Clinical Research Centre Brukargruppsmöte Torsdag 14 maj 2009, kl Seminarierum 015, plan 12, hus 60, CRC, Ing 72, UAS, Malmö

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Clinical Research Centre Brukargruppsmöte Torsdag 14 maj 2009, kl 9.30-11.00 Seminarierum 015, plan 12, hus 60, CRC, Ing 72, UAS, Malmö"

Transkript

1 Clinical Research Centre Brukargruppsmöte Torsdag 14 maj 2009, kl Seminarierum 015, plan 12, hus 60, CRC, Ing 72, UAS, Malmö Närvarande: Hugh Conell (ordf) Carina Torn Mona Troedsson Per Hansvik Eva Ramestam (GUC) Irene Johansson (GUC) Viveca Flodén (Soc med, 28-12) Anette Wiberg (CMS, 93-11) Lisa Jansson (CRC plan11) Susanne Bengtsson (Wbl plan 5) Margareta Persson (Wbl plan 4) Carin Andrén Aronsson (60-10) Märta Björling (stud skyddsombud läk utb) Henrik Wendel (CRC Service) Linus Jeppsson (CRC Service) 1. Mötesanteckningar: Anette Wiberg för mötesanteckningar 2. Information CRC styrelse: Styrelsen har möte den 28 maj. Arbetsutskottet sammanträder den 14 maj. Ändring av lokalhanteringsplanen gällande CRC och Wallenberglabbet behöver göras. Hur man söker, använder och fördelar lokaler ska ses över. Kontor måste användas minst 25 % ggr i veckan. Finns en lång kö för att få plats i lokalerna. Nyttjandegraden ska öka. Fr o m 1 juni 2009 kommer det inte att förekomma några dubbla kontorsmoduler. Professorsrummen ändras till vanliga kontor. Detta för att förtäta byggnaderna. Omflyttning inom huset är kraftigt försenat men nu på gång. Hus 92 plan 11 kommer att rymma CRC kansli och Institutionskansliet beräknas klart 1 juli. Hus 60 plan 11 öppnas för Teddy-verksamheten under förutsättning att de tar hela ombyggnadskostnaden. Hus 60 plan 10 blir i så fall platsen för forskning. Hus 28 plan 11 CMS flyttar till hus 93 plan och Primärvårdscentrum tar över hela plan 11 i hus 28. En översyn ska också göras så att lokalerna följer enl plan. Wallenberg inventering ska göras under juni om vem som utnyttjar vilka kvm. Christina Sundqvist och Lennart Minthon flyttar in.

2 Fyra byggprojekt är på gång. Bland annat 300 kvm förråd i anknytning till kulverten. Säkerhet: I samband med skyddsrond hösten 2008 upptäcktes brister i hur kemikalier förvaras. Detta har lett till att en kemikalierutin med förvaringsinstruktioner håller på att utformas. Handlingen har varit ute på remiss men alla svarade inte. Man har dock en lag att hålla sig till vilket får forma stommen. När det gäller att få svar på frågor gällande försöksdjursverksamheten på CRC så är det Lars-Magnus Bjursten som man ska vända sig till. Arbetsmiljö: Finns problem i styrningssystemet i ventilationen vilket ger ett kraftigt tryckfall mellan husen. Ett stormöte kommer att hållas innan sommaren för att komma fram till en lösning. Någon solavskärming gällande östfasaden kommer ej att åtgärdas. Istället vill man försöka få fastighetsägaren till en invändig lösning som på nord och västsidan. En kostnad på ca 1,5 miljoner kronor. Ser ut att kunna bli till vintern. Markis är ett användbart skydd mot både sol och värme men för tillfället är det brist på projektledare inom Region Skåne. Studenter på biblioteket har framfört klagomål gällande att det är mycket ljud som stör då kurslokalen i biblioteket öppnas och stängs. Hus 60 plan 10 har automatiska dörröppnare på önskelistan men det är upp till sjukhuset att få fram pengar för att täcka kostnaden. Lunchrummet på plan 13 blir väldigt varmt på sommaren då det ej går att öppna något fönster. Wallenberglabbet plan 3 har trasiga gardiner och på plan 5 kommer det ständiga klagomål på värmen/brist på värme. Vintertid behövs det ha jacka på inomhus på kontoret. Brand: Brandutbildning för personalen på Wallenberg till hösten. Kommer information om tider. Var och en anmäler själv. Finns plats för 20st per tillfälle. Systematisk brandsyn ska genomföras under sommaren. CRC får sin under maj månad. Brandövning på CRC blir till hösten. För Wallenberg blir det till våren. Kliniska verksamheter ska nu ingå. Planering pågår. CRC Service: avfallssorteringen i fikarummen fungerar bra. UMAS transport har ej samma system som LU. Nya skyltar kommer. Förpackningar inte alltid rena - Skölj först eller släng som restavfall.

3 Sönderslagna glas ska ej gå till återvinning. Lägg resterna i något annat och släng sedan som restavfall eller riskavfall om det finns. Fönster och dricksglas är ej återvinningsbart. Behållare för plast behöver vara större i lunchrummet på Många lunchlådor som slängs. Finns länk på hemsidan för skyltar för Region Skåne. Engelsk skyltning efterfrågas! Papperskorgarna ute vid de röda snurrfåtöljerna är ej uppmärkta vilket leder till att många slänger fel. Wallenberg börjar med sopsortering i lunchrum till hösten. Skyltning på toaletterna behöver översättas och göras lite snyggare. Utbildning v 22 gällande autoklaverna. Kodlås gör att man måste gå kurs för att få tillgång. 30 anmälda. Hus 60 och 28 ska poleras på golvet. Peab byggstädade aldrig vilket påverkat ytan på plastmattan. Möbler måste flyttas ev ska företaget göra detta. Handlingsplan förbereds. Eventuellt genomförs det på kvällstid. Hus matta för att minska ljudet ska läggas. Golvet ska poleras här med. Börjar närma sig tid för fönsterputs. För CRC blir det augusti. För Wallenberg ska man kolla när och vem som står på tur. Wallenberg bucklor i golvet. Det är felanmält. Anders är områdesansvarig. Det är ingen kostnad för att förvara saker i förråd. Det ingår i overheadkostnader. Gällande lokaler för undervisning. Datorsladden är för kort skulle behöva vara 6 m istället för som nu 3 m. Eventuellt aktuellt att ha fjärrkontroll för ex byte av bilder. Översyn pågår. GU ansvarig för lokalerna. Ev kommer ytterligare 2 att kunna ha tjänst som Sanna och då ha ansvar för just servicen i lokalerna. Telefoni & Datorer: De som behöver hjälp av ITT (Region skåne) får hjälp efter ett tag. Situationen har blivit bättre. Några upplever dock att det är sämre. Uppkom synpunkt att det ibland tar lång tid innan man får ton i telefon. En orsak kan vara ökad trafik. Samordning behövs gällande forskargruppledarmöten mellan LU och Region Skåne.

