Nu hade vi tänkt att vi skulle ha en må bra kväll, men tyvärr så var intresset för dåligt så det blev inställt.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nu hade vi tänkt att vi skulle ha en må bra kväll, men tyvärr så var intresset för dåligt så det blev inställt."

Transkript

1

2 Kvarnberget/Viken är ett Plusboende där det finns ca 650 lägenheter. Vi har ansvar för att det är rent och snyggt i 54 trapphus. Vi anordnar även aktiviteter och vi kan ge stöd och hjälp om du tillfälligt skulle behöva. Vi hjälper till exempel till med gardinupphängning för att förebygga fallskador, vi går till apoteket och vi uträttar andra ärenden som du tillfälligt inte kan göra själv. Vi tar oss tid för en pratstund i trapphuset eller över en kopp kaffe. Café: I vårt område har vi två cafélokaler, Pratkvarnen på Kvarnberget och Vikenträffen i Viken. Varannan onsdag har vi café i respektive lokal. Vi brukar vara mellan 6-15 stycken och vi varierar oss med bingo, musikunderhållning, knep o knåp och bara vanligt pratcafé. Oftast kommer någon bovärd in och säger hej och tar en kopp kaffe, vilket är mycket uppskattat av hyresgästerna. Vi uppmärksammar också årets speciella dagar såsom fettisdagen, Alla hjärtansdag, våffeldagen och kanelbullensdag och vi varierar bingopriserna med olika teman t.ex. jul, påsk, vår, sommar, må bra och frukt, vår fantasi flödar fritt! Sammanställning av aktiviteter under 2013 Januari Vi började året med olika teman på våra caféer som till exempel smoothie, choklad, och afternoon tea café. Vi hade även må bra bingo så här i början på året. Februari Nu hade vi tänkt att vi skulle ha en må bra kväll, men tyvärr så var intresset för dåligt så det blev inställt. Istället började vi månaden med att fira semmeldagen med goda semlor. Vi firade även alla hjärtans dag med bingo. Vi hade också bjud och knyt café där hyresgästerna fick ta med sig fikabröd, hembakt eller köpt, och bjuda sina grannar på. Vi bjöd på kaffe. Det bjöds även på sopplunch under februari. Många kom och njöt av god hemlagad soppa med nybakat bröd. Första fredagen i februari och mars hade vi öppet hus på förmiddagen i Viken. Där hade vi lite lättare fika, man kunde spela spel, pyssla eller låna böcker. Vi började också med inomhusgympa under denna månad. Intresset var väl lite dåligt, men vi kör på.

3 Mars Vi fortsätter med vår inomhusgympa på tisdagar under mars. Seniorshopen kom och visade upp vårens mode för herrar och damer. I mars firade vi våffeldagen i Viken och på Kvarnberget. I Viken hade vi vår aktivitet på en söndag och då kunde man även påskpyssla. Det kom några glada barn som pysslade och fikade och även ett gäng äldre.

4 April Vi började april med att visa Kjell-Åke Olssons film om Lars Lerin, ett ömsint och närgånget porträtt om hans bilder och böcker. Detta tänkte vi följa upp med ett besök på Lars Lerin museet. En aktivitet som var på flera områden på KBAB var att Malin från Åstorps Gårds Handelsträdgård kom och inspirerade oss om hur man kan dekorera sin balkong. Hon hade med sig blommor i olika former och färger och även kryddväxter. Denna avslutades med en gemensam resa till Åstorps Gårds Handelsträdgård i början på blomsäsongen. Nävgrötsfest hade vi torsdag 25 april på Resurscentrum Rosenbad tillsammans med kommunens aktivitetssamordnare. Nävgröt med kaffe och kaka samt underhållning av Seniorsångarna. Ett mycket uppskattat återkommande arrangemang. En söndag i april hade vi planerat in glasfusing. Vi hade bjudit in Annelie från Atelje Karl som skulle visa oss hur man gör sitt eget glassmycke. Man smälter samman vackert skimrande glas som monteras och dekoreras till ditt egna unika smycke. Tyvärr så blev Annelie sjuk så det blev inställt men vi bokar in en ny tid till hösten. Maj Tisdag 7 maj startade vi vår boule sommar. Vi spelar boule i stadsträdgården varje tisdag förmiddag ända in i september. I maj följde vi upp Lars Lerins temat och gick till hans konstmuseum på Sandgrund. Där gick vi en runda och tittade på fina tavlor. Vi avslutade med att ta en fika i caféet. Kommunens aktivitetssamordnare hade bokat in föreställningen Leva Livet på Resurscentrum Rosenbad. Det var Wermland Opera som turnerade med sin föreställning som utspelas i 1960-tals miljö. Publiken fick till exempel återse tevekannan, kobratelefonen och snurrfåtöljen. Dom fick även lyssna till gamla låtar som till exempel Nu ska jag leva livet, Rosen, Donna Juanita och många fler. Veckan efter Leva Livet föreställningen så hade vi 1960-tals café i Viken. Detta var mycket uppskattat. Vi pratade om vad som hände på 60-talet och vi hade även skrivit ut bilder på kläder från 60-talet med mera. I samarbete med Karlstad kommun så åkte vi med till Skutberget. Där går de som vill en tipspromenad, sedan fikar vi och njuter av den fina miljön. Varje år anordnas seniordagen av Karlstad kommun. Onsdagen den 29 maj var det åter dags för en trevlig dag i Stadsträdgårdens fina omgivning och vi plusbovärdar var behjälpliga med servering och ledsagning av hyresgäster som deltog. Det bjöds på fika, sång och musik samt en tipspromenad med fina priser. Den 22 maj hade vi nostalgi på Kvarnberget. Då hade vi bjudit in Gunnar Engstrand och hans gäng från Karlstads hembygdsförening. Dom var här och berättade om det gamla Kvarnberget och pratade kring Kvarnbergsboken Galgplatsen som blev stadsdel. Detta var mycket uppskattat av våra hyresgäster, det blev fullt hus! Det var även många nya ansikten.

