Aktiespararna Sundsvall års verksamhetsberättelse ( )

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Aktiespararna Sundsvall. 2011 års verksamhetsberättelse (2011-01-01 2011-12-31)"

Transkript

1 Aktiespararna Sundsvall 2011 års verksamhetsberättelse ( )

2 2011 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall Sammanfattning av året Ett år som inneburit många aktiviteter. Totalt har det inbjudits till 12 träffar. Två av dessa har varit utbildningar och två har haft formen av VIP-kvällar. Till de många aktiviteterna ska också läggas de Aktiecaféer som vi har igång sedan några år tillbaka. Vi hade som utgångspunkt inför året att vi skulle vara breda i vårt utbud och erbjuda aktiviteter både för nybörjare och vana aktieplacerare. Vi har följaktligen under året också kunnat bjuda på träffar där du fått reda på hur och var du kan göra dina aktieaffärer, hur du deklarerar dina affärer, fondträff och renodlade Aktieträffar. Vidare har vi haft en träff där vi analyserat börsföretag vid en s.k. Analyskväll. Som traditionen erbjuder så har vi också haft besök av Aktiespararnas Gunnar Ek. Mer om aktiviteterna, besökande företag, aktiecaféerna etc. redovisas i detalj nedan. Vårt medlemstapp har fortsatt, om än i begränsad skala. För Aktiespararna totalt sett är medlemsminskningen 8 % vilket inte är en acceptabel siffra. Vi måste lägga stor vikt framöver vid att få till en positiv medlemsutveckling. Vi har kunnat erbjuda fritt inträde till alla arrangemang som vi haft under året (undantaget utbildningen i Hitta Kursvinnare). Detta tack var en mycket god ekonomi. De ekonomiska siffrorna redovisas längre fram i verksamhetsberättelsen. Vi arbetar med s.k. målkort för vår lokalavdelning. Detta gör att vi på ett enkelt sätt kan följa upp vår verksamhet i efterhand. Nästan alla mål blev uppfyllda som vi satte upp inför året. En miss var att vi inte fick till stånd ett arrangemang som riktade sig framför allt mot nyrekrytering. Avsikten är att detta tas igen under det kommande verksamhetsåret. Sida 1(7)

3 Allmänt om vår lokalavdelning Sundsvall lokalavdelning är en av Sveriges Aktiesparares Riksförbunds 144 lokalavdelningar. Vår avdelning bildades 1975 och ingår i Region Nord som omfattar totalt 21 lokalavdelningar, från Söderhamn i söder och norrut. Vår lokalavdelning är ingen juridisk person. Vid årsmötet utser vår lokalavdelning en ledningsgrupp bestående av minst tre personer. Bidrag från Riksförbundet utgår för närvarande med 30 kr per medlem. Bland föreningens uppgifter återfinns bl.a.: Ordna Aktie- och Fondträffar Medlemsvärvning Ordna utbildning och seminarier Delta i Aktie- och Fonddagar, mässor etc. Ledningsgrupp Under året har ledningsgruppen bestått av: Thomas Ahlandsberg, ordförande Lars Rönström Marie Lindström Anders Igglund Karolina Holm, representant för Unga Aktiesparare Ledningsgruppen har haft 11 ordinarie sammanträden under året. Dessutom har vi träffats en gång tillsammans med Unga Aktiesparares ledningsgrupp. Medlemsutveckling och fördelning Förbundet hade totalt medlemmar vid utgången av år 2011, vilket innebär ett medlemstapp på cirka 8 % sedan ingången av året. Vi i vår lokalavdelning hade vid utgången av år 2011 totalt 686 medlemmar, ett medlemstapp på 34 stycken vilket motsvarar cirka 5 %. Vi fortsätter således att tappa medlemmar trots att vi anordnar många bra och uppskattade aktiviteter. Givetvis spelar en orolig aktiemarknad en viss roll men hela förklaringen ligger inte där. Konkurrensen inom vårt verksamhetsområde hårdnar och det är mycket annat som pockar på uppmärksamheten. Allmänt sett har många olika sorters intresseföreningar problem med att behålla och rekrytera medlemmar. Medlemsdata Sundsvall lokalavdelning ( ): Totalt: 686 Varav Unga Aktiesparare: 67 Män: 531 Kvinnor: 155 (således 22,6 % kvinnor) Andel med E-postadress registrerad: cirka 65 % Sida 2(7)

4 Andelen som har sin E-postadress registrerad hos oss har ökat med 4 procentenheter och är nu uppe i cirka 65 %. Det är i topp bland Aktiespararnas lokalavdelningar men vi önskar så klart att siffran stiger ytterligare. Mycket av Aktiespararnas kommunikation sker via E-post så det är till gagn för medlemmar att registrera sin E-postadress. Dessutom sker vissa inbjudningar enbart via E-post. Tilläggas ska att alla inbjudningar alltid också läggs upp på vår hemsida. Aktiviteter och övrig verksamhet under året Nedan listas träffar/aktiviteter och medverkande företag: Årsmöte, Studsvik och Fortnox ( ) Skattekväll hos Skatteverket ( ) VIP-kväll med Skagen Fonder ( ) Aktieträff med Ratos och HL Display ( ) Träff med Aktieinvest, Safe Earth Fund och Max Matthiessen ( ) Träff med AktieTorget, Aros Quality Group och Brighter ( ) Heldagsutbildning i Hitta Kursvinnare ( ) Träff för nya medlemmar ( ) Analyskväll med Nordea, Africa Oil, Lucara Diamonds, Swedol, Micro Systemation och Aktiespararnas Christophe Génetay ( ) Helkväll med Aktiespararnas Gunnar Ek ( ) Fortsättningsutbildning i Aktiekunskap ( ) VIP-kväll hos SCA R&D Centre ( ) VIP-kvällarna är enbart öppna för våra medlemmar och innehållet är oftast lite annorlunda än det som är brukligt vid våra mer ordinarie träffar. Vi har sedan några år tillbaka anordnat VIPkvällar och avser så också att göra under kommande år. Detta är ett sätt för att ytterligare visa på det mervärde som ett medlemskap innebär och initiativet har varit väldigt uppskattat bland våra medlemmar. Vi har sedan ett par år tillbaka tre Aktiecaféer igång varav ett är på dagtid. Tillsammans innebär det ytterligare 40-talet sammankomster. Vi har varit representerade vid de träffar som anordnas av regionen såsom regionkonferens och närområdesträff. Vid Årskongressen i Stockholm deltog från vår avdelning Inge Nises och Lars Rönström. Även Thomas Ahlandsberg deltog vid kongressen, men då såsom styrelserepresentant för Aktiespararnas förbundsstyrelse. Vi hade som utgångspunkt för årets aktiviteter att vi skulle vara breda i vårt utbud och erbjuda ett smörgåsbord där alla kunde ta del av något. Som synes ovan bjöd vi också på ett mycket varierat innehåll, anpassat både för nybörjare och vana aktieplacerare. Var goda ekonomi har också gjort att vi kunnat bjuda på fritt inträde på alla arrangemang under det gångna året, undantaget heldagsutbildningen i Hitta Kursvinnare som vi dock erbjöd till ett rabatterat pris. Sida 3(7)

