Stämmer inte alls III IIIIIII 1 IIIII IIIIIII

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Stämmer inte alls III IIIIIII 1 IIIII IIIIIII"

Transkript

1 UTVÄRDERING AV UTVECKLINGSSAMTAL Vt Inlämnade utvärderingar: 87 st. Jag har fått tillräckligt med information inför utvecklingssamtalet Var ditt barn förberedd inför samtalet? Tycker du att det här är en bra form för utvecklingssamtal? Var ditt barn mer delaktigt nu än vid tidigare utvecklingssamtal? Stämmer inte alls III 3 I 1 IIIII 5 IIIIIII 7 IIIIIII 15 7 I 16 IIII 4 20 III IIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIII Stämmer bra IIIIIIIIII I 36 IIIIIIIII 49 Vad var bra med samtalet? Super med elevlett! Allt! Bra att NN fick hålla i det och förbereda. Att eleven var mer delaktig. Att vi tillsammans strukturerat fick diskutera IUP:n, omdömena och skolan i stort. Att NN kunde både läsa och berätta om olika ämnen och att hen deltog i detta samtal 100 %. Bra förberedelse från eleven. Att NN var aktiv och inte bara satt och lyssnade på vad som sades om hen. Det kändes utvecklande, inte bara redovisande. Det blev ett bra samarbete mellan oss. Positivt! Lagom med tid! Jag tror att eleven blir mer medveten om sin situation/utveckling i skolan när den får hålla i mötet och vara väl förberedd. Att mitt barn presenterade allt tydligt. Det blev en riktigt bra konversation oss emellan angående NN, skolan och elevens intressen. Det flöt på jättebra! Bra info om hur det fungerar i skolan. Att eleven fick vara i fokus. Att NN var bra förberedd. Samsyn i utvecklingsområden. Avslappnad, trevlig stämning. NN bra som ordförande. Bra information muntligt också på plats. Vi fick väldigt bra hjälp av mentorn att skriva IUP. Att få träffa många lärare samtidigt. Att vi fick träffa fler lärare, inte bara mentor. Bra att eleven själv är den aktiva, inte prat över huvudet.

2 Att NN har gjort arbetet och förstått vad hen ska ta itu med. Elevens delaktighet. Att alla underlag fanns framme. Att de flesta lärare fanns på plats. Vi hade en helt annan dialog än vad vi haft förut. Mycket större delaktighet från barnet. Vi hade inte så stora behov av att prata med så många lärare just för att vi fick igång ett så bra samtal mellan oss. Jag var väl förberedd. Bra att de har fått förbereda sig och fundera kring varje ämne. IUP:n var bra och speglar vad eleven behöver bli bättre på. Man får träffa olika lärare och prata med dem. Det som var bra var att NN var väldigt aktiv, och själv pekade ut sina styrkor och sidor hen önskar arbeta med. Det var bra att hen själv fick sätta ord på det, och att det inte blev ett samtal mellan lärare och förälder. Att vi fick gå igenom allt material i lugn och ro och att vi kunde prata med de olika lärarna enskilt och efter behov. Strukturerat. Alla på plats. Det var bra att få läsa omdömena om barnet men det hade jag redan gjort på nätet. Att eleven tvingas bli delaktig och därmed tar ett större ansvar. Bra att få barnen att träna att ta ansvar. Det var bra att eleven var så insatt i sin egen skolsituation och kunde berätta så tydligt kring sina styrkor/svagheter och hur hen vill utvecklas. Aktivt barn! Tillgång till engagerade lärare. Bra förberett och lätt att gå igenom materialet. Att barnet deltar mer än förut. Att det fanns möjlighet att prata med fler lärare än mentorerna. Man hade alla lärare här och i min förra skola så var det pappa som pratade med mentorn. NN var mer delaktig! Bra bemötande och lyssnande! Bra med möjlighet att ha tillgång till alla lärarna. Det var lätt att hålla en bra konversation och allt flöt på bra. Vi är stolta över att NN är så duktig i skolan. Formen av utvecklingssamtalet är väldigt bra. Vi fick titta på vad mitt barn kan göra för att bli bättre. Samtalet blev bra i den mån att allt fokus hamnar på barnet. Bra utvärderingsmall. Strukturerat och förberett av eleven. Det var bra strukturerat. Bra med tillfälle att träffa de flesta lärarna (vid individuellt/enskilt samtal kanske detta vore svårt). Fick bra respons från mentor när vi ville veta vad som kunde förbättras i olika ämnen. Att man kunde prata med olika lärare vid behov. Mitt barn var delaktigt. Avslappnat och nyttigt/kärnfullt! Det blev en bra diskussion. NN var mer aktiv än vid andra samtal. Att man fick höra vad NN tycker om sin utveckling och dennes inställning till saker och ting i skolan.

3 Att ha tillgång till alla lärare och chans att få feedback. Att eleven styrde och (kanske) inser allvaret med planering. Att få träffa flera lärare, de lärare som det kändes viktigast att prata med. Vi fick bra information. Att NN själv fick sätta ord på såväl sina starka som svaga sidor inom olika ämnen. Ett mycket bra och stimulerande sätt att hålla utvecklingssamtal på. Kändes roligt att prata med ett väl förberett barn. Bra att eleverna får kunskap om och tänka på sin egen kunskapsutveckling. Att man fick möjlighet att få en pratstund med någon annan än mentorn. Tidigt på terminen när betyg och omdömen är i färskt minne samt att det finns en hel termin att säkra IUP:n. Att NN berättade så mycket och så öppet om skolan, läxor, lärare och kamrater. Att ha tillgång till de flesta lärare om jag undrar över något. Mitt barn fick tänka efter mer än vanligt kring samtalets innehåll. Positivt att NN håller och leder samtalet. Det ger henne tid att själv reflektera. Att man pratar mer med sitt eget barn och får hans åsikter. Att NN själv berättar och är väl förberedd,, har bra tankar om sitt arbete. Möjligheten att träffa alla lärare. NN var mer delaktig och förberedd. Att NN var tvungen att ta initiativ och berätta i stället för att någon vuxen förde samtalet framåt. Att vi pratar igenom varje ämne, styrkor och svagheter. Att man först går igenom omdömen och IUP tillsammans och senare med mentorn. Blir inte så mycket onödigt snack runtomkring. Att låta eleven föra samtalet gör att eleven förstår analysen. Vi fick svar på de frågorna vi hade. NN var mycket delaktig. Eleven fick i lugn och ro berätta hur det är i skolan, vad som är roligt och lite svårare, och tillsammans komma fram till vilket stöd som behövs hemifrån. Barnet var mer delaktigt och fyllde på blanketten och var förberett inför utvecklingssamtalet. Delaktighet och samtalet. Att mitt barn själv fick formulera sina styrkor och tänka efter själv i stillhet. Inte en lärare som säger: Men det här och det här är du väl bra på. Jag fick reda på mer om vad mitt barn får för någon hjälp med sin dyslexi. Att eleven ledde samtalet. Att lärarna fanns tillgängliga. Vad kan bli bättre? För att förstå kunskapsnivån och dess nästa steg är det önskvärt att få ta del av alla matriser för både föräldrar och barn. NN tycker att mentorerna kan gå runt till sina elever och vara delaktiga. Vi kunde ha förberett oss bättre. Rörigt upplägg och hade gärna haft en lärare med på samtalet. Mer tid med lärare. Alla lärare var inte närvarande. Vi skulle behöva ha mentorn med lite mer under hela samtalet. Mer tid.

