Protokoll från styrelsemöte

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll från styrelsemöte"

Transkript

1 Protokoll från styrelsemöte Datum: Plats: Stockholm Närvarande: Ann-Britt Zakrisson ordförande, Pia Kalm-Stephens mötessekreterare, Margareta Eriksson, Kerstin Sundell-Bergström, Therese Sterner, Kersti Theander, Birgitta Lagercrantz och Marianne Eduards. 1. Mötets öppnande (Ann-Britt) Mötet öppnades av ordföranden, som även hälsade välkommen. 2. Rapport från ERNA, ERS och EAACI Inger Kull kunde ej komma till dagens möte för att lämna rapport men har informerat Ann Britt. EAACCI Allied health arbetar med att ta fram ett kompetensdokument för astma, allergi och KOL sjuksköterskor, i syfte att skapa likvärdiga europeiska utbildningar. ERNA: Tids-och resursbrist har resulterat i att arbetet med att tex skapa en egen hemsida har legat nere. ERS: Ann-Britt deltog i Allied health mötet på ERS i september. Beslut: att Ann-Britt tar kontakt med Bettina Corn från ERS för att diskutera möjligheten att medlemskap i ASTA skulle kunna medföra lägre kostnad för medlemskap i ERS. 3. Genomgång av föregående styrelsemötesprotokoll (Pia) Certifiering: Diskussioner om certifiering har påbörjats och i Stockholm införs detta Där kommer i stort sett samma kriterier som i Skåne att användas. Frågan är vilken ståndpunkt ASTA ska ta skall det räcka med att grundkriterierna är uppfyllda eller är målet de optimala? SSF:s föreningsstämma i juni Önskemål att där diskutera att de olika intresseföreningarna måste stödja varandra, vilket alla på stämman tyckte var viktigt. Beslut: att skicka en inbjudan till tex skolsköterskeföreningen inför våra utbildningsdagar i april. Ett register över disputerade medlemmar är ännu inte sammanställt och inte heller arbetet med att ta fram en lathund över styrelsens uppgifter inför och under ASTA-dagarna. Beslut: att Therese skall påbörja arbetet med bägge dessa uppgifter.

2 Ordförande har skickat tackbrev till alla utställare på ASTA-dagarna och även informerat om den nya samarbetsformen, dvs att de inte är sponsorer utan att de köper utställningsplatser under ASTA-dagarna. Ett tvåårigt avtal är nu tecknat med Malmö kongressbyrå. Provokationer av luftvägarna och planerna att eventuellt bilda en arbetsgrupp för detta. Arbetet med att göra en inventering av vilka metoder som används idag och i vilken utsträckning har inte kommit längre. Beslut: att Pia ska gå igenom data från enkätundersökningen som gjordes bland medlemmarna angående arbetsmiljön 2011, där uppgifter om detta finns med. Ann-Britt tar kontakt med de sjuksköterskor som gjorde en kartläggning över kliniker som 2010 utförde metakolinprovokationer. Kerstin och Susanne träffades i samband med BLF:s utbildningsdagar i Tylösand i september och påbörjade arbetet med att se över ASTA:s förslag på kriterier som ska gälla vid arbete på specialistmottagning barn och vuxen. Det finns t ex stora brister gällande kompetens. Ann-Britt och Kersti kommer att träffa företrädare från Stockholm, Göteborg och Trollhättan för de olika astma, allergi och KOL-sjuksköterskeutbildningarna i landet, i Örebro Även andra orter, t.ex Uppsala och Linnéuniversitet har visat intresse för att starta denna utbildning och de kommer att informeras om mötet i Örebro. Inget debattinlägg om vårdhundar har ännu skrivits. André Lauber har fått ett presentkort för hans arbete med utvärderingen av årets ASTAdagar. Kontakt med NAAKA angående spirometrier och samarbete. Ann-Britt har gjort upprepade kontaktförsök utan att lyckas. 4. Ekonomi Slutredovisning för årets ASTA-dagar är klar och det gav ett stort överskott. Diskussion kring styrelsens arvoden som har varit de samma sedan 2004 och att speciellt öka arvodet till ledamöter och webmaster. Margareta har nu fått beslut om deklarationsfrihet för föreningen. 5. Övriga frågor a) Tack från Elisabeth Holmner Elisabeth har skrivit ett kort till styrelsen där hon tackar för ASTA-dagarna i Malmö och för hennes tid i ASTA. Beslut: att tackkortet med innehåll kommer att läggas ut på hemsidan. b) Allergibroschyr för barn Therese kommer med ett förslag om att vi inom ASTA ska ta fram ett oberoende informationsmaterial om allergi, med en vetenskaplig förankring. Mycket information finns redan ute i verksamheterna och t ex allergikonsulenterna har sammanställt mycket information som används ute i verksamheterna.

3 Beslut: att inventera vad som används idag och även skicka ut en förfrågan till medlemmarna c) Helsingfors-möte 27-28/8 Therese deltog i mötet, vars syfte var att få till stånd ett bättre nordiskt samarbete och utbyte, t ex att hospitera i ett nordiskt land och att bli inbjudna till varandras utbildningsdagar. De ingick också ett studiebesök på Helsingfors allergisjukhus, där även hud ingår. Information gavs om det finska vårdprogrammet för astma där bl.a alla föräldrar till barn med astma som röker, måste gå med i ett rökavvänjningsprogram. Det finns ingen astma, allergi och KOL sjuksköterskeutbildning. Vi har fått en inbjudan till motsvarande möte i Köpenhamn nästa år i augusti. d) Samarbete BLF, egenvårdsplan Under BLF-dagarna påbörjades diskussioner om att göra en egenvårdsplan för förskola och skola, vilket ålagts oss av Socialstyrelsen. BLF vill ha de egenvårdsplaner som t ex används i Skåne idag som underlag för att ta fram ett nationellt dokument. Det blev ett bra möte och där vikten av att vi samarbetar poängterades. Sachsska barnsjukhuset har gått vidare utifrån ASTA:s pricktestdokument för att utreda hur avläsningen av kvaddlar ska ske. BLF och ASTA, representeras av Kerstin, har kontaktats och ett gemensamt möte har planerats i höst för att fortsätta diskussionerna och komma fram till ett beslut. e) Samarbete SFFA, ASIT-dokumentet Revidering av ASIT dokumentet är på gång. Beslut: att Ann-Britt kontaktar SFFA och anmäler ASTA:s intresse i att delta i arbetet och att styrelsen vill ha en representant från barn- och en från vuxenvården. 6. ASTA-dagarna möte med Helena Berglund och Märit Mörk, två kontaktpersoner från Gävles arbetsgrupp a) Vetenskapligt program Många förslag på föreläsare och ämnen presenterades, men alla får inte plats under dagarna och många är inte tillfrågade ännu. Nästa steg är att göra ett preliminärt program. Eventuellt ha team som tema för dagarna och i så fall kanske ha en föreläsning kring t.ex teambildning. b) Ekonomi Beslutas: att Astra Zeneca erbjuds att bli huvudsponsor då det är det företag som först ansökt om att bli huvudsponsor och då de ej haft uppdraget under de senaste åren. Gävle kommun har gett ett bidrag på kr för dagarna och förslag från styrelsen är att de bekostar en föreläsning eller underhållning under dagarna. Preliminär budget efterfrågas med t ex kostnaden för lokaler. c) Bedömning av postrar Kersti har en bedömningsmall för postrar som kommer att användas 2016 i Gävle. d) Bedömning stipendier, startbidrag Vi borde ha skriftliga kriterier för krav som skall uppfyllas och inte bara bedömas enligt akademisk nivå e) Preliminär budget Kongressbyrån presenterade en budget med ökade avgifter för deltagare och utställare och med en planerad vinst.

