ASTA har skickat ett remissvar till Socialstyrelsen angående de nya riktlinjerna.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ASTA har skickat ett remissvar till Socialstyrelsen angående de nya riktlinjerna."

Transkript

1 Protokoll från styrelsemöte Datum: Plats: Göteborg Närvarande: Ann-Britt Zakrisson ordförande, Pia Kalm-Stephens mötessekreterare, Margareta Eriksson, Kerstin Sundell-Bergström, Therese Sterner, Kersti Theander Susanne Bengtsson-Lund och Sara Appeltoft. 1. Mötets öppnande (Ann-Britt) Mötet öppnades av ordföranden, som även hälsade välkommen. 2. Genomgång av föregående styrelsemötesprotokoll (Pia) Arbetet med att ta fram kriterier som ska gälla vid certifiering av en mottagning har ännu inte påbörjats. Kerstin och Marianne ser över kriterierna. Susanne informerade aldrig om ASTA på skolsköterskekongressen. Förutom en kongressavgift för att delta krävde arrangörerna en utställaravgift på 7000 kr, vilket vi inte tyckte var rimligt. Beslut: Att diskutera detta med SSF på föreningsstämman i juni - att olika intresseföreningar måste stötta varandra. Beslutet att göra ett register över disputerade medlemmar för att lättare kunna ha kontakt med forskningsaktiva personer och deras eventuella studenter, har ännu inte verkställts. ASTA har skickat ett remissvar till Socialstyrelsen angående de nya riktlinjerna. En beachflagga med ASTA:s logga inköptes till ASTA-dagarna i Malmö (2500 kr). 3. Ekonomi Allt ser bra ut men det är ca 35 färre medlemmar i år och därmed minskade intäkter för medlemsavgifter. Det preliminära överskottet från årets ASTA-dagar är ungefär kr. 4. ASTA-dagarna 2015 Första ASTA-dagarna som ny ordförande är genomförd och det var mycket att tänka på och mycket som skulle ordnas innan. Det blev lite ställningstaganden på stående fot vilket inte kändes bra. En lathund för styrelsen saknades. Beslut: Att Therese skall påbörja arbetet med att ta fram en lathund för styrelsens åtaganden i samband med ASTA-dagarna.

2 Lokala arrangörsgruppen var nöjd med Kongressbyrån och ansåg att de var lätta att ha att göra med. Det har varit lite diskussioner med industrin om att det enligt deras regler inte får förekomma underhållning i samband med middagen. Detta måste redas ut inför nästa års utbildningsdagar. Viktigt är även att från nästa år förtydliga att industrin inte sponsrar våra dagar utan att de köper utställningsplatser. Beslut: Att i samband med att tackbrev för årets dagar skrivs av ordförande och de hälsas välkomna till Gävle nästa år, så förtydligas det hur detta samarbete skall vara utformat. Utvärdering av ASTA-dagarna: De flesta var nöjda med dagarna men många klagade över att det var hög ljudnivå i utställningssalen. Inför nästa år efterfrågades en bättre bredd på innehållet i programmet och att inte alltid bara lokala föreläsare tillfrågas. Flera medlemmar upplevde att några av föreläsarna var arroganta och undervärderade vår kunskapsnivå. Några önskade också mer information om styrelsens arbete. 5. ASTA-dagarna 2016 i Gävle. Kongressbyrå ASTA:s styrelse ska bestämma vilken kongressbyrå som används för utbildningsdagarna. Vi kommer att skriva kontrakt med Malmö kongressbyrå för två år och då få rabatt på priset och då även för årets dagar i Malmö. Motiveringen är att vi vid årets dagar var mycket nöjda med kongressbyrån och de har erfarenhet av att arrangera medicinska kongresser. Det är också viktigt att ha det inskrivet i kontraktet när den ekonomiska slutredovisningen för dagarna skall vara klar, förslagsvis två månader efter avslutad konferens. Beslut: Att Therese kommer att acceptera den offert företaget lämnat om våra krav godkänns om slutdatum för ekonomisk slutredovisning fastställs och att begreppet sponsor ersätts av huvudsponsor och utställare. Bedömning av postrar Alldeles för få postrar inkom till årets dagar. Det är viktigt att vi uppmuntrar alla att göra postrar som presenteras på dagarna. Det är också viktigt att vi har en mall för att bedöma postrarnas kvalitet. Kersti har presenterat en mall för bedömning. Beslut: Att vi använder den mallen för bedömning av postrar nästa år. Beslut: Att Ann-Britt skriver ett upprop för postrar och stipendier i medlemsbrevet som går ut i början av juni. Bedömning av stipendier Bedömningen görs nu enligt Vetenskapsrådets mall vilken kräver att projektet har en hög vetenskaplig nivå, vilket är till en nackdel för projekt på en lägre akademisk nivå. Beslut: Att Ann-Britt diskuterar med Evas familj om att stipendier från hennes minnesfond även kan användas som startbidrag för att sätta igång ett projekt. Lokalkostnader Uppgifter om lokalkostnaderna för de tänkta kongresslokalerna har inkommit och den lokala gruppen vill ha styrelsens godkännande för att kunna gå vidare. Idag uppskattas att det finns plats för ca 22 utställare.

3 Beslut: Vi behöver lite mer information innan beslut kan tas och har önskemål om fler utställarplatser. Program Det preliminära programmet innehåller främst läkarföreläsningar och mycket lite om barn. En föreläsning om tobak är inplanerad, vilket är bra då det efterfrågades i utvärderingen. Viktigt att blanda programmet på dagarna så att även andra dagen inte bara består av programpunkter som är obligatoriska, tex årsmöte mm. Beslut: Att Ann-Britt förmedlar våra synpunkter och förslag på ändringar i programmet. 6. Verksamhetsplan hur lägger vi upp årets arbete? Projektplatsen är ett webbaserat verktyg som skulle kunna användas inom ASTA som hjälp för att hålla ordning på alla dokument och där det finns möjlighet för alla att ha överblick hur olika processer framskrider och vem som ansvarar för vad. Beslut: Att Kerstin tar reda på mer information om detta. Gruppen för revidering av Spirometridokumentet är tillsatt och kommer att bestå av Katarina Nisser, Anna Nordlind, Maria Rosengren och som sammankallande Sara Appeltoft. Gruppen träffades en första gång i samband med ASTA-dagarna och planerar att träffas igen i september. Medlemmarna kommer att förbereda sig genom att gå igenom de nya riktlinjerna och att läsa ny forskning inom området. En grupp för att arbeta med provokationer planeras. För att förbereda detta arbete bör en inventering göras av vad som är aktuellt ute i verksamheterna gällande provokationer idag. Beslut: Att skicka ut ett mail till alla medlemmar med några frågor om, ifall provokationer görs, vilka typer av provokationer och i vilken omfattning. Pia ska ta fram förslag till frågor och Andrè Lauber skall tillfrågas om att hjälpa till att utforma dem i enkätform. 7. Kriterier för arbete på barn- och vuxenmottagning Beslut: Susanne kommer att vara sammankallande för arbetet med att se över kriterier för arbete på barnmottagningar och Kerstin för vuxna. De kommer även att se över samarbetet mellan dessa mottagningar och hur övergång mellan barn- och vuxenmottagning kan se ut. 8. Astma / KOL som specialistsjuksköterskeutbildning Ann-Britt har haft kontakt med de tre ansvariga för astma-allergi och KOL-utbildningarna på avancerad nivå som finns idag och de kommer att träffas för att diskutera hur utbildningarna kan bli mer enhetliga. Beslut: Att Kersti och Ann-Britt kommer att träffa dem i höst. 9. Övriga frågor Diskussion om att skriva ett debattinlägg för att ifrågasätta vårdhundars varande på sjukhus och andra vårdinrättningar.

