FAS utlyser nätverksbidrag inom forskningsområdena Dopning, Tobak och Spelberoende (DTS)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FAS utlyser nätverksbidrag inom forskningsområdena Dopning, Tobak och Spelberoende (DTS)"

Transkript

1 FAS utlyser nätverksbidrag inom forskningsområdena Dopning, Tobak och Spelberoende (DTS) Forskningsrådet för Arbetsliv och Socialvetenskap (FAS) har nyligen genomfört en internationell utvärdering av svensk forskning om alkohol, narkotika, dopning, tobak och spelberoende ( Research-on-Alcohol-Narcotics-Doping-Tobacco-and-Gambling/ ). Forskningen inom områdena Dopning, Tobak och Spelberoende är relativt begränsad men har enligt utvärderingen goda förutsättningar och bör därför stärkas. Mot denna bakgrund utlyser FAS medel för nätverksbidrag inom forskningsområdena Dopning, Tobak och Spelberoende (DTS). Nätverksbidrag syftar till underlätta för forskare att samarbeta över institutions- och fakultetsgränser. FAS stöder i första hand nationella nätverk och nätverk som omfattar forskare vid flera lärosäten men också nordiska och internationella nätverk med bas i Sverige. FAS beviljar däremot inte bidrag till lokala nätverk vid samma lärosäte. Nätverken skall träffas regelbundet och minst en gång per år. FAS ser gärna att nätverk inkluderar yngre forskare och att möten förläggs till olika platser i landet. Nätverksbidrag söks av koordinatorn/projektledaren för nätverket. Exempel på kostnader som kan täckas av nätverksbidrag är: Resor och uppehälle för nätverksdeltagarna i samband med möten Omkostnader för produktion och distribution av nyhetsbrev Omkostnader för upprättande av elektroniska nätverk, webbsidor och konferenser 1 (6)

2 FAS beviljar inte medel för löner, större konferenser, symposier, utlandsresor eller gästforskarvistelser inom ramen för nätverksstöd utan sådana bidrag får i förekommande fall sökas separat. Beredning Ansökan om nätverksbidrag bereds inom FAS kansli. Bedömningar görs bl.a. av: Relevans för forskningsområdet Vetenskaplig kvalitet, substans och bredd i nätverkets program Det förväntade mervärdet för forskningsområdet Ansökningsformulär och anvisningar Arbetsgången för att upprätta och skicka in en ansökan finns beskriven i Handledning för eklara som hämtas på eklaras inloggningssida Ansökningsformulär för nätverksbidrag finns i eklara/söka medel/nätverk. Fullständiga anvisningar för formuläret och de bilagor som skall lämnas via eklara (Ekonomi, Projektbeskrivning och Meritförteckning) finns nedan och i ansökningsformuläret under länken Anvisningar till denna sida och under de blå ikonerna. Inlämning av ansökan Hela ansökan bör vara skriven på engelska för att vid behov kunna bedömas av internationella sakkunniga. Observera att den svenska projekttiteln skall inledas med Nätverk DTS: och den engelska projekttiteln med Network DTG:. Ansökan görs via FAS webbtjänst eklara, som finns på FAS webbplats: Ansökan skall vara inregistrerad i eklara senast torsdag den 15 november 2012, kl En undertecknad utskrift skall samma dag skickas in till FAS, Box 894, Stockholm. Utskriften skall vara undertecknad av koordinatorn/projektledaren samt av prefekt eller motsvarande vid den institution, där nätverket är baserat, som därmed garanterar att det finns lokala resurser för nätverket. Ansökningar, som inte kommit in i undertecknad utskrift, kommer inte att behandlas. 2 (6)

3 Kontaktpersoner hos FAS Frågor kan ställas till: Kerstin Carsjö, forskningssekreterare tel , e-post FRÅGOR OM EKLARA Ninnie McCabe, forskningsadministratör tel , e-post: Carole Desmoulins, forskningsadministratör tel , e-post 3 (6)

4 Anvisningar Här följer anvisningar för ansökan om nätverksbidrag. De finns också i ansökningsformuläret i eklara under Anvisningar till denna sida och under de blå ikonerna. Arbetsgången i eklara finns beskriven i Handledning för eklara, som hämtas på eklaras inloggningssida. Handledningen innehåller viktig information, som inte återkommer i anvisningarna. För att kunna skicka in en ansökan via eklara måste man ha ett användarkonto. Den som tidigare lämnat in en skiss eller ansökan till FAS har användarkonto. För att upprätta ett användarkonto, gå till För att skaffa användarkonto på eklaras inloggningssida. Logga in på eklara, gå till Söka medel. Läs först de generella anvisningarna på sidan Söka medel. Välj sedan formuläret Nätverk. Ansökningsformuläret PROJEKTLEDARE Koordinator för nätverket skall stå som projektledare. Ansökan måste upprättas från koordinators konto i eklara för att rätt person skall registeras hos FAS. PROJEKTTITEL PÅ SVENSKA I textfältet står redan Nätverk:. Låt den texten stå kvar och skriv därefter in DTS samt nätverkets namn på svenska (dvs Nätverk DTS: projekttitel). Projekttiteln får omfatta högst 200 tecken inklusive mellanslag. PROJEKTTITEL PÅ ENGELSKA I textfältet står redan Network:. Låt den texten stå kvar och skriv därefter in DTG samt en översättning till engelska av den svenska projekttiteln (dvs Network DTG: engelsk projekttitel). Projekttiteln får omfatta högst 200 tecken inklusive mellanslag. PROJEKTETS HEMVIST Ange den institution där nätverket är baserat. I formuläret anges din hemmainstitution som förvalt alternativ. Om nätverket har en annan hemvist skall du sätta ett kryss i rutan Annan institution. Skriv sedan in lärosäte och institution eller motsvarande i det textfält som visas. 4 (6)

