VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR SVENSK ORTOPEDISK FÖRENING 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR SVENSK ORTOPEDISK FÖRENING 2014"

Transkript

1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR SVENSK ORTOPEDISK FÖRENING 2014 Medlemmar Totalt antal medlemmar i föreningen 1578 varav 1299 män, 279 kvinnor och 18 företagsmedlemmar. 364 av medlemmarna är pensionerade medlemmar. Föreningen har 15 hedersledamöter. Under 2014 har medlemsantalet ökat med ca 10 medlemmar. Styrelsen har under året bestått av: Li Felländer-Tsai (ordförande) Birgitta Lagerqvist (facklig sekreterare och vice ordförande) Lars Adolfsson/Magnus Karlsson (vetenskaplig sekreterare) Åke Karlbom(skattmästare) Hans Mallmin(utbildningsansvarig) Anne Garland(SPUR- och kvalitetsansvarig) Marie Leksell(representant för yngre ortopeder) Till styrelsen har adjungerats redaktörerna för Ortopedisk Magasin: Anders Wykman och Karin Bernhoff, webredaktör: Ola Rolfson, kanslist: Lena Göthe; mötesgeneral för Ortopediveckan 2015 Hanne Hedin, mötesgeneral NOF 2016 i Linköping Johan Scheer. Styrelsen har under året hållit tolv protokollförda sammanträden varav fem telefonmöten. Styrelsen har under året deltagit i och arbetet med: SOF Ledarskapskurs För att säkra det framtida ledarskapet inom ortopedin har SOF tagit initiativ till en ledarskapskurs för yngre specialistkompetenta ortopeder i samarbete med IFL Handelshögskolan. Kursen omfattar 3 moduler och startade HT 2013 och slutfördes Totalt diplomerades 14 SOF medlemmar. Svenskt kirurgiskt råd Årets möte arrangerades av Svensk Urologisk Förening på Aula Medica, Karolinska Institutet. Erfarenheter av robotkirurgi vid urologisk verksamhet presenterades. Svenskt perioperativt register presenterades. ÖNH-föreningen förslår ett bildande av ett svenskt College of surgeons för att stärka de kirurgiska specialiteterna och skapa underlag för utbildning och kompetensbevarande verksamhet. Li Felländer-Tsai redogjorde för skador i vården med hjälp av markörbaserad journalgranskning. Tönu Sartok och Roger Olsson från SOF redogjorde för projektet Stark inför operation. Föreslogs att Svenskt Kirurgiskt Råd ska mötas två gånger per år och att nästa möte ska ske i Göteborg i mars 2015.

2 Riksstämman, Läkaresällskapet (SLS) och Läkarförbundet Medicinska Riksstämman skedde i Stockholm och den gav CME poäng. Li Felländer-Tsai deltog som talare i Kvalitetsregistersymposium. SOF har deltagit i SLS Fullmäktigemöte samt i Läkarförbundets representantskap. Svenska Läkarsällskapets kvalitetskommitté Li Felländer-Tsai har under 2014 varit ledamot i Svenska Läkarsällskapets kvalitetskommitté. Utbildning 2014 SOF Hans Mallmin har varit huvudansvarig för utbildningsfrågor. Ortopedexamen; se under rubriken Ortopediveckan. Inför ortopedexamen 2015 Ett möte för att bereda lämpliga skrivningsfrågor inför den skriftliga delen av ortopedexamen 2015 genomfördes med delar av SOF s styrelse och inbjudna representanter från delföreningar och associerade förening i samband med SOFs decemberstyrelsemöte i Stockholm. Kurser under ST Delar av SOF s styrelse har på uppdrag av Socialstyrelsen utarbetat kravspecifikationer för att möjliggöra offentlig upphandling av SK-kurser. Målsättningen var att definiera krav för kurs i relevanta delmål i Handbok för specialisttjänstgöring i Ortopedi. Förändringar ST En förändring av specialitetsindelning har skett. Bland annat är Handkirurgi åter huvudspecialitet och inte längre en sidospecialitet under ortopedi. En revision av målbeskrivning för samtliga specialiteter kommer under I diskussioner med Socialstyrelsen har SOF varit representerat och aktivt. SOF har skapat en arbetsgrupp för att revidera den specialitetsspecifika målbeskrivningen (delmål C) och handboken med stöd från delföreningar och associerad förening. Revisionen förväntas klar under Kontinuerlig Professionell Utveckling - Fortbildning i dialog EU har noterat att några länder saknar krav för att behålla specialistkompetens. Läkarförbundet har identifierat minskande aktivitet och intresse från arbetsgivarna för läkarnas ska behålla specialistkompetens. SOF har representerats i Läkarförbundets nätverk Fortbildning i dialog. Det är tänkt som ett instrument för att möjliggöra kompetensbevarande insatser för alla doktorer och specialiteter. Instrumentet har diskuterats och pilotundersökning planeras till Ett utbildningssymposium med ordförande i Svenska Läkarsällskapet Kerstin Nilsson, ordförande i Sveriges Läkarförbunds utbildningskommitte Eva Engström, ordförande Li Felländer-Tsai och utbildningsansvarig Hans Mallmin med focus på fortbildning avhölls under Ortopediveckan 2014.

3 SPUR och kvalitetsarbete Anne Garland har varit huvudansvarig för SPUR och kvalitetsfrågor. SPUR: Följande kliniker har under 2013 SPUR-inspekterats och godkänts: Västmanlands län, Värnamo, Örnsköldsvik, Sollefteå, Linköping, Norrköping, och Akademiska sjukhuset. I samarbete med LIPUS och övriga specialitetsföreningar finns ett samarbete angående större saminspektioner. All ST-utbildning i Västmanlands län inspekterades under 2014 och flera län/ regioner är på gång. Patientsäkerhet - Pelle Gustafsson har varit patientsäkerhetskommittéens ordförande. - Rutinkollen: Ledprotesrelaterad infektion har tagits fram och lanseras våren SLS samarbetsprojekt samtal om levnadsvanor där Tönu Saartokk är vår representant har befunnit sig i implementeringsfas under året. För mer information avseende projektet var god se: - En rapport avseende vårdskador inom ortopedin har kommit under året: - En ST-utbildning i ämnet patientsäkerhet organiserades av kommittéen och gick av stapeln i maj 2014 i samband med NOF i Helsingfors års Patientsäkerhetsstipendium delades ut i samarbete med Reumatikerförbundet till Ortopediska kliniken vid Södertälje sjukhus för deras samarbete med Anestesikliniken och avdelningen för Patientsäkerhet och kvalitet med att ha identifierat, analyserat, åtgärdat och även publikt redovisat postoperativ njurfunktionsnedsättning som ett allvarligt problem. Kvalitetsregister Transparens avseende ev jävsförhållanden har införts inom SOF och insamling av uppgifter från ledamöter av styrgrupperna för Nationella Kvalitetsregister har fortsatt. Deltagit i diskussion inom EFORT om förutsättningarna för framtida europeiska ortopediska register. Epiphysen Styrelsen har under året haft tre styrelsemöten, två i Stockholm och ett möte i Helsingborg i samband med ortopediveckan, regelbundna telefonmöten och mailkonversationer. Ordförande i styrelsen har varit Marie Leksell och övriga medlemmar har varit, Jesper Kraus-Schmitz, Fredrik Eklund, Hedvig Örneholm, Anna Berggrén, Christian Carrwik och Olof Lindén. Årsmöte med efterföljande middag hölls i samband med ortopediveckan i Helsingborg. Styrelsen har arbetat med programpunkterna Hot Topics och För och emot som presenterades under ortopediveckan. Ett föredrag om vår senaste kampanj Ge kniven vidare presenterades på Professors- och verksamhetschefsmötet. Under ortopediveckan hade Epiphysen pins med vår logotyp på kavajslaget när vi mötte deltagande ST-läkare. Bland utställarna i arenan hade Epiphysen en soffhörna där ST läkare kunde mötas, läsa om vår kampanj och rösta på årets handledare. Årets handledare presenterades under Epiphysens programpunkt.

