

Idrottslyftet. Ansvarsfördelning mellan SF och DF Idrottslyftet Ansvarsfördelning mellan SF och DF Fem utgångspunkter i Nya programmet 1. Koppling till strategiarbetet. 2. Föreningsidrottens egenvärde. 3. RF och SF ledande roll. 4. Stödorganisationer

Läs mer

STRATEGISKA ARBETE MOT 2025

STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 SVENSK SIMIDROTTS STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 1 SVENSK SIMIDROTTS STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 2 SVENSK SIMIDROTTS STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 INNEHÅLL 3 INLEDNING 4 BÖRJA MED EN NULÄGESANALYS 6 SÄTT DET

Läs mer

Svenska Skolidrottsförbundet

Svenska Skolidrottsförbundet Svenska Skolidrottsförbundet Styrelsen Protokoll nr 2, perioden 2012-2014 avseende 18 43 Plats: Dag: Bogesunds Slottsvandrarhem, Vaxholm Söndag den 10 juni Tid: Kl 08.30 12.15 Närvarande: Erik Söderberg,

Läs mer

Ett stärkt ledarskap Ny tränarutbildning/utbildningsstruktur hur ligger vi till? Ledarskapsutveckling i föreningarna Mer än bara att gå utbildningar

Ett stärkt ledarskap Ny tränarutbildning/utbildningsstruktur hur ligger vi till? Ledarskapsutveckling i föreningarna Mer än bara att gå utbildningar Teman En ny syn på träning och tävling Trygg idrott Vad är vårt ansvar och hur arbetar vi? Samverkan så att barn/ungdomar kan hålla på med fler idrotter längre (SAMSYN) Individen i centrum hur gör vi det

Läs mer

13. val av förbundsordföranden tillika ordförande i förbundsstyrelsen, för tiden till nästkommande ordinarie förbundsmöte;

13. val av förbundsordföranden tillika ordförande i förbundsstyrelsen, för tiden till nästkommande ordinarie förbundsmöte; Styrelsens förslag nr 1 Förslag ändringar i våra stadgar Kapitel A Förslag till ändring i A 17 avseende val 13. val av förbundsordföranden tillika ordförande i förbundsstyrelsen, för tiden till nästkommande

Läs mer

PROPOSITION #1 FRÅN STYRELSEN I SVENSKA KÄLKSPORTFÖRBUNDET TILL ÅRSMÖTET SAMMANSÄTTNING AV STYRELSE

PROPOSITION #1 FRÅN STYRELSEN I SVENSKA KÄLKSPORTFÖRBUNDET TILL ÅRSMÖTET SAMMANSÄTTNING AV STYRELSE PROPOSITION #1 FRÅN STYRELSEN I SVENSKA KÄLKSPORTFÖRBUNDET SAMMANSÄTTNING AV STYRELSE Styrelsen i Svenska Kälksportförbundet föreslår, till Årsmötet 2018-09-15, en förändring av Förbundsstadgarna som innebär

Läs mer

Regionutredningen Slutrapport vid förbundsmötet 2017

Regionutredningen Slutrapport vid förbundsmötet 2017 Regionutredningen Slutrapport vid förbundsmötet 2017 Bakgrund Bowlingsportens födelseår i Sverige är satt till 1909. Klubbar och organisationer etablerades i storstäderna och Svenska Bowlingförbundet (SvBF)

Läs mer

Vision Ungas delaktighet genom Idrotten vill och Barnkonventionen

Vision Ungas delaktighet genom Idrotten vill och Barnkonventionen Vision 2020 Ungas delaktighet genom Idrotten vill och Barnkonventionen Skånes skolidrottsförbunds del i att skapa förutsättningar för kommuner att arbeta efter barnkonventionen samt till att bedriva idrott

Läs mer

Verksamhetsinriktning

Verksamhetsinriktning Verksamhetsinriktning 2018 Innehåll 03 Verksamhetsinriktning med ekonomiska planer för RF och SISU Idrottsutbildarna 04 Idrottsrörelsens mål 2025 06 RF:s, DF:s och SISU:s uppdrag 08 Utvecklingsresor mot

Läs mer

Idrottens strategiarbete och förslag på verksamhetsinriktning

Idrottens strategiarbete och förslag på verksamhetsinriktning Idrottens strategiarbete och förslag på verksamhetsinriktning Strategiarbetet Uppdraget RF-stämman 2013 beslutade att uppdra till RS: att genomföra ett strategiarbete om Svensk idrotts framtid att ge förslag

