Vård och omsorg, Staffanstorps kommun

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vård och omsorg, Staffanstorps kommun"

Transkript

1 RAPPORT Vård och omsorg, Staffanstorps kommun Datum: Susanne Bäckström, enhetschef Alexandra Emanuelsson, kvalitetsutvecklare Gustav Blohm, kvalitetsutvecklare

2 2(13) Intervjuer med boende Genomförande och respons Undersökningen genomfördes som strukturerade intervjuer under maj och juni Totalt intervjuades 17 av 34 boende, vilket innebär en svarsfrekvens på 57% (62% 2011). Resultaten för Nevisborg 19 och Åkershus 28 redovisas inte separat i tabell 1 pga för få svar. Frågor med högst omdöme 2014 (undantaget helhetsintryck): Vet du vem som jobbar varje dag? NKI 100 (NKI 86, 2011) Får du den hjälp du behöver med att tvätta dina kläder? NKI 98 (NKI 96, 2011) Känner du dig trygg på boendet? NKI 96 (NKI 90, 2011) Frågor med lägst omdöme 2014 (undantaget helhetsintryck): Har personalen tid om du behöver prata med någon? NKI 67 (NKI 69, 2011) Lyssnar personalen på dig och tar dig på allvar? NKI 80 (NKI 84, 2011) Bryr sig personalen om vad du tycker när du framför ett önskemål? NKI 82 (NKI 78, 2011) Vardagen hemma Frågorna som rör det vardagliga stödet i boendet får mycket goda omdömen av de boende själva. Hjälp med mathållning, städning, tvätt och fritidssysselsättningar är alltså i stort sett utan anmärkning. Det kan även vara värt att nämna att frågan om man är nöjd med sina fritidsaktiviteter har ökat 9 betygspunkter sedan 2011 och nu ligger på NKI 92, vilket måste betraktas som ett mycket gott omdöme.

3 3(13) Lägenhet och lokaler Det stora flertalet av de boende är mycket nöjda med sin lägenhet och de allra flesta är även nöjda med de gemensamma lokalerna. Även vid denna uppföljning pekar dock de boende på på att de gemensamma lokalerna är för små. Delaktighet och inflytande 9 av 10 respondenter vet vem som är deras kontaktperson och 7 av 10 är bekanta med sin genomförandeplan och upplever sig ha inflytande i arbetet med denna. Samtliga boenden tycks ha mycket bra rutiner för att hålla de boende informerade om bemanningen (NKI 100), och respondenterna upplever även att de har mycket goda möjligheter till delaktighet i planeringen (NKI 86) samt att de själva kan bestämma vad de vill och inte vill göra (NKI 95). Personal och bemötande De övriga frågeområdena har i huvudsak förbättrat sina resultat jämfört med mätningen Gällande frågorna om personal och bemötande är resultaten oförändrade eller lite sämre. Denna förändring härrör framför allt från där detta frågeområde tappat ganska många NKI-poäng sedan föregående mätning. Har personalen tid om du behöver prata med någon? är den fråga i undersökningen som fått lägst betyg (NKI 67). Detta resultat är oförändrat sedan Trygghet Upplevelsen av trygghet i boendet är mycket hög (NKI 96) och har dessutom förbättrats något litet jämfört med föregående mätning (NKI 90, 2011). Sammanfattning På det hela taget är respondenterna nöjda eller mycket nöjda med sitt boende, och upplevelsen av trygghet är mycket god. Specifika styrkor kan sägas vara det vardagliga stödet i hemmet samt upplevelsen av delaktighet och

4 4(13) självbestämmande. Precis som förra gången är det frågan om tid till samtal (socialt stöd) som får lägst betyg. De boende på är på flera punkter betydligt mer positiva än 2011 och de boende på är något mer kritiska, främst när det gäller personal och bemötande, än vid föregående mätning. Tabell 1.1 Boende, LSS-boende, NKI * Utv Utv Utv. Respons Antal tillfrågade Antal svar Svarsfrekvens 62% 57% 71% 75% 80% 60% Helhetsintryck** Hur nöjd är du med ditt boende i sin helhet? Kan du rekommendera andra att bo här? Vardagen hemma Får du den hjälp du behöver med att handla och laga mat? Får du den hjälp du behöver med att hålla din lägenhet i ordning? Får du den hjälp du behöver med att tvätta dina kläder? Är du nöjd med dina fritidsaktiviteter? Lägenhet/lokaler Hur nöjd är du med din lägenhet? Hur nöjd är du med de gemensamma lokalerna? *Resultatet för Nevisborg 19 och Åkershus 28 redovisas inte separat pga för få svar. **Frågorna om hur väl verksamheten motsvarar respondentens förväntningar och om hur den är jämfört med en ideal sådan har strukits pga för stort internt bortfall.

5 5(13) Tabell 1.2 Boende, LSS-boende, NKI (forts.) Utv Utv Utv. Delaktighet och inflytande Bryr sig personalen om vad du tycker när du framför ett önskemål? Får du vara med och planera och påverka saker som rör dig? (tex genom din genomförandeplan) Bestämmer du själv vad du vill och inte vill göra? Vet du vem som jobbar varje dag? Personal och bemötande Trivs du tillsammans med personalen på boendet? Lyssnar personalen på dig och tar dig på allvar? (respekt) Har personalen tid om du behöver prata med någon? Väntar personalen på din tillåtelse innan de går in hos dig? Trygghet Känner du dig trygg på boendet? Övriga kommentarer, deltagare 2014 Nedan presenteras de fritextsvar som samlats in i undersökningen. Jag saknar inget. Tycker att det fungerar bra att bo här. Mycket varierande saker vi får göra. Tror att vi är de som gör flest aktiviteter. Inte en dag utan att det händer någonting. Vi har att göra. Allting är bra här. Finns inget att klaga på. Gemensamhetslokalerna hade kanske kunnat vara större.

