Sammanträdesdatum

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesdatum 2011-10-05"

Transkript

1 1(24) Plats och tid Nämndhuset, lokal: Örngrund kl Beslutande Anna Ljungdell (S), ordföranden Daniel Adborn (FP) Roland Dehlin (M) Övriga närvarande Sebastian Furén, sekreterare Birgitta Elvås, kommunchef Bertil Lindberg, planeringschef Magnus Dybeck, miljöutredare, 165 Utses att justera Roland Dehlin (M) Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Kommunstyrelseförvaltningen kl Sebastian Furén Paragrafer Ordförande Anna Ljungdell (S) Justerande Roland Dehlin (M) BEVIS Organ Justeringen har tillkännagivits genom anslag Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunstyrelseförvaltningen Underskrift Åsa Gillberg

2 2(24) Ärenden vid kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde 5 oktober Personalfrågor 163. Yttrande över Klimat- och energistrategi 164. Avgift för hemleverans av färdiglagad mat 165. Yttrande över AGA Gas Aktiebolag ansökan om utökad verksamhet vid bolagets anläggning för flytande naturgas (LNG) 166. Avtal med Vägverket avseende genomförande av detaljplan för del av Himmelsö 1: Exploateringsavtal för del av Himmelsö 1:6, Marina 168. Detaljplan för del av Himmelsö 1:6, Marina 169. Svar på motion om handlingar till kommunfullmäktige i digital form 170. Svar på motion om lokala kommundelskontor 171. Svar på motion om att förbättra vattenkvalitén Östersjön 172. Svar på medborgarförslag om broförbindelse Hölö/Mörkö- Hoxla 173. Sammanträdesdagar 2012 för kommunfullmäktige 174. Sammanträdesdagar 2012 för kommunstyrelsen 175. Sammanträdesdagar 2012 för arbetsutskottet

3 3(24) Au / Personalfrågor Inget att rapportera.

4 4(24) Au / Yttrande över Klimat- och energistrategi Ärendebeskrivning Länsstyrelsen i Stockholms län har överlämnat remissförslag av Klimat- och energistrategi för Stockholms län för yttrande senast den 28 oktober Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden har den 22 september 2011, 140, beslutat att anta och överlämna miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningens förslag till yttrande till kommunstyrelseförvaltningen. Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut Överlämnar ärendet till kommunstyrelsen utan eget ställningstagande.

5 5(24) Au / Avgift för hemleverans av färdiglagad mat Ärendebeskrivning Ärendet redovisas i socialförvaltningens skrivelse den 20 december Avgiften till brukaren för färdiglagad mat är idag 45 kronor per portion. Denna avgift har varit oförändrad sedan kommunfullmäktige antog den nuvarande avgiften vid sitt sammanträde den 14 april 2004, 32. Socialförvaltningen betalar 50 kr per portion till leverantören. Mot bakgrund av detta föreslår socialförvaltningen att avgiften höjs till 50 kr per portion från och med 1 maj Ärendet återremitterades vid kommunfullmäktiges sammanträde den 13 april 2011, 90, i syfte att låta socialnämnden utreda produktionskostnaderna för hemleverans av färdiglagad mat till äldre. Socialnämndens beslut Socialnämnden hanterade ärendet vid sitt sammanträde den 25 januari 2011, 8, och beslutade då att överlämna ett förslag till beslut som lyder: Socialnämnden föreslår kommunfullmäktige att avgiften för hemleverans av mat höjs till 50 kr per portion från och med 1 maj Socialnämnden hanterade återremissen av ärendet vid sitt sammanträde den 7 september 2011, 116, och överlämnade där ett förslag till beslut som lyder: Socialnämnden föreslår kommunfullmäktige att avgiften för hemleverans höjs till 50 kr portion fr.o.m efter kompletterande utredning. Kommunstyrelseförvaltningens synpunkter Kommunstyrelseförvaltningen gör ingen annan bedömning än den gjord av socialnämnden. Med anledning av att kommunfullmäktige förväntas behandla ärendet den 8 november, föreslår kommunstyrelseförvaltningen att ikraftträdandet ändras till månadsskiftet efter kommunfullmäktiges beslut.

6 6(24) Au 164 Kommunstyrelseförvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att avgiften för hemleverans av mat höjs till 50 kr per portion från och med 1 december Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut Överlämnar ärendet till kommunstyrelsen utan eget ställningstagande.

7 7(24) Au / Yttrande över AGA Gas Aktiebolag ansökan om utökad verksamhet vid bolagets anläggning för flytande naturgas (LNG) Magnus Dybeck, miljöutredare, och Bertil Lindberg, planeringschef, informerar om ärendet vid sammanträdet. Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut Överlämnar ärendet till kommunstyrelsen utan eget ställningstagande.

8 8(24) Au / Avtal med Vägverket avseende genomförande av detaljplan för del av Himmelsö 1:6 Ärendebeskrivning Ett avtal har utarbetats mellan kommunen och Vägverket avseende genomförande av detaljplan för del av Himmelsö 1:6, marina. Wik-Inn Marina AB har i det exploateringsavtal som föreslås godkännas i samband med antagandet av detaljplanen, förbundit sig att genomföra samtliga kommunens skyldigheter mot Vägverket. Avtalet är villkorat av att kommunfullmäktige antar detaljplanen. Kommunfullmäktige har den 13 maj 2009, 83, återremitterat ärendet till kommunstyrelsen i syfte att kommunstyrelsen får en redovisning av kommunens kostnader för avtalet. Några kostnader för de arbeten som ska utföras enligt avtalet uppstår inte, eftersom Wik-Inn Marina AB enligt 9 i exploateringsavtal för del av Himmelsö 1:6, marina, ska genomföra och bekosta samtliga de åtgärder som åvilar kommunen enligt avtalet med Trafikverket. Kommunens kostnader består därmed av personalkostnader för att vara budbärare mellan Trafikverket och Wik-Inn Marina AB samt av eventuella kostnader för det administrativa arbete som uppstår om bolaget inte fullgör sina skyldigheter. Kommunstyrelseförvaltningen har under 2010 och början av 2011 fört principiella förhandlingar med Trafikverket om att verket ska sluta avtal direkt med exploatörer, så som Vattenfall och andra operatörer gör. Avsikten med förhandlingarna har varit att använda de begränsade resurser som står till förfogande till kommunala ärenden och prioriterad verksamhet. Förhandlingarna är inte avslutade. Kommunstyrelseförvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen förslår kommunfullmäktige besluta att godkänna avtalet.