4 Beslut: Att Susanne skall skriva ett textförslag. Björn Nordlund har skickat en förfrågan om ASTA har någon tanke på att göra en demonstrationsfilm om hur man gör en spirometri. Beslut: Att skicka ett svarsbrev där vi informerar att vi önskar mer information om vilken typ av film han tänkt sig, tex för personal eller patienter. Vi ger också förslag på att kontakta någon tillverkare av spirometrar och diskutera detta. Beslut: Att André Lauber kommer att få en tackpresent för hans arbete med utvärderingsenkäten. 10. Kontakt med NAAKA angående spirometrier och samarbete Kontakt har tagits av NAAKA:s ordförande Karin Lisspers för att diskutera certifiering och spirometrier / spirometrikörkort. Beslut: Att Ann-Britt tar kontakt och erbjuder att de kan träffas för en första diskussion. 11. Samarbete med de Nordiska länderna Detta nordiska nätverk ordnar nu ett möte i Helsingfors i augusti som vi är inbjudna till. Beslut: Att Therese kommer att åka till Helsingfors och representera ASTA. 12. Rapporter Kompetensdokumentet Kompetensdokumentet har nu skickats till SSF för synpunkter och de vill nu träffa Kersti och Ann-britt för diskussion. SARA-gruppen Ann-Britt var på möte i februari. Astma-och allergiförbundet och de övriga deltagande organisationerna delgav varandra vad som var aktuellt inom de olika verksamheterna. BLF-höstmöte Kommer att vara i Tylösand september. Ann-Britt har kontaktat deras ordförande Anne Kihlström för att diskutera vårt förmöte 23/9 men har ännu inte fått något svar. Therese, Kerstin och Susanne kommer att delta och representera ASTA. EAACI Inger Kull har blivit invald i styrelsen för allied health group och representerar där ASTA. Ett internationellt kompetensdokument håller på att skrivas. Artikel GP Allergispecialister slår larm - allergivården är i kris. Ett upprop om att det är brist på allergispecialister; allergologer, astma, allergi och KOL sjuksköterskor och allergikonsulenter och att detta medför risker för försämrad sjukvård för dessa patientgrupper i framtiden.

5 13. Certifiering Birgitta Jagorstrand har skickat information om certifiering. Hur går vi vidare? Vem kontaktar vi för att påbörja en diskussion om att detta ska genomföras på en nationell nivå. Beslut: Att ta kontakt med NAAKA och påbörja dessa diskussioner och även bjuda in sjukgymnasternas och dietisternas organisationer till ett möte, eventuellt i november. 14. Utbildningar Mundipharma och ASTA anordnar en EXPANDERA handledarutbildning i Jönköping Ann-Britt kommer att närvara. Inga fler EXPANDERA utbildningar är ännu inplanerade. Planerna kring att upprepa teamutbildningen, som var i Stockholm förra året i samarbete med Astra Zeneca, i Göteborg i höst, har ännu inte avancerat. Beslut: Att Kerstin tar kontakt med Astra Zeneca för att fortsätta planeringen av utbildningen i Göteborg. 15. Datum för nästa styrelsemöten 22-23/10 i Stockholm och bjuda in representant från Gävle kl / i Stockholm 27/4 i samband med ASTA-dagarna i Gävle 19-20/5 i Ängelholm 13-14/10 i Stockholm 16. Övriga frågor Vi har fått en förfrågan om vi vill samarbeta med SMART, en antitobakorganisation som skriver kontrakt med ungdomar om att inte börja röka. Genom att stödja dem lägger de ut vår logga på deras hemsida. Beslut: Att ASTA stödjer SMART Pia Kalm-Stephens, sekreterare Ann-Britt Zakrisson, ordförande

Protokoll från styrelsemöte

Protokoll från styrelsemöte Protokoll från styrelsemöte Datum: 151022-151023 Plats: Stockholm Närvarande: Ann-Britt Zakrisson ordförande, Pia Kalm-Stephens mötessekreterare, Margareta Eriksson, Kerstin Sundell-Bergström, Therese

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte

Protokoll från styrelsemöte Protokoll från styrelsemöte Datum: 170823 Plats: Stockholm Närvarande: Ann-Britt Zakrisson ordförande, Pia Kalm-Stephens mötessekreterare, Margareta Eriksson, Therese Sterner, Kersti Theander, Susanne

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte

Protokoll från styrelsemöte Protokoll från styrelsemöte Datum: 160211-160212 Plats: Stockholm Närvarande: Ann-Britt Zakrisson ordförande, Pia Kalm-Stephens mötessekreterare, Margareta Eriksson, Kerstin Sundell-Bergström, Therese

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte

Protokoll från styrelsemöte Protokoll från styrelsemöte Datum: 160512-160513 Plats: Stockholm Närvarande: Ann-Britt Zakrisson ordförande, Pia Kalm-Stephens mötessekreterare, Margareta Eriksson, Kerstin Sundell-Bergström, Therese

Läs mer

Årsmötesprotokoll. Datum: Plats: Karlstad. 1. Årsmötets öppnande Mötet öppnades av ordförande, som även hälsade välkommen

