Projektet/ Aktiviteten PÅGÅNG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Projektet/ Aktiviteten PÅGÅNG"

Transkript

1 Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) (6) Meta Fredriksson - Monfelt Ansvarig tjänsteman meta.fredriksson-monfelt@karlstad.se Projektet/ Aktiviteten PÅGÅNG Bakgrund Hälsa har inom forskningen definierats på olika sätt. Samspelet har valt definitionen: Hälsa är att ha tillräckligt med resurser för att klara vardagens krav och för att kunna förverkliga sina personliga mål (Rydqvist L-G, Winroth J., 2004) Begreppet hälsa kan kompletteras med begreppet välbefinnande - en känsla som inte behöver vara helt beroende av hälsan. På individnivå är värdet av hälsa - att må bra - ett värde i sig självt. Ett annat värde är att man utvecklar sina personliga resurser så att man klarar sin vardag och upplever välbefinnande. På gruppnivå bidrar hälsofrämjande aktiviteter till ökad psykosocial hälsa med gemenskap och trivsel. Hälsa ses som en strategisk resurs som är nödvändig för att utföra ett arbete. Enligt forskningen är fysisk aktivitet den livsstilsvana, förutom kosthållning och tobaksvanor, som påverkar vår hälsa mest och som de flesta människor kan styra över. Fysisk aktivitet är en av flera viktiga faktorer för att påverka fysiska sjukdomstillstånd som förhöjt blodtryck, hjärt- kärlbesvär, diabetes typ II samt övervikt. Forskning visar att fysisk aktivitet även främjar psykisk hälsa genom att stärka självkänslan, minska oro, ger förbättrad sömn och minskad risk för depression. Fysisk aktivitet ute i naturen, visar sig i studier, främja läkning av skadade hjärnceller. Samspelet har genom PåGång möjlighet att påverka deltagaren att ta ett större egenansvar och göra livsstilsförändringar mot ökad hälsa och ökat välbefinnande. Syfte med projektet/aktiviteten Syftet är att, genom hälsofrämjande insatser, nå en bred målgrupp med behov av samordnad rehabilitering. PåGång medverkar till att ge förutsättningar för medborgarna att ta ett större egenansvar för sin hälsa och att öka den. Att delta i aktiviteten ökar möjligheten att förhindra en passiv sjuk- och/eller bidragsroll och att minska behovet av insatser från av vården. Ökad hälsa och välbefinnande skapar större förutsättningar för deltagaren att hitta sin

2 2(6) väg mot egen försörjning. PåGång kan därför ge deltagaren en värdefull förberedelse inför fortsatt arbetslivsinriktad rehabilitering hos Samspelet eller ordinarie myndighet. Aktiviteten innebär, i längden, vinster både för individen och för samhället. Mål Samverkansmål Målet är att medverka till att ge deltagaren förutsättningar för att öka sin hälsa och sitt välbefinnande genom fysisk aktivitet samt till ämnet kopplade föreläsningar. Målet med samordnad rehabilitering är att minska antal medborgare som hamnar i en passiv sjuk- och/eller bidragsroll samt att förbereda en arbetslivsinriktad rehabilitering. Mål för deltagaren Målet är att deltagaren upplever ökad hälsa och ökat välbefinnande. Deltagaren ska skatta sin ökade hälsa och sitt välbefinnande via ett självskattningsinstrument till en ökning med minst 2 enheter på en tiogradig skala. Målet är vidare att deltagaren ökar sin förmåga att delta i fortsatta aktiviteter. 80 % av deltagarna ska gå vidare till andra aktiviteter. Målgrupp/ behovsgrupp Målgruppen är försörjningstagande medborgare i yrkesverksam ålder, år, vilka är i behov av samordnade rehabiliteringsinsatser. PåGång är ett led mot målet ökad hälsa och egen försörjning. Den breda gruppen består av medborgare som: Har ersättning från Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Kommunen eller är utförsäkrad från våra trygghetssystem Bedöms, trots fysisk-, psykisk och/eller social ohälsa, kunna göra en livsstilsförändring mot ökad hälsa Bedöms, trots fysisk-, psykisk och/eller social ohälsa, kunna få en ökad arbetsförmåga genom deltagandet Krav på deltagaren är att hon/han är motiverad, kan ta sig själv till PåGång och delta i dess aktiviteter, samt att inte ha en pågående missbruk. Remittenter Arbetsförmedling, Försäkringskassa, Kommunen eller Hälso- och sjukvården kan, via någon av handläggargrupperna, remittera medborgaren till PåGång, med löpande intagning. I samband med remissen ombeds deltagaren att tillåta att sekretessen mellan parterna bryts, så att adekvat information kan delges handläggare och samordnare. Sekretesslättanden gäller endast under aktuell tid i Samspelets projekt/aktiviteter. Avstämning ska ske med remitterande part innan planerat avslutat deltagande eller efter önskemål från remittenten.

3 3(6) Remittenten ansvarar för dokumentationen enligt den egna myndighetens rutiner och lagstiftning. Representanter från berednings- och handläggargrupper informerar internt hos respektive partners om projektet/aktiviteten PåGång. Skriftligt material kommer att vara klart vecka 24 i juni Antal personer Totalt kan maximalt 8-10 personer, löpande, vara i med i PåGång s gruppaktivitet. Antalet grupper anpassas efter kommunstorlekt och behov i kommunen. Eventuellt kan successiv utökning ske. Genomströmning uppskattas till 320 personer på årsbasis beräknat utifrån 10 deltagare per grupp med 1 grupp per kommun förutom Karlstad som har 2 grupper. Antal vecka med aktivitet beräknas till veckor på året. Det innebär att målen räknat i personer blir följande: Alla deltagare ska, efter avslutat deltagande, skatta sin hälsa och sitt välefinnande till minst 2 enheter högre än vid start via ett självskattningsinstrument där 10 är maximal skattning. 80 % (256 deltagare) ska gå vidare till andra aktiviteter efter avslutad tid i PåGång Tid i projektet för deltagaren Deltagartiden i PåGång är 6 till 8 veckor. Genom individuell prövning utifrån deltagarens behov om stöttning mot målet kan deltagartiden förlängas. Mottot ska vara att PåGång är ett led i en stegförflyttning mot arbetsmarknaden. Deltagaren har eget ansvar att förmedla nödvändig information till samordnare/coach och remittent samt att delta i överenskommet individuell plan. Jämställdhet Utgångspunkten för alla aktiviteter som finansieras av Samordningsförbundet Samspelet är att försöka uppnå så jämn könsfördelning som möjligt. Verksamhetsbeskrivning Lokalisering PåGång ska finnas i Samordningsförbundet Samspelets fyra ingående kommuner: Karlstad, Hammarö, Grums och Kristinehamn. Starten är ett introduktionssamtal mellan PåGång s samordnare och deltagaren. Remittenten har möjlighet att delta. Samordnaren informerar sig om deltagarens behov och planerar träningen tillsammans med henne/honom utifrån dennes situation. Deltagaren får vid detta tillfälle övrig praktisk information.