6 6(13) Jag känner mig riktigt nöjd. Synd att det bara är kvinnlig personal, jag tycker att det hade varit bättre med en blandad personalgrupp. Lite för små gemensamma utrymmen. Jag är så nöjd med att bo här, vill inte flytta härifrån. Man har alltid koll på vem som jobbar via veckoschemat, Jag får sms innan om det ska komma en vikarie. Har inte så många aktiviteter, utan åker iväg själv när jag vill. Har ansökt om ledsagare, men fått avslag. Allra helst skulle jag vilja bo på landet. Älskar naturen och att slippa allt väsen i stan. Det är bra att ha folk omkring sig. Vi äter pizza tillsammans. Ledsagare är bra, fast tidigare hade jag en ledsagare som inte hörde av sig. De gemensamma utrymmena är för trånga. Tyvärr är personalen ofta upptagna med andra när man vill prata med dem. Det är fint här, kul med fritidsaktiviteter. Personalen lyssnar inte, de skiter i oss - in genom ett öra, ut genom ett annat. De stressar mig varje morgon, för att jag ska hinna med bussen. Lägenhetsunderhållet är under all kritik. Allt är slitet och nedgånget. Jag tycker att boendet är bra. Jag trivs här och vill bo kvar. Det är bra när det kommer vikarier som vill spela lite spel. Önskar att någon kunde komma och prata mer om lagar, vad som är rätt och fel. Vi äter för mycket och har för lite aktiviteter. Vi har inget att göra utan äter istället. Dessutom är det onyttig mat, mycket pommes och kroketter. Personalen tar pengar från varje boendes kassa och handlar mat för de pengarna på helgerna. Det är absolut inte bra om man är diabetiker. Vi umgås inte så mycket tillsammans utom vid måltider. Personalen tycker att jag ska skriva handlalista själv, vi handlar en gång i veckan. Jag skulle vilja handla två gånger i veckan. Skulle vilja ha mer fritidsaktiviteter, särskilt på helgerna. Personalen har sällan tid att prata, så behöver jag prata med någon så får jag ta det med min mamma. Känner mig ibland lite rädd när vi är ute och går, orolig att de inte håller koll på mig. Jag känner mig inte alltid helt trygg hemma heller. Jag klarar mig bra och sköter det mesta själv. Brukar hjälpa till att sköta trädgården vid Nevisborg. Lagom. Jag upplever inga problem. Dåligt anpassat kök. Halt på golvet. För små gemensamma lokaler. Vissa i personalen stövlar rakt in, tex när jag pratar i telefon. Man blir inte alltid respektfullt behandlad, måste förbättras när man bor som vi gör. Det är väldigt lyhört här.

7 7(13) Enkät till anhöriga/gode män Genomförande och respons Undersökningen genomfördes som en postenkät under maj och juni Totalt tillfrågades 30 personer, 24 av dessa svarade, vilket innebär en svarsfrekvens på 80% (85% 2011). Påståenden med högst omdöme 2014 (undantaget helhetsintryck): Jag blir trevligt och professionellt bemött när jag besöker eller på annat sätt kontaktar boendet. - NKI 87 (NKI 82, 2011) Jag upplever att den jag representerar känner sig trygg på boendet. NKI 84 (NKI 76, 2011) Det är enkelt att komma i kontakt med utföraren för att framföra önskemål eller synpunkter. NKI 83 (NKI 79, 2011) Påståenden med lägst omdöme 2014 (undantaget helhetsintryck): det sociala stöd som han/hon är i behov av. NKI 67 (NKI 71, 2011) hjälp med skötseln av sin lägenhet i enlighet med genomförandeplanen. NKI 68 (NKI 68, 2011) stöd för att kunna genomföra meningsfulla fritidsaktiviteter i enlighet med genomförandeplanen. NKI 69 (NKI 66, 2011) Delaktighet och inflytande Möjligheterna till delaktighet bedöms av anhöriga/gode män som goda. Det upplevs som enkelt att komma i kontakt med utföraren och de flesta tycker att de blir bemötta på ett bra sätt. Sammantaget ligger resultaten på i stort sett samma nivå som vid 2011 års undersökning (se tabell 1.1).

8 8(13) Stöd i vardagen Även bedömningen av det vardagliga stödet ligger på det hela taget kvar på samma nivå som vid föregående mätning. Frågan om upplevelsen av att den boende får det sociala stöd som han/hon är i behov av är den som fått lägst betyg i årets undersökning (NKI 67). Resultatet beror främst på att denna fråga tappat hela 24 NKI-poäng avseende Nevisborg 19. Trygghet De anhörigas egen trygghetsupplevelse är god (NKI 78) och man upplever även att den man representerar känner sig trygg i sitt boende (NKI 84). Totalt har upplevelsen av trygghet ökat något sedan 2011, främst på grund av att trygghetsupplevelsen på fått ett rejält uppsving. Sammanfattning Precis som 2011 är det ganska stora skillnader mellan de olika boendena. I stora drag kan man säga att Åkershus 28 alltjämt är bäst i klassen, är dock hack i häl tack vare en betydande förbättring sedan 2011 (se tabell 2). Bilden av att lyckats förbättra sin verksamhet bekräftas också av de boendes egna svar (se tabell 1 under Intervjuer med boende). Nevisborg 19 ligger kvar på ungefär samma nivå som sist, med den skillnaden att de anhöriga bedömer att det sociala stödet och tryggheten har försämrats. har fått bättre omdömen på flera punkter, men är trots det fortfarande boendet som har de mest kritiska anhöriga. Precis som 2011 är det också i år så att de boende inte riktigt bekräftar den bild som de anhöriga har av. De boende är fortfarande mer positiva än de anhöriga, även om skillnaden mellan grupperna har minskat något sedan föregående mätning. En annan sak som kan vara värd att notera är att de närstående/gode män som representerar kvinnor är betydligt mer nöjda vid denna uppföljning än vad de var 2011 (se tabell 2). Vid föregående undersökning visade det sig att de som representerade manliga boende i allmänhet var mer nöjda än de som representerade kvinnliga. I årets mätning finns ingen tydlig skillnad mellan dessa grupper (se tabell 2).

9 9(13) Tabell 2.1 Anhöriga/gode män, LSS-boende, NKI * Utv Utv Utv. Kvinna Kvinna Kvinna Man Man Man Respons Antal tillfrågade Antal svar Svarsfrekvens 85% 80% 67% 110% 95% 65% Helhetsintryck Hur nöjd är du med det aktuella boendet i sin helhet? Hur väl uppfyller det aktuella boendet dina förväntningar? Föreställ dig ett idealt boende. Hur nära ett sådant ideal tycker du att det aktuella boendet kommer? Jag kan rekommendera detta boende till andra Delaktighet och inflytande Utföraren har erbjudit mig tillräckliga möjligheter att delta vid utformningen av genomförandeplanen Det är enkelt att komma i kontakt med utföraren för att framföra önskemål eller synpunkter När jag framför en synpunkt till utföraren upplever jag att den uppskattas och tas tillvara Jag blir trevligt och professionellt bemött när jag besöker eller på annat sätt kontaktar boendet Jag är på det hela taget nöjd med min delaktighet i planeringen och genomförandet av stödet Jag upplever att den jag representerar når fram med och får gehör för sina egna synpunkter och önskemål gällande stödets utformning

10 10(13) Tabell 2.2 Anhöriga/gode män, LSS-boende, NKI * (forts.) Utv Utv Utv. Kvinna Kvinna Kvinna Man Man Man Stöd i vardagen hjälp med mathållning och matlagning i enlighet med genomförandeplanen hjälp med skötseln av sin lägenhet i enlighet med genomförandeplanen hjälp med att tvätta sina kläder i enlighet med genomförandeplanen stöd för att kunna planera och genomföra meningsfulla fritidsaktiviteter i enlighet med genomförandeplanen det sociala stöd som han/hon är i behov av Trygghet Jag upplever att den jag representerar känner sig trygg på boendet Jag känner mig trygg med boendet

