Margareta Arthursson, (kd) ordförande Urban Falk (s) v.ordf. Ingrid Stenberg Lundin (c) Stefan Lindfors (s) Kickan Fält (v)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Margareta Arthursson, (kd) ordförande Urban Falk (s) v.ordf. Ingrid Stenberg Lundin (c) Stefan Lindfors (s) Kickan Fält (v)"

Transkript

1 Kulturnämnden Plats och tid Biblioteket Säter, kl Beslutande Margareta Arthursson, (kd) ordförande Urban Falk (s) v.ordf. Ingrid Stenberg Lundin (c) Stefan Lindfors (s) Kickan Fält (v) Övriga deltagare Barbro Nordén Harbeck, kultur och bibliotekschef Karin Hästö, kultursekreterare Utses att justera Justeringens plats och tid Stefan Lindfors Biblioteket Underskrifter Sekreterare Paragrafer Karin Hästö Ordförande Justerande Margareta Arthursson Stefan Lindfors Organ Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kulturnämnden Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Datum för anslags nedtagande Kulturförvaltningen Underskrift Karin Hästö

2 Kulturnämnden Kn 13 Ekonomiinformation: Förvaltningschefen redovisar - Budgetuppföljning per 29 februari, vilken visar på resultat under beräknad budget. Detta beror på att kapitalkostnaderna inte är medräknade. Med dessa medräknade följer budget uppgjord planering. - Bokslut 2003.(protokollsbilaga) - Internbudget Budget Kommunens budgetgenomgång för alla nämnder och förvaltningar genomfördes måndagen den 22 mars. Alla förvaltningar har formulerat sin verksamhet utifrån en gemensam målmatris.(protokollsbilaga)

3 Kulturnämnden Kn 14 KN Motion om Huvudbibliotekets öppettider En motion angående bibliotekets öppettider har inkommit till fullmäktige från den socialdemokratiska partigruppen. Betydelsen av ett lördagsöppet bibliotek betonas, både som en förstärkare av befintlig lokal handel, och som en viktig servicefunktion för dem som arbetspendlar till andra orter. Motionen föreslår omprövning av beslutet att hålla lördagsstängt med hänvisning till den personalförstärkning som kulturnämnden får från Kulturnämnden beslutar att ge Barbro Nordén Harbeck i uppdrag att göra en ekonomisk kalkyl över kostnaderna för att hålla lördagsöppet på biblioteket Kulturnämndens beslut att stänga biblioteket på lördagar föranleddes av ett sparbeting på en redan ansträng budget för 2003, vilket innebar personalminskning på huvudbiblioteket. Kostnaderna för att hålla lördagsöppet betingar idag en ökad personalkostnad på kr per år för obekväm arbetstid. Den personalförstärkning som motionen hänvisar till existerar inte. Utan förstärkning av kulturnämndens budget är det inte ekonomiskt möjligt att hålla biblioteket öppet på lördagar. Ann-Sofie Fredlund är idag anställd på 50% med ansvar för fjärrlån, vuxnas lärande m.m. Under Maria Höglunds tillfälliga nedsättning i tjänstgöringsgrad arbetar Ann-Sofie även som barnbibliotekarie på 25 %. Nyutbildad och med bred kompetens innehar hon idag en nyckelroll på Säters Bibliotek. Konkurrensen från andra bibliotek i regionen som kan erbjuda heltidstjänst, innebär att Säters bibliotek riskerar att förlora en kompetent medarbetare och därmed minskade möjligheter att följa med i den utveckling som krävs av modernt bibliotek. Kulturnämnden föreslår en budgetförstärkning upp till heltidstjänstgöring för Ann-Sofie Fredlund gällande från år En sådan förstärkning innebär att lördagsöppet åter kan övervägas att införas.

4 Kulturnämnden Kn 15 Yttrande över motion om skapandeverkstäder för ungdomar och konstnärer Kommunstyrelsen begär yttrande på motion ställd av Vänsterpartiet angående skapande av skaparverkstäder för ungdomar och konstnärer i Säters kommun. I tider när det blir ekonomiskt kärvare ökar människors behov av uttryck och uttrycksmöjligheter. Behovet att själva bli och vara kreativa ökar. Om människor inte kan komma till utryck ökar risken att försöka synas genom mera destruktiva uttryckssätt Det finns välutvecklad verksamhet för ungdomar intresserad av musik, sport och ridning, med ideellt verksamma vuxna som är engagerade. Så finns det en stor grupp av ungdomar som har svårt att finna sitt uttryck genom skolan och de ovan beskrivan möjligheterna. Det finns också en stor grupp av ungdomar som vill utveckla sitt skapande genom bild, drama, poesi/skrivande och annat konstnärligt skapande. Andra språk än det verbala. Motionsställaren föreslår - Att Säters kommun utreder möjligheterna att starta öppen verksamhet för bild, poesi/skrivande, drama och annan skapande verksamhet. Kommunstyrelsen önskar yttrande på följande frågor: - Finns föreslagen verksamhet inom studieförbunden? - Om ej, är det möjligt för studieförbunden att arrangera sådan? - Är det möjligt att inom kulturnämnden organisera sådan verksamhet, dess innehåll, resurser och kostnader? För att hinna bereda motionen inom 6 månader vill kansliet ha yttrandet senast den 30 april Kulturnämnden beslutar att lämna följande svar: Kulturnämnden ställer sig positiv till utveckling av denna typ av verksamhet och ser behovet av den. Verksamhet av denna art finns inom studieförbundens ansvarsområde och står där öppen för initiativ från allmänheten. Kulturförvaltningen har idag varken ekonomiska eller personella resurser att organisera denna verksamhet.

5 Kulturnämnden Kn 16 Säter 3: 5, Säter uppsättning av portal till Säterdalen Byggnadsnämnden har begärt yttrande på förslag till ny portal placerad vid nedfarten till Säterdalen. Portalen är 6 meter bred, och består av stolpar i rundvirke cm i diameter, 4.60m höga, med vidstående stöttor. Den befintliga skylten placeras på ett snedställt tak i tjärbehandlat virke (25 x145 )lagt som lockpanel på papp. Förslaget är ritat av arkitekt Jan Burell. Kulturnämnden beslutar att lämna följande yttrande: Kulturnämnden har inget att erinra mot förslagen utformning och placering.

