Loke NYTT MEDLEMSINFORMATION FÖR BOENDE I BRF LOKE

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Loke NYTT MEDLEMSINFORMATION FÖR BOENDE I BRF LOKE"

Transkript

1 Nr 10, oktober 2016 Loke NYTT MEDLEMSINFORMATION FÖR BOENDE I BRF LOKE Bästa grannar. Nu är onekligen hösten här med vackra färger men också med grå, blåsiga dagar. Nu är det dags att bl.a. förbereda sig för vintern. Se till att hålla värmen inne, kontrollera fönstrens tätlister och inomhus temperaturen. Placera en termometer i mitten av rummet ca 1 meter ovanför golvet. Kontakta servicecenter om temperaturen avviker från grader. Hög temperatur är inte bra för din hälsa, miljö eller vår gemensamma ekonomi. Titta gärna informationsbladet i sista sidan Bättre inomhusklimat Hänt under oktober - Vi börjar med att be om ursäkt för en rörig information kring upprensningen av gemensamma lokaler. Allt som kunde gå fel, gick fel, men vi kan sammanfatta det med att i grunden handlade det om dålig kommunikation mellan alla inblandade. Vi ska titta närmare på det som hände och se till att vi lär oss av våra misstag. - Ventilationsombyggnaden på Vallavägen samt Sleipnervägen är nu avklarad. Vi hoppas att de som berörs märker skillnaden. Observera att under vissa väderförhållanden, kan vind och lufttryck göra att matos som blåses ut, kommer tillbaka in i lägenheterna via vädringsluckor, öppna balkonger, etc. Vi kommer att drabbas av matos/matlukt under en kortare perioder. Om problemet fortsätter under lång tid, skall du vända dig till servicecenter - Kolfilterbytet är nu slutfört i hela föreningen. - Ny OVK (obligatorisk ventilationskontroll) är upphandlad. Tidsplanen ska kommuniceras så snart som möjligt. Vi kommer att publicera löpande information på föreningens hemsida och på portarnas anslagstavlor. Leverantören kommer att avisera direkt i brevlådan en vecka innan det blir aktuellt just för dej. Fundera redan nu på hur du skall hantera nycklar om du inte kan vara hemma, detta eftersom entreprenören måste komma in i lägenheten. Missar du tiden betalar du själv återbesöket. Styrelsen ska föreslå att starta OVK på vallavägen 61 och preliminära datum blir runt vecka Installationen av undertrycksavgasare på våra undercentraler är nu avslutad och vi ser fram emot jämnare värme och färre problem med värmeelementen. - Ekonomikonferensen är avklarad och vi har en godkänd budget för Inga förändringar är inplanerade, men vi skall verkställa ett tidigare beslut om prishöjning för parkeringsplatser, dessa har idag ett exceptionellt lågt pris.

2 - Styrelsen har sett till att föreningens skulder amorteras med 10 Mkr utöver de 4Mkr som vi årligen amorterar enligt avtal med banker. En droppe i havet kan tyckas, men styrelsen är fast besluten att minska skuldbördan. Förra året gjorde vi ingen extra amortering, med dessa 10 Mkr är vi i fas med föreningens långsiktiga ekonomiplan. Vem äger bostadsrätten? Christian Diaz ordförande Bostadsrättsföreningen äger föreningens fastigheter inklusive alla lägenheter i husen. Du som bostadsrättshavare äger en andel i bostadsrättsföreningen. Din andel kallas bostadsrätt och motsvarar din andel i föreningens förmögenhet, samt ger dig rätt att under obegränsad tid använda din lägenhet. Förvaltningskontorets öppettider Lokes förvaltningskontor är öppet måndagar Vi hjälper dig med frågor om bygglov, ventilation, kontrakt m.m. Felanmälan: Kontakta HSB Servicecenter servicecenter.stockholm@hsb.se eller Telefon: (vardagar 07:00-17:30) HSB:s öppettider på Midgård: Även där får man hjälp med alla frågor som rör brf Loke Mån - Tor kl och kl Fred. kl HSB Stockholms felanmälan Genom att göra din felanmälan online, med din mobil, dator eller läsplatta underlättar du du för dig själv! Er fastighetsskötare får då direkt uppdraget och kan påbörja arbetet samtidigt som du får löpande uppdateringar under arbetets gång via sms eller e-post. Direkt. Du kan göra felanmälan för både din lägenhet och föreningens gemensamma utrymmen. FELANMALAN.HSB.SE (utan Kodning av brickor/nya brickor gör du hos Haninge Lås (Sleipnervägen), öppet måndag torsdag kl 08-17, fredagar kl (lunchstängt ). Portkod: Om du är nyinflyttad eller vill ändra telefonnummer länkad till din portkod. Kontakta Haninge Lås Jour: Kvällar och helger ringer du jouren som kan rycka ut vid fel/problem som innebär akut fara för person eller fastighet och som inte kan vänta till nästkommande vardag. Jouren nås på tel Fel som jouren rycker ut på och som visar sig inte vara akut faktureras den enskilde medlemmen (minimidebiteringen ligger på drygt kr). Mötestider för torsdags träffarna med styrelsen En torsdag i månaden finns styrelsen på plats i förvaltningskontoret mellan kl Lokes medlemmar har då möjlighet att komma och prata med styrelsen och diskutera olika frågor. Nästa träff blir den 10 november och därefter den 15 december. Välkomna! BRF LOKE Servicecenter:

3 Rapport från markgruppen Vallavägen: Stubbfräsningen vid nr är nu klar och groparna efter stubbarna har fyllts igen. Vi har haft marksyn i början av månaden. På många ställen är det helt igenväxt. Buskar och träd vid husväggarna måste tas bort eller beskäras. Under denna växtperiod har vi låtit bli att klippa gräset på kullarna. Från och med nästa år utökar vi ytorna, som inte ska klippas. På gårdssidan Vallavägen 33 kommer gräset på kullarna inte att klippas. Vid nr 57 och 59, kommer gallring av ekbuskage och gallring under träd, samt beskärning av ekkronan att ske. Arborist ska anlitas. Vid lilla fotbollsplanen kommer buskarna att föryngringsbeskäras, alltså klippas ner helt på den sidan som är mot våra hus. Sleipnervägen: Buskar på framsidan av nr 63 kommer att tas bort. Flera fläderbuskar/träd på baksidan av nr 53 tas bort eftersom de är åldersstigna och har brett ut sig på ett fult sätt. Stubbarna kommer också att fräsas för att underlätta gräsklippningen. Lekplatsen vid nr är nu färdigställd, besiktigad och klar för användning. Ny eu- godkänd sand är lagd på platsen. Har sett att barnen ofta leker där, så den verkar vara populär. Övrigt: alla spaljéer av armeringsjärn inom hela Loke, kommer tas bort under vintern 2016/2017. För att kunna gå vidare med Grönområdesplanen och plantera eller sätta något nytt, så måste mycket av den befintligta växtligheten tas bort. Det innebär, att när vi sätter igång ordentligt kommer det inte vara så vacker utemiljö. Vi får ha överseende med det. På sikt kommer det bli mycket finare och mer lättskött. Hej alla Lokar Loke Seniorer arrangerar en Loppis i Midgård lördag den 19 och söndag den 20 november. Öppettider är till båda dagarna. Passa på chansen att göra riktigt bra fynd inför julhandeln. Om ni vill skänka saker till loppisen kan ni komma till Midgård fredagen den 18/11 från till Om ni har skrymmande saker kontakta någon i styrelsen för Loke Seniorer, telefonnummer står på våra anslag i portarna. Kom och fynda hos oss. Välkomna hälsar Styrelsen för Loke seniorer Lennart Z, tel Lennart H, tel Anna-Lena C, tel Erik L, tel Ethel K, tel