5 Kommentarer till några av aktiviteterna Förutom träffarna med Aktieinvest och AktieTorget så har uppslutningen varit mer än godkänd. Vi vet av erfarenhet att bolag noterade på mindre listor (såsom AktieTorget) drar mindre folk. Fördelen med de mindre bolagen är att de inte är speciellt analyserade eller kända av marknaden. Du får då själv bilda dig din egen uppfattning av företaget, aktien och dess framtida utveckling. Det är en avvägningsfråga från vår sida vilka företag vi ska ha på våra träffar. Kombination av små och stora företag kanske? Aktieträffen med Ratos och HL Display drog drygt 100 personer. Viss draghjälp fick vi av att Ratos bjöd in sina aktieägare till träffen. Att Gunnar Ek drar folk det vet vi. Så att det var mycket god uppslutning då vi arrangerade en helkväll med Gunnar var ingen överraskning. Sedan något år tillbaka anordnar Aktiespararna s.k. Analyskvällar. Dessa innehåller företagspresentationer i kombination med att företagens aktie också analyserar med hjälp av programmet Hitta Kursvinnare. När vi i Sundsvall stod som värd för en efterlängtad Analyskväll så var det också första gången som konceptet arrangerades norr om Norrtull. Det blev en mycket intressant kväll där vi förutom företagspresentationer och aktieanalyser även fick oss till livs föredragningar om råvaror såsom olja, guld och diamanter. Analyskvällen blev lyckad och konceptet tål att upprepas, förutsatt givetvis att ett intresse finns från våra medlemmars sida. Utbildning Från svaren av webbenkäten som vi genomförde hösten 2010 vet vi att utbildning efterfrågas av våra medlemmar. Detta är ju också precis vad vi inom Aktiespararna hela tiden säger: Utbildning är viktigt för att kunna spara framgångsrikt i aktier. Därför var det glädjande att 25 personer tog tillfället i akt och medverkande vid vår utbildning i Hitta Kursvinnare. Det var en heldagsutbildning som arrangerades första lördagen i oktober. Genom att vi vid våra träffar kontinuerligt visar på exempel från Hitta Kursvinnare och på hur man kan använda programmet så ökar intresset för programmet. I förlängningen kommer detta också säkerligen innebära att mer utbildning efterfrågas. I slutet av november genomfördes en fortsättningsutbildning i Aktiekunskap under en kväll. Detta var i samarbete med och på initiativ av Unga Aktiesparare. Cirka 25 personer deltog vilket var en bra siffra, speciellt med tanke på att vi inte marknadsförde utbildningen speciellt. Får vi bara ihop tillräckligt många personer som är intresserade av en utbildning (olika många beroende på vilken typ av utbildning det rör sig om) så försöker vi anordnar en. Sida 4(7)

6 Hemsidan Vi har som vanligt varit mycket aktiva på Aktiespararnas webbplats och då framför allt på vår hemsida Precis som tidigare år har vi under året publicerat nyheter om vår verksamhet, kommande aktiviteter lagts upp, besökande företag presenterats m.m. Vidare har det efter träffarna publicerats referat med tillhörande företagspresentationer tillgängliga för läsning/nedladdning. Vår hemsida innehåller även boktips, tips för användare av Hitta Kursvinnare och ett kalendarium som innehåller kommande och planerade aktiviteter under året. Vår hemsida är den tredje mest besökta av alla de 144 lokala hemsidorna inom Aktiespararna. Detta kan ses som ett erkännande av att vår hemsida är uppskattad. Aktiecaféerna En form av utbildning kan nog de tre rullande Aktiecaféerna som vi har igång betraktas som. Det första Aktiecaféet startades upp våren 2005 och består nu av 9 fasta personer. Gruppen träffas cirka 5 gånger per år. Det andra caféet startade hösten 2005 och i detta deltar 5 fasta personer. Denna grupp fungerar nu som en aktiesparklubb och träffas en gång per månad. Under 2008 startade vi upp det tredje Aktiecaféet, det s.k. måndagscaféet. Här träffas man varje måndag under dagtid. Vem som helst är välkommen att var med men det har visat sig att det är oftast är samma personer som deltar i caféet från gång till gång. Eftersom alla tre caféerna fungerar och är populära så är ambitionen att vi fortsätter även kommande år med verksamheten. Sida 5(7)

7 Ekonomi Vår lokalavdelning är som nämnts ovan ingen juridisk person. Vi finansierar vår verksamhet huvudsakligen via bidrag från Riksförbundet och från att medverkande företag vid våra aktiviteter står för hela eller delar av kostnaden. För närvarande är bidraget från förbundet på 30 kr per medlem. Nedan följer en sammanfattning över 2011 års transaktioner: Ingående balans ( ) Bidrag från förbundet Inträdesavgifter vid aktiviteter Intäkter från företag, sponsring Intäkter från utbildning i Hitta kursvinnare Summa intäkter Lokalhyror Folder, annonser Utskick av blå lappar och större utskick Förtäring vid träffar Presenter till företag, vinster för utlottning Övriga kostnader (frimärken, fika, resor etc.) Summa kostnader Kvar att disponera (Ingående balans ) kr kr 0 kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr En del av våra kostnader faktureras direkt till medverkande företag (exempelvis lokalhyror, annonser) och finns således inte med i uppställningen ovan. Sida 6(7)

8 Kommande utmaningar Den största utmaningen är densamma som för många andra föreningar, hur gör vi för att behålla och rekrytera nya medlemmar? För att behålla våra medlemmar är det viktigt att vi är lyhörda inför vad som efterfrågas. Ska vi fortsätta med träffar där vi bjuder in noterade bolag? Ska det i så fall vara större eller mindre bolag? Ska vi anordna färre träffar men kanske i stället då större arrangemang såsom exempelvis Analyskvällar? Eller är det kanske helt andra arrangemang som krävs för att attrahera åhörare? Det viktiga är att de aktiviteter som vi anordnar ska vara bra arrangerade och hålla hög kvalité. Som alltid vill vi givetvis ha en hög uppslutning på våra träffar. Ju fler som kommer desto lättare är det att få (börs)bolag att komma hit till oss i Sundsvall. Att bryta den negativa medlemutvecklingen är inte lätt, det kräver långsiktighet och tålamod. Under det kommande året är avsikten att åtminstone en aktivitet ska inrikta sig framför allt mot rekrytering av nya medlemmar. Hur Aktiespararna uppträder och hur vårt arbete uppfattas spelar en stor roll i sammanhanget. Från lokalt perspektiv är det också viktigt att vi syns och når ut i media. Konkurrensen om utrymmet ökar men vi ska göra vårt bästa för att Aktiespararna ska synas och få lokal positiv uppmärksamhet framöver. Avslutande ord Det gångna året har innehållit många bra och välbesökta arrangemang. Vi kommer att prova på några nya grepp det kommande året men givetvis blir det även sedvanliga aktieträffar. Utbildning står som alltid i centrum för oss och det kommer att genomföras utbildningar inom vårt intresseområde. Utbildning utgör grunden för att kunna spara framgångsrikt i aktier. Slutligen vill vi tacka alla våra medlemmar och alla dem som besöker våra träffar för det gånga året och hälsa er välkomna till ett nytt år med många spännande aktiviteter! Sundsvall Thomas Ahlandsberg / Ordförande Aktiespararna Sundsvall Sida 7(7)