5 SÖKS HOS FAS Här redovisas vad som söks hos FAS uppdelat på budgetår. Första budgetåret skall vara Beloppen skall anges i svenska kronor utan tusentalsavskiljare. De skall inkludera indirekta kostnader (se nedan under Ekonomibilaga). SAMMANFATTNING Ge en sammanfattande beskrivning av nätverkets syfte, deltagare, gemensamt forskningsområde och arbetssätt. Sammanfattningen måste kunna läsas helt fristående, gör därför inga hänvisningar till andra delar av ansökan. Den skall ge FAS bedömare och beslutsfattare god information om nätverket. Det är viktigt att sammanfattningen kan förstås också av icke-specialister. Sammanfattningen får omfatta högst 2000 tecken inklusive mellanslag. ANDRA BIDRAGSGIVARE Ange här om du har fått eller söker medel för detta nätverk hos annan bidragsgivare. I bilagan Ekonomi finns utrymme att specificera uppgiften. Ekonomi Använd eklaras bilagemall Ekonomi. Följ vad som står i Handledning för eklara om hanteringen av bilagemallarna m.m. SPECIFIKATION AV SÖKTA MEDEL Ange vad som söks för resor och uppehållskostnader (mat och logi). Eventuella övriga kostnader specificeras på blanketten och motiveras i det bifogade programmet för nätverket. Från och med 1 januari 2010 finns inget avtal mellan FAS och SUHF (Sveriges universitets- och högskoleförbund) beträffande indirekta kostnader. Finns en modell för beräkning av indirekta kostnader vid det universitet/högskola där medlen skall förvaltas kan t.ex. den modellen användas. Sökanden ansvarar för att kontrollera vilket påslag som gäller. ANDRA BIDRAGSGIVARE Redovisa samtliga bidrag som söks eller erhållits för nätverket. Även finansiering från privata fonder, universitets- och landstingsmedel etc. skall redovisas. Om medel söks eller erhålls efter det att ansökan lämnats in skall FAS underrättas. 5 (6)

6 ÖVRIGA UPPLYSNINGAR Om ansökan avser fortsättning på nätverk med tidigare finansiering från FAS skall detta anges här med FAS diarienummer för bidraget. Om projekttiden inte sammanfaller med de kalenderår för vilka medel söks anges projekttiden här. Program för nätverket/projektbeskrivning Programmet skall skrivas på eklaras bilagemall Projektbeskrivning. Följ vad som står i Handledning för eklara om hantering av bilagemallarna. Programmet får omfatta högst fem A4-sidor. Det bör skrivas på engelska. Redogör för nätverkets syfte, gemensamma forskningsområde och arbetssätt. Redovisa vilken verksamhet och antalet möten per år som planeras. Lämna en förteckning över de forskare som ingår i nätverket med namn, titel, institution och lärosäte eller motsvarande med en kort beskrivning av deras vetenskapliga meritering och verksamhet. Redovisa en totalbudget för nätverket samt en finansieringskalkyl. Motivera eventuella Övriga kostnader i specifikationen av sökta medel. Meritförteckning Meritförteckningen skall skrivas på FAS bilagemall Meritförteckning. Följ vad som står i Handledning för eklara om hantering av bilagemallarna m.m. Till ansökan om nätverksstöd skall bifogas projektledarens meritförteckning. Den skall innehålla uppgifter om utbildning, anställning och större forskningsbidrag de senaste fem åren (projekttitel, bidragsgivare, belopp, år). Publikationslistan bör begränsas till ett urval av aktuella publikationer av relevans för ansökan. Meritförteckningen får omfatta högst tre A4-sidor. Skicka in och skriva ut ansökan i eklara När formuläret är ifyllt och bilagorna på plats klickar du på Skicka in. Som bekräftelse på att ansökan kommit in till FAS får du i eklara upp en sida med ansökans diarienummer hos FAS och anvisningar om hur du skriver ut det exemplar, som skall undertecknas och skickas in till FAS samma dag. Notera att hela ansökan, dvs. ansökans förstasida plus samtliga bilagor, skall skickas in på enkelsidigt papper. 6 (6)

Anvisningar för nätverksbidrag 2014

Anvisningar för nätverksbidrag 2014 2013-12-11 Anvisningar för nätverksbidrag 2014 Nätverksbidragen skall underlätta för forskare inom Fortes ansvarsområde att samarbeta över institutions- och fakultetsgränser. Forte stöder i första hand

Läs mer

Anvisningar för nätverksbidrag 2013

Anvisningar för nätverksbidrag 2013 2012-12-20 Anvisningar för nätverksbidrag 2013 Nätverksbidragen skall underlätta för forskare inom FAS ansvarsområde att samarbeta över institutions- och fakultetsgränser. FAS stöder i första hand nationella

Läs mer

Om Fortes konferensbidrag

Om Fortes konferensbidrag 2013-06-27 Om Fortes konferensbidrag Syftet med konferensbidragen är att underlätta kontakter och erfarenhetsutbyte mellan svenska och utländska forskare samt tillföra kunskaper från det internationella

Läs mer

Nätverksbidrag inom forskningsprogrammet företagshälsovård

Nätverksbidrag inom forskningsprogrammet företagshälsovård Nätverksbidrag inom forskningsprogrammet företagshälsovård Bakgrund Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap har i forskningspropositionen (Ett lyft för forskning och innovation, prop. 2008/09:50)

Läs mer

Om Fortes resebidrag 2013-06-27

Om Fortes resebidrag 2013-06-27 2013-06-27 Om Fortes resebidrag Medel för utrikes resor bör i första hand sökas inom ramen för en projektansökan. Forskare kan dock söka separata resebidrag för utrikes resor i följande fall: För att presentera

Läs mer

Anvisningar för gästforskarbidrag 2014

Anvisningar för gästforskarbidrag 2014 2013-11-26 Anvisningar för gästforskarbidrag 2014 Syftet med Fortes gästforskarbidrag är att tillföra det svenska forskarsamhället kvalificerade kunskaper och kompetens av betydelse för forskning inom