4 4(6) Deltagaren deltar i PåGång med fysisk träning två gånger per vecka under 6 till 8 veckor. Därutöver ingår föreläsningar/samtalstillfällen om stress/ stresshantering, träningsfysiologi, kost, arbetslinjen, lagar m.m. Föreläsningarna hålls på var för sig på orterna eller samlat på någon ort. Innan träningsperiodens slut har samordnaren ett avslutande samtal med deltagaren tillsammans med remittenten utifrån en gjord sammanställning om tiden i PåGång. Träningen är kostnadsfri för deltagarna. Deltagaren erbjuds fortsatt träning i ordinarie utbud hos Friskvården Värmland till en egen kostnad av 450 kr/termin. Personal Kompetens av 1.0 hälsoutvecklare knyts till verksamheten PåGång. Personen ingår i Samspelets arbetsgrupp. Anställningen är hos Friskvården i Värmland med Karlstad som anställningsort. Under hösten kommer troligtvis behov av en administrativ funktion aktualiseras. Medel finns beviljade i budget. Förväntat resultat Att deltagare i PåGång ska öka sin hälsa och sitt välbefinnande som ett led i att i senare skede nå målet egen försörjning. Att uppdraget utförs enligt projektplan och att processen medverkar till att deltagaren anser att aktiviteten bidragit till ökad hälsa och ökat välbefinnande. Projekttid Projektering med förberedande insatser sker under våren Verksamheten planeras starta under augusti/september 2009 och beräknas pågå året ut med möjlighet till förlängning årsvis. Diskussion om möjligheter till implementering bör ske fortlöpande under projekttiden i beredningsgrupp och styrelse. Projektplats Varje kommun i Samspelet ska ha en arena för PåGång. Lokaler samordnas med Friskvården i Värmland som har verksamheter i Samspelets fyra kommuner. Projektägare Friskvården i Värmland, vilken handhar personal- och lokalansvar samt att bidra till att projektplanen kan upprätthållas. Fakturering sker var fjärde månad till Samordningsförbundet Samspelet.

5 5(6) Styrgrupp Samordningsförbundets beredningsgrupp utgör styrgruppen för PåGång. Ansvarig tjänsteman ingår i styrgruppen och har processansvar. Rapportering till styrgruppen sker via Samspelets tjänsteman och/eller administrativ samordnare. Beredningsgruppen ansvarar för att information om projektet sprids inom den egna organisationen. Referensgrupp Handläggargruppernas Samrådsgrupp är referensgrupp. Samspelets tjänsteman deltar och har processansvar. Rapportering sker från och till handläggargrupperna via dess representant i referensgruppen. Uppföljning /utvärdering Individnivå Ett självskattningsinstrument används i syfte att skatta psykisk och fysisk välbefinnande på en skala mellan 1 och 10. Skattningen bör vara minst två enheter högre efter avslutat deltagande än innan start. Skattningen 7 innebär ökad möjlighet till att klara fortsatta aktiviteter. Utvärdering ska även ske 6 månader efter avslutad aktivitet endera genom givet urval eller till alla deltagare under första halvåret. Telefonkontakt för skattning enligt ovan rekommenderas. Aktivitet och deltagare ska registreras och följas upp i SUS (System för uppföljning och samverkan) och i DIS (deltagare i samverkan). Dessa system ger även information om och hur många deltagare som går vidare till andra aktiviteter efter avslutad tid i PåGång Projektnivå Delrapportering ska ske till styrgruppen i november Därefter var tredje månad vid förlängning. Rapportering till Samrådsgruppen ska ske varje månad initialt för att därefter utsträckas till varannan/ var tredje månad samt vid behov. Varje deltagare ska utvärdera gjorda insatser genom en skattningsskala samt ha möjlighet att i ord och text förmedla vad som varit bra och vad som kan förbättras. Halvårsuppföljningen ska ge svar på om gjord förändring bibehålls och hur. Styrelse och beredningsgrupp har att utvärdera om uppdraget utförs enligt projektplanen och att processen medverkar till att deltagare anser att aktiviteten bidrar till ökad hälsa och ökat välbefinnande samt är ett led mot egen försörjning. Detta projekt, liksom övriga, följer planen i intern kontroll och styrning.

6 6(6) Budget för PÅGÅNG under år 2009 räknat på 4 månader Samordnare administratör Köp av tjänst för Hälsoutvecklare från FiV även köp av timmar under augusti månad Resor Utrustning dator/mobil Föreläsningar Informationsmaterial Ev lokalkostnader Totalt kr kr kr kr kr kr Budget för PÅGÅNG på årsbasis Samordnare administratör Köp av tjänst för Hälsoutvecklare från FiV Resor Kostnader dator/mobil Föreläsningar Informationsmaterial Ev lokalkostnader Öviga kostandet tex träningskort utökad verksamhet Totalt kr kr kr kr kr kr kr Meta Fredriksson-Monfelt ansvarig tjänsteman

PåGång. Projektutvärdering 2009-09-01 2011-01-01 2011-02-28 1(7) Mia Eriksson Samordnare Samspelet. PåGång. 054 540 52 58 maria.eriksson3@karlstad.

PåGång. Projektutvärdering 2009-09-01 2011-01-01 2011-02-28 1(7) Mia Eriksson Samordnare Samspelet. PåGång. 054 540 52 58 maria.eriksson3@karlstad. Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) 2011-02-28 1(7) Mia Eriksson Samordnare Samspelet PåGång 054 540 52 58 maria.eriksson3@karlstad.se PåGång Projektutvärdering 2009-09-01 2011-01-01 Post- och

Läs mer

Samordningsförbundet. rbundet

Samordningsförbundet. rbundet Samordningsförbundet rbundet SAMSPELET s Futuro Ett samarbetsprojekt i Samordningsförbundet Samspelet Utifrån ett prioriterat område som behöver förstärkas så att fler har möjlighet att få fotfäste på

Läs mer

Projektplan för Futuro i Kristinehamn och Grums.

