> VD har ordet: Våra satsningar börjar ge effekt > Månadens profil: Beata Terzis > På med löparskorna

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "> VD har ordet: Våra satsningar börjar ge effekt > Månadens profil: Beata Terzis > På med löparskorna"

Transkript

1 > VD har ordet: Våra satsningar börjar ge effekt > Månadens profil: Beata Terzis > På med löparskorna JUNI 2015 Nyhetsblad med aktuell information till dig som arbetar i Frösunda.

2 VD HAR ORDET Våra satsningar börjar ge effekt Ni som har läst mina tidigare VD-ord vet att jag uppehållit mig en hel del vid olika förändringar som vi behövt göra. Som VD sitter man på många företag långt från verksamheten, men inte på Frösunda. Jag har dagligen kontakt med kunder och många av er medarbetare. Det innebär att jag snabbt får information om vad som händer, både positivt och negativt. Det är väldigt roligt att jag nu kan berätta att jag får många signaler på att det som vi gjort för att säkerställa bemötande, bemanning och tillgänglighet har börjat ge effekt för kunderna. Det är både kunder och medarbetare som hör av sig till mig och berättar om att saker och ting har förändrats till det bättre på senare tid. Det gör mig förstås jätteglad! Det gör också att Frösunda nu är ett starkare och stabilare företag. Vi hade en chefsdag i början på maj på Frösunda. Detta följer den röda tråd som går genom alla de nya saker vi gör: koncept, kundfokuserat chefsprogram mm. På chefsdagen arbetade vi med kundfokus ur olika perspektiv och bland annat presenterade vi Frösundas definition på kundfokus, något som jag vet att många efterfrågar. Jag vill passa på att dela den med er här: Att i alla situationer se och agera utifrån kundens perspektiv. Andemeningen i detta är inte bara att ha kundfokus, utan att faktiskt ha kundens fokus. Det finns anledning att återkomma till detta senare då vi behöver arbeta mycket med vad detta betyder för oss i vardagen. De flesta vet redan att vi inom kort får en ny affärsområdeschef inom assistans Karin Stålhandske. Jag ser väldigt mycket fram emot att välkomna Karin till Frösunda och vet att hon Det är både kunder och medarbetare som hör av sig till mig och berättar om att saker och ting förändrats till det bättre. kommer att lämna ett värdefullt bidrag i arbetet att erbjuda våra kunder den bästa personliga assistansen. Till alla er som är närstående till någon med omsorgsbehov vill jag skicka en speciell sommarhälsning då jag vet att ni bär en dubbel börda. Vi vill hjälpa er och andra närstående i samma situation. Därför satsar vi på ett antal föreläsningar i stresshantering i sommar och höst i samarbete med Anhörigas Riksförbund. Vi börjar i Norrland håll utkik på din ort! Susanne Sidén VD

3 På med löparskorna snart är det dags för Bellmanstafetten Onsdagen den 19 augusti är det återigen dags för Bellmanstafetten. I år kommer Frösunda att finnas på plats med Anhörigas Riksförbund för att heja fram alla duktiga löpare. Vi vill naturligtvis att så många som möjligt från Frösunda är med och springer så sätt samman ett lag och utmana dina kollegor på andra avdelningar eller verksamheter! NÄR? Onsdagen 19 augusti. Startskottet går kl. 17:30. VAR? Universitetet, norra Djurgården. Det kommer finnas gott om skyltar till startområdet. HUR? Anmälan görs via: Frösunda kommer ha ett stort tält vid start/målområdet med flaggor och ballonger. Där kan vi tillsammans äta den picknick-mat som alla deltagare får och skydda oss ifall det blir regn. Alla som springer får en T-shirt (orange med AHR- och Frösunda-logga). Mejla till kommunikation@frosunda.se för att beställa T-shirts, ange även önskad storlek. Senast den 2 juli. Bellmanstafetten är en del i den satsning som Frösunda tillsammans med Anhörigas Riksförbund gör på anhörigåret 2015 med målet att sätta anhörigfrågan i fokus. Nytt huvudkontor 15 juni flyttade vårt huvudkontor till Råsundavägen 18, bara några stenkast från Frösundaviks allé. I de nya lokalerna sitter alla på samma våningsplan (plan 4). Lokalerna är tillgänglighetsanpassade och det finns en gemensam huvudreception på bottenvåningen och vi har även en egen välkomnande reception på vår våning. Välkomna hit!

4 Gutasund öppnar Den 1 juli slår vi upp portarna till Frösundas första äldreboende i egen regi Gutasund i Uppsala. Det nybyggda äldreboendet har 72 ljusa lägenheter och är ett modernt boende men där vi återknyter till traditioner och lokal kulturhistoria. Varje del är utformad utifrån expertis om demens och kognitiv svikt. Boendet har en hemlik miljö och en vacker trädgård. Det gör Gutasund till det perfekta boendet för personer med demens och livskvalitet på ålderns höst. Läs mer på frosunda.se/gutasund Tillgänglighetsvärdar i sommar Under sommaren kommer Frösunda att samarbeta med flera mäss- och festivalarrangörer för att genom tillgänglighetsvärdar göra besöket till en bra upplevelse för personer med funktionsnedsättningar. Tillgänglighetsvärdarna har erfarenhet av personlig assistans och kommer kunna ge information om tillgänglighet inom det aktuella mäss- eller festivalområdet, de kommer även kunna ge tillfällig assistans på plats. Du kommer bland annat hitta oss på: Piteå dansar och ler, juli Stora Nolia i Umeå 1-9 augusti Musikens makt i Luleå, augusti Kundfokus för mig är att ta kundens fokus till skillnad från att ha kunden i fokus.