Årsmötesprotokoll. Datum: Plats: Karlstad. 1. Årsmötets öppnande Mötet öppnades av ordförande, som även hälsade välkommen Datum: 180420 Årsmötesprotokoll Plats: Karlstad 1. Årsmötets öppnande Mötet öppnades av ordförande, som även hälsade välkommen 2. Årsmötets sammankallande i enlighet med stadgarna Årsmötet ansågs vara

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015 Styrelse: Ordförande: Vice ordförande Sekreterare Kassör Ordinarie ledamöter Webbmaster Övriga uppdrag: Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Ann-Britt Zakrisson (teckningsrätt)

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte

Protokoll från styrelsemöte Protokoll från styrelsemöte Datum: 190117-190118 Plats: Stockholm Närvarande: Ann-Britt Zakrisson ordförande, Pia Kalm-Stephens mötessekreterare, Margareta Eriksson, Maria Rosengren, Birgitta Lagercrantz

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte

Protokoll från styrelsemöte Protokoll från styrelsemöte Datum: 180517-180518 Plats: Stockholm Närvarande: Ann-Britt Zakrisson ordförande, Pia Kalm-Stephens mötessekreterare, Therese Sterner, Margareta Eriksson, Sara Appeltofft, Maria

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2012

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2012 VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2012 Styrelse: Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Ordinarie ledamöter Webbmaster Inger Kull (teckningsrätt) Åsa Persson (omval 2 år) Pia Kalm Stephens Margareta Eriksson

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte

Protokoll från styrelsemöte Protokoll från styrelsemöte Datum: 190516-190517 Plats: Stockholm Närvarande: Ann-Britt Zakrisson ordförande, Pia Kalm-Stephens mötessekreterare, Margareta Eriksson, Maria Rosengren, Birgitta Lagercrantz,

Läs mer

Verksamhetsplan för ASTA perioden 1 januari december 2015

Verksamhetsplan för ASTA perioden 1 januari december 2015 Verksamhetsplan för ASTA perioden 1 januari 2015-31 december 2015 Styrelsens övergripande målsättning är att stimulera till en kunskapsbaserad vård av personer med astma, allergi och KOL och därigenom

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2016

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2016 VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2016 Styrelse: Ordförande: Vice ordförande Sekreterare Kassör Ordinarie ledamöter Webbmaster Övriga uppdrag: Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Ann-Britt Zakrisson (teckningsrätt)

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte

Protokoll från styrelsemöte Protokoll från styrelsemöte Datum: 180201-180202 Plats: Stockholm Närvarande: Ann-Britt Zakrisson ordförande, Pia Kalm-Stephens mötessekreterare, Margareta Eriksson, Kersti Theander, Sara Appeltofft, Maria

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2014

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2014 VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2014 Styrelse: Ordförande: Vice ordförande Sekreterare Kassör Ordinarie ledamöter Webbmaster Övriga uppdrag: Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Ann-Britt Zakrisson (teckningsrätt)

Läs mer

Verksamhetsplan för ASTA perioden 1 januari december 2017

Verksamhetsplan för ASTA perioden 1 januari december 2017 Verksamhetsplan för ASTA perioden 1 januari 2017-31 december 2017 Styrelsens övergripande målsättning är att stimulera till en kunskapsbaserad vård av personer med astma, allergi och KOL och därigenom

Läs mer

Verksamhetsplan för ASTA perioden 1 januari december 2016

Verksamhetsplan för ASTA perioden 1 januari december 2016 Verksamhetsplan för ASTA perioden 1 januari 2016-31 december 2016 Styrelsens övergripande målsättning är att stimulera till en kunskapsbaserad vård av personer med astma, allergi och KOL och därigenom

Läs mer

Verksamhetsplan för ASTA perioden 1 januari december 2018

Verksamhetsplan för ASTA perioden 1 januari december 2018 Verksamhetsplan för ASTA perioden 1 januari 2018-31 december 2018 Styrelsens övergripande målsättning är att stimulera till en kunskapsbaserad vård av personer med astma, allergi och KOL och därigenom

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte

Protokoll från styrelsemöte Protokoll från styrelsemöte Datum: 181025-181026 Plats: Lund Närvarande: Ann-Britt Zakrisson ordförande, Pia Kalm-Stephens mötessekreterare, Therese Sterner, Margareta Eriksson, Sara Appeltofft, Maria

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte

Protokoll från styrelsemöte Protokoll från styrelsemöte Datum: 161013-161014 Plats: Stockholm Närvarande: Ann-Britt Zakrisson ordförande, Pia Kalm-Stephens mötessekreterare, Margareta Eriksson, Kerstin Sundell-Bergström, Therese

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2017

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2017 VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2017 Styrelse: Ordförande: Vice ordförande Sekreterare Kassör Ordinarie ledamöter Webbmaster Övriga uppdrag: Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Ann-Britt Zakrisson (teckningsrätt)

Läs mer

Verksamhetsplan för ASTA perioden 1 januari december 2019

Verksamhetsplan för ASTA perioden 1 januari december 2019 Verksamhetsplan för ASTA perioden 1 januari 2019-31 december 2019 Styrelsens övergripande målsättning är att stimulera till en kunskapsbaserad vård av personer med astma, allergi och KOL och därigenom

Läs mer

Hur arrangerar man Utbildningsdag och Vårmöte i Nuklearmedicin kort handledning

Hur arrangerar man Utbildningsdag och Vårmöte i Nuklearmedicin kort handledning SWEDISH SOCIETY OF NUCLEAR MEDICINE sid. 1(4) Hur arrangerar man Utbildningsdag och Vårmöte i Nuklearmedicin kort handledning Allmänt om vårmöte i Nuklearmedicin Svensk Förening för Nuklearmedicin (SFNM)

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2018

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2018 VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2018 Styrelse: Ordförande: Vice ordförande Sekreterare Kassör Ordinarie ledamöter Webmaster Övriga uppdrag: Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Medlemsansvarig Stipendiekommittè

Läs mer

STHFs styrelseprotokoll nr 5 2014

STHFs styrelseprotokoll nr 5 2014 STHFs styrelseprotokoll nr 5 2014 Plats: SRATs kansli Stockholm Datum: 14-15 maj 2014 Närvarande: Yvonne Nyblom Ordförande Ingela Jägestrand Mari Carlsson Anna Magnusson Monica Ringdahl Birgitta Jönsson

Läs mer

Protokoll SNAPS styrelsemöte Protokoll SNAPS styrelsemöte kl Skype

Protokoll SNAPS styrelsemöte Protokoll SNAPS styrelsemöte kl Skype Protokoll SNAPS styrelsemöte 2017-03-15 kl. 19.00 Skype Närvarolista Mötesordförande: Josefin Jädernäs SNAPS styrelse: Kassör, Ivana Maric; EPSA-LS, Josefin Jädernäs; Sekreterare, Lisa Johansson; PR-ansvarig,