Projektplan för Futuro i Kristinehamn och Grums. Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) 2009-08-23 1(8) Projektplan Meta Fredriksson-Monfelt Ansvarig tjänsteman 054-29 72 47, 070-690 90 83 meta.fredriksson-monfelt@karlstad.se Projektplan för Futuro

Läs mer

Projekt Futuro. Revidering av tidigare projektplan för Futuro Karlstad och Futuro Kristinehamn och Grums

Projekt Futuro. Revidering av tidigare projektplan för Futuro Karlstad och Futuro Kristinehamn och Grums Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) 2010-09-10 1(8) Projektplan Futuro Meta Fredriksson - Monfelt Ansvarig tjänsteman 054-296018 070-6909083 meta.fredriksson-monfelt@karlstad.se Projekt Futuro

Läs mer

Projektplan VäxtKraft

Projektplan VäxtKraft Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) 2010-09-30 1(8) Projektplan VäxtKraft Meta Fredriksson - Monfelt Ansvarig tjänsteman 054-296018 070-6909083 meta.fredriksson-monfelt@karlstad.se Projektplan

Läs mer

Aktivitet JobbTorg. Bakgrund

Aktivitet JobbTorg. Bakgrund Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) 2009-11-24 1(7) Meta Fredriksson - Monfelt Ansvarig tjänsteman 054-29 60 18, 070-6909083 meta.fredriksson-monfelt@karlstad.se Aktivitet JobbTorg Bakgrund Styrelsen

Läs mer

Samspelet Stegen. Generell verksamhetsplan för Stegen med lokala förutsättningar per kommun

Samspelet Stegen. Generell verksamhetsplan för Stegen med lokala förutsättningar per kommun Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) 2011-12-18 1(8) Verksamhetsplan Samspelet Stegen Meta Fredriksson - Monfelt Förbundschef 054-540 50 44, 070-6909083 meta.fredriksson-monfelt@karlstad.se Samspelet

Läs mer

Horisont bygger på att hitta vägar för ungdomar till utbildning och jobb, genom ett projekt där flera myndigheter och organisationer samverkar.

Horisont bygger på att hitta vägar för ungdomar till utbildning och jobb, genom ett projekt där flera myndigheter och organisationer samverkar. Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) 2011-08-29 1(5) Projektplan Horisont Pia Andersson Enhetschef 054-540 50 87 Pia.andersson@karlstad.se Projektplan Horisont Vägledning, information, lärande för

Läs mer

Ansökan om ek. medel till anställning av 1,0 coach inom samverkansprojekt mellan IFO/Omvårdnadsförvaltningen och Arbetsförmedlingen.

Ansökan om ek. medel till anställning av 1,0 coach inom samverkansprojekt mellan IFO/Omvårdnadsförvaltningen och Arbetsförmedlingen. IFO/Omvårdnadsförvaltningen Arbetsförmedlingen Filipstad/Storfors/Kristinehamn Samordningsförbundet Samspelet Ansökan om ek. medel till anställning av 1,0 coach inom samverkansprojekt mellan IFO/Omvårdnadsförvaltningen

Läs mer

Verksamhetsplan 2009

Verksamhetsplan 2009 Verksamhetsplan 2009 Antagen av styrelsen. 1 Inriktning Samordningsförbundens grundläggande inriktning är att utifrån en helhetssyn ta ett samlat ansvar genom att samordna arbetslivsinriktade rehabiliteringsinsatser

Läs mer

Projektplan Porten. Bakgrund. Målgrupp. Syfte

Projektplan Porten. Bakgrund. Målgrupp. Syfte Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) 2013-04-16 1(5) Projektplan Porten Bakgrund Bland de unga finns idag en stor grupp som är arbetslösa. Bland dem finns en eftersatt grupp ungdomar som har en

Läs mer

Kommunikationsplan. Reviderad kommunikationsplan för år Bakgrund. Syfte. Mål

Kommunikationsplan. Reviderad kommunikationsplan för år Bakgrund. Syfte. Mål Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) 2011-11-12 1(5) Reviderad kommunikationsplan för år 2012 Meta Fredriksson - Monfelt 054-540 50 44,070-6909083 meta.fredriksson-monfelt@karlstad.se Kommunikationsplan

Läs mer

Ansökan om medel från förbundet till finansiering av samverkansprojekt med Samspelet

Ansökan om medel från förbundet till finansiering av samverkansprojekt med Samspelet Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) 2014-02-10 1(5) Meta Fredriksson - Monfelt Förbundschef 054-540 50 44, 070-690 90 83 meta.fredriksson-monfelt@karlstad.se Ansökan om medel från förbundet till

Läs mer

Verksamhetsplan 2010

Verksamhetsplan 2010 Verksamhetsplan 2010 Antagen av styrelsen 2009-11 11-06 Reviderad 2010-01 01-22 efter att statens beslutade budgettilldelning 091208 Tel:054-29 60 18 2(11) Inledning och inriktning Samordningsförbundens

Läs mer

PROJEKTPLAN/PROJEKTANSÖKAN. Projektägare: Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Landstinget och Linköpings kommun.

PROJEKTPLAN/PROJEKTANSÖKAN. Projektägare: Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Landstinget och Linköpings kommun. Huvudsammanställare Ann-Sofi Ringkvist Datum:2009-02-19 PROJEKTPLAN/PROJEKTANSÖKAN Projektbenämning: STEGET till arbete Projektledare och projektägare Projektägare: Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen,

Läs mer

Projektplan NPS neuropsykiatrisk samverkan

Projektplan NPS neuropsykiatrisk samverkan Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) 2013-03-04 1(5) Projektplan NPS neuropsykiatrisk samverkan Bakgrund Antalet unga vuxna med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning ökar. Idag är det svårt att

Läs mer

Revidering Kommunikationsplan för år 2015

Revidering Kommunikationsplan för år 2015 Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) 2014-10-09 1(5) Meta Fredriksson - Monfelt 054-540 50 44,070-6909083 meta.fredriksson-monfelt@karlstad.se Revidering Kommunikationsplan för år 2015 Bakgrund

Läs mer

Projektplan för Samverkstan

Projektplan för Samverkstan Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) 2010-04-30 1(10) Projekt Samverkstan Runar Skoglund Arbetskonsulent 054-29 72 25 sms 070-691 72 39 runar.skoglund@karlstad.se Projektplan för Samverkstan Bakgrund

Läs mer

Plan för insats. Samverkansteamet 2014 SOFINT. Reviderad Samordningsförbundet i norra Örebro Län

Plan för insats. Samverkansteamet 2014 SOFINT. Reviderad Samordningsförbundet i norra Örebro Län Plan för insats 2014 Reviderad 140423 SOFINT Samordningsförbundet i norra Örebro Län VERKSAMHETSPLAN Innehållsförteckning 1 Insatsbenämning... 1 2 Verksamhetens ägare... 1 3 Bakgrund... 1 4 Syfte och mål...

