Antagonism och social oro. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Antagonism och social oro. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb"

Transkript

1 samhällsskydd och beredskap 1 (8) Antagonism och social oro. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb Innehåll 1. Innan du börjar Användaruppgifter Utlysningens startsida Fyll i ansökningsformuläret Fliken Grunduppgifter Godkänd hantering av personuppgifter enligt PUL Ange medsökande och be om PUL-medgivande Fliken projektinformation Problemställning Relevans Projektmål Metod Förväntad effekt Målgrupper Fliken Budget Tabellen lönekostnader Tabellen övriga kostnader Fliken Bifoga filer Fliken godkännande Ange firmatecknare och be om PUL-medgivande Fliken Skicka Bekräftelse... 8

2 samhällsskydd och beredskap 2 (8) 1. Innan du börjar Innan du börjar fylla i det webbaserade ansökningsformuläret för forskningsmedel från MSB är det vår starka rekommendation att du har grunden för din ansökan och projektbudget sparad i ett annat dokument. Det kommer att underlätta för dig när du fyller i ansökningsformuläret. Det är också ett sätt att säkerställa att ingen väsentlig information går förlorad om något tekniskt fel skulle uppstå. 2. Användaruppgifter Det första som händer när du klickar på länken till ansökningswebben är att du kommer till en inloggningssida. Om du inte redan har användaruppgifter till Min Sida på msb.se måste du först skapa sådana. Adressen till min sida är: Dit kan du också gå om du redan har inloggningsuppgifter man glömt dem. Följ instruktionerna på sidan. När du har dina inloggningsuppgifter kan du logga in på MSB:s ansökningswebb. 3. Utlysningens startsida Efter att ha loggat in kommer du till webbportalens startsida för forskningsutlysningen. Där finns en kort instruktion för hur själva ansökningsförfarandet går till. Under rubriken Mer information till höger på sidan visas viktig information som hör ihop med utlysningen. Där hittar du till exempel information om utlysningens inriktning samt de instruktioner och villkor som gäller för just den här utlysningen. Genom att klicka på knappen Skapa ny ansökan kommer du till själva ansökningsformuläret.

3 samhällsskydd och beredskap 3 (8) 4. Fyll i ansökningsformuläret Ansökningsformuläret består av ett antal flikar på vilka du ska lämna efterfrågad information. Under tiden som du arbetar med din ansökan kan du vid behov spara och lämna webbplatsen för att i ett senare skede återkomma och arbeta vidare på din ansökan. En rekommendation är att spara ansökan regelbundet och alltid innan du byter flik. När ansökan väl är inskickad till MSB kan du inte längre göra några ändringar i den. 4.1 Fliken Grunduppgifter På fliken grunduppgifter efterfrågas uppgifter om projektorganisation, det vill säga projekttitel, planerat start- och slutdatum för projektet samt uppgifter om huvudsökande och medsökande Godkänd hantering av personuppgifter enligt PUL För att ansökan ska kunna skickas in till MSB måste huvudsökande, samtliga medsökande och firmatecknaren lämna medgivande till att deras personuppgifter får hanteras av MSB i enlighet med PUL. Som huvudsökande godkänner du hantering av dina uppgifter i enlighet med PUL genom att bocka i rutan PUL i formuläret. Hantering av firmatecknarens godkännande beskrivs under rubriken 4.5 Fliken Godkännande Ange medsökande och be om PUL-medgivande Skriv in efterfrågade uppgifter om den medsökande, klicka på knappen Lägg till. Efternamnet på den medsökande och status för förfrågan: Förfrågan ej skickad syns då i tabellen till höger. Lägg på motsvarande sätt till eventuella fler medsökande. Om du behöver ändra uppgifter om någon av de medsökande markera den personens namn i tabellen och tryck på knappen Visa/Ändra. De uppgifter som du matat in visas då på nytt i inmatningsfälten till vänster. Gör de ändringar du vill och tryck på knappen Spara ändring.

4 samhällsskydd och beredskap 4 (8) För att skicka iväg en förfrågan om PUL, markera aktuellt namn i tabellen till höger och tryck på knappen Be om medgivande som du hittar nedanför listan. OBSERVERA. Innan du kan skicka ut förfrågan om medgivande måste fälten Projekttitel samt planerat datum för projektstart och projektslut vara ifyllda. När du bett om medgivande från en medsökande ändras statusen för den personen i tabellen till höger. Ny status är Förfrågan skickad. När förfrågan godkänts av den medsökande ändras status till Medgivande lämnat. När du ber om medgivande från medsökande eller firmatecknare skickas ett autogenererat mejl till den personen med en begäran om godkännande. I brevet finns länk till en sida där det går att kryssa i ett svar, om hanteringen är godkänd eller inte. 4.2 Fliken projektinformation Genom att fylla i efterfrågade uppgifter på den här fliken beskriver du innehållet i din forskningsansökan. Samtliga fält är obligatoriska att fylla i. Följande uppgifter kommer att efterfrågas: Problemställning I det här fältet ska du skriva in en sammanfattande beskrivning av de problem som ni planerar att adressera inom ramarna för ett beviljat miljöstöd Relevans Beskriv på vilket sätt projektet är relevant för utlysningen Projektmål Beskriv målen för forskningssatsningen Metod Beskriv hur projektet ska genomföras Förväntad effekt Vilken effekt vill ni uppnå i samhället med hjälp av det beviljade miljöstödet? Målgrupper Hur ska resultaten av forskningen kunna omsättas i praktiken och av vem? Var konkret i beskrivningen av målgrupperna för forskningssatsningens resultat.