11 11(13) Tabell 3.1 Anhöriga/gode män, LSS-boende, NKI Utv Utv Utv Utv. Nevisborg 19 Nevisborg 19 Nevisborg 19 Åkerhus 28 Åkerhus 28 Åkerhus 28 Respons Antal tillfrågade Antal svar Svarsfrekvens 71% 75% 100% 100% 80% 80% 83% 71% Helhetsintryck Hur nöjd är du med det aktuella boendet i sin helhet? Hur väl uppfyller det aktuella boendet dina förväntningar? Föreställ dig ett idealt boende. Hur nära ett sådant ideal tycker du att det aktuella boendet kommer? Jag kan rekommendera detta boende till andra Delaktighet och inflytande Utföraren har erbjudit mig tillräckliga möjligheter att delta vid utformningen av genomförandeplanen Det är enkelt att komma i kontakt med utföraren för att framföra önskemål eller synpunkter När jag framför en synpunkt till utföraren upplever jag att den uppskattas och tas tillvara Jag blir trevligt och professionellt bemött när jag besöker eller på annat sätt kontaktar boendet Jag är på det hela taget nöjd med min delaktighet i planeringen och genomförandet av stödet Jag upplever att den jag representerar når fram med och får gehör för sina egna synpunkter och önskemål gällande stödets utformning

12 12(13) Tabell 3.2 Anhöriga/gode män, LSS-boende, NKI (forts.) Utv Utv Utv Utv. Nevisborg 19 Nevisborg 19 Nevisborg 19 Åkerhus 28 Åkerhus 28 Åkerhus 28 Stöd i vardagen hjälp med mathållning och matlagning i enlighet med genomförandeplanen hjälp med skötseln av sin lägenhet i enlighet med genomförandeplanen hjälp med att tvätta sina kläder i enlighet med genomförandeplanen stöd för att kunna planera och genomföra meningsfulla fritidsaktiviteter i enlighet med genomförandeplanen det sociala stöd som han/hon är i behov av Trygghet Jag upplever att den jag representerar känner sig trygg på boendet Jag känner mig trygg med boendet

13 13(13) Övriga kommentarer, anhöriga/gode män 2014 Nedan presenteras de fritextsvar som samlats in i undersökningen. Jag tycker att personalen har ett stort engagemang för att den som bor där ska ha det så bra som möjligt. Jag har haft mycket kontakt med speciellt Christian som är en MYCKET bra pedagog. Viss personal saknar förmåga att se situationer ur den boendes perspektiv varför en del saker (uppgifter) inte blir utförda enligt plan. En del missförstånd orsakas av den boende själv vilket naturligtvis inte ska lastas på personalen. Mitt deltagande vid utformningen av genomförandeplanen är slopat från och med våren Den boende har ju synpunkter. Tycker sig ej bli sedd. Tycker alla andra får bättre hjälp och tillmötesgås sämre än alla andra. Vad gäller daglig verksamhet är allt på bästa sätt. Toppbetyg.

Vård och omsorg, Staffanstorps kommun

Vård och omsorg, Staffanstorps kommun RAPPORT (BILAGA 1) Vård och omsorg, Staffanstorps kommun Datum: 2014-07-02 Alexandra Emanuelsson, kvalitetsutvecklare Gustav Blohm, kvalitetsutvecklare 2(13) Intervjuer med deltagare Genomförande och respons

Läs mer

Vård och omsorg, Staffanstorps kommun

Vård och omsorg, Staffanstorps kommun RAPPORT Vård och omsorg, Staffanstorps kommun Datum: 2014-10-09 Alexandra Emanuelsson, kvalitetsutvecklare Gustav Blohm, kvalitetsutvecklare 2(5) Enkät till brukare Genomförande och respons Undersökningen

Läs mer

Kvalitetsuppföljning, Åkershus 28 (2010-04-15) Bilaga 1. 1(3) Bilaga 1 Enkät till anhöriga/gode män - resultat NKI (Nöjd-Kund-Index) NKI (Nöjd-Kund-Index) är ett sammanfattande mått på hur nöjda kunderna

Läs mer

Kvalitetsuppföljning, Planeten (2010-05-12) Bilaga 1. 1(4) Bilaga 1 Enkät till boende - resultat NKI (Nöjd-Kund-Index) NKI (Nöjd-Kund-Index) är ett sammanfattande mått på hur nöjda kunderna är med en tjänst

Läs mer

Bilaga 1 Enkät till/intervju med boende

Bilaga 1 Enkät till/intervju med boende Kvalitetsuppföljning, Pilegården (juli 2010) Bilaga 1. 1(5) Bilaga 1 Enkät till/intervju med boende NKI (Nöjd-Kund-Index) NKI (Nöjd-Kund-Index) är ett sammanfattande mått på hur nöjda kunderna är med en

Läs mer

Bilaga 1 Enkät till boende - resultat

Bilaga 1 Enkät till boende - resultat Kvalitetsuppföljning, Magnoliagården (2010-11-18) Bilaga 1. 1(5) Bilaga 1 Enkät till boende - resultat Urval På Magnoliagården finns åtta avdelningar, av dessa är fyra renodlade demensavdelningar. De boende

Läs mer

Brukarundersökningar 2009 äldreomsorg, bistånd och anhörigstöd

Brukarundersökningar 2009 äldreomsorg, bistånd och anhörigstöd sida 1 (9) Brukarundersökningar 2009 äldreomsorg, bistånd och anhörigstöd sida 2 (9) SAMMANFATTNING... 3 BAKGRUND... 3 METOD... 3 RESULTAT... 3 HEMTJÄNST... 3 SÄRSKILT BOENDE OCH VÄXELVÅRD... 4 NÖJD-KUND-INDEX

Läs mer

Vård och omsorg, Staffanstorps kommun

Vård och omsorg, Staffanstorps kommun RAPPORT Vård och omsorg, Staffanstorps kommun Datum: 2013-12-16 Alexandra Emanuelsson, kvalitetsutvecklare Gustav Blohm, kvalitetsutvecklare 2(11) Omvårdnadstjänster Genomförande och respons Undersökningen

Läs mer

NKI - Särskilt boende 2012

NKI - Särskilt boende 2012 NKI Särskilt boende (boende) 2012 1(7) NKI - Särskilt boende 2012 Enkät till boende 1.1 Nöjd Kund Index Tabell 1.1 Färgformatering i tabellen: Genomsnitt mellan svarsalt 1 & 2 RÖD Genomsnitt mellan svarsalt

Läs mer

Samtliga brukare inom OFF- funktionshinder. -Resultat från enkät-/intervjuundersökning.

