Byastämma i Tollarp 29 oktober 2012

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Byastämma i Tollarp 29 oktober 2012"

Transkript

1 1 (7) MINNESANTECKNINGAR Byastämma 2012 Eva Mårtensson Byastämma i Tollarp 29 oktober 2012 Närvarande: Politiker: Fredrik Axelsson (M), Helène Fritzon (S), Roland Månsson (SD). Tjänstemän: Jan Larsson, C4 Stadsnät, Carina Lindell, Tollarps skola, Ronny Olsson, C4 Teknik, Lars Carlsson, kommunledningskontoret, Strategi & utveckling, Eva Mårtensson, kommunledningskontoret, Kommunikation & tillväxt, Kerstin Åklundh, Trafikverket samt ett 60-tal Tollarpsbor. Fredrik Axelsson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Mötet i Tollarps medborgarhus kom till största delen att handla om vägoch trafiksäkerhetsfrågor. I minnesanteckningarna redovisas även några förslag och synpunkter som lämnades i pausen och inte framfördes inför alla församlade. Ombyggnaden av E22 Kerstin Åklundh från Trafikverket informerade om E22-utbygnaden och svarade på frågor. Hon berättade att projektet Linderöd-Sätaröd-Vä omfattar 21 km väg och att hon själv är ansvarig för de 14 km som sträcker sig österut mot Nöbbelöv. Hela projektet kostar ca 1 miljard kronor. Projektet startade 2010 och Trafikverket har hållit flera Öppet hus-möten. I december 2011 lämnades tillåtlighetsbeslut från regeringen. I år har man gjort fördjupad naturvärdesinventering, kulturmiljöprogram och inlett arkeologiska utredningar och markundersökningar. En miljökonsekvensbeskrivning ska redovisas i februari och arbetsplanen ska ställas ut för synpunkter kring sommaren Byggstarten är planerad till 2014 för sträckan Linderöd-Sätaröd och till 2015 för sträckan Sätaröd Tollarp. Vägen väntas kunna öppnas för trafik 2018.

2 2(7) Flera Tollarpsbor har tidigare protesterat mot att ingen trafikplats för avfart är planerad vid Tollarp, utan trafikplatserna längs den nya sträckningen av E22 är inritade vid Linderöd, i Spångarp öster om Sätaröd och i Nöbbelöv. Många, inte minst handlare och företagare, är oroliga över att tillgängligheten till Tollarp försämras. Dessa synpunkter lyftes också fram vid byastämman. Kerstin Åklundh förklarade att Trafikverket diskuterat kollektivtrafiken med Skånetrafiken, som gjort klart att bussarna fortsätter köra den gamla vägen, där kunderna finns. Trafikverket har analyserat förslaget att lägga en trafikplats norr om Tollarp, men har kommit fram till att en sådan lösning blir dyr i förhållande till de tidsvinster som kan göras och att en sådan lösning också riskerar att skapa nya trafikproblem i Tollarp. Kerstin Åklundh sa att beräkningarna visar att en ny trafikplats norr om Tollarp skulle öka trafiken på Tränevägen från 600 till fordon/dygn och bullret och att luftföroreningarna skulle bli påtagligt högre. Bedömningen är att Tränevägen därigenom skulle bli en större barriär än i dag i Tollarp. Kostnaden för en trafikplats skulle fördyra projektet med ca 35 miljoner kronor, och eftersom Trafikverket gör bedömningen att de vägar som finns säkerställer god tillgänglighet till Tollarp anser man inte en sådan kostnad befogad. Tillgängligheten till Tollarp anses säkerställas genom trafikplatserna i Spångarp och Nöbbelöv. En deltagare invände att vägen till Spångarp inte är i tillräckligt gott skick för den ökade trafik som kan väntas. Kerstin Åklundh svarade att Trafikverket måste ta ansvar för att vägen håller tillräckligt god standard och att vägen kommer att prioriteras vid vinterväghållning eftersom bussen ska gå där. Merkostnaden för en trafikplats ger inte tillräcklig nytta för effekterna. Det går inte att visa en nytta med de extra 35 miljonerna den skulle kosta. Om du kör från centrala Tollarp och kör ut på nya vägen i Sätaröd tar det lika lång tid som om du hade kört på vid en ny påfart, svarade Kerstin Åklundh dem som fortfarande ville ha en ny trafikplats. Hon betonade också att det är möjligt att i framtiden göra en trafikplats vid Tollarp om det blir så stora utbyggnader och förändringar att den anses behövas. Fredrik Axelsson konstaterade att det finns olika uppfattningar om behovet av en av- och påfart i Tollarp även bland Tollarpsborna. Han tyckte det var positivt att höra att Trafikverket håller möjligheten öppen för en eventuell framtida utbyggnad av en trafikplats.

3 3(7) Kerstin Åklundh förklarade arbetsplanen kommer att ställas ut när den är klar och att alla berörda då har möjlighet att lämna synpunkter och påverka projektet. Under planeringen hålls täta dialoger med markägare och djurhållare. När arbetsplanen skickas till regeringen finns också möjlighet att överklaga All information och alla tider som gäller kommer upp på Trafikverkets webbplats. Direktadress till sidan om den aktuella sträckan är Stenbron Den gamla stenbron återkom vid flera tillfällen som ett trafikproblem och en farlig trafikfälla i samhället. Över stenbron rör sig både tunga fordon och skolbarn. Många betonade att bron inte är anpassad för dagens trafiksituation. Olika förslag till lösningar framfördes, bland annat att enkelrikta trafiken och att bygga en gång- och cykelbro vid sidan om den befintliga bron. I dagsläget ligger bron under Trafikverkets ansvar, men avsikten är att huvudmannaskapet för vägen och bron ska tas över av Kristianstads kommun i samband med utbyggnaden av den nya E22-sträckningen. Kommunen och Trafikverket kommer att lägga stor vikt vid Stenbron i den helhetslösning som ska presenteras för vägar och trafik i Tollarp. Tollarpsbornas förslag vägs in i utredningen. Hastighetsbegränsningar Byalaget har under ledning av ordförande Lars-Anders Göransson, som tidigare arbetat med trafiksäkerhetsfrågor på Vägverket, gjort en hastighetsöversyn över vägarna i Tollarp. Förslag och synpunkter, som främst lyfter fram sträckor som de anser bör ha 30-begränsning, skickades i en skrivelse till kommunen i februari. Man vill bland annat behålla 30- gränsen på Borgarvägen vid Tollarps skola, men utan farthinder, och förlänga sträckan vid Axonaskolan och sporthallen och ha 30-gräns på Särnagatan från ålderdomshemmet till tränevägen En annan deltagare vid mötet lyfter särskilt fram behovet av sänkt hastighet på Skättilljungavägen vid sågverket och gamla skolan, där 50 km/tim gäller i dag. Enligt uppgift använder tung trafik till och från sågverket två in- och utfarter i anslutning till Skättilljungavägen. En allvarlig olycka har redan skett önskemål finns om att hastigheten ska begränsas till 30 km/t på sträckan för att minska olycksrisken. Synpunkter framfördes också på att 50-sträckan förbi Boställets och Furets förskola på Tränevägen bör förlängas.