5 samhällsskydd och beredskap 5 (8) 4.3 Fliken Budget Budgetfliken består av två olika tabeller, lönekostnader och övriga kostnader, vars sammanlagda summor utgör det totala sökta beloppet. Vita fält måste du fylla i själv. Gråa fält räknas ut automatiskt. Innan du börjar fylla i budgetfliken är det bra om du förberett dig genom att räkna fram en budget vars uppgifter du enkelt kan överföra till formuläret. Att tänka på: MSB ger full kostnadstäckning för direkta kostnader kopplat till projektet. I formulärets översta del fyller du i den procentsats för OHpåslag som ditt lärosäte/institut tillämpar. Ansökningsformuläret räknar då automatiskt ut OH-påslaget i kronor baserat på de uppgifter som du matar in om direkta kostnader. Motsvarande uträkningsmekanism tillämpas också för sociala avgifter. MSB finansieriar inte datorer. Utrustning finansieras endast i särskilda fall. Lokalkostnader för arbetsrum ska vara inkluderat i OHpåslag Tabellen lönekostnader I tabellen lönekostnader lägger du in uppgifter för en person i taget. Först skriver du in namn för aktuell person i det översta fältet. Därefter fyller du i efterfrågade uppgifter i tabellen nedanför. Den första kolumnen avser procent av heltid som personen arbetar i projektet. Det vill säga procenttal per månad. Den andra kolumnen avser månadslön. Den tredje kolumnen avser projektlön per år. I det fältet ska du ange den totala projektlön som en viss person kommer att belasta projektet med ett visst år. Exempel: Sara arbetar 40 % av heltid i ett forskningsprojekt. Hennes lön är kronor i månaden. År 1 påbörjas projektet i februari vilket innebär att lön ska betalas ut för Sara i 11 månader. Totalt innebär det en lönekostnad om kronor för Sara projektår ett (exkl. OH-påslag och sociala avgifter). År två löper projektet över hela året. Det innebär att lön ska betalas ut till Sara i 12 månader. För projektet innebär det en kostnad om kronor (exkl. OH-påslag och sociala avgifter).

6 samhällsskydd och beredskap 6 (8) År tre avslutas projektet den 30 juni. Det innebär att lön betalas ut i sex månader. Saras lönekostnad i projektet uppgår då till kronor (exkl. OHpåslag och sociala avgifter). När du fyllt i alla uppgifter om en person klicka på knappen lägg till. I listan till höger visas då de totala kostnaderna (lön inklusive OH och sociala avgifter) för just den personens medverkan i projektet. Om du vill se vilka uppgifter du fyllt i om en person alternativt ändra något så markerar du aktuell person i listan och klickar på Visa/Ändra. Lämnade uppgifter om den personen dyker då upp i inmatningsfälten till vänster på sidan. Gör dina ändringar och klicka på knappen Spara ändring

7 samhällsskydd och beredskap 7 (8) Tabellen övriga kostnader I tabellen övriga kostnader ska du specificera de övriga kostnader som kommer att uppstå i projektet. Specificera på olika kostnadsslag som till exempel resekostnader eller kostnader för kommunikation/spridning. 4.4 Fliken Bifoga filer På fliken Bifoga filer har du möjlighet att lägga till de bilagor som efterfrågas i utlysningen. Observera att du inte kan lämna några andra bilagor än just de som efterfrågas. För att bifoga efterfrågad bilaga, klicka på blå knapp och välj den bilaga som du önskar bifoga. Följande bilagor kommer att efterfrågas: 1. Projektbeskrivning 2. CV inklusive publikationslista för huvudsökande 3. CV för medsökande 4. Beskrivning av forskningsmiljö Ofullständig ansökan beaktas ej.

8 samhällsskydd och beredskap 8 (8) 4.5 Fliken godkännande Ange firmatecknare och be om PUL-medgivande Innan du kan skicka in din ansökan till MSB måste firmatecknare från din institution/motsvarande godkänna ansökan. Det sker via ett webbaserat förfarande som innebär att firmatecknaren får ett mejl med en länk till en webbsida där firmatecknaren förväntas lämna sitt godkännande till ansökan. Samtidigt godkänner firmatecknaren personuppgifterna får hanteras av MSB i enlighet med PUL. Så här går det till: Fyll i efterfrågade uppgifter om firmatecknare. Klicka på knappen Skicka förfrågan om godkännande. Status ändras från Förfrågan ej skickad till Förfrågan skickad. OBSERVERA. Innan du kan skicka förfrågan måste fälten Projekttitel samt planerat datum för projektstart och projektslut vara ifyllda. Det är också bra om du fyllt i fliken Budget innan förfrågan skickas. Observera att ansökan inte går att skicka in till MSB om inte firmatecknaren lämnat sitt godkännande. När firmatecknaren lämnat sitt godkännande ser du det i din ansökan genom att status förändrats till Firmatecknare har godkänt ansökan och lämnat sitt medgivande till att dennes personuppgifter får hanteras i enlighet med PUL. 4.6 Fliken Skicka Fliken Skicka hjälper dig att kontrollera att ansökan är komplett. I fältet längst ner indikeras med röd text om du har missat att fylla i några obligatoriska fält. När alla obligatoriska fält är ifyllda samt eventuella medsökande och firmatecknare lämnat medgivande aktiveras knappen Skicka ansökan. Du kan nu skicka in din ansökan. 5. Bekräftelse När ansökan mottagits av MSB får du ett bekräftelsemejl. Av mejlet framgår diarienumret för ansökan samt en sammanställning av de uppgifter och bilagor som skickats in till MSB.

Tvä rsektoriellä o vningär. Att änso kä om forskningsmedel viä MSB:s änso kningswebb

Tvä rsektoriellä o vningär. Att änso kä om forskningsmedel viä MSB:s änso kningswebb samhällsskydd och beredskap 1 (8) Tvä rsektoriellä o vningär. Att änso kä om forskningsmedel viä MSB:s änso kningswebb Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens startsida...

Läs mer

Transport av farligt gods. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb

Transport av farligt gods. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb samhällsskydd och beredskap 1 (7) Transport av farligt gods. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens startsida...

Läs mer

Postdoktoralt sto d. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb

Postdoktoralt sto d. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb samhällsskydd och beredskap 1 (6) Postdoktoralt sto d. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens startsida... 2

Läs mer

Att ansö ka öm förskningsmedel via MSB:s ansö kningswebb

Att ansö ka öm förskningsmedel via MSB:s ansö kningswebb samhällsskydd och beredskap 1 (6) Att ansö ka öm förskningsmedel via MSB:s ansö kningswebb Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens startsida... 2 4. Fyll i ansökningsformuläret...

