Minnesanteckningar från GNS Järnvägs möte nr 6

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar från GNS Järnvägs möte nr 6"

Transkript

1 Trafikverket Borlänge Besöksadress: Röda vägen 1 Helena Höök Samhällsbehov helena.hook@trafikverket.se Direkt: Mobil: Minnesanteckningar från GNS Järnvägs möte nr 6 Tid: , samling med kaffe och avslut med kaffe Plats: Scandic Sergel Plaza, Brunkebergstorg 9, Stockholm. Närvarande Carl-Axel Sundström, Arbetsmiljöverket Bengt Ohlin, Arriva Niklas Andersson, Föreningen Sveriges Järnvägsentreprenörer, FSJ Ronny Fredriksson, Föreningen Sveriges Järnvägsentreprenörer, FSJ Robert Röder, Föreningen Sveriges Järnvägsentreprenörer, FSJ Håkan Sjöström, Green Cargo Stefan Halldén, Jernhusen Peter Sjöquist, SJ Claes Elgemyr, Transportstyrelsen Göran Ahlén, Trygg-Hansa Terese Eriksson, Trafikverket (ersatte Mats Kjellman) Helena Höök, Trafikverket Erik Norrgård, Trafikverket Ing-Marie Vestrin, Trafikverket Inbjudna: Roger Johansson, Trafikverket Helena Rådbo, Trafikverket Maria Hedqvist, Trafikverket Fredrik Eriksson, Trafikverket Torbjörn Roxå, Trafikverket Förhindrade: Christel Wiman, Branschföreningen Tågoperatörerna, BTO Björn Nettervik, DSB Christer Ångström, Riksförbundet Enskilda Vägar, REV Leif Kronkvist, Riksförbundet Enskilda Vägar Mats Andersson, Transportstyrelsen Per-Olof Grummas Granström, Trafikverket Mats Kjellman, Trafikverket Öppnande Erik hälsade alla välkomna och förklarade mötet för öppnat. 1(6)

2 Inventering av övriga frågor Inga övriga frågor anmäldes. Godkännande av dagordning Dagordningen godkändes. Godkännande av minnesanteckningar från möte nr 5 Minnesanteckningarna från möte nr 5 godkändes. Målstyrning trafiksäkerhet järnväg, Helena Rådbo, Trafikverket och Roger Johansson, Trafikverket Helena informerade om analysgruppens arbete med att ta fram analysrapport och indikatorer. Analysrapporten ska presenteras på resultatkonferensen 12 mars 2014 och tidplanen för den är: 4 februari alla tabeller och bilder framtagna 12 feb alla texter skrivna 12 mars tryckt och klar och presenteras på resultatkonferensen GNS ledamöter kommer få tillfälle att ge synpunkter på rapporten inför sitt möte februari då Helena och Roger presenterarrapporten och GNS Järnväg har möjlighet att innan resultatkonferensen diskutera den. Innehåll i analysrapporten: Sammanfattning Inledning Syfte, avgränsning Metod och analys Dödade allvarligt skadade Omvärldsfaktorer Uppföljning av tillståndsmål, indikatorer Slutsatser och diskussion Syftet med rapporten är att beskriva och analysera trafiksäkerhetsutvecklingen 2013 genom att redogöra för antalet dödade och skadade och presentera trender och utveckling för området. Dock kommer denna första rapport mest att vara en nollrapport, d v s beskriva nuläget. Utgångspunkt för utvecklingen av indikatorerna är trippelnollan d v s inga intrång, inga spårfordonskollissioner möjliga och att inga urspårningar i huvudspår möjliga. En diskussion fördes om vem/vilka som ska stå bakom rapporten. Den tas fram av analytiker från olika organisationer som står bakom den. Fler aktörer är välkomna att ingå i analysgruppen. Håkan Sjöström, Green Cargo tar med frågan hem om hur deras representation i analysgruppen ska se ut. GNS enades om att ta fram en avsiktsförklaring där alla parter ställer sig bakom arbetet med målstyrning trafiksäkerhet järnväg. Trafikverket (Erik Norrgård) tar fram ett förslag till avsiktsförklaring och skickar till GNS för synpunkter. Som jämförelse kan den senaste analysrapporten läsas för trafiksäkerhetsutvecklingen på väg, Ladda ner den här: aspx 2(6)

3 Helenas.ppt-presentation delges GNS Järnväg. En diskussion fördes där Roger redogjorde för nya insikter, ett exempel är det PM om plankorsningshändelser som Erik Lindberg, Trafikverket tagit fram. Det visar på att av 103 dödade omkommer hälften i korsningar med skyddet helbom. Detta skydd anses vara det mest säkra vi har. Här behövs innovation och nytänk. Erik Norrgård lovade ta med frågan om innovationer för trafiksäkerhet järnväg till Trafikverket. Se mer i det PM som Roger visade på mötet och som bifogas anteckningarna. Annat som diskuterades var: Är kraven/reglerna utformade så att de ger säkerhet? Vad karaktäriserar en säker anläggning? Tillämpningen av regler Utökade samarbeten Utbildning av allmänheten Suicid dialog med vården OSPA som en indikator? 2014 års möten, Helena Höök 2014 års mötestillfällen beslutades enligt nedan: Nr 7: 13-14/2 (analysrapport, resultatkonferens, gemensam middag m m) Nr 8: 15/5 Nr 9: 17/9 Nr 10: 11/11 TEMA: Arbete i spår säkerheten förenar oss alla. Moderator: Erik Norrgård Erik informerade om temat som kommer ge möjlighet till information och dialog om viktiga frågor som rör arbete i spår såsom: - Punktlighet kontra säkerhet - Minskad risk för olyckor (A-skydd, hastighetsnedsättningar, intilliggande spår) - Förfrågningsunderlag/upphandling av arbeten - För- och direktplanerade arbeten - Behov av forskning och innovation Inledning, Roger Johansson, Trafikverket Roger inledde temat med Nollvisionen. Ofta hör man att 0 är omöjligt och att marginalkostnaderna kommer öka dramatiskt ju närmare 0 man kommer. Så är fallet om man helt ska lösa problemet med ett förutbestämt angreppssätt. Arbetar man i stället med att reducera problemet och arbeta med ständiga förbättringar så slipper man hamna i problemet med skenande marginalkostnader. 3(6)

