Uthyrning och boendepolicy för Atrium Ljungberg

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Uthyrning och boendepolicy för Atrium Ljungberg"

Transkript

1 Uthyrning och boendepolicy för Atrium Ljungberg Uthyrningspolicy Hur får man möjlighet att hyra en lägenhet hos Atrium Ljungberg? I första hand förmedlas våra bostäder genom Bostadsförmedlingen. Atrium Ljungberg har även en egen intressebank. Interna sökande (anställda/släkt/vänner) hanteras och behandlas med samma bedömningsgrunder som externt sökande hyresgäster. Våra kunder och potentiella kunder prioriteras i kombination av att de redan är hyresgäster. De sökande behandlas med samma bedömningsgrund och hanteras lika som externt sökande hyresgäster. Uppfyllelse av sociala förpliktelser enligt kontraktet (tex utan risk för störningar eller skadegörelse). Goda referenser från tidigare hyresvärd. Den sökande skall uppfylla de ekonomiska förutsättningar som vi kräver är nödvändiga. Hyresgästens inkomst skall uppgå till cirka 3 x årshyran samt inte ha betalningsanmärkningar. Borgensman krävs endast i undantagsfall. Atrium Ljungberg tillämpar inte förtur, varken av personliga, mediciniska eller sociala skäl. Atrium Ljungberg godkänner endast byte mellan hyresrätt ej bostadsrätt, radhus, andelslägenhet eller villa. Lägenhetsansökan måste uppdateras var 12:e månad till Direktbyte, kan efter prövning endast godkännas om hyresgästen har bott i minst 1 år i sin nuvarande bostad. Vi ser varje uthyrning som starten på ett långt hyresförhållande.

2 Hur många gånger får man byta lägenhet (internt inom beståndet) För ett internt byte måste det finnas beaktansvärda skäl och eller dramatiskt påverkad familjesituation såsom b.la dödsfall, arbetslöshet (båda kontraktsinnehavarna) eller att familjen har växt markant. Om man har fått byta lägenhet vid ett tillfälle krävs det mycket starkare skäl för nästa byte. Internbytesansökan måste uppdateras var 12:e månad. Detta skall göras till Man måste ha varit kontraktsinnehavare hos Atrium Ljungberg 1 år för att få ställa sig i internbyteskön. Byte av lägenhet Externt Byte av lägenhet, skickas till oss på blanketten som finns på fastigheter/kista/boende_i_arvinge. Atrium Ljungberg gör sedan en bedömning om bytet är godtagbart. För att bytet skall vara godkänt krävs beaktansvärda skäl samt godkännande av den tillträdande hyresgästen/hyresgästerna såsom bedömning av ny hyressökande behandlas. Garage, p-plats eller förråd ingår ej i bytet. Ofullständig ansökan behandlas inte av Atrium Ljungberg. Överlåtelse av kontrakt Atrium Ljungberg ger generellt inte tillåtelse till en överlåtelse av hyreskontrakt. Om det funnits sambo/familjelikt förhållande och de boende under en längre tid delat hyresvillkoren, gör Atrium Ljungberg en sedvanlig prövning av en eventuell överlåtelse. Överlåtelse av kontrakt regleras enligt hyreslagen.

3 Andrahandsuthyrning Ansökan om andrahandsuthyrning med beaktansvärda skäl skickas till oss på blanketten som du hittar på Exempel på beaktansvärda skäl kan vara att du ska studera/arbeta på annan ort (studieintyg/arbetsgivarintyg från förstahandshyresgästen)under en begränsad tid eller att du vill pröva att vara sambo.(personbevis på sambo) Militärtjänstgöring.(intyg fån militären från förstahandshyresgästen) Beträffande arbete på annan ort, där skall avståndet vara så pass långt att man inte kan nå sin bostad (arbetsgivare intyg) Om du fått tillstånd från Atrium Ljungberg måste du upprätta ett särskilt kontrakt mellan dig och den du hyr ut till. Uthyrningen ska vara tidsbegränsad och får aldrig vara förenad med besittningsrätt. Vi godkänner ett år med en eventuell förlängning på totalt 2 år. Om du hyr ut din lägenhet i andra hand utan vårt tillstånd riskerar du uppsägning av ditt kontrakt och förlora din hyresrätt. Det gäller även om du väljer att låna ut din lägenhet utan att ta ut någon hyra. För dig som hyr ut din lägenhet i andra hand är det viktigt att vara medveten om är att det alltid är du själv som förstahandshyresgäst som ansvarar för att hyran blir betald i tid och att din hyresgäst sköter sig. Om din andrahandshyresgäst till exempel stör grannarna kan du själv riskera att bli uppsagd. Om du säger upp din lägenhet får inte andrahandshyresgästen överta ditt kontrakt när uthyrningsperioden är slut, oavsett hur lång period andrahandsuthyrningen har pågått. Ofullständig ansökan behandlas inte av Atrium Ljungberg. Uppsägning av lägenheten Uppsägning måste ske skriftligen av samtliga kontraktsinnehavare, blankett finns på Uppsägningstiden för lägenheter är enligt hyreslagen minst tre månader räknat från det månadsskifte, som kommer närmast efter uppsägningsdagen. Har du övriga avtal med Atrium Ljungberg såsom tex parkerings eller förrådsavtal, följer dessa automatiskt med uppsägningen av bostaden att upphöra samtidigt som bostaden. Vid dödsfall är uppsägningstiden endast en månad räknat från närmast kommande månadsskifte, förutsatt att lägenheten sägs upp inom en månad efter dödsfallet. Under uppsägningstiden är du enligt hyreslagen skyldig att låta lägenheten visas på lämplig tid för nya intressenter.