5 I maj hade Järpen 10 års jubileum. Detta firades lördag den 11 maj med underhållning av Vikenpojkarna, tipspromenad och kaffe och bakelse. Vi brukar städa i våra områden tillsammans med våra hyresgäster. Syftet är att de ska få komma ut och träffa sina grannar och vara med och tala om hur de vill ha det på sina gårdar. I år hade vi en tipspromenad för barn och vuxna som alla områden med plus-och trygghetsboenden hade. Vi avslutar aktiviteten med korvgrillning. Alltid lika uppskattat! Juni En uppsökande verksamhet i juni var områdets elglassbil. Sju stopp gjordes enligt en förannonserad tidtabell. Vi lastade flaket fullt på vår elbil och åkte runt på de olika platserna och bjöd på glass och kaffe, ca 80 stycken glasstrutar gick åt denna härliga sommardag. En lyckad aktivitet som lockade både stora och små! Varje år i juni har vi vår sillunch på Järpen. Vi bjuder in hyresgäster från Kvarnberget, Viken och Järpen, och firar in sommaren med mat och dryck, sång och musik tillsammans på stora gräsmattan på Järpen. I år stod Vikenpojkarna för underhållningen. Denna dagen är alltid lika trevlig! Juli Förutom våra vanliga aktiviteter så hade vi tillsammans med trygghetsboendet på Järpen en stor tårtbuffé. Vi dukade upp med olika hembakade tårtor till en stor härlig buffé. Vi bjöd in Viken och Järpen och festade loss på detta på uteplatsen utanför Vikenhörnan.

6 Augusti I augusti hade vi kräftskiva på Kvarnberget. En mycket lyckad aktivitet. Det var många hyresgäster och många nya ansikten. Vi serverade en tallrik med kräftstjärtar, paj, bröd och sallad. Detta var så lyckat så det kommer vi köra igen! Vi hade även en sommarlunch i Viken i augusti. Denna dag serverades det en sommartallrik med dryck. Efteråt blev det naturligtvis kaffe och kaka. September Den här månaden ordnade vi även kräftskiva i Viken. Det var lika uppskattat i Viken som på Kvarnberget, många hyresgäster och lite nya ansikten.

7 I samarbete med Karlstad kommun så åkte vi med till Skutberget. Där går de som vill en tipspromenad, sedan fikar vi och njuter av den fina miljön. Istället för ett vanligt café så var vi ute och grillade korv tillsammans en onsdagseftermiddag. Lördag den 14 september var det tänkt att vi skulle ha en loppis i Viken, men tyvärr var det för få anmälda så den fick vi tyvärr ställa in. Oktober I oktober fyllde Vikenträffen 1 år så det firade vi med att bjuda på tårta och lotteri. Vi uppmärksammar kanelbullensdag med hjälp av uppsökande verksamhet. Vi bjöd på kaffe och hembakta kanelbullar i fem trapphus i vårt område under eftermiddagen. Detta var lyckat! Det var både gamla och unga som stannade och fikade eller tog med sig en bulle i farten. Söndagen den 6 oktober hade vi äntligen vår glassmyckeskurs, glasfusing. Vi blev 10 stycken hyresgäster som gjorde fina hängsmycken av glas. Seniorshopen kom också och visade upp höstens mode för herrar och damer. I oktober så hade KBAB FIFA14-cup i samarbete med Orrholmens IF. Under månaden så var det gruppspel på fem olika bostadsområden, Kronoparken, Orrholmen, Rud, Kvarnberget och Hemvägen. Det avslutades med en final på Hagaborg under höstlovet. November I den mörka månaden november hade vi en sopplunch både på Kvarnberget och i Viken. Det kom ett gäng nöjda hyresgäster och mumsade i sig hemgjord soppa och gott bröd. Efter en tragisk händelse hos en hyresgäst så var det lite ledsamt och deppigt ett tag så hyresgästerna ville ha någon rolig aktivitet. Jag bestämde mig för att ha en kväll för bara tjejerna. Jag lagade lite god mat och så fick de kaffe och en liten efterrätt. Detta var en mycket bra aktivitet. Det var nöjda och glada tjejer som gick hem på kvällen. December Under årets sista månad hade vi glöggkväll på Kvarnberget och i Viken. Vi stod ute vid brasan mellan klockan och bjöd på glögg och pepparkakor. Det var många som stannade till och värmde sig. På lucia bjöd vi på lussekatter och glögg i Vikenträffen.

8 Trots allt roligt vi har gjort under året så består arbetsdagen mest av städ av våra 54 trapphus. Vi är även mycket ute i området tillsammans med övriga bovärdar i teamet. 1 gång i veckan har vi som mål att jobba tillsammans och då storstädar vi tvättstugor, har vinds cykel källarrensning, krattar löv eller annat som behövs göras just då. Vi gör en del jobb inne hos hyresgästerna, till exempel byte av lampor/lysrör, rensar avlopp, byter gardiner för att förebygga fallolyckor i hemmet. Tack vare att vi finns på området och träffar många hyresgäster varje dag, så har vi ganska bra koll på vad som händer i området. Ibland får vi tips om att någon är ensam eller inte mår bra, eller saknar någon som de brukar se. Då kan vi göra oss ett ärende dit för att se hur det står till.

9 Verksamhetsberättelsen är skriven av: Madeleine Wass

10

Sammanställning av olika aktiviteter som varit igång under 2013: Promenad grupp Vikengõbbarna, jämna veckor Kvinnogrupp, udda veckor

Sammanställning av olika aktiviteter som varit igång under 2013: Promenad grupp Vikengõbbarna, jämna veckor Kvinnogrupp, udda veckor Mål för trygghetsboendet Genom stöd och hjälp vill vi ge våra hyresgäster ett tryggare boende och ge en möjlighet att bo kvar i sina lägenheter så länge som möjligt och förlänga tiden som de kan vara utan

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING AV AKTIVITETER UNDER 2014. Återkommande årliga evenemang: Sportlovskul

SAMMANSTÄLLNING AV AKTIVITETER UNDER 2014. Återkommande årliga evenemang: Sportlovskul Mål för plusboendet Målet med plusboende är att skapa ett mervärde för kunden, som i detta fall är hyresgästen. Kunden ska erbjudas något mer än bara ett tak över huvudet. Plusboendet ska skapa en trygg

Läs mer

MÅL FÖR PLUSBOENDET OMSORG/STÖD OCH KUNDMÖTEN

MÅL FÖR PLUSBOENDET OMSORG/STÖD OCH KUNDMÖTEN MÅL FÖR PLUSBOENDET Målet med plusboende är att skapa ett mervärde för kunden, som i detta fall är hyresgästen. Kunden ska erbjudas något mer än bara ett tak över huvudet. Plusboendet ska skapa en trygg

Läs mer

Träffpunkter. Februari, mars, april 2016. Vill du få programbladet skickat hem med posten eller med e-post? www.goteborg.se

Träffpunkter. Februari, mars, april 2016. Vill du få programbladet skickat hem med posten eller med e-post? www.goteborg.se Askim-Frölunda-Högsbo Februari, mars, april 2016 Träffpunkter Altplatsen Högsbotorpshemmet Kustträffen Solträffen Vill du få programbladet skickat hem med posten eller med e-post? kontakta Laine Henriksson,

Läs mer

MÅL FÖR PLUSBOENDET. Omsorg/stöd. Städ. Café

MÅL FÖR PLUSBOENDET. Omsorg/stöd. Städ. Café MÅL FÖR PLUSBOENDET Ett bostadsområde med plusboende ska vara ett attraktivt område där hyresgästen i alla åldrar ska vilja bo kvar och kunna känna sig stolt över. Plusboendet ska skapa en trygg och trivsam

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2014/15

Ta steget! Konfirmation 2014/15 Ta steget! Konfirmation 2014/15 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle för dig att tillsammans med jämnåriga och vuxna människor fundera över livets viktigaste frågor om mål

Läs mer

Välkommen till Ninas konditori i Mörrum!

