Anvisningar för fullständig ansökan om projektbidrag och juniorforskarbidrag 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anvisningar för fullständig ansökan om projektbidrag och juniorforskarbidrag 2014"

Transkript

1 Anvisningar för fullständig ansökan om projektbidrag och juniorforskarbidrag 2014 Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd, Forte, främjar och stöder grundforskning och behovsstyrd forskning inom sitt ansvarsområde: arbetsliv, folkhälsa och välfärd. En stor del av forskningsstödet utgörs av bidrag till forskningsprojekt som söks i konkurrens efter en årlig utlysning. Ansökningar till Forte om bidrag till forskningsprojekt görs i ett tvåstegsförfarande. Behöriga att söka projektbidrag är de forskare, som fått sin projektskiss godkänd av Forte. Den sökande ska ha avlagt doktorsexamen senast vid den tidpunkt då fullständig ansökan lämnas in. Förfarandet för att söka juniorforskarbidrag är detsamma som det för att söka Fortes projektbidrag och ansökan görs på ett och samma formulär. För bidraget till juniorforskare gäller dock att stödformen omfattar fyra år. Vidare är juniorforskarbidraget avsett att täcka minst 40% lön för den sökande juniorforskaren. Av budgettekniska skäl kan Forte inte bevilja vanliga projektbidrag för mer än tre år (förutom när det gäller juniorforskarbidragen). Information om Fortes ansvarsområde finns på Sista datum för att lämna in fullständig projektansökan är den 15 maj 2014, kl Fortes styrelse fattar beslut om ansökningarna i slutet av september. Skillnad mellan skiss och fullständig ansökan I skissen skulle tonvikten läggas på projektidén och vad den tillför den kunskap som redan finns på området. Studiedesign, metod och material skulle endast beskrivas kortfattat så att projektidéns genomförbarhet kunde bedömas. 1 (10)

2 Den fullständiga ansökan ska däremot innehålla en mer detaljerad beskrivning av projektets design, arbetsplan, material och metod, samt en för projektet relevant litteraturgenomgång och teoretiska utgångspunkter. Projektets samhällsrelevans och relevans i relation till Fortes ansvarsområde beskrivs i både skiss och fullständig ansökan, men mer utförligt i den fullständiga ansökan. Större avvikelser mellan skiss och fullständig ansökan avseende studiedesign och budget får ej förekomma. Beredning Ansökningarna bedöms av Fortes prioriteringskommittéer, som är sammansatta av forskare och allmänföreträdare ( Forte/Organisation/Prioriteringskommitteer/). Prioriteringskommittéerna begär också in yttranden från externa sakkunniga om behov för detta bedöms föreligga. Bedömningar görs bland annat av Forskningsprojektets vetenskapliga kvalitet (originalitet, teorianknytning samt relation till tidigare forskning inom området) Studiedesign, metoder och datamaterial. Kan forskningsfrågorna besvaras? Projektledarens och forskargruppens forskningskompetens Vetenskaplig och praktisk betydelse av förväntade resultat Projektets relevans i relation till samhället och Fortes ansvarsområde Personal och budget Behov av etikprövning Beslut om projektansökningar fattas i slutet av september. Om överföring av projektinformation till SweCRIS Forte överför information om beviljade bidrag till Vetenskapsrådet för publicering i SweCRIS, en nationell databas över bidragsfinansierad forskning som inrättats på uppdrag av regeringen ( Publicering sker för att offentliggöra och kommunicera svensk forskning samt för att möjliggöra aggregerade statistiska analyser. Uppgifter som överförs är information om utlysningen, uppgifter ur ansökan om projektet och sökande/medverkande forskare samt information om beslut som tagits om ansökan, till exempel bidragsperiod och beviljat belopp. Observera dock att personnummer och kontaktuppgifter inte kommer att visas publikt. Informationen kan komma att lämnas vidare från SweCRIS till det universitet som är medelsförvaltare för det aktuella bidraget. Registrering i SweCRIS är frivillig, så kontakta oss om du inte vill att dina uppgifter ska överföras till SweCRIS. 2 (10)

3 Du som registreras i SweCRIS har rätt att begära ut registerutdrag för att kunna kontrollera vilken information som finns registrerad om dig. Vetenskapsrådet är personuppgiftsansvarig för hantering av data inom SweCRIS och är skyldig att rätta inkorrekta uppgifter på begäran från dig som är registrerad. Kontakta swecris@forskning.se om du vill veta mer. Anvisningar för ansökningsformulär Formulär för ansökan finns i Fortes elektroniska system eklara ( För att kunna skicka in en ansökan via eklara måste man ha ett användarkonto. Den som tidigare lämnat in en skiss eller ansökan till Forte har användarkonto. För att upprätta ett användarkonto, gå till För att skaffa användarkonto på eklaras inloggningssida. Mallar till bilagorna Projektbeskrivning och Meritförteckning finns att hämta i ansökningsformuläret. Mallar till bilagorna kan sparas ned i din dator för att påbörja ansökan. Själva formuläret kan däremot ej sparas som utkast för att skickas in senare. Ansökningsformuläret ska ej ifyllas förrän man är klar att skicka in ansökan. Arbetsgången i eklara finns beskriven i Handledning för eklara, som hämtas på eklaras inloggningssida. Den finns också som länk i ansökningsformuläret. Handledningen innehåller viktig information, som inte återkommer i anvisningarna. Logga in på eklara, gå till Söka medel. Läs först de generella anvisningarna på sidan Söka medel. Välj sedan formuläret Projekt. Ansökningsformuläret Ansökan ska föregås av en godkänd skiss. Skriv in diarienumret på din godkända skiss i formuläret och klicka på Hämta skiss. Då hämtas diarienummer, projekttitel och andra uppgifter från skissen och du kan utgå från dem, när du gör din ansökan. PROJEKTLEDARE Projektledaren har det vetenskapliga ansvaret för projektet och företräder det i alla kontakter med Forte. Projektledaren ska vara disputerad. Ansökan ska upprättas från projektledarens konto i eklara. Endast en person kan vara projektledare. 3 (10)

4 PROJEKTTITEL PÅ SVENSKA Det ska framgå av projekttiteln vad projektet går ut på, och den ska ge möjlighet också för personer utanför specialområdet att bilda sig en uppfattning om projektets innehåll. Projekttiteln används ofta ensam i olika sammanhang och den bör utformas med omsorg. Den ska vara på svenska och får omfatta högst 200 tecken inklusive mellanslag. I textfältet visas den godkända skissens projekttitel. Du får göra smärre justeringar men inte ändra den helt. PROJEKTTITEL PÅ ENGELSKA Här skriver du in en översättning till engelska av den svenska projekttiteln. PROJEKTETS HEMVIST Med projektets hemvist menas den institution där projektet ska bedrivas eller, om det är ett samarbete över institutionsgränser, dess huvudhemvist. I formuläret visas den hemvist som registrerats för den godkända skissen. Om du vill ändra uppgiften ska du sätta ett kryss i rutan Annan organisation. Skriv sedan in den nya projekthemvisten (lärosäte och institution eller motsvarande, eller webbsida så kommer vi att registrera detta åt dig) i det textfält som visas. SÖKS HOS FORTE Här redovisas vad som söks hos Forte uppdelat på budgetår. Beloppen anges i svenska kronor utan tusentalsavskiljare. De ska inkludera sociala avgifter samt indirekta kostnader. Beloppsnivån för beviljade projekt brukar ligga på mellan kr/år. SAMMANFATTNING Den sammanfattande beskrivningen av projektet ska ge Fortes bedömare och beslutsfattare god information om projektet. Den måste kunna läsas helt fristående, gör därför inga hänvisningar till andra delar av ansökan. Det är viktigt att sammanfattningen kan förstås också av icke-specialister. I textfältet visas i förekommande fall skissens sammanfattning. Du kan göra eventuella ändringar direkt i detta textfält. Sammanfattningen får omfatta högst 2000 tecken inklusive mellanslag. 4 (10)

