Hälso- och sjukvårdsberedningen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Hälso- och sjukvårdsberedningen"

Transkript

1 1 (8) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 23 januari 2013, kl Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö Pernilla Sjöberg, ordförande (M) Ove Löfqvist (M), tjänstgörande ersättare Ann-Charlotte Kakoulidou, 2:a vice ordförande (S) Vidar Lundbäck (C), tjänstgörande ersättare Joakim Pohlman (S) Stefan Söderberg (M), tjänstgörande ersättare 4-16 Thomas Haraldsson (C) Eva Johnsson (KD) Anna Selvin (KD) Lars Andersson (FP) Tryggve Svensson (V) Anders Pettersson, tjänsteman Lillemor Ahlgren, tjänsteman Lillemor Ahlgren 1 Justering Ordförande Pernilla Sjöberg och andra vice ordförande Ann-Charlotte Kakoulidou justerar protokollet fredagen den 1 februari kl Godkännande av föredragningslista Hälso- och sjukvårdsberedningen fastställde upprättat förslag till föredragningslista.

2 2 (8) 3 Information Preventivmedelskostnader för unga Mödravårdsöverläkare Eunice Langmo vid kvinnokliniken, CLV, informerade om preventivmedelskostnader för unga. Eunice Langmo är tillika medicinskt ansvarig för ungdomsmottagningarna i Kronoberg. Sedan länge har Landstinget Kronoberg subventionerat preventivmedel till flickor upp till 20 år. Rabatteringen gäller så kallade ettårsrecept och produkten ska ha av Läkemedelsverket godkänd indikation som preventivmedel. Patienten betalar en egenavgift på 170 kronor, resterande belopp faktureras landstinget. De preventivmedel som omfattas av rabatteringen är: p-piller hormonstavar hormonspiraler p-plåster vaginalring Ungdomar upp till 20 år som inte är skrivna i Kronoberg får den rabatten som gäller i hemlandstinget. Sedan några år har diskussioner förts om att subventionerna skall gälla upp till 25 år eftersom det är i åldrarna år de flesta aborter sker. Under 2011 var landstingets kostnad för subventionen kr och 2012 var den kr. Det går däremot inte att få fram data på vilka produkter som är mest sålda inom subventionen. Studier pekar på att det finns ett visst vetenskapligt underlag för att p-pillersubventioneringen minskar abortfrekvensen men eftersom dessa studier är utan randomiserad kontrollgrupp kan man dock inte vara helt säker på att inte andra faktorer i samhället har bidragit till en förändring i abortfrekvensen. Hälso- och sjukvårdsberedningens arbetsgrupp ungdomsmottagning, som är i samverkan med folkhälsoutskottet, föreslås ta upp preventivmedelssubventionerna när arbetsgruppen slutfört sitt nuvarande arbete med åldersgränserna på ungdomsmottagningarna.

3 3 (8) 4 Information Patientsäkerhet i verksamheten Patientsäkerhetssamordnare Ingela Rehnström informerade om patientsäkerhetsarbetet inom medicincentrum. Inom centrumet arbetar två sjuksköterskor 25% och en läkare 20% med patientsäkerhet. Följande patientsäkerhetsarbete har genomförts inom medicincentrum: - Nationella mätningar av basala hygien- och klädrutiner (BHK) - Två egna öppna granskningar i form av observation och direkt reflektion i vårdarbetet på samtliga slutenvårdsavdelningar inom medicincentrum. Patientsäkerhetssamordnaren studerade vårdpersonalens hygienrutiner inne på patientrummen. De fick direkt feedback efter att man varit inne hos patienten. Det är sju moment som måste vara rätt. Klockor och klädsel är helt korrekt nu men det man noterat är att man ofta missar att sprita sig innan vårdmomentet varför patientsäkerhetsarbetet fokuseras på detta nu. - Kvartalsvis journalgranskning för Sepsisregistret (ett register som är för Landstinget Kronoberg) - Arbete med avvikelser från Synergi. - Regelbunden skriftlig redovisning av avvikelser. - Kartläggning av samtliga läkemedelsavvikelser under första kvartalet på medicinklinikerna i syfte att identifiera de mest frekventa och med målet att arbeta vidare med dessa. - Information på arbetsplatsträffar om avvikelser och dess betydelse för patientsäkerhetsarbetet. - Deltar i händelseanalyser på såväl egna som andra centrum på uppdrag av patientsäkerhetsverket - Upprepad granskning av PVK-hanteringen i verksamheten för att mäta följsamheten efter reviderade PVK-rutiner. - Medicincentrum deltar aktivt i strukturerad journalgranskning. Fortsatta planerade insatser är bland annat att förbättra BHK-rutiner genom att föra dialog med hygienansvariga på samtliga enheter. Man vill också skapa förutsättningar tillsammans med analysstöd för att erhålla statistik på hantering och komplikationer av PVK i syfte att minska vårdrelaterade infektioner. Starta ett nätverk inom det egna centrumet för arbete med interna mindre utredningar.