Välkommen till Ninas konditori i Mörrum! Ninas konditori Välkommen till Ninas konditori i Mörrum! På Ninas konditori möts du av ett glatt gäng som trivs och kompletterar varandra väl. Tillsammans levererar vi ett brett utbud av matbröd, vetebröd,

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Bo tillsammans i hyreshus och bostadsrättsförening

Bo tillsammans i hyreshus och bostadsrättsförening Alla ska trivas Bo tillsammans i hyreshus och bostadsrättsförening Svåra ord? Ordlista finns på sidan 10. Omtanke gör det trevligare att bo tillsammans Det bor många människor i ditt hus och det händer

Läs mer

Medlemsblad. Våren 2011. Tranås/Ydre Släktforskarförening

Medlemsblad. Våren 2011. Tranås/Ydre Släktforskarförening Medlemsblad Våren 2011 Tranås/Ydre Släktforskarförening Ordförande har ordet När Ni får detta medlemsblad är vi redan inne i februari på det nya året. Hjälp vad tiden går fort, tänker många och undrar

Läs mer

Verksamhetsplan för småbarnsfostran. Garantiföreningen för Kallbäck Barnträdgård r.f

Verksamhetsplan för småbarnsfostran. Garantiföreningen för Kallbäck Barnträdgård r.f Verksamhetsplan för småbarnsfostran. Garantiföreningen för Kallbäck Barnträdgård r.f Kallbäck Lekis grundades 1.9.1968. Lekiset startade vid Eriksnäsvägen. Sedan 1.9.1994 finns lekiset vid Kuusvägen 19

Läs mer

Seniorträffar i Partille. Program våren 2016

Seniorträffar i Partille. Program våren 2016 Seniorträffar i Partille Program våren 2016 Du behövs! Är du som enskild eller som medlem i en förening intresserad av att engagera dig i seniorträffarnas verksamhet? Vill du bli volontär eller veta mer

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013 för Trygghetsboendet Sixbacken

Verksamhetsberättelse 2013 för Trygghetsboendet Sixbacken 1 Verksamhetsberättelse 2013 för Trygghetsboendet Sixbacken Trygghetsboendet Sixbacken är ett av tre trygghetsboenden på KBAB som drivs i samarbete med vård- och omsorgsförvaltningen i Karlstads kommun.

Läs mer

Församlingsblad. Våren 2011

Församlingsblad. Våren 2011 Församlingsblad Våren 2011 Lille Oskar skulle fylla fem år. I den åldern är födelsedagar viktiga. I tanken förbereder man sig veckor i förväg. Förväntningar och drömmar blir som levande bilder. Man talar

Läs mer

Fritidsprogram våren 2016

Fritidsprogram våren 2016 Fritidsprogram våren 2016 Hej, Välkomna till vårens Fritidsprogram! Fritidsprogrammet finns även på internet: www.kavlinge.se Där kan du också gå in lite då och då under våren kan komma in nya danser/aktiviteter

Läs mer

Kvarteret Filantropen

Kvarteret Filantropen Kvarteret Filantropen Tryggt och bekvämt boende Tryggt och bekvämt boende för äldre i Glimåkra Västergatan 5 är ett seniorboende i ett lummigt och lugnt område mitt i centrala Glimåkra. I huset finns lägenheter

Läs mer

Program på Äldrecentrum September-oktober 2014 Öppettider: Vardagar: kl. 9.30 12.00, 13.00 16.00 Lördag och söndag: kl. 14.00 16.

Program på Äldrecentrum September-oktober 2014 Öppettider: Vardagar: kl. 9.30 12.00, 13.00 16.00 Lördag och söndag: kl. 14.00 16. Program på Äldrecentrum September-oktober 2014 Öppettider: Vardagar: kl. 9.30 12.00, 13.00 16.00 Lördag och söndag: kl. 14.00 16.00 Vissa dagar kan det förekomma andra öppettider, se programmet. Information

Läs mer

www.sisuidrottsutbildarna.se/orebro

www.sisuidrottsutbildarna.se/orebro Face to Face Skapa utbildning i världsklass! Idrottsrörelsen har drygt 3 miljoner medlemmar i Sverige och är landets största och kanske viktigaste folkrörelse. Idrottens vision är: Svensk idrott världens

Läs mer

Shakedown inför rallycross EM och SM.

Shakedown inför rallycross EM och SM. Shakedown inför rallycross EM och SM. Jag fick en inbjudan till Strängnäs där dom svenska EM- förarna i rallycross skulle hålla en presskonferens och shakedown inför 2007 säsong. Tanken att åka ner lockade

Läs mer

Herrgärdets servicehus

Herrgärdets servicehus MÅNADSPROGRAM Januari 2016 Herrgärdets servicehus Hälsans Hus Månadsprogram 2016 Januari Förvaltning. 721 87 Västerås 021-39 00 00 www.vasteras.se ÖPPETTIDER: Måndag-fredag: 8.00-17.00 Lördag 2 januari

Läs mer

Skönt att vara ensam. men kul att vara tillsammans?!

Skönt att vara ensam. men kul att vara tillsammans?! Skönt att vara ensam men kul att vara tillsammans?! En översikt av VSS/Socialpsykiatrins Öppna aktiviteter Hösten 2012 Måndag 17/9 Erik och Calle har. Välkommen med idéer eller haka på de idéer som redan

Läs mer

Vi måste tyvärr meddela att lössen är tillbaka. Vi ber er att kolla och luskamma barnen.

