PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden"

Transkript

1 1 (28) Paragrafer Plats och tid ande Skäralids Restaurang, Söderåsens Nationalpark Skäralid 747, Ljungbyhed Tommy Cedervall (FP), ordförande Helena Dådring (M) Eva Jönsson (FP), tjg på vakant post. Anne Rosengren (M), tjg istället för Fredrik Hammarstrand Gun Samuelsson (S) Gunnel Johansson (C) Olle Nilsson (S) Roland Åkesson (S) Matthias Rausbo (SD) Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Kristin Grenås (MP) Lotta Ström (M) Ann-Charlotte Brämhagen (S) Anders Nilsson (S) JanEric Assarsson, skolchef Charlotta Hasselberg, nämndsekreterare Per Dahl, verksamhetschef frivilliga skolformer Staffan Broddesson, rektor Mikael Johansson, rektor Helen Dahlberg Viebke, verksamhetschef grundskola Jan Lindberg, personalföreträdare Eva Jönsson Barn- och utbildningsförvaltningen, måndag Charlotta Hasselberg Tommy Cedervall Eva Jönsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Klippans kommun, Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Barn- och utbildningsförvaltningen i Klippan Charlotta Hasselberg

2 2 (28) Innehållsförteckning: 187 Avstängning av elev på gymnasieskolan. 188 Avstängning av elev på gymnasieskolan. 189 Avstängning av elev på gymnasieskolan. 190 Ekonomisk månadsuppföljning Komplettering av peng och internbudget Gymnasieskolans budget Ansökan om att anordna uppdragsutbildningar inom flygteknik på Ljungbyhed Park. 194 Etablering av regional plattform för validering. 195 Skrivelse till BUN om ökat anslag till körkortsutbildningen på Tegelbruksskolan. 196 Bestridande av beslut angående retroaktiv utbetalning för inackorderingstillägg 197 Förslag på gemensamt antagningskansli i Nordvästra Skåne 198 Lokaler för förskolan Hermelinen. 199 Utredning av lokaler på Bofinkenskolan. 200 Skolskjuts i egen regi till Östra Ljungby/Stidsvig

3 3 (28) 201 Förslag angående vårdnadsbidrag. 202 Inköp av läsplattor till s presidium Motion angående fritidsaktivitet för barn och ungdomar med funktionsnedsättning. 204 Arbetsmiljö 205 Elevärenden 206 Delegationsärenden 207 Informationsärenden 208 Kurser och konferenser 209 Prislistor för interkommunal ersättning och bidragsbelopp till gymnasieskolor 2012.

4 4 (28) 187 Avstängning av elev på gymnasieskolan. BUN Rektor Staffan Broddesson har med stöd av gymnasieförordningen (1992:394) 6 kap stängt av en elev från undervisningen på gymnasieskolan perioden till. Elev och vårdnadshavare har inbjudits till nämndens sammanträde och får möjlighet att yttra sig i ärendet. sunderlag Utredning om avstängning av elev Avstängningen fastställs i enlighet med rektors beslut.

5 5 (28) 188 Avstängning av elev på gymnasieskolan. BUN Rektor Mikael Johansson har med stöd av gymnasieförordningen (1992:394) 6 kap stängt av en elev från undervisningen på gymnasieskolan perioden till Elev och vårdnadshavare har inbjudits till nämndens sammanträde för att få möjlighet att yttra sig i ärendet. sunderlag Utredning om avstängning av elev beslutar: Avstängningen fastställs i enlighet med rektors beslut.

6 6 (28) 189 Avstängning av elev på gymnasieskolan. BUN Rektor Mikael Johansson har med stöd av gymnasieförordningen (1992:394) 6 kap stängt av en elev från undervisningen på gymnasieskolan perioden till Elev och vårdnadshavare har inbjudits till nämndens sammanträde för att få möjlighet att yttra sig i ärendet. sunderlag Utredning om avstängning av elev beslutar: Avstängningen fastställs i enlighet med rektors beslut.

7 7 (28) 190 Ekonomisk månadsuppföljning BUN Förvaltningsekonom Deleveen Ali har sammanställt ekonomisk månadsuppföljning, bilaga Bun 190/11. Vid november månads slut är helårsprognosen ett underskott på kr. sunderlag Ekonomisk månadsuppföljning. beslutar: Den ekonomiska månadsuppföljningen godkänns.

8 8 (28) 191 Komplettering av peng och internbudget BUN Barn och utbildningsnämnden har fattat beslut om peng och internbudget för 2012 Bun 149/ /11. Löneökningen för 2012 fanns inte med i beräkningen av den så kallade pengen. Som konsekvens av detta har förvaltningen lämnat ett nytt underlag för reviderad peng till förskola och fritidshem, bilaga Bun 191/11, samt internbudget. sunderlag Pengberäkning Pengberäkning Internbudget Internbudget beslutar: Godkänna justeringen av bidrag och interkommunal prislista gällande förskola och skolbarn- och omsorg, enligt bilaga.

9 9 (28) 192 Gymnasieskolans budget BUN Per Dahl och JanEric Assarsson informerar om den senaste utvecklingen vad gäller gymnasieskolans budget. Kontakter har tagits med kommunstyrelsen enligt beslut Bun 166 utan att något möte kommit till stånd. beslutar: Notera informationen.

10 10 (28) 193 Ansökan om att anordna uppdragsutbildningar inom flygteknik på Ljungbyhed Park. BUN Rektor Mikael Johansson på Ljungbyhed park har inkommit med skrivelse till nämnden. Enligt den måste en skola som bedriver flygtekniskutbildning inom EU ha tillstånd enligt det internationella regelverket Part-147. I detta regelverk är det bl.a. reglerat hur ledningsfunktionen för skolan ska se ut. Accontable Manager, Training Manager, Examiner Manager och Quality Manager är de funktioner som måste finnas. Accountable Manager är den som har ansvaret för utbildningen vid Part-147 skolan. Detta innebär ledning och utveckling av Part-147 skolan och även utveckling av kvalitetsverksamheten. Accountable Manager skall råda över ekonomiska medel, för utbildningsvolymen relevant personalförsörjning och praktiska förutsättningar för verksamhetens genomförande, samt har ett ansvar för samtlig personal och elever inom organisationen. Tjänsten som Accountable Manager innehavs idag av Rektor Mikael Johansson som inte är formellt utsedd av skolans nämnd (styrelse). Sedan flera år tillbaka bedrivs uppdragsutbildning i Flygtekniska utbildningens regi. Kurslängden på dessa uppdrag har varit en till tre veckor. En initial förfrågan har inkommit från Försvarsmakten angående flygmekanikerutbildning kategori A1 av större omfattning min 800 timmar. Rektor för flygtekniska utbildningen har lämnat ett positivt svar om intresse av att åta sig uppdraget. Ett formellt anbudsförfarande beräknas ske första kvartalet Uppdraget beräknas bli ett komplement som utvecklar den flygtekniska utbildningen i framtiden. sunderlag Skrivelse från rektor Mikael Johansson, beslutar: Godkänna Rektor Mikael Johansson som Accountable Manager för Klippans kommuns flygtekniska utbildning Bevilja Accountable Manager/ rektor får lämna offert vid förfrågan om uppdragsutbildning men ett eventuellt avtal förutsätter beslut i BUN och information till KS.

