FAS utlyser ett doktorandbidrag för tre månaders tjänstgöring i riksdagen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FAS utlyser ett doktorandbidrag för tre månaders tjänstgöring i riksdagen"

Transkript

1 FAS utlyser ett doktorandbidrag för tre månaders tjänstgöring i riksdagen Utlysning för doktorander vars handledare har pågående finansiering (projektbidrag) från FAS. Policyrelevant arbete vid riksdagens utvärderingsoch forskningssekretariat med fokus på erfaren arbetskraft i arbetslivet. Bakgrund Sedan 2007 har riksdagens utskott möjligheten att låta genomföra forskningsöversikter och framtidsanalyser inom sina ämnesområden. Som stöd i det arbetet finns riksdagens sekretariat för utvärderings- och forskningsfrågor. Sekretariatet bistår i att ta fram en rad olika underlag baserade på forskningsrön. Den aktuella utlysningen motsvarar medel för tre månaders tjänstgöring inom forskningsstipendiatprogrammet vid sekretariatet. Programmet erbjuder en doktorand möjligheten att på ett lättillgängligt och pedagogiskt sätt skriva ett forskningsbaserat underlag ur ett policyrelevant perspektiv. Inriktning erfaren arbetskraft i arbetslivet Medellivslängden ökar och vi är friskare och lever längre. Sverige får en allt äldre befolkning och färre människor i arbetslivet. Under de närmaste åren kommer antalet personer över 65 år i förhållande till antalet personer i åldrarna år att öka betydligt. Ett sådant scenario innebär förutom att de som förvärvsarbetar måste försörja allt fler, även sämre förutsättningar för tillväxt och därmed lägre pensioner. Samtidigt sjunker andelen personer i yrkesverksam ålder. I och med att allt fler studerar allt längre så stiger etableringsåldern på arbetsmarknaden. Både tiden före inträdet på arbetsmarknaden och tiden efter den traditionella pensionsåldern har därmed ökat, samtidigt som tiden på arbetsmarknaden har sjunkit. Därtill kommer effekter av en ökad regional obalans. Försörjningskvoten är högre i glesbygdskommuner än i andra delar av landet och bedöms öka. Sammantaget 1 (7)

2 ställer utvecklingen krav på att anpassa olika socialförsäkringssystem och förhållanden och attityder på arbetsmarknaden och vi behöver belysa dessa förhållanden ytterligare. Den sökandes egen forskning ska i vid mening falla inom ramen för ovanstående ämnesområde. Syfte med satsningen och urvalskriterier Doktorander som är på sitt andra eller tredje år är välkomna att ansöka om medel. Syftet med satsningen är att doktoranden i fråga får möjlighet att under perioden träna sina färdigheter i att skriftligen kommunicera forskningsrön till beslutsfattare. Syftet är alltså inte att bedriva egen forskning under den avsatta tiden. Arbetet ska resultera i ett kortfattat underlag (4 sidor) som belyser en fråga rörande äldre i arbetslivet. Doktoranden i fråga kan få uppdraget att arbeta med frågeställningar som är mer eller mindre närliggande sitt eget forskningsområde. I urvalet kommer följande särskilt att beaktas: Att ämnesområdet (enligt ansökans projektbeskrivning) bedöms vara relevant för riksdagsarbetet Att doktoranden visat på tidigare erfarenheter/färdigheter och/eller har stort intresse för att kommunicera forskningsrön på ett lättillgängligt och policyrelevant sätt Ett villkor är att doktorandens handledare har pågående finansiering (projektbidrag) från FAS. Finansiering och arbetsförhållanden Beviljat bidrag avser motsvarande tre månaders finansiering av anställningen som doktorand från FAS vilket tilldelas värduniversitetet/högskolan. Under dessa tre månader förses doktoranden med arbetsplats och dator vid utvärderings- och forskningssekretariatet och handleds av en av dess forskningssekreterare. Sista ansökningsdag för doktorandbidrag är tisdagen den 4 juni 2013, kl Beredning Ansökningarna kommer att bedömas av en särskild bedömningsgrupp sammansatt av huvudsekreteraren vid FAS, forskningssekreterare vid riksdagen och representant från kommunikationsavdelningen vid FAS. Beslut om beviljning fattas av Erland Hjelmquist, Huvudsekreterare vid FAS. 2 (7)

3 Beslut fattas under våren 2013 och tjänstgöringen vid riksdagen beräknas börja tidigast månadsskiftet augusti/september Ansökningsformulär och anvisningar För att kunna skicka in en ansökan via eklara måste man ha ett användarkonto. För att upprätta ett användarkonto, gå till För att skaffa användarkonto på eklaras inloggningssida. Fullständiga anvisningar för att fylla i formuläret och de bilagor som ska lämnas via eklara Ekonomi, Personalbilaga, Projektbeskrivning och Meritförteckningar finns nedan samt i i eklara. Arbetsgången i eklara finns beskriven i Handledning för eklara, som hämtas på eklaras inloggningssida. Den finns också som länk i ansökningsformuläret. Handledningen innehåller viktig information, som inte återkommer i anvisningarna. Logga in på eklara, gå till Söka medel. Läs först de generella anvisningarna på sidan Söka medel. Välj sedan formuläret Projekt. Då FAS för den här stödformen tillämpar anvisningar som normalt används för våra ordinarie årliga utlysningar och för de projektansökningar som föregåtts av skiss kan vissa avvikelser förekomma i anvisningarna och bilagorna. Ansökningsformuläret Ansökan ska inte föregås av en godkänd skiss. Bortse från detta fält i ansökningsformuläret. Du ska alltså inte skriva in diarienummer för skiss som det står med röd text. PROJEKTLEDARE Projektledaren har ansvaret för bidraget och företräder det i alla kontakter med FAS. Ansökan ska upprättas från projektledarens konto i eklara. Endast en person kan vara projektledare. Projektledaren ska vara en doktorand och ska vara knuten till en institution. PROJEKTTITEL PÅ SVENSKA Inled den svenska projekttiteln med Doktorandbidrag: Skriv därefter in en projekttitel på svenska. Det ska framgå av projekttiteln hur den sökandes forskning anknyter till temat erfaren arbetskraft i arbetslivet, och den ska ge 3 (7)