5 ANDRA BIDRAGSGIVARE Ange här om du har fått eller söker bidrag för detta projekt hos annan bidragsgivare. Uppgiften ska specificeras i bilagorna Ekonomi och Projektbeskrivning. Ekonomibilaga Bilagan ska skrivas på eklaras bilagemall Ekonomi. Följ vad som står i Handledning för eklara om hantering av bilagemallarna m.m. På blanketten specificerar man sökta medel, lämnar uppgifter om annan finansiering samt eventuella andra upplysningar, t.ex. om projektet är en direkt fortsättning av ett projekt som finansierats av Forte. SPECIFIKATION AV SÖKTA MEDEL Personalkostnader Ange sammanlagda kostnaderna inklusive sociala avgifter för den personal som ska avlönas med det sökta projektbidraget. För juniorforskarbidrag gäller att bidraget är avsett att täcka minst 40% lön för den sökande juniorforskaren. Lönekostnader för personer anställda utomlands beviljas normalt inte. Material och utrustning Här anges vad som söks för utrustning som behöver införskaffas särskilt för projektet. Här avses sådan utrustning som normalt inte finns tillgänglig vid lärosätet (eller motsvarande). Om utrustningen också ska användas i annan verksamhet ska man i ansökan endast ta upp kostnader som motsvarar användningen i det sökta projektet. I de fall utrustningen är en investering kan man endast söka för amorterings- och räntekostnader. Man får inte ta upp kostnader för inköp av persondatorer eller annan normal kontorsutrustning i ansökan. Resor Man kan söka medel för sådana utlandsresor som motiveras av inplanerad internationell samverkan i projektet eller för resor till internationella konferenser för att rapportera om projektet. Specificera de resor som ska företas och motivera dem i projektbeskrivningen. Övriga kostnader Här specificeras kostnader för smärre konsultinsatser, litteratursökningar, datakostnader, förbrukningsmaterial (inte kontorsmaterial). Externa kostnader 5 (10)

6 för större datainsamlingar, datainköp eller databearbetningar ska styrkas med kostnadsförslag. Här redovisas också eventuella kostnader för vetenskaplig publicering samt kostnader för planerade insatser för kunskapsförmedling utanför vetenskapssamhället. Från och med 1 januari 2012 ges alla beviljade projektbidrag ett generellt bidrag om kronor för Open access publicering. Sådana kostnader ska därför ej tas upp i projektbudgeten. Statliga institutioner beräknar sina kostnader exklusive moms. För projekt vid icke-statliga institutioner gäller att Forte endast ersätter sådan moms som utgör en reell kostnad för projektet. Eventuella kostnader för moms tas upp här och motiveras i projektbeskrivningen. Under denna rubrik bör direkta lokalkostnader lämpligen specificeras. Indirekta kostnader Från och med 1 januari 2010 finns inget avtal mellan Forte och SUHF (Sveriges universitets- och högskoleförbund) beträffande indirekta kostnader för forskningsbidrag. Under denna rubrik anges den procentsats som beräknats för projektet. Den modell för beräkning av indirekta kostnader som används vid det universitet/högskola där forskningsmedlen där ska förvaltas redovisas under Kostnadsplan och finansiering i projektbeskrivningen. FINANSIERINGSKÄLLOR (ANDRA BIDRAGSGIVARE) Redovisa samtliga bidrag som erhållits eller söks för projektet. Även finansiering från privata fonder, universitets- och landstingsmedel etc. ska redovisas. Om medel söks eller erhålls efter det att ansökan lämnats in ska Forte underrättas. En mer detaljerad redovisning över den planerade användningen av det bidrag, som söks hos Forte, i förhållande till övriga bidrag ska lämnas i bilagan Projektbeskrivning. Övriga upplysningar Om ansökan avser fortsättning på projekt med tidigare finansiering från Forte ska detta anges här med Fortes diarienummer för bidraget. Om projekttiden för det sökta projektet inte sammanfaller med de kalenderår för vilka medel söks anges projekttiden här. 6 (10)

7 Personalbilaga Bilagan ska skrivas på eklaras bilagemall Personalbilaga. Mall 1 är för 1 6 personer, mall 2 för 1 12 personer. Följ vad som står i Handledning för eklara om hantering av bilagemallarna m.m. Om du har sparat skissens personalbilaga i din dator kan du återanvända den med de ändringar och kompletteringar som kan vara aktuella. I personalbilagan ska du redovisa all medverkande personal i projektet inklusive eventuella konsulter samt ange lönen för dem som ska avlönas från projektbidraget. Lön ska anges omräknad till månadslön för heltid exklusive sociala avgifter och den ungefärliga arbetsinsatsen i projektet i antal personmånader heltid (utan decimaler). Ange namn, födelseår och kön samt disputationsår och disputationsämne, så att det klart framgår vilka som har avslutad forskarutbildning. Med disputationsämne menas den disciplin man disputerat i (t.ex. sociologi) och inte avhandlingens titel. Projektbeskrivning Bilagan ska skrivas på eklaras bilagemall Projektbeskrivning. Följ vad som står i Handledning för eklara om hantering av bilagemallarna m.m. Projektbeskrivningen får omfatta maximalt elva A4-sidor inklusive referenser och indirekt kostnadberäkningsmodell (motsvarande ca tecken inklusive mellanslag). Den projektbeskrivningstext som går utöver elva sidor kommer ej att beaktas i bedömningen. Projektbeskrivningen kan skrivas på engelska. Följande aspekter ska behandlas: BAKGRUND OCH SYFTE Gör en kortfattad litteraturöversikt och analys av de teoretiska utgångspunkterna för projektet liksom dess relation till tidigare forskning inom området. Tydliggör vilken ny kunskap projektet kommer att tillföra. Beskriv vilka problem som projektet ska belysa och vilka eventuella hypoteser som ska prövas. Redovisa projektets betydelse för forskningen inom området. Kommentera om genusperspektiv är relevant i projektet. ANKNYTNING TILL TIDIGARE PROJEKT Om projektet bygger på ett tidigare avslutat eller fortfarande pågående projekt, ska du beskriva hur projekten förhåller sig till varandra. Det ska klart framgå vad som gjorts inom ramen för det tidigare projektet och vad som är det nya som du nu söker medel för. 7 (10)