Läs mer

Verksamhetsplan 2011

Verksamhetsplan 2011 Verksamhetsplan 2011 Antagen av styrelsen 2010-12 12-03 Post- och fakturaadress: Ssamordningsförbundet Samspelet Arbetsmarknads-och socialförvaltningen /IFA Tel:054-29 60 18 2(14) Inledning och inriktning

Läs mer

SAMS Umeå. Projektförslag. Initiativtagare till projektförslaget: Försäkringskassan Arbetsförmedlingen Umeå kommun: Socialtjänsten

SAMS Umeå. Projektförslag. Initiativtagare till projektförslaget: Försäkringskassan Arbetsförmedlingen Umeå kommun: Socialtjänsten SAMS Umeå Projektförslag Initiativtagare till projektförslaget: Försäkringskassan Arbetsförmedlingen Umeå kommun: Socialtjänsten 1. BAKGRUND Gruppen som saknar sjukpenninggrundad inkomst (SG1) har historiskt

Läs mer

Beredningsgruppen Minnesanteckningar 110126 kl. 13.15 16.00 i Orangeriet

Beredningsgruppen Minnesanteckningar 110126 kl. 13.15 16.00 i Orangeriet Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) 2011-01-27 1(5) Minnesanteckningar Beredningsgruppen Meta Fredriksson - Monfelt Ansvarig tjänsteman 054-296018, 070-6909083 meta.fredriksson-monfelt@karlstad.se

Läs mer

Beredningsgruppen Minnesanteckningar kl i Orangeriet

Beredningsgruppen Minnesanteckningar kl i Orangeriet Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) 2010-04-20 1(5) Minnesanteckningar Beredningsgruppen Meta Fredriksson - Monfelt Ansvarig tjänsteman 054-296018, 070-6909083 meta.fredriksson-monfelt@karlstad.se

Läs mer

Lokala samverkansgruppen Katrineholm/Vingåker

Lokala samverkansgruppen Katrineholm/Vingåker Förslag till Samordningsförbundet RAR om medel till uppstart av TUNA KFV Bakgrund TUNA (Träning, Utveckling Nära Arbetslivet) Eskilstuna är en samverkan mellan Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Eskilstuna

Läs mer

Mottganingsteamets uppdrag

Mottganingsteamets uppdrag Överenskommelse mellan kommunerna i Sydnärke, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och Örebro läns landsting om inrättandet av mottagningsteam en modell för flerpartssamverkan Inledning Denna överenskommelse

Läs mer

Lag 2003:1210 om finansiell samordning

Lag 2003:1210 om finansiell samordning Lag 2003:1210 om finansiell samordning 7 Ett samordningsförbund har till uppgift att: 1. besluta om mål och riktlinjer för den finansiella samordningen 2. stödja samverkan mellan samverkansparterna 3.

Läs mer

2006-11-16. Samordningsförbundet Göteborg Centrum Verksamhetsplan med budget 2007-2009

2006-11-16. Samordningsförbundet Göteborg Centrum Verksamhetsplan med budget 2007-2009 1 Samordningsförbundet Göteborg Centrum Verksamhetsplan med budget 2007-2009 1 2 Verksamhetsplan - budget Samordningsförbundet Göteborg Centrum 2007 2009 Övergripande mål Förbundets ändamål är att inom

Läs mer

Projekt/insats Syfte Behovsgrupp Mål

Projekt/insats Syfte Behovsgrupp Mål Projekt/insats Syfte Behovsgrupp Mål Samordningsteam Västerås Verksamhetsägare: Samordningsförbundet Västerås Verksamhetsutförare: AMA Arbetsmarknad Västerås stad Verksamhetsplan: 2017-01-01 2018-12-31

Läs mer

Verksamhetsplan med budget för 2008 Samordningsförbundet Norra Bohuslän

Verksamhetsplan med budget för 2008 Samordningsförbundet Norra Bohuslän Samordningsförbundet Norra Bohuslän Ansvarig tjänsteman Gudrun Emilsdottir Verksamhetsplan med budget för 2008 Samordningsförbundet Norra Bohuslän Samverkan är ett arbetssätt, men också ett synsätt, med

Läs mer

Ansökan om finansiering av insatser/projekt

Ansökan om finansiering av insatser/projekt 1(10) Ankomstdatum: Dnr: Ansökan om finansiering av insatser/projekt Ansökan om medel till:.. Namn på projektet/insatsen Ansökan inlämnad av: Namn Epost Telefon Bakgrund Beskriv bakgrunden och orsaken

Läs mer

Samordning för arbetsåtergång Kartläggning och Screeningprogram samt individuell anpassning av åtgärder för arbetsåtergång

Samordning för arbetsåtergång Kartläggning och Screeningprogram samt individuell anpassning av åtgärder för arbetsåtergång PROJEKTANSÖKAN Datum: Rev. 2011-08-11 dnr: 2011/11-SFV Projektbenämning Projektledare Projektägare Samordning för arbetsåtergång Kartläggning och Screeningprogram samt individuell anpassning av åtgärder

Läs mer

UNG KRAFT Processtöd för ett inkluderande arbetsliv för unga funktionshindrade

UNG KRAFT Processtöd för ett inkluderande arbetsliv för unga funktionshindrade Norra Västmanlands Samordningsförbund Norbergsvägen 19 737 80 Fagersta Telefon: 0223-442 55 Mobil: 0736-498 499 Fagersta 12 04 2012 www.samordningnv.se http://samordningnv.blogspot.com/ www.facebook.com/norravastmanlandssamordningsforbund

Läs mer

Ansökan om finansiering av insatser/projekt

Ansökan om finansiering av insatser/projekt 1(11) Ansökan om finansiering av insatser/projekt Fakta för ansökan Det ligger i Samspelets intresse att stödja nya idéer om hur myndighetssamverkan kan utvecklas och främjas. Samverkansinsatsen ska ligga

Läs mer

Samordningsförbundet

Samordningsförbundet Samordningsförbundet Stegen En samordnande arbetslivsinriktad rehabiliteringsinsats för kvinnor och män vilka, p.g.a. psykisk, fysisk o/e social ohälsa, har behov av samordning mellan minst 2 av Samspelets

Läs mer

AVTAL/UPPDRAGSBESKRIVNING Uppdragsgivare Datum Diarienr Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

AVTAL/UPPDRAGSBESKRIVNING Uppdragsgivare Datum Diarienr Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn 1 AVTAL/UPPDRAGSBESKRIVNING Uppdragsgivare Datum Diarienr Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn Mottagare Lokala Ledningsgruppen i Stenungsund PROJEKTETS NAMN: Stenungsunds Teamet Insatser

Läs mer

Projektplan Utsikten Grums

Projektplan Utsikten Grums Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) 2014-02-10 1(6) Projektplan Utsikten Grums Inledning Utanförskap och marginalisering av unga människor i samhället kostar mycket, såväl i mänskligt utanförskap

Läs mer

Våga se framåt, där har du framtiden!

