Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset"

Transkript

1 Kommunstyrelsen Plats och tid Hjernet, kl Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Kerstin Folkesson, personalchef, 168 Mona Forsberg, socialchef, 168 Hilka Sievert, BMB, 177 Thomas Johansson, controller, 183,0185 Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Utses att justera Elisabeth Hoikkala (S) Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare... Paragrafer Eva R Stensson Ordförande... Tom Rymoen (M) Justerande... Elisabeth Hoikkala ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Underskrift...:. Tom Rymoen, ordförande

2 Kommunstyrelsen Ks 168 dnr 302/2011 Förslag till avsteg från pensionspolicyn. Enligt kommunens pensionspolicy kan kommunen erbjuda en pensionslösning med särskild avtalspension. Vid en lönenivå mellan 7,5 till 20 inkomstbasbelopp är riktlinjerna 65% av lönen. Särskild avtalspension kan beviljas från och med 61 års ålder och ska lösa en övertalighetssituation. Beslut om avsteg från pensionspolicyn fattas av kommunstyrelsen. Personalchefen och socialchefen informerar om ett ärende inom socialförvaltningen där en anställd erbjudits en pensionslösning enligt pensionspolicyn under tiden 1 janurai-30 november Den anställda fyller 65 år i december Den anställda har inte accepterar detta utan vill ha 80% av lönen för att gå i förtida pension. Personalchefen och socialchefen föreslår kommunstyrelsen besluta att göra ett avsteg från pensionspolicyn genom att erbjuda den anställda 72% av lönen. Kommunstyrelsen beslutar att göra ett avsteg från pensionspolicyn genom att erbjuda 72% av lönen under tiden 1 januari-30 november 2012.

3 Kommunstyrelsen Ks 169 dnr 307/2011 Fastställelse av utdebitering för år Ordföranden yrkar på att den allmänna utdebiteringen minskas med 0,34 kronor och ska därmed vara 21,78 kronor för år Minskningen är med anledning av skatteväxlingen med landstinget avseende bildande av Kollektivtrafikmyndighet. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att fastställa utdebiteringen av allmän kommunalskatt för år 2012 till 21,78 kronor.

4 Kommunstyrelsen Ks 170 dnr 308/2011 Kungörelse av kommunfullmäktiges sammanträden Enligt kommunallagen ska kommunfullmäktige besluta om i vilka tidningar mm som kungörelse till kommunfullmäktige ska ske. Enligt tidigare beslut sker kungörelse av fullmäktiges sammanträden i NA Bergslagsposten, ETC Örebro, Länsposten samt på kommunens hemsida. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att kungöra sammanträdena i NA Bergslagsposten, ETC Örebro, Länsposten samt på Nora kommuns hemsida och då publicera de viktigaste ärendena.

5 Kommunstyrelsen Ks 171 dnr 309/2011 Förslag till sammanträdesplan för tema-au, kommunstyrelsen och kommunfullmäktige för år Kommunsekreteraren har upprättat ett förslag till sammanträdesplan för tema-au, kommunstyrelsen och kommunfullmäktige för år Tema-au (onsdag em) 15 februari 12 september 4 april 7 november Kommunstyrelsen (onsdag fm.) 15 februari 23 maj 14 mars 12 september Februari bokslutsberedning 10 oktober 4 april 7 november 9 maj 21 november Kommunfullmäktige (onsdag kväll) 29 februari 26 september 28 mars 31 oktober 25 april 28 november 30 maj 12 december 13 juni Under kommunstyrelsens behandling av ärendet diskuterar ledamöterna, med anledning av det ekonomiska läget, möjligheten att minska ner antalet sammanträden. Ordföranden föreslår att kommunstyrelsens tema-au får i uppdrag att göra en översyn av kommunfullmäktiges, kommunstyrelsens och nämndernas sammanträdesplanering. Kommunstyrelsen beslutar att godkänna sammanträdesplan för kommunstyrelsen samt att ge kommunstyrelsens tema-au i uppdrag att göra en översyn av kommunfullmäktiges, kommunstyrelsens och nämndernas sammanträdesplanering.

6 Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna sammanträdesplan för kommunfullmäktige

7 Kommunstyrelsen Ks 172 dnr 266/2011 Förslag till renovering och ombyggnad av lokal i Järnboås skola. Kommunchefen har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Järnboåsbygden AB avser att etablera en sk servicepunkt i Järnboås skola. En lämplig lokal för ändamålet och som inte används av skolan har identifierats och förslag till renovering och ombyggnad har tagits fram av Norbostäder AB. Kostnaden för byggåtgärderna beräknas till kronor vilket skulle resultera i ett hyrestillägg för Järnboås skola om kronor/månad. Järnboåsbygden AB är beredd att betala en hyra på kronor/månaden för den iordningsställda lokalen. Detta innebär att kommunens hyreskostnad för Järnboås skola skulle minska med kronor/månaden netto under tiden lokalen är uthyrd till Järnboåsbygden AB. Ett förslag till hyresavtal har upprättats. Med anledning av kommunstyrelsens beslut om investeringsstopp underställs beslutet kommunstyrelsen för beslut. Kommunstyrelsen beslutar att uppdra till Nora Utveckling AB att genomföra ombyggnad och renovering av lokalen mot ett hyrestillägg av kronor/månaden samt att godkänna upprättat förslag till hyreskontrakt med Järnboåsbygdens AB.

8 Kommunstyrelsen Ks 173 dnr 265/2011 Förslag till fördjupad översiktsplan för Norasjöns östra strand. Kommunchefen har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Frågan om utbyggnad av kommunal VA-anläggning längs östra stranden av Norasjön i kombination med intresse från fastighetsägare att exploatera olika områden för bebyggelse har aktualiserat behovet av en ny fördjupad översiktsplan. Den gällande planen antogs 1979 och kan i vissa stycken anses föråldrad. Syftet med en ny översiktsplan skulle bland annat vara att ge stöd för var lämpliga områden finns för ny bebyggelse och därmed också för den detaljplanering som krävs. Kommunstyrelsen beslutar att uppdra till Bergslagens Miljö- och Byggförvaltning att upprätta förslag till ny fördjupad översiktsplan för Norasjöns östra strand samt att uppdra till Bergslagens Kommunalteknik att utreda förutsättningarna för att införa verksamhetsområde för kommunalt vatten och avlopp vid Norasjöns östra strand.