6 Kulturnämnden Kn 17 Personalinformation Hälsokontroll Hela personalen kommer att genomgå hälsokontroller under maj månad. Med utgångspunkt från ett frågeformulär från Säterhälsan där både fysiska och psykosociala aspekter i arbetsmiljön beaktas. Kommunens förvaltningar subventionerar kostnaderna för fysiska aktiviteter med 300 kr/år eller att personalen får ta t ex en timmes promenad / vecka under arbetstid. Kulturförvaltningen är positiv till att tillsammans med övriga förvaltningar skjuta till medel för en heltidstjänst med ansvar för friskvård i kommunen. Utvecklingsplan Sista delen av LOTS utbildningen med Mats Bylund kommer att genomföras den 5 april Studieresa Förslag: Studieresa till Mariehamns bibliotek Intern utbildning Utbildning i kalkyleringsprogrammet Excel pågår för personalen under ledning av IT-avdelningen. Utbildning i informationsökning genomförs för bibliotekspersonalen av Ann Sofie Fredlund.

7 Kulturnämnden Kn 18 Biblioteksinformation Förvaltningschefen redovisar statistikuppgifter för biblioteken verksamhetsåret 2003 som lämnats till statistiska centralbyrån.(protokollsbilaga) Förvaltningschefen redovisar utlåningsstatistik jan feb

8 Kulturnämnden Kn 19 Dnr KN04/ Ansökan till statens kulturråd Barnbibliotekarien Maria Höglund redovisar ansökan till kulturrådet för bidrag till inköp av litteratur till folk och skolbibliotek. Ansökan består av två delprojekt med läsbefrämjande åtgärder. Del 1: Sagohyllan Barnböcker utplaceras på kommunens förskolor och erbjuds föräldrar i en bokhylla i kapprummet. Regelbundet informerar barnbibliotekarien på föräldramöten. Del 2: Äppelhyllan Utformande av en bokhylla på Säters Bibliotek med böcker för och om barn med särskilda behov, för att möta efterfrågan/behov hos resurskolan, och den till hösten planerade särskolan i Säter. Bidrag söks även till gåvoböcker till sexåringar och inköp till skolbibliotek. Kulturnämnden beslutar att att med godkännande lägga informationen till handlingarna.

9 Kulturnämnden Kn 20 Dnr KN04/ Bidragsansökan: Lundgrens Kulturhus, Gustafs Lundgrens Vänförening ansöker om bidrag till genomförande av följande evenemang: Författarbesök av folklivsforskaren Ebbe Schön den 27 april. Arvode 4000 kr + soc avg, övernattning och resa Annonser Inkomster: Entrée 45 x Nettokostnad Annonskostnader för Gelbgjutarutställingen 3x Annonskostnader för utställningen 3 x Till Minne av Gunnar Nyberg. Utställning av akvareller och målningar Total summa för ansökan från Lundgrens Vänförening Kulturnämnden beslutar att bevilja garantibidrag med 3300 kr för författarbesöket av Ebbe Schön samt att lämna bidrag med 1000 per annonseringstillfälle för utställningarna. Garantibidrag betalas ut efter inkommen redovisning.

10 Kulturnämnden Kn 21 Dnr KN04/ Bidragsansökan: Nybo Bygdegårdsförening Nybo Bygdegårdsförening står som värd för Dalateaterns uppsättning Martinssons den 6 april. Arrangemanget innebär en stor ideell arbetsbörda och ett stort ekonomiskt ansvarstagande för föreningen. Nybo Bygdegårdsförening ansöker om 750 kr inkl. moms i bidrag till annonsering. Kulturnämnden beslutar att bevilja 750 kr i garantibidrag till annonsering. Garantibidraget utbetalas efter inkommen ekonomisk redovisning av arrangemanget. Bidraget betalas enbart ut vid ekonomiskt underskott.

11 Kulturnämnden Kn 22 Dnr KN04/ Bidragsansökan: Säters Dragspelsgille Säters Dragspelgille har deltagit i programmen: Lilla Midsommar på Åsgårdarna, allsång på Åsgårdarna, stadens Dag i Säter, musikprogram på äldreboendet Fågelsången och Enbackagården, samt på flera allsångsprogram anordnat av DHR. En dragspelstämma planeras till den 3 april i Folkets Hus med deltagare från hela Dalarna och avgränsande län. Föreningen framhåller att dragspelstämman och övriga framträdanden är bra marknadsföring för Säters kultur och musikliv. Säters Dragspelgille anhåller om ett kontant belopp på 5000 kr till omkostnader för resor och marknadsföring under verksamhetsåret Kulturnämnden beslutar att meddela Säters dragspelsgille följande:: Kulturnämnden fördelar ej generella föreningsbidrag utan beviljar bidrag eller garantibidrag till kulturarrangemang. För att få en ansökan beviljad med bidrag eller garantibidrag skall en redovisning av beräknade kostnader och inkomster för varje arrangemang inlämnas. När garantibidrag beviljats betalas det ut efter att arrangemangets slutredovisning inkommit och enbart vid ekonomiskt underskott.

12 Kulturnämnden Kn 23 Programinformation Karin Hästö presenterar preliminär programplaneringen för hösten. Kulturlördagar kommer att genomföras den 24 april och 15 maj. Silverringen genomför en utbildningsdag för Silverringsguider söndagen den 28 mars.

13 Kulturnämnden Kn 24 Dnr KN04/ Barnteater i Säterdalen sommaren 2004 Kulturförvaltningen tillfrågades av Jan Ove Johansson på Turistbyrån i december månad om det fanns möjlighet för kulturförvaltningen att ordna barnteaterföreställningar i Säterdalen sommaren Förvaltningen har utrett ärendet och ger följande förslag: Samarbete med Folkets Hus ger tillgång till Folkets Hus och Parkers bokningskonferens och barnteaterutbud. För att insamla ett underlag medverkade Karin Hästö på BOKA konferensen i Gävle den Ett samarbete har inletts med Studieförbundet Vuxenskolan, Studiefrämjandet och ABF. De ställer sig positiva till att praktiskt ansvara för genomförandet av varsin föreställning i Säterdalen. Organisering, bokning, ekonomi, redovisning och marknadsföring ansvarar kulturförvaltningen för. Förslag på föreställningar : Clownen Manne 7.7 Bodils Minicirkus 28.7 Picknickkalas med Filiokus Fredrik 4.8 Studieförbunden lämnar vardera 1500 kr i garantibidrag. Eventuell vinst skall bidraga till att flera barnteaterföreställningar kan genomföras i Säter. Den totala kostnaden för arrangemangen beräknas till ca Inkomst beräknad på 600 besökare. Biljettpris: 50 kr ca Kulturnämnden beslutar att godkänna förslaget.