Aktiespararna Sundsvall. 2009 års verksamhetsberättelse (2009-01-31 2009-12-31)

Aktiespararna Sundsvall. 2009 års verksamhetsberättelse (2009-01-31 2009-12-31) Aktiespararna Sundsvall 2009 års verksamhetsberättelse (2009-01-31 2009-12-31) 2009 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall Sammanfattning av året När vi nu lägger verksamhetsåret 2009

Läs mer

Aktiespararna Sundsvall. 2008 års verksamhetsberättelse (2007-11-23 2008-12-31)

Aktiespararna Sundsvall. 2008 års verksamhetsberättelse (2007-11-23 2008-12-31) Aktiespararna Sundsvall 2008 års verksamhetsberättelse (2007-11-23 2008-12-31) 2008 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall Sammanfattning av året Ett mycket intensivt verksamhetsår

Läs mer

Aktiespararna års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall ( ) Foto: Lars Rönström

Aktiespararna års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall ( ) Foto: Lars Rönström Aktiespararna 2013 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall (2013-01-01 2013-12-31) Foto: Lars Rönström INNEHÅLLSFÖRTECKNING SAMMANFATTNING AV ÅRET SOM GÅTT... 2 ALLMÄNT OM VÅR LOKALAVDELNING...

Läs mer

Aktiespararna Sundsvall års verksamhetsberättelse ( )

Aktiespararna Sundsvall års verksamhetsberättelse ( ) Aktiespararna Sundsvall 2010 års verksamhetsberättelse (2010-01-01 2010-12-31) 2010 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall Sammanfattning av året Ännu ett år med rekord i antal träffar

Läs mer

Aktiespararna. 2014 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall (2014-01-01 2014-12-31) Foto: Lars Rönström

Aktiespararna. 2014 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall (2014-01-01 2014-12-31) Foto: Lars Rönström Aktiespararna 2014 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall (2014-01-01 2014-12-31) Foto: Lars Rönström INNEHÅLLSFÖRTECKNING SAMMANFATTNING AV VERKSAMHETSÅRET 2014... 2 ALLMÄNT OM VÅR

Läs mer

Aktiespararna Sundsvall års verksamhetsberättelse ( ) Foto: Birgit Lindelöf

Aktiespararna Sundsvall års verksamhetsberättelse ( ) Foto: Birgit Lindelöf Aktiespararna Sundsvall 2012 års verksamhetsberättelse (2012-01-01 2012-12-31) Foto: Birgit Lindelöf 2012 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall Sammanfattning av året Först kan vi

Läs mer

Aktiespararna Sundsvall. 2007 års verksamhetsberättelse (2006-11-30 2007-11-22)

Aktiespararna Sundsvall. 2007 års verksamhetsberättelse (2006-11-30 2007-11-22) Aktiespararna Sundsvall 2007 års verksamhetsberättelse (2006-11-30 2007-11-22) 2007 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall Allmänt Sundsvall lokalavdelning är en av Sveriges Aktiesparares

Läs mer

Aktiespararna års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall ( ) Foto: Lars Rönström

Aktiespararna års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall ( ) Foto: Lars Rönström Aktiespararna 2015 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall (2015-01-01 2015-12-31) Foto: Lars Rönström INNEHÅLLSFÖRTECKNING SAMMANFATTNING AV VERKSAMHETSÅRET 2015... 2 ALLMÄNT OM VÅR

Läs mer

Aktiespararna års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall ( ) Foto: Lars Rönström

Aktiespararna års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall ( ) Foto: Lars Rönström Aktiespararna 2016 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall (2016-01-01 2016-12-31) Foto: Lars Rönström INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2016 - ETT FANTASTISKT VERKSAMHETSÅR FÖR OSS... 2 ALLMÄNT

Läs mer

Aktiespararna års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall ( ) Foto: Lars Rönström

Aktiespararna års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall ( ) Foto: Lars Rönström Aktiespararna 2018 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall (2018-01-01 2018-12-31) Foto: Lars Rönström INNEHÅLLSFÖRTECKNING SAMMANFATTNING: ETT LYCKAT VERKSAMHETSÅR FÖR OSS... 2 ALLMÄNT

Läs mer

Aktiespararna års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall ( ) Foto: Lars Rönström

Aktiespararna års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall ( ) Foto: Lars Rönström Aktiespararna 2017 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall (2017-01-01 2017-12-31) Foto: Lars Rönström INNEHÅLLSFÖRTECKNING YTTERLIGARE ETT FRAMGÅNGSRIKT VERKSAMHETSÅR FÖR OSS... 2 ALLMÄNT

Läs mer

Hör och se oss på Stora Aktie- och Fonddagen

Hör och se oss på Stora Aktie- och Fonddagen Nyhet 2008-09-25 Hör och se oss på Stora Aktie- och Fonddagen Den 15 oktober äger Stora Aktie- och Fonddagen rum i Uppsala Konsert & Kongress. Under dagens gång arrangeras flera intressanta seminarier

Läs mer

Dina tre viktigaste uppdrag 2012 Som förtroendevald i fackförbundet ST

Dina tre viktigaste uppdrag 2012 Som förtroendevald i fackförbundet ST Dina tre viktigaste uppdrag 2012 Som förtroendevald i fackförbundet ST ST, 2012. Tryck: Realtryck, februari 2012. Upplaga: 10 800 ex. Beställ fler exemplar genom ST Förlag. Webbplats: www.st.org. Ange

Läs mer

Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen )

Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen ) Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen 2016-04-23) 1 Ändamål Sveriges Aktiesparares Riksförbund Aktiespararna är en oberoende intresseorganisation för enskilda som sparar eller vill främja sparande

Läs mer

Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen )

Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen ) Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen 2012-04-21) 1 Ändamål Sveriges Aktiesparares Riksförbund Aktiespararna är en oberoende intresseorganisation för enskilda som sparar eller vill främja sparande

Läs mer

HANDBOK. för ungdomsansvariga i FN-föreningar

HANDBOK. för ungdomsansvariga i FN-föreningar HANDBOK för ungdomsansvariga i FN-föreningar Svenska FN-förbundet Box 151 15 104 65 Stockholm Tel: 08-462 25 40 Fax: 08-641 88 76 E-post: info@fn.se webb: www.fn.se Svenska FN-förbundet, september 2011

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 VILLAÄGARNA SKARABORG ORG. NR 802441-4883 1 Villaägarna Skaraborg VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 Styrelsen för Villaägarna Skaraborg får härmed

Läs mer

SVERIGES AKTIESPARARES RIKSFÖRBUND 2012-02-01

SVERIGES AKTIESPARARES RIKSFÖRBUND 2012-02-01 1 Dagordning för årsmöte i Örebro lokalavdelning Örebro/Sydnärke nr 318 Datum: 27/2 2012 Tid: 18.00 Plats: Conventum, Olof Palmes Torg 1, Örebro Lokal: Handskmakaren 1. Mötet öppnas 2. Val av mötespresidium

Läs mer

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping Årsmöte 2015 Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping DAGORDNING 1. Val av mötesordförande, sekreterare och justerare för mötet 2. Godkännande av kallelsen 3. Godkännande av dagordningen 4. Styrelsens kassa-

Läs mer

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar!