9 Kommunstyrelsen Ks 174 dnr 245/2011 Förslag till förvärv av fastigheten Nora Västra Sund 3:4. Kommunchefen har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Diskussioner har förts mellan Fortifikationsverket och Nora kommun om förvärv av rubricerad fastighet för samhällsbyggnadsändamål. Ett förslag till köpekontrakt har upprättats. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att förvärva fastigheten Nora Västra Sund 3:4 till ett pris av kronor samt att finansiering sker ur kommunens rörelsekapital.

10 Kommunstyrelsen Ks 175 dnr 258/2011 Förslag till försäljning av fastigheten Västra Sund 3:4. Kommunchefen har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Bergslagens Destilleri AB önskar förvärva rubricerad fastighet för att användas i bolagets verksamhet. Ett förslag till transportköpeavtal har upprättats. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att till Bergslagens Destilleri AB sälja fastigheten Västra Sund 3:4 till ett pris av kronor.

11 Kommunstyrelsen Ks 176 dnr 310/2011 Förslag till gemensamt ägardirektiv för samtliga kommunägda bolag i koncernen Nora Rådhus AB. Kommunchefen har upprättat ett förslag till gemensamt ägardirektiv för samtliga kommunägda bolag i koncernen Nora Rådhus AB. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet yrkar ordföranden på att ärendet remitteras till kommunstyrelsens arbetsutskott för vidare handläggning. Svenerik Nykvist (S) yrkar bifall till förslaget. Kommunstyrelsen beslutar att remittera ärendet till kommunstyrelsens tema-au för vidare handläggning.

12 Kommunstyrelsen Ks 177 dnr 251/2011 Bergslagens Miljö- och Byggnämnds förslag till revidering av taxa för offentlig kontroll inom livsmedelsområdet. Bergslagens Miljö- och Byggnämnd har behandlat rubricerat ärende , 203. Nämnden föreslår kommunfullmäktige i Hällefors, Nora, Ljusnarsberg och Lindesberg besluta anta upprättat förslag till reviderad taxa för offentlig kontroll inom livsmedelsområdet samt att timtaxan/timavgiften ska vara 995 kronor per timme vid tillämpning av taxan. En årlig kontrollavgift tas ut med kontrolltid och taxa som grund. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet yrkar Helena Vilhelmsson (C) på att vid utebliven årlig kontroll ska Bergslagens Miljö- och Byggnämnd återbetala kontrollavgiften. Thomas Jansson (S) yrkar bifall till Helena Vilhelmssons yrkande. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att anta upprättat förslag till reviderad taxa för offentlig kontroll inom livsmedelsområdet att timtaxan/timavgiften ska vara 995 kronor/timme vid tillämpning av taxan samt att vid utebliven årlig kontroll ska kontrollavgiften återbetalas.

13 Kommunstyrelsen Ks 178 dnr 201/2011 Medborgarförslag 7/2011 om att Nora kommun ska bli pilotstad för skoluniform. Ingela Svedbro överlämnade rubricerat medborgarförslag på kommunfullmäktige , 94. Förslagsställaren föreslog: att Nora kommun anmäler sig som pilotstad för skoluniform och därmed får statligt stöd för inköp av kläder. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen beslutar att överlämna medborgarförslaget till barn- och utbildningsnämnden för beredning.

14 Kommunstyrelsen Ks 179 dnr 209/2011 Medborgarförslag 8/2011 om Konferens- och kulturcentrum i Nora. Magnus Hallander och Ulla-Maj Lysén överlämnade rubricerat medborgarförslag på kommunfullmäktige , 95. Förslagsställarna föreslog: att Smedgår n och Biografen/Teatern omvandlas till ett centrum för konferens och kultur i stället för att bygga om Smedgår n till bostäder. Ett bra alternativ är i stället att bebygga området söder om Vårdcentralen till bostäder lämpliga för seniorer. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen beslutar att överlämna medborgarförslaget till kommunchefen för beredning.

15 Kommunstyrelsen Ks 180 dnr 236/2011 Motion 8/2011 om öppen missbruks/beroendemottagning. Therése Hoikkala (V) överlämnade rubricerad motion på kommunfullmäktige , 96. Motionären föreslog: att Nora kommun utreder möjligheten att i samverkan med vårdcentralen öppna en öppen beroendemottagning. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen beslutar att överlämna motionen till socialnämnden för beredning.

16 Kommunstyrelsen Ks 181 dnr 225/2011 Gyttorps Ridklubbs anhållan om ekonomiskt stöd. Kommunchefen har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Klubben har överlämnat en skrivelse med anledning av de ekonomiska problem som uppstått i samband med att klubben bygger nytt ridhus. Kommunfullmäktige beslutade , 69, bland annat att bevilja Gyttorps Ridklubb ett ränte- och amorteringsfritt lån på 1 mkr för att bygga ridhus och att lånet avskrivs med kronor årligen. Gyttorps Ridklubb anhåller i första hand om att det tidigare beviljade ränteoch amorteringsfria lånet ökas från 1 mkr till 1,7 mkr. I andra hand anhåller klubben om att det ränte- och amorteringsfria lånet ökas till 1,35 mkr och att kommunen ställer borgen för ett lån i Bergslagens Sparbank på kronor. Kommunstyrelsen beslutade , 155, att inhämta ytterligare information i ärendet och att ärendet återupptas på sammanträde Ridklubben har därefter presenterat ekonomiska rapporter per helåret 2010 och delårsrapporter per Därutöver finns en redogörelse för utvecklingen av föreningens verksamhet. Föreningen önskar nu i första hand finansiering av åtgärder inför vintern vilket innebär en kostnad av kronor. Förhandlingar pågår med byggentreprenören vilket innebär att klubbens totala finansieringsbehov ännu inte är klarlagt. Kommunchefen och ekonomichefen har träffat representanter för ridklubben. Kommunchefen och ekonomichefen har därefter överlämnat en skrivelse i ärendet. Kommunfullmäktige beslutade , 48, att teckna borgen för ett 10-årigt amorteringslån på kronor för Gyttorps Ridklubb i Bergslagens Sparbank AB. Kapitalskulden är nu kronor och slutamortering på lånet sker Som säkerhet för lånet finns pantbrev på kronor med bästa rätt. För att färdigställa vissa arbeten på det nya ridhuset har klubben framfört önskemål om en kommunal borgen på ett nytt lån i Bergslagens Sparbank AB på kronor. Kommunfullmäktige antog , 14, en finanspolicy för kommunen. Enligt finanspolicyn ska borgen i princip enbart tecknas för kommunens helägda företag. Endast i undantagsfall kan borgen beviljas andra låntagare och då begränsas till att följa respektive låns löptid och övriga villkor.