Läs mer

Ann Garö ombudsman 31, 30. Maria Yngvesson ombudsman 31, 30. Styrelsen Sveriges TandhygienistFöretagare 27

Ann Garö ombudsman 31, 30. Maria Yngvesson ombudsman 31, 30. Styrelsen Sveriges TandhygienistFöretagare 27 Styrelseprotokoll nr 2 2013 Plats: SRATs kansli Stockholm Närvarande: Yvonne Nyblom ordförande Ingela Jägestrand vice ordförande Anna Magnusson sekreterare Lillemor Nordenhammar ledamot Monica Ringdahl

Läs mer

Svensk förening för Tropikmedicin och Internationell hälsa Protokoll från Årsmöte i Stockholm onsdagen 30 november 2011

Svensk förening för Tropikmedicin och Internationell hälsa Protokoll från Årsmöte i Stockholm onsdagen 30 november 2011 Svensk förening för Tropikmedicin och Internationell hälsa Protokoll från Årsmöte i Stockholm onsdagen 30 november 2011 1 Mötets öppnande. 2 Val av mötesordförande Helena Palmgren. 3 Val av mötessekreterare

Läs mer

Certifiering Astma/Allergi/KOL mottagningar Primärvården, Region Skåne

Certifiering Astma/Allergi/KOL mottagningar Primärvården, Region Skåne Certifiering Astma/Allergi/KOL mottagningar Primärvården, Region Skåne En satsning för att förbättra strukturen och omhändertagandet av patienterna på astma/allergi och KOL mottagningarna inom Primärvården

Läs mer

Att söka ekonomiskt stöd (sponsormedel) av läkemedelsföretag, medicintekniska- och laboratorietekniska företag

Att söka ekonomiskt stöd (sponsormedel) av läkemedelsföretag, medicintekniska- och laboratorietekniska företag Att söka ekonomiskt stöd (sponsormedel) av läkemedelsföretag, medicintekniska- och laboratorietekniska företag Att söka ekonomiskt stöd (sponsormedel) från företag Denna broschyr har framtagits för att

Läs mer

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro Protokoll fört vid Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro 1 Mötets öppnande Anna Kellin, vice ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Kallelsens godkännande Anna

Läs mer

Svensk förening för Tropikmedicin och Internationell hälsa

Svensk förening för Tropikmedicin och Internationell hälsa Svensk förening för Tropikmedicin och Internationell hälsa Protokoll från Styrelsemöte den 25 januari 2010 Närvarande: Ulf Bronner, Leif Dotevall, Andreas Mårtensson, Asli Kulane, Gabrielle Holmgren, Per

Läs mer

Praktiska tips vid arrangemang av ASTA: s årliga utbildningsdagar

Praktiska tips vid arrangemang av ASTA: s årliga utbildningsdagar 2016 Nästa rev. 2018 ASTA Astma- och Allergi- och KOL sjuksköterskeföreningen Praktiska tips vid arrangemang av ASTA: s årliga utbildningsdagar Innehåll: Sidan Fas 1 Uppstart 3 Fas 2 Ett år före ASTA dagarna

Läs mer

Svensk Förening för Tropikmedicin och Internationell Hälsa

Svensk Förening för Tropikmedicin och Internationell Hälsa Svensk Förening för Tropikmedicin och Internationell Hälsa Protokoll från styrelsemöte 26 april 2014 Lokal; Hemma hos Maria i Dalby-Viggeby Jerusalem utanför Uppsala Närvarande; Pia Appelgren, Helena Berggren,

Läs mer

BLCS Styrelsemöte nr

BLCS Styrelsemöte nr 1 BLCS Styrelsemöte nr 7 2009 Blodcancerföreningen i Stockholms län Styrelsesammanträde nr 8, 2009-09-24, 1800 ca 1930 Mötesplats: Sturegatan 4, 5 tr. Sundbyberg Närvarande Närvarande Frånvarande Lena

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning

HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning Protokoll fört vid sammanträde med enheten för Lärarutbildningens styrelse 01-02-06 kl. 13.00 17.00 RBU_Torpet Heberg Närvarande: Lars-Peder Alingfeldt,

Läs mer

STHFs styrelseprotokoll nr 6/2014

STHFs styrelseprotokoll nr 6/2014 STHFs styrelseprotokoll nr 6/2014 Plats: Djurönäset hotell och konferens Datum: 26-28 augusti 2014 Närvarande: Yvonne Nyblom ordförande Ingela Jägestrand vice ordförande Mari Carlsson sekreterare Anna

Läs mer

Svensk förening för Tropikmedicin och Internationell hälsa Protokoll från Årsmöte i Stockholm torsdagen 5 december 2013

Svensk förening för Tropikmedicin och Internationell hälsa Protokoll från Årsmöte i Stockholm torsdagen 5 december 2013 Svensk förening för Tropikmedicin och Internationell hälsa Protokoll från Årsmöte i Stockholm torsdagen 5 december 2013 1 Mötets öppnande. 2 Till mötesordförande valdes Maria Lundberg. 3 Till mötessekreterare

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Tid och plats: 1 september 2012 i Malmö Föreningens ordförande Aviva Suskin-Holmqvist öppnade årsmötet och hälsade alla välkomna. 1 Val av mötesordförande Som ordförande

Läs mer

BLCS Styrelsemöte nr 10. Blodcancerföreningen i Stockholms län

BLCS Styrelsemöte nr 10. Blodcancerföreningen i Stockholms län 1 BLCS Styrelsemöte nr 10 Blodcancerföreningen i Stockholms län Styrelsesammanträde nr 10, 2008-12-04, 1800 ca 2010 Mötesplats: Sturegatan 4, 5 tr. Sundbyberg Närvarande Frånvarande Frånvarande Özge Özen

Läs mer

RIKTLINJER FÖR STYRELSENS ARBETE

RIKTLINJER FÖR STYRELSENS ARBETE RIKTLINJER FÖR STYRELSENS ARBETE Dessa riktlinjer ges ut av Distriktssköterskeföreningen i Sverige (DSF) som hjälpmedel för styrelsearbetet i de lokala distriktssköterskeföreningarna. Riktlinjerna uppdateras

Läs mer

Tid: Måndagen den 9 oktober 2017 kl Lokal: Mötesrum Tidlösa, hus 511 plan 14. Margareta Bachrach- Lindström