Våga se framåt, där har du framtiden! Våga se framåt, där har du framtiden! Det finansiella Samordningsförbundet Västerås Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Landstinget Västmanland samt Västerås stad har den 1 maj 2010 gemensamt bildat

Läs mer

SOFINT Mari Grönlund STYRELSEN VERKSAMHETSPLAN 2014

SOFINT Mari Grönlund STYRELSEN VERKSAMHETSPLAN 2014 SOFINT Mari Grönlund STYRELSEN VERKSAMHETSPLAN 2014 1 Verksamhet 1.1 Ändamål Samordningsförbundet SOFINT, i Norra Örebro län, bildades med syfte att främja samverkan mellan samhälleliga organisationer

Läs mer

Mall för slutrapport förprojektering

Mall för slutrapport förprojektering 1(7) Mall för slutrapport förprojektering Syftet med enhetliga mallar för slutrapportering är att underlätta spridningen av resultat och metoder från Socialfondsprojekten i Sverige. I slutrapporten för

Läs mer

Verksamhetsplan med budget för 2009 Samordningsförbundet Norra Bohuslän

Verksamhetsplan med budget för 2009 Samordningsförbundet Norra Bohuslän Samordningsförbundet Norra Bohuslän Ansvarig tjänsteman Gudrun Emilsdottir Verksamhetsplan med budget för 2009 Samordningsförbundet Norra Bohuslän Samverkan är ett arbetssätt, men också ett synsätt, med

Läs mer

Projektplan. Team Psykiatrisamverkan på Vuxenpsykiatrin i Trelleborg

Projektplan. Team Psykiatrisamverkan på Vuxenpsykiatrin i Trelleborg Projektplan Team Psykiatrisamverkan på Vuxenpsykiatrin i Trelleborg Projektplanen skall fungera som projektets manual/handbok och förklara projektets metodik och beskriva vilka aktiviteter som projektet

Läs mer

Ansökan om finansiering Sydöstra Skånes Samordningsförbund (170117)

Ansökan om finansiering Sydöstra Skånes Samordningsförbund (170117) Ansökan om finansiering Sydöstra Skånes Samordningsförbund (170117) Syftet med detta formulär är att vara ett stöd vid utvecklandet av en idé eller verksamhet i samband med ansökan om medel från Sydöstra

Läs mer

Samverkansteam Norra Dalsland

Samverkansteam Norra Dalsland PROJEKTBESKRIVNING Samverkansteam Norra Dalsland 2007-2009 förlängt 2010, 2011, 2012 Om jag vill lyckas med att föra en människa mot ett bestämt mål, måste jag först finna henne där hon är och börja just

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN (dnr 2011:29 / 1) 1. Inledning

VERKSAMHETSPLAN (dnr 2011:29 / 1) 1. Inledning VERKSAMHETSPLAN 212 (dnr 211:29 / 1) 1. Inledning Samordningsförbund har ett unikt uppdrag att stödja samordnade insatser för personer som behöver hjälp av flera huvudmän för att komma tillbaka till arbete.

Läs mer

Ansökan till Samordningsförbundet RAR om medel till uppstart av TUNA Nyköping/ Oxelösund

Ansökan till Samordningsförbundet RAR om medel till uppstart av TUNA Nyköping/ Oxelösund 2015-10-07 Ansökan till Samordningsförbundet RAR om medel till uppstart av TUNA Nyköping/ Oxelösund Bakgrund Regeringen har de senaste åren gjort omfattande satsningar för att belysa och åstadkomma förbättringar

Läs mer

Leva Livet. Lägesrapport Projekt Leva Livet jan-juni 2013. Projektets förutsättningar för deltagaren Beskrivning av målgrupp:

Leva Livet. Lägesrapport Projekt Leva Livet jan-juni 2013. Projektets förutsättningar för deltagaren Beskrivning av målgrupp: Leva Livet Lägesrapport Projekt Leva Livet jan-juni 2013 Projektets förutsättningar för deltagaren Beskrivning av målgrupp: Målgruppen kännetecknas av att ungdomarna är aktuella på minst en samverkansmyndighet.

Läs mer

Verksamhetsplan 2017

Verksamhetsplan 2017 Verksamhetsplan 2017 Klarälvdalens samordningsförbund - Box 93-667 22 Forshaga - www.klasam.se Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Verksamhetens inriktning 2017... 3 3. Om samordningsförbundet...

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2014

Verksamhetsplan och budget 2014 Verksamhetsplan och budget 2014 Om Lunds samordningsförbund Lunds Samordningsförbund startade sin verksamhet i juni 2009 och är en fristående juridisk person. Medlemmar i Lunds Samordningsförbund är Försäkringskassan,

Läs mer

Verksamhetsplan RAR 2007 Dnr RAR06-45

Verksamhetsplan RAR 2007 Dnr RAR06-45 Samordningsförbundet RAR i Sörmland 1. Inledning Uppdrag Samordningsförbundet uppdrag är att stödja samverkan mellan samverkansparterna. Insatser är i huvudsak stöd till enskilda men även utbildningar,

Läs mer

Ansökan om projektmedel från Samordningsförbundet; Vägknuten 2

Ansökan om projektmedel från Samordningsförbundet; Vägknuten 2 Ansökan om projektmedel från Samordningsförbundet; Vägknuten 2 Ansökan Lokala samverkansgruppen i området Högsby, Mönsterås och Oskarshamn ansöker om projektmedel för gemensam verksamhet under tiden 1

Läs mer

Ansökan om medel från Finnvedens Samordningsförbund för projekt Nya Vägar

Ansökan om medel från Finnvedens Samordningsförbund för projekt Nya Vägar Ansökan om medel från Finnvedens Samordningsförbund för projekt Nya Vägar BAKGRUND Samtidigt som arbetsmarknaden ser bättre ut än på länge ökar gruppen kvinnor och män och även ungdomar som står riktigt

Läs mer

Resultat från uppföljning i Västra Götaland 2010

Resultat från uppföljning i Västra Götaland 2010 Berit Björnered Resursperson för uppföljning Västra Götaland 2011-01-17 1 (7) Resultat från uppföljning i Västra Götaland 2010 Uppföljningssystemet DIS Deltagare i samverkan. DIS är ett uppföljningssystem

Läs mer

Innehållsförteckning. Inledning 1. Övergripande mål och syfte 1. Målgrupper 1. Verksamhet under Uppföljning och utvärdering 5.