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Medlemsblad Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Till vår förenings 21:a årsmöte, den 12:e mars, hade 75 medlemmar infunnit sig. Efter årsmötesförhandlingarna höll vår inbjudne föreläsare, Gunnar Henningsson,

Läs mer

Aktieanalys med Hitta kursvinnare

Aktieanalys med Hitta kursvinnare Aktieanalys med Hitta kursvinnare Sundsvall 7 oktober Ola Jansson, Aktiespararna 1 Vilka aktier ska jag köpa? Vilka aktier ska jag köpa? Cirka 600 bolag på den svenska börsen Mål: 10-15 olika aktier i

Läs mer

Kungälvs Brukshundklubb

Kungälvs Brukshundklubb Kungälvs Brukshundklubb Kungälvs Brukshundklubb består av ca 300 hundintresserade medlemmar i olika åldrar. Klubben är till för dig som vill vara aktiv med din hund, träna, tävla eller lära dig och din

Läs mer

Aktieinvest FK AB, 113 89 Stockholm VARFÖR?

Aktieinvest FK AB, 113 89 Stockholm VARFÖR? Aktieinvest FK AB, 113 89 Stockholm VARFÖR? Aktieinvest FK AB, 113 89 Stockholm Vem är vem? Vad är Aktieinvest? Vad är Aktiespararna Vem är Therese? Aktieinvest FK AB, 113 89 Stockholm Vad är Aktieinvest?

Läs mer

Snart är det dags för Stora Aktie- och Fonddagen i Uppsala - en oas för dig som vill lära dig mer om aktier och fonder!

Snart är det dags för Stora Aktie- och Fonddagen i Uppsala - en oas för dig som vill lära dig mer om aktier och fonder! Snart är det dags för Stora Aktie- och Fonddagen i Uppsala - en oas för dig som vill lära dig mer om aktier och fonder! Uppsala Konsert & Kongress, Vaksala Torg 15 Ett arrangemang i samarbete med: oktober

Läs mer

Våga fråga! Välkommen som värvare! Johnny Mostacero Förbundsordförande

Våga fråga! Välkommen som värvare! Johnny Mostacero Förbundsordförande Värvarmanual Våga fråga! Tillsammans ska vi värva många nya medlemmar tilll IOGT-NTO. En tuff utmaning som är möjlig att nå om vi alla drar vårt strå till stacken. Du och jag kan bidra till målet genom

Läs mer

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE MED LINKÖPINGS GOD MAN OCH FÖRVALTARFÖRENING ONSDAGEN 29 MARS 2017 KL 18:00 PLATSEN ÄR RESTAURANG LAGERBLADET STORGATAN 24 I LINKÖPING ANMÄLAN SENAST TORSDAG 23 MARS TILL IRMA LINDMARK

Läs mer

Våga fråga! Välkommen som värvare! Anna Carlstedt Förbundsordförande

Våga fråga! Välkommen som värvare! Anna Carlstedt Förbundsordförande Värvarmanual 2 Våga fråga! Tillsammans ska vi värva många nya medlemmar tilll IOGT-NTO. En tuff utmaning som är möjlig att nå om vi alla drar vårt strå till stacken. Du och jag kan bidra till målet genom

Läs mer

Kallelse till årsmöte i föreningen Göteborgs go-klubb den 24:e februari 2010 Plats: Skolgatan 21 (Spellokalen) Tid: kl 18.00

Kallelse till årsmöte i föreningen Göteborgs go-klubb den 24:e februari 2010 Plats: Skolgatan 21 (Spellokalen) Tid: kl 18.00 Kallelse till årsmöte i föreningen Göteborgs go-klubb den 24:e februari 21 Plats: Skolgatan 21 (Spellokalen) Tid: kl 18. Förslag till dagordning för årsmötet: 1) mötets öppnande 2) mötets behörighet 3)

Läs mer

lokalavdelning Sydnärke nr 230 Datum: 3/3 2011 Tid: 17.30 Plats: Conventum, Olof Palmes Torg 1, Lokal: Handskmakaren

lokalavdelning Sydnärke nr 230 Datum: 3/3 2011 Tid: 17.30 Plats: Conventum, Olof Palmes Torg 1, Lokal: Handskmakaren Dagordning för årsmöten i Örebro lokalavdelning Örebro nr 318 lokalavdelning Sydnärke nr 230 Datum: 3/3 2011 Tid: 17.30 Plats: Conventum, Olof Palmes Torg 1, Lokal: Handskmakaren 1. Mötet öppnas 2. Val

Läs mer

E-information 2015/1 2015-03-07. Hej!

E-information 2015/1 2015-03-07. Hej! 2015-03-07 E-information 2015/1 Hej! Vi närmar oss med stormsteg årets Tattoo som kommer att bli lite annorlunda. Det handlar mycket om att, trots ökade kostnader, få det att gå ihop så det gäller att

Läs mer

RAMBUDGET KONGRESS 2017

RAMBUDGET KONGRESS 2017 RAMBUDGET 2018-2020 KONGRESS 2017 Förbundsstyrelsens förslag Rambudget 2018-2020 I Mål och riktning beslutar kongressen om de övergripande verksamhetsmässiga aktiviteterna. Rambudgeten beskriver i ekonomiska

Läs mer

Assistansia AB betalar portot. Frankeras ej. Kundnummer 20471619. Assistansia AB. 708 00 Örebro. Svarspost

Assistansia AB betalar portot. Frankeras ej. Kundnummer 20471619. Assistansia AB. 708 00 Örebro. Svarspost Assistansia AB Svarspost Kundnummer 20471619 708 00 Örebro Frankeras ej. Assistansia AB betalar portot. Assistansia AB arbetar med Personlig assistans för funktionshindrade. Det är kundernas önskemål som

Läs mer

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010. VERKSAMHETSBERÄTTELSE DISTRIKT NORRBOTTENS Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret. Årets som gick 2 Distriktsverksamheten 3 Distriktstyrelsens

Läs mer

1oktober. Snart är det dags för. Snart är det dags för Stora Aktie- och Fonddagen i Uppsala - en oas för dig som vill lära dig

