Coop Franchise en spännande och lönsam företagarform!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Coop Franchise en spännande och lönsam företagarform!"

Transkript

1 Coop Franchise en spännande och lönsam företagarform!

2 Har du drömt om att vara din egen men inte vågat ta steget? Som franchisetagare av en Coop Konsum- eller Coop Nära-butik får du det fulla ansvaret för butikens drift, men har samtidigt den stora koncernens muskler och stöd som ökar förutsättningarna för att lyckas. Ge dig själv en utmaning och fortsätt läsa om hur din framtid som franchisetagare kan se ut. FLER FRANCHISETAGARE SÖKES! Inom Coop i Sverige finns de fyra dagligvarukoncepten Coop Forum, Coop Extra, Coop Konsum och Coop Nära. Alla koncepten har sina egna affärsidéer, kundlöften, mål och visioner. Butikerna skiljer sig också åt på många sätt. Framförallt märks detta inom områden som butiksyta, sortimentsbredd och sortimentsdjup. De flesta butikerna driver vi i egen regi, men många drivs också som franchise. En av de stora fördelarna med att vara franchisetagare är den direkta kopplingen mellan personlig prestation och ekonomiskt resultat. En koppling som är en utmaning samtidigt som det också är en enorm drivkraft. Till Coop Konsum och Coop Nära söker vi nu fler franchisetagare.

3 KONCEPTET ÄR STYRKAN! Det är viktigt att du håller dig till det koncept som din butik tillhör. Grunden till konceptbeskrivningarna bakom både Coop Konsum och Coop Nära ligger i att vi med stor noggrannhet studerat de stora mattrenderna och ser att människors matvanor och livsmönster skiljer sig åt. Olika människor har olika behov och därför vill de även ha olika alternativ att välja mellan när de ska handla sina dagligvaror. Med Coop Konsum och Coop Nära erbjuder vi det som dessa butikers kunder efterfrågar! Coop Konsum Coop Konsum är loket inom Coops dagligvaruverksamhet. Här finns de flesta butikerna och det är också här som kundgenomströmningen är den största. Coop Konsums roll på den totala svenska dagligvarumarknaden ligger inom supermarketsegmentet, kanske ett av de mest konkurrensutsatta segmenten idag. Av den anledningen måste vi vara relevanta, intressanta och särskiljande. Relevanta genom att vi har en prissättning som är tydlig och jämförbar med våra konkurrenter. Intressanta när det gäller utbudet av färskvaror, bröd, färdigmat med mera. Här är det på sin plats att vara kaxiga, för sanningen är att vi har ett av de bättre sortimenten på marknaden. Särskiljande ska vi vara inom området ekologi/hälsa. Vi har redan dag Sveriges bredaste och billigaste sortiment av ekologiska livsmedel och miljömärkta varor. Det gör oss attraktiva för många inom den målgrupp som handlar hos oss. Coop Nära En ny, unik närbutikskedja såg dagens ljus under hösten När de minsta Coop Konsum-butikerna bytte namn till Coop Nära var det startskottet för en helt ny typ av närbutiker i Sverige. Mycket av inspirationen till den nya kedjan har hämtats från bland annat England där liknande kedjor växer och visar fantastiska resultat. Vi tror stenhårt på en liknande utveckling i Sverige. Att få vara med från början och utveckla det som kommer att bli Sveriges bästa närbutikskedja är en oerhört spännande utmaning. Coop Näras payoff Lösningen är alltid nära säger egentligen det mesta om vilken typ av butik Coop Nära är. Här ligger tonvikten på färdigmat, nygräddat bröd och färdiga kombinationer för frukost, lunch och middag. Till detta kommer ett brett sortiment av övriga livsmedel och produkter som kvalificerar Coop Nära till att vara en komplett butik för antingen kompletteringsköp, men även huvudbutik för framförallt mindre hushåll. Många Coop Nära-butiker har följaktligen stadslägen där behovet av denna typ av butik är som störst.

4 Så här går det Så till! här går det till! Som franchisetagare driver du din butik Som i franchisetagare ett eget aktiebolag, driver men du din med butik den i ett stora eget dagligvarukedjans aktiebolag, men med den stora dagligva muskler. Personalen erbjuds anställning muskler. i ditt Personalen bolag. Det täckningsbidrag erbjuds anställning som i ditt återstår bolag. efter Det att täckningsbidrag varorna som återstår efter a är betalda delar franchisetagaren och är Coop betalda på delar enligt franchisetagaren avtal. Din del ska och täcka Coop löner, på driftkostnader, enligt avtal. Din svinn del ska täcka löner, driftkostn och även ge vinst. Ju mer du säljer desto och även mer ge tjänar vinst. både Ju mer du och du säljer Coop. desto Därför mer är tjänar vi angelägna både du om och att Coop. Därför är vi angeläg ge dig det stöd du behöver. Om du dessutom ge dig det lyckas stöd du hushålla behöver. effektivt Om du med dessutom kostnaderna lyckas hushålla är det ditt effektivt med kostnaderna är d bolag som tjänar på det. Och du behöver bolag inte som investera tjänar på pengar det. Och i varulager du behöver och inte butik investera eftersom pengar dessa i varulager ägs och butik efterso av Coop. Vi berättar gärna hur kalkylerna av Coop. ser ut Vi berättar i detalj när gärna vi träffar hur kalkylerna dig personligen ser ut i och detalj när när vi vet vi träffar vilket dig personligen och när koncept och vilken butik som kan bli koncept aktuell för och din vilken del. butik som kan bli aktuell för din del. FÖRSÄLJNING - Kostnad såld vara Täckningsbidrag (TB) (Procentuell fördelning) FRANCHISE- TAGAREN - Personal - Driftskostnader t ex energi underhåll förbrukning svinn COOP - Lokalhyra - Investeringar - Bokföring - Löneadministration - Marknadsföring - Support VINST VINST