Läs mer

Om FAS utlandsstipendier

Om FAS utlandsstipendier Om FAS utlandsstipendier FAS utlandsstipendier skall göra det möjligt för forskare inom FAS ansvarsområde att vistas vid en utländsk forskningsinstitution för forskning och vidare meritering. Syftet är

Läs mer

Om Fortes publiceringsbidrag

Om Fortes publiceringsbidrag 2014-02-27 Om Fortes publiceringsbidrag Syftet med Fortes publiceringsbidrag är att främja spridning av vetenskaplig information, bl.a. till grupper utanför forskarsamhället, från forskning inom Forte

Läs mer

Anvisningar för utlandsstipendier 2014

Anvisningar för utlandsstipendier 2014 2013-11-26 Anvisningar för utlandsstipendier 2014 Fortes utlandsstipendier skall göra det möjligt för forskare inom Fortes ansvarsområde att vistas vid en utländsk forskningsinstitution för forskning och

Läs mer

Anvisningar för postdoc-bidrag 2014

Anvisningar för postdoc-bidrag 2014 2013-12-11 Anvisningar för postdoc-bidrag 2014 Syftet med postdoc-bidragen är att ge yngre, nydisputerade forskare möjlighet att i nära anslutning till doktorsexamen fortsätta sin forskarkarriär. Nivån

Läs mer

Anvisningar för projektskisser 2014

Anvisningar för projektskisser 2014 2013-12-11 Anvisningar för projektskisser 2014 Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd, Forte, främjar och stöder grundforskning och behovsstyrd forskning inom sitt ansvarsområde: hälsa, arbetsliv

Läs mer

Anvisningar för juniorforskarskisser 2013

Anvisningar för juniorforskarskisser 2013 2012-12-12 Anvisningar för juniorforskarskisser 2013 Forskningsrådet för Arbetsliv och Socialvetenskap (FAS) har sedan några år tillbaka tillämpat ett särskilt projektstöd på fyra år: Stöd till juniora

Läs mer

Om FAS utlandsstipendier

Om FAS utlandsstipendier Om FAS utlandsstipendier FAS utlandsstipendier skall göra det möjligt för forskare inom FAS ansvarsområde att vistas vid en utländsk forskningsinstitution för forskning och vidare meritering. Syftet är

Läs mer

Programstöd till forskning om alkohol, narkotika och tobak

Programstöd till forskning om alkohol, narkotika och tobak Programstöd till forskning om alkohol, narkotika och tobak I den under hösten 2008 avlämnade forskningspolitiska propositionen 2008/09:50 Ett lyft för forskning och innovation föreslås för FAS vidkommande

Läs mer

FAS utlyser ett doktorandbidrag för tre månaders tjänstgöring i riksdagen

FAS utlyser ett doktorandbidrag för tre månaders tjänstgöring i riksdagen 2013-05-22 FAS utlyser ett doktorandbidrag för tre månaders tjänstgöring i riksdagen Utlysning för doktorander vars handledare har pågående finansiering (projektbidrag) från FAS. Policyrelevant arbete

Läs mer

Forte och Vetenskapsrådet satsar 120 miljoner på vårdforskning

Forte och Vetenskapsrådet satsar 120 miljoner på vårdforskning 2014-01-15 Forte och Vetenskapsrådet satsar 120 miljoner på vårdforskning Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd (Forte) och Vetenskapsrådet (VR) utlyser under 2014 medel för vårdforskning omfattande

Läs mer

Anvisningar för juniorforskarskisser 2014

Anvisningar för juniorforskarskisser 2014 2013-12-11 Anvisningar för juniorforskarskisser 2014 Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd (Forte) har sedan några år tillbaka tillämpat ett särskilt projektstöd på fyra år: Stöd till juniora

Läs mer

FAS utlyser programstöd inom området Välfärdssamhällets organisation och förändring

FAS utlyser programstöd inom området Välfärdssamhällets organisation och förändring FAS utlyser programstöd inom området Välfärdssamhällets organisation och förändring FAS styrelse beslöt vid sitt sammanträde den 16 februari 2012 att utlysa högst tre programstöd inom området: Välfärdssamhällets

Läs mer

FAS utlyser centrumstöd inom området åldrande och hälsa

FAS utlyser centrumstöd inom området åldrande och hälsa FAS utlyser centrumstöd inom området åldrande och hälsa Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap stödjer forskning med hög relevans för de samhällsutmaningar som berör hälsa, arbetsliv och välfärd

Läs mer

Anvisningar för fullständig ansökan om projektbidrag och juniorforskarbidrag 2014

Anvisningar för fullständig ansökan om projektbidrag och juniorforskarbidrag 2014 2014-04-09 Anvisningar för fullständig ansökan om projektbidrag och juniorforskarbidrag 2014 Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd, Forte, främjar och stöder grundforskning och behovsstyrd forskning

Läs mer

Anvisningar för fullständig ansökan om projektbidrag och juniorforskarbidrag 2013

Anvisningar för fullständig ansökan om projektbidrag och juniorforskarbidrag 2013 2013-05-14 Anvisningar för fullständig ansökan om projektbidrag och juniorforskarbidrag 2013 Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap, FAS, främjar och stöder grundforskning och behovsstyrd forskning

Läs mer

FAS utlyser seniorforskarbidrag inom området vårdforskning

FAS utlyser seniorforskarbidrag inom området vårdforskning 2013-02-12 FAS utlyser seniorforskarbidrag inom området vårdforskning Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap stödjer grundforskning och behovsstyrd forskning som rör de samhällsutmaningar som

Läs mer

FAS utlyser seniorforskarbidrag inom området vårdforskning

FAS utlyser seniorforskarbidrag inom området vårdforskning 2013-02-01 FAS utlyser seniorforskarbidrag inom området vårdforskning Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap stödjer grundforskning och behovsstyrd forskning som rör de samhällsutmaningar som

Läs mer

FAS utlyser programstöd inom området åldrande och hälsa

FAS utlyser programstöd inom området åldrande och hälsa FAS utlyser programstöd inom området åldrande och hälsa Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap stödjer forskning med hög relevans för de samhällsutmaningar som berör hälsa, arbetsliv och välfärd