17 Kommunstyrelsen Kommunchefen och ekonomichefen föreslår kommunfullmäktige besluta att teckna borgen för Gyttorps Ridklubb såsom egen skuld för ett nytt 10-årigt amorteringslån på kronor i Bergslagens Sparbank AB, att objektet under tiden för borgensåtagandet ska vara tillfullo försäkrat, att som förutsättning för denna borgen förändra villkoren i befintlig revers på kronor på så sätt att om fastigheten Gyttorp 6:66 överlåts till annan ägare innan skulden är helt nedskriven förfaller oavskrivet belopp till omedelbar betalning samt att Nora kommun erhåller rätt att som säkerhet för denna revers ta ut pantbrev i fastigheten Gyttorp 6:66. Under kommunstyrelsens behandling yrkar Thomas Jansson på ajournering 10 minuter. Efter avslutad ajournering återupptas förhandlingarna. Helena Vilhelmsson yrkar bifall till kommunchefens och ekonomichefens förslag. Svenerik Nykvist (S) yrkar på att det ränte- och amorteringsfria lånet ökas med kronor till kronor och att pantbrev tas ut på hela beloppet och att kostnaden för pantbrev bestrids av kommunen. Camilla Andersson (V) yrkar bifall till Svenerik Nykvists yrkande. Ordföranden ställer proposition på de båda förslagen och finner att kommunstyrelsen beslutar enligt Helena Vilhelmssons yrkande. Omröstning är begärd och ska verkställas. Ordföranden ställer följande omröstningsproposition. Den som bifaller Helena Vilhelmssons yrkande röstar ja och den som bifaller Svenerik Nykvists yrkande röstar nej. Efter avslutad omröstning meddelar ordföranden att kommunstyrelsen har avgivit 8 ja-röster och 7 nej-röster. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att teckna borgen för Gyttorps Ridklubb såsom egen skuld för ett nytt 10-årigt amorteringslån på kronor i Bergslagens Sparbank AB att objektet under tiden för borgensåtagandet ska vara tillfullo försäkrat att som förutsättning för denna borgen förändra villkoren i befintlig revers på kronor på så sätt att om fastigheten Gyttorp 6:66 överlåts till annan ägare innan skulden är helt nedskriven förfaller oavskrivet belopp till omedelbar betalning samt

18 Kommunstyrelsen att Nora kommun erhåller rätt att som säkerhet för denna revers ta ut pantbrev i fastigheten Gyttorp 6:66.

19 Kommunstyrelsen Ks 182 dnr 347/2010 Utredning av kostnader för utveckling av idrottsanläggningar vid Karlsängsområdet och Norvalla._ Kommunchefen har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Kultur- och fritidsavdelningen har tillsammans med förtroendevalda och representanter från föreningslivet tagit fram två olika förslag till idrottsområden/centrum. Det ena förslaget omfattar Karlsängsområdet och det andra förslaget omfattar Norvallaområdet. Områdenas för- och nackdelar redovisas i utredningen. Kultur- och fritidsnämnden har behandlat ärendet på sammanträde , 63. Nämnden föreslog kommunstyrelsen att anslå erforderliga medel samt att uppdra till Nora Utveckling AB att genomföra en förprojektering enligt uppdragsbeskrivningen. Kommunstyrelsen beslutade , 25, att uppdra till Nora Utveckling AB att ta fram ett kostnadsförslag till förprojektering enligt uppdragsbeskrivningen. Nora Utveckling AB har inhämtat en offert på utredning av kostnader mm för utveckling av idrottsplatserna. Kostnaden uppgår till kronor. Kommunchefen föreslår kommunstyrelsen besluta att med hänsyn till kommunens ekonomiska läge tillsvidare avstå från att genomföra utredningen. Under kommunstyrelsens behandling diskuterar ledamöterna ärendet. Svenerik Nykvist (S) föreslår ajournering med 10 minuter. Efter avslutad ajournering återupptas förhandlingarna. Ordföranden föreslår att kommunstyrelsen beslutar att genomföra det föreslagna utredningsuppdraget enligt inkommen offert samt att finansieringen ska ske inom kultur- och fritidsnämndens anslag. Birgitta Borg (FP) och Helena Vilhelmsson (C) yrkar bifall till ordförandens förslag. Efter fortsatta diskussioner yrkar Per Andreasson (S) på ajournering i 10 minuter. Efter avslutad ajournering återupptas förhandlingarna.

20 Kommunstyrelsen Per Andreasson, Thomas Jansson och Svenerik Nykvist (samtliga S) yrkar bifall till ordförandens förslag. Svenerik Nykvist återtar därmed sitt tidigare yrkande. David Stansvik yrkar bifall till kommunchefens förslag att avstå från att genomföra utredningen. Ordföranden ställer proposition på de båda förslagen och finner att kommunstyrelsen beslutar enligt ordförandens förslag. Omröstning är begärd och ska verkställas. Ordföranden ställer följande omröstningsproposition vilken godkänns. Den som bifaller ordförandens förslag röstar ja och den som bifaller David Stansviks yrkande röstar nej. Efter avslutad omröstning meddelar ordföranden att kommunstyrelsen avgivit 14 ja-röster och 1 nej-röst. Kommunstyrelsen har beslutat enligt ordförandens förslag. Kommunstyrelsen beslutar att genomföra det föreslagna utredningsuppdraget enligt inkommen offert samt att finansieringen ska ske inom kultur- och fritidsnämndens anslag.

