ATT ANVÄNDAS FÖR VIDARE UTVÄRDERING 1

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ATT ANVÄNDAS FÖR VIDARE UTVÄRDERING 1"

Transkript

1 ATT ANVÄNDAS FÖR VIDARE UTVÄRDERING 1

2 ATT ANVÄNDAS FÖR VIDARE UTVÄRDERING 2

3 ATT ANVÄNDAS FÖR VIDARE UTVÄRDERING 3

4 ATT ANVÄNDAS FÖR VIDARE UTVÄRDERING 4 BEDÖMNINGSKRITERIER FÖR VERKSAMHETSFÖRLAGD UTBILDNING TERMIN 3. PROBLEMLÖSNINGSFÖRMÅGA Delar som bedöms under denna kategori är målformulering, undersökning, hypotes, sammanfattande bedömning, behandlingsplanering, modifiering av behandlingsplanering och utvärdering d v s studentens förmåga att arbeta enligt problemlösningsmodellens olika steg och motivera utifrån teoretiska kunskaper. Identifierar för patienten relevanta problem, men kan ibland behöva hjälp att prioritera bland dessa. Samlar oftast in relevant och tillräcklig information från flera tillgängliga källor. Kan i stort sett planera och genomföra en ändamålsenlig undersökning, men kan behöva hjälp för att inkludera alla aspekter. Kan sätta upp realistiska mål tillsammans med patienten, men behöver viss hjälp ibland. Lägger självständigt upp en behandlingsplan för de flesta patienter Kan välja ut lämpliga behandlingsåtgärder och anpassa dem till patienten, men behöver hjälp ibland. Upptäcker oftast när behandlingen behöver modifieras, stegras eller avbrytas. Kan ofta föreslå adekvata förändringar. Tar initiativ till diskussion med handledaren när mer hjälp behövs t ex vid ändring i behandlingsplanering. Kan, med viss hjälp ibland, utvärdera behandlingen mot uppställda mål samt utifrån ICF. Visar viss förmåga att kritiskt värdera sin egen problemlösningsförmåga. Visar förmåga att självständigt reflektera och analysera t ex genom att ofta ta upp och diskutera relevanta frågor. Kan i vissa fall föreslå annan behandling eller annan åtgärd, som skulle kunna komplettera eller ersätta sjukgymnastik. Klarar oftast att lösa problem inom rimlig tid och att strukturera sig i de olika delarna av problemlösningsprocessen. Kan, med viss hjälp att samla in relevant information, men ofta ofullständig/ begränsar sig till för få tillgängliga källor. Behöver ofta hjälp att planera och genomföra en ändamålsenlig undersökning som innehåller alla aspekter. Behöver ofta hjälp att identifiera patientens huvudsakliga problem och prioritera bland dessa. Behandlingsmålen är ofta orealistiska, irrelevanta och/eller oklart formulerade. Behöver ofta hjälp att upprätta en lämplig behandlingsplan. Kan med viss hjälp välja ut lämpliga behandlingsåtgärder och men kan ofta inte föreslå anpassning av dessa till patienten. Behöver ofta hjälp att upptäcka när behandlingen behöver modifieras, stegras eller avbrytas och kan endast ibland föreslå adekvata förändringar. Har svårt att ge förslag till annan behandling eller andra åtgärder som skulle kunna komplettera eller ersätta sjukgymnastik. Behöver oftast hjälp att utvärdera behandlingen mot uppställda mål samt utifrån ICF. Har ofta svårigheter att kritiskt värdera sin egen problemslösningsförmåga. Visar på uppmaning begynnande förmåga att självständigt reflektera och analysera, men tar sällan självmant upp och diskuterar relevanta frågor Har svårt att lösa problem inom rimlig tid och att strukturera sin problemlösning.

5 ATT ANVÄNDAS FÖR VIDARE UTVÄRDERING 5 UNDERSÖKNING OCH BEHANDLING Tillämpning av metoder/ tekniker och manuell färdighet. Koppling teori praktik. Kan oftast förbereda sig själv, patient, lokal och material på ett adekvat sätt. Klarar oftast att välja ut och praktiskt tillämpa de flesta undersökningstekniker och behandlingsmetoder korrekt och effektivt. De flesta undersökningsmoment och behandlingsinsatser är anpassade till patientens behov (innefattande även undervisning och information). Uppmärksammar oftast problem i undersöknings- och/eller behandlingssituationen samt efterfrågar vid behov hjälp. Behöver ibland påminnelse om korrekt arbetsställning men kan korrigera denna på uppmaning. Kan oftast motivera val av undersöknings- och behandlingsåtgärder utifrån adekvata bakgrundskunskaper. Klarar vid gruppbehandling, med hjälp av handledaren, att anpassa träningen till gruppens nivå samt har en begynnande förmåga att fånga upp individuella behov. Kan oftast disponera tiden. Behöver ofta viss hjälp för att förbereda sig själv, patient, rum och material. Behöver ofta hjälp att välja ut och praktiskt tillämpa de flesta undersökningsmetoder och behandlingsmetoder korrekt (innefattande även undervisning och information). Behöver ganska ofta hjälp att uppmärksamma problem i undersöknings- och/eller behandlingssituationen och/eller efterfrågar inte hjälp vid behov. Behöver ofta påminnelse om korrekt arbetsställning och kan inte alltid korrigera denna på uppmaning. Har svårigheter att motivera val av undersöknings- och behandlingsåtgärder utifrån adekvata bakgrundskunskaper. Har, trots hjälp av handledaren, svårt att anpassa träningen till gruppens nivå och har svårt att uppfatta individuella behov. Har ofta svårt att disponera tiden. KOMMUNIKATION Har en tillfredsställande förmåga till professionell verbal och ickeverbal kommunikation i de flesta patientmöten. Kan efter hand skapa en avspänd och förtroendefull relation till patienter, anhöriga och annan vårdpersonal / vårdgivare, men behöver stöd vid svåra möten. Kan ofta styra samtalet tillfredsställande, t.ex. att inleda och avsluta tydligt, fokusera på betydelsefull information, begränsa samtalet tidsmässigt. Visar förmåga att lyssna aktivt och kan ofta bekräfta att hon/han uppfattat patientens känslor och behov (medför att patienten i regel känner sig förstådd). Språket är vanligtvis lättförståeligt och anpassas oftast tillfredsställande till den aktuella situationen. Ger för det mesta relevant och tydlig information/ instruktion till patienten/gruppen, anhöriga eller annan personal, men har ibland svårigheter att avväga omfattningen. Kan också ha svårighet att uppfatta behov av och att modifiera informationen/ instruktionen under pågående behandling /samarbete. Ger ofta feedback till patienten/ gruppen på ett konstruktivt sätt, men brister ibland i timing och uttryckssätt.