5 De vanligaste frågorna om Coop Franchise! FRÅGOR? Vad är Franchise? Franchise är ett system mellan oberoende parter där ett Vad är Franchise? företag är franchisegivare och de andra är franchisetagare. Franchise är ett system mellan oberoende parter där ett Givaren upplåter mot överenskommen ersättning sina affärskoncept, varumärken, profil, kunskap och erfarenhet till företag är franchisegivare och de andra är franchisetagare. Givaren upplåter mot överenskommen ersättning sina affärskoncept, varumärken, franchisetagarnas företag profil, för nyttjande kunskap på och lokala erfarenhet marknader. till franchisetagarnas företag för nyttjande på lokala marknader. Hur länge har Coop arbetat med franchising? Den första Konsumföretagarbutiken, som det hette då startade Hur länge 1 juni har 1990 Coop i Stockholm. arbetat Under med franchising? nittiotalet har Den olika former första Konsumföretagarbutiken, av franchising använts men de som senaste det hette då, åren startade har en 1 juni utveckling 1990 i mot Stockholm. ett gemensamt Under upplägg nittiotalet har arbetats olika former fram. av franchising använts men de senaste åren har en utveckling mot ett gemensamt upplägg Vilka arbetats butiker fram. kan ingå i Coop Franchise? Vårt krav är att butikerna visar att de är ekonomiskt bärande och således är det endast lönsamma, eller potentiellt Vilka butiker kan ingå i Coop Franchise? lönsamma, butiker som kan bli franchisedrivna. Coop Konsum Vårt krav är att butikerna visar att de är ekonomiskt bärande och Coop Nära har prioriterats för att få den bästa effekten av och således är det endast lönsamma, eller potentiellt drivkrafterna som företagare, samtidigt som den personliga lönsamma, butiker som kan bli franchisedrivna. Coop Konsum och Coop Nära har prioriterats för att få den bästa effekten av drivkrafterna som företagare, samtidigt som den personliga risken begränsas. Efterhand har vi dock märkt att driftsformen fungerar mycket bra även på större butiker och det förekommer därför att dessa erbjuds till framgångsrika etablerade franchisetagare inom Coop. Var finns franchisetagarna? Franchisetagarna finns i såväl stad som på landsorten, beroende Var finns på franchisebutikerna? inom vilket koncept som franchisetagaren driver Franchisebutikerna sin butik. Med andra kan finnas ord representerar i hela Coops butikerna verksamhetsområde hela Coops såväl verksamhetsområde. i städer som på landsorten, helt beroende på den aktuella butikens koncept och övriga förutsättningar.

6 FRÅGOR? Vem kan kan bli bli franchisetagare? Vi Vi efterfrågar dokumenterat skickliga butikschefer inom såväl såväl inom Coopsystemet som från som konkurrerande konkurrerande detaljhandelsföretag. detaljhandelsföretag. Att Att man man brinner tycker för Coop eget företagande är självklart en förutsättning. Bakgrund från om eget företagande är självklart en förutsättning. Bakgrund från dagligvarubranschen är en merit men även erfarenheter från andra dagligvarubranschen är en merit men även erfarenheter från andra detaljhandelsföretag är intressant. detaljhandelsföretag som till exempel bensinstationer är passande. Vilka likheter finns med med en en butik butik som somdrivs av Coop Konsum eller drivs Coop av Coop Nära? Konsum eller Coop Nära? Generellt sett sett är är det det endast endast driftsformen som som skiljer. skiljer. Därmed är såväl är sortiment, såväl sortiment, pris, uttryck pris, uttryck av koncept av koncept och marknadsföring och marknadsföring den samma den samma i alla butiker. Liksom i övriga butiker står Coop som hyrestagare och butikerna har tillgång till stödfunktioner som övriga i alla butiker. Liksom i övriga butiker står Coop Konsum eller Coop Nära som hyrestagare och butikerna har tillgång till stödfunktioner som övriga butiker. butiker inom Coop Konsum eller Coop Nära. Hur Hur påverkas medlemmarna? Eftersom det det endast endast är är en en annan annan driftsform påverkas påverkas inte inte medlemsinflytandet i butikerna. i butikerna. Medlemsorganisationen Medlemsorganisationen fungerar fungerar på alltså samma på inflytandet samma sätt, t ex gällande förtroendevalda medlemmar. Självfallet sätt, t ex gällande butiksråd. Självfallet gäller samma medlemserbjudande gäller samma medlemserbjudande som i övriga butiker. som i övriga butiker. Intresserad? Om du har intresse av att bli franchisetagare inom Coop Konsum eller Coop Nära är du välkommen att skicka in en intresseanmälan Vad Vad skiljer en en franchisetagarbutik mot en butik som drivs av Coop mot Konsum en butik eller som Coop drivs Nära av Coop själv? själv? Det Det som som skiljer en en franchisebutik mot mot en en vanlig butik butik är främst är främst att att samarbetet med med franchisetagaren regleras regleras genom genom ett ett samarbetsavtal. samarbetsavtal. Personalen är anställd är anställd av franchisetagaren av franchisetagaren och denne som bär bekostar butikens butikens löne- Personalen kostnader. Franchisetagaren bekostar även svinn och driftskostnader. löner. Franchisetagaren bekostar även svinn och rörliga kostnader. Han/hon tar ett större ansvar och en viss ekonomisk risk samtidigt Han/hon tar ett större ansvar och tar samtidigt ett ekonomiskt som det finns goda möjligheter att påverka sin lön och vinst positivt. risktagande samtidigt som franchisetagaren har större möjligheter att tjäna pengar. Vilka fördelar får Coop av att driva Coop Franchise? Vilka Det fördelar ekonomiska får utfallet Coop Konsum förbättras och för Coop båda Nära parter. av Coop att driva breddar Coop rekryteringsbasen Franchise? och kan erbjuda duktiga butikschefer ytterligare Coop utmaning Konsum och och ansvar. Coop Genom Nära breddar eget företagande rekryteringsbasen ökar engagemang, och kan noggrannhet och motivation hos franchisetagaren. Att driva butiker som franchisetagare ökar även långsiktighet och kontinuitet för erbjuda duktiga butikschefer ytterligare utmaning och ansvar. Genom eget företagande ökar engagemang, noggrannhet och motivation personal och kunder. Även attityderna gentemot Coop förbättras. hos Genom franchisetagaren. samarbetsavtalet Att driva blir butiker ansvarsfördelningen som franchisetagare tydligare ökar och även det långsiktighet blir en tydligare och kontinuitet styrning gällande för personal affärsidé, och koncept kunder. Även och uttryck. attityderna gentemot Coop Konsum och Coop Nära förbättras. Genom samarbetsavtalet blir ansvarsfördelningen tydligare och det blir en tydligare styrning gällande affärsidé, koncept och uttryck. Däremot minskar direktstyrningen.

Coop Franchise en spännande och lönsam företagarform!

Coop Franchise en spännande och lönsam företagarform! Coop Franchise en spännande och lönsam företagarform! Har du drömt om att vara din egen men inte vågat ta steget? Som franchisetagare av en Coop Konsum- eller Coop Nära-butik får du det fulla ansvaret

Läs mer

Vad innebär det att vara franchisetagare hos Pressbyrån och Reitan Convenience Sweden AB (RCS)?

Vad innebär det att vara franchisetagare hos Pressbyrån och Reitan Convenience Sweden AB (RCS)? VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR OM FRANCHISE INOM PRESSBYRÅN Vad är franchise? Franchising är ett samarbete mellan två parter: franchisegivaren och franchisetagaren. Franchisetagaren får rätten att mot en avgift

Läs mer

our story BOLIGHETER OUR STORY 2 VÅR GRÅA TRÅD 4-5 HUR VI ARBETAR 6 VAD ÄR FRANCHISE 8 KONCEPTET VERKSAMHETEN EKONOMI & INSTAGRAM

our story BOLIGHETER OUR STORY 2 VÅR GRÅA TRÅD 4-5 HUR VI ARBETAR 6 VAD ÄR FRANCHISE 8 KONCEPTET VERKSAMHETEN EKONOMI & INSTAGRAM FRANCHISEPROSPEKT our story I april 2013 blev min dröm om att driva något eget till verklighet. Jag startade Boligheter i en liten lokal på andra våningen på Storgatan i centrala Västervik. Butiken fylldes

Läs mer

Välkommen till Kandy z!