4 Vid in och utflytt från lägenheten Överlämnande av lägenhet/nycklar till nästkommande hyresgäst Om kontrakts start inträffar under en helg/helgdag sker överlämnandet av lägenheten nästkommande vardag. Notera att in- och utflyttning från lägenheten sker samma dag (datum). För tidsbokning av inlämning och avhämtning av nycklar kontakta Nycklarna skall lämnas senast av frånträdande hyresgäst och därmed hämtas tidigast av tillträdande hyresgäst. Samtliga lägenhetsnycklar som hyresgästen undertecknat vid inflyttning skall återlämnas vid avflyttning, annars kan den frånträdande hyresgästen komma att bli ersättningsskyldig. Kostnaden för detta är år :-/per lås inklusive nycklar. Även samtliga brickor och övriga nycklar skall lämnas vid överlämnandet. Om inte, kan den frånträdande hyresgästen bli ersättningsskyldig, i dagsläget är kostanden 200:-/enhet. Besiktning mm Den avflyttade hyresgästen är ansvarig för lägenhetens skick framtill att lägenheten är tom, flyttstädad samt att samtliga nycklar är återlämnade till Atrium Ljungberg. Besiktning av lägenheten bör utföras ungefär 1 månad före avflyttning och ske under kontorstid. De skador som kan finnas i lägenheten som inte anses vara av normalt slitage, kan hyresgästen komma att bli ersättningsskyldig för. Exempel på detta är fettfläckar, extremt många eller stora hål i väggar eller borttagning av lägenhetens inredning tex garderober, badkar etc. Om hyresgästen under hyrestiden väljer att måla/tapetsera eller genomföra jämförliga åtgärder och detta inte utförs fackmässigt eller om kulören av Atrium Ljungberg inte är godkänd, kan man bli ersättningsskyldig vid avflyttning. Vi tillämpar SABOS avskrivningslista. Atrium Ljungberg besiktar alltid lägenheterna mellan tillträdande och frånträdande hyresgäst. Alla underlag och protokoll sparas och arkiveras. Om Atrium Ljungberg upptäcker lättare fel så som tex droppande kranar, lösa trycken etc är vår ambition att åtgärda detta inom 14 arbetsdagar. Om felet är av större karaktär kan åtgärden dröja, information beträffande detta får ni från vår felanmälan. Vid inflyttning delges tillträdande och frånträdande hyresgäst en kopia av besiktningsprotokollet samt eventuella bilder. Den tillträdande hyresgästen har 8 dagar, räknat från kontrakts start att meddela skador/brister som inte var synliga vid besiktningstillfället.

5 Flyttstädning När du flyttar från din lägenhet skall den lämnas mycket noggrant flyttstädad. Atrium Ljungberg rekommenderar och samarbetar med en städfirma som vi ger full städgaranti. Önskar ni att anlita städfirman vänligen kontakta Notera att du som privatperson kan nyttja RUT avdraget. Om flyttstädningen inte kan godkännas av den tillträdande hyresgästen ordnar Atrium Ljungberg städning av lägenheten och debiterar den avflyttade hyresgästen för denna kostnad. I dagsläget är denna kostnad ca 5.000:- för 3 ROK, 2015 års nivå. Eventuella brister beträffande städningen skall meddelas, mailas till arvingebostader@atriumljungberg.se samma dag som kontrakts start. Du som är hyresgäst hos Atrium Ljungberg Betala hyran Hyran ska betalas punktligt varje månad och skall vara Atrium Ljungberg tillhanda sista vardagen i månaden innan, hyran betalas således i förskott. Som hyresgäst är du skyldig att betala din hyra i tid, även om du saknar avi. Om du saknar avi, kan du få dina uppgifter hos adminbostad@atriumljungberg.se, där skall du ange fullständigt namn (kontraktsinnehavare) och adress. Atrium Ljungberg har rätt att säga upp avtalet om hyresgästen inte betalar hyran i tid eller underlåter att överhuvudtaget att betala hyran. Ett enkelt sätt att betala hyran är att använda sig av autogiro. Blanketten finns på Störningar i boendet Som hyresgäst i ett flerfamiljshus måste man acceptera en del ljud. Generellt gäller att varken störa dag, kvälls eller nattetid. Enligt hyresavtalet skall det vara lugnt i fastigheten mellan Om du anser att dina grannar stör, kan du försöka prata med dom och om detta inte hjälper kontakta arvingebostader@atriumljungberg.se Det åligger dig som hyresgäst att iaktta sundhet och gott skick i lägenheten och i fastigheten.

6 Nedsättning av hyran Om vi som fastighetsägare brustit i våra åtagande under en längre tid, ser vi över det enskilda fallet och gör därefter en saklig bedömning. Om vi som fastighetsägare inte brustit i våra åtaganden eller om oförutsedd händelse inträffar utgår ingen nedsättning av hyran. Skadedjur Vid förekomst av ohyra i lägenheten måste hyresgästen omgående anmäla detta till arvingebostader@atriumljungberg.se, där får du information om hur du skall gå till väga. Atrium Ljungberg tillhandahåller inte evakueringslägenhet under skadedjurssaneringen. Felanmälan Felanmälan skickas till alternativt

Uthyrning och boendepolicy för Atrium Ljungberg

Uthyrning och boendepolicy för Atrium Ljungberg Uthyrning och boendepolicy för Atrium Ljungberg Uthyrningspolicy Hur får man möjlighet att hyra en lägenhet hos Atrium Ljungberg? Bostadsförmedlingen/Atrium Ljungbergs egen intressebank Interna sökande

Läs mer

Ansökan om andrahandsuthyrning

Ansökan om andrahandsuthyrning DEL I: SAMTYCKE (SID 1/4) Ansökan om andrahandsuthyrning Den här ansökan är uppdelad i två delar. Den första delen är en ansökan om hyresvärdens samtycke till att du hyr ut i andra hand. Den andra delen

Läs mer

Att vara hyresgäst: Vad du får och inte får göra

Att vara hyresgäst: Vad du får och inte får göra Att vara hyresgäst: Vad du får och inte får göra Att hyra ny bostad är en stor händelse, speciellt om det är den första egna lägenheten. Här finns lite användar information: Innehåll 1. Avtal 2. Besittningsskydd

Läs mer

Hyrespolicy för Ljusnarsbergs kommun

Hyrespolicy för Ljusnarsbergs kommun Dnr KS 0002/2017 Hyrespolicy för Ljusnarsbergs kommun Antagen av kommunstyrelsen 2017-03-29 67 2 (5) Utgångspunkten för denna policy är att alla ska ha samma möjlighet att ansöka om en bostad hos Ljusnarsbergs

Läs mer

Att vara hyresgäst. vad du får och inte får göra

Att vara hyresgäst. vad du får och inte får göra Att vara hyresgäst vad du får och inte får göra 1 Att vara medlem i Hyresgästföreningen har sina fördelar. n Vi kan berätta vilka rättigheter du har som hyresgäst. Vi vet vad du har rätt att själv göra

Läs mer

Policy hyra lägenhet hos Älmhultsbostäder 2017

Policy hyra lägenhet hos Älmhultsbostäder 2017 Policy hyra lägenhet hos Älmhultsbostäder 2017 Alla ska ha lika rätt och möjlighet att söka bostad hos Älmhultsbostäder AB. ÄBO skall stödja och verka för en positiv utveckling av Älmhults kommun. Vi gör