14 Kulturnämnden Kn 25 Dnr KN03/ Kn 79 Revisionsgranskning av nämndens styrning av verksamheten Kommunens revisorer Curt Söderberg och Åke Andersson, Komrev, deltar i sammanträdet som ett led i sin granskning av nämndens ansvarsutövande. Resultatet av granskningen kommer att överlämnas i en rapport till nämnden. Kn 2 Kommunrevisionen överlämnar rapport över granskningen och önskar svar på rapportens förslag senast Kulturnämnden beslutar att ge presidiet i uppdrag att bearbeta frågan till nästa presidiemöte den 18 febr. kl Kulturnämnden beslutar att ge förvaltningschefen i uppdrag att utifrån diskussionen formulera ett yttrande.

15 Kulturnämnden Kn 26 Förslag till reviderade interna kontrolldokument Förvaltningschefen presenterar förslag på reviderad intern kontrollplan och förteckning över beslutsattestanter. Kulturnämnden beslutar att bordlägga förslagen.

16 Kulturnämnden Kn 27 Skrivelser Demokratigruppen har beslutat att rekommendera nämnder och styrelser att införa fastställda start och sluttider på sina möten. Kulturnämnden beslutar att fortsättningsvis tillämpa demokratigruppens rekommendationer..

17 Kulturnämnden Kn 28 Kurs- och konferensinbjudningar Följande kurs- och konferensinbjudning har inkommit: 1: Behövs Dalarnas Kommunförbund. Dalarnas Kommunförbund Hedemora, Mora, Falun. 2: Bibliotekschefsmöte Furudal. Rättvik. 3: Kraftsamling kring arbetsmiljön. Kommunförbundet Gävleborgs län Gävle. 4: Dalarnas biblioteksförbunds årsmöte Falun. Kulturnämnden beslutar att anmäla Kickan Fält till konf. 4, och utse henne att vara nämndens ombud vid årsmötesförhandlingarna, att godkänna förvaltningschefens deltagande i konf. 2, samt att lägga övriga inbjudningar till handlingarna

Margareta Arthursson, (kd) ordförande Urban Falk (s) v.ordf. Ingrid Stenberg Lundin (c) Kickan Fält (v)

Margareta Arthursson, (kd) ordförande Urban Falk (s) v.ordf. Ingrid Stenberg Lundin (c) Kickan Fält (v) Kulturnämnden 2004-02-04 2 Plats och tid Biblioteket Säter, kl. 08.30-16.00 Beslutande Margareta Arthursson, (kd) ordförande Urban Falk (s) v.ordf. Ingrid Stenberg Lundin (c) Kickan Fält (v) Övriga deltagare

Läs mer

Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg Lundin (c) Kickan Fält (v) ers Gunilla Bodegrim (fp) ers

Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg Lundin (c) Kickan Fält (v) ers Gunilla Bodegrim (fp) ers Kulturnämnden 2006-03-22 2 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, Rådhuset kl. 13.00 15.15 Beslutande Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg Lundin (c)

Läs mer

Margareta Arthursson (kd), ordförande Ulla Janis (c) Urban Falk (s), v. ordf. Stefan Lindfors (s) Britt-Inger Fält (v)

Margareta Arthursson (kd), ordförande Ulla Janis (c) Urban Falk (s), v. ordf. Stefan Lindfors (s) Britt-Inger Fält (v) Kulturnämnden 2003-02-05 2 Plats och tid Biblioteket i Säter, kl 13.00 16.10 Beslutande Margareta Arthursson (kd), ordförande Ulla Janis (c) Urban Falk (s), v. ordf. Stefan Lindfors (s) Britt-Inger Fält

Läs mer

Kulturnämnden

Kulturnämnden Kulturnämnden 2005-10-05 2 Plats och tid Säters bibliotek, Kulturhörnan kl. 13.00 17.00 Beslutande Margareta Arthursson (kd), ordförande Kickan Fält (v) ord 1 - kl 13.00 14.15 Urban Falk (s), v. ordf.

Läs mer

Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg.Lundin.(c) Stefan Lindfors (s) Kickan Fält (v)

Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg.Lundin.(c) Stefan Lindfors (s) Kickan Fält (v) Kulturnämnden 2004-06-16 2 Plats och tid Lundgrens Kulturhus kl. 13.00 16.00 Beslutande Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg.Lundin.(c) Stefan Lindfors (s) Kickan

Läs mer

Kulturnämnden 2006-01-25 2

Kulturnämnden 2006-01-25 2 Kulturnämnden 2006-01-25 2 Plats och tid Säters bibliotek, Kulturhörnan kl. 9.00 16.00 Beslutande Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg Lundin (c) Inger Johansson

Läs mer

Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg.Lundin.(c) Kickan Fält (v) Anna-Maria Gylling (c)

Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg.Lundin.(c) Kickan Fält (v) Anna-Maria Gylling (c) Kulturnämnden 2004-08-25 2 Plats och tid Säters bibliotek kl 13.00 17.00 Beslutande Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg.Lundin.(c) Kickan Fält (v) Anna-Maria

Läs mer

Kulturnämnden 2007-03 -12 1

Kulturnämnden 2007-03 -12 1 Kulturnämnden 2007-03 -12 1 Plats och tid Folkets Hus, kl. 13 16.10 Beslutande AnnBritt Grünewald (s) ordf. Gunilla Bodegrim (fp) v ordf. Berndt Skogbergs (s) Kickan Fält (v) Ingrid Stenberg Lundin (c)

Läs mer

Margareta Arthursson (kd), ordförande Ingrid Stenberg.Lundin (c) Urban Falk (s), v. ordf. Kickan Fält (v)

Margareta Arthursson (kd), ordförande Ingrid Stenberg.Lundin (c) Urban Falk (s), v. ordf. Kickan Fält (v) Kulturnämnden 2003-10-08 2 Plats och tid Biblioteket i Säter, kl 13.00 15.30 Beslutande Margareta Arthursson (kd), ordförande Ingrid Stenberg.Lundin (c) Urban Falk (s), v. ordf. Kickan Fält (v) Övriga

Läs mer

Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg Lundin (c) Yvonne Viitanen (s) ers 23, kl. 11.15 Inger Johansson (mp)

Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg Lundin (c) Yvonne Viitanen (s) ers 23, kl. 11.15 Inger Johansson (mp) Kulturnämnden 2006-05-17 2 Plats och tid Kulturhörnan, Säters bibliotek, kl. 9.00 16.00 Beslutande Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg Lundin (c) Yvonne Viitanen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kulturnämndens sammanträde. Anmälan av övriga ärenden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kulturnämndens sammanträde. Anmälan av övriga ärenden 2019-04-11 KULTURNÄMNDEN Kulturnämndens sammanträde Anmälan av övriga ärenden 51 Verksamhetsinformation Folkets Hus... 3 52 Budgetuppföljning mars 2019... 4 53 Budget 2020... 5 54 Nämndplan 2020-2023...