6 ATT ANVÄNDAS FÖR VIDARE UTVÄRDERING 6 Visar oftast samstämmighet mellan verbal och ickeverbal förmåga. Visar medvetenhet om egen ickeverbal kommunikation och förmåga att utnyttja den i samspelet med patienter. Använder skriftlig information men kan ibland behöva uppmanas att göra det. Har begynnande förmåga att kommunicera med patient med särskilda behov*. Tar ofta initiativ i samarbete med handledare, anhöriga, kollegor och andra vårdgivare, men behöver ibland uppmanas till detta. Har en grundläggande förmåga till verbal och ickeverbala kommunikationen, men med vissa brister. Behöver oftast relativt lång tid/flera möten och stöd för att skapa en avspänd och förtroendefull patientrelation. Behöver mycket stöd ffa. vid svåra möten. Visar begynnande förmåga men har ofta svårt att styra samtalet, t.ex. att inleda och avsluta tydligt, fokusera på betydelsefull information, begränsa samtalet tidsmässigt Visar ofta en förmåga att lyssna aktivt, men har svårt att bekräfta att hon/han uppfattat patientens känslor och behov (medför att patienten känner sig osäker eller inte helt förstådd). Gör sig oftast förstådd, men använder ibland språket på ett otydligt sätt och har svårt att anpassa det till den aktuella situationen (jargong, ordval, fackspråk etc.) Ger oftast relevant information/ instruktion till patienten eller gruppen, men ibland otydligt, otillräckligt eller för mycket/ för detaljerat. Har svårigheter att uppfatta behov av och att modifiera informationen under pågående behandling/samarbete. Ger feedback till patienten, men inte i tillräcklig omfattning och/eller brister ffa i timing och uttryckssätt. Visar ganska ofta bristande samstämmighet mellan verbal och ickeverbal kommunikation. Visar ofta bristande medvetenhet om egen ickeverbal kommunikation. Visar otillräcklig förmåga att medvetet utnyttja ickeverbal kommunikation i samspelet med patienten. Kan på uppmaning använda skriftlig information (t ex träningsprogram, råd), men behöver hjälp. Har trots hjälp svårigheter att anpassa kommunikationen till patienter med särskilda behov*. Tar bara ibland initiativ i samarbete med handledare, anhöriga, kollegor och annan vårdpersonal, men behöver ofta uppmaning och stöd att göra detta. *t ex hörselnedsättning, språksvårigheter, demens DOKUMENTATION Journaler, remissvar, statistik etc. Skriver konsekvent in adekvata undersökningsfynd och patientens framsteg i journalen, men brister i systematik och behöver ibland handledning för att få med övriga steg i problemlösningsprocessen. Behöver ibland uppmaning för att påbörja, genom- och slutföra dokumentationen inom rimlig tid. Behöver ibland handledning för att skriva en förståelig och logiskt uppställd journal som svarar mot patientdatajournallagens och VFUplatsens krav. Journalen visar en tillfredsställande klinisk, analytisk förmåga hos studenten. Behöver ibland påminnas om att föra övrig dokumentation.

7 ATT ANVÄNDAS FÖR VIDARE UTVÄRDERING 7 Skriver oftast in adekvata undersökningsfynd och patientens framsteg, men brister genomgående i systematik och behöver ofta handledning för att få med övriga steg i fysioterapiprocessen. Behöver ofta uppmaning för att påbörja, genom- och slutföra dokumentationen inom rimlig tid. Behöver ofta handledning för att skriva en förståelig och logiskt uppställd journal som svarar mot patientdatajournallagens och VFUplatsens krav. Journalen visar ganska ofta brister i klinisk, analytisk förmåga hos studenten. Behöver ganska ofta påminnelse/ uppmaning att föra övrig dokumentation. SAMVERKAN OCH FÖRHÅLLNINGSSÄTT Förhållningssätt till patienter och personal. Förmåga till ansvarstagande. Visar en förmåga att samverka med det övriga vårdteamet. Respekterar patientens rättigheter och behov. Har ibland svårighet att klara av att planera och ta ansvar för den egna arbetsbördan. Behöver ibland stöd för att ta ansvar för sina egna patienter. Visar oftast en flexibilitet och initiativförmåga när det gäller att hantera oförutsedda situationer i arbetet. Är medveten om behovet av det egna lärandet. Visar intresse av och tar ofta ansvar för den egna inlärningen, men behöver viss hjälp för att ta tillvara möjligheterna till professionell utveckling. Behöver ofta stöd och uppmuntran för att samverka/arbeta med det övriga vårdteamet. Brister ibland i att visa respekt för patientens rättigheter och behov. Behöver ofta stöd för att ta ansvar för sin egen arbetsbörda och för sina patienter. Visar bristande flexibilitet och initiativförmåga när det gäller att hantera oförutsedda situationer i arbetet. Är inte alltid medveten om behovet av det egna lärandet. Visar intresse men tar inte tillräckligt ansvar för den egna inlärningen; behöver hjälp för att ta tillvara möjligheterna till professionell utveckling. SÄKERHET Arbetar i enlighet med de lagar som styr sjukvården samt uppför sig i enlighet med yrkets etiska regler. Följer rutiner och föreskrifter för hygien ex. vidtar adekvata åtgärder vid risk för blodsmitta och smittoöverföring. Visar god personlig hygien. Följer föreskrifter för elektrisk apparatur och övriga behandlingsinstrument och behandlingshjälpmedel. Behandlar patienten tryggt, tar t ex hänsyn till kontraindikationer för manuell undersökning, behandling och apparatbehandling. Ger korrekt information/instruktion till patient, anhörig o/el annan vårdpersonal. Svarar för korrekt överrapportering till handledare och övrig personal. Rapporterar incidenter till handledaren.

8 ATT ANVÄNDAS FÖR VIDARE UTVÄRDERING 8 Arbetar ej i enlighet med de lagar som styr sjukvården samt uppför sig ej i enlighet med yrkets etiska regler. Följer ej rutiner och föreskrifter för hygien ex vidtar ej adekvata åtgärder vid risk för blodsmitta och smittoöverföring. Tar ingen hänsyn till kontraindikationer för manuell undersökning, behandling och apparatbehandling. Patienten utsätts för fara vid undersökning och behandling. Ger felaktig och/eller bristfällig information/instruktion till patient, anhörig och/eller annan vårdpersonal. Brister i ansvar för överrapportering till handledare och annan personal. Rapporterar ej incidenter till handledaren.

9 ATT ANVÄNDAS FÖR VIDARE UTVÄRDERING 9

10 ATT ANVÄNDAS FÖR VIDARE UTVÄRDERING 10

Institutionen för neurovetenskap och fysiologi Fysioterapi INSTRUMENT FÖR UTVECKLING OCH BEDÖMNING I VERKSAMHETSFÖRLAGD UTBILDNING TERMIN 5 OCH 6

Institutionen för neurovetenskap och fysiologi Fysioterapi INSTRUMENT FÖR UTVECKLING OCH BEDÖMNING I VERKSAMHETSFÖRLAGD UTBILDNING TERMIN 5 OCH 6 Institutionen för neurovetenskap och fysiologi Fysioterapi INSTRUMENT FÖR UTVECKLING OCH BEDÖMNING I VERKSAMHETSFÖRLAGD UTBILDNING TERMIN 5 OCH 6 Instrument för utveckling och bedömning i verksamhetsförlagd

Läs mer

INSTRUMENT FÖR UTVECKLING OCH BEDÖMNING I VERKSAMHETSFÖRLAGD UTBILDNING

INSTRUMENT FÖR UTVECKLING OCH BEDÖMNING I VERKSAMHETSFÖRLAGD UTBILDNING Institutionen för neurovetenskap och fysiologi Fysioterapi INSTRUMENT FÖR UTVECKLING OCH BEDÖMNING I VERKSAMHETSFÖRLAGD UTBILDNING TERMIN 3 1 Instrument för utveckling och bedömning i verksamhetsförlagd

Läs mer

INSTRUMENT FÖR UTVECKLING OCH BEDÖMNING I VERKSAMHETSFÖRLAGD UTBILDNING TERMIN 4

INSTRUMENT FÖR UTVECKLING OCH BEDÖMNING I VERKSAMHETSFÖRLAGD UTBILDNING TERMIN 4 Institutionen för neurovetenskap och fysiologi Fysioterapi INSTRUMENT FÖR UTVECKLING OCH BEDÖMNING I VERKSAMHETSFÖRLAGD UTBILDNING TERMIN 4 Instrument för utveckling och bedömning i verksamhetsförlagd