Läs mer

Ansö kan fö r utlysningen Kriskömmunikatiön öch fö rtröende Sa ga r det till

Ansö kan fö r utlysningen Kriskömmunikatiön öch fö rtröende Sa ga r det till samhällsskydd och beredskap 1 (6) Ansö kan fö r utlysningen Kriskömmunikatiön öch fö rtröende Sa ga r det till Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens startsida... 2

Läs mer

olyckor- ä tgä rder och effekter Sä gä r det till.

olyckor- ä tgä rder och effekter Sä gä r det till. samhällsskydd och beredskap 1 (6) Anmä län om fo rstudieutlysning inom Bränd och olyckor- ä tgä rder och effekter Sä gä r det till. Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Förstudieansökans

Läs mer

Att anma la intresse fö r förskningsprögram inöm prögnöser öch fö rvarning fö r extrema sölstörmar Sa ga r det till.

Att anma la intresse fö r förskningsprögram inöm prögnöser öch fö rvarning fö r extrema sölstörmar Sa ga r det till. samhällsskydd och beredskap 1 (6) Att anma la intresse fö r förskningsprögram inöm prögnöser öch fö rvarning fö r extrema sölstörmar Sa ga r det till. Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter...

Läs mer

Intresseanma lan till utlysningen Sa kra flö den öch fö rsö rjningsfra gör-sa ga r det till

Intresseanma lan till utlysningen Sa kra flö den öch fö rsö rjningsfra gör-sa ga r det till samhällsskydd och beredskap 1 (5) Intresseanma lan till utlysningen Sa kra flö den öch fö rsö rjningsfra gör-sa ga r det till Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens

Läs mer

Intresseanma lan fo r forskningsprogram klimatanpassning och naturolyckor Sa ga r det till.

Intresseanma lan fo r forskningsprogram klimatanpassning och naturolyckor Sa ga r det till. samhällsskydd och beredskap 1 (6) Intresseanma lan fo r forskningsprogram klimatanpassning och naturolyckor Sa ga r det till. Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Intresseanmälans

Läs mer

Intresseanma lan fö r miljö stö d inöm ra ddningsinsatser med fökus pa skadeplatsen Sa ga r det till.

Intresseanma lan fö r miljö stö d inöm ra ddningsinsatser med fökus pa skadeplatsen Sa ga r det till. samhällsskydd och beredskap 1 (6) Intresseanma lan fö r miljö stö d inöm ra ddningsinsatser med fökus pa skadeplatsen Sa ga r det till. Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Intresseanmälans

Läs mer

Intresseanma lan fö r utlysningen Ett resilient betalningssystem Sa ga r det till.

Intresseanma lan fö r utlysningen Ett resilient betalningssystem Sa ga r det till. samhällsskydd och beredskap 1 (5) Intresseanma lan fö r utlysningen Ett resilient betalningssystem Sa ga r det till. Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Intresseanmälans startsida...

Läs mer

Intresseanma lan/kunskapsunderlag fö r utlysning inöm CBRNE i framtiden Sa ga r det till.

Intresseanma lan/kunskapsunderlag fö r utlysning inöm CBRNE i framtiden Sa ga r det till. samhällsskydd och beredskap 1 (5) Intresseanma lan/kunskapsunderlag fö r utlysning inöm CBRNE i framtiden Sa ga r det till. Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Intresseanmälans

Läs mer

Intresseanma lan fo r utlysningen Smygande och utdragna samha llssto rningar Sa ga r det till.

Intresseanma lan fo r utlysningen Smygande och utdragna samha llssto rningar Sa ga r det till. samhällsskydd och beredskap 1 (5) Intresseanma lan fo r utlysningen Smygande och utdragna samha llssto rningar Sa ga r det till. Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Intresseanmälans

Läs mer

Så hå r ånsö ker du i utlysningen: Prögnöser öch fö rvårning fö r extremå sölstörmår - steg 2

Så hå r ånsö ker du i utlysningen: Prögnöser öch fö rvårning fö r extremå sölstörmår - steg 2 samhällsskydd och beredskap 1 (5) 015-09-14 015-488 Så hå r ånsö ker du i utlysningen: Prögnöser öch fö rvårning fö r extremå sölstörmår - steg Tyvärr fungerar inte MSB:s ansökningswebb så den här gången

Läs mer

Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland. Senast reviderad 2012-03-02

Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland. Senast reviderad 2012-03-02 Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland Senast reviderad 2012-03-02 Sök en specifik tjänst... 3 Första gången du registrerar en ansökan... 4 Vill ansöka och har redan ett användarkonto... 5

Läs mer

Utlysning av forskningsmedel: Multipla naturha ndelser, steg 1

Utlysning av forskningsmedel: Multipla naturha ndelser, steg 1 samhällsskydd och beredskap PM 1 (8) Utlysning av forskningsmedel: Multipla naturha ndelser, steg 1 MSB-51.1 samhällsskydd och beredskap PM 2 (8) Innehållsförteckning Utlysning av forskningsmedel... 2

Läs mer

Ansöka om projektmedel i Projektrummet

Ansöka om projektmedel i Projektrummet 1(11) Datum 2009-11-06 Ansöka om projektmedel i Projektrummet Läs all information om ansökningsomgången (utlysningen) Börja alltid med att läsa vad som krävs för den ansökningsomgång du tänker söka medel

Läs mer

E-rekrytering Sökandeportalen

E-rekrytering Sökandeportalen E-rekrytering Sökandeportalen Manual för Sökandeportalen i Göteborgs universitets E-rekryteringssystem 2012-04-24 Innehåll Göteborgs universitets Sökandeportal... 3 Skapa ett nytt konto... 4 Startsidan...