4 4 (8) 5 Medborgardialog - Medborgarpanel att notera detta till protokollet Fråga om ämnesområde till den kommande medborgarpanelen lyftes vid dagens sammanträde men inga reella förslag framkom. Fortsatt dialog förs i styrgruppen för medborgarpanelen. 6 Medborgardialog Medborgardialogaktivieter våren 2013 att notera detta till protokollet Medborgardialogaktiviteter under våren 2013 planeras i Ljungby, Tingsryd, Markaryd och Alvesta kommuner. En aktivitetsplan kommer att framställas. 7 Ärenden Granskningen av vårdvalet att notera informationen till protokollet Information om den fördjupade granskningen av vårdvalet sker på ett kommande sammanträde när de nu pågående granskningarna slutförts. 8 Ärenden Verksamhetsrapport att godkänna verksamhetsrapport för hälso- och sjukvårdsberedningen år att verksamhetsrapport för hälso- och sjukvårdsberedningen år överlämnas till landstingsstyrelsen.

5 5 (8) Ett utkast till verksamhetsrapport för hälso- och sjukvårdsberedningen år utdelades till ledamöterna. Verksamhetsrapporten genomlästes av ledamöterna under pågående sammanträde. Verksamhetsrapporten bifogas med protokollet. 9 Ärenden Information barnrättsarbetet Barnrättsstrateg Susann Swärd informerade om rapporten Barns och ungas åsikter om Landstinget Kronoberg Det är tre kartläggningar som genomförts med åsikter från elever i åtta kontaktklasser. Kartläggningen om Barns åsikter om sjukhus, vårdcentraler, väntrum och personalens bemötande genomfördes med fyra klasser på låg- och mellanstadiet. Sammanlagt var det 100 elever som deltog i kartläggningen. I kartläggningen framkommer att läkare och sjuksköterskor inom primärvården kan hantera barns oro och ängslan och gör ett positivt intryck på barnet. Vidare så framkommer att väntrummen inte är anpassade för barn på låg- och mellanstadiet. I kartläggningen om Barns och ungdomars informationskanaler kring hälsofrågor deltog sex klasser på låg- mellan- och högstadiet samt gymnasiet och sammanlagt svarade 144 elever. Av kartläggningen framgår bland annat att föräldrarna är väldigt viktiga informationskanaler i hälsofrågor och att eleverna har ett högt förtroende för vårdcentralen. Det framkommer också att internet används i liten omfattning till att söka efter information i hälsofrågor. Susann Swärd har på uppdrag av barn- och ungdomshälsan genomfört en kartläggning Ungdomars kommentarer kring barn- och ungdomshälsan Fyra klasser på högstadiet och gymnasiet med sammanlagt 102 elever deltog. Resultatet speglar i huvudsak hur barn- och ungdomshälsan är organiserade. Resultatet av de tre kartläggningarna kommer inom kort att finnas tillgängligt på landstingets webb.

6 6 (8) 10 Ärenden Uppföljning av motion att notera detta till protokollet Hälso- och sjukvårdsberedningen har att följa upp motionen Tydligare hälsooch sjukvård för studenterna Dnr LTK/ Utvecklingsdirektör Martin Myrskog och kommunikationsdirektör Maria Granath har ett uppdrag kring motionen. Inget aktuellt fanns att rapportera om uppdraget i dagsläget. 11 Samverkan - Likabehandlingsplanen att notera informationen till protokollet Likabehandlingsplanen återremitterades till programgruppen av landstingsfullmäktige i november. Programgruppen har genomgått synpunkterna och reviderat likabehandlingsplanen och återsänt den till landstingsfullmäktige för godkännande. 12 Samverkan Arbetsgrupp psykiatri Pernilla Sjöberg gav en rapport från arbetsgrupp psykiatri som är i samverkan med samverkansberedningen. Strukturen för arbetsgruppen är framtagen. Slutrapport planeras färdig till maj. 13 Samverkan Arbetsgrupp ungdomsmottagning