4 4(7) Det svar som kan ges på frågorna om hastighetsbegränsningar i dagsläget är att Kristianstads kommun fram till 2014 ska genomföra stora förändringar i hastighetsbegränsningarna inom kommunens tätorter i projektet Rätt fart i staden, som bygger på Transportstyrelsens rekommendationer. En stor del av vägarna i Tollarp ska enligt utredningen få 30- och 40- kilometersbegränsning. Arbetet med att ändra hastighetsbegränsningarna har inletts i mindre byar och därefter kommer Tollarp och Åhus. Förändringarna ska vara genomförda i alla kommunens tätorter Säkrare cykelväg och cykelparkeringar En annan trafikfälla i Tollarp som nämns av flera deltagare är korsningarna för cykelvägen utmed den gamla banvallen. Sikten är på flera ställen dålig och röjning behövs. På några ställen anser deltagare också att det behövs hinder eller stoppgrindar där gång- och cykelvägen passerat över Skättilljungavägen vid Skättilljunga gamla station. GC-vägen korsar några småvägar då den passerar Ljungens område upp mot Sätaröd, där cyklisterna behöver tvingas sänka farten före passagen. Det sägs redan ha skett en allvarlig olycka vid en av dessa passager. Stoppgrindar anses även behövas i Sätaröd i GC-vägens nedförsbackar på båda sidor om Buddahusvägen. Liknande stoppgrindar finns sedan tidigare på GCvägen norr om Tollarp mot Ovesholm där GC-vägen passerar bland annat Rya byaväg. Synpunkter lämnas också på det dåliga underlaget på cykelvägen mellan Östra Vram och Nöbbelöv. C4 Teknik kommer att se över säkerheten på gång- och cykelvägen i Tollarp. En deltagare efterlyser fler cykelparkeringar vid busshållplatsen utanför Önos. Vägbeläggning Synpunkter framfördes på brister i vägbeläggningen på flera håll i Tollarp. Bland annat betonades att vägen till och genom Årröd är i behov av ny beläggning, även om de värsta hålen är åtgärdade. Det framfördes att det är viktigt att all kallasfalt måste vara täckt med grus vid beläggningsarbete. Risken för halkolyckor är annars stor, speciellt för motorcyklar. Trafikverket har huvudmannaskapet för vägarna kring Tollarp. Vägen igenom Skättilljunga är åtgärdad och arbete pågår med ny beläggning på Tullsåkravägen mellan Skättilljunga by och Tränevägen. Inför utbyggnaden av E22 ska förhandlingar genomföras mellan kommunen om vägar som Trafikverket vill att Kristianstads kommun övertar. I samband med det förhandlas också om överföring av resurser för vägarna. Det sades vid stämman att Byalaget från en anställd vid Trafikverket fått höra att verket inte satsar på vägarna i Tollarp utan inväntar överlämningen till kommunen. Från kommunens sida anser man inte att det är

5 5(7) rimligt utan att Trafikverket ska genomföra de åtgärder som behövs i nuläget. VA-utbyggnad Frågor ställdes om utbyggnad och upprustning av vatten- och avloppsledningar i Tollarpsområdet. Ronny Olsson från C4 Teknik berättade att det finns planer på åtgärder på flera håll. Bland annat ska VA och dagvatten åtgärdas längs Marieholmsvägen 2013 och 2014 och vattenledningar ska bytas på bland annat Åkersholmsvägen. Kungsgatans och Borgargatans ledningar är beräknade att åtgärdas På Östra Vramsvägen har det inträffat läckor och ledningarna ses över, men ännu är inga åtgärder inplanerade. I Skättilljunga by planeras utbyggnad av kommunalt VA till dem som inte har det I samband med eventuella vägarbeten ser man också över ledningsnätet på de sträckor som berörs, eftersom kostnaden blir lägre om man kan samordna arbetet. Färdtjänst Några deltagare vid mötet hade erfarenhet av problem med färdtjänsten och undrade vad kommunens politiker gör för att förbättra den. Fredrik Axelsson svarade att det har gått ett par år sedan kommunen lämnade över huvudmannaskapet till Region Skåne och man är inte nöjd med hur det har utvecklats. Kommunledningen hade en träff med regionledningen för ett par veckor sen för att diskutera problemen. Omsorgsnämnden har också framfört kritik till Region Skåne. Kommunen följer utvecklingen och kommer att göra ännu starkare påtryckningar om bristerna inte åtgärdas snarast. Fotbollsplanen Elljus och konstgräs önskas till idrottsplatsen i Tollarp. Tollarps fotbollslag har gått upp i division 3 och behöver goda förutsättningar för träning och spel. Fredrik Axelsson konstaterar att det vore önskvärt med konstgräs på fler orter, men det kostar mycket pengar. Både i Kristianstad och i Fjälkinge har konstgräsplanerna byggts med hjälp av finansiering från företag och föreningar. Trygghetsboende ABK har nyligen gjort en enkät om intresset för trygghetsbostäder i bland annat Tollarp. Responsen har varit positiv och det kommunala bostadsbolaget går vidare med sin planering för fler trygghetsbostäder i basorterna. Med trygghetsboende menas lägenheter som utrymmesmässigt är anpassade för att fungera även för den som använder exempelvis rullator eller

6 rullstol och som behöver hjälp i badrummet. Ett krav är också att det ska finnas tillgång till gemensamhetslokal och hemtjänst. I dag finns tolv trygghetslägenheter i anslutning till Särlagården i Tollarp. Heléne Fritzon påpekar att kommunen i sitt ägardirektiv till det kommunala bostadsbolaget ABK skriver att man ska bygga fler lägenheter som passar seniorer. Det kan innebära trygghetsbostäder men även andra lösningar som passar äldre. 6(7) Trasiga gatlampor Frågor ställdes om vem som har ansvaret för trasiga gatlampor. Svaret är att Trafikverket sköter gatlamporna längs de vägar man ansvarar för och kommunen ansvarar för gatlamporna längs sina vägar. Ingen av organisationerna byter enstaka gatlyktor efter hand, utan har i allmänhet entreprenörer som kontrollerar och byter trasiga lampor enligt ett planerat upplägg. Det är ändå bra om den som upptäcker trasiga gatlampor rapporterar dem. Det går bra att vända sig till kommunens Teknikservice på tel eller teknikservice@kristianstad.se för att anmäla trasiga gatlampor. Bredband Bobby Bengtsson från C4 Stadsnät är beredd att träffa byalaget för att diskutera möjligheter till utbyggnad av fiber för bredband. Skötsel av grönytor En deltagare anser att grönytorna vid Västra Vrams gamla skola borde skötas bättre, liksom grönytorna vid busshållplatserna. Eternitavfall En deltagare på byastämman, som renoverar ett gammalt hus, ställde sig frågande till de besked han fått kring inlämning av eternitavfall av det kommunala renhållningsbolaget Renhållningen Kristianstad och Kretsloppsparken i Snårarp, som ägs och drivs av Stena Recycling AB. Han fick motstridiga besked om huruvida det gick att lämna eternit på återlämningscentralen i Snårarp och berättade att han slutligen fått förslaget att köra eterniten till Hässleholm utan att uppge att han bor i Kristianstads kommun. Renhållningen Kristianstad har lämnat följande svar: Eternit är ett bygg- och rivningsavfall och klassas därmed som ett verksamhetsavfall, inte som ett hushållsavfall. Undantag är små mängder eternit som t ex uppkommer vid utbyte av enstaka trasiga plattor. Sådana små mängder räknas som ett hushållsavfall enligt praxis i branschen. Små mängder eternit, som alltså räknas som ett hushållsavfall, får därför lämnas på återvinningscentralerna och gränsen är satt till högst fyra plattor per tillfälle.