21 Kommunstyrelsen Ks 183 dnr 250/2011 Ekonomiavdelningens förslag till anvisningar och tidplan inför 2011 års bokslut._ Ekonomiavdelningen har upprättat ett förslag till anvisningar och tidplan inför arbetet med 2011 års bokslut. Revisorerna anser att kommunstyrelsen bör fatta beslut om anvisningar och tidplan för bokslutsarbetet och att detta blir känt inom kommunens verksamheter samt Norabostäder AB, Nora Utveckling AB och Bergslagens Kommunalteknik. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet föreslår ordföranden att ekonomiavdelningen får i uppdrag att se över tiden för bokslutsberedningen som i tidplanen är planerad till en dag i sportlovsveckan. Svenerik Nykvist påpekar vissa redaktionella ändringar vad gäller bolagen. Kommunstyrelsen beslutar att med uppdrag till ekonomiavdelningen enligt ovan samt redaktionella ändringar godkänna upprättat förslag till anvisningar och tidplan inför 2011 års bokslut.

22 Kommunstyrelsen Ks /2010 Svar på motion 14/2010 om barnomsorg under kvällar, helger och nätter. Solveig Oscarsson (S) överlämnade rubricerad motion på kommunfullmäktige , 187. Motionären föreslog: att Nora kommun utreder möjligheterna till hur man kan tillgodose behovet av barnomsorg under kvällar, nätter och helger. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning och kommunstyrelsen beslutade , 10, att överlämna motionen till barn- och utbildningsnämnden för beredning. Barn- och utbildningsnämnden beslutade , 14, att uppdra till förvaltningschefen att utarbeta ett motionssvar. Barnomsorgen i Nora kommun erbjuder omsorg vardagar I skollagen 8 kap 3 anges att Barn som är bosatta i Sverige och som inte har börjat i förskoleklassen eller i någon utbildning för fullgörande av skolplikten ska erbjudas förskola enligt vad som anges i 4-7. Förskola behöver dock inte erbjudas under kvällar, nätter, veckoslut eller i samband med större helger. Det finns alltså inte något lagkrav på omsorg under de tider som motionären föreslagit och efterfrågan av barnomsorg under kvällar, nätter och helger har under åren varit blygsam. Bildningsförvaltningen har undersökt några av länets övriga kommuners sätt att erbjuda omsorg på obekväma tider. Förvaltningen har funnit att det ekonomiskt inte ryms en lösning med barnomsorg under kvällar, nätter och helger i innevarande budget då förvaltningen prioriterar att bedriva en god pedagogisk omsorg inom de områden som är lagstyrda. Bildningsförvaltningen bedömer att det idag inte finns någon familj som är i behov av omsorg under kvällar, nätter och helger. Förvaltningen anser att det med begränsade resurser och ökande barnantal inom ordinarie lagstyrda förskoleverksamhet inte finns möjlighet att utöka den kommunala barnomsorgen till att omfatta dessa obekväma arbetstider om förvaltningen inte beviljas tilläggsanslag motsvarande den ökade kostnaden. Bildningsförvaltningen ska dock kontinuerligt efterfråga eventuella behov av barnomsorg under obekväma arbetstider. Barn- och utbildningsnämnden har behandlat ärendet , 69. Nämnden föreslår kommunfullmäktige besluta att avslå motionen.

23 Kommunstyrelsen Under kommunstyrelsens behandling av ärendet yrkar Svenerik Nykvist (S) på avslag på barn- och utbildningsnämndens förslag. Ordföranden ställer proposition på barn- och utbildningsnämndens förslag och Svenerik Nykvists avslagsyrkande och finner att kommunstyrelsen beslutar enligt barn- och utbildningsnämndens förslag. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att avslå motionen. Svenerik Nykvist, Elisabeth Hoikkala, Eva Karvonen, Per Andreasson, Thomas Jansson, David Stansvik (samtliga S) och Camilla Andersson (V) reserverar sig till förmån för avslagsyrkandet.

24 Kommunstyrelsen Ks 185 dnr 133/2011 Ekonomisk rapport, oktober månad Ekonomiavdelningens controller redovisar den ekonomiska rapporten för oktober månad Kommunstyrelsen beslutar att lägga rapporten till handlingarna.

25 Kommunstyrelsen Ks 186 dnr 271/2011 Förslag till styrgrupp för förnyelse av torgen. Kommunchefen har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Kommunfullmäktige beslutade , 61, att anslå totalt kronor för att ta fram idéskiss och projektering avseende förnyelse av de centrala torgen i Nora. Kommunchefen har gett Bergslagens Kommunalteknik i uppdrag att genomföra projektet. Förslag föreligger att utse en politisk styrgrupp för projektet. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet informerar Svenerik Nykvist (S) att oppositionen återkommer med förslag på ledamöter vid kommunstyrelsens sammanträde Kommunstyrelsen beslutar att utse en styrgrupp för projektet bestående av fem ledamöter samt att som ledamöter i styrgruppen välja Jan Rylander (NP), Anna Magnusson (KD) samt Tom Rymoens (M).

26 Kommunstyrelsen Ks 187 dnr 274/2011 Regionförbundet Örebro läns förslag till revidering av förbundsordning gällande Huvudmannaskap för det regionala kulturuppdraget. Regionstyrelsen behandlade i december 2010 frågan om hur Örebroregionen på bästa sätt skapar ett starkt regionalt företrädarskap inom kulturområdet. Regionstyrelsen, liksom Landstingsstyrelsen, ställde sig bakom lösningen att det är Örebro läns landsting som på bästa sätt kan företräda regionen gentemot staten. Landstingets beskattningsrätt, och därmed kraft att matcha statens ambitioner, liksom dess huvudmannaskap för flertalet av regionens kulturinstitutioner bidrog till styrelsens ställningstaganden. För att klargöra att ansvaret för uppgifter på regional nivå inom området kultur framöver finns i Örebro läns landsting föreslås att ordet kultur utgår ur ändamålsparagrafen i förbundsordningen för Regionförbundet Örebro län. Som en konsekvens av denna förändring avser regionstyrelsen att överföra kvarvarande verksamhet inom kulturområdet från Regionförbundet Örebro län till Örebro läns landsting från den 1 januari Regionförbundet Örebro län har behandlat ärendet på fullmäktige , 26. Regionfullmäktige föreslår länets samtliga fullmäktige besluta om ny lydelse av förbundsordningen 5, första momentet enligt följande: Förbundets verksamhet kommer huvudsakligen att omfatta uppgifter på regional nivå inom områdena näringslivsutveckling, turism, kommunikationer, infrastruktur, arbetsmarknad, livslångt lärande, social välfärd, miljö och samhällsbyggnad, internationellt samarbete samt fritid/rekreation. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att fastställa regionfullmäktiges beslut.