9 9(24) Au 166 Kommunstyrelsens arbetsutskotts förslag till beslut Kommunstyrelsen förslår kommunfullmäktige besluta att godkänna avtalet.

10 10(24) Au / Exploateringsavtal för del av Himmelsö 1:6, Marina Ärendebeskrivning Kommunfullmäktige har den 13 maj 2009, 84, återremitterat ärendet till kommunstyrelsen för omförhandling av exploateringsavtalet, varvid de arbeten Wik-Inn Marina AB ska utföra enligt 2 i avtalet ska vara färdigställda senast tre år efter det att marklov eller bygglov beviljas inom det område som på plankartan har beteckningen V 1. Miljö- och samhållsbyggnadsnämnden har den 16 juni 2011, 95, bl a till kommunfullmäktige för antagande överlämnat en reviderad detaljplan för del av Himmelsö 1:6, marina. Wik-Inn Marina AB har meddelat att tidplanen på tre år totalt inte är genomförbar och att planhandlingarna (bl a planbeskrivningen sid 16 och genomförandebeskrivningen sid 26) anger ca tre år för endast bergarbeten ( byggskedet ). Bolaget har vidare anfört att Vattenfalls slutliga ledningsarbeten inte kan genomföras förrän sprängningsarbetena är slutförda och att iordningställande av markytan inte kan genomföras förrän ledningarna är nedlagda. Bolaget har angivit att bolaget behöver minst två år efter det att bergarbetena är slutförda för att färdigställa de övriga arbeten som exploateringsavtalet reglerar. Bolaget är berett att sluta ett exploateringsavtal i vilket bergarbeten ska vara slutförda inom tre år och övriga arbeten inom ytterligare två år. Ett nytt avtal har utarbetats med följande ändringar. 1. I 2 har tiden för färdigställande av vägområdet ändrats till senast fem år och tiden för slutförande av bergarbeten ( byggskedet ) ändrats till senast tre år, båda tidsfristerna räknade från det att första marklov eller bygglov beviljas inom det område som på plankartan har beteckningen V 1. I paragrafen har tiden för färdigställande av byggnader, planteringar och andra anläggningar ändrats till senast två år efter det att bergarbetena är slutförda. 2. I 11 har förtydligats att hänvisning avser den senaste miljökonsekvensbeskrivningen i planärendet. 3. Som en följd av ändringarna i 2 har vitesbestämmelserna för förseningar inom kvartersmark i 14 uppdelats i två bestämmelser, en för bergarbeten och en för arbeten med byggnader, planteringar och andra anläggningar. 4. Avtalsbilaga 1 har ersatts med en ny bilaga bestående av den reviderade plankartan. 5. Avtalet innehåller därutöver redaktionella ändringar.

11 11(24) Au 167 Det nya avtalet är undertecknat av Wik-Inn Marina AB den 26 september Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelsen Finner kommunstyrelsen att de i avtalet införda ändringarna är tillräckliga, föreslår kommunstyrelseförvaltningen att kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att godkänna exploateringsavtal för del av Himmelsö 1:6, marina, undertecknat av Wik-Inn Marina AB den 26 september Kommunstyrelsens arbetsutskotts förslag till beslut Finner kommunstyrelsen att de i avtalet införda ändringarna är tillräckliga, föreslår kommunstyrelsens arbetsutskott att kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att godkänna exploateringsavtal för del av Himmelsö 1:6, marina, undertecknat av Wik-Inn Marina AB den 26 september 2011.

12 12(24) Au / Detaljplan för Himmelsö 1:6 del av, Marina Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden har behandlat ärendet vid sitt sammanträde den 16 juni 2011, 95. Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden beslutad vid sammanträdet lyder som följer: Detaljplan för del av Himmelsö 1:6, marina, Nynäshamns kommun, Stockholms län, godkänns och överlämnas till kommunfullmäktige för antagande enligt 5 kapitlet 29 plan och bygglagen. Kommunstyrelseförvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att anta detaljplan för Himmelsö 1:6 del av, Marina. I enlighet med miljö- och samhällsbyggnadsnämndens förslag till beslut. Kommunstyrelsens arbetsutskotts förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att anta detaljplan för Himmelsö 1:6 del av, Marina. I enlighet med miljö- och samhällsbyggnadsnämndens förslag till beslut.

13 13(24) Au / Svar på motion om handlingar till kommunfullmäktige i digital form Ärendebeskrivning Ärendet redovisas i kommunstyrelseförvaltningens skrivelse den 27 september Sorundanet har den 2 november 2008 lämnat in en motion om införande av digital distribution av handlingar till kommunfullmäktige. Motionens huvudsyfte är att underlätta för invånare att ta del av kommunfullmäktiges mötesunderlag på ett smidigt sätt. Det innebär i sin tur ökade möjligheter för en bredare diskussion om hur partierna ska ställa sig i olika frågor, vilket är svårt om inte såväl politiker som medborgare kan ta del av allt beslutsunderlag. Införandet av digital distribution skulle även innebära en fördel för kommunens partier eftersom det skulle effektivisera deras åtkomst till handlingarna. Sorundanet yrkar att: 1. De handlingar, som skickas ut i pappersform till ledamöter och ersättare i kommunfullmäktige ska samtidigt också finnas tillgängliga i digital form på kommunens hemsida. 2. Övriga handlingar som skickas ut i pappersform till fullmäktiges ledamöter och ersättare ska även skickas i digital form via e-post. 3. De utskick som maximalt omfattar fem sidor, ska endast skickas via e- post i syfte att spara portokostnader. Kommunstyrelseförvaltningen förslag till beslut Kommunstyrelseförvaltningen föreslår kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige att motionen ska anses besvarad. Kommunstyrelsens arbetsutskotts förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att motionen ska anses besvarad.