8 Det är mycket viktigt för bedömningen att resultat och publikationer från tidigare projekt med anknytning till det nu sökta projektet redovisas. Om Forte finansierat forskningen ska projektets diarienummer hos Forte anges. STUDIEDESIGN, METOD OCH ARBETSPLAN Här redovisas studiens uppläggning, val av metoder, vilka data som ska användas, hur datainsamlingen kommer att utföras samt principer och metoder för databearbetning och analys. Av arbetsplanen ska tydligt framgå vad som ska göras och hur arbetet kommer att bedrivas. Arbetsplanen ska vara så utförlig att sakkunniga kan bedöma projektets kvalitet och genomförbarhet. RELEVANS Kommentera projektets relevans i relation till samhället och till Fortes ansvarsområde. Redovisa tänkbara användningsområden för resultaten, det vill säga projektets praktiska betydelse på kort eller lång sikt. ETISKA FRÅGOR Redogör för de etiska frågor som aktualiseras i projektet och hur de ska hanteras. Kommentera om projektet: Saknar etisk problematik Kräver vissa etiska hänsynstaganden Ska bedömas av etikprövningsnämnd Har godkänts av etikprövningsnämnd Har projektet godkänts av etikprövningsnämnd ska en kopia av godkännandet skickas in med ansökan. Om etikprövning kommer att genomföras ska kopia av beslut skickas in till Forte när projektet behandlats av etikprövningsnämnd. Kopian ska märkas med ansökans diarienummer hos Forte. Reglerna för etikprövning och den organisation som tillämpar dem presenteras utförligt på webbadressen KONTAKTER OCH SAMARBETE I DETTA PROJEKT Ange eventuella samarbetspartners, inom och utom landet, med vilka samarbete planeras eller redan är etablerat. Av särskilt intresse är om projektet ska ingå i ett större internationellt samarbete. 8 (10)

9 VETENSKAPLIG PUBLICERING OCH KUNSKAPSFÖRMEDLING UTANFÖR VETENSKAPSSAMHÄLLET Redovisa de planer som finns på detta stadium för den vetenskapliga publiceringen och hur information om projektet och dess resultat ska spridas utanför vetenskapssamhället. KOSTNADSPLAN OCH FINANSIERING Kostnadsplanen ska omfatta hela projekttiden och även ta hänsyn till förväntade kostnadsökningar eftersom rådet normalt inte beviljar tilläggsbidrag. De kostnadsposter som redovisas i bilagan Ekonomi ska här redovisas mer i detalj och motiveras post för post. Den modell som använts för beräkning av indirekta kostnader vid aktuellt lärosäte ska även redovisas under denna rubrik. Alla lönekostnader bör motiveras i förhållande till vilken anställning som avses, hur mycket arbetstid som tas i anspråk för projektet och i vad mån personen i fråga redan har anställning finansierad och där forskning ingår tjänsten. Man kan ej söka ersättning för handledning av doktorander. Under denna rubrik ska man också redovisa hur de medel man söker från Forte och de man sökt eller fått från andra bidragsgivare ska användas. Redovisningen ska göras på ett sådant sätt att det tydligt framgår vem som ska finansiera vad av projektet. Vidare ska anges hur stor andel (i procent) av projektets totala kostnad som söks från Forte per år. Om sökande är verksam i en miljö som fått stora bidrag från Forte (gäller alla Forte-centra samt de programstöd som beviljats under de senaste tre åren) ska en kort redovisning lämnas för hur medlen i dessa bidrag används i relation till det nu sökta projektbidraget. Meritförteckningar Bilagan ska skrivas på eklaras bilagemall Meritförteckningar. Följ vad som står i Handledning för eklara om hantering av bilagemallarna m.m. Lämna korta (högst två A4-sidor per person, fler sidor kommer ej att beaktas i bedömningen) meritförteckningar för projektledaren och övriga disputerade forskare i projektet. Meritförteckningarna ska föras samman till ett dokument. Meritförteckningarna ska innehålla uppgifter om utbildning, anställning och tidigare större forskningsbidrag (projekttitel, bidragsgivare, belopp, år) samt redovisa för projektet relevant publicering under de senaste fem åren. 9 (10)

10 Om projektledaren har för avsikt att samtidigt leda andra projekt än det sökta, ska uppgift lämnas i meritförteckningen om vilka dessa projekt är och vem som finansierar dem. Skicka in ansökan Ansökan ska skickas in elektroniskt via eklara ( OCH i en påskriven pappersversion till Forte. När formuläret är ifyllt och bilagorna på plats klickar du på Skicka in. Som bekräftelse på att ansökan kommit in till Forte får du i eklara upp en sida med ansökans diarienummer hos Forte och anvisningar om hur du skriver ut det exemplar, som ska undertecknas och skickas in till Forte. Sista tidpunkt för elektroniskt inskick av ansökan är torsdagen den 15 maj 2014, kl En utskrift av ansökan ska senast den 15 maj 2014 skickas in per post till Forte, Box 894, Stockholm. Utskriften ska vara undertecknad av projektledaren samt av prefekt eller motsvarande, som därmed garanterar att det finns lokala resurser för projektet. Om projektet har godkänts av etikprövningsnämnd ska kopia av godkännandet bifogas. Notera att hela ansökan, dvs. ansökans förstasida plus samtliga bilagor, ska skickas in på enkelsidigt papper. Ansökningar som inte kommit in i undertecknad utskrift kommer inte att behandlas. Kontaktpersoner hos Forte Frågor kan ställas till Fortes forskningssekreterare (se eller till: Peter Allebeck, huvudsekreterare, e-post: peter.allebeck@forte.se Lars Wärngård, programchef, e-post: lars.warngard@forte.se FRÅGOR OM EKLARA Susanne Gabrielsson, forskningsadministratör, e-post: susanne.gabrielsson@forte.se Ninnie McCabe, forskningsadministratör, e-post: ninnie.mccabe@forte.se I Handledning för eklara som finns på eklaras inloggningssida finns lösningar på vanliga tekniska problem beskrivna. 10 (10)

Anvisningar för fullständig ansökan om projektbidrag och juniorforskarbidrag 2013

Anvisningar för fullständig ansökan om projektbidrag och juniorforskarbidrag 2013 2013-05-14 Anvisningar för fullständig ansökan om projektbidrag och juniorforskarbidrag 2013 Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap, FAS, främjar och stöder grundforskning och behovsstyrd forskning

Läs mer

Anvisningar för projektskisser 2014

Anvisningar för projektskisser 2014 2013-12-11 Anvisningar för projektskisser 2014 Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd, Forte, främjar och stöder grundforskning och behovsstyrd forskning inom sitt ansvarsområde: hälsa, arbetsliv

Läs mer

Forte utlyser projektbidrag inom området Psykosociala insatser för personer med omfattande och komplex psykiatrisk problematik

Forte utlyser projektbidrag inom området Psykosociala insatser för personer med omfattande och komplex psykiatrisk problematik 2014-04-14 Forte utlyser projektbidrag inom området Psykosociala insatser för personer med omfattande och komplex psykiatrisk problematik Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd, Forte, stödjer

Läs mer

Anvisningar för juniorforskarskisser 2013

Anvisningar för juniorforskarskisser 2013 2012-12-12 Anvisningar för juniorforskarskisser 2013 Forskningsrådet för Arbetsliv och Socialvetenskap (FAS) har sedan några år tillbaka tillämpat ett särskilt projektstöd på fyra år: Stöd till juniora