4 möjlighet också för personer utanför specialområdet att bilda sig en uppfattning om innehållet. Projekttiteln används ofta ensam i olika sammanhang och den bör utformas med omsorg. Den ska vara på svenska och får omfatta högst 200 tecken inklusive mellanslag. PROJEKTTITEL PÅ ENGELSKA Inled den engelska projekttiteln med PhD Grant: och sedan en översättning till engelska av den svenska projekttiteln. Projekttiteln får omfatta högst 200 tecken inklusive mellanslag. PROJEKTETS HEMVIST Med projektets hemvist menas den institution där doktoranden är anställd. SÖKS HOS FAS Här redovisas vad som söks hos FAS. Beloppet anges i svenska kronor utan tusentalsavskiljare. Det ska inkludera sociala avgifter samt indirekta kostnader. SAMMANFATTNING Den sammanfattande beskrivningen av ansökan ska ge FAS bedömare och beslutsfattare god information om den sökandes motivering till ansökan. Den måste kunna läsas helt fristående, gör därför inga hänvisningar till andra delar av ansökan. Det är viktigt att sammanfattningen kan förstås också av ickespecialister. Sammanfattningen får omfatta högst 2000 tecken inklusive mellanslag. ANDRA BIDRAGSGIVARE Ej relevant för denna bidragsform. Kryssa därför i Nej. Ekonomi Bilagan ska skrivas på eklaras bilagemall Ekonomi. Följ vad som står i Handledning för eklara om hantering av bilagemallarna m.m. På blanketten specificerar man sökta medel och lämnar eventuella andra upplysningar. Specifikation av sökta medel PERSONALKOSTNADER Ange sammanlagda kostnader inklusive sociala avgifter för den doktorand som ska avlönas med det sökta bidraget. 4 (7)

5 MATERIAL OCH UTRUSTNING Ej relevant för aktuell bidragsform. RESOR Man kan söka medel för resor som motiveras av tjänstens placering vid Riksdagen i Stockholm. ÖVRIGA KOSTNADER Här specificeras eventuella kostnader, som till exempel extra boende, förenade med tjänstens placering vid Riksdagen i Stockholm. INDIREKTA KOSTNADER Från och med 1 januari 2010 finns inget avtal mellan FAS och SUHF (Sveriges universitets- och högskoleförbund) beträffande indirekta kostnader för forskningsbidrag. Under denna rubrik anges den procentsats som beräknats för projektet. Den modell som använts för beräkning av indirekta kostnader ska redovisas under Kostnadsplan och finansiering i projektbeskrivningen. Finansieringskällor Ej relevant för denna bidragsform. Övriga upplysningar Här anges namn på doktorandens handledare samt diarienummer för det bidrag som handledaren har från FAS. (Att doktorandens handledare har finansiering från FAS är ett villkor för detta doktorandbidrag.) Personalbilaga Bilagan ska skrivas på eklaras bilagemall Personalbilaga. Mall 1 är för 1 7 personer. Följ vad som står i Handledning för eklara om hantering av bilagemallarna m.m. I personalbilagan ska du ange din nuvarande månadslön för heltid exklusive sociala avgifter. Ange namn, födelseår och kön samt planerat disputationsår och disputationsämne. Med disputationsämne menas den disciplin man planerar att disputera i (t.ex. sociologi) och inte avhandlingens titel. Projektbeskrivning Bilagan ska skrivas på eklaras bilagemall Projektbeskrivning. Följ vad som står i Handledning för eklara om hantering av bilagemallarna m.m. 5 (7)

6 Projektbeskrivningen får omfatta maximalt fyra A4-sidor inklusive referenser och indirekt kostnadberäkningsmodell (motsvarande ca tecken inklusive mellanslag). Den projektbeskrivningstext som går utöver fyra sidor kommer ej att beaktas i bedömningen. Doktoranden ska i ansökan särskilt motivera varför han/hon söker medel samt redovisa tidigare erfarenheter/färdigheter av att kommunicera forskning på ett policyrelevant sätt. I avsnittet för projektbeskrivning skriver den sökande max två sidor text inom ramen för ämnet erfaren arbetskraft i arbetslivet. Texten ska vara skriven på ett sätt som riktar sig till beslutsfattare - undvik för tekniska/akademiska termer. Texten kommer att utgöra underlag för bedömningen av den ansökandes förmåga att i skrift kommunicera på ett enkelt, lättfattligt och policyrelevant sätt. De kostnadsposter som redovisas i bilagan Ekonomi ska här redovisas mer i detalj och motiveras post för post. Den modell som använts för beräkning av indirekta kostnader vid aktuellt lärosäte ska även redovisas under denna rubrik. Meritförteckningar Bilagan ska skrivas på eklaras bilagemall Meritförteckningar. Följ vad som står i Handledning för eklara om hantering av bilagemallarna m.m. Lämna en kort (högst tre A4-sidor inklusive intyg från handledare, fler sidor kommer ej att beaktas i bedömningen) meritförteckning för projektledaren. Meritförteckningen ska innehålla uppgifter om utbildning och anställning. Meritförteckningen ska inkludera ett intyg från huvudhandledare (förslagsvis i form av ett e-brev) i vilket denna/e godkänner att doktoranden åtar sig detta uppdrag inom ramen för forskarutbildningen/anställningen som doktorand. Intyget är obligatoriskt och kopieras in sist i meritförteckningen. Inlämning av ansökan Ansökan ska skickas in både elektroniskt (via eklara och i en påskriven pappersversion till FAS. När eklara-formuläret är ifyllt och bilagorna på plats klickar du på Skicka in. Som bekräftelse på att ansökan kommit in till FAS får du i eklara upp en sida med ansökans diarienummer hos FAS och anvisningar om hur du skriver ut det exemplar som ska undertecknas och skickas in till FAS. Detta ska skickas in tillsammans med fem kopior. 6 (7)