5 MÅNADENS PROFIL Beata Terzis Beata är i grunden disputerad neuropsykolog med kognition och demens som kärnområde och hon har mångårig erfarenhet av forskning och kliniskt arbete inom demensområdet. Hon har under de senaste åren medverkat i flera olika paneler, är medförfattare till fackböcker och föreläsare för personal på bland annat Silviahemmet. Innan det blev Frösunda arbetade hon som enhetschef på minnesmottagningen Capri geriatrik. Sedan i våras arbetar Beata på Frösundas kvalitetsavdelning som kvalitetsutvecklare. Hur blev det Frösunda och vad kommer du bidra med? Jag hörde talas om Frösunda och den aktuella tjänsten och ansåg att det var ett dynamiskt arbete som skulle passa mig. Med min kunskap om kognition och demens kommer jag att kunna ta det senaste inom forskningen vidare till verksamheten som är riktad främst mot dessa kunder. I min roll som kvalitetsutvecklare, arbetar jag som garant för att expertkunskapen kring kognition ska finnas med i varje steg från anbud till utformandet av koncept och det specifika bemötandet av kunden. Berätta mer om kognition. Kognition handlar om informationsbearbetning. Enkelt uttryckt hur hjärnan tar in information från omgivningen, bearbetar och tolkar informationen och vilket utfall som är resultatet av detta, det vill säga ett specifikt beteende. Det som händer vid nedsatt kognition, oavsett orsak, är att informationsbearbetningen inte fungerar som den ska. Vad betyder kundfokus för dig? Kundfokus för mig är att ta kundens fokus till skillnad från att ha kunden i fokus. För att kunna ta kundens fokus är det enligt mig, nödvändigt både att känna den specifika individen samt ha kunskap om kognition. Denna formel gäller oavsett affärsområde och kan hjälpa personalen att förstå orsaken till olika beteenden hos kund och även hos sig själva. Berätta mer om ditt uppdrag och vad är i fokus just nu. För närvarande fokuserar jag främst på att arbeta och utveckla medarbetare inom Kognitionskunskap, medarbetare inom samtliga affärsområden. Det finns chefer och medarbetare som sedan tidigare har kännedom om och arbetar utifrån detta. Men vårt uppdrag handlar om att få samtliga medarbetare att inse vilken central roll kognition har i olika sjukdomstillstånd, vid funktionsnedsättningar eller situationer av stress. Kognitionskunskap håller på att rullas ut till samtliga medarbetare dels via en introduktionsfilm i Frösunda Akademin och dels genom att samtliga chefer får kognitionskunskap genom chefsintroduktionen. Vad är det roligaste med ditt uppdrag? Det absolut roligaste är att få möjligheten att sprida kunskap om det jag är mest intresserad av!

6 ? Sommarquiz Testa dina kunskaper vinn pris I förra nyhetsbladet bjöd vi på ett sommarquiz och gratulerar följande tre vinnare: Magaly Restrepo, Stockholm Pernilla Gustavsson, Jönköping Audrius Luza, Åsele Den 1 juli öppnar Frösunda ett nytt äldreboende som heter Gutasund. Det uppmärksammar vi med ett Gutasundsquiz. Skicka in dina svar till kommunikation@ frosunda.se senast 15 juli 2015 så är du med i utlottningen av några fina priser. Lycka till! 3 Äldreboendet ligger på Valthornsvägen och Valthorn är ett intrument som tillhör kategorin bleckblåsinstrument. Vilket av följande instrument tillhör INTE bleckblåsinstrumenten? 1. Tuba X. Trumpet 2. Klarinett 4 Namnet Gutasund eller Guttasund finns dokumenterat sedan 1304 och bakgrunden till namnet kan vara att det fanns en hamn som brukades särskilt av Gutar. Varifrån kom dessa Gutar? 1 1. Norrland 1. Stockholm 2. Gotland Gutasund ligger i Gottsunda, som är en stadsdel. I vilken stad? X. Estland X. Uppsala 2. Karlstad 2 Hur många lägenheter rymmer äldreboendet? 5 Bilden på framsidan av detta nyhetsblad visar den fjärd som finns att njuta av vid Gutasund. Vad heter fjärden? 1. Gutefjärden X. Norra Björkfjärden X Ekoln 2. 32

Maj 2015 Nyhetsblad med aktuell information till dig som arbetar i Frösunda.

Maj 2015 Nyhetsblad med aktuell information till dig som arbetar i Frösunda. > VD har ordet: Martins film har betydelse för oss > Frösunda-assistenter Årets pusselbit > Månadens profil: Karin Stålhandske > Tävla och vinn i Frösundas sommarquiz Maj 2015 Nyhetsblad med aktuell information

Läs mer

Frösundas fototävling.

Frösundas fototävling. > VD har ordet: Ett viktigt steg mot ett kundfokuserat Frösunda > Välkommen Mjölby! > Från personlig assistent till verksamhetschef Det här fotot av Maria Wahlgren är en av tre vinnare i Frösundas fototävling.

Läs mer

> VD har ordet: Östersundsstudien visar att vi har rätt > Kunden måste få bestämma > 5 frågor: Maud Berggren > Fototävling!

> VD har ordet: Östersundsstudien visar att vi har rätt > Kunden måste få bestämma > 5 frågor: Maud Berggren > Fototävling! > VD har ordet: Östersundsstudien visar att vi har rätt > Kunden måste få bestämma > 5 frågor: Maud Berggren > Fototävling! SEPTEMBER 2014 Månadsutskick med aktuell information till dig som arbetar i Frösunda.

Läs mer

> VD har ordet: Oro i vår omvärld > Vill du utveckla våra verksamheter? > Vi söker fler trygga familjehem > Visselblåsarlinjen

> VD har ordet: Oro i vår omvärld > Vill du utveckla våra verksamheter? > Vi söker fler trygga familjehem > Visselblåsarlinjen > VD har ordet: Oro i vår omvärld > Vill du utveckla våra verksamheter? > Vi söker fler trygga familjehem > Visselblåsarlinjen OKTOBER 2015 Nyhetsblad med aktuell information till dig som arbetar i Frösunda.

Läs mer

God jul och gott nytt år

God jul och gott nytt år God jul och gott nytt år > VD har ordet: Kundfokus vad betyder det för oss? > Ny rutin för sjuk- och friskanmälan > 5 frågor: Jarmo Löflund DECEMBER 2014 Nyhetsblad med aktuell information till dig som

Läs mer

God Jul &Gott Nytt År

God Jul &Gott Nytt År God Jul &Gott Nytt År > VD har ordet: Ett händelserikt år... nästa år också > Vi är på rätt väg! > Grattis! Andreas är Årets assistent DECEMBER 2015 Nyhetsblad med aktuell information till dig som arbetar

Läs mer

Nyhetsbrev december 2018 Vegahusen A

Nyhetsbrev december 2018 Vegahusen A Göteborg 2018-12-17 Nyhetsbrev december 2018 Vegahusen A Vi vill börja med att tacka för trevliga boendemöten som vi hade på varje våning. Vi fick många bra idéer som vi kan jobba med för att förbättra.