4 Kampanjen Ge kniven vidare syftar till att utveckla den kirurgiska utbildningen inom ortopedin, ett samarbete med kollegor även inom andra kirurgiska specialiteter. Styrelsen har bidragit med minst en artikel i varje nummer av Ortopediskt magasin under året som berör ST-läkarnas arbetssituation och utbildning. Epihysen har i år varit aktiv i 13 år. För att vidga våra kontakter med ST-läkare inom ortopedi i övriga Europa har vi fortsatt att vara aktiva i Forte. Ortopediskt Magasin Under verksamhetsåret 2014 har Ortopediskt magasin (OM) utkommit med fyra nummer. OMs redaktion har som vanligt rapporterat om händelser av intresse för ortopeder, ortopedtekniker och ingenjörer i och utanför Sverige. Många bidrag har inkommit från aktiva prenumeranter som delgett tidningen sina alster. OMs intention har under året varit är att belysa ny kunskap, bland annat genom fortsatt populärvetenskaplig presentation av årets avhandlingar. Under 2014 har tidningen förnyats genom översättning och publicering av valda artiklar från Acta Ortopedica. Patientsäkerhet och utbildningsfrågor har fått stort utrymme. Glada reportage från resor och kongresser har blandats med svårare ämnen såsom våld mot kvinnor och den självbekännande artikelserien Den patienten skulle jag inte ha opererat. Varje nummer av tidskriften har föregåtts av redaktionsmöten varav ett redaktionsinternat. Redaktionen har bestått av redaktörerna Anders Wykman, Karin Bernhoff samt Magnus Lilja, Ola Rolfsson och fackredaktör Börje Ohlsson samt ansvarig utgivare Li FelländerTsai, ordförande i SOF. Kansliet Kansliet består av en anställd på heltid; Lena Göthe som sköter den löpande dagliga administrationen av föreningen, ekonomi, hjälp till medlemmar, externa förfrågningar, IT inklusive hemsidan, Ortopediveckan, Ortopedexamen samt kursadministration. En revisor från revisionsfirman Grant Thornton är anlitad som hjälp vid årsbokslutet. Faktureringen av medlemsavgifterna görs från kansliet. Medlemsfakturorna skickades ut via brev men möjligheten finns för medlemmarna att få medlemsfakturan per e-post. Kansliet samarbetade under 2014 med årsmötesarrangörerna och var behjälpligt med diverse administrativa rutiner och fakturerade kongressavgifterna.

5 Ekonomi Congrex konkurs efter Ortopediveckan i Uppsala är ännu inte slutbehandlad. Några fordringar från konkursboet har inte framkommit ännu. SOF s intressen bevakas av juridiskt ombud samt revisionsfirma Grant Thornton. Styrelsen har gjort en genomgång av våra aktiviteter såsom ortopediveckan, OM, hemsidan etc. Som en följd av detta kommer Ortopediveckan 2015 inte genomföras med separata program för flera yrkeskategorier utan endast 3 parallella sessioner öppna för alla besökare. Detta innebär att arrangemanget minskar i omfång men också att flera orter i landet kan bli aktuella som potentiella arrangörer av kommande Ortopediveckor. Föreningens ekonomi har stabiliserats. Vi har nu en omsättning på nära 7 milj. kronor varav Ortopediveckan står för drygt 70 %. Vi har en stark soliditet på ca 45 %. Efter flera år med minusresultat (2012: och 2013: :- ) har vi för år 2014 ett positivt slutresultat på :-. Detta beror bl a på ett positivt utfall av Ortopediveckan i Helsingborg där vår eget kansli har varit mycket aktivt tillsammans med mötesgeneral Anders Wykman och hans medarbetare. Under året har det anordnats EFORT Travelling Fellowship på ett utmärkt sett men som drar en del kostnader, dock en kostnad som återkommer endast ca vart 10:e år. Den ökande internationella verksamheten i våra federationer EFORT och NOF belastar också budgeten. Stipendier Ansökningar av stipendier har beretts av vetenskapliga sekreteraren Lars Adolfsson. Utdelade stipendier LINK : - till Rudiger Weiss, Stockholm SOF: s studiestipendium : - delas lika mellan Susanne Hansson, Malmö och Cyrus Brodén, Stockholm. Resestipendium för deltagande av EBOT-examen till Konstantinos Pazaralis, Stockholm. Patientsäkerhetsstipendiet som delas ut av Reumatikerförbundet tillföll Ortopedkliniken på Södertälje sjukhus, detta kungjordes av Anne Garland. Stipendium för bästa avhandling Ansökningar av stipendier har beretts av vetenskapliga sekreteraren Lars Adolfsson. Vinnande stipendiater för årets bästa avhandling 2013; styrelsen valde att dela priset enligt följande: 1:a : - till Jörg Schilcher, Linköping, för avhandlingen: Epidemiology, radiology and histology of atypical femoral fractures: development and understanding

6 Styrelsens motivering löd: "Med metodologisk finess värdig publikation i New England Journal of Medicine har en misstänkt biverkan av bisfosfonater i form av atypiska frakturer bevisats föreligga och utforskats närmare. Resultaten ger oss som kliniker redskap att fånga upp patienterna som drabbas och en ökad förståelse för tillståndet ner på cellnivå" 2: a : - till Mathias Aldén, Göteborg: Anterior cruciate ligament reconstruction, randomized trials, register studies and experimental analysis of knee laxity Styrelsens motivering löd: "Med tålamod och envishet har effekten av korsbandskirurgi utforskats avseende livskvalitet och aktivitetsförmåga. Resultaten stärker oss i selektion av patienter och operationsmetoder" Årsmöte och ortopedivecka Föreningens 70:e årsmöte arrangerades av Ortopedkliniken vid Helsingborgs lasarett augusti Mötet hölls på Helsingborg Arena och mötesgeneral var Anders Wykman. Mötet anordnades i tät kontakt med Svensk Ortopedisk Förenings styrelse. Totalt deltog ca 1100 personer, varav ca 400 läkare, 400 övriga personalkategorier, 200 företagsrepresentanter, ca 100 hedersmedlemmar, föreläsare, jubilarer och gäster. Ett 90-tal utställare deltog under veckan och samordnades av Traveko AB, Arnold Persson. Richard Frobell, forskningschef i Helsingborg, organiserade det praktiska kring det vetenskapliga programmet i samarbete med SOFs vetenskaplige sekreterare. Ett flertal internationella föreläsare var inbjudna. Två mycket uppskattade allmänna föreläsningar hölls i Helsingborgs Konserthus; teman: Artros och Osteoporos. Dessa föreläsningar, som var gratis, visade sig vara väldigt populära och många ur allmänheten fick tyvärr inte plats. Övriga möten under veckan SOF:s Årsmöte, Verksamhetschefsmöte, Studierektorsmöte OSTRIX, ACTA-lunch, Svenska höft- och knäföreningen, Epiphysens Årsmöte, Nätverksträff Arbetsterapeuter, Nätverksträff Sjukgymnaster, Osis årsmöte. Vetenskapliga programmet För program och innehåll i 2014 års Ortopedivecka hänvisas till Sju instruktionskurser arrangerades. Bästa föredrag 2014 Bästa föredrag har beretts och beslutats av vetenskapliga sekreteraren Lars Adolfsson. Jesper Fritz Då daglig skolgymnastik stärker skelettet utan att resultera i fler frakturer kan detta sannolikt minska den framtida frakturrisken en 7-årig kontrollerad träningsstudie med 3534 barn

7 Bästa poster 2014 Bästa poster har beretts och beslutats av vetenskapliga sekreteraren Lars Adolfsson. Ola Belfrage Effekten av lokalbehandling av bengraft med bisfonat vid höftrevision med benpackning En bedömningskommitte från Falun har utsett vinnare av utmärkelsen Bästa Monter Bästa monter kategori stor utställningsmonter Vinnare Stryker Bästa monter kategori standardmonter Vinnare Sectra Bästa monter kategori årets nykomling Vinnare Bioventus Ortopedexamen Huvudansvarig för Ortopedexamen har varit utbildningsansvarig Hans Mallmin. Skriftliga delen omfattade100 p, godkäntgräns 65, medelpoäng deltog i den skriftliga delen och 21 godkändes (91%). Till den muntliga delen av ortopedexamen hade 18 aspiranter anmält sig och examen genomfördes på ortopedmottagningen, Helsingborgs Lasarett. Femton nya SOF ortopedspecialister 2014 kunde presenteras i samband med årsmötesförhandlingarna: Ammar Al-Jobory Anne Dettmer Martin Forsberg Emma Granstrand Per Holmdahl Lars Häggbom Jaroslaw Jurdzinski Minna Karlsson Mehrsa Kherad Aras Osman Ali Daniel Ossowski Konstantinos Pazarlis Eileen Sköld Andreas Wahl Radoslaw Wojtiwicz Ett resebidrag på : - till valfri kongress lottades ut och Minna Karlsson, Örnsköldsvik, blev lycklig vinnare.

