FÖRBUNDSMÖTET Verksamhets- & Ekonomisk inriktning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FÖRBUNDSMÖTET Verksamhets- & Ekonomisk inriktning"

Transkript

1 Verksamhets- & Ekonomisk inriktning Förslag till Förbundsmötet april 2016

2 Verksamhetsinriktning Visionsmålen 2020 visar vägen framåt Sedan Förbundsmötet 2012 arbetar Gymnastikförbundet målmedvetet med att nå de uppsatta visionsmålen för Visionsmålen är viktiga då de pekar ut riktningen för Svensk Gymnastik. Tillväxtmålen förtydligar verksamhetsidén Rörelse hela livet och strävan att bredda utbudet inom Svensk Gymnastik och därmed vara tillgänglig och attraktiv för fler. Resultatmålen markerar arbetet med prestationsutveckling och idrottsliga framgångar på internationell nivå vilket bidrar till utvecklingen av Svensk Gymnastik som helhet. Anläggningsmålen anger att det mest grundläggande behovet för verksamheten är att ha tillgång till ändamålsenliga lokaler oavsett inriktning på verksamhet eller var i landet verksamheten bedrivs. Halvtid har nu nåtts från det att visionsmålen fastställdes. Två av målen har uppnåtts genom de senaste årens idrottsliga framgångar och de många specialanläggningar som runt om i landet invigts. Arbetet inom de två områdena fortsätter men de andra målen kommer att prioriteras. Utvecklingsmodellen har också inneburit att gruppträningsmålet inkluderar hela området Träna för aktivt liv har Gymnastikförbundets föreningar sammanlagt minst medlemmar i hela landet är femton procent av alla barn upp till 12 år medlemmar i en gymnastikförening tränar minst medlemmar inom området Träna för Aktivt liv och vi har 200 certifierade Gymmix-föreningar 1 Senast 2020 tar svenska gymnaster minst en medalj på EM och VM eller OS 2020 är alla nybyggda idrottslokaler i kommunala skolor utrustade med gymnastikredskap enligt Gymnastikförbundets rekommendationer har det fattats beslut om eller projekterats för minst 20 nya specialanläggningar för föreningarnas verksamhet 1 Antaget mål 2012: 2020 tränar minst medlemmar gruppträning i en certifierad Gymmixförening

3 Vägen framåt För att Svensk Gymnastik ska vara tillgänglig för alla oavsett ålder och ambitionsnivå behövs utbildade ledare, en bred verksamhet och ändamålsenliga lokaler. För att nå visionsmålen 2020 har Gymnastikförbundet arbetet i enlighet med förbundsmötesbesluten från 2014 om att införa en utvecklingsmodell med tillhörande nyckelfaktorer och en uppförandekod som pedagogiska verktyg för föreningsutveckling. Svensk Gymnastik ska 1. Utgå från barnrättsperspektivet 2. Vårda och utveckla ett brett utbud av gymnastik i olika former 3. Säkerställa välutbildade och kompetenta ledare 4. Uppmuntra utövarnas inre drivkraft 5. Ta hänsyn till individuell utveckling 6. Träna smart 7. Ha tålamod och tillåta att det tar tid att nå toppen 8. Bestå av välmående föreningar 9. Arbeta med kvalitetssäkrade strukturer 10. Ständigt utvecklas Resultatet är glädjande medlemsantalet ökar, fler ledare utbildas och verksamheten utvecklas. Följande åtgärder har bidragit till resultatet. Idrottslyftet, det statliga stödet för föreningsutveckling, är numera inriktat mot visionsmålen 2020 och uppförandekodens spridning i föreningen. Samtliga regioner rapporterar om ett ökat intresse och en utvecklingskraft i föreningarna vilket också märktes på Gymnastikforum i oktober 2015 då över 300 deltagare från hela landet deltog. RF och SISU Idrottsutbildarna har varit viktiga samarbetspartners i detta arbete. Utbudet av utbildningar, träningsprogram och produkter har ökat och efterfrågas av medlemsföreningarna. Antalet föreningar som väljer att ansluta till nätverket Gymmix för gruppträning fortsätter att öka. Nya verksamheter, såsom parkour och vuxengympa har ökat. Nya föreningar ansluter och behov av stöd för fortsatt verksamhetsutveckling efterfrågas. Antalet föreningar och aktiva som väljer att tävla har ökat vilket ställer nya krav på de nationella tävlingssystemen. För att säkerställa ett förbund för Svensk Gymnastik som ständigt prövar idéer och utvecklar nya kunskaper och metoder som kan omsättas i föreningarnas verksamhet har en omorganisation med början i det nationella kansliet har inletts. Syftet är att öka och anpassa stöd och service till regioner, kommittéer, förtroendevalda, uppdragstagare och medlemsföreningar Gymnastikförbundet har under perioden samverkat med den nationella och de regionala verksamhetsplanerna, där regionala anpassningar syns.

4 Vägen framåt Arbetet med att införa Svensk Gymnastiks utvecklingsmodell med tillhörande nyckelfaktorer fortsätter även under denna verksamhetsperiod. För att nå regioner, kommittéer, föreningar och övriga intressenter är det redan påbörjade arbetet med en utvecklad kommunikation en naturlig del av Gymnastikförbundets nationella verksamhet. Fokusområden 1. Förstärk tillgången till anläggningar och attrahera fler ledare Många föreningar rapporterar att de vill utöka sin verksamhet. Utmaningen är ofta tillgång till anläggning och ledare. Därför behöver tillgång till anläggningar och det ideella ledarskapet fortsatt vara i fokus inom Svensk Gymnastik för att kunna möta efterfrågan och utveckla vår verksamhet och, inte minst, för att säkerställa föreningstillhörighetens attraktionskraft. 2. Fler stannar kvar och hittar till(baka) till gymnastiken Svensk gymnastik ska vara öppen och tillgänglig för alla oavsett ålder, kön, etnicitet eller socioekonomisk bakgrund. Detta kräver att medlemsföreningarna är beredda att pröva och erbjuda nya former för träning vilket påverkar arbetet med strukturen i föreningen. En utmaning för föreningarna är att kunna nå och erbjuda verksamhet till dem som vill börja träna efter års ålder eller som vuxna. Därför behöver en strategi för området Träna för aktivt liv tas fram. 3. Revidera utbildningssystemet Utvecklingsmodellen och uppförandekoden ska vara en naturlig plattform för hela utbildningssystemet inom Svensk Gymnastik. Här har utbildarna en viktig roll. Ett reviderat utbildningssystem ska, utifrån genomförd kartläggning och analys, fastställas, införas och kommuniceras. 4. Långsiktiga och hållbara landslag Gymnastikförbundet ansvarar för och driver landslagsverksamheten. Stödet till gymnasterna i form av medicinsk support, nutrition, psykologi och fysiologi ska fortsätta utvecklas på ett systematiskt sätt. I detta ingår att kontinuerligt följa den psykosociala och fysiska träningsmiljö som gymnasterna verkar inom. 5. Mer tid till gymnastik För att medlemsföreningarna ska kunna ägna mer tid åt gymnastik och mindre tid till administration ska nya digitala lösningar prövas och införas. En effektivisering av Gymnastikförbundets administration för Svensk Gymnastik ska även ske.

