Meddelanden. Pressmeddelanden från Konsumentverket. Länsstyrelsen Norrbotten LULEÅ KOMMUN. Beredning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Meddelanden. Pressmeddelanden från Konsumentverket. Länsstyrelsen Norrbotten LULEÅ KOMMUN. Beredning"

Transkript

1 Beredning Konsumentnämnden Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket, beslut från Länsstyrelsen, dom från Länsrätten, skrivelse från Kommunrevisionen Pressmeddelanden från Konsumentverket Startskott för skolturné om privatekonomi Avtal för telefonförsäljning kan göra småföretagare mindre sårbara Minskad klimatpåverkan från nya bilar Gör prismätningar före och efter apoteksreformen KO tar bank till domstol KO drar Europas största sms låneföretag inför domstol Huvudförhandlingar inställda i Ryanairmålet Rapport ute nu om lekplatskontroll Ring aldrig upp okända utlandsnummer Fortsatt kraftansträngning mot semesterskojare elever informerades om privatekonomi Slarv med levande ljus en brandfälla Samhället skuldsätter barn Länsstyrelsen Norrbotten Beslut om allmän kameraövervakning för Kulturens Hus parkeringshus Beslut om kameraövervakning för Eritec AV teknik AB, Gammelstad Beslut om kameraövervakning för Eric Björkman, Luleå Beslut om servicebidrag för JML Livs AB, Klöverträsk

2 Beredning Konsumentnämnden Länsrätten i Norrbottens Län Dom över kameraövervakning för SEKO Norrbotten, avd 25, Luleå Luleå kommun Kommunrevisionen Skrivelse om hantering av handkassor och förråd Nämnden beslutar att lägga meddelandena till handlingarna.

3 Beredning Konsumentnämnden Ärendestatistik Bilaga: Statistikblad Statistiken per den 30 november visar på totalt ärenden. Det är 108 ärenden fler än under hela En orsak till ökningen är att verksamheten ger konsumentvägledning till Bodens kommuninvånare. Nämnden beslutar att lägga ärendestatistiken till handlingarna.

4 Beredning Konsumentnämnden Ekonomisk rapport Bilaga: Ekonomisk rapport Den ekonomiska rapporten per den 31 oktober visar att verksamheten kommer att ha ett överskott vid årets slut. Detta beror på att verksamheten säljer konsumentvägledartjänster till Bodens kommun. Nämnden beslutar att lägga den ekonomiska rapporten till handlingarna.

5 Beredning Konsumentnämnden Information av socialnämndens ordförande angående budgetrådgivning Socialnämndens ordförande Eva Bergström, deltager i Konsumentnämndens sammanträde för att tala om budgetrådgivning och på vilket sätt de båda nämnderna kan samarbeta i frågan. Eva Bergström säger att samarbete finns på så sätt att socialsekreterare hänvisar människor med ekonomiska problem till konsumentvägledningen för ekonomisk rådgivning. Nämnden beslutar att fortsätta det påbörjade samarbetet med socialförvaltningen och med det lägga informationen till handlingarna.

6 Beredning Konsumentnämnden Information av socialnämndens ordförande angående boende Socialnämndens ordförande Eva Bergström, deltager i konsumentnämndens sammanträde för att tala om boendefrågor och om de båda nämnderna kan samarbeta på boendeområdet. Eva Bergström informerar om boendesituationen. Det är ett område där det är svårare att hitta samarbetsformer mellan socialnämnden och konsumentnämnden. Nämnden beslutar att lägga informationen till handlingarna.

7 Beredning Konsumentnämnden Svar till Handikapprådet gällande Handikapplanen Bilaga: Svar till Handikapprådet Handikapprådet har skickat en skrivelse till nämnden och begärt svar på några frågor gällande Handikapplanen och slutrapporten. Nämndens svar bifogas. Nämnden beslutar att beakta handikapplanen och slutrapportens intentioner i verksamhetsplanen för år 2009 samt att lägga skrivelsen till Handikapprådet till handlingarna.

8 Beredning Konsumentnämnden Yttrande över ansökan om allmän kameraövervakning Bilaga: Ansökan om allmän kameraövervakning Länsstyrelsen har sänt ansökan om allmän kameraövervakning för yttrande. Ansökan avser Kriminalvården i Luleå som ansöker om utvidgat tillstånd till kameraövervakning av häktet på Kårhusvägen i Luleå. Anstalten har sedan tidigare ett tillstånd till kameraövervakning av entrégrinden (1992). Man söker nu tillstånd för ytterligare en kamera med ett något större övervakningsområde. Den nu aktuella kameran ska omfatta ett övervakningsområde om cirka 20 meter ut från grinden över parkeringen. Den tidigare kameran omfattar ett område om cirka fem meter i anslutning till entrégrinden. De kameror som ska monteras inne på anstaltsområdet har ett övervakningsområde om maximalt 1,5 meter ut genom staketet. Kamerorna ska övervaka anstaltsgårdar och vid exempelvis rymning eller fritagning kunna riktas mot staketet. Syftet med kameraövervakningen är att iaktta och förhindra försök till fritagning/inbrytning, vilket inte är vanligt, men förekommer vid enstaka tillfällen per år i landet. Dessutom att förhindra försök att kasta in obehöriga föremål på anstaltsområdet, såsom otillåtna meddelanden, narkotika och mobiltelefoner. Allt detta för att förhindra fortsatt brottslig verksamhet. Ytterligare ett syfte är självfallet att upptäcka och förhindra rymning. Inspelning kommer inte att ske löpande, utan kan manuellt startas från centralvakten vid en inträffad incident. Av integritetsskäl tar endast den personal som i sin tjänst är ansvarig för vidare utredning av händelsen, del av inspelningen. Normalt sett är det säkerhetsansvarig och häkteschef.

9 Beredning Konsumentnämnden Beredningens förslag Beredningen föreslår nämnden att tillstyrka ansökan. Nämnden beslutar i enlighet med beredningens förslag att tillstyrka ansökan.