8 Internationellt arbete EFORT EFORT delegater har under året varit Li Felländer-Tsai och Åke Karlbom, den förra verksam i EFORTs Utbildningskommitte. Fokusfrågor under 2014 i den nybildade utbildningskommitten har varit framtagande av ett europeiskt curriculum för specialistutbildning års EFORT kongress skedde i London. SOF delegater var Li Felländer-Tsai, Åke Karlbom och Magnus Karlsson. Under året anordnade SOF EFORTs travelling fellowship. Under en vecka under VT 2014 anordnades besök för en hårt selekterad europeisk skara nyblivna specialister i ortopedi att besöka Sverige och SOF för att knyta kontakter och utbyta erfarenheter. Värdkliniker var Ortopedklinikerna på Karolinska Universitetssjukhuset samt Sahlgrenska Universitetssjukhuset. NOF/Acta Ortopaedica NOF mötet 2014 skedde i Helsingfors. Mötet var EACCME ackrediterat. I anslutning till detta och utöver ordinarie NOF styrelsemöte hade SOF ett styrelsemöte. SOFs patientsäkerhetskurs gavs på båtresa mellan Stockholm och Helsingfors. Utgivningen av ACTA Ortopaedica fortlöper sedvanligt. Ledamot av Acta Board har under 2014 varit Li Felländer-Tsai och suppleant har varit Hans Mallmin. Li Felländer-Tsai deltog i styrelsemötet i Köpenhamn i maj månad. UEMS Li Felländer-Tsai och Hans Mallmin har under 2014 varit UEMS delegater. Hans Mallmin deltog i vårmötet i Lissabon och Li Felländer-Tsai och Hans Mallmin deltog i höstmötet i Luxemburg. Fokusfrågor under 2014 har varit framtagande av ett europeiskt curriculum för specialistutbildning samt fortbildningsfrågor i och med yrkeskvalifikationsdirektivet. Li Felländer-Tsai har UEMS ortopedsektions uppdrag att representera ortopedin på UEMS Multidisciplinary Joint Commission (MJC) avseende ackreditering av Europeiska träningscentra. SOF har deltagit EBOT examination 2014 i Wien (Olle Svensson och Arkan Sayed-Noor). Gästnation på Tyska ortopedmötet År 2014 har SOF inbjudits och accepterat att vara gästnation på Tyska Ortopedmötet i Berlin. Li Felländer-Tsai deltog tillsammans med en svensk delegation med ett flertal gästföreläsare. AAOS SOF har deltagit i 2014 års AAOS möte i New Orleans. Li Felländer-Tsai och Magnus Karlsson deltog.

9 Kommande möten /8 Falun Ortopediveckan /6 Geneve EFORT /4 Linköping NOF /8-3/9 Visby Ortopediveckan 2017 Umeå Ortopediveckan Bifogade bilagor: resultat pdf Årsberättelse SOF patientsäkerhetskommitté 2014.docx Jönköping juni 2015 Birgitta Lagerqvist Facklig sekreterare

PROTOKOLL VID ÅRSMÖTET I SVENSK ORTOPEDISK FÖRENING HELSINGBORG 28 AUGUSTI 2014

PROTOKOLL VID ÅRSMÖTET I SVENSK ORTOPEDISK FÖRENING HELSINGBORG 28 AUGUSTI 2014 PROTOKOLL VID ÅRSMÖTET I SVENSK ORTOPEDISK FÖRENING HELSINGBORG 28 AUGUSTI 2014 1. Förklarade föreningens ordförande Li Felländer-Tsai mötet öppnat. Valdes Niklas Ramberg till mötesordförande och Birgitta

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR SVENSK ORTOPEDISK FÖRENING 2010

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR SVENSK ORTOPEDISK FÖRENING 2010 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR SVENSK ORTOPEDISK FÖRENING 2010 Medlemmar Föreningens medlemsantal uppgick vid årets slut till drygt 1400 varav något mer än 240 av medlemmarna är pensionärer, 215 kvinnor, 21

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID STYRELSEMÖTE I SVENSK ORTOPEDISK FÖRENING HOTELL SERGEL PLAZA OCH SVENSKA LÄKARSÄLLSKAPET, KLARA ÖSTRA KYRKOGATA, STOCKHOLM

PROTOKOLL FÖRT VID STYRELSEMÖTE I SVENSK ORTOPEDISK FÖRENING HOTELL SERGEL PLAZA OCH SVENSKA LÄKARSÄLLSKAPET, KLARA ÖSTRA KYRKOGATA, STOCKHOLM PROTOKOLL FÖRT VID STYRELSEMÖTE I SVENSK ORTOPEDISK FÖRENING HOTELL SERGEL PLAZA OCH SVENSKA LÄKARSÄLLSKAPET, KLARA ÖSTRA KYRKOGATA, STOCKHOLM DEN 17-18 FEBRUARI 2008 Närvarande: Olle Svensson, Åke Karlbom,

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID STYRELSEMÖTET I SVENSK ORTOPEDISK FÖRENING HOTEL CONSIGLE, FIRENZE, ITALIEN ONSDAGEN DEN 9 MAJ, 2007

PROTOKOLL FÖRT VID STYRELSEMÖTET I SVENSK ORTOPEDISK FÖRENING HOTEL CONSIGLE, FIRENZE, ITALIEN ONSDAGEN DEN 9 MAJ, 2007 PROTOKOLL FÖRT VID STYRELSEMÖTET I SVENSK ORTOPEDISK FÖRENING HOTEL CONSIGLE, FIRENZE, ITALIEN ONSDAGEN DEN 9 MAJ, 2007 Närvarande: Adjungerad: Olle Nilsson, Åke Karlbom Per Wretenberg, Kristina Åkesson,

Läs mer

PROTOKOLL VID STYRELSEMÖTE I SVENSK ORTOPEDISK FÖRENING LÄKARESÄLLSKAPET, KLARA ÖSTRA KYRKOGATA, STOCKHOLM TISDAGEN 27 NOVEMBER, 2007

PROTOKOLL VID STYRELSEMÖTE I SVENSK ORTOPEDISK FÖRENING LÄKARESÄLLSKAPET, KLARA ÖSTRA KYRKOGATA, STOCKHOLM TISDAGEN 27 NOVEMBER, 2007 PROTOKOLL VID STYRELSEMÖTE I SVENSK ORTOPEDISK FÖRENING LÄKARESÄLLSKAPET, KLARA ÖSTRA KYRKOGATA, STOCKHOLM TISDAGEN 27 NOVEMBER, 2007 Närvarande: Olle Nilsson, Olle Svensson, Per Wretenberg, Åke Karlbom,

Läs mer

PROTOKOLL VID STYRELSEMÖTE I SVENSK ORTOPEDISK FÖRENING Hotell Royal, Umeå Måndag 27 augusti, tisdag 28 augusti och fredag 31 augusti, 2007