4 Beslut: att vi vill ha samma avgifter som i fjol. Margareta tittar igenom och lämnar synpunkter på den preliminära budgeten. 7. Verksamhetsplan, hur ligger vi till med årets arbete? Fortsätta att implementera arbetsbeskrivningar och metoddokument. Fortsatt samarbete med BLF angående pricktestdokumentet. Kompetensdokumentet blir en viktig grund vid mötet/diskussionen med företrädare för astma-allergi-kol utbildningarna i landet Vi borde ha ett bord på ASTA-dagarna som vi i styrelsen bemannar och pratar om våra dokument med fokus på kompetensdokumentet. Information har gått ut via medlemsbrev och hemsida om vikten av att göra postrar och söka stipendier inför utbildningsdagarna. Tillsätta en grupp för att arbeta med ett metoddokument kring luftvägsprovokationer. Beslut: att Pia tittar i resultaten från enkätundersökningen 2011 för att se hur många som gjorde provokationer, hur ofta, mm. Alla i styrelsen ska försöka hitta lämpliga personer som kan ingå i gruppen. Kompetensdokumentet ska skickas till Birgitta Wedahl på SSF igen efter senaste revidering och planeras att vara färdigställd i slutet av året. Utformandet av dokumentet kommer att ske enligt SSF:s mall och tryckningen sköts av dem. Revidering av spirometridokumentet pågår och gruppen träffades i september i Uppsala. I Göteborg 1/12 anordnas utbildningsdagen med Astra Zeneca om att arbeta i team. Kerstin och Ann-Britt ansvarar för dagen. Utbildningen EXPANDERA med Mundi Pharma är inplanerad vid två tillfällen under hösten Diskussion om ASTA har möjlighet och tid att ordna dessa extra utbildningsdagar i samarbete med industrin. Beslut: att vi i ASTA ska koncentrera oss på våra egna utbildningsdagar och att påverka utformningen av astma-allergi och KOL sjuksköterskeutbildningen.detta känns angeläget speciellt nu när reglerna kring samarbetet med industrin har förändrats. Alltså, vi tar en paus i samarbetet med industrin och anordnandet av utbildningsdagar. Utformningen av spirometriutbildningar ute i landet varierar mycket och vissa leder till att man får spirometrikörkort och andra leder till spirometrikompetens. ASTA:s logga finns på vissa av dessa utbildningsdokument men det är lite oklart vilka och frågan är vilka utbildningar vill vi stå bakom. Beslut: En inventering ska göras kring detta och Pia ska titta i gamla protokoll om något avtal för att använda ASTA-loggan har skrivits tidigare. Nationellt samarbete: Kerstin och Ann-Britt har varit på SSF:s årsstämma. Kvalitet i omvårdnad sjuksköterskans ansvar är temat på sjuksköterskedagarna i november Beslut: att Kerstin kontaktar SSF och ger förslag om att Ann-Britt kan föreläsa kring de nya riktlinjerna för vård av astma och KOL-patienter.

5 Ann-Britt har varit på Riksföreningskonferens med Vårdförbundet, där vikten av att samarbeta kring frågorna om Personcentrerad vård och Akademisk specialisttjänstgöring för sjuksköterskor (AST) poängterades och som kan utmynna i karriärvägar och karriärplanering. Uttrycket grundutbildad respektive specialistutbildad sjuksköterska skulle inte användas. Bättre att använda uttrycket leg. sjuksköterska och sedan med specialitet inom. Kontaktpersoner mot riksföreningarna skulle skapas. SARA-gruppen: Ann-Britt har varit på två möten, i Göteborg och förra veckan i Stockholm och mest diskuterades frågor kring samarbete, certifiering och luftvägsregistret. Certifiering: Hur går vi vidare, hur kan vi påverka och vem? Beslut: att Ann-Britt kontaktar SKL och Socialstyrelsen för att diskutera detta. 8. Hemsidan Vilka är fördelarna med att vara med i ASTA? Är det OK att icke-medlemmar har tillgång till hemsidan och all information som finns där eller ska medlemmarna få inloggningsuppgifter? Beslut: att ingen i styrelsen tyckte att vi skulle gå vidare med att införa inloggningsuppgifter. Beslut: att länkning ska finnas till Vårdförbundet och Svensk sjuksköterskeförening. 9. Datum för styrelsemöten 11-12/ i Stockholm, i Gävle 27/4 i samband med ASTA-dagarna och 19-20/ Pia Kalm-Stephens, sekreterare Ann-Britt Zakrisson, ordförande

Protokoll från styrelsemöte

Protokoll från styrelsemöte Protokoll från styrelsemöte Datum: 160211-160212 Plats: Stockholm Närvarande: Ann-Britt Zakrisson ordförande, Pia Kalm-Stephens mötessekreterare, Margareta Eriksson, Kerstin Sundell-Bergström, Therese

Läs mer

ASTA har skickat ett remissvar till Socialstyrelsen angående de nya riktlinjerna.