Samtliga brukare inom OFF- funktionshinder. -Resultat från enkät-/intervjuundersökning. Samtliga brukare inom OFF- funktionshinder. -Resultat från enkät-/intervjuundersökning. Enkät/intervju: Personlig assistans, jämfört med Enkäten besvarades av: Brukaren Anhörig Brukaren genom annan Ej

Läs mer

Matdistribution Enkätundersökning (NKI) sommaren 2011

Matdistribution Enkätundersökning (NKI) sommaren 2011 RAPPORT 1(6) -10-05 HUMANISTISK SERVICE VÅRD OCH OMSORG Matdistribution Enkätundersökning (NKI) sommaren 1. Bakgrund Under åren 2006-2009 har enkätundersökningar motsvarande denna genomförts av företaget

Läs mer

Utvärdering av Näregården 2008

Utvärdering av Näregården 2008 Utvärdering av Näregården 008 Utvärdering av Näregården Om Näregården Gruppbostaden Näregården som tidigare var en länsresurs ligger på Mössebergskanten i Falköping. Sedan 00 är Näregården ett kobminerat

Läs mer

Vad är delaktighet för dig?

Vad är delaktighet för dig? Vad är delaktighet för dig? Inspiration till samtal om delaktighet, självbestämmande och inflytande Detta häfte bygger på rapporten Vad är delaktighet för dig? ett delprojekt i satsningen för en evidensbaserad

Läs mer

Information om brukarundersökning och närstående undersökning i särskilt boende - 2010

Information om brukarundersökning och närstående undersökning i särskilt boende - 2010 2010-09-23 Sidan 1 av 12 Socialförvaltningen Information om brukarundersökning och närstående undersökning i särskilt boende - 2010 Under våren 2010 genomfördes en brukarundersökning inom de särskilda

Läs mer

BRUKARUNDERSÖKNING INOM OMSORGEN FÖR PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING 2014

BRUKARUNDERSÖKNING INOM OMSORGEN FÖR PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING 2014 BRUKARUNDERSÖKNING INOM OMSORGEN FÖR PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING 2014 Genomlysning av samtliga LSS-verksamheter samt boendestöd med undantag av daglig verksamhet Sammanställd juni 2014 Sammanfattning

Läs mer

Brukarrevision. Norra Ågatan Centrum SDF 2017

Brukarrevision. Norra Ågatan Centrum SDF 2017 Brukarrevision Norra Ågatan Centrum SDF 2017 INLEDNING Detta är en rapport från brukarrevisionen. Brukarrevision är ett sätt att ta reda på vad de vi är till för tycker om verksamheten. Revisionen kan

Läs mer

Centrum. I tabeller nedan anges svar från kunder i gemener och svar från personal i versaler. Livssituation. Bilaga 1. Ålder. Hushåll / familjebild 6%

Centrum. I tabeller nedan anges svar från kunder i gemener och svar från personal i versaler. Livssituation. Bilaga 1. Ålder. Hushåll / familjebild 6% Centrum Kön 38% Ålder 38% 6% Hushåll / familjebild 6% 62% 56% M an Kvinna < 65 år 66-79 år >80 år 94% Samman boende ensam 3,50 30,0 3,00 25,0 Centrum 2,50 2,00 1,50 1,00 0,50 0,00 1. Livssituation 2. Personlig

Läs mer

Lokala värdighetsgarantier

Lokala värdighetsgarantier Lokala värdighetsgarantier Genomförandeplan Äldre i Degerfors kommun med sociala omsorgs- och vårdinsatser ska få en individuell genomförandeplan upprättad. Tidsaspekten för upprättandet ser olika ut,

Läs mer

Gruppbostad - VAD ÄR DET? Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se

Gruppbostad - VAD ÄR DET? Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se Gruppbostad - VAD ÄR DET? Vad är en gruppbostad? Här får du information om vad en gruppbostad är och hur det kan fungera att bo i en gruppbostad. Här får du veta vilka rättigheter och skyldigheter som

Läs mer

Granskningsrapport Brukarrevision. Stöd- och serviceboende Danska vägen 65D

Granskningsrapport Brukarrevision. Stöd- och serviceboende Danska vägen 65D Granskningsrapport Brukarrevision Stöd- och serviceboende Danska vägen 65D Örgryte-Härlanda SDF 2014 INLEDNING Syftet med brukarrevisionsarbetet är att söka finna nya och bättre sätt att ta reda på vad

Läs mer

Referens SDN Medel- Lägsta Högsta värde värde värde

Referens SDN Medel- Lägsta Högsta värde värde värde Västra Göteborg Referens SDN Medel- Lägsta Högsta värde värde värde NKI, HELHET 69 4 66 84 BEMÖTANDE 85 84 81 91 INFLYTANDE 6 5 5 86 TRYGGHET 1 9 1 8 INFORMATION 61 0 52 85 HJÄLPENS OMFATTNING 63 6 63

Läs mer

Boendestöd. Lättläst VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

Boendestöd. Lättläst VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Boendestöd VAD ÄR DET? Lättläst VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Vad är boendestöd? Här får du information om vad boendestöd är och hur det kan fungera att få boendestöd. Det är svårt att berätta exakt hur det

Läs mer

Järfälla kommun. Brukarundersökning 2009. Socialförvaltningen Utvärdering LSS Gruppbostad/ Serviceboende inom Handikappomsorgen (HO) Januari 2010

Järfälla kommun. Brukarundersökning 2009. Socialförvaltningen Utvärdering LSS Gruppbostad/ Serviceboende inom Handikappomsorgen (HO) Januari 2010 Brukarundersökning 2009 Socialförvaltningen Utvärdering LSS Gruppbostad/ Serviceboende inom Handikappomsorgen (HO) Januari 2010 NORDISKA UNDERSÖKNINGSGRUPPEN 20100129 NORDISKA UNDERSÖKNINGSGRUPPEN (SCANDINAVIAN

Läs mer

Insatsen vård- och omsorgsboende

Insatsen vård- och omsorgsboende Socialförvaltningen Insatsen vård- och omsorgsboende Tjänstedeklaration Beslutad av socialnämnden 2013-06-13, 80. Varför tjänstedeklarationer? Insatsen vård- och omsorgsboende Vi vill förtydliga vad våra

Läs mer

Gruppbostad. - VAD ÄR DET? - Lättläst. Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se

Gruppbostad. - VAD ÄR DET? - Lättläst. Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se Gruppbostad - VAD ÄR DET? - Lättläst Vad är en gruppbostad? Här får du information om vad en gruppbostad är och hur det kan fungera att bo i en gruppbostad. Här får du veta vilka rättigheter och skyldigheter

Läs mer

Kundundersökning 2013. Personlig assistans

Kundundersökning 2013. Personlig assistans Kundundersökning 2013 Personlig assistans Gävle kommun 2013-12-16 2 Om undersökningen Under september-oktober 2013 har enkäter skickats ut till samtliga Omvårdnad Gävles kunder inom personlig assistans.