Vi måste tyvärr meddela att lössen är tillbaka. Vi ber er att kolla och luskamma barnen. Månadsblad november/december 2015 Hej alla föräldrar! Nu går det mot juletid och ledighet. Här kommer terminens sista brev. Vi vill tacka er alla föräldrar för ett fint och bra samarbete. Vi ser fram emot

Läs mer

ANHÖRIGÅRET 2015. Det händer hos oss i vår och sommar! PROGRAM VÅR/SOMMAR. Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen

ANHÖRIGÅRET 2015. Det händer hos oss i vår och sommar! PROGRAM VÅR/SOMMAR. Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen ANHÖRIGÅRET 2015 Det händer hos oss i vår och sommar! PROGRAM VÅR/SOMMAR 2015 Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen Vem berörs av anhörigstöd? Kommunen erbjuder anhörigstöd till dig som ger

Läs mer

Ang brevet från Malung-Sälens Kommun ang skriftlig brandskyddsredogörelse. Ska ni renovera lägenheten? Brandvarnare och varmvattenberedare

Ang brevet från Malung-Sälens Kommun ang skriftlig brandskyddsredogörelse. Ska ni renovera lägenheten? Brandvarnare och varmvattenberedare 2016-06-07 Till Medlemmar i Brf Kalvheden, Sälen Nyhetsbrev Vill med detta brev informera om några av de punkter vi i styrelsen just nu arbetar med, samt informera er om några viktiga punkter inför sommaren

Läs mer

Schemalagd lunch. Intervju med Ann-Christin Pinola, rektor på Gustav Adolfsskolan i Alingsås 9 mars 2012

Schemalagd lunch. Intervju med Ann-Christin Pinola, rektor på Gustav Adolfsskolan i Alingsås 9 mars 2012 Schemalagd lunch Intervju med Ann-Christin Pinola, rektor på Gustav Adolfsskolan i Alingsås 9 mars 2012 Hur länge har du varit rektor på skolan? Ca 12 år. Hur många elever och vilka årskurser har ni på

Läs mer

Fartyget m/s Stormvind Gamla Färjelägret Sävenäs, 073-060 15 15

Fartyget m/s Stormvind Gamla Färjelägret Sävenäs, 073-060 15 15 Fartyget m/s Stormvind Gamla Färjelägret Sävenäs, 073-060 15 15 Vi serverar varm mjölkchoklad toppad med vispgrädde och till det har vi hemgjord limpa med västerbottensost. 30 kr 1 Restaurang Kallholmen

Läs mer

21 dec 2015. Hej! God jul och Gott Nytt År till er alla. Yvonne Haldrup Förskolechef

21 dec 2015. Hej! God jul och Gott Nytt År till er alla. Yvonne Haldrup Förskolechef Hej! Nu är det snart dags att avsluta det här året på Fårdala Simmets förskolor Båten, Gunghästen, Pusslet och Sagan för att fira jul och nyår. Jag önskar att ni alla får umgås med era barn, nära och kära

Läs mer

Resultatet kan man ju ana, det är som vanligt.. en bild säger mer än tusen ord...

Resultatet kan man ju ana, det är som vanligt.. en bild säger mer än tusen ord... Marknadsnatta... denna återkommande höjdpunkt för den inbitne rallyentusiasten.. oavsett vilken sida man står på.. som uppladdning i år började vi en hel vecka innan tävlingen och träffades hos den förlorade

Läs mer

Hur har ni informerat om stödet från Leader Bergslagen? Bifoga affisch eller liknande!

Hur har ni informerat om stödet från Leader Bergslagen? Bifoga affisch eller liknande! SLUTRAPPORT HAGGE SOMMARCAFE Projektets namn Genomförare Mitt sommarprojekt/ Hagge sommarcafé Selma Hedberg Hur fick du idén till Hagge sommarcafé? Jag fick idén till caféet tack vare att jag bor i Hagge,

Läs mer

gör vårt boende trevligare

gör vårt boende trevligare Omtanke och sunt förnuft gör vårt boende trevligare Liv och rörelse hör till vardagen i ett flerbostadshus. Att bo nära andra människor ställer därför krav på lyhördhet och omtanke. Alla ska kunna trivas,

Läs mer

MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS

MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo Telefon till kansliet; 045 863 7800 info@sympati.fi

Läs mer

Tallens utvärdering Våren 2013

Tallens utvärdering Våren 2013 Tallens utvärdering Våren 2013 Vårens mål på Tallen som följer LpFö98 /10 : Trygghet: - att barnet ska känna förtroende för oss. - att barnet ska känna värme och glädje i gemenskap med varandra. - att

Läs mer

Besöksnöjdhetsenkät, avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, vuxen

Besöksnöjdhetsenkät, avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, vuxen Besöksnöjdhetsenkät, avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, vuxen Påståenden (1 = stämmer sämst och 4 = stämmer bäst), 2015 års resultat i blått 1 Personalen lyssnar, förstår och respekterar

Läs mer

Välkommen till Grodan, våren 2009

Välkommen till Grodan, våren 2009 Välkommen till Grodan, våren 2009 Ett nytt år och en ny termin står framför oss med massor av nya utmaningar och spännande lärande. Vi planerar för fullt vad våren ska innehålla men vi tänker också ta

Läs mer

Sammanställning av olika aktiviteter som varit igång under 2017: Promenadgrupp Vikengõbbarna, jämna veckor Kvinnoträff, udda veckor

Sammanställning av olika aktiviteter som varit igång under 2017: Promenadgrupp Vikengõbbarna, jämna veckor Kvinnoträff, udda veckor Mål för trygghetsboendet Genom stöd och hjälp vill vi ge våra hyresgäster ett tryggare boende och ge en möjlighet att bo kvar i sina lägenheter så länge som möjligt och förlänga tiden som de kan vara utan

Läs mer

GLAD MIDSOMMAR! En riktigt trevlig midsommar önskas alla Åsenbor, läsare och besökare från när och fjärran! Välkomna till vårt vackra Åsen!

GLAD MIDSOMMAR! En riktigt trevlig midsommar önskas alla Åsenbor, läsare och besökare från när och fjärran! Välkomna till vårt vackra Åsen! Utgivare: Åsens Byråd Årgång 16 Nummer 6 Juni 2014 Hej alla glada! För det är ni väl nu när det är sommar igen? Jag har hoppat in som tillfällig redaktör eftersom Tette är sjukskriven så ni får ta det

Läs mer

FYRISGÅRDEN. Mötesplatsen för alla BARN UNG VUXEN FUNKTIONS NEDSÄTTNING

FYRISGÅRDEN. Mötesplatsen för alla BARN UNG VUXEN FUNKTIONS NEDSÄTTNING FYRISGÅRDEN Mötesplatsen för alla 2014 2015 BARN UNG VUXEN FUNKTIONS NEDSÄTTNING Fyrisgården är en ideell förening som erbjuder meningsfull fritid för alla människor, oavsett ålder och funktionsförmåga.