4 Det är väldigt krångligt system för att skriva omdömen, vilket gör omdömena ganska svåra att förstå. Tillgång till agendan före mötet. Missförstod: trodde vi skulle träffa alla elevens lärare. Mer delaktighet från de olika lärarna. Vi behöver, trots allt, hjälp med att skriva IUP, så att det inte blir konstruerade krav från föräldrar, i stället för relevanta mål, utifrån hur det går i skolan. Lite längre tid. Tydligare omdömen. Kändes kort tid. Mer prat med fler lärare. Intressant att höra vad NN + lärare har att säga. De lärare som vi helst ville tala med var inte på plats; No, idrott, engelska. Att samtliga betygsgivare finns på plats. Tydligare info om när samtalet ska ske. Mer tid med mentor för att lägga upp mål, ca 20 min. utöver denna tid. Föräldrar/elev behöver hjälp med att sätta upp mål. Känns lite överflödigt. Nästa gång kan vi sköta det här helt själva och bara lämna in IUP:n. Har jag frågor mejlar jag, eller ringer. Väldigt vag form av samtal. Hellre ett samtal med mentorerna, eftersom så många inte var på plats. Kanske något lättare att fånga den lärare/ämnet man har specifika frågor kring. Alla lärare var inte där. Svårt att ta upp ev. känsliga frågor. Att fler lärare närvarar. Att lärarna vänder sig till barnen i stället för till föräldrarna. Att lärarna frågar barnen om saker istället för att bara svara på frågor. Mer tid med alla lärare. Kan tänka mig mindre grupper/antal människor i samma rum. Inget jag kommer på nu. Kort om tid! Kan utökas till en timme. Kanske lite längre tid (+ 15 min). Att man går igenom förbättringar med eleven först så att de förstår. Texten är en aning för avancerad för eleven. Inget, allt var bra. Stressigt, öka tiden. Hade hoppats på att prata om fler ämnen med lärare. Vi hade kunnat ha dagordning, självskattning hemma (spec. de som har dyslexi). Vore bra att kombinera med ett enskilt möte tillsammans med mentorn. För svårt att få tid med pedagogerna. Att vi ska vara mer förberedda inför samtalet. Jag tycker att det var bättre när mentorn var med i samtalet mer för då tror jag diskussionen ger mer. Lite stressigt. Bra om alla lärare fick några minuter per elev. Ibland vet man inte om det finns annat som inte eleven tar upp. Kanske lite mer info vad själva undervisningen består av (vilka moment som är aktuella denna termin)? För föräldrars skull. Om eleven har stora problem som behöver diskuteras tror jag att man behöver sitta enskilt i ett rum.

5 Svårt att få tid att prata ordentligt med någon, skulle känts bättre med mer tid att fördjupa lite mer i lugn och ro med någon. Kändes lite stressigt och ofokuserat, mycket tid gick åt att vänta. Något mer organiserat kö-/tursystem kanske? Att alla berörda lärare skulle vara på plats. Bättre information inför samtalet. Mer lärartid. Att man får lite mer tid med lärarna/mentorerna. Mer tid att diskutera med lärarna, kändes lite stressigt. Kanske lite lugnare miljö. Tidsschema så att alla lärare ska ägna 5 min åt varje elev. Lite mer förberedd och lite mer tid med mentorerna. Fler parkeringsplatser Vissa ämneslärare, t.ex. i matematik, får väldigt många att gå till, blir lite stressigt både för elev, vårdnadshavare och lärare. Förhandsinformationen. Det skulle även vara bra att få möjlighet att sitta med en mentor en längre stund än idag. De skriftliga omdömena var tydligare än under HT, men kan bli ännu tydligare. Kaffe med dopp och fruktstund I synnerhet NN skulle hellre sitta i mer lugn och ro med sin mentor och förälder. Jag hade gärna pratat mer med flera lärare. Mer tid med lärarna. Det blir mindre samtal mellan förälder och lärare men det känns på ett sätt naturligt eftersom barnet har blivit äldre. Saknar den direkta feedbacken som man kan få av lärare/mentor. Alldeles för kort tid! Synd att stressa då samtalet varit så bra. För kort tid! På något sätt känns det som att man får mer info då läraren sitter med, även om man ju kunde ropa på läraren ifråga. Utförligare presentation av lärare. Möjlighet till enskilt samtal känns viktigt för känsliga frågor som sammanhållning i klassen, mobbning etc. En del lärare man vill prata med saknas. Fler lärare bör finnas på plats. Att eleven har haft tid att förbereda sig/tänka efter lite mer, hur hen vill ha hjälp och stöd hemifrån. Öva mera! Förberedelse av eleven. Skulle ha önskat lite bättre information till föräldrarna om utvecklingssamtalsformen och innehållet. För kort tid! Att alla lärare fanns på plats. Lite kaffe? Övrigt Det är viktigt att hela IUP-arbetet blir mer synliggjort. Förslag: alla får lämna in önskemål om vilka lärare man vill prata med så ni ser vilket tryck det är på lärarna. Hade gärna fått omdömena i pappersform i förväg (svårt att skriva ut från skolwebben).

6 Varken elev eller förälder var tillräckligt förberedda men det beror på att jag inte lyckades komma in på skolwebben. Annars mycket bra! Inget! Gärna komplettera med samtal utan eleven för raka besked om utvecklingen. Till arbetslaget! Ni har alla ett fint förhållningssätt till eleverna. Tack, ni är ett bra team NN gillar fortfarande att gå i skolan. Synd att inte alla lärare var på plats. Viktigt att prioritera närvaro vid detta tillfälle. Jätteroligt att ha samtal på detta sätt, passade mitt barn mycket bättre än tidigare. Jag tror inte att formen passar för NN. Dessutom var hen inte i form idag, vilket säkert påverkade resultatet. NN trivs så bra så inget övrigt att tillägga. Är vi nöjda. NN var sjuk under veckan då förberedelser gjordes. I mitt barns tidigare skola satt lärarna i varsitt rum. Föräldrar och barn fick gå in och samtala ca 15 min till var och en. Lärarna var intresserade av barnen. Här kändes det som om vi var intresserade av lärarna. Om jag inte sett till att ni kom till oss hade vi suttit ensamma i 45 min. Det kan vi göra hemma! Svårt med fokus och koncentration från mitt barns sida. Hade mycket koll på de andra i rummet. Bra. Mycket nöjd. Självskattningen borde man ta del av innan, såg att den fanns på webben! Tack! NN var sjuk på förberedelsen och informationen till föräldrarna hade inte nått fram. Tack för ett trevligt samtal! Som ett komplement till samtal kan detta vara ett alternativ, men saknar ett mer individuellt och fokuserat utvecklingssamtal. Bra i sin helhet! Det var ett bra sätt att ha utvecklingssamtal. Kreativ och trevlig stämning. Jag tycker att man både kan ha sådana här samtal och vanliga för det är ju också bra. Gärna vattenglas nästa gång. Förutom att man har möjlighet att tillkalla lärare kan man i princip ha detta samtal hemma. Vi är nöjda. Svårt att utvärdera eftersom det var ett helt nytt sätt att ha utvecklingssamtal på. Samtalet gick väldigt bra! Positivt att alla var där. Trevligt Språket i betygsmatriserna och bedömningskriterierna är ibland svårt att förstå. Kan kanske vara en svår situation eleven försätts i när man jobbar öppet med en klasskamrat. Jättebra form! Håll fast vid det.