27 Kommunstyrelsen Ks 188 dnr 301/2011 Förslag till investering i Örebro läns Filminvestering AB. Kommunchefen har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Pampas Produktion AB har köpt rättigheterna från Nordstedts bokförslag att producera film på Maria Langs böcker. I första hand handlar produktionen om sex långfilmer för bio och TV. Produktionskostnaderna är beräknade till totalt 78 mkr, varav 16 mkr ännu inte är finansierade. Av dessa söker produktionsbolaget finansiering med 6 mkr från Örebroregionen varav 4 mkr avser offentlig finansiering och 2 mkr avser privat finansiering. Det förslag som föreligger är att ett filminvesteringsbolag ska bildas för finansiering av de offentliga insatserna. Tänkta finansiärer av bolaget är i nuläget regionförbundet, landstinget samt kommunerna Nora, Örebro och Kumla. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet föreslår kommunchefen ett tillägg i beslutet som innebär att kommunfullmäktige föreslås besluta anslå en miljon kronor under förutsättning att övrig offentlig finansiering ordnats. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att, under förutsättning att övrig offentlig finansiering ordnats, anslå en miljon kronor som investering i Örebro läns filminvestering AB samt att finansiering sker ur kommunens rörelsekapital.

28 Kommunstyrelsen Ks 189 dnr 17/2011 Val av två ledamöter i styrgruppen för Länspendeln. Inom ramen för projektet MerKoll har Trafikverket genomfört en förstudie om ombyggnad av järnvägen mellan Nora och Ervalla och trafik på sträckan Nora-Örebro. Nästa steg i processen är upprustning och byggande av järnväg. Landstingets nämnd för trafik, miljö och service beslutade att inrätta en politisk styrgrupp som får i uppdrag att arbeta fram förutsättningarna för genomförandet av länspendeln. Styrgruppen ska bestå av nio ledamöter varav kommunerna Hallsberg, Nora och Örebro föreslås utse två ledamöter vardera. Landstingets nämnd för trafik, miljö och service utser tre ledamöter. Styrgruppen föreslås därefter adjungera en ledamot vardera från kommunerna Laxå och Hällefors. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet informerar Svenerik Nykvist (S) att oppositionen återkommer med förslag på ledamot vid kommunstyrelsens sammanträde Kommunstyrelsen beslutar att till styrgruppen för Länspendeln utse Tom Rymoen (M).

29 Kommunstyrelsen Ks 190 Delegationsbeslut , 12, Kommunstrategen Bifall till ansökningar om upplåtelse av allmän platsmark under vissa förutsättningar. (dnr 7/2011) Kommunstyrelsens ordförande Investeringskalkyler, Bergslagens Kommunalteknik, (dnr 15/2011) Kommunchefen Attestant för bibliotek och vissa investeringar. (dnr 172/2011) Kommunstyrelsens ordförande Yttrande om höjning av spänningsnivå inom områden med nätkoncession. (dnr 203/2011) Kommunstyrelsen beslutar att lägga delegationsärendena till handlingarna.

30 Kommunstyrelsen Ks 191 Delgivningar Ekonomiavdelningen Efterkalkyl, bildningsförvaltningen. (dnr 15/2011) Meddelande från Bergslagens Miljö- och Byggförvaltning om bullerberäkning vid väg 244, ny infart till Pershyttans industriområde. (dnr 69/2011) Protokollsutdrag från Bergslagens Miljö- och Byggnämnds sammanträde , 206 Gemensam hänvisningsskyltning i KNÖL-området. (dnr 106/2011) Protokollsutdrag från Örebro läns landstings sammanträde , 118 Överenskommelse avseende regional kollektivtrafikmyndighet. (dnr 150/2011) Protokollsutdrag från Karlskoga kommun angående regional kollektivtrafikmyndighet, kommunfullmäktige , 211, samt , 216. (dnr 150/2011) Nerikes Brandkår Delårsrapport (dnr 248/2011) Protokollsutdrag från Bergslagens Miljö- och Byggnämnds sammanträde , Protokoll från Överförmyndarnämndens sammanträde Protokoll från Bergslagens Miljö- och Byggnämnds sammanträde Protokoll från Bergslagens Kommunaltekniks sammanträde Kommunstyrelsen beslutar att lägga delgivningsärendena till handlingarna.

Nora Stadshotell, 2011-11-30 kl 18.00-19.20

Nora Stadshotell, 2011-11-30 kl 18.00-19.20 Kommunfullmäktige 2011-11-30 203 Plats och tid Beslutande Nora Stadshotell, 2011-11-30 kl 18.00-19.20 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Mona Forsberg, socialchef, 168 Jan Norlund, kommunchef

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2010-11-24 205 Plats och tid Nora Stadshotell 2010-11-24 kl 18.00-19.00 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2011-10-05 185 Plats och tid Hjernet, 2011-10-05 kl 08.30-11.15 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Thomas Jansson, controller, 154 Håkan Kangert, Gyttorps Ridklubb,

Läs mer

Jan Rylander (NP) och Enar Moberg (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Jan Rylander (NP) och Enar Moberg (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige 2011-05-04 43 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-05-04 kl 18.00-19.55 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Rickard Simonsson, tf direktör Örebro läns landsting,

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2013-04-17 57 Plats och tid Hjernet, 2013-04-17 kl 8.30-11.45 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 52, 60 Thomas Johansson, controller,

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2013-05-15 61 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-05-15 kl 18.00-20.20 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Forsberg, vice ordförande, Norabostäder AB, Nora

Läs mer

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2011-06-29 104 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-06-29 kl 18.00-19.30 Beslutande 26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-11-27 259 Plats och tid Hjernet, 2012-11-27 kl 13.00-15.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jeanette Berggren, VD Norabostäder AB och Nora Utveckling AB, 221