4 Vattenavstängning vid renovering När du behöver stänga av vattnet i din lägenhet, till exempel i samband med en badrumsrenovering får endast av föreningen utsedda, entreprenörer anlitas. Föreningen har ansvar för fastighetens stammar och ledningar därför får du bara anlita följande rörmokare: RS rörservice tel HP Rör tel Rördoktorn tel Ring någon av ovanstående rörmokare och boka tid, ring sedan Servicecenter och meddela avstängning minst tre dagar innan arbetet utförs, telefon Informationen om avstängning sätter du upp i din port minst tre dagar innan arbetet utförs. Aviseringen måste vara väl synlig för dina grannar som berörs. Glöm inte att ta ner lapparna när arbetet är slutfört. Till dig som tänker renovera lägenheten Tänk på att du måste kontakta förvaltningen innan du bygger om. Detta för att en del ombyggnader kräver bygglov och installationer av certifierad hantverkare. Du som bostadsrättsinnehavare har ansvar för att byggsopor och gamla vitvaror fraktas bort senast efter 7 dagar. Om det inte görs, kommer kostnaden för borttransport debiteras dig som bostadsrättshavare. Tips: Några företag som hyr ut säckar och hämtar byggavfall är: San Sack, Sortera, Big Bag med flera. Trapphus Av säkerhetsskäl får inte barnvagnar, cyklar eller andra föremål t.ex. dörrmattor förvaras i trapphuset. Detta för att minska brandrisken och undvika att giftig rök sprids från exempelvis plasten och färgen på föremålen. Dessutom är det för att underlätta städning och för räddningstjänsten vid eventuell utryckning. Valberedningen i brf Loke Valberedningen söker personer med bred kompetens som är intresserade av att arbeta i föreningens styrelse. Om du är intresserad, vänligen kontakta någon i valberedningen. Valberedningen består av: Nicole Meadows, sammankallande Peter Olevik Dunder Harun Tutuncu valberedningen@brfloke.se BRF LOKE Servicecenter:

5 Extra information om bättre inomhus klimat Vilken rumstemperatur är lämplig och hur ställer jag in den? Alla erfarenheter talar för att 21 0 C ± 1 0 C är den temperatur som totalt sett ger bästa inomhusklimatet. Vid temperaturer över 22 o C ökar klagomålen på torr och instängd luft. Värmeregleringen av rummet ska ske genom rätt inställda termostater på radiatorerna (elementen). Observera att kalla radiatorer inte betyder per automatik att elementen är ur funktion. Radiatorerna ska stänga av värmecirkulationen i elementen om rumstemperaturen är 21 0 C Skaffa i stället en termometer. Sätt den i rummets centrum - cirka 1,5 m över golvet. Våra termostater bör vara inställda på 21 grader och det är inte säkert att det går att reglera. Prova dig fram och kontakta servicecenter om du har under 20 0 C eller över 22 0 C. Du bör inte lufta elementen själv eftersom självvållande vattenskador inte täcks av föreningens försäkring. Anpassa klädseln efter vad du gör! En aktiv person upplever rumstemperaturen som o C högre än den som sitter stilla. För personer som rör på sig och har normal klädsel, är o C rätt temperatur. Vid stillasittande måste personer "klä sig 3 o C varmare" om rumstemperaturen ska vara 21 o C. Tre grader varmare klädsel motsvarar normaltjock tröja och vinterlångbyxor alt benkläder och varma strumpor. Äldre personer eller patienter med cirkulationsrubbningar behöver ofta ytterligare klädsel för att vara i termisk komfort vid 21 o C. Vädra gärna - men med förstånd! Ett bra sätt att byta ut gammal instängd luft mot frisk är att fönstervädra. I de allra flesta lägenheter går det att fönstervädra utan att man "förstör ventilationen". Öppna balkongdörren eller ett fönster några minuter för att byta ut luften, men kyl inte ner rummet i onödan. Att under vintern ha ett fönster på glänt under en längre tid medför bara problem. Bland annat kan det medföra att temperaturen blir för låg och för mycket fjärrvärme förbrukas. Gör rent regelmässigt Det är en vanlig missuppfattning att det är damm en del är allergiska emot. Damm är inget eget ämne utan består av sådant som finns där hemma, t.ex. hår, hudflagor, textilpartiklar, etc. Det de flesta dammallergiker är allergiska emot kvalster. Det kommer nog inte som en överraskning att städningen har stor betydelse för inomhusklimatet och kvalsternivån, men utöver den vanliga städningen är det viktigt att tvätta täcken, kuddar, rullmadrasser och liknande regelmässigt. Kom också ihåg att lufta ut efteråt då dammpartiklar svävar runt i luften. Det kan också vara en bra idé att städa om morgonen så dammet hinner lägga sig

Loke NYTT MMEDLEMSINFORMATION FÖR BOENDE I BRF LOKE WWW.BRFLOKE.SE

Loke NYTT MMEDLEMSINFORMATION FÖR BOENDE I BRF LOKE WWW.BRFLOKE.SE Nr 3, mars 2016 Loke NYTT MMEDLEMSINFORMATION FÖR BOENDE I BRF LOKE WWW.BRFLOKE.SE Källa: http://www.skovdefilmfestival.se/ Hänt under mars Bäste Loke medlem. Hoppas att ni har haft en glad påsk med massor

Läs mer

Idag måndag fick vi HSB:s avi med justerad månadsavgift. Tyvärr är garagekostnaden felaktig igen och detta ska justeras så småningom.