14 14(24) Au / Svar på motion om att inrätta kommundelskontor i Nynäshamns kommun Ärendebeskrivning Ärendet redovisas i kommunstyrelseförvaltningens skrivelse den 27 september Sorundanet har i en motion, daterad 14 augusti 2010, lagt fram ett förslag om att inrätta kommundelskontor i Nynäshamns kommun. I motionen föreslås kommunen - att inrätta kommundelskontor i första hand i Ösmo och Spångbro/Sunnerby. - att kommundelskontoren har ständig bemanning 5 dagar i veckan samt möjlighet att träffa politiker och tjänstemän från de olika förvaltningarna vissa tider - att kommundelskontoren har kvällsöppet minst en gång/vecka - att undersöka möjligheterna till kommundelskontor även på Torö, i Stora Vika, Västerby och Segersäng. Enligt motion är syftet med att inrätta kommundelskontor att kommunens politiker och tjänstemän ska bli mer lättillgängliga att öka demokratin att kommunens politiker och tjänstemän ska komma närmare kommuninvånare och förstå deras vardagsproblem bättre att sänka kostnaderna för kommunen att bredda rekryteringsbasen av kommunanställda genom att förenkla för fler att arbeta för kommunen. Kommunstyrelseförvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta att avslå motionen. Kommunstyrelsens arbetsutskotts förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att avslå motionen.

15 15(24) Au / Svar på motion om att förbättra vattenkvalitén Östersjön Sverre Launy (V) och Carina Kornefalk (V) har i en motion daterad den 3 december 2008 anfört att Nynäshamn är beroende av en god miljö för sin framtida utveckling. Det gäller både för kommunens enskilda invånare och för dess näringsliv, inte minst den del som baseras på turism. Utsläpp av närsalter, framför allt kväve och fosfor, bedöms vara de främsta orsakerna till den återkommande algblomningen i Östersjön. Sedan ett par år tillbaka pågår försök med naturlig vattenrening med hjälp av musselodlingar. Den mycket vanliga blåmusslan har genom sin förmåga att binda framför allt kväve, men även fosfor, visat sig vara en mycket effektiv vattenrenare. I och med framförandet av detta föreslås kommunfullmäktige besluta ge kommunstyrelsen i uppdrag att: Undersöka förutsättningarna för EU-bidrag samt medverka till att en ansökan om försöksverksamhet av musselodlingar görs. I samarbete med möjliga lokala intressenter i skärgården ta initiativ till att försök med musselodlingar kommer till stånd. Vid kommunfullmäktiges sammanträde den 18 februari 2010, 22, beslutades det att ärendet skulle återremitteras för att ytterligare bereda det genom att inhämta information från pågående försök med musselodlingar i Östersjön samt för att inhämta utlåtande från sakkunniga inom området. Under arbetet med att framställa denna tjänsteskrivelse har kommunstyrelseförvaltningen varit i kontakt med Odd Lindhal, docent i marin ekologi, som bland annat bedriver forskning om musselodlingar vid Vetenskapsakademien på Kristineberg utanför Fiskebäckskil. Kommunstyrelseförvaltningen har genom Odd tagit del av rapporter som bland annat rör försöksodlingar av blåmusslan i samarbete med Kalmar och Mönsterås kommuner. Den information som kommunstyrelseförvaltningen har lyckats inhämta angående de pågående odlingsförsöken i Östersjön är som följer: Vid odlingsförsök i Kalmarsund har man efter två års odling lyckats få fram fyra kilo musslor per meter odlingsband, och vid Åland bara tre kilo per meter. Trots detta verkar även en odling av blåmusslan i Östersjön vara verkningsfull.

16 16(24) Au 171 Provodlingarna på Åland, Trosa och i Kalmarsund verkar leda till resultat som visar att musselodling i Östersjön i stort sätt är lika effektivt, och möjligtvis även billigare, än rening av kväve och fosfor med hjälp utav våtmarker. Östersjöns lilla blåmussla kan, trots dess ringa storlek, pumpa ca fem liter vatten per timme vilket innebär att om man beräknar att materialet som man använder vid musselodlingen håller tre säsonger kommer kostnaden för rening av ett kilogram kväve hamna på mellan 200 till 420 kronor, oavsett material om odlingen håller en säsong. Lokalt har även provodlingarna redan gett helt oväntade ovetenskapliga resultat. T.ex. så ville båtklubben i Ljungsnäs utanför Kalmar ha tillbaka den musselodling som låg på försök i deras vik för två år sedan, eftersom vattnet var så mycket klarare då. Än är inte provodlingarna så färdiga att man kan fastställa någon slutlig analys över dess framgång men detta förväntas kunna göras år Kommunstyrelseförvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att: 1. Motionen ska anses bifallen. 2. Uppdra till kommunstyrelsen att undersöka förutsättningarna för att söka LOVA-bidrag för initiering av musselodling i Nynäshamns kommun. 3. Uppdra till kommunstyrelsen att undersöka möjligheterna till samarbete med lokala intressenter alternativt närliggande kommuner för initiering av musselodlingar i närområdet. Yrkanden Roland Dehlin (M) och Daniel Adborn (FP) yrkar återremiss för att invänta och inhämta de slutgiltiga resultaten från de pågående försöken av musselodlingar i Östersjön innan ett beslut om motionen tas. Anna Ljungdell (S) yrkar bifall till återremiss yrkandet framfört av Roland Dehlin (M) och Daniel Adborn (FP), med tillägget att det även ska tas fram en kostnadsuppskattning av en eventuell musselodling.