Välkommen till Kandy z! -En god affär! Välkommen till Kandy z! Företaget bildades 2007 av mig och min kompanjon Staffan Högstedt som jag även driver en ICA-butik tillsammans med. Den sommaren var jag på väg till mitt landsställe

Läs mer

Annika Hentila med dottern Ellie ägarombud Coop Konsum Brickebacken. Ägarombud. medlemmarnas röst

Annika Hentila med dottern Ellie ägarombud Coop Konsum Brickebacken. Ägarombud. medlemmarnas röst Annika Hentila med dottern Ellie ägarombud Coop Konsum Brickebacken Ägarombud medlemmarnas röst Den första kooperativa butiken öppnade i Gävle redan 1898 Det hela började redan i slutet av 1800-talet.

Läs mer

Öppna. Bli franchisetagare i Svenska Skydd. nya dörrar

Öppna. Bli franchisetagare i Svenska Skydd. nya dörrar Öppna Bli franchisetagare i Svenska Skydd nya dörrar Svenska Skydd är ett specialiserat entreprenadföretag som vänder sig till ägare och förvaltare av flerbostadshus med ett koncept för renovering av trapphus

Läs mer

FRANCHISEPROSPEKT SAMORDNING SWIMMINGPOOL- OCH TRÄDGÅRDSPROJEKT

FRANCHISEPROSPEKT SAMORDNING SWIMMINGPOOL- OCH TRÄDGÅRDSPROJEKT FRANCHISEPROSPEKT SAMORDNING SWIMMINGPOOL- OCH TRÄDGÅRDSPROJEKT Carmonia ska få människor att må bra genom att hjälpa dem att skapa en vacker och harmonisk livsmiljö i hem och trädgård. 2 innehåll 4 BAKGRUND

Läs mer

VÄLKOMMEN ATT BLI FRANCHISETAGARE I STF

VÄLKOMMEN ATT BLI FRANCHISETAGARE I STF VÄLKOMMEN ATT BLI FRANCHISETAGARE I STF ETT FRAMGÅNGSRIKT KONCEPT VI TROR PÅ LÅNGSIKTIGHET Franchising bygger på ett långsiktigt samarbete mellan ägarmässigt oberoende parter. Franchising innebär att enskilda

Läs mer

VI SÖKER NU PARTNERS I HELA SVERIGE!

VI SÖKER NU PARTNERS I HELA SVERIGE! FRANCHISE PROSPEKT SUSHIRULLEN ERBJUDER EN AFFÄRSMODELL FÖR MAT OCH DRYCK SOM ÄR MYCKET UPPSKATTAT VÄRLDEN ÖVER. KONCEPTET STICKER UT FRÅN MÄNGDEN EFTERSOM TILLAGNINGEN ÄR ENKEL, FUSIONEN AV SMAKER ÄR

Läs mer

Bli din egen, i skyltbranschens starkaste koncept

Bli din egen, i skyltbranschens starkaste koncept Bli din egen, i skyltbranschens starkaste koncept Vi arbetar med synlighet! Värdegrund i Skyltställets säljprocess Vår idé är lika enkel som den är tydlig vi vill få dig a synas. Med våra innova va skylt-

Läs mer

VISION AFFÄRSIDÈ STRATEGIER & ÖVERGRIPANDE MÅL FOKUSOMRÅDEN

VISION AFFÄRSIDÈ STRATEGIER & ÖVERGRIPANDE MÅL FOKUSOMRÅDEN Frågeställningar Detta material är tänkt att finnas som ett hjälpmedel eller stöd kring vilka frågeställningar som kan vara relevanta att ta upp inom olika områden som berör ett företag. VISION AFFÄRSIDÈ

Läs mer

HISTORIK. Idag har Dimoda växt till sju butiker:

HISTORIK. Idag har Dimoda växt till sju butiker: HISTORIK Dimoda har sin grund i ett presentbutikskoncept som startades av Gunn Karlsson. Gunn arbetade under 1980-talet med försäljning av garner, dels som grossist, dels genom försäljning i butik. Redan

Läs mer

Sociala företag. egenmakt i praktiken. Sociala företag

Sociala företag. egenmakt i praktiken. Sociala företag Social franchising När någon köper det som man själv har gjort, får man självförtroende eftersom föremålet blir värdefullt för någon annan. Därför är kunderna mycket viktiga. Möten med människor i missbrukssvängen

Läs mer

Du har en tom tomt. Vi får köparen att betala för mer än så.

Du har en tom tomt. Vi får köparen att betala för mer än så. Du har en tom tomt. Vi får köparen att betala för mer än så. Vi fyller din tomt med värde Som säljare av en tomt har du förmodligen ett mål som är viktigare än alla andra: att få så mycket betalt som

Läs mer

Skyltstället Franchise

Skyltstället Franchise Skyltstället Franchise Erbjuder dig som idag driver ett skyltföretag eller du som går i tankar om att starta ett, en unik möjlighet till att lyckas! Skyltstället hälsar er välkomna in i en värld av nya

Läs mer

Sms:a in dina frågor! Ta din mobil Gå till Slå in koden Fråga på!

Sms:a in dina frågor! Ta din mobil Gå till   Slå in koden Fråga på! Sms:a in dina frågor! Ta din mobil Gå till www.menti.com Slå in koden 33 67 83 Fråga på! FRANCHISTORGET www.menti.com Slå in koden 33 67 83 VÄLKOMMEN TILL www.menti.com Slå in koden 33 67 83 VILKA ÄR

Läs mer

Tandea licensiering. Bli licenstagare i Tandea

Tandea licensiering. Bli licenstagare i Tandea Tandea licensiering Bli licenstagare i Tandea Tandea erbjuder en licensmodell med bett Tandvård som erbjuder bästa kvalitet, högsta tillgänglighet och till konkurrenskraftiga priser. I förening med vårt

Läs mer

Annika Hentila med dottern Ellie ägarombud Örebro. Ägarombud. Medlemmarnas röst

Annika Hentila med dottern Ellie ägarombud Örebro. Ägarombud. Medlemmarnas röst Annika Hentila med dottern Ellie ägarombud Örebro Ägarombud Medlemmarnas röst Det började 1899 Det hela började redan i slutet av 1800-talet. I backspegeln ser vi allt från margarinstriden, matpyramiden,

Läs mer

FRANCHISEGIVARE SÖKER franchisetagare

FRANCHISEGIVARE SÖKER franchisetagare FRANCHISEGIVARE SÖKER franchisetagare FRANCHISEGIVARE SÖKER franchisetagare STARTA EGET Rent a Wreck i Karlskrona Tom Weum, Ägare och VD Rent a Wreck Skandinavien Skandinaviens största kedja för uthyrning