Läs mer

13.2 RS och FS förslag: Verksamhetsinriktning med ekonomiska planer

13.2 RS och FS förslag: Verksamhetsinriktning med ekonomiska planer 13.2 RS och FS förslag: Verksamhetsinriktning 2018 2019 med ekonomiska planer Förslag: RS föreslår att RF-stämman beslutar att anta förslaget till gemensam verksamhetsinriktning med ekonomisk plan (RF)

Läs mer

Välkomna till SDF konferens. Borås 9-10 oktober 2010

Välkomna till SDF konferens. Borås 9-10 oktober 2010 Välkomna till SDF konferens Borås 9-10 oktober 2010 Syfte med helgens arbete Att diskutera proposition 3, dvs samverkansprojektet Att distrikten/regionerna får möjlighet att påbörja sitt arbete inför kommande

Läs mer

Under övrigt presenterar Anders Svärd ett förslag kring administrativa kostnader vid möten och konferenser.

Under övrigt presenterar Anders Svärd ett förslag kring administrativa kostnader vid möten och konferenser. Styrelseprotokoll nr 8/11, avseende 86-106 Plats: Idrottens Hus Dag: 15 maj, 2011 Närvarande: Eva Eliasson, v.ordf. Bengt Forsgren Yvonne Hagström-Theander Anna Lögdberg Jennifer van der Gronden Sanna

Läs mer

Idrottslyftet Uppföljning

Idrottslyftet Uppföljning Idrottslyftet Uppföljning Vad händer 2019? Slutrapportering 2018 Hur såg det ut 2017 Utvärdering 2019 Visualisera föreningsstödet Förbättra Följa upp/ Utvärdera Planera Genomföra Strategirådet Hur programmet

Läs mer

Innehållsförteckning. 4) Verksamhetsinriktning med ekonomiska

Innehållsförteckning. 4) Verksamhetsinriktning med ekonomiska Verksamhetsinriktning 2018-2019 Innehållsförteckning 4) Verksamhetsinriktning med ekonomiska planer för RF och SISU Idrottsutbildarna 7) RF:s och SISU:s uppdrag 8) Utvecklingsresor mot 2025 9) - En ny

Läs mer

Motion nr 12: Satsning på 65+ idrott

Motion nr 12: Satsning på 65+ idrott 10.12 Motion nr 12: Satsning på 65+ idrott Motion nr 12: Satsning på 65+ idrott Motionärernas förslag: Narva Boxningsklubb stämman med tillfredsställelse noterar vissa ansträngningar gjorts för få stöd

Läs mer

Friidrott för 2010-talet

Friidrott för 2010-talet Friidrott för 2010-talet Hej! Här kommer nu den utlovade sista delen Enhetliga och demokratiska avgifter och sanktioner som en del av det uppdrag årsmötet gav Svenska Friidrottsförbundets styrelse kring

Läs mer

RS förslag: Översyn av stödformer i relation till mål 2025

RS förslag: Översyn av stödformer i relation till mål 2025 13.5.1 RS förslag: Översyn av stödformer i relation till mål 2025 Förslag: RS föreslår att RF-stämman beslutar att uppdra till RS att genomföra en översyn av samtliga stöd i nära samverkan med SF, och

Läs mer

Svenska amerikansk fotbollförbundet. Motioner och propositioner. Förbundsmöte i Svenska amerikansk fotbollförbundet

Svenska amerikansk fotbollförbundet. Motioner och propositioner. Förbundsmöte i Svenska amerikansk fotbollförbundet Svenska amerikansk fotbollförbundet Motioner och propositioner Förbundsmöte i Svenska amerikansk fotbollförbundet 2013-04-07 Proposition 1, utredning av hur rösträtten ska se ut på förbundsmötet. Bakgrund

Läs mer

Utvecklingsresa till Garda 8-11 april 2011

Utvecklingsresa till Garda 8-11 april 2011 Utvecklingsresa till Garda 8-11 april 2011 Syftet med resan är att stärka föreningslivets drivande aktivitets- och organisationsledare. SISU avser att stimulera med utbildning och utvecklingsarbete där

Läs mer

Idrottslyftet

Idrottslyftet Idrottslyftet 2016-2019 Idrottslyftet 2016 2019 Inledning/Bakgrund Riksidrottsstyrelsen (RS) beslutade i augusti 2014 att ta fram ett förslag till nya riktlinjer för Idrottslyftet. Arbetet med att forma