7 Sista tidpunkt för elektroniskt inskick av ansökan om doktorandbidrag ska vara inlämnad till FAS senast tisdagen den 4 juni 2013, kl En utskrift av ansökan (tillsammans med fem kopior, se ovan) ska senast den 4 juni 2013 skickas in per post till FAS, Box 894, Stockholm. Utskriften ska vara undertecknad av projektansvarig samt av prefekt eller motsvarande. Notera att hela ansökan, dvs ansökans första sida plus samtliga bilagor, ska skickas in på enkelsidigt papper. Kopiorna kan vara dubbelsidiga. Mer information För mer information kontakta: Anna-Karin Engvall, chef för kommunikationsenheten vid FAS, e-post: anna-karin.engvall@fas.se, tel eller Anna Kåring Wagman, forskningssekreterare, utvärderings- och forskningssekretariatet vid riksdagen, e.post: anna.karing.wagman@riksdagen.se, tel: FRÅGOR OM EKLARA Ninnie McCabe, forskningsadministratör, tel: , ninnie.mccabe@fas.se eller Susanne Gabrielsson, forskningsadministratör, tel , e-post sg@fas.se 7 (7)

Om Fortes konferensbidrag

Om Fortes konferensbidrag 2013-06-27 Om Fortes konferensbidrag Syftet med konferensbidragen är att underlätta kontakter och erfarenhetsutbyte mellan svenska och utländska forskare samt tillföra kunskaper från det internationella

Läs mer

Anvisningar för nätverksbidrag 2014

Anvisningar för nätverksbidrag 2014 2013-12-11 Anvisningar för nätverksbidrag 2014 Nätverksbidragen skall underlätta för forskare inom Fortes ansvarsområde att samarbeta över institutions- och fakultetsgränser. Forte stöder i första hand

Läs mer

FAS utlyser nätverksbidrag inom forskningsområdena Dopning, Tobak och Spelberoende (DTS)

FAS utlyser nätverksbidrag inom forskningsområdena Dopning, Tobak och Spelberoende (DTS) 2012-10-12 FAS utlyser nätverksbidrag inom forskningsområdena Dopning, Tobak och Spelberoende (DTS) Forskningsrådet för Arbetsliv och Socialvetenskap (FAS) har nyligen genomfört en internationell utvärdering

Läs mer

Anvisningar för projektskisser 2014

Anvisningar för projektskisser 2014 2013-12-11 Anvisningar för projektskisser 2014 Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd, Forte, främjar och stöder grundforskning och behovsstyrd forskning inom sitt ansvarsområde: hälsa, arbetsliv

Läs mer

Om Fortes resebidrag 2013-06-27

Om Fortes resebidrag 2013-06-27 2013-06-27 Om Fortes resebidrag Medel för utrikes resor bör i första hand sökas inom ramen för en projektansökan. Forskare kan dock söka separata resebidrag för utrikes resor i följande fall: För att presentera

Läs mer

FAS utlyser seniorforskarbidrag inom området vårdforskning

FAS utlyser seniorforskarbidrag inom området vårdforskning 2013-02-12 FAS utlyser seniorforskarbidrag inom området vårdforskning Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap stödjer grundforskning och behovsstyrd forskning som rör de samhällsutmaningar som

Läs mer

Anvisningar för nätverksbidrag 2013

Anvisningar för nätverksbidrag 2013 2012-12-20 Anvisningar för nätverksbidrag 2013 Nätverksbidragen skall underlätta för forskare inom FAS ansvarsområde att samarbeta över institutions- och fakultetsgränser. FAS stöder i första hand nationella

Läs mer

Anvisningar för juniorforskarskisser 2013

Anvisningar för juniorforskarskisser 2013 2012-12-12 Anvisningar för juniorforskarskisser 2013 Forskningsrådet för Arbetsliv och Socialvetenskap (FAS) har sedan några år tillbaka tillämpat ett särskilt projektstöd på fyra år: Stöd till juniora

Läs mer

Om FAS utlandsstipendier

Om FAS utlandsstipendier Om FAS utlandsstipendier FAS utlandsstipendier skall göra det möjligt för forskare inom FAS ansvarsområde att vistas vid en utländsk forskningsinstitution för forskning och vidare meritering. Syftet är

Läs mer

Anvisningar för postdoc-bidrag 2014

Anvisningar för postdoc-bidrag 2014 2013-12-11 Anvisningar för postdoc-bidrag 2014 Syftet med postdoc-bidragen är att ge yngre, nydisputerade forskare möjlighet att i nära anslutning till doktorsexamen fortsätta sin forskarkarriär. Nivån

Läs mer

Anvisningar för gästforskarbidrag 2014

Anvisningar för gästforskarbidrag 2014 2013-11-26 Anvisningar för gästforskarbidrag 2014 Syftet med Fortes gästforskarbidrag är att tillföra det svenska forskarsamhället kvalificerade kunskaper och kompetens av betydelse för forskning inom

Läs mer

FAS utlyser seniorforskarbidrag inom området vårdforskning

FAS utlyser seniorforskarbidrag inom området vårdforskning 2013-02-01 FAS utlyser seniorforskarbidrag inom området vårdforskning Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap stödjer grundforskning och behovsstyrd forskning som rör de samhällsutmaningar som

Läs mer

Anvisningar för juniorforskarskisser 2014

Anvisningar för juniorforskarskisser 2014 2013-12-11 Anvisningar för juniorforskarskisser 2014 Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd (Forte) har sedan några år tillbaka tillämpat ett särskilt projektstöd på fyra år: Stöd till juniora

Läs mer

FAS utlyser centrumstöd inom området åldrande och hälsa

FAS utlyser centrumstöd inom området åldrande och hälsa FAS utlyser centrumstöd inom området åldrande och hälsa Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap stödjer forskning med hög relevans för de samhällsutmaningar som berör hälsa, arbetsliv och välfärd

Läs mer

Anvisningar för fullständig ansökan om projektbidrag och juniorforskarbidrag 2014

Anvisningar för fullständig ansökan om projektbidrag och juniorforskarbidrag 2014 2014-04-09 Anvisningar för fullständig ansökan om projektbidrag och juniorforskarbidrag 2014 Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd, Forte, främjar och stöder grundforskning och behovsstyrd forskning

Läs mer

Anvisningar för utlandsstipendier 2014

Anvisningar för utlandsstipendier 2014 2013-11-26 Anvisningar för utlandsstipendier 2014 Fortes utlandsstipendier skall göra det möjligt för forskare inom Fortes ansvarsområde att vistas vid en utländsk forskningsinstitution för forskning och