7 7(7) Renhållningen Kristianstad har inte längre någon anläggning för att ta emot bygg- och rivningsavfall (verksamhetsavfall). I stället hänvisas till andra aktörer på marknaden och det är upp till avfallslämnaren att se till att avfallet tas omhand på rätt sätt av en aktör som har tillstånd att hantera sådant avfall. Vi har tidigare fått information av Stena Recycling AB att de kan ta emot eternit och annat asbesthaltigt verksamhetsavfall på Kretsloppsparken i Snårarp (d v s den del av Kretsloppsparken som hanterar verksamhetsavfall och ligger utanför återvinningscentralen). De har då sagt att de kunde ta emot sådant avfall och vi har från Renhållningen Kristianstad vidarebefordrat denna information till personen som har frågat. När denna person kom till Kretsloppsparken för att lämna sin eternit fick han beskedet att han inte fick lämna eterniten där. Stena Recycling/Kretsloppsparken har senare bekräftat detta för oss. Då återstår för avfallslämnaren att vända sig till någon annan aktör på marknaden och en anläggning som tar emot större mängder eternit är Hässleholms Kretsloppscenter i Vankiva. Betalningen för mottagandet av avfallet är en sak mellan kunden och mottagaren. Kristianstads kommun har ingen överenskommelse med Hässleholm om att Kristianstadsborna får lämna större mängder eternit i Hässleholm, eftersom det inte är ett hushållsavfall. Hantering av verksamhetsavfall ligger utanför vårt ansvarsområde och innefattas inte i vårt ägardirektiv. Små mängder eternit tar vi alltså däremot emot på återvinningscentralerna, eftersom det klassas som ett hushållsavfall. Gymnastiksalen i Tollarps skola En fråga om Tollarps skola och gymnastiksalen hade skickats in till byastämman i förväg. Frågeställaren undrade över varför toaletterna i gymnastiksalen inte renoverades i samband med att duschutrymmena blev iordningställda och pekade på brister i material och utrustning som plintar, bommar, ribbstol och mattor. Salen och utrustningen används av Tollarpsgymnastiken. Frågeställaren hade fått ett utförligt, skriftligt svar av serviceledaren i Skolområde Södra, Mats Bertram, och rektor Carina Lindell förklarade vid mötet att budgeten det här året endast täckte renovering av omklädningsrummen och duschutrymmena. Toaletterna ska förhoppningsvis rymmas i budgeten det kommande året. En del av redskapen och utrustningen är redan reparerade eller utbytta och ytterligare ska åtgärdas den närmaste tiden. Heléne Fritzon avslutade mötet och tackade deltagarna.

Utbyggnad av E22. och Vä. Öppet hus: Linderöd 8 nov 2010 Tollarp 10 nov 2010 Linderöd 15 nov 2010 Tollarp 16 nov 2010

Utbyggnad av E22. och Vä. Öppet hus: Linderöd 8 nov 2010 Tollarp 10 nov 2010 Linderöd 15 nov 2010 Tollarp 16 nov 2010 Utbyggnad av E22 mellan Linderöd och Vä. Öppet hus: Linderöd 8 nov 2010 Tollarp 10 nov 2010 Linderöd 15 nov 2010 Tollarp 16 nov 2010 2 2010-11-08 3 2010-11-08 Vägen föreslås gå söder om Linderöd och norr

Läs mer

Byastämma för Viby, Rinkaby och Horna i Viby församlingshem

Byastämma för Viby, Rinkaby och Horna i Viby församlingshem MINNESANTECKNINGAR 1 (4) 2017-10-04 Fredrik Lager Byastämma för Viby, Rinkaby och Horna i Viby församlingshem 2017-10-04 Närvarande: Politiker: Anders Tell, Katarina Honoré och Niclas Nilsson Tjänstemän:

Läs mer

Byastämma för Vanneberga, Nymö. Tosteberga och Landön i Vanneberga Folketshus

Byastämma för Vanneberga, Nymö. Tosteberga och Landön i Vanneberga Folketshus MINNESANTECKNINGAR 1 (5) 2017-11-15 Fredrik Lager Byastämma för Vanneberga, Nymö. Tosteberga och Landön i Vanneberga Folketshus 2017-11-15 Närvarande: Politiker: Anders Tell, Anders Svensson och Niclas

Läs mer

Byastämma för Tollarp och Linderöd i Tollarps medborgarhus

Byastämma för Tollarp och Linderöd i Tollarps medborgarhus MINNESANTECKNINGAR 1 (5) 2017-11-06 Fredrik Lager Byastämma för Tollarp och Linderöd i Tollarps medborgarhus 2017-11-06 Närvarande: Politiker: Pierre Månsson, Lena Holst och Niclas Nilsson Tjänstemän:

Läs mer

Byastämma för Önnestad och Norra Strö i Önnestads skolas elevcafé

Byastämma för Önnestad och Norra Strö i Önnestads skolas elevcafé MINNESANTECKNINGAR 1 (5) 2017-10-30 Fredrik Lager Byastämma för Önnestad och Norra Strö i Önnestads skolas elevcafé 2017-10-30 Närvarande: Politiker: Anders Tell, Katarina Honoré och Niclas Nilsson Tjänstemän:

Läs mer

Byastämma i Yngsjö 23 oktober 2012

Byastämma i Yngsjö 23 oktober 2012 1 (5) MINNESANTECKNINGAR Byastämma 2012 Eva Mårtensson Byastämma i Yngsjö 23 oktober 2012 Närvarande: Politiker: Pierre Månsson (FP), Göran Wagermark (S) och Niclas Nilsson (SD) Tjänstemän: Henrik Wester

Läs mer

Byastämma för Åhus och Yngsjö på Åhus Seaside

Byastämma för Åhus och Yngsjö på Åhus Seaside MINNESANTECKNINGAR 1 (5) 2017-11-18 Fredrik Lager Byastämma för Åhus och Yngsjö på Åhus Seaside 2017-11-18 Närvarande: Politiker: Pierre Månsson, Anders Tell, Peter Johansson och Niclas Nilsson Tjänstemän:

Läs mer

Byastämma i Degeberga

Byastämma i Degeberga Minnesanteckningar Kommunledningskontoret 2013-11-21 Hanna Nicander Byastämma i Degeberga Plats: Tingshuset i Degeberga Tid: 2013-11-21, kl. 18:30-20:45. Deltagande politiker: Pierre Månsson (FP), Heléne

Läs mer

Byastämma för Maglehem, Olseröd och Hörröd. I Maglehems Bygdegård

Byastämma för Maglehem, Olseröd och Hörröd. I Maglehems Bygdegård MINNESANTECKNINGAR 1 (5) 2017-09-20 Fredrik Lager Byastämma för Maglehem, Olseröd och Hörröd. I Maglehems Bygdegård 2017-09-19 Närvarande: Politiker: Pierre Månsson, Peter Johansson och Anders Svensson

Läs mer

Byastämma i Skepparslöv 21 november 2011

Byastämma i Skepparslöv 21 november 2011 MINNESANTECKNINGAR 1 (5) Kommunledningskontoret. 2013-12-12 Skribent: Björn Melin Byastämma i Skepparslöv 21 november 2011 Närvarande Fredrik Axelsson (M), Fredrik Winberg (S), Charlotte Lindström (C4

Läs mer

Trafikverkets synpunkter. Trafikverkets synpunkter. Boende i Vibble

Trafikverkets synpunkter. Trafikverkets synpunkter. Boende i Vibble Sammanställning av inkomna synpunkter över förslag till vägplan för Väg 140/627 ny cirkulationsplats samt förlängning av gång- och cykelväg mot Nygårds Visby. TRV 2010/50466 Detta är en webbanpassad version

Läs mer

Byastämma i Fjälkinge

Byastämma i Fjälkinge Minnesanteckningar Kommunledningskontoret Kansli & samordning Birgitta Axelsson 2013-11-05 044 13 55 42 Byastämma i Fjälkinge Plats: Skolans Café Tid: 5 november kl 18.30 Deltagande politiker: Pierre Månsson

Läs mer

Ovesholms idrottsförenings klubbstuga, tisdagen den 25 oktober 2011

Ovesholms idrottsförenings klubbstuga, tisdagen den 25 oktober 2011 MINNESANTECKNINGAR 1 (5) Byastämmor 2011 Skribent:Caroline Alvesson Byastämma i Ovesholm Ovesholms idrottsförenings klubbstuga, tisdagen den 25 oktober 2011 Närvarande Kristianstads kommun representerades