Läs mer

SorteraMera. 120-års firande. Så sköter du dina kärl under sommaren. Glad sommar! NYHETSBREV FRÅN RENHÅLLNINGEN KRISTIANSTAD 3#2013

SorteraMera. 120-års firande. Så sköter du dina kärl under sommaren. Glad sommar! NYHETSBREV FRÅN RENHÅLLNINGEN KRISTIANSTAD 3#2013 SorteraMera NYHETSBREV FRÅN RENHÅLLNINGEN KRISTIANSTAD 3#2013 120-års firande Så sköter du dina kärl under sommaren Glad sommar! www.renhallningen-kristianstad.se Härliga sommartid Sommaren är en tid för

Läs mer

Silverbrev från Solbacka maj 2015

Silverbrev från Solbacka maj 2015 Silverbrev från Solbacka maj 2015 Hej alla närstående! Här kommer lite information från oss. Nu har solen äntligen hittat tillbaka till de här breddgraderna och förhoppningsvis kan vi se fram emot en riktigt

Läs mer

FÄLTGRUPPENS SOMMARAKTIVITETER

FÄLTGRUPPENS SOMMARAKTIVITETER FÄLTGRUPPENS SOMMARAKTIVITETER 2009 Fältgruppens sommaraktiviteter är till för ungdomar mellan 13 18 år!!! Vill du åka med på någon aktivitet så sker anmälan via blanketten längst bak i broschyren, eller

Läs mer

Det visar sig att hon har fått diabetes. Pappa tittar ner på Moa som är ledsen.! -Moa du kan inte ha kalas i morgon. Säger pappa.! -Va? Säger Moa.!

Det visar sig att hon har fått diabetes. Pappa tittar ner på Moa som är ledsen.! -Moa du kan inte ha kalas i morgon. Säger pappa.! -Va? Säger Moa.! Dag 1 Det är en varm och solig fredag över potatis land. Moa potatisson äter glass på sin balkong i rad huset. hennes mamma är i London. Moa har sommarlov. Moa ska ha födelsedagskalas på söndag hon har

Läs mer

Program Anhörigcenter

Program Anhörigcenter Har du frågor, förslag eller funderingar - ta gärna kontakt. Du når oss säkrast måndag - torsdag 08.30-11.30 046-35 82 40 eller via e-post anhorigcenter@lund.se Anhörigkonsulent Maria Boberg Anhörigstödjare

Läs mer

Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet

Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet Västernorrlands modell för att göra barns röster hörda En definition av begreppet delaktighet Delaktighet

Läs mer

Höstprogram 2016 Du vet väl att vi finns på Facebook och hemsidan: www.aafm.se Här hittar du de senaste nyheterna som rör föreningen

Höstprogram 2016 Du vet väl att vi finns på Facebook och hemsidan: www.aafm.se Här hittar du de senaste nyheterna som rör föreningen Höstprogram 2016 Du vet väl att vi finns på Facebook och hemsidan: www.aafm.se Här hittar du de senaste nyheterna som rör föreningen Välkommen till Astma och Allergiföreningen i Malmö Adress: Falkmansgatan

Läs mer

Vad är bra mat, egentligen? När forskningsrönen utvecklas till konkreta verktyg för hela familjen.

Vad är bra mat, egentligen? När forskningsrönen utvecklas till konkreta verktyg för hela familjen. Vad är bra mat, egentligen? När forskningsrönen utvecklas till konkreta verktyg för hela familjen. Inspirationsdag om barn och fetma 17 september 2014 Anna Ek, dietist, doktorand Mahnoush Etminan Malek,

Läs mer

V 47. Hej! Välkomna till vår vernissage på fredag 28 november kl. 14.30-16.30! APT 9 dec. Trevlig helg! Glöm inte varma kläder denna vecka

V 47. Hej! Välkomna till vår vernissage på fredag 28 november kl. 14.30-16.30! APT 9 dec. Trevlig helg! Glöm inte varma kläder denna vecka Hej! Välkomna till vår vernissage på fredag 28 november kl. 14.30-16.30! Trevlig helg! V 47 APT 9 dec Glöm inte varma kläder denna vecka Vernissage 28 november Kl. 14.30-16.30 STJÄRNAN Veckans höjdpunkt

Läs mer

Sammanställning av ungdomsdialog om psykisk hälsa Hur mår du?

Sammanställning av ungdomsdialog om psykisk hälsa Hur mår du? Sammanställning av ungdomsdialog om psykisk hälsa Hur mår du? Under april och maj månad besökte representanter från nämnden fem gymnasieskolor i Sjuhärad; Tingsholmsgymnasiet i Ulrice, sgymnasiet i, i,

Läs mer

LojoNytt april 2012 Små och Stora Nyheter från Rudboda brf

LojoNytt april 2012 Små och Stora Nyheter från Rudboda brf Lojo LojoNytt april 2012 Små och Stora Nyheter från Rudboda brf Summeringens tid är inne! Bokslutet har kommit och vi tittar som bäst på utfallet från föregående år, stämman närmar sig med stormsteg! Det

Läs mer

MFK- -NYTT. 4 8 april. Svara på tipsfrågor om vatten - vinn en t-shirt! Karnevalståg, glass, m.m

MFK- -NYTT. 4 8 april. Svara på tipsfrågor om vatten - vinn en t-shirt! Karnevalståg, glass, m.m 4 8 april På onsdag firar vi Badets 1 MFK- -NYTT 100års- jubileum! Svara på tipsfrågor om vatten - vinn en t-shirt! Karnevalståg, glass, m.m Aktiviteter på MFK 4 8 APRIL LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG

Läs mer

RENYSSANS. Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Hösten 2012. I detta nummer: Höstgille, glöm inte att anmäla dig/er, Fårets Dagar, ny matbok

RENYSSANS. Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Hösten 2012. I detta nummer: Höstgille, glöm inte att anmäla dig/er, Fårets Dagar, ny matbok RENYSSANS Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille Hösten 2012 Henrik VIII:s college, Cambridge I detta nummer: Höstgille, glöm inte att anmäla dig/er, Fårets Dagar, ny matbok 1 Höstgille Lördag den 27 oktober

Läs mer

Söndagsskolan och LoveNepal. sid12

Söndagsskolan och LoveNepal. sid12 Söndagsskolan och LoveNepal sid12 1 2 Den Helige Ande - Vår Hjälpare Nu går jag till honom som har sänt mig, och ingen av er frågar mig: Vart går du? Men eftersom jag har sagt er detta, är era hjärtan

Läs mer

En diktbok av klass 3b på Grimstakolan i Vällingby Höstterminen 2014

En diktbok av klass 3b på Grimstakolan i Vällingby Höstterminen 2014 Dikter 3b En diktbok av klass 3b på Grimstakolan i Vällingby Höstterminen 2014 I mina drömmars stad I mina drömmars stad är det varmt. I mina drömmars stad bor det kändisar och fotbollsspelare. I mina

Läs mer

Din Fritid Sommaren 2016

Din Fritid Sommaren 2016 Vård- och omsorgsförvaltningen Stöd och aktivering för personer med funktionsnedsättning Fritidsverksamhet Din Fritid Sommaren 2016 Fritidsverksamhet för ungdomar och vuxna Innehåll Information Fritidsverksamheten......