Läs mer

172 Mötet öppnades Ordförande Erik Söderberg hälsade alla välkomna.

172 Mötet öppnades Ordförande Erik Söderberg hälsade alla välkomna. Förbundsstyrelsen protokoll nr 12/11-12, avseende 172 193 Plats: Sergel Plaza, Stockholm Dag: 3 4 december, 2011 Deltagare: Erik Söderberg, ordförande Anna Lögdberg Bengt Forsgren Eva Eliasson Jennifer

Läs mer

Till alla föreninge och församlingar inom Gemensam Framtid och equmenia

Till alla föreninge och församlingar inom Gemensam Framtid och equmenia Till alla föreninge och församlingar inom Gemensam Framtid och equmenia Vänner i Kristus! När vi senast möttes till riksstämma och kyrkokonferens var en fråga särskilt livligt diskuterad, den som regionernas

Läs mer

FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN. Ett diskussions- och planeringsmaterial för föreningarna om mål och nyckeltal 2014

FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN. Ett diskussions- och planeringsmaterial för föreningarna om mål och nyckeltal 2014 FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN Ett diskussions- och planeringsmaterial för föreningarna om mål och nyckeltal 2014 Förord Förbundsmötet 2004 antog programmet Fäktningen inför framtiden efter en bred remissverksamhet

Läs mer

KOPIERINGSUNDERLAG 1. UTVÄRDERING Namn:... Vad har du för förväntningar på kursen? Har kursen uppfyllt dina förväntningar?

KOPIERINGSUNDERLAG 1. UTVÄRDERING Namn:... Vad har du för förväntningar på kursen? Har kursen uppfyllt dina förväntningar? KOPIERINGSUNDERLAG 1 UTVÄRDERING Namn:... Vad har du för förväntningar på kursen? Har kursen uppfyllt dina förväntningar? Ja Nej Vet ej Vad tar du med dig från kursen? Vad kommer du att komma ihåg? KOPIERINGSUNDERLAG

Läs mer

- STADGAR - SVENSKA KARATEFÖRBUNDET VÄSTRA

- STADGAR - SVENSKA KARATEFÖRBUNDET VÄSTRA - STADGAR - SVENSKA KARATEFÖRBUNDET VÄSTRA BAKGRUND Svenska Karateförbund Västra (SKV) bildades som Specialdistriktsförbund (SDF) 2010-XX-XX mot bakgrund av att Svenska Karateförbundet vid Riksidrottsmötet

Läs mer

Samordning av elitidrottsstödet

Samordning av elitidrottsstödet 13.3.2-5 Motion nr 1, 2, 3 och 4: Ang elitidrottsstödet 13.3.2-5 Motioner nr 1, 2, 3 och 4 1. Svenska Friidrottsförbundet, 2. Svenska Fäktförbundet, 3. Svenska Golfförbundet, 4. Svenska Innebandyförbundet:

Läs mer

Verksamhetsinriktning. Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna

Verksamhetsinriktning. Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna Verksamhetsinriktning 2014 Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna la d n a h e b t at n a m m ä t ss r å l l ti g a l Förs Verksamhetsinriktning 2014 för Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna Västerbotten

Läs mer

Svensk rodd idrotten hela livet

Svensk rodd idrotten hela livet Svensk rodd idrotten hela livet Verksamhetsinriktning med strategiska mål för svensk rodd mot 2025 Svensk rodds vision dit vill vi Idrotten hela livet Innehåll Svensk rodds verksamhetsidé därför finns

Läs mer

Den moderna föreningen engagerar!

Den moderna föreningen engagerar! Den moderna föreningen engagerar! Ekonomi, antal medlemmar, var i landet finns de, storstad/landsbygd, åldersstrukturer osv. Hur ser er medelförening ut? Vilka variationer finns? Föreningsmiljön dit vi

Läs mer

STADGAR STOCKHOLMS KONSTÅKNINGSFÖRBUND

STADGAR STOCKHOLMS KONSTÅKNINGSFÖRBUND STADGAR FÖR STOCKHOLMS KONSTÅKNINGSFÖRBUND Specialidrottsdistriktsförbund Konståkning Stockholms region KAPITEL 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 - UPPGIFT Stockholms Konståkningsförbund skall, enligt dessa stadgar

Läs mer

Handslaget En chans till utveckling för klubben år 2

Handslaget En chans till utveckling för klubben år 2 Handslaget En chans till utveckling för klubben år 2 Bakgrund Regeringen har gett idrotten 1 miljard kr på 4 år. Pengarna ska användas inom följande fem områden. Öppna dörrarna för fler, hålla tillbaka

Läs mer

IDROTTSLYFTET. MER OCH FLER Ta chansen att utveckla föreningens barn- och ungdomsverksamhet!