Läs mer

Nöjdhet hos brukare med Arvika kommun som assistentanordnare 1. Jag som fyller i enkäten är:

Nöjdhet hos brukare med Arvika kommun som assistentanordnare 1. Jag som fyller i enkäten är: Nöjdhet hos brukare med Arvika kommun som assistentanordnare 1. Jag som fyller i enkäten är: 2. Jag kan bestämma hur jag vill bli hjälpt 3. Personalen kommer på överenskommen tid 4. Jag får information

Läs mer

Servicebostad - VAD ÄR DET? Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se

Servicebostad - VAD ÄR DET? Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se Servicebostad - VAD ÄR DET? Vad är en servicebostad? Här får du information om vad en servicebostad är och hur det kan fungera att bo i en servicebostad. Här får du veta vilka rättigheter och skyldigheter

Läs mer

Så tycker brukarna med bostad med särskild service, personlig assistans samt boendestöd. En brukarundersökning genomförd mars 2013.

Så tycker brukarna med bostad med särskild service, personlig assistans samt boendestöd. En brukarundersökning genomförd mars 2013. Så tycker brukarna med bostad med särskild service, personlig assistans samt boendestöd En brukarundersökning genomförd mars 2013. Hultsfred Maj 2013 2 Sammanfattning Brukarundersökningen som genomfördes

Läs mer

Granskningsrapport. Brukarrevision. Angered Storåns Ängar

Granskningsrapport. Brukarrevision. Angered Storåns Ängar Granskningsrapport Brukarrevision Angered Storåns Ängar 2013 Nominerad till 2009 INLEDNING Syftet med brukarrevisionsarbetet är att söka finna nya och bättre sätt att ta reda på vad de vi är till för inom

Läs mer

Gruppbostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

Gruppbostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Gruppbostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Vad är en gruppbostad? Här får du information om vad en gruppbostad är och hur det kan fungera att bo i en gruppbostad. Här får du veta vilka rättighet

Läs mer

Rapport till Vara kommun om undersökning inom omsorgen om personer med funktionsnedsättning

Rapport till Vara kommun om undersökning inom omsorgen om personer med funktionsnedsättning om undersökning inom omsorgen om personer med funktionsnedsättning personlig assistent år 29/21 SKOP, har på uppdrag av Vara kommun genomfört en undersökning bland personer inom kommunens omsorg om personer

Läs mer

Gruppbostad. Lättläst VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

Gruppbostad. Lättläst VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Gruppbostad VAD ÄR DET? Lättläst VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Gruppbostad Här får du information om vad en gruppbostad är och hur det kan fungera att bo i en gruppbostad. Här får du veta vilka rättigheter

Läs mer

Redovisning av brukarenkät gällande hemtjänsten i Nordanstigs Kommun

Redovisning av brukarenkät gällande hemtjänsten i Nordanstigs Kommun Redovisning av brukarenkät gällande hemtjänsten i Nordanstigs Kommun Dokumenttyp Dokumentnamn Rapport Brukarenkät 2008 Dokumentägare Dokumentansvarig OA-förvaltningen Berit Burman Dokumentinformation Redovisning

Läs mer

Enkät förskola/familjedaghem ht 2011. Utförd av: Förvaltningen för utbildning, kost, kultur och fritid (UKF) Lomma kommun

Enkät förskola/familjedaghem ht 2011. Utförd av: Förvaltningen för utbildning, kost, kultur och fritid (UKF) Lomma kommun Enkät förskola/familjedaghem ht 2011 Utförd av: Förvaltningen för utbildning, kost, kultur och fritid (UKF) Lomma kommun 1 Enkätundersökning i kommunens förskolor och familjedaghem Lomma Kommun genomför

Läs mer

Rapport Brukarundersökning personer med funktionsnedsättning (LSS) 2012

Rapport Brukarundersökning personer med funktionsnedsättning (LSS) 2012 www.ljungby.se Rapport Brukarundersökning personer med funktionsnedsättning (LSS) 2012 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Brukarundersökning personer med funktionsnedsättning (LSS) 2012...3

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för Örebro Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för Örebro Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Resultat för Örebro Särskilt boende Resultaten för er kommun Det här är en sammanställning av resultaten för er kommun från undersökningen Vad tycker de äldre

Läs mer

Särkilt boende Tabell B1- B32. Andel per fråga för

Särkilt boende Tabell B1- B32. Andel per fråga för Särkilt boende Tabell B1- B32. Andel per fråga för Örebro län Totalt antal svarande i länet: 972 Total andel svarande i länet: 54 F1 Hur bedömer du ditt allmänna hälsotillstånd? Mycket gott/ganska gott

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för Lund Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för Lund Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Resultat för Lund Särskilt boende Resultaten för er kommun Det här är en sammanställning av resultaten för er kommun från undersökningen Vad tycker de äldre om

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för Karlstad Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för Karlstad Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Resultat för Karlstad Särskilt boende Resultaten för er kommun Det här är en sammanställning av resultaten för er kommun från undersökningen Vad tycker de äldre

Läs mer

SMEDJEBACKENS KOMMUN 2010-04-16 Socialförvaltningen Anita Jernberg Utredningssekreterare Telefon: 0240-66 03 39

SMEDJEBACKENS KOMMUN 2010-04-16 Socialförvaltningen Anita Jernberg Utredningssekreterare Telefon: 0240-66 03 39 SMEDJEBACKENS KOMMUN 2010-04-16 Socialförvaltningen Anita Jernberg Utredningssekreterare Telefon: 0240-66 03 39 Socialnämnden Brukarundersökning hemtjänsttagare med daglig hjälp november 2009 Sammanfattning

Läs mer

Servicebostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

Servicebostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Servicebostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Vad är en servicebostad? Här får du information om vad en servicebostad är och hur det kan fungera att bo i en servicebostad. Här får du veta vilka rättigheter

Läs mer

Servicebostad. -VAD ÄR DET? -Lättläst. Östra Göinge kommun www.ostragoinge

Servicebostad. -VAD ÄR DET? -Lättläst. Östra Göinge kommun www.ostragoinge Servicebostad -VAD ÄR DET? -Lättläst Vad är en servicebostad? Här får du information om vad en servicebostad är och hur det kan fungera att bo i en servicebostad. Här får du veta vilka rättigheter och

Läs mer

Citypunkten Enkät till socialpsykiatrins deltagare hösten 2010

Citypunkten Enkät till socialpsykiatrins deltagare hösten 2010 Senast uppdaterad 2010-11-17 1(5) Citypunkten Enkät till socialpsykiatrins deltagare hösten 2010 är ett sammanfattande mått på hur nöjda kunderna är med en tjänst eller en vara. Högsta möjliga poäng är