11 11 (28) 194 Etablering av regional plattform för validering. BUN Kommunförbundet Skåne har utrett förutsättningarna för att etablera en regional stödplattform för validering, bilaga Bun 194/11. Verksamhetschef Per Dahl har undersökt i vilken omfattning förvaltningen och verksamheterna har kostnader för validering. Han konstaterar att förvaltningen i dagsläget har ringa kostnader varför han inte ser någon anledning att delta i en regional plattform för validering. sunderlag Etablering av en regional plattform för validering, Förslag om etablering av en regional plattform för validering, beslutar: Godkänna förvaltningens yttrande angående Kommunförbundet Skånes förslag om regional plattform för validering.

12 12 (28) 195 Skrivelse till BUN om ökat anslag till körkortsutbildningen på Tegelbruksskolan. BUN Elever på gymnasieutbildningen personbilsteknik på Tegelbruksskolan har inkommit med skrivelse till nämnden angående en höjning av bidragen för körkortsutbildning från dagens 7500 kr. Eleverna äskar om en höjning med kr till kr/elev. sunderlag Skrivelse till nämnden från elever på inriktning personbilsteknik på Tegelbruksskolan, beslutar: Återremittera ärendet.

13 13 (28) 196 Bestridande av beslut angående retroaktiv utbetalning för inackorderingstillägg BUN Nämndsekreterare Charlotta Hasselberg informerar om inkommet överklagande av beslut angående överklagande av retroaktiv utbetalning av inackorderingsbidrag: Enligt Skollagen (1985:1100) 33, ska stöd, i de fall det utbetalas kontant, lämnas med lägst 1/30 av prisbasbeloppet för varje hel kalendermånad som eleven bor inackorderad (9 månader) är detta 1426 kr/månad. Petra Witzäll och Mats Johansson har inkommit med ett retroaktivt krav på utbetalning av inackorderingstillägg för läsåret 2010/2011. Gymnasieförvaltningen har lämnat beslut om avslag av retroaktiv utbetalning gällande inackorderingstillägg. Detta med hänvisning till att det i den information som tillhandahålles angående ansökan om inackorderingstillägg framgår att ansökan gäller läsårsvis och måste förnyas vid varje läsårs början. Detta är information som vårdnadshavare tagit del av tidigare och som även finns tillgänglig på et om avslag har bestridits av Petra Witzäll och Mats Johansson i inkommen överklagan sunderlag Förslag till beslut beslutar: Avslå ansökan om retroaktivt inackorderingstillägg 2009/2010.

14 14 (28) 197 Förslag på gemensamt antagningskansli i Nordvästra Skåne BUN Frågan om en gemensam antagningsorganisation i Skåne Nordväst har diskuterats sedan Den nuvarande antagningsorganisationen består av fyra kanslier i Helsingborg, Klippan, Landskrona och Ängelholm. Planeringsgruppen i samverkansområdet Skåne har uppdragit år respektive hörn att ta fram förslag till lösningar för antagningsorganisationen i respektive hörn. I Skåne Nordväst föreslås ett gemensamt kansli med utökade arbetsuppgifter, framför allt genom att kontaktnätet med avlämnande och mottagande skolor behöver utökas, men även med uppgift att besvara fler frågor från elever, vårdnadshavare och studieoch yrkesvägledare. Planeringsgruppen i Skåne Nordväst konstaterar att fördelandet av de tjänster till den eller de kontaktpersoner som måste finnas i elevernas hemkommuner, vid avlämnande och mottagande skolor kommer att bli avgörande för den ekonomiska vinst som respektive kommun kommer att göra. Sedan förslaget om gemensamt kansli skickats ut i kallelse till nämnden informerar skolchef JanEric Assarsson om att ny information tillkommit i ärendet angående hyreskostnader. Skolcheferna i Skåne Nordväst har därför återremitterat ärendet till planeringsgruppen för vidare utredning. sunderlag Framtida antagningsorganisation inom samverkansområdet Skåne Nordväst, Avtal om antagningsservice. Förslag till beräkning av kostnader för gemensamt antagningskansli beslutar: Notera informationen.

15 15 (28) 198 Lokaler för förskolan Hermelinen. BUN JanEric Assarsson informerar om den senaste utvecklingen kring förskolan Hermelinen. Enligt information från kommunens fastighetsavdelning kommer kommunens försäkringsbolag att stå för kostnader för de ersättningsmoduler som redan satts upp för att kompensera de nedbrunna lokalerna till och med Därefter bekostar kommunen själv kostnaderna för dessa vilket utgör kr/månad exkl. driftskostnader och ca vid demontering och återställning. Hyreskostnaden kommer att debiteras från barn- och utbildningsförvaltningen från och med Fastighetsavdelningen har preliminärt beställt extra moduler som ersättning för de lokaler som ska byggas om på Hermelinen. Kostnader för detta, inklusive installationer, montering, hyra och demontering är ca kr/månad, en kostnad som kommer att bli lägre om hyrestiden överskrider ett år. sunderlag Brev från fastighetsavdelningen beslutar: Notera informationen.

16 16 (28) 199 Utredning av lokaler på Bofinkenskolan. BUN s presidium har bestämt att begära ut den utredning kring Bofinkenskolan som gjorts av tekniska förvaltningen. JanEric Assarsson meddelar efter samtal med tekniska förvaltningen att denna kommer att delas ut till nämndens ledamöter i januari efter att vissa kompletteringar gjorts. Barn- och utbildningsförvaltningen beslutar: Notera informationen.