Läs mer

Byastuga, torsdagen den 10 november 2011

Byastuga, torsdagen den 10 november 2011 MINNESANTECKNINGAR 1 (5) Byastämmor 2011 Skribent: Caroline Alvesson Byastämma i Olseröd Byastuga, torsdagen den 10 november 2011 Närvarande Kristianstads kommun representeras av Kalle Heise (mp), Anders

Läs mer

Minnesanteckningar Byastämma i Norra Strö

Minnesanteckningar Byastämma i Norra Strö BYASTÄMMA NORRA STRÖ 1(6) 2013-10-24 Linda Bengtsson 044-137682 linda.bengtsson@kristianstad.se Minnesanteckningar Byastämma i Norra Strö Kommunens representanter: Politiker: Sven Nilsson (C) och Anders

Läs mer

Väg 560, Årsta havsbad, gång- och cykelväg

Väg 560, Årsta havsbad, gång- och cykelväg SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 560, Årsta havsbad, gång- och cykelväg Haninge kommun, Stockholms län Vägplan, 2015-09-30 Uppdragsnummer: 137860 Diarienummer: TRV 2015/50829 TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelsev

Läs mer

M1 Mobilitet och beteendepåverkan Kommunen kr/år X KLK M2 Resvaneundersökning Kommunen X KLK

M1 Mobilitet och beteendepåverkan Kommunen kr/år X KLK M2 Resvaneundersökning Kommunen X KLK Kostnader och prioritering Trafikplanen har stort fokus på att bygga nät för de olika trafikslagen, vilket är den inledande strategin för gång och cykel. Inom Samkoll diskuteras samma fråga, vad gäller

Läs mer

Byastämma i Vanneberga, 21 november 2013, Vanneberga Folkets Hus

Byastämma i Vanneberga, 21 november 2013, Vanneberga Folkets Hus MINNESANTECKNINGAR 1 (6) Kommunledningskontoret 2013-11-21 Malin Bergkvist Byastämma i Vanneberga, 21 november 2013, Vanneberga Folkets Hus Närvarande Politiker: Kalle Heise och Göran Wagermark Tjänstemän:

Läs mer

Byastämma för Fjälkinge, Bäckaskog, Ivö, Barum och Kiaby på Bäckaskogs slott

Byastämma för Fjälkinge, Bäckaskog, Ivö, Barum och Kiaby på Bäckaskogs slott MINNESANTECKNINGAR 1 (7) 2017-10-18 Fredrik Lager Byastämma för Fjälkinge, Bäckaskog, Ivö, Barum och Kiaby på Bäckaskogs slott 2017-10-18 Närvarande: Politiker: Anders Tell, Anders Svensson och Peter Johansson

Läs mer

RAPPORT. Mjällby centrum, Sölvesborgs kommun Trafikutredning Upprättad av: Milos Jovanovic

RAPPORT. Mjällby centrum, Sölvesborgs kommun Trafikutredning Upprättad av: Milos Jovanovic RAPPORT Mjällby centrum, Sölvesborgs kommun Trafikutredning 2016-06-08 Upprättad av: Milos Jovanovic 1 Innehåll BAKGRUND... 3 FÖRUTSÄTTNINGAR... 3 Trafik och trafikanter... 3 Trafiksäkerhet... 5 FÖRESLAGNA

Läs mer

Byastämma för Gärdsköpinge, Everöd och Östra Sönnerslöv i Gärdsköpinge församlingshem

Byastämma för Gärdsköpinge, Everöd och Östra Sönnerslöv i Gärdsköpinge församlingshem MINNESANTECKNINGAR 1 (5) 2017-09-27 Fredrik Lager Byastämma för Gärdsköpinge, Everöd och Östra Sönnerslöv i Gärdsköpinge församlingshem 2017-09-27 Närvarande: Politiker: Pierre Månsson, Peter Johansson

Läs mer

Över Trafikverkets yttrande över förslag till detaljplan för MAXI ICA m.fl. vid Ubbarp 2013-11-07 UNITED BY OUR DIFFERENCE BEF. VÄG NY GC-VÄG RIDHUS

Över Trafikverkets yttrande över förslag till detaljplan för MAXI ICA m.fl. vid Ubbarp 2013-11-07 UNITED BY OUR DIFFERENCE BEF. VÄG NY GC-VÄG RIDHUS BEF. VÄG NY GC-VÄG RIDHUS GODA GRANNAR MÖJLIG TILLB. UNITED BY OUR DIFFERENCE PM Över Trafikverkets yttrande över förslag till detaljplan för MAXI ICA m.fl. vid Ubbarp 2013-11-07 Medverkande MAXI ICA:

Läs mer

Från kommunen: Jonas Sundström, Rasmus Möller, Bengt-Göran Nilsson, Monika Andersson Från Vinninga: 47 personer

Från kommunen: Jonas Sundström, Rasmus Möller, Bengt-Göran Nilsson, Monika Andersson Från Vinninga: 47 personer Mötesanteckningar: Vinningarådet Tid och plats Deltagare 2019-06-18 Vinninga Från kommunen: Jonas Sundström, Rasmus Möller, Bengt-Göran Nilsson, Monika Andersson Från Vinninga: 47 personer Välkomna Ordförande

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR. Samrådsmöte för Översiktsplan 2018, Svedala kommun

MINNESANTECKNINGAR. Samrådsmöte för Översiktsplan 2018, Svedala kommun 2017-12-18 MINNESANTECKNINGAR Samrådsmöte för Översiktsplan 2018, Svedala kommun Plats och tid: Naverlönnsskolan i Svedala kl.18:30-20:30 den 23 nov. NÄRVARANDE: Medborgare: Ca 80 st (MB) Förtroendevald:

Läs mer

Dialogmöte för Vanneberga, Nymö, Trolle Ljungby, Viby, Tosteberga och Landön i Vanneberga Folkets Hus

Dialogmöte för Vanneberga, Nymö, Trolle Ljungby, Viby, Tosteberga och Landön i Vanneberga Folkets Hus MINNESANTECKNINGAR 1 (5) 2019-09-30 Fredrik Lager Dialogmöte för Vanneberga, Nymö, Trolle Ljungby, Viby, Tosteberga och Landön i Vanneberga Folkets Hus 2019-09-30 Närvarande: Politiker: Pierre Månsson,

Läs mer

Väg E65 Svedala-Börringe

Väg E65 Svedala-Börringe SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg E65 Svedala-Börringe Svedala kommun, Skåne län Vägplan, 2016-01-27 Projektnummer: 148277, Samrådshandling Trafikverket Postadress: Trafikverket, 211 19 Malmö E-post: trafikverket@trafikverket.se

Läs mer

Särö Väg- & Villaägareföreningar

Särö Väg- & Villaägareföreningar Trafikverket trafikverket@trafikverket.se; karin.danielsson@trafikverket.se no2 gällande planerad GC-väg på Guntoftavägen Diarienummer TRV 2012/8805 Med anledning av det möte som hölls den 18/11 med Karin

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Alafors

Ortsutvecklingsmöte i Alafors MINNESANTECKNINGAR 1(7) Datum och tid, 19:00-21:00 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Medborgarhuset, Alafors Dan Björk, ordförande Thor Eliasson, 1:e vice ordförande Åke Niklasson, 2:e vice ordförande

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Starrkärr/Kilanda

Ortsutvecklingsmöte i Starrkärr/Kilanda MINNESANTECKNINGAR 1(4) Ortsutvecklingsmöte: Starrkärr/Kilanda Höst 2015 Datum och tid 2015-10-20, 19:00-21:00 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Antal övriga mötesdeltagare Starrkärrs bygdegård, Starrkärr

Läs mer

Byastämma i Norra Åsum 12 november 2012

Byastämma i Norra Åsum 12 november 2012 MINNESANTECKNINGAR 1 (6) Byastämmor 2012 2012-12-03 Fredrik Lager Byastämma i Norra Åsum 12 november 2012 Närvarande Politiker: Pierre Månsson, Niclas Nilsson och Marianne Eriksson Tjänstemän Jan Larsson,

Läs mer

Nya hastigheter. i östra Mölndal. Rätt fart för en attraktiv stad

Nya hastigheter. i östra Mölndal. Rätt fart för en attraktiv stad Nya hastigheter i östra Mölndal Rätt fart för en attraktiv stad Mölndal skyltar om 2007 beslutade riksdagen att hastigheten på Sveriges vägar nu kunde sättas i steg om 10 km/tim. Syftet var att öka trafiksäkerheten,

Läs mer

Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile I samband med planering av nya seniorbostäder.

Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile I samband med planering av nya seniorbostäder. Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile Beställare: Konsult: Uppdragsledare Handläggare Hälle Lider AB Husåsvägen 2 459 30 Ljungskile Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Maria Young Uppdragsnr: 102

Läs mer

Projektbeskrivning Väg 222 Trafikplats Lugnet

Projektbeskrivning Väg 222 Trafikplats Lugnet Projektbeskrivning Väg 222 Trafikplats Lugnet Januari 2010 1(6) Innehållsförteckning 1. Bakgrund...3 2. Planerade åtgärder...3 3. Trafikflöden...5 4. Standard och vägsektion...5 5. Planeringsläge och tidplan...5

Läs mer

Kristianstad bygger för framtiden

Kristianstad bygger för framtiden Kristianstad bygger för framtiden Kristianstad behöver bygga och växa Kristianstad växer. Nu är vi nära 80 000 invånare i kommunen. Men de äldre ökar snabbare än de yngre. I praktiken innebär en ökad andel

Läs mer

Länk till presentationen som hölls: content/väg Esarps- by.pdf. Kontaktpersoner Esarps Bygdelags väggrupp:

Länk till presentationen som hölls:  content/väg Esarps- by.pdf. Kontaktpersoner Esarps Bygdelags väggrupp: Väg 798 genom Esarp Denna rapport är framtagen av Esarps Bygdelags väggrupp baserat på det bymöte som hölls 2010-12- 14 i Esarps Skola med anledning av samrådshandlingen från Trafikverket daterad 2010-11-

Läs mer

Trygg i trafiken. Rapport från dialogmöte den 6:e september 2015

Trygg i trafiken. Rapport från dialogmöte den 6:e september 2015 Trygg i trafiken Rapport från dialogmöte den 6:e september 2015 Tr ygg i tra fiken? V i vi ll ve ta va d d u so m b o r i N o rr vi k tr a fi k m il jö e n ty c k e r o m n i d it t o m rå d e. 2/8 Innehåll

Läs mer

PM FÖRPROJEKTERING GÅNG- OCH CYKELVÄG

PM FÖRPROJEKTERING GÅNG- OCH CYKELVÄG FÖRPROJEKTERING GÅNG-OCH CYKELVÄG, STRÄCKAN VERKEBÄCK - VÄSTERVIK Innehållsförteckning 1 Inledning 3 1.1 Bakgrund 3 1.2 Syfte 3 2 Förutsättningar 4 2.1 Gång- och cykelvägens standard 4 2.2 Grundläggningsförhållanden

Läs mer

Trafikutredning för Gällinge Skår 2:1. Förvaltningen för Teknik

Trafikutredning för Gällinge Skår 2:1. Förvaltningen för Teknik Förvaltningen för Teknik December 2016 Utges av i december 2016 Innehåll 1 Bakgrund och syfte 5 2 Nulägesbeskrivning 6 2.1 Biltrafik... 6 2.2 Gång- och cykeltrafik... 8 2.3 Parkering... 10 3 Planförslag

Läs mer

Rv 23/119 Stoby, kollektivtrafik Trafikutredning

Rv 23/119 Stoby, kollektivtrafik Trafikutredning Beställare: Trafikverket Kristianstad Box 543 291 25 KRISTIANSTAD Beställarens representant: Konsult: Uppdragsledare Handläggare Norconsult AB Hjälmaregatan 3 211 18 Malmö Mats Hörnfeldt Stefan Krii/ Marcelo

Läs mer

Minnesanteckningar från Byastämma i Österslöv 2012-10-23

Minnesanteckningar från Byastämma i Österslöv 2012-10-23 Minnesanteckningar 1(6) Kommunledningskontoret Kommunikation & tillväxt Anna Mattisson 2012-10-23 0733-136782 anna.mattisson@kristianstad.se Minnesanteckningar från Byastämma i Österslöv 2012-10-23 Närvarande

Läs mer

Kommunala Rådet för Funktionsnedsatta. Tid och plats: Klockan , Stora Konferensrummet, Stöd- och serviceenheten

Kommunala Rådet för Funktionsnedsatta. Tid och plats: Klockan , Stora Konferensrummet, Stöd- och serviceenheten Kommunala Rådet för 2014-02-20 1 Funktionsnedsatta Tid och plats: Klockan 13.15 16.10, Stora Konferensrummet, Stöd- och serviceenheten Beslutande Bo Silverbern (m) ordförande Marianne Eriksson (s) Fredrik

Läs mer

Planens syfte. Trafiksäkerhet. Planerade åtgärder. Bymiljöväg. Cykelpassage

Planens syfte. Trafiksäkerhet. Planerade åtgärder. Bymiljöväg. Cykelpassage Gång- och cykelplan för Ockelbo kommun... 2 Förklaringar.... 2 Planens syfte Gång- och cykelplanen ska användas som underlag för kommande översikts- och detaljplaneläggning samt infrastrukturplanering.

Läs mer

Byastämma i Vittskövle, Sockenstugan 2012-11-22

Byastämma i Vittskövle, Sockenstugan 2012-11-22 MINNESANTECKNINGAR 1 (6) Byastämma 2012 Fredrik Lager Byastämma i Vittskövle, Sockenstugan 2012-11-22 Närvarande Politiker: Sven Nilsson och Heléne Fritzon Tjänstemän: Bobby Bengtsson, C4 Stadsnät, Nina

Läs mer

Medborgarmöte Förslag till Hastighetsplan för Bara, Klågerup och Holmeja i Svedala kommun

Medborgarmöte Förslag till Hastighetsplan för Bara, Klågerup och Holmeja i Svedala kommun 2013-10-03 MINNESANTECKNINGAR Medborgarmöte Förslag till Hastighetsplan för Bara, Klågerup och Holmeja i Svedala kommun Plats och tid: Klågerupskolans matsal, kl.18:30-21:00 Närvarande: Åhörare: 25-talet

Läs mer

Väg 576, Turinge kyrka, gång- och cykelväg

Väg 576, Turinge kyrka, gång- och cykelväg SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 576, Turinge kyrka, gång- och cykelväg Nykvarns kommun, Stockholms län Vägplan, 2015-09-17 Uppdragsnummer: 138441 Diarienummer: TRV 2015/4326 TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelsev

Läs mer

Rapport HUDIKSVALLS KOMMUN HUDIKSVALL TRAFIKUTREDNING. Rapport. Eskilstuna

Rapport HUDIKSVALLS KOMMUN HUDIKSVALL TRAFIKUTREDNING. Rapport. Eskilstuna HUDIKSVALLS KOMMUN HUDIKSVALL TRAFIKUTREDNING Eskilstuna 2010-11-17 Datum 2010-11-17 Uppdragsnummer 613A1042069000 Utgåva/Status Slutrapport 2 Rev 2010-11-11 kkn 3 Rev 2010-11-15 kkn KNUTSSON KRISTINA

Läs mer

Detaljplan för DEL AV BORGEBY 17:98 del av Norra Västkustvägen i Borgeby, Lomma kommun Skåne län

Detaljplan för DEL AV BORGEBY 17:98 del av Norra Västkustvägen i Borgeby, Lomma kommun Skåne län 1(4) Detaljplan för DEL AV BORGEBY 17:98 del av Norra Västkustvägen i Borgeby, Lomma kommun Skåne län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Grundkarta Fastighetsförteckning Plankarta med planbestämmelser och illustration