17 17(24) Au 171 Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut Återremittera ärendet för att invänta och inhämta de slutgiltiga resultaten från de pågående försöken av musselodlingar i Östersjön samt att ta fram en kostnadsuppskattning av en eventuell musselodling.

18 18(24) Au / Svar på medborgarförslag om broförbindelse Hölö/Mörkö-Hoxla Ärendebeskrivning Ärendet redovisas i kommunstyrelseförvaltningens skrivelse den 27 september Johan Sturesson föreslår kommunfullmäktige i ett medborgarförslag, daterad 5 maj 2011, tillsättande av en förstudie för utredning om möjligheten till en ny broförbindelse Hölö/ Mörkö- Hoxla. Kommunstyrelseförvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att avslå medborgarförslaget. Kommunstyrelsens arbetsutskotts förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att avslå medborgarförslaget.

19 19(24) Au / Sammanträdesdagar 2012 för kommunfullmäktige Ärendebeskrivning Kommunstyrelseförvaltningen har utarbetat ett förslag till sammanträdesdagar för kommunfullmäktige Kommunstyrelseförvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att kommunfullmäktiges sammanträden 2012 skall hållas följande dagar, budgetsammanträdet den 14 november börjar kl övriga sammanträden börjar kl 19.00: 11 janauri 8 februari 7 mars 11 april 9 maj 13 juni 12 september 17 oktober 13 november 14 november 12 december Kommunstyrelsens arbetsutskotts förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att kommunfullmäktiges sammanträden 2012 skall hållas följande dagar, budgetsammanträdet den 14 november börjar kl övriga sammanträden börjar kl 19.00: 11 janauri 8 februari 7 mars 11 april 9 maj 13 juni 12 september 17 oktober

20 20(24) Au november 14 november 12 december

21 21(24) Au / Sammanträdesdagar 2012 för kommunstyrelsen Ärendebeskrivning Kommunstyrelseförvaltningen har utarbetat ett förslag till sammanträdesdagar för kommunstyrelsen Kommunstyrelseförvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att kommunstyrelsens sammanträden 2012 skall hållas följande dagar kl 08.30: 18 januari 15 februari 21 mars 18 april 23 maj 13 juni 22 augusti 19 september 24 oktober 21 november 12 december Temadagar: 25 januari 22 februari, årsredovisning 23 februari 30 maj, tertialuppföljning beslut 29 augusti 26 september, delårsbokslut beslut 31 oktober

22 22(24) Au 174 Kommunstyrelsens arbetsutskotts förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att kommunstyrelsens sammanträden 2012 skall hållas följande dagar kl 08.30: 18 januari 15 februari 21 mars 18 april 23 maj 13 juni 22 augusti 19 september 24 oktober 21 november 12 december Temadagar: 25 januari 22 februari, årsredovisning 23 februari 30 maj, tertialuppföljning beslut 29 augusti 26 september, delårsbokslut beslut 31 oktober

23 23(24) Samtl. förvaltningar Au / Sammanträdesdagar 2012 för kommunstyrelsens arbetsutskott Ärendebeskrivning Kommunstyrelseförvaltningen har utarbetat ett förslag till sammanträdesdagar för kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelseförvaltningens förslag till beslut Arbetsutskottet beslutar att arbetsutskottets sammanträden 2012 skall hållas följande dagar kl 08.30: 1 februari 7 mars 4 april 9 maj 29 maj 20 juni 8 augusti 5 september 10 oktober 7 november 28 november 19 december Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut Arbetsutskottet beslutar att arbetsutskottets sammanträden 2012 skall hållas följande dagar kl 08.30: 1 februari 7 mars 4 april 9 maj 29 maj 20 juni 8 augusti 5 september

24 24(24) Au oktober 7 november 28 november 19 december

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-06-04

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-06-04 1(20) Plats och tid Nämndhuset, Nynäshamn, lokal: Örngrund kl 8.30-9.00 Beslutande Daniel Adborn (FP), ordförande Harry Bouveng (M) Övriga närvarande Utses att justera Birgitta Elvås, kommunchef Bertil

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN. Enligt förteckning. Enligt förteckning. Daniel Adborn (FP) och Roland Dehlin (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN. Enligt förteckning. Enligt förteckning. Daniel Adborn (FP) och Roland Dehlin (M) 1(40) Plats och tid Nämndhuset, lokal: Landsort kl 08.30-11.15 Beslutande Enligt förteckning Övriga närvarande Enligt förteckning Utses att justera Daniel Adborn (FP) och Roland Dehlin (M) Justeringens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1(10) Plats och tid Nämndhuset Nynäshamn, lokal: Örngrund, kl 08.30-09.00 Beslutande Daniel Adborn (FP), ordförande Harry Bouveng (M) Övriga närvarande Utses att justera Birgitta Elvås, kommunchef Johan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS. Anna Ljungdell (S), ordförande Daniel Adborn (FP) Roland Dehlin (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS. Anna Ljungdell (S), ordförande Daniel Adborn (FP) Roland Dehlin (M) 1(20) Plats och tid Nämndhuset lokal: Viksten, kl 08.30-12.05 Beslutande Anna Ljungdell (S), ordförande Daniel Adborn (FP) Roland Dehlin (M) Övriga närvarande Jan Heimdal, t f kommunchef Staffan Lundquist,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN. Enligt förteckning. Enligt förteckning. Roland Dehlin (M) och Daniel Adborn (FP)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN. Enligt förteckning. Enligt förteckning. Roland Dehlin (M) och Daniel Adborn (FP) 1(8) Plats och tid Nämndhuset, sammanträdeslokal: Landsort kl 08.30-11.55 Beslutande Enligt förteckning Övriga närvarande Enligt förteckning Utses att justera Roland Dehlin (M) och Daniel Adborn (FP) Justeringens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-03-16