4 3. Händelserapporter Byggnad Problemet med läckande fönster ska förhoppningsvis nu vara åtgärdade. Problem med att studenter sover på konstiga platser. Väktare får jaga bort dem emellanåt. Städarna har fått instruktioner på hur de ska hantera situationen. Det har dock minskat något. Fråga uppstod om det kunde röra sig om doktorander men finns LU regler är att mellan kl ska man inte vistas där såvida inte specifik forskning pågår. Undantag finns. Idkontroll görs om någon påträffas. Kostnaderna för larmet går till GU och om det sker upprepade gånger blir det till ett disciplinärende. Har även inträffat flera incidenter med personer som påträffats med att ha sex i CRCs lokaler vilket ej är tillåtet. Det är ok för taxi att köra upp till entrén till huset samt för leveranser. Service: Det har flera gånger utlösts larm utav att någon hoppat på luckan ute vid källaren bort mot KK hus 91 hörnet KK-Pildammsparken utrymningsväg. Kanske är det förberedelse till inbrott. Om någon ser något så uppmanas man att meddela Linus eller Hugh. Enligt studenterna så piper manöverpanelen vilket stör. Anledningen uppges vara fönster eller dörrar till grupprum som inte stängts. Om larmet går på CRC så tjuter det i max 3 minuter. En städare hade blivit inlåst i ett utrymme hus En lösning för att komma ut är dock att ta av kåpan och vrida om låset. Där är en avgift på 1000 kr om larm utlöstes. Wallenberg plan 1 gällande huvudentrén, Teddy och lastintaget där är de gamla magneterna utsatta för väldigt slitage vilket påverkar dörrarnas stängning. Olycksfall: LU kräver tilläggsrapport om något händer. Denna lämnas till Linus. När det gäller personskada/risk för personskada finns det en tillbudsblankett på hemsidan som ska fyllas i. Skadegörelse eller stöld ska också anmälas! Arrangemang: Aktuella arrangemang uppmanas man att anmäla till Anders så lägger han ut det CRCs hemsida. Cafét arrangerar emellanåt pubkvällar CRCpub. Närmsta datum är 25 maj med start kl 17. Om det finns intresse så anordnas Mårten Gås arrangemang.

5 Kommer att bli julbord på CRC öppet för hela medicinska fakulteten. Friskvård massagen har blivit en succé. Motionshallen behövs en kvalificerad person som vill hålla pass. 4. Utvecklingsidéer Web: Föreskrifter och dokument ska översättas till engelska då policyn är att verksamheten ska vara dubbelspråkigt. Gemensamma investeringar: Gällande gemensamma investeringar så ska det göras en inventering den närmsta tiden. I första hand för till ett bokslut. 72 miljoner kronor fördelat på delar. Rummen kommer att märkas med en liten prick när det är klart. Om det är inventerat så ska det inte plockas ut något. Behöver man flytta något så ska det anmälas. Detta kommer i framtiden finnas på nätet. Wallenberglabbet kommer att ha samma system som sjukhuset. Wallenberglabbet är nu 15 år gammalt och renovering diskuteras. Samtidigt diskuterar styrelsen att införa enhetlig investeringsrutin som CRC. Kvarlåtenskap från Gunvor Åkessons dödsbo kommer att placeras ut lite här och där. 5. Hyresgästfrågor Övrigt Studenterna har fått diskborstar så matplatsen på plan 09 verkar fungera bättre nu! Nytt möte bestäms till den 3 september kl Nästa styrelsemöte är den 10 september. Därmed är 3 september sista dag att lämna in ärende. Kommande styrelsemöte därefter 19 november. Brukargruppmötet blir då den 5 november kl

2.3. Information - Säkerhet: Huvudentrén kommer att hållas stängd den 27 och 28 december 2007.

2.3. Information - Säkerhet: Huvudentrén kommer att hållas stängd den 27 och 28 december 2007. Mötesanteckningar från brukargruppsmöte 2007-12-06 Närvarande: Ragnar Alm Carin Andrén Aronsson Crista Berglund Hugh Connell Viveca Flodén Linus Jeppsson Maria Juhas June Ljungberg Margareta Lönnerberg

Läs mer

Naturvetarhuset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Johan Bures väg 14. Anläggninsnummer: J0008002. Byggår: 1966. Arkitekt: Hans Brunnberg.

Naturvetarhuset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Johan Bures väg 14. Anläggninsnummer: J0008002. Byggår: 1966. Arkitekt: Hans Brunnberg. Naturvetarhuset Kortfakta Adress: Johan Bures väg 14 Anläggninsnummer: J0008002 Byggår: 1966 Arkitekt: Hans Brunnberg Allmänt Husansvarig Jag som är husansvarig för Naturvetarhuset heter Peter Lundvall.

Läs mer

Samverkanshuset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Universitetstorget 4. Anläggninsnummer: J0008029. Byggår: 2004

Samverkanshuset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Universitetstorget 4. Anläggninsnummer: J0008029. Byggår: 2004 Samverkanshuset Kortfakta Adress: Universitetstorget 4 Anläggninsnummer: J0008029 Byggår: 2004 Arkitekt: Huset är ritat av Peter Jönsson, Arkinova och slut Allmänt Husansvarig Jag som är husansvarig för

Läs mer

MIT-huset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Campustorget 5. Anläggninsnummer: J0008019. Byggår: 1992. Arkitekt: A. Olsson & Sjödin. Byggnadsbeskrivning

MIT-huset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Campustorget 5. Anläggninsnummer: J0008019. Byggår: 1992. Arkitekt: A. Olsson & Sjödin. Byggnadsbeskrivning MIT-huset Kortfakta Adress: Campustorget 5 Anläggninsnummer: J0008019 Byggår: 1992 Arkitekt: A. Olsson & Sjödin Allmänt Byggnadsbeskrivning Jag som är husansvarig för MIT-huset heter Tomas Andersson Image

Läs mer

Kemihuset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Linnaeus väg 10. Anläggninsnummer: J0008004. Byggår: 1963. Arkitekt: Hans Brunnberg.

Kemihuset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Linnaeus väg 10. Anläggninsnummer: J0008004. Byggår: 1963. Arkitekt: Hans Brunnberg. Kemihuset Kortfakta Adress: Linnaeus väg 10 Anläggninsnummer: J0008004 Byggår: 1963 Arkitekt: Hans Brunnberg Allmänt Husansvarig Jag som är husansvarig för Biologihuset heter Lars Karlsson. Det är jag

Läs mer

Riktlinjer. För skolor som hyr lokal på Kompetenscentrum

Riktlinjer. För skolor som hyr lokal på Kompetenscentrum Riktlinjer För skolor som hyr lokal på Kompetenscentrum Innehållsförteckning RECEPTIONEN PÅ KOMPETENSCENTRUM plan 2... 3 SERVICE TILL SKOLORNA... 4 LARM, LÅS OCH HISS... 4 TRÅDLÖST INTERNT... 4 ELEVKÖK...