Läs mer

Referens SDN Medel- Lägsta Högsta värde värde värde

Referens SDN Medel- Lägsta Högsta värde värde värde Göteborg Referens SDN Medel- Lägsta Högsta värde värde värde NKI, HELHET 8 78 7 93 BEMÖTANDE 84 86 77 93 INFLYTANDE 78 8 7 87 TRYGGHET 8 81 72 9 INFORMATION 73 72 58 9 HJÄLPENS OMFATTNING 82 82 73 92 HJÄLPENS

Läs mer

Resultat brukarundersökning LSS boende

Resultat brukarundersökning LSS boende Brukarundersökning LSS boende () 22--9 Verksamhetsavdelningen Resultat brukarundersökning LSS boende Antal enkäter som lämnats ut var 2 st, antal svarande var 4 st vilket ger en svarsfrekvens på 6 % De

Läs mer

Sammanfattning på lättläst svenska. Upplevd kvalitet i bostad med särskild service och i daglig verksamhet Solna och Sollentuna kommun 2011

Sammanfattning på lättläst svenska. Upplevd kvalitet i bostad med särskild service och i daglig verksamhet Solna och Sollentuna kommun 2011 Sammanfattning på lättläst svenska Upplevd kvalitet i bostad med särskild service och i daglig verksamhet Solna och Sollentuna kommun 2011 Sammanfattning till lättläst svenska har gjorts av Centrum för

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för Skövde Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för Skövde Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Resultat för Skövde Särskilt boende Resultaten för er kommun Det här är en sammanställning av resultaten för er kommun från undersökningen Vad tycker de äldre

Läs mer

Vad tycker de äldre om särskilt boende i Götene?

Vad tycker de äldre om särskilt boende i Götene? Vad tycker de äldre om särskilt boende i Götene? Sammanställning av resultatet från den nationella brukarundersökningen inom särskilt boende 2014 Resultat Nationell brukarundersökning 2014 särskilt boende

Läs mer

Brukarundersökning 2012

Brukarundersökning 2012 Brukarundersökning 2012 Hemtjänsten i Håbo Uppdrag enligt verksamhetsplan Genomföra brukarundersökning årligen Höja svarsfrekvensen Målet att minst 90 % ska vara nöjda Syfte En temperaturmätning som signalerar

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Hallsberg Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Hallsberg Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015 Resultat för Hallsberg Särskilt boende Resultaten för er kommun Det här är en sammanställning av resultaten för er kommun från undersökningen Vad tycker de äldre

Läs mer

Vad tycker de närstående om omvårdnaden på särskilt boende?

Vad tycker de närstående om omvårdnaden på särskilt boende? Omvårdnad Gävle Vad tycker de närstående om omvårdnaden på särskilt boende? November 2015 Markör AB 1 (19) Uppdrag: Beställare: Närstående särskilt boende Omvårdnad Gävle Kontaktperson beställaren: Patrik

Läs mer

Skolundersökning 2014 Föräldrar förskola

Skolundersökning 2014 Föräldrar förskola Solna kommun Skolundersökning 21 Föräldrar förskola BMA-Charlottenburg Antal svar för aktuell förskola: 25 Antal svar för alla förskolor i kommunen: 22 Svarsfrekvens: 6 % Svarsfrekvens: 59 % 2 Presentation

Läs mer

Insatsen kontaktperson enligt lag om stöd och service till vissa funktionshindrade

Insatsen kontaktperson enligt lag om stöd och service till vissa funktionshindrade Socialförvaltningen Insatsen kontaktperson enligt lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) Tjänstedeklaration Beslutad av omsorgsnämnden 2011-12-15, 148. Övertagen av socialnämnden 2012-09-01.

Läs mer

Kvalitetsbarometern LSS 2013:2

Kvalitetsbarometern LSS 2013:2 Sammanfattning med tabeller WEBBVERSION Kvalitetsbarometern LSS 2013:2 Upplevd kvalitet i bostad med särskild service och i daglig verksamhet Nacka kommun Bo Engström UTREDNINGSSPECIALISTEN November 2013

Läs mer

Trygg hemtjänst i Mörbylånga kommun

Trygg hemtjänst i Mörbylånga kommun Trygg hemtjänst i Mörbylånga kommun Vi tar uppdraget på allvar Hemtjänsten i Mörbylånga kommun har till uppgift att se till att du kan bo kvar hemma så länge som möjligt och känna dig trygg i ditt hem.

Läs mer

Skolundersökning 2014 Föräldrar förskola

Skolundersökning 2014 Föräldrar förskola Solna kommun Skolundersökning 21 Föräldrar förskola Backens förskola Antal svar för aktuell förskola: 2 Antal svar för alla förskolor i kommunen: 22 Svarsfrekvens: 69 % Svarsfrekvens: 59 % 2 Presentation

Läs mer

Skolundersökning 2014 Föräldrar förskola

Skolundersökning 2014 Föräldrar förskola Solna kommun Skolundersökning 214 Föräldrar förskola Spanska skolans förskola Antal svar för aktuell förskola: 9 Antal svar för alla förskolor i kommunen: Svarsfrekvens: 24 % Svarsfrekvens: 59 % 2 Presentation

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015 Resultat för samtliga Särskilda boenden i Ovanåkers kommun

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015 Resultat för samtliga Särskilda boenden i Ovanåkers kommun Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015 Resultat för samtliga Särskilda boenden i Ovanåkers kommun Deltagare Totalt svarade 40 248 personer på årets enkät för äldre inom särskilt boende, vilket är 55,4%

Läs mer

Skolundersökning 2014 Föräldrar förskola

Skolundersökning 2014 Föräldrar förskola Solna kommun Skolundersökning Föräldrar förskola Klöverns förskola Antal svar för aktuell förskola: 2 Antal svar för alla förskolor i kommunen: 22 Svarsfrekvens: 2 % Svarsfrekvens: 59 % 2 Presentation

Läs mer

Brukarrevision. Kumleskärsgatan Stöd- och service boende Västra Göteborg

Brukarrevision. Kumleskärsgatan Stöd- och service boende Västra Göteborg Brukarrevision Kumleskärsgatan Stöd- och service boende Västra Göteborg 2015 INLEDNING Syftet med brukarrevisionsarbetet är att söka finna nya och bättre sätt att ta reda på vad de vi är till för inom

Läs mer

Skolundersökning 2014 Föräldrar förskola

Skolundersökning 2014 Föräldrar förskola Lidingö kommun Skolundersökning 214 Föräldrar förskola Montessoriförskolan Äpplet Antal svar för aktuell förskola: 2 Antal svar för alla förskolor i kommunen: 18 Svarsfrekvens: 91 % Svarsfrekvens: 9 %

Läs mer

Servicebostad. Lättläst VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

Servicebostad. Lättläst VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Servicebostad VAD ÄR DET? Lättläst VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Servicebostad Här får du information om vad en servicebostad är och hur det kan fungera att bo i en servicebostad. Här får du veta vilka rättigheter