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-03-16 1(11) Plats och tid Beslutande Nämndhuset Nynäshamn, sammanträdesrummet på Kansliavdelningen, kl 10.00-12.05 Catrine Ek (MP), ordförande Daniel Adborn (FP) Thomas Johansson (S) Bodil Toll (M) Harry Bouveng

Läs mer

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50 1(10) Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, kl 08.00-8.50 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Högholmen :15-10:00

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Högholmen :15-10:00 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Högholmen 2014-04-09 8:15-10:00 Beslutande Kristina Svensson Lotta Husberg Veronica Almroth Lars-Åke Gustavsson Sven Olsson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-06-19

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-06-19 1(7) Plats och tid Nämndhuset, lokal: Landsort, kl 8.15-8.25 Beslutande Bo Persson (FP), ordförande, tjänstgör för Daniel Adborn (FP) Daniel Adborn (FP), deltar inte i handläggningen på grund av jäv 82-84

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN. Enligt förteckning. Enligt förteckning. Daniel Adborn (FP) och Harry Bouveng (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN. Enligt förteckning. Enligt förteckning. Daniel Adborn (FP) och Harry Bouveng (M) 1(6) Plats och tid Nämndhuset, Nynäshamn lokal: Landsort, kl 13.00-17.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera och Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Kommunstyrelseförvaltningen

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Beslutsärenden

KOMMUNSTYRELSEN Beslutsärenden KOMMUNSTYRELSEN 2004-01-21 Beslutsärenden KS 1 Internbudget 2004 2 Optionsavtal, Trivselhus AB 3 Markanvändning, Grindvaktaren 8 och 9 4 Riktlinjer för anställda i Vårgårda kommun vid hantering av IT-system

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7) 2011-03-09 1 (7) Plats och tid Onsdag den 9 mars kl. 08.50 09.00 Plats ande Ledamöter Glasriket, Videum Science Park, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée (m) ordförande Carina Bengtsson (c) Suzanne

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-08-25. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Valön 2014-08-25 16:00-17:25

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-08-25. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Valön 2014-08-25 16:00-17:25 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Valön 2014-08-25 16:00-17:25 Beslutande Kristina Svensson Kerstin Gadde Veronica Almroth Lars-Åke Gustavsson Inga Göransson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-09 1 [10] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 10.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

IP Malung-Sälens kommun

IP Malung-Sälens kommun IP Malung-Sälens kommun ID 1 Plats och tid Beslutande Orrskogen, Malung, kl. 16:00-16:30 Kurt Podgorski (S), ordförande Christin Löfstrand (V) Lars-Erik Bech (V) Pär Kindlund (C) Bitte Lindberg-Ås (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen :15-9:45

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen :15-9:45 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 2014-08-13 8:15-9:45 Beslutande Kristina Svensson Kerstin Gadde Veronica Almroth Lars-Åke Gustavsson Sven Olsson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-09-14

Sammanträdesdatum 2011-09-14 1(16) Plats och tid Nämndhuset, lokal: Landsort kl 08.30-09.55 Beslutande Anna Ljungdell (S), ordförande Daniel Adborn (FP) Roland Dehlin (M) Övriga närvarande Utses att justera Jan Heimdahl, tf kommunchef

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Plats och tid Folkets Park, Orrskogen, Malung, kl

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Plats och tid Folkets Park, Orrskogen, Malung, kl Kommunstyrelsen 2012-02-20 1 Plats och tid Folkets Park, Orrskogen, Malung, kl. 18.00-18.30. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Bitte Lindberg Ås (S) Lilian Olsson (S) Johnny Skottheim (S) Sofia

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1(12) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl 13:30 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), Ordförande Joakim Magnusson (C), 1:e vice ordförande Lars-Åke Bergstrand (S) Mira

Läs mer

Protokoll 1 (18) Se nästa sida. Cornelia Englén, sekreterare. Cornelia Englén. Lena Axelsson (S) Sylve Qvillberg (S) Anslag/bevis

Protokoll 1 (18) Se nästa sida. Cornelia Englén, sekreterare. Cornelia Englén. Lena Axelsson (S) Sylve Qvillberg (S) Anslag/bevis Protokoll 1 (18) Plats och tid Politikerrummet, 2017-11-14, kl. 13.00 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Cornelia Englén, sekreterare Justerade paragrafer 48-57 Justeringens plats och tid Sekreterare

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2012-05-09 kl 10:30-11:10 Beslutande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson (M) Eva Kullenberg (FP) Övriga närvarande: Lena

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

2015-05-26. Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Susanne Glans, ekonomichef 38. Tisdagen den 2 juni, klockan 8.