Läs mer

Det är viktigt att jag är flexibel och anpassar mig efter kundens behov

Det är viktigt att jag är flexibel och anpassar mig efter kundens behov VD har ordet 2017 närmar sig sitt slut. Allra först vill vi i företagsledningen tacka alla medarbetare som arbetat hårt under året för att skapa en ny omsorg med kundens fokus. Vi har alla fått använda

Läs mer

Jurslavägen 31. Att bo på Jurslavägen 31 2014-08-20

Jurslavägen 31. Att bo på Jurslavägen 31 2014-08-20 Jurslavägen 31 2014-08-20 Att bo på Jurslavägen 31 Äldreboendet Jurslavägen 31 ligger i ett fint och lugnt område som heter Jursla och ligger utanför Norrköping. Huset ligger i markplan vilket gör det

Läs mer

Månadsbrev JULI 2015 FRÖSUNDA OMSORG STOCHOLM UPPSALA

Månadsbrev JULI 2015 FRÖSUNDA OMSORG STOCHOLM UPPSALA Månadsbrev JULI 2015 FRÖSUNDA OMSORG STOCHOLM UPPSALA AKTUELLT I ORTEN Månadens vinnare I förra månadsbrevet hade vi en tävling där den som var bäst på att rapportera sina arbetstider skulle utses och

Läs mer

Hej! Jag heter Peter Siepen. I år är jag värd för Vår Ruset där den här trevliga Träningsdagboken lanseras. Ge mig ett par minuter så ska jag visa

Hej! Jag heter Peter Siepen. I år är jag värd för Vår Ruset där den här trevliga Träningsdagboken lanseras. Ge mig ett par minuter så ska jag visa Hej! Jag heter Peter Siepen. I år är jag värd för Vår Ruset där den här trevliga Träningsdagboken lanseras. Ge mig ett par minuter så ska jag visa dig hur den fungerar. Så här går det till. Du börjar med

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL FRÖSUNDA OMSORG!

VÄLKOMMEN TILL FRÖSUNDA OMSORG! VÄLKOMMEN TILL FRÖSUNDA OMSORG! Informationsmöte Eva Ingemarsdotri Affärsområdeschef Tel: 010-130 57 10 eva.ingemarsdotri@frosunda.se Christine Rosencrantz Kvalitetschef Tel: 010-130 59 99 christine.rosencrantz@frosunda.se

Läs mer

Var med och sätt färg på Luleå!

Var med och sätt färg på Luleå! Volontärinformation RFSL RFSL arbetar för att homosexuella, bisexuella och transpersoner, samt andra personer med queera uttryck och identiteter, ska ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter

Läs mer

Information till närstående Uppstart Sala

Information till närstående Uppstart Sala VÄLKOMMEN TILL FRÖSUNDA OMSORG! Information till närstående Informationsmöte Susanne Sidén VD 010-130 30 12 Susanne.siden@frosunda.se Isabelle Ankarfjärd Jäger Regionchef 010-130 30 74 Isabelle.ankarfjardjager@frosunda.se

Läs mer

STRESS ÄR ETT VAL! { ledarskap }

STRESS ÄR ETT VAL! { ledarskap } { ledarskap } STRESS ÄR ETT VAL! SLUTA SÄTTA PLÅSTER PÅ DINA SYMPTOM NÄR DU ÄR STRESSAD. LÖS PROBLEMEN VID KÄLLAN ISTÄLLET OCH FUNDERA ÖVER VILKA VAL DU GÖR SOM CHEF. E n undersökning visar att 70 procent

Läs mer

Hörmanus. 1 Ett meddelande. A Varför kommer hon för sent? B Vem ska hon träffa?

Hörmanus. 1 Ett meddelande. A Varför kommer hon för sent? B Vem ska hon träffa? 1 Ett meddelande Lyssna på meddelandet. Sätt kryss för rätt svar. Du får lyssna två gånger. Hej Peter! Jag är lite försenad. Jag hinner inte komma till klockan sex. Jag måste köra mamma till ögonläkaren.

Läs mer

Nöjdhet hos brukare med Arvika kommun som assistentanordnare 1. Jag som fyller i enkäten är:

Nöjdhet hos brukare med Arvika kommun som assistentanordnare 1. Jag som fyller i enkäten är: Nöjdhet hos brukare med Arvika kommun som assistentanordnare 1. Jag som fyller i enkäten är: 2. Jag kan bestämma hur jag vill bli hjälpt 3. Personalen kommer på överenskommen tid 4. Jag får information

Läs mer

INNOVATION OCH UTVECKLING MED HJÄLP AV LNU:S STUDENTER 31 000 STUDENTER 100 UTBILDNINGSOMRÅDEN TVÄRVETENSKAPLIGA TEAM

INNOVATION OCH UTVECKLING MED HJÄLP AV LNU:S STUDENTER 31 000 STUDENTER 100 UTBILDNINGSOMRÅDEN TVÄRVETENSKAPLIGA TEAM INNOVATION OCH UTVECKLING MED HJÄLP AV LNU:S STUDENTER 31 000 STUDENTER 100 UTBILDNINGSOMRÅDEN TVÄRVETENSKAPLIGA TEAM AUDITION SPEED DATE FÖRBEREDANDE AKTIVITETER FÖR STUDENTER Inför Audition Kartlägg

Läs mer

Lättläst. Detta är Frösunda. Vi ger dig stöd till ett bättre liv

Lättläst. Detta är Frösunda. Vi ger dig stöd till ett bättre liv Lättläst Detta är Frösunda Vi ger dig stöd till ett bättre liv Detta är viktigt för Frösunda Alla människor har samma värde. Alla människor kan utveckla sig. Det ska vara roligt att träffa andra människor.

Läs mer

Resultat. Brukarundersökning 2014 Personlig assistans. Kontaktuppgifter Personlig assistans Enhetschefer. elvy.glimblad@uddevalla.