Läs mer

Om Fortes publiceringsbidrag

Om Fortes publiceringsbidrag 2014-02-27 Om Fortes publiceringsbidrag Syftet med Fortes publiceringsbidrag är att främja spridning av vetenskaplig information, bl.a. till grupper utanför forskarsamhället, från forskning inom Forte

Läs mer

Anvisningar för fullständig ansökan om projektbidrag och juniorforskarbidrag 2013

Anvisningar för fullständig ansökan om projektbidrag och juniorforskarbidrag 2013 2013-05-14 Anvisningar för fullständig ansökan om projektbidrag och juniorforskarbidrag 2013 Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap, FAS, främjar och stöder grundforskning och behovsstyrd forskning

Läs mer

Forte utlyser projektbidrag inom området Psykosociala insatser för personer med omfattande och komplex psykiatrisk problematik

Forte utlyser projektbidrag inom området Psykosociala insatser för personer med omfattande och komplex psykiatrisk problematik 2014-04-14 Forte utlyser projektbidrag inom området Psykosociala insatser för personer med omfattande och komplex psykiatrisk problematik Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd, Forte, stödjer

Läs mer

Programstöd till forskning om alkohol, narkotika och tobak

Programstöd till forskning om alkohol, narkotika och tobak Programstöd till forskning om alkohol, narkotika och tobak I den under hösten 2008 avlämnade forskningspolitiska propositionen 2008/09:50 Ett lyft för forskning och innovation föreslås för FAS vidkommande

Läs mer

Forte och Vetenskapsrådet satsar 120 miljoner på vårdforskning

Forte och Vetenskapsrådet satsar 120 miljoner på vårdforskning 2014-01-15 Forte och Vetenskapsrådet satsar 120 miljoner på vårdforskning Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd (Forte) och Vetenskapsrådet (VR) utlyser under 2014 medel för vårdforskning omfattande

Läs mer

Om FAS utlandsstipendier

Om FAS utlandsstipendier Om FAS utlandsstipendier FAS utlandsstipendier skall göra det möjligt för forskare inom FAS ansvarsområde att vistas vid en utländsk forskningsinstitution för forskning och vidare meritering. Syftet är

Läs mer

FAS utlyser programstöd inom området Välfärdssamhällets organisation och förändring

FAS utlyser programstöd inom området Välfärdssamhällets organisation och förändring FAS utlyser programstöd inom området Välfärdssamhällets organisation och förändring FAS styrelse beslöt vid sitt sammanträde den 16 februari 2012 att utlysa högst tre programstöd inom området: Välfärdssamhällets

Läs mer

Projektstöd till forskning om alkohol, narkotika, dopning, tobak och spelberoende (ANDTS)

Projektstöd till forskning om alkohol, narkotika, dopning, tobak och spelberoende (ANDTS) 2012-12-14 Projektstöd till forskning om alkohol, narkotika, dopning, tobak och spelberoende (ANDTS) Den forskningspolitiska propositionen 2008/09:50 Ett lyft för forskning och innovation innebar för FAS

Läs mer

Forte utlyser projektbidrag inom området åldrande och hälsa

Forte utlyser projektbidrag inom området åldrande och hälsa 2014-04-14 Forte utlyser projektbidrag inom området åldrande och hälsa Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd, Forte, stödjer grundforskning och behovsstyrd forskning som rör de samhällsutmaningar

Läs mer

Nätverksbidrag inom forskningsprogrammet företagshälsovård

Nätverksbidrag inom forskningsprogrammet företagshälsovård Nätverksbidrag inom forskningsprogrammet företagshälsovård Bakgrund Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap har i forskningspropositionen (Ett lyft för forskning och innovation, prop. 2008/09:50)

Läs mer

Projektstöd till forskning om alkohol, narkotika och tobak

Projektstöd till forskning om alkohol, narkotika och tobak Projektstöd till forskning om alkohol, narkotika och tobak I den under hösten 2008 avlämnade forskningspolitiska propositionen 2008/09:50 Ett lyft för forskning och innovation föreslås för FAS vidkommande

Läs mer

FAS utlyser förstudiebidrag inom området vårdforskning

FAS utlyser förstudiebidrag inom området vårdforskning 2013-02-12 FAS utlyser förstudiebidrag inom området vårdforskning Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap stödjer grundforskning och behovsstyrd forskning som rör de samhällsutmaningar som berör

Läs mer

FAS utlyser programstöd inom området åldrande och hälsa

FAS utlyser programstöd inom området åldrande och hälsa FAS utlyser programstöd inom området åldrande och hälsa Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap stödjer forskning med hög relevans för de samhällsutmaningar som berör hälsa, arbetsliv och välfärd

Läs mer

Forte utlyser projektbidrag inom området vårdforskning

Forte utlyser projektbidrag inom området vårdforskning 2014-04-14 Forte utlyser projektbidrag inom området vårdforskning Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd, Forte, stödjer grundforskning och behovsstyrd forskning som rör de samhällsutmaningar

Läs mer

FAS utlyser programstöd inom området vårdforskning

FAS utlyser programstöd inom området vårdforskning 2013-02-12 FAS utlyser programstöd inom området vårdforskning Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap stödjer grundforskning och behovsstyrd forskning som rör de samhällsutmaningar som berör

Läs mer

Handledning för eklara

Handledning för eklara 2014-04-04 Handledning för eklara Innehåll Tekniska krav... 2 Användarkonto i eklara... 2 Att söka bidrag hos Forte... 3 Anvisningar för ansökan... 3 Ansökansformuläret... 3 Elektroniska bilagor till ansökan...

Läs mer

Juniorforskare/Fullständig ansökan Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma.