Läs mer

INNEHÅLL OM PALIO 3 FÖR INDIVIDEN 4 FÖR LEDAREN 6 FÖR GRUPPEN 5 ÖVRIGA TJÄNSTER 7. Bättre service = ökad lönsamhet Kundvård en väg till framgång

INNEHÅLL OM PALIO 3 FÖR INDIVIDEN 4 FÖR LEDAREN 6 FÖR GRUPPEN 5 ÖVRIGA TJÄNSTER 7. Bättre service = ökad lönsamhet Kundvård en väg till framgång Kursprogram 2011 INNEHÅLL OM PALIO 3 FÖR INDIVIDEN 4 Bättre service = ökad lönsamhet Kundvård en väg till framgång Merförsäljning utifrån kundbehov Våga fråga - merförsäljningstekniker FÖR LEDAREN 6 Pay-Off

Läs mer

Välkommen. som medlem i konsumentkooperationen!

Välkommen. som medlem i konsumentkooperationen! Välkommen som medlem i konsumentkooperationen! Välkommen! Du är nu medlem i en konsumentförening. Tillsammans med 3 miljoner andra medlemmar runt om i landet är du med och äger konsumentkooperationen.

Läs mer

Att teckna ett. En kort presentation. För djupare studier, Copyright FranchiseArkitekterna AB

Att teckna ett. En kort presentation. För djupare studier, Copyright FranchiseArkitekterna AB Att teckna ett franchiseavtal En kort presentation För djupare studier, läs FranchisePraktikan Copyright FranchiseArkitekterna AB För att kunna skriva ett välbalanserat franchiseavtal krävs ett gediget

Läs mer

Vi på Martin & Servera: Affärsidé, vision och värderingar

Vi på Martin & Servera: Affärsidé, vision och värderingar Vi på Martin & Servera: Affärsidé, vision och värderingar Din vilja, ditt engagemang och din kompetens är en viktig del av Martin & Serveras framgång. Våra värderingar Den här skriften beskriver Martin

Läs mer

MARKNADSPLAN. Nuläge. Affärsidén Skriv ner innehållet i din affärsidé genom att mycket kortfattat svara på frågeorden nedan.

MARKNADSPLAN. Nuläge. Affärsidén Skriv ner innehållet i din affärsidé genom att mycket kortfattat svara på frågeorden nedan. MARKNADSPLAN Vill du ha instruktioner för detta arbetsmaterial? Läs kapitlet Marknad i Företagarskolan! Datum Org.nr Företagsnamn Adress Tel Mobil E-post Hemsida Kontaktperson Tel Nuläge Affärsidén Skriv

Läs mer

Skriv ner innehållet i din affärsidé genom att mycket kortfattat svara på frågeorden nedan.

Skriv ner innehållet i din affärsidé genom att mycket kortfattat svara på frågeorden nedan. 1 Marknadsplan Datum: Vill du ha instruktioner för detta arbetsmaterial? Läs kapitlet Marknad i Företagarskolan! Företagsnamn: Adress: E-post: Hemsida: Kontaktperson: Org.nr: Tel.nr: Mobiltel: Faxnr: Direkttel:

Läs mer

Tillsammans bygger vi Svevia.

Tillsammans bygger vi Svevia. Tillsammans bygger vi Svevia. För dig som arbetar på uppdrag av oss på Svevia. Vart är vi på väg? 2 Resan har börjat. Den här trycksaken vänder sig till dig som arbetar tillsammans med oss på Svevia. Du

Läs mer

HUR ALLT BÖRJADE. Slå in koden

HUR ALLT BÖRJADE.   Slå in koden HUR ALLT BÖRJADE www.menti.com Slå in koden 33 67 83 Sms:a in dina frågor! Ta din mobil Gå till www.menti.com Slå in koden 33 67 83 Fråga på! FRANCHISTORGET www.menti.com Slå in koden 33 67 83 ANNA JANVEDEN,

Läs mer

TM. HEALTHY ATTRACTION SOLSTUDIOKONCEPT FRÅN ULTRA TAN

TM. HEALTHY ATTRACTION SOLSTUDIOKONCEPT FRÅN ULTRA TAN TM. HEALTHY ATTRACTION SOLSTUDIOKONCEPT FRÅN ULTRA TAN Ett nyckelfärdigt koncept Det stora praktiska arbetet som det innebär att skapa en egen solstudio har hindrat många duktiga människor från att våga

Läs mer

Våra gemensamma värderingar

Våra gemensamma värderingar Våra gemensamma värderingar Det är vår kunskap och vilja att göra det där lilla extra för kunderna som gör att de kommer tillbaka till oss. Affärsidé Att skapa effektiv handel med installationsprodukter,

Läs mer

FÖRETAGSPRESENTATION STARS AND STRIPES TRADEMARK AB

FÖRETAGSPRESENTATION STARS AND STRIPES TRADEMARK AB FÖRETAGSPRESENTATION STARS AND STRIPES TRADEMARK AB Inledning BAKGRUND Sveriges nyaste sportbar bjuder på en fantastisk miljö, som är inrett i en varm och modern stil. Med flera TV-skärmar än någonsin

Läs mer

ÖKA FÖRETAGETS MERFÖRSÄLJNING OCH FÖRETAGSKUNDERNAS LOJALITET MED EN KUNDKLUBB FÖR B2B

ÖKA FÖRETAGETS MERFÖRSÄLJNING OCH FÖRETAGSKUNDERNAS LOJALITET MED EN KUNDKLUBB FÖR B2B ÖKA FÖRETAGETS MERFÖRSÄLJNING OCH FÖRETAGSKUNDERNAS LOJALITET MED EN KUNDKLUBB FÖR B2B Detta whitepaper hjälper dig att identifiera vilka faktorer som påverkar kundlojalitet och hur du kan stärka lojaliteten

Läs mer

Sms:a in dina frågor! Ta din mobil Gå till Slå in koden Fråga på!

Sms:a in dina frågor! Ta din mobil Gå till   Slå in koden Fråga på! Sms:a in dina frågor! Ta din mobil Gå till www.menti.com Slå in koden 33 67 83 Fråga på! FRANCHISTORGET www.menti.com Slå in koden 33 67 83 VÄLKOMMEN TILL www.menti.com Slå in koden 33 67 83 VILKA ÄR

Läs mer

EN BRANSCH I FÖRÄNDRING.