Läs mer

TELEFONLISTA TILL HANDLINGSPLAN VID SKADA / OLYCKA, BRAND SOS Räddningstjänst, Polis, giftinformation, akut.112. Giftinformation...

TELEFONLISTA TILL HANDLINGSPLAN VID SKADA / OLYCKA, BRAND SOS Räddningstjänst, Polis, giftinformation, akut.112. Giftinformation... 2012-03-05 Flik 12 TELEFONLISTA TILL HANDLINGSPLAN VID SKADA / OLYCKA, BRAND SOS Räddningstjänst, Polis, giftinformation, akut.112 Giftinformation... 33 12 31 Sjukvårdsrådgivning dygnet runt.....320 100

Läs mer

Upprättad av 2012-08-20. Om du planerar en övernattning i en lokal som inte är avsedd för det ska du informera räddningstjänsten.

Upprättad av 2012-08-20. Om du planerar en övernattning i en lokal som inte är avsedd för det ska du informera räddningstjänsten. 1 (5) Brandskydd vid tillfälliga övernattningar Om du planerar en övernattning i en lokal som inte är avsedd för det ska du informera räddningstjänsten. Inledning Det är vanligt att personer övernattar

Läs mer

Välkommen till VIKTIG INFORMATION!

Välkommen till VIKTIG INFORMATION! Välkommen till VIKTIG INFORMATION! Vi hälsar er välkomna till Entreprenad Expo 2013, och hoppas att ni ska få tre givande dagar! Nedan följer information som är bra att känna till inför och på mässan.

Läs mer

Brandskyddspolicy. LUNDS NATION LUND Upprättad 2011-12-29 & Uppdaterad 2013-08-16

Brandskyddspolicy. LUNDS NATION LUND Upprättad 2011-12-29 & Uppdaterad 2013-08-16 Brandskyddspolicy LUNDS NATION LUND Upprättad 2011-12-29 & Uppdaterad 2013-08-16 Lunds nation bedriver en stor variation av verksamheter i form av restaurang- och klubbverksamhet, lunchservering och diverse

Läs mer

Vid evakuering av Kulturcentrum Ebeneser under evenemang

Vid evakuering av Kulturcentrum Ebeneser under evenemang Vid evakuering av Kulturcentrum Ebeneser under evenemang Dokumentet Brandskyddsinformation till arrangörer finns vid varje station och är känt för arrangörer och volontärer. Arrangör bra att veta vid brand-

Läs mer

CRC:s HMS-kommitté Sammanträdesdatum Utskriftsdatum

CRC:s HMS-kommitté Sammanträdesdatum Utskriftsdatum CRC:s HMS-kommitté Sammanträdesdatum Utskriftsdatum 2018-06-14 2018-10-03 Närvarande Holger Luthman, arbetsgivarrepresentant, ordförande Martin Lindström, arbetsgivarrepresentant, IKVM Hugh Connell, arbetsgivarrepresentant,

Läs mer

Information om Elektron

Information om Elektron Information om Elektron Har du frågor om lokalerna på Elektron kan du under kontorstid kontakta. Vaktmästare/värdinna: Anette Martinsson Tel 0158-275 396, 070-222 48 91 E-mail: anette.martinsson@gnesta.se

Läs mer

brandpolicy Gefle Montessoriskolas

brandpolicy Gefle Montessoriskolas Gefle Montessoriskolas brandpolicy 2014 Gefle Montessoriskola, reviderad februari 2014 Revideras januari/februari 2015 Gefle Montessoriskola AB www.geflemontessori.se telefon: 026-661555 kontor Sofiagatan

Läs mer

Rutiner för systematiskt arbetsmiljöarbete Antagen av Direktionen 010919 Reviderad av Cesam 080214

Rutiner för systematiskt arbetsmiljöarbete Antagen av Direktionen 010919 Reviderad av Cesam 080214 Rutiner för systematiskt arbetsmiljöarbete Antagen av Direktionen 010919 Reviderad av Cesam 080214 Följande rutiner finns inom Sydskånska gymnasiet för att signaler om fysisk- och psykosocial ohälsa och

Läs mer

CRC styrelsemöte

CRC styrelsemöte Förslag till beslut 1 2015-10-15 CRC styrelsen Hugh Connell CRC Föreståndare CRC styrelsemöte 2015-10-22 Punkt 8 Kalkyl för projektering och ombyggnad av CRC:s reception Planeringen för utformningen CRC:s

Läs mer

Punkt 7 Leverans av servicetjänster till Medicinska fakultetens grundutbildningsorganisation, SUS Malmö

Punkt 7 Leverans av servicetjänster till Medicinska fakultetens grundutbildningsorganisation, SUS Malmö Förslag till beslut 1 2013-11-19 Clinical Research Centre Linus Jeppsson Driftledare CRC CRC:s styrelse möte 2012-11-29 Punkt 7 Leverans av servicetjänster till Medicinska fakultetens grundutbildningsorganisation,

Läs mer

Styrelsemöte 25 oktober i medlemskontoret på Ungdomens Hus. Sven förklarar mötet öppnat klockan 17.15 i medlemskontoret på Ungdomens Hus.

Styrelsemöte 25 oktober i medlemskontoret på Ungdomens Hus. Sven förklarar mötet öppnat klockan 17.15 i medlemskontoret på Ungdomens Hus. Styrelsemöte 25 oktober i medlemskontoret på Ungdomens Hus Bilagor: 1. Dagordning 2. Närvarolista 1. Mötets öppnande Sven förklarar mötet öppnat klockan 17.15 i medlemskontoret på Ungdomens Hus. 2. Formalia

Läs mer

Säkerhets och sjukvårdsplan. För. Girls Invitation Cup 19-21 mars 2010. Quesadatältet

Säkerhets och sjukvårdsplan. För. Girls Invitation Cup 19-21 mars 2010. Quesadatältet Säkerhets och sjukvårdsplan För Girls Invitation Cup 19-21 mars 2010 Quesadatältet Arrangerad av Boo FF F12 1. Innehåll 1. Innehåll 2. Syfte med planen, dess innehåll och distribution 3. Säkerhetsaspekter

Läs mer

Instruktioner för utrymning och olyckor, information om säkerhet och öppettider.

Instruktioner för utrymning och olyckor, information om säkerhet och öppettider. Instruktioner för utrymning och olyckor, information om säkerhet och öppettider. Allmän information I denna broschyr hittar du det mesta du behöver veta om säkerhet och utrymning på Campus Helsingborg.

Läs mer

Det är jag som har ansvaret för husets dagliga tillsyn och skötsel. Har du frågor eller synpunkter är du välkommen att kontakta mig.

Det är jag som har ansvaret för husets dagliga tillsyn och skötsel. Har du frågor eller synpunkter är du välkommen att kontakta mig. Biologihuset Kortfakta Adress: Johan Bures väg 12 Anläggninsnummer: J0008001 Byggår: 1963 Arkitekt: Hans Brunnberg Allmänt Husansvarig Jag som är husansvarig för Biologihuset heter Lars Karlsson. Det är

Läs mer

Allmänt arbetsplatsen Stoppa tjuven!