4 Säkerhet i anläggningen - Tåg i tid punktlighetsforum, Erik Norrgård, Trafikverket Erik redogjorde för Tåg i tid. Ur ett kundperspektiv är det ointressant vems felet är om något inte fungerar. Det är sällsynt att nå samhällsmål enbart med egen verksamhet. Mål måste brytas ner i indikatorer. Dessa måste väljas med stor omsorg. Det är sällsynt att en enda egenskap är lösningen på ett mål. Definiera inte vad som behövs utifrån verksamhetsperspektiv se kundperspektivet. Det som mäts måste visa att indikatorer är rätt valda, rätt målsatta och att aktiviteter leder till förbättring av indikatorer. Det måste finnas en process där nya lösningar och indikatorer utvecklas. Se mer i den.ppt-presentation som visades på mötet och som bifogas anteckningarna. - Kapacitetstilldelning om arbeten i spår, Fredrik Eriksson, Trafikverket Fredrik beskrev processen för banbarbeten och förutsättningar för tilldelning. Trafikverket ansvarar för den samlade planeringen av trafik på järnvägsspåret och planerar tider i spår för banarbeten till den årliga Banarbetsplanen. Förutsättningarna för detta finns i tjänstekatalogen, järnvägsnätsbeskrivning (JNB). Processen Banarbetsplanering beskriver vägen från identifiering av Planerade Större Banarbeten, benämns PSB som presenteras i JNB till färdig Banarbetsplan. Banarbetsprocessen är en del av tilldelningsprocessen som regleras bl. a i Järnvägslagen och Järnvägsförordningen. JNB finns tillgänglig på vår webbplats och där finns även en lättläst kortversion på både svenska och engelska: Varje höst anordnar Trafikverket JNB-dagen för våra kunder och blivande kunder. Tågplanen startar alltid kl andra lördagen i december och gäller 12 månader framåt. Innan tågplanen är klar krävs det ett arbete i många steg; Ansöka om tåglägen Tilldela tåglägen Utkast till tågplan Fastställd tågplan och tidtabell I Tågplan 2014 är det 48 företag som har ansökt om tåglägen. Det är några fler än föregående år. Företagen har tillsammans ansökt om totalt 7200 tåglägen, vilket motsvarar ca 1,5 miljoner tåg. Vi själva har ansökt om 2143 tåglägen för att kunna utföra banarbeten. I innevarande tågplan tillkommer ca ansökningar om tid i spår. Tilldelning. Banarbetsprocessen är en del av tilldelningsprocessen. I Järnvägsnätbeskrivningen lyfter vi de största banarbetena (PSB) och de blir därmed en förutsättning för tågplanen. En diskussion fördes om hur arbetena i spår kan förbättras. Det handlar om tågplan, planering av arbeten och att skapa rätt förutsättningar för att genomföra arbeten i spår. 4(6)

5 Fredrik tog med sig frågan hem om att engagera FSJ i arbetet med att utveckla tågplaneprocessen. Se mer i den presentation som visades på mötet och som bifogas anteckningarna. - Hur jobbar FSJ? Robert Röder, Strukton Föreningen Sveriges Järnvägsentreprenörer bildades i samband med avregleringen och Robert är dess styrelseordförande. Arbetet strävar mot en säker, attraktiv och lönsam bransch. FSJ har en säkerhetsgrupp som har ett uppdrag att driva på säkerhetsarbetet, svara på remisser, återkoppla olyckor och tillbud i gruppen och skapa en gemensam uppföljningsstruktur av arbetsmiljö och säkerhetsarbetet. En chefsgrupp har möten med Trafikverket. A-skydd och snöröjning är goda exempel där det händer saker. FSJ är även en resurs i Trafikverkets framtagande av repetitionsutbildningar inom trafiksäkerhet. - Hur jobbar Trafikverket? Ing-Marie Vestrin och Maria Hedqvist, Trafikverket Maria rekapitulerade kort till GNS-mötet i januari som också hade tema arbete i spår. Därefter presenterade hon: Rapporterade händelser, de nya kraven på A-skydd vid arbete i spår med entreprenörer var tidigare 1/v och fr o m aug har endast en händelse inträffat. Planerade arbeten Tillbud till personpåkörning Trafikverket ska vara förutsättningsskapande: Tydliggör ansvar att agera om säkerheten äventyras Rätt bemanning, rätt arbetssätt Säkerställ kapacitet för underhålls- och investeringsbehovet först, planera trafiken sen Rätt förutsättningar vid upphandlingar Fortsatt analys av riskbilden tillsammans med våra entreprenörer Säkerställ säkerhetsaspekterna bevakas i kapacitetsplanerare och renodlad beställare samt andra projekt Överväga krav på fysiska barriärer för att skydda arbetsplatsen Arbetsvagnar för bättre skydd Nya regler 2013 o A-skydd på intilliggande spår vid etablering och avetablering av Tunga spårgående arbetsfordon, TSA o Utbildningskrav på operatör av TSA o Utbildningskrav på SoS-planerare Arbete pågår med att höja kompetenskrav för den som ska arbeta i spåret. Komplettering av risker för de dokumenterade riskbedömningar som alltid ska utföras innan arbete kan påbörjas. Tydliggörande av arbetsmiljöplan och byggarbetsmiljösamordning. 5(6)

6 Arbetsgrupp som aktivt arbetar med lösningar för att förbättra säkerheten t ex öka möjligheten till hastighetsnedsättningar på intilliggande spår, förbud mot manuell tågvarning. Ing-Marie tog med sig frågan om att arrangera en workshop eller motsvarande beträffande strukturen kring avhjälpande kontra förebyggande underhåll. Se mer i den.ppt-presentation som visades och som bifogas anteckningarna. Summering, Erik Norrgård Erik summerade temat där Nollvisionen är ledstjärnan och ger inspiration att tänka utanför boxen. Samverkan är oerhört viktig kring hur tågplaneprocessen ska gå till. Kompetensförsörjning till branschen behöver det jobbas med, både att få arbetskraft men även höja kompetensen. Trafikverket måste också bli tuffare i upphandlingen med krav på att rätt kompetens utför arbetena, vilket även FSJ hade konstaterat. Förebyggande underhåll behöver gå från avhjälpande till förebyggande. Avslutning Erik tackade alla för visat intresse och förklarade mötet för avslutat. Vid datorn Helena Höök Bilagor: 1. Fakta plankorsningshändelser, Roger Johansson 2. Tåg i tid, Erik Norrgård 3. Kapacitetstilldelning, Fredrik Eriksson 4. Hur jobbar Trafikverket? Ing-Marie Vestrin och Maria Hedqvist Att göra: Målstyrning trafiksäkerhet järnväg: - Trafikverket (Erik Norrgård) tar fram ett förslag till avsiktsförklaring och skickar till GNS för synpunkter. - Innovationer för trafiksäkerhet järnväg. Trafikverket (Erik Norrgård) tar med frågan till Trafikverkets Forskning och Innovation, FoI. Arbete i spår - Trafikverket (Fredrik Eriksson) tog med sig frågan hem om att engagera FSJ i arbetet med att utveckla tågplaneprocessen. - Trafikverket (Ing-Marie Vestrin) tog med sig frågan om att arrangera en workshop eller motsvarande beträffande strukturen kring avhjälpande kontra förebyggande underhåll. Formaterat: Teckensnitt:Kursiv 6(6)

Minnesanteckningar från GNS Järnvägs möte nr 9

Minnesanteckningar från GNS Järnvägs möte nr 9 [] 1(5) Minnesanteckningar från GNS Järnvägs möte nr 9 Tid: 2014-09-17. Start med samling kl 09.30 dag 1 och avslut ca kl 15.00. Plats: Riksförbundet enskilda vägar, Riddargatan 35-37, 114 57 Stockholm.