10 Beredning Konsumentnämnden Yttrande över ansökan om allmän kameraövervakning Bilaga: Ansökan om allmän kameraövervakning Länsstyrelsen har sänt ansökan om allmän kameraövervakning för yttrande. Ansökan avser Luleå kommun, Tekniska förvaltningen som ansöker om tillstånd till kameraövervakning av Hertsöskolans fasader och undanskymda innergårdar. Syftet med övervakningen är att förhindra skadegörelse på byggnader i undanskymd innergård. Anlagda bränder har också förekommit. Åtgärder som redan vidtagits är utökad rondering av vaktbolag samt föräldravandring på kvällar. Trots dessa åtgärder har skadegörelsen ej minskat. Övervakning kommer att ske mellan och och sker av Luleå kommun. Inspelat material lagras i polishuset i Luleå. Länsstyrelsen önskar yttrande senast den 31 oktober. Delegationsbeslut Ordförande har tagit beslut på delegation och tillstyrkt ansökan i enlighet med tidigare skolärenden. Nämnden beslutar att lägga informationen till handlingarna.

11 Beredning Konsumentnämnden Yttrande över ansökan om servicebidrag Bilaga: Ansökan om servicebidrag Länsstyrelsen har sänt ansökan om servicebidrag för yttrande. Ansökan avser JML Livs AB i Klöverträsk som ansöker om kr i bidrag. Skälen till ansökan är att upprätthålla service på landsbygden. Åtgärder som vidtagits för att förbättra företagets lönsamhet är att butiksytan har minskats ner till en tredjedel av tidigare storlek. Länsstyrelsen önskar yttrandet senast den 9 oktober. Delegationsbeslut Ordförande har tagit beslut på delegation och avstyrker ansökan. Efter detta besluta har JML Livs AB upphört med sin livsmedelsbutik. Nämnden beslutar att lägga informationen till handlingarna.

12 Beredning Konsumentnämnden Ursprungsmärkning av livsmedelsprodukter Bilaga: Skrivelse till Livsmedelsverket Konsumenterna vill välja mat utifrån fler aspekter än bara priset. Trots att informationen på förpackningen är avgörande för att konsumenterna ska kunna göra medvetna val finns det fortfarande brister i märkningen av mat. Ibland saknas ursprungsmärkning helt och hållet och ibland anges flera alternativ. Utan tydlig ursprungsmärkning är uppgift om tillverkningsland och tillverkare till liten hjälp. Att en vara är tillverkad i ett visst land garanterar inte att råvaran har samma ursprung. Beredningens förslag Beredningen föreslår nämnden att ta upp frågan om ursprungsmärkning till diskussion. Nämnden beslutar att ge tjänstemännen i uppdrag att författa en skrivelse till Livsmedelsverket angående ursprungsmärkning av livsmedel.

13 Beredning Konsumentnämnden Tillsatser i livsmedel Bilaga: skrivelse till Livsmedelsverket Det finns två typer av tillsatser i livsmedel berikningsmedel och teknologiska tillsatser. Berikningsmedel är ämnen som används för att förbättra livsmedlets näringsvärde och syftet är att undvika vissa bristsjukdomar. Teknologiska tillsatser är ämnen som tillsätts livsmedel för att öka hållbarheten. Enligt Livsmedelsverket får bara tillsatser som är godkända användas i livsmedel. För att en tillsats ska godkännas måste den vara nödvändig för livsmedlets hantering eller av värde för konsumenten. Alla tillsatser ska deklareras på färdigförpackade livsmedel. Texten är dock ofta liten och svårläst. Tillsatserna har ett identitetsnummer, ett E nummer. Det finns en E nummernyckel, som trots att den finns i fickformat är lång och svår att greppa för de flesta konsumenter. Beredningens förslag Beredningen föreslår att nämnden tar upp ämnet om tillsatser i livsmedel till diskussion. Nämnden beslutar att ge tjänstemännen i uppdrag att författa en skrivelse till Livsmedelsverket angående tillsatser i livsmedel.

14 Beredning Konsumentnämnden Sammanträdesdagar 2009 Beredningens förslag Beredningen föreslår nämnden följande sammanträdesdagar för år 2009: Onsdagarna den 11 februari, 8 april, 10 juni, 9 september, 28 oktober och 9 december klockan Nämnden beslutar att fastställa sammanträdesdagarna för år 2009 i enlighet med beredningens förslag.

15 Beredning Konsumentnämnden Torghandeln på Köpmantorget Nämnden informeras om att torghandel kommer att ske på Köpmantorget skyltsöndag samt alla söndagar i december fram till jul. Beredningens förslag Eftersom de nya stugorna har varit på torget en tid, föreslår beredningen en diskussion om torghandeln för att fånga upp eventuella synpunkter. Nämnden beslutar att lägga diskussionen till handlingarna.

Konsumentnämndens beslut

Konsumentnämndens beslut Beredning 2010-11-25 43 49 Konsumentnämnden 2010-12-08 43 49 Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket Hagfors i Värmland, en kommun med många 2010-10-18 skuldsatta invånare KO drar försäkringsbolag

Läs mer

Pressmeddelande från Regeringskansliet

Pressmeddelande från Regeringskansliet Beredning 2007 10 10 34 34 Konsumentnämnden 2007 10 24 34 34 Meddelanden (7 bilagor) Pressmeddelanden från Konsumentverket Nya regler sätter stopp för semesterskojare 2007 06 07 KO förbjuder reklam för

Läs mer

Pressmeddelanden från Konsumentverket. Granskningsmeddelande från KPMG Nämnden beslutar att lägga meddelandena till handlingarna.

Pressmeddelanden från Konsumentverket. Granskningsmeddelande från KPMG Nämnden beslutar att lägga meddelandena till handlingarna. Beredning 2006 11 24 28 28 Konsumentnämnden 2006 12 08 28 28 Meddelanden (5 bilagor) Ekonomisk rapport Ärendestatistik Pressmeddelanden från Konsumentverket KO stämmer Philip Morris 2006 10 26 Bristande

Läs mer

Konsumentvägledningen föreslår konsumentnämnden att lägga meddelandena till handlingarna.

Konsumentvägledningen föreslår konsumentnämnden att lägga meddelandena till handlingarna. LULEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) 18 Meddelanden Meddelandena läggs till handlingarna. Konsumentvägledningen föreslår konsumentnämnden att lägga meddelandena till handlingarna. Följande meddelanden

Läs mer

Pressmeddelanden från Konsumentverket. Miljönämndens beslut om GMO 2009 09 17

Pressmeddelanden från Konsumentverket. Miljönämndens beslut om GMO 2009 09 17 Beredning 2009 10 14 39 42 Konsumentnämnden 2009 10 28 39 42 Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket, beslut från Miljönämnden, beslut från Kommunstyrelsen, skrivelse från kommunrevisionen/kpmg,

Läs mer

Beslut från Länsstyrelsen

Beslut från Länsstyrelsen Beredning 2009-11-25 50 53 Konsumentnämnden 2009-12-09 50 53 Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket, pressmeddelande från Europeiska gemenskapernas domstol, Länsstyrelsens beslut om

Läs mer

Pressmeddelanden. Ordförande föreslår konsumentnämnden att lägga meddelandena till handlingarna.