PROTOKOLL VID STYRELSEMÖTE I SVENSK ORTOPEDISK FÖRENING Hotell Royal, Umeå Måndag 27 augusti, tisdag 28 augusti och fredag 31 augusti, 2007 PROTOKOLL VID STYRELSEMÖTE I SVENSK ORTOPEDISK FÖRENING Hotell Royal, Umeå Måndag 27 augusti, tisdag 28 augusti och fredag 31 augusti, 2007 Närvarande: Olle Nilsson, Per Wretenberg, Åke Karlbom, Susanna

Läs mer

SOF Strategiplan

SOF Strategiplan SOF Strategiplan 2018-2020 Strategier för Svensk Ortopedisk Förening 2018-2020 Baserat på en analys av styrkor, svagheter, hot och möjligheter Fastställd 2017-11-28 av SOF styrelse efter (i) beredning

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2010

VERKSAMHETSPLAN 2010 VERKSAMHETSPLAN 2010 Enligt styrelsebeslut 2010-02-05 1(8) INNEHÅLLSFÖRTECKNING Kapitelrubrik Sid nr FRAMSIDA 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2 FÖRENINGENS SYFTE OCH MÅL 3 ORGANISATION 3 EKONOMI 4 KOMMITTÉERNA

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för SVENSK ORTOPEDISK FÖRENING 2016

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för SVENSK ORTOPEDISK FÖRENING 2016 VERKSAMHETSBERÄTTELSE för SVENSK ORTOPEDISK FÖRENING 2016 Medlemmar Totalt antal medlemmar i föreningen 1607 varav 1310 män och 297 kvinnor. 395 av medlemmarna är pensionerade medlemmar. Föreningen har

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR SVENSK ORTOPEDISK FÖRENING 2013

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR SVENSK ORTOPEDISK FÖRENING 2013 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR SVENSK ORTOPEDISK FÖRENING 2013 Medlemmar Totalt antal medlemmar i föreningen 1567 varav 1296 män, 272 kvinnor och 18 företagsmedlemmar. 351 av medlemmarna är pensionerade medlemmar.

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för SVENSK ORTOPEDISK FÖRENING 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för SVENSK ORTOPEDISK FÖRENING 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE för SVENSK ORTOPEDISK FÖRENING 2015 Medlemmar Totalt antal medlemmar i föreningen 1588 varav 1309 män och 279 kvinnor. 364 av medlemmarna är pensionerade medlemmar. Föreningen har

Läs mer

Protokoll styrelsemöte SFMR 2009 03 09. Lokal: Vienna Congress Centre, Meeting Room O3/7. Tid: Måndag kl 1400-1600. Närvarande:

Protokoll styrelsemöte SFMR 2009 03 09. Lokal: Vienna Congress Centre, Meeting Room O3/7. Tid: Måndag kl 1400-1600. Närvarande: Protokoll styrelsemöte SFMR 2009 03 09 Lokal: Vienna Congress Centre, Meeting Room O3/7 Tid: Måndag kl 1400-1600 Närvarande: Katrine Åhlström Riklund, (KRÅ) Torbjörn Sundström, (TS) Torbjörn Andersson,

Läs mer

Stadgar v 2.0. Antagna av Årsmötena 2014-05- 03 och 2015-05- 10. Stadgegruppen av Föreningen Munskänkarna

Stadgar v 2.0. Antagna av Årsmötena 2014-05- 03 och 2015-05- 10. Stadgegruppen av Föreningen Munskänkarna Stadgar v 2.0 Antagna av Årsmötena 2014-05- 03 och 2015-05- 10 Stadgegruppen av Föreningen Munskänkarna STADGEGRUPPEN Lena Ståhl, ordförande Stadgegruppen Ylva Sundkvist, föreningens ordförande Esbjörn

Läs mer

Styrelsen för. Svensk Barnkardiologisk Förening

Styrelsen för. Svensk Barnkardiologisk Förening Styrelsen för Svensk Barnkardiologisk Förening Verksamhetsberättelse 2015 Gällande året 9 april 2014-22 april 2015 Styrelsen har under det gångna året haft följande utseende: Ordförande Vice ordförande

Läs mer

Styrelsemöte Svenska Infektionsläkarföreningen. Svenska Läkaresällskapet, Stockholm

Styrelsemöte Svenska Infektionsläkarföreningen. Svenska Läkaresällskapet, Stockholm PROTOKOLL Organ Styrelsemöte Svenska Infektionsläkarföreningen Tid 2008-01-08 09.15-16.15 Plats Närvarande Svenska Läkaresällskapet, Stockholm Åsa Hallgårde Torsten Holmdahl Anna Jerkeman Gunlög Rasmussen

Läs mer

SVENSKA LÄKARES FÖRENING FÖR TRANSFUSIONSMEDICIN

SVENSKA LÄKARES FÖRENING FÖR TRANSFUSIONSMEDICIN SVENSKA LÄKARES FÖRENING FÖR TRANSFUSIONSMEDICIN Protokoll fört vid årsmöte tisdagen den 3 maj 2011, Uppsala Konsert & Kongress. 1 Årsmötet förklarades öppnat. 2 Årsmötet förklarades stadgeenligt utlyst

Läs mer

Förvaltningsberättelse för Mejeritekniskt Forum 1 januari 2012-31 december 2012

Förvaltningsberättelse för Mejeritekniskt Forum 1 januari 2012-31 december 2012 Förvaltningsberättelse för Mejeritekniskt Forum 1 januari 2012-31 december 2012 Förvaltningsberättelse Styrelsen för Mejeritekniskt Forum får härmed avgiva följande berättelse för verksamhetsåret 1 januari

Läs mer

PROTOKOLL VID STYRELSEMÖTE I SVENSK ORTOPEDISK FÖRENING LÄNSSJUKHUSET, HALMSTAD 31 AUGUSTI OCH 5 SEPTEMBER, 2008

PROTOKOLL VID STYRELSEMÖTE I SVENSK ORTOPEDISK FÖRENING LÄNSSJUKHUSET, HALMSTAD 31 AUGUSTI OCH 5 SEPTEMBER, 2008 PROTOKOLL VID STYRELSEMÖTE I SVENSK ORTOPEDISK FÖRENING LÄNSSJUKHUSET, HALMSTAD 31 AUGUSTI OCH 5 SEPTEMBER, 2008 Närvarande: Olle Svensson, Åke Karlbom, Per Wretenberg, Susanna Söderström, Kristina Åkesson,

Läs mer

Protokoll för styrelsemöte 2013-09-10, Svensk Förening för Hematologi (telefon)

Protokoll för styrelsemöte 2013-09-10, Svensk Förening för Hematologi (telefon) Protokoll för styrelsemöte 2013-09-10, Svensk Förening för Hematologi (telefon) Närvarande: Jan Samuelsson (Ordf), Maria Liljeholm (Sekr), Per Axelsson (skattmästare), Anna Eriksson (ST-ledamot), Anna

Läs mer

FÖRBUNDET Christer Johannesson har under året varit 2:e vice ordförande och Gerd Winoy Mowitz ordinarie ledamot i förbundsstyrelsen.

FÖRBUNDET Christer Johannesson har under året varit 2:e vice ordförande och Gerd Winoy Mowitz ordinarie ledamot i förbundsstyrelsen. V E R K S A M H E T S B E R Ä T T E L S E Styrelsen för Mag- och tarmföreningen i Skåne, avger härmed följande berättelse för verksamhetsåret 2014. STYRELSEN Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare

Läs mer

SVENSKA MIGRÄNFÖRBUNDET SMIF Förbundsstyrelsen, protokoll nr 2 2011-02-22

SVENSKA MIGRÄNFÖRBUNDET SMIF Förbundsstyrelsen, protokoll nr 2 2011-02-22 SVENSKA MIGRÄNFÖRBUNDET SMIF Förbundsstyrelsen, protokoll nr 2 2011-02-22 Tid och plats: Närvarande, beslutande Övriga Anmält förhinder Studieförbundet Vuxenskolan, Västerås Tisdagen den 22 februari 2011,

Läs mer

Lärarförbundet. Arboga U10. Verksamhetsberättelse

Lärarförbundet. Arboga U10. Verksamhetsberättelse Lärarförbundet Arboga U10 Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse för år 2015 Styrelsen för 2015 och andra funktioner Ordförande Helena Kindberg 2015 V. ordförande Susanne Skyllkvist 2015-2016

Läs mer

- - N C C S - - NORDIC COLLEGE OF CARING SCIENCE

- - N C C S - - NORDIC COLLEGE OF CARING SCIENCE - - N C C S - - NORDIC COLLEGE OF CARING SCIENCE Kära medlemmar! NCCS årsmöte 2013 RUNDBREV februari 2013 Årmötet hålls i samband med konferensen: Rörelsen mellan teori och praxis den 20-22 mars 2013 i

Läs mer

Riktlinjer och rutiner för Svensk föreningen för Orofacial Medicin

Riktlinjer och rutiner för Svensk föreningen för Orofacial Medicin Riktlinjer och rutiner för Svensk föreningen för Orofacial Medicin 1 Allmänt Innehållet i detta dokument baserar sig på beslut i styrelsen och på förenings/årsmöten. Dokumentet skall kunna uppdateras efterhand

Läs mer

Ärendets beredning Ärendet har beretts i Programberedningen för folkhälsa och psykiatri.