Läs mer

Gällande lagar och regler

Gällande lagar och regler Gällande lagar och regler för uthyrning i andrahand och uthyrning av rum i bostad För dig som hyr ut Innehållsförteckning - Kortfattad Information Sida 3 - Vad är Andrahandsuthyrning Sida 3 - När får jag

Läs mer

Uthyrningspolicy för Bärkehus AB

Uthyrningspolicy för Bärkehus AB Uthyrningspolicy för Uthyrningspolicyn gäller för alla som söker bostad hos, både nya och interna sökanden. Uthyrningspolicyns syfte är att samma regler ska gälla för alla bostadssökande och att reglerna

Läs mer

Avtal som regleras av Hyreslagen (12 kap. Jordabalken)

Avtal som regleras av Hyreslagen (12 kap. Jordabalken) 1. Upplysningar Detta avtal regleras av hyreslagen (12 kap JB) och gäller hyresrätt eller rum i hyresrätt. Detta avtal skall även gälla för bostadsrätt, ägarlägenhetsfastighet, lägenhet i ett en- eller

Läs mer

Guide för bostadssökande

Guide för bostadssökande Guide för bostadssökande 1 Innehåll Sök bostad - steg för steg 3 Frågor & svar registrering 6 Frågor & svar söka bostad 8 Frågor & svar visning 10 Frågor & svar byte och flyttning 11 Frågor & svar övriga

Läs mer

Guide för bostadssökande

Guide för bostadssökande Guide för bostadssökande Samma regler för alla - enkelt och rättvist Vi hyr ut nästan 9 000 bostäder i välskötta fastigheter runt om i Kristianstads kommun. Vårt mål är att erbjuda tryggt och trivsamt

Läs mer

Hur bor du egentligen?!

Hur bor du egentligen?! En broschyr om boende Hur bor du egentligen?! Regler om hyra av bostad finns i Jordabalken (1970:994) kap. 12. I Jordabalkens mening räknas både studentrum och lägenhet som bostadslägenhet. En annan definition

Läs mer

Förord uthyrningspolicy

Förord uthyrningspolicy UTHYRNINGSPOLICY F Förord uthyrningspolicy Hos Hoforshus ska alla känna sig välkomna att hyra sin bostad. Uthyrningen ska präglas av transparens, tydlighet och alla människors lika värde. Grunden i vår

Läs mer

Här kommer en sammanställning av viktigare regler att tänka på kring andrahandsuthyrning.

Här kommer en sammanställning av viktigare regler att tänka på kring andrahandsuthyrning. Andrahandsuthyrning Här kommer en sammanställning av viktigare regler att tänka på kring andrahandsuthyrning. 1. Uthyrning av hel bostad Hyresavtal Hyresrätter, bostadsrätter och villor kan hyras ut i

Läs mer

Guide för bostadssökande

Guide för bostadssökande Guide för bostadssökande Innehåll Sök bostad - steg för steg 3 Frågor & svar registrering 6 Frågor & svar söka bostad 8 Frågor & svar visning 10 Frågor & svar byte och flyttning 11 Frågor & svar övriga

Läs mer

AVTAL OM UPPLÅTELSE AV BOSTADSRÄTTSLÄGENHET I ANDRA HAND

AVTAL OM UPPLÅTELSE AV BOSTADSRÄTTSLÄGENHET I ANDRA HAND AVTAL OM UPPLÅTELSE AV BOSTADSRÄTTSLÄGENHET I ANDRA HAND Nr: Sid 1 ( 3 ) Endast en lägenhet kan hyras ut på dessa villkor. Namn: E-postadress: Kryss i ruta innebär att den därefter följande texten gäller

Läs mer

Policy hyra lägenhet hos Älmhultsbostäder

Policy hyra lägenhet hos Älmhultsbostäder 2019-09-10 Policy hyra lägenhet hos Älmhultsbostäder Alla ska ha lika rätt och möjlighet att söka bostad hos Älmhultsbostäder AB (nedan kallat ÄBO). ÄBO skall stödja och verka för en positiv utveckling

Läs mer

Så söker du bostad eller bilplats

Så söker du bostad eller bilplats Så söker du bostad eller bilplats 1 Innehåll Så söker du - steg för steg 3 Frågor & svar ställa sig i kö 6 Frågor & svar söka bostad och bilplats 8 Frågor & svar visning 10 Frågor & svar byte och flyttning

Läs mer

Att tänka på vid andrahandsuthyrning

Att tänka på vid andrahandsuthyrning Att tänka på vid andrahandsuthyrning Hyresvärdens samtycke krävs För att få hyra ut sin lägenhet i andra hand krävs samtycke från hyresvärden. Förstahandshyresgästen skall göra en skriftlig ansökan till

Läs mer

Välkommen till kursen

Välkommen till kursen Välkommen till kursen Hyresfrågor i fokus Vilka är vi? Vad är ett hyresförhållande - när är hyreslagen tillämplig avtal, genom vilka hus eller delar av hus upplåts till nyttjande mot ersättning (12 kap.

Läs mer

VIMARHEM AB. Boskola 1 (3) Flytta in hos Vimarhem

VIMARHEM AB. Boskola 1 (3) Flytta in hos Vimarhem VIMARHEM AB Boskola 1 (3) Flytta in hos Vimarhem Intresseanmälan Alla våra lägenheter fördelas via vår kommunala bostadsförmedling. Ett första steg till lägenhet hos Vimarhem är därför att fylla i en intresseanmälan.

Läs mer

TRIVSELHANDBOK. Avflyttning

TRIVSELHANDBOK. Avflyttning TRIVSELHANDBOK Andrahandsuthyrning Kontakta alltid Bollebo vid andrahandsuthyrning. Tänk på att även om du hyr ut till någon annan, har du ansvaret för att hyran betalas i tid och att lägenheten sköts.

Läs mer

Hyreskontrakt för uthyrning i andra hand

Hyreskontrakt för uthyrning i andra hand Hyreskontrakt för uthyrning i andra hand Hyresvärd Adress Postnummer Postort /organisationsnummer Hyresgäst 1 Hyresgäst 2 Hyresgäst 3 Hyresgäst 4 Hyresobjekt och hyra Adress Postnummer Postort Lägenhetsnummer

Läs mer

Välkommen till kursen

Välkommen till kursen Välkommen till kursen Gör rätt som hyresvärd Vilka är vi? Avsnitt 1 Definitioner Uppsägningstider 1 Hyresavtal Hus eller del av hus lägenhet Upplåtits Till nyttjande Mot ersättning Bostadslägenhet resp.