Idag måndag fick vi HSB:s avi med justerad månadsavgift. Tyvärr är garagekostnaden felaktig igen och detta ska justeras så småningom. Nr 1 januari 2016 Loke NYTT MEDLEMSINFORMATION FÖR BOENDE I BRF LOKE WWW. BRFLOKE.SE Bäste Loke medlem! Äntligen vinter för er som kan dra fördel av Haninges fantastiska läge för vintersportutövare. Ett

Läs mer

Loke NYTT MEDLEMSINFORMATION FÖR BOENDE I BRF LOKE WWW. BRFLOKE.SE

Loke NYTT MEDLEMSINFORMATION FÖR BOENDE I BRF LOKE WWW. BRFLOKE.SE Nr 10, november 2015 Loke NYTT MEDLEMSINFORMATION FÖR BOENDE I BRF LOKE WWW. BRFLOKE.SE Bäste Loke medlem! Första advent är redan här och vi påminner samtliga Loke boende om att vara ytterst försiktig

Läs mer

Loke NYTT. Nr 11, December 2015. Kundtjänst/felanmälan: felanmalan@brfloke.se. 136 42 HANDEN Telefon: 0771 786 746

Loke NYTT. Nr 11, December 2015. Kundtjänst/felanmälan: felanmalan@brfloke.se. 136 42 HANDEN Telefon: 0771 786 746 Nr 11, December 2015 Loke NYTT MEDLEMSINFORMATION FÖR BOENDE I WWW.BRFLOKE.SE Bäste Loke medlem! Hoppas att ni har haft en bra Jul och vi önskar er God fortsättning! Vi brukar hälsa nyåret med fyrverkerier

Läs mer

Vad kan du göra för att få ett bättre inomhusklimat?

Vad kan du göra för att få ett bättre inomhusklimat? Vad kan du göra för att få ett bättre inomhusklimat? Vilken rumstemperatur är lämplig och hur ställer jag in den? 21 C Alla erfarenheter talar för att 21 o C ± 1 o C är den temperatur som totalt sett ger

Läs mer

Temperaturen i din lägenhet

Temperaturen i din lägenhet Temperaturen i din lägenhet Vad säger lagen om temperaturen i lägenheter Folkhälsomyndigheten rekommenderar att temperaturen i din lägenhet bör vara mellan 20 C och 23 C. Temperaturen ska aldrig vara under

Läs mer

Rätt inomhusklimat så fungerar värmen

Rätt inomhusklimat så fungerar värmen Rätt inomhusklimat så fungerar värmen 1 20 21 grader i Stockholmshems lägenheter en temperatur de flesta är nöjda med. 2 Värme inomhus Ett bra inomhusklimat är viktigare än vad man kan tro, både för att

Läs mer

Kontaktuppgifter kundtjänst

Kontaktuppgifter kundtjänst Kontaktuppgifter kundtjänst Öppettider Måndag torsdag 8.15-16.00 Fredag 8.15-15.00 Telefon: 08-508 39 000 E-post: epost@stockholmshem.se 8 Hornsgatan 128 Box 9003 102 71 Stockholm tel 08-508 39 000 epost@stockholmshem.se

Läs mer

BRF Miraallén 18 augusti 2016 NYHETER. Sommaren och semestrarna är på slutspurten och jag hoppas att ni alla har haft möjlighet att

BRF Miraallén 18 augusti 2016 NYHETER. Sommaren och semestrarna är på slutspurten och jag hoppas att ni alla har haft möjlighet att NYHETER Vad händer hos oss på BRF Miraallén? Hej Vänner Miraallén en vacker kväll Foto: Lotta Brettmark Sommaren och semestrarna är på slutspurten och jag hoppas att ni alla har haft möjlighet att njuta

Läs mer

Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013

Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013 Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013 Att bo i bostadsrätt innebär att du ingår i en gemenskap av människor med samma intresse för sitt boende. Tillsammans äger och förvaltar vi huset

Läs mer

Stölder. Håll gärna ögonen öppna och meddela styrelsen om ni ser eller hör något. Städ- och fixardagen. Tvättstugorna. Soprummen

Stölder. Håll gärna ögonen öppna och meddela styrelsen om ni ser eller hör något. Städ- och fixardagen. Tvättstugorna. Soprummen Ekegårdsbladet September 2015 www.ekegarden.nu, styrelsen@ekegarden.se Detta blad kan även fås via e-post Gå in på vår hemsida www.ekegarden.se och följ instruktionerna. Nu nalkas höstens friska luft och

Läs mer

Välkommen till BRF Ekensbergs udde

Välkommen till BRF Ekensbergs udde Välkommen till BRF Ekensbergs udde (Flygfoto Stockholm/Nils-Åke Siversson, Stockholmskällan) Bostadsrättsföreningen Ekensbergs Udde Varmt välkommen till bostadsrättsföreningen Ekensbergs Udde. När man

Läs mer

Så här har vi det i vår förening

Så här har vi det i vår förening 1 Så här har vi det i vår förening Bostadsrättsföreningen Stenhällen började byggas 1988 och i oktober samma år flyttade de första medlemmarna in. I dag består föreningen av 146 bostadsrättslägenheter

Läs mer

Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning får endast ske med föreningens godkännande.

Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning får endast ske med föreningens godkännande. Vi som bor i Bostadsrättsföreningen (Brf) Sillgrisslan är delägare och äger tillsammans föreningen. Föreningens kostnader blir dina kostnader. Allt vi kan påverka för att öka trivseln i föreningen leder

Läs mer

Rätt att renovera under ansvar och med hänsyn till grannar

Rätt att renovera under ansvar och med hänsyn till grannar sidan 1 (6) Rätt att renovera under ansvar och med hänsyn till grannar Du har som bostadsrättshavare stor frihet att renovera din bostadsrätt, men kom ihåg att en del åtgärder kräver styrelsens tillstånd

Läs mer

Medlemsinformation. HSB Brf Linghem. Trastsångsvägen Byggnadsår: 1983 Antal lägenheter: 65. Bo i bostadsrätt vad innebär det? Om HSB Brf Linghem

Medlemsinformation. HSB Brf Linghem. Trastsångsvägen Byggnadsår: 1983 Antal lägenheter: 65. Bo i bostadsrätt vad innebär det? Om HSB Brf Linghem Medlemsinformation Innehåll Bo i bostadsrätt vad innebär det? Om HSB Brf Linghem Föreningsstämma Styrelse Praktisk information Vicevärd Fastighetsskötare Med mera HSB Brf Linghem Trastsångsvägen 2-132

Läs mer

BRF Skiftesgatan 4 Trivselregler & Allmän Information

BRF Skiftesgatan 4 Trivselregler & Allmän Information Hej och Välkommen till Brf Skiftesgatan! I det här dokumentet finner du föreningens trivselregler samt allmän information som är bra att känna till. Vi som sitter i Styrelsen har alltid en ambitionen om

Läs mer

VÄLKOMMEN till vårt hus!