IDROTTSLYFTET. MER OCH FLER Ta chansen att utveckla föreningens barn- och ungdomsverksamhet! IDROTTSLYFTET MER OCH FLER Ta chansen att utveckla föreningens barn- och ungdomsverksamhet! ÖPPNA DÖRRARNA FÖR FLER OCH BEHÅLL FLER LÄNGRE Vi vill att barn och ungdomar ska utvecklas, trivas och må bra

Läs mer

Svenska Skolidrottsförbundet. Arbete kring verksamhetsinriktning vid extra årsmöte 3 oktober 2009

Svenska Skolidrottsförbundet. Arbete kring verksamhetsinriktning vid extra årsmöte 3 oktober 2009 Svenska Skolidrottsförbundet Arbete kring verksamhetsinriktning vid extra årsmöte 3 oktober 2009 Skolidrottsförbundet har en organisation som är väl rustad att möta framtiden 0% 1. Absolut inte 100% 0%

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015

VERKSAMHETSPLAN 2015 VERKSAMHETSPLAN 2015 ÖVERGRIPANDE VERKSAMHETSINRIKTNING Gymnastikförbundet Norrs verksamhetsplan 2015 utgår i huvudsak från den verksamhetsinriktning som antogs av Förbundsmötet i maj 2014 och den verksamhetsplan

Läs mer

Arbetspass 2 organisationsarbetet :54

Arbetspass 2 organisationsarbetet :54 Arbetspass 2 organisationsarbetet 1. Rangordna vad som kommer vara de tre (3) viktigaste uppgifterna om vi organiserar oss enligt A, eller C:. - Säkerställa kompetens och nätverk - Decentralisera förbundskansliet

Läs mer

STADGAR FÖR VÄSTERGÖTLANDS BADMINTONFÖRBUND

STADGAR FÖR VÄSTERGÖTLANDS BADMINTONFÖRBUND STADGAR FÖR VÄSTERGÖTLANDS BADMINTONFÖRBUND Godkänd av Svenska Badmintonförbundet _15_/ 8_ 1996. KAP. 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 UPPGIFTER Västergötlands Badmintonförbund (SDF) skall, enligt dessa stadgar

Läs mer

1 Namn och verksamhetsområde Jämtland-Härjedalens Skyttesportförbund omfattar samma gränser som Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund.

1 Namn och verksamhetsområde Jämtland-Härjedalens Skyttesportförbund omfattar samma gränser som Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund. Stadgar för Jämtland-Härjedalens Skyttesportförbund Fastställda vid ordinarie SDF-möte den 24 april 2010. Förklaringar: Svenska Skyttesportförbundet (SvSF) Specialdistriktsförbund (SDF) = Jämtland-Härjedalens

Läs mer

Sida 1 av 8. Idrottslyftet 2013. - SISU Idrottsutbildarnas vägval

Sida 1 av 8. Idrottslyftet 2013. - SISU Idrottsutbildarnas vägval Sida 1 av 8 Idrottslyftet 2013 - SISU Idrottsutbildarnas vägval Sida 2 av 8 Ett Idrottslyft med föreningen i fokus Vi står inför ett uppdrag i Idrottslyftet som till stora delar är nytt, sker på nya sätt

Läs mer

Skolidrottsförbundet glädje, glöd och gemenskap!

Skolidrottsförbundet glädje, glöd och gemenskap! Skolidrottsförbundet glädje, glöd och gemenskap! Svenska Skolidrottsförbundet är ett av 70 specialidrottsförbund som ingår i Riksidrottsförbundet (RF). Skolidrottsförbundets mål är att få så många som

Läs mer

Dokumentation IL-träff oktober 2014

Dokumentation IL-träff oktober 2014 Dokumentation IL-träff oktober 2014 Vad idag främjar att IL stärker barn- och ungdomsverksamheten? Subventionera Utbildning Utveckling av idrotten Våga att pröva nytt Kommersiell konkurrens Tilltalande