Läs mer

Kulturnämnden 2006-09-06 1

Kulturnämnden 2006-09-06 1 Kulturnämnden 2006-09-06 1 Plats och tid Kulturhörnan, möteslokal på Ma s konditori kl. 13.00 16.00 Beslutande Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf Ingrid Stenberg Lundin (c) Inger

Läs mer

Mötet inleds på biblioteket på Kyrkbyns skola

Mötet inleds på biblioteket på Kyrkbyns skola Kulturnämnden 2004-09-29 2 Plats och tid Kaplansgården,, St. Skedvi hembygdsgård kl. 13 17.00 Mötet inleds på biblioteket på Kyrkbyns skola Beslutande Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s),

Läs mer

Kulturnämnden 2006-12-13 1

Kulturnämnden 2006-12-13 1 Kulturnämnden 2006-12-13 1 Plats och tid Säters bibliotek, Kulturhörnan kl. 13.00 16.15 Beslutande Margareta Arthursson (kd) ordf. Urban Falk (s), v ordf. Stefan Lindfors (s ) Ingrid Stenberg Lundin (c

Läs mer

Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg.Lundin.(c) Inger Johansson (mp) Stefan Lindfors (s )

Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg.Lundin.(c) Inger Johansson (mp) Stefan Lindfors (s ) Kulturnämnden 2005-02-16 2 Plats och tid Säters bibliotek, Kulturhörnan kl. 13 16.30 Beslutande Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg.Lundin.(c) Inger Johansson

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 17 Föreningsbidrag 2011... 19 18 Redovisning av intern kontrollplan för 2010... 20 19 Budgetramar 2012 2014... 21 20 Mål och satsningar 2011-2014... 22 21 Reglemente för fritids- och

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(5) Kulturnämnden Sammanträdesdatum 2014-04-22 Plats och tid Bolmens sammatnrädesrum, Gislaved, kl 14.00-15.15 Beslutande Solveig Davidsson (M), ordförande Björn Olsson (FP) ersätter Jösta Forslund (M)

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 16 Uppföljning av intern kontrollplan för 2011... 19 17 Ansökan om projektbidrag till studieförbund - ABF... 20 18 Ansökan om bidrag till lägerresa Wettern Taekwondo och Habo Judoklubb...

Läs mer

Monica Marker (m), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s)

Monica Marker (m), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Kulturnämnden Plats och tid Torpåsens bygdegård, kl 15.00-17.00 Beslutande Ledamöter Monica Marker (m), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia

Läs mer

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 17 juni 2009 1 (9 )

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 17 juni 2009 1 (9 ) Kultur- och föreningsutskottet 17 juni 2009 1 (9 ) Plats och tid: Nämndhuset kl. 9.00-10.30 Beslutande: Torbjörn Parling, ordförande Bengt-Olov Persson Marian Väpnargård Ersättare: Övriga deltagande: Inger

Läs mer

Monika Gustavsson (s) ordf John-Åke Ericsson (kd) vice ordf Tage Severinson (c ) Gullvi Westergren (v) Vanja Ekström (fp)

Monika Gustavsson (s) ordf John-Åke Ericsson (kd) vice ordf Tage Severinson (c ) Gullvi Westergren (v) Vanja Ekström (fp) Sida Kulturnämnden 2006-04-10 1 (13) Plats och tid Vänersborgs Bibliotek, kl 13.00 15.00. Beslutande Monika Gustavsson (s) ordf John-Åke Ericsson (kd) vice ordf Tage Severinson (c ) Gullvi Westergren (v)

Läs mer

KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdag Sid 2005-01-18. BEHANDLADE ÄRENDEN Sammanträdesdag 2011-05-24 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdag Sid 2005-01-18. BEHANDLADE ÄRENDEN Sammanträdesdag 2011-05-24 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL AMMANTRÄDESPROTOKOLL KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdag Sid 2005-01-18 BEHANDLADE ÄRENDEN Sammanträdesdag 2011-05-24 48 Ekonomisk rapport januari mars 2011 49 Ekonomisk rapport januari april 2011 50 Budgetuppföljning

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-02-19 Innehållsförteckning Ärende 8 Uppföljning av intern kontrollplan för verksamhetsåret 2012... 11 9 Tillgänglighet till hembygdsförenings lokaler på Spinnet... 12 10 Bidrag

Läs mer

Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Birgith Schelin (C)

Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Birgith Schelin (C) Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Kulturchefens kontor, Kl. 15.00-16.30 Beslutande Ledamöter Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Birgith Schelin (C) Ersättare Övriga närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden 2013-05-20 Plats och tid Nissans sammanträdesrum, kommunhuset Gislaved kl 14.00-15.30 Beslutande Solveig Davidsson (M), ordf. Ann Nilsson (C) ersätter Jösta Forslund (M) Ulla Fredriksson (M) Ann-Britt

Läs mer

Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Ingrid-Märta Grönlie (S)

Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Ingrid-Märta Grönlie (S) Plats och tid Kulturchefens kontor, Kl. 9.00-9.45 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Beslutande Ledamöter Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Ingrid-Märta Grönlie (S) Ersättare

Läs mer

Barn- och ungdomsförvaltningen

Barn- och ungdomsförvaltningen - VÄNERSBORGS KOMMUN Sida Kulturnämnden 2003-06-02 1(9) Plats och tid Vänersborgs huvudbibliotek, kl 13.00-15.40 Beslutande Monika Gustavsson (s) ordf John-Åke Ericsson (kd) v ordf Tage Severinson (c)

Läs mer

KRISTINEHAMNS KOMMUN Kultur- och turistnämnden

KRISTINEHAMNS KOMMUN Kultur- och turistnämnden KRISTINEHAMNS KOMMUN 1(11) Plats och Tid Gustavsvik kl 15.00-15.45 Beslutande Bosse Pettersson (c) ordförande Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Marie-Louise Maxstad (kd) Cecilia Koch Danielsson

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 32 Besök hos Habo idrottsförening... 37 33 Kulturstipendium 2012... 38 34 Bidrag till föreningar med verksamhet för funktionshindrade... 39 35 Driftsbidrag till idrottsföreningar 2012...