Läs mer

Utlysning av forskningsmedel: Kriskommunikation och fo rtroende

Utlysning av forskningsmedel: Kriskommunikation och fo rtroende MSB-51.1 samhällsskydd och beredskap PM 1 (8) Utlysning av forskningsmedel: Kriskommunikation och fo rtroende samhällsskydd och beredskap PM 2 (8) Innehållsförteckning Utlysning av forskningsmedel: Kriskommunikation

Läs mer

INSTRUKTIONER FÖR DIGITAL ANSÖKAN AV UTVECKLINGSBIDRAG OCH BIDRAG TILL INTERNATIONELLT KULTURSAMARBETE

INSTRUKTIONER FÖR DIGITAL ANSÖKAN AV UTVECKLINGSBIDRAG OCH BIDRAG TILL INTERNATIONELLT KULTURSAMARBETE INSTRUKTIONER FÖR DIGITAL ANSÖKAN AV UTVECKLINGSBIDRAG OCH BIDRAG TILL INTERNATIONELLT KULTURSAMARBETE Det finns två sätt att gå till ansökningsformulärsidan: 1. http://kulturdatabasen.se/projektbidrag

Läs mer

Ansökningsguide. Hur du fyller i en ansökan om ekonomiskt stöd till samarbetsprojekt. OBS! Innehållet i den här guiden kan komma att ändras

Ansökningsguide. Hur du fyller i en ansökan om ekonomiskt stöd till samarbetsprojekt. OBS! Innehållet i den här guiden kan komma att ändras Ansökningsguide Hur du fyller i en ansökan om ekonomiskt stöd till samarbetsprojekt OBS! Innehållet i den här guiden kan komma att ändras Startsida Välj vilken kategori du vill söka stöd inom internationella

Läs mer

Sök Idrottslyftet år 4

Sök Idrottslyftet år 4 Sök Idrottslyftet år 4 Du ansöker via din förenings Idrottonline sida enkelt och säkert! Förbered! Som vid all idrott är förberedelsen det viktigaste, förberedelsen för att ansöka om Idrottslyftet består

Läs mer

Utlysning av forskningsmedel: Kritiska flo den och fo rso rjningsfra gor, steg 1

Utlysning av forskningsmedel: Kritiska flo den och fo rso rjningsfra gor, steg 1 samhällsskydd och beredskap PM 1 (8) Utlysning av forskningsmedel: Kritiska flo den och fo rso rjningsfra gor, steg 1 MSB-51.1 samhällsskydd och beredskap PM 2 (8) Innehållsförteckning Utlysning av forskningsmedel:...

Läs mer

Guide till Min ansökan

Guide till Min ansökan Guide till Min ansökan INNAN DU BÖRJAR På startsidan kan du välja språk (svenska eller finska). För att kunna fylla i ansökan behöver du skapa ett användarkonto (se instruktion på bild 3). Ska du som skapar

Läs mer

Användarmanual till e-tjänsten Ekonomiskt Bistånd

Användarmanual till e-tjänsten Ekonomiskt Bistånd 1 Användarmanual till e-tjänsten Ekonomiskt Bistånd I e-tjänsten Ekonomiskt bistånd kan du på ett enkelt och säkert sätt söka ekonomiskt bistånd. Du kan också följa ditt ärende när du vill och kontakta

Läs mer

Användarguide: Pagero Free Web Portal Skapa och skicka fakturor

Användarguide: Pagero Free Web Portal Skapa och skicka fakturor Användarguide: Pagero Free Web Portal Skapa och skicka fakturor Aktivera ditt Pagero Online-konto 1. När ditt företag har blivit registrerat skickas ett mail till din e-postadress. I mailet hittar du en

Läs mer

Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor till Volvo Car SE

Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor till Volvo Car SE Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor till Volvo Car SE Registrera er för er Pagero Free Web Portal till Volvo Car För att effektivisera hanteringen av leverantörsfakturor har Volvo

Läs mer

Hur du skapar en ansökan om ändring

Hur du skapar en ansökan om ändring Migrationsverket Funktionen för fonderna www.migrationsverket.se/fonder Rapport 2016-11-29 Hur du skapar en ansökan om ändring Innehållsförteckning 1. Allmänna råd... 3 1.1. Innan du skickar in en ansökan

Läs mer

Innehåll. CKF Dalarna

Innehåll. CKF Dalarna Lathund skapa EPM-ansökan i Prisma Vid frågor om ansökningars innehåll och upplägg, kontakta Forskningschef Lars Wallin, tfn 070-191 64 90 Vid frågor om betalning och diarieföring, kontakta Cecilia Lundgren

Läs mer

Användarmanual för Lunds universitets sökandeportal

Användarmanual för Lunds universitets sökandeportal Användarmanual för Lunds universitets sökandeportal 1 Innehållsförteckning 1. ATT SÖKA EN ANSTÄLLNING VIA SÖKANDEPORTALEN... 3 1.1 LOGGA IN I SÖKANDEPORTALEN... 3 1.2 SKAPA ETT NYTT KONTO... 4 1.3 LÖSENORD...

Läs mer

Lathund Registrera en ansökan/offert i EKO

Lathund Registrera en ansökan/offert i EKO För att registrera en ansökan eller offert går du in i EKO via Medarbetarportalen Verktyg. Logga in med ditt x-användarid samt ditt systemlösenord, obs använd gemener (små bokstäver) när du anger ditt

Läs mer

IDROTTSLYFTET 2016 ANSÖKNINGSGUIDE

IDROTTSLYFTET 2016 ANSÖKNINGSGUIDE IDROTTSLYFTET 2016 ANSÖKNINGSGUIDE TILL ATT BÖRJA MED Logga in på föreningens sida i IdrottOnline Klubb (mer information hittar ni på www.idrottonline.se). Du kommer till första sidan genom att klicka

Läs mer

Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor

Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor Aktivera ditt Pagero Online-konto 1. När ditt företag har blivit registrerat skickas ett mail till din e-postadress. I mailet hittar du en länk

Läs mer

Instruktion till Sökande/Ombud

Instruktion till Sökande/Ombud Version 1. 2016-04-20 Instruktion till Sökande/Ombud Trafikskadenämnden, Box 24048, 104 50 Stockholm www.trafikskadenamnden.se Innehåll Beskrivning av ärendets gång... 3 Ansökningsformuläret... 4 Mejl

Läs mer

Idrottslyftet En guide i hur man gör en ansökan

Idrottslyftet En guide i hur man gör en ansökan Idrottslyftet 2013 En guide i hur man gör en ansökan Till att börja med Logga in på föreningens sida i IdrottOnline Klubb (mer information hittar ni på www.idrottonline.se). Du kommer till första sidan

Läs mer

Manual till huvudmännen gällande bidragsportalen för omvårdnadsinsatser vid RgRh

Manual till huvudmännen gällande bidragsportalen för omvårdnadsinsatser vid RgRh Manual till huvudmännen gällande bidragsportalen för omvårdnadsinsatser vid RgRh Innehållsförteckning Inledning... 3 Inloggning i portalen... 4 Information om vänstra menyraden... 9 Elevlistan... 10 Ansökan...