EN BRANSCH I FÖRÄNDRING. 6 Marknad och trender Marknad och trender 7 EN BRANSCH I FÖRÄNDRING. Vi har identifierat fyra starka trender som påverkar vår omvärld och därmed även dagligvarubranschen. Genom att förstå trenderna och

Läs mer

naked juicebar is a story

naked juicebar is a story naked juicebar is a story Born on a sundrenched beach in Australia är ett av Naked Juicebars budskap. Och det var så det började. En idé som började ta form under surfmorgnar i Australien, vars grundkänsla

Läs mer

Butiken är scenen Du är viktig Vi vågar Vi har koll Vi är starka tillsammans

Butiken är scenen Du är viktig Vi vågar Vi har koll Vi är starka tillsammans 9 Butiken är scenen Du är viktig Vi vågar Vi har koll Vi är starka tillsammans 8 11 Varje dag är en ny föreställning. Vi lyssnar aktivt på våra kunder, för att bli bättre. Vi tar personligt ansvar för

Läs mer

Sms:a in dina frågor! Ta din mobil Gå till Slå in koden Fråga på!

Sms:a in dina frågor! Ta din mobil Gå till   Slå in koden Fråga på! Sms:a in dina frågor! Ta din mobil Gå till www.menti.com Slå in koden 33 67 83 Fråga på! FRANCHISTORGET www.menti.com Slå in koden 33 67 83 HUR ALLT BÖRJADE www.menti.com Slå in koden 33 67 83 RAMONA

Läs mer

INDIVID OCH ORGANISATION

INDIVID OCH ORGANISATION Individuellt utvecklingssamtal -mall 1 VISION OCH MÅL Långsiktig inriktning 2 3 4 UPPFÖLJNING NULÄGE FRAMTID Återkoppla Utvärdera Planera Excellens - Passion - Handlingskraft 1 Vision och mål Reflektera

Läs mer

FRANCHISEPRESENTATION

FRANCHISEPRESENTATION FRANCHISEPRESENTATION OM OSS Salads and Smoothies öppnade sin första restaurang i centrala Malmö 2009. Idén var då att fylla det tomrum på lunchmarknaden i Malmö som fanns när ingen aktör kunde erbjuda

Läs mer

Tillsammans är vi starka

Tillsammans är vi starka Tillsammans är vi starka Välkommen! Sättet vi lever vår vision och vår affärsidé på är vad som bland annat skiljer oss från våra konkurrenter. Det handlar om HUR vår omgivning upplever samarbetet med oss

Läs mer

Testa och utveckla din företagsidé

Testa och utveckla din företagsidé Testa och utveckla din företagsidé TESTA OCH UTVECKLA DIN FÖRETAGSIDÉ Ännu har du inte bestämt dig för att starta, men du har en tydlig bild av vilken verksamhet du skulle ha i ditt företag om det blev

Läs mer

Mall för marknadsplan ROMICOM AB

Mall för marknadsplan ROMICOM AB Mall för marknadsplan ROMICOM AB Disposition 1. Nuläge 1. Organisation 2. Vision&Affärsidé 3. Målgrupper 4. Positionering 5. SWOT-analys 2. Strategidel: Förverkligande av affärsidén Långsiktig (3-5 år)

Läs mer

FÖRETAGARPAKETET WEB

FÖRETAGARPAKETET WEB Vi växer FÖRETAGARPAKETET WEB Sveriges enda kvalitetsnätverk till småföretagare 01 När Paketet du vill nå företagare och entreprenörer ÅTTA KVALITESSAJTER NOGA UTVALDA SAJTER Sveriges största mötesplats

Läs mer

10 tecken på att din kedja behöver ett franchiseintranät

10 tecken på att din kedja behöver ett franchiseintranät 10 tecken på att din kedja behöver ett franchiseintranät Hur säkerställer du att er kritiska know-how når rätt delar av organisationen, att era handböcker blir lästa och att ert marknadsmaterial ser likadant

Läs mer

Sms:a in dina frågor! Ta din mobil Gå till Slå in koden Fråga på!

Sms:a in dina frågor! Ta din mobil Gå till   Slå in koden Fråga på! Sms:a in dina frågor! Ta din mobil Gå till www.menti.com Slå in koden 33 67 83 Fråga på! FRANCHISTORGET www.menti.com Slå in koden 33 67 83 Anna Janveden Franchisekonsult RAMONA BYRÖ, VD OCH ÄGARE 2009

Läs mer

UTBILDNINGSKATALOG. För utveckling av besöksnäringen ALUN

UTBILDNINGSKATALOG. För utveckling av besöksnäringen ALUN UTBILDNINGSKATALOG F Ö R E L Ä S N I N G W O R K S H O P A F F Ä R S U T V E C K L I N G För utveckling av besöksnäringen ALUN VIKTEN AV ATT UTVECKLAS! I framtiden gäller det inte bara att ha rätt kunskaper

Läs mer

Gemensam avloppsanläggning, så här går det till

Gemensam avloppsanläggning, så här går det till Gemensam avloppsanläggning, så här går det till Tag kontakt med de grannar som berörs av krav på en ny avloppsanläggning för att ta reda på vilka som är intresserade av att undersöka vad en gemensam avloppsanläggning

Läs mer

Sms:a in dina frågor! Ta din mobil Gå till Slå in koden Fråga på!

Sms:a in dina frågor! Ta din mobil Gå till   Slå in koden Fråga på! Sms:a in dina frågor! Ta din mobil Gå till www.menti.com Slå in koden 33 67 83 Fråga på! FRANCHISTORGET www.menti.com Slå in koden 33 67 83 VÄLKOMMEN TILL www.menti.com Slå in koden 33 67 83 VILKA ÄR

Läs mer

idealguiden.se ForetagsCity.se En community Sveriges företag En med community fokus på

idealguiden.se ForetagsCity.se En community Sveriges företag En med community fokus på ForetagsCity.se idealguiden.se En community En med community fokus på skönhet med fokus och hälsa! på Sveriges företag Byt erfarenhet med andra företagare Välkommen till ForetagCity.se! Foretagscity.se

Läs mer

P R E S E N T A T I O N T R E D J E K V A R T A L E T / TORSDAG 16 JUNI 2016

P R E S E N T A T I O N T R E D J E K V A R T A L E T / TORSDAG 16 JUNI 2016 P R E S E N T A T I O N T R E D J E K V A R T A L E T 2 0 1 5 / 2 0 1 6 TORSDAG 16 JUNI 2016 AGENDA Avveckling av den norska verksamheten Finansiell information Q3 2015/2016 Niomånadersperioden september

Läs mer

Sms:a in dina frågor! Ta din mobil Gå till Slå in koden Fråga på!

Sms:a in dina frågor! Ta din mobil Gå till   Slå in koden Fråga på! Sms:a in dina frågor! Ta din mobil Gå till www.menti.com Slå in koden 33 67 83 Fråga på! FRANCHISTORGET www.menti.com Slå in koden 33 67 83 FRANCHISE HYR EN AFFÄRSIDÉ www.menti.com Slå in koden 33 67

Läs mer

HÄSTFÖRETAG vad krävs?

HÄSTFÖRETAG vad krävs? HÄSTFÖRETAG vad krävs? HÄSTFÖRETAGARFORUM 27 FEBRUARI 2014 NÄRINGSVERKSAMHET kan det vara när Det inte är uppfödningsverksamhet Ointresserad av hästar- hatar hästar Rider inte själv Ensamstående utan släkt

Läs mer

Välkommen till MEDDO!