Läs mer

Minnesanteckningar från Gruppen för Nationell Samverkan, GNS Järnväg, möte nr 3 hos Transportstyrelsen i Stockholm

Minnesanteckningar från Gruppen för Nationell Samverkan, GNS Järnväg, möte nr 3 hos Transportstyrelsen i Stockholm Trafikverket Borlänge Besöksadress: Röda vägen 1 www.trafikverket.se Helena Höök Samhällsbehov helena.hook@trafikverket.se Direkt: 010-123 5887 Mobil: 070-601 56 64 2012-09-18 Minnesanteckningar från Gruppen

Läs mer

Minnesanteckningar från Gruppen för Nationell Samverkan, GNS Järnväg möte nr 5, den 13 september 2013 på hotell Scandic Sergel Plaza i Stockholm

Minnesanteckningar från Gruppen för Nationell Samverkan, GNS Järnväg möte nr 5, den 13 september 2013 på hotell Scandic Sergel Plaza i Stockholm Trafikverket Borlänge Besöksadress: Röda vägen 1 www.trafikverket.se Helena Höök Samhällsbehov helena.hook@trafikverket.se Direkt: 010-123 5887 Mobil: 070-601 56 64 2013-09-18 Minnesanteckningar från Gruppen

Läs mer

Minnesanteckningar från: Gruppen för Nationell Samverkan, GNS Järnväg Möte nr 1, den 6 mars, på Frey s hotel i Stockholm

Minnesanteckningar från: Gruppen för Nationell Samverkan, GNS Järnväg Möte nr 1, den 6 mars, på Frey s hotel i Stockholm Trafikverket Borlänge Besöksadress: Röda vägen 1 www.trafikverket.se Helena Höök Samhällsbehov helena.hook@trafikverket.se Direkt: 010-123 5887 Mobil: 070-601 56 64 2012-03-06 Minnesanteckningar från:

Läs mer

Minnesanteckningar GNS Järnväg

Minnesanteckningar GNS Järnväg [] 1(6) Minnesanteckningar GNS Järnväg 2013-01-22 23 Deltagare 22/1 Tema arbete i spår Erik Norrgård, Claes Tingvall, Maria Hedqvist, Mats Kjellman, Sven Erik Nilsson, Guy Lindell, Håkan Svärd, Anders

Läs mer

Minnesanteckningar från GNS Järnvägs möte nr 15, den 29 mars 2017, hos Jernhusen i Stockholm

Minnesanteckningar från GNS Järnvägs möte nr 15, den 29 mars 2017, hos Jernhusen i Stockholm 1(5) Minnesanteckningar från GNS Järnvägs möte nr 15, den 29 mars 2017, hos Jernhusen i Stockholm Närvarande Bengt Ohlin, Branschföreningen Tågoperatörerna Niklas Andersson, Föreningen Sveriges Järnvägsentreprenörer

Läs mer

Minnesanteckningar från GNS möte nr 133, hos NTF i Solna

Minnesanteckningar från GNS möte nr 133, hos NTF i Solna Borlänge Besöksadress: Röda vägen 1 www.trafikverket.se Helena Höök Samhällsbehov helena.hook@trafikverket.se Direkt: 010-123 5887 Mobil: 070-601 56 64 2012-03-05 Minnesanteckningar från GNS möte nr 133,

Läs mer

Minnesanteckningar från GNS Järnvägs möte nr 15, den 29 mars 2017, hos Jernhusen i Stockholm

Minnesanteckningar från GNS Järnvägs möte nr 15, den 29 mars 2017, hos Jernhusen i Stockholm 1(5) Minnesanteckningar från GNS Järnvägs möte nr 15, den 29 mars 2017, hos Jernhusen i Stockholm Närvarande Bengt Ohlin, Branschföreningen Tågoperatörerna Niklas Andersson, Föreningen Sveriges Järnvägsentreprenörer

Läs mer

Minnesanteckningar från GNS Järnvägs möte nr 17, den 5 april 2018, hos Trafikverket i Solna

Minnesanteckningar från GNS Järnvägs möte nr 17, den 5 april 2018, hos Trafikverket i Solna 1(5) Minnesanteckningar från GNS Järnvägs möte nr 17, den 5 april 2018, hos i Solna Närvarande Lars H Ericsson, Trafikförvaltningen i Stockholms län Peter Sjöqvist, Branschföreningen Tågoperatörerna Niklas

Läs mer

Minnesanteckningar från GNS Järnvägs möte nr 16, den 8 november 2017, hos Trafikförvaltningen i Stockholm

Minnesanteckningar från GNS Järnvägs möte nr 16, den 8 november 2017, hos Trafikförvaltningen i Stockholm 1(5) Minnesanteckningar från GNS Järnvägs möte nr 16, den 8 november 2017, hos Trafikförvaltningen i Stockholm Närvarande Lars H Ericsson, Trafikförvaltningen i Stockholms län Bengt Ohlin, Branschföreningen

Läs mer

Minnesanteckningar Gruppen för Nationell Samverkan, GNS Järnväg, möte nr 2 den 7 juni hos Branschföreningen Tågoperatörerna i Stockholm

Minnesanteckningar Gruppen för Nationell Samverkan, GNS Järnväg, möte nr 2 den 7 juni hos Branschföreningen Tågoperatörerna i Stockholm Trafikverket Borlänge Besöksadress: Röda vägen 1 www.trafikverket.se Helena Höök Samhällsbehov helena.hook@trafikverket.se Direkt: 010-123 5887 Mobil: 070-601 56 64 2012-06-12 Minnesanteckningar Gruppen

Läs mer

Minnesanteckningar från GNS Vägs möte nr 147

Minnesanteckningar från GNS Vägs möte nr 147 [] 1(5) Minnesanteckningar från GNS Vägs möte nr 147 Tid: 2014-06-02. Start med samling kl 09.30 och avslut ca kl 17.00 Plats: Comfort hotell, Carlsgatan 10c, 211 20 Malmö. Lokal: Studio 3 Deltagare: Maria

Läs mer

Minnesanteckningar från GNS möte nr 134 den 26 mars hos Toyota i Sundbyberg

Minnesanteckningar från GNS möte nr 134 den 26 mars hos Toyota i Sundbyberg Ärendenr: TRV 2012/1481 Trafikverket Borlänge Besöksadress: Röda vägen 1 www.trafikverket.se Helena Höök Samhällsbehov helena.hook@trafikverket.se Direkt: 010-123 5887 Mobil: 070-601 56 64 2012-03-26 Minnesanteckningar

Läs mer

Samverkan inför förändringar i JNB 2018 efter Transportstyrelsens marknadstillsyn. Möte Huvudpresentation

Samverkan inför förändringar i JNB 2018 efter Transportstyrelsens marknadstillsyn. Möte Huvudpresentation TMALL 0141 Presentation v 1.0 Samverkan inför förändringar i JNB 2018 efter Transportstyrelsens marknadstillsyn Möte 170322 Huvudpresentation Ver 1.0 Publicerad Hans Stenbacka Göran Styhr Agenda 1300 Inledning

Läs mer

Minnesanteckningar från GNS Vägs möte nr 142 den 17 september 2013 hos Folksam i Stockholm

Minnesanteckningar från GNS Vägs möte nr 142 den 17 september 2013 hos Folksam i Stockholm Ärendenr: TRV 2013/1491 Trafikverket Borlänge Besöksadress: Röda vägen 1 www.trafikverket.se Helena Höök Samhällsbehov helena.hook@trafikverket.se Direkt: 010-123 5887 Mobil: 070-601 56 64 2013-09-30 Minnesanteckningar

Läs mer

Minnesanteckningar styrelsesammanträde 6 december 2017

Minnesanteckningar styrelsesammanträde 6 december 2017 Minnesanteckningar styrelsesammanträde 6 december 2017 Datum: 6 december 2017 Tid möte: 08.30 11.30 Lokal: BTO Tågoperatörerna, Sturegatan 11, Stockholm Deltagare styrelsen: Kent Johansson, ordförande

Läs mer

November Att skapa tidtabeller för tåg nu och i framtiden

November Att skapa tidtabeller för tåg nu och i framtiden November 2014 Att skapa tidtabeller för tåg nu och i framtiden Från dialog och ansökan till samordnad tågplan Version 2, november 2014 1 Innehåll Tågplanen tidtabell för tåg och banarbeten... 4 Fler väljer

Läs mer

Verksamhetsplan 2018

Verksamhetsplan 2018 Verksamhetsplan 2018 Föreningen Sveriges Järnvägsentreprenörer Vi bidrar till samhällsnyttan! En samhällsekonomiskt effektiv och långsiktigt hållbar transportförsörjning för medborgarna och näringslivet

Läs mer

GNS förslag Trafikverket och BTO. Solna strand

GNS förslag Trafikverket och BTO. Solna strand GNS förslag Trafikverket och BTO Solna strand 180405 Bakgrund GNS Järnväg bildades i samband med att Trafikverket skapades och som en motsvarighet till GNS väg, som framgångsrikt arbetat med Nollvisionen

Läs mer

Kent Johansson, ordförande, inledde mötet och hälsade särskilt Sofia Lundberg sekretariatsansvarig välkommen.