VÄLKOMMEN till vårt hus! VÄLKOMMEN till vårt hus! Vi är alla glada för vårt fina hus och vi hoppas att Du också ska finna dig väl till rätta här och känna att du faktiskt är delägare i huset. Detta gör nämligen att man är rädd

Läs mer

En bostadsrättsinnehavare får upplåta sin lägenhet i andra hand med beaktande av de regler som anges i Brf. Vallens stadgar och 34

En bostadsrättsinnehavare får upplåta sin lägenhet i andra hand med beaktande av de regler som anges i Brf. Vallens stadgar och 34 1 Antenner: Brf. Vallen är ansluten till Sweden On Lines Kabel TV, vi har därför inga TV eller radio antenner på våra tak. Det är inte tillåtet att ha egna antenner eller paraboler på tak eller utanför

Läs mer

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap. Vår målsättning är att alla skall ha det så trivsamt som möjligt och att boendet ska kosta

Läs mer

BRF Enen 7 Trivselregler

BRF Enen 7 Trivselregler BRF Enen 7 Trivselregler Att bo i en bostadsrätt innebär att man ingår i en gemenskap av människor som tillsammans äger och förvaltar husen. Varje individs engagemang och ansvarstagande spelar roll för

Läs mer

Energispartips. Tips och information från Norrenergi

Energispartips. Tips och information från Norrenergi Energispartips Tips och information från Norrenergi Energispartips för våra kunder Här presenterar vi några tips för dig som vill få ner din energianvändning. Kanske känner du igen vissa och andra är helt

Läs mer

VÄRME & VENTILATION I DIN LÄGENHET SÅ FUNGERAR DET

VÄRME & VENTILATION I DIN LÄGENHET SÅ FUNGERAR DET VÄRME & VENTILATION I DIN LÄGENHET SÅ FUNGERAR DET !! VÄRME Värmen i din lägenhet sätts på automatiskt när det blir kallt ute. Ju kallare det är ute ju varmare blir vattnet som skickas till elementen.

Läs mer

Vi på Berget. I föreningslokalen pågår nu renovering av WC som kommer att bli handikappsanpassad. Glad sommar önskar styrelsen!

Vi på Berget. I föreningslokalen pågår nu renovering av WC som kommer att bli handikappsanpassad. Glad sommar önskar styrelsen! Informationsblad nr. 2 & 3 2016 Vi på Berget I detta nummer Första sidan Styrelsen informerar Viktiga datum 2016 Miljöhusen Sid 2 Ansvarsområden Bergets dag Sid 3-6 Stämmoprotokoll 2015 Sid 7 Rökning och

Läs mer

TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stören 19

TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stören 19 1 TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stören 19 Bifogat finner du uppdaterade trivselregler. Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

Vice sekreteraren har ordet.

Vice sekreteraren har ordet. Mars 2010 Vice sekreteraren har ordet. Nu blir dagarna längre och ljusare och snart är våren här igen. Vintern har verkligen varit riktigt snörik och vit. Våra fastighetsskötare som sköter snöröjningen

Läs mer

I februari påbörjas ett servicearbete på samtliga garageportar. Berörda kommer att informeras ytterligare

I februari påbörjas ett servicearbete på samtliga garageportar. Berörda kommer att informeras ytterligare Januari 2015 Stamarbetet är igång för fullt, nu i Hus 10. Arbetet i samtliga fastigheter kommer att vara slutfört i vår. PEAB kontaktar varje medlem i god tid innan de behöver få tillgång till lägenheten.

Läs mer

Brf Ingenjören 6 Blekingegatan 12, 12A, 12B Stockholm

Brf Ingenjören 6 Blekingegatan 12, 12A, 12B Stockholm Funderar du på att renovera din lägenhet? Som bostadsrättshavare har du många rättigheter, men även en del skyldigheter. Att äga en bostadsrätt innebär inte att du äger lägenheten. Det innebär medlemskap

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Erik 2 Boendemanual

Bostadsrättsföreningen Erik 2 Boendemanual Bostadsrättsföreningen Erik 2 Boendemanual Styrelsen for Bostadsrättsföreningen Erik 2 har sammanställt denna information för att besvara vanliga frågor som uppkommer i föreningen. Förhoppningen är att

Läs mer

Boendeinformation. HSB Brf Ektorpshöjden. Styrelsen Brf Ektorpshöjden. Information avseende fasad, balkong, fönster, mm. 1 (5)

Boendeinformation. HSB Brf Ektorpshöjden. Styrelsen Brf Ektorpshöjden. Information avseende fasad, balkong, fönster, mm. 1 (5) Boendeinformation HSB Brf Ektorpshöjden Information avseende fasad, balkong, fönster, mm. Styrelsen Brf Ektorpshöjden 1 (5) BAKGRUND Rotpartner har under våren 2014 erhållit i uppdrag av styrelsen att

Läs mer

Vi på Berget. Julbord: 15:00-18:00: 16 dec. Styrelsemöte: 17 jan, 13 feb, 12 mar, 23 maj

Vi på Berget. Julbord: 15:00-18:00: 16 dec. Styrelsemöte: 17 jan, 13 feb, 12 mar, 23 maj Informationsblad nr.1-2 2012 Vi på Berget I detta nummer Första sidan Ordförande har ordet Viktiga datum I detta nummer Sid 2-4 Stämmoprotokoll Sid 4 Egna renoveringar och ombyggnader Sid 5 Garagerenovering

Läs mer

SKANSENBLADET. september Resultat av intresseanmälan. Loppis

SKANSENBLADET. september Resultat av intresseanmälan. Loppis Resultat av intresseanmälan Vi fick in 14 svar på vår intresseanmälan från i somras (= nästan 10% svar). Av dessa 14 svar var det flest önskemål (8 st) om bullfest och grillfest på gården. Därefter kom

Läs mer

Ansökan om godkännande av större ombyggnation / renovering av lägenhet i Brf Högborgen. Definition av större ombyggnation och renovering

Ansökan om godkännande av större ombyggnation / renovering av lägenhet i Brf Högborgen. Definition av större ombyggnation och renovering Ansökan om godkännande av större ombyggnation / renovering av lägenhet i Brf Högborgen Introduktion På förekommen anledning och för att undvika problem och störningar vid större ombyggnation och/eller

Läs mer

Brf Vindsslottet Januari 2008

Brf Vindsslottet Januari 2008 Nyhetsbrev januari 2008 Hänglås garage De hänglås som ni har idag till garageburarna måste lämnas tillbaka till Sollentuna hem enligt tidigare information från Sollentunahem. Du kan kvittera ut ett nytt

Läs mer

Välkommen till. HSB Brf Rönnen. Information och praktiska råd för dig som bor i Brf Rönnen. Vänortsringen 2-48, 7-17 i Märsta

Välkommen till. HSB Brf Rönnen. Information och praktiska råd för dig som bor i Brf Rönnen. Vänortsringen 2-48, 7-17 i Märsta Välkommen till HSB Brf Rönnen Information och praktiska råd för dig som bor i Brf Rönnen Vänortsringen 2-48, 7-17 i Märsta 2 Innehåll sidan Välkommen till... 3 Rönnens styrelse... 4 Information om försäkring...