Läs mer

Lathund Idrottslyftet Så här enkelt söker du bidrag till din förening!

Lathund Idrottslyftet Så här enkelt söker du bidrag till din förening! Lathund Idrottslyftet Så här enkelt söker du bidrag till din förening! Din förening har möjlighet att söka bidrag för att utveckla er barnoch ungdomsverksamhet via Idrottslyftet som är regeringens satsning

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben Kundens ex Gäller från 2017-01-01 Innehåll Inledning... 2 Ansökan på webben... 2 Förutsättningar... 2 Logga in... 2 Ansökan... 3 Felmeddelanden... 4

Läs mer

Hur du skapar en ansökan om utbetalning

Hur du skapar en ansökan om utbetalning Hur du skapar en ansökan om utbetalning Innehållsförteckning Hur du skapar en ansökan om utbetalning... 1 Öppna ansökan om utbetalning... 1 Allmänt... 2 Lägesrapport... 3 Kostnadsredovisning... 4 Sammanställning...

Läs mer

Hur du skapar en ansökan om utbetalning

Hur du skapar en ansökan om utbetalning Migrationsverket Funktionen för fonderna www.migrationsverket.se/fonder Rapport 2016-10-18 Hur du skapar en ansökan om utbetalning Innehållsförteckning 1. Allmänna råd... 3 1.1. Maximalt antal tillåtna

Läs mer

Garantianspråk. Manual

Garantianspråk. Manual 2014 Garantianspråk Manual Innehåll Åtkomst till systemet... 2 Inloggning... 2 Glömt lösenordet... 3 Registrering... 4 Garantianspråk... 6 Startsida... 6 Navigering... 6 Garantianspråk konsument... 7 Mina

Läs mer

Hur du skapar en ansökan om ändring

Hur du skapar en ansökan om ändring Migrationsverket Funktionen för fonderna www.migrationsverket.se/fonder Rapport 2018-08-27 Version: 4.0 Hur du skapar en ansökan om ändring Innehållsförteckning 1. Viktig information vid ansökan om ändring...

Läs mer

Lathund skapa EPM-ansökan i Prisma

Lathund skapa EPM-ansökan i Prisma Lathund skapa EPM-ansökan i Prisma Vid frågor om ansökningars innehåll och upplägg, kontakta AKP, tfn 019 602 62 34 Vid frågor om Prisma och ansökningsförfarandet, kontakta Grants Office, Cecilia Ekström,

Läs mer

Hur du skapar en ansökan om utbetalning

Hur du skapar en ansökan om utbetalning Migrationsverket Funktionen för fonderna www.migrationsverket.se/fonder Rapport 2018-08-27 Version: 4.0 Hur du skapar en ansökan om utbetalning Innehållsförteckning 1. Viktig information vid din ansökan

Läs mer

1. Gå till redigeringsläge i Episerver, klicka på den sida som du vill ha ett formulär på. 2. Klicka på fliken Formulär.

1. Gå till redigeringsläge i Episerver, klicka på den sida som du vill ha ett formulär på. 2. Klicka på fliken Formulär. Formulär - lathund Du kan skapa formulär på sidmallen skolornas webbsida 1. Gå till redigeringsläge i Episerver, klicka på den sida som du vill ha ett formulär på. 2. Klicka på fliken Formulär. 3. Klicka

Läs mer

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL 1 INLEDNING Programmet ipool är ett system för att på ett effektivt sätt sköta bemanning och personalinformation via ett webbaserat gränssnitt som är enkelt att använda

Läs mer

Ansökan till främjande av kvinnors företagande Södermanlands län 2011-2012

Ansökan till främjande av kvinnors företagande Södermanlands län 2011-2012 Ansökan till främjande av kvinnors företagande Södermanlands län 2011-2012 Steg (se utlysningen) 1. Allmänna uppgifter Projektets namn: Projektperiod (ÅÅÅÅ-MM-DD ÅÅÅÅ-MM-DD) : - Sökt belopp: Projektets

Läs mer

Utlysning av forskningsmedel: Samha llelig resiliens, steg 2

Utlysning av forskningsmedel: Samha llelig resiliens, steg 2 MSB-51.1 Myndigheten för samhällsskydd och beredskap PM 1 (8) Utlysning av forskningsmedel: Samha llelig resiliens, steg 2 samhällsskydd och beredskap PM 2 (8) Innehållsförteckning Utlysning av forskningsmedel:...

Läs mer

Snabbhjälp Kulturdatabasen.se projektbidrag

Snabbhjälp Kulturdatabasen.se projektbidrag Snabbhjälp Kulturdatabasen.se projektbidrag Kulturdatabasen.se - projektbidrag är en webbapplikation som ska användas för att skicka och redovisa ansökan om arrangörs- och utvecklingsbidrag samt ansökan

Läs mer

Manual Interbook Bygdegårdar

Manual Interbook Bygdegårdar Manual Interbook Bygdegårdar Bidrag och föreningsuppgifter Datum: 2013 01 23 Version 1.0 Sidan 1 (10) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1. 1 Föreningsregistret... 3 1.2 Kontaktpersoner... 3 1.3 Huvudanvändare

Läs mer

manual interbook FÖRENINGAR

manual interbook FÖRENINGAR manual interbook FÖRENINGAR Innehållsförteckning 1. Inledning 1.1 Föreningsregistret på Botkyrka kommuns hemsida 1.2 Kontaktuppgifter till personer i föreningen 1.3 Huvudanvändare och underanvändare 2.