Resultat. Brukarundersökning 2014 Personlig assistans. Kontaktuppgifter Personlig assistans Enhetschefer. elvy.glimblad@uddevalla. Kontaktuppgifter Personlig assistans Enhetschefer Annette Wahlgren annette.wahlgren@uddevalla.se Roger Andreasson roger.andreasson@uddevalla.se Elvy Glimblad elvy.glimblad@uddevalla.se Jenni Andersson-Grundberg

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

Värdighetsgarantier. inom Vård och omsorg

Värdighetsgarantier. inom Vård och omsorg Värdighetsgarantier inom Vård och omsorg Om Hjo kommuns värdighetsgarantier Värdighetsgarantierna för Vård och Omsorg är garantier som mer konkret talar om vad brukarna inom Vård och Omsorg i Hjo kommun

Läs mer

För er hyresgäster och närstående som är nya så vill vi önska er Varmt Välkomna till oss.

För er hyresgäster och närstående som är nya så vill vi önska er Varmt Välkomna till oss. Mars 2015 Information till hyresgäster och närstående mars 2015 Hej här kommer mars månads brev till dig som bor på Brunnbäcksgatan 20 eller är närstående till någon av våra hyresgäster. Här berättar vi

Läs mer

LOGGBOKEN LOGGBOKEN. Serviceloggboken ger dig konkreta verktyg för att bemöta kunder och utveckla din kompetens som servicegivare.

LOGGBOKEN LOGGBOKEN. Serviceloggboken ger dig konkreta verktyg för att bemöta kunder och utveckla din kompetens som servicegivare. LOGGBOKEN Serviceloggboken är för dig som arbetar i ett serviceyrke eller som ska börja jobba med service. Låt den bli din egen speciella loggbok. Serviceloggboken ger dig konkreta verktyg för att bemöta

Läs mer

Välkommen till Frösunda

Välkommen till Frösunda Välkommen till Frösunda Informationsmöte Eva Ingemarsdotri Affärsområdeschef 010-130 57 10 eva.ingemarsdotri@frosunda.se Frösunda Omsorg Startade 1994 Över 8 000 medarbetare En av de största privata aktörerna

Läs mer

Jag gör saker som jag är rädd för, saker jag inte kan. TEXT: Marko Gyllenland FOTO: Raimo Gedda. Farmen-Amanda: Jag har gått Igenom så mycket!

Jag gör saker som jag är rädd för, saker jag inte kan. TEXT: Marko Gyllenland FOTO: Raimo Gedda. Farmen-Amanda: Jag har gått Igenom så mycket! Jag gör saker som jag är rädd för, saker jag inte kan. TEXT: Marko Gyllenland FOTO: Raimo Gedda Farmen-Amanda: Jag har gått Igenom så mycket! Amanda Bergqvist Ålder: 25 år Ort: Helsingborg Träningsbakgrund:

Läs mer

Aktiviteter på mmk 9 13 Mars LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG

Aktiviteter på mmk 9 13 Mars LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter på mmk 9 13 Mars LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Hemvist Äventyrsklubben Frågesport Film Sal 3 Sal 2 14.40 Fotboll 15.30 Fortet 3-4 16.20 Dubbeldriva 3:or 15.35 Volleyboll 16.30 Badminton

Läs mer

Målbild för medarbetarskap. Vi skapar välfärd. för mölndalsborna. Vi vet när vi gör ett bra jobb. Vi omprövar och utvecklas

Målbild för medarbetarskap. Vi skapar välfärd. för mölndalsborna. Vi vet när vi gör ett bra jobb. Vi omprövar och utvecklas Vi skapar välfärd Målbild för medarbetarskap för malsborna Vi vet när vi gör ett bra jobb Vi omprövar och utvecklas å här vill vi ha det i M Visst är du en bra medarbetare! Men man kan alltid utvecklas,

Läs mer

{ karriär & ledarskap }

{ karriär & ledarskap } CHEFENS SJU Slut ögonen och dröm dig bort en stund. Se en värld framför dig där ingen chef bryter mot någon av chefens sju dödssynder. Där alla chefer är riktigt bra ledare och brinner för sina medarbetares

Läs mer

ANHÖRIGSTÖD I KARLSTAD FÖR DIG SOM STÖTTAR ELLER VÅRDAR NÅGON NÄRSTÅENDE

ANHÖRIGSTÖD I KARLSTAD FÖR DIG SOM STÖTTAR ELLER VÅRDAR NÅGON NÄRSTÅENDE ANHÖRIGSTÖD I KARLSTAD FÖR DIG SOM STÖTTAR ELLER VÅRDAR NÅGON NÄRSTÅENDE INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sida Vi är Anhörigcentrum s.5 Det här erbjuder vi s.7 Någon nära mig är äldre eller långvarigt sjuk s.9 Jag

Läs mer

Månadsbrev AUGUSTI 2015

Månadsbrev AUGUSTI 2015 Månadsbrev AUGUSTI 2015 FRÖSUNDA OMSORG STOCKHOLM UPPSALA Ros och vinnare Månadens ros Månadens ros går till en grupp medarbetare som utför ett strålande arbete med ett stort hjärta för kunden. Gruppen

Läs mer

Anbud Gävle. Verksamhetsidé: Centrum för kognition och teknik

Anbud Gävle. Verksamhetsidé: Centrum för kognition och teknik Anbud Gävle Detta dokument är en förkortad version av Frösundas inlämnade anbud för de sex gruppbostäderna i Gävle. Först beskrivs den verksamhetsidé som vi ska genomföra under kontraktsperioden. Sedan

Läs mer

Standard, handläggare

Standard, handläggare Kvalitetsindex Standard, handläggare Röingegården Röinge Rapport 20141017 Innehåll SSIL Kvalitetsindex Strategi och metod Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och antal bortfall

Läs mer

Hej! Här kommer Ädelstenens informationsblad nr 2 för året som riktar sig till dig som har en anhörig boende på Ädelstenen.

Hej! Här kommer Ädelstenens informationsblad nr 2 för året som riktar sig till dig som har en anhörig boende på Ädelstenen. Hej! Här kommer Ädelstenens informationsblad nr 2 för året som riktar sig till dig som har en anhörig boende på Ädelstenen. Vi vill samtidigt passa på att önska er alla en god jul och ett gott nytt år!