Klass: IUP-häftet 1-5. Med hjälp av IUP-häftet kan elever, pedagoger och vårdnadshavare på Sofia skola förbereda utvecklingssamtalen.

Klass: IUP-häftet 1-5. Med hjälp av IUP-häftet kan elever, pedagoger och vårdnadshavare på Sofia skola förbereda utvecklingssamtalen. Namn: Klass: 1 1-5 IUP-häftet Med hjälp av IUP-häftet kan elever, pedagoger och vårdnadshavare på Sofia skola förbereda utvecklingssamtalen. 2 Vad är IUP-häftet? Det här är ditt IUP-häfte där du utvärderar

Läs mer

Namn: Klass: IUP-häftet. F- klass. Med hjälp av IUP-häftet kan elever, pedagoger och vårdnadshavare på Sofia skola förbereda utvecklingssamtalen.

Namn: Klass: IUP-häftet. F- klass. Med hjälp av IUP-häftet kan elever, pedagoger och vårdnadshavare på Sofia skola förbereda utvecklingssamtalen. Namn: Klass: F- klass IUP-häftet Med hjälp av IUP-häftet kan elever, pedagoger och vårdnadshavare på Sofia skola förbereda utvecklingssamtalen. 1 Vad är IUP-häftet? Det här är ditt IUP-häfte där du utvärderar

Läs mer

Klass: IUP-häftet 6-9. Med hjälp av IUP-häftet kan elever, pedagoger och vårdnadshavare på Sofia skola förbereda utvecklingssamtalen.

Klass: IUP-häftet 6-9. Med hjälp av IUP-häftet kan elever, pedagoger och vårdnadshavare på Sofia skola förbereda utvecklingssamtalen. Namn: Klass: 1 6-9 IUP-häftet Med hjälp av IUP-häftet kan elever, pedagoger och vårdnadshavare på Sofia skola förbereda utvecklingssamtalen. 2 Vad är IUP-häftet? Det här är ditt IUP-häfte där du utvärderar

Läs mer

Sandåkerskolans plan för elevernas utveckling av den metakognitiva förmågan

Sandåkerskolans plan för elevernas utveckling av den metakognitiva förmågan 1(7) 2011-08-29 s plan för elevernas utveckling av den metakognitiva förmågan 18 august-20 december Steg 1: Ämnesläraren dokumenterar Syfte synliggöra utvecklingsbehov Ämnesläraren dokumenterar elevens

Läs mer

IUP-plan för Sofia skola

IUP-plan för Sofia skola Utbildningsförvaltningen Sida 1 (6) Sofia skola 2013-11-25 IUP-plan för Sofia skola I denna IUP-plan finns beskrivning av hur vi på Sofia skola kommunicerar runt elevers lärande. Här finns också en beskrivning

Läs mer

Rutiner för arbetet med Individuella utvecklingsplaner på Beta School

Rutiner för arbetet med Individuella utvecklingsplaner på Beta School Rutiner för arbetet med Individuella utvecklingsplaner på Beta School Läsår 2011-2012 1 Innehåll Inledning..S.3 Syfte.S.4 Utvecklingsplanens innehåll.s.5 Den individuella utvecklingsplanen och åtgärdsprogram

Läs mer

IUP-plan för Sofia skola

IUP-plan för Sofia skola IUP-plan för Sofia skola För pedagogerna! I denna IUP-plan finns beskrivning av hur vi på Sofia skola kommunicerar runt elevers lärande. Här finns också en beskrivning av hur vi organiserar utvecklingssamtalen.

Läs mer

Policy för utvecklingssamtal på Lemshaga Akademi

Policy för utvecklingssamtal på Lemshaga Akademi 110826 Policy för utvecklingssamtal på Lemshaga Akademi Utvecklingssamtal Vad säger styrdokumenten? Utvecklingssamtal och individuell utvecklingsplan 12 Minst en gång varje termin ska läraren, eleven och

Läs mer

Arbetsinriktning för Stallarholmsskolan Ht- 2012

Arbetsinriktning för Stallarholmsskolan Ht- 2012 2012 Arbetsinriktning för Stallarholmsskolan Ht- 2012 Strängnäs kommun 2012-08-06 Arbetsinriktning för Stallarholmsskolan Ht-2012 Skollag (2010:800)/ Nämndmål och Lokal arbetsplan Skollagen 1 kap 5 Utformning

Läs mer

Utvecklingssamtal. som du som är elev i klass 3a leder!

Utvecklingssamtal. som du som är elev i klass 3a leder! Utvecklingssamtal som du som är elev i klass 3a leder! Hitta tid för samtal n Fråga förälder om när samtalet kan passa bäst. Skriv på en lapp, ta med till skolan. n Välj en tid (av de förslag du fått)

Läs mer

Cambros elektroniska utvärderingssystem

Cambros elektroniska utvärderingssystem Cambros elektroniska utvärderingssystem Kursutvärdering Kost vid graviditet och amning 7,5 hp HT12 Tack för att du tar dig tid att fylla i utvärderingen av kursen Kost vid graviditet och amning! projektarbetet

Läs mer

1En engagerad förälder är positivt. 1 Skriftliga omdömen. 2 En framåtsyftande planering

1En engagerad förälder är positivt. 1 Skriftliga omdömen. 2 En framåtsyftande planering 1En engagerad förälder är positivt. Både för barnet och skolan. 1En engagerad förälder är positivt. Både för barnet och skolan. 1En engagerad förälder är positivt. Både för barnet och skolan. Vad är en

Läs mer

10 kap. Grundskolan. Utvecklingssamtal och individuell utvecklingsplan

10 kap. Grundskolan. Utvecklingssamtal och individuell utvecklingsplan IUP och omdöme me i Skollagen 2010:800 10 kap. Grundskolan [ ] Utvecklingssamtal och individuell utvecklingsplan 12 Minst en gång varje termin ska läraren, eleven och elevens vårdnadshavare ha ett utvecklingssamtal

Läs mer

IUP skriftliga omdömen årskurs Sid 1

IUP skriftliga omdömen årskurs Sid 1 IUP skriftliga omdömen årskurs 1-6 020502 Sid 1 Sid 2 Lokal pedagogisk planering Ska utföras av lärare, gärna i arbetslag eller ämneslag ex. på parallellplaneringarna. Ska ligga som grund för den enskilde

Läs mer

Elevledda utvecklingssamtal

Elevledda utvecklingssamtal SKOLPORTENS NUMRERADE ARTIKELSERIE FÖR UTVECKLINGSARBETE I SKOLAN Elevledda utvecklingssamtal Författare Johanna Brolin Juhlin, Karin Eliasson Skarstedt, Marie Öhman Nilsson Artikel nummer 4/2012 Skolportens

Läs mer

Kommentarer: Fråga 2: Mera skrivövningar. Fråga 3: Lärarna ska bestämma i skolan. Eleverna är där för att lära o lyssna på lärarna.