Ärendets beredning Ärendet har beretts i Programberedningen för folkhälsa och psykiatri. HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSNÄMNDEN 2011-12-20 p 4 1 (3) Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Handläggare: Eva Andersén Karlsson Instruktion för Stockholms läns läkemedelskommitté Ärendebeskrivning Detta ärende berör

Läs mer

- - N C C S - - NORDIC COLLEGE OF CARING SCIENCE

- - N C C S - - NORDIC COLLEGE OF CARING SCIENCE - - N C C S - - NORDIC COLLEGE OF CARING SCIENCE RUNDBREV februari 2015 - Ordförande har ordet Kära medlemmar i NCCS! Vi närmar oss våren och därmed tiden för Nordic College Caring Science, NCCS årliga

Läs mer

Effektivare administration i Region Skåne

Effektivare administration i Region Skåne 6 maj 2014 Ansvarig: Johan Cosmo johan.cosmo@skane.se Effektivare administration i Region Skåne SLUTRAPPORT 1 1 Projektarbete... sid 3 1.1 Bakgrund 1.2 Frågeställning 1.3 Metod 1.4 Projektgrupp 2 Resultat

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE SEKTION STOCKHOLM MITT

VERKSAMHETSBERÄTTELSE SEKTION STOCKHOLM MITT VERKSAMHETSBERÄTTELSE SEKTION STOCKHOLM MITT 2015 Organisation Sektionen omfattar stadsdelarna Östermalm, Norrmalm, Kungsholmen, Bromma, Hässelby-Vällingby, Spånga-Tensta, Rinkeby-Kista, Temabo, privat

Läs mer

PROTOKOLL VID ÅRSMÖTET I SVENSK ORTOPEDISK FÖRENING KARLSKRONA 1 SEPTEMBER 2011

PROTOKOLL VID ÅRSMÖTET I SVENSK ORTOPEDISK FÖRENING KARLSKRONA 1 SEPTEMBER 2011 PROTOKOLL VID ÅRSMÖTET I SVENSK ORTOPEDISK FÖRENING KARLSKRONA 1 SEPTEMBER 2011 1. Förklarade föreningens ordförande Olle Svensson mötet öppnat. Valdes Håkan Friberg till mötesordförande och Birgitta Lagerqvist

Läs mer

Föreningens styrelse har under verksamhetsåret 2010 haft följande sammansättning: Legitimerade Sjukgymnasters Riksförbund

Föreningens styrelse har under verksamhetsåret 2010 haft följande sammansättning: Legitimerade Sjukgymnasters Riksförbund Bilaga 1 Föreningen Verksamhetsberättelse 2010 Styrelse Föreningens styrelse har under verksamhetsåret 2010 haft följande sammansättning: Inga-Britt Lindström, ordförande Anne Carlsson, vice ordförande

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2012

VERKSAMHETSPLAN 2012 VERKSAMHETSPLAN 2012 Enligt styrelsebeslut 2012-02-03 1(9) INNEHÅLLSFÖRTECKNING Kapitelrubrik Sid nr FRAMSIDA 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2 FÖRENINGENS SYFTE OCH MÅL 3 ORGANISATION 3 EKONOMI 4 KOMMITTÉERNA

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012 1 VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HJÄRNSKADEFÖRBUNDET HJÄRNKRAFT ÖREBRO LÄN 2012 Länsföreningen avger härmed följande berättelse för verksamhetsåret 2012 Styrelsen Styrelsen har

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2013-11-26 Kungälvs sjukhus Kungälv Kirurgkliniken Sjukhus Ort Klinik Susanne Tumlin Ekelund och Göran Felländer Inspektörer STRUKTUR A Verksamheten:

Läs mer

Förslag till verksamhetsplan för Cancerföreningen PALEMA under verksamhetsåret 2016

Förslag till verksamhetsplan för Cancerföreningen PALEMA under verksamhetsåret 2016 VP PALEMA 2016.docx Förslag till verksamhetsplan för Cancerföreningen PALEMA under verksamhetsåret 2016 PALEMA s ändamål och uppgift, enligt ändamålsparagrafen, är att verka för en förbättrad vård och

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (8) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2013-02-01 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 23 januari 2013, kl. 09.00 11.30 Plats Närvarande ledamöter Övriga

Läs mer

Styrelsen för. Svensk Barnkardiologisk Förening

Styrelsen för. Svensk Barnkardiologisk Förening Styrelsen för Svensk Barnkardiologisk Förening Verksamhetsberättelse 2015 Gällande året 22 april 2015-28 april 2015 Styrelsen har under det gångna året haft följande utseende: Ordförande Vice ordförande

Läs mer

Nationella riktlinjer för rörelseorganens sjukdomar 2012. Systematisk riskvärdering, utredning och behandling vid fragilitetsfraktur Uppdatering

Nationella riktlinjer för rörelseorganens sjukdomar 2012. Systematisk riskvärdering, utredning och behandling vid fragilitetsfraktur Uppdatering Nationella riktlinjer för rörelseorganens sjukdomar 2012 Systematisk riskvärdering, utredning och behandling vid fragilitetsfraktur Uppdatering Du får gärna citera Socialstyrelsens texter om du uppger

Läs mer

Rapport fra n projektgruppen IBL med sektion SKKT

Rapport fra n projektgruppen IBL med sektion SKKT Rapport fra n projektgruppen med sektion SKKT Deltagare Inga.Lill Sparr RKKT Kamran Nourafkan Lena Morgan Ulla-Britt Lindholm Tanja Wijkmark RKKT Under 2010 och 2011 har diskussioner om ett eventuellt

Läs mer

Sveriges tänder behöver Sveriges Tandläkarförbund

Sveriges tänder behöver Sveriges Tandläkarförbund Sveriges tänder behöver Sveriges Tandläkarförbund Agenda 29 januari Hanna Bjuggren, utredare och studenthandläggare Kort om Tandläkarförbundet Tandläkaryrket Tandläkarutbildningen Alternativt urval Råd

Läs mer

Nyheter i korthet: Regional handlingsplan för läkemedel och miljö Barn- och ungdomstandvården och specialiserad tandreglering blir vårdval

Nyheter i korthet: Regional handlingsplan för läkemedel och miljö Barn- och ungdomstandvården och specialiserad tandreglering blir vårdval Denna information redogör kortfattat för hälso- och sjukvårdsnämndens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 23 april 2012. Hälso- och sjukvårdsnämndens uppdrag är att ansvara för bedömningen

Läs mer

Osteoporos. - Det du behöver veta och lite till! Utredning och behandling av en folksjukdom 12-13 oktober 2016. Inbjudan till en 2-dagars utbildning

Osteoporos. - Det du behöver veta och lite till! Utredning och behandling av en folksjukdom 12-13 oktober 2016. Inbjudan till en 2-dagars utbildning Till: Verksamhetschefen cc: Berörda kollegor på kliniken Inbjudan till en 2-dagars utbildning Osteoporos - Det du behöver veta och lite till! Utredning och behandling av en folksjukdom 12-13 oktober 2016