Läs mer

Svenska - Läxa ORD att kunna förklara

Svenska - Läxa ORD att kunna förklara Svenska - Läxa ORD att kunna förklara Substantiv är namn på ting; t ex boll och ring Adjektiven sen oss lär hurudana tingen är Verb det är vad man kan göra; skriva läsa, se och höra Ordklasser som vi lärt

Läs mer

Kom med! Vi har en uppgift som passar dig.

Kom med! Vi har en uppgift som passar dig. Kom med! Vi har en uppgift som passar dig. Som vuxen och ung vuxen verkar tiden inte riktigt räcka till. Men med en tydlig och anpassad fråga kan ett engagemang i Scoutkåren prioriteras högt. Med studier

Läs mer

assisco HälsoCamp 5-6 mars 2016 Följ med oss upp till Ånnaboda för en helg fylld med mental och fysisk träning.!

assisco HälsoCamp 5-6 mars 2016 Följ med oss upp till Ånnaboda för en helg fylld med mental och fysisk träning.! assisco HälsoCamp 5-6 mars 2016 Följ med oss upp till Ånnaboda för en helg fylld med mental och fysisk träning. Vi välkomnar människor som vill göra ett avstamp mot ett friskare och liv oavsett om det

Läs mer

Välj bloggen som du använder i skolan, i detta fallet heter den Min Skolblogg.

Välj bloggen som du använder i skolan, i detta fallet heter den Min Skolblogg. Guide: Etiketter i Blogspot Hej! Denna guide kommer att visa hur man kan använda Etiketter i sin blogg för att sortera sina inlägg. För alla dina inlägg handlar ju inte om samma sak, eller hur? Ett exempel

Läs mer

Pressmeddelande 18 maj. Kvinnor visar mer stressymptom än män: Var fjärde kvinna i Stockholms län lider av orolig mage

Pressmeddelande 18 maj. Kvinnor visar mer stressymptom än män: Var fjärde kvinna i Stockholms län lider av orolig mage Pressmeddelande 18 maj Kvinnor visar mer stressymptom än män: Var fjärde kvinna i Stockholms län lider av orolig Kvinnliga anställda upplever mer symptom på stress än sina manliga kollegor. Exempelvis

Läs mer

Samtliga brukare inom OFF- funktionshinder. -Resultat från enkät-/intervjuundersökning.

Samtliga brukare inom OFF- funktionshinder. -Resultat från enkät-/intervjuundersökning. Samtliga brukare inom OFF- funktionshinder. -Resultat från enkät-/intervjuundersökning. Enkät/intervju: Personlig assistans, jämfört med Enkäten besvarades av: Brukaren Anhörig Brukaren genom annan Ej

Läs mer

Utbildningsprocessen

Utbildningsprocessen Utbildningsprocessen Planering av utbildning Innehåll i utbildningen Under ett möte med vårdnära service arbetsgrupp informerar utbildningsansvarig att det ska skräddarsys en utbildning till vårdnäraservice

Läs mer

Kurs för personliga assistenter Studiehandledning. Kursansvarig: Maria Klamas

Kurs för personliga assistenter Studiehandledning. Kursansvarig: Maria Klamas Kurs för personliga assistenter Studiehandledning 2015 Kursansvarig: Maria Klamas 1 Välkommen Du är varmt välkommen till kursen för personliga assistenter vid Högskolan Väst. Kursen är utformad i samarbete

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Fritids- och Idrottsprogrammet Styrelsen har ordet/föreningsmöten Sommarfesten Hemmavinsten Melbystrand lägret (platser kvar) Medlemsrådgivare & Rättsombud Styrelsen

Läs mer

Diskussionsmaterial till Landslagets fotbollsskola 2009. Handledning. Nolltolerans

Diskussionsmaterial till Landslagets fotbollsskola 2009. Handledning. Nolltolerans Handledning Vi hoppas att materialet ska stimulera både dig som ledare och barnen i din grupp att tillsammans hitta på egna ledstjärnor som passar er grupp. I en barnkulturgrupp är alla barn med och alla

Läs mer

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Namn: Erik Fors-Andrée Ditt professionella rykte Erik är en driven visionär, inspirerande ledare och genomförare som med sitt brinnande engagemang får

Läs mer

Umeå Fritid presenterar erfarenheter ur projektet. In i Umeå INTEGRATION GENOM FÖRENINGSLIV

Umeå Fritid presenterar erfarenheter ur projektet. In i Umeå INTEGRATION GENOM FÖRENINGSLIV Umeå Fritid presenterar erfarenheter ur projektet In i Umeå INTEGRATION GENOM FÖRENINGSLIV Genom föreningar erbjuds nyanlända flyktingar och invandrare möjlighet till delaktighet i samhällslivet. Vi vinner

Läs mer

Välkommen till Brf Tomteberget, Lerum

Välkommen till Brf Tomteberget, Lerum Välkommen till Brf Tomteberget, Lerum Nyproduktion bostadsrätter På populära Tomteberget i Lerum kommer att uppföras ett nytt bostadsprojekt. Totalt byggs tre stadsvillor med 33 bostadsrättslägenheter

Läs mer

FÖRBÄTTRINGSVÄGEN. Verktyg & inspiration för företagets utveckling. Helene Kolseth

FÖRBÄTTRINGSVÄGEN. Verktyg & inspiration för företagets utveckling. Helene Kolseth FÖRBÄTTRINGSVÄGEN Verktyg & inspiration för företagets utveckling Helene Kolseth Förbättringsvägen - Verktyg & inspiration för företagets utveckling Förbättringsvägen - Verktyg & inspiration för företagets

Läs mer

Att arbeta på avdelningen Stöd och service

Att arbeta på avdelningen Stöd och service Att arbeta på avdelningen Stöd och service På avdelningen Stöd och service arbetar vi med att hjälpa personer med funktionsnedsättningar. En funktionsnedsättning är när en person på grund av en skada eller

Läs mer

Personlig assistans. Chefsdagarna. Praktisk arbetsledning som stödjer personal och brukare. Senaste nytt inom assistans så påverkas du

Personlig assistans. Chefsdagarna. Praktisk arbetsledning som stödjer personal och brukare. Senaste nytt inom assistans så påverkas du Chefsdagarna Personlig assistans Inbjudan till konferens i Stockholm den 5-6 december 2011 TALARE KommunLex AB Jonas Reinholdsson Nyköpings kommun Catarina Lindgren Praktisk arbetsledning som stödjer personal

Läs mer

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Sverige är ett populärt land! 2012 kommer YFU Sverige att ta emot totalt 76 utbytesstudenter varav 4 är sommarstudenter, 5 är halvårsstudenter och 67 är helårsstudenter.