Läs mer

INSTRUMENT FÖR UTVECKLING OCH BEDÖMNING I VERKSAMHETSFÖRLAGD UTBILDNING

INSTRUMENT FÖR UTVECKLING OCH BEDÖMNING I VERKSAMHETSFÖRLAGD UTBILDNING Institutionen för neurovetenskap och fysiologi Fysioterapi INSTRUMENT FÖR UTVECKLING OCH BEDÖMNING I VERKSAMHETSFÖRLAGD UTBILDNING TERMIN 4 Instrument för utveckling och bedömning i verksamhetsförlagd

Läs mer

Utvecklings- och bedömningsinstrument för fysioterapeutstuderande i verksamhetsförlagd utbildning MANUAL

Utvecklings- och bedömningsinstrument för fysioterapeutstuderande i verksamhetsförlagd utbildning MANUAL Akademin för hälsa, vård och välfärd Fysioterapeutprogrammet Utvecklings- och bedömningsinstrument för fysioterapeutstuderande i verksamhetsförlagd utbildning MANUAL Termin 4 VFU-period 1, 2 och 3 Termin

Läs mer

STUDIEHANDLEDNING FÖR VERKSAMHETSFÖRLAGD UTBILDNING Utbildningsplan för sjukgymnastutbildningen 2005 Reviderad juni 2012

STUDIEHANDLEDNING FÖR VERKSAMHETSFÖRLAGD UTBILDNING Utbildningsplan för sjukgymnastutbildningen 2005 Reviderad juni 2012 STUDIEHANDLEDNING FÖR VERKSAMHETSFÖRLAGD UTBILDNING Utbildningsplan för sjukgymnastutbildningen 2005 Reviderad juni 2012 Allmän information Pedagogiska riktlinjer Bedömningskriterier Bedömningsformulär

Läs mer

Sjukgymnastprogrammet Bedömning, Verksamhetsförlagd utbildning, VFU, primärvård, S0044H

Sjukgymnastprogrammet Bedömning, Verksamhetsförlagd utbildning, VFU, primärvård, S0044H Sjukgymnastprogrammet Bedömning, Verksamhetsförlagd utbildning, VFU, primärvård, S0044H Verksamhet Tidsperiod som VFU omfattat Studerande, personnummer Studerande, namn Bemötande, kommunikation, förhållningssätt

Läs mer

Utvecklings- och bedömningsinstrument för sjukgymnaststuderande i klinisk utbildning

Utvecklings- och bedömningsinstrument för sjukgymnaststuderande i klinisk utbildning Akademin för hälsa, vård och välfärd Sjukgymnastprogrammet Utvecklings- och bedömningsinstrument för sjukgymnaststuderande i klinisk utbildning Studentens namn Personnummer Termin Praktikperiod nummer

Läs mer

Kommunicera engagerat med patienter. Lyssna. Ge patienten ett adekvat utrymme i dialogen. Visa respekt och empati.

Kommunicera engagerat med patienter. Lyssna. Ge patienten ett adekvat utrymme i dialogen. Visa respekt och empati. Bedömningsformulär AssCe* för verksamhetsförlagd utbildning på grundnivå, i sjukgymnastprogrammet. Studenten ska kunna I. Kommunikation och undervisning 1. Kommunicera med och bemöta patienter. Kommunicera

Läs mer

Utvecklings- och bedömningsinstrument för sjukgymnaststuderande i klinisk utbildning

Utvecklings- och bedömningsinstrument för sjukgymnaststuderande i klinisk utbildning Akademin för hälsa, vård och välfärd Sjukgymnastprogrammet Utvecklings- och bedömningsinstrument för sjukgymnaststuderande i klinisk utbildning Studentens namn Personnummer Termin Praktikperiod nummer

Läs mer

Utvecklings- och bedömningsinstrument för fysioterapeutstuderande i verksamhetsförlagd utbildning

Utvecklings- och bedömningsinstrument för fysioterapeutstuderande i verksamhetsförlagd utbildning Akademin för hälsa, vård och välfärd Fysioterapeutprogrammet Utvecklings- och bedömningsinstrument för fysioterapeutstuderande i verksamhetsförlagd utbildning Studentens namn Personnummer Termin Praktikperiod

Läs mer

Bedömningsformulär AssCe* för den verksamhetsförlagda delen av utbildningen i sjuksköterskeprogrammet

Bedömningsformulär AssCe* för den verksamhetsförlagda delen av utbildningen i sjuksköterskeprogrammet Bedömningsformulär AssCe* för den verksamhetsförlagda delen av utbildningen i sjuksköterskeprogrammet Namn: Kurs:.. Vårdenhet: Tidsperiod:. Grundnivå 1 Grundnivå Mål för den verksamhetsförlagda delen av

Läs mer

Manual för bedömning, verksamhetsförlagd utbildning på grundnivå i sjukgymnastprogrammet

Manual för bedömning, verksamhetsförlagd utbildning på grundnivå i sjukgymnastprogrammet Manual för bedömning, verksamhetsförlagd utbildning på grundnivå i sjukgymnastprogrammet Bedömningsformuläret AssCe för verksamhetsförlagd utbildning på grundnivå i sjukgymnastprogrammet är omarbetat efter

Läs mer

Bedömningsformulär AssCE* för den verksamhetsförlagda delen av utbildningen i sjuksköterskeprogrammet

Bedömningsformulär AssCE* för den verksamhetsförlagda delen av utbildningen i sjuksköterskeprogrammet Bedömningsformulär AssCE* för den verksamhetsförlagda delen av utbildningen i sjuksköterskeprogrammet Namn:.. Personnummer:... Kurs:. Vårdenhet:.. Tidsperiod:.. Halvtidsdiskussion den: Avslutande bedömningsdiskussion

Läs mer

UTVECKLINGSGUIDE & Utvecklingsplan

UTVECKLINGSGUIDE & Utvecklingsplan UTVECKLINGSGUIDE & Utvecklingsplan GRUNDLÄRARPROGRAMMET F-3 och 4-6 För studenter antagna fr.o.m. H 11 (reviderad 161206) 1 Utvecklingsguide och utvecklingsplan som redskap för lärande Utvecklingsguidens

Läs mer

Grundlärare med inriktning mot arbete i F-3 samt åk 4-6

Grundlärare med inriktning mot arbete i F-3 samt åk 4-6 Översikt, kompetenser Relationell/ kommunikativ Visa intresse att etablera kontakt med elever, skapa relationer med elever, skapa förtroendefulla relationer med Ledarskap Visa ett respektfullt bemötande

Läs mer

UTVECKLINGSGUIDE & Utvecklingsplan. ÄMNESLÄRARPROGRAMMET 7-9 & Gy. För studenter antagna fr.o.m. H 11

UTVECKLINGSGUIDE & Utvecklingsplan. ÄMNESLÄRARPROGRAMMET 7-9 & Gy. För studenter antagna fr.o.m. H 11 UTVECKLINGSGUIDE & Utvecklingsplan ÄMNESLÄRARPROGRAMMET 7-9 & Gy För studenter antagna fr.o.m. H 11 1 Utvecklingsguide och utvecklingsplan som redskap för lärande Utvecklingsguidens huvudsyfte är att erbjuda