Pressmeddelanden. Ordförande föreslår konsumentnämnden att lägga meddelandena till handlingarna. LULEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) 43 Meddelanden Meddelandena läggs till handlingarna. Följande meddelanden redovisas. Avsändare Konsumentverket Ämne Pressmeddelanden Utbrett slarv med konsumenträtt

Läs mer

Förslag till beslut Konsumentvägledningen föreslår konsumentnämnden att lägga redovisade meddelanden till handlingarna.

Förslag till beslut Konsumentvägledningen föreslår konsumentnämnden att lägga redovisade meddelanden till handlingarna. 44 Meddelanden Meddelandena läggs till handlingarna. Konsumentvägledningen föreslår konsumentnämnden att lägga redovisade meddelanden till handlingarna. Följande meddelanden redovisas: Avsändare Konsumentverket

Läs mer

Nämnden beslutar att lägga meddelandena till handlingarna.

Nämnden beslutar att lägga meddelandena till handlingarna. Beredning 2006 10 13 22 22 Konsumentnämnden 2006 10 27 22 22 Meddelanden (5 bilagor) Ekonomisk rapport Ärendestatistik Pressmeddelanden från Konsumentverket Se & Hör skulle ha avböjt vilseledande reklam

Läs mer

Meddelanden. Nämnden beslutar att lägga meddelandena till handlingarna. LULEÅ KOMMUN. Beredning 2007 11 28 48 49. Konsumentnämnden 2007 12 12 48 49

Meddelanden. Nämnden beslutar att lägga meddelandena till handlingarna. LULEÅ KOMMUN. Beredning 2007 11 28 48 49. Konsumentnämnden 2007 12 12 48 49 Beredning 2007 11 28 48 49 Konsumentnämnden 2007 12 12 48 49 Meddelanden (bilagor) Pressmeddelanden från Konsumentverket Sverige kräver förbud mot farliga magneter 2007 10 09 Ungas sms lån kartläggs i

Läs mer

Meddelanden. Konsumentnämndens beslut. Förslag till beslut. Beskrivning av ärendet LULEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Meddelanden. Konsumentnämndens beslut. Förslag till beslut. Beskrivning av ärendet LULEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) LULEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) 34 Meddelanden Meddelandena läggs till handlingarna. Konsumentvägledningen föreslår konsumentnämnden att lägga meddelandena till handlingarna. Följande meddelanden

Läs mer

Pressmeddelanden från Konsumentverket. Skrivelse från Livsmedelsverket. Konsumentnämndens skrivelser. Beslut från Länsstyrelsen

Pressmeddelanden från Konsumentverket. Skrivelse från Livsmedelsverket. Konsumentnämndens skrivelser. Beslut från Länsstyrelsen Beredning 2009 05 26 22 24 Konsumentnämnden 2009 06 10 22 24 Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket, skrivelse från Livsmedelsverket, konsumentnämndens skrivelser till Livsmedelsverket

Läs mer

Meddelanden. Pressmeddelanden från Konsumentverket LULEÅ KOMMUN. Beredning 2012-05-31 20 20. Konsumentnämnden 2012-06-13 20 20

Meddelanden. Pressmeddelanden från Konsumentverket LULEÅ KOMMUN. Beredning 2012-05-31 20 20. Konsumentnämnden 2012-06-13 20 20 Beredning 2012-05-31 20 20 Konsumentnämnden 2012-06-13 20 20 Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket, beslut från Länsstyrelsen Pressmeddelanden från Konsumentverket Tydligare regler

Läs mer

Pressmeddelanden från Konsumentverket. Beslut från Länsstyrelsen. Konsumentnämndens beslut

Pressmeddelanden från Konsumentverket. Beslut från Länsstyrelsen. Konsumentnämndens beslut Beredning 2011-10-10 46 50 Konsumentnämnden 2011-10-26 46 50 Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket, beslut från Länsstyrelsen Pressmeddelanden från Konsumentverket Konsumentombudsmannen

Läs mer

Meddelanden. Pressmeddelanden från Konsumentverket. Beslut från Länsstyrelsen. Information från Jordbruksverket LULEÅ KOMMUN. Beredning 2011-01-26 1 1

Meddelanden. Pressmeddelanden från Konsumentverket. Beslut från Länsstyrelsen. Information från Jordbruksverket LULEÅ KOMMUN. Beredning 2011-01-26 1 1 Beredning 2011-01-26 1 1 Konsumentnämnden 2011-02-09 1 1 Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket, beslut från Länsstyrelsen, information från Jordbruksverket, redovisning av ärendestatistik

Läs mer

Pressmeddelanden från Konsumentverket. Beslut från Länsstyrelsen

Pressmeddelanden från Konsumentverket. Beslut från Länsstyrelsen Beredning 2011-11-24 62 72 Konsumentnämnden 2011-12-07 62 72 Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket, beslut från Länsstyrelsen, information om NIX telefon Pressmeddelanden från Konsumentverket

Läs mer

Information om uppföljning av nämndernas uppdrag enligt lag om skydd mot olyckor år 2013

Information om uppföljning av nämndernas uppdrag enligt lag om skydd mot olyckor år 2013 LULEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) 10 Information om uppföljning av nämndernas uppdrag enligt lag om skydd mot olyckor år 2013 Informationen läggs Konsumentvägledningen föreslår konsumentnämnden

Läs mer

Meddelanden. Pressmeddelanden från Konsumentverket LULEÅ KOMMUN. Beredning 2010-08-27 29 34. Konsumentnämnden 2010-09-08 29 34

Meddelanden. Pressmeddelanden från Konsumentverket LULEÅ KOMMUN. Beredning 2010-08-27 29 34. Konsumentnämnden 2010-09-08 29 34 Beredning 2010-08-27 29 34 Konsumentnämnden 2010-09-08 29 34 Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket, pressmeddelande från Regeringskansliet, beslut från Länsstyrelsen Pressmeddelanden

Läs mer

Information om energimärkning

Information om energimärkning LULEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) 1 Information om energimärkning Informationen läggs till handlingarna. Konsumentvägledningen föreslår konsumentnämnden att lägga informationen till handlingarna.