1oktober. Snart är det dags för. Snart är det dags för Stora Aktie- och Fonddagen i Uppsala - en oas för dig som vill lära dig Snart är det dags för Snart är det dags för Stora Aktie- och Fonddagen i Uppsala - en oas Stora Aktie- och Fonddagen i Uppsala - en oas för dig som vill lära dig för dig som vill lära dig mer om aktier

Läs mer

Kungälvs Brukshundklubb

Kungälvs Brukshundklubb Kungälvs Brukshundklubb Kungälvs Brukshundklubb består av ca 300 hundintresserade medlemmar i olika åldrar. Klubben är till för dig som vill vara aktiv med din hund, träna, tävla eller lära dig och din

Läs mer

Välkommen till Aktiespararna. 2013-10-23 Martin Bengtsson www.aktiespararna.se/helsingborg/ www.facebook.com/aktiespararnahelsingborg

Välkommen till Aktiespararna. 2013-10-23 Martin Bengtsson www.aktiespararna.se/helsingborg/ www.facebook.com/aktiespararnahelsingborg Välkommen till Aktiespararna 2013-10-23 Martin Bengtsson www.aktiespararna.se/helsingborg/ www.facebook.com/aktiespararnahelsingborg 1 BLI MEDLEM Medlemskap: 0-28 år: 275 kr Över 28 år: 465 kr per år Familjemedlem:

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Tyresö Förenings Råd för året 2009

Verksamhetsberättelse för Tyresö Förenings Råd för året 2009 Verksamhetsberättelse för Tyresö Förenings Råd för året 2009 Tyresö Förenings Råd till gagn för Tyresös kultur- och idrottsliv Så här har föreningsrådet tagit form Under en föreningskonferens till Åland

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 20 Härmed lämnas redogörelse för föreningens verksamhet under ovanstående period. Föreningens styrelse har under verksamhetsåret 20 haft följande sammansättning: Ordförande Marinette

Läs mer

NULINK NÄRINGSLIVSUTVECKLING I LINKÖPING AB. Effektiv och snabb service för näringslivet

NULINK NÄRINGSLIVSUTVECKLING I LINKÖPING AB. Effektiv och snabb service för näringslivet NULINK NÄRINGSLIVSUTVECKLING I LINKÖPING AB Effektiv och snabb service för näringslivet NULINK STÄRKER DITT FÖRETAG! 2007 ombildades Linköpings kommuns näringslivskontor till aktiebolaget NuLink, som betyder

Läs mer

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet.

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet. ÅRSMÖTESPROTOKOLL 1 (3) Datum 2014-03-27 Årsmöte mars 2014 Protokoll fört vid Villaägarföreningen Jakobsbergs 126:e årsmöte torsdagen den 27 mars 2014 kl. 18:30 på Pilbogården, Kristinagatan 14, Västerås.

Läs mer

Att fråga är att våga Hur gör man när man värvar? Argument till din hjälp när du vill övertyga Material att använda när du värvar Vem är det du vill

Att fråga är att våga Hur gör man när man värvar? Argument till din hjälp när du vill övertyga Material att använda när du värvar Vem är det du vill Värvarmanual 2012 Att fråga är att våga Hur gör man när man värvar? Argument till din hjälp när du vill övertyga Material att använda när du värvar Vem är det du vill värva och vem möter du? Så här får

Läs mer

Borås Kvartalsredogörelse EatGood Sweden AB Kvartal 1, 1 januari - 31 mars 2017

Borås Kvartalsredogörelse EatGood Sweden AB Kvartal 1, 1 januari - 31 mars 2017 Borås 20170522 Kvartalsredogörelse EatGood Sweden AB Kvartal 1, 1 januari - 31 mars 2017 Redogörelse första kvartalet 2017 Efter en försening gällande att bli listade på Aktietorget 2016 så är vi nu äntligen

Läs mer

UNG MEDIA SVERIGES. Guide för medlemsrekrytering

UNG MEDIA SVERIGES. Guide för medlemsrekrytering UNG MEDIA SVERIGES Guide för medlemsrekrytering Varför medlemsrekrytera? Svaret är för att föreningen ska växa och få de ekonomiska resuserna som behövs för att den ska kunna växa! Varje år ansöker Ung

Läs mer

Stadgar. för Unga Rörelsehindrade Stockholm

Stadgar. för Unga Rörelsehindrade Stockholm Stadgar för Unga Rörelsehindrade Stockholm Fastställd på årsmöte 12 april 2014 1 Uppstart av region mom 1: Förbundsstyrelsen (FS) godkänner bildandet av en ny region. En ansökan skicks till FS. Den ska

Läs mer

Resultatet från gruppövning på träffen för förtroendevalda på Nytorp 27 augusti 2015

Resultatet från gruppövning på träffen för förtroendevalda på Nytorp 27 augusti 2015 Resultatet från gruppövning på träffen för förtroendevalda på Nytorp 27 augusti 2015 Frågor för framtagande av ny medlemsutvecklingsstrategi: A. MEDLEMMAR I LRF Vad gör en medlem nöjd? - Medlemsrabatter

Läs mer

Guide till medlemsrekrytering

Guide till medlemsrekrytering Guide till medlemsrekrytering Vi är många medlemmar i Vårdförbundet idag, men vi kunde vara fler! Ju fler medlemmar vi är desto större möjlighet har vi att påverka och föra fram våra åsikter kring såväl

Läs mer

Stadgar/vedtekter för samverkansorganisationen FINNSAM

Stadgar/vedtekter för samverkansorganisationen FINNSAM 2015-05-31 1(5) Stadgar/vedtekter för samverkansorganisationen FINNSAM 2015-05-31 2(5) 1 Organisationens namn Organisationens namn är FINNSAM - Finnbygder i samverkan. FINNSAM har sitt säte i den kommun

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte 12:e april, 2015

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte 12:e april, 2015 Frisk & Fri Uppsala Plats: Studieförbundet Sensus, Uppsala Protokoll fört vid ordinarie årsmöte 12:e april, 2015 Mötesformalia Kontaktpersonen, Denise Strömquist, förklarade årsmötet öppnat. Till mötesordförande

Läs mer

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro Protokoll fört vid Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro 1 Mötets öppnande Anna Kellin, vice ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Kallelsens godkännande Anna

Läs mer

TÄNK HUND 2014. studieframjandet.se

TÄNK HUND 2014. studieframjandet.se TÄNK HUND 2014 studieframjandet.se Studiefrämjandet hundorganisationernas självklara studieförbund! Studiefrämjandet har även 2014 valt att satsa extra på samarbetet med Sveriges stora hundorganisationer:

Läs mer

Marknadsföring genom

Marknadsföring genom Marknadsföring genom Nå tusentals studenter Du kan genom Linnéstudenterna potentiellt nå ca 25000 studenter vid Linnéuniversitetet genom annonsering i våra kanaler, och genom våra mässor och events kan