17 17 (28) 200 Skolskjuts i egen regi till Östra Ljungby/Stidsvig BUN har beslutat att så snart som möjligt ordna skolskjuts i kommunal regi till/från Snyggatorpskolan för elever boende i Östra Ljungby/ Stidsvigsområdet, Bun 175/11. Skolskjutssamordnare Stefan Hermansson har informerat nämndens presidium att en schemaändring för de aktuella eleverna är en förutsättning för att organisera de ny rutterna. En sådan förändring av scheman görs lämpligast inför skolstart hösten 2012, varför han föreslår barn- och utbildningsnämnden att besluta om att skolskjuts i kommunal regi ska anordnas från de aktuella områdena från och med hösten Barn och utbildningsnämnden beslutar: Ändringen från skolskjuts med Skånetrafiken till skolskjuts i kommunal regi till/från Snyggatorpsskolan och från/till Östra Ljungby/ Stidsvigsområdet börjar gälla vid skolstarten höstterminen 2012.

18 18 (28) 201 Förslag angående vårdnadsbidrag. BUN Kommunfullmäktige beslutade 53/2008 att införa helt vårdnadsbidrag från och med 1 augusti 2008 samt att genomföra en utvärdering av detta i augusti Verksamhetschef för förskolan, Anneli Persson Dahlberg har genomfört en utvärdering där kostnaderna för vårdnadsbidraget redovisas, bilaga Bun 201/11. Vårdnadsbidraget är budgeterat till en miljon kr/år. Administration av bidraget beräknas ta ca 16 timmar/månad i anspråk. sunderlag Redogörelse utbetalt vårdnadsbidrag augusti 2008 till december beslutar: Godkänna förvaltningens utvärdering av vårdnadsbidrag såsom redovisning till kommunfullmäktige.

19 19 (28) 202 Inköp av läsplattor till s presidium. BUN hanterar varje månad en stor mängd papper. Kallelsen, protokoll och bilagor resulteras i tusentals sidor som ska levereras med post, vilket medför kostnader och tar en stor mängd arbetstid i anspråk. s presidium deltar i en stor mängd möten varje månad med dubbla protokoll och kallelser som följd. För att minska detta pappersanvändande föreslår presidiet användande av läsplattor under en försöksperiod med start En läsplatta beräknas kosta mellan kr/styck. sunderlag Presidiets förslag till beslut beslutar: Bevilja inköp av fem stycken läsplattor att användas av nämndens presidium och förvaltning.

20 20 (28) Motion angående fritidsaktivitet för barn och ungdomar med funktionsnedsättning. BUN Kommunstyrelsens arbetsutskott remitterade motion från Eva Stjärnlind (s) om fritidsaktivitet för barn och ungdomar med funktionsnedsättning till Socialnämnden respektive för yttrande. I motionen yrkar Socialdemokraterna att ändra åldersgränsen till 15 år på fritids för barn/ungdomar med funktionsnedsättning samt att fritidsverksamhet ska inrättas för barn/ungdomar med funktionsnedsättning. Socialnämnden inlämnande följande yttrande till Kommunstyrelsens arbetsutskott: Barn och ungdomar över 13 år med funktionsnedsättning och som är beviljad personlig assistent har inte rätt att vara på handikappomsorgens korttidstillsyn. Från hösten 2009 har särskolan på sitt fritidshem, kunnat ta emot dessa barn/ungdomar så länge de klarar att hantera det inom sina ekonomiska ramar och under förutsättning att föräldrarna betalar för extra kostnader som uppstår som kost, utflykter m.m. Under sommaren då skolans verksamhet var stängd erbjöds de att följa med på korttidens utflykter och övriga aktiviteter utanför korttidens egna lokalerna. Denna möjlighet valde flera att ta del av. Möjligheter bjöds också att använda sinnesrummet inom daglig verksamhets lokaler på Lönnen. Detta erbjudande var däremot inget som nyttjades. Det finns helt klart ett behov av att utveckla möjligheterna till varierande fritidsaktiviteter för de barn och ungdomar med funktionsnedsättning inom kommunen, inte minst under loven. Samarbetet mellan fritid/kultur, skola och socialtjänst har på senare tid fördjupats och med de möjligheter som ligger framför oss med t. ex. Sågen så ska vi självklart tillsammans arbeta för att utveckla möjligheterna. Det borde också rimligtvis finnas möjlighet att utveckla samarbetet med föreningslivet och frivillig organisationerna. Det är emellertid omöjligt att finansiera en helt ny verksamhet/ anställning inom respektive nämnds nuvarande ekonomiska ramar. svarade , (här i förkortad version) att Träningsskolan haft en försöksverksamhet där man låtit två elever från skolan över tretton år, vistas på fritidshemmet under förutsättning att de följer vissa överenskomna regler. Exempelvis måste eleven ledsagas av assistent och anpassa sig till fritidsverksamhetens regler samt själv stå för kostnader som tillkommer vid

21 21 (28) aktiviteter såsom glass, inträden etc. Madeleine Sebelius Persson, rektor på Träningsskolan, som författat svaret för Barnoch utbildningsförvaltningens räkning, konstaterar att behovet av fritidshemsplatser är stort, särskilt om förfrågningar från grannkommunernas räknas in. En förutsättning för att kunna ta emot elever över 13 år i en öppen verksamhet, bör vara att erbjudandet om fritidshemsplats gäller till dess att eleven börjar gymnasieskolan. Det behövs även upprättas kontrakt mellan skola och elevens vårdnadshavare vad gäller försäkring och ansvar vid elevens besök på fritidshemmet. Enligt svaret har även ett samarbete med LSS i Klippan inletts för att göra en kartläggning av hur många barn/elever som man anser har behov som är kända i deras verksamhet. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade att återremittera motionen till Socialnämnden att i samråd med Barn- och utbildningsnämnden och Kultur- och fritidsnämnden ytterligare bereda ärendet. Socialnämnden och ställer sig så som tidigare positiva till motionens förslag. Så gör även Kultur- och fritidsnämnden. De tre nämnderna har idag ett nära samarbete i ett försök att skapa en helhetssyn kring barns och ungdomars behov. Det är viktigt att barn- och ungdomar ges möjlighet till samvaro och meningsfull fritid. Ett exempel på positivt samarbete mellan förvaltningar och ideella föreningar är caféverksamhet på Sågen som nu pågått som försöksverksamhet i drygt ett år. Dit erbjuds barn- och ungdomar från 10 år att komma tisdagskvällar för att umgås och utöva fritidsaktiviteter med andra jämnåriga. Kultur- och fritidnämnden bidrar med lokaler och föreningsstöd och Socialförvaltningen bidrar med personal två kvällar i månaden. ansvarar för de fritidsaktiviteter som är direkt lagstadgade, det vill säga fritidsverksamhet upp till 12 år. I övrigt är förhållandena som angavs i tidigare inlämnade yttranden oförändrade. Samtliga tre nämnder har 2011 ett ansträngt ekonomiskt läge, något som enligt alla prognoser verkar gälla även för Satsningar på nya verksamheter blir därför svåra att rymma inom befintlig budgetram. sunderlag Motion angående fritidsaktiviteter för barn och ungdomar med funktionsnedsättning beslutar: Godkänna förvaltningens svar som nämndens yttrande över motionen.