5 Stöd och service i vardagen I Gymnastikförbundets verksamhet ingår att ge stöd och service till medlemsföreningarna, både i den dagliga verksamheten samt i utvecklingsfrågor. Detta sker genom en samverkan mellan det nationella kansliet och de regionala kanslierna. Ekonomi och styrning En ändamålsenlig organisation och en effektiv ekonomisk- och administrativ hantering ska säkerställas. En uppgift är att erbjuda försäkringslösningar till medlemsföreningarna samt att hantera och fördela stödet till föreningarna inom ramen för Idrottslyftet. Stöd, Utbildning och utveckling Medlemmarna i Gymnastikförbundet ges möjlighet till löpande stöd och rådgivning kring frågor som rör barn-, ungdoms- och vuxengymnastik oavsett inriktning. Exempel på områden är föreningsadministration, föreningsjuridik, träningskoncept, tävlingar och utbildningar samt inspiration och rådgivning för nätverket Gymmix. Gymnastikförbundet bidrar till Svensk Gymnastiks utveckling genom att erbjuda utbildningar för organisationsledare, ledare/tränare/instruktörer/utbildare och domare. Arbetet innebär att ta fram, revidera och säkerställa utbildningstillfällen samt distribution av utbildningsmaterial. En löpande dialog med regioner, kommittéer, föreningar, ledare, utbildare och domare möjliggör detta arbete. I samarbete med Lillsved och med stöd av det pedagogiska rådet är Gymnastikförbundet en aktiv aktör inom folkhälsoområdet. Utifrån behov arrangeras mötesplatser, konvent och träffar för föreningarna eller andra målgrupper. Ett ansvar finns även för att medverka eller möjliggöra medverkan vid externa evenemang, exempelvis inom internationella och europeiska gymnastikförbunden FIG och UEG. Ett ansvarsområde är att säkerställa att nationella tävlingar genomförs. Detta arbete sker i samarbete med lokala arrangörsföreningar och tävlingskommittéerna. Kommunicera och påverka Gymnastikförbundet ska bedriva internationellt och nationellt påverkansarbete, där grunden för detta är en aktiv omvärlds- och mediebevakning. För att inspirera och sprida nyheter om Svensk Gymnastik kommunicerar Gymnastikförbundet genom hemsida och andra kanaler för att nå medlemsföreningarna och andra intressenter. Landslag Gymnastikförbundet ansvarar för och driver landslagsverksamheten, vilket bland annat omfattar läger, nordiska och internationella tävlingar och mästerskap. I detta drivs ett arbete för att skapa goda prestationsmiljöer för elitgymnaster.

6 Ekonomisk inriktning Förbundsstyrelsen fördelar de ekonomiska resurserna utifrån verksamhetsinriktningen Kravet på det egna kapitalet är att det minst ska motsvara personalkostnader för anställd personal i sex (6) månader. En stor del av Gymnastikförbundets intäkter kommer via SF-stöd inklusive stimulansstöd, landslagsstöd samt utvecklingsstöd Idrottslyft från Riksidrottsförbundet. Tre huvudsakliga kriterier i fördelningsmodellen för SF-stödet är: antalet LOK-timmar antal medlemmar i IdrottOnline summan av antalet utbildningstimmar Det är därför av största vikt att alla föreningarna rapporterar in LOK-stöd samt registrerar alla sina medlemmar i IdrottOnline då detta ger beräkningsunderlaget för det SF-stöd som tilldelas. Ur förbundets centrala ekonomi fördelas stöd årligen till de åtta regionerna baserat på det SFbidrag som vi erhåller av Riksidrottsförbundet. Stödet är 15 procent av ordinarie SF-bidraget som fördelas lika till de åtta regionerna. Det innebär att stödet till regionerna är rörligt baserat på nivån på SF-bidraget. Ökat medlemsantal i IdrottOnline, ökat LOK-stöd och ökat antal utbildningstimmar ger därför på sikt ett högre SF-bidrag. Övriga större intäkter för Gymnastikförbundet är medlemsavgifter, licensmedel, försäljning av produkter, projekt/aktiviteter och finansiella intäkter Den ekonomiska bärkraften i organisationen behöver stärkas för att skapa tillräcklig kraft att nå visionsmålen för Förbundsstyrelsen arbetar för att öka förbundets självfinansieringsgrad och kontinuerligt se över de fasta kostnaderna så att resurserna används på bästa sätt och kommer medlemsföreningarna tillgodo. I arbetet ingår att hitta andra intäktsmöjligheter samt att marknadsstrategier utvecklas. Här har ett finansiellt råd instiftats sedan Förbundsmöte 2014.

Gymnastikförbundet Syds Verksamhetsplan 2017/2018

Gymnastikförbundet Syds Verksamhetsplan 2017/2018 Gymnastikförbundet Syds Verksamhetsplan 2017/2018 Gymnastikförbundet Syds verksamhetsplan utgår från den verksamhetsplan som Gymnastikförbundet antagit för verksamhetsåren 2017-2018. Gymnastikförbundet

Läs mer

VERKSAMHETS- OCH EKONOMISK INRIKTNING

VERKSAMHETS- OCH EKONOMISK INRIKTNING FÖRBUNDSMÖTET 2018 VERKSAMHETS- OCH EKONOMISK INRIKTNING 2019 2020 UTHÅLLIGT, HÅLLBART OCH NYFIKET 2 Kommande verksamhetsperiod markerar en milstolpe för ett arbete som startade 2012 då Visionsmålen 2020

Läs mer

Svensk Gymnastik VILL

Svensk Gymnastik VILL Svensk Gymnastik VILL Underlag till Förbundsmötet 2016 Svensk Gymnastik Vill Visionsmål 2012 satte vi upp riktningen Svensk Gymnastik - Rörelse hela livet, vilken beskriver de många ansikten som vi tillsammans