Läs mer

Att marknadsföra bibliotekens tjänster

Att marknadsföra bibliotekens tjänster Att marknadsföra bibliotekens tjänster Innan ni påbörjar planeringen av olika marknadsföringsaktiviteter så bör ni fundera igenom några grundläggande saker: resurser som ni har att tillgå, era viktigaste

Läs mer

Tierpspanelen. Utvärdering 2010-03-12

Tierpspanelen. Utvärdering 2010-03-12 Tierpspanelen Utvärdering 2-3-12 Utvärdering Nu går kommunens försöksprojekt med medborgarpanel in i sitt slutskede. I samband med detta kommer ansvariga för panelen att ta fram ett förslag på hur kommunen

Läs mer

Stadgar. Hemsida: www.hjart-lung.se/sundsvall. e-mail: hjart-lung.sundsvall@telia.com. Adress: Skepparegatan 5 A 4 tr. 852 34 SUNDSVALL Tel: 12 50 70

Stadgar. Hemsida: www.hjart-lung.se/sundsvall. e-mail: hjart-lung.sundsvall@telia.com. Adress: Skepparegatan 5 A 4 tr. 852 34 SUNDSVALL Tel: 12 50 70 Stadgar Adress: Skepparegatan 5 A 4 tr 852 34 SUNDSVALL Tel: 12 50 70 Org. Nr. 889201-0466 Hemsida: www.hjart-lung.se/sundsvall e-mail: hjart-lung.sundsvall@telia.com Stadgar för lokalföreningar antagna

Läs mer

file://c:\documents and Settings\saca01\Lokala inställningar\temp\notese33295\~we...

file://c:\documents and Settings\saca01\Lokala inställningar\temp\notese33295\~we... Page 1 of 5 Ser nyhetsbrevet konstigt ut i din e-postklient, klicka här. Till hemsidan Skicka vidare Prenumerera Avprenumerera Företagarlunch 10 april Den alltid lika välbesökta företagarlunchen arrangeras

Läs mer

SeniorNet Lidingö Handlingar inför årsmöte 12 mars 2018

SeniorNet Lidingö Handlingar inför årsmöte 12 mars 2018 1 Handlingar inför årsmöte 12 mars 2018 Lidingö 19 februari 2018 Monica Movell Ordförande Tomas Lagerhed Vice Ordförande Åke Wilhelmsson Sekreterare Stefan Ternvald Kassör Webbansvarig Vanja Gröndahl Ledamot

Läs mer

KAPITEL 1 ORGANISATIONEN RFSL

KAPITEL 1 ORGANISATIONEN RFSL KAPITEL 1 ORGANISATIONEN RFSL Om RFSL Medlemmar Avdelningar Kongressen Valberedningen och revisorer Förbundsstyrelsen (FS) Förbundskansliet Avdelningarna samlas RFSL Ungdom Bilagor - förteckning 1-4 Handbok

Läs mer

11. Kongress för Unga Hörselskadade

11. Kongress för Unga Hörselskadade Heldag, station 1 11. Kongress för Unga Hörselskadade Förslag om kongress vartannat år lagt av Riksstyrelsen. Bakgrund Riksstyrelsen vill effektivisera och skapa ett mer långsiktigt arbete inom Unga Hörselskadade.

Läs mer

Lathund för Svenska Celiakiungdomsförbundets regionkassörer

Lathund för Svenska Celiakiungdomsförbundets regionkassörer Lathund för Svenska Celiakiungdomsförbundets regionkassörer Senast uppdaterad: 2015-01- 21 Svenska Celiakiungdomsförbundet Norr Mälarstrand 24 112 20 Stockholm Tel: 08-562 788 07 info@scuf.se www.scuf.se

Läs mer

2 Föreningens säte Föreningen har sitt säte i [namnet på kommunen där verksamheten i huvudsak bedrivs]

2 Föreningens säte Föreningen har sitt säte i [namnet på kommunen där verksamheten i huvudsak bedrivs] Stadgar för föreningen [namnet på er förening] Antagna på årsmötet [ÅÅÅÅ-MM-DD] 1 Namn på förening Föreningens namn är [namnet på er förening] KOMMENTAR: Namnet är till för att bekräfta för andra parter

Läs mer

Protokoll Visby Vespa Clubs årsmöte Visby

Protokoll Visby Vespa Clubs årsmöte Visby Närvarande medlemmar: Se bifogad röstlängd Plats: Bilhusets matsal Tidpunkt: Lördagen den 18 april, med start kl 11. 1. Mötets öppnande. a. Herr ordförande Roland öppnade mötet och hälsade alla välkomna.

Läs mer

idealguiden.se ForetagsCity.se En community Sveriges företag En med community fokus på

idealguiden.se ForetagsCity.se En community Sveriges företag En med community fokus på ForetagsCity.se idealguiden.se En community En med community fokus på skönhet med fokus och hälsa! på Sveriges företag Byt erfarenhet med andra företagare Välkommen till ForetagCity.se! Foretagscity.se

Läs mer

Medlemskapsansökan. En bättre och mer demokratisk skola!

Medlemskapsansökan. En bättre och mer demokratisk skola! Engagerad Skoldemokrati Med s amarbete kommer man längst Elevers rättigheter Elevinflytande Medlemskapsansökan Engagerad Skoldemokrati Elevers rättigheter Med samarbete kommer man längst Elevinflytande

Läs mer

Årsmöte 2012-02-22. Sekreterare Justerare Justerare. Peter Malmquist Lukas Lindroos Henry Yang

Årsmöte 2012-02-22. Sekreterare Justerare Justerare. Peter Malmquist Lukas Lindroos Henry Yang Årsmöte 2012-02-22 1 Mötet öppnades. 2 Mötets behörighet: Årsmötet har utannonserats i tid (två veckor innan) via e-post. Mötet fanns behörigt. 3 Val av mötets ordförande: Robin valdes. 4 Val av mötets

Läs mer

Marknadsföring genom

Marknadsföring genom Marknadsföring genom Nå tusentals studenter Du kan genom Linnéstudenterna potentiellt nå ca 25000 studenter vid Linnéuniversitetet genom annonsering i våra kanaler, och genom våra mässor och events kan

Läs mer

Månadsblad - Februari

Månadsblad - Februari 2013-01-30, Göteborg Månadsblad - Februari Kära IOGT-NTO-medlem! Ett nytt år har gjort intåg och likaså har ett nytt fantastiskt verksamhetsår, där vi fyller på med roliga aktiviteter som ger förnyad energi

Läs mer

Nästan lika lätt som att räkna till tre.