Juniorforskare/Fullständig ansökan Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma. Juniorforskare/Fullständig ansökan 2016. Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma. Den information som du har skrivit in i skissen är automatiskt överförd till den fullständiga ansökan och i den

Läs mer

Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma: Tidskriftsbidrag 2018

Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma: Tidskriftsbidrag 2018 Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma: Tidskriftsbidrag 2018 Allmänt Observera att alla teckenbegränsningar inkluderar mellanslag. Om du avser kopiera in text i ansökansformuläret: Du måste

Läs mer

ANSÖKAN OM INRÄTTANDE AV DOKTORANDPROJEKT Gäller för inrättande av projekt med Göteborgs universitet som arbetsgivare

ANSÖKAN OM INRÄTTANDE AV DOKTORANDPROJEKT Gäller för inrättande av projekt med Göteborgs universitet som arbetsgivare INRÄTTANDE AV DOKTORANDPROJEKT ANSÖKAN OM INRÄTTANDE AV DOKTORANDPROJEKT Gäller för inrättande av projekt med Göteborgs universitet som arbetsgivare Dnr Titel doktorandprojekt Handledning Huvudhandledare,

Läs mer

Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till forskningssamarbeten inom idrottsforskning 2016

Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till forskningssamarbeten inom idrottsforskning 2016 1 (5) Diarienummer CIF 2016/2 Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till forskningssamarbeten inom idrottsforskning 2016 Vänligen läs igenom detta dokument innan du påbörjar en ansökan. Var ute

Läs mer

Ansökan om medel till taxonomisk forskning

Ansökan om medel till taxonomisk forskning Till Svenska artprojektet Ansökan om medel till taxonomisk forskning Ansökningstillfälle: 1 juni 2015 Inkom datum Dnr Ansökan avser: Doktorandprojekt Postdoktor Gästforskare Särskild forskare Inventering

Läs mer

Ansö kan fö r utlysningen Kriskömmunikatiön öch fö rtröende Sa ga r det till

Ansö kan fö r utlysningen Kriskömmunikatiön öch fö rtröende Sa ga r det till samhällsskydd och beredskap 1 (6) Ansö kan fö r utlysningen Kriskömmunikatiön öch fö rtröende Sa ga r det till Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens startsida... 2

Läs mer

Ansökan om forskningsbidrag för tjänst 2014

Ansökan om forskningsbidrag för tjänst 2014 Sida: 1/5 Dnr SSM2014-3485 Ansökan om forskningsbidrag för tjänst 2014 Skicka blanketten till Registrator, Strålsäkerhetsmyndigheten, SE-171 16 Stockholm Projekttitel Sökande (namn och titel) Sökandens

Läs mer

Forskning om åldrande och hälsa 2019

Forskning om åldrande och hälsa 2019 Forskning om åldrande och hälsa 2019 För att stärka forskningen inom områden med betydande behov och samhälleliga utmaningar utlyses projekt- och postdok-medel inom Åldrande och hälsa. Utlysningen ska

Läs mer

Vägledning för ansökan i E-kanalen

Vägledning för ansökan i E-kanalen Vägledning för ansökan i E-kanalen Bakgrund och syfte med mallen Syftet med denna mall är att underlätta för er som söker stöd från utlysningen Energi- och klimatomställning i offentlig sektor-från kunskap

Läs mer

Vem kan söka? Du som är anställd hos någon av följande arbetsgivare är välkommen att söka bidrag:

Vem kan söka? Du som är anställd hos någon av följande arbetsgivare är välkommen att söka bidrag: 2018-01-31 HSU FoU Kronoberg Birgitta Grahn Dags att söka anslag För att utveckla socialtjänst och hälso- och sjukvård i Kronoberg! Forskning, utveckling och förbättringsarbete är grunden för förnyelse

Läs mer

Avans 15 - Utveckling av utbildningsprogram på avancerad nivå

Avans 15 - Utveckling av utbildningsprogram på avancerad nivå Sida 1 (8) UTLYSNING Avans 15 - Utveckling av utbildningsprogram på avancerad nivå KK-stiftelsen inbjuder Sveriges nya universitet och högskolorna att ansöka om finansiering till utveckling av utbildningsprogram

Läs mer

Att ansö ka öm förskningsmedel via MSB:s ansö kningswebb

Att ansö ka öm förskningsmedel via MSB:s ansö kningswebb samhällsskydd och beredskap 1 (6) Att ansö ka öm förskningsmedel via MSB:s ansö kningswebb Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens startsida... 2 4. Fyll i ansökningsformuläret...

Läs mer

Transport av farligt gods. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb

Transport av farligt gods. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb samhällsskydd och beredskap 1 (7) Transport av farligt gods. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens startsida...

Läs mer

Intresseanma lan till utlysningen Sa kra flö den öch fö rsö rjningsfra gör-sa ga r det till

Intresseanma lan till utlysningen Sa kra flö den öch fö rsö rjningsfra gör-sa ga r det till samhällsskydd och beredskap 1 (5) Intresseanma lan till utlysningen Sa kra flö den öch fö rsö rjningsfra gör-sa ga r det till Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens

Läs mer

Anvisningar för ansökan

Anvisningar för ansökan EM4000, v5.0, 2016-09-01 2017-01-11 1 (5) Anvisningar för ansökan Dessa anvisningar är ett stöd till dig som söker ekonomiskt stöd inom forsknings- och innovationsprogrammet El från solen. Det är viktigt

Läs mer

Postdoktoralt sto d. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb

Postdoktoralt sto d. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb samhällsskydd och beredskap 1 (6) Postdoktoralt sto d. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens startsida... 2

Läs mer

Rutiner vid ansökningar till Marianne och Marcus Wallenbergs Stiftelse (MMW) och Stiftelsen Marcus och Amalia Wallenbergs Minnesfond (MAW)

Rutiner vid ansökningar till Marianne och Marcus Wallenbergs Stiftelse (MMW) och Stiftelsen Marcus och Amalia Wallenbergs Minnesfond (MAW) Rutiner vid ansökningar till Marianne och Marcus Wallenbergs Stiftelse (MMW) och Stiftelsen Marcus och Amalia Wallenbergs Minnesfond (MAW) Båda stiftelser stödjer projekt av hög vetenskaplig potential

Läs mer

olyckor- ä tgä rder och effekter Sä gä r det till.

olyckor- ä tgä rder och effekter Sä gä r det till. samhällsskydd och beredskap 1 (6) Anmä län om fo rstudieutlysning inom Bränd och olyckor- ä tgä rder och effekter Sä gä r det till. Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Förstudieansökans

Läs mer

Att söka projektmedel av Innovativ Kultur

Att söka projektmedel av Innovativ Kultur Att söka projektmedel av Innovativ Kultur I detta dokument finner du information om vilka som kan söka medel från Innovativ Kultur, vad man kan söka för, hur ansökan går till, vad den ska innehålla mm.

Läs mer

Att anma la intresse fö r förskningsprögram inöm prögnöser öch fö rvarning fö r extrema sölstörmar Sa ga r det till.