Läs mer

Anvisningar för nätverksbidrag 2014

Anvisningar för nätverksbidrag 2014 2013-12-11 Anvisningar för nätverksbidrag 2014 Nätverksbidragen skall underlätta för forskare inom Fortes ansvarsområde att samarbeta över institutions- och fakultetsgränser. Forte stöder i första hand

Läs mer

Forte utlyser projektbidrag inom området åldrande och hälsa

Forte utlyser projektbidrag inom området åldrande och hälsa 2014-04-14 Forte utlyser projektbidrag inom området åldrande och hälsa Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd, Forte, stödjer grundforskning och behovsstyrd forskning som rör de samhällsutmaningar

Läs mer

Anvisningar för juniorforskarskisser 2014

Anvisningar för juniorforskarskisser 2014 2013-12-11 Anvisningar för juniorforskarskisser 2014 Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd (Forte) har sedan några år tillbaka tillämpat ett särskilt projektstöd på fyra år: Stöd till juniora

Läs mer

FAS utlyser nätverksbidrag inom forskningsområdena Dopning, Tobak och Spelberoende (DTS)

FAS utlyser nätverksbidrag inom forskningsområdena Dopning, Tobak och Spelberoende (DTS) 2012-10-12 FAS utlyser nätverksbidrag inom forskningsområdena Dopning, Tobak och Spelberoende (DTS) Forskningsrådet för Arbetsliv och Socialvetenskap (FAS) har nyligen genomfört en internationell utvärdering

Läs mer

Anvisningar för nätverksbidrag 2013

Anvisningar för nätverksbidrag 2013 2012-12-20 Anvisningar för nätverksbidrag 2013 Nätverksbidragen skall underlätta för forskare inom FAS ansvarsområde att samarbeta över institutions- och fakultetsgränser. FAS stöder i första hand nationella

Läs mer

Projektstöd till forskning om alkohol, narkotika, dopning, tobak och spelberoende (ANDTS)

Projektstöd till forskning om alkohol, narkotika, dopning, tobak och spelberoende (ANDTS) 2012-12-14 Projektstöd till forskning om alkohol, narkotika, dopning, tobak och spelberoende (ANDTS) Den forskningspolitiska propositionen 2008/09:50 Ett lyft för forskning och innovation innebar för FAS

Läs mer

Om Fortes konferensbidrag

Om Fortes konferensbidrag 2013-06-27 Om Fortes konferensbidrag Syftet med konferensbidragen är att underlätta kontakter och erfarenhetsutbyte mellan svenska och utländska forskare samt tillföra kunskaper från det internationella

Läs mer

Juniorforskare/Fullständig ansökan Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma.

Juniorforskare/Fullständig ansökan Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma. Juniorforskare/Fullständig ansökan 2016. Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma. Den information som du har skrivit in i skissen är automatiskt överförd till den fullständiga ansökan och i den

Läs mer

Forte utlyser projektbidrag inom området vårdforskning

Forte utlyser projektbidrag inom området vårdforskning 2014-04-14 Forte utlyser projektbidrag inom området vårdforskning Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd, Forte, stödjer grundforskning och behovsstyrd forskning som rör de samhällsutmaningar

Läs mer

FAS utlyser seniorforskarbidrag inom området vårdforskning

FAS utlyser seniorforskarbidrag inom området vårdforskning 2013-02-01 FAS utlyser seniorforskarbidrag inom området vårdforskning Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap stödjer grundforskning och behovsstyrd forskning som rör de samhällsutmaningar som

Läs mer

Anvisningar för postdoc-bidrag 2014

Anvisningar för postdoc-bidrag 2014 2013-12-11 Anvisningar för postdoc-bidrag 2014 Syftet med postdoc-bidragen är att ge yngre, nydisputerade forskare möjlighet att i nära anslutning till doktorsexamen fortsätta sin forskarkarriär. Nivån

Läs mer

FAS utlyser ett doktorandbidrag för tre månaders tjänstgöring i riksdagen

FAS utlyser ett doktorandbidrag för tre månaders tjänstgöring i riksdagen 2013-05-22 FAS utlyser ett doktorandbidrag för tre månaders tjänstgöring i riksdagen Utlysning för doktorander vars handledare har pågående finansiering (projektbidrag) från FAS. Policyrelevant arbete

Läs mer

Projektstöd till forskning om alkohol, narkotika och tobak

Projektstöd till forskning om alkohol, narkotika och tobak Projektstöd till forskning om alkohol, narkotika och tobak I den under hösten 2008 avlämnade forskningspolitiska propositionen 2008/09:50 Ett lyft för forskning och innovation föreslås för FAS vidkommande

Läs mer

Om Fortes resebidrag 2013-06-27

Om Fortes resebidrag 2013-06-27 2013-06-27 Om Fortes resebidrag Medel för utrikes resor bör i första hand sökas inom ramen för en projektansökan. Forskare kan dock söka separata resebidrag för utrikes resor i följande fall: För att presentera

Läs mer

FAS utlyser seniorforskarbidrag inom området vårdforskning

FAS utlyser seniorforskarbidrag inom området vårdforskning 2013-02-12 FAS utlyser seniorforskarbidrag inom området vårdforskning Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap stödjer grundforskning och behovsstyrd forskning som rör de samhällsutmaningar som

Läs mer

Om Fortes publiceringsbidrag

Om Fortes publiceringsbidrag 2014-02-27 Om Fortes publiceringsbidrag Syftet med Fortes publiceringsbidrag är att främja spridning av vetenskaplig information, bl.a. till grupper utanför forskarsamhället, från forskning inom Forte

Läs mer

Om FAS utlandsstipendier

Om FAS utlandsstipendier Om FAS utlandsstipendier FAS utlandsstipendier skall göra det möjligt för forskare inom FAS ansvarsområde att vistas vid en utländsk forskningsinstitution för forskning och vidare meritering. Syftet är

Läs mer

Anvisningar för gästforskarbidrag 2014

Anvisningar för gästforskarbidrag 2014 2013-11-26 Anvisningar för gästforskarbidrag 2014 Syftet med Fortes gästforskarbidrag är att tillföra det svenska forskarsamhället kvalificerade kunskaper och kompetens av betydelse för forskning inom

Läs mer

Anvisningar för utlandsstipendier 2014

Anvisningar för utlandsstipendier 2014 2013-11-26 Anvisningar för utlandsstipendier 2014 Fortes utlandsstipendier skall göra det möjligt för forskare inom Fortes ansvarsområde att vistas vid en utländsk forskningsinstitution för forskning och

Läs mer

FAS utlyser förstudiebidrag inom området vårdforskning

FAS utlyser förstudiebidrag inom området vårdforskning 2013-02-12 FAS utlyser förstudiebidrag inom området vårdforskning Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap stödjer grundforskning och behovsstyrd forskning som rör de samhällsutmaningar som berör

Läs mer

Forte och Vetenskapsrådet satsar 120 miljoner på vårdforskning

Forte och Vetenskapsrådet satsar 120 miljoner på vårdforskning 2014-01-15 Forte och Vetenskapsrådet satsar 120 miljoner på vårdforskning Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd (Forte) och Vetenskapsrådet (VR) utlyser under 2014 medel för vårdforskning omfattande