Läs mer

Beslut från Länsstyrelsen. Marianne Björn (C) informerar om torghandeln på Nytorget. Konsumentnämndens beslut

Beslut från Länsstyrelsen. Marianne Björn (C) informerar om torghandeln på Nytorget. Konsumentnämndens beslut Beredning 2012-11-28 44 45 Konsumentnämnden 2012-12-12 44 45 Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket, beslut från Länsstyrelsen Pressmeddelanden Företag trotsar Konsumentverkets beslut

Läs mer

Pressmeddelanden från Konsumentverket. Pressmeddelande från Regeringskansliet

Pressmeddelanden från Konsumentverket. Pressmeddelande från Regeringskansliet Beredning 2007 01 24 1 1 Konsumentnämnden 2007 02 07 1 1 Meddelanden (4 bilagor) Pressmeddelanden från Konsumentverket - Invigning av Konsumentverket i Karlstad idag 2007 01 11 - Två miljoner till konsumentprojekt

Läs mer

Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket. Pressmeddelanden från Konsumentverket. Konsumentnämndens beslut

Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket. Pressmeddelanden från Konsumentverket. Konsumentnämndens beslut Beredning 2010-05-27 20 24 Konsumentnämnden 2010-06-09 20 24 Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket Pressmeddelanden från Konsumentverket Kommuner skär ned på konsumentvägledningen

Läs mer

Pressmeddelanden från Konsumentverket

Pressmeddelanden från Konsumentverket Beredning 2007 03 28 13 13 Konsumentnämnden 2007 04 13 13 13 Meddelanden (4 bilagor) Pressmeddelanden från Konsumentverket Koll på pengarna 2007 ute nu 2007 01 25 Ny databas för att komma åt oseriösa företag

Läs mer

Pressmeddelanden från Konsumentverket. Pressurklipp från Sändaren nr 21. EU regler kan hota ideell second hand i Sverige 2008

Pressmeddelanden från Konsumentverket. Pressurklipp från Sändaren nr 21. EU regler kan hota ideell second hand i Sverige 2008 Beredning 2009 01 28 1 1 Konsumentnämnden 2009 02 11 1 1 Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket, pressurklipp från Sändaren, inbjudan till BUS dagarna Pressmeddelanden från Konsumentverket

Läs mer

Beslut från Länsstyrelsen

Beslut från Länsstyrelsen Beredning 2010-10-14 38 43 Konsumentnämnden 2010-10-27 38 43 Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket, beslut från Länsstyrelsen Pressmeddelanden från Konsumentverket Konsumentverket

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING 1 Riktlinjer för kameraövervakning i Sollentuna kommun Antagna av kommunstyrelsen 2009-10-28, 145 1 Bakgrund och syfte Olika former av skadegörelse orsakar årligen kommunen stora kostnader. Förutom att

Läs mer

Ansökan om tillstånd till kameraövervakning

Ansökan om tillstånd till kameraövervakning REMISS 1 (1) Enheten för tillstånd Linnea Tegernäs Datum 2017-04-25 Beteckning 2112-10321-2017 kommunstyrelsen@sundbyberg.se Ansökan om tillstånd till kameraövervakning Kommunen får härmed tillfälle att

Läs mer

Adressen till Länsstyrelsen framgår av informationsbladet

Adressen till Länsstyrelsen framgår av informationsbladet ANSÖKAN OM KAMERAÖVERVAKNING Adressen till Länsstyrelsen framgår av informationsbladet Läs ifyllnadshjälpen för frågorna i ansökningsblanketten innan ansökan lämnas till Länsstyrelsen. Viktig information

Läs mer

Styrdokument RIKTLINJER FÖR KAMERAÖVERVAKNING. 1. Inledning 1.1 Ändamål 1.2 Säkerhet kontra personlig integritet

Styrdokument RIKTLINJER FÖR KAMERAÖVERVAKNING. 1. Inledning 1.1 Ändamål 1.2 Säkerhet kontra personlig integritet Styrdokument Dokumenttyp: Riktlinjer Beslutat av: Kommunfullmäktige Fastställelsedatum: 2007-06-25 60 Ansvarig: Säkerhetschefen Revideras: Varje mandatperiod Följas upp: RIKTLINJER FÖR KAMERAÖVERVAKNING

Läs mer

Länsstyrelsen i Kronobergs län Rättsfunktionen VÄXJÖ

Länsstyrelsen i Kronobergs län Rättsfunktionen VÄXJÖ ANSÖKAN OM KAMERAÖVERVAKNING Länsstyrelsen i Kronobergs län Rättsfunktionen 351 86 VÄXJÖ Läs ifyllnadshjälpen för frågorna i ansökningsblanketten innan ansökan lämnas till Länsstyrelsen. Viktig information

Läs mer

Läs ifyllnadshjälpen för frågorna i ansökningsblanketten innan ansökan lämnas till Länsstyrelsen.

Läs ifyllnadshjälpen för frågorna i ansökningsblanketten innan ansökan lämnas till Länsstyrelsen. ANSÖKAN OM KAMERAÖVERVAKNING Länsstyrelsen i län Läs ifyllnadshjälpen för frågorna i ansökningsblanketten innan ansökan lämnas till Länsstyrelsen. Viktig information En övervakningskamera får inte sättas

Läs mer

Hur du ansöker om kameraövervakning

Hur du ansöker om kameraövervakning INFORMATION Hur du ansöker om kameraövervakning Information Kameraövervakningslagen omfattar dels övervakningskameror (TV-kameror, webbkameror, optisk-elektroniska instrument och jämförbara utrustningar)

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2008-09-29 1 (12) Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 29 september 2008, klockan 13.00 14.

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2008-09-29 1 (12) Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 29 september 2008, klockan 13.00 14. 2008-09-29 1 (12) Plats och tid Beslutande Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 29 september 2008, klockan 13.00 14.35 Anders Tollin (S) Ordförande Leif Carlberg (S) Christina Waster Jansson

Läs mer

Hur du ansöker om kameraövervakning

Hur du ansöker om kameraövervakning INFORMATION Hur du ansöker om kameraövervakning Information Kameraövervakningslagen omfattar dels övervakningskameror (TV-kameror, webbkameror, optisk-elektroniska instrument och jämförbara utrustningar)

Läs mer

Ansökan om tillstånd till allmän kameraövervakning. Information. Vår service. Upplysningsplikt. Länsstyrelsens prövning.