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 för Distriktssköterskeföreningen i Sverige, DSF

Verksamhetsberättelse 2014 för Distriktssköterskeföreningen i Sverige, DSF Verksamhetsberättelse 2014 för Distriktssköterskeföreningen i Sverige, DSF Styrelsens sammansättning under året: Ordförande Kristina Hesslund Göteborg Vice ordförande Annika Wall Stockholm Kassör Katarina

Läs mer

SVERIGES FIBROMYALGIFÖRBUND VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 1 JANUARI 31 DECEMBER 2011

SVERIGES FIBROMYALGIFÖRBUND VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 1 JANUARI 31 DECEMBER 2011 SVERIGES FIBROMYALGIFÖRBUND 2011 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 1 JANUARI 31 DECEMBER 2011 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 1 JANUARI 31 DECEMBER 2011 Förbundsstyrelse 1 januari 31 december 2011 Ordförande

Läs mer

Dagordning för sammanträde för Barn- och utbildningsberedningen samt Socialberedningen gemensamt

Dagordning för sammanträde för Barn- och utbildningsberedningen samt Socialberedningen gemensamt Barn- och utbildningsberedningen 2011-11-10 Kallelse till sammanträde Plats: Arkitektkopias sammanträdesrum, Västra Varvsgatan 11, Luleå Sammanträdet hålls på entréplanet i samma hus som Kommunförbundet

Läs mer

Ekonomi 2018 (skattmästare Anna Apelqvist) ! VERKSAMHETSBERÄTTELSE för SVENSK ORTOPEDISK FÖRENING 2018

Ekonomi 2018 (skattmästare Anna Apelqvist) ! VERKSAMHETSBERÄTTELSE för SVENSK ORTOPEDISK FÖRENING 2018 VERKSAMHETSBERÄTTELSE för SVENSK ORTOPEDISK FÖRENING 2018 Medlemmar Totalt antal medlemmar i föreningen 1770 varav 1417 män och 353 kvinnor. 465 av medlemmarna är pensionerade medlemmar. Föreningen har

Läs mer

2012-04-17. Partsgemensamt arbete om AT-läkares löneprocess

2012-04-17. Partsgemensamt arbete om AT-läkares löneprocess 2012-04-17 Partsgemensamt arbete om AT-läkares löneprocess Sveriges läkarförbund 2012-04-17 Arbetsliv och juridik Sveriges läkarförbund Box 5610, 114 86 Stockholm Telefon: 08-790 33 00 E-post: info@slf.se

Läs mer

Svenska Läkaresällskapet Nr 5 2014 2014-09-16

Svenska Läkaresällskapet Nr 5 2014 2014-09-16 PROTOKOLL fört vid sammanträde med Svenska Läkaresällskapets nämnd den 16 september 2014. Närvarande Ledamöter: Kerstin Nilsson (KN) (Ordförande), Stefan Lindgren (vice ordförande), Simon Kyaga (SK) (sekreterare),

Läs mer

DIREKTIONSPROTOKOLL. Diarienummer:

DIREKTIONSPROTOKOLL. Diarienummer: DIREKTIONSPROTOKOLL Mötesdatum: 2008-08-25 Sammanträdet påbörjades: kl. 09.00 Sammanträdet avslutades: kl. 11.45 Plats: Lund Justeringsdatum: 2008-09-04 Diarienummer: Närvarande/Beslutande: Kjell-Arne

Läs mer

JU Stockholms läns landsting

JU Stockholms läns landsting JU Stockholms läns landsting Region Gotland Samverkansnämnden Stockholm - Gotland PROTOKOLL 1/2012 1(5) STOCKHOLMS LANS LANDSTING HÄLSO-OCH SJUKVÅRDSNÄMNDEN M 2012-09- 2 5 Datum Tid Plats Närvarande 2012-09-11

Läs mer

Årsredovisning För PARKINSON SKÅNE

Årsredovisning För PARKINSON SKÅNE - Årsredovisning För PARKINSON SKÅNE 846006-5637 Styrelsen får härmed överlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01 2015-12-31 Innehåll Sida Verksamhetsberättelse 2 4 Resultaträkning 5 Balansräkning

Läs mer

Järvavägen 7 STYRELSEMÖTE 2010-04-12 170 79 Solna TID: kl. 18.00

Järvavägen 7 STYRELSEMÖTE 2010-04-12 170 79 Solna TID: kl. 18.00 SOLNA FÄLTRITTKLUBB PROTOKOLL Järvavägen 7 STYRELSEMÖTE 2010-04-12 170 79 Solna TID: kl. 18.00 www.sfrk.nu PLATS: Nya cafeterian Närvarande: Ej närvarande Vice ordf. Åsa Edquist Tove Almquist Bo Adrianzon

Läs mer

Årsberättelse Utbildningsutskottet KITM

Årsberättelse Utbildningsutskottet KITM Årsberättelse Utbildningsutskottet KITM Årsmötet 7 maj 2014 Kerstin Elvin Minimitider bl.a. 4år inom KITM Checklistor ST läkarna självständigt skall utföra våra vanligaste analysmetoder ROTEM / TEG Ref.litteratur

Läs mer

Glöm inte att söka medel från oss för klinisk forskning. Mer information om detta finns på vår hemsida. Dead-line för ansökan är 10/10.

Glöm inte att söka medel från oss för klinisk forskning. Mer information om detta finns på vår hemsida. Dead-line för ansökan är 10/10. Nyhetsbrev Nr 2 2014 september Bästa forskarvänner! Den kliniska patientnära forskningen behöver syre och näring från den kliniska vardagen. Endast de som arbetar inom sjukvården ser brister och svagheter

Läs mer

17 Endometriosvård i Halland RS150341

17 Endometriosvård i Halland RS150341 17 Endometriosvård i Halland RS150341 Ärendet Regionfullmäktige beslöt på sammanträdet 2015-06-17 ( 45) att bifalla en motion om endometrios. Motionen syftade till att: Beskriva och kartlägga nuläget för

Läs mer

Blodcancerföreningen i Stockholms län

Blodcancerföreningen i Stockholms län Blodcancerföreningen i Stockholms län Verksamhetsberättelse 2015 Medlemsantal och medlemsavgift Vid utgången av 2015 hade föreningen totalt 688 (617) medlemmar, 418 (371) kvinnor och 269 (239) män. Av

Läs mer

3. Det är önskvärt om det kan bildas en grupp av ST-läkare som gör kurs och vetenskapligt arbete under samma tidsperiod.

3. Det är önskvärt om det kan bildas en grupp av ST-läkare som gör kurs och vetenskapligt arbete under samma tidsperiod. REGLE R FÖR VETEN S K A P L I G T ARBETE OCH KVALITET S A R B E T E FÖR ST- UTBILDNING I PSY K I AT R I OCH BARN- OCH UNGDO M S P S Y K I A T R I, ÖREB R O LÄNS LANDSTING, beslutad i psykiatrins ledningsgrupp

Läs mer

Svenska Barnreumaregistret

Svenska Barnreumaregistret Svenska Barnreumaregistret, FAR14-7 Steg 1 - Kontaktuppgifter Uppgifter om sökande register Informationen om registret har ändrats Registrets namn Svenska Barnreumaregistret Registrets kortnamn Nummer

Läs mer

Svensk Förening för Äldrepsykiatri Swedish Association for Old Age Psychiatry Org nr 845003-2548, pg 60 41 827-4, hemsida www. aldrepsykiatri.