Allmänt arbetsplatsen Stoppa tjuven! 90 AFJ.42 Allmänt arbetsplatsen Stoppa tjuven! Stölder på byggarbetsplatserna kostar mycket pengar och medför tidsödande och dyra störningar. - Stoppa tjuven! Egenkontroll Genomförande Denna arbetsinstruktion

Läs mer

Sammanträdesdatum arbetsmiljöblock I Carina Fägersten

Sammanträdesdatum arbetsmiljöblock I Carina Fägersten GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1 Ledamöter: Företrädare för arbetsgivaren Margareta Hallberg Ingemar Nilsson Företrädare för arbetstagarna Bo Claesson Leif-Jöran Olsson Solveig Persson Susanna Zivic

Läs mer

Teknikhuset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Håken Gullesons väg 20. Anläggninsnummer: J0008020. Byggår: 1992

Teknikhuset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Håken Gullesons väg 20. Anläggninsnummer: J0008020. Byggår: 1992 Teknikhuset Kortfakta Adress: Håken Gullesons väg 20 Anläggninsnummer: J0008020 Byggår: 1992 Arkitekt: Ragnar Bergå (Arkinova Arkiterkter) Allmänt Byggnadsbeskrivning Jag som är husansvarig för Teknikhuset

Läs mer

Parkeringsplatser avsedd för fordon med handikapptillstånd finns i anslutning till byggnaden. Se gärna campuskartan på sidan för Frescati.

Parkeringsplatser avsedd för fordon med handikapptillstånd finns i anslutning till byggnaden. Se gärna campuskartan på sidan för Frescati. Södra huset, hus D Kortfakta Adress: Universitetsvägen 10D Anläggninsnummer: A0133015 Byggår: 1971 Arkitekt: David Helldén Information till funktionsnedsatta Bilparkering Parkeringsplatser avsedd för fordon

Läs mer

Hantering och förvaring av brandfarlig vara på klinik Odontologiska Fakulteten Tandvårdshögskolan, Malmö

Hantering och förvaring av brandfarlig vara på klinik Odontologiska Fakulteten Tandvårdshögskolan, Malmö Hantering och förvaring av brandfarlig vara på klinik Odontologiska Fakulteten Tandvårdshögskolan, Malmö 2014-08-28 Innehåll: Innehåll:...2 Till all personal och studerande på Tandvårdshögskolan...3 1

Läs mer

Brandskyddsinstruktioner och föreskrifter om utrymning vid brand

Brandskyddsinstruktioner och föreskrifter om utrymning vid brand 2015-09-04 Brandskyddsinstruktioner och föreskrifter om utrymning vid brand Brandskyddspolicy Njudungsgymnasiet skall aktivt arbeta med sitt brandskydd i enlighet med Räddningsverkets rekommendation om

Läs mer

Tillfällig uthyrning av lokaler

Tillfällig uthyrning av lokaler Räddningstjänsten Tillfällig uthyrning av lokaler Allmänt Detta dokument gäller för lokaler som tillfälligt hyrs ut till andra ändamål än de normalt används till, t ex för övernattning, disco, fest etc.

Läs mer

Energironderingen inleds med ett samtal med verksamhetschef eller personal från verksamheten kring statistik och andra strukturella frågor.

Energironderingen inleds med ett samtal med verksamhetschef eller personal från verksamheten kring statistik och andra strukturella frågor. Energirondering Före ronderingen: Tag fram energistatistik värme, vatten och el månadsvis för de senaste 24 månaderna Tag fram timvärden för elanvändning under en representativ månad Kolla upp drifttider

Läs mer

Punkt 16 Beslut om ombyggnad rum , och för Cenrum för medicinska simulering

Punkt 16 Beslut om ombyggnad rum , och för Cenrum för medicinska simulering Förslag till beslut 1 2011-02-08 CRC styrelse CRC Clinical Research Centre Hugh Connell CRC föreståndare CRC styrelsemöte 2011-02-15 Punkt 16 Beslut om ombyggnad rum 93 09 002, 93 09 003 och 93 09 008

Läs mer

Humanisthuset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Biblioteksgränd 3. Anläggninsnummer: J0008009. Byggår: 1972. Arkitekt: Lennart Lundström, A4 Arkitekter

Humanisthuset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Biblioteksgränd 3. Anläggninsnummer: J0008009. Byggår: 1972. Arkitekt: Lennart Lundström, A4 Arkitekter Humanisthuset Kortfakta Adress: Biblioteksgränd 3 Anläggninsnummer: J0008009 Byggår: 1972 Arkitekt: Lennart Lundström, A4 Arkitekter Allmänt Husansvarig Hej, jag som är husansvarig för Humanisthuset heter

Läs mer

Samhällsvetarhuset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Hörsalstorget 4. Anläggninsnummer: J0008005. Byggår: 1968. Arkitekt: Lennart Lundström.

Samhällsvetarhuset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Hörsalstorget 4. Anläggninsnummer: J0008005. Byggår: 1968. Arkitekt: Lennart Lundström. Samhällsvetarhuset Kortfakta Adress: Hörsalstorget 4 Anläggninsnummer: J0008005 Byggår: 1968 Arkitekt: Lennart Lundström Allmänt Husansvarig Jag som är husansvarig för Samhällsvetarhuset heter Kenth Holmberg.

Läs mer

Riktlinjer för kvalitetskrav på inomhusmiljön i skolor, förskolor, fritidshem och fritidsgårdar

Riktlinjer för kvalitetskrav på inomhusmiljön i skolor, förskolor, fritidshem och fritidsgårdar Riktlinjer för kvalitetskrav på inomhusmiljön i skolor, förskolor, fritidshem och fritidsgårdar Antaget av Miljö- och byggnadsnämnden 2014-12-03 137 1 (7) Datum: 2014-12-03 Dnr: 2013.Ma0072 Sida: 1 (7)

Läs mer

Checklista Mini www.fastighets.se

Checklista Mini www.fastighets.se Checklista Mini www.fastighets.se Fungerar det systematiska arbetsmiljöarbetet hos dig? SAM 2001:1 Din arbetsgivare har ansvar för att du har en så säker och skadefri arbetsmiljö som möjligt. Som anställd

Läs mer

Södra huset, hus A. Allmänt. Kortfakta. Adress: Universitetsvägen 10A, 12, 14A. Anläggninsnummer: A Byggår: Arkitekt: David Helldén

Södra huset, hus A. Allmänt. Kortfakta. Adress: Universitetsvägen 10A, 12, 14A. Anläggninsnummer: A Byggår: Arkitekt: David Helldén Södra huset, hus A Kortfakta Adress: Universitetsvägen 10A, 12, 14A Anläggninsnummer: A0133012 Byggår: 1971 Arkitekt: David Helldén Allmänt Avfallshantering Hushållssopor lämnas i anvisat soprum. Där det