Ansökan om tillstånd till allmän kameraövervakning. Information. Vår service. Upplysningsplikt. Länsstyrelsens prövning. Ansökan om tillstånd till allmän kameraövervakning Information Lagen (SFS 1998:150) om allmän kameraövervakning omfattar dels övervakningskameror (TV-kameror, webbkameror, optisk-elektroniska instrument

Läs mer

Länsstyrelsen i Kronobergs län Rättsfunktionen VÄXJÖ

Länsstyrelsen i Kronobergs län Rättsfunktionen VÄXJÖ ANSÖKAN OM KAMERAÖVERVAKNING Länsstyrelsen i Kronobergs län Rättsfunktionen 351 86 VÄXJÖ Läs ifyllnadshjälpen för frågorna i ansökningsblanketten innan ansökan lämnas till Länsstyrelsen. Viktig information

Läs mer

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM 1 (5) meddelad i Stockholm den 31 januari 2011 KLAGANDE Bostadsrättsföreningen Paviljongen i Limhamn Ombud: Jur.kand. Elisabeth Dahlgren Dahlgren Fastighetsjuridik Östra

Läs mer

Svar på motion om att ansöka om utökad kameraövervakning

Svar på motion om att ansöka om utökad kameraövervakning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011-04-12 Blad 21 Ks 63 Au 56 Dnr 58/2009-109 Svar på motion om att ansöka om utökad kameraövervakning Från Orvar Alinder, M, har till kommunfullmäktiges sammanträde den 28 september

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-01-18. Ansökan om tillstånd till allmän kameraövervakning

Sammanträdesdatum 2011-01-18. Ansökan om tillstånd till allmän kameraövervakning I '" SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesdatum 2011-01-18 11 (15) 8 Ansökan om tillstånd till allmän kameraövervakning Dnr 2010/223 INLEDNING Västerås Lokaltrafik

Läs mer

Kameraövervakning - Vreta Kloster Golf, Veda gård 2 Yttrande till länsstyrelsen

Kameraövervakning - Vreta Kloster Golf, Veda gård 2 Yttrande till länsstyrelsen TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2014-05-14 Kommunledningskontoret Dnr KS 2014-565 Sven Lundberg Kommunstyrelsen Kameraövervakning - Vreta Kloster Golf, Veda gård 2 Yttrande till länsstyrelsen KOMMUNLEDNINGSKONTORETS

Läs mer

Masergatan 22, Borlänge

Masergatan 22, Borlänge 1 (5) Rättsenheten Peter Svedberg Direkt 010-2250223 peter.svedberg@lansstyrelsen.se Maserhallen AB/Ulla-Karin Solum Masergatan 22 784 40 Borlänge delg.kvitto Tillstånd till kameraövervakning Beslut 1.

Läs mer

Ärendebeskrivning LULEÅ KOMMUN. Beredningen Allmänna utskottet Socialnämnden

Ärendebeskrivning LULEÅ KOMMUN. Beredningen Allmänna utskottet Socialnämnden Allmänna utskottet 2011-09-13 79 26 Socialnämnden 2011-09-22 152 31 Dnr 2010/246-75 Slutrapport avseende beviljade utvecklingsmedel 2010 till projektet tjejjourens preventiva arbete för att främja jämställdhet

Läs mer

1 (6) ANSÖKAN. Ja Nej. 1. Sökande (fysisk eller juridisk person) 1 a. Kontaktperson (om annan än ovan) Utdelningsadress. Postnummer.

1 (6) ANSÖKAN. Ja Nej. 1. Sökande (fysisk eller juridisk person) 1 a. Kontaktperson (om annan än ovan) Utdelningsadress. Postnummer. ANSÖKAN 1 (6) Ansökan om kameraövervakning med drönare En kamera som är monterad på en drönare omfattas av kameraövervakningslagen. Att fotografera med en drönare kallas därför att bedriva kameraövervakning

Läs mer

Beslut 1 (1) Regeringsgatan Box STOCKHOLM. Fax.

Beslut 1 (1) Regeringsgatan Box STOCKHOLM. Fax. Beslut 1 (1) Datum 2017-01-25 Beteckning 2112-10919-2016 Enheten för tillstånd Harriet Schaffer Ullman Riksbyggen Ek Förening Kungsbron 21 106 18 STOCKHOLM Tillstånd till kameraövervakning Beslut Länsstyrelsen

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Konsumentnämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Konsumentnämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kontorshuset Hjorten, kl. 10.00-12.05 Beslutande Övriga deltagande Valter Stenberg (S), ordförande Agda Johansson (C) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Carina Lillbacka

Läs mer

ANTECKNINGAR Sida 1(12) Trygghets- och säkerhetsrådet

ANTECKNINGAR Sida 1(12) Trygghets- och säkerhetsrådet ANTECKNINGAR Sida 1(12) Plats och tid Finabo, kommunhuset klockan 10:00 12:00 Närvarande Kommunstyrelsen Peter Landgren Säkerhetssamordnare Jannika Tunefjord Barn- och utbildningsförvaltningen Dennis Reinhold

Läs mer

Kameraövervakning inomhus i skolor

Kameraövervakning inomhus i skolor Barn- och utbildningsförvaltningen Kameraövervakning inomhus i skolor Kameraövervakningen får bedrivas om huvudmannen i det enskilda fallet har bedömt att övervakningsintresset väger tyngre än integritetsintresset.