Läs mer

Idrottslyftsinformation Torsdagen den 26 januari i Ronneby

Idrottslyftsinformation Torsdagen den 26 januari i Ronneby Idrottslyftsinformation 2017 Torsdagen den 26 januari i Ronneby Bakgrund Idrottslyftet Den största satsning som någonsin gjorts på barn- och ungdomsidrott i Sverige 500 miljoner kronor årligen 2004 startade

Läs mer

VERKSAMHETSINRIKTNING 2013

VERKSAMHETSINRIKTNING 2013 VERKSAMHETSINRIKTNING 2013 Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna är idrottens studie, bildnings- och utbildningsorganisation. SISU Idrottsutbildarna består av specialidrottsförbund (SF) samt övriga medlemsorganisationer

Läs mer

Omslagsbild. Filip Ågren, Karlstad, på hästen Cardina. Foto: Petter Arvidsson, Bildbyrån

Omslagsbild. Filip Ågren, Karlstad, på hästen Cardina. Foto: Petter Arvidsson, Bildbyrån Omslagsbild Filip Ågren, Karlstad, på hästen Cardina Foto: Petter Arvidsson, Bildbyrån 4) Verksamhetsinriktning med ekonomiska planer för VIF och SISU Värmland 7) RF:s och SISU:s uppdrag VIF:s och SISU

Läs mer

Protokoll Nr 5/15 Fört vid styrelsens möte 2015-08-30, Hotel Tapto, Stockholm

Protokoll Nr 5/15 Fört vid styrelsens möte 2015-08-30, Hotel Tapto, Stockholm Protokoll Nr 5/15 Fört vid styrelsens möte 2015-08-30, Hotel Tapto, Stockholm Närvarande: Yvonne Mattsson, ordförande (YM) Catarina Andersson, ledamot (CA) Elisabeth Lindgren, vice ordförande (EL) Lotta

Läs mer

Verksamhetsplanering 2018 Föreningsstöd och utbildning

Verksamhetsplanering 2018 Föreningsstöd och utbildning Verksamhetsplanering 2018 Föreningsstöd och utbildning Upplands Idrottsförbunds roll stödja företräda utveckla - leda Företräda idrottsrörelsen Fördela och följa upp medel Regional intressepolitik Sammanhållande

Läs mer

Statligt stöd till våra 70 idrotter

Statligt stöd till våra 70 idrotter Att samarbeta med Statligt stöd till våra 70 idrotter Basbidrag Storleksbidrag (antalet medlemmar) Verksamhetsbidrag - LOK stöd - Utbildning, SF + SISU Idrottsutbildarna - Elitstödet Stödorganisationer

Läs mer

5. Strategi 2020, verksamhetsinriktning och ekonomiska riktlinjer ( 10.1)

5. Strategi 2020, verksamhetsinriktning och ekonomiska riktlinjer ( 10.1) 5. 2020, verksamhetsinriktning och ekonomiska riktlinjer ( 10.1) Vision Bättre idrott för fler Tillsammans skapar vi bästa möjliga förutsättningar för personer med funktionsnedsättning att idrotta och

Läs mer

Anteckningar förda vid möte med SO-rådet 2009-10-06

Anteckningar förda vid möte med SO-rådet 2009-10-06 Anteckningar förda vid möte med SO-rådet 2009-10-06 Mötet genomfördes på Idrottens Hus i Stockholm, lokal Rosen. Mötesdeltagare: Annica Landström Walther (ordförande) Bo Andersson Leif Söderling Hans Wirén

Läs mer

Rapport Utredning regionala stödfunktioner

Rapport Utredning regionala stödfunktioner Rapport Utredning regionala stödfunktioner Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet Besöks- och postadress: Idrottens Hus, Fiskartorpsvägen 15 A, 114 73 Stockholm Telefon växel: 08-699 60 00 E-post: info@korpen.se

Läs mer

SÖDRA GÖTALANDS TYNGDLYFTNINGSFORBUND

SÖDRA GÖTALANDS TYNGDLYFTNINGSFORBUND Stadgar för SÖDRA GÖTALANDS TYNGDLYFTNINGSFORBUND Antagna vid årsmötet 2011-03-19 Revisionshistoria 1998-02-07 Första utgåvan antagna vid årsmötet 1998-02-07. 2011-03-19 Uppdaterad enligt beslut på årsmöte

Läs mer

Mellansvenska Handbollförbundet

Mellansvenska Handbollförbundet Mellansvenska Handbollförbundet - Utvecklingskoncept mot Vision 2017 Av: Johan Johansson Uffe Nyström Bakgrund Som välbekant så strävar Svensk handboll att uppnå Vision 2017 som vilar på 5 olika fokusområden:

Läs mer

Östergötlands Skyttesportförbund (ÖSF) omfattar samma gränser som Östergötlands Idrottsförbund.