Tid: Måndagen den 9 oktober 2017 kl Lokal: Mötesrum Tidlösa, hus 511 plan 14. Margareta Bachrach- Lindström 1(6) Tid: Måndagen den 9 oktober 2017 kl. 13.00 16.00 Lokal: Mötesrum Tidlösa, hus 511 plan 14 Närvarande: Ledamöter: Margareta Bachrach- Lindström Agneta Kullberg Karin Valeskog Malin Lindqvist Appell

Läs mer

Protokoll från Golden retrieverklubben Stockholm/Gotlands styrelsemöte 2009-03-08

Protokoll från Golden retrieverklubben Stockholm/Gotlands styrelsemöte 2009-03-08 Protokoll från Golden retrieverklubben Stockholm/Gotlands styrelsemöte Närvarande: Katarina Swahn (ordförande), Marie Fredlundh, Inger Karlsson, Anna Carlfors Tingstedt, Lotta Vig, Annika Sahl-Kadar och

Läs mer

KAAK. KAAK uppdrag. Nätverksträff Allergi Astma KOL, april 2017 Föreläsare Birgitta Jagorstrand, KAAK. Nätverksträff Allergi Astma KOL 1

KAAK. KAAK uppdrag. Nätverksträff Allergi Astma KOL, april 2017 Föreläsare Birgitta Jagorstrand, KAAK. Nätverksträff Allergi Astma KOL 1 KAAK KUNSKAPSCENTRUM FÖR ALLERGI, ASTMA OCH KOL KAAK uppdrag Riktlinjer för AIT (Allergenspecifik immunterapi) Riktlinjer för allergidiagnostik E hälsoprojekt/kol Uppdragsutbildning 7,5 hp för sjuksköterskor

Läs mer

Protokoll fört vid Budget- och Styrelsemöte SBK Skaraborgsdistriktet. Datum: 2015-01-17 Tid: Klockan 10.00 Plats: Götene BK

Protokoll fört vid Budget- och Styrelsemöte SBK Skaraborgsdistriktet. Datum: 2015-01-17 Tid: Klockan 10.00 Plats: Götene BK Datum: 2015-01-17 Tid: Klockan 10.00 Plats: Götene BK Närvarande: Jan-Olof Säll Ulla-Britt Norberg Britta Althorn Arne Våring Maria Lögdlund Barbro Lund Jan Åberg Lalla Hammarström Adjungerade: Ej närvarande:

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte

Protokoll från styrelsemöte Protokoll från styrelsemöte Svensk Beteendemedicinsk Förening Tisdagen den 31:e mars 2015 kl 13.00-14.00 Anslut till Skype, via matilda.annerstedt. Härefter inbjuds du till Skype-grupp SBF. Ordföranden

Läs mer

ÅRSMÖTE I RIKSFÖRENINGEN FÖR KLINISK CYTOLOGI DEN 13 MAJ, BROFÄSTET KALMAR.

ÅRSMÖTE I RIKSFÖRENINGEN FÖR KLINISK CYTOLOGI DEN 13 MAJ, BROFÄSTET KALMAR. ÅRSMÖTE I RIKSFÖRENINGEN FÖR KLINISK CYTOLOGI DEN 13 MAJ, BROFÄSTET KALMAR. Närvarande: Styrelsen samt 100 medlemmar. 1. Årsmötet öppnades av Riksföreningens ordförande Gunilla Bergström som hälsade alla

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2011-09-20, kl. 17.15 Plats: IKDC Ordförande: Malin Helldin, TM12 Sekreterare: Anna Lindstedt, TM12 Övriga närvarande:

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 15 april 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 15 april 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 15 april 2015 Plats: Skype Tid: Onsdag 15 april 2015, kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Emelie Eriksson, Malin Bornhöft, Sara Rösare,

Läs mer

F7. Föregående mötesprotokoll godkänt och lägges till handlingarna.

F7. Föregående mötesprotokoll godkänt och lägges till handlingarna. Läkarsektionen 2009/01/29 Protokoll Årsmöte Tid. 17.00 Plats. Styrelserummet, övervåningen MF Närvarande. Paulina Arntyr, Sofi Asmundsen, Josefine Edner, Matti Eladhari, Mikael Finder, Anna Höög, Karin

Läs mer

23 Val av justerare Utsågs Annika Bay att jämte ordföranden justera dagens protokoll.

23 Val av justerare Utsågs Annika Bay att jämte ordföranden justera dagens protokoll. Plats: Telefonmöte 22-50 Beslutande: Ulla Pietarinen Annika Bay Marie Carlsson Andreas Josefsson 22-49 Geir-Ove Andersen Annelie Karlsson Karjalainen Suppleanter: Ingela Karlsson Meddelat förhinder: Susanna

Läs mer

Svensk förening för Tropikmedicin och Internationell hälsa Protokoll från Årsmöte i Gävle onsdag 4 juni 2014

Svensk förening för Tropikmedicin och Internationell hälsa Protokoll från Årsmöte i Gävle onsdag 4 juni 2014 Svensk förening för Tropikmedicin och Internationell hälsa Protokoll från Årsmöte i Gävle onsdag 4 juni 2014 1 Mötets öppnande. 2 Till mötesordförande valdes Maria Lundberg. 3 Till mötessekreterare valdes

Läs mer

Lillemor Nordenhammar ledamot Monica Ringdahl ledamot. Kerstin Öhrn Vetenskapliga rådet 5d

Lillemor Nordenhammar ledamot Monica Ringdahl ledamot. Kerstin Öhrn Vetenskapliga rådet 5d Styrelseprotokoll nr 1/2013 Plats: SRATs kansli Stockholm Närvarande: Yvonne Nyblom ordförande Ingela Jägestrand vice ordförande Anna Magnusson sekreterare Mari Carlsson ledamot Lillemor Nordenhammar ledamot

Läs mer

19 oktober 2010 Örebro.

19 oktober 2010 Örebro. Sammanfattning av UFPO s utbildningsdag. 19 oktober Örebro. Nästan 8 undersköterskor var på plats i Konferens City Center, Sal Rex på höstens utbildningsdag som arrangerades av UFPO. På plats fanns även

Läs mer

Riktlinjer för att arrangera FFFF konferens.

Riktlinjer för att arrangera FFFF konferens. Riktlinjer för att arrangera FFFF konferens. Riktlinjer vid FFFF-konferens 2017-11-29 Innehållsförteckning s 2 Inledning s.3 Förutsättningar s 3 Ansökan s 3 Konferensagent/byrå s 4 Anläggning s 4 Ekonomi

Läs mer

Närvarande: Ann Nilsson, Veronica Larsson, Lennart Hillberg, Helene Westerlund, Emma Svensson och Karin Johansson.