Läs mer

Idrottslyftet 2014. En guide i hur man skickar in en återrapport

Idrottslyftet 2014. En guide i hur man skickar in en återrapport Idrottslyftet 2014 En guide i hur man skickar in en återrapport Återrapportering Alla godkända ansökningar genererar automatiskt en återrapport på föreningens Idrottslyftssida. Det kan vara bra att omgående

Läs mer

Hjälp till att fylla i ansökan för Interreg Sverige Norge programmet, 2015-09-09

Hjälp till att fylla i ansökan för Interreg Sverige Norge programmet, 2015-09-09 Hjälp till att fylla i ansökan för Interreg Sverige Norge programmet, 2015-09-09 1 Så funkar det Guide till Min ansökan INNAN DU BÖRJAR FYLLA I ANSÖKAN För att kunna börja att fylla i ansökan behöver du

Läs mer

Instruktioner i Adoy - Ansökan till Lernias Yrkeshögskola

Instruktioner i Adoy - Ansökan till Lernias Yrkeshögskola Instruktioner i Adoy - Ansökan till Lernias Yrkeshögskola Lernias yrkeshögskola använder Adoy som administrativt verktyg för ansökningar. Vi godkänner enbart digitala ansökningar via detta system och vi

Läs mer

Så här ansöker du om försörjningsstöd på datorn

Så här ansöker du om försörjningsstöd på datorn Så här ansöker du om försörjningsstöd på datorn Du som har beviljats försörjningsstöd kan använda Lunds kommuns e-tjänst för att enkelt ansöka igen. Då ansöker du när det passar dig och behöver inte passa

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

2. Obligatoriska uppgifter för att kunna behandla din ansökan är:

2. Obligatoriska uppgifter för att kunna behandla din ansökan är: 1. Översikt hur du gör en ansökan 2. Obligatoriska uppgifter i en ansökan 3. Välja utbildningar 4. Skapa ett användarkonto 5. Skapa en ansökan Rangordna dina utbildningsval Bifoga obligatoriska handlingar/bilagor

Läs mer

Användarmanual Administratörer. www.rebok.se Resursbokning

Användarmanual Administratörer. www.rebok.se Resursbokning Användarmanual Administratörer www.rebok.se Resursbokning Table of Contents Inloggning...3 Startsida...3 Hantera personal...4 Personalgrupper...5 Station...6 Schema...7 Schemaläggning...8 Veckoschemat...8

Läs mer

Uppdaterad feb 2017 / Version 2 MANUAL till BPSD-registret

Uppdaterad feb 2017 / Version 2 MANUAL till BPSD-registret Uppdaterad feb 2017 / Version 2 MANUAL till BPSD-registret De första gångerna man gör en registrering kan det vara bra att ha en manual att följa. Manualen finner du i ditt utbildningsmaterial och på vår

Läs mer

ANSÖKAN OM MEDEL TILL BIOLOGISKA SAMLINGAR

ANSÖKAN OM MEDEL TILL BIOLOGISKA SAMLINGAR Till Svenska artprojektet ANSÖKAN OM MEDEL TILL BIOLOGISKA SAMLINGAR Ansökningstillfälle: 5 april 2013 Inkom datum Dnr Ansökan avser: Bidrag t. tillsvidareanställn. Bidrag t. tidsbegränsad tjänst (fler

Läs mer

Manual till projektansökan Information om hur ansökan går till och vad som efterfrågas Hur registrera sig?

Manual till projektansökan Information om hur ansökan går till och vad som efterfrågas Hur registrera sig? Till Ideella, idéburna organisationer, inkl funktionshindersföreningar, samt Studieförbund Manual till projektansökan Information om hur ansökan går till och vad som efterfrågas Hur registrera sig? Även

Läs mer

Vägledning för ansökan i E-kanalen

Vägledning för ansökan i E-kanalen Vägledning för ansökan i E-kanalen Bakgrund och syfte med mallen Syftet med denna mall är att underlätta för er som söker stöd från utlysningen Energi- och klimatomställning i offentlig sektor-från kunskap

Läs mer

Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner

Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner Version Uppdaterat 2015-11-14 Detta användarstöd hanterar: - ärenden - handlingar - ersättningar information som gäller dig som har rollen behörighetsadministratör,

Läs mer

Utlysning av forskningsmedel: Sakernas internet

Utlysning av forskningsmedel: Sakernas internet samhällsskydd och beredskap PM 1 (9) Utlysning av forskningsmedel: Sakernas internet MSB-51.1 samhällsskydd och beredskap PM 2 (9) Innehållsförteckning Utlysning av forskningsmedel: Sakernas internet...

Läs mer

Användarmanual Livsmedelsverkets Mina sidor för Livsmedelsföretagare

Användarmanual Livsmedelsverkets Mina sidor för Livsmedelsföretagare Användarmanual Livsmedelsverkets Mina sidor för Livsmedelsföretagare Innehållsförteckning 1. Översikt... 4 2. Målgrupp... 4 3. Åtkomst till Mina sidor... 4 4. Logga in... 5 5. Glömt lösenord... 5 6. Ändra

Läs mer

Instruktioner för sökande av forskningsmedel ur Miljöforskningsanslaget

Instruktioner för sökande av forskningsmedel ur Miljöforskningsanslaget Instruktioner för sökande av forskningsmedel ur Miljöforskningsanslaget 1 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Generella anvisningar... 3 2.1. Behörighet att söka forskningsmedel... 3 2.2. Personuppgiftsbehandling...