Östergötlands Skyttesportförbund (ÖSF) omfattar samma gränser som Östergötlands Idrottsförbund. Stadgar för Östergötlands Skyttesportförbund Fastställda vid ordinarie SDF-möte den 8 mars 2017. Förklaringar: Riksidrottsförbundet (RF) Svenska Skyttesportförbundet (SvSF) Förbundsmöte (FM) Förbundsstyrelse

Läs mer

161 Val av protokolljusterare Ordförande Erik Söderberg och Åsa Edlund valdes till protokolljusterare

161 Val av protokolljusterare Ordförande Erik Söderberg och Åsa Edlund valdes till protokolljusterare Svenska Skolidrottsförbundet Styrelsen Protokoll nr 12, 2014-2016 avseende 159-183 Plats: Idrottens Hus, Skansbrogatan 7, Skanstull Dag: Lördagen den 13 februari 2016, kl 09.00-17.00 Närvarande: Åsa Edlund

Läs mer

J. BEHANDLING AV MOTIONER (p. 13)

J. BEHANDLING AV MOTIONER (p. 13) J. BEHANDLING AV MOTIONER (p. 13) MOTION NR 1. Parasport Värmland; SDF:ens roll i ett allt mer inkluderat Parasport Parasport Sverige har påbörjat ett visions arbete där delar av rörelsen var samlade.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017 En attraktiv verksamhet med utövaren i centrum

VERKSAMHETSPLAN 2017 En attraktiv verksamhet med utövaren i centrum VERKSAMHETSPLAN 2017 En attraktiv verksamhet med utövaren i centrum Fokus ska ligga på att utforma verksamhet som är öppen för alla och som upplevs som attraktiv och välkomnande för varje enskild individ.

Läs mer

STADGAR FÖR Nordöstra Svealands Bordtennisförbund Med hemort i Uppsala Kommun Bildat 2015

STADGAR FÖR Nordöstra Svealands Bordtennisförbund Med hemort i Uppsala Kommun Bildat 2015 STADGAR FÖR Nordöstra Svealands Bordtennisförbund Med hemort i Uppsala Kommun Bildat 2015 Bild på nya loggan KAPITEL 1. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Uppgift Nordöstra Svealands Bordtennisförbund (SDF) skall

Läs mer

Proposition. Bilaga till styrelseprotokoll

Proposition. Bilaga till styrelseprotokoll Bilaga till styrelseprotokoll 6 2015 105 Proposition Vision Bättre idrott för fler Tillsammans skapar vi bästa möjliga förutsättningar för personer med att idrotta och vara fysiskt aktiva 2020, verksamhetsinriktning

Läs mer

Styrelsens förslag 9.2.1 Stadgeändring - av språklig och redaktionell karaktär

Styrelsens förslag 9.2.1 Stadgeändring - av språklig och redaktionell karaktär Styrelsens förslag 9.2.1 Stadgeändring - av språklig och redaktionell karaktär Att bifalla till stadgeändringar enligt nedan: Att tillämpa den nya ordningen vid förbundsmötet 2013. 2 kap Förbundsmöte 6

Läs mer

12.1 RS förslag Uteslutning av Svenska Kälksportförbundet

12.1 RS förslag Uteslutning av Svenska Kälksportförbundet 12.1 RS förslag Uteslutning av Svenska Kälksportförbundet Förslag: RS föreslår att RF-stämman beslutar att utesluta Svenska Kälksportförbundet som medlem ur Riksidrottsförbundet; samt att beslutet träder

Läs mer

Stadgeändring avseende valbarhet enligt A 10 en uppmjukning av valbarhet för SDF

Stadgeändring avseende valbarhet enligt A 10 en uppmjukning av valbarhet för SDF Styrelsens förslag nr 1 Stadgeändring avseende valbarhet enligt A 10 en uppmjukning av valbarhet för SDF Efter en översyn av Hälsinglands motion från 2013 samt remissförfarande till samtliga SDF föreslår

Läs mer

VERKSAMHETSINRIKTNING

VERKSAMHETSINRIKTNING VERKSAMHETSINRIKTNING 2014-2015 - Fokusområden och ekonomisk plan 2014-15 - Mål 2014 1 RESURSERNA 2 RF- resp. SISU-stämman fattade 2013 beslut om Verksamhetsinriktning med ekonomisk plan för perioden 2014-15.