Läs mer

PM - Förslag på tänkbara åtgärder för oskyddade trafikanter vid E4 Trafikplats Hudiksvall Syd, E4 Enånger - Hudiksvall

PM - Förslag på tänkbara åtgärder för oskyddade trafikanter vid E4 Trafikplats Hudiksvall Syd, E4 Enånger - Hudiksvall Uppdragsnr: 10111982 1 (3) PM - Förslag på tänkbara åtgärder för oskyddade trafikanter vid E4 Trafikplats Hudiksvall Syd, E4 Enånger - Hudiksvall Bakgrund Nysträckning av E4 delen Enånger - Hudiksvall

Läs mer

Redovisning av gång- och cykelväg Furuhillsvägen etapp 1

Redovisning av gång- och cykelväg Furuhillsvägen etapp 1 Tjänsteskrivelse 1(1) 2017-04-11 Dnr: TN 2017/6 Tekniska nämnden Redovisning av gång- och cykelväg Furuhillsvägen etapp 1 Förslag till beslut Tekniska nämndens beslut Tekniska nämnden har tagit del av

Läs mer

Byastämma i Arkelstorp

Byastämma i Arkelstorp Minnesanteckningar Kommunledningskontoret Kansli & samordning Marie Färm 2013-10-28 044-13 51 15 marie.farm@kristianstad.se Byastämma i Arkelstorp Plats: Brunnen i Arkelstorp Tid: 2013-10-24 kl: 18:30

Läs mer

Vägplan E4 Trafikplats Hortlax

Vägplan E4 Trafikplats Hortlax SAMRÅDSREDOGÖRELSE Vägplan E4 Trafikplats Hortlax Piteå Kommun, Norrbottens län Objekt: 880954 TRV 2015/31547 Datum: 2016-01-25 TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelsev 2.0 Dokumenttitel: Samrådsredogörelse

Läs mer

Nackstafjället, foto Martin Martinsson

Nackstafjället, foto Martin Martinsson Nackstafjället, foto Martin Martinsson Kommunal planering och luftkvalitet Maria Jonasson 2018-04-19 Innehåll 1. Luftkvalitet 2. Vad gör kommunen? 3. Uppföljning av åtgärder 4. Framgångsfaktorer 5. Framtiden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-04-26 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 19.00-21.05 Beslutande Övriga närvarande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson

Läs mer

Inkomna synpunkter till Trafikplanen

Inkomna synpunkter till Trafikplanen Inkomna synpunkter till Trafikplanen Mitt förslag är en fortsättning av gång och cykelvägen längs med Stenskogsvägen ända ut till Backagården Jag bor med min familj i Yxnaholma vi och många med oss skulle

Läs mer

DETTA HAR HÄNT FRÅN KOMMUNES OCH TRAFIKVERKETS SIDA. Markerat med rött.

DETTA HAR HÄNT FRÅN KOMMUNES OCH TRAFIKVERKETS SIDA. Markerat med rött. TRAFIKSITUATIONER I FIGEHOLM Arbetsgrupp: Disa Carlsson, Inger Nicklagård, Claes Zachrison DETTA HAR HÄNT FRÅN KOMMUNES OCH TRAFIKVERKETS SIDA. Markerat med rött. 1. Trafiksituationen vid in/utfarten till

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR FRÅN MEDBORGARTRÄFF I KISA 11 AUGUSTI 2014.

MINNESANTECKNINGAR FRÅN MEDBORGARTRÄFF I KISA 11 AUGUSTI 2014. MINNESANTECKNINGAR FRÅN MEDBORGARTRÄFF I KISA 11 AUGUSTI 2014. Datum: 2014-08-11 Tid: 19.00 21.10 Plats: Folkets Hus Deltagare: 14 Kommunalrådet Pia Tingvall hälsar välkommen till Medborgarträffen i Kisa

Läs mer

Höga hastigheter på gång /cykelbana genom V Skurholmen

Höga hastigheter på gång /cykelbana genom V Skurholmen LULEÅ KOMMUN Tekniska nämnden 2009 08 27 89 261 Tekniska nämndens arbetsutskott 2009 08 13 153 373 Dnr 2007/257.511 Höga hastigheter på gång /cykelbana genom V Skurholmen Ärendebeskrivning Skurholmsgatans

Läs mer

Tilläggslista. Kommunfullmäktiges sammanträde den 26 januari 2017

Tilläggslista. Kommunfullmäktiges sammanträde den 26 januari 2017 Tilläggslista Kommunfullmäktiges sammanträde den 26 januari 2017 Inkomna frågor Inkommen fråga från Gunnar Brådvik (L) ställd till kultur- och fritidsnämndens ordförande Elin Gustafsson (S) angående biblioteket

Läs mer

Väg 19 Kristianstad-Broby, delen Bjärlöv-Broby

Väg 19 Kristianstad-Broby, delen Bjärlöv-Broby SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 19 Kristianstad-Broby, delen Bjärlöv-Broby Kristianstads och Östra Göinge Kommuner, Skåne Län Vägplan 2017-02-13 Projektnummer: 144215 Yta för bild TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelsev

Läs mer

Tidsschema. Cirka kl kort sammanfattning och kvällen avslutas

Tidsschema. Cirka kl kort sammanfattning och kvällen avslutas Välkomna! Tidsschema Välkomna! Information Omgång 1 klockan 18.30-18.40 Omgång 2 klockan 18.40-18.50 Omgång 3 klockan 18.55-19.05 Omgång 4 klockan 19.05-19.15 Omgång 5 klockan 19.15-19.25 Cirka kl 19.25

Läs mer

Svarte byalags yttrande gällande fördjupad översiktsplan för Svarte

Svarte byalags yttrande gällande fördjupad översiktsplan för Svarte Svarte Byalag c/o Inger Widgren Soprangränd 5 27192 YSTAD Samhällsbyggnadsnämnden Planenheten 271 80 Ystad Svarte byalags yttrande gällande fördjupad översiktsplan för Svarte tisdagen den 6 maj 2008 Svarte

Läs mer

Hastighetsdämpande åtgärder vid Bergsgatan/Almbacksgatan samt Bergsgatan/Monbijougatan TN

Hastighetsdämpande åtgärder vid Bergsgatan/Almbacksgatan samt Bergsgatan/Monbijougatan TN Malmö stad Fastighets- och gatukontoret 1 (7) 2019-04-15 Tjänsteskrivelse Vår referens Marie Lindeberg Sekreterare marie.lindeberg@malmo.se Hastighetsdämpande åtgärder vid Bergsgatan/Almbacksgatan samt

Läs mer

Beredningen för tillväxt och hälsa Sydöstra Skåne

Beredningen för tillväxt och hälsa Sydöstra Skåne Beredningen för tillväxt och hälsa Sydöstra Skåne Elna Henriksson Sekreterare 044-309-30-60 elna.henriksson@skane.se Datum 2008-05-07 1 (5) Sammanställning av beredningens dialog kring framtidens kollektivtrafik

Läs mer

Livsrumsindelning. Transportrum. Integrerat transportrum. Mjuktrafikrum. Integrerat frirum. Frirum. Integrerat transportrum.