Innehållsförteckning. Inledning 1. Övergripande mål och syfte 1. Målgrupper 1. Verksamhet under Uppföljning och utvärdering 5. VERKSAMHETSPLAN 2011 Innehållsförteckning Inledning 1 Övergripande mål och syfte 1 Målgrupper 1 Organisation Styrelsens uppgifter Beredningsgruppens uppgifter Tjänstemannens uppgifter Revisorer 2 Verksamhet

Läs mer

Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 2013-11-29 Verksamhetsplan 2014 Antagen av styrelsen 2013-11-29 Post- och fakturaadress: Ssamordningsförbundet Samspelet Arbetsmarknads-och socialförvaltningen /IFA Tel:054-540 50 44 2(1 6)... 1 Inledning

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014 med budget 2014-2015

VERKSAMHETSPLAN 2014 med budget 2014-2015 VERKSAMHETSPLAN 2014 med budget 2014-2015 för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden (dnr 2013:12 / 1) Vår gemensamma vision: LIVSKVALITET OCH EGENFÖRSÖRJNING FÖR ALLA! 1 1. Inledning Samordningsförbund

Läs mer

Samordningsförbundet Samspelet. Org.nr får härmed avge. Delårsredovisning. av verksamhet och räkenskap under perioden

Samordningsförbundet Samspelet. Org.nr får härmed avge. Delårsredovisning. av verksamhet och räkenskap under perioden Samordningsförbundet Samspelet Org.nr får härmed avge Delårsredovisning av verksamhet och räkenskap under perioden 01 januari 30 juni Samordningsförbundet Sid(or) 2(18) Förvaltningsberättelse delår...3

Läs mer

Ansökan om medel. Namn på verksamhet/ projekt/insats Bakgrund/Problembeskrivning. Beskrivning. Mål. Ansvar och relationer. > Implementerings plan

Ansökan om medel. Namn på verksamhet/ projekt/insats Bakgrund/Problembeskrivning. Beskrivning. Mål. Ansvar och relationer. > Implementerings plan Rutin för ansökan om medel från Samordningsförbundet i Halland (se även bilagan till denna blankett) Den 1 januari 2004 infördes en permanent möjlighet till finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet

Läs mer

Projektansökan till Gotlands samordningsförbund, Finsam

Projektansökan till Gotlands samordningsförbund, Finsam Datum: 110211 Version nr: Projektansökan till Gotlands samordningsförbund, Finsam Namn HAMNRINGEN Bakgrund Ungdomsarbetslösheten i länet befinner sig på en hög nivå, i januari 2011 var den 12,4 % (arbetslösa

Läs mer

Verksamhet/insatser 2007-2008

Verksamhet/insatser 2007-2008 Samordningsförbundet Norra Bohuslän Beredningsgruppen i samarbete med ansvarig tjänsteman Verksamhet/insatser 2007-2008 En förutsättning för att lyckas med rehabilitering i samverkan är att det är individens

Läs mer

Om samordningsförbundet. Uppdraget

Om samordningsförbundet. Uppdraget Verksamhetsplan för Fryksdalens Samordningsförbund 2016 Om samordningsförbundet Uppdraget Fryksdalens Samordningsförbund är en egen juridisk enhet och startades upp i februari 2008 med Sunne kommun, Torsby

Läs mer

ANSÖKANDE ORGANISATIONER: ARBETSFÖRMEDLINGEN, FÖRSÄKRINGSKASSAN, LEKEBERGS KOMMUN

ANSÖKANDE ORGANISATIONER: ARBETSFÖRMEDLINGEN, FÖRSÄKRINGSKASSAN, LEKEBERGS KOMMUN 2016-06-02 1 (8) ANSÖKAN TILL FINSAM LEKEBERG OCH ÖREBRO ANSÖKANDE ORGANISATIONER: ARBETSFÖRMEDLINGEN, FÖRSÄKRINGSKASSAN, LEKEBERGS KOMMUN Datum: 2016-06-02 Benämning Samordnad förvaltningsövergripande

Läs mer

Budget 2011. Karin Martinsson Styrelsemöte 2010 11 24

Budget 2011. Karin Martinsson Styrelsemöte 2010 11 24 Samordningsförbundet Göteborg Väster Karin Martinsson Styrelsemöte 2010 11 24 Tjänsteutlåtande Dnr 2010/23 Pkt 3 Budget 2011 I detta tjänsteutlåtande lämnas förslag till budget för Samordningsförbundet

Läs mer

Innehållsförteckning 2. Inledning 3. Övergripande mål och syfte 3. Målgrupper 3

Innehållsförteckning 2. Inledning 3. Övergripande mål och syfte 3. Målgrupper 3 VERKSAMHETSPLAN 2010 Innehållsförteckning 2 Inledning 3 Övergripande mål och syfte 3 Målgrupper 3 Organisation 4 Styrelsens uppgifter 4 Beredningsgruppens uppgifter 4 Tjänstemannens uppgifter 4 Revisorer

Läs mer

PROJEKTANSÖKAN TILL SAMORDNINGSFÖRBUNDET SOFINT

PROJEKTANSÖKAN TILL SAMORDNINGSFÖRBUNDET SOFINT Ansökan Datum 2015-07-16 Sida 1(1) Individ- och familjeomsorgen Daniel Åhnberg danielo.ahnberg@hellefors.se Mari Grönlund SOFINT c/o Lindesbergs kommun 711 80 Lindesberg PROJEKTANSÖKAN TILL SAMORDNINGSFÖRBUNDET

Läs mer

V I V A ANSÖKAN AVSEENDE UTVECKLING AV SAMVERKANSMODELLEN VINKA IN ATT ÄVEN OMFATTA VUXNA PERIODEN JULI DECEMBER 2019

V I V A ANSÖKAN AVSEENDE UTVECKLING AV SAMVERKANSMODELLEN VINKA IN ATT ÄVEN OMFATTA VUXNA PERIODEN JULI DECEMBER 2019 V I V A ANSÖKAN AVSEENDE UTVECKLING AV SAMVERKANSMODELLEN VINKA IN ATT ÄVEN OMFATTA VUXNA PERIODEN JULI DECEMBER 2019 LSG Västra Sörmland Mars 2019 1. Bakgrund Under arbetet i Vinka IN (som delvis finansieras

Läs mer

Funktionsnedsatta i arbete (FIA) ansökan om medel

Funktionsnedsatta i arbete (FIA) ansökan om medel Regionledningskontoret Folkhälsa och sjukvård Jesper Ekberg 010-242 42 01 jesper.ekberg@rjl.se Samordningsförbundet Södra Vätterbygden Funktionsnedsatta i arbete (FIA) ansökan om medel 2019-2021 Region

Läs mer

Uppdragsavtal angående projektet KOM MED i Skellefteå

Uppdragsavtal angående projektet KOM MED i Skellefteå Samordningsförbundet Skellefteå 2007-03-08 Stellan Berglund Uppdragsavtal angående projektet KOM MED i Skellefteå 1 Parter Mellan Samordningsförbundet Skellefteå (nedan kallad uppdragsgivaren) å ena sidan

Läs mer

2012-02-27 Samordningsförbundet Samordningsförbundet Samspelet Org.nr avger Verksamhetsberättelse avseende 2011 års verksamhet Samverkan är INTE ett tillstånd som går att uppnå vid ett givet tillfälle.