7 7 (8) Thomas Haraldsson rapporterade från arbetsgrupp ungdomsmottagning som är i samverkan med folkhälsoutskottet. Tre nya möten är inplanerade under våren. 14 Rapporter att notera rapporterna till protokollet. Ann-Charlotte Kakoulidou redogjorde från arbetsgrupp hjärtsjukvård, som har haft sitt första möte och då arbetade fram strukturen för gruppens arbete. Eva Johnsson meddelade att hon inte deltagit i konferensen Barns och ungas psykiska hälsa 17/10, då den var fulltecknad. Lillemor Ahlgren lämnade en ekonomisk rapport över hälso- och sjukvårdsberedningens ekonomi. 15 Kurser och konferenser att Anna Selvin och Thomas Haraldsson deltar i konferensen Ett gott liv för barn och unga, den 13 mars i Växjö. att avstå från deltagande i konferensen Att få vara människa hela livet den april i Stockholm att Tryggve Svensson deltar i uppföljning av evidensbaserad praktik inom missbruk och beroendevården i Kronoberg den 19 mars. Följande inbjudningar till konferenser har inkommit: - Ett gott liv för barn och unga den 13 mars, Växjö - Att få vara människa hela livet den april, Stockholm - Uppföljning av evidensbaserad praktik inom missbruk och beroendevården i Kronoberg den 19 mars.

8 8 (8) 16 Övriga frågor att notera detta till protokollet. Bilaga med gällande årsplan 2013 för hälso- och sjukvårdsberedningen är bifogad med kallelsen. Vid protokollet Lillemor Ahlgren Sekreterare Justerat Pernilla Sjöberg Ordförande Ann-Charlotte Kakoulidou Andra vice ordförande Protokollet har tillkännagivits på landstingets anslagstavla Lillemor Ahlgren

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (8) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2012-12-19 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 12 december 2012 kl. 9.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (8) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2012-06-29 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 20 juni, 2012 kl. 09.00-12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (7) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2012-03-26 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 14 mars 2012 kl. 09.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (6) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2014-04-29 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 23 april kl. 9.00 10.30 Plats Kronobergsrummet, landstingets kansli, Ingelstadsvägen

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2013-09-03 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (5) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2011-04-19 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 6 april 2011 kl. 13.00 16.00 Plats Närvarande ledamöter Kronobergsrummet, Landstinget

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (7) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2013-05-07 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 24 april 2013, kl. 9.00 11.30 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (7) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2014-03-26 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 19 mars 2014 kl. 9.00 11.15 Plats Kronobergsrummet, landstingets kansli,

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (7) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2013-12-18 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 11 december 2013 kl. 9.00-11.45 Plats Närvarande ledamöter Övriga

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (7) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2013-10-18 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 9 oktober 2013 kl. 9.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande

Läs mer

PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 13 februari 2013 kl. 09.00-12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö

PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 13 februari 2013 kl. 09.00-12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (5) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2013-02-20 Patientnämnden Tid Onsdagen den 13 februari 2013 kl. 09.00-12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (7) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2012-06-19 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 12 juni 2012 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2011-12-19 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 7 december 2011 kl. 12.30 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

Landstingets kansli 2009-05-18 ÄU 4/09 Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2009-06-01. Måndagen den 18 maj 2009 kl.13.00-16.

Landstingets kansli 2009-05-18 ÄU 4/09 Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2009-06-01. Måndagen den 18 maj 2009 kl.13.00-16. 1 (5) Landstingets kansli Uppdragsavdelningen, Justerat 2009-06-01 Äldreutskottet Tid Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Måndagen den 18 maj 2009 kl.13.00-16.00 Konferensrum Nova

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (5) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2011-06-21 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Torsdagen den 9 juni 2011 kl. 09.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (9) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2013-06-18 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 12 juni 2013, kl. 9.00 11.30 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande

Läs mer

Tid Tisdagen den 13 maj 2008 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö

Tid Tisdagen den 13 maj 2008 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (6) Landstingets kansli Uppdragsavdelningen, Justerat 2008-05-23 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 13 maj 2008 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Landstingets kansli 2010-09-08 VU 4/10 Planeringsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2010-09-21