Läs mer

Utförliga köregler

Utförliga köregler 2019-06-04 Utförliga köregler Registrera dig i bostadskön För att hyra en lägenhet hos GöteneBostäder måste du stå i vår bostadskö. Du ställer dig i kön på vår webbplats genom att välja Registrera dig

Läs mer

Ansökan om uthyrning i andra hand

Ansökan om uthyrning i andra hand Ansökan om uthyrning i andra hand Uthyrning i andra hand får inte genomföras utan Eskilstuna Kommunfastigheters godkännande Vill du hyra ut din lägenhet till någon annan? Om du inte ska bo i din lägenhet

Läs mer

HYRESAVTAL ANDRAHANDSUTHYRNING När någon annan än bostadsrättshavaren självständigt nyttjar lägenheten

HYRESAVTAL ANDRAHANDSUTHYRNING När någon annan än bostadsrättshavaren självständigt nyttjar lägenheten HYRESAVTAL ANDRAHANDSUTHYRNING När någon annan än bostadsrättshavaren självständigt nyttjar lägenheten BOSTADSRÄTTSHAVARE/HYRESVÄRD: Kontaktperson Tel nr dagtid ANDRAHANDSHYRESGÄST 1: ANDRAHANDSHYRESGÄST

Läs mer

Ansökan om lägenhetsbyte. Ansökan om lägenhetsbyte (bostad)

Ansökan om lägenhetsbyte. Ansökan om lägenhetsbyte (bostad) (bostad) Ansökan skickas per post till din förvaltningsadministratör på Skandia Fastigheter. Observera att samtliga fält i ansökan ska fyllas i för att ärendet ska kunna behandlas. Ofullständig ansökan

Läs mer

Ansökan om uthyrning i andra hand. Avtal om uthyrning i andra hand

Ansökan om uthyrning i andra hand. Avtal om uthyrning i andra hand Blankett för: Ansökan om uthyrning i andra hand och Avtal om uthyrning i andra hand OBS! Vid uthyrning i andra hand i fastigheten Bojen10, skall denna Ansökan om uthyrning i andra hand och Avtal om uthyrning

Läs mer

Körkort ID-kort Annat. Trappor. parkeringsplats nr mot en ersättning av kronor per. månad. garageplats nr mot en ersättning av kronor per.

Körkort ID-kort Annat. Trappor. parkeringsplats nr mot en ersättning av kronor per. månad. garageplats nr mot en ersättning av kronor per. Andrahandshyresavtal För uthyrning av bostadslägenhet i andra hand Avtalet upprättas i två exemplar, ett för vardera part. Blocket AB ansvarar inte för avtalets innehåll och all användning av avtalet sker

Läs mer

UTHYRNINGS- POLICY. Sandvikenhus

UTHYRNINGS- POLICY. Sandvikenhus UTHYRNINGS- POLICY Sandvikenhus Gäller från 1 april 2017 INNEHÅLLS- FÖRTECKNING Välkommen till ett tryggare hem 4 Våra regler 5 Söka och hyra lägenhet kort version 7 Söka och hyra lägenhet utförlig version

Läs mer

riktlinjer för lägenhetsbyten sabo sveriges allmännyttiga bostadsföretag

riktlinjer för lägenhetsbyten sabo sveriges allmännyttiga bostadsföretag riktlinjer för lägenhetsbyten sabo sveriges allmännyttiga bostadsföretag Syftet med riktlinjerna Ett centralt inslag i de rättigheter som hyresgästerna har enligt hyreslagen är rätten att byta bostad med

Läs mer

Hyra ut lägenheten i andra hand?

Hyra ut lägenheten i andra hand? Hyra ut lägenheten i andra hand? För att få hyra ut sin lägenhet i andra hand gäller att det finns beaktansvärda skäl enligt hyreslagen. Detta kan vara studier eller tillfälligt arbete på en annan ort,

Läs mer

Ansökan om uthyrning i andra hand. Avtal om uthyrning i andra hand

Ansökan om uthyrning i andra hand. Avtal om uthyrning i andra hand Blankett för: Ansökan om uthyrning i andra hand och Avtal om uthyrning i andra hand OBS! Vid uthyrning i andra hand i fastigheten Bojen10, skall denna Ansökan om uthyrning i andra hand och Avtal om uthyrning

Läs mer

UTHYRNINGSREGLER. Det här gäller för dig som vill hyra eller hyr lägenhet av Malungshem AB

UTHYRNINGSREGLER. Det här gäller för dig som vill hyra eller hyr lägenhet av Malungshem AB UTHYRNINGSREGLER Det här gäller för dig som vill hyra eller hyr lägenhet av Malungshem AB Välkommen att söka och hyra lägenhet hos oss på Malungshem AB! Vi hoppas att du ska hitta rätt boende hos oss.

Läs mer

Andrahandskontrakt 1. Bostadslägenhet sid 1

Andrahandskontrakt 1. Bostadslägenhet sid 1 1 Hyresobjekt 3 Hyresvärden hyr ut sin med hyresrätt innehavda lägenhet med bostadsrätt innehavda lägenhet till hyresgästen för bostadsändamål. Lägenheten omfattar rum och kök på kvadratmeter. Lägenhetens

Läs mer

SPORTCAMPUS BOSÖN Hyresregler (gäller fr.o.m ) Riksidrottsförbundets Idrottsinstitut Bosön Lidingö Telefon:

SPORTCAMPUS BOSÖN Hyresregler (gäller fr.o.m ) Riksidrottsförbundets Idrottsinstitut Bosön Lidingö Telefon: SPORTCAMPUS BOSÖN Hyresregler (gäller fr.o.m. 2018-07-01) 1 Förutsättningar Lägenheten är upplåten till hyresgästen i egenskap av studerande på Idrottsfolkhögskola (IFHS). Lägenheten kan också vara upplåten

Läs mer

Handlingarna kommer att återsändas till förstahandshyresgästen efter att Nyköpingshem godkänt eller avslagit ansökan.