Läs mer

L a t h u n d. för hallvärdskapet i Wallenstamhallen, Mölnlycke IH och Café Redfox

L a t h u n d. för hallvärdskapet i Wallenstamhallen, Mölnlycke IH och Café Redfox L a t h u n d för hallvärdskapet i Wallenstamhallen, Mölnlycke IH och Café Redfox Vad innebär hallvärdskapet och vad är syftet med det? Pixbo Wallenstam har ett avtal med kommunen som ger oss rätt att

Läs mer

STÄDNINGSFÖRESKRIFTER FÖR LOKALER I

STÄDNINGSFÖRESKRIFTER FÖR LOKALER I MEDICINSKA FÖRENINGEN I STOCKHOLM 1 (5) STÄDNINGSFÖRESKRIFTER FÖR LOKALER I KÅRHUSET Fastställda av Förvaltningsutskottet 2005-01-12. Generella föreskrifter: MF tillhandahåller sopborstar, sopskyfflar,

Läs mer

Välkommen till BRF Bonifacius

Välkommen till BRF Bonifacius Bostadsrättsföreningen Bonifacius Iliongränden 151, 224 72 Lund, Mail: styrelse@bonifacius.se http://www.bonifacius.se/ Välkommen till BRF Bonifacius Innehåll Hej och välkommen till Brf Bonifacius!...

Läs mer

Väståkra f-6 1710-10 C - Kök, matsal

Väståkra f-6 1710-10 C - Kök, matsal Väståkra f-6 1710-10 C - Kök, matsal Ärendebeskrivning order 57 380 Åtgärder order 57 380 / Arbetsledare-FT (Marie) Extern Felanmälan/Beställning-T4.7 Luftbehandlingssystem-Oljud-Oljud i fläkt på taket

Läs mer

Beteendevetarhuset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Mediagränd 14. Anläggninsnummer: J0008021. Byggår: 1992

Beteendevetarhuset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Mediagränd 14. Anläggninsnummer: J0008021. Byggår: 1992 Beteendevetarhuset Kortfakta Adress: Mediagränd 14 Anläggninsnummer: J0008021 Byggår: 1992 Arkitekt: Cordinator Bengt Larsson, Bengt Svensson Allmänt Husansvarig Jag som är husansvarig för Beteendevetarhuset

Läs mer

Verktygslådan SMART. Riskbedömningen ska baseras på tidigare bränder eller brandtillbud samt åtgärder som genomförts för att förebygga brand.

Verktygslådan SMART. Riskbedömningen ska baseras på tidigare bränder eller brandtillbud samt åtgärder som genomförts för att förebygga brand. Verktygslådan SMART Titel Utgåva Riskbedömning brand (socialtjänst och vård) 2012-03-02 Riskbedömningen ska baseras på tidigare bränder eller brandtillbud samt åtgärder som genomförts för att förebygga

Läs mer

CRC styrelsemöte

CRC styrelsemöte Förslag till beslut 1 2015-11-25 CRC styrelsen Hugh Connell CRC Föreståndare CRC styrelsemöte 2015-12-03 Punkt 5 Kalkyl för projektering och ombyggnad av CRC:s motionshall I samband med projekteringen

Läs mer

Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar

Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar Bostadsrättsföreningen Nattsländan i Järvastaden Trivselregler 2015-05-07 Sid 1 (5) Sid 1 (5) Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar Styrelsen har satt ihop några enkla trivselregler för

Läs mer

Wallenberglaboratoriet i Malmö medicinskt forskningscenter

Wallenberglaboratoriet i Malmö medicinskt forskningscenter Anna Blom, 040 33 82 33 Björn Dahlbäck, 040 33 15 01 Tommy Andersson, 040 39 11 67 2009-12-14 Wallenberglaboratoriet i Malmö medicinskt forskningscenter - bakgrund - vision - verksamhetsidé - verksamhetsbeskrivning

Läs mer

Regler för lån av festlokaler i V-huset

Regler för lån av festlokaler i V-huset Regler för lån av festlokaler i V-huset Allmänt I V-huset är V-café är anpassat för att vara uppehållslokal för studenter som läser på LTH. V- husets foajé är en allmän kommunikationsyta för studenter,

Läs mer

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap. Vår målsättning är att alla skall ha det så trivsamt som möjligt och att boendet ska kosta

Läs mer

Skåne-VM 2013-2014 Inbjudan till vinterns största cup för pojkar födda 2001-2004

Skåne-VM 2013-2014 Inbjudan till vinterns största cup för pojkar födda 2001-2004 Skåne-VM 2013-2014 Inbjudan till vinterns största cup för pojkar födda 2001-2004 Skåne-VM 2013-2014 Välkommen till tredje upplagan av Skåne-VM Skånska Vintermästerskapen! BK Höllviken arrangerar Skåne-VM

Läs mer

Centralenhet med GSM. Larmbricka

Centralenhet med GSM. Larmbricka Trygghet i alla hem Centralenhet med GSM Centralenheten är hjärtat av ditt larmsystem. Den har koll på alla komponenter och kommunicerar trådlöst med både komponenterna och larmcentralen. Håll koll på

Läs mer

Verktygslådan SMART. Årlig utredning SÄKERHET ARBETSMILJÖ MILJÖ. tid vaktmästarebudg etmedel för lås

Verktygslådan SMART. Årlig utredning SÄKERHET ARBETSMILJÖ MILJÖ. tid vaktmästarebudg etmedel för lås Verktygslådan SMART RAPPORT Aktivitet Datum Årlig utredning 2014-06-03 Organisation Organisatorisk del: Björkbackens äldrecentrum Deltagare: Ove Karlsson,Sonny Johansson Utförare: I denna rapport finner

Läs mer

Brf Trollbäcksporten Trivsel- och ordningsregler

Brf Trollbäcksporten Trivsel- och ordningsregler Brf Trollbäcksporten Trivsel- och ordningsregler Trivsel- och ordningsregler för oss som är medlemmar i Brf Trollbäcksporten. För vår gemensamma trivsel har styrelsen tagit fram följande information som

Läs mer

Regler vid tillfällig övernattning i skolor, idrottshallar, samlingslokaler m.m. i Hagfors Kommun

Regler vid tillfällig övernattning i skolor, idrottshallar, samlingslokaler m.m. i Hagfors Kommun Regler vid tillfällig övernattning i skolor, idrottshallar, samlingslokaler m.m. i Hagfors Kommun Inledning Detta PM redovisar vilka krav som ställs i samband med tillfällig övernattning i lokaler som

Läs mer

Systematiskt barnsäkerhetsarbete. Jan Landström Säkerhetssamordnare Jan.landstrom@nacka.se

Systematiskt barnsäkerhetsarbete. Jan Landström Säkerhetssamordnare Jan.landstrom@nacka.se Systematiskt barnsäkerhetsarbete Jan Landström Säkerhetssamordnare Jan.landstrom@nacka.se Innehåll Definitioner Statistik Orsaken till skador och olyckor Arbetsmiljöfrågor Några verktyg i det systematiska

Läs mer

2009-02-04 1(5) BRANDSKYDDSDOKUMENT FÖR STENKUMLA BYGDEGÅRD. Ledorden vid brand är: Rädda, Larma, Släck.