Läs mer

Svensk Gymnastik VILL 2017/2018

Svensk Gymnastik VILL 2017/2018 Svensk Gymnastik VILL 2017/2018 Antagen av Förbundsmötet 2016 Svensk Gymnastik Vill Visionsmål 2012 satte vi upp riktningen Svensk Gymnastik Rörelse hela livet, vilken beskriver de många ansikten som vi

Läs mer

Svensk Gymnastik VILL 2017/2018

Svensk Gymnastik VILL 2017/2018 Svensk Gymnastik VILL 2017/2018 Antagen av Förbundsmötet 2016 Svensk Gymnastik Vill 2012 satte vi upp riktningen Svensk Gymnastik Rörelse hela livet, vilken beskriver de många ansikten som vi tillsammans

Läs mer

Beslutad av förbundsstyrelsen

Beslutad av förbundsstyrelsen Gymnastikförbundets verksamhetsplan 2017-2018 Gymnastikförbundets verksamhet 2017-2018, syftar ytterst till att nå Gymnastikförbundets målsättningar uppsatta i visionsmålen 2020. Vägen för att nå målen

Läs mer

Svensk gymnastik VILL 2019/2020

Svensk gymnastik VILL 2019/2020 Svensk gymnastik VILL 2019/2020 Svensk Gymnastik Vill Rörelse hela livet - Svensk Gymnastiks verksamhetsidé beskriver vad vi vill åstadkomma med alla de uttrycksformer vi tillsammans representerar. Verksamhetsidén

Läs mer

Övergripande verksamhetsinriktning Gymnastikförbundet Norr

Övergripande verksamhetsinriktning Gymnastikförbundet Norr 1 Övergripande verksamhetsinriktning Gymnastikförbundet Norr Gymnastikförbundet Norrs verksamhetsplan 2017 tar sin utgångspunkt i Gymnastikförbundets verksamhetsinriktning för perioden 2017-2018, Svensk

Läs mer

Verksamhetsplan FÖRTYDLIGA-FÖRENKLA-FOKUSERA och förstå VARFÖR

Verksamhetsplan FÖRTYDLIGA-FÖRENKLA-FOKUSERA och förstå VARFÖR Verksamhetsplan 2015--2016 FÖRTYDLIGA-FÖRENKLA-FOKUSERA och förstå VARFÖR Fokusområden för 2015-2016 1. Framtidens gymnastikförening - mer tid till gymnastik 2. Köerna till gymnastiken arbetas bort 3.

Läs mer

Föreningsträffar GF Mellansvenska 14 mars 2015 Örebro. Pia Josephson Sportchef, Gymnastikförbundet

Föreningsträffar GF Mellansvenska 14 mars 2015 Örebro. Pia Josephson Sportchef, Gymnastikförbundet Föreningsträffar GF Mellansvenska 14 mars 2015 Örebro Pia Josephson Sportchef, Gymnastikförbundet Svensk Gymnastik Vill.. Verksamhetsidé Svensk Gymnastik har många ansikten Vår värdegrund Personligt engagemang

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015

VERKSAMHETSPLAN 2015 VERKSAMHETSPLAN 2015 ÖVERGRIPANDE VERKSAMHETSINRIKTNING Gymnastikförbundet Norrs verksamhetsplan 2015 utgår i huvudsak från den verksamhetsinriktning som antogs av Förbundsmötet i maj 2014 och den verksamhetsplan

Läs mer

2013-2014 Förslag till Förbundsmötet 2012

2013-2014 Förslag till Förbundsmötet 2012 GYMNASTIKEN VILL! 2013-2014 Förslag till Förbundsmötet 2012 1 2 Svensk Gymnastik siktar på framgång. Gymnastiken Vill ska leda oss dit. Gymnastiken Vill är Gymnastikförbundets gemensamma idédokument. Här

Läs mer

Externa talare under helgen

Externa talare under helgen Välkomna Externa talare under helgen Klara Edlund, leg. psykolog, leg. psykoterapeut och docent i psykologi vid Uppsala Universitet (medverkar i Gymnastikförbundets Medicinska Expertteam) PG Fahlström,

Läs mer

PROPOSITION MEDLEMSAVGIFT SAMT DEFINITION AV MEDLEM

PROPOSITION MEDLEMSAVGIFT SAMT DEFINITION AV MEDLEM PROPOSITION MEDLEMSAVGIFT SAMT DEFINITION AV MEDLEM Bakgrund Medlemsavgiften behandlas vid varje förbundsmöte. Historiken pekar på avgiften lämnats oförändrad vart annat år till justeras vid näst kommande

Läs mer

Strategi tävling

Strategi tävling Foto: Christian Thomassen 2cFoto.no, per Lindström, Göran Lundqvist, Andreas Gustafsson Popa, Maria Edstrand Allehanda Media Strategi tävling 2016-2020 Sida 1 av 6 Mer Framgångsrik, hållbar och flexibel

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2019-2020 Uthålligt, hållbart och nyfiket Verksamhetsplanen riktar sig främst till Gymnastikförbundets nationella verksamhet och förbundsstyrelsen. Samtidigt ska verksamhetsplanen ses som

Läs mer

GYMNASTIKFORUM #gymnastikforum2015

GYMNASTIKFORUM #gymnastikforum2015 GYMNASTIKFORUM 2015 #gymnastikforum2015 Morgondagens Utbildningsbehov - Vilket stöd behöver föreningen? Det här är vi: Anna Blid, utbildningschef Therese Flemström, utbildningskonsulent Louise Nordenberg,

Läs mer

Gymnastiken SYD vill!

Gymnastiken SYD vill! Gymnastiken SYD vill! 2011-2012 Kraftsamling mot gemensamma mål Gymnastikförbundet Syd har utifrån Gymnastiken Vill sammanfattat den målsättning och verksamhetsinriktning som vi konkret vill arbeta efter

Läs mer

Gymnastikförbundets verksamhetsplan 2016

Gymnastikförbundets verksamhetsplan 2016 Gymnastikförbundets verksamhetsplan 2016 Beslutad vid Förbundsstyrelsens möte 4 december 2015 (nr 380, 5) Syfte Verksamhetsplan 2016 Detta dokument utgör grunden för Gymnastikförbundets verksamhet 2016,

Läs mer

fört vid Svenska Gymnastikförbundets FÖRBUNDSMÖTE 2016 lördag-söndag april 2016 på Quality Hotel Globe, Stockholm

fört vid Svenska Gymnastikförbundets FÖRBUNDSMÖTE 2016 lördag-söndag april 2016 på Quality Hotel Globe, Stockholm PROTOKOLL fört vid Svenska Gymnastikförbundets FÖRBUNDSMÖTE 2016 lördag-söndag 23-24 april 2016 på Quality Hotel Globe, Stockholm Närvarande ombud och övriga deltagare: 101 röstberättigade ombud representerade