Läs mer

Information om praktisk tjänstgöring för fysioterapeuter med utbildning utanför EU och EES

Information om praktisk tjänstgöring för fysioterapeuter med utbildning utanför EU och EES Information om praktisk tjänstgöring för fysioterapeuter med utbildning utanför EU och EES Vägen till legitimation Praktisk tjänstgöring är en del av Socialstyrelsens väg till legitimation för fysioterapeuter

Läs mer

UTVECKLINGSGUIDE FÖRSKOLLÄRARPROGRAMMET

UTVECKLINGSGUIDE FÖRSKOLLÄRARPROGRAMMET UTVECKLINGSGUIDE FÖRSKOLLÄRARPROGRAMMET För studenter antagna fr.o.m. H 11 Version augusti 2015 1 2 Utvecklingsguide och utvecklingsplan som redskap för lärande Utvecklingsguidens huvudsyfte är att erbjuda

Läs mer

Bedömningsformulär AssCe* för den verksamhetsförlagda delen av utbildningen i sjuksköterskeprogrammet

Bedömningsformulär AssCe* för den verksamhetsförlagda delen av utbildningen i sjuksköterskeprogrammet Bedömningsformulär AssCe* för den verksamhetsförlagda delen av utbildningen i sjuksköterskeprogrammet Namn: Kurs:.. Vårdenhet: Tidsperiod:. Anna Löfmark AssCe* - Assessment of Clinical Education Institutionen

Läs mer

Bedömningsunderlag verksamhetsförlagd utbildning, Delaktighet och lärande 4, 5 hp, OM325G

Bedömningsunderlag verksamhetsförlagd utbildning, Delaktighet och lärande 4, 5 hp, OM325G Bedömningsunderlag verksamhetsförlagd utbildning, Delaktighet och lärande 4, 5 hp, OM325G Studentens namn: Studentens personnr: Utbildningsplats: Handledares namn: Kursansvariga: Joanne Wills: joanne.wills@his.se

Läs mer

UTVECKLINGSGUIDE & Utvecklingsplan. GRUNDLÄRARPROGRAMMET FRITIDSHEM För studenter antagna fr.o.m. H 11 (reviderad )

UTVECKLINGSGUIDE & Utvecklingsplan. GRUNDLÄRARPROGRAMMET FRITIDSHEM För studenter antagna fr.o.m. H 11 (reviderad ) UTVECKLINGSGUIDE & Utvecklingsplan GRUNDLÄRARPROGRAMMET FRITIDSHEM För studenter antagna fr.o.m. H 11 (reviderad 161206) 1 2 Utvecklingsguide och utvecklingsplan som redskap för lärande Utvecklingsguidens

Läs mer

Bedömningsformulär AssCe* för den verksamhetsförlagda delen av specialistsjuksköterskeprogrammet. Avancerad nivå

Bedömningsformulär AssCe* för den verksamhetsförlagda delen av specialistsjuksköterskeprogrammet. Avancerad nivå Bedömningsformulär AssCe* för den verksamhetsförlagda delen av specialistsjuksköterskeprogrammet med olika inriktningar Namn: Kurs:.. Vårdenhet: Tidsperiod:. Avancerad nivå Utbildning på avancerad nivå

Läs mer

Bedömningsunderlag vid praktiskt prov

Bedömningsunderlag vid praktiskt prov Nationell klinisk slutexamination för sjuksköterskeexamen, 180 hp Bedömningsunderlag vid praktiskt prov ANSLUTNA LÄROSÄTEN OBLIGATORISK VERKSAMHET FÖRSÖKSVERKSAMHET Nationell klinisk slutexamination för

Läs mer

Information om praktisk tjänstgöring för fysioterapeuter med utbildning utanför EU och EES

Information om praktisk tjänstgöring för fysioterapeuter med utbildning utanför EU och EES Remissversion Information om praktisk tjänstgöring för fysioterapeuter med utbildning utanför EU och EES Vägen till legitimation Praktisk tjänstgöring är en del av Socialstyrelsens väg till legitimation

Läs mer

Lärare med inriktning mot arbete i 7-9 samt gymnasieskolan

Lärare med inriktning mot arbete i 7-9 samt gymnasieskolan Lärare med inriktning mot arbete i 7-9 samt gymnasieskolan Översikt, kompetenser Relationell/ kommunikativ Ledarskap Didaktisk Reflektions över professionen Ämnesdidaktiska förmågor relationer med elever,

Läs mer

April Bedömnings kriterier

April Bedömnings kriterier Bedömnings kriterier Lärandemål Exempel på vad samtalet kan ta sin utgångspunkt i eller relateras till Viktigt är att koppla samtalet och reflektionen till konkreta patientsituationer och studentens egna

Läs mer

Bedömningsformulär AssCE* för den verksamhetsförlagda delen av utbildningen i sjuksköterskeprogrammet

Bedömningsformulär AssCE* för den verksamhetsförlagda delen av utbildningen i sjuksköterskeprogrammet Bedömningsformulär AssCE* för den verksamhetsförlagda delen av utbildningen i sjuksköterskeprogrammet Namn:.. Personnummer:... Kurs:. Vårdenhet:.. Tidsperiod:.. Halvtidsdiskussion den: Avslutande bedömningsdiskussion

Läs mer

Studentens egna personliga mål och utvärdering samt bedömningskriterier med kursmålen som underlag

Studentens egna personliga mål och utvärdering samt bedömningskriterier med kursmålen som underlag 1 Medicinska fakulteten Institutionen för hälsovetenskaper Studentens egna personliga mål och utvärdering samt bedömningskriterier med kursmålen som underlag Kurs: SBMR14 Förlossning, 7,5 hp Egna personliga

Läs mer

Lärandemål 1 kunna arbeta och handla enligt den människo-, demokrati- och kunskapssyn som samhället genom läroplan för grundskolan ger uttryck för.

Lärandemål 1 kunna arbeta och handla enligt den människo-, demokrati- och kunskapssyn som samhället genom läroplan för grundskolan ger uttryck för. VFU3 LP Lärandemål 1 kunna arbeta och handla enligt den människo-, demokrati- och kunskapssyn som samhället genom läroplan för grundskolan ger uttryck för. Agera i möte med elever, personal och vårdnadshavare

Läs mer

EXAMINATIONSPATIENTKriterier

EXAMINATIONSPATIENTKriterier 1 EXAMINATIONSPATIENTKriterier Välj ut din patient i samråd med din handledare utifrån en vanligt förekommande DT-undersökning med kontrastmedel. Examinationen skall ske någon gång under din sista VF-vecka

Läs mer

Underlag för utvecklingssamtal i VFU på förlossningsavdelningen i kursen Sexuell, Reproduktiv och Perinatal hälsa 2.