2009-02-04 1(5) BRANDSKYDDSDOKUMENT FÖR STENKUMLA BYGDEGÅRD. Ledorden vid brand är: Rädda, Larma, Släck. 1(5) BRANDSKYDDSDOKUMENT FÖR STENKUMLA BYGDEGÅRD. 1. BRANDSKYDDSANSVARIG Brandskyddsansvarig för bygdegården är ordförande Erika Sandström. Utsedd av styrelsen att systematiskt jobba med brandskyddet är

Läs mer

Tips och råd för dig som vill spara pengar genom att minska förbrukning av energi och vatten

Tips och råd för dig som vill spara pengar genom att minska förbrukning av energi och vatten Besparingstips Tips och råd för dig som vill spara pengar genom att minska förbrukning av energi och vatten Ett enkelt sätt att för att få en översikt på vad man kan göra för att minska förbrukning av

Läs mer

Regler för lån av Verum

Regler för lån av Verum Regler för lån av Verum Fastställd av: V-Styret 28 april 2015 Sida 1 (12) Information Bokning kan ske max en månad i förväg och senast tre dagar innan arrangemanget om inget annat bestäms med Verdinnan.

Läs mer

Dags att byta port? Allt du behöver veta när du funderar på att byta! Vi gör det lätt.

Dags att byta port? Allt du behöver veta när du funderar på att byta! Vi gör det lätt. Dags att byta port? Allt du behöver veta när du funderar på att byta! Vi gör det lätt. Välj en leverantör som passar dig Det kan vara viktigare än du tror! Hur mår din port? Kanske är det uppenbart dags

Läs mer

brandpolicy Gefle Montessoriskolas

brandpolicy Gefle Montessoriskolas Gefle Montessoriskolas brandpolicy 2016 Gefle Montessoriskola, reviderad februari 2016 Revideras januari/februari 2017 Gefle Montessoriskola AB www.geflemontessori.se telefon: 026-661555 kontor Sofiagatan

Läs mer

Användarmanual 948 GSM-GPRS

Användarmanual 948 GSM-GPRS Användarmanual 948 GSM-GPRS Kontrollpanel Aktivering och inaktivering av larmsystemet För att aktivera ditt system från kontrollpanelen, slå din PIN-kod och avsluta med OK. Du kommer därefter in i en meny

Läs mer

Tillfällig övernattning

Tillfällig övernattning Upprättad av: DR, TU, KH, HR Godkänd av: TU Råd och anvisningar Dokumentnamn: Tillfällig övernattning i lokaler avsedda för andra ändamål Tillfällig övernattning Utgåva 1.1 Sida: 1(4) Giltig från: 2018-02-22

Läs mer

CRC styrelse möte 2010-06-10

CRC styrelse möte 2010-06-10 Förslag till beslut 1 2010-06-04 CRC styrelsen CRC Clinical Research Centre Hugh Connell CRC styrelse möte 2010-06-10 Punkt 14 Tillämpning av Rektors beslut gällande föreskrift för försäljning eller marknadsföring

Läs mer

Tvättstugor och källargångar

Tvättstugor och källargångar 1 Tvättstugor och källargångar Tvättstugorna är viktiga, men känns eftersatta och otrygga. De upplevs ofta som trånga, smutsiga och osäkra. Öppna upp ytorna i tvättstugorna, ta bort onödiga väggar och

Läs mer

Brandskydd vid tillfällig uthyrning av samlingslokaler

Brandskydd vid tillfällig uthyrning av samlingslokaler Brandskydd vid tillfällig uthyrning av samlingslokaler 1 Inledning Denna information riktar sig till dig som hyr ut eller upplåter lokaler tillfälligt för till exempel dans eller fester. Här är några enkla

Läs mer

Checklista för SBA egenkontroll (kvartalsvis)

Checklista för SBA egenkontroll (kvartalsvis) Checklista för SBA egenkontroll (kvartalsvis) Hänvisningsarmatur (AR) Kontrollpunkter för hänvisningsarmatur Om armaturen inte kan lokaliseras (nedmonterad, stulen, etc) ska förstås inga övriga kontrollpunkter

Läs mer

OBS: Vid offentlig tillställning kontrollera hos Polismyndigheten i Kronobergs län om tillstånd kvävs.

OBS: Vid offentlig tillställning kontrollera hos Polismyndigheten i Kronobergs län om tillstånd kvävs. Ankomststämpel 1 (6) ANMÄLAN TILLFÄLLIGA ARRANGEMANG I SAMLINGSLOKAL Fylls i av den person som är ansvarig för det tillfälliga arrangemanget. Samtliga fält är obligatoriska. Blanketten ska ha inkommit

Läs mer

Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning får endast ske med föreningens godkännande.

Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning får endast ske med föreningens godkännande. Vi som bor i Bostadsrättsföreningen (Brf) Sillgrisslan är delägare och äger tillsammans föreningen. Föreningens kostnader blir dina kostnader. Allt vi kan påverka för att öka trivseln i föreningen leder

Läs mer

Mars 2005. Information om brandskydd vid tillfällig uthyrning av samlingslokaler

Mars 2005. Information om brandskydd vid tillfällig uthyrning av samlingslokaler Mars 2005 Information om brandskydd vid tillfällig uthyrning av samlingslokaler Denna information riktar sig till dig som hyr ut eller upplåter lokaler tillfälligt för till exempel dans eller fester. Här

Läs mer

MILJÖ OCH HÅLLBAR UTVECKLING VID INSTITUTIONEN FÖR VÅRDVETENSKAP OCH HÄLSA VERKSAMHET 2006 2007 SAMT HANDLINGSPLAN FÖR 2008 09

MILJÖ OCH HÅLLBAR UTVECKLING VID INSTITUTIONEN FÖR VÅRDVETENSKAP OCH HÄLSA VERKSAMHET 2006 2007 SAMT HANDLINGSPLAN FÖR 2008 09 MILJÖ OCH HÅLLBAR UTVECKLING VID INSTITUTIONEN FÖR VÅRDVETENSKAP OCH HÄLSA VERKSAMHET 2006 2007 SAMT HANDLINGSPLAN FÖR 2008 09 1 Institutionens miljögrupp har i sitt arbete använt de miljömål som universitetet/sahlgrenska

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/adm RUTIN Brand - Regionhabiliteringen

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/adm RUTIN Brand - Regionhabiliteringen Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 13197 su/adm 2017-10-05 13 Innehållsansvarig: Marie Carlsson, Verksamhetschef, Verksamhet Neurologi-Psykiatri-Habilitering (marca33) Godkänd av: Tomas

Läs mer

Akutmanual för S:ta Annas bostadsrättsförening

Akutmanual för S:ta Annas bostadsrättsförening 1 2011-11-20 Akutmanual för S:ta Annas bostadsrättsförening Styrelsen vill med denna manual öka beredskapen för akuta situationer i huset. Här finns information om: - Viktiga frågor som berör alla bostadsrättsinnehavare

Läs mer

Hyreskontrakt Hyresvärdens ex.