Läs mer

Kommunen skall informera om återvandringsbidrag för hemvändande flyktingar och även i förekommande fall utbetala kommunala återvandringsbidrag

Kommunen skall informera om återvandringsbidrag för hemvändande flyktingar och även i förekommande fall utbetala kommunala återvandringsbidrag Utlåtande Rotel VI (Dnr 2017/000991) Kommunen skall informera om återvandringsbidrag för hemvändande flyktingar och även i förekommande fall utbetala kommunala återvandringsbidrag Motion (2017:40) av Per

Läs mer

Komplettering till kallelse till kommunfullmäktiges sammanträde den 12 februari 2018

Komplettering till kallelse till kommunfullmäktiges sammanträde den 12 februari 2018 SAMMANTRÄDESHANDLINGAR Datum 2018-02-08 Kommunstyrelsens förvaltning Kansliet Vår handläggare Kanslichef Eva Kristina Andersson Komplettering till kallelse till kommunfullmäktiges sammanträde den 12 februari

Läs mer

Socialnämnden (15)

Socialnämnden (15) 1 (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-01-13 kl. 9:00-12:00 Ajournering kl. 10:20-11:00 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson Britt-Marie Wall Sebastian

Läs mer

Kriminalvårdens administrativa föreskrifter

Kriminalvårdens administrativa föreskrifter Kriminalvårdens administrativa föreskrifter ISSN 1404-0956 KVAF (SÄK) 2016:2 Kriminalvårdens föreskrifter och allmänna råd om rapportering och utredning av incidenter beslutade den 5 september 2016. Kriminalvården

Läs mer

Ansökan om kameraövervakning med drönare

Ansökan om kameraövervakning med drönare ANSÖKAN 1 Ansökan om kameraövervakning med drönare En kamera som är monterad på en drönare omfattas av kameraövervakningslagen. Att fotografera med en drönare kallas därför att bedriva kameraövervakning

Läs mer

Tillstånd enligt 6 lagen (1998:150) om allmän kameraövervakning

Tillstånd enligt 6 lagen (1998:150) om allmän kameraövervakning asdf BESLUT 1(5) Vår referens Förvaltningsavdelningen Förvaltningsjuridiska enheten 040/044-25 20 00 Region Skåne Skånetrafiken 281 83 Hässleholm Tillstånd enligt 6 lagen (1998:150) om allmän kameraövervakning

Läs mer

Svar på motion om kameraövervakning i brottsutsatta bostadsområden

Svar på motion om kameraövervakning i brottsutsatta bostadsområden Kommunstyrelsen 2016-07-07 Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd KSKF/2016:119 Sara Molander 016-710 25 16 1 (3) Kommunstyrelsen Svar på motion om kameraövervakning i brottsutsatta bostadsområden

Läs mer

Hjälpreda Senast ändrad; 29 februari Berör alla checklistor;

Hjälpreda Senast ändrad; 29 februari Berör alla checklistor; Hjälpreda Senast ändrad; 29 februari 2016 Berör alla checklistor; Frågetecken kring urval av produkter; Projektledningen har efter Kick-off, den 19 februari, fått frågor kring hur urvalet av produkter

Läs mer

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM 1 (6) meddelad i Stockholm den 2 december 2011 KLAGANDE AA Ombud: BB Fastighetsjuristerna Göteborg HB Norra Hamngatan 18 411 06 Göteborg MOTPART Datainspektionen Box 8114

Läs mer

KF Ärende 7. Motion om kameraövervakning och ordningsvakter i kommunen

KF Ärende 7. Motion om kameraövervakning och ordningsvakter i kommunen KF Ärende 7 Motion om kameraövervakning och ordningsvakter i kommunen Tjänsteskrivelse 1 (3) 2018-01-16 KS 2017.0361 Kommunstyrelsens ledningskontor Handläggare Mats Johansson Kommunfullmäktige Svar

Läs mer

REGERINGSRÄTTENS DOM

REGERINGSRÄTTENS DOM REGERINGSRÄTTENS DOM 1 (7) meddelad i Stockholm den 17 mars 2010 KLAGANDE Justitiekanslern Box 2308 103 17 Stockholm MOTPART AB Svenska Bostäder Ombud: Chefsjurist Klas Heldesten Jur. kand. Sarah Juhnell

Läs mer

Sökanden. Borås Stad Lokalförsörjningsförvaltningen Borås

Sökanden. Borås Stad Lokalförsörjningsförvaltningen Borås BESLUT Diarienummer Sida 2016-12-16 211-37836-2016 1(3) Rättsenheten Sökanden Borås Stad Lokalförsörjningsförvaltningen 501 80 Borås Tillstånd till kameraövervakning Länsstyrelsens beslut Länsstyrelsen

Läs mer

Samtliga kommuner i Skåne län, Stockholms län samt Västra Götalands län (108 st mottagare) via e-post till respektive kommun

Samtliga kommuner i Skåne län, Stockholms län samt Västra Götalands län (108 st mottagare) via e-post till respektive kommun Diarienummer 211-42201-2016 Datum 2017-01-20 Sida 1(1) Rättsenheten Samtliga kommuner i Skåne län, Stockholms län samt Västra Götalands län (108 st mottagare) via e-post till respektive kommun Bifogad

Läs mer

Kamerans placering och upptagningsområde framgår av ritning, bilaga 1.

Kamerans placering och upptagningsområde framgår av ritning, bilaga 1. 2016-01-08 211-39158-2015 1(3) Rättsenheten Sökanden Högskolan i Borås Allégatan 1 501 90 Borås Tillstånd till kameraövervakning Länsstyrelsens beslut Länsstyrelsen bifaller ansökan och ger Högskolan i

Läs mer

Tillstånd till kameraövervakning

Tillstånd till kameraövervakning 2017-02-15 211-25886-2016 1(9) Rättsenheten Volvo Bussar AB Boråsfabriken Bussgatan 1 504 64 Borås Tillstånd till kameraövervakning Beslut Länsstyrelsen ger Volvo Bussar AB Boråsfabriken utvidgad rätt

Läs mer

Ärende Beteckning Sidnr. 1. Uppföljningsrapport 2-2012 KFN/2012:28 2 2. Yttrande över motion av Britt Sonesson (M) angående skyltning Möllegården

Ärende Beteckning Sidnr. 1. Uppföljningsrapport 2-2012 KFN/2012:28 2 2. Yttrande över motion av Britt Sonesson (M) angående skyltning Möllegården Kultur och fritidsnämnden 2012-08-07 Plats: Skärfläckan Tid: 2012-08-13 kl. 19:00 Kl.18:00 Gruppmöten Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Hans-Åke Mårtensson Ordförande Agneta Jakobsson

Läs mer

POSTADRESS BESÖKSADRESS TELEFON TELEFAX E-POST WEBB

POSTADRESS BESÖKSADRESS TELEFON TELEFAX E-POST WEBB Ansökan Tillstånd till allmän kameraövervakning 1 (6) Information Kameraövervakningslagen omfattar dels övervakningskameror (TV-kameror, webbkameror, optisk-elektroniska instrument och jämförbara utrustningar)

Läs mer

Ansökan om serveringstillstånd för restaurang O`Learys Vällingby torg.