Läs mer

Projektstöd till forskning om alkohol, narkotika, dopning, tobak och spelberoende (ANDTS)

Projektstöd till forskning om alkohol, narkotika, dopning, tobak och spelberoende (ANDTS) 2012-12-14 Projektstöd till forskning om alkohol, narkotika, dopning, tobak och spelberoende (ANDTS) Den forskningspolitiska propositionen 2008/09:50 Ett lyft för forskning och innovation innebar för FAS

Läs mer

Forte utlyser projektbidrag inom området Psykosociala insatser för personer med omfattande och komplex psykiatrisk problematik

Forte utlyser projektbidrag inom området Psykosociala insatser för personer med omfattande och komplex psykiatrisk problematik 2014-04-14 Forte utlyser projektbidrag inom området Psykosociala insatser för personer med omfattande och komplex psykiatrisk problematik Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd, Forte, stödjer

Läs mer

Projektstöd till forskning om alkohol, narkotika och tobak

Projektstöd till forskning om alkohol, narkotika och tobak Projektstöd till forskning om alkohol, narkotika och tobak I den under hösten 2008 avlämnade forskningspolitiska propositionen 2008/09:50 Ett lyft för forskning och innovation föreslås för FAS vidkommande

Läs mer

Forte utlyser projektbidrag inom området åldrande och hälsa

Forte utlyser projektbidrag inom området åldrande och hälsa 2014-04-14 Forte utlyser projektbidrag inom området åldrande och hälsa Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd, Forte, stödjer grundforskning och behovsstyrd forskning som rör de samhällsutmaningar

Läs mer

Handledning för eklara

Handledning för eklara 2014-04-04 Handledning för eklara Innehåll Tekniska krav... 2 Användarkonto i eklara... 2 Att söka bidrag hos Forte... 3 Anvisningar för ansökan... 3 Ansökansformuläret... 3 Elektroniska bilagor till ansökan...

Läs mer

Juniorforskare/Fullständig ansökan Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma.

Juniorforskare/Fullständig ansökan Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma. Juniorforskare/Fullständig ansökan 2016. Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma. Den information som du har skrivit in i skissen är automatiskt överförd till den fullständiga ansökan och i den

Läs mer

FAS utlyser programstöd inom området vårdforskning

FAS utlyser programstöd inom området vårdforskning 2013-02-12 FAS utlyser programstöd inom området vårdforskning Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap stödjer grundforskning och behovsstyrd forskning som rör de samhällsutmaningar som berör

Läs mer

Forte utlyser projektbidrag inom området vårdforskning

Forte utlyser projektbidrag inom området vårdforskning 2014-04-14 Forte utlyser projektbidrag inom området vårdforskning Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd, Forte, stödjer grundforskning och behovsstyrd forskning som rör de samhällsutmaningar

Läs mer

UTGIVET AV FORSKNINGSRÅDET FÖR ARBETSLIV OCH SOCIALVETENSKAP, 4/2005

UTGIVET AV FORSKNINGSRÅDET FÖR ARBETSLIV OCH SOCIALVETENSKAP, 4/2005 UTGIVET AV FORSKNINGSRÅDET FÖR ARBETSLIV OCH SOCIALVETENSKAP, 4/2005 Årets ansökningsomgång FAS styrelse fattade beslut i november om årets ansökningsomgång för forskningsprojekt och postdoc. Sammanlagt

Läs mer

Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma: Tidskriftsbidrag 2018

Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma: Tidskriftsbidrag 2018 Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma: Tidskriftsbidrag 2018 Allmänt Observera att alla teckenbegränsningar inkluderar mellanslag. Om du avser kopiera in text i ansökansformuläret: Du måste

Läs mer

FAS utlyser förstudiebidrag inom området vårdforskning

FAS utlyser förstudiebidrag inom området vårdforskning 2013-02-12 FAS utlyser förstudiebidrag inom området vårdforskning Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap stödjer grundforskning och behovsstyrd forskning som rör de samhällsutmaningar som berör

Läs mer

Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till forskningssamarbeten inom idrottsforskning 2016

Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till forskningssamarbeten inom idrottsforskning 2016 1 (5) Diarienummer CIF 2016/2 Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till forskningssamarbeten inom idrottsforskning 2016 Vänligen läs igenom detta dokument innan du påbörjar en ansökan. Var ute

Läs mer

Grundläggande information

Grundläggande information Grundläggande information Att fylla i en ansökningsblankett Du måste fylla i alla fält i blanketten för att komma vidare till nästa sida. Ansökningen för Modulen stöd till nätverk: kortvarigt nätverksstöd

Läs mer

ANSÖKAN om anslag från Forskningstjugan

ANSÖKAN om anslag från Forskningstjugan Svenska Jägareförbundet Öster-Malma 611 91 Nyköping Tel 0155-246200 ANSÖKAN om anslag från Forskningstjugan Datum Avser budgetår Projekttitel (max 120 tecken) Huvudsökandens namn Sökandens tjänsteadress

Läs mer

Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till organisation, samverkan och nätverkande

Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till organisation, samverkan och nätverkande Dnr CIF 2016/6 Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till organisation, samverkan och nätverkande Vänligen läs igenom detta dokument innan du påbörjar en ansökan. Var ute i god tid när du ska lämna

Läs mer

HJÄLP FÖR SÖKANDE TILL VINN NU hösten 2013

HJÄLP FÖR SÖKANDE TILL VINN NU hösten 2013 HJÄLP FÖR SÖKANDE TILL VINN NU hösten 2013 Hjälp för sökande till VINN NU: En VINN NU-ansökan är sällan en fortsättning på ett tidigare projekt, lämna rutan tom. Projekttitel: Viktigt!!!! För er som söker

Läs mer

ANSÖKNINGSANVISNINGAR NORDPLUS 2005

ANSÖKNINGSANVISNINGAR NORDPLUS 2005 ANSÖKNINGSANVISNINGAR NORDPLUS 2005 VIKTIGT! Skriv ut och läs dessa ansökningsanvisningar noggrant innan du fyller i ansökan! Följ anvisningarna nedan. Hjälptext finns också elektroniskt i ansökningsformuläret.