Läs mer

SVENSK GYMNASTIK VILL

SVENSK GYMNASTIK VILL SVENSK GYMNASTIK VILL Antagen av Förbundsmötet 2014 2 Svensk Gymnastik - rörelse hela livet Tack till alla fotografer: Maria Edstrand/Allehanda media Jesper Eriksson Jessica Green Andreas Gustafsson Popa

Läs mer

RAPPORT ORGANISATIONSUTREDNING

RAPPORT ORGANISATIONSUTREDNING FÖRBUNDSMÖTET 2018 RAPPORT ORGANISATIONSUTREDNING Bakgrund Gymnastikförbundet Mellansvenska respektive Öst motionerade vid förbundsmötet 2016 om ett Gymnastikförbund och yrkade bland annat om att tillsätta

Läs mer

Svenska Brottningsförbundet

Svenska Brottningsförbundet Svenska Brottningsförbundet Innehållsförteckning Riksidrottsförbundets strategidokument, antagna maj 2015 SBF:s utvecklingsplan SBF - centralt Utveckling Marknad och kommunikation Tävling Elit Riksidrottsförbundets

Läs mer

STRATEGISKA ARBETE MOT 2025

STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 SVENSK SIMIDROTTS STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 1 SVENSK SIMIDROTTS STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 2 SVENSK SIMIDROTTS STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 INNEHÅLL 3 INLEDNING 4 BÖRJA MED EN NULÄGESANALYS 6 SÄTT DET

Läs mer

Svensk rodd idrotten hela livet

Svensk rodd idrotten hela livet Svensk rodd idrotten hela livet Verksamhetsinriktning med strategiska mål för svensk rodd mot 2025 Svensk rodds vision dit vill vi Idrotten hela livet Innehåll Svensk rodds verksamhetsidé därför finns

Läs mer

Verksamhetsinriktning. för Svensk Friidrott

Verksamhetsinriktning. för Svensk Friidrott Verksamhetsinriktning för Svensk Friidrott 2011-2013 Förslag till förbundsårsmötet 2010 Svensk Friidrott är Svenska Friidrottsförbundet, distrikten, föreningarna, aktiva och ledare. Tillsammans arbetar

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014

VERKSAMHETSPLAN 2014 VERKSAMHETSPLAN 2014 VERKSAMHETSPLAN FÖR GYMNASTIKFÖRBUNDET NORR 2014 Vision 2020 fortsätter vara riktmärket för vår verksamhet. Vi ökar medlemmar om än i svag takt. För att öka tempot ska vi hjälpa och

Läs mer

En holistisk syn på prestation - från teori till praktik

En holistisk syn på prestation - från teori till praktik Holism (av grekiska holos, "hel", "odelad") är i allmän bemärkelse ett filosofiskt betraktelsesätt att helheten är större än summan av delarna och att ingenting kan beskrivas enskilt utan kontext. Wikipedia

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet

VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet -2015 Innehåll Svenska Cheerleadingförbundet -2015... 2 Mission... 2 Vision... 2 Organisation... 2 Kommittéer och utskott... 2 Mästerskap och tävlingar...

Läs mer

Verksamhets inriktning med ekonomisk plan. Svenska Ridsportförbundet

Verksamhets inriktning med ekonomisk plan. Svenska Ridsportförbundet Verksamhets inriktning med ekonomisk plan Svenska Ridsportförbundet 2020 2021 Innehåll Inledning 3 Utveckling av ridsporten mot 2025 4 Vision 4 Verksamhetsidé 4 Värdegrund 4 Strategiska områden 5 Gemensam

Läs mer

Mellannorrlands Simförbund

Mellannorrlands Simförbund Strategiplan 2018-2025 Verksamhetsinriktning 2018-2019 Mellannorrlands Simförbund 2 (9) Strategiplan för MNSF 2018-2025 De övergripande långsiktiga målen för MNSF baseras på SSF fyra strategiska områden

Läs mer

Målsättning för Gefle GymnastikFörening

Målsättning för Gefle GymnastikFörening 140106 Målsättning för Gefle GymnastikFörening Vi är och ska förbli ledande på barn- och ungdomsgymnastik. Det är nyckeln till fortsatta framgångar inom föreningen under kommande decennier. Vi har också

Läs mer

GYMNASTIKEN UPPSVENSKA VILL! UPPSVENSKA 1 GYMNASTIKEN VILL

GYMNASTIKEN UPPSVENSKA VILL! UPPSVENSKA 1 GYMNASTIKEN VILL GYMNASTIKEN UPPSVENSKA VILL! 2013-2014 UPPSVENSKA 1 GYMNASTIKEN VILL 2013 2014 Svensk Gymnastik - rörelse hela livet 0 år 5 år 10 år 15 år 20 år 30 år 40 år 100 år 2 GYMNASTIKEN VILL 2013 2014 Svensk Gymnastik

Läs mer

Verksamhetsinriktning

Verksamhetsinriktning Verksamhetsinriktning 2018 Innehåll 03 Verksamhetsinriktning med ekonomiska planer för RF och SISU Idrottsutbildarna 04 Idrottsrörelsens mål 2025 06 RF:s, DF:s och SISU:s uppdrag 08 Utvecklingsresor mot

Läs mer

Verksamhetsinriktning 2016 för Svensk Bowling

Verksamhetsinriktning 2016 för Svensk Bowling Verksamhetsinriktning 2016 för Svensk Bowling Verksamhetsidé Vision Bowlingsporten ska vara framgångsrik, kul, socialt engagerande och tillgänglig för alla. Bowling en sport för alla En idrott alla kan

Läs mer

13.2 RS och FS förslag: Verksamhetsinriktning med ekonomiska planer

13.2 RS och FS förslag: Verksamhetsinriktning med ekonomiska planer 13.2 RS och FS förslag: Verksamhetsinriktning 2018 2019 med ekonomiska planer Förslag: RS föreslår att RF-stämman beslutar att anta förslaget till gemensam verksamhetsinriktning med ekonomisk plan (RF)

Läs mer

VERKSAMHETSINRIKTNING & VERKSAMHETSPLAN VERKSAMHETSINRIKTNING & VERKSAMHETSPLAN SKÅNEIDROTTEN

VERKSAMHETSINRIKTNING & VERKSAMHETSPLAN VERKSAMHETSINRIKTNING & VERKSAMHETSPLAN SKÅNEIDROTTEN VERKSAMHETSINRIKTNING & VERKSAMHETSPLAN 2014-2015 1 SKÅNEIDROTTEN VERKSAMHETSIDÈ Skåneidrotten är samlingsbegreppet för Skånes Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Skåne. Skåneidrottens huvuduppdrag

Läs mer

Antagen av årsmötet 2013

Antagen av årsmötet 2013 GYMNASTIKEN NORR VILL! 2013-2014 Antagen av årsmötet 2013 1 Svensk Gymnastik - rörelse hela livet 0 år 5 år 10 år 15 år 20 år 30 år 40 år 100 år 2 Svensk Gymnastik siktar på framgång. Gymnastiken Vill

Läs mer

Utvecklingsplan för Idrottslyftet 2013-2015 Svenska Castingförbundet (SCF)

Utvecklingsplan för Idrottslyftet 2013-2015 Svenska Castingförbundet (SCF) Utvecklingsplan för Idrottslyftet 2013-2015 (SCF) Denna utvecklingsplan är ett levande dokument som kan göra förändringar i om så krävs för att Idrottslyftets mål i ännu högre utsträckning ska uppnås.