Hyreskontrakt Hyresvärdens ex. lördag den 11 april 2009 1/5 Hyreskontrakt Hyresvärdens ex. Var god ange bokningnr vid betalning! Ditt bokningsnr:. Hyresvärd Hyresgäst Föreningen för Rörelsehindrade Barn och Ungdomar RBU Halland Produkt

Läs mer

Brottsförebyggande strateg Ola Åkesson Tyresö kommun

Brottsförebyggande strateg Ola Åkesson Tyresö kommun Brottsförebyggande strateg Ola Åkesson Tyresö kommun Vem är Ola Åkesson brottsförebyggande strategen? Vad gör en brottsförebyggande strateg? Mitt huvuduppdrag är att jobba med trygghet och brottsförebyggande

Läs mer

FÖRHÅLLNINGSREGLER. målarrum

FÖRHÅLLNINGSREGLER. målarrum målarrum Målarrummet har tyvärr dålig ventilation, därför är det ej tillåtet att arbeta med tvåkomponent (t.ex. lim och spackel) i detta rum. Sprayfärg är inte heller tillåtet att använda, vi rekommenderar

Läs mer

1 Mötets Öppnande. Hans-Erik hälsar samtliga välkommen. 2 Val av justeringsperson. Andreas Lind. 3 Dagordning Fastställdes. Central Skyddskommitté

1 Mötets Öppnande. Hans-Erik hälsar samtliga välkommen. 2 Val av justeringsperson. Andreas Lind. 3 Dagordning Fastställdes. Central Skyddskommitté Central Skyddskommitté Protokoll Plats Videokonferens Tid 2014-02-13 Närvarande Hans-Erik Nilsson Ordförande Karin Selling Lennart Johansson Alexander Rad Lollo Ljuslin Per Bergman Janet Harling Andreas

Läs mer

Kartläggning av brandskydd vid Mittuniversitetet Campus Härnösand. Henrik Ericsson

Kartläggning av brandskydd vid Mittuniversitetet Campus Härnösand. Henrik Ericsson Kartläggning av brandskydd vid Mittuniversitetet Campus Härnösand Henrik Ericsson Innehållsförteckning: Byggnader - Bakgrund sid 3 - Karta över Campus Härnösand sid 3 - Hus D - Seminariet sid 4 - Hus E

Läs mer

Protokoll nr 1 fört vid medlemsmöte för Brf Allébyn

Protokoll nr 1 fört vid medlemsmöte för Brf Allébyn Protokoll nr 1 fört vid medlemsmöte för Brf Allébyn Datum: 2015-04-27 Tid: 19:30 Plats: Salongen, Wenngarns slott Närvarande: Nathalie Luna Persson, Lgh 33B Kenny Kvarnström, Lgh 32A Erik Lundqvist, Lgh

Läs mer

Så här jobbar vi: Värdeflödeskartläggning: Främst enheter inom äldreomsorgen, i mån av tid även andra verksamheter.

Så här jobbar vi: Värdeflödeskartläggning: Främst enheter inom äldreomsorgen, i mån av tid även andra verksamheter. Vara Lean Så här jobbar vi: Värdeflödeskartläggning: Främst enheter inom äldreomsorgen, i mån av tid även andra verksamheter. 5S: 5S på kontor (chefen-det goda exemplet). De flesta kartläggningar resulterar

Läs mer

OLYCKSUTREDNINGSPROTOKOLL

OLYCKSUTREDNINGSPROTOKOLL Händelse/Diarienr: 511.2015,00983 Sida 1(6) 2015-11-02 OLYCKSUTREDNINGSPROTOKOLL Brand i byggnad Utredare Magnus Östlund Medutredare --------------------------- Olycksdatum 2015-10-30 Utredningsdatum 2015-10-30

Läs mer

Innehållet i dokumentationen skall redovisas för samtliga anställda på Centralskolan vid arbetsårets start.

Innehållet i dokumentationen skall redovisas för samtliga anställda på Centralskolan vid arbetsårets start. 2009-08-12 Dokumentation: Innehållet i dokumentationen skall redovisas för samtliga anställda på Centralskolan vid arbetsårets start. Dokumentationen förvaras i pärm, märkt Brandskydd i personalrummet,

Läs mer

Alla vill och kan skapa en bra arbetsmiljö

Alla vill och kan skapa en bra arbetsmiljö Alla vill och kan skapa en bra arbetsmiljö 2015-09-09 Informationsgruppen, distriktet i Stockholm 2015-09-09 1 Håkan Angeldahl Arbetsmiljöinspektör Region Öst, regionkontor Stockholm arbetsmiljoverket@av.se

Läs mer

Centralapparat lares 4.0. Handhavande / Användaranvisning

Centralapparat lares 4.0. Handhavande / Användaranvisning Centralapparat lares 4.0 Handhavande / Användaranvisning MANÖVERPANEL ERGO Manöverpanel ergo har kapacitiva touchknappar som är bakgrundsbelysta. Längst ner till höger finns ett scrollhjul med OK knapp

Läs mer

VÄRBYÄNGENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

VÄRBYÄNGENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING VÄRBYÄNGENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING PROTOKOLL 2015-07 Protokoll 07 fört vid styrelsemöte i hus 117 den 22/6 2015 Närvarande: Mikael Rydell (MR), Kent Larsson (KL), Henrik Ohlsson (HO), Björn Johansson (BJ),

Läs mer

Regler för tillfällig förläggning

Regler för tillfällig förläggning Sidan 1 av 5 2010-03-02 Regler för tillfällig förläggning Inom Borlänge, Falun, Gagnef och Säters kommuner 1. Bakgrund och syfte Sedan slutet av 1970-talet har skolor och liknande lokaler, barnstugor,

Läs mer

Fäst patientetikett här. Personlig information om ditt akutbesök på Kungälvs sjukhus

Fäst patientetikett här. Personlig information om ditt akutbesök på Kungälvs sjukhus Fäst patientetikett här Personlig information om ditt akutbesök på Kungälvs sjukhus 1 Inskrivning Väntetid Måste omhändertas först 1. När du kom fick du ta en nummerlapp. Detta är viktigt eftersom det

Läs mer

Brandskyddspolicy. LUNDS NATION LUND Upprättad & Uppdaterad

Brandskyddspolicy. LUNDS NATION LUND Upprättad & Uppdaterad Brandskyddspolicy LUNDS NATION LUND Upprättad 2011-12-29 & Uppdaterad 2016-03-08 Lunds nation bedriver en stor variation av verksamheter i form av restaurang- och klubbverksamhet, lunchservering och diverse

Läs mer

Husstyrelse- och HMS-kommittésammanträde M-huset, LTH

Husstyrelse- och HMS-kommittésammanträde M-huset, LTH PROTOKOLL 1 2018-11-06 Husstyrelse- och HMS-kommittésammanträde M-huset, LTH Närvarande: Peter Berling, ordförande Ulf Jeppsson David Fransson Susanne Mårtensson Eva Andersson Andreas Svensson Magnus Genrup

Läs mer

Företrädare för arbetstagarna Bo Claesson Hanna Markusson Winkvist Sanna Gudmundsson Helena Ryn

Företrädare för arbetstagarna Bo Claesson Hanna Markusson Winkvist Sanna Gudmundsson Helena Ryn GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 7 Ledamöter: Företrädare för arbetsgivaren Sally Boyd Ingemar Nilsson Mona Arfs Företrädare för arbetstagarna Bo Claesson Hanna Markusson Winkvist Sanna Gudmundsson Helena

Läs mer

Närvarande: Bertil, Kristina, Jesper, Linnea, Pia Revidering av handelsplansmöte kl. 10 mån den 27 november Miljömöte är kl.