Läs mer

Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till organisation, samverkan och nätverkande

Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till organisation, samverkan och nätverkande Dnr CIF 2017/8 Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till organisation, samverkan och nätverkande Vänligen läs igenom detta dokument innan du påbörjar en ansökan. Var ute i god tid när du ska lämna

Läs mer

2. Ifall det är första gången ert nätverk ansöker om Nordplus-stöd via denna databas (2005 ) måste du registrera dig som ny användare.

2. Ifall det är första gången ert nätverk ansöker om Nordplus-stöd via denna databas (2005 ) måste du registrera dig som ny användare. ANSÖKNINGSANVISNINGAR 2006 Innan du fyller i ansökan: *Skriv ut och läs dessa ansökningsanvisningar noggrant. *Följ anvisningarna nedan. Hjälptext finns också elektroniskt i ansökningsformuläret. Kryssa

Läs mer

Ansökan Forskningsbidrag för tjänst

Ansökan Forskningsbidrag för tjänst Skicka underskriven och inskannad blankett samt övriga efterfrågade dokument till registrator@ssm.se Ansökan Forskningsbidrag för tjänst Projektet Projekttitel Sökande Namn och titel Tjänsteadress Telefon,

Läs mer

ANSÖKAN OM MEDEL TILL BIOLOGISKA SAMLINGAR

ANSÖKAN OM MEDEL TILL BIOLOGISKA SAMLINGAR Till Svenska artprojektet ANSÖKAN OM MEDEL TILL BIOLOGISKA SAMLINGAR Ansökningstillfälle: 5 april 2013 Inkom datum Dnr Ansökan avser: Bidrag t. tillsvidareanställn. Bidrag t. tidsbegränsad tjänst (fler

Läs mer

Regler och anvisningar för ansökan om projektbidrag år 2 fortsättningsansökan

Regler och anvisningar för ansökan om projektbidrag år 2 fortsättningsansökan Dnr CIF 2015/11 Regler och anvisningar för ansökan om projektbidrag år 2 fortsättningsansökan Vänligen läs igenom detta dokument innan du påbörjar en ansökan. Var ute i god tid när du ska lämna in en ansökan,

Läs mer

Avans 15 - Utveckling av utbildningsprogram på avancerad nivå

Avans 15 - Utveckling av utbildningsprogram på avancerad nivå Sida 1 (8) UTLYSNING Avans 15 - Utveckling av utbildningsprogram på avancerad nivå KK-stiftelsen inbjuder Sveriges nya universitet och högskolorna att ansöka om finansiering till utveckling av utbildningsprogram

Läs mer

Strategiska rekryteringar 15

Strategiska rekryteringar 15 Sida 1 (8) UTLYSNING Strategiska rekryteringar 15 KK-stiftelsen inbjuder Sveriges nya universitet och högskolorna att tillsammans med näringslivet ansöka om finansiering för strategiska rekryteringar.

Läs mer

Anvisningar för ansökan

Anvisningar för ansökan EM4000, v5.0, 2016-09-01 2017-01-11 1 (5) Anvisningar för ansökan Dessa anvisningar är ett stöd till dig som söker ekonomiskt stöd inom forsknings- och innovationsprogrammet El från solen. Det är viktigt

Läs mer

Ansökan om medel till taxonomisk forskning

Ansökan om medel till taxonomisk forskning Till Svenska artprojektet Ansökan om medel till taxonomisk forskning Ansökningstillfälle: 1 juni 2015 Inkom datum Dnr Ansökan avser: Doktorandprojekt Postdoktor Gästforskare Särskild forskare Inventering

Läs mer

Vägledning för ansökan i E-kanalen

Vägledning för ansökan i E-kanalen Vägledning för ansökan i E-kanalen Bakgrund och syfte med mallen Syftet med denna mall är att underlätta för er som söker stöd från utlysningen Energi- och klimatomställning i offentlig sektor-från kunskap

Läs mer

Att söka projektmedel av Innovativ Kultur

Att söka projektmedel av Innovativ Kultur Att söka projektmedel av Innovativ Kultur I detta dokument finner du information om vilka som kan söka medel från Innovativ Kultur, vad man kan söka för, hur ansökan går till, vad den ska innehålla mm.

Läs mer

Ansökan om forskningsbidrag för tjänst 2014

Ansökan om forskningsbidrag för tjänst 2014 Sida: 1/5 Dnr SSM2014-3485 Ansökan om forskningsbidrag för tjänst 2014 Skicka blanketten till Registrator, Strålsäkerhetsmyndigheten, SE-171 16 Stockholm Projekttitel Sökande (namn och titel) Sökandens

Läs mer

Regler och anvisningar för ansökan om tjänster år 2, 3 eller 4

Regler och anvisningar för ansökan om tjänster år 2, 3 eller 4 Regler och anvisningar för ansökan om tjänster år 2, 3 eller 4 ALLMÄNT För dig som innehar stöd av tjänst behövs bara en kortare rapportering av hur långt projektet fortlöpt. Detta för att beslut om fortsatt

Läs mer

POSTDOKTOR. Om anslagsformen

POSTDOKTOR. Om anslagsformen POSTDOKTOR Om anslagsformen Projektet ska omfatta forskning inom området Barncancer. Ansökan beviljas för 1-2 år för forskning på heltid (100%) eller halvtid (50%) i Sverige eller utomlands. Halvtidstjänst/stipendium

Läs mer

Hur söker man? Anvisningar för ansökan i e-kanalen

Hur söker man? Anvisningar för ansökan i e-kanalen Hur söker man? Anvisningar för ansökan i e-kanalen Ansökan ska innehålla Ett tydligt formulerat syfte. En beskrivning hur väl det sökta projekt svarar mot utlysningens inriktning och mål. Mätbara mål som

Läs mer

Forskarskola för yrkesverksamma i socialtjänsten Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma.