Kommentarer: Fråga 2: Mera skrivövningar. Fråga 3: Lärarna ska bestämma i skolan. Eleverna är där för att lära o lyssna på lärarna. Klass 1 1 Mitt barn känner sig tryggt i skolan? 1 26 4 4 Mitt barn vet vad hon/han ska kunna för att nå målen i de olika ämnena? 2 23 7 5 Lärarna på ditt barns skola hjälper ditt barn i skolarbetet 3 25

Läs mer

om läxor, betyg och stress

om läxor, betyg och stress 2 126 KP-läsare om läxor, betyg och stress l Mer än hälften av KP-läsarna behöver hjälp av en vuxen hemma för att kunna göra läxorna. l De flesta tycker att det är bra med betyg från 6:an. l Många har

Läs mer

+ + KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa. Kupolstudien.se ENKÄT TILL ELEVER I ÅRSKURS 9. kupolstudien.se

+ + KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa. Kupolstudien.se ENKÄT TILL ELEVER I ÅRSKURS 9. kupolstudien.se KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa ENKÄT TILL ELEVER I ÅRSKURS 9 kupolstudien.se Följande påståenden handlar om undervisningen och miljön i skolan. Kryssa för det alternativ du

Läs mer

Lathund för pedagoger Grundskola med:

Lathund för pedagoger Grundskola med: Att skriva omdo men Lathund för pedagoger Grundskola med: Utdrag ur Skolverkets allmänna råd Exempel på olika sätt att skriva omdömen Steg för steg instruktioner om hur du gör i Unikum Sida 1 av 13 Allma

Läs mer

pedagogerna möta dig i olika situationer/uppgifter så att olika lärstilar får utrymme.

pedagogerna möta dig i olika situationer/uppgifter så att olika lärstilar får utrymme. Om lärstilstestet et syftar till att hjälpa dig att få insikt om de olika lärstilar som finns och dina egna styrkor och svagheter när gäller lärandet. Genom att medvetet arbeta med olika lärstilar kan

Läs mer

ARBETSPLAN 2012/13 för skola och fritidshem

ARBETSPLAN 2012/13 för skola och fritidshem Stocksätterskolan ARBETSPLAN 2012/13 för skola och fritidshem Innehållsförteckning 1. Normer och värden...3 2. Kunskaper...4 3. Elevernas ansvar och inflytande...5 4. Skola och hem...6 2 Stocksätterskolans

Läs mer

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola 1 Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete 2016 Kingelstad Byskola skola 2 1. Kortfattad beskrivning av verksamheten Kingelstad Byskola HB startade i december 2012 med förskola. Efter att ha fått tillstånd

Läs mer

Det goda boksamtalet- en ömsesidig dialog Våra gemensamma tankar för att boksamtalet ska bli bra, Sa 1a och Språkintroduktionen.

Det goda boksamtalet- en ömsesidig dialog Våra gemensamma tankar för att boksamtalet ska bli bra, Sa 1a och Språkintroduktionen. Våra gemensamma tankar för att boksamtalet ska bli bra, Sa 1a och Språkintroduktionen. I boksamtalet vill jag att de andra i gruppen ska- ha ett mordiskt intresse, brinnande blick, öronen på skaft och

Läs mer

Riktlinjer för Stallarholmsskolan gällande förhållningssätt, värdegrund och arbetsinriktning 2012

Riktlinjer för Stallarholmsskolan gällande förhållningssätt, värdegrund och arbetsinriktning 2012 Riktlinjer för Stallarholmsskolan gällande förhållningssätt, värdegrund och arbetsinriktning 2012 Skollagen (2010:800) 1 kap. 5 Utformning av utbildningen Var och en som verkar inom utbildningen ska främja

Läs mer

www.medalgon.se Mina föreläsningar - Dokumentation

www.medalgon.se Mina föreläsningar - Dokumentation www.medalgon.se Mina föreläsningar - Dokumentation Mål: Målen anger inriktningen på förskolans arbete och därmed också den förväntade kvalitetsutvecklingen i förskolan förskolan ska.. Riktlinjer: Riktlinjer

Läs mer

Föräldramöten Daltorpsskolan och Dalsjöskolan, vårterminen 1999

Föräldramöten Daltorpsskolan och Dalsjöskolan, vårterminen 1999 Sammanställning av utvärderingar från Föräldramöten och, vårterminen 1999 Inledning På uppdrag av hälso- och sjukvårdens folkhälsoenhet i Borås, har nio föräldramöten genomförts på försök under vårterminen

Läs mer

Säkerhetsgymnasiets arbetsplan. Läsåret 2011/2012

Säkerhetsgymnasiets arbetsplan. Läsåret 2011/2012 Säkerhetsgymnasiets arbetsplan Läsåret 2011/2012 Fokusområden 2011-2012 Arbetsmiljö Arbetssätt Elevstöd ARBETSSÄTT Elevaktiv undervisning Planering, dokumentation och feedback Eget ansvar förväntningar

Läs mer

ABSOLUT FÖRÄLDER ÅK 6, LÄSÅR 11/12

ABSOLUT FÖRÄLDER ÅK 6, LÄSÅR 11/12 ABSOLUT FÖRÄLDER ÅK 6, LÄSÅR 11/12 Kurserna har genomförts på Edvinshus, Köpingebro, Östra/Bleke och Svarte under v. 5-6 och på Löderup, Backa, Änga och Sövestad under v 10-12, två kurskvällar per skola.

Läs mer

1 Vilket år är du född? 2 Går du i grundskolan eller gymnasieskolan? Grundskolan. 3 Hur trivs du. 4 Vad tycker du om följande i din skola?

1 Vilket år är du född? 2 Går du i grundskolan eller gymnasieskolan? Grundskolan. 3 Hur trivs du. 4 Vad tycker du om följande i din skola? 1 Vilket år är du född? 2 Går du i grundskolan eller gymnasieskolan? Grundskolan Gymnasieskolan Går inte i grund- eller gymnasieskola. Du behöver inte svara på fler frågor. Viktigt, skicka ändå in blanketten!

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2014

LOKAL ARBETSPLAN 2014 LOKAL ARBETSPLAN 2014 FÖRSKOLA: Västertorps förskola 1. UNDERLAG - Våga Visa-enkäten riktad till föräldrar - Självvärdering, riktad till pedagoger - TRAS och MIO - Handlingsplanen - Utvecklingssamtalshäftet

Läs mer

Strategier för att alla barn & elever ska nå målen i Askersunds kommun

Strategier för att alla barn & elever ska nå målen i Askersunds kommun Strategier för att alla barn & elever ska nå målen i Askersunds kommun Förord Barn- och utbildningsnämnden har gett förvaltningschefen i uppdrag att ta fram en strategi för att alla elever ska nå målen.

