Intresseanma lan till utlysningen Sa kra flö den öch fö rsö rjningsfra gör-sa ga r det till

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Intresseanma lan till utlysningen Sa kra flö den öch fö rsö rjningsfra gör-sa ga r det till"

Transkript

1 samhällsskydd och beredskap 1 (5) Intresseanma lan till utlysningen Sa kra flö den öch fö rsö rjningsfra gör-sa ga r det till Innehåll 1. Innan du börjar Användaruppgifter Utlysningens startsida Fyll i ansökningsformuläret Fliken Grunduppgifter Godkänd hantering av personuppgifter enligt PUL Fliken projektinformation Forskningsfront Problemställning Behov av projektet Projektmål Metod för genomförande Förväntad effekt Målgrupper Kommunikation Fliken Bifoga filer Projektbeskrivning CV huvudsökande Beskrivning av forskningsmiljö Fliken godkännande Fliken Skicka Bekräftelse... 5

2 samhällsskydd och beredskap 2 (5) 1. Innan du börjar Innan du börjar fylla i det webbaserade ansökningsformuläret för forskningsmedel från MSB är det vår starka rekommendation att du har grunden för din ansökan sparad i ett annat dokument. Det kommer att underlätta för dig när du fyller i ansökningsformuläret. Det är också ett sätt att säkerställa att ingen väsentlig information går förlorad om något tekniskt fel skulle uppstå. 2. Användaruppgifter Det första som händer när du klickar på länken till ansökningswebben är att du kommer till en inloggningssida. Om du inte redan har användaruppgifter till Min Sida på msb.se måste du först skapa sådana. Adressen till min sida är: Dit kan du också gå om du redan har inloggningsuppgifter man glömt dem. Följ instruktionerna på sidan. När du skapat dina inloggningsuppgifter är du redo att logga in på MSB:s ansökningswebb. 3. Intresseanmälans startsida Efter att ha loggat in kommer du till webbportalens startsida för utlysningen. Där finns en kort instruktion för hur ansökan går till. Under rubriken Mer information till höger på sidan visas viktig information som hör ihop med ansökan. Där hittar du till exempel utlysningstext samt instruktioner och villkor som gäller för just den här utlysningen. Genom att klicka på knappen Skapa ny ansökan kommer du till formuläret för ansökan.

3 samhällsskydd och beredskap 3 (5) 4. Fyll i formuläret för intresseanmälan Ansökningsformuläret består av fem flikar på vilka du ska lämna efterfrågad information. Under tiden som du arbetar med din anmälan kan du vid behov spara och lämna webbplatsen för att i ett senare skede återkomma och arbeta vidare. En rekommendation är att spara regelbundet och alltid innan du byter flik. När anmälan väl är inskickad till MSB kan du inte längre göra några ändringar i den. 4.1 Fliken Grunduppgifter På fliken grunduppgifter efterfrågas uppgifter om projektorganisation, det vill säga projekttitel, planerat start- och slutdatum för projektet samt uppgifter om huvudsökande Godkänd hantering av personuppgifter enligt PUL För att intressanmälan ska kunna skickas in till MSB måste huvudsökande och firmatecknaren lämna medgivande till att deras personuppgifter får hanteras av MSB i enlighet med PUL. Som huvudsökande godkänner du hantering av dina uppgifter i enlighet med PUL genom att bocka i rutan PUL i formuläret. Hantering av firmatecknarens godkännande beskrivs under rubriken 4.4 Fliken Godkännande. 4.2 Fliken projektinformation Genom att fylla i efterfrågade uppgifter på den här fliken beskriver du innehållet i din ansökan. Samtliga fält är obligatoriska att fylla i. Följande uppgifter kommer att efterfrågas: Forskningsfront Beskriv forskningsfronten inom området Problemställning I det här fältet ska du skriva in en sammanfattande beskrivning av de problem som ni planerar att adressera inom ramarna för beviljad finansiering.

4 samhällsskydd och beredskap 4 (5) Behov av projektet Beskriv de behov som projektet ska tillgodose Projektmål Vilka är målen för forskningssatsningen? Metod för genomförande Beskriv hur projektet ska genomföras Förväntad effekt Vilken effekt vill ni uppnå i samhället med hjälp av beviljad finansering? Målgrupper Hur ska resultaten av forskningen kunna omsättas i praktiken och av vem? Var konkret i beskrivningen av målgrupperna för forskningssatsningens resultat Kommunikation Beskriv hur resultaten av projektet ska kommuniceras med berörda målgrupper under pågående och efter avslutat projekt. 4.3 Fliken Bifoga filer På fliken Bifoga filer har du möjlighet att lägga till de bilagor som efterfrågas i utlysningen. Observera att du inte ska lämna några andra bilagor än just de som efterfrågas. För att bifoga efterfrågad bilaga, klicka på den blå knappen och välj den bilaga som du önskar bifoga. Bilagor som är markerade med asterisk är obligatoriska. Följande bilagor kommer att efterfrågas: Projektbeskrivning Projektbeskrivning i form av en idéskiss som innefattar en övergripande beskrivning av er idé om den forskning som ska bedrivas inom tänkt forskning (syfte, mål och metodologiska ansatser). Idéskissen ska också innefatta en beskrivning av målgrupper för satsningen, era tankar om löpande kommunikation kring forskningen och slutligen tänkt samhällsnytta av resultaten. (Max 4 sidor.) CV huvudsökande CV med publikationslista för huvudsökande. Huvudsökande måste vara disputerad och tillhöra ett svenskt lärosäte eller forskningsinstitut.

5 samhällsskydd och beredskap 5 (5) Beskrivning av forskningsmiljö Beskrivning av befintlig forskningsmiljö (Max 2 sidor). 4.4 Fliken godkännande Innan du kan skicka in din ansökan till MSB måste firmatecknare från din institution/motsvarande godkänna ansökan. Det sker via ett webbaserat förfarande som innebär att firmatecknaren får ett mejl med en länk till en webbsida där denne förväntas lämna sitt godkännande till ansökan. Samtidigt godkänner firmatecknaren att dennes personuppgifter får hanteras av MSB i enlighet med PUL. Så här går det till: Fyll i efterfrågade uppgifter om firmatecknare. Klicka på knappen Skicka förfrågan om godkännande. Status ändras från Förfrågan ej skickad till Förfrågan skickad. OBSERVERA. Innan du kan skicka förfrågan måste fälten Projekttitel samt planerat datum för projektstart och projektslut vara ifyllda. Observera att ansökan inte går att skicka in till MSB om inte firmatecknaren lämnat sitt godkännande. När firmatecknaren lämnat sitt godkännande ser du det i din ansökan genom att status förändrats till Firmatecknare har godkänt ansökan och lämnat sitt medgivande till att dennes personuppgifter får hanteras i enlighet med PUL. 4.5 Fliken Skicka Fliken Skicka hjälper dig att kontrollera att ansökan är komplett. I fältet längst ner indikeras med röd text om du har missat att fylla i några obligatoriska fält. När alla obligatoriska fält är ifyllda samt eventuella medsökande och firmatecknare lämnat medgivande aktiveras knappen Skicka ansökan. Du kan nu skicka in din ansökan. 5. Bekräftelse Sökande får ett bekräftelsemejl dagen efter att ansökan tagits emot av MSB. Av mejlet framgår diarienumret för ansökan samt en sammanställning av de uppgifter och bilagor som skickats in till MSB.