Svensk Förening för Äldrepsykiatri Swedish Association for Old Age Psychiatry Org nr 845003-2548, pg 60 41 827-4, hemsida www. aldrepsykiatri. 1(1) Svensk Förening för Äldrepsykiatri Swedish Association for Old Age Psychiatry Org nr 845003-2548, pg 60 41 827-4, hemsida www. aldrepsykiatri.se Svensk Förening för Äldrepsykiatri Verksamhetsberättelse

Läs mer

Verksamhetsåret 2014-2015. Verksamhetsberättelse för MSF Umeå verksamhetsåret 2014-2015

Verksamhetsåret 2014-2015. Verksamhetsberättelse för MSF Umeå verksamhetsåret 2014-2015 MSF Umeå för MSF Umeå verksamhetsåret 2014-2015 Introduktion MSF Umeås verksamhetsår 2014-2015 har varit händelserikt. Styrelsen har under detta verksamhetsår haft en god representation från såväl prekliniska

Läs mer

Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK)

Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) Plats: Dojon, Stationsvägen 9F Tid: 20 mars 2014, kl 19.30 Klädsel: Gi för dem som vill träna efteråt, vanliga kläder för föräldrar Alla

Läs mer

Specialistexamen i allmänmedicin år 2015-2016. Instruktion för examinand.

Specialistexamen i allmänmedicin år 2015-2016. Instruktion för examinand. Specialistexamen i allmänmedicin år 2015-2016. Instruktion för examinand. Detta ingår i examen: Anmälan Inlämnad senast 31 augusti 2015. Anmälningsblankett finns på hemsidan www.sfam.se. Du får en examinator

Läs mer

Verksamhetsrapport 2001

Verksamhetsrapport 2001 Verksamhetsrapport 2001 Hälso- och sjukvårdsberedning Mitt Hälso- och sjukvårdsberedningarna har i och med år 2001 funnits och verkat enligt landstingets nya organisation för ledning och styrning i ett

Läs mer

Dokumentrubrik. ST utbildning i Landstinget Västernorrland

Dokumentrubrik. ST utbildning i Landstinget Västernorrland Sida 1(9) Handläggare Giltigt till och med Reviderat Processägare Ann Christin Lindström (alm002) Victoria Sjöbom (vsm005) Fastställare Inger Bergström (ibm013) Gäller för Landstingsgemensamt Granskare

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 20-21 maj 2015 Lasarettet i Motala Motala Medicinkliniken Sjukhus Ort Klinik Ola Ohlsson och Bengt Sallerfors Inspektörer Gradering A Socialstyrelsens

Läs mer

Protokoll. Läkarsektionen 2008/10/28

Protokoll. Läkarsektionen 2008/10/28 Läkarsektionen 2008/10/28 Protokoll Tid. 17.00 Plats. Puben, nedervåningen MF Närvarande. Paulina Arntyr, Mikael Finder, Martin Hult, Karin Johnsson, Madeleine Kronblad, Ulrika Liliemark, Astrid Moëll,

Läs mer

PROTOKOLL VID STYRELSEMÖTE I SVENSK ORTOPEDISK FÖRENING KARLSKRONA 28 AUGUSTI 2011

PROTOKOLL VID STYRELSEMÖTE I SVENSK ORTOPEDISK FÖRENING KARLSKRONA 28 AUGUSTI 2011 PROTOKOLL VID STYRELSEMÖTE I SVENSK ORTOPEDISK FÖRENING KARLSKRONA 28 AUGUSTI 2011 Närvarande: Olle Svensson, Li Felländer Tsai, Åke Karlbom, Magnus Karlsson, Erica Arverud, Anne Garland, Birgitta Lagerqvist

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (8) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2012-12-19 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 12 december 2012 kl. 9.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med SUHF:s Expertgrupp för studieadministrativa frågor den 8 april 2011 på SUHF:s kansli

Minnesanteckningar från möte med SUHF:s Expertgrupp för studieadministrativa frågor den 8 april 2011 på SUHF:s kansli Sveriges Universitets- 2011-04-26 & Högskoleförbund Minnesanteckningar från möte med SUHF:s Expertgrupp för studieadministrativa frågor den 8 april 2011 på SUHF:s kansli Deltagare: Yasmine Lindström, ordförande

Läs mer

1 Mötets öppnande Ordförande Christina Rickmar förklarade mötet öppnat och hälsade de närvarade medlemmarna välkomna.

1 Mötets öppnande Ordförande Christina Rickmar förklarade mötet öppnat och hälsade de närvarade medlemmarna välkomna. 1(6) Protokoll fört vid Linköpings Skidklubbs årsmöte den 10 juni 2009 i Skidgården Hackefors. Årsmötet föregicks denna gång av utdelande av vandringspriser till klubbens bästa Vasaloppsåkare 2009, Liselott

Läs mer

Avtal mellan organisationerna:

Avtal mellan organisationerna: Avtal mellan organisationerna: * nedan kallat organisationen och Landstinget i *namnge på raden ovan den kommun, det landsting eller den privata vårdgivaren det gäller Jönköpings län nedan kallat registerhållare

Läs mer

Distrikt Skåne Verksamhetsberättelse 2013-2014

Distrikt Skåne Verksamhetsberättelse 2013-2014 Distrikt Skåne Verksamhetsberättelse 2013-2014 Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer - i Sverige och i världen. Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret

Läs mer

Revisorer Ordinarie har varit Ingela Bergare och Johanna Biderman. Suppleanter har varit Jane Avena och Camilla Appelgren.

Revisorer Ordinarie har varit Ingela Bergare och Johanna Biderman. Suppleanter har varit Jane Avena och Camilla Appelgren. Svenska Australian Shepherdklubben, SASK Verksamhetsberättelse 2015 Styrelsen för Svenska Australian Shepherdklubben (SASK) avger härmed följande verksamhetsberättelse avseende verksamhetsåret 2015. Styrelse

Läs mer

UNDERLAG FÖR KVALITETSBEDÖMNING

UNDERLAG FÖR KVALITETSBEDÖMNING UNDERLAG FÖR KVALITETSBEDÖMNING Denna utgåva är en provisorisk anpassning till den revidering som beslutades vid SPUREX den 2014-01-23. INLEDNING Inspektionen gäller dels strukturen (resurserna för utbildning),

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare Landstinget Sörmland Regionsjukhuset Karsudden LSN-RSK13-049 Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare År 2012 2012-02-18 Malin Lotterberg Mallen är framtagen av Sveriges Kommuner och Landsting Innehållsförteckning

Läs mer

STYRELSEMÖTESPROTOKOLL TEV Sida 1 (5)

STYRELSEMÖTESPROTOKOLL TEV Sida 1 (5) STYRELSEMÖTESPROTOKOLL TEV Sida 1 (5) Datum: 2013-06-14 Ort: Stockholm Protokoll nummer: 6 Ordförande: Sekreterare: Justerare: Övriga närvarande: Peter Franzén Madelene Lundin Peter Schulz Gunilla Brattström-Cronqvist,

Läs mer

Information till. betygsnämndsledamöter, opponent och. disputationsordförande. inför disputation. Innehåll. Dnr 1-408/2013

Information till. betygsnämndsledamöter, opponent och. disputationsordförande. inför disputation. Innehåll. Dnr 1-408/2013 Dnr 1-408/2013 Information till betygsnämndsledamöter, opponent och disputationsordförande inför disputation Innehåll Inledning... 1 Betygsnämnd... 1 Förhandsgranskning... 2 Examination... 3 Opponent...

Läs mer

verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014-15

verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014-15 mälardalens frilansklubbs årsmöte 9/2 2015 verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014-15 sammansättning av styrelsen Gert Lundstedt ordförande Elisabet Wahl vice ordförande och upphovsrättsansvarig

Läs mer

Prioriterade strategiska och operativa insatser i det tobakspreventiva arbetet. Målgrupper. Prioriterade insatser

Prioriterade strategiska och operativa insatser i det tobakspreventiva arbetet. Målgrupper. Prioriterade insatser Cancerplanen Arbetsgruppen förebyggande och tidig upptäckt 2011-03-14 Prioriterade strategiska och operativa insatser i det tobakspreventiva arbetet Syftet med arbetet och förslagen som presenteras nedan

Läs mer

2009-2010. Junior Faculty Rheumatology (JFR) startades 2009-04-16 i samband med Svensk Reumatologisk Förenings (SRF) Vårmöte 2009 i Uppsala.