Läs mer

Vi hoppas att ni har glädje av berättelsen om Undra!

Vi hoppas att ni har glädje av berättelsen om Undra! Barn mår bra av att veta Ditt barn ska komma till habiliteringen och göra en cpup-mätning. Det är svårt att med enbart ord förklara vad det är, därför har vi gjort den här boken. Barnet får genom berättelsen

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för Karlstad Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för Karlstad Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Resultat för Karlstad Särskilt boende Resultaten för er kommun Det här är en sammanställning av resultaten för er kommun från undersökningen Vad tycker de äldre

Läs mer

Du - ett varumärke. Bygg ditt personliga varumärke och stärk ditt professionella rykte. Umeå 17-18 mars 2010

Du - ett varumärke. Bygg ditt personliga varumärke och stärk ditt professionella rykte. Umeå 17-18 mars 2010 Du - ett varumärke Umeå 17-18 mars 2010 Curomed Utbildning, Håkmark 213, 905 91 UMEÅ, tel 090-38375, fax 090-38331 e-post info@curomed.se, www.curomed.se 1 DU ETT VARUMÄRKE Du - Ett Varumärke Ditt personliga

Läs mer

Gååsa raden. I detta nummer av Gååsaraden: Ordföranden har ordet... Ny tävling; Vem där? Nytt från sektionerna. Inbjudan till repskap 2014

Gååsa raden. I detta nummer av Gååsaraden: Ordföranden har ordet... Ny tävling; Vem där? Nytt från sektionerna. Inbjudan till repskap 2014 Gååsa raden Nr. 1 2014 En tidning för Visions medlemmar i region Skåne I detta nummer av Gååsaraden: Ordföranden har ordet... Ny tävling; Vem där? Nytt från sektionerna Inbjudan till repskap 2014 Lösning

Läs mer

Mycket funktionell kontorslokal i Solna Business Park som erbjuder många möjligheter. Planlösningen kan anpassas efter era behov.

Mycket funktionell kontorslokal i Solna Business Park som erbjuder många möjligheter. Planlösningen kan anpassas efter era behov. Mycket funktionell kontorslokal i Solna Business Park som erbjuder många möjligheter. Planlösningen kan anpassas efter era behov. Typ Kontor Storlek 500-1015 kvm Adress Englundavägen 9-11 Område Solna/Solna

Läs mer

Det låter underbart! Och hur gör man? Om jag vill träffa en ny kompis? Ja, då får man komma till oss och då gör vi en kort intervju.

Det låter underbart! Och hur gör man? Om jag vill träffa en ny kompis? Ja, då får man komma till oss och då gör vi en kort intervju. Kompis Sverige Kan du berätta lite om Kompis Sverige? Absolut! Kompis Sverige vi jobbar med kompis förmedling. Ok! Vi vill att folk ska träffas och vi tycker idag att det är jättesvårt i Sverige att få

Läs mer

Positiv Ridning Systemet Negativ eller positiv? Av Henrik Johansen

Positiv Ridning Systemet Negativ eller positiv? Av Henrik Johansen Positiv Ridning Systemet Negativ eller positiv? Av Henrik Johansen Man ska vara positiv för att skapa något gott. Ryttare är mycket känslosamma med hänsyn till resultatet. Går ridningen inte bra, faller

Läs mer

Värdighetsgarantier. inom Vård och omsorg

Värdighetsgarantier. inom Vård och omsorg Värdighetsgarantier inom Vård och omsorg Om Hjo kommuns värdighetsgarantier Värdighetsgarantierna för Vård och Omsorg är garantier som mer konkret talar om vad brukarna inom Vård och Omsorg i Hjo kommun

Läs mer

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 - Har du verktyg för att bemöta din oroliga och nedstämda tonåring? Föräldrakursen oro/nedstämdhet är ett samarbete mellan Råd & stöd, Gamla Uppsala familjeenhet

Läs mer

Gillar du att vara ute i skogen, häng med när vi vandrar nästa gång!

Gillar du att vara ute i skogen, häng med när vi vandrar nästa gång! Gillar du att vara ute i skogen, häng med när vi vandrar nästa gång! Som ung vuxen verkar tiden inte riktigt räcka till. Men med en tydlig och anpassad fråga kan ett engagemang i scoutkåren prioriteras

Läs mer

Ditt liv, Dina val, Dina rättigheter Spira Assistans skapar Möjligheter

Ditt liv, Dina val, Dina rättigheter Spira Assistans skapar Möjligheter Ditt liv, Dina val, Dina rättigheter Spira Assistans skapar Möjligheter Spira Assistans AB Org.nr 556815 4305 info@spiraassistans.se 040-15 66 85 2 Innehåll Presentation 5 Dina kontaktpersoner 10 Arbetsmiljö

Läs mer

Nyhetsbrev från MiF Medarbetare i Fokus 2.0

Nyhetsbrev från MiF Medarbetare i Fokus 2.0 Nyhetsbrev från MiF Medarbetare i Fokus 2.0 Nu är hösten här och alla börjar så smått komma tillbaka från sina sommarsemestrar. Som många av er säkert redan hört kommer internutbildningarna i Nyfiken på

Läs mer

Englundavägen 7. Kontor, 1108 m 2, Stockholm, Solna. Webbadress: www.lokalnytt.se/lokal/266657

Englundavägen 7. Kontor, 1108 m 2, Stockholm, Solna. Webbadress: www.lokalnytt.se/lokal/266657 Webbadress: www.lokalnytt.se/lokal/266657 Englundavägen 7 Kontor, 1108 m 2, Stockholm, Solna Den lediga lokalen ligger i Solna Business Park, den dynamiska företagsparken med det bästa företagsklimatet.

Läs mer

Vi vill att människor ska leva hela livet

Vi vill att människor ska leva hela livet Vi vill att människor ska leva hela livet Bergsund drivs sedan 15 september 2008 av Temabo AB med målet att skapa ett aktivare boende för de äldre. Vi fokuserar på vad som är meningsfullt för våra boende

Läs mer

Självhjälpsprogram för ADHD. Del 1 Att hitta din väg

Självhjälpsprogram för ADHD. Del 1 Att hitta din väg Självhjälpsprogram för ADHD Del 1 Att hitta din väg Välkommen till vårt självhjälpsprogram för ADHD. Detta program ger dig verktygen att använda din ADHD som en superkraft för att hitta till ett bra liv..