Forskarskola för yrkesverksamma i socialtjänsten Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma. Forskarskola för yrkesverksamma i socialtjänsten 2018. Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma. Allmänt Ansökan om bidrag till forskarskolan görs separat för de två samverkande lärosätena. Ansökningarna

Läs mer

Regler och anvisningar för ansökan om organisationsstöd gällande år 2016

Regler och anvisningar för ansökan om organisationsstöd gällande år 2016 Dnr CIF 2015/11 Regler och anvisningar för ansökan om organisationsstöd gällande år 2016 Vänligen läs igenom detta dokument innan du påbörjar en ansökan. Var ute i god tid när du ska lämna in en ansökan,

Läs mer

Anvisningar för ansökan

Anvisningar för ansökan Anvisningar för ansökan Dessa anvisningar är ett stöd till dig som söker bidrag genom utlysningar inom det strategiska innovationsprogrammet RE:Source. I dessa anvisningar beskrivs de delar som är viktiga

Läs mer

Årliga öppna utlysningen 2019 Steg 1

Årliga öppna utlysningen 2019 Steg 1 Årliga öppna utlysningen 2019 Steg 1 Utlysningen ska bidra till ökad kunskap inom Fortes ansvarsområden hälsa, arbetsliv och välfärd. Totalt avsätts omkring 300 miljoner kr för åren 2020 2023. Sista dag

Läs mer

Rutiner och tidsplan för nominering till Knut och Alice Wallenberg Stiftelse: Forskningsprojekt av hög vetenskaplig potential.

Rutiner och tidsplan för nominering till Knut och Alice Wallenberg Stiftelse: Forskningsprojekt av hög vetenskaplig potential. 1 Josefin Fernius 2018-12-04 Forskningskoordinator Grants Office, LiU Rutiner och tidsplan för nominering till Knut och Alice Wallenberg Stiftelse: Forskningsprojekt av hög vetenskaplig potential. KAWs

Läs mer

Riktlinjer för ansökan och redovisning av projektbidrag från Nämnden för hemslöjdsfrågor

Riktlinjer för ansökan och redovisning av projektbidrag från Nämnden för hemslöjdsfrågor Riktlinjer för ansökan och redovisning av projektbidrag från Nämnden för hemslöjdsfrågor Illustration: Sara Nilsson Nämnden för hemslöjdsfrågor, NFH, fördelar en gång per år bidrag till projekt som stimulerar

Läs mer

ANSÖKAN OM INRÄTTANDE AV DOKTORANDPROJEKT Gäller för inrättande av projekt med Göteborgs universitet som arbetsgivare

ANSÖKAN OM INRÄTTANDE AV DOKTORANDPROJEKT Gäller för inrättande av projekt med Göteborgs universitet som arbetsgivare INRÄTTANDE AV DOKTORANDPROJEKT ANSÖKAN OM INRÄTTANDE AV DOKTORANDPROJEKT Gäller för inrättande av projekt med Göteborgs universitet som arbetsgivare Dnr Titel doktorandprojekt Handledning Huvudhandledare,

Läs mer

Intresseanma lan fö r miljö stö d inöm ra ddningsinsatser med fökus pa skadeplatsen Sa ga r det till.

Intresseanma lan fö r miljö stö d inöm ra ddningsinsatser med fökus pa skadeplatsen Sa ga r det till. samhällsskydd och beredskap 1 (6) Intresseanma lan fö r miljö stö d inöm ra ddningsinsatser med fökus pa skadeplatsen Sa ga r det till. Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Intresseanmälans

Läs mer

olyckor- ä tgä rder och effekter Sä gä r det till.

olyckor- ä tgä rder och effekter Sä gä r det till. samhällsskydd och beredskap 1 (6) Anmä län om fo rstudieutlysning inom Bränd och olyckor- ä tgä rder och effekter Sä gä r det till. Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Förstudieansökans

Läs mer

Anvisningar för ansökan Förnybara drivmedel och system

Anvisningar för ansökan Förnybara drivmedel och system EM2000 W-4.0, 2010-11-17 Datum 2014-06-24 1 (6) Anvisningar för ansökan Förnybara drivmedel och system Dessa anvisningar är ett stöd till dig som avser lämna in en ansökan till samverkansprogrammet Förnybara

Läs mer

Sista signeringsdag i ansökningssystemet Fenix för sökande är torsdag Kl. 15:00.

Sista signeringsdag i ansökningssystemet Fenix för sökande är torsdag Kl. 15:00. Projekt Cancerfonden, organisationsnummer 802005-3370, 101 55 Stockholm är personuppgiftsansvarig för behandlingen av de personuppgifter som samlas in i samband med ansökan om anslag. NYHET 2019 Cancerfonden

Läs mer

Anvisningar för ansökan

Anvisningar för ansökan 1 (5) Anvisningar för ansökan Detta dokument är avsett som stöd för dig som avser att lämna in en ansökan till programmet Materialteknik för termiska energiprocesser. Genom att lägga ner omsorg och tid

Läs mer

Ansökningsguide. Hur du fyller i en ansökan om ekonomiskt stöd till samarbetsprojekt. OBS! Innehållet i den här guiden kan komma att ändras

Ansökningsguide. Hur du fyller i en ansökan om ekonomiskt stöd till samarbetsprojekt. OBS! Innehållet i den här guiden kan komma att ändras Ansökningsguide Hur du fyller i en ansökan om ekonomiskt stöd till samarbetsprojekt OBS! Innehållet i den här guiden kan komma att ändras Startsida Välj vilken kategori du vill söka stöd inom internationella

Läs mer

Beviljade anslag förvaltas av svenskt universitet eller högskola, eller annan svensk organisation med forskning som uppgift.