Läs mer

KRISTINEHAMNS KOMMUN Kultur- och turistnämnden

KRISTINEHAMNS KOMMUN Kultur- och turistnämnden KRISTINEHAMNS KOMMUN 1(7) Plats och Tid Sessionssalen kl 15.00-16.00 Beslutande Bosse Pettersson (c) ordförande Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Marie-Louise Maxstad (kd) Cecilia Koch Danielsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25 1 (7) Jerker Carlsson, förvaltningschef Annelie Sandén, förvaltningssekreterare

Sammanträdesdatum Sida Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25 1 (7) Jerker Carlsson, förvaltningschef Annelie Sandén, förvaltningssekreterare Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25 1 (7) Plats och tid: Beslutande: Kisa Bibliotek 25 maj 2010 kl.13.00 Lena Käcker Johansson (kd), ordförande Bengt Nordin (m) Pia Tingvall (c) Conny Forsberg (s) Karin

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-12-17 Innehållsförteckning Ärende 67 Intern kontrollplan för fritids- och kulturnämnden 2014... 79 68 Ansökan om bidrag till verksamhet för funktionshindrade 2013... 80 69 Remiss

Läs mer

Monica Marker (m), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s)

Monica Marker (m), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Kulturnämnden Plats och tid Bibliotekets Hörsal, 15.00-18.00 Beslutande Ledamöter Monica Marker (m), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia

Läs mer

Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kulturnämnden Överklagandetiden går ut. Kommunledningskontoret, Vallentuna.

Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kulturnämnden Överklagandetiden går ut. Kommunledningskontoret, Vallentuna. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Kulturnämnden Paragrafer 69-77 Sammanträdesdatum 2018-12-04 Datum för anslags uppsättande 2018-12-05 Överklagandetiden går ut 2018-12-28 Förvaringsplats

Läs mer

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 13 december 2012 1 ( 10 )

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 13 december 2012 1 ( 10 ) Kultur- och föreningsutskottet 13 december 2012 1 ( 10 ) Plats och tid: Ericssonrummet 9.00-11.00 Beslutande: Torbjörn Parling, ordförande Åsa Hååkman Felth Ulf Söhrman Ersättare: Övriga deltagande: Inger

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(19) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2017-03-21, kl 0900-1620 ande Evgeny Krakov, S Linda Jonsson, V Björn Sohlberg, M Övriga deltagande Ingegerd Mäki, kultur-

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kultur/Fritidsnämnden 2003-04-03 1 ( 12) ) Plats och tid Kommunhuset kl 09.00-12.00 Beslutande Anders Öqvist ordf. Greger Jonsson Ingrid Hakamäki tgj. suppl. Stefan Svensson - - Siv Olofsson - - Övriga

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 28 Gatunamn på Sjogarpsområdet... 31 29 Ansökan om projektbidrag till dansverksamhet... 32 30 Ansökan om startbidrag Habo Tae-Kwon-Do... 33 31 Ansökan om startbidrag Habo Big Band...

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-02-21 Innehållsförteckning Ärende 8 Information om sommaraktiviteter som genomförts med bidrag från MUCF... 10 9 Redovisning av intern kontrollplan för fritids- och kulturnämnden

Läs mer

Reidun Westman, kulturchef Emma Gabrielsson, vik. kultursekreterare Gunnar Gustafsson, bildarkivet Ulla Lindalen, bildarkivet

Reidun Westman, kulturchef Emma Gabrielsson, vik. kultursekreterare Gunnar Gustafsson, bildarkivet Ulla Lindalen, bildarkivet Plats och tid Sessionssalen, Kl. 15.00-16.45 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Beslutande Ledamöter Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Peter Westerdahl (M) Cecilia Koch Danielsson (FP)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(7)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(7) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Paragrafer 64-68 Plats och tid Lurö, klockan 9.30 15.30 (mötet ajouneras kl 10.45-11.10, 65) Beslutande Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Henrik Olsson (c) tjg ers. Irené Ekberg

Läs mer

Kulturnämnden 2007-06-11 1

Kulturnämnden 2007-06-11 1 Kulturnämnden 2007-06-11 1 Plats och tid Lundgrens kulturhus, Mora By kl. 13.00-15.00 Beslutande Gunilla Bodegrim (fp) ordf. Sten Ljusteräng (s) Angelica Beyer (s) Kickan Fält (v) Ingrid Stenberg Lundin

Läs mer

Christer Söderberg (S) Kenneth Jonsson (V) Louise Hamilton (MP) Monica Granath (M) Marie-Louise Maxstad Hamretz (KD)

Christer Söderberg (S) Kenneth Jonsson (V) Louise Hamilton (MP) Monica Granath (M) Marie-Louise Maxstad Hamretz (KD) Plats och tid Bibliotekets hörsal, Kl. 15.00-17.00 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Beslutande Ledamöter Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Helen Einarsson (S) Ingrid-Märta

Läs mer

KRISTINEHAMNS KOMMUN Kultur- och turistnämndens AU

KRISTINEHAMNS KOMMUN Kultur- och turistnämndens AU KRISTINEHAMNS KOMMUN 1(7) Plats och Tid Reidun Westmans rum kl 15.00-16.30 Beslutande Anneli Lundberg (s) vice ordförande Peter Westerdahl (m) Monica Marker (m) tjänstgörande ersättare för Bosse Pettersson

Läs mer

Sonja Viklund, Bibliotekschef, 40 Mikael Jäderlund, Kulturskolechef, 40 Jenny Nises, Nämndsekreterare. Justeringens plats och tid: Underskrifter:

Sonja Viklund, Bibliotekschef, 40 Mikael Jäderlund, Kulturskolechef, 40 Jenny Nises, Nämndsekreterare. Justeringens plats och tid: Underskrifter: 1(13) Kulturnämnden Plats och tid: Kulturhuset, 2015-08-31 kl. 09:00 ande: Hans-Göran Åhgren (M) Mora Jaakko Mattila (C) Mora Kjell Hansson (C) Jan Rova (FP) Mora Margit Hielle (V) Mora Caroline Gut (MP)

Läs mer

Bosse Pettersson (c), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Lucia Toma (kd) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s)

Bosse Pettersson (c), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Lucia Toma (kd) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Kulturnämnden Plats och tid Bibliotekets Hörsal, kl 16.00-17.00 Beslutande Ledamöter Bosse Pettersson (c), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Lucia Toma (kd) Cecilia

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott 2011-08-15 Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma Tid måndagen den 15 augusti 2011, kl. 15 00-16 05 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Kulturnämndens ärendelista

Sammanträdesprotokoll. Kulturnämndens ärendelista Sammanträdesprotokoll 2013-05-31 SÄTERS KOMMUN KULTURNÄMNDEN Kulturnämndens ärendelista 64 Åsgårdarna... 3 65 Budgetuppföljning... 4 66 Budget 2014 2015... 5 67 Reviderad budget 2013... 6 68 Bidrag studieförbunden...

Läs mer

Göte Moberg (s) ordförande Stefan Carlsson (s) Andreas Rosén (opa) Hans Lundberg (kd)

Göte Moberg (s) ordförande Stefan Carlsson (s) Andreas Rosén (opa) Hans Lundberg (kd) Fritids- och kulturnämndens bidragsutskott 2009-12-16 Plats och tid Ungdom, förening och idrotts kansli 14.00-17.00 Beslutande Göte Moberg (s) ordförande Stefan Carlsson (s) Andreas Rosén (opa) Hans Lundberg

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2011-12-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 december kl. 9.00 12.00 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 24 april ( 9 )

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 24 april ( 9 ) Kultur- och föreningsutskottet 24 april 2014 1 ( 9 ) Plats och tid: Ericssonrummet 9.00-11.00 Beslutande: Torbjörn Parling, ordförande Åsa Hååkman Felth Ersättare: Övriga deltagande: Inger Johansson Ann

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-08-27

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-08-27 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 27 augusti 2009, kl. 13.30-15.40 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren (s),

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 20 april (14)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 20 april (14) föreningsutskott 20 april 2017 1 (14) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.00-10.00 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Christer Olsson (M) Christel Iversen (V) Övriga deltagande: Henrik

Läs mer

Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Cecilia Koch Danielsson (FP) tjg ers för Birgith Schelin (C)

Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Cecilia Koch Danielsson (FP) tjg ers för Birgith Schelin (C) Plats och tid Kulturchefens kontor, kl 15.00-16.30 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Beslutande Ledamöter Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Cecilia Koch Danielsson (FP) tjg ers för Birgith

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 21 april (9)

Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 21 april (9) Kultur- och föreningsutskottet 21 april 2016 1 (9) Plats och tid: Beslutande: Fagerkvistrummet kl.09.03-10.32 Ajournering: 09.34-09.51 Torbjörn Parling (S), ordförande Christel Iversen (V) Patrik Fornander

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-01-21 Innehållsförteckning Ärende 1 Ansökan investeringsbidrag 2014... 2 2 Ansökan om projektbidrag till studieförbund... 4 3 Ansökan om föreningsanslag 2014... 5 4 Informationsärenden

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

KRISTINEHAMNS KOMMUN Kultur- och turistnämnden

KRISTINEHAMNS KOMMUN Kultur- och turistnämnden KRISTINEHAMNS KOMMUN 1(12) Plats och Tid Sessionssalen kl 15.00-17.00 Beslutande Bosse Pettersson (c) ordförande Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Marie-Louise Maxstad (kd) Cecilia Kock Danielsson

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Biblioteks- och kulturnämnden Tjg ersättare för Åke Ågren, s

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Biblioteks- och kulturnämnden Tjg ersättare för Åke Ågren, s RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kulturcentrum, Ronneby kl 18.00 19.40 Beslutande Håkan Robertsson, s Annika Otfors, s Jusuf Nepola, s Tina Lindqvist, s Åke Tärntoft, c Christoffer

Läs mer

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 20 mars ( 7 )

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 20 mars ( 7 ) Kultur- och föreningsutskottet 20 mars 2014 1 ( 7 ) Plats och tid: Ericssonrummet 9.00-10.00 Beslutande: Ersättare: Torbjörn Parling, ordförande Ulf Söhrman Åsa Hååkman Felth Bengt-Olov Persson 11, 13

Läs mer

Laila Andersson (fp), ordförande Håkan Robertsson (s) Anna Carlbrant (rp) Annika Otfors (s) Jusuf Nepola (s) Åke Tärntoft (c) Per Johansson

Laila Andersson (fp), ordförande Håkan Robertsson (s) Anna Carlbrant (rp) Annika Otfors (s) Jusuf Nepola (s) Åke Tärntoft (c) Per Johansson Sammanträdesprotokoll 1(11) 2009-04-23 Biblioteks- och kulturnämnden Plats och tid: Kulturcentrum, Ronneby kl 18.00-20.45 ande Laila Andersson (fp), ordförande Håkan Robertsson (s) Anna Carlbrant (rp)

Läs mer

Gunillahelen Olsson (S) ordf Jaakko Pekka Mattila (C) 1:e vice ordf Gunnar Nilsson (S) Kjell Hansson Talu (C) Marianne Browne Sarén (C)

Gunillahelen Olsson (S) ordf Jaakko Pekka Mattila (C) 1:e vice ordf Gunnar Nilsson (S) Kjell Hansson Talu (C) Marianne Browne Sarén (C) Sammanträdesdatum Sida 1-9 Kulturnämnden 2011-05-26 Plats och tid Kulturhuset, Mora kl. 14.00 16.00 ande Gunillahelen Olsson (S) ordf Jaakko Pekka Mattila (C) 1:e vice ordf Gunnar Nilsson (S) Kjell Hansson

Läs mer

GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sida. Kn Sammanträdesdatum. Kulturnämnden. Dnr: KN Mål och budget

GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sida. Kn Sammanträdesdatum. Kulturnämnden. Dnr: KN Mål och budget Kn 42 Dnr: KN.2011.32 2 Mål och budget 2012-2016 Kn 42 Kommunfullmäktige har beslutat om ramar och strategiskt styrdokument inför mål och budget 2012-2016. tillförs 728 kronor enligt utblicken för 2012.