2009-2010. Junior Faculty Rheumatology (JFR) startades 2009-04-16 i samband med Svensk Reumatologisk Förenings (SRF) Vårmöte 2009 i Uppsala. V ERKSAMHETSBERÄTTELSE JUNIOR FACULTY RHEUMATOLOGY 2009-2010 Junior Faculty Rheumatology (JFR) startades 2009-04-16 i samband med Svensk Reumatologisk Förenings (SRF) Vårmöte 2009 i Uppsala. O R G A N

Läs mer

Kristianstads Brukshundklubb

Kristianstads Brukshundklubb Protokoll 2010 Nr 8 Datum: 2010-11-10 Plats: Klubbstugan Gälltofta Närvarande: Anya Kräusel Vice Annika Nilsson Marie-Louise Nilsson Mikael Olsson Catharina Hårsmar Lena Weiffert Suppleant Micke Hansson

Läs mer

Inledning. Verksamhetsrapport för regionalt donationsansvariga 2015

Inledning. Verksamhetsrapport för regionalt donationsansvariga 2015 Inledning I Socialstyrelsens föreskrifter för donation av organ och vävnader lyfts vårdgivarens ansvar för donationsfrämjande arbete särskilt fram. Ledningen av hälso- och sjukvården och tandvården ska

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2015-05-05--06 Norrlands universitetssjukhus Umeå Infektionskliniken Sjukhus Ort Klinik Pia Forsberg, Professor, Infektionskliniken Östergötland,

Läs mer

Verksamhetsberättelse Svenska Smärtläkarföreningen

Verksamhetsberättelse Svenska Smärtläkarföreningen Verksamhetsberättelse Svenska Smärtläkarföreningen Verksamhetsåret 2013-09-01 2014-08-31. Föreningens syfte är att utveckla och främja algologi (läran om smärta) och klinisk smärtmedicin och därmed utgöra

Läs mer

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05. Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05. Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla Landvetter 2011-02-06 Närvarande: se bifogad närvarolista Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05 Plats: Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla Datum: 2011-02-05

Läs mer

Glödlampan. hsod.se. Sörmland. I detta nummer. Ordförande har ordet. Ny mandatperiod i LRFF. Presentation Synskadades förening Sörmland.

Glödlampan. hsod.se. Sörmland. I detta nummer. Ordförande har ordet. Ny mandatperiod i LRFF. Presentation Synskadades förening Sörmland. Glödlampan December 2014 Sörmland Representanter till LRFF 2015-2018 I detta nummer Ordförande har ordet Lena Talman Solveig Fredriksson Ulf Nordström Helge Andersson Ny mandatperiod i LRFF Christer Arnrup

Läs mer

Årsberättelse 2014. "Högsta kvalitet och bästa service

Årsberättelse 2014. Högsta kvalitet och bästa service Årsberättelse 214 "Högsta kvalitet och bästa service Beskrivning av SportsMed Carlanderska SportsMed är ett nischföretag som uteslutande bedriver sjukvård inom sektorn Privat sjukvårdsförsäkring inom ortopedi

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Styrelsen för ProLiv Kronoberg avger följande berättelse över föreningens verksamhet 2015. STYRELSE Sedan årsmötet den 24 mars och styrelsens konstituering den 9 april har styrelsen

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse

Patientsäkerhetsberättelse Patientsäkerhetsberättelse Stiftelsen Skaraborgs Läns Sjukhem 2015 Skövde 160229 Anna-Karin Haglund Verksamhetschef Allmänt Enligt patientsäkerhetslagen (2010:659) ska vårdgivaren senast den 1 mars varje

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 29/2-1/3 2016 Region Halland Halmstad UP Sjukhus Ort Klinik Marie Törnqvist och Gunnel Svedmyr Inspektörer Gradering Socialstyrelsens föreskrifter

Läs mer

Slutrapport: Den nya förskolan - med kvalitet i fokus

Slutrapport: Den nya förskolan - med kvalitet i fokus KOMMUNAL LÄRARFÖRBUNDET 2009-03-18 Slutrapport: Den nya förskolan - med kvalitet i fokus Bakgrund Samarbetet mellan Lärarförbundet och Kommunal inleddes 2003 med en gemensam skrivelse med anledning av

Läs mer

Patient- och närståendeutbildning med hög delaktighet

Patient- och närståendeutbildning med hög delaktighet Patient- och närståendeutbildning med hög delaktighet sabet ix/eli Scanp Foto: n Omsé PATIENT- OCH NÄRSTÅENDEUTBILDNING MED HÖG DELAKTIGHET 1 Patient- och närståendeutbildning med hög delaktighet För

Läs mer

Reglemente för styrelsen för Kungälvs sjukhus och Frölunda specialistsjukhus

Reglemente för styrelsen för Kungälvs sjukhus och Frölunda specialistsjukhus 1 (7) Reglemente Diarienummer RS 691-2012 Västra Götalandsregionen Antaget av regionfullmäktige den 24 november 2015, 204 Reglemente för styrelsen för Kungälvs sjukhus och Frölunda specialistsjukhus Dokumentet

Läs mer

Lars Jonehög, Fp Britta Nilsson, M Torbjörn Lewin, S, (ej tjänstgörande ersättare)

Lars Jonehög, Fp Britta Nilsson, M Torbjörn Lewin, S, (ej tjänstgörande ersättare) 1(16) Plats och tid Nordiska Travmuseet, Biblioteket, kl 14.15-17.30 Beslutande Ledamöter Marita Arvidsson, C, vice ordf Lotta Wignell, C Margareta Bryntesson, M Agneta Nilsson, Kd Maurice Leroy, S Anne

Läs mer

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2012-06-15

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2012-06-15 Monica Jonsson Vård- och omsorgstrateg Regionförbundet 018-182109, 0703-402109 monica.jonsson@regionuppsala.se Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2012-06-15 Närvarande:

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Föreningen för Kognitivt Stöd - FKS verksamhetsåret 2014

Verksamhetsberättelse för Föreningen för Kognitivt Stöd - FKS verksamhetsåret 2014 Verksamhetsberättelse för Föreningen för Kognitivt Stöd - FKS verksamhetsåret 2014 Styrelsen för FKS med organisationsnummer 802411-2636 ger här sin redovisning för år 2014. Föreningens verksamhetsår är

Läs mer

Tid Tisdagen den 13 maj 2008 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö

Tid Tisdagen den 13 maj 2008 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (6) Landstingets kansli Uppdragsavdelningen, Justerat 2008-05-23 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 13 maj 2008 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR SVERIGES GUIDEFÖRBUND 2014

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR SVERIGES GUIDEFÖRBUND 2014 Sveriges Guideförbund Organisationsnummer 825001-7772 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR SVERIGES GUIDEFÖRBUND 2014 1 januari 2014-31 december 2014 Styrelsen har bestått av: Birgitta Ekesand Ordförande Föreningen

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Östra Blekinges Biodlarförening

Protokoll fört vid årsmöte med Östra Blekinges Biodlarförening Protokoll fört vid årsmöte med Östra Blekinges Biodlarförening Datum: 2012-11-10 Plats: Centrumhuset i Rödeby Antal deltagare: 27 pers Mötet inleds med att Thomas presenterar ett bildspel och berättar

Läs mer

Sidan 1 av 5. Svenska Badmästareförbundet. Protokoll styrelsemöte nr 4, 2012

Sidan 1 av 5. Svenska Badmästareförbundet. Protokoll styrelsemöte nr 4, 2012 Sidan 1 av 5 Svenska Badmästareförbundet Protokoll styrelsemöte nr 4, 2012 Datum onsdagen 17 oktober till och med den 18 oktober 2012 Tid 16.00-17.30 och 08.00-10.00 Plats Hotell Gothia Göteborg Närvarande

Läs mer

Södertälje Båtsällskap

Södertälje Båtsällskap Styrelsemöte 4:e november 2014 kl. 19:00 21:00 i klubbhuset i Torpa Närvarande: Seppo Martikainen Per Göran Traung Rolf Pettersson Mauritz Forsström Ulf Oscarsson Lars Axelsson Hans Larsson Bertil Karlsson

Läs mer