Underlag för utvecklingssamtal i VFU på förlossningsavdelningen i kursen Sexuell, Reproduktiv och Perinatal hälsa 2. Institutionen för kvinnors och barns hälsa Enheten för Reproduktiv Hälsa Utvecklingssamtal Termin 2 Underlag för utvecklingssamtal i VFU på förlossningsavdelningen i kursen Sexuell, Reproduktiv och Perinatal

Läs mer

MALMÖ HÖGSKOLA Hälsa och samhälle Sjuksköterskeprogrammet

MALMÖ HÖGSKOLA Hälsa och samhälle Sjuksköterskeprogrammet MALMÖ HÖGSKOLA Hälsa och samhälle Sjuksköterskeprogrammet Namn: Kurs: CHECKLISTA FÖR KÖRKORTSÖVNINGAR, METODÖVNINGAR SAMT KLINISK UTBILDNING 1. Kommunicera med och bemöta patienter kommunicera med patienter

Läs mer

Riktlinjer för bedömning av examensarbeten

Riktlinjer för bedömning av examensarbeten Fastställda av Styrelsen för utbildning 2010-09-10 Dnr: 4603/10-300 Senast reviderade 2012-08-17 Riktlinjer för bedömning av Sedan 1 juli 2007 ska enligt högskoleförordningen samtliga yrkesutbildningar

Läs mer

UTVECKLINGSGUIDE GRUNDLÄRARPROGRAMMET F-3 OCH 4-6. För studenter antagna fr.o.m. H 11

UTVECKLINGSGUIDE GRUNDLÄRARPROGRAMMET F-3 OCH 4-6. För studenter antagna fr.o.m. H 11 UTVECKLINGSGUIDE GRUNDLÄRARPROGRAMMET F-3 OCH 4-6 För studenter antagna fr.o.m. H 11 Utvecklingsguiden som redskap för lärande Syftet med den här utvecklingsguiden är att tydliggöra utvecklandet av lärarstudentens

Läs mer

MALMÖ HÖGSKOLA Namn: Hälsa och samhälle Kurs: Sjuksköterskeprogrammet

MALMÖ HÖGSKOLA Namn: Hälsa och samhälle Kurs: Sjuksköterskeprogrammet MALMÖ HÖGSKOLA Namn: Hälsa och samhälle Kurs: Sjuksköterskeprogrammet Metoder med körkortskrav är markerade. Lärarsignatur krävs innan Examination Åsett Genomfört under Genomfört självständigt 1. Kommunicera

Läs mer

ÖREBRO LÄNS LANDSTING. För AT-handledare. Checklista med bakgrund och centrala begrepp

ÖREBRO LÄNS LANDSTING. För AT-handledare. Checklista med bakgrund och centrala begrepp ÖREBRO LÄNS LANDSTING För AT-handledare Checklista med bakgrund och centrala begrepp Checklista Förberedelse Acceptera åtagandet som handledare. Se handledarens ansvar. Kontakta aktuell AT-läkare innan

Läs mer

Till dig som handledare i verksamhetsförlagd utbildning

Till dig som handledare i verksamhetsförlagd utbildning Informerande dokument Information Sida 1 (5) Till dig som handledare i verksamhetsförlagd utbildning 2019-02-06 Kerstin Rahkola Kerstin Rahkola Sida 2 (5) Bästa handledare! Inom kort ska du få handleda

Läs mer

Information inför den verksamhetsförlagda utbildningen (vfu) i termin 5 på fysioterapeutprogrammet, vårterminen 2019.

Information inför den verksamhetsförlagda utbildningen (vfu) i termin 5 på fysioterapeutprogrammet, vårterminen 2019. Besöksadress/Visiting adress: Institutionen för hälsovetenskap, Luleå tekniska universitet Postadress/Postal adress: SE-971 87 Luleå, Sweden Telefon/Telephone: +46 920 49 10 00. Telefax/Fax: +46 920 49

Läs mer

BEDÖMNINGSUNDERLAG FÖR VFU INOM PSYKIATRI

BEDÖMNINGSUNDERLAG FÖR VFU INOM PSYKIATRI Sjuksköterskeprogrammet termin 4 2VÅ620 Professionskunskap II BEDÖMNINGSUNDERLAG FÖR VFU INOM PSYKIATRI Student: VFU-placering: År, veckor: Yrkeshandledare: Klinisk adjunkt: 13 december 2016 1 BEDÖMNING

Läs mer

VFU BEDÖMNINGSFORMULÄR Radiografi med inriktning mot Magnetresonanstomografi M0055H, Termin 5 VT18

VFU BEDÖMNINGSFORMULÄR Radiografi med inriktning mot Magnetresonanstomografi M0055H, Termin 5 VT18 VFU ska ske under 3 veckor (30 timmar per vecka = 90 timmar) När VFU-placeringen är klar, så fyller du tillsammans med handledare i formulären och skriver under det. Sedan skannar eller fotar handledaren

Läs mer

BEDÖMNINGSFORMULÄR Konventionell röntgen

BEDÖMNINGSFORMULÄR Konventionell röntgen 1 BEDÖMNINSFORMLÄR Konventionell röntgen Värdering av röntgensjuksköterskestudentens yrkeskompetens vid verksamhetsförlagd utbildning Termin 4 Student Verksamhetsförlagd utbildning vid nder perioden Studenten

Läs mer

Student Portfolio. 1. observations-/ deltagarperspektiv i omvårdnadssituationer (professionsblock 1)

Student Portfolio. 1. observations-/ deltagarperspektiv i omvårdnadssituationer (professionsblock 1) Student Portfolio Vad är en Student Portfolio? Student Portfolio är studentens dokument och är ett medel för måluppfyllelse. Den ska fungera som ett stöd samt ge en tydlig struktur i studentens lärandeprocess

Läs mer

2009-07-17. Inst f neurovetenskap Enheten för sjukgymnastik KVALITETSKRITERIER. för den verksamhetsförlagda utbildningen i sjukgymnastprogrammet

2009-07-17. Inst f neurovetenskap Enheten för sjukgymnastik KVALITETSKRITERIER. för den verksamhetsförlagda utbildningen i sjukgymnastprogrammet Inst f neurovetenskap Enheten för sjukgymnastik 2009-07-17 KVALITETSKRITERIER för den verksamhetsförlagda utbildningen i sjukgymnastprogrammet Kvalitetskriterier under den verksamhetsförlagda utbildningen

Läs mer

Läkarstudent i vårdverksamhet

Läkarstudent i vårdverksamhet Läkarstudent i vårdverksamhet Den här broschyren innehåller praktiska råd och tips riktade till dig som är läkarstudent och är på väg, eller nyligen har börjat, att ha kliniska placeringar i olika vårdverksamheter.

Läs mer

VFU BEDÖMNINGSFORMULÄR Radiografi med inriktning mot Datortomografi M0054H, Termin 5 VT17

VFU BEDÖMNINGSFORMULÄR Radiografi med inriktning mot Datortomografi M0054H, Termin 5 VT17 VFU ska ske under 4 veckor (30 timmar per vecka = 120 timmar) När VFU-placeringen är klar, så fyller du tillsammans med handledare i formulären och skriver under det. Sedan skannar eller fotar handledaren

Läs mer

Aristi Fernandes Examensarbete T6, Biomedicinska analytiker programmet

Aristi Fernandes Examensarbete T6, Biomedicinska analytiker programmet Kursens mål Efter avslutad kurs skall studenten kunna planera, genomföra, sammanställa och försvara ett eget projekt samt kunna granska och opponera på annan students projekt. Studenten ska även kunna

Läs mer

Bedömningsformulär AssCe* för de verksamhetsförlagda kurserna i specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning akutsjukvård

Bedömningsformulär AssCe* för de verksamhetsförlagda kurserna i specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning akutsjukvård Bedömningsformulär AssCe* för de verksamhetsförlagda kurserna i specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning akutsjukvård Namn: Kurs:. Vårdenhet: Tidsperiod: Avancerad nivå Utbildningen på avancerad

Läs mer

Bedömningsunderlag Oral Kirurgi 2 Allmänt förhållningssätt Patientomhändertagande

Bedömningsunderlag Oral Kirurgi 2 Allmänt förhållningssätt Patientomhändertagande Bedömningsunderlag Oral Kirurgi 2 Allmänt förhållningssätt Patientomhändertagande Godkänd Godkänd Underkänd Uppmärksam på signaler Är uppmärksam på både verbala och icke-verbala signaler från patienten