22 22 (28) 204 Arbetsmiljö BUN JanEric Assarsson informerar om det inledda arbetet kring arbetsmiljö i kommunens grundskolor.

23 23 (28) 205 Elevärenden Nämndsekreterare Charlotta Hasselberg informerar om följande elevärenden: Dnr Barn- och Elevombudsmannen att ej begära skadestånd från huvudman avseende författningarnas krav att motverka kränkande behandling

24 24 (28) 206 Delegationsärenden Enligt gällande delegationsordning anmäles följande beslut fattade på barn- och utbildningsnämndens uppdrag: Ledighet för grundskoleelev, 17 dagar Helen Dahlberg Viebke, VHC, Grundskolan Ledighet för grundskoleelev, 10 dagar rektor Ledighet för grundskoleelev 10 dagar rektor Ledighet för grundskoleelev 12 dagar rektor Ledighet för grundskoleelev 12 dagar rektor Ledighet för grundskoleelev 17 dagar rektor Anställning av lärare Kristina Carlbaum 60% VHC frivilliga till skolformer Samt 40 % till om beslutsattestanter Skolchef Inköp av datorer, Misco kr, Misco kr VHC, frivilliga skolformer Avslag på ansökan om ersättning till Skolskjutssamordnare resa i annan kommun Dnr Stefan Hermansson.

25 25 (28) 207 Informationsärenden Följande informationsärenden har rapporterats till nämnden: Dnr Sammanställning av åkerarealen för de fastigheter som Naturbruksgymnasiet i Östra Ljungby förvaltar samt skogsinnehavet i Östra Ljungby. Dnr Arrendeavgifter för Naturbruksgymnasiet samt översikt av skogsinnehav i Östra Ljungby Incidenter anmälda till arbetsmiljöverket november Informationsärenden som skickas ut på begäran: Sammanträdesprotokoll Kommunala Handikapprådet Skolverket Ekonomisk uppföljning av utvecklingsbidrag i matematiksatsningen 2010, delredovisning. Socialförvaltningen - Rapport Ungdomsprojekt sommaren Dnr Formulär om elever i grundsärskola, statistik till SCB Plan- och byggkontoret Samråd, detaljplan för Klippan 3:118 del av bostadsområde vid Åhällans väg, Solslätt, Klippan. Skolverket -Uppföljning av det särskilda statsbidraget för kvalitetssäkrande åtgärder inom förskoleverksamhet och skolbarnomsorg till kommuner som tillämpar maxtaxa. Skolverket- Information om Lärarlyftet II Uppdrag till Statens skolverk att svara för Lärarlyftet II Dnr Utlämnade körjournaler till revisionen Dnr Anmälan enligt Lex Maria till Socialstyrelsen om havererat datajournalsystem. Dnr Söderåsens Miljöförbund om anmälan av fritidsgården på Snyggatorpsskolan. Dnr Sveriges Kommuner och Landsting - Avtal om notkopiering. Dnr Myndigheten för yrkeshögskolan - Förändrade utbetalningar för Yh-utbildningar.

26 26 (28) Dnr Inspektion av kommunernas rutiner för klagomålshantering Dnr Brev om befrielse från uppdrag som ordförande och ledamot i Barn- och utbildningsnämnden. Dnr Statsbidrag för handledarutbildning läsåret 2010/11.

27 27 (28) 208 Kurser och konferenser Roland Åkesson bereds möjlighet att delta i Skolans arbetsmiljö, Nämndens presidium har beretts plats på Välfärdskonferens 9-10 februari2012.

28 28 (28) 209 Prislistor för interkommunal ersättning och bidragsbelopp till gymnasieskolor Förvaltningen har sammanställt prislistor för interkommunal ersättning och bidragsbelopp till gymnasieskolor 2012, bilaga Bun 209/11. sgång Ordföranden ställer nämnden frågan om beslut kan fattas i ärendet under innevarande möte. Nämnden finner att så är fallet. sunderlag Bidragsbelopp till fristående gymnasieskolor 2012 Interkommunala ersättningar för utbildningar på Klippans Gymnasieskola vårterminen beslutar: Godkänna bidragsbelopp till fristående gymnasieskolor Godkänna interkommunala ersättningar för utbildningar på Klippans Gymnasieskola vårterminen 2012.

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-24

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-24 1 (15) Paragrafer 138-149 0Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Madeleine Atlas (M), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (18) Paragrafer 33-48 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-21.45 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Madeleine Atlas (C), ordförande Helena Dådring (M) Fredrik Hammarstrand (M) Bodil

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (15) Paragrafer 182-194 Plats och tid Kommunförbundets sammanträdeslokal i Klippan, kl. 17.00-19.15. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (16) Paragrafer 93-106 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-20.45. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Barn- och utbildningsförvaltningen, måndag 2009-11-30. Hanna Nicander. Ordförande Tommy Cedervall. Justerare Ingrid Fredriksson

PROTOKOLL. Barn- och utbildningsförvaltningen, måndag 2009-11-30. Hanna Nicander. Ordförande Tommy Cedervall. Justerare Ingrid Fredriksson 1 (16) Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.10 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Cedervall (FP), ordförande Ingrid Fredriksson (M) Fredrik Hammarstrand

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (14) Paragrafer 139-149 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (25) Paragrafer 1-20 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 19.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Rune Persson (S), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-02-25

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-02-25 1 (21) Paragrafer 17-32 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.40 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Madeleine Atlas (C), ordförande Anne Rosengren (M), tjänstgörande för Helena Dådring

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (16) Paragrafer 71-84 Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S) Cecilia Örnemark (MP) Helena Dådring (M) Gunnel Johansson, ej tjänstgörande

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 0-11.30 Beslutande Anders Throbäck (S), ordförande Sara Anheden (S) Carola Lindgren (M) Lars-Ove Hägerroth (M), ersättare för Daniel Persson (M) Eva Olsson

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (5) Paragrafer 90 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 18.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Maria Sjöberg (S) Thomas Thorné (S)