Läs mer

Uppföljning av kvalitetsgarantier i äldreboendet

Uppföljning av kvalitetsgarantier i äldreboendet FALKÖPINGS KOMMUN Socialförvaltningen Socialkontoret Elisabeth Gerhardsson, Verksamhetsutvecklare Tfn 0515-85322 E-post elisabeth.gerhardsson@falkoping.se Datum 2004-03-29 Dnr 1 (8) Uppföljning av kvalitetsgarantier

Läs mer

Kvalitetsmätning inom äldreboende i Ale kommun 2008

Kvalitetsmätning inom äldreboende i Ale kommun 2008 Kvalitetsmätning inom äldreboende i Ale kommun 2008 November 2008 2 Innehåll Sammanfattning... 4 1 Inledning... 5 2 Metod... 5 3 Redovisning av resultat... 5 4 Resultat... 6 4.1 Svarsfrekvens... 6 4.2

Läs mer

Hemvårdsbidraget Enkät till hemvårdsbidragstagare vintern 2010/2011

Hemvårdsbidraget Enkät till hemvårdsbidragstagare vintern 2010/2011 RAPPORT 1(8) 2011-02-10 HUMANISTISK SERVICE VÅRD OCH OMSORG Hemvårdsbidraget Enkät till hemvårdsbidragstagare vintern 2010/2011 1. Bakgrund Hemvårdsbidraget infördes 2002 i Staffanstorps Kommun. Från och

Läs mer

Ökat socialt innehåll i vardagen

Ökat socialt innehåll i vardagen -3-111 -3-3 Tjänsteskrivelse Socialförvaltningen, vård och omsorg Ökat socialt innehåll i vardagen - Utvärdering av hur personal som deltagit i utvecklingsarbete om ökat socialt innehåll i vardagen uppfattar

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för Kolla Äldreboende (minst 7 svarande) Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för Kolla Äldreboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Resultat för Kolla Äldreboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet från

Läs mer

Skolundersökning 2014 Föräldrar förskola

Skolundersökning 2014 Föräldrar förskola Sigtuna kommun Skolundersökning 21 Föräldrar förskola Paviljongen Vallmon Antal svar för aktuell förskola: 28 Antal svar för alla förskolor i kommunen: 1 Svarsfrekvens: 2 % Svarsfrekvens: 5 % 2 Presentation

Läs mer

Utvärdering av Ällagatan

Utvärdering av Ällagatan Utvärdering av Ällagatan 20 2008 Utvärdering av Ällagatan Om Ällagatan Ällagatans Barnboende är centralt beläget i tre hyreslägenheter mitt emot Folkets Park. Här finns sex platser i hemlik miljö enligt

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Djäknegården Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Djäknegården Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Djäknegården Särskilt boende Resultaten för er verksamhet Här redovisas resultaten för er verksamhet från 2013 års nationella brukarundersökning

Läs mer

Vara kommun. Bibliotek Våren 2014

Vara kommun. Bibliotek Våren 2014 Vara kommun Bibliotek Våren 2014 Presentation Om undersökningen Sammanfattning Resultat NBI (Nöjd Biblioteks Index) Per fråga Om undersökningen Undersökningen riktades till personer som har bibliotekskort

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Ovanåker Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Ovanåker Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Ovanåker Särskilt boende Resultaten för er verksamhet Här redovisas resultaten för er verksamhet från 2013 års nationella brukarundersökning

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Sjöbo Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Sjöbo Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015 Resultat för Sjöbo Särskilt boende Resultaten för er kommun Det här är en sammanställning av resultaten för er kommun från undersökningen Vad tycker de äldre

Läs mer

KPRSamorg. Pensionärsorganisationernas i Ale kommun synpunkter på Värdegrund i Ale kommun

KPRSamorg. Pensionärsorganisationernas i Ale kommun synpunkter på Värdegrund i Ale kommun Pensionärsorganisationernas i Ale kommun synpunkter på i Ale kommun Etik som påverkar Etiken ska ge vägledning för hur en människa ska handla Etik som påverkar Etiken ska ge vägledning för hur en människa

Läs mer

Uppföljning av boende för vuxna och daglig verksamhet, LSS 2010

Uppföljning av boende för vuxna och daglig verksamhet, LSS 2010 sida 1 (9) Socialförvaltningen Planeringsavdelningen Eva Jonsson Uppföljning av boende för vuxna och daglig verksamhet, LSS 2010 sida 2 (9) Innehållsförteckning Uppföljning av boendet för vuxna och daglig

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Bollnäs Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Bollnäs Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015 Resultat för Bollnäs Särskilt boende Resultaten för er kommun Det här är en sammanställning av resultaten för er kommun från undersökningen Vad tycker de äldre

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för Linegården (minst 7 svarande) Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för Linegården (minst 7 svarande) Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Resultat för Linegården (minst 7 svarande) Särskilt boende Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet från undersökningen

Läs mer

Granskningsrapport. Brukarrevision 13 november Boende för intellektuellt funktionshindrade. Klareborgsgatan 11

Granskningsrapport. Brukarrevision 13 november Boende för intellektuellt funktionshindrade. Klareborgsgatan 11 Granskningsrapport Brukarrevision 13 november 2007 Boende för intellektuellt funktionshindrade Klareborgsgatan 11 INLEDNING Brukarrevisionerna som genomfördes 2006 var ett försök att se om vi i Göteborgs

Läs mer

Brukarundersökning. Stöd och service Handikappomsorgen 2006

Brukarundersökning. Stöd och service Handikappomsorgen 2006 Brukarundersökning Stöd och service Handikappomsorgen 2006 sept 2006 Bakgrund Från 2003 har socialförvaltningen i Tingsryd påbörjat ett arbete med s.k. Balanserad styrning. Det innebär att vi arbetar efter

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Götene Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Götene Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015 Resultat för Götene Särskilt boende Resultaten för er kommun Det här är en sammanställning av resultaten för er kommun från undersökningen Vad tycker de äldre

Läs mer

AKTIVITETSUTVÄRDERING

AKTIVITETSUTVÄRDERING AKTIVITETSUTVÄRDERING DREAM BIG STORFORS 11-12-19 FÖR DET FÖRETAGSAMMA VÄRMLAND AV ATTITYD I KARLSTAD AB 2011 GENOMFÖRANDE Aktivitet: Dream Big Storfors Datum då aktiviteten genomfördes: 19 december 2011

Läs mer

Delaktighet och inflytande 97 52 54 100 87 85. Skolmiljö 82 50 48 72 68 66. Kunskap och lärande 100 73 84 100 91 89. Bemötande 97 66 84 100 92 91

Delaktighet och inflytande 97 52 54 100 87 85. Skolmiljö 82 50 48 72 68 66. Kunskap och lärande 100 73 84 100 91 89. Bemötande 97 66 84 100 92 91 Regiongemensam elevenkät 215 Antal svarande, n=1; Svarsfrekvens=1 per frågeområde samt NKI 211 212 2 214 215 totalt 215 GR ÅK2 totalt 215 Trivsel och trygghet 1 9 9 1 93 93 Delaktighet och inflytande 9