2015-05-26. Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Susanne Glans, ekonomichef 38. Tisdagen den 2 juni, klockan 8. 1(5) Plats och tid Tisdagen den 26 maj, klockan 8.00-11.00 Ordförande Beslutande Övriga närvarande Tjänstemän Tid och plats för justering Emma Isfeldt (S) Christer Johansson (M) Anders Einarsson, kommunchef

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2014-05-26 1 Plats och tid Folkets Park Orrskogen, Malung, kl. 15.30-16.30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Johnny Skottheim (S) Hans Unander (S) 90-97 Bengt Nilsson (S) Christin

Läs mer

(6) Ragnar Sandberg (M)

(6) Ragnar Sandberg (M) 2010-06-07 1 (6) Plats Vargön Holmen Paper AB, Huvudkontoret Tid Måndag den 7 juni kl. 13.30 15.30 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista,

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05 Beslutande Bengt Torstensson Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Bo Andersson

Läs mer

Gunilla Magnusson (KV) ordförande Jane Skytt (MP) Nils Ahlgren (FP)

Gunilla Magnusson (KV) ordförande Jane Skytt (MP) Nils Ahlgren (FP) Tillsynsnämnden 2015-03-12 1 (8) Plats och tid Blå rummet, Storgatan 8C i Hyltebruk. Kl. 08.00-09.00 Beslutande Övriga deltagare Gunilla Magnusson (KV) ordförande Jane Skytt (MP) Nils Ahlgren (FP) Stefan

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2011-11-28 1 (6)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2011-11-28 1 (6) Kommunstyrelsen 2011-11-28 1 (6) Plats och tid Sammanträdesrummet Nasa, Tingsbacka, måndagen den 28 november 2011, klockan 08:00 09:45 Beslutande Britta Flinkfeldt Jansson (S), ordförande Jan Stenberg

Läs mer

Sammanträdesrummet KS-salen, Kommunhuset, Motala Tisdag 2007-01-09, kl 14.00-14.50

Sammanträdesrummet KS-salen, Kommunhuset, Motala Tisdag 2007-01-09, kl 14.00-14.50 Motala-Vadstena vatten- och renhållningsnämnd 2007-01-09 1 Plats och tid Sammanträdesrummet KS-salen, Kommunhuset, Motala Tisdag 2007-01-09, kl 14.00-14.50 Beslutande Kenneth Simonsson (m) Ordförande,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 30 Godkännande av ärendelista... 41 31 Budget 2017... 42 32 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 43 33 Ansökan om bidrag för Miljö & Naturboken... 44 34 Hur blir

Läs mer

Tommy Karlsson. Birgitta Luoto Calinge Lindberg Björn Johansson Tomas Sohlgren. Björn Wintler. Ferry Hagi Lena Karlsson Aronsson Evert Melander

Tommy Karlsson. Birgitta Luoto Calinge Lindberg Björn Johansson Tomas Sohlgren. Björn Wintler. Ferry Hagi Lena Karlsson Aronsson Evert Melander 1(10) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Plats och tid Kommunhuset rum Hävringe kl 13.15-14.25 Beslutande Inge Ståhlgren Tommy Karlsson Sten Nordlander (M) Birgitta Luoto Calinge Lindberg Björn Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Önnerup Tid 2019-10-15, kl. 08:03-10:58 Sammanträdesdatum s. 1 (6) Beslutande Övriga deltagare Susanne Borgelius (M) Charlott Enocson (M) Pia Johnson (S) Christian

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2012-08-28, kl 13:15 Beslutande: Anders Malm (M) tj ordförande Mikael von Krassow (S) Katarina Nilsson (KD) Tony Asp (S) tj ersättare för Gun-Inger Sjögren

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 11 september 2018 kl. 08:30-11.35 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

Kommunstyrelsen (9)

Kommunstyrelsen (9) Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, 09 00 14 15 Beslutande Bert-Rune Dahlberg (S) ordförande, del av 69 Christer Hedman (Åp) vice ordförande, del av 69,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Skutan Strömsvik,,, 08:15-11:00 Beslutande Erland Olauson (S), ordf Lars Beckman (S) Bertil Eklund (NB) Anders Carlsson (C) Per Hollertz (M) Närvarande ersättare Helen Johansson Kokkonen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-04-04, kl. 08:00-11:33 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Lennart

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stora Vänortsrummet 17 september 2015 klockan 13:30-14:20 Beslutande Bertil Carlsson (S) ordförande Sarah Andersson (S) vice ordförande Patrik Jonsson (S) Karin Vistmyr (S) Torbjörn Nyholm

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2007-01-18 1-13 Plats och tid Sammanträdesrum, Norrtull kl 13.30-15.30 Beslutande Thomas Olson (fp), ordf Leif Larsson (c) Jan Hagelbrand

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2004-04-27 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-14.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m)

Läs mer

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s)

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s) Grundskolenämndens arbetsutskott 2001-01-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/1 2001

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Kerstin Wulff, teknisk chef Jarl Gustavsson, planeringschef Susan Elmlund, sekreterare

Christer Pålsson, kommunchef Kerstin Wulff, teknisk chef Jarl Gustavsson, planeringschef Susan Elmlund, sekreterare 1(5) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-10.40 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Sven-Ingvar

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Räddningsnämnden 2012-06-27 1 Plats och tid Brandstation i Malung 16.30-19.00 Beslutande Jan Jespersen (S) Ordförande Lars-Åke Nilsson (M) Ledamot Daniel Johansson (FP) Ledamot Håkan Oskarsson (S) Ledamot

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(12) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-14.50 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) 28-33 Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-04-27

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-04-27 1(10) Plats och tid Nämndhuset, Nynäshamn, sammanträdesrum B-huset plan 1, kl 10.00-11.55 Beslutande Catrine Ek (MP), ordförande Harry Bouveng (M) Daniel Adborn (FP) Thomas Johansson (S) Övriga närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sammanträdesdatum Samhällsbyggnadsutskottet 2013 11 18 1 (8) Plats och tid: Astrakanen, kommunkontoret i Båstad kl 13.00 14.55. Beslutande: Thomas Andersson (FP), ordförande Pelle Höglund (M), ledamot

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.45 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-04-29 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-12.00 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Hans Unander (S) 29-33 Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Christer

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen : 1 av 5 Plats och tid Brösarps skola, den, kl. 18.15-18.20 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Samhällsbyggnadschef Jörgen Prahl Kanslichef Christian Björkqvist Utses att justera Mats Andersson (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 1(6) Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2017-03-29 - Kommunhuset klockan 16.45-17.05. Beslutande Carina Zachau (M) - ordförande Gunnar Edvardsson (KD) - förste vice ordförande Bjarne Daa(S) - tjänstgörande