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 1 (6) Paragrafer 49-49 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Madeleine Atlas (C), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (23) Paragrafer 85-101 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 19.00 22.10 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Madeleine Atlas (C), ordförande Helena Dådring (M) Fredrik Hammarstrand (M)

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (12) Paragrafer 80-89 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 19.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Maria Sjöberg (S) Thomas Thorné

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 Beslutande Övriga deltagare Björn Andreasson, (m), ordförande Ingemar Kristensson, (m), ledamot Johan Svanberg, (m), ledamot Brita Edholm, (fp),

Läs mer

I - ä < - Sammantfictesprotetall. Barn- och utbildningsnämnden 2014-03-12 1

I - ä < - Sammantfictesprotetall. Barn- och utbildningsnämnden 2014-03-12 1 I - ä < - Sammantfictesprotetall Barn- och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung Kl. 09.00-10.50 Sofia Söderström (S), ordförande Bengt Nilsson (S) Lilian Olsson (S) Thomas

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20 INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20 BUN 34 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 1 BUN 35 INFORMATION... 2 BUN 36 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 3 BUN 37 EN FJÄRDE KOMPETENSUTVECKLINGSDAG FÖR FÖRSKOLAN...

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (7) Paragrafer 1-2 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 13.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Tommy Cedervall (FP), ordförande Helena Dådring (M) Monica Gyllenstierna (M), tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (16) Paragrafer 64-76 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-21.45. ande Tommy Cedervall (FP), ordförande Helena Dådring (M) 64-71 Kristin Grenås (MP) 72-76 Per-Olof Byrlén (KD) Gunnel Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (23) Utbildningsnämnden 2012-04-18 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 22-35. Kristina Sköld.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (23) Utbildningsnämnden 2012-04-18 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 22-35. Kristina Sköld. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (23) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 08.15-11.34 Beslutande Britta Bergström (S) Bror Sterner (S) Dennis Nilsson (M) Linda Hägglund (S) 22-33 Mikael Sporgelin (S) Lars

Läs mer

o Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden 2014-08-11 1

o Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden 2014-08-11 1 o iviaiung-salens kommun Sammanträdesprotokoll Barn-och utbildningsnämnden 2014-08-11 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung KL 09.00-16,00 Sofia Söderström (S), ordförande Bengt Nilsson (S)

Läs mer

Information - ungdomsenheten

Information - ungdomsenheten Bildningsnämnden 2015-04-27 1(20) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet, kl. 14.00 17.20 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) vice ordförande Hans Bolin (S) ersätter Steinar Ruud

Läs mer

ARBETSMILJÖFRÅGOR... 1 BUN

ARBETSMILJÖFRÅGOR... 1 BUN INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2015-12-17 ÄRENDEN BUN 119 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 1 BUN 120 BUDGETUPPFÖLJNING PER DEN 30 NOVEMBER 2015... 2 BUN 121 FÖRDELNING AV ENHETSBUDGETAR... 3 BUN

Läs mer

Plats och tid Messingen, Industrivägen 20. Lokal: Pasch, vån. 3 Onsdagen den 21 september 2011, klockan 19:00-21:40

Plats och tid Messingen, Industrivägen 20. Lokal: Pasch, vån. 3 Onsdagen den 21 september 2011, klockan 19:00-21:40 Produktionsstyrelsen 2011-09-21 1 Plats och tid Messingen, Industrivägen 20. Lokal: Pasch, vån. 3 Onsdagen den 21 september 2011, klockan 19:00-21:40 Beslutande Ledamöter: Johan Hjelmstrand (M), ordf.

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2012-11-21 1(13)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2012-11-21 1(13) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-11-21 1(13) Plats och tid Kommunhuset, kl 16.00-19.10 ande Övriga deltagande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Claes

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 6 november 2012 (1)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 6 november 2012 (1) KROKOMS KOMMUN 6 november 2012 (1) Plats: Mus-Olle, Kommunhuset i Krokom Datum och tid: Tisdagen den 6 november 2012 kl 8.30-15.45 Beslutande: Övriga deltagande: Karin Wallén, (C), ordf Leif Olsson (C),

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-05-30 1(16) Plats och tid Christian Kruse- rummet, kommunhuset Ringsjövägen 4. 13.00 16.00 Beslutande Birgitta Andersson, M, ordförande Eva Malvå, MP Lena Rosvall, S Per- Erik Andersson, C Övriga

Läs mer

Grästorps barn- och ungdomsnämnd

Grästorps barn- och ungdomsnämnd Barn- och ungdomsnämnden 2008-12-09 1 (15) Plats och tid Centralskolan, kl 13.00 15.15 Beslutande Britt-Marie Hermansson (m), ordförande Jens Persson (s) Susann Bolgakov (m) Thomas Carlsson (c) Maria Toll

Läs mer

Lennart Sohlberg, Hakan Yngström ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Lennart Sohlberg, Hakan Yngström ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum Sida 1-15 Plats och tid S:t Mikaelsskolan, Konferensrummen, kl 09.00-11.30 ande Lennart Sohlberg (S), Mora, ordförande Gunilla Elings Friberg (S), Orsa, vice ordförande Anders Björklund

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2008-11-24 1 (15)

Barn- och utbildningsnämnden 2008-11-24 1 (15) Barn- och utbildningsnämnden 2008-11-24 1 (15) Tid och plats Måndagen den 24 november 2008 klockan 16.50 19.10, Örelundskolan Ajournering kl. 17.20-17.45 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) från Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-26

PROTOKOLL 1(19) från Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-26 1(19) från Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-26 Plats och tid: Sammanträdesrummet 2:a vån, Ale gymnasium, Nödinge kl 13.30-17.15 Beslutande Elena Fridfelt, ordförande (C) Klas Nordh (FP) 118-124

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2015-03-18 kl. 13.30 18.00

Sessionssalen, Hultsfred 2015-03-18 kl. 13.30 18.00 Sammanträdesprotokoll 1 (19) 2015-03-18 Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred 2015-03-18 kl. 13.30 18.00 ande Pär Edgren, M Lennart Eklund, C Åsa Landberg, C Mikael lång, S Henrik Mellberg, S Dan Torkelsson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (9) Plats och tid Strömsvik måndag den 14 januari kl 10,30-14,30 Närvarande ersättare Beslutande Jonas Andersson (V) Ingemar Gustavsson (S) Jörgen Malmström (NB) vice ordförande Marie Lindh Eriksson

Läs mer

2014-06-24. Anna-Greta Johansson (S) Jan Sandström (S) Hans-Olov Stöllman (S)