Livsrumsindelning. Transportrum. Integrerat transportrum. Mjuktrafikrum. Integrerat frirum. Frirum. Integrerat transportrum. Björnlunda Livsrumsindelning Transportrum Integrerat transportrum Mjuktrafikrum Integrerat frirum Frirum Integrerat transportrum Mjuktrafikrum Integrerat frirum Gnesta Livsrumsindelning Transportrum Integrerat

Läs mer

1 Bakgrund 1. 2 Nuläge Trafikflöde och hastighet Kollektivtrafik 2. 3 Nyetablering 2

1 Bakgrund 1. 2 Nuläge Trafikflöde och hastighet Kollektivtrafik 2. 3 Nyetablering 2 Innehållsförteckning 1 Bakgrund 1 2 Nuläge 1 2.1 Trafikflöde och hastighet 1 2.2 Kollektivtrafik 2 3 Nyetablering 2 3.1.1 Sikt 3 3.1.2 Avfartsramp E20 Väg 509 5 3.1.3 Tillgänglighet och trafiksäkerhet

Läs mer

Trafiköversyn i Blommelunds samfällighetsförening

Trafiköversyn i Blommelunds samfällighetsförening Trafiköversyn i Blommelunds samfällighetsförening 5 mars 2017 Sida 1 av 8 HUVUDSAMMANFATTNING Syfte Syftet med trafiköversynen är att skapa en säkrare trafiksituation inom Blommelunds samfällighetsförening.

Läs mer

VÄLKOMNA TILL INFORMATIONSMÖTE. Gång- och cykelväg utmed Valldavägen Iseråsskolan 2013-09-30 kl 18.30

VÄLKOMNA TILL INFORMATIONSMÖTE. Gång- och cykelväg utmed Valldavägen Iseråsskolan 2013-09-30 kl 18.30 VÄLKOMNA TILL INFORMATIONSMÖTE Gång- och cykelväg utmed Valldavägen Iseråsskolan 2013-09-30 kl 18.30 MEDVERKANDE Kungsbacka kommun Charlotta Ljungkull, Projektledare Roland Nyman, Byggledare Christer Adlerborn,

Läs mer

Utbyggnad av kompletta återvinningsstationer

Utbyggnad av kompletta återvinningsstationer RevisionsPM Utbyggnad av kompletta återvinningsstationer Mattias Haraldsson, projektledare Fredrik Anderberg, projektmedarbetare Kristianstads kommun Sammanfattande bedömning Kommunstyrelsen fattade 2009-12-16

Läs mer

November 2015 Lommabanan

November 2015 Lommabanan November 2015 banan Kävlinge Furulund Malmö Om banan banan sträcker sig från Kävlinge i norr till Arlöv i söder där den ansluter till Södra stambanan. Banan som öppnades för trafik år 1886 är enkelspårig

Läs mer

Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Kommunikation och infrastruktur

Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Kommunikation och infrastruktur 1(5) Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Kommunikation och infrastruktur Datum: Onsdagen den 4 april 2018 Tid: Kl. 18:00 20:00 Lokal: Medborgarhuset, Genarp Närvarande: Karin Berg Genarp Tommy

Läs mer

Begäran om hastighetsbegränsning på väg 363 genom Mårdsele by, Vindelns kommun.

Begäran om hastighetsbegränsning på väg 363 genom Mårdsele by, Vindelns kommun. 2015-04-09 Till Länsstyrelsen i Västerbottens län Begäran om hastighetsbegränsning på väg 363 genom Mårdsele by, Vindelns kommun. I juli förra året ansökte ägaren av Granströms Café i Mårdsele, Christer

Läs mer

Väg 913 Bjärred-Flädie, gång- och cykelväg delen Lundavägen-Flädie Kyrkväg

Väg 913 Bjärred-Flädie, gång- och cykelväg delen Lundavägen-Flädie Kyrkväg GRANSKNINGSHANDLING Väg 913 Bjärred-Flädie, gång- och cykelväg delen Lundavägen-Flädie Kyrkväg Lomma kommun, Skåne län Vägplan, Samrådsredogörelse 2014-07-04 Projektnummer: 8850760 TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelsev

Läs mer

Datum 2013-10-23. 1. Inledning och välkomnande Carina Zachau hälsade välkomna till byastämman

Datum 2013-10-23. 1. Inledning och välkomnande Carina Zachau hälsade välkomna till byastämman MÖTESANTECKNINGAR Datum 2013-10-23 Sida 1(2) Kommunledningsförvaltningen Peter Andreasson, 0435-55350 peter.andreasson@orkelljunga.se Byastämma Eket Plats Eket Datum 2013-10-23, kl 19.00 21.10 Politiker

Läs mer

E22 Fjälkinge Gualöv, ny motorväg

E22 Fjälkinge Gualöv, ny motorväg SAMRÅDSREDOGÖRELSE E22 Fjälkinge Gualöv, ny motorväg Kristianstad och Bromöllas kommuner, Skåne Län Vägplan, val av lokaliseringsalternativ, 2016-03-18 Projektnummer: 146388 Yta för bild TMALL 0096 Mall

Läs mer

Protokoll - medlemsmöte. Tid 31 mars 2017 kl Hotell Rådmannen, Alvesta

Protokoll - medlemsmöte. Tid 31 mars 2017 kl Hotell Rådmannen, Alvesta 2 april 2017 Protokoll - medlemsmöte Tid 31 mars 2017 kl. 10-12 Plats Hotell Rådmannen, Alvesta Närvarande Alvesta Hässleholm Kalmar Lund Nässjö Tranås Växjö Älmhult Ola Agermark Lena Wallentheim, ordförande

Läs mer

Patabygdens samhällsförening

Patabygdens samhällsförening Patabygdens samhällsförening Protokoll från möte med representanter från Mönsterås kommun 20160404 Närvarande: Thomas Nilsson och Henrik Andersson - Mönsterås kommun, Ulf Seijsing, Roger Löfquist,Eva Gustavsson,

Läs mer

Ann-Charlotte Wikerud (KD) Christer Björkegren (KD) Hans Hansson (C) Kjell Andersson (SPI) Thomas Lundell (SPI) Torsten Hansson (C)

Ann-Charlotte Wikerud (KD) Christer Björkegren (KD) Hans Hansson (C) Kjell Andersson (SPI) Thomas Lundell (SPI) Torsten Hansson (C) 1(14) 2010-02-24 Tekniska förvaltningen nämndsekreterare Kemvik.Ann-Margarethe Tfn 040-42 5189 Sammanträdesdatum Plats Kommunhuset, rum 1 Tid 18:30 Ledamöter Ersättare Närvarorätt Tommy Larsson (M) (ordföranden)

Läs mer

Vägplan för anslutning av Hjalmar Lundbohmsvägen till ny E10, Kiruna

Vägplan för anslutning av Hjalmar Lundbohmsvägen till ny E10, Kiruna SAMRÅDSHANDLING Vägplan för anslutning av Hjalmar Lundbohmsvägen till ny E10, Kiruna Kiruna kommun, Norrbottens län 2016-03-09 TRV 2015/18806 1 Trafikverket Postadress: Trafikverket, Box 809, 971 25 Luleå

Läs mer

Trafikplats Ideon i Lund. förstudie

Trafikplats Ideon i Lund. förstudie Trafikplats Ideon i Lund förstudie Inledning Lunds stad med drygt 112 000 invånare (2011) är en viktig och växande ort inom regionen dels som bostads- och utbildningsort men även som arbetsplats för ett

Läs mer

Motivering till val av nytt läge för återvinningsstation vid Lugnets väg

Motivering till val av nytt läge för återvinningsstation vid Lugnets väg 1 [7] 53-34 Referens Olof Karlsson Motivering till val av nytt läge för återvinningsstation vid Lugnets väg Syfte Syftet med detta är att motivera val av planerat läge för återvinningsstation (ÅVS) vid

Läs mer

Kommundelsstämma Ödsmål Tisdagen 11 september 2007

Kommundelsstämma Ödsmål Tisdagen 11 september 2007 Kommundelsstämma Ödsmål Tisdagen 11 september 2007 Ordförande: Saima Sjörén 1e vice ordf: Birgitta Angelbäck 2e vice ordf: Robert Ottosson Närvarande politiker: Ove Andersson, Arne Olsson, Bo Pettersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-01-26 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Missionskyrkan, Åsenhöga kl 19.00-21.00 Beslutande Övriga deltagande LarsÅke Magnusson (KD), ordförande Mikael Palmgren