Läs mer

Idrottslyftsinformation Tisdagen den 11 december 2018 i Ronneby

Idrottslyftsinformation Tisdagen den 11 december 2018 i Ronneby Idrottslyftsinformation 2019 Tisdagen den 11 december 2018 i Ronneby Bakgrund Idrottslyftet Den största satsning som någonsin gjorts på barn- och ungdomsidrott i Sverige 2004 startade satsningen (som då

Läs mer

Fastställda vid ordinarie SDF-möte 2017-mm-dd. Ersätter revisionen av gällande stadgar fastställda den 1 mars 2010.

Fastställda vid ordinarie SDF-möte 2017-mm-dd. Ersätter revisionen av gällande stadgar fastställda den 1 mars 2010. 1 (7) Stadgar för Västerbottens Skyttesportförbund Fastställda vid ordinarie SDF-möte 2017-mm-dd. Ersätter revisionen 2013-03-23 av gällande stadgar fastställda den 1 mars 2010. OBS. Detta är ett förslag

Läs mer

Verksamhetsinriktning samt ekonomisk plan

Verksamhetsinriktning samt ekonomisk plan Verksamhetsinriktning samt ekonomisk plan 2016-2018 2018 2017 2016 2015 2012 2013 2014 FOKUS KORPEN 2018 MEDLEMMAR GEMENSKAP ENKELT DELTAGARE KRÅNGLIGT GLÄDJE 2015 2016 2017 ALLA ÄR VÄLKOMNA T Y D L I

Läs mer

Capoeirastrategi 2025

Capoeirastrategi 2025 Capoeirastrategi 2025 Ett långsiktigt arbete mot Världens Bästa Capoeira Bakgrund Ett långsiktigt arbete mot Världens Bästa Idrott Vi bedriver idrott i föreningar för att ha roligt, må bra och utvecklas

Läs mer

IDROTTSLYFTET. MER OCH FLER Ta chansen att utveckla föreningens barn- och ungdomsverksamhet!

IDROTTSLYFTET. MER OCH FLER Ta chansen att utveckla föreningens barn- och ungdomsverksamhet! IDROTTSLYFTET MER OCH FLER Ta chansen att utveckla föreningens barn- och ungdomsverksamhet! ÖPPNA DÖRRARNA FÖR FLER OCH BEHÅLL FLER LÄNGRE Vi vill att barn och ungdomar ska utvecklas, trivas och må bra

Läs mer

Verksamhetsinriktning

Verksamhetsinriktning Verksamhetsinriktning SISU Idrottsutbildarna 2014 2015 SISU Idrottsutbildarna Foto: Bildbyrån Grafisk form: Mu ab September 2013 Verksamhetsinriktning 2014-2015 För förbundsstyrelsens (FS) ledning av verksamheten

Läs mer

FÖRBUNDSMÖTET Verksamhets- & Ekonomisk inriktning

FÖRBUNDSMÖTET Verksamhets- & Ekonomisk inriktning Verksamhets- & Ekonomisk inriktning 2017-2018 Förslag till Förbundsmötet 23-24 april 2016 Verksamhetsinriktning 2017-2018 Visionsmålen 2020 visar vägen framåt Sedan Förbundsmötet 2012 arbetar Gymnastikförbundet

Läs mer

STADGAR FÖR VÄSTERGÖTLANDS BOWLINGFÖRBUND

STADGAR FÖR VÄSTERGÖTLANDS BOWLINGFÖRBUND KAP 1: ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Uppgift Västergötlands Bowlingförbund (SDF) skall, enligt dessa stadgar och Svenska Bowlingförbundets stadgar, såsom Svenska Bowlingförbundets (SvBF) regionala organ arbeta

Läs mer

Proposition 1 - Framtida stödorganisation Innehåll

Proposition 1 - Framtida stödorganisation Innehåll Proposition 1 - Framtida stödorganisation Innehåll 1. Bakgrund 2. Ny serviceorganisation 3. Verksamhetsområde 4. Klubbkonsulenter 5. Varför Klubbkonsulent istället för Sailcoach? 6. Tydligare och effektivare

Läs mer

STRATEGI sammanfattning. därför Svensk Basket vill bli bättre och samla sig. HUR SBBF:s styrelse och kansli har under hösten