Läs mer

Programstöd till forskning om alkohol, narkotika och tobak

Programstöd till forskning om alkohol, narkotika och tobak Programstöd till forskning om alkohol, narkotika och tobak I den under hösten 2008 avlämnade forskningspolitiska propositionen 2008/09:50 Ett lyft för forskning och innovation föreslås för FAS vidkommande

Läs mer

Nätverksbidrag inom forskningsprogrammet företagshälsovård

Nätverksbidrag inom forskningsprogrammet företagshälsovård Nätverksbidrag inom forskningsprogrammet företagshälsovård Bakgrund Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap har i forskningspropositionen (Ett lyft för forskning och innovation, prop. 2008/09:50)

Läs mer

FAS utlyser centrumstöd inom området åldrande och hälsa

FAS utlyser centrumstöd inom området åldrande och hälsa FAS utlyser centrumstöd inom området åldrande och hälsa Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap stödjer forskning med hög relevans för de samhällsutmaningar som berör hälsa, arbetsliv och välfärd

Läs mer

FAS utlyser programstöd inom området Välfärdssamhällets organisation och förändring

FAS utlyser programstöd inom området Välfärdssamhällets organisation och förändring FAS utlyser programstöd inom området Välfärdssamhällets organisation och förändring FAS styrelse beslöt vid sitt sammanträde den 16 februari 2012 att utlysa högst tre programstöd inom området: Välfärdssamhällets

Läs mer

Om FAS utlandsstipendier

Om FAS utlandsstipendier Om FAS utlandsstipendier FAS utlandsstipendier skall göra det möjligt för forskare inom FAS ansvarsområde att vistas vid en utländsk forskningsinstitution för forskning och vidare meritering. Syftet är

Läs mer

FAS utlyser programstöd inom området åldrande och hälsa

FAS utlyser programstöd inom området åldrande och hälsa FAS utlyser programstöd inom området åldrande och hälsa Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap stödjer forskning med hög relevans för de samhällsutmaningar som berör hälsa, arbetsliv och välfärd

Läs mer

Årliga öppna utlysningen 2019 Steg 1

Årliga öppna utlysningen 2019 Steg 1 Årliga öppna utlysningen 2019 Steg 1 Utlysningen ska bidra till ökad kunskap inom Fortes ansvarsområden hälsa, arbetsliv och välfärd. Totalt avsätts omkring 300 miljoner kr för åren 2020 2023. Sista dag

Läs mer

Programbidrag, ansökan Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma

Programbidrag, ansökan Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma Programbidrag, ansökan 2016. Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma Observera att alla teckenbegränsningar inkluderar mellanslag. Grunduppgifter (Basic information) Programtitel på svenska (Programme

Läs mer

Forskning om åldrande och hälsa 2019

Forskning om åldrande och hälsa 2019 Forskning om åldrande och hälsa 2019 För att stärka forskningen inom områden med betydande behov och samhälleliga utmaningar utlyses projekt- och postdok-medel inom Åldrande och hälsa. Utlysningen ska

Läs mer

FAS utlyser programstöd inom området vårdforskning

FAS utlyser programstöd inom området vårdforskning 2013-02-12 FAS utlyser programstöd inom området vårdforskning Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap stödjer grundforskning och behovsstyrd forskning som rör de samhällsutmaningar som berör

Läs mer

Handledning för eklara

Handledning för eklara 2014-04-04 Handledning för eklara Innehåll Tekniska krav... 2 Användarkonto i eklara... 2 Att söka bidrag hos Forte... 3 Anvisningar för ansökan... 3 Ansökansformuläret... 3 Elektroniska bilagor till ansökan...

Läs mer

Ansökan Forskningsbidrag för tjänst

Ansökan Forskningsbidrag för tjänst Skicka underskriven och inskannad blankett samt övriga efterfrågade dokument till registrator@ssm.se Ansökan Forskningsbidrag för tjänst Projektet Projekttitel Sökande Namn och titel Tjänsteadress Telefon,

Läs mer

Ansökan Forskningsbidrag för doktorandtjänst

Ansökan Forskningsbidrag för doktorandtjänst Skicka underskriven och inskannad blankett samt övriga efterfrågade dokument till registrator@ssm.se Ansökan Forskningsbidrag för doktorandtjänst Projektet Projekttitel Sökande Namn och titel Tjänsteadress

Läs mer

Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till forskningssamarbeten inom idrottsforskning 2016

Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till forskningssamarbeten inom idrottsforskning 2016 1 (5) Diarienummer CIF 2016/2 Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till forskningssamarbeten inom idrottsforskning 2016 Vänligen läs igenom detta dokument innan du påbörjar en ansökan. Var ute

Läs mer

Uppsala-noden inom ULF prövar en modell för fördelning av forskningsmedel

Uppsala-noden inom ULF prövar en modell för fördelning av forskningsmedel 1 Uppsala-noden inom ULF prövar en modell för fördelning av forskningsmedel 1. Inledning Uppsala universitet har tillsammans med Göteborgs-, Umeå- och Karlstads universitet fått i uppdrag av regeringen

Läs mer

Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma: Tidskriftsbidrag 2018

Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma: Tidskriftsbidrag 2018 Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma: Tidskriftsbidrag 2018 Allmänt Observera att alla teckenbegränsningar inkluderar mellanslag. Om du avser kopiera in text i ansökansformuläret: Du måste

Läs mer

Bilaga 3. Steg-för-steg-guide. Nätverksarbete, utbildningsutveckling och seminarier

Bilaga 3. Steg-för-steg-guide. Nätverksarbete, utbildningsutveckling och seminarier Nätverksarbete, utbildningsutveckling och seminarier 2 Inledning Här hittar du en steg-för-steg-guide till ansökningsprocessen som hjälper dig att förbereda dig inför att skicka in din ansökan. Tänk på

Läs mer

Bilaga 1. Steg-för-steg-guide. Nytt forsknings- och utvecklingsprojekt

Bilaga 1. Steg-för-steg-guide. Nytt forsknings- och utvecklingsprojekt 2 Inledning Här hittar du en steg-för-steg-guide till ansökningsprocessen som hjälper dig att förbereda dig inför att skicka in din ansökan. Tänk på att ansökningsprocessen tar lång tid även då man är

Läs mer

Transport av farligt gods. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb

Transport av farligt gods. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb samhällsskydd och beredskap 1 (7) Transport av farligt gods. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens startsida...

Läs mer

Bilaga 2. Steg-för-steg-guide. Fortsättningsprojekt

Bilaga 2. Steg-för-steg-guide. Fortsättningsprojekt 2 Inledning Här hittar du en steg-för-steg-guide till ansökningsprocessen som hjälper dig att förbereda dig inför att skicka in din ansökan. Tänk på att ansökningsprocessen tar lång tid även då man är

Läs mer

Instruktioner för sökande av forskningsmedel ur Miljöforskningsanslaget

Instruktioner för sökande av forskningsmedel ur Miljöforskningsanslaget Instruktioner för sökande av forskningsmedel ur Miljöforskningsanslaget 1 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Generella anvisningar... 3 2.1. Behörighet att söka forskningsmedel... 3 2.2. Personuppgiftsbehandling...

Läs mer

Att ansö ka öm förskningsmedel via MSB:s ansö kningswebb

Att ansö ka öm förskningsmedel via MSB:s ansö kningswebb samhällsskydd och beredskap 1 (6) Att ansö ka öm förskningsmedel via MSB:s ansö kningswebb Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens startsida... 2 4. Fyll i ansökningsformuläret...