Läs mer

Gemensamt nyhetsbrev från Alingsåshem och Hyresgästföreningen till hyresgästerna på Noltorp i Alingsås #10 juni 2016

Gemensamt nyhetsbrev från Alingsåshem och Hyresgästföreningen till hyresgästerna på Noltorp i Alingsås #10 juni 2016 Gemensamt nyhetsbrev från Alingsåshem och Hyresgästföreningen till hyresgästerna på Noltorp i Alingsås #10 juni 2016 Information om grannsamverkan finns på många olika språk. GRANNAR MOT BROTT Ökad trygghet

Läs mer

Måndag 8/11-10. 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn. 06:25 Byte till tåg i Gävle

Måndag 8/11-10. 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn. 06:25 Byte till tåg i Gävle Måndag 8/11-10 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn 06:25 Byte till tåg i Gävle 10:00 Avfärd från Arlanda till Frankfurt I Frankfurt spärrades bandet där våra väskor skulle komma av. Det var lite obehagligt

Läs mer

Vecka 41 är Kulturvecka!

Vecka 41 är Kulturvecka! Vecka 41 är Kulturvecka! Begreppet kultur är inte alltid så lätt att förklara eftersom det har många betydelser, men mest tänker vi kanske på människans skapande och kreativitet såsom konst, litteratur,

Läs mer

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA BARNHEMMET En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA Barnen IDA Folket Spöken 9 roller. Om gruppen bara är 8 så kommer Idas namn ibland att skrivas

Läs mer

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 2/2016 FEBRUARI-MARS

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 2/2016 FEBRUARI-MARS MEDLEMSBLAD 2/2016 FEBRUARI-MARS Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel: 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Monica Hirn: 050 463 4746 Telefon till kansliet: 045 863 7800 info@sympati.fi

Läs mer

OP 2010. Röster från män 70 år-

OP 2010. Röster från män 70 år- OP 2010 Röster från män 70 år- 1. Hur skulle du vilja förbättra miljön i Sandvikens kommuns olika centrum? Cykelbana efter Järbovägen. Av- och påfart Rv80- Järbovägen. Fler poliser. Det är en enorm förstörelse

Läs mer

Kidnappandet. Jag är 20 år och jag heter Nesrin jag älskar djur och choklad och jag kommer från Dijon i som ligger i Frankrike, plus jag röker.

Kidnappandet. Jag är 20 år och jag heter Nesrin jag älskar djur och choklad och jag kommer från Dijon i som ligger i Frankrike, plus jag röker. del 1 Kidnappandet Jag vaknade i min säng trött och arg, mamma och pappa hade slängt ut mig. För jag är nu 20 år, jag fyllde år i lördags. Varför slängde dom ut mig? Just nu bor jag hos min bästa vän Sara.

Läs mer

4 av 5 svarat= 80 % 8 av 10 svarat: 80 % Kön Kvinna 22 1 4 15 9 49% 51 Man 15 3 4 20 12 51% 54 Totalsumma: 105. svar ej i samma frekvens

4 av 5 svarat= 80 % 8 av 10 svarat: 80 % Kön Kvinna 22 1 4 15 9 49% 51 Man 15 3 4 20 12 51% 54 Totalsumma: 105. svar ej i samma frekvens 2007 års brukarundersökning socialpsykiatriska området. 12 frågor 37 av 66 56 % 4 av 5 80 % 8 av 10 svarat: 80 % 35 av 47 svar= 74% 22 av 24 92% 106 av 152 70 % svarsfrekvens Ålder 18-35 år 2 1 2 10 2

Läs mer

MARS APRIL MAJ. Den 17 maj var det tänkt att vi skulle åka till Wolfland Spring Meet i Sunne. Men ingen anmälde sig, så resan ställdes in

MARS APRIL MAJ. Den 17 maj var det tänkt att vi skulle åka till Wolfland Spring Meet i Sunne. Men ingen anmälde sig, så resan ställdes in INLEDNING KBAB arbetar sedan många år för att aktivera kunderna på olika sätt och för att kunna erbjuda olika slags aktiviteter. Vi samarbetar med olika idrottsföreningar, bildningsförbund, kulturoch teaterförningar,

Läs mer

IOGT-NTO Göteborg och Bohusläns Distrikt

IOGT-NTO Göteborg och Bohusläns Distrikt IOGT-NTO Göteborg och Bohusläns Distrikt Oktober Månadsblad 2013 Hej! Välkommen till en fullspäckad höst fylld med många spännande aktiviteter och möten. Ni har nu hunnit få Profilen och vi hoppas att

Läs mer

Information från. Anhörigstödet. våren 2016

Information från. Anhörigstödet. våren 2016 Information från Anhörigstödet våren 2016 Hej! År 2015 går mot sitt slut, och det är dags att summera och planera inför nästa år. Året som gått har bjudit på många trevliga möten med er som är anhöriga

Läs mer

400 enkäter delades ut på plats till Seniordagens besökare. 132 besökare (33%) valde att medverka och svara på enkäten.

400 enkäter delades ut på plats till Seniordagens besökare. 132 besökare (33%) valde att medverka och svara på enkäten. SENIORDAGEN 2013 Utvärderingsenkät besökare 400 enkäter delades ut på plats till Seniordagens besökare. 132 besökare (33%) valde att medverka och svara på enkäten. Syftet med enkäten var att fånga upp

Läs mer

Söderbyhus nr 2 Lördagen den 14 september 2013

Söderbyhus nr 2   Lördagen den 14 september 2013 Söderbyhus nr 2 Lördagen den 14 september 2013 1 Mauds hjärtliga välkomsttal. Vår förening fyller 30 år! 30 år är en lång men samtidigt en försvinnande kort tid. För vi bor ju på historisk mark där Torfast

Läs mer

Tranbärets månadsbrev september 2015

Tranbärets månadsbrev september 2015 Tranbärets månadsbrev september 2015 Vilken höst vi har! Sol och värme växlas med regn och rusk, men september ser ut att avslutas med sol och det gillar vi. Naturen bjuder på underbara färgkombinationer