ASTA har skickat ett remissvar till Socialstyrelsen angående de nya riktlinjerna. Protokoll från styrelsemöte Datum: 150521-150522 Plats: Göteborg Närvarande: Ann-Britt Zakrisson ordförande, Pia Kalm-Stephens mötessekreterare, Margareta Eriksson, Kerstin Sundell-Bergström, Therese Sterner,

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015 Styrelse: Ordförande: Vice ordförande Sekreterare Kassör Ordinarie ledamöter Webbmaster Övriga uppdrag: Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Ann-Britt Zakrisson (teckningsrätt)

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte

Protokoll från styrelsemöte Protokoll från styrelsemöte Datum: 170823 Plats: Stockholm Närvarande: Ann-Britt Zakrisson ordförande, Pia Kalm-Stephens mötessekreterare, Margareta Eriksson, Therese Sterner, Kersti Theander, Susanne

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2012

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2012 VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2012 Styrelse: Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Ordinarie ledamöter Webbmaster Inger Kull (teckningsrätt) Åsa Persson (omval 2 år) Pia Kalm Stephens Margareta Eriksson

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2014

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2014 VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2014 Styrelse: Ordförande: Vice ordförande Sekreterare Kassör Ordinarie ledamöter Webbmaster Övriga uppdrag: Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Ann-Britt Zakrisson (teckningsrätt)

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte

Protokoll från styrelsemöte Protokoll från styrelsemöte Datum: 160512-160513 Plats: Stockholm Närvarande: Ann-Britt Zakrisson ordförande, Pia Kalm-Stephens mötessekreterare, Margareta Eriksson, Kerstin Sundell-Bergström, Therese

Läs mer

Verksamhetsplan för ASTA perioden 1 januari december 2016

Verksamhetsplan för ASTA perioden 1 januari december 2016 Verksamhetsplan för ASTA perioden 1 januari 2016-31 december 2016 Styrelsens övergripande målsättning är att stimulera till en kunskapsbaserad vård av personer med astma, allergi och KOL och därigenom

Läs mer

Verksamhetsplan för ASTA perioden 1 januari december 2015

Verksamhetsplan för ASTA perioden 1 januari december 2015 Verksamhetsplan för ASTA perioden 1 januari 2015-31 december 2015 Styrelsens övergripande målsättning är att stimulera till en kunskapsbaserad vård av personer med astma, allergi och KOL och därigenom

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte

Protokoll från styrelsemöte Protokoll från styrelsemöte Datum: 190117-190118 Plats: Stockholm Närvarande: Ann-Britt Zakrisson ordförande, Pia Kalm-Stephens mötessekreterare, Margareta Eriksson, Maria Rosengren, Birgitta Lagercrantz

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte

Protokoll från styrelsemöte Protokoll från styrelsemöte Datum: 180517-180518 Plats: Stockholm Närvarande: Ann-Britt Zakrisson ordförande, Pia Kalm-Stephens mötessekreterare, Therese Sterner, Margareta Eriksson, Sara Appeltofft, Maria

Läs mer

Verksamhetsplan för ASTA perioden 1 januari december 2017

Verksamhetsplan för ASTA perioden 1 januari december 2017 Verksamhetsplan för ASTA perioden 1 januari 2017-31 december 2017 Styrelsens övergripande målsättning är att stimulera till en kunskapsbaserad vård av personer med astma, allergi och KOL och därigenom

Läs mer

Verksamhetsplan för ASTA perioden 1 januari december 2019

Verksamhetsplan för ASTA perioden 1 januari december 2019 Verksamhetsplan för ASTA perioden 1 januari 2019-31 december 2019 Styrelsens övergripande målsättning är att stimulera till en kunskapsbaserad vård av personer med astma, allergi och KOL och därigenom

Läs mer

Verksamhetsplan för ASTA perioden 1 januari december 2018

Verksamhetsplan för ASTA perioden 1 januari december 2018 Verksamhetsplan för ASTA perioden 1 januari 2018-31 december 2018 Styrelsens övergripande målsättning är att stimulera till en kunskapsbaserad vård av personer med astma, allergi och KOL och därigenom

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte

Protokoll från styrelsemöte Protokoll från styrelsemöte Datum: 190516-190517 Plats: Stockholm Närvarande: Ann-Britt Zakrisson ordförande, Pia Kalm-Stephens mötessekreterare, Margareta Eriksson, Maria Rosengren, Birgitta Lagercrantz,

Läs mer

Praktiska tips vid arrangemang av ASTA: s årliga utbildningsdagar

Praktiska tips vid arrangemang av ASTA: s årliga utbildningsdagar 2016 Nästa rev. 2018 ASTA Astma- och Allergi- och KOL sjuksköterskeföreningen Praktiska tips vid arrangemang av ASTA: s årliga utbildningsdagar Innehåll: Sidan Fas 1 Uppstart 3 Fas 2 Ett år före ASTA dagarna

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte

Protokoll från styrelsemöte Protokoll från styrelsemöte Datum: 180201-180202 Plats: Stockholm Närvarande: Ann-Britt Zakrisson ordförande, Pia Kalm-Stephens mötessekreterare, Margareta Eriksson, Kersti Theander, Sara Appeltofft, Maria

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte

Protokoll från styrelsemöte Protokoll från styrelsemöte Datum: 181025-181026 Plats: Lund Närvarande: Ann-Britt Zakrisson ordförande, Pia Kalm-Stephens mötessekreterare, Therese Sterner, Margareta Eriksson, Sara Appeltofft, Maria

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2016

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2016 VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2016 Styrelse: Ordförande: Vice ordförande Sekreterare Kassör Ordinarie ledamöter Webbmaster Övriga uppdrag: Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Ann-Britt Zakrisson (teckningsrätt)

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte

Protokoll från styrelsemöte Protokoll från styrelsemöte Datum: 161013-161014 Plats: Stockholm Närvarande: Ann-Britt Zakrisson ordförande, Pia Kalm-Stephens mötessekreterare, Margareta Eriksson, Kerstin Sundell-Bergström, Therese

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2017

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2017 VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2017 Styrelse: Ordförande: Vice ordförande Sekreterare Kassör Ordinarie ledamöter Webbmaster Övriga uppdrag: Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Ann-Britt Zakrisson (teckningsrätt)

Läs mer

Årsmötesprotokoll. Datum: Plats: Karlstad. 1. Årsmötets öppnande Mötet öppnades av ordförande, som även hälsade välkommen

Årsmötesprotokoll. Datum: Plats: Karlstad. 1. Årsmötets öppnande Mötet öppnades av ordförande, som även hälsade välkommen Datum: 180420 Årsmötesprotokoll Plats: Karlstad 1. Årsmötets öppnande Mötet öppnades av ordförande, som även hälsade välkommen 2. Årsmötets sammankallande i enlighet med stadgarna Årsmötet ansågs vara

Läs mer

Protokoll från Drömgruppsforums styrelsemöte 2016 04 05

Protokoll från Drömgruppsforums styrelsemöte 2016 04 05 Protokoll från Drömgruppsforums styrelsemöte 2016 04 05 Närvarande: Elisabet Tärneberg, Anders Omstedt, Elisabeth Gruneau, Ingegerd Brändström Närvarande per telefon under punkten 4: Birgitta Lindsten

Läs mer

26 april 2009, kl. 09.00 13.40. Birgitta Ekesand, ordförande Lars Flodström Wivan Mellberg Yvonne Philipsson Agneta Skoglund Lisbeth Nilsson

26 april 2009, kl. 09.00 13.40. Birgitta Ekesand, ordförande Lars Flodström Wivan Mellberg Yvonne Philipsson Agneta Skoglund Lisbeth Nilsson Protokoll fört vid styrelsemöte i Sveriges Guideförbund Tid: 25 april 2009, kl. 12.00-18.55 26 april 2009, kl. 09.00 13.40 Plats: Närvarande: Anmält förhinder: Hotel Novotel, Göteborg Birgitta Ekesand,

Läs mer

Service inom förmyndarverksamheten

Service inom förmyndarverksamheten Service inom förmyndarverksamheten Innehåll Hur får man en intressebevakare?... 3 Intressebevakarens uppgifter... 4 Begränsning av handlingsbehörigheten... 5 Omprövning av behovet av intressebevakning...