Handlingarna kommer att återsändas till förstahandshyresgästen efter att Nyköpingshem godkänt eller avslagit ansökan. Ansökan om andrahandsuthyrning En hyresgäst som under en viss tid inte har behov av sin bostad kan hyra ut den i andra hand. Det kan handla om arbete eller studier på annan ort, man ska provbo eller man

Läs mer

Styrelsen POLICY OCH RIKTLINJER FÖR UTHYRNINGSPROCESSEN HANINGE BOSTÄDER AB

Styrelsen POLICY OCH RIKTLINJER FÖR UTHYRNINGSPROCESSEN HANINGE BOSTÄDER AB 1 POLICY OCH RIKTLINJER FÖR UTHYRNINGSPROCESSEN HANINGE BOSTÄDER AB 1 2 Innehåll UTHYRNINGSPOLICY... 1 HANINGE BOSTÄDER AB... 1 1. POLICY FÖR UTHYRNING AV BOSTÄDER INOM HANINGE BOSTÄDER AB... 3 2. SYFTE...

Läs mer

Fastighetsbeteckning/kommun

Fastighetsbeteckning/kommun Sid 1(5) HYRESAVTAL Andrahand Datum Kontraktsnummer Hyresvärd(ar) Telefonnr dagtid Telefonnr kvällstid Mobiltelefonnr Adress under uthyrningen Postnr Ort E-postadress Hyresgäst(er) Telefonnr dagtid Telefonnr

Läs mer

ANDRAHANDSUTHYRNING - SÅ HÄR ANSÖKER DU

ANDRAHANDSUTHYRNING - SÅ HÄR ANSÖKER DU ANDRAHANDSUTHYRNING - SÅ HÄR ANSÖKER DU Du kan få hyra ut din lägenhet i andrahand om du har beaktansvärda skäl, studier eller tillfälligt arbete på annan ort och inte kan bo i din lägenhet under en viss

Läs mer

TRYGGT & ENKELT N D TRYGGT & ENKELT. Hyr ut din bostad. bostaddirekt.com

TRYGGT & ENKELT N D TRYGGT & ENKELT. Hyr ut din bostad. bostaddirekt.com P TRYGGT & ENKELT STÖRST PÅ ANDRAHANDSBOENDE SEDA P D TRYGGT & ENKELT STÖRST PÅ N 1994 ANDRAHANDSBOENDE SEDA D N 1994 Hyr ut din bostad Annonsera ut din bostad tryggt, enkelt & kostnadsfritt Vi hjälper

Läs mer

Ansökan om tillstånd vid andrahandsuthyrning

Ansökan om tillstånd vid andrahandsuthyrning Ansökan om tillstånd vid andrahandsuthyrning Ansökan om tillstånd vid andrahandsuthyrning Ny ansökan Förlängning av redan pågående andrahandsuthyrning Hyresgäst Avtalsnummer (Hyresgäst 1) (Hyresgäst 1)

Läs mer

Ansökan om tillstånd vid andrahandsuthyrning

Ansökan om tillstånd vid andrahandsuthyrning Ansökan om tillstånd vid andrahandsuthyrning Ansökan om tillstånd vid andrahandsuthyrning Ny ansökan Förlängning av redan pågående andrahandsuthyrning Hyresgäst Avtalsnummer (Hyresgäst 1) (Hyresgäst 1)

Läs mer

BRF Sadelmakaren 1 - Hyresavtal

BRF Sadelmakaren 1 - Hyresavtal FÖRSTAHANDSHYRESGÄST(ER) ÄGARE Namn: Org.-/personnummer: Postadress under uthyrning: Postnummer: Postort: E-mail: Mobil: - ANDRAHANDSHYRESGÄST(ER) Namn: Org.-/personnummer: Postadress: Postnummer: Postort:

Läs mer

Ansökan om tillstånd vid andrahandsuthyrning

Ansökan om tillstånd vid andrahandsuthyrning Ansökan om tillstånd vid andrahandsuthyrning Ansökan om tillstånd vid andrahandsuthyrning Ny ansökan Förlängning av redan pågående andrahandsuthyrning Hyresgäst Avtalsnummer (Hyresgäst 1) (Hyresgäst 1)

Läs mer

TRIVSELHANDBOK. - information och tips till dig som skall flytta till hyresrätt

TRIVSELHANDBOK. - information och tips till dig som skall flytta till hyresrätt TRIVSELHANDBOK - information och tips till dig som skall flytta till hyresrätt Andrahandsuthyrning Kontakta alltid Bollebo vid andrahandsuthyrning. Tänk på att även om du hyr ut till någon annan, har du

Läs mer

HYRESAVTAL Inneboende

HYRESAVTAL Inneboende Sid 1(5) HYRESAVTAL Inneboende Datum Kontraktsnummer Förstahandshyresgäst(er) hyresvärd(ar) Telefonnr dagtid Telefonnr kvällstid Mobiltelefonnr Adress under uthyrningen Postnr Ort E-postadress Hyresgäst(er)

Läs mer

Hyresvärden uthyr till hyresgästen för bostadsändamål fastigheten. i kommun, fastighetens beteckning. med adress

Hyresvärden uthyr till hyresgästen för bostadsändamål fastigheten. i kommun, fastighetens beteckning. med adress PARTERNA Hyresvärd Namn: Personnummer: Adress: Telefon: Sid 1(4) Hyresgäst Namn: Personnummer: Adress: Arbetsgivare: Telefon: 1 Hyresobjekt Hyresvärden uthyr till hyresgästen för bostadsändamål fastigheten

Läs mer

Önskemål om upplåtelse av lägenhet i andrahand

Önskemål om upplåtelse av lägenhet i andrahand Sida 1/5 Önskemål om upplåtelse av lägenhet i andrahand Detta dokument innehåller följande handlingar: 1. ett ex ansökan om andrahandsupplåtelse (återsändes ifylld). 2. ett ex tillägg till hyreskontrakt

Läs mer

Kerstin hyr ut rum till studenter. Med den här mappen utmanar hon dig.