Ansökan om serveringstillstånd för restaurang O`Learys Vällingby torg. HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING SOCIALTJÄNST AVDELNI NGEN Ulf Haag Telefon: 508 05 308 TJÄNSTEUTLÅTANDE 1 SEPTEMBER 2011 SID 1 (5) DNR: 1.5.2-412-2011 SAMMANTRÄDE: 27 SEPT EMBER 2011 Till Hässelby-Vällingby

Läs mer

Beslut Förslag till kommunfullmäktige 1. Medborgarförslaget förklaras besvarat.

Beslut Förslag till kommunfullmäktige 1. Medborgarförslaget förklaras besvarat. Kommunstyrelsen 2017-11-07 1(3) 271 Svar på medborgarförslag - Inför kameraövervakning på Lagersbergsskolan samt beslut om uppdrag att ta fram en modell för kameraövervakning på skolor (KSKF/2016:623)

Läs mer

Beslut Förslag till kommunfullmäktige 1. Medborgarförslaget förklaras besvarat.

Beslut Förslag till kommunfullmäktige 1. Medborgarförslaget förklaras besvarat. Kommunstyrelsen 2017-11-07 1(3) 271 Svar på medborgarförslag - Inför kameraövervakning på Lagersbergsskolan samt beslut om uppdrag att ta fram en modell för kameraövervakning på skolor (KSKF/2016:623)

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Konsumentnämnden 2004-03-02

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Konsumentnämnden 2004-03-02 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Hjorten, Älgen (307B) Kl. 14.00-15.45 Beslutande Valter Stenberg Agda Johansson Ann-Sofi Sehlstedt Assar Eketorn Marie Berglund Elisabeth Öhmark Rosalie

Läs mer

Plats och tid Port Anders gata 3, ing T 3, kl 15.30-17.00

Plats och tid Port Anders gata 3, ing T 3, kl 15.30-17.00 1 (6) Sammanträde med Miljö- och konsumentnämnden Sammanträdesdatum 24 mars 2009 Plats och tid Port Anders gata 3, ing T 3, kl 15.30-17.00 Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Andreas Porswald (MP),

Läs mer

Stockholms läns författningssamling

Stockholms läns författningssamling Stockholms läns författningssamling Järfälla kommun Järfälla kommuns föreskrifter om ändring av föreskrifterna (01FS 1996:66) om lokala ordningsföreskrifter för torghandel i Järfälla kommun; beslutade

Läs mer

Tid: Tisdagen den 28 oktober kl Plats: Elfkungen, Kommunhuset i Lilla Edet

Tid: Tisdagen den 28 oktober kl Plats: Elfkungen, Kommunhuset i Lilla Edet Kallelse Individnämnden Tid: Tisdagen den 28 oktober kl. 17.00 Plats: Elfkungen, Kommunhuset i Lilla Edet Ärenden 1. Upprop 2. Val av justerare samt fastställande av tid för justering 3. Godkännande av

Läs mer

Återkoppling om två ärenden från IVO gällande LSS

Återkoppling om två ärenden från IVO gällande LSS Kallelse Omsorgsnämnden Tid: Onsdagen den 14 december kl. 13.00 Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet Ärenden 1. Upprop 2. Val av justerare samt fastställande av tid för justering 3. Godkännande

Läs mer

ANSÖKAN OM TILLSTÅND TILL KAMERAÖVERVAKNING

ANSÖKAN OM TILLSTÅND TILL KAMERAÖVERVAKNING REMISS 1 (1) Datum 2016-12-13 Ärendenummer 211-6331-2016 Samtliga kommuner i Sverige ANSÖKAN OM TILLSTÅND TILL KAMERAÖVERVAKNING Positionsbolaget AB har ansökt om tillstånd till kameraövervakning med drönare

Läs mer

Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer 0994/17

Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer 0994/17 Tjänsteutlåtande Utfärdat 2017-08-09 Diarienummer 0994/17 Juridiska avdelningen Kerstin Glittmark Telefon 031-368 06 47 E-post: kerstin.glittmark@stadshuset.goteborg.se Ansökan om kameraövervakning Förslag

Läs mer

Samtliga 49 kommuner i Västra Götalands län via e-post till respektive kommun

Samtliga 49 kommuner i Västra Götalands län via e-post till respektive kommun Diarienummer 211-41783-2016 Datum 2017-01-31 Sida 1(1) Rättsenheten Samtliga 49 kommuner i Västra Götalands län via e-post till respektive kommun Bifogad finns ansökan om kameraövervakning med drönare

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Konsumentnämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Konsumentnämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Hjorten, Björnen 10.05-11.40 Beslutande Valter Stenberg, ordförande Agda Johansson, vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt Carina Lillbacka Pia Risán Rob Eriksson

Läs mer

Livsmedelsverket och kommunens livsmedelskontroll

Livsmedelsverket och kommunens livsmedelskontroll Att göra en anmälan Livsmedelsverket och kommunens livsmedelskontroll Livsmedelsverket är en statlig myndighet under Landsbygdsdepartementet. Tillsammans med kommuner och länsstyrelserna utför de livsmedelskontroller.

Läs mer

Socialnämnden. Susanna Karlsson (S), Linda Söder Jonsson (S), Elisabeth Järvinen (MP), Lena Norstedt (C), Yvonne Ericsson (M)

Socialnämnden. Susanna Karlsson (S), Linda Söder Jonsson (S), Elisabeth Järvinen (MP), Lena Norstedt (C), Yvonne Ericsson (M) Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 mars 2015, klockan 15:00-18.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Kristin Fernerud (S), Marita Pettersson (S),

Läs mer

Foto framsida: cc.flickr.com/severinmayr

Foto framsida: cc.flickr.com/severinmayr Länsstyrelsernas tillsyn av kameraövervakning 2014 Foto framsida: cc.flickr.com/severinmayr INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING... 1 ALLMÄNNA UTGÅNGSPUNKTER... 1 SAMMANFATTNING... 1 VILKA REGLER GÄLLER FÖR

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (11) Konsumentnämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (11) Konsumentnämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Hjorten, Björnen, klockan 14.00 16.55 Beslutande Övriga deltagande Valter Stenberg, ordförande Agda Johansson, vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt Carina

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Kommunkontoret, Surahammar Måndag 2 februari, klockan

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Kommunkontoret, Surahammar Måndag 2 februari, klockan Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndag 2 februari, klockan 13.00-13.20 Tobias Nordlander (S) ordförande Kennet Hedlund (S) Patrik Boström (S) Christina Waster Jansson (S) Erkki Visti