Läs mer

Ärende: 1. Sammanträdet öppnas Ordförande Thomas Ohlsson hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat

Ärende: 1. Sammanträdet öppnas Ordförande Thomas Ohlsson hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat Protokoll för Länsteatrarnas styrelsemöte 29/30 september 2013 Sammanträde 5/2013 Närvarande; Thomas Ohlsson, (ordf.) Lena Carlbom, Lennart Thörnlund, Magnus Holm, Linde Sjöstedt (sekr.). Malin Axelsson

Läs mer

LOKALFÖRENING, BILDANDE OCH VERKSAMHET

LOKALFÖRENING, BILDANDE OCH VERKSAMHET LOKALFÖRENING, BILDANDE OCH VERKSAMHET Att starta en lokalförening är varken svårt eller betungande och det finns många fördelar för både den regionala och nationella verksamheten. För det regionala planet

Läs mer

Protokoll 150423: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Protokoll 150423: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Protokoll 150423: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Louise Lundmark, Frida Torstensson, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Linus Hagander, Kornelia Johansson Närvarande: Louise

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Vikens Kultur- och Byaförening tisdagen den 9 september 2008 kl 19 i Östra Magasinet

Protokoll fört vid styrelsemöte i Vikens Kultur- och Byaförening tisdagen den 9 september 2008 kl 19 i Östra Magasinet Protokoll fört vid styrelsemöte i Vikens Kultur- och Byaförening tisdagen den 9 september 2008 kl 19 i Östra Magasinet Närvarande: Birgitta Eklöf, Stig Ewaldson, Sven-Åke Hansson, Anita Lindfors, Marianne

Läs mer

GR Utbildning 2011-02-11 Anteckningar

GR Utbildning 2011-02-11 Anteckningar GR Utbildning 2011-02-11 Anteckningar Barnomsorgsnätverket Tid: Fredagen den 11 februari 2011, kl. 9.00 12.00 Plats: GR-huset, Gårdavägen 2, rum 260 Deltagare: Monika Larsson, Utbildningschefsgruppen,

Läs mer

Justering av Beredningen för omsorg och livsmiljös protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av Beredningen för omsorg och livsmiljös protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Björken samlingssalen, Tierps köping kl. 17.00-19.00 Se sidan 2 Åsa Joelsson, sekreterare Jan Salomonsson (M) Kommunhuset måndag den 23 januari 10.00 Justering av Beredningen för omsorg och livsmiljös

Läs mer

Årsrapport teckenspråksnätverket vid Nordisk Språkkoordination

Årsrapport teckenspråksnätverket vid Nordisk Språkkoordination Årsrapport teckenspråksnätverket vid Nordisk Språkkoordination Projektets titel: Arbetsgruppsmöten för teckenspråksnätverket. Projektstart og projektslut: 2012 2013. Aktiviteter i hele projektets levetid:

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2011-05-02 1 (15)

Kommunala pensionärsrådet 2011-05-02 1 (15) Kommunala pensionärsrådet 2011-05-02 1 (15) Plats och tid Disponentvillan 14.00-16.00 Paragrafer 13-22 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (SN), ordf Göran Blom (PRO) Sonja Johansson (PRO) Sigrun

Läs mer

Dagordning Styrelsemötet 18/01-2015 Skypemöte kl 18.30

Dagordning Styrelsemötet 18/01-2015 Skypemöte kl 18.30 Dagordning Styrelsemötet 18/01-2015 Skypemöte kl 18.30 1. Mötet öppnas 2. Val av sekreterare JK valdes till mötets sekreterare. 3. Val av justerare JP valdes till protokolljusterare. 4. Närvarande Maria

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012 1 VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HJÄRNSKADEFÖRBUNDET HJÄRNKRAFT ÖREBRO LÄN 2012 Länsföreningen avger härmed följande berättelse för verksamhetsåret 2012 Styrelsen Styrelsen har

Läs mer

Dagordning (Kopiera så att alla körmedlemmar kan läsa) Årsmötesprotokoll Färdig mall som du bara fyller i.

Dagordning (Kopiera så att alla körmedlemmar kan läsa) Årsmötesprotokoll Färdig mall som du bara fyller i. Så här går det till 1 Håll ett årsmöte Meddela din kör två veckor i förväg att ni ska ha ett årsmöte. UNGiKÖR kan förse dig med de flesta handlingar som behövs för mötet: 2 Dagordning (Kopiera så att alla

Läs mer

Cancerfondens enkätundersökning 2014 Kontaksjuksköterskans uppdrag

Cancerfondens enkätundersökning 2014 Kontaksjuksköterskans uppdrag 2015-07-07 Cancerfondens enkätundersökning 2014 Kontaksjuksköterskans uppdrag Behovet av en fast kontaktperson betonas i den Nationella Cancerstrategin (SOU 2009:11) Förbättrad information och kommunikation

Läs mer

Så lyckades vi få landstinget att satsa på allergikonsulenter! 2015-05-11 Lena Ericson och Eva-Maria Dufva

Så lyckades vi få landstinget att satsa på allergikonsulenter! 2015-05-11 Lena Ericson och Eva-Maria Dufva Så lyckades vi få landstinget att satsa på allergikonsulenter! 2015-05-11 Lena Ericson och Eva-Maria Dufva Allergikonsulenter Vision 2025 Hur vill vi att ska vården ska fungera? Hur kommer vårt landsting/region

Läs mer

Protokoll. Styrelsemöte Söndagen den 12:e Juni 2011 kl 10.00-13, Ramsjö Gård, Uppsala