Läs mer

Monika Gustavsson (s) ordf John-Åke Ericsson (kd) vice ordf Tage Severinson (c ) Kerstin Linder Gavlestam (v) Anne-Marie Robertsson (fp)

Monika Gustavsson (s) ordf John-Åke Ericsson (kd) vice ordf Tage Severinson (c ) Kerstin Linder Gavlestam (v) Anne-Marie Robertsson (fp) Sida Kulturnämnden 2006-05-08 1 (14) Plats och tid Vänersborgs Bibliotek, kl 13.00 15.00. Beslutande Monika Gustavsson (s) ordf John-Åke Ericsson (kd) vice ordf Tage Severinson (c ) Kerstin Linder Gavlestam

Läs mer

Kulturnämnden

Kulturnämnden Kulturnämnden 2007-01-22 1 Plats och tid Rådhuset, Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.00 15.30 Beslutande AnnBritt Grünewald (s) ordf. Gunilla Bodegrim (fp) v ordf. Sten Ljusteräng (s) Kickan Fält

Läs mer

Tid Måndagen 2006 kl 13.00 15.00. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2. Ersättare Enligt närvarolista, sid 2

Tid Måndagen 2006 kl 13.00 15.00. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2. Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 2006-11.27 1(17) Plats Vänersborgs Bibliotek Tid Måndagen 2006 kl 13.00 15.00 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid 2 Ärendelista

Läs mer

Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kulturnämnden

Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kulturnämnden Sida Innehållsförteckning Folkhälsostrategi... 1 Yttrande över Kulturmiljöutredningens betänkande Kulturmiljöarbete i en ny tid... 2 Tertialrapport 2, 2012 med helårsprognos... 3 Ekonomisk uppföljning

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-03-07 BUN 21 VERKSAMHETSBESÖK... 1 BUN 22 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 2 BUN 23 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 3 BUN 24 PLAN FÖR BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS

Läs mer

Thomas Liedström, kulturchef Emma Gabrielsson, kultursekreterare. Cecilia Koch Danielsson (FP)

Thomas Liedström, kulturchef Emma Gabrielsson, kultursekreterare. Cecilia Koch Danielsson (FP) Plats och tid Sessionssalen, Kl. 15.00-17.30 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Beslutande Ledamöter Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Helen Einarsson (S) Ingrid-Märta Grönlie

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2018-12-20 2018-12-20 Plats och tid Kommunhuset i Älmhult klockan 14:00 16:50 Paragrafer 85 92 Utses att justera Predrag Jankovic Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2018-12-21 Underskrifter

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (8)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2011-12-12 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla sessionssalen, kl. 19:00 20:20 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson(S), 1:e vice ordförande

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 1-8 Plats och tid ande Övriga deltagare Kulturkansliet, Säffle bibliotek, klockan 09.00-12.40 Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Bo Andersson (m) Allan Magnusson (s) Ingrid

Läs mer

Kulturnämnden. Innehållsförteckning

Kulturnämnden. Innehållsförteckning 2009-01-28 Innehållsförteckning Fördelning av investeringsbudget 2009...1 Ramanalys Kulturnämnden 2010-2012...3 Lokalstyrgruppens underlag till investeringar 2010-2012 för ommbyggnad av Skövde Kulturhus...4

Läs mer

Ingela Wikander (KD), ordförande Jessica Kumlin (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Ann Zander (FP) Kommunkontoret, onsdag 19 november, kl 11.

Ingela Wikander (KD), ordförande Jessica Kumlin (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Ann Zander (FP) Kommunkontoret, onsdag 19 november, kl 11. FRITIDSFRÅGOR - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret, Heby kl 09.00 11.30 Beslutande Ingela Wikander (KD), ordförande Jessica Kumlin (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Ann Zander

Läs mer

Justeringens plats och tid: Underskrifter: Kulturhuset 2015-10-09, kl. 11:30. Jenny Nises, Sekreterare. Hans-Göran Åhgren, Ordförande

Justeringens plats och tid: Underskrifter: Kulturhuset 2015-10-09, kl. 11:30. Jenny Nises, Sekreterare. Hans-Göran Åhgren, Ordförande 1(9) Kulturnämnden Plats och tid: Kulturhuset, 2015-10-09 kl. 09:00 Beslutande: Hans-Göran Åhgren (M) Mora, ordförande Jaakko Mattila (C) Mora Karin Lübeck (S) Mora Hans Stolpe (MOP) Mora, tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-09-02 1

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-09-02 1 Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-09-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-12.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Ola Olin (V) Agneta Åhs-Sivertsen (C) Tom Martinsson (M) Christer

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista....

Kultur- och fritidsnämnden Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Blå salen, stadsbiblioteket kl 18.00-19.20 Beslutande Se bifogad deltagarlista Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista Övriga deltagande Se

Läs mer

Anders Westerlund Jenny Delén. Agneta Henriksson ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anders Westerlund Jenny Delén. Agneta Henriksson ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1 (13) Plats och tid: Kommunkontoret 16.15-18.00 Beslutande Thomas Lindqvist (PF), ordförande Anders Westerlund (S), vice ordförande Jenny Delén (M), ledamot Emelie Dockenfelt (C), ledamot Sven Magnusson

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Biblioteks- och kulturnämnden 2005-10-18

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Biblioteks- och kulturnämnden 2005-10-18 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Ronneby bibliotek, kl 14.00 16.35 Beslutande Övriga deltagare Ingemar Oscarsson, s Jusuf Nepola, s Håkan Robertsson, s Svetlana Sukhova, s Peter

Läs mer

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 19 februari 2015 1 (8 )

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 19 februari 2015 1 (8 ) Kultur- och föreningsutskottet 19 februari 2015 1 (8 ) Plats och tid: Beslutande: Ericssonrummet 9.00-11.00 Torbjörn Parling, ordförande Patrik Fornander Ersättare: Övriga deltagande: Anders Eriksson Inger

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2011-06-14 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 50 Motion om konstgräsplan... 57 51 Habos historia... 58 52 Regional kulturplan 2012 2013 remiss från Landstinget i Jönköpings län... 59 53 Informationsärenden... 60 54Föreningsträff...