Närvarande: Ann Nilsson, Veronica Larsson, Lennart Hillberg, Helene Westerlund, Emma Svensson och Karin Johansson. Minnesanteckning SUF möte 7 februari 2013 Närvarande: Ann Nilsson, Veronica Larsson, Lennart Hillberg, Helene Westerlund, Emma Svensson och Karin Johansson. Genomgång av minnesanteckningarna från SUF mötet

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 28/9-09 Närvarande: Andreas ( 48-67) Jenny ( 48-67) Karin ( 48-67) Linnéa ( 48-67) Zolie ( 48-67)

Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 28/9-09 Närvarande: Andreas ( 48-67) Jenny ( 48-67) Karin ( 48-67) Linnéa ( 48-67) Zolie ( 48-67) Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 28/9-09 Närvarande: Andreas ( 48-67) Jenny ( 48-67) Karin ( 48-67) Linnéa ( 48-67) Zolie ( 48-67) 48 Öppnande av möte Ordförande öppnar mötet. 49 Höstschema Förra veckan

Läs mer

UTREDNINGSINSTITUTET

UTREDNINGSINSTITUTET September år 2010 UTREDNINGSINSTITUTET Astma- och Allergiförbundets kartläggning över astmavården i fem län/regioner En rapport genomförd av Utredningsinstitutet HANDU AB på uppdrag av Astma- och Allerigförbundet.

Läs mer

105 Mötets öppnande Pär Westling hälsade alla välkomna till dagens möte och förklarade det öppnat.

105 Mötets öppnande Pär Westling hälsade alla välkomna till dagens möte och förklarade det öppnat. Styrelsemöte SGDK HS, den 17 augusti 2011 PROTOKOLL 11/2011 Plats: Telefonmöte. Tid: Kl 19:30-22:05 Närvarande: Ordförande, Pär Westling Kassör, Pär Franzen Sekreterare/suppleant, för dagen ledamot plats,

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014 PROFESSIONSFÖRENINGEN NUTRITIONISTFÖRENINGEN Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014 Bilagor till verksamhetsberättelsen: 1) Verksamhetsplan 2014 2) Projektsammanställning för fokusprojektet Kvalitetssäkring

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR SVERIGES GUIDEFÖRBUND 2014

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR SVERIGES GUIDEFÖRBUND 2014 Sveriges Guideförbund Organisationsnummer 825001-7772 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR SVERIGES GUIDEFÖRBUND 2014 1 januari 2014-31 december 2014 Styrelsen har bestått av: Birgitta Ekesand Ordförande Föreningen

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-05-19, (TELEFONMÖTE)

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-05-19, (TELEFONMÖTE) PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-05-19, (TELEFONMÖTE) NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK, LOUISE BUCKAU, RIKARD WIKLUND, JOHANNA WISFELT, SARA HJULSTRÖM

Läs mer

RIKTLINJER FÖR ARRANGERANDE AV ÅRLIG KONGRESS FÖR SFBUP

RIKTLINJER FÖR ARRANGERANDE AV ÅRLIG KONGRESS FÖR SFBUP RIKTLINJER FÖR ARRANGERANDE AV ÅRLIG KONGRESS FÖR SFBUP Barn- och ungdomspsykiatriska föreningens årliga kongress arrangeras av en av styrelsen utsedd lokal klinik alternativt utsedd arbetsgrupp. Arrangemanget

Läs mer

Protokoll Distanskommittén

Protokoll Distanskommittén Protokoll Distanskommittén Möte på Scandic Örebro 2013-06-16 Deltagare: Marianne Eriksson, Gitz Johansson, Frida Söderström. Från 2013-81 till och med 2013-83 medverkade Ulf Steisjö. 2013-72 Mötet öppnas

Läs mer

Bilaga 46 a 2013-03-01 Dnr HSS 2013-0021 Dnr CK 2012-0369 Bodil Aksén 018-611 62 24 Bodil.aksen@lul.se Landstingsstyrelsen Yttrande över motion Ta sjukdomen KOL på allvar Förslag till beslut Landstingsstyrelsen

Läs mer

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte , Uppsala

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte , Uppsala Protokoll fört vid Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2016-04-14, Uppsala 1 Mötets öppnande Lars Övergaard, vice ordförande, hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Kallelsens godkännande

Läs mer

Sammanställning av information, frågor och svar från styrelsemöte via mail i februari 2009

Sammanställning av information, frågor och svar från styrelsemöte via mail i februari 2009 Sammanställning av information, frågor och svar från styrelsemöte via mail i februari 2009 alla medlemmar i styrelsen för FoU Välfärd! Årets första styrelsemöte blev inställt. Därför skickar jag ändå här

Läs mer

SVERIGES SJUKSKÖTERSKOR INOM OMRÅDET SMÄRTA SSOS. Årsmöte 6 april 2017 Verksamhetsberättelse 2016 Verksamhetsplan 2017

SVERIGES SJUKSKÖTERSKOR INOM OMRÅDET SMÄRTA SSOS. Årsmöte 6 april 2017 Verksamhetsberättelse 2016 Verksamhetsplan 2017 SVERIGES SJUKSKÖTERSKOR INOM OMRÅDET SMÄRTA SSOS Årsmöte 6 april 2017 Verksamhetsberättelse 2016 Verksamhetsplan 2017 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 Föreningen arbetar inom området smärta för : Sjuksköterskans

Läs mer

1 Mötet öppnas Marie-Louise Henriksson öppnar mötet.

1 Mötet öppnas Marie-Louise Henriksson öppnar mötet. Mötesprotokoll: Logopedstyrelsen, 2012-10-25 Närvaro: Hanna Persson, Rasmus Pettersson, Anna Karlsson, Josefin Berglund, Ronja Nikkanen Johansson, Marie-Louise Henriksson, Frida von Eichwald 1 Mötet öppnas

Läs mer

2. Godkännande av föregående mötes protokoll Mikael Ström läste upp föregående mötesprotokoll. Protokollet godkändes i föreliggande form.

2. Godkännande av föregående mötes protokoll Mikael Ström läste upp föregående mötesprotokoll. Protokollet godkändes i föreliggande form. Styrelsemöte 2014-09-17 1. Mötets öppnande Mikael Ström öppnade mötet klockan 18:30. Följande personer närvarade: Mikael Ström, Felicia Andersson, Maritha Bertilsson, Ann Milton, Henrik Engström. 2. Godkännande

Läs mer

Höstmötet Allt du behöver veta inför helgen!