Protokoll. Styrelsemöte Söndagen den 12:e Juni 2011 kl 10.00-13, Ramsjö Gård, Uppsala Protokoll Styrelsemöte Söndagen den 12:e Juni 2011 kl 10.00-13, Ramsjö Gård, Uppsala Närvarande: Erika Rydegård (punkt 7-13), Gilbert Blondeau (styrelsemedlem), Josefin Gasic (skype, punkt 4-7), Josefin

Läs mer

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen Demokratifesten årsmöte för lokalgruppen 2014 2015 Guiden är till våra lokalgrupper så att de kan genomföra demokratiska, inkluderande och roliga demokratifester. Till guiden finns ett flertal mallar och

Läs mer

LÖRDAG 23 februari 2008

LÖRDAG 23 februari 2008 Protokoll fört vid styrelsemöte i Sveriges Guideförbund Tid: 23 februari 2008, kl. 10.00-17.15 24 februari 2008, kl. 09.00-16.00 Plats: Närvarande: Hotel Sergel Plaza, Stockholm Gunilla Åström Jansson,

Läs mer

Anders mailar de nya stadgarna samt budget till övriga styrelsemedlemmar. Gällande besöket från Himad återkommer Anna om detta vid nästa möte.

Anders mailar de nya stadgarna samt budget till övriga styrelsemedlemmar. Gällande besöket från Himad återkommer Anna om detta vid nästa möte. PROTOKOLL Nr 5 år 9 Styrelsemöte 2007-01-11 ABC-lokal Närvarande: Anna Stubbendorff (ordförande) Peter Danilo (vice ordförande) Sofia Thente (sekreterare) Anders Ohlsson (kassör) Fredrik Carlsson (suppleant)

Läs mer

1. Förmöte för representanterna för intresseorganisationerna

1. Förmöte för representanterna för intresseorganisationerna SYNCENTRALEN VÄNERSBORG Datum 2013-02-05 Lokalt brukarråd Tisdagen den 5 februari Förmöte klockan 09:00 Brukarråd klockan 09:30-11:30 Plats: Syncentralen Vänersborg Närvarande: Representanter: Lennart

Läs mer

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson Plats och tid Tallåsenrummet 13:15-16:00 Beslutande: Helena Brink (C) Ordförande Ove Schönning (S) Vice ordförande Ingegerd Pettersson, PRO Sune Öster, SPF Jan Nilsson, PRO Anna-Maria Winblad, PRO Ingrid

Läs mer

Tid Tisdagen den 13 maj 2008 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö

Tid Tisdagen den 13 maj 2008 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (6) Landstingets kansli Uppdragsavdelningen, Justerat 2008-05-23 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 13 maj 2008 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

SIKTA Genomförandeplan för 2010 Lund

SIKTA Genomförandeplan för 2010 Lund SIKTA Genomförandeplan för 2010 Lund För att underlätta läsningen bifogas en tidslinje samt en matris där allt vi tänker genomföra finns samlat på ett mer koncentrerat och strukturerat sätt. Nuläge Sikta

Läs mer

Ulf Westerlund, Försäkringskassan Gunilla Högberg, Askersund

Ulf Westerlund, Försäkringskassan Gunilla Högberg, Askersund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) 2010-12-20 Plats och tid Kommunhuset, Laxå kl 09.00 Ledamöter Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun Tommy Holmqvist, Laxå kommun 58-63 Sari Harju, Arbetsförmedlingen Siv

Läs mer

Överförmyndarens uppdragsplan/ verksamhetsplan 2013. Uppdragsplanen/verksamhetsplanen fastställdes av överförmyndaren den 14 februari 2013.

Överförmyndarens uppdragsplan/ verksamhetsplan 2013. Uppdragsplanen/verksamhetsplanen fastställdes av överförmyndaren den 14 februari 2013. Verksamhetsplan 2013-02-14 Överförmyndarens uppdragsplan/ verksamhetsplan 2013 ÖFM-4/2013 2013.12 Uppdragsplanen/verksamhetsplanen fastställdes av överförmyndaren den 14 februari 2013. Kommunens övergripande

Läs mer

STYRELSEMÖTE PROTOKOLL HYRESGÄSTFÖRENINGEN SYD-OST 2014-01-21 Nr / 2014 Önskehemsgatan 40 124 54 Bandhagen Sida 1 av 5

STYRELSEMÖTE PROTOKOLL HYRESGÄSTFÖRENINGEN SYD-OST 2014-01-21 Nr / 2014 Önskehemsgatan 40 124 54 Bandhagen Sida 1 av 5 124 54 Bandhagen Sida 1 av 5 Plats: Tid 2014-01-21 kl. 18:30-21:00 Närvarande ledamöter: Jörgen Johansson, ordförande Terje Gunnarsson, vice ordförande Sven Löfberg, ledamot Rosie Björling, ersättande

Läs mer

verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014-15

verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014-15 mälardalens frilansklubbs årsmöte 9/2 2015 verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014-15 sammansättning av styrelsen Gert Lundstedt ordförande Elisabet Wahl vice ordförande och upphovsrättsansvarig

Läs mer

Välkommen till din loggbok!

Välkommen till din loggbok! Loggbok för: 1 Välkommen till din loggbok! Den här boken är till för dig som ska träna med Minneslek. I loggboken får du information om arbetsminnet, veta hur träningen går till och ett schema där du kan

Läs mer

Riktlinjer och rutiner för Svensk föreningen för Orofacial Medicin

Riktlinjer och rutiner för Svensk föreningen för Orofacial Medicin Riktlinjer och rutiner för Svensk föreningen för Orofacial Medicin 1 Allmänt Innehållet i detta dokument baserar sig på beslut i styrelsen och på förenings/årsmöten. Dokumentet skall kunna uppdateras efterhand

Läs mer

Justering av pensionärsrådets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av pensionärsrådets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Björken, Palmgatan 2, Tierp kl 13:00-16:00 Pia Wårdsäter (S), ordförande Urban Blomster (V) Gert Berlin (PRO), vice ordförande Göran Pettersson (PRO) Marianne Pettersson (PRO) Gun Kjessel (SPF Vallonen)

Läs mer

STYRELSEMÖTESPROTOKOLL TEV Sida 1 (5)

STYRELSEMÖTESPROTOKOLL TEV Sida 1 (5) STYRELSEMÖTESPROTOKOLL TEV Sida 1 (5) Datum: 2013-06-14 Ort: Stockholm Protokoll nummer: 6 Ordförande: Sekreterare: Justerare: Övriga närvarande: Peter Franzén Madelene Lundin Peter Schulz Gunilla Brattström-Cronqvist,

Läs mer

RANSCHRÅD Minnesanteckningar Hemtjänst. 24 oktober 2011 1. Register

RANSCHRÅD Minnesanteckningar Hemtjänst. 24 oktober 2011 1. Register Register 1 1. Hälsar välkommen... 2 2. Föregående minnesanteckningar... 2 3. Val av utförare... 2 4. Vad vill de äldre veta... 2 5. Förslag på ny rutin... 2 6. Hemsjukvård... 3 7. Palliativ vård... 3 8.