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2010-11-10 197 Plats och tid Hjernet, 2010-11-10 kl 08.30-09.45 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Gunnar Berglund, BKT, 171-172 Karl-Holger Sjöberg, förslagsställare,

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 20 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 27 april 2010, kl 08.30-09.30. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Svenerik Nykvist (S) Kjell Söderlund (S) Sami Hoikkala (S) tj ers för Pia Ahlström (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum Nora Stadshotell, kl Jan Noriund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Sammanträdesdatum Nora Stadshotell, kl Jan Noriund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare NORA KOMMUN SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 2016-10-12 90 Plats och tid Beslutande Nora Stadshotell, 2016-10-12 kl 14.20-15.10 enligt bifogad närvarolista. Ovriga deltagande Jan Noriund, kommunchef Eva R Stensson,

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-02-25 1 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-02-25 kl 19.00-19.15 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Susanne Kurtson, kultur- och fritidschef Jan Noriund, kommunchef

Susanne Kurtson, kultur- och fritidschef Jan Noriund, kommunchef SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 84 Plats och tid Beslutande Hjernet, kl 0.002.00 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Susanne Kurtson, kultur och fritidschef Jan Noriund, kommunchef Utses

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2010-06-14 126 Plats och tid Räddningscentralen, 2010-06-14 kl 08.00-09.50 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Bengt Nilsson (FP) och David Stansvik (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Bengt Nilsson (FP) och David Stansvik (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige 2011-06-15 81 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-06-15 kl 18.00-20.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Ulf Gejhammar, Gejhammar Management AB, 87 Jan Norlund,

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Sammanträdesdatum 2017-04-05 32 Plats och tid Beslutande Tingshuset, 2017-04-05 kl 8.30-11.45 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Sara Norberg, PA-specialist 31 Peter Warman, ekonomichef, 29-30,

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2009-06-10 121 Plats och tid Hjernet, 2009-06-10 kl 08.30-10.20 Beslutande Enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Håkan Ceder, turistchef, 108 Linnéa Hedkvist, folkhälsostrateg,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 7 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 7 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2011-03-30 17 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-03-30 kl 18.00-20.45 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 7 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 62 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 7 december 2010, kl 08.30-10.00. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kerstin Grek (S) tj ers för Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Ulf Carlsson (S) tj

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2011-05-04 78 Plats och tid Hjernet, 2011-05-04 kl 08.30-11.50 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 74, 81 Thomas Johansson, controller,

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 24 mars 2009, kl 08.30-09.30. Beslutande Svenerik Nykvist (s), ordförande Solveig Oskarsson (s) Kjell Söderlund (s) Sami Hoikkala

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-02-15 1 Plats och tid Hjernet, 2012-02-15 kl 8.30-12.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Joakim Skoglund, näringslivschef, 4 Håkan Ceder, turistchef, 12 Lars-Göran

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2013-10-16 144 Plats och tid Hjernet, 2013-10-16 kl 8.30-12.25 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 131, 145 Jukka Tekonen, projektledare,

Läs mer

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2009-05-06 75 Plats och tid Hjernet, 2009-05-06 kl 09.00-11.30 Beslutande 12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Kerstin Folkesson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 47 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2010-11-01, kl 13.15-16.15 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande, jäv 45 Irene Gustavsson (S) ordf 45 Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 83 Plats och tid Hjernet, tisdag 18 oktober 2011, kl 08.30-11.00. Beslutande Anna Magnusson (KD), ordförande Henrik Perrin (NP) tj ers för Gabrielle Peteri (FP) Henk Burgering (M) Eva Stenqvist (C) Karin

Läs mer

Ewa Engdahl, (C), ordförande Stefan Carlsson, (C) Folke Karlsson (S) Andreas Furuskog (S) Patrik Köhler(M) Folke Karlsson och Stefan Carlsson

Ewa Engdahl, (C), ordförande Stefan Carlsson, (C) Folke Karlsson (S) Andreas Furuskog (S) Patrik Köhler(M) Folke Karlsson och Stefan Carlsson 1 Sammanträdesdatum 2007-12-04 Plats och tid Kommunhusets tingssal, tisdagen den 4 december 2007 kl 09.00-12.10. Beslutande Ewa Engdahl, (C), ordförande Stefan Carlsson, (C) Folke Karlsson (S) Andreas

Läs mer

Tingshuset, kl

Tingshuset, kl Sammantrådesdatum 2015-03-04 17 Plats och tid Beslutande Tingshuset, 2015-03-04 kl 8.30-11.50 enligt bifogad närvarolista. Ovriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 17,18,24 Thomas Johansson,

Läs mer

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25 LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Tingshuset, Kopparberg Tid: 19.00 20.25 Beslutande Enligt bilagda förteckning Övriga deltagande Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson,

Läs mer

...~. Å. /~-~~ ~ C mp Andersson La,sson (V) SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum. NaRA KOMMUN. Barn- och ungdomsutskottet

...~. Å. /~-~~ ~ C mp Andersson La,sson (V) SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum. NaRA KOMMUN. Barn- och ungdomsutskottet NaRA KOMMUN SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 Plats och tid Tingshuset, 2015-02-03 kl. 08.30-11.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Håkan Gibson, ekonom, 1 Helena Vilhelmsson, oppositionsråd,

Läs mer

Sammanträdesdatum Tingshuset kl

Sammanträdesdatum Tingshuset kl Sammanträdesdatum 2015-04-08 31 Plats och tid Beslutande Tingshuset 2015-04-08 kl 8.30-10.30 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Anders Bro, Stiftelsen Cesam Mona Hedfeldt, Region Örebro län

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-04-12 28 Plats och tid Hjernet, 2011-04-12 kl 13:00-14:00 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Bengt Nilsson (FP), tj

Läs mer

Tingshuset, kl Isabell Landström, kommundirektör Eva Stensson, kommunsekreterare. Camilla Andersson Larsson (V)

Tingshuset, kl Isabell Landström, kommundirektör Eva Stensson, kommunsekreterare. Camilla Andersson Larsson (V) SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 2018-04-11 32 Plats och tid Beslutande Tingshuset, 2018-04-11 kl 8.30-12.10 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Isabell Landström, kommundirektör Eva Stensson, kommunsekreterare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2010-12-14 71 Plats och tid Hjernet, 2010-12-14 kl 13.00-13.25 Beslutande Monica Anderssson (S), ordförande Mosad Saker (S) Maritha Söderlund (S) Kent Nilsson (S) Elis Karlsson (S), tj ersättare