Läs mer

Forskarskola för yrkesverksamma i socialtjänsten Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma.

Forskarskola för yrkesverksamma i socialtjänsten Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma. Forskarskola för yrkesverksamma i socialtjänsten 2018. Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma. Allmänt Ansökan om bidrag till forskarskolan görs separat för de två samverkande lärosätena. Ansökningarna

Läs mer

Postdoktoralt sto d. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb

Postdoktoralt sto d. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb samhällsskydd och beredskap 1 (6) Postdoktoralt sto d. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens startsida... 2

Läs mer

Arbetslivets utmaningar 2019 Mer information om utlysningen

Arbetslivets utmaningar 2019 Mer information om utlysningen Arbetslivets utmaningar 2019 Mer information om utlysningen Forte har i uppdrag av regeringen att bedriva ett nationellt forskningsprogram för arbetslivsforskning. Forskningen ska bidra till att möta de

Läs mer

ANSÖKAN OM INRÄTTANDE AV DOKTORANDPROJEKT Gäller för inrättande av projekt med Göteborgs universitet som arbetsgivare

ANSÖKAN OM INRÄTTANDE AV DOKTORANDPROJEKT Gäller för inrättande av projekt med Göteborgs universitet som arbetsgivare INRÄTTANDE AV DOKTORANDPROJEKT ANSÖKAN OM INRÄTTANDE AV DOKTORANDPROJEKT Gäller för inrättande av projekt med Göteborgs universitet som arbetsgivare Dnr Titel doktorandprojekt Handledning Huvudhandledare,

Läs mer

Innehåll i Fortes återrapporteringsformulär vad ska redovisas?

Innehåll i Fortes återrapporteringsformulär vad ska redovisas? 2019-05-24 Innehåll i Fortes återrapporteringsformulär vad ska redovisas? I detta dokument kan du se vilket innehåll som efterfrågas i Fortes olika formulär för återapportering. Innehåll Ekonomisk rapport

Läs mer

Sista signeringsdag i ansökningssystemet Fenix för sökande är torsdag Kl. 15:00.

Sista signeringsdag i ansökningssystemet Fenix för sökande är torsdag Kl. 15:00. Projekt Cancerfonden, organisationsnummer 802005-3370, 101 55 Stockholm är personuppgiftsansvarig för behandlingen av de personuppgifter som samlas in i samband med ansökan om anslag. NYHET 2019 Cancerfonden

Läs mer

Ansökan om medel till taxonomisk forskning

Ansökan om medel till taxonomisk forskning Till Svenska artprojektet Ansökan om medel till taxonomisk forskning Ansökningstillfälle: 1 juni 2015 Inkom datum Dnr Ansökan avser: Doktorandprojekt Postdoktor Gästforskare Särskild forskare Inventering

Läs mer

UTLYSNING AV VETENSKAPLIGA RÅDETS ANSLAG

UTLYSNING AV VETENSKAPLIGA RÅDETS ANSLAG Vetenskapliga Rådet 2017-05 Dnr 2017/ UTLYSNING AV VETENSKAPLIGA RÅDETS ANSLAG - för forskningsarbete inom hälso-, sjuk- och tandvård för 2018 Du som är anställd inom Landstinget Blekinge eller i verksamheter

Läs mer

Ansökan om forskningsbidrag för tjänst 2014

Ansökan om forskningsbidrag för tjänst 2014 Sida: 1/5 Dnr SSM2014-3485 Ansökan om forskningsbidrag för tjänst 2014 Skicka blanketten till Registrator, Strålsäkerhetsmyndigheten, SE-171 16 Stockholm Projekttitel Sökande (namn och titel) Sökandens

Läs mer

Antagonism och social oro. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb

Antagonism och social oro. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb samhällsskydd och beredskap 1 (8) Antagonism och social oro. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens startsida...

Läs mer

Vägledning för ansökan i E-kanalen

Vägledning för ansökan i E-kanalen Vägledning för ansökan i E-kanalen Bakgrund och syfte med mallen Syftet med denna mall är att underlätta för er som söker stöd från utlysningen Energi- och klimatomställning i offentlig sektor-från kunskap

Läs mer

ANSÖKAN OM MEDEL TILL BIOLOGISKA SAMLINGAR

ANSÖKAN OM MEDEL TILL BIOLOGISKA SAMLINGAR Till Svenska artprojektet ANSÖKAN OM MEDEL TILL BIOLOGISKA SAMLINGAR Ansökningstillfälle: 5 april 2013 Inkom datum Dnr Ansökan avser: Bidrag t. tillsvidareanställn. Bidrag t. tidsbegränsad tjänst (fler

Läs mer

POSTDOKTOR. Om anslagsformen

POSTDOKTOR. Om anslagsformen POSTDOKTOR Om anslagsformen Projektet ska omfatta forskning inom området Barncancer. Ansökan beviljas för 1-2 år för forskning på heltid (100%) eller halvtid (50%) i Sverige eller utomlands. Halvtidstjänst/stipendium

Läs mer

PPG Projekt 2017. Projektmedel för forskning och utveckling inom psykiatri, primärvård och geriatrik, PPG

PPG Projekt 2017. Projektmedel för forskning och utveckling inom psykiatri, primärvård och geriatrik, PPG 1 2015-10-22 Dnr LS 2015-1199 PPG Projekt 2017 Projektmedel för forskning och utveckling inom psykiatri, primärvård och geriatrik, PPG Utlysning av projektmedel och anvisningar för ansökan Kontaktpersoner

Läs mer

Beviljade anslag förvaltas av svenskt universitet eller högskola, eller annan svensk organisation med forskning som uppgift.

Beviljade anslag förvaltas av svenskt universitet eller högskola, eller annan svensk organisation med forskning som uppgift. PLANERINGSANSLAG Om anslagsformen Villkor Förvaltning Planeringsanslag söks för stöd till planeringsgrupper där grund- och kliniska forskare från olika barnonkologiska centra i Sverige samlas. Det kan

Läs mer

Anvisningar för ansökan

Anvisningar för ansökan EM4000, v5.0, 2016-09-01 2017-01-11 1 (5) Anvisningar för ansökan Dessa anvisningar är ett stöd till dig som söker ekonomiskt stöd inom forsknings- och innovationsprogrammet El från solen. Det är viktigt

Läs mer

Anvisningar för ansökan

Anvisningar för ansökan Anvisningar för ansökan Dessa anvisningar är ett stöd till dig som söker bidrag genom utlysningar inom det strategiska innovationsprogrammet RE:Source. I dessa anvisningar beskrivs de delar som är viktiga

Läs mer

Rundvirkesstiftelsen. Ansökan om stöd från Rundvirkesstiftelsen 1(6)

Rundvirkesstiftelsen. Ansökan om stöd från Rundvirkesstiftelsen 1(6) Rundvirkesstiftelsen Ansökan om stöd från Rundvirkesstiftelsen 1(6) På den här blanketten ansöker du om stöd från Rundvirkesstiftelsen. Rundvirkesstiftelsen har som ändamål att stödja verksamhet som är

Läs mer

Ansö kan fö r utlysningen Kriskömmunikatiön öch fö rtröende Sa ga r det till

Ansö kan fö r utlysningen Kriskömmunikatiön öch fö rtröende Sa ga r det till samhällsskydd och beredskap 1 (6) Ansö kan fö r utlysningen Kriskömmunikatiön öch fö rtröende Sa ga r det till Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens startsida... 2

Läs mer

olyckor- ä tgä rder och effekter Sä gä r det till.

olyckor- ä tgä rder och effekter Sä gä r det till. samhällsskydd och beredskap 1 (6) Anmä län om fo rstudieutlysning inom Bränd och olyckor- ä tgä rder och effekter Sä gä r det till. Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Förstudieansökans

Läs mer

Tvä rsektoriellä o vningär. Att änso kä om forskningsmedel viä MSB:s änso kningswebb

Tvä rsektoriellä o vningär. Att änso kä om forskningsmedel viä MSB:s änso kningswebb samhällsskydd och beredskap 1 (8) Tvä rsektoriellä o vningär. Att änso kä om forskningsmedel viä MSB:s änso kningswebb Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens startsida...