Höstmötet Allt du behöver veta inför helgen! Höstmötet 2019 Allt du behöver veta inför helgen! Kära CISVare, Varmt välkomna till årets Höstmöte 2019! 4-6 oktober, Munkaskogsgården i Habo utanför Jönköping. Helgen är till för att du ska få en inspirerande

Läs mer

Svensk Förening för Glesbygdsmedicin Protokoll nr 7/2015 2015-11-03

Svensk Förening för Glesbygdsmedicin Protokoll nr 7/2015 2015-11-03 Svensk Förening för Glesbygdsmedicin Styrelsen Protokoll nr 7/2015 2015-11-03 Tid: Tisdagen den 3 november 2015 kl. 16.00 17.00 Plats: Närvarande: Telefonmöte Lars Agréus, ordförande Martin Annberg, Dalarna,

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2010-01-19, kl. 18.00 Plats: Saltholm, Studiecentrum LTH. Ordförande: Christer Gerdin, TM08 Sekreterare: Karin Andersson,

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte med Föreningen Grävande Journalister

Protokoll från styrelsemöte med Föreningen Grävande Journalister Protokoll från styrelsemöte med Föreningen Grävande Journalister Föreningen Grävande Journalister Orgnr 800301-1429 Protokoll nr: 10, 2018 Datum: 23 oktober, 2018 Plats: TV4, Stockholm Deltagande ledamöter:

Läs mer

Dokumentet är en enkel guide till hur du löser följande händelser:

Dokumentet är en enkel guide till hur du löser följande händelser: LATHUND FONDSÖKNINGAR 2014/2015 Sida 1 av 8 Dokumentet är en enkel guide till hur du löser följande händelser: Reglemente för fondsökningar o o o Sektionsfonden Projektfond Föreläsningsfond Hur bör en

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE TISDAG, , TELEFONMÖTE

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE TISDAG, , TELEFONMÖTE PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE TISDAG, 2015-03-03, TELEFONMÖTE NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, SUZETTE ELESTEDT, DANIEL ANDERSSON, NICKLAS NULAND,YVONNE LUNDGREN, CAROLINE REMULA, FREDRIK BOMAN,EMMA JOSEFSSON,NIKLAS

Läs mer

STHFs styrelseprotokoll nr 1 2014

STHFs styrelseprotokoll nr 1 2014 STHFs styrelseprotokoll nr 1 2014 Plats: SRATs kansli Datum: 15-16 januari 2014 Närvarande: Yvonne Nyblom ordförande Ingela Jägestrand vice ordförande Mari Carlsson ledamot Anna Magnusson ledamot Lillemor

Läs mer

Protokoll från DVUS årsmöte i Skövde 13 april 2018

Protokoll från DVUS årsmöte i Skövde 13 april 2018 Stockholm 20180429 Dermatologi och Venereologi Undersköterskor i Sverige Protokoll från DVUS årsmöte i Skövde 13 april 2018 1 Mötet öppnas Ordförande hälsar välkommen och förklarar mötet öppnat. 2 Val

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 16 augusti 2018

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 16 augusti 2018 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 16 augusti 2018 Plats: Skype Tid: torsdag 16 augusti kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Annasara Jaensson (avvek kl. 19.05 vid punkt

Läs mer

GODKÄND AV ajh. DOKUMENTNAMN Protokoll Rådet för hållbar utveckling

GODKÄND AV ajh. DOKUMENTNAMN Protokoll Rådet för hållbar utveckling MLS HiG/ 1(5) RÅDET FÖR HÅLLBAR UTVECKLING Protokoll Närvarande: Sammalisto, Kaisu (Ordförande) Andrén, Marianne (AHA) Claesson, Leif (ATM ) Donner, Tanja (Biblioteket) Johansson, Annika (SA) Kågström,

Läs mer

Mötesprotokoll. 1. Mötets öppnande Erik Helander förklarade mötet öppnat. 2. Val av mötesordförande Erik Helander valdes till mötesordförande.

Mötesprotokoll. 1. Mötets öppnande Erik Helander förklarade mötet öppnat. 2. Val av mötesordförande Erik Helander valdes till mötesordförande. Mötesprotokoll Datum: 2011-01-26 Tid: 17:15 Plats: P36 Närvarande: Erik Helander, Emilia Björe-Dahl, Petra Lange, Kristina Lam, Linda Gunnarsson, Nina Petrén, Tobias Gefors, Markus Engren, Andréas Göransson,

Läs mer

Örnsköldsviks Mangaförening (ÖMF) Styrelsemötesprotokoll

Örnsköldsviks Mangaförening (ÖMF) Styrelsemötesprotokoll Örnsköldsviks Mangaförening (ÖMF) Styrelsemötesprotokoll Dagordningen för mötet 1. Mötets öppnande 2. Protokolljusterare 3. Beslutsförhet 4. Föregående protokoll 5. Dagordning 6. Sverok Nedre Norrland

Läs mer

Punkter som togs upp enligt på Anteckningar mötet fastställd dagordning 1. Mötet öppnas Mötet öppnades av Jane.

Punkter som togs upp enligt på Anteckningar mötet fastställd dagordning 1. Mötet öppnas Mötet öppnades av Jane. Protokoll EHSS styrelsemöte 25 september 2014 (telefonmöte kl. 15.00-16.30) Närvarande: Jane, Göran, Per-Johan, Susanne, Anna, Mathias. Frånvarande: Cecilia, Anna-Lisa, Hillevi, Olle. Punkter som togs

Läs mer

Jane valdes att leda mötet. Susanne skriver och Per-Johan justerar.

Jane valdes att leda mötet. Susanne skriver och Per-Johan justerar. Protokoll från EHSS styrelsemöte 16 december 2014 (telefonmöte). Närvarande: Jane, Göran, Susanne, Mathias, Cecilia, Per-Johan. Frånvarande: Anna, Anna-Lisa, Hillevi, Olle Punkter att ta upp 1. Mötet öppnas

Läs mer

Punkter att ta upp 1. Mötet öppnas Jane öppnade mötet.

Punkter att ta upp 1. Mötet öppnas Jane öppnade mötet. Protokoll från EHSS styrelsemöte 23 oktober 2014 (telefonmöte). Närvarande: Jane, Göran, Susanne(delvis), Mathias, Cecilia, Olle. Frånvarande: Anna, Per-Johan, Anna-Lisa, Hillevi,. Punkter att ta upp 1.