Läs mer

Rörelse hela livet en utvecklingsmodell för svensk gymnastik

Rörelse hela livet en utvecklingsmodell för svensk gymnastik Rörelse hela livet en utvecklingsmodell för svensk gymnastik Vårt uppdrag är att erbjuda rörelse hela livet. Svensk gymnastik har något för alla, oavsett ålder, förutsättningar och ambitionsnivå. För att

Läs mer

Verksamhetsinriktning. Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna

Verksamhetsinriktning. Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna Verksamhetsinriktning 2014 Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna la d n a h e b t at n a m m ä t ss r å l l ti g a l Förs Verksamhetsinriktning 2014 för Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna Västerbotten

Läs mer

Svenska Brottningsförbundet. Verksamhetsplan 2018

Svenska Brottningsförbundet. Verksamhetsplan 2018 Svenska Brottningsförbundet Verksamhetsplan 2018 Innehållsförteckning Riksidrottsförbundets strategidokument 2025, antagna maj 2015. SBF ska följa RF:s strategier. RF:s strategiska mål 2025 - kopplat till

Läs mer

Svensk orientering världens bästa för alla hela livet

Svensk orientering världens bästa för alla hela livet Sida 1 12 Svensk orientering världens bästa för alla hela livet Mål det här ska vi uppnå (2025) Världens bästa landslag Flera och mera minst en procent av Sveriges befolkning är medlemmar i en orienteringsförening

Läs mer

Svensk orientering VERKSAMHETSINRIKTNING MOT 2025

Svensk orientering VERKSAMHETSINRIKTNING MOT 2025 Svensk orientering VERKSAMHETSINRIKTNING MOT 2025 Vision VÄRLDENS BÄSTA FÖR ALLA HELA LIVET Mål FLERA OCH MERA VÄRLDENS BÄSTA LANDSLAG VERKSAMHETSIDÉ - DÄRFÖR FINNS VI Svensk orientering erbjuder världens

Läs mer

Verksamhetsinriktning Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund & SISU Idrottsutbildarna Jämtland-Härjedalen

Verksamhetsinriktning Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund & SISU Idrottsutbildarna Jämtland-Härjedalen Verksamhetsinriktning 2018 2019 Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund & SISU Idrottsutbildarna Jämtland-Härjedalen Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Box 384, Sollidenvägen 62 B 831

Läs mer

Innehållsförteckning. 4) Verksamhetsinriktning med ekonomiska

Innehållsförteckning. 4) Verksamhetsinriktning med ekonomiska Verksamhetsinriktning 2018-2019 Innehållsförteckning 4) Verksamhetsinriktning med ekonomiska planer för RF och SISU Idrottsutbildarna 7) RF:s och SISU:s uppdrag 8) Utvecklingsresor mot 2025 9) - En ny

Läs mer

Svenska Rugbyförbundet Strategisk plan Rugby - en sport för alla

Svenska Rugbyförbundet Strategisk plan Rugby - en sport för alla Svenska Rugbyförbundet Strategisk plan 2014 2020 Rugby - en sport för alla Ordförande har ordet För att ta svensk rugby till nästa nivå förtjänar rugbyförbundets verksamheter en strategisk plan där vi

Läs mer

Idrottslyftet

Idrottslyftet Idrottslyftet 2016 2019 Utvecklingsplan SVENSKA BANGOLFFÖRBUDET Utvecklingsplan Idrottslyftet Syfte och mål Syftet med Idrottslyftet 2016 2019 är att utveckla verksamheten så att barn och unga i åldern

Läs mer

SSF:s styrelse har startat upp ett arbete med att utveckla en framtida strategi för svensk segling och SSF.

SSF:s styrelse har startat upp ett arbete med att utveckla en framtida strategi för svensk segling och SSF. Måldokument 2014 Innehåll Framtidens strategi Fokusområden Huvudmålsättningar och Huvudstrategier Områden - Delmål och Delstrategier Process Framtidens strategi SSF:s styrelse har startat upp ett arbete

Läs mer

Måldokument Svenska Styrkelyftförbundet 2014-2018

Måldokument Svenska Styrkelyftförbundet 2014-2018 Måldokument Svenska Styrkelyftförbundet 2014-2018 VISION Svensk styrkelyft - Idrotten som lyfter Svensk Styrkelyft ska sträva mot att utveckla alla individer på alla nivåer. Vi ska arbeta för att utveckla

Läs mer

Verksamhetsinriktning 2011-2012

Verksamhetsinriktning 2011-2012 Verksamhetsinriktning 2011-2012 Örebro Läns Skolidrottsförbund Innehåll Förord Skolidrottsförbundets profil Inriktnings- och resultatmål Föreningen Organisationsutvecklingen Utbildningsverksamhet Breddverksamhet

Läs mer

Verksamhetsinriktning

Verksamhetsinriktning Verksamhetsinriktning SISU Idrottsutbildarna 2014 2015 SISU Idrottsutbildarna Foto: Bildbyrån Grafisk form: Mu ab September 2013 Verksamhetsinriktning 2014-2015 För förbundsstyrelsens (FS) ledning av verksamheten

Läs mer

Arbetsordning för Svenska Gymnastikförbundet

Arbetsordning för Svenska Gymnastikförbundet bilaga 5, styrelseprotokoll nr 376, 2015.05.08 Arbetsordning för Svenska Gymnastikförbundet Fastställd av Förbundsstyrelsen 2015-05-08 1 Innehåll 1 Allmänt... 3 2 Syfte, giltighet och fastställande...