Läs mer

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/18 Skolområde 1

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/18 Skolområde 1 Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/18 Skolområde 1 Lärande Studieresultat ämnesprov grundskolan Antal elever Antal elever som har: Procent Svenska Nått målen i ämnesprovet* Åk 3 10 7 70 % Svenska Åk

Läs mer

Björnbärets Kvalitetssäkring Maj-13

Björnbärets Kvalitetssäkring Maj-13 Björnbärets Kvalitetssäkring Maj-13 Skriven av Elisabeth Fors Normer och värden 1. Alla barn ska i maj 2013 ha fått möjlighet att lyssna, berätta och ge uttryck för sina uppfattningar. Halvtidsutvärdering:

Läs mer

Resultat grundskolan. Totalt samt fristående verksamhet 2017

Resultat grundskolan. Totalt samt fristående verksamhet 2017 Resultat grundskolan. Totalt samt fristående verksamhet SIDAN 1 Antal deltagande skolor och elever Antal deltagande skolor 1 Antal fristående skolor 115 Antal kommunala skolor 35 Antal deltagande elever

Läs mer

Vi vill veta vad du tycker om skolan

Vi vill veta vad du tycker om skolan Vi vill veta vad du tycker om skolan Hjälp oss att läsa dina svar med vår maskin Dina svar kommer att läsas med hjälp av en maskin. För att det ska fungera ber vi dig att tänka på följande när du svarar:

Läs mer

THFR41 - Teknisk kommunikation på franska del II

THFR41 - Teknisk kommunikation på franska del II 1 ( 6) THFR41 - Teknisk kommunikation på franska del II Sändlista Kurskod Examinator Mathias Henningsson Miguel Giménez Johan Holtström THFR41 Miguel Giménez Kursen gavs Årskurs 2 Termin Period 2 Kursens

Läs mer

INDIVIDUELL UTVECKLINGSPLAN

INDIVIDUELL UTVECKLINGSPLAN Datum Sida 1 (5) INDIVIDUELL UTVECKLINGSPLAN åk 1 åk 6 Antagen våren 2012 Postadress Besöksadress Telefon och fax Internet Giro och org nr Individuell utvecklingsplan (IUP) Elevens individuella utvecklingsplan

Läs mer

2. Hur tycker du att stämningen i sjuan i stort har förändrats under året glädje, trygghet, gemenskap och kommunikation?

2. Hur tycker du att stämningen i sjuan i stort har förändrats under året glädje, trygghet, gemenskap och kommunikation? 1. Hur tycker du att det har varit att gå i sjuan som helhet? Gör ett omdöme som handlar om rolighetsgraden (hur kul det har varit) och ett omdöme som handlar om hur du upplever ditt lärande (hur mycket

Läs mer

Lathund för pedagoger Grundskola med:

Lathund för pedagoger Grundskola med: Att skriva omdo men Lathund för pedagoger Grundskola med: Utdrag ur Skolverkets allmänna råd Exempel på olika sätt att skriva omdömen Steg för steg instruktioner om hur du gör i Unikum Gäller er som arbetar

Läs mer

D E L A K T I G H E T I D E T D I G I T A L A K L A S S R U M M E T

D E L A K T I G H E T I D E T D I G I T A L A K L A S S R U M M E T D E L A K T I G H E T I D E T D I G I T A L A K L A S S R U M M E T Jenny Jonsson Pedagogisk konsult Genom itslearning finns flera olika vägar till att öka elevers delaktighet När elever kan påverka sin

Läs mer

Stockholms stad. Föräldrar till barn förskoleklass - Vittra Telefonplan. 9 svar. 24 procent svarsfrekvens

Stockholms stad. Föräldrar till barn förskoleklass - Vittra Telefonplan. 9 svar. 24 procent svarsfrekvens Stockholms stad Föräldrar till barn förskoleklass - Vittra Telefonplan 9 svar 24 procent svarsfrekvens Föräldrar till barn förskoleklass - Kunskap Mitt barn får hjälp av sina lärare när hen behöver det.

Läs mer

ARBETSPLAN. för föräldrasamverkan. Kap. 1. Skolans värdegrund och uppdrag

ARBETSPLAN. för föräldrasamverkan. Kap. 1. Skolans värdegrund och uppdrag ARBETSPLAN för föräldrasamverkan Utdrag ur läroplan 2011 : Kap. 1. Skolans värdegrund och uppdrag Skolan ska främja alla elevers utveckling och lärande samt en livslång lust att lära. Sveaskolan Höstterminen

Läs mer

Förväntningsdokument. Mesta skola

Förväntningsdokument. Mesta skola Förväntningsdokument Mesta skola Reviderad 2012 Vårt förväntningsdokument är framtaget i diskussion med elever, föräldrar och skolans personal. Syftet är att öka, underlätta och tydliggöra samarbetet mellan

Läs mer

Stockholms stad. Novia Engelska skolan. 16 svar. 43 procent svarsfrekvens

Stockholms stad. Novia Engelska skolan. 16 svar. 43 procent svarsfrekvens Stockholms stad Novia Engelska skolan 16 svar 43 procent svarsfrekvens Föräldrar till barn förskoleklass - Kunskap Mitt barn får hjälp av sina lärare när hen behöver det. Andel positiva Vet ej 2018 63

Läs mer

Förskole-/familjedaghemsenkät 2015

Förskole-/familjedaghemsenkät 2015 Förskole-/familjedaghemsenkät 205 Resultatet från undersökningen kommer att användas för att förbättra kvaliteten på förskolor och familjedaghem i Göteborg. Besvara frågorna utifrån dina upplevelser som

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete ht12/vt13 Rönnbäret

Systematiskt kvalitetsarbete ht12/vt13 Rönnbäret Läroplanens mål 1.1 Normer och värden. Förskolan skall aktivt och medvetet påverka och stimulera barnen att utveckla förståelse för vårt samhälles gemensamma demokratiska värderingar och efterhand omfatta

Läs mer

Rutin för elever som behöver extra anpassningar, särskilt stöd och åtgärdsprogram på Praktiska gymnasiet Stockholm.

Rutin för elever som behöver extra anpassningar, särskilt stöd och åtgärdsprogram på Praktiska gymnasiet Stockholm. HT 15 VT 16 Rutin för elever som behöver extra anpassningar, särskilt stöd och åtgärdsprogram på Praktiska gymnasiet Stockholm. Grunden för definitioner och hur rutinen ska se ut för elever på skolan som

Läs mer

Utvecklingssamtalet Hur går det för ditt barn i skolan?

Utvecklingssamtalet Hur går det för ditt barn i skolan? Utvecklingssamtalet Hur går det för ditt barn i skolan? Utvecklingssamtalet En gång varje termin ska du och ditt barn träffa läraren eller klassföre ståndaren för att ha ett utvecklingssamtal. Samtalet

Läs mer

Hur viktigt har följande varit för ditt val av gymnasieutbildning?