Läs mer

Självskattningsfrågor till kunskapsvalidering

Självskattningsfrågor till kunskapsvalidering Självskattningsfrågor till kunskapsvalidering Namn: Utbildningsort: Adress: Tel: P.nr e-post: Arbetsplats: Du skall utifrån din erfarenhet och kunskap besvara frågorna nedan. Självskattningssvaren lämnar

Läs mer

INFORMATION OCH KOMMUNIKATION

INFORMATION OCH KOMMUNIKATION INFORMATION OCH KOMMUNIKATION Ämnet information och kommunikation behandlar såväl verbal som ickeverbal kommunikation i yrkessammanhang samt hur sociala medier används. Det handlar om hur man utformar

Läs mer

Bedömningsmall med riktlinjer för kvalitetskriterier för bedömning av examensarbete master+civilingenjör

Bedömningsmall med riktlinjer för kvalitetskriterier för bedömning av examensarbete master+civilingenjör Bedömningsmall med riktlinjer för kvalitetskriterier för bedömning av examensarbete master+civilingenjör Examensarbetet bedöms i områdena: Process, Ingenjörsmässigt och vetenskapligt innehåll samt Presentation.

Läs mer

Bedömningsmall med riktlinjer för kvalitetskriterier för bedömning av examensarbete master+civilingenjör

Bedömningsmall med riktlinjer för kvalitetskriterier för bedömning av examensarbete master+civilingenjör Bedömningsmall med riktlinjer för kvalitetskriterier för bedömning av examensarbete master+civilingenjör Examensarbetet bedöms i områdena: Process, Ingenjörsmässigt och vetenskapligt innehåll samt Presentation.

Läs mer

Information till studenter och handledare om bedömning av verksamhetsförlagd utbildning

Information till studenter och handledare om bedömning av verksamhetsförlagd utbildning Information till studenter och handledare om bedömning av verksamhetsförlagd utbildning I kursen finns en integrering mellan teoretiskt innehåll och verksamhetsförlagd utbildning (VFU). Kursplanens lärandemål

Läs mer

Bedömningsinstrument Mälardalsmodellen

Bedömningsinstrument Mälardalsmodellen reviderad december 2017 Bedömningsinstrument Mälardalsmodellen Sjuksköterskeprogrammet Mälardalens högskola Professionsblock 2 VAE206 Inledning Mälardalsmodellen är det bedömningsinstrument som används

Läs mer

Att arbeta som sjuksköterska i omsorgsförvaltningen i Växjö kommun

Att arbeta som sjuksköterska i omsorgsförvaltningen i Växjö kommun Att arbeta som sjuksköterska i omsorgsförvaltningen i Växjö kommun I kommunens hälso- och sjukvård enligt 18 HSL ställs stora krav på sjuksköterskans förmåga att arbeta självständigt. Hon/han ska planera

Läs mer

Värdering av studentens yrkeskompetens vid verksamhetsförlagd utbildning Omvårdnad inom distriktsvård vuxna och äldre O7023H

Värdering av studentens yrkeskompetens vid verksamhetsförlagd utbildning Omvårdnad inom distriktsvård vuxna och äldre O7023H Institutionen för hälsovetenskap Avdelning för omvårdnad Värdering av studentens yrkeskompetens vid verksamhetsförlagd utbildning Omvårdnad inom distriktsvård vuxna och äldre O7023H Kurs:. Verksamhetsförlagd

Läs mer

UTVECKLINGSGUIDE YRKESLÄRARPROGRAMMET För studenter antagna fr.o.m. ht 2011, och reviderad för antagna fr. o. m 2015

UTVECKLINGSGUIDE YRKESLÄRARPROGRAMMET För studenter antagna fr.o.m. ht 2011, och reviderad för antagna fr. o. m 2015 UTVECKLINGSGUIDE YRKESLÄRARPROGRAMMET För studenter antagna fr.o.m. ht 2011, och reviderad för antagna fr. o. m 2015 1 Utvecklingsguide och utvecklingsplan som redskap för lärande Utvecklingsguidens huvudsyfte

Läs mer

GUIDE VFU. Sid 1 (8) Sammanställt av: Studierektorsenhet primärvård Göteborg VFU. Reviderad:

GUIDE VFU. Sid 1 (8) Sammanställt av: Studierektorsenhet primärvård Göteborg VFU. Reviderad: GUIDE VFU Sid 1 (8) Sammanställt av: Studierektorsenhet primärvård Göteborg VFU Innehållsförteckning Sid 1) Inledning 3 2) Fältstudier/mentorsplats 4 Syfte Planering Introduktion Innehåll 3) VFU 5 Syfte

Läs mer

Programbokslut för VASIN med start Specialistsjuksköterskeprogrammet. Lunds universitet MEDICINSKA FAKULTETEN

Programbokslut för VASIN med start Specialistsjuksköterskeprogrammet. Lunds universitet MEDICINSKA FAKULTETEN Programbokslut för VASIN med start 2017 Specialistsjuksköterskeprogrammet Lunds universitet MEDICINSKA FAKULTETEN Innehållsförteckning Om programbokslutet... 2 Intensivvårdssjukvård 100 % VASIN... 3 Om

Läs mer

APL-matris personlig assistent/stödassistent Elev:

APL-matris personlig assistent/stödassistent Elev: Pedagogisk kompetens visar vilja att orientera sig om Eleven följer sin handledare och visar intresse för alla arbetsuppgifter. visar initiativförmåga i Eleven visar intresse att genomföra arbetsuppgifter

Läs mer

Bedömningsinstrument Mälardalsmodellen

Bedömningsinstrument Mälardalsmodellen reviderad december 2017 Bedömningsinstrument Mälardalsmodellen Sjuksköterskeprogrammet Mälardalens högskola Professionsblock 2 VAE207 Inledning Mälardalsmodellen är det bedömningsinstrument som används

Läs mer

Åk 1 Åk 2 Åk 3. visar initiativförmåga i verksamheten Eleven önskar vara med i möten med olika yrkesgrupper tillsammans med sin handledare.

Åk 1 Åk 2 Åk 3. visar initiativförmåga i verksamheten Eleven önskar vara med i möten med olika yrkesgrupper tillsammans med sin handledare. Pedagogisk kompetens visar vilja att orientera sig om Eleven skall observera och tillgodogöra sig den information man får vid introduktionen. Eleven ska visa förståelse för vikten av att vara i tid. uppvisar

Läs mer

APL-matris Instruktör inom Fritid och hälsa GYM Elev:

APL-matris Instruktör inom Fritid och hälsa GYM Elev: Pedagogisk kompetens visar vilja att orientera sig om visar initiativförmåga i tar egna initiativ i de olika verksamheten verksamheten arbetsuppgifter som ingår i Handledarens kommentar: Eleven skall observera

Läs mer

Kommunikation Samtal-Professionella samtal-pedagogiska professionella samtal - Handledning

Kommunikation Samtal-Professionella samtal-pedagogiska professionella samtal - Handledning Kommunikation Samtal-Professionella samtal-pedagogiska professionella samtal - Handledning Samtal - bottnar i social förmåga Varje samtal föregås av ett möte. Vårt bemötande av andra grundar sig i: Våra

Läs mer

APL-matris personlig assistent/stödassistent Elev:

APL-matris personlig assistent/stödassistent Elev: Pedagogisk kompetens Handledarens kommentar: visar vilja att orientera sig om verksamheten Eleven följer sin handledare och visar intresse för alla arbetsuppgifter. uppvisar ett lämpligt och ansvarsfullt

Läs mer

Vad är det som gör ett svårt samtal svårt?