2014-06-24. Anna-Greta Johansson (S) Jan Sandström (S) Hans-Olov Stöllman (S) Sammanträdesdatum Sida 1/13 Plats och tid Sammanträdesrummet, övre våningen, Hagfors Stadshus kl 09:00 11:10 Beslutande Övriga Anna-Greta Johansson (S) Jan Sandström (S) Hans-Olov Stöllman (S) Annica Lövgren,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden 2004 12 15 1(20) Plats och tid Sjöängsskolan Askersund onsdagen den 15 december 2004, kl. 15.00-17.40 Beslutande Solveig Samuelsson (s) ordf Rune Karlsson (v) Elise-Marie Löfkvist

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare: Erling Persson (GPKS) Britta Aasvold (M) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 131-137 Eva Nilsson

Ej tjänstgörande ersättare: Erling Persson (GPKS) Britta Aasvold (M) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 131-137 Eva Nilsson 1(9) Plats och tid Näringslivscenter i Osby klockan 13.00-14.25 Beslutande Mats Ernstsson (C), ordförande Ingmar Bernthsson (S), vice ordförande Pontus Plantman (M) Susanne Colldin (S) ersätter Monica

Läs mer

Barn- och Utbildningsnämnden 2008-02-25 1 (20)

Barn- och Utbildningsnämnden 2008-02-25 1 (20) Barn- och Utbildningsnämnden 2008-02-25 1 (20) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Personalföreträdare Tid och plats för justering Måndagen den 25 februari 2008 klockan 16.00

Läs mer

PROTOKOLL. Barn- och utbildningsförvaltningen, måndag Hanna Nicander. Ordförande Tommy Cedervall. Justerare Gun Samuelsson

PROTOKOLL. Barn- och utbildningsförvaltningen, måndag Hanna Nicander. Ordförande Tommy Cedervall. Justerare Gun Samuelsson 1 (24) Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-21.40 ande Övriga närvarande Tommy Cedervall (FP), ordförande Ingrid Fredriksson (M) Fredrik Hammarstrand (M) Per-Olof Byrlén (KD) Madeleine Atlas (C)

Läs mer

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2014-03-06 kl 10 00-15 30

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2014-03-06 kl 10 00-15 30 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2014-03-06 kl 10 00-15 30 Beslutande Johnny Holmgren (FP) ordförande Ulf Vidman (M) Eva-Marie Stabbfors (KD) Lilian

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-12 1-16 Plats och tid: Barn- och utbildningskansliets sammanträdesrum kl 13.30-18.20 ande: Övriga närvarande: Utses att justera: Stefan Widerberg (C) ordförande Carina

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2015-03-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 14.10 15.50 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2015-03-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 14.10 15.50 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Sida 1/18 Plats och tid Lokal Roten, kl. 14.10 15.50 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Pernilla Ekelund (FP), tjg

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 15 december, kl. 16.30-18.00

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 15 december, kl. 16.30-18.00 Barn- och ungdomsnämnden 2009-12-15 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 15 december, kl. 16.30-18.00 Beslutande Raimo Vuojärvi (M) ordf Jerker Sjögren

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och Utbildningsnämnden 2012-06-27 1 Plats och tid avgörande Kommunhuset Lessebo, Rottnen Onsdagen den 27 juni 2012 kl. 17.00 20.00 Ragnar Lindberg (s) ordf. Mona Wirkander (s) Lars Altgård (s) Lina

Läs mer

2014-08-25. ajournering klockan 17.30 17-50

2014-08-25. ajournering klockan 17.30 17-50 1(23) Plats och tid Bollebygdskolans gamla 79 matsal, måndagen den 25 augusti 2014, klockan 16.00 ajournering klockan 17.30 1750 Ordförande ande Fredrik Olofsson (C) Fredrik Olofsson (C) Rune Kennborn

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2013-06-26 1 (14)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2013-06-26 1 (14) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2013-06-26 1 (14) Plats och tid Beslutande Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum 13:00 15:15 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande

Läs mer

97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011.

97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-08-31 95 Meddelanden. 96 Anmälan om delegationsbeslut. 97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011. 98 Information budget 2012. 99 Den framtida gymnasieskolan

Läs mer

Kommunstyrelsens kanslienhet

Kommunstyrelsens kanslienhet BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-01-19 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 09:00 12:30 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Linda Strand (S) Laila Andrén (S) till kl. 11:00, 1-8 Tobias Holmberg (S), ers

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid: Beslutande: Ersättare: Förvaltningsbyggnad Viktoria, Stenbocken kl 11.35-12.15, 14.30-14.50 Mats-Olov Johansson (M), ersättare för Jonas Ahlström (M) Elisabet

Läs mer

Barn- och Utbildningsnämnden 2007-01-22 1 (20)

Barn- och Utbildningsnämnden 2007-01-22 1 (20) Barn- och Utbildningsnämnden 2007-01-22 1 (20) Plats och tid Tingshuset, måndagen den 22 januari 2007, kl. 16.00-20.45 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Leif Karlsson (c) ordförande Ingridh

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(21)

Sammanträdesprotokoll 1(21) Sammanträdesprotokoll 1(21) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.30 18.50 Kent Christensen (S), ordförande Johanna Odö (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-21 1 (18) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Sammanträdet inleds med besök på Kreativ återvinningscentral (kopplat till projekt ReMida),

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret

Barn- och utbildningskontoret 1(17) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00 16.30 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Anneli Björck-Andersson (S) Sven-Olov

Läs mer

Kommunkontoret kl 13:00 14:30

Kommunkontoret kl 13:00 14:30 1(12) Plats och tid Kommunkontoret kl 13:00 14:30 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande 27,29 Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Ljubica Marusic, (S) Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Utbildningsnämnden 2011-12-20 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 84-95. Kristina Sköld.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Utbildningsnämnden 2011-12-20 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 84-95. Kristina Sköld. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Plats och tid Koordinaren Stora Mötet kl 13.15-17.10 Beslutande Britta Bergström (S) Bror Sterner (S) Solweig Ericsson-Kurg (FP) Linda Hägglund (S) Mikael Sporgelin (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Styrelsen för Väsby välfärd 2014-10-15 1

Sammanträdesprotokoll. Styrelsen för Väsby välfärd 2014-10-15 1 Styrelsen för Väsby välfärd 2014-10-15 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, lokal: Ragnvald Onsdagen den 15 oktober 2014, klockan 19:00-21:15 Ledamöter: Erik Palmstierna (M), ordförande

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.30-11.00 Beslutande Övriga närvarande Ida Bornlykke (S), ordförande Sejdi Karaliti (S) Marianne Åkerblad (M) Gunnel Andersson (M) Lars Erik Ottosson