Hur viktigt har följande varit för ditt val av gymnasieutbildning? 1 Vilket år är du född? 2 Går du i grundskolan, gymnasieskolan eller går du inte i skolan? Grundskolan Gymnasieskolan Går inte i grund- eller gymnasieskola. Du behöver inte svara på fler frågor. Viktigt,

Läs mer

Arbetsplan Norrsätraskolan /18

Arbetsplan Norrsätraskolan /18 Arbetsplan Norrsätraskolan 7-9 2017/18 Stärkt ledarskap i pedagogisk verksamhet Vad vi anser är kännetecken på starkt pedagogiskt ledarskap: Strukturerad undervisning, (Likvärdighet, pedagogiska planeringar,

Läs mer

Tvåspråkighetssatsning Manillaskolan ~^

Tvåspråkighetssatsning Manillaskolan ~^ VCc ^j^\ Tvåspråkighetssatsning Manillaskolan ~^ Specialpedagogiska skolmyndigheten Definition Tvåspråkighet: Funktionell tvåspråkighet innebär att kunna använda båda språken för att kommunicera med omvärlden,

Läs mer

Utvärdering av Värdegrundsdag 2013

Utvärdering av Värdegrundsdag 2013 Utvärdering av Värdegrundsdag 2013 24 september 2013 Vad har varit bra under dagen? Tänkvärt - Kommunikation viktigt för att förebygga konflikter Givande dag, lugnt och bra tempo Håkan - Bra föreläsare,

Läs mer

Trygghetsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Trygghetsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Trygghetsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2016-2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Föräldrar barn förskoleklass Rapporten innehåller totalresultatet för vårdnadshavare till elever i förskoleklass (kommunal och fristående regi)

Föräldrar barn förskoleklass Rapporten innehåller totalresultatet för vårdnadshavare till elever i förskoleklass (kommunal och fristående regi) Föräldrar barn förskoleklass 2018 Rapporten innehåller totalresultatet för vårdnadshavare till elever i förskoleklass (kommunal och fristående regi) Fakta om undersökningen Undersökningen inom skolan har

Läs mer

Undervisning för nyanlända vid Hedlundaskolan

Undervisning för nyanlända vid Hedlundaskolan 20130902 Undervisning för nyanlända vid Hedlundaskolan 1 Innehållsförteckning Hedlundaskolan Världens skola!... 3 Anmälan av ny elev (nyanländ)... 3 Inskrivning... 4 Pedagogiskt samtal... 4 Introduktionsperiod

Läs mer

Stödjande observationer

Stödjande observationer Bilaga 11. Stödjande Observationer Stödjande observationer Varför stödjande observationer? En framgångsfaktor för att utveckla undervisningen och öka förutsättningarna för att kunna bemöta elevernas behov

Läs mer

Vad tycker du om skolan?

Vad tycker du om skolan? Vad tycker du om Fråga 1 Vilket år är Du född? År 19... Fråga 2 Går Du i grundskolan, gymnasieskolan eller går Du i Grundskolan Gymnasieskolan Går i skolan. Du behöver svara på fler frågor. Viktigt, skicka

Läs mer

Stockholms stad. Elever årskurs 2 - Johannes skola. 68 svar. 84 procent svarsfrekvens

Stockholms stad. Elever årskurs 2 - Johannes skola. 68 svar. 84 procent svarsfrekvens Stockholms stad Elever årskurs 2 - Johannes skola 68 svar 84 procent svarsfrekvens Elever åk 2 - Kunskap Jag får hjälp av mina lärare när jag behöver det. Andel positiva Vet ej 2018 49 32 15 3 1 81 0%

Läs mer

Uppdraget på lådan En liten låda som gör stor skillnad

Uppdraget på lådan  En liten låda som gör stor skillnad förskolans PÅ Uppdraget på lådan www.laroplanpaladan.se En liten låda som gör stor skillnad Mål: Målen anger inriktningen på förskolans arbete och därmed också den förväntade kvalitetsutvecklingen i förskolan

Läs mer

Stockholms stad. Elever årskurs 2 - Carlssons skola. 67 svar. 100 procent svarsfrekvens

Stockholms stad. Elever årskurs 2 - Carlssons skola. 67 svar. 100 procent svarsfrekvens Stockholms stad Elever årskurs 2 - Carlssons skola 67 svar 100 procent svarsfrekvens Elever åk 2 - Kunskap Jag får hjälp av mina lärare när jag behöver det. Andel positiva Vet ej 2018 74 17 9 91 1% 2017

Läs mer

Stockholms stad. Elever årskurs 2 - Nya Elementar. 50 svar. 91 procent svarsfrekvens

Stockholms stad. Elever årskurs 2 - Nya Elementar. 50 svar. 91 procent svarsfrekvens Stockholms stad Elever årskurs 2 - Nya Elementar 50 svar 91 procent svarsfrekvens Elever åk 2 - Kunskap Jag får hjälp av mina lärare när jag behöver det. Andel positiva Vet ej 2018 67 24 4 22 92 2% 2017

Läs mer

Kvalitetsredovisning för förskolan läsåret 2010/2011

Kvalitetsredovisning för förskolan läsåret 2010/2011 BILDNINGSFÖRVALTNINGEN SOLHAGENS FÖRSKOLA Kvalitetsredovisning för förskolan läsåret 2010/2011 1 2 Innehåll 1 Verksamhetsbeskrivning (kortfattad) 5 1.1.1 Beskrivning av verksamheten... 5 1.1.2 Beskrivning

Läs mer

Stockholms stad. Elever årskurs 2 - Enskede skola. 78 svar. 98 procent svarsfrekvens

Stockholms stad. Elever årskurs 2 - Enskede skola. 78 svar. 98 procent svarsfrekvens Stockholms stad Elever årskurs 2 - Enskede skola 78 svar 98 procent svarsfrekvens Elever åk 2 - Kunskap Jag får hjälp av mina lärare när jag behöver det. Andel positiva Vet ej 2018 64 26 9 1 90 0% 2017

Läs mer

UTVECKLINGSSAMTAL. Chefens förberedelser inför utvecklingssamtal

UTVECKLINGSSAMTAL. Chefens förberedelser inför utvecklingssamtal UTVECKLINGSSAMTAL Chefens förberedelser inför utvecklingssamtal Detta är ett stödmaterial för planering och förberedelser av utvecklingssamtal och innehåller tre delar: 1. Syfte med utvecklingssamtal 2.

Läs mer

Stockholms stad. Nya Elementar - Elever och föräldrar grundsärskola. 19 svar. 30 procent svarsfrekvens

Stockholms stad. Nya Elementar - Elever och föräldrar grundsärskola. 19 svar. 30 procent svarsfrekvens Stockholms stad Nya Elementar - Elever och föräldrar grundsärskola 19 svar 30 procent svarsfrekvens Fakta om undersökningen Undersökningen inom grundsärskolan har genomförts våren 2018. Undersökningen

Läs mer

Verksamhetsplan för Malmens förskolor 2015-2016

Verksamhetsplan för Malmens förskolor 2015-2016 Verksamhetsplan för Malmens förskolor 2015-2016 Enheter Smultron 1-3 år Hallon 1-3 år Jordgubben 3-5 år Lingon 3-5 år Nyponrosen 1-5 år Kullerbyttan 1-5 år Verksamheter Förskola för barn 1-5 år Förutsättningar

Läs mer

Stockholms stad. Elever årskurs 2 - Kvarnbyskolan. 60 svar. 87 procent svarsfrekvens

Stockholms stad. Elever årskurs 2 - Kvarnbyskolan. 60 svar. 87 procent svarsfrekvens Stockholms stad Elever årskurs 2 - Kvarnbyskolan 60 svar 87 procent svarsfrekvens Elever åk 2 - Kunskap Jag får hjälp av mina lärare när jag behöver det. Andel positiva Vet ej 2018 57 18 18 5 2 75 0% 2017

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2010/11

LOKAL ARBETSPLAN 2010/11 LOKAL ARBETSPLAN 2010/11 Arbetsplan för Hagens förskola 2010/11 Våra styrdokument är skollagen, läroplan för förskolan, diskrimineringslagen, förskola skolas vision: I vår kommun arbetar vi för att alla