Kerstin hyr ut rum till studenter. Med den här mappen utmanar hon dig. 13-0413 forza_mappinnehall.indd 1 2015-01-15 11:49 Mappens omslag föreställer familjen Åströms gård Nilslarsberg i Svartnäs, Dalarna. Broderat av Kerstin! Kerstin hyr ut rum till studenter. Med den här

Läs mer

Hyresavtal för andrahandsuthyrning

Hyresavtal för andrahandsuthyrning Hyresavtal för andrahandsuthyrning Bostadsrättshavare (hyresvärden) Adress Bäverbäcksgränd Postnummer 124 62 Bandhagen Kontaktperson Telefon Adress Postnummer Adress Postnummer Hyresobjekt och hyra Adress

Läs mer

Uthyrningspolicy. Krokomsbostäder AB

Uthyrningspolicy. Krokomsbostäder AB Uthyrningspolicy Krokomsbostäder AB Antogs av: Styrelsen i Krokomsbostäder AB Datum: 10 december 2015 Välkommen till Krokomsbostäder Krokomsbostäder AB tillhandahåller bostäder inom Krokoms kommun. I samverkan

Läs mer

Bf Bulten Tips och råd: Om du ska hyra ut din lägenhet

Bf Bulten Tips och råd: Om du ska hyra ut din lägenhet Bf Bulten Tips och råd: Om du ska hyra ut din lägenhet Du som är medlem i bostadsföreningen Bulten får hyra ut din lägenhet, men du måste följa de regler som gäller. Detta faktablad har tagits fram som

Läs mer

Uthyrningsregler. AB Skövdebostäder

Uthyrningsregler. AB Skövdebostäder Uthyrningsregler AB Skövdebostäder Detta uthyrningsregelverk gäller från och med 2016-10-03 och tills vidare. Regelverket revideras årligen och Skövdebostäder förbehåller sig rätten till ändringar. Innehållsförteckning

Läs mer

Bostadsenheten Fastighetskontoret. Välkommen hem! till dig som ska skriva hyresavtal med fastighetskontoret.

Bostadsenheten Fastighetskontoret. Välkommen hem! till dig som ska skriva hyresavtal med fastighetskontoret. Bostadsenheten Fastighetskontoret Välkommen hem! till dig som ska skriva hyresavtal med fastighetskontoret www.goteborg.se Att hyra lägenhet i andra hand av fastighetskontoret I Göteborg samarbetar fastighetsägarna

Läs mer

Uthyreskontrakt För uthyrning i andra hand eller uthyrning av egen bostad

Uthyreskontrakt För uthyrning i andra hand eller uthyrning av egen bostad Uthyreskontrakt För uthyrning i andra hand eller uthyrning av egen bostad Vi på Blocket tycker det är bra när ett boende kan hyras ut. Vi tycker också att det är bra och nödvändigt att ni skriver ett kontrakt.

Läs mer

Bagges fastighetsservice AB Kilbäcksgatan Flytta ut

Bagges fastighetsservice AB Kilbäcksgatan Flytta ut Flytta ut Uppsägningstid Det är alltid 3månaders uppsägningstid from nästkommande månad som gäller för bostadslägenheter. Uppsägningen måste vara oss skriftligen tillhanda innan månadsskiftet för att den

Läs mer

Trivselregler: Vid akuta fall kontakta Grupplarm 044-10 38 50

Trivselregler: Vid akuta fall kontakta Grupplarm 044-10 38 50 Trivselregler: För att alla hyresgäster ska kunna trivas så bra som möjligt har vi här sammanställt våra trivselregler. Detta är reglerna som gäller i Invectus fastigheter. Inflyttning: Inflyttningsdag

Läs mer

Till dig som flyttar in

Till dig som flyttar in Till dig som flyttar in Rev datum 2011-10-10 Välkommen till oss på Invectus... Ni kommer i kontakt med oss via: Telefon 044-21 91 91 Mejl Info@invectus.net Hemsida www.invectus.net Brev Invectus AB Box

Läs mer

Andrahandskontrakt Hyres- eller bostadsrätt Tillsvidare

Andrahandskontrakt Hyres- eller bostadsrätt Tillsvidare PARTERNA Hyresvärd Namn: Personnummer: Adress: Telefon: Sid 1(3) Hyresgäst Namn: Personnummer: Adress: Arbetsgivare: Telefon: 1 Hyresobjekt 1. Hyresvärden hyr ut sin med hyresrätt innehavda lägenhet med

Läs mer

GALÄRENS UTHYRNINGSPOLICY. - för bostäder, bilplatser och förråd

GALÄRENS UTHYRNINGSPOLICY. - för bostäder, bilplatser och förråd GALÄRENS UTHYRNINGSPOLICY - för bostäder, bilplatser och förråd Innehållsförteckning Uthyrningspolicyns syfte... 4 Uthyrning av bostäder... 4 Våra bostäder... 4 Traditionella hyreslägenheter... 4 Lägenheter

Läs mer

HYRESAVTAL TILLFÄLLIG BOSTAD FÖR KURSDELTAGARE PÅ FOLKHÖGSKOLA

HYRESAVTAL TILLFÄLLIG BOSTAD FÖR KURSDELTAGARE PÅ FOLKHÖGSKOLA HYRESAVTAL TILLFÄLLIG BOSTAD FÖR KURSDELTAGARE PÅ FOLKHÖGSKOLA Hyresvärd Sigtuna folkhögskola Manfred Björkqvists allé 20 193 22 Sigtuna Hyresgäst Namn: Personnr: Kurs: 1 Hyresobjekt, upplåtelseändamål

Läs mer

Avtal som regleras av Lag (2012:978) om uthyrning av egen bostad

Avtal som regleras av Lag (2012:978) om uthyrning av egen bostad 1. Upplysningar Detta avtal gäller upplåtelse(uthyrning) av en bostadsrätt, ägarlägenhetsfastighet, lägenhet i ett en- eller tvåfamiljshus eller ett rum i någon av dessa. För dessa är Lag (2012:978) om

Läs mer

Välkommen till din nya lägenhet och till Atrium Ljungberg AB

Välkommen till din nya lägenhet och till Atrium Ljungberg AB Välkommen till din nya lägenhet och till Atrium Ljungberg AB Välkommen som hyresgäst i Forumgallerian och välkommen till Atrium Ljungberg AB. Här finner du information och det mesta som du behöver veta

Läs mer

Välkommen till din student- lägenhet

Välkommen till din student- lägenhet Välkommen till din student- lägenhet Här har vi samlat viktig information om sådant som är bra att veta när du bor hos oss. Hej! Hoppas du ska trivas här. Mimer har 852 studentlägenheter inom olika avstånd

Läs mer

HYRESGÄSTGUIDEN REVIDERAD: 2012-09- 27

HYRESGÄSTGUIDEN REVIDERAD: 2012-09- 27 HYRESGÄSTGUIDEN Fastighets AB Eric Ekblad Postadress: Box 222, 0 02 Jönköping Besöksadress: Borgmästargränd 1A Telefon: 0-1 8 8 Fax: 0-1 8 89 Mail: info@ekblads.se Jourtelefon: 070-81 9 0 Allmänt Inflyttning