Nästan lika lätt som att räkna till tre. Nästan lika lätt som att räkna till tre. 1 Håll ett första årsmöte. Meddela din kör två veckor i förväg att ni ska ha ett årsmöte där ni bildar förening, ett så kallat konstituerande möte. UNGiKÖR kan

Läs mer

PROPOSITIONER EKO K NOMIHÄFTE 1

PROPOSITIONER EKO K NOMIHÄFTE 1 PROPOSITIONER EKONOMIHÄFTE 1 PROPOSITION 2009:6 RAMBUDGET FÖR ÅR 2010 OCH 2011 BUDGETSKRIVELSENS UPPLÄGG Skrivelsen är upplagd så att först kommer en summarisk genomgång av riksförbundets ekonomi. För

Läs mer

Gååsa raden. I detta nummer av Gååsaraden: Ordföranden har ordet... Ny tävling; Vem där? Nytt från sektionerna. Inbjudan till repskap 2014

Gååsa raden. I detta nummer av Gååsaraden: Ordföranden har ordet... Ny tävling; Vem där? Nytt från sektionerna. Inbjudan till repskap 2014 Gååsa raden Nr. 1 2014 En tidning för Visions medlemmar i region Skåne I detta nummer av Gååsaraden: Ordföranden har ordet... Ny tävling; Vem där? Nytt från sektionerna Inbjudan till repskap 2014 Lösning

Läs mer

Wä-Skepparslöv VERKSAMHETSPLAN och BUDGET 2019

Wä-Skepparslöv VERKSAMHETSPLAN och BUDGET 2019 Wä-Skepparslöv VERKSAMHETSPLAN och BUDGET 2019 1 SPF Seniorernas värdegrund (antagen av kongressen 2017) SPF Seniorerna är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden organisation. Vi värnar om varje

Läs mer

Medlemsblad apr-juli 2007. april - maj - juni - juli. IDAHO 17 maj. Temakvällar. Vårmässan. Biokvällar. Sundsvall Pride

Medlemsblad apr-juli 2007. april - maj - juni - juli. IDAHO 17 maj. Temakvällar. Vårmässan. Biokvällar. Sundsvall Pride april - maj - juni - juli Medlemsblad apr-juli 2007 IDAHO 17 maj Temakvällar Vårmässan Biokvällar Sundsvall Pride Din förening Föreningslokal Besöksadress PinX Nybrogatan 29 Sundsvall Postadress Box 601

Läs mer

TvF Årsmöte 2007-03-29 Europa Studios. Protokoll. 1 Mötets öppnande Föreningens ordförande Peter Mild hälsar välkomna.

TvF Årsmöte 2007-03-29 Europa Studios. Protokoll. 1 Mötets öppnande Föreningens ordförande Peter Mild hälsar välkomna. TvF Årsmöte 2007-03-29 Europa Studios Protokoll 1 Mötets öppnande Föreningens ordförande Peter Mild hälsar välkomna. 2 Val av mötesordförande Peter Mild föreslås och väljs enhälligt. 3 Val av sekreterare

Läs mer

Regionråd 2016 TID & PLATS MOTIONER NOMINERINGAR HANDLINGAR. 19 oktober 2015, version 1

Regionråd 2016 TID & PLATS MOTIONER NOMINERINGAR HANDLINGAR. 19 oktober 2015, version 1 Regionråd 2016 TID & PLATS MOTIONER NOMINERINGAR HANDLINGAR 19 oktober 2015, version 1 Innehåll Praktisk information...3 Inför regionrådet så här går det till... 4-5 Val av regionstyrelse...6 Val av ombud

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL ÅRSMÖTE 31 MARS 2015 KL 1800 LINKÖPINGS STADSHUS

VÄLKOMMEN TILL ÅRSMÖTE 31 MARS 2015 KL 1800 LINKÖPINGS STADSHUS Foto: Charlotte Nordahl, publicerad under Creative Common licens VÄLKOMMEN TILL ÅRSMÖTE 31 MARS 2015 KL 1800 LINKÖPINGS STADSHUS Kvällens program Inledning Mötesförhandlingar Återblick 20 år med föreningen

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Föreningen Luddingsbo Västra Villaområde

Verksamhetsberättelse. Föreningen Luddingsbo Västra Villaområde Verksamhetsberättelse Föreningen Luddingsbo Västra Villaområde 2017 Ekonomisk redovisning Balans- och resultaträkning 2017 Revisionsberättelsen 2017 Förslag till budget 2018 Innehållsförteckning Inledning

Läs mer

Vi satsar på dig som är chef! Framtidsfacket för dig!

Vi satsar på dig som är chef! Framtidsfacket för dig! Vi satsar på dig som är chef! Framtidsfacket för dig! Det här är en broschyr som beskriver vad ST erbjuder chefsmedlemmar. Den riktar sig både till dig som redan är chefsmedlem i ST och till dig som vill

Läs mer

Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM. Antagna av ordinarie årsmöte samt bekräftade av extra årsmöte

Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM. Antagna av ordinarie årsmöte samt bekräftade av extra årsmöte Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM Antagna av ordinarie årsmöte 2002-03-21 samt bekräftade av extra årsmöte 2002-10-10. 1 Namn och verksamhetsområde Mom 3 Föreningens namn är Epilepsiföreningen

Läs mer

Landsbygd 2.0. Vad är det?

Landsbygd 2.0. Vad är det? Landsbygd 2.0 Vad är det? 1 Historien bakom Blir landsbygdens invånare äldre, färre och dummare? Nej, men tyvärr är det många som tror det. På landsbygden bor vi längre ifrån varandra och de stora avstånden

Läs mer

Jämtland/Härjedalens spelmansförbund MEDLEMSBLAD FEBRUARI 2015 hemsida: www.spelmansforbundet.se epost: info@spelmansforbundet.se

Jämtland/Härjedalens spelmansförbund MEDLEMSBLAD FEBRUARI 2015 hemsida: www.spelmansforbundet.se epost: info@spelmansforbundet.se Jämtland/Härjedalens spelmansförbund MEDLEMSBLAD FEBRUARI 2015 hemsida: www.spelmansforbundet.se epost: info@spelmansforbundet.se Ny hemsida Årsmöte 26 februari Gregoriebal 7 mars Hej alla spelmansvänner!

Läs mer

Mässan med allt fokus på lätta arbetsfordon!

Mässan med allt fokus på lätta arbetsfordon! UTSTÄLLARINBJUDAN Mässan med allt fokus på lätta arbetsfordon! 16 17 oktober 2013 UTSTÄLLARINBJUDAN Bilar som Jobbar rullar nu in på Stockholmsmässan Efter en succéartad premiär 2011 på Infra City tar

Läs mer

Stadgar antagna av kongressen 2013, Riksförbundet HjärtLung Juridiskt namn: Hjärt- och Lungsjukas Riksförbund

Stadgar antagna av kongressen 2013, Riksförbundet HjärtLung Juridiskt namn: Hjärt- och Lungsjukas Riksförbund , 1 Hjärt- och Lungsjukas lokalförening i Uppsala Hjärt- och Lungsjukas förening i Uppsala är en lokalförening inom Hjärt- och Lungsjukas Riksförbund. Lokalföreningen är en egen juridisk person och dess

Läs mer

Välkommen till Aktiespararna och Aktiekunskap ABC. Aktiekunskap B - Fortsättningskurs Januari 2011 1

Välkommen till Aktiespararna och Aktiekunskap ABC. Aktiekunskap B - Fortsättningskurs Januari 2011 1 Välkommen till Aktiespararna och Aktiekunskap ABC Aktiekunskap B - Fortsättningskurs Januari 2011 1 Övergripande mål Det övergripande målet med Aktiekunskap ABC är att du, med Aktiespararnas Gyllene regler

Läs mer

Välkommen till. Aktiespararna och Aktiekunskap ABC

Välkommen till. Aktiespararna och Aktiekunskap ABC Välkommen till Aktiespararna och Aktiekunskap ABC 1 Övergripande mål Det övergripande målet med Aktiekunskap ABC är att du, med Aktiespararnas Gyllene regler som grund, ska kunna praktiskt tillämpa ett

Läs mer

Välkommen till Aktiespararnas Internetbaserade fortsättningskurs i aktiekunskap!