Läs mer

KUNGSBACKA KOMMUN Nämnden för Teknik SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 12 (27) Sammanträdesdatum 2009-06-25 71 TE06-00271/31 Gång-, cykel- och ridväg utmed Höglandavägen Beslut Nämnden för Teknik godkänner ny sträckningen

Läs mer

Till dig som har en fordonsverkstad eller fordonstvätt

Till dig som har en fordonsverkstad eller fordonstvätt 1 (6) Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen Miljö- och hälsoskyddsavdelningen Till dig som har en fordonsverkstad eller fordonstvätt Så här tar du hand om ditt avfall Fordonsverkstäder och fordonstvättar

Läs mer

FÖRSTUDIERAPPORT Bålbroskogen i Rimbo tillfartsväg för motorfordon Gatu- och parkavdelningen

FÖRSTUDIERAPPORT Bålbroskogen i Rimbo tillfartsväg för motorfordon Gatu- och parkavdelningen Handläggare: Peter Sartorius Dnr: FÖRSTUDIERAPPORT Bålbroskogen i Rimbo tillfartsväg för motorfordon Gatu- och parkavdelningen 1. Bakgrund Gatu- och parkavdelningen har av Mark och exploateringsenheten

Läs mer

Christer Norrman (M), ordförande Jan Dickens (S), vice ordförande Agneta Åkerberg (C) Ordföranden samt Jan Dickens

Christer Norrman (M), ordförande Jan Dickens (S), vice ordförande Agneta Åkerberg (C) Ordföranden samt Jan Dickens Protokoll Nr 8-16 Sammanträdesdatum 2016-11-09 Sammanträdestid 8.30-9.00 Trafiknämnden Närvarande Ledamöter Tjänstemän Christer Norrman (M), ordförande Jan Dickens (S), vice ordförande Agneta Åkerberg

Läs mer

Åtgärdsvalsstudie väg 282 resultat övning 1 vad fungerar idag och dagens brister

Åtgärdsvalsstudie väg 282 resultat övning 1 vad fungerar idag och dagens brister Åtgärdsvalsstudie väg 282 resultat övning 1 vad fungerar idag och dagens brister Vad som fungerar idag Grupp 1 Grupp 2 Grupp 3 Grupp 4 Turtäthet för busstrafiken Effektiv busstrafik med mera genom att

Läs mer

Utredning Detaljplan Infart Kristianstad Trafikstruktur och parkering

Utredning Detaljplan Infart Kristianstad Trafikstruktur och parkering 1(8) Utredning Detaljplan Infart Kristianstad Trafikstruktur och parkering Uppdragsnummer: 226043 Uppdragsansvarig: Johan Bergström Handläggare Kvalitetsgranskning Anna Stjärnkvist/Anna-Karin Ekström 010-452

Läs mer

TRAFIKANALYS FÖR VÄG UDDEVALLAVÄGEN STRÖMSTADS KOMMUN

TRAFIKANALYS FÖR VÄG UDDEVALLAVÄGEN STRÖMSTADS KOMMUN TRAFIKANALYS FÖR VÄG 176 - UDDEVALLAVÄGEN STRÖMSTADS KOMMUN 2011-02-21 UNITED BY OUR DIFFERENCE ARBETSGRUPP Konsult WSP Samhällsbyggnad Bo Lindelöf Ida Lennartsson uppdragsansvarig/trafik layout Beställare

Läs mer

E14, Hålland Åre kommun. Samrådsmöte

E14, Hålland Åre kommun. Samrådsmöte E14, Hålland Åre kommun Samrådsmöte 2016-11-22 Presentation av medverkande Trafikverket: Majid Nasrollah Jörgen Näslund Stjärne Therese Svedberg Projektledare Projektingenjör Markförhandlare Sweco: Peter

Läs mer

Trafikutredning TCR Oskarshamn

Trafikutredning TCR Oskarshamn 2014-02-17, sid 1(12) Trafikutredning TCR Oskarshamn 2014-02-17, sid 2(12) Beställare Kristian Wendelboe Wendelboe West Properties Uppdragsledare/Trafikplanerare Trafikplanerare Patrik Lundqvist Karin

Läs mer

Trafikomfördelning. E22 Fjälkinge - Gualöv Ärendenummer: TRV 2017/1732

Trafikomfördelning. E22 Fjälkinge - Gualöv Ärendenummer: TRV 2017/1732 PM Trafikomfördelning E22 Fjälkinge - Gualöv 2017-10-11 Ärendenummer: TRV 2017/1732 Trafikverket Postadress: Box 366, 201 23 Malmö E-post: trafikverket@trafikverket.se Telefon: 0771-921 921 TMALL 0004

Läs mer

KALLELSE 2012-04-02. Plats och tid: Stadshuset Ängelholm, Rum Röd, 2012-04-02, kl 16:00. Sekreterare. Beslutsärenden Sid

KALLELSE 2012-04-02. Plats och tid: Stadshuset Ängelholm, Rum Röd, 2012-04-02, kl 16:00. Sekreterare. Beslutsärenden Sid KALLELSE 2012-04-02 1 (1) Tekniska nämndens arbetsutskott Plats och tid: Stadshuset Ängelholm, Rum Röd, 2012-04-02, kl 16:00 Ärenden: Enligt föredragningslistan nedan Christer Örning Ordförande Nermina

Läs mer

Medborgarförslag om förändringar i trafikmiljön i Niemisel

Medborgarförslag om förändringar i trafikmiljön i Niemisel Tekniska nämnden 2008 12 11 147 376 Tekniska nämndens arbetsutskott 2008 11 27 218 495 Dnr 2008/457.30 Medborgarförslag om förändringar i trafikmiljön i Niemisel Bilagor: Yttrande, Polismyndigheten Yttrande,

Läs mer

Protokoll från sammanträde handikapprådet

Protokoll från sammanträde handikapprådet Handikapprådet PROTOKOLL Protokoll från sammanträde handikapprådet Tid och plats Torsdagen den 21 februari 2013, kl. 15.00 16.45 Samlingssalen Frustunagården, Gnesta Ledamöter Kristina Dellrud, Mats Dellrud

Läs mer

2012-01-07. Synpunkter på Remissutgåva augusti 2011 av Trafikplan för Nynäshamns

2012-01-07. Synpunkter på Remissutgåva augusti 2011 av Trafikplan för Nynäshamns 2012-01-07 Synpunkter på Remissutgåva augusti 2011 av Trafikplan för Nynäshamns kommun Efter att ha tagit del av Remissutgåva augusti 2011 av Trafikplan för Nynäshamns kommun, vill Sorundanet framföra

Läs mer

ÅTGÄRDSPROTOKOLL UPPFÖLJNADE TRYGGHETSVANDRING I FLODA (8)

ÅTGÄRDSPROTOKOLL UPPFÖLJNADE TRYGGHETSVANDRING I FLODA (8) ÅTGÄRDSPROTOKOLL UPPFÖLJNADE TRYGGHETSVANDRING I FLODA 100831 1(8) Stationen Klotter Klottersanering Banverket Västttrafik/Vägenhete Utfört April 2010 Arbetas för en kontinuerlig lösning på problemet.

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 11 (12)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 11 (12) Sammanträdesprotokoll 11 (12) Kommunstyrelsens teknik- och fastighetsutskott 2014-02-12 9 Svar på motion (V) Satsa på säkerhet i trafiken (KS 2013.397) Beslut Teknik- och fastighetsutskottet beslutar att

Läs mer

Minnesanteckningar dialogmöte Källö-Knippla

Minnesanteckningar dialogmöte Källö-Knippla Minnesanteckningar dialogmöte Källö-Knippla 120503 Närvarande politiker: Arne Lernhag (M), Ingvar Svensson (Fp) och Rolf Edvardsson (S) Närvarande tjänstemän: Ingvar TH Karlsson, kommunchef och Sofia Wiman,

Läs mer