Läs mer

Lördagen den 16 januari 2010

Lördagen den 16 januari 2010 Protokoll fört vid styrelsemöte i Sveriges Guideförbund Tid: 16 januari 2010, kl. 12.00-19.30 17 januari 20109, kl. 09.00 16.00 Plats: Närvarande: Anmält förhinder: Hotel Sergel Plaza, Stockholm Birgitta

Läs mer

Handlingsplan utifrån rapporten En jämförelse av kommunens Handikappomsorg ur ett medborgarperspektiv, LSS - Mellannyckeln

Handlingsplan utifrån rapporten En jämförelse av kommunens Handikappomsorg ur ett medborgarperspektiv, LSS - Mellannyckeln VÅRD- OCH OMSORGSFÖRVALTNINGEN Vård- och omsorgsnämndens handling nr 7/2010 HANDLINGSPLAN 1 (5) Vår handläggare Ert datum Er beteckning Johanna Wennerth, utredare Godkänd av vård- och omsorgsnämnden 2010-04-15,

Läs mer

Inför ansökan om statsbidrag för verksamhetsåret 2012

Inför ansökan om statsbidrag för verksamhetsåret 2012 Inför ansökan om statsbidrag för verksamhetsåret 2012 Förord Den här informationen är tänkt att vara en vägledning för organisationer som företräder nationella minoriteter och som vill ansöka om statsbidrag.

Läs mer

TESTAMENTE Ex HR-gruppen 2006

TESTAMENTE Ex HR-gruppen 2006 TESTAMENTE Ex HR-gruppen 2006 1. ÖVERGRIPANDE... 2 1.1 Från början/uppstart... 2 1.2 Tidsplanering, kritiska datum och deadlines... 2 Januari... 2 Februari... 2 Mars... 2 April... 2 Maj... 2 Juni... 2

Läs mer

Protokoll ViS styrelsemöte 13-14 september 2010 på Lernias huvudkontor i Stockholm

Protokoll ViS styrelsemöte 13-14 september 2010 på Lernias huvudkontor i Stockholm Protokoll ViS styrelsemöte 13-14 september 2010 på Lernias huvudkontor i Stockholm Närvarande: Dag ett: Jonas, Katharina, Thomas, Bengt, Åke, Caroline, Annika, Owe (från punkt 4) Dag ett omfattar punkt

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet 2006-03-01. Kommunförvaltningens sammanträdesrum Karpen kl 18.00 19.45

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet 2006-03-01. Kommunförvaltningens sammanträdesrum Karpen kl 18.00 19.45 1 (15) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Karpen kl 18.00 19.45 Beslutande Bengt Ingvarsson, ordförande Kjell Carlström, RMA Ann-Christin Jarl, SN Lars Svensson, KS Nils-Börje Jönsson,

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR. Sörmlands Folkhälsonätverk. Datum: 19 november 2013 Tid: 9.00 15.30

MINNESANTECKNINGAR. Sörmlands Folkhälsonätverk. Datum: 19 november 2013 Tid: 9.00 15.30 Landstingets ledningsstab D A T U M D I A R I E N R Handläggare: Katarina Gustafson 2013-11-26 LS-LED12-358 MINNESANTECKNINGAR Sörmlands Folkhälsonätverk Datum: 19 november 2013 Tid: 9.00 15.30 Plats:

Läs mer

PROTOKOLL upptaktsmöte

PROTOKOLL upptaktsmöte PROTOKOLL upptaktsmöte Datum: 2015-08-27 kl. 18:00 Plats: SMK Hälsinge, Hudiksvall 1. Mötets öppnande Ordförande Per-Åke Persson öppnade mötet och hälsade alla välkommen. Ungefär 20 personer närvarande.

Läs mer

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2009-12-06

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2009-12-06 Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2009-12-06 Närvarande: Karin Andersson Agnetha Pethrus Ulla Terneby Louise Rosengren Eva Stark Hans Ericson Marie Caiman Lena Jovén Ej närvarande: Tina Hansen

Läs mer

Handikapprådet PROTOKOLL 2012-11-20

Handikapprådet PROTOKOLL 2012-11-20 Handikapprådet PROTOKOLL 2012-11-20 Sid 72 Inledning... 1 73 Val av justeringsledamot... 1 74 Godkännande av dagordningen... 1 75 Föregående protokoll... 1 76 Val av ersättare till vice ordförande... 1

Läs mer

NYKÖPINGS KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNALA ANHÖRIGRÅDET 2010 05 07. Kl. 09.00 10.30

NYKÖPINGS KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNALA ANHÖRIGRÅDET 2010 05 07. Kl. 09.00 10.30 Plats och tid Stadshuset, Sal B Kl. 09.00 10.30 Politiker och representanter Anne-Marie Wigertz (m), ordf Wailet Nilsson (kd), ers Gunvor Lundberg (s), ers Margareta Svensson, Nyköpings Demensförening

Läs mer

Protokoll. Svenska Ölfrämjandet SÖ, styrelsen. Nr: 4 2009/2010. Tid: Lördagen den 27 juni 2009, kl. 13.50 17.35

Protokoll. Svenska Ölfrämjandet SÖ, styrelsen. Nr: 4 2009/2010. Tid: Lördagen den 27 juni 2009, kl. 13.50 17.35 Protokoll Svenska Ölfrämjandet SÖ, styrelsen Nr: 4 2009/2010 Tid: Lördagen den 27 juni 2009, kl. 13.50 17.35 Plats: Hos Peter Ragnar, Stenmursgatan 12, Norrköping Ledamöter: Rick Gordon Lindqvist, ordförande

Läs mer

Sleipnir, Protokoll fört vid styrelsemöte/konstitueringsmöte 2008-02-06

Sleipnir, Protokoll fört vid styrelsemöte/konstitueringsmöte 2008-02-06 Protokoll fört vid styrelsemöte/konstitueringsmöte 2008-02-06 Tid: 18.00 Plats: hos Camilla Reichenberg, Löpargatan 91 Närvarande: Camilla Reichenberg (CR) Sofia Kindlund (SK) Lise-Lott Jansson (LJ) Mia

Läs mer

Lördagen den 10 oktober 2009

Lördagen den 10 oktober 2009 Protokoll fört vid styrelsemöte i Sveriges Guideförbund Tid: 10 oktober 2009, kl. 12.00-19.00 11 oktober 2009, kl. 09.00 15.45 Plats: Närvarande: Anmält förhinder: Hotel Sergel Plaza, Stockholm Birgitta