Läs mer

Vi är måna om att du trivs hos oss!

Vi är måna om att du trivs hos oss! Vi är måna om att du trivs hos oss! Här har vi samlat regler och råd om ditt boende. Den täcker det mesta, men är samtidigt kortfattad. Tanken är att du snabbt och enkelt ska hitta svaren du söker. Kontaktuppgifter

Läs mer

Välkommen Till Brf Ryttmästaren 1

Välkommen Till Brf Ryttmästaren 1 Brf. Ryttmästaren Brf Ryttmästaren 1 Johan Enbergs väg 3 171 62 Solna Telefon: Org.nr: 769604-4309 Välkommen Till Brf Ryttmästaren 1 Information från Brf Ryttmästaren 1 till dig som är boende i föreningen

Läs mer

Nyhetsbrev Brf Västerby, november 2018

Nyhetsbrev Brf Västerby, november 2018 Nyhetsbrev Brf Västerby, november 2018 Elektroniskt passersystem Systemet består av flera delar: - Elektroniska lås till entrédörrar och yttre källardörrar samt inre källardörrar - Tryckknapp för att lås

Läs mer

INOMHUSMILJÖENKÄT. Min inomhusmiljö

INOMHUSMILJÖENKÄT. Min inomhusmiljö Min inomhusmiljö 13640001 Syftet med denna enkätundersökning är att fånga upp de boendes upplevelse av inomhusmiljön och ge en sammanfattande värdering av innemiljön i fastigheten. Närmare uppgifter om

Läs mer

BRF Kolveden i Käppala 2007

BRF Kolveden i Käppala 2007 BRF Kolveden i Käppala 2007 ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER Ett förtydligande av stadgarna Ansvar för ordningen. Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

Inte bara ett sätt att bo - ett sätt att leva

Inte bara ett sätt att bo - ett sätt att leva TILL HSB:s Bostadsrättsförening ÖRBY SLOTT Inte bara ett sätt att bo - ett sätt att leva Det är att äga hus och utemiljö tillsammans, att hjälpas åt att vårda den gemensamma egendomen. Att känna gemenskap,

Läs mer

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel.

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel. TRIVSELREGLER Brf Flaggan 9 Beckbrännarbacken 7 Det här bör du veta om föreningens Trivselregler Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

INFORMATIONSBREV. Brandvarnare och varmvattenberedare. Byte av fläkt i små lägenheter. Temperaturen i lägenheterna. Ska ni renovera lägenheten?

INFORMATIONSBREV. Brandvarnare och varmvattenberedare. Byte av fläkt i små lägenheter. Temperaturen i lägenheterna. Ska ni renovera lägenheten? 2017-10-09 Till Medlemmar i Brf Kalvheden, Sälen INFORMATIONSBREV Vill med detta brev informera om några av de punkter vi i styrelsen just nu arbetar med. Extra viktigt att ni läser informationen om låsbytet

Läs mer

ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2

ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2 ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I

Läs mer

Jakob i Centrum. Brf Jakob i Järfälla fyller 25 år. Nummer 3, august år. Kontakt till styrelsen & felanmälan. Innehållet

Jakob i Centrum. Brf Jakob i Järfälla fyller 25 år. Nummer 3, august år. Kontakt till styrelsen & felanmälan. Innehållet Nummer 3, august 2017 Jakob i Centrum Årgång 17 Brf Jakob i Järfälla fyller 25 år Lusthus på södra gården Vår förening har varit i Jakobsbergs centrum redan 25 år. Detta firas på en gårdsfest den 2:a september

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Information till mäklare April 2016 HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Org.nr 702000-2064 Till mäklare I den här skriften, mäklarlathund, har vi samlat information som vanligtvis efterfrågas

Läs mer

Informationsbroschyr

Informationsbroschyr Informationsbroschyr Medlemmar BRF Bostadsrättsföreningen Kungsklippan 7-9 Beslutad av föreningen styrelse 2016-10-11 Informationsbroschyr BRF Kungsklippan 7-9 v1.0 beslutad 1(6) Om det här dokumentet

Läs mer

Loke NYTT NR 4, APRIL 2012 MEDLEMSINFORMATION FÖR BOENDE I BRF LOKE WWW.BRFLOKE.SE. Kundtjänst/felanmälan: felanmalan@brfloke.se

Loke NYTT NR 4, APRIL 2012 MEDLEMSINFORMATION FÖR BOENDE I BRF LOKE WWW.BRFLOKE.SE. Kundtjänst/felanmälan: felanmalan@brfloke.se NR 4, APRIL 2012 Loke NYTT MEDLEMSINFORMATION FÖR BOENDE I BRF LOKE WWW.BRFLOKE.SE Kallelse till BRF Lokes föreningsstämma 2012 Detta nummer innehåller en kallelse till årets föreningsstämma. Missa inte

Läs mer

TRIVSELREGLER. Låt balkongen och altanen bli en plats där vi kan njuta och umgås.

TRIVSELREGLER. Låt balkongen och altanen bli en plats där vi kan njuta och umgås. GASELLEN Vi gör vår egen el TRIVSELREGLER FÖR VEM GÄLLER REGLERNA? Trivselreglerna gäller för alla! För dig som bostadsrättsinnehavare, för övriga familjemedlemmar, gäster, inneboende -och även hantverkare

Läs mer

Informationsblad för medlemmarna i Brf. Ferlinsgatan som utges av styrelsen. Februari 2017

Informationsblad för medlemmarna i Brf. Ferlinsgatan som utges av styrelsen. Februari 2017 Styrelsens underhållsarbete Styrelsen försöker informera så mycket som möjligt om vad den arbetar med och vilket underhåll som är på gång. Styrelsen utgår från underhållsplanen för att se vad som är dags

Läs mer

Ordningsföreskrifter Brf Leoparden 5

Ordningsföreskrifter Brf Leoparden 5 Ordningsföreskrifter Brf Leoparden 5 För att skapa en gemensam och trivsam atmosfär för oss alla i föreningen har styrelsen fastställt ordningsregler som alla boende är skyldiga att känna till och rätta

Läs mer

ORDNINGS- och TRIVSELREGLER för BRF Ankdammen

ORDNINGS- och TRIVSELREGLER för BRF Ankdammen ORDNINGS- och TRIVSELREGLER för BRF Ankdammen Att bo i bostadsrätt rättigheter och skyldigheter Att bo i bostadsrätt är förenat med både rättigheter och skyldigheter. Du bor i en bostadsrättsförening,

Läs mer

3. Blanketten "Ansökan om tillstånd" (nedan) skall skrivas under i 2 ex och lämnas in till styrelsen för godkännande innan byggstart.