Läs mer

E-tjänster. Ansök om behörighet 2 (8)

E-tjänster. Ansök om behörighet 2 (8) 1 (8) Manual E-tjänster STEM138 ver.w-3.1, 2007-02-14 Box 310 631 04 Eskilstuna Besöksadress Kungsgatan 43 Telefon 016-544 20 00 Telefax 016-544 20 99 registrator@energimyndigheten.se www.energimyndigheten.se

Läs mer

Kommer det inget mail? Kontrollera i så fall att du matat in rätt mailadress och att mailet inte fastnat i ditt skräppostfilter.

Kommer det inget mail? Kontrollera i så fall att du matat in rätt mailadress och att mailet inte fastnat i ditt skräppostfilter. På de följande sidorna beskrivs hur du som installatör kan använda tjänsten föranmälan.nu för att hantera för- och färdiganmälningar till elnätsägare. Tjänsten är gratis för installatörer och är baserad

Läs mer

Ansök om Autogiro hos din golfklubb

Ansök om Autogiro hos din golfklubb Ansök om Autogiro hos din golfklubb Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Skapa en användare... 3 Fyll i en ansökan... 5 Skriv ut, signera och lämna in din blankett till din golfklubb... 6 Vid

Läs mer

IDROTTSLYFTET 2017 ANSÖKNINGSGUIDE

IDROTTSLYFTET 2017 ANSÖKNINGSGUIDE IDROTTSLYFTET 2017 ANSÖKNINGSGUIDE Kom igång Logga in på föreningens sida i IdrottOnline klubb. Du kommer till första sidan genom att klicka på fliken Idrottsmedel längst upp på sidan. Fliken Äldre Idrottslyftet

Läs mer

Manual till Möbelfaktas e-deklaration

Manual till Möbelfaktas e-deklaration Manual till Möbelfaktas e-deklaration Innehåll 1. Inloggning... 2 2. Överblick deklarationer... 3 3. Ny e-deklaration... 3 4. Signera... 4 5. Förnyelsedeklaration... 5 6. Processen... 8 7. Logga ut...

Läs mer

Manual Utbildningsmodulen

Manual Utbildningsmodulen Manual Utbildningsmodulen för Svenska Bouleförbundets distrikt www.svenskboule.se Logga in (låset högst upp till höger på sidan). Använd dina inloggningsuppgifter (personnummer och lösenord) För att få

Läs mer

Idrottslyftet. En guide i hur man gör en ansökan

Idrottslyftet. En guide i hur man gör en ansökan Idrottslyftet En guide i hur man gör en ansökan Till att börja med Logga in på föreningens sida i IdrottOnline Klubb (mer information hittar ni på www.idrottonline.se). Du kommer till första sidan genom

Läs mer

Dina inloggningsuppgifter är samma som du använder för att logga in på skolans datorer.

Dina inloggningsuppgifter är samma som du använder för att logga in på skolans datorer. Att logga in Öppna Internet Explorer (eller någon annan webbläsare). I adressfältet skriver du www.hjarntorget.net (eller bara hjarntorget.net). Tryck sedan på Enter-tangenten. Nu öppnas Hjärntorgets inloggningssida.

Läs mer

Snabbguide till Min ansökan

Snabbguide till Min ansökan Version 2015-05-12 Snabbguide till Min ansökan Innan du börjar För att kunna fylla i ansökan behöver du skapa ett användarkonto (se instruktion på bild 3). Ska du som skapar kontot fylla i flera ansökningar

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL applikation CBRNE

ANVÄNDARMANUAL applikation CBRNE samhällsskydd och beredskap Användarmanual 1 (19) Projektledare Godkänd av (beställare/projektägare) ANVÄNDARMANUAL applikation CBRNE samhällsskydd och beredskap Användarmanual 2 (19) Innehåll 1. Applikation

Läs mer

Manual Interbook. Datum: 2013 01 24 Version 1.3 Sidan 1 (14)

Manual Interbook. Datum: 2013 01 24 Version 1.3 Sidan 1 (14) Manual Interbook Datum: 2013 01 24 Version 1.3 Sidan 1 (14) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1. 1 Föreningsregistret... 3 1.2 Kontaktpersoner... 3 1.3 Huvudanvändare och underanvändare... 3 2. Hitta

Läs mer

Instruktion för applikation Var sitter känslan?

Instruktion för applikation Var sitter känslan? Instruktion Var sitter känslan 2016-02-25 1 (17) Instruktion för applikation Var sitter känslan? Instruktion Var sitter känslan 2016-02-25 2 (17) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Allmänt...

Läs mer

Researchweb och FoU i VGR

Researchweb och FoU i VGR Viktig information Den 13/3 2015 lanserades den nya projektdatabasen FOU i VGR. Detta betyder att alla projekt inom VGR har flyttats dit (pågående och avslutade) från FoU i Sverige och ska arbetas med

Läs mer

Aktivitetsstöd RF import Datum: 2014 06 24 Version 2

Aktivitetsstöd RF import Datum: 2014 06 24 Version 2 Aktivitetsstöd RF import Datum: 2014 06 24 Version 2 Sidan 1 (10) Innehållsförteckning 1. Inloggning och skapa kommunfil i IdrottOnline... 3 2. Import av kommunfil till Aktivitetsstöd... 5 3. Kontrollera

Läs mer

Användarmanual. Visma TendSign Basic. Uppdaterad 2014-05-21. VISMA COMMERCE AB +46 13 47 47 500 tendsignsupport@visma.com www.tendsign.

Användarmanual. Visma TendSign Basic. Uppdaterad 2014-05-21. VISMA COMMERCE AB +46 13 47 47 500 tendsignsupport@visma.com www.tendsign. Användarmanual Visma TendSign Basic Uppdaterad 2014-05-21 VISMA COMMERCE AB +46 13 47 47 500 tendsignsupport@visma.com www.tendsign.com Innehållsförteckning Visma TendSign Basic 1. Navigering... 2 1.1

Läs mer

Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret

Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret De första gångerna man gör en registrering kan det vara bra att ha en manual att följa. Manualen finner du i ditt utbildningsmaterial och på vår hemsida

Läs mer

Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen.

Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen. Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen. 1. Webbläsare Följande versioner av webbläsare stöds: Netscape från version 7.x Firefox från version 1.x Internet Explorer

Läs mer

Instruktion för E-tjänst Ekonomiskt bistånd

Instruktion för E-tjänst Ekonomiskt bistånd Instruktion för E-tjänst Ekonomiskt bistånd Innehåll Hemsida... 2 Nyansökan ekonomiskt bistånd... 2 Ansökan om försörjningsstöd (Nyansökan)... 3 Ansökan om fortsatt försörjningsstöd... 3 Samtycke... 4

Läs mer

Manual till projektansökan Information om hur ansökan går till och vad som efterfrågas

Manual till projektansökan Information om hur ansökan går till och vad som efterfrågas Till Ideella, idéburna organisationer Studieförbund Manual till projektansökan Information om hur ansökan går till och vad som efterfrågas Hur registrera sig? Även innan ansökningsperioden öppnar kan din

Läs mer

SITHS i Easy. Handledning i hanteringen av Självdeklarationen

SITHS i Easy. Handledning i hanteringen av Självdeklarationen Handledning i hanteringen av Självdeklarationen Revisionshistorik Version Datum Författare Kommentar 1.0 2013-06-01 Therese Odmar Mellon Instruktion fastställd 2.0 2014-05-16 Therese Odmar Mellon Instruktion

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

Lathund för SFÖ:s profilformulär

Lathund för SFÖ:s profilformulär Lathund för SFÖ:s profilformulär Introduktion Via webbformuläret kan du själv ändra och uppdatera dina data när som helst. Det viktigaste i den här lathunden finns även sammanfattat under menyn överst

Läs mer

Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma: Tidskriftsbidrag 2018

Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma: Tidskriftsbidrag 2018 Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma: Tidskriftsbidrag 2018 Allmänt Observera att alla teckenbegränsningar inkluderar mellanslag. Om du avser kopiera in text i ansökansformuläret: Du måste

Läs mer

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2014-11-03

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2014-11-03 Handledning Biträdessidan Innehåll 1 Inledning... 3 2 Logga in/ut på biträdessidan... 4 2.1 Logga in på biträdessidan... 4 2.2 Logga ut från biträdessidan... 5 3 Biträdets administration av assistenter...

Läs mer

Anvisningar för ansökan

Anvisningar för ansökan Handling Datum 1 Anvisningar för ansökan Stöd till nya lösningar, tekniker och koncept för lågenergibyggande Handling Datum 2 Innehåll 1 Anvisningar för ansökan 3 1.1 Användarkonto i E-kanalen... 3 1.2

Läs mer

Klicka på fliken Idrottsmedel. Den kan ligga under fliken Applikationer. Klicka på Idrottmedel till vänster

Klicka på fliken Idrottsmedel. Den kan ligga under fliken Applikationer. Klicka på Idrottmedel till vänster Manual Idrottslyftet 2019 Logga in på IdrottOnline. Klicka på fliken Idrottsmedel. Den kan ligga under fliken Applikationer. Klicka på Idrottmedel till vänster Här ser du vilka Idrottsmedel som föreningen

Läs mer

Ansökningsperioden för 2015 startar den 12/6 och sista dag för ansökan är den 15/9. Ansökningssystemet stänger sista ansökningsdag kl. 23:59.

Ansökningsperioden för 2015 startar den 12/6 och sista dag för ansökan är den 15/9. Ansökningssystemet stänger sista ansökningsdag kl. 23:59. Ansök om anslag hos Diabetesfonden 2015 Sök anslag Diabetesfonden utlyser projektbidrag, för såväl grundforskning som klinisk patientnära forskning med tydlig diabetesrelevans, avseende diabetesforskning

Läs mer

Bilaga 3. Steg-för-steg-guide. Nätverksarbete, utbildningsutveckling och seminarier

Bilaga 3. Steg-för-steg-guide. Nätverksarbete, utbildningsutveckling och seminarier Nätverksarbete, utbildningsutveckling och seminarier 2 Inledning Här hittar du en steg-för-steg-guide till ansökningsprocessen som hjälper dig att förbereda dig inför att skicka in din ansökan. Tänk på

Läs mer

Manual för projektledare. FoU i VGR är en databas innehållande Västra Götalandsregionens FoU-produktion:

Manual för projektledare. FoU i VGR är en databas innehållande Västra Götalandsregionens FoU-produktion: Manual för projektledare FoU i VGR är en databas innehållande Västra Götalandsregionens FoU-produktion: Forsknings- och utvecklingsprojekt Forskares akademiska grad och anställning Vetenskapliga publikationer

Läs mer

Manual för ansökan av Idrottslyftsmedel på IdrottOnline - Smålandsidrotten

Manual för ansökan av Idrottslyftsmedel på IdrottOnline - Smålandsidrotten Manual för ansökan av Idrottslyftsmedel på IdrottOnline - Smålandsidrotten - Rekrytering av barn och ungdomar till föreningsverksamhet (DF) - Öka tillgängligheten till anläggningar och idrottsmiljöer (DF)

Läs mer

Handledning. Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden. Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 :

Handledning. Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden. Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 : Handledning Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 : 2017-06-13 Innehåll 1 Inledning... 3 2 Logga in/ut på biträdessidan... 3 2.1 Logga in på

Läs mer

Tryck på Ansök här i vänstermenyn, se nedan.

Tryck på Ansök här i vänstermenyn, se nedan. Tryck på Ansök här i vänstermenyn, se nedan. Välj ansökan: 1. Innovationsfonden - ny ansökan eller 2. Innovationsfonden fortsättningsansökan Observera att fortsättningsansökan enbart riktar sig till pågående

Läs mer

Kommer det inget mail? Kontrollera i så fall att du matat in rätt mailadress och att mailet inte fastnat i ditt skräppostfilter.

Kommer det inget mail? Kontrollera i så fall att du matat in rätt mailadress och att mailet inte fastnat i ditt skräppostfilter. På de följande sidorna beskrivs hur du som installatör kan använda tjänsten föranmälan.nu för att hantera för- och färdiganmälningar till elnätsägare. Tjänsten är gratis för installatörer och är baserad

Läs mer