Läs mer

Reidun Westman, kulturchef Anna Swanberg, kultursekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Anna Swanberg

Reidun Westman, kulturchef Anna Swanberg, kultursekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Anna Swanberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Kultur- och turistnämnden Plats och tid Bibliotekets hörsal, kl 16.00-17.00 Beslutande Ledamöter Bosse Pettersson (c), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Lucia Toma

Läs mer

Abbe Ronsten (s) ordförande Tommy Alvik (s) Kenneth Eresjö (c) Birgitta Gustafsson (fp) Göran Johansson (v) Berndt Skogbergs (s) Maith Lassbo (m)

Abbe Ronsten (s) ordförande Tommy Alvik (s) Kenneth Eresjö (c) Birgitta Gustafsson (fp) Göran Johansson (v) Berndt Skogbergs (s) Maith Lassbo (m) Barn- och utbildningsnämnden 2005-04-14 1 Plats och tid Rådhuset, Säter, kl 10.00 16.30 Beslutande Abbe Ronsten (s) ordförande Tommy Alvik (s) Kenneth Eresjö (c) Birgitta Gustafsson (fp) Göran Johansson

Läs mer

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 26 augusti 2010 1 (7)

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 26 augusti 2010 1 (7) Kultur- och föreningsutskottet 26 augusti 2010 1 (7) Plats och tid: Nämndhuset 9.00-11.00 Beslutande: Torbjörn Parling, ordförande Bengt-Olov Persson Harry Johansson Ersättare: Övriga deltagande: Inger

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2012-02-29 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 29 februari kl. 9.00 12.15 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Kjell Hansson Talu, Kulturhuset, 2014-05-21 kl.14.00. Anneli Larsson. Gunnar Nilsson. Kjell Hansson Talu

Kjell Hansson Talu, Kulturhuset, 2014-05-21 kl.14.00. Anneli Larsson. Gunnar Nilsson. Kjell Hansson Talu Kulturnämnden 2014-05-15 Sammanträdesdatum Sida 1 Plats och tid Kulturhuset, Mora, Torsdagen den 15 maj 2014, kl. 15:00 ande Gunnar Nilsson (S), ordf Jaakko Mattila (C), 1:e vice ordf Hans-Göran Åhgren

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2010-02-23 Sid: 1 Instans Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Töllstorpshallen, Gnosjö, kl 18.00 19.30 Beslutande Rolf Davidsson, (M) ordförande Reine Engvall (KD) 1:e vice ordförande

Läs mer

16 Föregående mötes protokoll. 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete. 23 Ansökan från Korpen om extra ledarutbildningsbidrag

16 Föregående mötes protokoll. 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete. 23 Ansökan från Korpen om extra ledarutbildningsbidrag 16 Föregående mötes protokoll 17 Bokslut för år 2011 18 Investeringsuppföljning 2011 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete 20 Plan för intern kontroll 2012 21 Hälsoplan för kultur-

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 08:

Kommunkontoret Djurås , kl. 08: Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-22 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-15:05, ajournering kl. 14.25-14.35 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2010-10-21, kl. 09.00 17.00, Kommunhuset i Simrishamn

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2010-10-21, kl. 09.00 17.00, Kommunhuset i Simrishamn 2010-11-11 1 (1) Plats och tid 2010-10-21, kl. 09.00 17.00, Kommunhuset i Simrishamn Birgitta Larsson, ordförande Froste Persson, vice ordförande Ulf Bengtsson Alf-Göran Andersson Bengt Wieslander Ann-Mari

Läs mer

ordförande Kommunkontoret, måndag 25 mars 2013, kl ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ordförande Kommunkontoret, måndag 25 mars 2013, kl ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. FRITIDSFRÅGOR SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 9.00 12.00 Beslutande Ingela Wikander (KD), ordförande Holger Heldmark (M) Gunilla Hamrin (S) S alima Fahad (V) A nn Zander

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2005-11-22 1 Organ Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Biblioteket, Gnosjö tisdagen den 22 november 2005 kl. 18.00-19.00 Beslutande Stig Axelsson (s) ordförande Rita Bergström (m) Gunlög Lindén (kd)

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret kl 16.00 17.00 Beslutande Leif Andersson, ordförande Kristian Pettersson, vice ordförande Anders Westerlund, ledamot Luis Miguel Caneo, ledamot Sven Magnusson,

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdatum 1-12 2007-04-12

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdatum 1-12 2007-04-12 KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdatum 1-12 Plats och Tid Kulturhuset kl 8.30-11.05 Beslutande Lisbeth Karlsson (c), ordförande Emil Radanov (c) Nermin Pismo (c) Inga Engström (s) Lars Sällström (s) Övriga deltagande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kulturnämnden 2012-09-12 1 Plats och tid Beslutande Biblioteket, Malung Kl. 13.00-15.30 Åsa Hedlöf (S), ordförande Gun Byttner (M), vice ordförande Bente Mellqvist-Danielsson (V) Martina Henriksson (FP)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens budgetutskott 2013-12-17 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09.00-11.40. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Hans Unander (S) Ola Olin (V) Tom Martinsson (M) Christer Ahlén

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 27 augusti 2014 kl. 14.00-16.45 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (12) Kulturhuset Blohmé, Blohmésalen, Älmhult onsdagen den 28 mars 2012 kl

Kultur- och fritidsnämnden (12) Kulturhuset Blohmé, Blohmésalen, Älmhult onsdagen den 28 mars 2012 kl Kultur- och fritidsnämnden 2012-03-28 1(12) Plats och tid Kulturhuset Blohmé, Blohmésalen, Älmhult onsdagen den 28 mars 2012 kl 14.30-17.00 Beslutande Stefan Ferm (M), ordförande Anders Mårtensson (C)

Läs mer

Margareta Arthursson (kd), ordförande Ulla Rönnols (s) AnnaMaria Gylling(c) Kickan Fält (v) Stefan Lindfors (c)

Margareta Arthursson (kd), ordförande Ulla Rönnols (s) AnnaMaria Gylling(c) Kickan Fält (v) Stefan Lindfors (c) Kulturnämnden 2004-11-03 2 Plats och tid Säters bibliotek, Kulturhörnan, Rådhuset kl. 13 17.00 Beslutande Margareta Arthursson (kd), ordförande Ulla Rönnols (s) AnnaMaria Gylling(c) Kickan Fält (v) Stefan

Läs mer