Att anma la intresse fö r förskningsprögram inöm prögnöser öch fö rvarning fö r extrema sölstörmar Sa ga r det till. samhällsskydd och beredskap 1 (6) Att anma la intresse fö r förskningsprögram inöm prögnöser öch fö rvarning fö r extrema sölstörmar Sa ga r det till. Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter...

Läs mer

HÖG 15 - Forskningsprojekt

HÖG 15 - Forskningsprojekt Sida 1 (8) UTLYSNING HÖG 15 - Forskningsprojekt KK-stiftelsen inbjuder Sveriges nya universitet och högskolorna att ansöka om finansiering av forskningsprojekt. Forskningsprojekten ska bedrivas i samproduktion

Läs mer

Intresseanma lan fo r forskningsprogram klimatanpassning och naturolyckor Sa ga r det till.

Intresseanma lan fo r forskningsprogram klimatanpassning och naturolyckor Sa ga r det till. samhällsskydd och beredskap 1 (6) Intresseanma lan fo r forskningsprogram klimatanpassning och naturolyckor Sa ga r det till. Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Intresseanmälans

Läs mer

Huvudsökande* Efternamn Förnamn Universitetstillhörighet Institution (ej enhet/avd)

Huvudsökande* Efternamn Förnamn Universitetstillhörighet Institution (ej enhet/avd) Särskild satsning Forskarskola - inom ämnesområdet cancer (3 år) Sista ansökningsdag 2017-10-05 kl. 15:00 (Observera att kompletterande personuppgifter ska registreras i Nova, länk via cancerfonden.se)

Läs mer

HJÄLP FÖR SÖKANDE TILL VINN NU hösten 2013

HJÄLP FÖR SÖKANDE TILL VINN NU hösten 2013 HJÄLP FÖR SÖKANDE TILL VINN NU hösten 2013 Hjälp för sökande till VINN NU: En VINN NU-ansökan är sällan en fortsättning på ett tidigare projekt, lämna rutan tom. Projekttitel: Viktigt!!!! För er som söker

Läs mer

Årliga öppna utlysningen 2019 Steg 1

Årliga öppna utlysningen 2019 Steg 1 Årliga öppna utlysningen 2019 Steg 1 Utlysningen ska bidra till ökad kunskap inom Fortes ansvarsområden hälsa, arbetsliv och välfärd. Totalt avsätts omkring 300 miljoner kr för åren 2020 2023. Sista dag

Läs mer

Instruktioner för sökande av forskningsmedel ur Miljöforskningsanslaget

Instruktioner för sökande av forskningsmedel ur Miljöforskningsanslaget Instruktioner för sökande av forskningsmedel ur Miljöforskningsanslaget 1 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Generella anvisningar... 3 2.1. Behörighet att söka forskningsmedel... 3 2.2. Personuppgiftsbehandling...

Läs mer

Strategiska rekryteringar 15

Strategiska rekryteringar 15 Sida 1 (8) UTLYSNING Strategiska rekryteringar 15 KK-stiftelsen inbjuder Sveriges nya universitet och högskolorna att tillsammans med näringslivet ansöka om finansiering för strategiska rekryteringar.

Läs mer

ANSÖKAN OM INRÄTTANDE AV DOKTORANDPROJEKT, VT-11 U2011/224 Gäller för inrättande av projekt med Göteborgs universitet som arbetsgivare

ANSÖKAN OM INRÄTTANDE AV DOKTORANDPROJEKT, VT-11 U2011/224 Gäller för inrättande av projekt med Göteborgs universitet som arbetsgivare INRÄTTANDE AV DOKTORANDPROJEKT ANSÖKAN OM INRÄTTANDE AV DOKTORANDPROJEKT, VT-11 U2011/224 Gäller för inrättande av projekt med Göteborgs universitet som arbetsgivare Titel doktorandprojekt Handledning

Läs mer

Antagonism och social oro. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb

Antagonism och social oro. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb samhällsskydd och beredskap 1 (8) Antagonism och social oro. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens startsida...

Läs mer

Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen.

Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen. Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen. 1. Webbläsare Följande versioner av webbläsare stöds: Netscape från version 7.x Firefox från version 1.x Internet Explorer

Läs mer

Forskningsprojekt Sista ansökningsdag kl. 15:00.

Forskningsprojekt Sista ansökningsdag kl. 15:00. Forskningsprojekt Sista ansökningsdag 2017-04-27 kl. 15:00. Ändamål Anslaget är avsett för att tillhandahålla medel för av projektet motiverade kostnader för drift (t ex inköp av material och utrustning)

Läs mer

Intresseanma lan fö r miljö stö d inöm ra ddningsinsatser med fökus pa skadeplatsen Sa ga r det till.

Intresseanma lan fö r miljö stö d inöm ra ddningsinsatser med fökus pa skadeplatsen Sa ga r det till. samhällsskydd och beredskap 1 (6) Intresseanma lan fö r miljö stö d inöm ra ddningsinsatser med fökus pa skadeplatsen Sa ga r det till. Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Intresseanmälans

Läs mer

Bilaga 3. Steg-för-steg-guide. Nätverksarbete, utbildningsutveckling och seminarier

Bilaga 3. Steg-för-steg-guide. Nätverksarbete, utbildningsutveckling och seminarier Nätverksarbete, utbildningsutveckling och seminarier 2 Inledning Här hittar du en steg-för-steg-guide till ansökningsprocessen som hjälper dig att förbereda dig inför att skicka in din ansökan. Tänk på

Läs mer

POSTDOKTOR. Om anslagsformen

POSTDOKTOR. Om anslagsformen POSTDOKTOR Om anslagsformen Projektet ska omfatta forskning inom området Barncancer. Ansökan beviljas för 1-2 år för forskning på heltid (100%) eller halvtid (50%) i Sverige eller utomlands. Halvtidstjänst/stipendium

Läs mer

Ansöka om projektmedel i Projektrummet

Ansöka om projektmedel i Projektrummet 1(11) Datum 2009-11-06 Ansöka om projektmedel i Projektrummet Läs all information om ansökningsomgången (utlysningen) Börja alltid med att läsa vad som krävs för den ansökningsomgång du tänker söka medel