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2009-10-05 55 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2009-10-05, kl 13.15-16.30 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 54 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 12 oktober 2010, kl 08.30-08.50. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Eleonore Karlsson (S) Johanna Bergström (S) tj

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kommunhusets sammanträdesrum Leja, Lindesberg, kl. 09:00-09:15 Beslutande Anders Larsson (C), ordf. Pär-Ove Lindqvist (M) Kurt Scharnke (C), ersättare för Bo Bäckman (C) Tuula Marjeta (C)

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunstyrelsen 2006-11-13 1 Plats och tid Måndag 13 november 2006 kl 19.00-19.45 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens

Läs mer

Kommunstyrelsen (8)

Kommunstyrelsen (8) Kommunstyrelsen 2012-06-25 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Älmhult måndagen den 25 juni 2012 kl 15.00-16.15 med ajournering kl 15.50-16.00 Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Tord Åkesson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-05-30, kl. 08:00-10:48 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10.

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10. 1 (5) Plats och tid: Kommunkontoret, kl 8.30-9.15 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Bengt Åberg (s) Thomas Johansson (s), tj ers. Assar Nilsson (s) Mona

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-04-25 1 (10) Plats och tid Bruksgymnasiet, Gimo, kl. 15.30-16.45 Beslutande Enligt särskild närvarolista Övriga deltagande Peter Nyberg, kommundirektör Curt Nilsson, 74 Fredrik Borgelin, 76 Annila

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 11 september 1996 klockan 17.00-17.40 Beslutande Annica Eriksson, ordf Björn Eriksson, tjg ers Marianne Arvidsson Sofia Jonsson, tjg ers Sven-Ove Cederstrand

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-05-17 37 Plats och tid Hjernet, 2011-05-17 kl 13.00-13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Bengt Nilsson (FP), tj

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2013-11-13 162 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-11-13 kl 18.00-20.10 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Björn Hagberg (opol), ordförande revisionen Jan Norlund,

Läs mer

1 2 3 4 5 6 7 Datum Beteckning Sida Kommunstyrelseförvaltningen 2011-10-19 KS 152-2011/1 1(1) Handläggare Malin Larsson Tel: 0586-481 21 E-post: malin.larsson@degerfors.se Inköp av hjärtstartare till Degerfors

Läs mer

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammantradesdalum

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammantradesdalum NORAKOMMUN Sammantradesdalum 2015-09-17 186 Plats och tid Beslutande Hjernet, 2015-09-17 kl 15.00-17.20 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan NorIund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (14) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-11.10 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2013-04-11 31 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-04-11 kl 18.00-19.05 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Norlund, kommunchef Inger Multanen, kommunstrateg

Läs mer

Ordförande... Tord Westin, 1-2 Benny Jansson 3-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Ordförande... Tord Westin, 1-2 Benny Jansson 3-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2003-02-12 1 Plats och tid Stadshotellet, Nora 2003-02-12 kl 09.00-11.00 Beslutande Övriga deltagande Benny Jansson (s) ordförande Lars-Göran Zetterlund (c) Svante Fägerås (s) Ingegerd Lööv (s) Karl-Arne

Läs mer

Kommunkontoret, Kopparberg Tid: Beslutande. Kommunkontoret

Kommunkontoret, Kopparberg Tid: Beslutande. Kommunkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.00 15.20 16.00 16.30 Beslutande Gert Stark (S), Ljusnarsbergs kommun, ordförande Helena Magnusson-Svensson (S), Lindesbergs

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 30 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 15 juni 2010, kl 10.30-11.15. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eleonore Karlsson (S) tj ers för Pia Ahlström (S) Eva Overgaard (S)

Läs mer

PROTOKOLL 1(5) Sammanträdesdatum 2008-02-19

PROTOKOLL 1(5) Sammanträdesdatum 2008-02-19 1(5) Plats och tid: C-salen, Medborgarhuset, Alafors, kl 08:30-09:00 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Elaine Björkman (s), ordf Jan Skog (m) Thor Eliasson

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare Tommy Larserö, kommunchef. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS

Anders Andersson, sekreterare Tommy Larserö, kommunchef. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid: 17.05 17.30 Beslutande Ewa-Leena Johansson (S) Ingemar Javinder (S) Wiveca Stopp (S) Gert Stark (S) Ulla Kalander-Karlsson

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 11.20 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2010-11-24 230 Plats och tid Hjernet, 2010-11-24 kl 08.30-12.00 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Rolf Nielsen, kultur- och fritidschef, 173, 175 Lars-Göran Gawelin,

Läs mer

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-14.50, 15.05-15.55 1 (16) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), 2:e vice

Läs mer

onsdagen den 15 december 1993, kl 17.00-17.25

onsdagen den 15 december 1993, kl 17.00-17.25 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 1993-12-15 Plats och tid Beslutande Ej tjg ers Stadshuset, Storrummet onsdagen den 15 december 1993, kl 17.00-17.25 Sven-Ove Cederstrand,

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2010-05-26 107 Plats och tid Hjernet, 2010-05-26 kl 08.00-10.40 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Pelle Granlund, stadsarkitekt BMB, 93 Göran Oldén, akritekt BMB,

Läs mer

Direktionen

Direktionen 2004-02-27 1 Plats och tid Kommunhuset, Kopparberg kl: 13.30-16.05 Beslutande Benny Jansson (s) Ingvar Johansson (s) Ingegerd Lööv (s) Tord Westin (s) Svante Fägerås (s) Hans Hedborg (c) Karl-Arne Löthgren

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1 Plats och tid Kommunalhuset, Vallsjösalen, Sävsjö, måndagen den 23 juni 2014 klockan 19.00 19.45 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Gunilla Andersson (KD), Ludwig Axelsson (KD), Hugo

Läs mer

Sammanträdesdatum Tingshuset, kl Hjernet, kl

Sammanträdesdatum Tingshuset, kl Hjernet, kl 2015-10-07 100 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Tingshuset, 2015-10-07 kl 8.30-11.30 Hjernet, kl 13.00-14.20 enligt bifogad närvarolista. Eva Henebäck, VD NBAB, NFAB, 82,88 Leif Johansson, fastighetschef,