Läs mer

arbetsutskott 2013-06-04 59 2

arbetsutskott 2013-06-04 59 2 Sammanträdesdatum: Sida: 2013-06-04 1 (12) arbetsutskott Plats och tid Snickaren, Kommunalkontoret, Skillingaryd 4 juni 2013 klockan 13.00 17.30 Beslutande Roger Ödebrink (S) ordförande Gunnel Elg (KD)

Läs mer

Kameraövervakning med drönare Spectravision AB, yttrande till Länsstyrelsen Örebro

Kameraövervakning med drönare Spectravision AB, yttrande till Länsstyrelsen Örebro Tjänsteskrivelse 1 (5) Kommunledningskontoret Johan Edwardsson Säkerhetschef 2017-03-03 Dnr KS 2017-222 Kommunstyrelsen Kameraövervakning med drönare Spectravision AB, yttrande till Länsstyrelsen Örebro

Läs mer

Propositioner/Motioner årsstämma 2016

Propositioner/Motioner årsstämma 2016 Propositioner/Motioner årsstämma 2016 Följande ärenden har inkommit till stämman och är bifogade i detta häfte tillsammans med motionsutlåtanden från styrelsen. Proposition 1 Angående Myrstugubergets friskola

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Konsumentnämnden 2005-10-04

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Konsumentnämnden 2005-10-04 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Hjorten, Björnen klockan 14.00-15.50 Beslutande Valter Stenberg, ordförande Agda Johansson, vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt Assar Eketorn Bitte Ekersund

Läs mer

Kameraövervakning inomhus i skolor

Kameraövervakning inomhus i skolor Kameraövervakning inomhus i skolor Checklista för dig som ska sätta upp kameror Kameraövervakningslagen innehåller en samlad reglering av kameraövervakning. Syftet med lagen är att tillgodose behovet av

Läs mer

Överklagande till länsrätten över Datainspektionens beslut om föreläggande gällande Bromma gymnasium

Överklagande till länsrätten över Datainspektionens beslut om föreläggande gällande Bromma gymnasium UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN ADMINISTRATIVA AVDELNINGEN GYMNASIEAVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2008-10-16 Handläggare: Aila Somero tel 08-508 33 926 Anders Müller tel 08-508 33 883 Till Utbildningsnämnden

Läs mer

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 135 Socialnämnden. Plats och tid: Socialförvaltningens sessionssal, Bangatan 10 A, kl

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 135 Socialnämnden. Plats och tid: Socialförvaltningens sessionssal, Bangatan 10 A, kl 135 Plats och tid: Socialförvaltningens sessionssal, Bangatan 10 A, kl 16.30 19.00 Ledamöter Göran Wallén (M) ordförande Agneta Lindskog (KD) Erland Stensson (V) Cecilia Karlsson (M) Gertie Elsässer (FP))

Läs mer

Angående medborgarförslag om att införa kameraövervakning på Lagersbergsskolan

Angående medborgarförslag om att införa kameraövervakning på Lagersbergsskolan Kommunstyrelsen 2017-10-03 Kommunledningskontoret Ledningsstaben KSKF/2016:623 Lena Lundberg 1 (2) Kommunstyrelsen Angående medborgarförslag om att införa kameraövervakning på Lagersbergsskolan Förslag

Läs mer

Kommunkontoret Nedre Fryken, onsdag 25 april 2012, kl 15.00

Kommunkontoret Nedre Fryken, onsdag 25 april 2012, kl 15.00 Socialnämnden 2012-04-25 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(13) Plats och tid Kommunkontoret Nedre Fryken, onsdag 25 april 2012, kl 15.00 Föredragningslista Ärende 1 Val av justerande 2 Föregående

Läs mer

Svar på skrivelse om individuell behovsbedömning av bistånd till elräkningar

Svar på skrivelse om individuell behovsbedömning av bistånd till elräkningar ENSKEDE ÅRSTA VANTÖR STADSDELSFÖRVALTNING ARBETE OCH BISTÅND TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2008-09-25 Handläggare: Eva Britt Lönnback Telefon: 08-508 14 152 Till Enskede- Årsta- Vantörs stadsdelsnämnd Svar

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2006-03-29 20 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.30 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Margaretha Schneider (m) Inga-Lill Gustavsson (c) tj ers Björn Jonasson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2009-02-23 Socialnämnden Plats och tid Kumlarummet, 2009-02-23, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Anette Friman (C) Lise-Lott Lidström (S) tjg ers Jan Engman (C) tjg ers Mikael Johansson (S) Yvonne

Läs mer

Delprogram kamerabevakning

Delprogram kamerabevakning Delprogram kamerabevakning Användning av kamera för bevakning av kommunens fastigheter eller av kommunen förhyrda lokaler Delprogrammet ingår som en del i Umeå kommuns program för säkerhet och trygghet.

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott - delegering 2010-01-25 1 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan 13.00-15.00. Beslutande Jerry Johansson (s),

Läs mer

Birgitta Eklund (S) ordförande Arne Persson (Hela Edas Lista) Bengt Nilsson (KD)

Birgitta Eklund (S) ordförande Arne Persson (Hela Edas Lista) Bengt Nilsson (KD) 1(8) Plats och tid Överförmyndarkansliet ANC, Arvika kl. 09.00-10.30 Beslutande Birgitta Eklund (S) ordförande Arne Persson (Hela Edas Lista) Bengt Nilsson (KD) Övriga närvarande Marie Claesson, överförmyndarhandläggare

Läs mer

Motion om gymnasiekurs i privatekonomi och vardagsjuridik

Motion om gymnasiekurs i privatekonomi och vardagsjuridik Kommunfullmäktige 2008-08-25 176 398 2009-02-23 29 73 Kommunstyrelsen 2009-02-09 43 100 Arbets- och personalutskottet 2009-01-26 34 70 Dnr 08.483-008 augkf22 Motion om gymnasiekurs i privatekonomi och

Läs mer

190 Svar på motion - Kameraövervakning i brottsutsatta bostadsområden (KSKF/2016:119)

190 Svar på motion - Kameraövervakning i brottsutsatta bostadsområden (KSKF/2016:119) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2016-10-11 Sida 1(3) 190 Svar på motion - Kameraövervakning i brottsutsatta bostadsområden (KSKF/2016:119) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Motionen

Läs mer