Läs mer

Så hå r ånsö ker du i utlysningen: Prögnöser öch fö rvårning fö r extremå sölstörmår - steg 2

Så hå r ånsö ker du i utlysningen: Prögnöser öch fö rvårning fö r extremå sölstörmår - steg 2 samhällsskydd och beredskap 1 (5) 015-09-14 015-488 Så hå r ånsö ker du i utlysningen: Prögnöser öch fö rvårning fö r extremå sölstörmår - steg Tyvärr fungerar inte MSB:s ansökningswebb så den här gången

Läs mer

Bilaga 2. Steg-för-steg-guide. Fortsättningsprojekt

Bilaga 2. Steg-för-steg-guide. Fortsättningsprojekt 2 Inledning Här hittar du en steg-för-steg-guide till ansökningsprocessen som hjälper dig att förbereda dig inför att skicka in din ansökan. Tänk på att ansökningsprocessen tar lång tid även då man är

Läs mer

Anvisningar för ansökan

Anvisningar för ansökan Handling Datum 1 Anvisningar för ansökan Stöd till nya lösningar, tekniker och koncept för lågenergibyggande Handling Datum 2 Innehåll 1 Anvisningar för ansökan 3 1.1 Användarkonto i E-kanalen... 3 1.2

Läs mer

Ansökningsperioden för 2015 startar den 12/6 och sista dag för ansökan är den 15/9. Ansökningssystemet stänger sista ansökningsdag kl. 23:59.

Ansökningsperioden för 2015 startar den 12/6 och sista dag för ansökan är den 15/9. Ansökningssystemet stänger sista ansökningsdag kl. 23:59. Ansök om anslag hos Diabetesfonden 2015 Sök anslag Diabetesfonden utlyser projektbidrag, för såväl grundforskning som klinisk patientnära forskning med tydlig diabetesrelevans, avseende diabetesforskning

Läs mer

Anvisningar för ansökan

Anvisningar för ansökan Anvisningar för ansökan Detta dokument är avsett som stöd för dig som avser att lämna in en ansökan till programmet Järn- och stålindustrins energianvändning forskning och utveckling. Genom att lägga ner

Läs mer

Anvisningar för ansökan

Anvisningar för ansökan 1 (5) Anvisningar för ansökan Detta dokument är avsett som stöd för dig som avser att lämna in en ansökan till programmet Materialteknik för termiska energiprocesser. Genom att lägga ner omsorg och tid

Läs mer

Intresseanma lan fö r utlysningen Ett resilient betalningssystem Sa ga r det till.

Intresseanma lan fö r utlysningen Ett resilient betalningssystem Sa ga r det till. samhällsskydd och beredskap 1 (5) Intresseanma lan fö r utlysningen Ett resilient betalningssystem Sa ga r det till. Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Intresseanmälans startsida...

Läs mer

ANSÖKAN OM MEDEL TILL BIOLOGISKA SAMLINGAR

ANSÖKAN OM MEDEL TILL BIOLOGISKA SAMLINGAR Till Svenska artprojektet ANSÖKAN OM MEDEL TILL BIOLOGISKA SAMLINGAR Ansökningstillfälle: 5 april 2013 Inkom datum Dnr Ansökan avser: Bidrag t. tillsvidareanställn. Bidrag t. tidsbegränsad tjänst (fler

Läs mer

Förhandsvisning webblankett

Förhandsvisning webblankett Dokumentbeteckning 2015-10-27 1(20) Regler och behörighet Statsbidrag Förhandsvisning webblankett Välkommen att ansöka om statsbidrag för 2016 och 2017 till kvinno- och tjejjourer. Ansökan ska ha kommit

Läs mer

Information om projektbidrag inom bild och form

Information om projektbidrag inom bild och form Information om projektbidrag inom bild och form Vad kan man söka för? Projekt, gestaltande experiment och andra större arbeten Samarbetsprojekt där den sökande arbetar tillsammans med andra konstnärer

Läs mer

Bilaga 1. Steg-för-steg-guide. Nytt forsknings- och utvecklingsprojekt

Bilaga 1. Steg-för-steg-guide. Nytt forsknings- och utvecklingsprojekt 2 Inledning Här hittar du en steg-för-steg-guide till ansökningsprocessen som hjälper dig att förbereda dig inför att skicka in din ansökan. Tänk på att ansökningsprocessen tar lång tid även då man är

Läs mer

FORSKNINGSMEDEL ALF INNOVATIVA PROJEKT

FORSKNINGSMEDEL ALF INNOVATIVA PROJEKT FORSKNINGSMEDEL ALF INNOVATIVA PROJEKT 2014 2016 Anvisningarna har utarbetats gemensamt av medicinska fakulteten och Region Skåne. Medicinska fakulteten, ALF enheten och ekonomiavdelningen: Anders Bjartell,

Läs mer

Tvä rsektoriellä o vningär. Att änso kä om forskningsmedel viä MSB:s änso kningswebb

Tvä rsektoriellä o vningär. Att änso kä om forskningsmedel viä MSB:s änso kningswebb samhällsskydd och beredskap 1 (8) Tvä rsektoriellä o vningär. Att änso kä om forskningsmedel viä MSB:s änso kningswebb Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens startsida...

Läs mer

Anvisningar för ansökan

Anvisningar för ansökan Anvisningar för ansökan Dessa anvisningar är ett stöd till dig som söker bidrag genom utlysningar inom det strategiska innovationsprogrammet RE:Source. I dessa anvisningar beskrivs de delar som är viktiga

Läs mer

Ansökan Forskningsbidrag för doktorandtjänst

Ansökan Forskningsbidrag för doktorandtjänst Skicka underskriven och inskannad blankett samt övriga efterfrågade dokument till registrator@ssm.se Ansökan Forskningsbidrag för doktorandtjänst Projektet Projekttitel Sökande Namn och titel Tjänsteadress

Läs mer

Instruktion för sökande till E2B2

Instruktion för sökande till E2B2 2015-01-27, Utlysning 3 Instruktion för sökande till E2B2 Den här instruktionen är ett stöd till dig som ska lämna in en projektansökan till E2B2 programmet för forskning och innovation för energieffektivt