Läs mer

FÖRSLAG TILL BUDGET FÖR RESPEKTIVE VERKSAMHET FINANSIERAD HELT/DELVIS AV SAMORDNINGSFÖRBUNDET GÖTEBORG NORDOST...2

FÖRSLAG TILL BUDGET FÖR RESPEKTIVE VERKSAMHET FINANSIERAD HELT/DELVIS AV SAMORDNINGSFÖRBUNDET GÖTEBORG NORDOST...2 FÖRSLAG TILL BUDGET FÖR RESPEKTIVE VERKSAMHET FINANSIERAD HELT/DELVIS AV SAMORDNINGSFÖRBUNDET GÖTEBORG NORDOST...2 Unga vuxna... 2 Ungdomsteam Kortedala/Bergsjön... 2 Samordnare Ungdomscentrum Angered...

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE AVSEENDE ÅR 2007 Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN 1 Styrelsen bedömer att Samordningsförbundets verksamheter stämmer väl överens

Läs mer

Förslag till samordningsförbundet RAR avseende genomförande av projekt TUNA-Strängnäs

Förslag till samordningsförbundet RAR avseende genomförande av projekt TUNA-Strängnäs Förslag till samordningsförbundet RAR avseende genomförande av projekt TUNA-Strängnäs Bakgrund TUNA i Eskilstuna startade som ett projekt inom arbetsförberedande rehabilitering för personer med dokumenterad

Läs mer

Utreda förutsättningar för Upplands Väsby kommun att bilda finansiellt samordningsförbund.

Utreda förutsättningar för Upplands Väsby kommun att bilda finansiellt samordningsförbund. Tjänsteutlåtande Enhetschef 2015-06-30 Hanna Bäck 08-590 973 39 Dnr: Hanna.Back@upplandsvasby.se KS/2015:292 20901 Kommunstyrelsen Utreda förutsättningar för Upplands Väsby kommun att bilda finansiellt

Läs mer

HälsostegetAKTIV. Ett hållbart steg mot arbete och studier

HälsostegetAKTIV. Ett hållbart steg mot arbete och studier HälsostegetAKTIV Ett hållbart steg mot arbete och studier Elin Fäldt Marielle Paulin Camilla Hagbert Isabell Carlsson Therese Knutsson Johanna Davidsson Vi hjälps åt till arbete och självständigt liv Samordningsförbundet

Läs mer

PROJEKTETS NAMN: Naturkraft rehabilitering

PROJEKTETS NAMN: Naturkraft rehabilitering 1 AVTAL Uppdragsgivare Datum Diarienr Samordningsförbundet Skövde 2008-12-19 2008-00012 Mottagare Skövde kommun Arbetsmarknadsenheten PROJEKTETS NAMN: Naturkraft rehabilitering Insatser av generell art

Läs mer

Kommittédirektiv. Nationell samordnare för en välfungerande sjukskrivningsprocess. Dir. 2018:27. Beslut vid regeringssammanträde den 12 april 2018

Kommittédirektiv. Nationell samordnare för en välfungerande sjukskrivningsprocess. Dir. 2018:27. Beslut vid regeringssammanträde den 12 april 2018 Kommittédirektiv Nationell samordnare för en välfungerande sjukskrivningsprocess Dir. 2018:27 Beslut vid regeringssammanträde den 12 april 2018 Sammanfattning En särskild utredare en nationell samordnare

Läs mer

Samordningsförbundet PROTOKOLL Nr 5/09 1 Sydnärke

Samordningsförbundet PROTOKOLL Nr 5/09 1 Sydnärke Samordningsförbundet PROTOKOLL Nr 5/09 1 Datum: 2009-05-27 Tid: 9.00-12.00 Plats: Kommunhuset i Kumla Närvarande: Ledamöter Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun V ordförande Inga-Britt Ritzman, Örebro

Läs mer

Datum Datum Dnr Sida 1 2012-05-29

Datum Datum Dnr Sida 1 2012-05-29 Datum Datum Dnr Sida 1 2012-05-29 Förvaltning, handläggare, telefon Peter Berglund Adressat Individ- och omsorgsnämnden Aktuell fråga 1. Ställningstagande till implementering och samordning projekten 16-24

Läs mer

Implementering av verksamhet 3.4.4

Implementering av verksamhet 3.4.4 KONTORET FÖR BARN, UNGDOM OCH ARBETSMARKNAD Handläggare Egnell Eva Datum 2013-05-27 Rev 2013-06-04 Diarienummer UAN-2013-0313 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Implementering av verksamhet 3.4.4 Förslag

Läs mer

Samordningsteam. Projekt/insats Syfte Behovsgrupp och mål

Samordningsteam. Projekt/insats Syfte Behovsgrupp och mål Projekt/insats Syfte Behovsgrupp och mål Samordningsteam Västerås Verksamhetsägare: Samordningsförbundet Västerås Verksamhetsutförare: AMA Arbetsmarknad Västerås stad Verksamhetsplan: 2016 07-01 2017-12-31

Läs mer

Budget 2013 med inriktning till 2015

Budget 2013 med inriktning till 2015 Budget 2013 med inriktning till 2015 Ärendet Enligt förbundsordning för Samordningsförbundet Göteborg Nordost skall styrelsen fatta beslut om budget för kommande år senast 30:e november. I detta tjänsteutlåtande

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2011

Verksamhetsplan och budget 2011 Om Lunds samordningsförbund Lunds Samordningsförbund startade sin verksamhet i juni 2009 och är en fristående juridisk person. Medlemmar i Lunds Samordningsförbund är Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen,

Läs mer

Ansökan om medel för förstudie Fokus arbetsliv Psykisk hälsa i fokus

Ansökan om medel för förstudie Fokus arbetsliv Psykisk hälsa i fokus Skellefteå 2016-01-21 Sammordningsförbundet Skellefteå-Norsjö Ansökan om medel för förstudie Fokus arbetsliv Psykisk hälsa i fokus Bakgrund I Sverige står psykiatriska diagnoser för ca 40 % av alla pågående

Läs mer

Beredningsgruppen Minnesanteckningar kl i Orangeriet

Beredningsgruppen Minnesanteckningar kl i Orangeriet Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) 2010-08-24 1(5) Minnesanteckningar Berdningsgruppen Meta Fredriksson - Monfelt Ansvarig tjänsteman 054-296018, 070-6909083 meta.fredriksson-monfelt@karlstad.se

Läs mer

Laila Andersson & Helena Esbjörnsson

Laila Andersson & Helena Esbjörnsson KALMAR KOMMUN Projektansökan KRUS KALMAR Laila Andersson & Helena Esbjörnsson 2016-02-04 1 Innehåll Namn på aktiviteten... 2 KRUS KALMAR... 2 Ägare av aktiviteten... 2 Bakgrund och behov... 2 Försäkringskassan...