Läs mer

Hyresavtal Tillfällig bostad för studerande på Edelviks folkhögskola

Hyresavtal Tillfällig bostad för studerande på Edelviks folkhögskola Hyresavtal Tillfällig bostad för studerande på Edelviks folkhögskola Hyresvärd Edelviks folkhögskola Skellefteåvägen 1 937 32 Burträsk Hyresgäst Namn: Personnr: Kurs:.... 1. Hyresobjekt, upplåtelseändamål

Läs mer

ATT BO I HYRESRÄTT. Information och tips för dig som bor i hyresrätt

ATT BO I HYRESRÄTT. Information och tips för dig som bor i hyresrätt ATT BO I HYRESRÄTT Information och tips för dig som bor i hyresrätt I den här broschyren har vi samlat viktig information och tips för dig som bor i hyresrätt. Här beskrivs vad som är ditt ansvar och vad

Läs mer

ATT BO I HYRESRÄTT. Information och tips för dig som bor i hyresrätt

ATT BO I HYRESRÄTT. Information och tips för dig som bor i hyresrätt ATT BO I HYRESRÄTT Information och tips för dig som bor i hyresrätt 2 I den här broschyren har vi samlat viktig information och tips för dig som bor i hyresrätt. Här beskrivs vad som är ditt ansvar och

Läs mer

Skebos uthyrningspolicy

Skebos uthyrningspolicy Sid 1(15) Skebos uthyrningspolicy Sid 2(15) Innehållsförteckning 1 Registrera dig och börja samla köpoäng... 4 2 Köpoäng... 4 2.1 Tilldelning av köpoäng... 4 2.2 Överlåtelse av köpoäng... 4 2.3 Aktivitetskrav

Läs mer

Tillstånd uthyrning i andra hand

Tillstånd uthyrning i andra hand Tillstånd uthyrning i andra hand Familjebostäders hyresgäst Andrahandshyresgäst Namn... Namn.. Adress... Adress....... Person-nr... Person-nr.. Telefon... Telefon.. E-post... Nedanstående lägenhet uthyres

Läs mer

Det här gäller för dig som vill hyra eller hyr lägenhet av Lycksele Bostäder

Det här gäller för dig som vill hyra eller hyr lägenhet av Lycksele Bostäder Det här gäller för dig som vill hyra eller hyr lägenhet av Lycksele Bostäder UTHYRNINGSREGLER 2017-06-08 Välkommen att söka och hyra lägenhet hos oss på Lycksele Bostäder Vi hoppas att du ska hitta rätt

Läs mer

Andrahandskontrakt Hyres- eller bostadsrätt Kortare tid än 9 månader

Andrahandskontrakt Hyres- eller bostadsrätt Kortare tid än 9 månader PARTERNA Hyresvärd Namn: Personnummer: Adress: Telefon: Sid 1(3) Hyresgäst Namn: Personnummer: Adress: Arbetsgivare: Telefon: 1 Hyresobjekt 1. Hyresvärden hyr ut sin med hyresrätt innehavda lägenhet med

Läs mer

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER. Välkommen till Balder

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER. Välkommen till Balder INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER Välkommen till Balder Bra att veta om ditt boende Hyran - betala alltid i tid Hyran betalas i förskott varje månad, senast den sista dagen i månaden. Exempel: hyran för

Läs mer

Riktlinjer för försöksboende

Riktlinjer för försöksboende Styrdokument, riktlinjer Väsby Välfärd, individ-och familjeomsorgen 2014-01-28 Kvalitets-och utvecklingsledare Carin Erlandh Engman 08-590 975 10 Dnr Fax 08-590 733 41 SÄN/2014:30 carin.erlandengman@upplandsvasby.se

Läs mer

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER VÄLKOMMEN TILL AMASTEN!

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER VÄLKOMMEN TILL AMASTEN! INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER VÄLKOMMEN TILL AMASTEN! VÄLKOMMEN SOM HYRESGÄST! I den här broschyren har vi samlat information som är viktigt för dig som hyresgäst hos oss att känna till. Vi vill att

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i jordabalken Utfärdad den 27 juni 2019 Publicerad den 2 juli 2019 Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga om jordabalken 2 dels att 12 kap. 35, 39, 40,

Läs mer

HYR UT DIN HYRESRÄTT. En steg för steg-guide. I samarbete med Välkommen till Saltis, Nacka församling och Röda Korset i Nacka

HYR UT DIN HYRESRÄTT. En steg för steg-guide. I samarbete med Välkommen till Saltis, Nacka församling och Röda Korset i Nacka HYR UT DIN HYRESRÄTT En steg för steg-guide I samarbete med Välkommen till Saltis, Nacka församling och Röda Korset i Nacka 1 VÄGEN TILL EGET BOENDE Många privatpersoner engagerar sig för att nyanlända

Läs mer

RIKTLINJER FÖR LÄGENHETSBYTEN

RIKTLINJER FÖR LÄGENHETSBYTEN RIKTLINJER FÖR LÄGENHETSBYTEN Syftet med riktlinjerna Ett centralt inslag i de rättigheter som hyresgästerna har enligt hyreslagen är rätten att byta bostad. Rättsbildningen i bytesärenden sker hos landets

Läs mer

RIKTLINJER FÖR LÄGENHETSBYTEN

RIKTLINJER FÖR LÄGENHETSBYTEN RIKTLINJER FÖR LÄGENHETSBYTEN SYFTET MED RIKTLINJERNA Ett centralt inslag i de rättigheter som hyresgästerna har enligt hyreslagen är rätten att byta bostad med någon annan. Eftersom lägenhetsbyten prövas

Läs mer

Det är tillåtet att hyra ut till en juridisk person, dock ej för nyttjande i hotellverksamhet eller liknande.