Läs mer

Brukarundersökning Korttid Äldreomsorg

Brukarundersökning Korttid Äldreomsorg Brukarundersökning Korttid 2018 Äldreomsorg November 2018 Innehållsförteckning 1 Bakgrundsfakta... 3 1.1 Bakgrund... 3 1.2 Metod... 3 1.3 Frågor... 3 1.4 Svarsfrekvens... 3 1.5 Bakgrundsfrågor... 3 1.6

Läs mer

Brukarrevision. Dirigentgatan Askim-Frölunda-Högsbo SDF 2014

Brukarrevision. Dirigentgatan Askim-Frölunda-Högsbo SDF 2014 Brukarrevision Dirigentgatan Askim-Frölunda-Högsbo SDF 2014 INLEDNING Syftet med brukarrevisionsarbetet är att söka finna nya och bättre sätt att ta reda på vad de vi är till för inom verksamhetsområdena

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Att bo i en LSS-bostad. Här får du veta mer om vad en LSS-bostad är och hur det fungerar att bo där

Att bo i en LSS-bostad. Här får du veta mer om vad en LSS-bostad är och hur det fungerar att bo där Att bo i en LSS-bostad Här får du veta mer om vad en LSS-bostad är och hur det fungerar att bo där Vad är en LSS-Bostad? Här får du information om vad en LSS-bostad är och hur det kan fungera att bo där.

Läs mer

Brukarundersökning. Personlig assistans Handikappomsorgen 2008

Brukarundersökning. Personlig assistans Handikappomsorgen 2008 Brukarundersökning Personlig assistans Handikappomsorgen 2008 Januari 2009 Bakgrund Från 2003 har socialförvaltningen i Tingsryd påbörjat ett arbete med s.k. Balanserad styrning. Det innebär att vi arbetar

Läs mer

Har du förbättringsidéer eller synpunkter kring din insats från oss? Om du inte är nöjd är det viktigt att vi får veta det. Vi vill bli bättre!

Har du förbättringsidéer eller synpunkter kring din insats från oss? Om du inte är nöjd är det viktigt att vi får veta det. Vi vill bli bättre! Socialförvaltningen Insatsen bostad med särskild service eller annan särskilt anpassad bostad för vuxna enligt lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) Tjänstedeklaration Beslutad av

Läs mer

Absoluta tal Fridebo 0 0% Åkerbo 25 100% Ängabo 0 0% Obesvarad 0 0% Ack. svar 25 Vertikal procentberäkning Frågetyp: Endast ett svar Report filtered

Absoluta tal Fridebo 0 0% Åkerbo 25 100% Ängabo 0 0% Obesvarad 0 0% Ack. svar 25 Vertikal procentberäkning Frågetyp: Endast ett svar Report filtered Åkerbo Förskola 1 vilken förskola går ditt barn på? Fridebo 0 0 Åkerbo 25 100 Ängabo 0 0 Obesvarad 0 0 2 Vilken avdelning går ditt barn på? Månen 1 4 Regnbågen 0 0 Solen 0 0 Stjärnan 0 0 Flöjten 12 48

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Öster Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Öster Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015 Resultat för Öster Särskilt boende Resultaten för er stadsdel Det här är en sammanställning av resultaten för er stadsdel från undersökningen Vad tycker de äldre

Läs mer

Gruppbostad. Enligt LSS, Lagen om stöd och service

Gruppbostad. Enligt LSS, Lagen om stöd och service Gruppbostad Enligt LSS, Lagen om stöd och service 1 Vad är en gruppbostad? En gruppbostad är en bostad som har lägenheter samlade runt ett gemensamt utrymme. Du har en egen lägenhet. I det gemensamma utrymmet

Läs mer

Kundundersökning 2013. Hemtjänst

Kundundersökning 2013. Hemtjänst Kundundersökning 2013 Hemtjänst Gävle kommun 2013-12-16 2 Om undersökningen Under september-oktober 2013 har enkäter skickats ut till samtliga Omvårdnad Gävles kunder inom hemtjänsten, undantaget kunder

Läs mer

Eget val och brukares uppfattningar om kvalitet i hemtjänsten

Eget val och brukares uppfattningar om kvalitet i hemtjänsten Eget val och brukares uppfattningar om kvalitet i hemtjänsten En sammanfattning av utvärderingen av införandet av Eget val ur ett brukarperspektiv Bo Davidson Linköpings universitet och FoU-centrum Under

Läs mer

Gruppboende och serviceboende

Gruppboende och serviceboende omvårdnad gävle SVENSKA/LÄTTLÄST Gruppboende och serviceboende Vem kan få gruppboende eller serviceboende? Personer med psykisk funktionsnedsättning kan få lägenhet i gruppboende eller serviceboende. Omvårdnad

Läs mer

Granskning av Tyresö kommuns demensenheter, Syrenen, Solrosen och Näckrosen

Granskning av Tyresö kommuns demensenheter, Syrenen, Solrosen och Näckrosen TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2011-05-12 Socialförvaltningen 1 (7) Maria Johansson, kvalitetsinspektör Diarienr: 0049/11-013 Granskning av Tyresö kommuns demensenheter, Syrenen, Solrosen och Näckrosen

Läs mer

Gruppbostad i Håbo kommun

Gruppbostad i Håbo kommun Gruppbostad i Håbo kommun Vad är en gruppbostad? Här får du information om vad en gruppbostad är och hur det kan fungera att bo i en gruppbostad. Här får du veta vilka rättighet och skyldigheter som gäller

Läs mer

Granskningsrapport Brukarrevision. Storås akutboende

Granskningsrapport Brukarrevision. Storås akutboende Granskningsrapport Brukarrevision Storås akutboende 2017 INLEDNING Syftet med brukarrevisionsarbetet är att söka finna nya och bättre sätt att ta reda på vad de vi är till för inom verksamhetsområdena

Läs mer

Så tycker brukarna med bostad med särskild service, personlig assistans samt boendestöd. En brukarundersökning genomförd mars 2012.

Så tycker brukarna med bostad med särskild service, personlig assistans samt boendestöd. En brukarundersökning genomförd mars 2012. Så tycker brukarna med bostad med särskild service, personlig assistans samt boendestöd. En brukarundersökning genomförd mars 2012. Oktober 2012 Sammanfattning Brukarundersökningen som genomfördes under

Läs mer

Rapport till Vara kommun om undersökning av särskilt boende år 2010

Rapport till Vara kommun om undersökning av särskilt boende år 2010 om undersökning av särskilt boende SKOP, har på uppdrag av Vara kommun genomfört en undersökning bland personer med särskilt boende. Huvudresultaten redovisas i denna rapport. Undersökningens genomförande

Läs mer