Läs mer

Välkommen till Seniorträffar

Välkommen till Seniorträffar Välkommen till Seniorträffar Hösten 2015 Seniorträffar i Partille Vill du prata med någon över en kopp kaffe? Eller kanske prova på sitt-gympa, gå en datakurs eller delta i en läsecirkel? Hjärtligt välkommen

Läs mer

HÄLSOVECKAN HÄLSOVECKAN

HÄLSOVECKAN HÄLSOVECKAN HÄLSOVECKAN HÄLSOVECKAN VECKA 42: 14 19 OKTOBER 2012 STADSDEL ÖSTER, BORÅS STAD Vecka 42, 14-20 2013 Stadsdel Väster, Borås Stad program Välkommen att delta i Hälsoveckan. Alla aktiviteter är gratis om

Läs mer

En vanlig dag på jobbet

En vanlig dag på jobbet En vanlig dag på jobbet Läs texten många gånger! Träna på att läsa meningarna högt tio gånger. Morgon Mitt alarm ringer klockan 05.20. Jag brukar ligga kvar en stund och tänka på vad jag ska göra under

Läs mer

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson SPF Högsboseniorerna Foto Sia Magnusson PROGRAM HÖSTEN 2014 Göteborg i augusti 2014 Hjärtligt välkomna tillbaka efter sommaruppehållet! Hoppas att ni alla kunnat njuta av den sköna sommaren. En i mitt

Läs mer

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Vi har fått in svar från 27 föräldrar. Vi har ca 70 barn i fyran och femman, resten är sexor. Alla frågor kunde ni svara på med ett

Läs mer

Mål för trygghetsboendet Presentation Hembesök, hjälp och kontakter Städning

Mål för trygghetsboendet Presentation Hembesök, hjälp och kontakter Städning Mål för trygghetsboendet Genom stöd och hjälp vill vi ge våra hyresgäster ett tryggare boende och ge en möjlighet att bo kvar i sina lägenheter så länge som möjligt och förlänga tiden som de kan vara utan

Läs mer

JER.NET NR 6 DECEMBER 2013 LUCIAFIKA I KLUBBKÅKEN. Söndagen den 15 december klockan 15.00 slår vi upp dörrarna för att fira de kommande högtiderna.

JER.NET NR 6 DECEMBER 2013 LUCIAFIKA I KLUBBKÅKEN. Söndagen den 15 december klockan 15.00 slår vi upp dörrarna för att fira de kommande högtiderna. DIGITALA NYHETER FÖR UPPSALAS HOJFOLK JER.NET NR 6 DECEMBER 2013 LUCIAFIKA I KLUBBKÅKEN Söndagen den 15 december klockan 15.00 slår vi upp dörrarna för att fira de kommande högtiderna. Gör ett avbrott

Läs mer

Veckobrev v. 47. Information om vad som hänt i skolan den här veckan.

Veckobrev v. 47. Information om vad som hänt i skolan den här veckan. Veckobrev v. 47 Information om vad som hänt i skolan den här veckan. I matematik har vi arbetat med begreppen fler, färre, lika många och med likhetstecknet betydelse. Vi har jobbat med klockan främst

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Fritids- och Idrottsprogrammet Styrelsen har ordet Inbjudan till Föreningsmöte Presentation av Fyrklöverns Arbetsgrupp JUL HOS PATRIK Freja Musikteater Adventssamkväm

Läs mer

BIBLIOTEKET CAFÉET. TRÄFFPUNKTEN Drop in/telefontid: VI FINNS I RYDEBÄCKS CENTRUM - Frösögatan 3, 257 30 RYDEBÄCK

BIBLIOTEKET CAFÉET. TRÄFFPUNKTEN Drop in/telefontid: VI FINNS I RYDEBÄCKS CENTRUM - Frösögatan 3, 257 30 RYDEBÄCK BIBLIOTEKET måndagar och onsdagar kl 13-19 tisdagar kl 10-12, 13-19 torsdagar och fredagar kl 10-12, 13-17 tel 042-10 41 95 CAFÉET måndagar kl 13-15.30 tisdagar* och torsdagar** kl 9.30-12, 13-15.30 beställningar

Läs mer

Förskolan Mullvaden. Humlans Verksamhetsmål 2013

Förskolan Mullvaden. Humlans Verksamhetsmål 2013 Förskolan Mullvaden Humlans Verksamhetsmål 2013 Innehållsförteckning 1. personalgrupp och barngrupp 2. lpfö 98 och förhållningssätt 3. Humlans dagliga rutiner: in och överskolning 4. lämning och hämtning

Läs mer

Lära och utvecklas tillsammans!

Lära och utvecklas tillsammans! Lära och utvecklas tillsammans! Studiematerial Vård-sfi - förberedande kurs för Omvårdnadsprogrammet Annika Brogren och Monica Ehn Kompetensutveckling för sfi-lärare Lärarhögskolan i Stockholm Myndigheten

Läs mer

du kan så långt det är möjligt påverka när och hur du får hjälp och stöd. din omsorg planeras och genomförs tillsammans med dig.

du kan så långt det är möjligt påverka när och hur du får hjälp och stöd. din omsorg planeras och genomförs tillsammans med dig. Nils Åbergs gata 2A Äldreboendet på Nils Åbergs gata 2 A är beläget i stadsdelen Kneippen syd, med närhet till Himmelstalundsområdet och Folkets park. Huset består av 66 lägenheter för särskilt boende,

Läs mer

Välkommen till årets semesterträff onsdagen den 13:e juli! Hällabladet 2011

Välkommen till årets semesterträff onsdagen den 13:e juli! Hällabladet 2011 Välkommen till årets semesterträff onsdagen den 13:e juli! Hällabladet 2011 Födda Familjenyheter Rickard Edström och Birgitta Ramstedt fick den 30/10 en liten dotter Angelina. Therese (f.d. Olofsson) och

Läs mer

HEMBESÖK OCH TJÄNSTER Hembesök: 142 Tjänster: 19 Aktiviteter: 139 Antal besökare: 2830 SAMMANSTÄLLNING AV AKTIVITETER UNDER 2016

HEMBESÖK OCH TJÄNSTER Hembesök: 142 Tjänster: 19 Aktiviteter: 139 Antal besökare: 2830 SAMMANSTÄLLNING AV AKTIVITETER UNDER 2016 MÅL FÖR PLUSBOENDET KBAB:s bostadsområde Orrholmen/Sjögången är ett bostadsområde med både Vänern och naturen nära inpå knutarna. Det finns 800 lägenheter på Orrholmen och 139 på Sjögången. Sjögången som

Läs mer

Infoblad. nr 4 november 2015

Infoblad. nr 4 november 2015 Infoblad nr 4 november 2015 Ordförande har ordet Nu är det så dags igen för mörka kvällar och när vi vaknar är det frost på marken. Vi plockar fram våra lyktor och stakar och tänder levande ljus. Det ger