Vad är det som gör ett svårt samtal svårt? Vad är det som gör ett svårt samtal svårt? Budskapets innehåll Var mottagaren befinner sig kunskapsmässigt, känslor, acceptans Konsekvens av det svåra samtal, vad det ger för resultat Relationen Ämnet

Läs mer

Åtkomst till patientuppgifter

Åtkomst till patientuppgifter Hörsel Syn Tolk 1 (5) Riktlinje Version: 1 Skapad: 2016-11-30 Uppdaterad: JUG Melior E-post: melior.hoh@vgregion.se Åtkomst till patientuppgifter Den som arbetar hos en vårdgivare får ta del av dokumenterade

Läs mer

Bedömning av studentens yrkeskompetens vid verksamhetsförlagd utbildning i kursen Omvårdnad, Barns och ungdomars hälsa och ohälsa, O7055H

Bedömning av studentens yrkeskompetens vid verksamhetsförlagd utbildning i kursen Omvårdnad, Barns och ungdomars hälsa och ohälsa, O7055H Institutionen för hälsovetenskap Avdelning för omvårdnad Bedömning av studentens yrkeskompetens vid verksamhetsförlagd utbildning i kursen Omvårdnad, Barns och ungdomars hälsa och ohälsa, O7055H Kurs:.

Läs mer

Bedömningsformulär AssCE* för den verksamhetsförlagda delen av specialistsjuksköterskeprogrammen med olika inriktningar

Bedömningsformulär AssCE* för den verksamhetsförlagda delen av specialistsjuksköterskeprogrammen med olika inriktningar Bedömningsformulär AssCE* för den verksamhetsförlagda delen av specialistsjuksköterskeprogrammen med olika inriktningar Namn:.. Personnummer:... Kurs:. Vårdenhet:.. Tidsperiod:.. Avancerad nivå Utbildning

Läs mer

Utbildningsplan för sjukgymnastprogrammet

Utbildningsplan för sjukgymnastprogrammet Utbildningsplan för sjukgymnastprogrammet 1SY13 Inrättad av Styrelsen för utbildning 2006-11-08 Fastställd av Styrelsen för utbildning 2012-11-12 Reviderad av Styrelsen för utbildning 2014-03-26 Sid 2

Läs mer

ICF:s kärnkompetenser för professionell coaching

ICF:s kärnkompetenser för professionell coaching Ämne ICF Kärnkompetenser en översättning till svenska Dokumentansvarig Styrelsen för ICF Sverige 2009 Datum ICF:s kärnkompetenser för professionell coaching ICF har definierat elva kompetenser som utgör

Läs mer

Lärandemål för PTP inom vuxenpsykiatri

Lärandemål för PTP inom vuxenpsykiatri Lärandemål för PTP inom vuxenpsykiatri Lärandemålen eftersträvas under PTP-året och kan anpassas/revideras för att bättre passa dig och din tjänstgöring. De ska inte användas som en checklista. Definiera

Läs mer

Bedömningsmall, Examensarbete 2015-04-12 Högskoleingenjör Riktlinjer för kvalitetskriterier för bedömning av examensarbete Examensarbetet bedöms med hjälp av kriterierna: Process, Ingenjörsmässigt och

Läs mer

Information om praktisk tjänstgöring för röntgensjuksköterskor med utbildning utanför EU och EES

Information om praktisk tjänstgöring för röntgensjuksköterskor med utbildning utanför EU och EES Information om praktisk tjänstgöring för röntgensjuksköterskor med utbildning utanför EU och EES Vägen till legitimation Praktisk tjänstgöring är en del av Socialstyrelsens väg till legitimation för röntgensjuksköterskor

Läs mer

Kursen ingår som obligatorisk kurs på psykologprogrammet under terminerna 7 till 10.

Kursen ingår som obligatorisk kurs på psykologprogrammet under terminerna 7 till 10. Samhällsvetenskapliga fakulteten PSPR09, Kurs 9: Psykoterapi - metoder och tillämpning, 18 högskolepoäng Course 9: Psychotherapy - Methods and Application, 18 credits Avancerad nivå / Second Cycle Fastställande

Läs mer

KVALITETSKRITERIER. för verksamhetsförlagd utbildning på fysioterapeutprogrammet. Uppsala kommun och Uppsala universitet (5)

KVALITETSKRITERIER. för verksamhetsförlagd utbildning på fysioterapeutprogrammet. Uppsala kommun och Uppsala universitet (5) 1 (5) KVALITETSKRITERIER för verksamhetsförlagd utbildning på fysioterapeutprogrammet Uppsala kommun och Uppsala universitet 2018 2020 2 (5) Innehåll KVALITETSKRITERIER... 3 Inledning... 3 Förutsättningar...

Läs mer

REV Dnr: 1-563/ Sid: 1 / 8

REV Dnr: 1-563/ Sid: 1 / 8 REV 170518 Dnr: 1-563/2017 2017-05-29 Sid: 1 / 8 Arbetsgruppen för kvalitetsgranskning av examensarbeten Kriterier för bedömning av examensarbeten Sedan 1 juli 2007 ska enligt högskoleförordningen samtliga

Läs mer

Lokala regler för mål och bedömningsgrunder inom VFU för Förskollärarprogrammet

Lokala regler för mål och bedömningsgrunder inom VFU för Förskollärarprogrammet Dnr: FAK 2011/427 Lokala regler för mål bedömningsgrunder inom VFU för Förskollärarprogrammet Beslutat av Nämnden för utbildning på grundnivå avancerad nivå inom nämnden för utbildningsvetenskap (NGA-NUV)

Läs mer

Student Portfolio. 2. till att planera, tillämpa och ge stöd till patient i omvårdnadssituationer (professionsblock 2)

Student Portfolio. 2. till att planera, tillämpa och ge stöd till patient i omvårdnadssituationer (professionsblock 2) Student Portfolio Vad är en Student Portfolio? Student Portfolio är studentens dokument och är ett medel för måluppfyllelse. Den ska fungera som ett stöd samt ge en tydlig struktur i studentens lärandeprocess

Läs mer

Handledning av AT-läkare Region Gävleborg

Handledning av AT-läkare Region Gävleborg Handledning av AT-läkare Region Gävleborg Att handleda introduktion Handledning innebär professionell vägledning, och innefattar tre nivåer Instruktion: Något all sjukvårdspersonal är skyldig att bidra

Läs mer

Väl godkänt (VG) Godkänt (G) Icke Godkänt (IG) Betyg

Väl godkänt (VG) Godkänt (G) Icke Godkänt (IG) Betyg Betygskriterier Examensuppsats 30 hp. Betygskriterier Tregradig betygsskala används med betygen icke godkänd (IG), godkänd (G) och väl godkänd (VG). VG - Lärandemål har uppfyllts i mycket hög utsträckning

Läs mer

Student Portfolio. Vad är en Student Portfolio? Hur används en Student Portfolio?