3. Blanketten Ansökan om tillstånd (nedan) skall skrivas under i 2 ex och lämnas in till styrelsen för godkännande innan byggstart. 2017-11-20 Ansökan renovering Ska du bygga om/renovera din lägenhet kan du behöva Styrelsens godkännande för detta. Blankett för ansökan om godkännande hittar du längst ner på sidan. VÅTRUM/KÖKSRENOVERING:

Läs mer

Tillfället gör tjuven

Tillfället gör tjuven Tillfället gör tjuven Det här är en broschyr om lägenhetsinbrott. Den beskriver vad du kan göra för att minska risken att drabbas av inbrott, vad du kan få hjälp med av andra och vad som händer om du i

Läs mer

Flera nyinflyttade har kommit till vårt hus under våren. Vi hälsar alla nya medlemmar välkomna och hoppas ni ska trivas.

Flera nyinflyttade har kommit till vårt hus under våren. Vi hälsar alla nya medlemmar välkomna och hoppas ni ska trivas. 1 Föreningens webbplats http://www.gbghus45.se Hej! Hoppas ni alla har njutit av den fina sommaren. Nu ser vi fram emot en fin höst. Tillsammans med Riksbyggen är ambitionen alltid att göra vårt bästa

Läs mer

Styrelsen informerar December 2007

Styrelsen informerar December 2007 December 2007 Månadsavgift På ett mycket välbesökt informationsmöte 7 december informerades om att månadsavgiften blir oförändrad nästa år. Inre fonden Styrelsen har beslutat att avsättningen till den

Läs mer

Malmö i mars 2011 Nr. 1/2011 BRAGDBLADET. Vad händer i huset? Informationsblad från Bostadsrättsföreningen Storbragden

Malmö i mars 2011 Nr. 1/2011 BRAGDBLADET. Vad händer i huset? Informationsblad från Bostadsrättsföreningen Storbragden Malmö i mars 2011 Nr. 1/2011 BRAGDBLADET Vad händer i huset? Informationsblad från Bostadsrättsföreningen Storbragden Styrelsen i vår förening består av tre ledamöter, Patrik Ekström, Lena Nilsson och

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Information till mäklare Mars 2017 HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Org.nr 702000-2064 Till mäklare I den här skriften, mäklarlathund, har vi samlat information som vanligtvis efterfrågas

Läs mer

Inga regler kan ersätta hänsyn

Inga regler kan ersätta hänsyn Inga regler kan ersätta hänsyn Vi har här samlat några tips och råd som kan underlätta ditt boende och öka trivseln mellan såväl människor som djur. Dessa tips byggerpå både lagar och förordningar samt

Läs mer

Gör det själv Byta batteri i Brandvarnare

Gör det själv Byta batteri i Brandvarnare Gör det själv Byta batteri i Brandvarnare Kom ihåg! Byt alltid batteri den 1 september Brandskydd Tomt i trapphus och loftgångar Enligt Lagen (2003:778) om skydd mot olyckor får inte cyklar, barnvagnar,

Läs mer

Vi på Berget. Under våren har styrelsen fortsatt arbetet med att förbättra i föreningen. SRV levererar nya sopbehållare: 27 aug

Vi på Berget. Under våren har styrelsen fortsatt arbetet med att förbättra i föreningen. SRV levererar nya sopbehållare: 27 aug Informationsblad nr.2 & 3 Aug 2015 Vi på Berget I detta nummer Första sidan Styrelsen informerar Viktiga datum 2015 Sortering av matavfall Sid 2 Bergets dag Ansvarsområden Sid 3-4 Stämmoprotokoll 2015

Läs mer

Välkommen till Brf Midgård i Karlstad

Välkommen till Brf Midgård i Karlstad Välkommen till Brf Midgård i Karlstad hem.bredband.net/mid 2010-06-22 Brf Midgård i Karlstad 2010/2011 hem.bredband.net/mid Ordförande Sekreterare Ledamot Kristina Dedorson Johanna Andersson Nils Lidén

Läs mer

OMBYGGNADSAVTAL 1(5) Bostadsrättsföreningen Gjuteriet 4 orgnr. 716409-9082

OMBYGGNADSAVTAL 1(5) Bostadsrättsföreningen Gjuteriet 4 orgnr. 716409-9082 1(5) Bostadsrättsföreningen Gjuteriet 4 orgnr. 716409-9082 OMBYGGNADSAVTAL Enligt föreningens stadgar ska mer omfattande renoveringar alltid meddelas och godkännas av styrelsen före genomförandet. Med

Läs mer

Välkommen till HSB BRF Morkullan i Stockholm!

Välkommen till HSB BRF Morkullan i Stockholm! Välkommen till HSB BRF Morkullan i Stockholm! För att du som boende ska finna dig till rätta, veta vad du kan förvänta dig av föreningen och vad som förväntas av dig har vi sammanställt det här välkomstbrevet.

Läs mer

MÅNADSINFORMATION MAJ 2015

MÅNADSINFORMATION MAJ 2015 www.skogalundsklippan.com Information från Nya grannar MÅNADSINFORMATION MAJ 2015 Tiiden mellllan hägg och syren är här Vi kan hälsa följande nya grannar välkomna och hoppas ni ska trivas: (om vi missat

Läs mer

Allt du behöver veta innan du flyttar

Allt du behöver veta innan du flyttar Allt du behöver veta innan du flyttar Du har sagt upp din lägenhet hos Mimer. Här har vi samlat viktig information som du behöver ha koll på innan du flyttar. KOM-IHÅG-LISTAN När du ska flytta är det mycket

Läs mer

Ordningsregler i korthet

Ordningsregler i korthet Ordningsregler i korthet Nedan finns en kort sammanfattning av ordningsreglerna. Reglerna i sin helhet finns under respektive avsnitt i detta dokument. - Reglerna gäller alla boende i BRF Grinden 15 samt

Läs mer

TRE DAMER Nr 70 December 2010

TRE DAMER Nr 70 December 2010 TRE DAMER Nr 70 December 2010 Eva Bonnier Hanna Pauli MEDLEMSBLAD FÖR BOENDE I RIKSBYGGENS BOSTADSRÄTTSFÖRENING TRE DAMER Kata Dalström Styrelsens kommande möten Styrelsen träffas nästa gång den 20 december,

Läs mer

Lathund för Bostadsrättsföreningen Häcklefjäll

Lathund för Bostadsrättsföreningen Häcklefjäll 2011-08-30, Rev L 1(7) Lathund för Bostadsrättsföreningen Häcklefjäll Innehållsförteckning 1 Styrelsen... 2 2 Vad kan jag få hjälp med?... 2 3 Hissar... 3 4 Städning av gemensamma utrymmen... 3 5 Hur skall