Läs mer

Stockholms stad. Elever årskurs 2 - Kristinebergsskolan. 75 svar. 95 procent svarsfrekvens

Stockholms stad. Elever årskurs 2 - Kristinebergsskolan. 75 svar. 95 procent svarsfrekvens Stockholms stad Elever årskurs 2 - Kristinebergsskolan 75 svar 95 procent svarsfrekvens Elever åk 2 - Kunskap Jag får hjälp av mina lärare när jag behöver det. Andel positiva Vet ej 2018 52 30 15 3 82

Läs mer

Stockholms stad. Elever årskurs 2 - Ekholmsskolan. 17 svar. 100 procent svarsfrekvens

Stockholms stad. Elever årskurs 2 - Ekholmsskolan. 17 svar. 100 procent svarsfrekvens Stockholms stad Elever årskurs 2 - Ekholmsskolan 17 svar 100 procent svarsfrekvens Elever åk 2 - Kunskap Jag får hjälp av mina lärare när jag behöver det. Andel positiva Vet ej 2018 35 35 24 6 71 0% 2017

Läs mer

Stockholms stad. Elever årskurs 2 - Östbergaskolan. 29 svar. 97 procent svarsfrekvens

Stockholms stad. Elever årskurs 2 - Östbergaskolan. 29 svar. 97 procent svarsfrekvens Stockholms stad Elever årskurs 2 - Östbergaskolan 29 svar 97 procent svarsfrekvens Elever åk 2 - Kunskap Jag får hjälp av mina lärare när jag behöver det. Andel positiva Vet ej 2018 36 43 7 14 79 3% 2017

Läs mer

Stockholms stad. Elever årskurs 2 - Eiraskolan. 133 svar. 100 procent svarsfrekvens

Stockholms stad. Elever årskurs 2 - Eiraskolan. 133 svar. 100 procent svarsfrekvens Stockholms stad Elever årskurs 2 - Eiraskolan 133 svar 100 procent svarsfrekvens Elever åk 2 - Kunskap Jag får hjälp av mina lärare när jag behöver det. Andel positiva Vet ej 2018 36 48 12 31 84 2% 2017

Läs mer

Stockholms stad. Elever årskurs 2 - Magelungsskolan. 39 svar. 100 procent svarsfrekvens

Stockholms stad. Elever årskurs 2 - Magelungsskolan. 39 svar. 100 procent svarsfrekvens Stockholms stad Elever årskurs 2 - Magelungsskolan 39 svar 100 procent svarsfrekvens Elever åk 2 - Kunskap Jag får hjälp av mina lärare när jag behöver det. Andel positiva Vet ej 2018 76 11 11 3 87 3%

Läs mer

Stockholms stad. Elever årskurs 2 - Fagersjöskolan. 26 svar. 67 procent svarsfrekvens

Stockholms stad. Elever årskurs 2 - Fagersjöskolan. 26 svar. 67 procent svarsfrekvens Stockholms stad Elever årskurs 2 - Fagersjöskolan 26 svar 67 procent svarsfrekvens Elever åk 2 - Kunskap Jag får hjälp av mina lärare när jag behöver det. Andel positiva Vet ej 2018 44 20 28 4 4 64 4%

Läs mer

- Mina föreläsningar - Dokumentation

- Mina föreläsningar - Dokumentation www.medalgon.se - Mina föreläsningar - Dokumentation Mål: Målen anger inriktningen på förskolans arbete och därmed också den förväntade kvalitetsutvecklingen i förskolan förskolan ska.. Riktlinjer: Riktlinjer

Läs mer

Erfarenhet från ett år av Västermodellen

Erfarenhet från ett år av Västermodellen Erfarenhet från ett år av Västermodellen Återkoppling från genomförande och följeforskning i Göteborg Dalheimers hus, 18 oktober 2018 Övergripande reflektioner Förberedelse, urval, kontakt Intervju Seminarium,

Läs mer

Stockholms stad. Elever årskurs 2 - Gustav Vasa skola. 101 svar. 95 procent svarsfrekvens

Stockholms stad. Elever årskurs 2 - Gustav Vasa skola. 101 svar. 95 procent svarsfrekvens Stockholms stad Elever årskurs 2 - Gustav Vasa skola 101 svar 95 procent svarsfrekvens Elever åk 2 - Kunskap Jag får hjälp av mina lärare när jag behöver det. Andel positiva Vet ej 2018 36 31 29 31 67

Läs mer

Lokal arbetsplan 2010/2011

Lokal arbetsplan 2010/2011 Lokal arbetsplan 2010/2011 Sofielundsskolan Arbetslag Bilingual Lokal arbetsplan vid Sofielundsskolan Huvudsyftet med den lokala arbetsplanen är att för alla i organisationen tydliggöra de mål som satts

Läs mer

Kvalitetsanalys för (förskolans namn) läsåret 2013/14

Kvalitetsanalys för (förskolans namn) läsåret 2013/14 Datum 1 (5) Kvalitetsanalys för (förskolans namn) läsåret 2013/14 Förskolechef Om förskolan Chris Rehula Vi är ett föräldrar kooperativ och Montessori förskola som startade i april 1990. Förskolan ligger

Läs mer

ARBETSLAGETS VERKSAMHET OCH ORGANISATION. Årskurs 2. Arbetslagsdeklaration/Arbetslagets pedagogiska idé

ARBETSLAGETS VERKSAMHET OCH ORGANISATION. Årskurs 2. Arbetslagsdeklaration/Arbetslagets pedagogiska idé Årskurs 2 Arbetslagsdeklaration/Arbetslagets pedagogiska idé Vi arbetar för att verksamheten ska genomsyras av ömsesidig respekt. Ett av våra viktigaste incitament är dialogen som sker kontinuerligt i

Läs mer

Stockholms stad. Kista grundskola - Elever och föräldrar grundsärskola. 10 svar. 71 procent svarsfrekvens

Stockholms stad. Kista grundskola - Elever och föräldrar grundsärskola. 10 svar. 71 procent svarsfrekvens Stockholms stad Kista grundskola - Elever och föräldrar grundsärskola 10 svar 71 procent svarsfrekvens Fakta om undersökningen Undersökningen inom grundsärskolan har genomförts våren 2018. Undersökningen

Läs mer

Stockholms stad. Elever årskurs 2 - Alla nationers fria skola. 14 svar. 88 procent svarsfrekvens

Stockholms stad. Elever årskurs 2 - Alla nationers fria skola. 14 svar. 88 procent svarsfrekvens Stockholms stad Elever årskurs 2 - Alla nationers fria skola 14 svar 88 procent svarsfrekvens Elever åk 2 - Kunskap Jag får hjälp av mina lärare när jag behöver det. Andel positiva Vet ej 2018 64 7 7 86

Läs mer

Stockholms stad. Elever årskurs 2 - Södra Ängby skola. 65 svar. 98 procent svarsfrekvens

Stockholms stad. Elever årskurs 2 - Södra Ängby skola. 65 svar. 98 procent svarsfrekvens Stockholms stad Elever årskurs 2 - Södra Ängby skola 65 svar 98 procent svarsfrekvens Elever åk 2 - Kunskap Jag får hjälp av mina lärare när jag behöver det. Andel positiva Vet ej 2018 58 34 8 92 0% 2017