Läs mer

Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek

Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek Jag är A. Man 25 22,5 B. Kvinna 86 77,5 C. Annan 0 0 Min ålder A. yngre än 25 år 21 18,9 B. 26 45 år 32 28,8 C. 46 65 år 38 34,2 D. äldre än 65 20 18 Tid för mitt besök

Läs mer

Utbildningsdag i Uppsala om förvärvad hjärnskada

Utbildningsdag i Uppsala om förvärvad hjärnskada Utbildar INBJUDAN till Utbildningsdag i Uppsala om förvärvad hjärnskada Tema: Konsekvenser vid förvärvad hjärnskada. Plats: Missionskyrkan i Uppsala. Tid: Tisdagen den 8 mars 2016 kl. 9.00 17.00 (registrering

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Hallsberg Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Hallsberg Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015 Resultat för Hallsberg Särskilt boende Resultaten för er kommun Det här är en sammanställning av resultaten för er kommun från undersökningen Vad tycker de äldre

Läs mer

Nya synsätt och arbetssätt

Nya synsätt och arbetssätt KONFERENS 2 MAJ 2012 Nya synsätt och arbetssätt för att skapa ett demensboende som ger nöjda boenden, anhöriga och personal ANMÄLAN E-post hb@kkskaraborg.se Telefon 0733 26 27 23 Sista anmälningsdag 25

Läs mer

KAPITEL 6. Verb: preteritum. *imperativ som slutar på p, k, s, t eller x +te. Special (it-verb och oregelbundna verb) T ex: gå-gick, drick-drack

KAPITEL 6. Verb: preteritum. *imperativ som slutar på p, k, s, t eller x +te. Special (it-verb och oregelbundna verb) T ex: gå-gick, drick-drack KAPITEL 6 Verb: preteritum Imperativ Tala +de Ring +de Läs* +te Må +dde preteritum talade ringde läste mådde *imperativ som slutar på p, k, s, t eller x +te Special (it-verb och oregelbundna verb) T ex:

Läs mer

Vård och omsorg, Staffanstorps kommun

Vård och omsorg, Staffanstorps kommun RAPPORT Vård och omsorg, Staffanstorps kommun Datum: 2014-09-15 Susanne Bäckström, enhetschef Alexandra Emanuelsson, kvalitetsutvecklare Gustav Blohm, kvalitetsutvecklare 2(13) Intervjuer med boende Genomförande

Läs mer

Närståendebrev mars 2017

Närståendebrev mars 2017 Sid 1 (9) Hej alla närstående! Nu närmar sig våren och ljusare tider. Det märks att våra boende är mer angelägna om att få gå ut på kortare eller längre promenader. Vi har startat en promenadgrupp som

Läs mer

Verktyg för Achievers

Verktyg för Achievers Verktyg för Achievers 2.5. Glöm aldrig vem som kör Bengt Elmén Sothönsgränd 5 123 49 Farsta Tel 08-949871 Fax 08-6040723 http://www.bengtelmen.com mailto:mail@bengtelmen.com Ska man kunna tackla sina problem

Läs mer

Först vill vi förklara några ord och förkortningar. i broschyren: impulsiv för en del personer kan det vara som att

Först vill vi förklara några ord och förkortningar. i broschyren: impulsiv för en del personer kan det vara som att Hej! Du som har fått den här broschyren har antagligen ett syskon som har ADHD eller så känner du någon annan som har det. Vi har tagit fram den här broschyren för att vi vet att det inte alltid är så

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Öster Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Öster Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015 Resultat för Öster Särskilt boende Resultaten för er stadsdel Det här är en sammanställning av resultaten för er stadsdel från undersökningen Vad tycker de äldre

Läs mer

Arbetsplatsbesök med syfte att rekrytera förtroendevalda

Arbetsplatsbesök med syfte att rekrytera förtroendevalda Arbetsplatsbesök med syfte att rekrytera förtroendevalda På arbetsplatser där det finns förtroendevalda har Vårdförbundet fler medlemmar. Genom att utse förtroendevalda på arbetsplatsen skapar vi bättre

Läs mer

Att ta avsked - handledning

Att ta avsked - handledning Att ta avsked - handledning Videofilmen "Att ta avsked" innehåller olika scener från äldreomsorg som berör frågor om livets slut och om att ta avsked när en boende dör. Fallbeskrivningarna bygger på berättelser

Läs mer

NLP Practitioner med INLPTA Certifikat Höstterminen 2012.

NLP Practitioner med INLPTA Certifikat Höstterminen 2012. NLP Practitioner med INLPTA Certifikat Höstterminen 2012. NLP Practitioner kurs För personligt ledarskap och utveckling En internationellt certifierad kurs 4 långhelger, 16 dagar Vill du: Kommunicera bättre

Läs mer

Gruppboende funktionshinder OFF totalt

Gruppboende funktionshinder OFF totalt Gruppboende funktionshinder OFF totalt Enkät: Anhörig/närstående till person som bor i gruppboende, jämfört med Antal enkäter som skickats ut och besvarats (N= resp N=) 9 9 7 8 Besvarad Ej besvarad Enkät:

Läs mer

Terapiinriktad Utbildning Onsdagen den 20 oktober 2010

Terapiinriktad Utbildning Onsdagen den 20 oktober 2010 I N B J U D A N Terapiinriktad Utbildning Onsdagen den 20 oktober 2010 Et t utbildningstillfälle för dig som är sjukskötersk a Föreläsare Distriktssköterska Annikki Jonsson Föreläsare Urolog Christer Kihlfors

Läs mer

TandhygienisTforum 2013

TandhygienisTforum 2013 inbjudan till konferens i Stockholm den 29-30 maj 2013 VÅRA TALARE Annette Carlsson Tandhygienist Irene Smedberg Tandvårds- och utvecklingschef Katarina Kovacs Warnebrant Munhälsosamordnare Nya metoder