Läs mer

Kommunstyrelsen (9)

Kommunstyrelsen (9) Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, 09 00 14 15 Beslutande Bert-Rune Dahlberg (S) ordförande, del av 69 Christer Hedman (Åp) vice ordförande, del av 69,

Läs mer

Hällefors kommun och Nora kommun nya medlemmar

Hällefors kommun och Nora kommun nya medlemmar RÅDSMÖTE Datum Mötesdatum 2018-05-03 2018-05-18 1 (1) Punkt 7c på dagordningen Bilaga 3 Hällefors kommun och Nora kommun nya medlemmar Hällefors kommun och Nora kommun har beslutat att ansöka om medlemskap

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum 1(19) Plats och tid: Mötesrum Hövdingasalen, kl 08:30-09:20 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Mikael Berglund (S), ordf Dan Björk (M) Isabell Korn (M)

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 152 Överlåtelse av aktier i Länstrafiken Jämtland AB till Regionförbundet Jämtlands län

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 152 Överlåtelse av aktier i Länstrafiken Jämtland AB till Regionförbundet Jämtlands län Kommunfullmäktige 2011-12-14 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 152 Överlåtelse av aktier i Länstrafiken Jämtland AB till Regionförbundet Jämtlands län 153 Utökning av Regionförbundet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Barn- och ungdomsutskottet SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 33 Plats och tid Tingshuset, 2015-04-07 kl. 08.30-11.45 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Helena Vilhelmsson, oppositionsråd, 26-29

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2012-04-16 13 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2012-04-16, kl 13.15-17.30 Beslutande Birgitta Borg (FP), ordförande Titti Hansson (C) ers Kenneth Eriksson (C) Gunilla

Läs mer

Regionförbundet Örebro län

Regionförbundet Örebro län Regionförbundet Örebro län för Regionförbundet Örebro län Innehållsförteckning Förbundets namn... 1 Förbundets säte... 1 Förbundets medlemmar...1 Förbundets ändamål... 1 Förbundets uppgifter... 1 Förbundsfullmäktige...

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2013-06-18 54 Plats och tid Hjernet, 2013-06-18 kl 14.00-16.15 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Ulla Karlsson (S), 43-50, 52-53 Håkan Boman (S)

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-01-18 1 Plats och tid Hjernet, 2011-01-18 kl 13.00-15.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Bengt Nilsson (FP), tj

Läs mer

Extra sammanträde. OBS! Inget fika.

Extra sammanträde. OBS! Inget fika. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige Extra sammanträde. OBS! Inget fika. KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen i Harmånger. Tid: Måndag 6 december 2010 kl. 18:00.

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Marie-Louise Bäckman (KD)

Marie-Louise Bäckman (KD) 2016-10-19 1 (6) Plats Rum 225, Kommunhuset, Sundsgatan 29, Vänersborg Tid Onsdagen den 19 oktober 2016, kl 16.30-18.40 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-12.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) kl 08.30-11.30 Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Gunnar Andersson (S) ej tjänstgörande ersättare

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Gunnar Andersson (S) ej tjänstgörande ersättare STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Luspengymnasiet, Storuman 2018-02-27, kl. 08.45-09.30 Beslutande Se närvarolista sid. 2 Övriga Maria Mickelsson kommunsekreterare Peter Persson koncernchef

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-04-18 52 Plats och tid Hjernet, 2012-04-18 kl 8.30-11.15 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 47 Thomas Johansson, controller,

Läs mer

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s)

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva Engström Sekreterare

Läs mer

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.00 1 (15) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-11-16 1 (10) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 10.00-10.35 ande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 349) Berit Jansson (C) ordförande 349 Elisabeth Björk (S) Olle

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Plats och tid Sammanträdesrum Majberget, kommunkontoret i Bengtsfors, klockan 14.00 15.15 Beslutande Ledamöter Per Eriksson (s) ordförande Per Jonsson (c) 1:e vice ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2011-12-06 101 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 6 december 2011, kl 08.30-09.00. Beslutande Anna Magnusson (KD), ordförande Gary Dybeck (M) tj ers för Gabrielle Peteri (FP)

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

Tingshuset, , kl

Tingshuset, , kl NORAKOMMUN Sammantradesdatum 7 Plats och tid Beslutande Tingshuset,, kl. 8.30-11.00 ordinarie ledamöter jämte tjänstgörande ersättare samt icke tjänstgörade ersättare enligt bifogad närvarolista. övriga

Läs mer

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2009-02-04 1 Plats och tid Hjernet, 2009-02-04 kl 09.00-11.30 Beslutande 12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

Kommunkontoret Anders Andersson. ... Kitty Strandberg. ... Bertil Jansson

Kommunkontoret Anders Andersson. ... Kitty Strandberg. ... Bertil Jansson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.20 15.35 Beslutande Övriga deltagande Kitty Strandberg (S), Ljusnarsberg, ordförande Siv Sander (S), Hällefors kommun Raimo

Läs mer

Torbjörn Ivarsson (LP), ordförande Pär Jansson (C) Carola Eriksson (S) Joel Lindh (MP) Salima Fahad (V) Kommunkontoret, tisdag 13 januari, kl 11.

Torbjörn Ivarsson (LP), ordförande Pär Jansson (C) Carola Eriksson (S) Joel Lindh (MP) Salima Fahad (V) Kommunkontoret, tisdag 13 januari, kl 11. - KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 09.00 11.00 Beslutande Torbjörn Ivarsson (LP), ordförande Pär Jansson (C) Carola Eriksson (S) Joel Lindh

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-03-14 30 Plats och tid Hjernet, 2012-03-14 kl 8.30-11.45 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, 29-30 Thomas Johansson, controler, 29 Håkan Gibson,

Läs mer

Irene Homman (S) ordförande Tomas Fredén (S) Lars-Erik Granholm (KOSA) Svante Hanses (KOSA)

Irene Homman (S) ordförande Tomas Fredén (S) Lars-Erik Granholm (KOSA) Svante Hanses (KOSA) Kommunstyrelsen 2016-12-12 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 08.00-09.05 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering Irene Homman (S) ordförande Tomas

Läs mer