Läs mer

Plan för elevhälsoarbetet på Aroseniusskolan

Plan för elevhälsoarbetet på Aroseniusskolan Plan för elevhälsoarbetet på Aroseniusskolan Gäller från augusti 2012 2012-06-26/CO 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning 2 Inledning 3 Arbetsgång vid stödinsatser 4 Flödesschema vid stödinsatser

Läs mer

Föräldraenkät Arjeplogs förskola 2018

Föräldraenkät Arjeplogs förskola 2018 Föräldraenkät Arjeplogs förskola 2018 Exempel på kommentarer: Tack vare personalen Man kan aldrig veta vad som händer under dagen Vi älskar våra förskolepedagoger! Duktig personal och fin verksamhet. Då

Läs mer

Stockholms stad. Elever årskurs 2 - Campus Manilla. 44 svar. 92 procent svarsfrekvens

Stockholms stad. Elever årskurs 2 - Campus Manilla. 44 svar. 92 procent svarsfrekvens Stockholms stad Elever årskurs 2 - Campus Manilla 44 svar 92 procent svarsfrekvens Elever åk 2 - Kunskap Jag får hjälp av mina lärare när jag behöver det. Andel positiva Vet ej 2018 41 34 18 7 75 0% 2017

Läs mer

Utvärdering Målsman 2011

Utvärdering Målsman 2011 Utvärdering Målsman 2011 Var informationen innan kollot tillräcklig? (76 svar) 80 60 40 20 0 Ja (100%, 76 st) Nej (0%, 0st) Om nej, vad tycker ni saknades? Informativ hemsida. Mycket bra info hemskickad.

Läs mer

Stockholms stad. Sofia skola. 52 svar. 64 procent svarsfrekvens

Stockholms stad. Sofia skola. 52 svar. 64 procent svarsfrekvens Stockholms stad Sofia skola 52 svar 64 procent svarsfrekvens Föräldrar till barn förskoleklass - Kunskap Mitt barn får hjälp av sina lärare när hen behöver det. Jag och mitt barn vet vad mitt barn behöver

Läs mer

Stockholms stad. Franska skolan svar. 74 procent svarsfrekvens

Stockholms stad. Franska skolan svar. 74 procent svarsfrekvens Stockholms stad Franska skolan 6-9 34 svar 74 procent svarsfrekvens Föräldrar till barn förskoleklass - Kunskap Mitt barn får hjälp av sina lärare när hen behöver det. Jag och mitt barn vet vad mitt barn

Läs mer

Minnesanteckningar Föräldramöte Årskurs 5 Stranden

Minnesanteckningar Föräldramöte Årskurs 5 Stranden Minnesanteckningar Föräldramöte 2013-02-19 Årskurs 5 Stranden 1. Dagordning Välkomna och dagordning Presentation av mentorer och ämne Nuläge och framöver Sjukanmälan Språkval Gruppdiskussion och fika -

Läs mer

Utvecklingsprofil för studenten under VFT

Utvecklingsprofil för studenten under VFT Utvecklingsprofil för studenten under VFT Utvecklingsprofilen är organiserad efter examensordningens mål. Rubrikerna svarar mot fokus i På väg mot läraryrket Syftet med Utvecklingsprofilen är att: vara

Läs mer

Stockholms stad. Bromma Enskilda Skola. 17 svar. 74 procent svarsfrekvens

Stockholms stad. Bromma Enskilda Skola. 17 svar. 74 procent svarsfrekvens Stockholms stad Bromma Enskilda Skola 17 svar 74 procent svarsfrekvens Föräldrar till barn förskoleklass - Kunskap Mitt barn får hjälp av sina lärare när hen behöver det. Jag och mitt barn vet vad mitt

Läs mer

HANDLEDNING INFÖR UTVECKLINGSSAMTALET

HANDLEDNING INFÖR UTVECKLINGSSAMTALET HANDLEDNING INFÖR UTVECKLINGSSAMTALET Utvecklingssamtalet är en årlig strukturerad dialog mellan chef och medarbetare med fokus på medarbetarens arbetsuppgifter, uppdrag, arbetsmiljö och kompetensutveckling.

Läs mer

Stockholms stad. Enskede skola. 39 svar. 53 procent svarsfrekvens

Stockholms stad. Enskede skola. 39 svar. 53 procent svarsfrekvens Stockholms stad Enskede skola 39 svar 53 procent svarsfrekvens Föräldrar till barn förskoleklass - Kunskap Mitt barn får hjälp av sina lärare när hen behöver det. Jag och mitt barn vet vad mitt barn behöver

Läs mer

Stockholms stad. Björkhagens skola. 60 svar. 63 procent svarsfrekvens

Stockholms stad. Björkhagens skola. 60 svar. 63 procent svarsfrekvens Stockholms stad Björkhagens skola 60 svar 63 procent svarsfrekvens Föräldrar till barn förskoleklass - Kunskap Mitt barn får hjälp av sina lärare när hen behöver det. Jag och mitt barn vet vad mitt barn

Läs mer

Lokal plan för Karolinerskolans elevhälsa. Läsåret 2018/2019

Lokal plan för Karolinerskolans elevhälsa. Läsåret 2018/2019 Lokal plan för Karolinerskolans elevhälsa Läsåret 2018/2019 Styrdokument som grund Vi hämtar motivet för vårt uppdrag av elevhälsoarbetet utifrån skollagen, Lgr 11, socialtjänstlagen och andra tillämpliga

Läs mer

Arbetsplan Bruksskolan åk /2019

Arbetsplan Bruksskolan åk /2019 Arbetsplan Bruksskolan åk 1-6 2018/2019 Normer och Värden Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens krav

Läs mer

Enkät i grundskolan. Rapporten innehåller totalresultaten för årskurs 2 (elever och vårdnadshavare), 5 och 8 i kommunala och fristående skolor

Enkät i grundskolan. Rapporten innehåller totalresultaten för årskurs 2 (elever och vårdnadshavare), 5 och 8 i kommunala och fristående skolor Enkät i grundskolan Rapporten innehåller totalresultaten för årskurs (elever och vårdnadshavare), och i kommunala och fristående skolor // SIDAN Fakta om undersökningen På uppdrag av Stockholm stad har

Läs mer

Stockholms stad. Hägerstensåsens skola. 31 svar. 39 procent svarsfrekvens

Stockholms stad. Hägerstensåsens skola. 31 svar. 39 procent svarsfrekvens Stockholms stad Hägerstensåsens skola 31 svar 39 procent svarsfrekvens Föräldrar till barn förskoleklass - Kunskap Mitt barn får hjälp av sina lärare när hen behöver det. Jag och mitt barn vet vad mitt

Läs mer

Stockholms stad. Årstaskolan. 68 svar. 51 procent svarsfrekvens

Stockholms stad. Årstaskolan. 68 svar. 51 procent svarsfrekvens Stockholms stad Årstaskolan 68 svar 51 procent svarsfrekvens Föräldrar till barn förskoleklass - Kunskap Mitt barn får hjälp av sina lärare när hen behöver det. Jag och mitt barn vet vad mitt barn behöver

Läs mer