Läs mer

UTLYSNING AV VETENSKAPLIGA RÅDETS ANSLAG

UTLYSNING AV VETENSKAPLIGA RÅDETS ANSLAG Vetenskapliga Rådet 2017-05 Dnr 2017/ UTLYSNING AV VETENSKAPLIGA RÅDETS ANSLAG - för forskningsarbete inom hälso-, sjuk- och tandvård för 2018 Du som är anställd inom Landstinget Blekinge eller i verksamheter

Läs mer

Anvisningar för ansökan

Anvisningar för ansökan Anvisningar för ansökan Dessa anvisningar är ett stöd till dig som söker bidrag genom utlysningar inom det strategiska innovationsprogrammet RE:Source. I dessa anvisningar beskrivs de delar som är viktiga

Läs mer

Karolinska Institutets pedagogiska projektmedel 2016

Karolinska Institutets pedagogiska projektmedel 2016 1 Dnr: 2-4059/2014 December 2014 Denna ansökningsomgång är avslutad. Karolinska Institutets pedagogiska projektmedel 2016 Utlysning och anvisningar Kontaktperson: Frågor gällande ansökningsrutiner, beredningsprocess

Läs mer

ANSÖKAN om anslag från Forskningstjugan

ANSÖKAN om anslag från Forskningstjugan Svenska Jägareförbundet Öster-Malma 611 91 Nyköping Tel 0155-246200 ANSÖKAN om anslag från Forskningstjugan Datum Avser budgetår Projekttitel (max 120 tecken) Huvudsökandens namn Sökandens tjänsteadress

Läs mer

Universitetsöverläkare/specialistläkare

Universitetsöverläkare/specialistläkare Kliniska ALF-förordnande vid Region Örebro län i samverkan med Örebro universitet Region Örebro län och Örebro universitet har gemensamt beslutat om följande förordnandeprogram för att stödja utvecklingen

Läs mer

Intresseanma lan fo r utlysningen Smygande och utdragna samha llssto rningar Sa ga r det till.

Intresseanma lan fo r utlysningen Smygande och utdragna samha llssto rningar Sa ga r det till. samhällsskydd och beredskap 1 (5) Intresseanma lan fo r utlysningen Smygande och utdragna samha llssto rningar Sa ga r det till. Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Intresseanmälans

Läs mer

Anvisningar för ansökan Förnybara drivmedel och system

Anvisningar för ansökan Förnybara drivmedel och system EM2000 W-4.0, 2010-11-17 Datum 2014-06-24 1 (6) Anvisningar för ansökan Förnybara drivmedel och system Dessa anvisningar är ett stöd till dig som avser lämna in en ansökan till samverkansprogrammet Förnybara

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben Kundens ex Gäller från 2017-01-01 Innehåll Inledning... 2 Ansökan på webben... 2 Förutsättningar... 2 Logga in... 2 Ansökan... 3 Felmeddelanden... 4

Läs mer

Adjungering av FoUchef/specialist. på avancerad nivå

Adjungering av FoUchef/specialist. på avancerad nivå UTLYSNING 1 Adjungering av FoUchef/specialist för utbildning på avancerad nivå KK-stiftelsen inbjuder Sveriges nya lärosäten att tillsammans med näringslivet ansöka om finansiering för adjungering av FoU-chef/specialist

Läs mer

Instruktioner i Adoy - Ansökan till Lernias Yrkeshögskola

Instruktioner i Adoy - Ansökan till Lernias Yrkeshögskola Instruktioner i Adoy - Ansökan till Lernias Yrkeshögskola Lernias yrkeshögskola använder Adoy som administrativt verktyg för ansökningar. Vi godkänner enbart digitala ansökningar via detta system och vi

Läs mer

Anvisningar för att fylla i blanketten om arbetsstipendium för bild- och formkonstnärer år 2013

Anvisningar för att fylla i blanketten om arbetsstipendium för bild- och formkonstnärer år 2013 Anvisningar för att fylla i blanketten om arbetsstipendium för bild- och formkonstnärer år 2013 Personuppgifter Skriv ditt tilltalsnamn. Söker du via Konstnärsnämndens hemsida hämtas namnuppgifterna från

Läs mer

Mall för ansökan om anställning som och befordran till professor eller lektor vid Försvarshögskolan

Mall för ansökan om anställning som och befordran till professor eller lektor vid Försvarshögskolan Sida 1(5) Mall för ansökan om anställning som och befordran till professor eller lektor vid Försvarshögskolan Ansökan ska vara disponerad enligt nedanstående mall. Ansökan med bilagor, 1 ex av åberopade

Läs mer

Användarhandledning E-kanalen

Användarhandledning E-kanalen 1 Användarhandledning E-kanalen För projekttyperna enskilt projekt och utlysning/programprojekt 2 Innehåll 1 Startsida 3 2 Ny ansökan 4 2.1 Skriva ansökan...5 2.1.1 Fliken sökande...6 2.1.2 Fliken intressenter...8

Läs mer

Frågor och svar om Projektrummet

Frågor och svar om Projektrummet 1(6) Senast uppdaterad 2008-08-21 Frågor och svar om Projektrummet FRÅGOR OCH SVAR OM PROJEKTRUMMET... 1 1. Hur ändrar jag uppgifter för min organisation eller mitt arbetsställe?... 2 2. Hur ändrar jag

Läs mer

Forskarskola för yrkesverksamma i socialtjänsten Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma.

Forskarskola för yrkesverksamma i socialtjänsten Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma. Forskarskola för yrkesverksamma i socialtjänsten 2018. Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma. Allmänt Ansökan om bidrag till forskarskolan görs separat för de två samverkande lärosätena. Ansökningarna

Läs mer

Europe a n Com m ission Youth in Action E-form 2012 Guidelines

Europe a n Com m ission Youth in Action E-form 2012 Guidelines Europe a n Com m ission Youth in Action E-form 2012 Guidelines ecdc. eu I. Inledning Sedan september 2011 används onlineansökningsformulär inom programmet Ung och Aktiv i Europa. Den projektansvarige som

Läs mer

Hur söker man? Anvisningar för ansökan i e-kanalen

Hur söker man? Anvisningar för ansökan i e-kanalen Hur söker man? Anvisningar för ansökan i e-kanalen Ansökan ska innehålla Ett tydligt formulerat syfte. En beskrivning hur väl det sökta projekt svarar mot utlysningens inriktning och mål. Mätbara mål som

Läs mer