Välkommen till MEDDO! 1 2 Välkommen till MEDDO! Vi vill med denna broschyr ge Dig information om MEDDO Drop in solarium som affärsidé och vad det kan innebära för Dig som eventuell blivande franchisetagare i kedjan. Hur går

Läs mer

Hej! Vad kul att du är intresserad av oss!

Hej! Vad kul att du är intresserad av oss! Hej! Vad kul att du är intresserad av oss! Att jobba hos oss Som försäljare på Qall arbetar du med att ringa nya och befintliga kunder. Den första tiden, under utbildningen, är det främst nykundsbearbetning

Läs mer

hittar dina framgångsfaktorer!

hittar dina framgångsfaktorer! ,8 hittar dina framgångsfaktorer! Procentuell fördelning 9 Teamkänsla/Delaktighet,7,8,,7 8 7 6 ingen uppfattning Affärside, Information/kommunikation Feedback och ledning Företagets organisation,,,9 Företagets

Läs mer

Crowd- funding- FAQ.

Crowd- funding- FAQ. Crowd- funding- FAQ. ----- -- -- - -- - - --- - --------- --- -- - - - - -- Frågor om crowdfundingen, aktien och delägarskapet! ----- -- -- - -- -- - - --- - ------- -- - - - -- - - - Vem är det som säljer

Läs mer

Kvinnor och män i dagligvaruhandelns tre stora kedjor KF, ICA och Axfood Materialet är till största delen hämtat från deras hemsidor.

Kvinnor och män i dagligvaruhandelns tre stora kedjor KF, ICA och Axfood Materialet är till största delen hämtat från deras hemsidor. Kvinnor och män i dagligvaruhandelns tre stora kedjor KF, ICA och Axfood Materialet är till största delen hämtat från deras hemsidor. KF Kooperativa Förbundet (KF). KF är ett förbund för landets 47 konsumentföreningar

Läs mer

Hotell med unika lägen & speciell karaktär!

Hotell med unika lägen & speciell karaktär! Hotell med unika lägen & speciell karaktär! 1 Ett hotellkoncept med en historia! Hotellet i Åre, där allting startade, har anor från slutet av 1800-talet. Nu tar vi nästa steg och erbjuder vårt hotellkoncept

Läs mer

BJUD IN TILL ETT MÖTE OCH BLI EN VÄRDEFULL AMBASSADÖR FÖR DIN STAD. [ eskilstunaconvention.se ]

BJUD IN TILL ETT MÖTE OCH BLI EN VÄRDEFULL AMBASSADÖR FÖR DIN STAD. [ eskilstunaconvention.se ] BJUD IN TILL ETT MÖTE OCH BLI EN VÄRDEFULL AMBASSADÖR FÖR DIN STAD [ eskilstunaconvention.se ] Att delta i nationella och internationella möten och kongresser är ofta berikande och utvecklande. Men har

Läs mer

AFFÄRSPLAN. En ungdomssatsning av NyföretagarCentrum för dig som är 18 35 år. Från idé till Eget Företag. Vi hjälper dig på vägen.

AFFÄRSPLAN. En ungdomssatsning av NyföretagarCentrum för dig som är 18 35 år. Från idé till Eget Företag. Vi hjälper dig på vägen. AFFÄRSPLAN En ungdomssatsning av NyföretagarCentrum för dig som är 18 35 år. Från idé till Eget Företag. Vi hjälper dig på vägen. INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Jag/vi och idén 2 Företagsägare och affärsidé 3

Läs mer

CHEFS OCH LEDARSKAPSPOLICY

CHEFS OCH LEDARSKAPSPOLICY CHEFS OCH LEDARSKAPSPOLICY Vår verksamhetsidé Vi är många som jobbar på Eksjö kommun ungefär 1600 medarbetare och vår främsta uppgift är att tillhandahålla den service som alla behöver för att leva ett

Läs mer

Att starta företag. Innan du startar. Affärsidé 2011-09-07. Idé Pepp Talang. Vad? Varför? Hur?

Att starta företag. Innan du startar. Affärsidé 2011-09-07. Idé Pepp Talang. Vad? Varför? Hur? Att starta företag Idé Pepp Talang Innan du startar Vad? Varför? Hur? Affärsidé Enkel och kort Fördel om den är ny Behöver utvecklas med tiden Exempel på affärsidé: Att med ansvar och bästa service sälja

Läs mer

Visst vore det kul... om du kunde tjäna mer pengar på det du brinner för?

Visst vore det kul... om du kunde tjäna mer pengar på det du brinner för? Visst vore det kul... om du kunde tjäna mer pengar på det du brinner för? Kerstin Sahlin Sahlins Struts 2010/2011 Omsättning: +50 % Besökare: +40 % Med inspiration från Kurbits införde vi dagliga guidade

Läs mer

LJK loredana jelmini kommunikation Malmö 4 mars 2014 www.ljk.se

LJK loredana jelmini kommunikation Malmö 4 mars 2014 www.ljk.se 2014 LJK loredana jelmini kommunikation Malmö 4 mars 2014 Omvärldsbevakning Vision var vill du vara om xx år Strategi hur kommer du dit Ditt varumärke Mission vad brinner du för Mål och delmåll Mål och

Läs mer

Sveriges Elevkårers verksamhetsdirektiv för 2015 utgår från organisationens vision, syfte, medlemsförmåner och strategi.

Sveriges Elevkårers verksamhetsdirektiv för 2015 utgår från organisationens vision, syfte, medlemsförmåner och strategi. Sida 1 av 5 Sveriges Elevkårers verksamhetsdirektiv för 2015 utgår från organisationens vision, syfte, medlemsförmåner och strategi. Medlemsservice Sveriges Elevkårer ska arbeta för att medlemsorganisationerna

Läs mer

OLIKA SÄTT ATT RÄKNA

OLIKA SÄTT ATT RÄKNA OLIKA SÄTT ATT RÄKNA Man brukar utgå från en s k fullkostnadskalkyl där alla kostnader (både direkta och indirekta) och en viss vinst är medräknad. En sådan modell tar inte hänsyn till marknadspris och

Läs mer

Få styr på kampanjerna!