Kent Johansson, ordförande, inledde mötet och hälsade särskilt Sofia Lundberg sekretariatsansvarig välkommen. Järnvägsbranschens samverkansforum Minnesanteckningar JBS styrelsemöte 20161109 Datum: 9 november 2016 Tid: 12.00 14.10 Plats: Jernhusen, Västra järnvägsgatan 23, Stockholm Deltagare styrelsen: Kent Johansson,

Läs mer

Minnesanteckningar från GNS Vägs möte nr 143, hos RPS i Stockholm

Minnesanteckningar från GNS Vägs möte nr 143, hos RPS i Stockholm Ärendenr: TRV 2013/1491 Trafikverket Borlänge Besöksadress: Röda vägen 1 www.trafikverket.se Helena Höök Samhällsbehov helena.hook@trafikverket.se Direkt: 010-123 5887 Mobil: 070-601 56 64 2013-11-18 Minnesanteckningar

Läs mer

Järnvägsnätsbeskrivning (JNB) för Trollhättans Stads industrispår Stallbacka

Järnvägsnätsbeskrivning (JNB) för Trollhättans Stads industrispår Stallbacka Järnvägsnätsbeskrivning (JNB) för Trollhättans Stads industrispår Stallbacka Upprättad 2009-10-02 Rev 2018-03-19 Postadress: Trollhättans stad, KSF, Produktion & Service, Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Läs mer

Verksamhetsplan 2019

Verksamhetsplan 2019 Verksamhetsplan 2019 Föreningen Sveriges Järnvägsentreprenörer Vi bidrar till samhällsnyttan! En samhällsekonomiskt effektiv och långsiktigt hållbar transportförsörjning för medborgarna och näringslivet

Läs mer

GNS Järnväg Målstyrning trafiksäkerhet Järnväg. samt. Tema plankorsningar. John-Åke Halldén

GNS Järnväg Målstyrning trafiksäkerhet Järnväg. samt. Tema plankorsningar. John-Åke Halldén GNS Järnväg 2012-09-18 Målstyrning trafiksäkerhet Järnväg samt Tema plankorsningar John-Åke Halldén Målstyrning Repetition indikatorer Analysgrupp Repetition Årsklockan Bemanning Analysgruppens kommande

Läs mer

(punkt kommunikation och resultatkonferens)

(punkt kommunikation och resultatkonferens) Minnesanteckningar JBS styrelsesammanträde 20 februari 2019 Datum: 20 februari 2019 Tid möte: 09.00 12.00 Lokal: Svensk Kollektivtrafik, Hornsgatan 15, Stockholm Deltagare styrelsen: Kent Johansson, ordförande

Läs mer

Verksamhetsplan 2016

Verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplan 2016 Föreningen Sveriges Järnvägsentreprenörer FSJ arbetar för en säker, attraktiv och lönsam bransch Föreningen Sveriges Järnvägsentreprenörer ska främja de i Sverige aktiva järnvägsentreprenörernas

Läs mer

Järnvägsnätsbeskrivning (JNB)

Järnvägsnätsbeskrivning (JNB) JNB2016 2016-06-20 Sida 1 av 5 Järnvägsnätsbeskrivning (JNB) JNB2016 2016-06-20 Sida 2 av 5 Innehållsförteckning 1. Allmän information 2. Villkor för tillträde och trafikering 3. Infrastruktur 4. Kapacitetstilldelning

Läs mer

Tommy Jonsson, Trafikverket (punkt MPK Digitaliseringsprogrammet järnvägen)

Tommy Jonsson, Trafikverket (punkt MPK Digitaliseringsprogrammet järnvägen) Minnesanteckningar styrelsesammanträde 12 september 2017 Datum: 12 september 2017 Tid möte: 08.30 11.30 Lokal: Svensk Kollektivtrafik, Hornsgatan 15, Stockholm Deltagare styrelsen: Kent Johansson, ordförande

Läs mer

Järnvägsnätsbeskrivning Ystads kommun Innehållsförteckning Bilagor

Järnvägsnätsbeskrivning Ystads kommun Innehållsförteckning Bilagor Järnvägsnätsbeskrivning Rev: 2015-12-13 Innehållsförteckning 1. Allmän information 2. Villkor för tillträde och trafikering 3. Infrastruktur 4. Kapacitetstilldelning 5. Tjänster 6. Avgifter Bilagor Översiktskarta.

Läs mer

Forum för hantering av gemensamma trafiksäkerhetsrisker järnväg, FRI. Överenskommelse

Forum för hantering av gemensamma trafiksäkerhetsrisker järnväg, FRI. Överenskommelse Forum för hantering av gemensamma trafiksäkerhetsrisker järnväg, FRI Överenskommelse TMALL 0004 Rapport generell v 2.0 Dokumenttitel: Forum för hantering av gemensamma trafiksäkerhetsrisker järnväg, FRI

Läs mer

UTBLICK ÖVER TILLDELNINGS- PROCESSEN. Jonas Westlund

UTBLICK ÖVER TILLDELNINGS- PROCESSEN. Jonas Westlund UTBLICK ÖVER TILLDELNINGS- PROCESSEN Jonas Westlund 1 Tågplaneprocessen 2 Nyckeltal Tågplan 2018 Antal sökande 52 Sökta tåglägen 9200 Antal fastställda tåglägen ca 10 400 ~ 1 500 000 tåglägen kommer utföras

Läs mer

Stadsbyggnadsförvaltningen Helsingborgs Stad JÄRNVÄGSNÄTSBESKRIVNING

Stadsbyggnadsförvaltningen Helsingborgs Stad JÄRNVÄGSNÄTSBESKRIVNING Stadsbyggnadsförvaltningen Helsingborgs Stad JÄRNVÄGSNÄTSBESKRIVNING Innehållsförteckning 1 Allmän information... 1 1.1 Inledning...1 1.2 Juridisk status...1 1.2.1 Ansvar...1 1.3 Giltighetstid och ändringar...1

Läs mer

Förbättrad målstyrning av. (med beaktande av behovet av trafikslagsövergripande. perspektiv) GNS Järnväg John-Åke Halldén

Förbättrad målstyrning av. (med beaktande av behovet av trafikslagsövergripande. perspektiv) GNS Järnväg John-Åke Halldén Förbättrad målstyrning av trafiksäkerhetsarbetet järnväg, (med beaktande av behovet av trafikslagsövergripande perspektiv) GNS Järnväg John-Åke Halldén 2012-03-06 Vad kommer jag att tala om (men dialog