Välkommen till Aktiespararnas Internetbaserade fortsättningskurs i aktiekunskap! Så sätter du ihop en lönsam aktieportfölj Välkommen till Aktiespararnas Internetbaserade fortsättningskurs i aktiekunskap! Materialet som hör till kursen är den elektroniska versionen av kursboken Hitta

Läs mer

Lätt och roligt att bilda en förening

Lätt och roligt att bilda en förening Lätt och roligt att bilda en förening Instruktioner till dig som vill starta en förening Vid frågor kontakta på 0155-24 89 01, eller e-post 2 Uppstart av en förening Bjud in de som är intresserade Besluta

Läs mer

SeniorNet Lidingö Handlingar inför årsmöte 13 mars Lidingö 20 februari 2017

SeniorNet Lidingö Handlingar inför årsmöte 13 mars Lidingö 20 februari 2017 1 Handlingar inför årsmöte 13 mars 2017 Lidingö 20 februari 2017 Monica Movell Ordförande Tomas Lagerhed Vice Ordförande Åke Wilhelmsson Sekreterare Eva Jadeborg Kassör Vanja Gröndahl Ledamot Stefan Ternvald

Läs mer

Spara smart med det nya investeringssparkontot!

Spara smart med det nya investeringssparkontot! Spara smart med det nya investeringssparkontot! Sundsvall 21 januari 2012 David Persson Aktieinvest FK AB, 113 89 Stockholm 09-10-05 1 Aktieinvest Grundades 1965 och erbjöd kunder möjlighet att spara i

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSÅRET 2014

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSÅRET 2014 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSÅRET 2014 HANDELSKAMMAREN VÄRMLAND SERVICE AB ETT ÅR SOM RUSTAT FÖR FRAMTIDEN 2014 var ett bra år, sett till både verksamhet och resultat. De aktiviteter och förändringar

Läs mer

Regionråd 2015 TID & PLATS MOTIONER NOMINERINGAR HANDLINGAR. 23 oktober 2015, version 1

Regionråd 2015 TID & PLATS MOTIONER NOMINERINGAR HANDLINGAR. 23 oktober 2015, version 1 Regionråd 2015 TID & PLATS MOTIONER NOMINERINGAR HANDLINGAR 23 oktober 2015, version 1 Innehåll Praktisk information...3 Inför regionrådet så här går det till...4 Val av regionstyrelse...6 Val av kongressombud...

Läs mer

UTBILDNINGAR HÖSTEN 2018

UTBILDNINGAR HÖSTEN 2018 UTBILDNINGAR HÖSTEN 2018 Det är både enklare och roligare att driva en bostadsrättsförening om du känner att du behärskar ditt uppdrag TRYGGARE STYRELSE MED RÄTT UTBILDNING Inspiration, motivation, erfarenhetsutbyte,

Läs mer

Årsmöte Onsdag , 18.30

Årsmöte Onsdag , 18.30 Årsmöte Onsdag 2016-04-27, 18.30 Stjärnholms Slott Årsmöteshandlingar Version 1.0 Innehåll FÖRSLAG TILL DAGORDNING... 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015... 3 REVISIONSBERÄTTELSE... 4 ÅRSREDOVISNING FÖR 2015...

Läs mer

Insamlingsguide. Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen

Insamlingsguide. Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen Insamlingsguide Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen TÄNK OM DIABETES KUNDE BOTAS Du som läser denna insamlingsguide hoppas troligen på samma sak som vi en framtid

Läs mer

Guide till uppstart av ny SBU-grupp

Guide till uppstart av ny SBU-grupp Guide till uppstart av ny SBU-grupp Välkommen som ledare i SBU! Här följer en guide för dig som är ny ledare inom SBU. Här beskrivs saker du måste känna till på ett kortfattat sätt. På flera ställen hänvisas

Läs mer

Välkommen till Aktiespararna och Aktiekunskap ABC

Välkommen till Aktiespararna och Aktiekunskap ABC Välkommen till Aktiespararna och Aktiekunskap ABC 1 Övergripande mål Det övergripande målet med Aktiekunskap ABC är att du, med Aktiespararnas Gyllene regler som grund, ska kunna praktiskt tillämpa ett

Läs mer

Verksamhetsberättelse sektion 06 2013

Verksamhetsberättelse sektion 06 2013 Region Skåne Verksamhetsberättelse sektion 06 2013 Region Skåne Sektionen har att ansvara för medlemmarna inom förvaltningarna Skånes Universitetssjukhus, lasarettet i Landskrona och lasarettet i Trelleborg.

Läs mer

STORA AKTIE- OCH FONDDAGEN VÄXJÖ SEMINARIEPROGRAM HUVUDPROGRAM INVESTERARMÄSSA KONSERTHUSET, TEATERPARKEN. april LÖRDAG 2007

STORA AKTIE- OCH FONDDAGEN VÄXJÖ SEMINARIEPROGRAM HUVUDPROGRAM INVESTERARMÄSSA KONSERTHUSET, TEATERPARKEN. april LÖRDAG 2007 STORA AKTIE- OCH FONDDAGEN VÄXJÖ SEMINARIEPROGRAM HUVUDPROGRAM INVESTERARMÄSSA KONSERTHUSET, TEATERPARKEN 2007 E T T A R R A N GE MA NG I S A MA R B ET E M E D : 2007 Fullständigt program inklusive huvudprogram

Läs mer

Lokalombud Lär känna dina medlemmar

Lokalombud Lär känna dina medlemmar Stockholm 6 oktober 2014 Lokalombud Lär känna dina medlemmar Bakgrund En mycket viktig uppgift för dig som lokalombud är att snabbt lära dig vem som är medlem i Lärarnas Riksförbund på din arbetsplats.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012 Villaägarna i Mölndal Org.nr 802428-4120

Verksamhetsberättelse 2012 Villaägarna i Mölndal Org.nr 802428-4120 Verksamhetsberättelse 2012 Villaägarna i Mölndal Org.nr 802428-4120 Antagen av styrelsen den...2013-02-05... Behandlad på årsmötet den..2013-03-10... Innehåll 1. Inledning... 3 2. Villaägarna i Mölndal.......3

Läs mer