Läs mer

Verksamhetsplan Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna

Verksamhetsplan Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Verksamhetsplan 2017 Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Östergötlands Idrottsförbund/SISU Idrottsutbildarna Januari 2017 3 Den svenska idrottsrörelsen samlas i en gemensam verksamhetsidé,

Läs mer

Svenska Judoförbundet Verksamhetsmål och handlingsplan 2015-2017

Svenska Judoförbundet Verksamhetsmål och handlingsplan 2015-2017 Svenska Judoförbundet Verksamhetsmål och handlingsplan 2015-2017 2015-03-12 Alf Tornberg Vår vision 2020 20 000 2 000 200 20 2 medlemmar fler kvinnor klubbar riksutbildningar OS-medaljer Våra verksamhetsmål

Läs mer

Verksamhetsinriktning Västerbottens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västerbotten

Verksamhetsinriktning Västerbottens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västerbotten Verksamhetsinriktning 2016-2017 Västerbottens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västerbotten Verksamhetsinriktning 2016-2017 Västerbottens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västerbotten

Läs mer

Eskilstuna Gymnastikförening. Verksamhetsplan 2018

Eskilstuna Gymnastikförening. Verksamhetsplan 2018 Eskilstuna Gymnastikförening Verksamhetsplan 2018 Syfte Eskilstuna Gymnastikförening vill genom gymnastiken medverka till rörelseglädje, god hälsa, gemenskap och ett livslångt intresse för gymnastik hela

Läs mer

Verksamhetsinriktning

Verksamhetsinriktning Verksamhetsinriktning SISU Idrottsutbildarna Blekinge 2014 2015 Verksamhetsinriktning 2014-2015 SISU Idrottsutbildarna består av samma specialidrottsförbund som Riksidrottsförbundet (RF), samt tre ytterligare

Läs mer

Förbundsmötet Svenska Orienteringsförbundet Heliosgatan Stockholm. Sweden.

Förbundsmötet Svenska Orienteringsförbundet Heliosgatan Stockholm. Sweden. Förbundsmötet 2016 Fastställande av verksamhetsplan för nästkommande två verksamhetsår Verksamhetsinriktning och mål Ska leda till att övergripande mål och visioner uppnås Verksamhetsinriktning (Vision

Läs mer

Ordförande Malin Eggertz Forsmark hälsar samtliga välkomna till dagens sammanträde.

Ordförande Malin Eggertz Forsmark hälsar samtliga välkomna till dagens sammanträde. Mötet öppnas inledning Protokoll nr 347, fört vid sammanträde med Svenska Gymnastikförbundets STYRELSE måndagen den 12 mars 2012 på Idrottens Hus, Stockholm. Närvarande: Malin Eggertz Forsmark (ordf.),

Läs mer

SVENSKA FALLSKÄRMSFÖRBUNDET STRATEGI 2016 FOTO: ANDREAS WENNEBÄCK

SVENSKA FALLSKÄRMSFÖRBUNDET STRATEGI 2016 FOTO: ANDREAS WENNEBÄCK SVENSKA FALLSKÄRMSFÖRBUNDET STRATEGI 2016 FOTO: ANDREAS WENNEBÄCK SVENSKA FALLSKÄRMSFÖRBUNDETS STRATEGI INLEDNING Att hoppa fallskärm handlar om att ta steget ut i det delvis okända: att våga och att samtidigt

Läs mer

STRATEGI 2026 SAMTALSUNDERLAG TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN

STRATEGI 2026 SAMTALSUNDERLAG TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN STRATEGI 2026 SAMTALSUNDERLAG TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN SVENSK KONSTÅKNING Samtalsunderlag, Strategi 2026 Samtalsunderlag Vad betyder strategi 2026 för er? Svensk konståknings Strategi 2026 består

Läs mer

Strategi för svensk fotboll

Strategi för svensk fotboll Strategi för svensk fotboll 2018 2022 Processen fram till strategin Process Arbetet med svensk fotbolls strategi 2018-2022 har tagit sin utgångspunkt i strategidokumentet för 2013 2017, samt förslag från

Läs mer

Utvecklingsinsatser för Svensk Gymnastik i stort. och Elitsatsande föreningar och gymnaster specifikt

Utvecklingsinsatser för Svensk Gymnastik i stort. och Elitsatsande föreningar och gymnaster specifikt Utvecklingsinsatser för Svensk Gymnastik i stort och Elitsatsande föreningar och gymnaster specifikt Gymnast Miljö Förening Gymnast Miljö Förening Gymnast Miljö Förening Gymnast Miljö Förening 14 6 10

Läs mer

Styrelsen diskuterar behovet av extra telefonmöte innan årsskiftet. Styrelsen beslutar att ha telefonmöte måndagen den 15 december.

Styrelsen diskuterar behovet av extra telefonmöte innan årsskiftet. Styrelsen beslutar att ha telefonmöte måndagen den 15 december. Mötet öppnas inledning Protokoll nr 372, fört vid sammanträde med Svenska Gymnastikförbundets STYRELSE fredagen den 5 december 2014 på Idrottens Hus, konferensrum Rosen, Stockholm. Närvarande: Malin Eggertz

Läs mer

Capoeirastrategi 2025

Capoeirastrategi 2025 Capoeirastrategi 2025 Ett långsiktigt arbete mot Världens Bästa Capoeira Bakgrund Ett långsiktigt arbete mot Världens Bästa Idrott Vi bedriver idrott i föreningar för att ha roligt, må bra och utvecklas

Läs mer

Idrottslyftet Utvecklingsplan

Idrottslyftet Utvecklingsplan Idrottslyftet 2016 2019 Utvecklingsplan SVENSKA AMERIKANSK FOTBOLLFÖRBUNDET Foto: Bildbyrån i Hässleholm AB Utvecklingsplan Idrottslyftet Syfte och mål Syftet med Idrottslyftet 2016 2019 är att utveckla

Läs mer

Riktlinjer för träning och tävling

Riktlinjer för träning och tävling Gymnastikförbundet Riktlinjer för träning och tävling - 2019 - Fastställda 2019-02-14 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning... 3 Svensk Gymnastiks Värdegrund... 4 Svensk Gymnastiks uppförandekod... 4 Barngymnastik...

Läs mer

Idrottens strategiarbete och förslag på verksamhetsinriktning

Idrottens strategiarbete och förslag på verksamhetsinriktning Idrottens strategiarbete och förslag på verksamhetsinriktning Strategiarbetet Uppdraget RF-stämman 2013 beslutade att uppdra till RS: att genomföra ett strategiarbete om Svensk idrotts framtid att ge förslag

Läs mer

Verksamhetsinriktning 2015 Med budgetram 2015 För Svenska Volleybollförbundet

Verksamhetsinriktning 2015 Med budgetram 2015 För Svenska Volleybollförbundet Svenska Volleybollförbundet Org nr Verksamhetsinriktning 2015 Med budgetram 2015 För Svenska Volleybollförbundet Svenska Volleybollförbundet INLEDNING... 3 VERKSAMHETSIDÈ... 3 VISION... 3 VÄRDEGRUND...