Läs mer

Hungerprojektets informationsprojekt om FN:s millenniemål

Hungerprojektets informationsprojekt om FN:s millenniemål Hungerprojektets informationsprojekt om FN:s millenniemål Föreläsningar som ger resultat: Med denna skrift vill vi på Hungerprojektet visa vad vi gjorde med de medel fick från Forum Syd, genom Sida, för

Läs mer

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande. VECKOBLAD v. 11 2014 Till elever

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande. VECKOBLAD v. 11 2014 Till elever Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande VECKOBLAD v. 11 2014 Till elever Veckans ordspråk: Man kan sätta sångfågeln i bur men aldrig sången. Harry Belafonte Hej! I veckan blev jag uppvaktad av elever

Läs mer

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text 1 Har du köpt tillräckligt med saker? 2 Tja... Jag vet inte. Vad tycker du? Borde jag handla mer saker? 3 Är det nån på ön som du inte har köpt nåt åt? 4 -Ja, en. -En? 5 -Dig. -Men jag bor inte på ön...

Läs mer

Vårt arbete med brukarna

Vårt arbete med brukarna Kompletterande övning: Vårt arbete // Situationer i vardagen Dilemman och konfliktsituationer Samtalsledarmaterial Vårt arbete med brukarna Ditt sätt att bemöta brukarna Du arbetar hos pensionären Maria

Läs mer

Sammanställning - handlingsplan

Sammanställning - handlingsplan Sammanställning - handlingsplan På seminariet om hälsosamt åldrande fick alla ni deltagare i uppdrag att skriva ett brev till er själva. Här kommer en sammanställning av det budskap ni tog med er från

Läs mer

Media styr alla dina intressenter

Media styr alla dina intressenter Media styr alla dina intressenter Isabella Engblom, VD, Tillit Kommunikation: Varför heter ditt företag Tillit Kommunikation? Namnet Tillit kom av att det är vad som krävs för att få till stånd bra kommunikation.

Läs mer

FÖR DIG SOM ÄR MEDLEM I LÄRARFÖRBUNDET DECEMBER 2015

FÖR DIG SOM ÄR MEDLEM I LÄRARFÖRBUNDET DECEMBER 2015 FÖR DIG SOM ÄR MEDLEM I LÄRARFÖRBUNDET DECEMBER 2015 Presentation av Anna Åsbergh ord. ledamot Anna arbetar på Lärarförbundets expedition på onsdagar. Övriga dagar jobbar hon som gymnasielärare på Bessemerskolans

Läs mer

Utvärdering. Hur nöjd är du med dagen som helhet?

Utvärdering. Hur nöjd är du med dagen som helhet? Utvärdering Hur är du med dagen som helhet? miss B. 2 4 12,1 C. 3 19 57,6 10 30,3 Total 33 100 97,1% (33/34) Bra ordnat trots sista-minuten-återbud Familjeverkstaden blev inställd pga sjukdom Det blev

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

NYHETSBREV FRÅN MIF MEDARBETARE I FOKUS

NYHETSBREV FRÅN MIF MEDARBETARE I FOKUS Nr 5 NYHETSBREV FRÅN MIF MEDARBETARE I FOKUS Våren startade där hösten/vintern slutade för de 35 medarbetare som läser på Vård och omsorgsprogrammet. Styrgruppen tog beslut på en ökning i aktivitetsplanen

Läs mer

Plugga och må bra. Samtidigt.

Plugga och må bra. Samtidigt. Plugga och må bra. Samtidigt. Anna Broman Norrby, leg. psykolog - studenthälsovård Kaserntorget 11 B är studenternas företagshälsovård vid Chalmers och Göteborgs universitet www.akademihalsan.se - Telefon:

Läs mer

3OM218. Examinator. Monica Christianson. 58% (14 av 24 möjliga personer) Muntlig utvärdering 2013-05 06

3OM218. Examinator. Monica Christianson. 58% (14 av 24 möjliga personer) Muntlig utvärdering 2013-05 06 Institutionen för omvårdnad Sammanställning [2013-06-13] [OM 218vt13] Sid 1 (1) Kursutvärdering Kursnamn och poäng Kvinno- och familjehälsa I, 7,5 hp Kurs inom program (ange program)/fristående Barnmorskeprogrammet,

Läs mer

Att möta ungdomar med Aspergers syndrom i samtal

Att möta ungdomar med Aspergers syndrom i samtal Att möta ungdomar med Aspergers syndrom i samtal Marie Julin, specialpedagog Diana Lorenz, socionom Autismforum 2010-04-12 Marie Julin och Diana Lorenz 1 Huvudkriterier för Aspergers syndrom Enligt DSM-IV-TR

Läs mer

Kognitionskunskap + Individkunskap = Personcentrerat Förhållningssätt. Beata Terzis med.dr, leg.psykolog

Kognitionskunskap + Individkunskap = Personcentrerat Förhållningssätt. Beata Terzis med.dr, leg.psykolog Kognitionskunskap + Individkunskap = Personcentrerat Förhållningssätt Beata Terzis med.dr, leg.psykolog beata.terzis@frosunda.se Nationella riktlinjer För vård och omsorg vid demenssjukdom 2 Nationella

Läs mer

Deltag i Malmö 26 maj

Deltag i Malmö 26 maj Umeå 19 maj Malmö 26 maj Göteborg 27 maj Linköping 28 maj Hudiksvall 1 juni Borlänge 2 juni Uppsala 3 juni Stockholm 10 juni Jönköping 19 augusti Örebro 20 augusti Visby 26 augusti Västerås 27 augusti

Läs mer

Utvecklingssamtal kravmärkt yrkesroll LSS/Psykiatrin Enköpings kommun

Utvecklingssamtal kravmärkt yrkesroll LSS/Psykiatrin Enköpings kommun Utvecklingssamtal kravmärkt yrkesroll LSS/Psykiatrin Enköpings kommun Namn Datum och tid Syftet med samtalet är att genom dialog se vilket behov av utveckling den enskilda medarbetaren har men också att

Läs mer

Stolthet& företagande

Stolthet& företagande SFÖ presenterar Stolthet& företagande Inbjudan till SFÖ:s konferens 9 11 maj 2014 i Jönköping Huvudsponsor 2014 Vi i konferensgrupp 2014 hälsar er varmt välkomna till tre dagar i Jönköping med massor av

Läs mer