Beviljade anslag förvaltas av svenskt universitet eller högskola, eller annan svensk organisation med forskning som uppgift. PLANERINGSANSLAG Om anslagsformen Villkor Förvaltning Planeringsanslag söks för stöd till planeringsgrupper där grund- och kliniska forskare från olika barnonkologiska centra i Sverige samlas. Det kan

Läs mer

Anvisningar för ansökan

Anvisningar för ansökan Anvisningar för ansökan Dessa anvisningar är ett stöd till dig som söker bidrag genom utlysningar inom det strategiska innovationsprogrammet RE:Source. I dessa anvisningar beskrivs de delar som är viktiga

Läs mer

Forskningsprojekt Sista ansökningsdag kl. 15:00.

Forskningsprojekt Sista ansökningsdag kl. 15:00. Forskningsprojekt Sista ansökningsdag 2017-04-27 kl. 15:00. Ändamål Anslaget är avsett för att tillhandahålla medel för av projektet motiverade kostnader för drift (t ex inköp av material och utrustning)

Läs mer

HÖG 15 - Forskningsprojekt

HÖG 15 - Forskningsprojekt Sida 1 (8) UTLYSNING HÖG 15 - Forskningsprojekt KK-stiftelsen inbjuder Sveriges nya universitet och högskolorna att ansöka om finansiering av forskningsprojekt. Forskningsprojekten ska bedrivas i samproduktion

Läs mer

Instruktioner för sökande av forskningsmedel ur Miljöforskningsanslaget

Instruktioner för sökande av forskningsmedel ur Miljöforskningsanslaget Instruktioner för sökande av forskningsmedel ur Miljöforskningsanslaget 1 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Generella anvisningar... 3 2.1. Behörighet att söka forskningsmedel... 3 2.2. Personuppgiftsbehandling...

Läs mer

För sökande: Användarguide till Akademins e-tjänst

För sökande: Användarguide till Akademins e-tjänst E-tjänstens användarguide 1 (18) 1.9.2015 För sökande: Användarguide till Akademins e-tjänst Innehåll Bra att veta innan du börjar... 2 E-tjänsten... 2 E-tjänsten fungerar med följande webbläsare... 2

Läs mer

Postdoktoralt sto d. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb

Postdoktoralt sto d. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb samhällsskydd och beredskap 1 (6) Postdoktoralt sto d. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens startsida... 2

Läs mer

Att anma la intresse fö r förskningsprögram inöm prögnöser öch fö rvarning fö r extrema sölstörmar Sa ga r det till.

Att anma la intresse fö r förskningsprögram inöm prögnöser öch fö rvarning fö r extrema sölstörmar Sa ga r det till. samhällsskydd och beredskap 1 (6) Att anma la intresse fö r förskningsprögram inöm prögnöser öch fö rvarning fö r extrema sölstörmar Sa ga r det till. Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter...

Läs mer

Bilaga 1. Steg-för-steg-guide. Nytt forsknings- och utvecklingsprojekt

Bilaga 1. Steg-för-steg-guide. Nytt forsknings- och utvecklingsprojekt 2 Inledning Här hittar du en steg-för-steg-guide till ansökningsprocessen som hjälper dig att förbereda dig inför att skicka in din ansökan. Tänk på att ansökningsprocessen tar lång tid även då man är

Läs mer

Forskning om åldrande och hälsa 2019

Forskning om åldrande och hälsa 2019 Forskning om åldrande och hälsa 2019 För att stärka forskningen inom områden med betydande behov och samhälleliga utmaningar utlyses projekt- och postdok-medel inom Åldrande och hälsa. Utlysningen ska

Läs mer

Ansökan Forskningsbidrag för tjänst

Ansökan Forskningsbidrag för tjänst Skicka underskriven och inskannad blankett samt övriga efterfrågade dokument till registrator@ssm.se Ansökan Forskningsbidrag för tjänst Projektet Projekttitel Sökande Namn och titel Tjänsteadress Telefon,

Läs mer

FORSKNINGSMEDEL ALF INNOVATIVA PROJEKT

FORSKNINGSMEDEL ALF INNOVATIVA PROJEKT FORSKNINGSMEDEL ALF INNOVATIVA PROJEKT 2014 2016 Anvisningarna har utarbetats gemensamt av medicinska fakulteten och Region Skåne. Medicinska fakulteten, ALF enheten och ekonomiavdelningen: Anders Bjartell,

Läs mer

Riktlinjer för ekonomiskt stöd från Nordiska samarbetsrådet för kriminologi (NSfK)

Riktlinjer för ekonomiskt stöd från Nordiska samarbetsrådet för kriminologi (NSfK) Riktlinjer för ekonomiskt stöd från Nordiska samarbetsrådet för kriminologi (NSfK) 1 Mål Nordiska samarbetsrådet för kriminologi (NSfK) kan bevilja ekonomiskt stöd för forskningsprojekt, arbetsgruppsmöten,

Läs mer

Bedömningskriterier och anvisningar för ansökan

Bedömningskriterier och anvisningar för ansökan EM2000 W-4.0, 2010-11-17 Bedömningskriterier och anvisningar för ansökan Detta dokument redovisar kriterierna som används vid bedömningen av din ansökan och en anvisning när du skriver ansökan till programmet

Läs mer

Programbidrag, ansökan Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma

Programbidrag, ansökan Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma Programbidrag, ansökan 2016. Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma Observera att alla teckenbegränsningar inkluderar mellanslag. Grunduppgifter (Basic information) Programtitel på svenska (Programme

Läs mer

Ansökningsperioden för 2015 startar den 12/6 och sista dag för ansökan är den 15/9. Ansökningssystemet stänger sista ansökningsdag kl. 23:59.