Läs mer

Minnesanteckningar referensgruppsmöte 8 juni 2011, förstudie JTF

Minnesanteckningar referensgruppsmöte 8 juni 2011, förstudie JTF TSJ 2011-579 Minnesanteckningar 1(5) Referensgruppen för Förstudie JTF Minnesanteckningar referensgruppsmöte 8 juni 2011, förstudie JTF Transportstyrelsens kontor i Borlänge, kl 13.00 15.30. Närvarande:

Läs mer

Förslag till fortsatt arbetsform för branschrådet för järnväg

Förslag till fortsatt arbetsform för branschrådet för järnväg PM 1 (6) Datum 2012-12-21 Handläggare Maria Jäderholm Väg- och järnvägsavdelningen Enhet trafikföretag Sektion järnvägsföretag Förslag till fortsatt arbetsform för branschrådet för järnväg Bakgrund Branschrådet

Läs mer

Järnvägsnätsbeskrivning

Järnvägsnätsbeskrivning Järnvägsnätsbeskrivning Innehållsförteckning 1. Allmän information 2. Villkor för tillträde och trafikering 3. Infrastruktur 4. Kapacitetstilldelning 5. Tjänster 6. Avgifter 7. Övrigt Bilaga 1 - Telefonnummer

Läs mer

Trafikeringsavtal för Järnvägsföretag Tågplan 2019

Trafikeringsavtal för Järnvägsföretag Tågplan 2019 Trafikeringsavtal för Järnvägsföretag Tågplan 2019 PARTER Trafikverket Planering XXX Adress 781 89 BORLÄNGE Post nr Ort Org.nr: 202100-6297 Nedan Trafikverket Handläggare: Trafikverket handläggare Org.nr:

Läs mer

TILLSAMMANS FÖR NOLLVISIONEN

TILLSAMMANS FÖR NOLLVISIONEN TILLSAMMANS FÖR NOLLVISIONEN I Tillsammans för Nollvisionen arbetar vi alla företag, organisationer och myndigheter gemensamt för att nå målet att ingen ska dödas eller skadas allvarligt i trafiken. Läs

Läs mer

Trafikeringsavtal för Järnvägsföretag Tågplan / Ad hoc

Trafikeringsavtal för Järnvägsföretag Tågplan / Ad hoc Trafikeringsavtal för Järnvägsföretag Tågplan / Ad hoc PARTER Trafikverket Planering XXX Adress 781 89 BORLÄNGE Post nr Ort Org.nr: 202100-6297 Nedan Trafikverket Handläggare: Trafikverket handläggare

Läs mer

Verksamhetsplan 2017

Verksamhetsplan 2017 Verksamhetsplan 2017 Föreningen Sveriges Järnvägsentreprenörer FSJ arbetar för en säker, attraktiv och lönsam bransch Föreningen Sveriges Järnvägsentreprenörer ska främja de i Sverige aktiva järnvägsentreprenörernas

Läs mer

TMALL 0794 Presentation bilder sommar v 1.0. GNS järnväg framtid

TMALL 0794 Presentation bilder sommar v 1.0. GNS järnväg framtid TMALL 0794 Presentation bilder sommar v 1.0 GNS järnväg framtid 2018-04-05 Inkomna synpunkter om GNS Lämnade synpunkter Transportstyrelsen Expertgrupp plankorsningar Trygg Hansa Riksförbundet enskilda

Läs mer

Järnvägsnätsbeskrivning

Järnvägsnätsbeskrivning STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN DRIFT- OCH UNDERHÅLLSAVDELNINGEN Järnvägsnätsbeskrivning Version 2.0 Giltig från: 2014-07-01 Stadsbyggnadsförvaltningen Postadress 251 89 Helsingborg Telefon 042-10 50 00 stadsbyggnadsnamnden@helsingborg.se

Läs mer

BRANSCHORGANISATION VÄG OCH BAN

BRANSCHORGANISATION VÄG OCH BAN BRANSCHORGANISATION VÄG OCH BAN Trafik och säkerhetsgruppen Stockholm 2013-12-16 Närvarande: Karl-Johan Andersson KJA NCC Roads Ingvar Bengtsson IBE NCC Roads Mats Andrén MAN NCC Construction Per-Erik

Läs mer

En sammanfattning av Trafikverkets process för kapacitetstilldelning samt prioriteringskriterier

En sammanfattning av Trafikverkets process för kapacitetstilldelning samt prioriteringskriterier 0(6) September 2013 Bilaga ärende 4 En sammanfattning av Trafikverkets process för kapacitetstilldelning samt prioriteringskriterier Detta PM har tagits fram av MÄLAB med stöd av Bengt Hultin, Järnvägshuset

Läs mer

Nya förutsättningar och kapacitetstilldelning och tjänster. Anders Svensson, Trafikverket

Nya förutsättningar och kapacitetstilldelning och tjänster. Anders Svensson, Trafikverket Nya förutsättningar och kapacitetstilldelning och tjänster Anders Svensson, Trafikverket 1 Ändrade förutsättningar SERA-direktivet (2012/34/EU) är en viktig utgångspunkt för svensk järnvägslagstiftning

Läs mer

Minnesanteckningar från GNS Järnvägs möte nr 13

Minnesanteckningar från GNS Järnvägs möte nr 13 1(7) Minnesanteckningar från GNS Järnvägs möte nr 13 Tid: 2016-05-11 kl. 09:30-15:00 Plats: Sheraton Stockholm hotel, Tegelbacken 6, 111 52 Stockholm, lokal: Hagasalongen 3 Närvarande: Carl-Axel Sundström,

Läs mer

Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om tillträde till tjänster och järnvägsinfrastruktur

Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om tillträde till tjänster och järnvägsinfrastruktur JÄRNVÄG Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om tillträde till tjänster och järnvägsinfrastruktur Innehåll 1 kap. Inledande bestämmelser... 1 Tillämpningsområde... 1 Definitioner... 1 Infrastrukturförvaltare

Läs mer

Minnesanteckningar JBS styrelsemöte 14 september 2016

Minnesanteckningar JBS styrelsemöte 14 september 2016 MINNESANTECKNINGAR 1 (6) Jan Gilbertsson 2016-09-19 [TRVversionNY] Fastställt av (i förekommande fall) Ev. ärendenummer Ev. projektnummer [Fastställt av person NY] [Ärendenummer NY] [Projektnummer NY]

Läs mer

Protokoll Specifikt samverkansråd för Infrastruktur och trafik Tid: 8 april kl Plats: Eklundavägen, lokal Asken

Protokoll Specifikt samverkansråd för Infrastruktur och trafik Tid: 8 april kl Plats: Eklundavägen, lokal Asken 1 (5) Protokoll Specifikt samverkansråd för Infrastruktur och trafik Tid: 8 april kl. 09.30-11.30 Plats: Eklundavägen, lokal Asken Vid protokollet Sekreterare: Justerat den: Ordförande: Mats Gunnarsson

Läs mer

Verksamhetsplan TTT. Antagen december 2018

Verksamhetsplan TTT. Antagen december 2018 Verksamhetsplan TTT 2019 2020 Antagen december 2018 2 Förord Branschsamarbetet Tillsammans för tåg i tid (TTT) handlar om att systematiskt och långsiktigt förbättra punktligheten och trafikinformationen.