Läs mer

Folkdansringen i Örebro län

Folkdansringen i Örebro län Folkdansringen i Örebro län Protokoll från Distrikts Årsmötet den 5 mars 2011 i Åmmebergs Folkets Hus, Arrangör Norra Vätterbygdens folkdansgille. 1 Mötets öppnande Ordförande Rolf Östman hälsar välkommen

Läs mer

Konsekvensanalys kring den regiongemensamma elevenkäten

Konsekvensanalys kring den regiongemensamma elevenkäten SKRIVELSE Utbildningschefsnätverket 2016-04-22 ÄRENDE 7 Konsekvensanalys kring den regiongemensamma elevenkäten Inledning Den här konsekvensanalysen har tagits fram för att synliggöra olika aspekter som

Läs mer

Styrelsemöte Tid: Plats: Närvarande:

Styrelsemöte Tid: Plats: Närvarande: Styrelsemöte Tid: 16:15-19 Plats: S7 Närvarande: Johanna Nyrén, Julia Wistrand, Isa Welander, Johanna Lenhammar, Amanda Jönsson, Felicia Hedström och Elin Schönqvist. Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Godkännande

Läs mer

NOVA SCOTIA DUCK TOLLING RETRIEVERKLUBBEN Protokoll fört vid fysiskt styrelsemöte, Scandic Upplands Väsby, 20160115-17

NOVA SCOTIA DUCK TOLLING RETRIEVERKLUBBEN Protokoll fört vid fysiskt styrelsemöte, Scandic Upplands Väsby, 20160115-17 Sidan 1 av 6 NOVA SCOTIA DUCK TOLLING RETRIEVERKLUBBEN Protokoll fört vid fysiskt styrelsemöte, Scandic Upplands Väsby, 20160115-17 156 Ordföranden hälsade välkommen och öppnade mötet 156 Beslutsmässighet.

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2018

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2018 VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2018 Styrelse: Ordförande: Vice ordförande Sekreterare Kassör Ordinarie ledamöter Webmaster Övriga uppdrag: Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Medlemsansvarig Stipendiekommittè

Läs mer

Minnesanteckningar från Jämställdhetsberedningen 2015-05-07

Minnesanteckningar från Jämställdhetsberedningen 2015-05-07 Kommunstyrelsen 2015-05-07 1 (5) Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd Karin Gagner, 016-7102045 Minnesanteckningar från Jämställdhetsberedningen 2015-05-07 Närvarande: Lisa Friberg (S) ordförande

Läs mer

Styrelsemöte 3-4 september 2015

Styrelsemöte 3-4 september 2015 Styrelsemöte 3-4 september 2015 Plats: Stockholm Royal Blu Viking Tid: 3-4 september 2015 Klockslag: lunch till senast 15.00 Närvarande: Carina Folkesson, Anna Philips, Anna Westin-Lundgren, Ann-Marie

Läs mer

Folkhälsorådet Oskarshamns kommun

Folkhälsorådet Oskarshamns kommun Folkhälsorådet Oskarshamns kommun Verksamhetsplan 2016 16 Innehåll Inledning... 3 Ledamöter under 2016... 3 Folkhälsorådets uppdrag... 4 Förutsättningar... 4 Folkhälsorådets arbete 2016-2017... 5 Psykisk

Läs mer

Öppna ditt hem för någon som behöver det. Bli familjehem, kontaktfamilj, stödfamilj eller kontaktperson.

Öppna ditt hem för någon som behöver det. Bli familjehem, kontaktfamilj, stödfamilj eller kontaktperson. Öppna ditt hem för någon som behöver det. Bli familjehem, kontaktfamilj, stödfamilj eller kontaktperson. Öppna ditt hem för någon som behöver det. Vi behöver dig som kan finnas där när det blir jobbigt,

Läs mer

Johanna Låstberg, sekr. Sammanträde med samverkansgruppen för FoU-U, tisdagen den 21 september på Karstorp.

Johanna Låstberg, sekr. Sammanträde med samverkansgruppen för FoU-U, tisdagen den 21 september på Karstorp. Sammanträde med samverkansgruppen för FoU-U, tisdagen den 21 september på Karstorp. NÄRVARANDE Bo Rylander, ordf Johanna Låstberg, sekr Bengt Ericsson Ulrika Hernant Hans Hedelin Elisabeth Kenne Sarenmalm

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 14 januari 2004 kl. 09:00-15:40 Ajournering för lunch mellan kl. 12:05 13:15

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 14 januari 2004 kl. 09:00-15:40 Ajournering för lunch mellan kl. 12:05 13:15 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (16) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 14 januari 2004 kl. 09:00-15:40 Ajournering för lunch mellan kl. 12:05 13:15 Beslutande

Läs mer

Lust till förbättring Team Hjortsjöskolan.

Lust till förbättring Team Hjortsjöskolan. Lust till förbättring Team Hjortsjöskolan. Teamet: Mål: Teamet består av 6 personer verksamma på Hjortsjöskolan i Vaggeryd. De som ingår i teamet är Leif Jansson (Ma/No lärare år6) Karin Jakobsson (So-lärare

Läs mer

PROGRAMRAPPORT. Team: Endokrin och Diabetesmottagningen, Endokrinologiska kliniken, UMAS. Teammedlemmar:

PROGRAMRAPPORT. Team: Endokrin och Diabetesmottagningen, Endokrinologiska kliniken, UMAS. Teammedlemmar: PROGRAMRAPPORT Team: Endokrin och Diabetesmottagningen, Endokrinologiska kliniken, UMAS Syfte med deltagandet i förbättringsprogrammet: Hur kan tillgängligheten förbättras för patienterna, hur kan arbetsmiljön

Läs mer

Mäta effekten av genomförandeplanen

Mäta effekten av genomförandeplanen Vård- och omsorgsförvaltningen Mäta effekten av genomförandeplanen -rapport från utvärderingsverkstad 2014 Utvärderingsverkstad Regionförbundet Uppsala län och Uppsala universitet Birgitta Lind Maud Sandberg

Läs mer

Bollebygd, Mark och Svenljunga 2009-01-28 1 (18)

Bollebygd, Mark och Svenljunga 2009-01-28 1 (18) 2009-01-28 1 (18) Plats och tid Kommunhuset Kinna, kl 09.00-11.45, paus 10.00-10.15 Beslutande Rune Petersson, Svenljunga kommun, ordförande Helén Eliasson, Västra Götalandsregionen Per-Erik Eriksson,

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2013

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2013 VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2013 Styrelse: Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Ordinarie ledamöter Webbmaster Inger Kull (teckningsrätt) Pia Kalm Stephens Margareta Eriksson (teckningsrätt) Kerstin