Läs mer

Har du saknat mig? Prolog Nu är det 12 år sedan och jag tänker fortfarande på det. Hur mamma skriker på pappa att han ska gå medan han skriker tillbaka, det var då han lämnade oss och tillbaka kom han

Läs mer

INFORMATIONSBLAD 22 september 2 oktober 2010

INFORMATIONSBLAD 22 september 2 oktober 2010 Trädgården som ateljé tid: onsdag 22 september 2010, kl 00:00-00:00 Höstkväll med internationellt tema på Kyrkön Plats: Kyrkön, Järvsö tid: torsdag 23 september 2010, kl 19:00-00:00 "Självfull samklang

Läs mer

Kalendarium DALABULLEN

Kalendarium DALABULLEN DALABULLEN Nr 1 Våren 2015 www.celiaki.se/dalarna Kalendarium Fikaträffar Se sid 3 Föreläsning för anhöriga! 25 mars, se sid 4 Föreläsning för barn! 18 april, se sid 6 Barn & Ungdomsverksamhet Se sid 8

Läs mer

Titta! säger Maja. Nu har det hänt

Titta! säger Maja. Nu har det hänt kapitel 1 En sjungande hund Titta! säger Maja. Nu har det hänt igen! Hon sträcker över tidningen som hon läser och visar Lasse en artikel. Lasse och Maja sitter i var sin skön fåtölj i Majas källare. Där

Läs mer

MAR S VÄRLDSBÖNDAGEN

MAR S VÄRLDSBÖNDAGEN Mars 48 MARS 1 2 Sonen i huset var nu vuxen och skulle flytta hemifrån. När han skulle lämna barndomshemmet vände sig hans far till honom och sade: Glöm inte att spela på alla nittionio tangenterna på

Läs mer

Program på Äldrecentrum September-oktober 2013

Program på Äldrecentrum September-oktober 2013 Program på Äldrecentrum September-oktober 2013 Öppettider: Vardagar: kl. 9.30-12.00, 13.00-16.00 Lördag och söndag: kl. 14.00-16.00 Vissa dagar kan det förekomma andra öppettider, se programmet. Information

Läs mer

Facit. Språkvägen elevbok. för sfi kurs B

Facit. Språkvägen elevbok. för sfi kurs B Facit Språkvägen elevbok för sfi kurs B Tema:Vardagsliv Nivå 1: En stressig dag B Prata (s.6) 1 Han vaknar klockan 6.00. 2 Han ställer mjölk, bröd, ost och smör på bordet. 3 De vaknar 7.15. 4 Barnen är

Läs mer

Ann-Marie Wiklund VÅR HEMBYGD. Åsgårdens konvalescenthem

Ann-Marie Wiklund VÅR HEMBYGD. Åsgårdens konvalescenthem Ann-Marie Wiklund VÅR HEMBYGD Åsgårdens konvalescenthem Kolbäcksberättelse del 24. Åsgården sidan 2 Åsgårdens konvalescenthem. En oas Jag (Ann-Marie Wiklund) arbetade natt på Åsgården mellan åren 1973

Läs mer

Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan

Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan Nr.3 2014 Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan * 22 sept. Endre IF och Endre IF Ungdom har årsmöte i Endre bygdegård kl.18.00. Välkomna! * 4 okt. Loppis i Endre bygdegård. Se

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING LÄSÅRET 2010-2011

KVALITETSREDOVISNING LÄSÅRET 2010-2011 KVALITETSREDOVISNING LÄSÅRET 2010-2011 Öppna förskolan Familjecentralen Noltorps enhet ALINGSÅS Telefon: 0322-61 60 00 Fax: 0322-61 63 40 E-post: barn.ungdom@alingsas.se 1. Förutsättningar Beskrivning

Läs mer

GOD LJUDMILJÖ INOM FÖRSKOLAN

GOD LJUDMILJÖ INOM FÖRSKOLAN GOD LJUDMILJÖ INOM FÖRSKOLAN Annika Cajfeldt och Helene Berglund Strömsbergsförskola 1 Jönköpings kommun 9 mars-08 Slutrapport för team i God ljudmiljö inom förskolan. Teamet Annika Cajfeldt och Helene

Läs mer

Årgång 11 Nr 3 April 2008 SNOWRÄJS GRUSCUPEN SIKFORSDAGEN PRO:S ÅRSMÖTE PANK PENISONÄR SÖKER MC KARAVAN GENOM SIKFORS. Sida 1

Årgång 11 Nr 3 April 2008 SNOWRÄJS GRUSCUPEN SIKFORSDAGEN PRO:S ÅRSMÖTE PANK PENISONÄR SÖKER MC KARAVAN GENOM SIKFORS. Sida 1 Årgång 11 Nr 3 April 2008 SNOWRÄJS GRUSCUPEN SIKFORSDAGEN PRO:S ÅRSMÖTE PANK PENISONÄR SÖKER MC KARAVAN GENOM SIKFORS Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD MATERIAL TILL REDAKTIONEN SKICKAS TILL: Carina

Läs mer

Hösten 2014. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Rädisan. Skytte. Grillning vid Glänninge

Hösten 2014. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Rädisan. Skytte. Grillning vid Glänninge Hösten 2014 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Rädisan Skytte Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från den 1 juli 2013 har planeringen

Läs mer

Nålmakaren Vårens program 15/1-18/6 2015

Nålmakaren Vårens program 15/1-18/6 2015 Nålmakaren Vårens program 15/1-18/6 2015 Välkomna! Veckoprogram Restaurangens priser gäller för förmiddags och eftermiddagsfika även här inne på vår Mötesplats. Måndag 8.30 Morgonträffen med spel Vi träffas

Läs mer

Nyhetsbrev. September. Hej! Uder. Välj:Änggården/Vega/Otium

Nyhetsbrev. September. Hej! Uder. Välj:Änggården/Vega/Otium Göteborg 130915 Nyhetsbrev September Uder Hej! Kultur Kräft och skaldjursfest torsdagen 3 oktober. Havskräftor och räkor, västerbottenpaj, kaffe och en god hemlagad kaka. 1 glas vin eller 1 starköl ingår

Läs mer

Nr 3: 2013 Y R K N Y T T. Foto: Yngve Ivarsson

Nr 3: 2013 Y R K N Y T T. Foto: Yngve Ivarsson K Nr 3: 2013 Y R K N Y T T Foto: Yngve Ivarsson Kan Gud älska en medioker medelmåtta? Vissa människor och möten sätter spår i oss och avtryck i våra hjärtan. Det hade varit en intensiv period med massor

Läs mer