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1(14) Plats och tid I samband med studieresa kl 09.00-09.15 Beslutande Daniel Adborn (FP), ordförande Harry Bouveng (M) Övriga närvarande Birgitta Elvås, kommunchef Utses att justera Harry Bouveng (M)

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-02-25 1 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-02-25 kl 19.00-19.15 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Protokoll. Miljöskyddsnämndens arbetsutskott

Protokoll. Miljöskyddsnämndens arbetsutskott 1 Miljöskyddsnämndens arbetsutskott 2 Miljöskyddsnämndens arbetsutskott Plats och tid Gesällen, Sveagatan 12 Paragrafer 21-27 kl. 14:30-16:41 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2009-12-03 1 [15] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 09.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, 14.00-16.10 1 (14) Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Hans Stifors (PF), tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsen (8)

Kommunstyrelsen (8) Kommunstyrelsen 2012-06-25 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Älmhult måndagen den 25 juni 2012 kl 15.00-16.15 med ajournering kl 15.50-16.00 Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Tord Åkesson

Läs mer

Kungörelse Vellinge kommunhus, fullmäktigesalen (Måkläppen)

Kungörelse Vellinge kommunhus, fullmäktigesalen (Måkläppen) 1(14) 2010-12-07 Kommunstyrelseförvaltningen Kommunsekreterare Svensson, Ingegerd Tfn 040-42 5151 Sammanträdesdatum Plats Vellinge kommunhus, fullmäktigesalen (Måkläppen) Tid 18:00 Ärendelista 1. Upprop

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup. Britt-Marie Pettersson Christine Edenbrandt Lennart Eriksson Susanne Berg Catharina Göransson-Lundberg

Sammanträdesrum Önnerup. Britt-Marie Pettersson Christine Edenbrandt Lennart Eriksson Susanne Berg Catharina Göransson-Lundberg Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Sammanträdesrum Önnerup Tid Torsdagen den 1 mars 2012, kl. 08.30-12.00 Ajourering kl. 10.45-11.15 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) Göran Tufvesson (M) Lena Forsberg

Läs mer

Plats och tid: Nämndhuset Nynäshamn, lokal: Örngrund kl 08.30

Plats och tid: Nämndhuset Nynäshamn, lokal: Örngrund kl 08.30 UTSKRIFTSDATUM KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT 2016-06-14 KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Plats och tid: Nämndhuset Nynäshamn, lokal: Örngrund 2016-06-22 kl 08.30 Ärenden: Enligt föredragningslistan Sida 1 Kommunstyrelsens

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Ulf Lundström (S) Monika Fernlund, myndighets chef Carina Altius, administrativ chef Terhi Berlin, utredare

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Ulf Lundström (S) Monika Fernlund, myndighets chef Carina Altius, administrativ chef Terhi Berlin, utredare Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, Fredagen den 26 november kl. 09.00-09.30 Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 24 maj 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna måndagen den 24 maj 2004 kl 14.00-15.45

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-17. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-02-17 8:15-13:45

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-17. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-02-17 8:15-13:45 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-17 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-02-17 8:15-13:45 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Roger Hansson Gunilla Josefsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Kommunhuset, sammanträdesrum Lilla Lomma. se nästa sida. Miljö- och byggförvaltningen 2009-09-22

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Kommunhuset, sammanträdesrum Lilla Lomma. se nästa sida. Miljö- och byggförvaltningen 2009-09-22 Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Kommunhuset, sammanträdesrum Lilla Lomma Tid Tisdagen den 15 september 2009, kl. 17.30-18.15 Beslutande se nästa sida Övriga deltagande se nästa sida Utses att justera

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 17.35 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Christopher Thorsson

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens 338-341 2 338 Ansökan om serveringstillstånd - Golden Fish, Alingsås...4 339 Plan för hantering av samhällsstörningar och extraordinära händelser - Socialförvaltningens ledningsplan...5

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.55 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 24 september 2014 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 14.47-15.00, 15.23-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Marina

Läs mer

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson Fritids- och kulturnämnden 2014-11-18 Plats och tid Robothistoriska muséet 13.15 15.30 mötet ajournerades 14.39 14.45 Beslutande Övriga deltagare Lena Träff (S) Stefan Carlsson (S) Jan-Erik Jansson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdeslokal Alnarp Tid 2019-04-23, kl. 14:00-15:11 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Lennart Månsson (M) Emma

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2011-03-16 1(10) Plats och tid Kung Birger, Furuhällshuset, Kungsängen, kl 16.00 17.10 Beslutande Ledamöter Tina Teljstedt (KD), ordf Anders Åkerlind (M) Per Thorsell (M) Lise Lidbeck (FP) Gunvor Hanson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll arbetsutskott 2014-05-07

Sammanträdesprotokoll arbetsutskott 2014-05-07 Plats och tid Rådhuset, kl 12.20-13.00 Beslutande Anders Johnsson (M), ordförande Carl-Göran Svensson (C) tjänstgör för Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) Roland Thord (MP) tjänstgör för Pia Ingvarsson

Läs mer

SAMMANTRADESPROTOKOLL Sammantradesdatum

SAMMANTRADESPROTOKOLL Sammantradesdatum 15,s14-4.-.z eso 1(9) Plats och tid Beslutande Namndhuset, Nynashamn, lokal: Bedaron, kl 10.00-12.05 Catrine Ek (MP), ordforande Bodil Toll (M) Daniel Adborn (FP) Thomas Johansson (S) Ovriga narvarande

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott Torbjörn Einarsson (C) (ordförande), Anna Frisell (M) (vice ordförande), Ing-Marie Elfström (S)