Läs mer

Vem kan söka? Du som är anställd hos någon av följande arbetsgivare är välkommen att söka bidrag:

Vem kan söka? Du som är anställd hos någon av följande arbetsgivare är välkommen att söka bidrag: 2018-01-31 HSU FoU Kronoberg Birgitta Grahn Dags att söka anslag För att utveckla socialtjänst och hälso- och sjukvård i Kronoberg! Forskning, utveckling och förbättringsarbete är grunden för förnyelse

Läs mer

Vetenskapsrådets generella villkor för beviljade medel till forskning och forskningsstödjande verksamhet

Vetenskapsrådets generella villkor för beviljade medel till forskning och forskningsstödjande verksamhet Vetenskapsrådets generella villkor för beviljade medel till forskning och forskningsstödjande verksamhet Villkoren har fastställts av Vetenskapsrådet den 17 december 2018. Villkoren gäller för beviljade

Läs mer

Så hå r ånsö ker du i utlysningen: Prögnöser öch fö rvårning fö r extremå sölstörmår - steg 2

Så hå r ånsö ker du i utlysningen: Prögnöser öch fö rvårning fö r extremå sölstörmår - steg 2 samhällsskydd och beredskap 1 (5) 015-09-14 015-488 Så hå r ånsö ker du i utlysningen: Prögnöser öch fö rvårning fö r extremå sölstörmår - steg Tyvärr fungerar inte MSB:s ansökningswebb så den här gången

Läs mer

Ansökan Forskningsbidrag för tjänst

Ansökan Forskningsbidrag för tjänst Skicka underskriven och inskannad blankett samt övriga efterfrågade dokument till registrator@ssm.se Ansökan Forskningsbidrag för tjänst Projektet Projekttitel Sökande Namn och titel Tjänsteadress Telefon,

Läs mer

Anvisningar för ansökan

Anvisningar för ansökan Anvisningar för ansökan Dessa anvisningar är ett stöd till dig som söker bidrag genom utlysningar inom det strategiska innovationsprogrammet RE:Source. I dessa anvisningar beskrivs de delar som är viktiga

Läs mer

Att söka projektmedel av Innovativ Kultur

Att söka projektmedel av Innovativ Kultur Att söka projektmedel av Innovativ Kultur I detta dokument finner du information om vilka som kan söka medel från Innovativ Kultur, vad man kan söka för, hur ansökan går till, vad den ska innehålla mm.

Läs mer

HJÄLP FÖR SÖKANDE TILL VINN NU hösten 2013

HJÄLP FÖR SÖKANDE TILL VINN NU hösten 2013 HJÄLP FÖR SÖKANDE TILL VINN NU hösten 2013 Hjälp för sökande till VINN NU: En VINN NU-ansökan är sällan en fortsättning på ett tidigare projekt, lämna rutan tom. Projekttitel: Viktigt!!!! För er som söker

Läs mer

Rutiner och tidsplan för nominering till Knut och Alice Wallenberg Stiftelse: Forskningsprojekt av hög vetenskaplig potential.

Rutiner och tidsplan för nominering till Knut och Alice Wallenberg Stiftelse: Forskningsprojekt av hög vetenskaplig potential. 1 Josefin Fernius 2018-12-04 Forskningskoordinator Grants Office, LiU Rutiner och tidsplan för nominering till Knut och Alice Wallenberg Stiftelse: Forskningsprojekt av hög vetenskaplig potential. KAWs

Läs mer

Juniorforskare/Skiss 2016. Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma.

Juniorforskare/Skiss 2016. Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma. Juniorforskare/Skiss 2016. Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma. Observera att alla teckenbegränsningar inkluderar mellanslag. Grunduppgifter Projekttitel på svenska Det ska framgå av projekttiteln

Läs mer

Ansökningsperioden för 2015 startar den 12/6 och sista dag för ansökan är den 15/9. Ansökningssystemet stänger sista ansökningsdag kl. 23:59.

Ansökningsperioden för 2015 startar den 12/6 och sista dag för ansökan är den 15/9. Ansökningssystemet stänger sista ansökningsdag kl. 23:59. Ansök om anslag hos Diabetesfonden 2015 Sök anslag Diabetesfonden utlyser projektbidrag, för såväl grundforskning som klinisk patientnära forskning med tydlig diabetesrelevans, avseende diabetesforskning

Läs mer

HÖG 15 - Forskningsprojekt

HÖG 15 - Forskningsprojekt Sida 1 (8) UTLYSNING HÖG 15 - Forskningsprojekt KK-stiftelsen inbjuder Sveriges nya universitet och högskolorna att ansöka om finansiering av forskningsprojekt. Forskningsprojekten ska bedrivas i samproduktion

Läs mer

ANSÖKAN om anslag från Forskningstjugan

ANSÖKAN om anslag från Forskningstjugan Svenska Jägareförbundet Öster-Malma 611 91 Nyköping Tel 0155-246200 ANSÖKAN om anslag från Forskningstjugan Datum Avser budgetår Projekttitel (max 120 tecken) Huvudsökandens namn Sökandens tjänsteadress

Läs mer

Anvisningar för ansökan

Anvisningar för ansökan Handling Datum 1 Anvisningar för ansökan Stöd till nya lösningar, tekniker och koncept för lågenergibyggande Handling Datum 2 Innehåll 1 Anvisningar för ansökan 3 1.1 Användarkonto i E-kanalen... 3 1.2

Läs mer

Vetenskapsrådets generella villkor för bidrag till forskning eller forskningsstödjande verksamhet

Vetenskapsrådets generella villkor för bidrag till forskning eller forskningsstödjande verksamhet Vetenskapsrådets generella villkor för bidrag till forskning eller forskningsstödjande verksamhet Villkoren har fastställts av Vetenskapsrådet den 15 januari 2018. Villkoren gäller för bidrag som beslutats

Läs mer

Forskningsprojekt Sista ansökningsdag kl. 15:00.