STRATEGI sammanfattning. därför Svensk Basket vill bli bättre och samla sig. HUR SBBF:s styrelse och kansli har under hösten Strategi 2025. sammanfattning STRATEGI 2025. därför Svensk Basket vill bli bättre och samla sig kring en ny strategi. Den tidigare strategin fastställdes 2014 och stäcker sig till 2020. Riksidrottsförbundet

Läs mer

DET HÄR ÄR SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET

DET HÄR ÄR SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET Svenska Skridskoförbundet är en organisation som idag (130911) har omkring 80 anslutna föreningar som tillsammans har omkring 20 000 medlemmar. Förbundet bildades 1904 och är idag en av 69 idrotter i Riksidrottsförbundet.

Läs mer

Strategi för svensk fotboll

Strategi för svensk fotboll Strategi för svensk fotboll 2018 2022 Processen fram till strategin Process Arbetet med svensk fotbolls strategi 2018-2022 har tagit sin utgångspunkt i strategidokumentet för 2013 2017, samt förslag från

Läs mer

Dokumentation Rakt på sak

Dokumentation Rakt på sak Dokumentation Rakt på sak Under utvecklingsträffen den 25 26 mars genomfördes ett erfarenhetsutbyte med hjälp av metoden Rakt på sak. Nedan följer en sammanställning av vad som framkom. Under respektive

Läs mer

12.2 Förbundsstyrelsens förslag nr 2

12.2 Förbundsstyrelsens förslag nr 2 I. BEHANDLING AV FÖRBUNDSSTYRELSENS FÖRSLAG (p. 12) 12.2 Förbundsstyrelsens förslag nr 2 Fortsatt process och beslut kring inkludering och integrering av Parasport Sveriges idrotter i andra SF Bakgrund

Läs mer

Adjungerade. Åsa Berg

Adjungerade. Åsa Berg Förbundsstyrelsemöte Svenska Skolidrottsförbundet Organisationsnummer: 802003-0618 Möte nr: 4 Tema: Budget 2019 och Tävling Datum och tid: 14 okt 2018 kl 08:30-12:00 Plats: Quality Hotel View, Malmö Närvarande

Läs mer

(Det moderna) Förbundet/föreningen engagerar

(Det moderna) Förbundet/föreningen engagerar (Det moderna) Förbundet/föreningen engagerar (Den moderna) föreningen engagerar Engagemanget för och i svensk idrott är starkt men förändras. Det blir vanligare med engagemang av tillfällig karaktär. Utveckla

Läs mer

Idrottslyftsinformation Tisdagen den 5 december 2017 i Ronneby

Idrottslyftsinformation Tisdagen den 5 december 2017 i Ronneby Idrottslyftsinformation 2018 Tisdagen den 5 december 2017 i Ronneby Bakgrund Idrottslyftet Den största satsning som någonsin gjorts på barn- och ungdomsidrott i Sverige 500 miljoner kronor årligen 2004

Läs mer

SVENSK IDROTT FÖRÄNDRAS

SVENSK IDROTT FÖRÄNDRAS SVENSK IDROTT FÖRÄNDRAS - Idrott startades för vuxna av vuxna - Idrottens kärnlogik ju äldre man blir: - Mer fokus på tävling - Mer tidskrävande - Mer selekterande - Mer fokus på prestation - Elvaårspuckeln

Läs mer

Projektet Bandyförbundets framtida organisation. Projektplan. Bakgrund och nuläge

Projektet Bandyförbundets framtida organisation. Projektplan. Bakgrund och nuläge Projektet Bandyförbundets framtida organisation Projektplan Bakgrund och nuläge s styrelse beslutade den 14 oktober 2010 att tillsätta en projektgrupp för att lägga fram förslag till förbundets framtida

Läs mer

Verksamhetsinriktning 2011-2012

Verksamhetsinriktning 2011-2012 Verksamhetsinriktning 2011-2012 Örebro Läns Skolidrottsförbund Innehåll Förord Skolidrottsförbundets profil Inriktnings- och resultatmål Föreningen Organisationsutvecklingen Utbildningsverksamhet Breddverksamhet

Läs mer

Redovisning av Idrottslyftet år 3 för Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet (SVEMO)

Redovisning av Idrottslyftet år 3 för Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet (SVEMO) 1 Redovisning av Idrottslyftet år 3 för Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet (SVEMO) Totalt antal beviljade, och slutredovisade projekt: 37 Även under år 3 valde vi att jobba vidare med det arbetssätt

Läs mer