Läs mer

Information till alla medarbetare vid sjukskrivning och rehabilitering

Information till alla medarbetare vid sjukskrivning och rehabilitering Information till alla medarbetare vid sjukskrivning och rehabilitering JUNI 2018 Foto: Jonas Kullman Information till alla medarbetare vid sjukskrivning och rehabilitering Att du som medarbetare ibland

Läs mer

Ansökan Medel för extra insatser inom Finsam Projekt Complete

Ansökan Medel för extra insatser inom Finsam Projekt Complete Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) 2016-02-29 1(5) Meta Fredriksson - Monfelt, Förbundschef 054-540 50 44, 070-690 90 83 meta.fredriksson-monfelt@karlstad.se Ansökan Medel för extra insatser inom

Läs mer

Handlingsplan 2018 Trisam

Handlingsplan 2018 Trisam Handlingsplan 2018 Trisam Angelica Gabrielsson, processledare Trisam 2018-02-02 1. Grundläggande information 1.1 Bakgrund Trisam 1 är en struktur och arbetsmetod att arbeta med rehabilitering i samverkan

Läs mer

Uppföljningsrapport ettårsutvärdering Futuro

Uppföljningsrapport ettårsutvärdering Futuro Samordningsförbundet Utskriftsdatum 2010-03-11 1(16) Uppföljningsrapport ettårsutvärdering Futuro Projektnamn: Futuro Projektägare: Samordningsförbundet Samspelet / Karlstad kommun Susanne Forslund, Landstinget

Läs mer

Samordningsförbundet

Samordningsförbundet Samordningsförbundet Horisont - upprinnelse Projekt JobbTorg (2009-2010, 1,5 år) - aktiva insatser från dag 1 när ungdom (18-24 år) söker försörjningsstöd Bild: ökat inflöde av unga utan fullständiga betyg

Läs mer

18 Årsredovisning 2017 för Samordningsförbundet VärNa HSN

18 Årsredovisning 2017 för Samordningsförbundet VärNa HSN 18 Årsredovisning 2017 för Samordningsförbundet VärNa HSN 1510-1203 Hälso- och sjukvårdsnämnden TJÄNSTEUTLÅTANDE HSN 1510-1203 Hälso- och sjukvårdsförvaltningen 2018-10-16 Samverkan och stöd Emilie Engbo

Läs mer

Samordningsförbundet. Delårsrapport Samordningsförbundet Falköping/Tidaholm - 1 -

Samordningsförbundet. Delårsrapport Samordningsförbundet Falköping/Tidaholm - 1 - - 1 - Delårsbokslut samordningsförbundet Falköping/Tidaholm Margaretha Eriksson Delårsrapport 2009-01-01 2009-06-30 Falköping/Tidaholm - 2 - Inledning i Falköping/Tidaholm bildades den 1 april 2007 i enlighet

Läs mer

JOBBTORG K A R L S T A D. Projektutvärdering 2009-11-19 2011-04-30 2011-04-30 1(9) Lisa Larsson Samordnare 054-540 50 41 lisa.larsson@karlstad.

JOBBTORG K A R L S T A D. Projektutvärdering 2009-11-19 2011-04-30 2011-04-30 1(9) Lisa Larsson Samordnare 054-540 50 41 lisa.larsson@karlstad. Utskriftsdatum Sid(or) 2011-04-30 1(9) Lisa Larsson Samordnare 054-540 50 41 lisa.larsson@karlstad.se JOBBTORG K A R L S T A D Projektutvärdering 2009-11-19 2011-04-30 Post- och fakturaadress: Ssamordningsförbundet

Läs mer

Samordningsförbundet Umeå

Samordningsförbundet Umeå Samordningsförbundet Umeå Umeå kommun, Västerbottens läns landsting, Försäkringskassan i Umeå, Länsarbetsnämnden i Umeå Verksamhetsplan Budget 2006 Innehållsförteckning 1. Samordningsförbundet Umeå...

Läs mer

Underlag utveckling av samverkansinsatser. Uppdragsgivare Datum jan 2014 Samordningsförbundet BÅDESÅ Korrigering 20141203

Underlag utveckling av samverkansinsatser. Uppdragsgivare Datum jan 2014 Samordningsförbundet BÅDESÅ Korrigering 20141203 Underlag utveckling av samverkansinsatser Uppdragsgivare Datum jan 2014 Samordningsförbundet BÅDESÅ Korrigering 20141203 Insatsansvarig Koordinator En väg in Vuxenutbildningen Madeleine Hartman Syfte och

Läs mer

Ansökan om bidrag för 2016

Ansökan om bidrag för 2016 2015-06-18 Till Göteborgs Stad SDN Askim-Frölunda-Högsbo samt SDN Västra Göteborg Ansökan om bidrag för 2016 Bakgrund Samordningsförbundet Göteborg Väster ansvarar för samordnad rehabilitering enligt lag

Läs mer

Tjänsteutlåtande Budget Dnr 0021/12 Reviderad. Samordningsförbundet Göteborg Centrum Budget 2013 med plan för år

Tjänsteutlåtande Budget Dnr 0021/12 Reviderad. Samordningsförbundet Göteborg Centrum Budget 2013 med plan för år Samordningsförbundet Göteborg Centrum Budget 2013 med plan för år 2014 2015 Budget 2013 med verksamhetsplan för år 2014 2015 Övergripande mål och målgrupper Förbundets ändamål är att inom stadsdelarna

Läs mer

MÅL- OCH INRIKTNINGSPLAN

MÅL- OCH INRIKTNINGSPLAN Samordningsförbundet Göteborg Väster Tjänsteutlåtande Dnr 0015/18 Styrelsemöte 180615 MÅL- OCH INRIKTNINGSPLAN 2019-2021 Inledning Mål- och inriktningsdokumentet är grunden för förbundets budget de kommande

Läs mer

Verksamhetsplan och budget för. Samordningsförbundet Härnösand/Timrå 2012-2014

Verksamhetsplan och budget för. Samordningsförbundet Härnösand/Timrå 2012-2014 Verksamhetsplan och budget för Samordningsförbundet Härnösand/Timrå 2012-2014 Detaljplan för verksamhetsåret 2012 och en översikt för perioden 2013-2014 Fastställd av Samordningsförbundets styrelse den

Läs mer

Uppdragsavtal angående Inflytandeprojekt inom Föreningarnas Hus i Skellefteå

Uppdragsavtal angående Inflytandeprojekt inom Föreningarnas Hus i Skellefteå Samordningsförbundet Skellefteå 2008-06-11 Stellan Berglund Uppdragsavtal angående Inflytandeprojekt inom Föreningarnas Hus i Skellefteå 1 Parter Mellan Samordningsförbundet Skellefteå (nedan kallad uppdragsgivaren)

Läs mer

Höglandets samordningsförbund Projektbeskrivning Supported Employment (SE) fortsättning

Höglandets samordningsförbund Projektbeskrivning Supported Employment (SE) fortsättning Höglandets samordningsförbund Projektbeskrivning Supported Employment (SE) fortsättning Projektperiod 2018-01-01 2020-12-31 Innehåll 1. Utgångspunkter... 3 2. Bakgrund till fortsatt projekt... 3 3. Syfte

Läs mer