Läs mer

Avtal för uppställning Tågplan 2019

Avtal för uppställning Tågplan 2019 Avtal för uppställning Tågplan 2019 PARTER Trafikverket Planering XXX Adress 781 89 BORLÄNGE Post nr Ort Org.nr: 202100-6297 Nedan Trafikverket Handläggare: Trafikverket handläggare Org.nr: XXX Nedan Sökande

Läs mer

Järnvägsnätsbeskrivning NLC Terminal Umeå

Järnvägsnätsbeskrivning NLC Terminal Umeå 1 (7) Järnvägsnätsbeskrivning NLC Terminal Umeå Gäller fr.o.m 2015-08-31 2 (7) Senast införda ändring Datum Omfattning Sida 2010-08-03 Nytt dokument Alla 2012-09-01 Ändring Alla 2014-05-12 Nya kontaktuppgifter,

Läs mer

Förslag Tågplan 2010 2009-12-13 2010-12-11. Planering. Leveransdivisionen Rapport 090629

Förslag Tågplan 2010 2009-12-13 2010-12-11. Planering. Leveransdivisionen Rapport 090629 Förslag Tågplan 2010 2009-12-13 2010-12-11 Planering Innehåll 1 Inledning 3 1.1 ALLMÄNT... 3 1.1.1 TIDSPERIOD SOM BESLUTAT OMFATTAR... 3 1.1.2 LÄSANVISNINGAR... 3 1.1.3 INNEHÅLL I TÅGPLAN... 3 1.2 INKOMNA

Läs mer

Trafikeringsavtal Tågplan 2016

Trafikeringsavtal Tågplan 2016 Trafikeringsavtal Tågplan 2016 Mellan Öresundsbro Konsortiet (ÖSB) och JFs namn (JF XX) är följande avtal upprättat. Öresundsbro Konsortiet JFs namn c/o Trafikverket Samhälle Adress 781 89 BORLÄNGE Post

Läs mer

TRAFIKERINGSAVTAL T08 - Mall. Banverkets avtalpart (XX), org nr xxxxxx-xxxx

TRAFIKERINGSAVTAL T08 - Mall. Banverkets avtalpart (XX), org nr xxxxxx-xxxx TRAFIKERINGSAVTAL T08 - Mall Tecknat mellan Banverket, org nr 202100-4003 (BV) 781 85 BORLÄNGE och Banverkets avtalpart (XX), org nr xxxxxx-xxxx Innehållsförteckning 1. Allmän bakgrund, kontaktpersoner

Läs mer

Innehållsförteckning SÄNDLISTA

Innehållsförteckning SÄNDLISTA SÄNDLISTA Green Cargo AB Trafikverkets webbplats Innehållsförteckning Redovisning av samrådssvar, samråd om avvikelsemeddelande 3 del 1 av 2, Järnvägsnätsbeskrivning 2016... 1 Sändlista... 2 Bilaga 4.4

Läs mer

Trafikeringsavtal för Trafikorganisatör

Trafikeringsavtal för Trafikorganisatör Trafikeringsavtal för Trafikorganisatör PARTER Öresundsbrokonsortiet Planering Adress Org.nr: XXX Nedan ÖSB Handläggare: Trafikverkets handläggare XXX Adress Post nr Ort Org.nr: XXX Nedan Trafikorganisatören

Läs mer

Redovisning av regeringsuppdrag att vidta åtgärder för att öka säkerheten vid plankorsningar på den statliga järnvägen

Redovisning av regeringsuppdrag att vidta åtgärder för att öka säkerheten vid plankorsningar på den statliga järnvägen 1(7) n.registrator@regeringskansliet.se Kopia till: diariet Redovisning av regeringsuppdrag att vidta åtgärder för att öka säkerheten vid plankorsningar på den statliga järnvägen Sammanfattning Trafikverket

Läs mer

Trafikeringsavtal med Järnvägsföretag/Auktoriserad Sökande/ Sökande Tillträdestjänster Ad hoc 20XX

Trafikeringsavtal med Järnvägsföretag/Auktoriserad Sökande/ Sökande Tillträdestjänster Ad hoc 20XX Trafikeringsavtal med Järnvägsföretag/Auktoriserad Sökande/ Sökande Tillträdestjänster Ad hoc 20XX PARTER Trafikverket Samhälle XXX Adress 781 89 BORLÄNGE Post nr Ort Org.nr: 202100-6297 Nedan Trafikverket

Läs mer

Enkät om järnvägsnära tjänster

Enkät om järnvägsnära tjänster 1 (7) Datum Dnr TSJ 2016-2204 Järnvägsföretag och andra sökande av kapacitet för järnvägstrafik i tågplan 2016, enligt sändlista Enkät om järnvägsnära tjänster EU-kommissionen har inlett arbetet med att

Läs mer

Transportstyrelsens föreskrifter JvSFS 2005:1 Tillträde till järnvägsinfrastruktur och relaterade järnvägstjänster

Transportstyrelsens föreskrifter JvSFS 2005:1 Tillträde till järnvägsinfrastruktur och relaterade järnvägstjänster Remissammanställning 1 (9) Datum Dnr/Beteckning Transportstyrelsens föreskrifter JvSFS 2005:1 Tillträde till järnvägsinfrastruktur och relaterade järnvägstjänster Remissinstans EuroMaint 41 Kapitel Paragraf

Läs mer

2015-02-23. Järnvägsnätsbeskrivning. Ånge Kommun spåranläggning. Ånge Kommun 2013-05-10

2015-02-23. Järnvägsnätsbeskrivning. Ånge Kommun spåranläggning. Ånge Kommun 2013-05-10 Järnvägsnätsbeskrivning Ånge Kommun spåranläggning Ånge Kommun 2013-05-10 Innehållsförteckning Allmän information 4 1.1...INLEDNING 4 1.2...JURIDISK STATUS 4 1.2.1... ANSVAR 4 1.3...GILTIGHETSTID OCH ÄNDRINGAR

Läs mer

Fastställd Tågplan 2019

Fastställd Tågplan 2019 Dokumenttyp: Brev Ert datum: Ert ärendenummer: Trafikverket Telefon: 0771-921 921 trafikverket@trafikverket.se www.trafikverket.se Fastställd Tågplan 2019 2018-12-09 2019-12-14 1(5) TDOK 2010:26 Mall_Brev

Läs mer

Trafikeringsavtal Tågplan 2012 med endast Ad Hoc

Trafikeringsavtal Tågplan 2012 med endast Ad Hoc Trafikeringsavtal Tågplan 2012 med endast Ad Hoc Mellan Trafikverket (TrV) och JFs namn (JF XX) är följande avtal upprättat. Trafikverket JFs namn Trafikverket Samhälle, Kundnära tjänster Adress 781 89

Läs mer

Medlemsmöte Årsmöte 25 maj 2016 Välkomna!

Medlemsmöte Årsmöte 25 maj 2016 Välkomna! Medlemsmöte Årsmöte 25 maj 2016 Välkomna! Hållpunkter 10.00 Årsmöte 10.15 Medlemsmöte 12.00 Lunch Inledning SWEDTRAINs arbete en snabb summering Ekonomi Järnväg 2050 Näringslivets godstransporter Presentation

Läs mer

Trafikeringsavtal Tågplan 2015 med endast Ad Hoc

Trafikeringsavtal Tågplan 2015 med endast Ad Hoc Trafikeringsavtal Tågplan 2015 med endast Ad Hoc Mellan Trafikverket och JFs namn (JF XX) är följande avtal upprättat. Trafikverket JFs namn Trafikverket, Samhälle Adress 781 89 BORLÄNGE Post nr Ort Org.nr:

Läs mer

Saken Prövning av tvist enligt 8 kap. 9 järnvägslagen (2004:519) avseende Trafikverkets tilldelning av kapacitet vid hamnbanan.