Få styr på kampanjerna! Whitepaper 2.2.2012 1 / 7 Få styr på kampanjerna! Författare: Johanna Småros Direktör, Skandinavien, D.Sc. (Tech.) För företag som jobbar med konsumtionsvaror, utgör kampanjerna en ständigt återkommande

Läs mer

Till dig som jobbar inom Försvaret

Till dig som jobbar inom Försvaret Till dig som jobbar inom Försvaret Med dig blir vi ännu starkare Tack vare att vi är många kan vi sätta tryck på arbetsgivaren. Men du kan hjälpa oss att bli ännu starkare. Bra villkor När Sverige ställer

Läs mer

GRUPP 5 JOSEFIN LIDH - JOSLI700 LISA APPELQVIST - LISAP999 VIKTORIA ERIKSSON - VIKER433 HANNA NORDENÖ - HANNO178 HELENA SJUNNESSON - HELSJ377

GRUPP 5 JOSEFIN LIDH - JOSLI700 LISA APPELQVIST - LISAP999 VIKTORIA ERIKSSON - VIKER433 HANNA NORDENÖ - HANNO178 HELENA SJUNNESSON - HELSJ377 GRUPP 5 JOSEFIN LIDH - JOSLI700 LISA APPELQVIST - LISAP999 VIKTORIA ERIKSSON - VIKER433 HANNA NORDENÖ - HANNO178 HELENA SJUNNESSON - HELSJ377 Innehåll VISION & AFFÄRSIDÈ OM FÖRETAGET FÖRETAGETS HISTORIA

Läs mer

Välkommen som samarbetspartner!

Välkommen som samarbetspartner! Välkommen som samarbetspartner! VISIT ROSLAGEN 2014 Varför bör jag delta aktivt i Visit Roslagens arbete och synas med mitt företag på www.roslagen.se? VISIT ROSLAGEN Välkommen! Visit Roslagen välkomnar

Läs mer

Övertalig eller uppsagd? Med hjälp av TRR kan du snart ha ett nytt jobb!

Övertalig eller uppsagd? Med hjälp av TRR kan du snart ha ett nytt jobb! Övertalig eller uppsagd? Med hjälp av TRR kan du snart ha ett nytt jobb! Att förlora sitt arbete och sin fasta inkomst är för de flesta ett mardrömsscenario. Men det behöver inte bli så. Är du aktiv,

Läs mer

REvolution i e-handeln!

REvolution i e-handeln! REvolution i e-handeln! NU ÖPPNAR VI PLORIO nätshopping i verkligheten Du får en fysisk butik för dina varor Du och dina kollegor drar kunder till varandra Dina kunder kan känna på och prova varorna Du

Läs mer

Brainstorming med många intresserade på Omställningskonferensen i Malmö.

Brainstorming med många intresserade på Omställningskonferensen i Malmö. Vad är bakgrunden till TINYHOUSESWEDEN? Brainstorming med många intresserade på Omställningskonferensen i Malmö. Sökte lösning på ställa om till ny livsstil. Ett svar på vanliga omställningsfrågor; hur

Läs mer

RNB RETAIL AND BRANDS idag

RNB RETAIL AND BRANDS idag 26 juni 2009 1 RNB RETAIL AND BRANDS idag En avyttringsprocess av bolagets verksamhet på NK i Stockholm och NK i Göteborg är förestående. Beslut väntas från Konkurrensmyndigheten senast den 1 september

Läs mer

Kalkyl för Grön Omsorg Förklaringar och kommentarer

Kalkyl för Grön Omsorg Förklaringar och kommentarer Kalkyl för Grön Omsorg Förklaringar och kommentarer Inledning Det här är ett kalkylunderlag gjort för dig som har tankar på att starta Grön omsorg på gården eller redan är igång. I den kan du göra beräkningar

Läs mer

Delårsrapport maj dec 2011 Butiksdriften. Omsättning 6 572 860. Bruttovinst 1 635 983

Delårsrapport maj dec 2011 Butiksdriften. Omsättning 6 572 860. Bruttovinst 1 635 983 Delårsrapport maj dec 2011 Butiksdriften Omsättning 6 572 860 Bruttovinst 1 635 983 Driftskostnader -598 934 Personalkostnader -909 192 Avskrivning -47 041 Räntekostnader -44 096 Butiksverksamheten går

Läs mer

Uppdragsbeskrivning. för rollen som

Uppdragsbeskrivning. för rollen som Uppdragsbeskrivning för rollen som VD Välkommen till FDT 04/09 2015 EEL-koncernen, i vilken bland annat kedjorna ELON, Elkedjan samt Euronics Norge verkar, satsar stort i Luleå. Under det senaste året

Läs mer

Din drivkraft, styrkor och hur du utnyttjar dem. Konsten att göra rätt saker, och saker rätt. E-bokföring effektiv koll på din lönsamhet

Din drivkraft, styrkor och hur du utnyttjar dem. Konsten att göra rätt saker, och saker rätt. E-bokföring effektiv koll på din lönsamhet Program vecka 17 Nyföretagarveckan Anmäl dig NU! till linkoping@nyforetagarcentrum.se eller via Facebook. 1 Mån 22 apr 17.30 19, essio ab, Näringslivets hus, Ågatan 9 Din drivkraft, styrkor och hur du

Läs mer

Som man uppfattar medarbetaren så uppfattar man också företaget.

Som man uppfattar medarbetaren så uppfattar man också företaget. Boksammanfattning Ditt professionella rykte - Upptäck DIN främsta tillgång. av Per Frykman & Karin Sandin Företag över hela världen lägger ner enorma summor på att vårda och stärka sitt varumärke, rykte

Läs mer

Översyn av nämndens hantering av föreningsbidrag, revidering riktlinjer Bidrag till föreningar med särskild social inriktning, 18 juni 2008.

Översyn av nämndens hantering av föreningsbidrag, revidering riktlinjer Bidrag till föreningar med särskild social inriktning, 18 juni 2008. sid 1 (5) ARBETSMARKNADS- OCH SOCIALFÖRVALTNINGEN Staben Ekonomi Tjänsteyttrande 2013-09-04 Bengt Palo, 054-5405215 bengt.palo@karlstad.se Till arbetsmarknads- och socialnämnden Översyn av nämndens hantering

Läs mer

Fem steg för bästa utvecklingssamtalet

Fem steg för bästa utvecklingssamtalet Fem steg för bästa utvecklingssamtalet Hitta drivkraften, styrkan och nå målet! Gita Bolt 2013 Copyright: airyox AB Mångfaldigande av denna skrift, helt eller delvis, är enligt lagen om upphovsrättsskydd

Läs mer

opinionsbildning i konsumentfrågor.

opinionsbildning i konsumentfrågor. Konsumentföreningen Stockholm (KfS) är en medlemsstyrd ekonomisk förening och en av de största av Sveriges 54 konsumentföreningar. KfS grundades 1916 och har idag 580 000 medlemmar och närmare 450 förtroendevalda.

Läs mer

Fakta och tips till dig som är förtroendevald. Välkommen som fackombud

Fakta och tips till dig som är förtroendevald. Välkommen som fackombud Fakta och tips till dig som är förtroendevald i Handels Välkommen som fackombud Välkommen som fackombud Att vara fackombud innebär att du är Handels kontaktperson på arbetsplatsen. Du har fått förtroendet

Läs mer

Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag

Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag www.kpmg.se Du vet bäst För oss på KPMG finns ingenting mer inspirerande än unga människor med spännande idéer. Vi vet hur det känns att vara där du är

Läs mer

Sms:a in dina frågor! Ta din mobil Gå till Slå in koden Fråga på!