Forskningsprojekt Sista ansökningsdag kl. 15:00. Forskningsprojekt Sista ansökningsdag 2017-04-27 kl. 15:00. Ändamål Anslaget är avsett för att tillhandahålla medel för av projektet motiverade kostnader för drift (t ex inköp av material och utrustning)

Läs mer

Generella villkor för bidrag till forskning eller forskningsstödjande verksamhet från Vetenskapsrådet

Generella villkor för bidrag till forskning eller forskningsstödjande verksamhet från Vetenskapsrådet Generella villkor för bidrag till forskning eller forskningsstödjande verksamhet från Vetenskapsrådet Villkoren har fastställts av Vetenskapsrådet den 12 december 2016. Villkoren gäller för bidrag som

Läs mer

Därför behövs en specialsatsning för att öka kunskapen och på sikt förbygga och förhindra att hjärtpatienter utvecklar cancer och vice versa.

Därför behövs en specialsatsning för att öka kunskapen och på sikt förbygga och förhindra att hjärtpatienter utvecklar cancer och vice versa. Projektanslag barncancer och sjuka hjärtan 2017 Studier tyder på att barn med cancer löper ökad risk att få hjärtproblem och barn med hjärtproblem löper ökad risk att få cancer. Samband har påvisats för

Läs mer

Årliga öppna utlysningen forsknings- och utvecklingsprojekt

Årliga öppna utlysningen forsknings- och utvecklingsprojekt Årliga öppna utlysningen 2019 - forsknings- och utvecklingsprojekt Sista ansökningsdatum: 2019-04-04 Beslutsdatum: Preliminärt 2019-11-20 Innehåll: Beskrivning av utlysningen... 2 Du kan söka... 2 Din

Läs mer

Riktlinjer för hantering av externa forskningsbidrag vid FHS

Riktlinjer för hantering av externa forskningsbidrag vid FHS Riktlinjer 1 (5) Riktlinjer för hantering av externa forskningsbidrag vid FHS Dessa riktlinjer ersätter Ö 887/2012 Riktlinjer för hantering av externa forskningsbidrag vid FHS fastställda den 9 juni 2014.

Läs mer

Riktlinjer för ansökan och redovisning av projektbidrag från Nämnden för hemslöjdsfrågor

Riktlinjer för ansökan och redovisning av projektbidrag från Nämnden för hemslöjdsfrågor Riktlinjer för ansökan och redovisning av projektbidrag från Nämnden för hemslöjdsfrågor Illustration: Sara Nilsson Nämnden för hemslöjdsfrågor, NFH, fördelar en gång per år bidrag till projekt som stimulerar

Läs mer

Anvisningar för ansökan

Anvisningar för ansökan 2017-10-09 2016 004821 1 (7) Anvisningar för ansökan Dessa anvisningar är en hjälp för dig som söker ekonomiskt stöd inom El från solen. Ha gärna dokumentet till hands när du skriver din ansökan. Allmänt

Läs mer

UTGIVET AV FORSKNINGSRÅDET FÖR ARBETSLIV OCH SOCIALVETENSKAP, 4/2005

UTGIVET AV FORSKNINGSRÅDET FÖR ARBETSLIV OCH SOCIALVETENSKAP, 4/2005 UTGIVET AV FORSKNINGSRÅDET FÖR ARBETSLIV OCH SOCIALVETENSKAP, 4/2005 Årets ansökningsomgång FAS styrelse fattade beslut i november om årets ansökningsomgång för forskningsprojekt och postdoc. Sammanlagt

Läs mer

ProSpekt 15 Forskningsprojekt för nydisputerade

ProSpekt 15 Forskningsprojekt för nydisputerade Sida 1 (9) UTLYSNING ProSpekt 15 Forskningsprojekt för nydisputerade KK-stiftelsen inbjuder nydisputerade forskare att ansöka om finansiering av forskningsprojekt vid Sveriges nya universitet och högskolor.

Läs mer

Intresseanma lan fo r forskningsprogram klimatanpassning och naturolyckor Sa ga r det till.

Intresseanma lan fo r forskningsprogram klimatanpassning och naturolyckor Sa ga r det till. samhällsskydd och beredskap 1 (6) Intresseanma lan fo r forskningsprogram klimatanpassning och naturolyckor Sa ga r det till. Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Intresseanmälans

Läs mer

Att anma la intresse fö r förskningsprögram inöm prögnöser öch fö rvarning fö r extrema sölstörmar Sa ga r det till.

Att anma la intresse fö r förskningsprögram inöm prögnöser öch fö rvarning fö r extrema sölstörmar Sa ga r det till. samhällsskydd och beredskap 1 (6) Att anma la intresse fö r förskningsprögram inöm prögnöser öch fö rvarning fö r extrema sölstörmar Sa ga r det till. Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter...

Läs mer

Intresseanma lan fö r miljö stö d inöm ra ddningsinsatser med fökus pa skadeplatsen Sa ga r det till.

Intresseanma lan fö r miljö stö d inöm ra ddningsinsatser med fökus pa skadeplatsen Sa ga r det till. samhällsskydd och beredskap 1 (6) Intresseanma lan fö r miljö stö d inöm ra ddningsinsatser med fökus pa skadeplatsen Sa ga r det till. Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Intresseanmälans

Läs mer

Generella villkor för bidrag till forskning från Vetenskapsrådet

Generella villkor för bidrag till forskning från Vetenskapsrådet Generella villkor för bidrag till forskning från Vetenskapsrådet Villkoren har fastställts för Vetenskapsrådet den 10 november 2015. Villkoren gäller för bidragsbeslut med utbetalning tidigast från och

Läs mer

Postdoktortjänst (3 år) - anvisningar

Postdoktortjänst (3 år) - anvisningar Postdoktortjänst (3 år) - anvisningar Cancerfonden, organisationsnummer 802005-3370, 101 55 Stockholm är personuppgiftsansvarig för behandlingen av de personuppgifter som samlas in i samband med ansökan

Läs mer

Forskning/Utbildning 2015

Forskning/Utbildning 2015 Familjen Kamprads stiftelse Familjen Kamprads stiftelse har till ändamål att stödja, stimulera och belöna utbildning och vetenskaplig forskning på ett sådant sätt att entreprenörskap, miljö, kompetens,

Läs mer

Regler och anvisningar för ansökan om projektbidrag år 2 fortsättningsansökan

Regler och anvisningar för ansökan om projektbidrag år 2 fortsättningsansökan Dnr CIF 2015/11 Regler och anvisningar för ansökan om projektbidrag år 2 fortsättningsansökan Vänligen läs igenom detta dokument innan du påbörjar en ansökan. Var ute i god tid när du ska lämna in en ansökan,

Läs mer

Ansöka om projektmedel i Projektrummet

Ansöka om projektmedel i Projektrummet 1(11) Datum 2009-11-06 Ansöka om projektmedel i Projektrummet Läs all information om ansökningsomgången (utlysningen) Börja alltid med att läsa vad som krävs för den ansökningsomgång du tänker söka medel

Läs mer

Mina ansökningar (/applications) / Familjen Kamprads stiftelse Forskning/Utbildning 2016 Utlysning av anslag för eff

Mina ansökningar (/applications) / Familjen Kamprads stiftelse Forskning/Utbildning 2016 Utlysning av anslag för eff OBS Detta är endast ett exempel. Denna blankett ska inte användas och skickas in till stiftelsen. ; Populärvetenskaplig beskrivning (måste skrivas på svenska). Genom att besvara ett antal frågor lämnar

Läs mer