Läs mer

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01 Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-25 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 08.00 11.00 Beslutande Monica Forsgren (S) v ordförande Thomas Björnhager (S) Andreas Boström (S) Jenny

Läs mer

Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2014-06-11

Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2014-06-11 2014-06-11 Sida 1 (22) Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2014-06-11 P g a personuppgiftslagen (PUL) kan vissa uppgifter i protokollet vara borttagna (kryssade) Innehållsförteckning

Läs mer

Tauno Arbelius (S), Malin Eriksson (C), Hans Carlsson (M), Olof Lindberg (FP), Aado Mets (M), Ingrid Gummeson (KD)

Tauno Arbelius (S), Malin Eriksson (C), Hans Carlsson (M), Olof Lindberg (FP), Aado Mets (M), Ingrid Gummeson (KD) Barn- och utbildningsnämnden 1 (11) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 27 april 2011, klockan 16.00-17.50 Beslutande Taito Arkkukangas (S), Elisabeth Persson (S), Margareta Barkselius

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (7) Paragrafer 85-89 Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Gunnel Johansson (C), tjänstgörande istället

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL PERSTORPS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden. Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-20.05

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL PERSTORPS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden. Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-20.05 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-20.05 Beslutande Marie Gärdby, (C) ordförandee Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm, (S) ledamot Helene Svensson, (S) ledamot Kim Svitzer,

Läs mer

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor Utbildning. Carina Törnell

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor Utbildning. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 13.00-15.00 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice ordförande Leif Andersson (C) ledamot

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Årjängs gymnasieskola, kl 15.30-19.55 Beslutande Annika Holmstrand (c) ordförande Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson (fp) Ulla-Britt Svensson

Läs mer

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 1999-04-14 1. Knut Hahnsskolan, Sal A 2, kl 13.00 16.00

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 1999-04-14 1. Knut Hahnsskolan, Sal A 2, kl 13.00 16.00 Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 1999-04-14 1 Plats och tid Knut Hahnsskolan, Sal A 2, kl 13.00 16.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Tommy Andersson

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll 2012-08-30

Utbildningsnämndens protokoll 2012-08-30 Datum: Torsdag den 30 augusti 2012 Tid: 16.00-18.40 Plats: Östra roten, kommunhuset Älvkullen Paragrafer: 42-51 Utses att justera: Lars Ivarsbo (c) Underskrifter: Sekreterare Ordförande Justerare Julia

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Utbildningsnämnden 1(16) Plats och tid Näringslivscenter i Osby klockan 13.00-16.35 ande ledamöter Mats Ernstsson (C) Ingmar Bernthsson (S) Pontus Plantman (M) Monica Svensson (S) Roland Anvegård (KD) Carl Folke Jacobson

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-16. Innehåll. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-16. Innehåll. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-16 Innehåll Sammanträdesdag 56 Godkännande av ärendelista... 67 57 Budget 2016... 68 58 Statusrapport... 69 59 Ansökan om dispens från anställningsstopp...

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Datum Tid 13:30-16:00 Plats Kommunkontoret, sammanträdesrum Stollen Närvarande Se sidan 2 Petra Ramstad Justeringens plats och tid Kommunkontoret, 2013-02-25 Justerade paragrafer

Läs mer

Plats och tid Kindla sammanträdesrum i Lindesberg, kl 10.00-12.30

Plats och tid Kindla sammanträdesrum i Lindesberg, kl 10.00-12.30 Plats och tid Kindla sammanträdesrum i Lindesberg, kl 10.00-12.30 ande Övriga deltagande Utses att justera Linda Svahn (S) ordf Linda Andersson (S) Anders Persson (C) vice ordförande Pär-Ove Lindqvist

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-03-21

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-03-21 PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-03-21 Sida 1 (13) Paragrafer 58-68 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset, Klippan, onsdagen 2012-03-21 kl 13.30-14.30 Beslutande Övriga

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämden 2008-02-05 1(12)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämden 2008-02-05 1(12) Bildningsnämden 2008-02-05 1(12) Plats och tid Kommunhuset Hällefors 13.00 15.20 Beslutande Ritha Sörling, (s) ordf Kenth W Johansson (m) v ordf Allan Myrtenkvist (s) Birger Antonsson (s) ersätter A Hult

Läs mer

Barn- och skolnämnd Lund Öster Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum 2013-05-22

Barn- och skolnämnd Lund Öster Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum 2013-05-22 Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Byskolans matsal, Södra Sandby, kl 18:30-19:30 Ordförande: Nordbeck Carolina (FP) Vice ordförande: Eriksson Inga-Kerstin (C) 2:e vice ordförande: Persson Tord (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Sal 114 14:00-16:00 ande Anders Tell, ordförande. Fredrik Axelsson (M), vice ordf. Malin Emilson (S) Qazim Hasanaj (S) Emma Bruce (S) Anna Pettersson (S) Magnus

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2013-10-14 1. Elisabeth Cobb (M) Mikael Brickarp. Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Håkan Johansson

Barn- och utbildningsnämnden 2013-10-14 1. Elisabeth Cobb (M) Mikael Brickarp. Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Håkan Johansson 2013-10-14 1 Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Carl-Augustrummet, kommunkontoret, Ödeshög Måndagen den 14 oktober 2013, klockan 09:00-11:00 Håkan Johansson (M), ordförande Annicki Oscarsson

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdag 2015-09-23 Innehåll 111 Tillkommande ärenden och godkännande av föredragningslista... 127 112 Delgivningar... 128 113 Statusrapport... 129 114 Inbjudningar

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2013-08-27 KOMMUNSTYRELSENS BILDNINGSUTSKOTT

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2013-08-27 KOMMUNSTYRELSENS BILDNINGSUTSKOTT STENUNGSUNDS KOMMUN Tid 13:00-16:00 KOMMUNSTYRELSENS BILDNINGSUTSKOTT Plats Kommunhuset, Skeppet Ledamöter Erik Söderberg (FP) ordförande Carola Granell (S) vice ordförande Helen Andersson (M) Katja Nikula

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (21) Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (21) Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (21) Plats och tid Kommunhuset 10 september 2015 kl. 13.30 18.10 Mötet ajournerades 15.10 15.20 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindahl M Elise Benjaminsson

Läs mer

Utdrag ur skollagen kapitel 9

Utdrag ur skollagen kapitel 9 Utdrag ur skollagen kapitel 9 2 En fristående skola, vars utbildning ger kunskaper och färdigheter som till art och nivå väsentligen svarar mot de kunskaper och färdigheter som grundskolan, särskolan respektive

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00. Ulla Britt Hånell Sekreterare Per Nordgren (m) Ej tjänstg. ersättare.