Läs mer

Struktur Marknad Individuell

Struktur Marknad Individuell ATT TÄNKA PÅ INFÖR LÖNESAMTALET LÖN ÄR NÅGOT DU FÅR FÖR UTFÖRT ARBETE - MEN FUNDERA OCKSÅ PÅ: - Hur vill du att det ska gå till när din lön bestäms? - Vad kännetecknar ett bra lönesamtal? - Vilka faktorer

Läs mer

Gemensamma SF certifieringskrav för nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU)

Gemensamma SF certifieringskrav för nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) Skolan förbinder sig att följa samtliga av följande kriterier: Gemensamma SF certifieringskrav för nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) Ämnet Specialidrott 30 Ämnesplanen för specialidrott får bara

Läs mer

Dagverksamhet för äldre

Dagverksamhet för äldre Äldreomsorgskontoret Dagverksamhet för äldre Delrapport med utvärdering Skrivet av Onerva Tolonen, arbetsterapeut, 2010-08-09 Innehåll 1. Inledning...3 1.1 Vilka problem ville vi åtgärda?...3 1.2 Vad vill

Läs mer

UTREDNINGSINSTITUTET

UTREDNINGSINSTITUTET September år 2010 UTREDNINGSINSTITUTET Astma- och Allergiförbundets kartläggning över astmavården i fem län/regioner En rapport genomförd av Utredningsinstitutet HANDU AB på uppdrag av Astma- och Allerigförbundet.

Läs mer

Certifiering Astma/Allergi/KOL mottagningar Primärvården, Region Skåne

Certifiering Astma/Allergi/KOL mottagningar Primärvården, Region Skåne Certifiering Astma/Allergi/KOL mottagningar Primärvården, Region Skåne En satsning för att förbättra strukturen och omhändertagandet av patienterna på astma/allergi och KOL mottagningarna inom Primärvården

Läs mer

To 29 augusti Start kl 10 på Polismuseum Sofia, Rikard, Lars, Susanna, Lena, Kari, EvaTua, Jessica, Christina, Fredrik, Ingela, Linda

To 29 augusti Start kl 10 på Polismuseum Sofia, Rikard, Lars, Susanna, Lena, Kari, EvaTua, Jessica, Christina, Fredrik, Ingela, Linda Protokoll fysiskt styrelsemöte i Stockholm Polismuseum och Etnografiska museet To 29 augusti 2013 kl. 10.00-18.00 (middag) Fre 30 augusti 2012 kl. 9-15.00 Dagordning To 29 augusti Start kl 10 på Polismuseum

Läs mer

Välkommen till LJS! Medlemsbrev Mars 2010 1 ( 5)

Välkommen till LJS! Medlemsbrev Mars 2010 1 ( 5) Medlemsbrev Mars 2010 Välkommen till LJS! Vintern har haft sitt fasta grepp om Roxen i flera månader, men nu har isen äntligen rämnat och seglingssäsongen 2010 närmar sig. Vi hälsar alla seglare välkomna

Läs mer

Delrapport av projektet "För hälsa mot tobak" ett implementeringsprojekt av metoden Tobaksfri duo i Uppsala län

Delrapport av projektet För hälsa mot tobak ett implementeringsprojekt av metoden Tobaksfri duo i Uppsala län Delrapport av projektet "För hälsa mot tobak" ett implementeringsprojekt av metoden Tobaksfri duo i Uppsala län Carina Hesse Bolin Louise Knutsson Delrapport av projektet "För hälsa mot tobak" ett implementeringsprojekt

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte 8 verksamhetsåret 2014 Haninge SOK 2014-12-08

Protokoll från styrelsemöte 8 verksamhetsåret 2014 Haninge SOK 2014-12-08 Protokoll från styrelsemöte 8 verksamhetsåret 2014 Haninge SOK 2014-12-08 Närvarande: Lars-Arne Eriksson, Gunnar Skärlén, Leif Ericsson, Caroline Svensson, Johanna Almlund och Ola Svärd Inte närvarande:

Läs mer

PROTOKOLL 1 (12) 2015-06-09

PROTOKOLL 1 (12) 2015-06-09 PROTOKOLL 1 (12) 2015-06-09 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid Kontorshuset Hjorten, rum Älgen 14 00-16 30 ande Valter Stenberg (S), ordförande Ann-Sofi Sehlstedt (S) Helena Moen (C) Harriet Sundström(S),

Läs mer

Stockholms Naturskyddsförening VERKSAMHETSPLAN 2015

Stockholms Naturskyddsförening VERKSAMHETSPLAN 2015 Stockholms Naturskyddsförening VERKSAMHETSPLAN 2015 Innehåll Verksamhetsidé... 2 Målbild... 2 Fokusområden... 2 Trafik... 2 Hållbar konsumtion... 2 Grönområden... 3 Energi... 3 Giftfri miljö... 4 Andra

Läs mer

Vi har anmält oss till basutbildingen i jämställdhetsintegrering och fördjupningsseminariet som hålls av JämStöd den 17/2 respektive 29/3.

Vi har anmält oss till basutbildingen i jämställdhetsintegrering och fördjupningsseminariet som hålls av JämStöd den 17/2 respektive 29/3. Sid 1 (5) Lägesrapport Projektnamn Sociala entreprenörshuset Redovisningsperiod (månad(er) och år) 2011-01-2011-01 Redovisnings-ID -004 1. Verksamheten i projektet Vilka aktiviteter har genomförts under

Läs mer

Protokoll från styrgruppens möte den 9 december 2015

Protokoll från styrgruppens möte den 9 december 2015 Protokoll från styrgruppens möte den 9 december 2015 På GR i Göteborg klockan 10.00-12.10 ande Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsens Miljöskyddsavdelning Johan Stern, Lidköping, Grästorp, Götene/Skaraborgs

Läs mer

Justering av Pensionärsrådets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av Pensionärsrådets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2013-06-04 26 (9) Plats och tid Kommunhuset, A-salen, Tierp kl 13.00-16.00 Beslutande Se sid.27 Övriga närvarande Susanne Ivarsson, sekreterare Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset,

Läs mer

STADSDELSNÄMNDENS PENSIONÄRSRÅD HÄGERSTEN-LILJEHOLMEN. Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den 24 januari 2012

STADSDELSNÄMNDENS PENSIONÄRSRÅD HÄGERSTEN-LILJEHOLMEN. Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den 24 januari 2012 : STADSDELSNÄMNDENS PENSIONÄRSRÅD HÄGERSTEN-LILJEHOLMEN PROTOKOLL NR 1/2012 SID 1 Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den januari 2012 Justerat den januari Marianne Svensk Godkänt via e-post

Läs mer