Sms:a in dina frågor! Ta din mobil Gå till   Slå in koden Fråga på! Sms:a in dina frågor! Ta din mobil Gå till www.menti.com Slå in koden 81 52 68 Fråga på! FRANCHISTORGET www.menti.com Slå in koden 33 67 83 FRANCHISETORGET Vad är franchise? Passar jag som franchisetagare?

Läs mer

FONUS i förändring. Förslag från styrelsen på ny parlamentarisk organisation.

FONUS i förändring. Förslag från styrelsen på ny parlamentarisk organisation. FONUS i förändring Förslag från styrelsen på ny parlamentarisk organisation. Organisationen in i framtiden Genom åren har vi genomfört flera förändringar av Fonus demokratiska organisation utifrån idéer

Läs mer

Vill Du driva en egen Bobby Store!

Vill Du driva en egen Bobby Store! Vill Du driva en egen Bobby Store! Tack för Ditt intresse att driva en Bobby Store. Vi är glada över det stora gensvaret vi erhållit på våra annonser men inte förvånad. Efter en hektisk testperiod under

Läs mer

Varumärkesplattform för Mariestad och Mariestads kommun

Varumärkesplattform för Mariestad och Mariestads kommun Varumärkesplattform för Mariestad och Mariestads kommun 1 Att bygga ett starkt varumärke Att bygga ett starkt varumärke kräver inte enbart en bra produkt eller tjänst. Att bygga ett starkt varumärke kräver

Läs mer

den professionella identiteten och förändra värderingen av yrket i samhället.

den professionella identiteten och förändra värderingen av yrket i samhället. Redo för framtiden Grattis, snart tar du examen och lämnar livet som student för att arbeta i ditt nya yrke. Du har ett spännande arbetsliv framför dig inom ett fantastiskt yrke som är självständigt, ansvarsfullt

Läs mer

Bisnode HITTA NYA MÅLGRUPPER

Bisnode HITTA NYA MÅLGRUPPER Bisnode HITTA NYA MÅLGRUPPER HITTA NYA MÅLGRUPPER Bisnode ringar in din målgrupp med hög precision och hjälper dig därigenom att hitta både nya och lönsamma kunder. Så hjälper vi dig att hitta rätt målgrupp

Läs mer

Medlemsservice Sveriges Elevkårer ska arbeta för att medlemsorganisationerna ska få tillgång till följande medlemsservice.

Medlemsservice Sveriges Elevkårer ska arbeta för att medlemsorganisationerna ska få tillgång till följande medlemsservice. Sida 1 av 5 Sveriges Elevkårers verksamhetsdirektiv för 2016 utgår från organisationens vision, syfte, medlemsförmåner och strategi. Medlemsservice Sveriges Elevkårer ska arbeta för att medlemsorganisationerna

Läs mer

- Hur kan man som företagare tjäna mer på det man brinner för?

- Hur kan man som företagare tjäna mer på det man brinner för? - Hur kan man som företagare tjäna mer på det man brinner för? Med inspiration från Kurbits införde vi dagliga guidade turer. Och det blev succé! Vi har även jobbat med tydligare skyltning, vilket också

Läs mer

Om du inte kunde misslyckas, hur stort skulle du då drömma?

Om du inte kunde misslyckas, hur stort skulle du då drömma? Börja Drömma Belöningar & Erkännanden Om du inte kunde misslyckas, hur stort skulle du då drömma? Detta är bara början! Medan du bygger din Vemmaverksamhet, skapar du även din berättelse och sätter exempel

Läs mer

Skatter och bokföring Starta-Eget-Kurs SU Innovation 10 april 2013

Skatter och bokföring Starta-Eget-Kurs SU Innovation 10 april 2013 Skatter och bokföring Starta-Eget-Kurs SU Innovation 10 april 2013 Om Kyllenius Kyllenius hjälper företag att få en Effektiv ekonomi Vi hjälper våra kunder med löpande bokföring, deklarationer, löner och

Läs mer

Unionens handlingsprogram 2012 2015

Unionens handlingsprogram 2012 2015 Unionens handlingsprogram 2012 2015 Unionens handlingsprogram 2012 2015 Vår vision Vår vision är Tillsammans är vi i Unionen den ledande kraften som skapar framgång, trygghet och glädje i arbetslivet.

Läs mer

Vi på Office IT-Partner står för ett lokalt engagemang, kunskap, erfarenhet och certifierad specialistkompetens vi vill skapa mervärde för våra

Vi på Office IT-Partner står för ett lokalt engagemang, kunskap, erfarenhet och certifierad specialistkompetens vi vill skapa mervärde för våra Vi på Office IT-Partner står för ett lokalt engagemang, kunskap, erfarenhet och certifierad specialistkompetens vi vill skapa mervärde för våra kunder med hjälp av innovativa lösningar Vi tror på ett Partnerskap

Läs mer

Våra affärsprinciper

Våra affärsprinciper Våra affärsprinciper Vår vision är att skapa hållbara energilösningar i världsklass. Vi vill kunna kombinera stark och uthållig tillväxt tillsammans med god lönsamhet. Genom detta skapar vi värdetillväxt

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING GEMENSAMT ÄGARDIREKTIV FÖR BOLAGEN I SPINNERSKANKONCERNEN Kf 2012-04-26, 33 Blad 1(5) Marks kommun har fyra helägda bolag Spinnerskan i Mark AB, Marks Bostads AB, Marks Fastighets AB och Mark Kraftvärme

Läs mer

NORDSJÖ IDÉ & DESIGN

NORDSJÖ IDÉ & DESIGN NORDSJÖ IDÉ & DESIGN Vad är Nordsjö Ide och design? Nordsjös ekonomi Konkurrenterna Lägesanalys - är det läge att investera? BUTIKER Bolaget bedriver inköp och försäljning av produkter inom färg-, vägg-,

Läs mer

APL-uppgifter åk 2. Handels- och administrationsprogrammet Box 915, 745 25 Enköping. Tfn: 0171-62 53 69 E-post: kerstin.hansson@wgy.enkoping.

APL-uppgifter åk 2. Handels- och administrationsprogrammet Box 915, 745 25 Enköping. Tfn: 0171-62 53 69 E-post: kerstin.hansson@wgy.enkoping. APL-uppgifter åk 2 Syfte med APL i åk 2: Tydligare koppling mot programmål Klara Delar i de praktiska kurserna knyts samman med arbetslivet = högre måluppfyllelse Möjlighet till sommarjobb? Vet mer vad

Läs mer

Att förbereda en finansieringsansökan hos banken

Att förbereda en finansieringsansökan hos banken Att förbereda en finansieringsansökan hos banken Sara Jonsson, Centrum för Bank och Finans, KTH sara.jonsson@infra.kth.se 07-11-14 1 Hur resonerar banken? Banker är inte riskkapitalister! Bankfinansiering

Läs mer