Läs mer

METERN MEDLEMSBLAD 98 JUNI 2010

METERN MEDLEMSBLAD 98 JUNI 2010 METERN MEDLEMSBLAD 98 JUNI 2010 Styrelsen arbetar f.n. med de underhållsåtgärder som ska göras de närmaste åren. Det som finns med i planeringen är bl.a. portrenovering, inreglering av värmesystemet (inkl

Läs mer

1. Allmänna regler för ombyggnad av lägenhet i Brf Gillet nr 9

1. Allmänna regler för ombyggnad av lägenhet i Brf Gillet nr 9 1. Allmänna regler för ombyggnad av lägenhet i Brf Gillet nr 9 Det kan vara både trevligt och ibland även nödvändigt att bygga om den egna lägenheten, öppna en vägg eller dela av ett av de större rummen

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Information till mäklare September 2018 HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Org.nr 702000-2064 Till mäklare I den här skriften, mäklarlathund, har vi samlat information som vanligtvis efterfrågas

Läs mer

Inför kommande renoveringar

Inför kommande renoveringar December 2017 Till dig som bor på Västra Kyrkogatan 8 A E och Västra Norrlandsgatan 38 A E Inför kommande renoveringar I slutet av november bjöd vi in dig som bor på Västra Kyrkogatan 8 A E och Västra

Läs mer

God Jul & Gott Nytt År!

God Jul & Gott Nytt År! Nr 4 December 2009 Viktiga telefonnummer och webbsida www.brftellus.se brf.tellus@brftellus.se Föreningsexpedition - Lejonets gata 383. Öppet 2:a torsdagen i månaden kl 18:30-20:00 HSB ServiceCenter Förvaltning

Läs mer

Nr 40 (1/11) Innehåll i detta nummer:

Nr 40 (1/11) Innehåll i detta nummer: Nr 40 (1/11) Efter den härligt långa sommaren är hösten redan här och vi går mot mörkare tider. Massor med dagg på gräsmattorna varje morgon och friskt i luften. Jag hoppas att sommaren har varit skön

Läs mer

ANSÖKAN OM TILLSTÅND VID RENOVERING AV LÄGENHET I BRF OXENGÅRDEN

ANSÖKAN OM TILLSTÅND VID RENOVERING AV LÄGENHET I BRF OXENGÅRDEN ANSÖKAN OM TILLSTÅND VID RENOVERING AV LÄGENHET I BRF OXENGÅRDEN Föreningens namn Lägenhetens adress Lägenhetens nummer Namn innehavare 1 Telefon/Mobil Epost adress Namn innehavare 2 Telefon/Mobil Epost

Läs mer

Informationsblad till medlemmar och hyresgäster

Informationsblad till medlemmar och hyresgäster 2016-10-13 Informationsblad 1-2016 till medlemmar och hyresgäster Foto: Håkan Hedqvist Hej! Långt in på året kommer här första informationsbladet för 2016. Det har varit på gång ett bra tag och fördröjningen

Läs mer

MÅNADSINFORMATION SEPTEMBER 2007

MÅNADSINFORMATION SEPTEMBER 2007 www.skogalundsklippan.com MÅNADSINFORMATION SEPTEMBER 2007 Skolorna har startat,, äpplen har plockats... Information från Nya grannar Styrelsen Vi kan hälsa följande nya grannar välkomna och hoppas ni

Läs mer

Information för medlemmar i BRF Rudan 11

Information för medlemmar i BRF Rudan 11 20190101 Information för medlemmar i BRF Rudan 11 BRF Rudan 11 Föreningen bildades under 2006 då Svea fastigheter sålde fastigheten till hyresgästerna. Föreningen har idag 38 lägenheter samt sju butikslokaler.

Läs mer

MÅNADSINFORMATION AUGUSTI- SEPTEMBER 2014

MÅNADSINFORMATION AUGUSTI- SEPTEMBER 2014 www.skogalundsklippan.com Information från Nya grannar MÅNADSINFORMATION AUGUSTI- SEPTEMBER 2014 Sensommar,, skollstart Vi kan hälsa följande nya grannar välkomna och hoppas ni ska trivas: (om vi missat

Läs mer

Vårtips för kontoret!

Vårtips för kontoret! Vårtips för kontoret! Under våren skiftar temperaturen mycket och husets klimatsystem får svårt att kompensera den hastiga temperaturförändringen. Detta kan medföra att det ibland kan kännas för varmt

Läs mer

HSB BRF BANDHAGEN NYHETSBREV Vi i Bandhagen. Extrastämma och omröstning om fönsterrenoveringen den 5 april kl i festlokalen!

HSB BRF BANDHAGEN NYHETSBREV Vi i Bandhagen. Extrastämma och omröstning om fönsterrenoveringen den 5 april kl i festlokalen! HSB BRF BANDHAGEN NYHETSBREV 1 2018 Vi i Bandhagen I DETTA NUMMER: Snart blir det rörbyte i alla hus Information om skalskydd Fler P-platser på g Extrastämma och omröstning om fönsterrenoveringen den 5

Läs mer

Stagneliusbladet. Informationsblad för medlemmarna i Riksbyggens Bostadsrättsförening Uppsalahus 14

Stagneliusbladet. Informationsblad för medlemmarna i Riksbyggens Bostadsrättsförening Uppsalahus 14 Stagneliusbladet 2017 Nr 6 Informationsblad för medlemmarna i Riksbyggens Bostadsrättsförening Uppsalahus 14 Ansvarig utgivare: Anita Ljungström Redaktör: Staffan Hagelin Gille och Malin Lundén Pettersson

Läs mer

Stagneliusbladet KALLELSE. Härmed kallas medlemmarna i Riksbyggens Brf Uppsalahus nr 14 till extra föreningsstämma

Stagneliusbladet KALLELSE. Härmed kallas medlemmarna i Riksbyggens Brf Uppsalahus nr 14 till extra föreningsstämma Stagneliusbladet 2017 Nr 3 Informationsblad för medlemmarna i Riksbyggens Bostadsrättsförening Uppsalahus 14 Ansvarig utgivare: Anita Ljungström Redaktör: Staffan Hagelin Gille och Malin Lundén Pettersson

Läs mer

Trivselregler för dig som bor i Vad händer om reglerna inte följs? Brf Solna Majoren För vem gäller reglerna? Styrelsens uppgift

Trivselregler för dig som bor i Vad händer om reglerna inte följs? Brf Solna Majoren För vem gäller reglerna? Styrelsens uppgift Trivselregler Trivselregler för dig som bor i Brf Solna Majoren De regler som här beskrivs har tagits fram för att vi alla har ett ansvar för den gemensamma trivseln. Reglerna innefattar allt ifrån hur