Läs mer

Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01

Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01 Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01 1 Förbundets namn och ställning Förbundets namn är Svenska Vitiligoförbundet. Förbundet är religiöst och partipolitiskt obundet. Förbundet har sitt säte

Läs mer

PROTOKOLL SAMMANTRÄDE

PROTOKOLL SAMMANTRÄDE Organ Svenska Sennenhundklubbens styrelse Plats Nynäsgården Datum Söndagen den 14 maj 2017 Tidpunkt Klockan 13:00 1 Sammanträdet öppnas Ordförande Anders Andersson hälsar välkommen och förklarar mötet

Läs mer

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Näringslivsutskottets övergripande mål är att stärka kontakten mellan utbildningarna som tillhör PULS och arbetslivet genom det arbete som utskottets arbetsgrupper

Läs mer

Mötesformalia. Rapporter (Bilaga 1) Medicinska Föreningen Lund Malmö Typ av sammanträde StyrMUR 1 PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2015-09-15

Mötesformalia. Rapporter (Bilaga 1) Medicinska Föreningen Lund Malmö Typ av sammanträde StyrMUR 1 PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2015-09-15 Medicinska Föreningen Lund Malmö Typ av sammanträde StyrMUR 1 Sammanträdesdatum 2015-09-15 Tid 18.00 21.00 PROTOKOLL Mötessekreterare Linnéa Sandström Justerare Jonathan Wallander Närvarande Johanna Henriksson,

Läs mer

Årsmöte 2014. 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården. Årsmöteshandlingar

Årsmöte 2014. 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården. Årsmöteshandlingar Årsmöte 2014 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2014 Dagordning årsmöte 2014-11-19 Alnarp

Läs mer

SVENSK FÖRENING FÖR THORAXANESTESI 2005-11-30 OCH INTENSIVVÅRD. 1. Mötet öppnades och alla hälsades välkomna av ordföranden, Anne Westerlind.

SVENSK FÖRENING FÖR THORAXANESTESI 2005-11-30 OCH INTENSIVVÅRD. 1. Mötet öppnades och alla hälsades välkomna av ordföranden, Anne Westerlind. SVENSK FÖRENING FÖR THORAXANESTESI 2005-11-30 OCH INTENSIVVÅRD PROTOKOLL Årsmöte i Göteborg 2005-10-14 Närvarande: Anne Westerlind Göteborg Klaus Kirnö Göteborg Johan Sellgren Göteborg Niels Kieler-Jensen

Läs mer

3 Dagordning Dagordningen har skickats ut innan mötet och godkändes efter att 18 lagts till.

3 Dagordning Dagordningen har skickats ut innan mötet och godkändes efter att 18 lagts till. Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefonmöte, 150226 Närvarande Ordinarie ledamöter Torbjörn Håkansson TH Janne Gustavsson JG Lena Johansson LJ Lena Torstensson LT Emelie Carlsson

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2010-08-31, kl. 17.00 Plats: IKDC Ordförande: Olle Eliasson, TM11 Sekreterare: Emelie Gustafsson, TM11 Övriga närvarande:

Läs mer

Styrelsemöte i LSR Distrikt Stockholm måndagen den 27 januari 2014

Styrelsemöte i LSR Distrikt Stockholm måndagen den 27 januari 2014 Styrelsemöte i LSR Distrikt Stockholm måndagen den 27 januari 2014 Plats Sabbatsbergs Sjukhus Närvarande Annika Malmqvist, Emelie Wrannvik, Lena Sjöström, Aina Blom, Agneta Malmström, Sebastian Lindblom,

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Hans Moberg (KD) tjänstgörande ersättare

Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Hans Moberg (KD) tjänstgörande ersättare Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk, kl. 16.00-17.30 Beslutande Politiker Åke Morin (C) ordförande Bo-Gunnar Åkesson (M) Lennart Ohlsson (C) Dorothea

Läs mer

GK Antilopens årsmöte 6 mars Plats: Olles hus, Lexbyvägen 65

GK Antilopens årsmöte 6 mars Plats: Olles hus, Lexbyvägen 65 GK Antilopens årsmöte 6 mars 2016 Plats: Olles hus, Lexbyvägen 65 1 Innehållsförteckning GK Antilopens årsmöte 6 mars 2016 Plats: Olles hus, Lexbyvägen 65 Kallelse och dagordning årsmöte Verksamhetsberättelse

Läs mer

Protokoll Styrelsesammanträde för föreningen Sambruk

Protokoll Styrelsesammanträde för föreningen Sambruk Lotta Ruderfors 1 (5) Protokoll Styrelsesammanträde för föreningen Sambruk Plats: Radisson hotell, Göteborg Tid: 17.00 18.30 Deltagare: Lars Flintberg, Sandviken kommun Jan Kylhammar, Botkyrka kommun Siv

Läs mer

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll 1 (6) Styrelsemötesprotokoll Plats: Hos Monica, 2013-11-29, kl. 18.00 Deltagare: Monica Lindberg Ordförande Morgan Engdahl Ledamot Peter Höglund Kassör Jonas Mattsson-Frost Ledamot Monika ledel Sekreterare

Läs mer

SLF Student Lunds Styrelsemöte 29/ :15-19:18, Falck Hillarp salen BMC

SLF Student Lunds Styrelsemöte 29/ :15-19:18, Falck Hillarp salen BMC SLF Student Lunds Styrelsemöte 29/8-2017 18:15-19:18, Falck Hillarp salen BMC Närvarande: Ida Osbeck Hanna Sundström Alexander Tejera Sofia Schuss Oskar W Persson Felicia Berglindh Natalie Andersson Sara

Läs mer

Sammanträde med pensionärsrådet Norra Hisingen

Sammanträde med pensionärsrådet Norra Hisingen Art: Tid: Plats: Sammanträde med pensionärsrådet Torsdagen den 30e november Pensionärsorganisationernas förmöte 08.30-09.30 Pensionärsrådsmötet ordinarie möte 09.30-12.00 Akka B, Backa kulturhus, Selma

Läs mer

Protokoll av styrelsemöte Furuby Sockenlag

Protokoll av styrelsemöte Furuby Sockenlag Protokoll av styrelsemöte Furuby Sockenlag 2019-01-15 Tid och plats: 18.30 Furuby Församlingshem Närvarande: Gudrun Holmberg, Anna Bengtsson, Rickard Olbrant, Björn Nilsson, Klas Bronvall, Birgitta Estberg

Läs mer