Saken Prövning av tvist enligt 8 kap. 9 järnvägslagen (2004:519) avseende Trafikverkets tilldelning av kapacitet vid hamnbanan. Beslut 1 (10) Datum Dnr/Beteckning Sökande: RushRail AB Box 5339 102 47 Stockholm Motpart: Trafikverket 781 89 Borlänge Saken Prövning av tvist enligt 8 kap. 9 järnvägslagen (2004:519) avseende Trafikverkets

Läs mer

Trafiksäkerhet väg. Trafiksäkerhet väg. Översyn av etappmål och GNS Väg 29 september Johan Lindberg, Trafikverket

Trafiksäkerhet väg. Trafiksäkerhet väg. Översyn av etappmål och GNS Väg 29 september Johan Lindberg, Trafikverket Trafiksäkerhet väg Trafiksäkerhet väg Översyn av etappmål Översyn och indikatorer av etappmål till år och 2020 indikatorer med utblick till mot år 2020 2030 med och 2050 utblick mot 2030 och 2050 GNS Väg

Läs mer

Effektområde Operativ trafikering Malin Jutenfäldt, MTR

Effektområde Operativ trafikering Malin Jutenfäldt, MTR Effektområde Operativ trafikering Malin Jutenfäldt, MTR Effektområde: Operativ trafikering Effektområdet hanterar trafiklednings verksamhet och omfattar styrning och hantering i det operativa rummet. Målet

Läs mer

Utkast Tågplan (9) TDOK 2010:26 Mall_Brev v.1.0

Utkast Tågplan (9) TDOK 2010:26 Mall_Brev v.1.0 Utkast Tågplan 2015 2014-12-14 2015-12-12 1(9) Innehåll Utkast Tågplan 2015 1 1. Inledning 3 1.1 ALLMÄNT... 3 1.1.1 TIDSPERIOD SOM UTKASTET OMFATTAR... 3 1.1.2 LÄSANVISNINGAR... 3 1.1.3 INNEHÅLL I TÅGPLAN...

Läs mer

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS BESLUT

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS BESLUT HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS BESLUT 1 (6) meddelat i Stockholm den 20 maj 2011 KLAGANDE Transportstyrelsen 601 73 Norrköping MOTPART Trafikverket 781 89 Borlänge ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Kammarrätten i Sundsvalls

Läs mer

Minnesanteckningar från GNS möte nr 132 den december 2011 på Victory hotell i Stockholm

Minnesanteckningar från GNS möte nr 132 den december 2011 på Victory hotell i Stockholm Trafikverket Borlänge Besöksadress: Röda vägen 1 www.trafikverket.se Helena Höök Samhällsbehov helena.hook@trafikverket.se Direkt: 0342-756 56 Mobil: 070-601 56 64 2011-12-19 Minnesanteckningar från GNS

Läs mer

Snabbaste vägen till ökad produktivitet i anläggningsbranschen

Snabbaste vägen till ökad produktivitet i anläggningsbranschen Snabbaste vägen till ökad produktivitet i anläggningsbranschen Så ska vi öka produktiviteten i anläggningsbranschen Trafikverket gör varje år affärer på anläggningsmarknaden för mer än 35 miljarder kronor.

Läs mer

BESLUT

BESLUT BESLUT Vårt datum Vår beteckning 2008-02-26 2008-245 Handläggare, tfn Stefan Pettersson, 0243-24 69 48 Kopia till Järnvägsutredningen 2, N2007:11 Sökande Svenska Tågkompaniet AB, (Tågkompaniet) 556564-9976

Läs mer

Nykvarns kommuns järnvägsnät i Mörby industriområde

Nykvarns kommuns järnvägsnät i Mörby industriområde Nykvarns kommuns järnvägsnät i Mörby industriområde JÄRNVÄGSNÄTSBESKRIVNING 2019 Upprättad 2016-12-05 Sid 2 av 8 Innehållsförteckning 1.1. Inledning... 3 1.2. Ansvar... 3 1.3. Giltighetsperiod... 3 1.4.

Läs mer

Järnvägsnätsbeskrivning Storåterminalen. Tågplan , Reviderat

Järnvägsnätsbeskrivning Storåterminalen. Tågplan , Reviderat Järnvägsnätsbeskrivning Storåterminalen Tågplan 2016 2015-12-14, Reviderat 2016-02-01 Innehåll 1 Allmän information... 3 1.1 Inledning... 3 1.2 Ansvar... 3 1.3 Giltighetstid och ändringar... 3 1.4 Publicering...

Läs mer

Kapitel 7 Trafikverkets allmänna avtalsvillkor. Den bifogade Reklamationsblanketten, har uppdaterats med motsvarande omformulering.

Kapitel 7 Trafikverkets allmänna avtalsvillkor. Den bifogade Reklamationsblanketten, har uppdaterats med motsvarande omformulering. Dokumentdatum: 2015-06-15 Ärendenr: TRV 2013/1565 Bilaga 3.1 Tillgänglig infrastruktur Ny version. Kapitel 4 Tilldelning av kapacitet 4.2 Processbeskrivning AVSNITT 4.2.2 AD HOC-ANSÖKAN Ny text enligt

Läs mer

Fastställd Tågplan 2015

Fastställd Tågplan 2015 Dokumenttyp: Brev Dokumentdatum: 2014-09-26 Ert datum: Ert ärendenummer: Trafikverket Telefon: 0771-921 921 trafikverket@trafikverket.se www.trafikverket.se Fastställd Tågplan 2015 2014-12-14 2015-12-12

Läs mer

Referensgruppen övergripande frågor

Referensgruppen övergripande frågor Mötesanteckningar 1 (5) Datum Handläggare Margareta Lövgren Väg- och järnvägsavdelningen Referensgruppen övergripande frågor Datum Tid Plats kl.10.30 15.30 Borlänge, Hotell Galaxen Närvarande Gunnar Frisk

Läs mer

Järnvägsnätsbeskrivning Eslövs kommun

Järnvägsnätsbeskrivning Eslövs kommun Utgåva: 3 Gällande fr.o.m.: 2019-09-01 Handläggare: Stefan Åhman Sweco Rail AB Utgivare: Ann-Charlotte Gaeyner Eslövs kommun Järnvägsnätsbeskrivning Eslövs kommun Gäller från 2019-09-01 Sida 1 av Järnvägsnätbeskrivning

Läs mer

Järnvägsnätsbeskrivning Gäller från 2012-07-01

Järnvägsnätsbeskrivning Gäller från 2012-07-01 Järnvägsnätsbeskrivning Gäller från 2012-07-01 G:\Claes W\Järnvägsnätsbeskrivning 2012-07-01.doc Sida 1 av 6 Järnvägsnätbeskrivning för Oskarshamns Hamn AB Datum 2012-07-01 Innehållsförteckning 1. Allmän

Läs mer

JBS Resultatkonferens 2018

JBS Resultatkonferens 2018 JBS Resultatkonferens 2018 Stärkt branschsamverkan Lennart Kalander, Avdelningschef Nationell Planering, Trafikverket Pernilla Merkenius och Johan Andersson, FSJ Stärkt branschsamverkan Stärkt branschsamverkan

Läs mer

RAPPORT Kapacitetsanalys Kungsbacka Göteborg Tåg 3116 Fastställd kapacitetsanalys i enlighet med Järnvägslagen 2004:519 Tågplan 2019 Ärendenummer:

RAPPORT Kapacitetsanalys Kungsbacka Göteborg Tåg 3116 Fastställd kapacitetsanalys i enlighet med Järnvägslagen 2004:519 Tågplan 2019 Ärendenummer: RAPPORT Kapacitetsanalys Kungsbacka Göteborg Tåg 3116 Fastställd kapacitetsanalys i enlighet med Järnvägslagen 2004:519 Tågplan 2019 Ärendenummer: TRV 2019/97694 1 Dokumenttitel: Kapacitetsanalys Skapat

Läs mer

Trafikeringsavtal Trafikorganisatör Tågplan 2019

Trafikeringsavtal Trafikorganisatör Tågplan 2019 Trafikeringsavtal Trafikorganisatör Tågplan 2019 PARTER Trafikverket Planering XXX Adress 781 89 BORLÄNGE Post nr Ort Org.nr: 202100-6297 Nedan Trafikverket Handläggare: Trafikverket handläggare Org.nr:

Läs mer

Järnvägsnätbeskrivning

Järnvägsnätbeskrivning Järnvägsnätbeskrivning Boden kommuns järnvägsanläggningar: Industrispår Moråsen Industrispår Torpgärdan 2 Version Datum Beskrivning av ärendet Skapad/ändrad Fastställd av 03 2008-03-10 Ny järnvägsnätsbeskrivning

Läs mer

Trafikbestämmelser för järnväg. Modul 6 Fara och Olycka

Trafikbestämmelser för järnväg. Modul 6 Fara och Olycka Trafikbestämmelser för järnväg Modul 6 Fara och Olycka TDOK 2015:0309 Giltig från och med 1 mars 2016 2 6 Fara och Olycka TDOK 2016:0044-6 Fara och olycka 3 Detta är modul 6 Fara och olycka i Trafikverkets

Läs mer

Bilaga 3 B Planerade större banarbeten PSB

Bilaga 3 B Planerade större banarbeten PSB 2 (10) 2019-09-03 Bilaga 3 B Planerade större banarbeten PSB Ny version med ändringar av följande PSB, Åby PSB Ö2 där gränspunkterna flyttas från Simonstorp signal 31/61 till Katrineholm signal 43/73 (infartsignaler).

Läs mer

Leda samverkan av trafiksäkerhetsarbetet inom vägtrafiken. - Hur går vi vidare? GNS Väg Johan Lindberg. TMALL 0141 Presentation v 1.

Leda samverkan av trafiksäkerhetsarbetet inom vägtrafiken. - Hur går vi vidare? GNS Väg Johan Lindberg. TMALL 0141 Presentation v 1. TMALL 0141 Presentation v 1.0 Leda samverkan av trafiksäkerhetsarbetet inom vägtrafiken - Hur går vi vidare? GNS Väg 2018-03-20 Johan Lindberg Projekt inom Trafikverket avslutat Externa dialoger med nationella

Läs mer

Trafikverket. Utbildningar, kompetenskrav och behörigheter

Trafikverket. Utbildningar, kompetenskrav och behörigheter Trafikverket Utbildningar, kompetenskrav och behörigheter Järnvägslagen om spårbeträdande 9 kap. Ordning 1 Utan infrastrukturförvaltarens eller ett järnvägsföretags tillstånd får inte någon beträda spårområdet

Läs mer

Trafikeringsavtal Trafikorganisatör Tågplan / Ad hoc

Trafikeringsavtal Trafikorganisatör Tågplan / Ad hoc Tågplan / Ad hoc PARTER Trafikverket Planering XXX Adress 781 89 BORLÄNGE Post nr Ort Org.nr: 202100-6297 Nedan Trafikverket Handläggare: Trafikverket handläggare Org.nr: XXX Nedan Trafikorganisatören

Läs mer

Järnvägsnätsbeskrivning Ystads kommun Innehållsförteckning Bilagor

Järnvägsnätsbeskrivning Ystads kommun Innehållsförteckning Bilagor Järnvägsnätsbeskrivning Rev: 2014-12-14 Innehållsförteckning 1. Allmän information 2. Villkor för tillträde och trafikering 3. Infrastruktur 4. Kapacitetstilldelning 5. Tjänster 6. Avgifter Bilagor Översiktskarta.

Läs mer

Minnesanteckningar styrelsesammanträde 19 juni 2017

Minnesanteckningar styrelsesammanträde 19 juni 2017 Minnesanteckningar styrelsesammanträde 19 juni 2017 Datum: 19 juni 2017 Fika: från 08.30 Tid möte: 09.30 12.30 Lokal: SJ, Vasagatan 10, Stockholm Lunch: från 12.30 Deltagare styrelsen: Kent Johansson,

Läs mer

Järnvägsnätsbeskrivning

Järnvägsnätsbeskrivning 2013-10-18 Järnvägsnätsbeskrivning Piteå Kommun spåranläggning Piteå Kommun 2013-10-18 2013-10-18 Innehållsförteckning 1 Allmän information 5 1.1... INLEDNING 1.2... JURIDISK STATUS 1.2.1... ANSVAR...

Läs mer

1.11 Förkortningar och definitioner. Kapitel 2 Villkor för tillträde och trafikering

1.11 Förkortningar och definitioner. Kapitel 2 Villkor för tillträde och trafikering Kapitel 1 Allmän information 1.11 Förkortningar och definitioner AVSNITT 1.11.1 FÖRKORTNINGAR Definitionslistan utökas med nedanstående. TTB: Trafikverkets trafikbestämmelser Kapitel 2 Villkor för tillträde

Läs mer

Fastställd Tågplan 2017

Fastställd Tågplan 2017 Dokumenttyp: Brev Dokumentdatum: 2016-09-23 Ert datum: Ert ärendenummer: Trafikverket Telefon: 0771-921 921 trafikverket@trafikverket.se www.trafikverket.se Fastställd Tågplan 2017 2016-12-11 2017-12-09

Läs mer

Datum Ert datum Handläggare. Väg- och järnvägsavdelningen Anders Mattsson Susanna Angantyr

Datum Ert datum Handläggare. Väg- och järnvägsavdelningen Anders Mattsson Susanna Angantyr TSJ 2011-542 BESLUT 1(6) 2011-05-09 2010-11-02 Anders Mattsson Sökande Veolia Transport Sverige AB Box 1820 171 24 SOLNA Motpart Trafikverket 781 89 BORLÄNGE Saken Prövning av tvist enligt 8 kap. 9 järnvägslagen

Läs mer

Järnvägsnätsbeskrivning Kalmar Hamn

Järnvägsnätsbeskrivning Kalmar Hamn Järnvägsnätsbeskrivning Kalmar Hamn Innehållsförteckning 1. Allmän information 2. Villkor för tillträde och trafikering 3. Infrastruktur 4. Kapacitetstilldelning 5. Tjänster 6. Avgifter 7. Övrigt Bilaga

Läs mer

Svenska infrastrukturförvaltare 2011

Svenska infrastrukturförvaltare 2011 Diarienummer Dokumenttyp TSJ 2012-1351 PM 1(6) Järnvägsavdelningen Version Handläggare 01.00 Peter Johnson Svenska infrastrukturförvaltare 2011 2(6) Sammanfattning I föreliggande rapport sammanfattas Transportstyrelsens

Läs mer

Fastställd Tågplan 2018

Fastställd Tågplan 2018 Dokumenttyp: Brev Dokumentdatum: 2017-09-22 Ert datum: Ert ärendenummer: Trafikverket Telefon: 0771-921 921 trafikverket@trafikverket.se www.trafikverket.se Fastställd Tågplan 2018 2017-12-10 2018-12-08

Läs mer