Läs mer

Agenda Välkomna! Hållbart boende. Solceller. Ekonomiska läget. Carl Lindståhl, Ansvarig Marknad SBAB Linda Nyqvist, Stockholms Stadsmission

Agenda Välkomna! Hållbart boende. Solceller. Ekonomiska läget. Carl Lindståhl, Ansvarig Marknad SBAB Linda Nyqvist, Stockholms Stadsmission Välkomna! Agenda 17.30 Välkomna! Hållbart boende Carl Lindståhl, Ansvarig Marknad SBAB Linda Nyqvist, Stockholms Stadsmission Solceller Katarina Westerbjörk, WSP Mikaela Tarnawski, WSP Ca 19.00 Ekonomiska

Läs mer

Trivsel- och ordningsregler För vem gäller reglerna? Ordningsreglerna gäller alla dessa: Delta och bidra

Trivsel- och ordningsregler För vem gäller reglerna? Ordningsreglerna gäller alla dessa: Delta och bidra Trivsel- och ordningsregler För vem gäller reglerna? Alla är skyldiga att rätta sig efter ordningsreglerna. Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Du har borätten till din lägenhet, men äger

Läs mer

Vi på Berget. Öppet hus i föreningslokalen: : 2 juni. Samverkansråd för styrelserna i HSB VH och Tungelsta: 16 juni

Vi på Berget. Öppet hus i föreningslokalen: : 2 juni. Samverkansråd för styrelserna i HSB VH och Tungelsta: 16 juni Informationsblad nr.1 Maj 2014 Vi på Berget I detta nummer Första sidan Ordförande har ordet Viktiga datum 2014 Nyttigt att veta! Sid 2 Styrelsens ansvarsområden (fr o m 2014-04-15) Ny störningsjour Sid

Läs mer

Välkommen till Brf. Nattsländan!

Välkommen till Brf. Nattsländan! Bostadsrättsföreningen Nattsländan i Järvastaden Välkomstbrev - version 1.2 2019-01-10 Sid 1 (5) Välkommen till Brf. Nattsländan! Vi vill hälsa dig varmt välkommen som medlem till bostadsrättsföreningen

Läs mer

Välkommen till BRF Ringlåset 1! I detta välkomstbrev finner du information om det du behöver veta för att bo i vår bostadsrättsförening

Välkommen till BRF Ringlåset 1! I detta välkomstbrev finner du information om det du behöver veta för att bo i vår bostadsrättsförening Välkommen till BRF Ringlåset 1! I detta välkomstbrev finner du information om det du behöver veta för att bo i vår bostadsrättsförening 1 Innehåll Sid Inledning 4 Allmänt 4 Felanmälan 4 Nycklar 4 Att äga

Läs mer

Senast reviderad: 2013-03

Senast reviderad: 2013-03 Välkomna till Vi vill hälsa dig välkommen som medlem till Brf Trädgården i Karlstad och hoppas att du kommer trivas här. Här kommer information som varje medlem bör känna till. Är det något du funderar

Läs mer

Välkommen! När är det dags att flytta in? Anmäl ändrad adress Kontrollera att lägenheten är städad När får Du Dina nycklar

Välkommen! När är det dags att flytta in? Anmäl ändrad adress Kontrollera att lägenheten är städad När får Du Dina nycklar Välkommen! Vad roligt att Du valt att bo hos oss. Vi hoppas att Du kommer att trivas i Ditt nya hem och Ditt nya område. För att göra Ditt boende så bra som möjligt både för Dig och oss, så vill vi dela

Läs mer

För att föreningen ska fungera, området vara tryggt och trivsamt samt fastigheten och utemiljön kunna hållas i gott skick krävs gemensamma regler.

För att föreningen ska fungera, området vara tryggt och trivsamt samt fastigheten och utemiljön kunna hållas i gott skick krävs gemensamma regler. Trivsel- och ordningsregler i Brf Gröna Husen, Lidingö Antagna vid årsmötet 2016-05-03 - - - - - - - För att föreningen ska fungera, området vara tryggt och trivsamt samt fastigheten och utemiljön kunna

Läs mer

Några frågor om Ditt INOMHUSKLIMAT. Energi. Frågorna besvaras genom att Du sätter ett kryss i rutan för det svarsalternativ som passar Dig bäst.

Några frågor om Ditt INOMHUSKLIMAT. Energi. Frågorna besvaras genom att Du sätter ett kryss i rutan för det svarsalternativ som passar Dig bäst. Lghnr Några frågor om Ditt INOMHUSKLIMAT Energi Frågorna besvaras genom att Du sätter ett kryss i rutan för det svarsalternativ som passar Dig bäst. Skicka in det ifyllda formuläret så fort som möjligt.

Läs mer

Trivselregler Brf Leoparden 5

Trivselregler Brf Leoparden 5 Brf Leoparden 5 För att skapa en gemensam och trivsam atmosfär för oss alla i föreningen har styrelsen fastställt trivselregler. Dessa regler gäller inte bara dig som hyresgäst/bostadsrättshavare utan

Läs mer

ORDNINGSFÖRESKRIFTER

ORDNINGSFÖRESKRIFTER Brf FLAGGAN 1(6) A Allmänna ordningsföreskrifter Ansvar Trevnad Medlem i Brf Flaggan ska se till att boende i lägenheten och besökare respekterar dessa ordningsföreskrifter. Ta hänsyn till grannar och

Läs mer

SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL:

SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL: SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL: ---------------------- Välkommen som ny medlem i Svenska Folkbyggens Bostadsrättsförening nr 3 i Stockholm. För att samla information som kan vara

Läs mer

Här har vi samlat lite bra att veta om vår förening, om du saknar något hör gärna av dig till vicevärden eller någon i styrelsen.

Här har vi samlat lite bra att veta om vår förening, om du saknar något hör gärna av dig till vicevärden eller någon i styrelsen. Brf Rostugnen 2018-02-28 Här har vi samlat lite bra att veta om vår förening, om du saknar något hör gärna av dig till vicevärden eller någon i styrelsen. Ordförande, sekreterare Brf Rostugnens ordförande

Läs mer

VÄRT ATT VETA OM BRF LINERO.

VÄRT ATT VETA OM BRF LINERO. Bostadsrättsföreningen Linero i Lund Uppdaterad 15 januari 2017 VÄRT ATT VETA OM BRF LINERO. Detta informationsblad ska försöka ge medlemmarna i bostadsrättsföreningen Linero en samlad information om bostadsrättsföreningens

Läs mer

Gurkbladet NR 8 2010-12-10

Gurkbladet NR 8 2010-12-10 Gurkbladet NR 8 2010-12-10 VÄLKOMNA TILL GURKANS KVARTERSBLAD Vi vill passa på att hälsa alla nya medlemmar välkomna! Gurkbladet är en information från styrelsen för Visbyhus nr 13 i kvarteret Gurkan.

Läs mer