Ansökningsperioden för 2015 startar den 12/6 och sista dag för ansökan är den 15/9. Ansökningssystemet stänger sista ansökningsdag kl. 23:59. Ansök om anslag hos Diabetesfonden 2015 Sök anslag Diabetesfonden utlyser projektbidrag, för såväl grundforskning som klinisk patientnära forskning med tydlig diabetesrelevans, avseende diabetesforskning

Läs mer

Anvisningar för ansökan

Anvisningar för ansökan Anvisningar för ansökan Detta dokument är avsett som stöd för dig som avser att lämna in en ansökan till programmet Järn- och stålindustrins energianvändning forskning och utveckling. Genom att lägga ner

Läs mer

Intresseanma lan fo r forskningsprogram klimatanpassning och naturolyckor Sa ga r det till.

Intresseanma lan fo r forskningsprogram klimatanpassning och naturolyckor Sa ga r det till. samhällsskydd och beredskap 1 (6) Intresseanma lan fo r forskningsprogram klimatanpassning och naturolyckor Sa ga r det till. Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Intresseanmälans

Läs mer

Transport av farligt gods. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb

Transport av farligt gods. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb samhällsskydd och beredskap 1 (7) Transport av farligt gods. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens startsida...

Läs mer

Anvisningar för ansökan

Anvisningar för ansökan Handling Datum 1 Anvisningar för ansökan Stöd till nya lösningar, tekniker och koncept för lågenergibyggande Handling Datum 2 Innehåll 1 Anvisningar för ansökan 3 1.1 Användarkonto i E-kanalen... 3 1.2

Läs mer

Informationsmöte 22:a november

Informationsmöte 22:a november Informationsmöte 22:a november Utlysningen Bidra till att skapa ett Transporteffektivt samhälle Catharina Norberg och Adam Mickiewicz 1 Introduktion Agenda Aktuell utlysning Anvisningar till ansökan E-kanalen

Läs mer

E-BOKEN Ange bland annat totalt antal titlar som ansökan omfattar, upphovspersonens namn, bokens titel, språk samt eventuell översättare.

E-BOKEN Ange bland annat totalt antal titlar som ansökan omfattar, upphovspersonens namn, bokens titel, språk samt eventuell översättare. ANSÖKAN OM STÖD ELEKTRONISK UTGIVNING AV KVALITETSLITTERATUR För sista ansökningsdag, se Kulturrådets hemsida. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Denna onlineansökan är optimerad för webbläsaren Internet

Läs mer

ANSÖKNINGSOMGÅNG. Pengar att söka inom programmet Främja kvinnors företagande. Projektmedel för pilotprojekt. näringarna i gles- och landsbygd

ANSÖKNINGSOMGÅNG. Pengar att söka inom programmet Främja kvinnors företagande. Projektmedel för pilotprojekt. näringarna i gles- och landsbygd ANSÖKNINGSOMGÅNG Pengar att söka inom programmet Främja kvinnors företagande Projektmedel för pilotprojekt inom de gröna näringarna i gles- och landsbygd Ansökningar tas emot löpande fram till 16/9 2010

Läs mer

Anvisningar för ansökan

Anvisningar för ansökan 2017-10-09 2016 004821 1 (7) Anvisningar för ansökan Dessa anvisningar är en hjälp för dig som söker ekonomiskt stöd inom El från solen. Ha gärna dokumentet till hands när du skriver din ansökan. Allmänt

Läs mer

Ansö kan fö r utlysningen Kriskömmunikatiön öch fö rtröende Sa ga r det till

Ansö kan fö r utlysningen Kriskömmunikatiön öch fö rtröende Sa ga r det till samhällsskydd och beredskap 1 (6) Ansö kan fö r utlysningen Kriskömmunikatiön öch fö rtröende Sa ga r det till Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens startsida... 2

Läs mer

Synergi 14 UTLYSNING. Dnr 20140123 Sida 1 (12) Frågor om innehållet i utlysningen besvaras av:

Synergi 14 UTLYSNING. Dnr 20140123 Sida 1 (12) Frågor om innehållet i utlysningen besvaras av: Sida 1 (12) UTLYSNING Synergi 14 KK-stiftelsen inbjuder Sveriges nya lärosäten att ansöka om finansiering av Synergi. Programmet syftar till att vara ett viktigt verktyg i lärosätets ambition att profilera

Läs mer

Bilaga 3. Steg-för-steg-guide. Nätverksarbete, utbildningsutveckling och seminarier

Bilaga 3. Steg-för-steg-guide. Nätverksarbete, utbildningsutveckling och seminarier Nätverksarbete, utbildningsutveckling och seminarier 2 Inledning Här hittar du en steg-för-steg-guide till ansökningsprocessen som hjälper dig att förbereda dig inför att skicka in din ansökan. Tänk på

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben Kundens ex Gäller från 2017-01-01 Innehåll Inledning... 2 Ansökan på webben... 2 Förutsättningar... 2 Logga in... 2 Ansökan... 3 Felmeddelanden... 4

Läs mer

Intresseanma lan till utlysningen Sa kra flö den öch fö rsö rjningsfra gör-sa ga r det till

Intresseanma lan till utlysningen Sa kra flö den öch fö rsö rjningsfra gör-sa ga r det till samhällsskydd och beredskap 1 (5) Intresseanma lan till utlysningen Sa kra flö den öch fö rsö rjningsfra gör-sa ga r det till Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens

Läs mer

Riktlinjer för hantering av externa forskningsbidrag vid FHS

Riktlinjer för hantering av externa forskningsbidrag vid FHS Riktlinjer 1 (5) Riktlinjer för hantering av externa forskningsbidrag vid FHS Dessa riktlinjer ersätter Ö 887/2012 Riktlinjer för hantering av externa forskningsbidrag vid FHS fastställda den 9 juni 2014.

Läs mer

Ansökan avser i första hand: HS M NT Utbildningsvetenskap (OBS! endast ett val per ansökan)

Ansökan avser i första hand: HS M NT Utbildningsvetenskap (OBS! endast ett val per ansökan) Reg.nr. / Dnr. 1. Ansökan om forskningsbidrag 2. Ansökan avser i första hand: HS M NT Utbildningsvetenskap (OBS! endast ett val per ansökan) Konstnärligt FoU Dyrbar utrustning > 2 milj kr Longitudinell

Läs mer