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR UPPSALA GYMNASTIKFÖRENING 2015

VERKSAMHETSPLAN FÖR UPPSALA GYMNASTIKFÖRENING 2015 VERKSAMHETSPLAN FÖR UPPSALA GYMNASTIKFÖRENING 2015 Inledning Uppsala Gymnastikförening är en ideell förening som fyllde 100 år 2014. Föreningen har en stor bredd med aktiviteter för livets alla skiftningar

Läs mer

1 (10) Närvarande: Anna Iwarsson (ordf.), Suzanne Lundvall, David Ahlin, Edit Eriksson samt Eva Sundmalm.

1 (10) Närvarande: Anna Iwarsson (ordf.), Suzanne Lundvall, David Ahlin, Edit Eriksson samt Eva Sundmalm. Protokoll nr 400 fört vid sammanträde med Svenska Gymnastikförbundets STYRELSEMÖTE fredagen den 23 mars 2018, på Idrottens Hus, Stockholm, konferensrum Dojon. Närvarande: Anna Iwarsson (ordf.), Suzanne

Läs mer

Studieförbundet SISU Idrottsutbildarnas MÅL- OCH VERKSAMHETSPLAN

Studieförbundet SISU Idrottsutbildarnas MÅL- OCH VERKSAMHETSPLAN Studieförbundet SISU Idrottsutbildarnas MÅL- OCH VERKSAMHETSPLAN TROLLHÄTTAN 2013 Innehåll Inledning... 3 Det här är Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna... 4 Konsulentens roll... 5 Verksamhetsidé...

Läs mer

Välkommen till Utvecklingsträff

Välkommen till Utvecklingsträff Välkommen till Utvecklingsträff Syfte och mål Syfte Få höra vad som är på gång inom Svensk Cricket, var med och påverka och få chans att utveckla er förening för framtiden Mål Att skapa en gemensam utgångspunkt

Läs mer

Vision Gymnastikforum den oktober 2011

Vision Gymnastikforum den oktober 2011 Vision 2020 Gymnastikforum den 22-23 oktober 2011 Varför, vad och hur processarbeta? För att vägen är en stor del av målet. Ju fler som blir och gör sig delaktiga, desto större chans att många kommer fram

Läs mer

VERKSAMHETSINRIKTNING

VERKSAMHETSINRIKTNING VERKSAMHETSINRIKTNING 2014-2015 - Fokusområden och ekonomisk plan 2014-15 - Mål 2014 1 RESURSERNA 2 RF- resp. SISU-stämman fattade 2013 beslut om Verksamhetsinriktning med ekonomisk plan för perioden 2014-15.

Läs mer

Svensk orientering Världens bästa. Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Verksamhetsinriktning för Svensk orientering

Svensk orientering Världens bästa. Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Verksamhetsinriktning för Svensk orientering Svensk orientering Världens bästa Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Verksamhetsinriktning för Svensk orientering Svensk orienterings vision dit vill vi Svensk orientering vill vara

Läs mer

ARBETSHÄFTE FÖR FÖRENING

ARBETSHÄFTE FÖR FÖRENING ARBETSHÄFTE FÖR FÖRENING GYMNASTIKEN VILL 2013-2014 DET HÄR VILL VI! 1 Arbetshäfte avsett att bearbeta Gymnastikföreningens: VERKSAMHETSIDÉ VÄRDEGRUND VISION & MÅL 2020 MÅL 2013 2014 STRATEGIER HANDLINGSPLAN

Läs mer

Nya bidragsmodellen för SF-stödet

Nya bidragsmodellen för SF-stödet Nya bidragsmodellen för SF-stödet Inledning Vid RF-stämman 2011 beslutades att godkänna en ny bidragsmodell för SF-stödet som gäller för fördelningen av SF-stödet från och med 2012. Bidragsmodellen omfattar

Läs mer

Styrelseprotokoll nr 330, , 5. Förbundsstyrelsens propositioner till Förbundsmötet 2010

Styrelseprotokoll nr 330, , 5. Förbundsstyrelsens propositioner till Förbundsmötet 2010 Styrelseprotokoll nr 330, 2010.02.24, 5 Förbundsstyrelsens propositioner till Förbundsmötet 2010 1 Ny regional organisation Bakgrund Inom Gymnastikförbundet har en process pågått under hela 2000-talet

Läs mer

Eskilstuna Gymnastikförening. Verksamhetsplan 2019

Eskilstuna Gymnastikförening. Verksamhetsplan 2019 Eskilstuna Gymnastikförening Verksamhetsplan 2019 Syfte Eskilstuna Gymnastikförening vill genom gymnastiken medverka till rörelseglädje, god hälsa, gemenskap och ett livslångt intresse för gymnastik hela

Läs mer

Jämtland/Härjedalens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna. Verksamhetsinriktning

Jämtland/Härjedalens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna. Verksamhetsinriktning Jämtland/Härjedalens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Verksamhetsinriktning 2016-2017 Jämtland Härjedalens Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Box 384, Sollidenvägen 62 B 831 25 Östersund Tel:

Läs mer

Aktivitetsplan och budget. Friskis&Svettis Riks 2017

Aktivitetsplan och budget. Friskis&Svettis Riks 2017 Aktivitetsplan och budget Friskis&Svettis Riks 2017 Fokus för Aktivitetsplan 2017: Ställa om arbetet inför att genomföra Strategi 2017-2022 Fokus 2017 Förutsatt att Strategi 2017-2022 går igenom kommer

Läs mer

Verksamhetsplan SISU Idrottsutbildarna Norrbotten 2012

Verksamhetsplan SISU Idrottsutbildarna Norrbotten 2012 Verksamhetsplan SISU Idrottsutbildarna Norrbotten 2012 1 2 Verksamhetsplan SISU Idrottsutbildarna Norrbotten 2012 Verksamhetsplan SISU Idrottsutbildarna Norrbotten 2012 3 Verksamhetsidé SISU Idrottsutbildarna

Läs mer

STRATEGI 2026 TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN

STRATEGI 2026 TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN STRATEGI 2026 TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN SVENSK KONSTÅKNING Strategi 2026 Vision - Verksamhetsidé - Värdegrund Vision synligare, starkare, stoltare Vi ska ta en tydligare plats på den svenska idrottsarenan