Socialnämndens arbetsutskott Torbjörn Einarsson (C) (ordförande), Anna Frisell (M) (vice ordförande), Ing-Marie Elfström (S) 1 (1) Plats och tid Tärningen kl 08:30-11:30 Beslutande närvarande Torbjörn Einarsson (C) (ordförande), Anna Frisell (M) (vice ordförande), Ing-Marie Elfström (S) Övriga närvarande Inger Jakobsson (Avdelningschef),

Läs mer

Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina Rosenlund-Svensson (s), Bengt Hult (fp)

Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina Rosenlund-Svensson (s), Bengt Hult (fp) BYGGNADSNÄMNDEN 2013-08-27 1 Plats och tid AVA-huset, plan 3, rum 611. Kl 15.00-16.00 Beslutande Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina

Läs mer

Anders Johnsson (M), ordförande Stefan Lamme (M) tjänstgör för Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) Karl-Erik Olsson (S) Pia Ingvarsson (S)

Anders Johnsson (M), ordförande Stefan Lamme (M) tjänstgör för Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) Karl-Erik Olsson (S) Pia Ingvarsson (S) 2012-03-14 1 (6) Plats och tid Marint centrum, kl. 08.00 08.20 Beslutande Anders Johnsson (M), ordförande Stefan Lamme (M) tjänstgör för Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) Karl-Erik Olsson (S) Pia

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden Plats och tid Bonaren, måndagen den 11 december 2017 kl 16:00-19:15 ande Per Gren (S), Ordförande Thomas Carlsson (S) Ewa Jägevall (L) Kenneth Grad (C) Peter Eclund (KD) Hampus Borg (M) Ej tjänstgörande

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Blå, 2011-06-28, kl 13:15-16:00

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Blå, 2011-06-28, kl 13:15-16:00 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Blå, 2011-06-28, kl 13:15-16:00 Beslutande: Jan-Olof Sewring (M) ordförande Liselott Perlhagen (M) Mikael von Krassow (S) Gun-Inger Sjögren (S) Gunnel Aidemark

Läs mer

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S)

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Fritids- och kulturnämndens arbetsutskott 2014-11-04 Plats och tid Fritidsenhetens kansli 13.15 Beslutande Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Övriga deltagare Annica Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-11-03 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09:15-09:30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2007-03-22 1 Plats och tid Torsdag 22 mars 2007 kl 19.00-19.50 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-05-24

Sammanträdesdatum 2011-05-24 1(14) Plats och tid Nämndhuset, Nynäshamn, lokal: Landsort kl. 08.30-09.00 Beslutande Daniel Adborn (FP) ordf. Roland Dehlin (M) Jörgen Måhlgren (S) Övriga närvarande Sebastian Furén, sekreterare Jan Heimdahl,

Läs mer

Arbetsordning för nämnder och styrelser

Arbetsordning för nämnder och styrelser Reglemente för Hylte kommun Arbetsordning för nämnder och styrelser Sammansättning 1 Kommunstyrelse 11 ledamöter och 11 ersättare Omsorgsnämnd 7 ledamöter och 7 ersättare Barn- och ungdomsnämnd 7 ledamöter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2019-03-28 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2019-03-28 13Verksamhetsinformation... 2 14 Renhållningstaxa... 3 15 Medborgarförslag Området mellan riksväg 70 och järnvägen i centrala Säter... 4 16

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott 1 2 Plats och tid Tryffeln, Sidenvägen 7F Paragrafer 280-285 kl. 13:15-16:15 Beslutande Utses att justera Eva-Lotta Pamp (M) (ordförande) Britt-Marie Kuylenstierna (MP) (vice ordförande) Helena Carlström

Läs mer

Carina Persson. Karl-Erik Olsson 2018-

Carina Persson. Karl-Erik Olsson 2018- 1 1 Plats och tid Rådhuset, Stora salen, kl 13.3014.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma. se bifogad närvaroförteckning

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma. se bifogad närvaroförteckning Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-08 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 8 februari 2012, kl. 08.00-12.15 Beslutande Anders Berngarn (M)

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Hotell Dacke, Virserum kl. 08.30-11.15 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Laila Ekström Lars Rosander Annelie Milton-Björk Övriga deltagande

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen : Plats och tid Kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 17.30-18.05 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kanslichef Christian Björkqvist Tf kommunchef/personalchef Maria Wihlborg Utses att justera Torgny

Läs mer

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist.

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist. 1 (8) Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 19-19.35 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Gunnar Wiglöv (s), ordförande Anders Lundberg (c), 1:e vice ordförande Bo Westermark (v), 2:e vice ordförande

Läs mer

Protokoll 1 (19) Se nästa sida. Bengt Nilsson. Lena Axelsson (S) Sylve Qvillberg (S) Anslag/bevis

Protokoll 1 (19) Se nästa sida. Bengt Nilsson. Lena Axelsson (S) Sylve Qvillberg (S) Anslag/bevis Protokoll 1 (19) Plats och tid Politikerrummet, 2018-01-18, kl. 13.00 16.10 Beslutande Se nästa sida. Övriga närvarande Annika Jansson, Kommunsekreterare, del av 4, 6 Gun Andersson, Administratör, del

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen

Vård- och omsorgsförvaltningen 1(13) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare Tommy Larserö, kommunchef. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS

Anders Andersson, sekreterare Tommy Larserö, kommunchef. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid: 17.05 17.30 Beslutande Ewa-Leena Johansson (S) Ingemar Javinder (S) Wiveca Stopp (S) Gert Stark (S) Ulla Kalander-Karlsson

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Folkets hus i Torsås, 2017-11-28, 17.00 17.30 Beslutande Henrik Nilsson Bokor, S ordförande Roland Swedestam, S Susanne Rosén, S Roger Isberg,

Läs mer