Det är tillåtet att hyra ut till en juridisk person, dock ej för nyttjande i hotellverksamhet eller liknande. brf hemmet 18 PM 2014-06-18 Uthyrning av din bostadsrättslägenhet Föreningen är välvillig till andrahandsuthyrning och att ha inneboende men det måste gå rätt till! Om en bostadsrättshavare i Brf Hemmet

Läs mer

Boendekedjan. Styrdokument för verkställighet av beslut i särskilt boende

Boendekedjan. Styrdokument för verkställighet av beslut i särskilt boende Boendekedjan Styrdokument för verkställighet av beslut i särskilt boende Innehållsförteckning BEGREPPSFÖRKLARINGAR VAD INNEBÄR... 3 DAG 0... 4 0.1 BOSTAD BLIR LEDIG... 4 DAG 1... 5 1.1 MEDDELANDE OM LEDIG

Läs mer

HYRESAVTAL TILLFÄLLIGT BOSTAD FÖR KURSDELTAGARE PÅ FOLKHÖGSKOLA

HYRESAVTAL TILLFÄLLIGT BOSTAD FÖR KURSDELTAGARE PÅ FOLKHÖGSKOLA HYRESAVTAL TILLFÄLLIGT BOSTAD FÖR KURSDELTAGARE PÅ FOLKHÖGSKOLA Skola: Adress: Birka Folkhögskola Birkavägen 25 836 95 Ås Namn: Persnr: Kurs:... 1 Hyresobjekt, upplåtelseändamål m.m en upplåter enligt

Läs mer

INFORMATION OM LÄGENHETSBYTE

INFORMATION OM LÄGENHETSBYTE INFORMATION OM LÄGENHETSBYTE Enligt hyreslagen 35 får en hyresgäst överlåta hyresrätten för att genom byte erhålla annan stadigvarande bostad. Du kan få tillstånd att byta din lägenhet om du har beaktansvärda

Läs mer

HAGFORSHEM AB HAGFORS KOMMUN

HAGFORSHEM AB HAGFORS KOMMUN HAGFORSHEM AB HAGFORS KOMMUN INFLYTTNING Lägenheten blir tillgänglig för dig senast kl. 12.00 dagen efter att den tidigare hyresgästens kontrakt löper ut. Infaller den dag då lägenheten ska tillträdas

Läs mer

1(8) Bostadssocialt program/inriktning försöks- och träningslägenhet. Styrdokument

1(8) Bostadssocialt program/inriktning försöks- och träningslägenhet. Styrdokument 1(8) Styrdokument 2(8) Styrdokument Dokumenttyp Riktlinje Beslutad av Kommunstyrelsen 2017-03-07, 35 Dokumentansvarig Områdeschef IFO/Myndighetsenheten Reviderad 3(8) Innehållsförteckning 1 Bostadssocialt

Läs mer

Välkommen som hyresgäst!

Välkommen som hyresgäst! Välkommen som hyresgäst! Här informerar vi om vad som gäller när du är hyresgäst hos Ikano Bostad. Kontakta oss gärna om du undrar över något. Våra telefonnummer och adresser finns anslagna i din trappuppgång.

Läs mer

Till dig som flyttar ut

Till dig som flyttar ut Till dig som flyttar ut Lycka till med flytten Vi tackar dig för den tid som du varit vår hyresgäst och önskar dig lycka till med ditt nya boende. Det är mycket att tänka på när du ska flytta. Här får

Läs mer

Ansökan om byte av lägenhet

Ansökan om byte av lägenhet Ansökan om byte av lägenhet Sökande (avflyttande) Hyresgäst namn 1 Avtalsnummer Hyresgäst namn 2 Adress Önskar flytta till Skäl för bytet Telefonnummer E-postadress Föreslagen hyresgäst/er (tillträdande):

Läs mer

Till dig som flyttar in och till dig som flyttar ut. Städning, nycklar, besiktning och lägenhetsfond

Till dig som flyttar in och till dig som flyttar ut. Städning, nycklar, besiktning och lägenhetsfond Till dig som flyttar in och till dig som flyttar ut Städning, nycklar, besiktning och lägenhetsfond Innehåll Städning Städbesiktning sid 4 sid 5 Lämna nycklar Hämta nycklar sid 6 sid 7 Besiktning Hur

Läs mer

Skebos uthyrningspolicy

Skebos uthyrningspolicy Sid 1(15) Skebos uthyrningspolicy Upprättat av: Anna Ersson Godkänt av: Ledningsgruppen Giltig fr o m: 2018-09-01 Version: 1.1 Skebos uthyrningspolicy Sid 2(15) Innehållsförteckning 2.1 Tilldelning av

Läs mer

Kommunfastighets kärnvärden, Trygghet, Service och Utveckling ska kännetecknas i allt vi gör i vårt företag.

Kommunfastighets kärnvärden, Trygghet, Service och Utveckling ska kännetecknas i allt vi gör i vårt företag. KFAST2500, v1.1, 2015-10-07 Uthyrningspolicy bostäder Fastställd av styrelsen 2017-04-04 1. Inledning Kommunfastighets kärnvärden, Trygghet, Service och Utveckling ska kännetecknas i allt vi gör i vårt

Läs mer

Personalbostäder Nyköping

Personalbostäder Nyköping Personalbostäder Nyköping Personalbostäder Nyköping På Nyköpings lasarett är det FM-enheten som ansvarar för personalbostäder. Det finns 40 möblerade rum för uthyrning. Syftet med personalbostäderna är

Läs mer

8 Förturer. G Uppsägning av lägenhet. Innehåll

8 Förturer. G Uppsägning av lägenhet. Innehåll ' I I 111 ~I Innehåll Välkommen att söka och hyra en lägenhet hos oss på Rättviks Fastigheter AB! Uthyrningspolicy Våra grundkrav i korthet Grundkrav för att få hyra av oss 0 Att söka lägenhet Sök ledigt

Läs mer

HAR DU PLATS FÖR EN TILL?

HAR DU PLATS FÖR EN TILL? HAR DU PLATS FÖR EN TILL? Till hösten flyttar många till Karlstad för att studera. Vi är otroligt glada att de väljer just vår stad och Karlstads universitet. Dessvärre är det svårt att hitta boende till

Läs mer

Gällande lagar och regler

Gällande lagar och regler Gällande lagar och regler för uthyrning i andrahand och uthyrning av rum i bostad För dig som hyr Innehållsförteckning Kortfattad Information Sida 3 Vad är Andrahandsuthyrning Sida 4 Hur länge får jag

Läs mer

Uthyrningspolicy. Alfta-Edsbyns Fastighets AB

Uthyrningspolicy. Alfta-Edsbyns Fastighets AB Uthyrningspolicy Alfta-Edsbyns Fastighets AB Välkommen att söka och hyra lägenhet hos Aefab! Vi hoppas att du ska hitta rätt boende hos oss. Om du har några frågor är du alltid välkommen att kontakta oss.

Läs mer