Närvarande: Bertil, Kristina, Jesper, Linnea, Pia Revidering av handelsplansmöte kl. 10 mån den 27 november Miljömöte är kl. Minnesanteckningar Miljömöte 2006-11-13 Närvarande: Bertil, Kristina, Jesper, Linnea, Pia Revidering av handelsplansmöte kl. 10 mån den 27 november Miljömöte är kl. 10 den 10 januari Ojämn inomhus temperatur

Läs mer

SÄKERHETSINFORMATION FÖR HYRESGÄST

SÄKERHETSINFORMATION FÖR HYRESGÄST SÄKERHETSINFORMATION FÖR HYRESGÄST Version: 2013-02-27 2(6) GENERELLT I HAMNEN Oxelösunds Hamn ska vara en trygg och säker arbetsplats för anställda, besökare, entreprenörer och underleverantörer. För

Läs mer

Handlingsplan för omorganisationen av flytt av delar av Kyrkbyns skola till Bergets skola

Handlingsplan för omorganisationen av flytt av delar av Kyrkbyns skola till Bergets skola Handlingsplan för omorganisationen av flytt av delar av Kyrkbyns skola till Bergets skola När Process Ansvariga Beslut (tidpunkt) Övrig info November Upptagningsområden utarbetas och bereds inför beslut

Läs mer

Styrelsen för Intendenturen på Blåsenhus 2010-02-02

Styrelsen för Intendenturen på Blåsenhus 2010-02-02 PROTOKOLL NR 1/2010 Styrelsen för Intendenturen på Blåsenhus 2010-02-02 Tid: Kl 13.15-16.00 Plats: Rum 14:360, von Kraemer Allé 1 Närvarande ledamöter: Lennart Wikander Jonas Almqvist Finn Calander Örjan

Läs mer

Grunden för säker utrymning

Grunden för säker utrymning Utrymning Grunden för säker utrymning Utformning och storlek på utrymningsvägar Tidig upptäckt av fara t.ex. genom larm som varnar Kunskaper om risker och hur man beter sig Brand och gas kan orsaka svåra

Läs mer

Välkommen till Entreprenad Expo 25-27 september!

Välkommen till Entreprenad Expo 25-27 september! Välkommen till Entreprenad Expo 25-27 september! Nedan följer information som är bra att känna till inför och under mässdagarna. Kontaktpersoner Fredrik Nyström, producent, 073-736 05 68, fredrik.nystrom@mentoronline.se

Läs mer

MÅNDAG INSATSRUTINER ( )

MÅNDAG INSATSRUTINER ( ) MÅNDAG INSATSRUTINER (15.00-17.00) program 2, Universal. Disk får inte lämnas kvar i diskmaskinen! 4. Matkantiner och salladsbyttor ska sköljas ur (behöver ej diskas). Fastbränd/fastkletad mat rengöringsmedel

Läs mer

Sätt i svarta kontakten under bänken. Det MÅSTE alltid vara vatten över värmeslingorna i behållaren.

Sätt i svarta kontakten under bänken. Det MÅSTE alltid vara vatten över värmeslingorna i behållaren. Korvlåda Sätt i svarta kontakten under bänken Termostaten på 80ºC (knappt) Det MÅSTE alltid vara vatten över värmeslingorna i behållaren. Häll vatten i insatsen. Finns det kryddor och lagerblad lägg i

Läs mer

Det är viktigt att institutionen/avdelningen noga följer upp att noterade brister och fel åtgärdats!

Det är viktigt att institutionen/avdelningen noga följer upp att noterade brister och fel åtgärdats! Datum:12/10 2010 Checklista för egenkontroll av brandskydd - kontor (Egenkontrollen bör genomföras minst 1 gång/år av prefekt/brandskyddsansvarig och skyddsombud) Institution/avdelning:Experimentell högenergifysik

Läs mer

Bybladet. December 2014

Bybladet. December 2014 Bybladet December 2014 Bybladet innehåller: Ordförande har ordet Oförändrad årsavgift Datum för årsstämman 2015 Motioner till årsstämman Information från valberedningen Våra informationskanaler Snösäsongen

Läs mer

Välkommen till. 20 21 september 2013 Ring Knutstorp VIKTIG INFORMATION! 2013-06-12

Välkommen till. 20 21 september 2013 Ring Knutstorp VIKTIG INFORMATION! 2013-06-12 Välkommen till 20 21 september 2013 Ring Knutstorp VIKTIG INFORMATION! 2013-06-12 Vi hälsar er välkomna till Bilpark Live 2013, och hoppas att ni ska få två givande dagar! Nedan följer information som

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET Utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnden

GÖTEBORGS UNIVERSITET Utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnden Utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnden GÖTEBORG UNIVERSITY The Faculty Board of Education Lokalkommittén Hans Dahlgren BESLUT C2/06:307 UFN 2006-06-13 Regler vid uthyrning (korttidsuthyrning) av utbildningsvetenskapliga

Läs mer

Skåne-VM 2012-2013 Inbjudan till vinterns roligaste cup för pojkar födda 1998-2003

Skåne-VM 2012-2013 Inbjudan till vinterns roligaste cup för pojkar födda 1998-2003 Skåne-VM 2012-2013 Inbjudan till vinterns roligaste cup för pojkar födda 1998-2003 Skåne-VM 2012-2013 Välkommen till 2012-2013 års upplaga av Skåne-VM Skånska Vintermästerskapet. BK Höllviken arrangerar

Läs mer

Adelöv Framtidsgrupp PROTOKOLL 2011-12-06. Tid 19.00. Adelövs skola. Närvarande

Adelöv Framtidsgrupp PROTOKOLL 2011-12-06. Tid 19.00. Adelövs skola. Närvarande PROTOKOLL 2011-12-06 Adelöv Framtidsgrupp Tid 19.00 Plats Närvarande Adjungerad Förhinder Adelövs skola Kenneth Malm, Traktorracet Åke Persson, AMOK Helena Karlsson, Adelöv Pingsförsamling Ingemar Karlsson,

Läs mer