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00. Ulla Britt Hånell Sekreterare Per Nordgren (m) Ej tjänstg. ersättare. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (19) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00 Beslutande Boerje Bohlin (s) Ordförande Pernilla Kardell

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Plats och tid Musikrummet Uret, kl 13.00 16.00 Beslutande Anna Schönning (S) ordförande Staffan Nordqvist (S) Andreas Byström (S) ersättare för Eva Sjölander (S) Torbjörn Nyholm (S) Anna Engblom

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08.30-11.20 Beslutande Sofia Forsgren Böhmer (M) ordförande Barbro Söderberg (S) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot

Läs mer

Annika Hugne (C), ordförande Birgitta Olsson (M) Evy Andersson (S) Björn Källman (Hela Edas Lista)

Annika Hugne (C), ordförande Birgitta Olsson (M) Evy Andersson (S) Björn Källman (Hela Edas Lista) 1(10) Plats och tid B-salen Folkets Hus, Charlottenberg kl 13.00 17.00 Beslutande Annika Hugne (C), ordförande Birgitta Olsson (M) Evy Andersson (S) Björn Källman (Hela Edas Lista) Övriga närvarande Elisabet

Läs mer

Hälso och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum 2010-12-21

Hälso och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum 2010-12-21 Plats och tid Björmekullasalen, 2010-12-21 kl. 18.00-20.05 Ajournering kl. 19.40-19.50 Beslutande Karlsson, Gunilla (S) ordförande Wilhelmsson, Anders (S) Åkerman, Lizette (S) Berglund, Tony (S) Sagna,

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (14) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (7) Plats och tid Strömsvik tisdag den 22 april kl 08,00 Beslutande Helen J Kokkonen (S) ordf Ingemar Gustavsson (S) Jörgen Malmström (NB) Marie Lindh Eriksson (C) Per Hollertz (M) Närvarande ersättare

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2013-05-07

PROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2013-05-07 1 (17) Paragrafer 59-75 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl 18.00-21.10 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Hans-Bertil Sinclair(m), ordförande Janeth Nilsson-Norén

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Barn- och utbildningsnämnden 2015-08-27

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Barn- och utbildningsnämnden 2015-08-27 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset 27 augusti 2015 kl. 13.30 17.45 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande C Ann-Christine Andreasson KD Elise Arnell

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2012-03-08 i Skånes Fagerhultsrummet, 13.30-17.15 Beslutande Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice ordförande, 30-41 Thomas Bjertner (S) -

Läs mer

Protokoll 2011-05-30

Protokoll 2011-05-30 2011-05-30 Gymnasienämnd Plats och tid Rum Kumla, Stadshuset, 2011-05-30, klockan 13:00-13:55 Beslutande Stefan Svensson (S) Per Holm (KD) Katarina Öberg (S) Madelene Tammi (M) Thomas Andersson (S) Anna

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 14 Plats och tid Lessebo kommunhus kl 17.00-19.45 ande Ragnar Lindberg (s) ordf. Gerd Johansson (c) vice.ordf. Mona Wirkander (s) Lars Altgård (s) Lina Cesar (s) Dragomir Zekic (s) Kristina Ericsson

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2014-10-15 1 (18)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2014-10-15 1 (18) 2014-10-15 1 (18) Plats och tid Älmhults kommunhus tisdagen den 15 oktober 2014 kl. 08.30-11.15 Beslutande Övriga deltagande Vidar Lundbäck (C), ordförande Berith Krook (M), förste vice ordförande Ann

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum 2015-10-12 1 (13) Sida Plats och tid Kommunkontoret, kl 08:55 11:35 Ledamöter Margareta Johansson (C) ordförande Jerry Sellin (Op) vice ordförande Gunnel Jonsson (S) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Mats Hägglund, administrativ chef Eva Idfeldt, nämndsekreterare. Terje Andersson

Mats Hägglund, administrativ chef Eva Idfeldt, nämndsekreterare. Terje Andersson 2013-10-16 Sida 1-19 Socialnämnden Plats och tid Konferensrum Älven, Mora, onsdagen den 16 oktober 2013, kl 10.00-11.00 ande Bernt Persson (S) Christiane Djäken (M) Terje Andersson (C) Eva Johansson (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Sida s arbetsutskott 2007-08-20 1(13) Plats och tid Åsele Centralskola, kl 08 30 11 30 Beslutande Maria Hakamäki (S) ordförande Sylvia Samuelsson (C) tjg ers Urban Lindström (S) Övriga

Läs mer

Hillevi Lindström (KD) Stefan Gustavsson (C) Birgitta Sandgren (S) Berit Svensson (V) AnneMarie Grennhag

Hillevi Lindström (KD) Stefan Gustavsson (C) Birgitta Sandgren (S) Berit Svensson (V) AnneMarie Grennhag 1 (14) Plats och tid Wilhelm Thamsalen, Stadshuset, Huskvarna, kl. 13:00 16.50 Beslutande Övriga närvarande AnneMarie Grennhag (M) ordförande Thomas Bäuml (M) Magnus Crona (M) närvarande t.o.m. kl.16.00

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden Socialnämnden Sammanträdesdag 2015-02-10 Innehåll 20 Verksamhet med personligt ombud... 28 21 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 29 22 Överföring av ram mellan programområden...

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, fredag ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Barn- och utbildningsförvaltningen, fredag ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (19) Paragrafer 66-81 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Ingrid Fredriksson (M), ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2007-11-20 1(10)

Barn- och utbildningsnämnden 2007-11-20 1(10) Barn- och utbildningsnämnden 2007-11-20 1(10) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.00-15.45 Beslutande: Torbjörn Parling (s) Olle Engström (s) Lars Björklund (s) Ersätter Åsa Hååkman (s) Ann-Marie

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.55

Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.55 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.55 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) kl. 17.35 18.55 Christer Grankvist (s) Lennart Månsson (s) Övriga närvarande

Läs mer

Protokoll från Barn- och ungdomsnämndens sammanträde 2015-06-10. Innehållsförteckning 1 (18)

Protokoll från Barn- och ungdomsnämndens sammanträde 2015-06-10. Innehållsförteckning 1 (18) 2015-06-10 Sida 1 (18) Protokoll från Barn- och ungdomsnämndens sammanträde 2015-06-10 P g a personuppgiftslagen (PUL) kan vissa uppgifter i protokollet vara borttagna (kryssade) Innehållsförteckning ande...

Läs mer