Läs mer

Vision och Verksamhetsplan Svenska Konståkningsförbundet 1 (12)

Vision och Verksamhetsplan Svenska Konståkningsförbundet 1 (12) Vision och Verksamhetsplan 2010-2012 Svenska Konståkningsförbundet 1 (12) VISION Vi ska brett stå för att högt nå! VERKSAMHETSIDÉ Gemensam vision och målsättning Varje förening bedriver en verksamhet utifrån

Läs mer

Verksamhetsinriktning SISU Idrottsutbildarna Norrbotten 2014-2015

Verksamhetsinriktning SISU Idrottsutbildarna Norrbotten 2014-2015 VERKSAMHETSINRIKTNING 2014-2015 Verksamhetsinriktning SISU Idrottsutbildarna Norrbotten 2014-2015 OM SISU IDROTTSUTBILDARNA SISU Idrottsutbildarna är idrottens eget studieförbund skapat av medlemmarna,

Läs mer

Ekonomi. Förbundsmötet 2018 Lena Arvidsson

Ekonomi. Förbundsmötet 2018 Lena Arvidsson Ekonomi Förbundsmötet 2018 Lena Arvidsson Ekonomi på FM 2018 Innehåll Förvaltningsberättelse Revisionsberättelse Disposition av årets resultat Fondförvaltning Budget 2018 Årsavgifter, förslag 2019 års

Läs mer

Fokusområde 1 - Elit och landslag

Fokusområde 1 - Elit och landslag 1(5) Fokusområde 1 - Elit och landslag Mål 1 och 2: Sverige ska ta sex medaljer på inomhus-em i Göteborg. Sverige ska ta minst en medalj på varje internationellt mästerskap. Genomför Teamsatsningar med

Läs mer

RIKTLINJER FÖR DELTAGANDE I INTERNATIONELLA MÄSTERSKAP

RIKTLINJER FÖR DELTAGANDE I INTERNATIONELLA MÄSTERSKAP RIKTLINJER FÖR DELTAGANDE I INTERNATIONELLA MÄSTERSKAP 2018-2020 Reviderade och fastställda av Förbundsstyrelsen 2017-12-08 2 MÄSTERSKAPSRIKTLINJER Dessa riktlinjer styr uttagningen av gymnaster för deltagande

Läs mer

VERKSAMHETSINRIKTNING 2013

VERKSAMHETSINRIKTNING 2013 VERKSAMHETSINRIKTNING 2013 Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna är idrottens studie, bildnings- och utbildningsorganisation. SISU Idrottsutbildarna består av specialidrottsförbund (SF) samt övriga medlemsorganisationer

Läs mer

PROPOSITION #1 FRÅN STYRELSEN I SVENSKA KÄLKSPORTFÖRBUNDET TILL ÅRSMÖTET SAMMANSÄTTNING AV STYRELSE

PROPOSITION #1 FRÅN STYRELSEN I SVENSKA KÄLKSPORTFÖRBUNDET TILL ÅRSMÖTET SAMMANSÄTTNING AV STYRELSE PROPOSITION #1 FRÅN STYRELSEN I SVENSKA KÄLKSPORTFÖRBUNDET SAMMANSÄTTNING AV STYRELSE Styrelsen i Svenska Kälksportförbundet föreslår, till Årsmötet 2018-09-15, en förändring av Förbundsstadgarna som innebär

Läs mer

FÖRBUNDSMÖTET 2016 Värdegrundsfrågor vad har vi lärt oss? Malin Eggertz Forsmark Thore Brolin Calle Myrsell

FÖRBUNDSMÖTET 2016 Värdegrundsfrågor vad har vi lärt oss? Malin Eggertz Forsmark Thore Brolin Calle Myrsell Värdegrundsfrågor vad har vi lärt oss? Malin Eggertz Forsmark Thore Brolin Calle Myrsell Gymnastikförbundets Värdegrund Personligt engagemang hela livet. Vi ser och tar tillvara alla individers möjligheter

Läs mer

Skolidrottsförbundet en rörelse i tiden

Skolidrottsförbundet en rörelse i tiden Skolidrottsförbundet en rörelse i tiden I maj 2015 antog Riksidrottsmötet en ny strategi för framtidens idrott. Kortfattat innebär den nya strategin att Svensk Idrott nu ska bli bredare med målet att erbjuda

Läs mer

Arbetsordning Gymnastikförbundet Väst. Dokumentets syfte är att övergripande beskriva organisation, uppdrag, roller och ansvar.

Arbetsordning Gymnastikförbundet Väst. Dokumentets syfte är att övergripande beskriva organisation, uppdrag, roller och ansvar. Arbetsordning Gymnastikförbundet Väst Dokumentets syfte är att övergripande beskriva organisation, uppdrag, roller och ansvar. 2015-01-23 Organisation Svenska Gymnastikförbundet är ett av 70 specialidrottsförbund

Läs mer

Dokumentation IL-träff oktober 2014

Dokumentation IL-träff oktober 2014 Dokumentation IL-träff oktober 2014 Vad idag främjar att IL stärker barn- och ungdomsverksamheten? Subventionera Utbildning Utveckling av idrotten Våga att pröva nytt Kommersiell konkurrens Tilltalande

Läs mer

Gymnastikförbundet. Maria Ståhl (Gymnastik)

Gymnastikförbundet. Maria Ståhl (Gymnastik) 2011 Gymnastikförbundet Maria Ståhl (Gymnastik) [SAMMANSTÄLLNING AV GYMNASTIKFÖRENINGARS SYN PÅ UTBILDNINGSVERKSAMHETEN 2011] En enkät skickades ut via Questback till Gymnastikförbundets medlemsföreningar

Läs mer

UPPLANDS FOTBOLLFÖRBUND VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2019

UPPLANDS FOTBOLLFÖRBUND VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2019 UPPLANDS FOTBOLLFÖRBUND VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2019 Verksamhetsplan 2019 Årets verksamhetsplan är ett första steg i att förverkliga dokumentet Strategi för uppländsk fotboll 2019 2023. I strategin

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet

VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet VERKSAMHETSPLAN -2017 Innehåll -2017... 2 Till årsmötet överlämnas Förbundsstyrelsens förslag till verksamhetsplan som är framarbetadi samarbete med förbundets kommittéer och arbetsgrupper.... 2 Mission...

Läs mer

Fokusområden för Strategi 20244

Fokusområden för Strategi 20244 Styrning Verksamhetsidé Därför finns vi till (Vi ska erbjuda för/åt/till (vem) så att (varför) " vill på alla nivåer bedriva tyngdlyftningsverksamhet så att den utvecklar människor positivt såväl fysiskt

Läs mer