Student Portfolio. Vad är en Student Portfolio? Hur används en Student Portfolio? Akademin för hälsa, vård och välfärd Vad är en Student Portfolio? Student Portfolio Student Portfolio är studentens dokument och är ett medel för måluppfyllelse. Den ska fungera som ett stöd samt ge en

Läs mer

Exempel på anpassade moment för sjuksköterskestudenter under verksamhetsförlagd utbildning

Exempel på anpassade moment för sjuksköterskestudenter under verksamhetsförlagd utbildning Institutionen för omvårdnad/ Umeå universitet Sjuksköterskeprogrammet Komplement till utvärderingsformuläret AssCE, Assessment of Clinical Education Exempel på anpassade moment för sjuksköterskestudenter

Läs mer

Bedömningskriterier för kandidatuppsats i omvårdnad

Bedömningskriterier för kandidatuppsats i omvårdnad Nämnden för Omvårdnadsutbildningar Bedömningskriterier för kandidatuppsats i omvårdnad Instruktioner för användning: Alla angivna kriterier ska vara godkända för att studenten ska uppnå betyget godkänd.

Läs mer

Riktlinjer för godkänt/icke godkänt betyg på examensarbetet på civilingenjörs /arkitekt- och masterprogram

Riktlinjer för godkänt/icke godkänt betyg på examensarbetet på civilingenjörs /arkitekt- och masterprogram Riktlinjer för godkänt/icke godkänt betyg på examensarbetet på civilingenjörs /arkitekt- och masterprogram Ärende Beskrivning av kriterier för godkänt/icke godkänt betyg på examensarbete på civilingenjörs-

Läs mer

NLL-2015-02. Medarbetarstöd vid vårdskada

NLL-2015-02. Medarbetarstöd vid vårdskada NLL-2015-02 Medarbetarstöd vid vårdskada Hälsosjukvård- och tandvårdspersonal som varit inblandad i en incident som lett till en vårdskada är särskilt sårbara när hälso- och sjukvårdens stödsystem uppvisar

Läs mer

Instruktion för ifyllande av bedömningsformulär

Instruktion för ifyllande av bedömningsformulär Instruktion för ifyllande av bedömningsformulär Detta formulär är av vital betydelse eftersom det utgör primärt underlag för universitetslärarens (tutorns) examination av studentens insatser under kursens

Läs mer

Rapport för Andrew Jones

Rapport för Andrew Jones Rapport för Andrew Jones Datum för ifyllande 0/0/0 RAPPORT FÖR Andrew Jones DATUM FÖR IFYLLANDE 0/0/0 PÅLITLIGHET - 99.% Svaren var mycket sannolikt noggranna och sanningsenliga ORGANISATION Harrison Assessments

Läs mer

Bedömningsunderlag. Förskollärarprogrammet. VFU II Gäller from kull ht-15

Bedömningsunderlag. Förskollärarprogrammet. VFU II Gäller from kull ht-15 Bedömningsunderlag Förskollärarprogrammet VFU Gäller from kull ht-15 BEDÖMNINGSUNDERLAG VFU Förskollärarprogrammet På följande sidor finns målen VFU I beskrivna. Betygsnivåer i kursen är, eller Väl godkänd.

Läs mer

Arbetsterapeutprogrammet , rev

Arbetsterapeutprogrammet , rev Arbetsterapeutprogrammet 130814, rev. 140528 Verksamhets Förlagd Utbildning (VFU) Beskrivning av tillvägagångssättet vid VFU på Arbetsterapeutprogrammet, 180 hp. (Ersätter tidigare VFU-dokument: Rutiner

Läs mer

Att vara VFU-lärare. Handledning och Bedömning av studenter under VFU Karin Löfström

Att vara VFU-lärare. Handledning och Bedömning av studenter under VFU Karin Löfström Att vara VFU-lärare Handledning och Bedömning av studenter under VFU Karin Löfström Lärarutbildningen idag och VFU Regleringen av Lärarutbildningen - Nationellt - vid Örebro universitet Uppdraget som VFU-lärare

Läs mer

Planering. Kommunikation och omvårdnad. Studentens namn: Ej helt adekvat prestation enligt kursplanens mål. Behov av utveckling

Planering. Kommunikation och omvårdnad. Studentens namn: Ej helt adekvat prestation enligt kursplanens mål. Behov av utveckling Kriterium Planering Uppvisad adekvat prestation enligt kursplanens mål Ej helt adekvat prestation enligt kursplanens mål. Behov av utveckling Uppvisad icke adekvat prestation enligt kursplanens mål Remiss

Läs mer

Sja lvsta ndigt uppsatsarbete inom Teknisk Projektledning och Affa rsutveckling (15 hp)

Sja lvsta ndigt uppsatsarbete inom Teknisk Projektledning och Affa rsutveckling (15 hp) Betygskriterier för; Sja lvsta ndigt uppsatsarbete inom Teknisk Projektledning och Affa rsutveckling (15 hp) Förväntade studieresultat (lärandemål) Efter avslutad kurs ska studenten kunna: Kunskap och

Läs mer

Bedömning av Examensarbete (30 hp) vid Logopedprogrammet Fylls i av examinerande lärare och lämnas i signerad slutversion till examinator

Bedömning av Examensarbete (30 hp) vid Logopedprogrammet Fylls i av examinerande lärare och lämnas i signerad slutversion till examinator version 2014-09-10 Bedömning av Examensarbete (30 hp) vid Logopedprogrammet Fylls i av examinerande lärare och lämnas i signerad slutversion till examinator Studentens namn Handledares namn Examinerande

Läs mer

ÄKPP11 ÄMNESLÄRARPROFESSIONEN I SAMHÄLLE OCH SKOLA VERKSAMHETSFÖRLAGD UTBILDNING (7,5 HP)

ÄKPP11 ÄMNESLÄRARPROFESSIONEN I SAMHÄLLE OCH SKOLA VERKSAMHETSFÖRLAGD UTBILDNING (7,5 HP) ÄKPP11 ÄMNESLÄRARPROFESSIONEN I SAMHÄLLE OCH SKOLA VERKSAMHETSFÖRLAGD UTBILDNING (7,5 HP) VT-15 Till studenter och handledare Den praktiska delen av lärarutbildningen har alltid inneburit ett tillfälle

Läs mer

Riktlinjer för studenthandledning i verksamhetsförlagd utbildning (VFU) under termin 5

Riktlinjer för studenthandledning i verksamhetsförlagd utbildning (VFU) under termin 5 Riktlinjer för studenthandledning i verksamhetsförlagd utbildning (VFU) under termin 5 I samarbete mellan Institutionen för Neurovetenskap och Fysiologi/ Rehabilitering/ Fysioterapi och sjukgymnaster inom

Läs mer

Elev: APL -matris Barnskötare!

Elev: APL -matris Barnskötare! Pedagogisk kompetens Handledarens kommentar: APL -matris Barnskötare visar vilja att orientera sig om verksamheten Eleven följer sin handledare och visar intresse för alla arbetsuppgifter. uppvisar ett

Läs mer

APL-plats: Period: v Kurs: Vård och omsorg vid demenssjukdom 100p

APL-plats: Period: v Kurs: Vård och omsorg vid demenssjukdom 100p Elev: Klass: VO12 APL-plats: Period: v.6-9 2015 Kurs: Vård och omsorg vid demenssjukdom 100p Den arbetsplatsförlagda utbildningen ska behandla följande centrala innehåll i kurserna; Specifik vård och omsorg

Läs mer

Strukturerade läraktiviteter formulerade av medverkande vid peer learning-workshop, Malmö april 2017

Strukturerade läraktiviteter formulerade av medverkande vid peer learning-workshop, Malmö april 2017 Strukturerade läraktiviteter formulerade av medverkande vid peer learning-workshop, Malmö april 2017 AKTIVITET 1. Lärande mål: Kommunikation/Undersökning/Medicinsk teknik Målgrupp: Sjuksköterskestudenter

Läs mer