Landstingets kansli 2010-09-08 VU 4/10 Planeringsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2010-09-21 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2010-09-21 Vuxenutskottet Tid Onsdagen den 8 september 2010 kl. 09.00-12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (6) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2014-09-02 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 27 augusti kl. 9.00 11.30 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande

Läs mer

Samverkansberedningen

Samverkansberedningen 1 (8) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Hillevi Andersson Justerat 2012-06-18 Samverkansberedningen Tid Måndagen den 11 juni 2012 kl. 9-12 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

PROTOKOLL. Peter Freij, vice ordförande (S) Ove Löfqvist (M) Britt-Louise Berndtsson (C) Olle Sandahl (KD) Hillevi Andersson

PROTOKOLL. Peter Freij, vice ordförande (S) Ove Löfqvist (M) Britt-Louise Berndtsson (C) Olle Sandahl (KD) Hillevi Andersson 1 (5) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Justerat 2014-09-22 2014-09-11 FoUB 3/2014 FoU-beredningen Tid Torsdagen 11 september 2014 kl. 13-16 Plats Närvarande ledamöter Furugården i Skruv Peter Löfström,

Läs mer

Barn- och ungdomsutskottet

Barn- och ungdomsutskottet 1 (6) Landstingets Kansli Barn- och ungdomsutskottet/ Justerat 2010-02-19 Barn- och ungdomsutskottet Tid Fredagen den 12 februari kl. 13.00 17.15 Plats Närvarande ledamöter Kronobergsrummet Ingelstadsvägen

Läs mer

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, landstingets kansli, Ingelstadsvägen 9, Växjö

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, landstingets kansli, Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (7) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2014-02-25 Patientnämnden Tid Onsdagen den 12 februari kl. 9.00 12.20 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Landstingets kansli 2010-03-31 VU 2/10 Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2010-04-13. Tid Onsdagen den 31 mars 2010 kl. 09.00 12.

Landstingets kansli 2010-03-31 VU 2/10 Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2010-04-13. Tid Onsdagen den 31 mars 2010 kl. 09.00 12. 1 (5) Landstingets kansli Uppdragsavdelningen, Justerat 2010-04-13 Vuxenutskottet Tid Onsdagen den 31 mars 2010 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

PROTOKOLL. Landstingets kansli 2014-05-27 FU 3/2014 Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2014-06-03

PROTOKOLL. Landstingets kansli 2014-05-27 FU 3/2014 Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2014-06-03 1 (5) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2014-06-03 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 27 maj 2014, kl. 13.15 16.00 Plats Närvarande ledamöter Vårdcentralen Lessebo, Storgatan 27, Lessebo

Läs mer

Samverkansberedningen

Samverkansberedningen 1 (8) Landstingets kansli 2014-01-27 Kansliavdelningen, Hillevi Andersson Justerat 2014-02-03 SB 1/2014 Samverkansberedningen Tid Måndagen den 27 januari 2014 kl. 9-11.30 Plats Närvarande ledamöter Övriga

Läs mer

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2013-04-08 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 2 april 2013 kl. 9.00 12.15 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

Motion - Information och uppföljning vid upprepade aborter

Motion - Information och uppföljning vid upprepade aborter YTTRANDE 1(2) 2012-02-14 Hälso- och sjukvårdsutskottet Värnamo YTTRANDE Motion - Information och uppföljning vid upprepade aborter Inledning I en till landstingsfullmäktige inlämnad motion föreslår Samuel

Läs mer

Barn- och ungdomsutskottet

Barn- och ungdomsutskottet 1 (5) Landstingets Kansli Barn- och ungdomsutskottet/ Justerat 2010-05-31 Barn- och ungdomsutskottet Tid Fredagen den 21 maj kl. 13.00-16.30 Plats Närvarande ledamöter Kronobergsrummet Ingelstadsvägen

Läs mer

PROTOKOLL. Rättspsykiatriska regionkliniken, Landstingets Kronoberg, Johan Allgulins väg 1, Växjö

PROTOKOLL. Rättspsykiatriska regionkliniken, Landstingets Kronoberg, Johan Allgulins väg 1, Växjö 1 (7) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2013-09-26 FoU-beredningen Tid Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Torsdagen den 12 september 2013 kl.13-16.30 Rättspsykiatriska

Läs mer

Protokoll från sammanträde med äldreutskottet

Protokoll från sammanträde med äldreutskottet Kansliavdelningen, 2005-03-08 ÄU 2/05 Protokoll från sammanträde med äldreutskottet Tid Tisdagen den 8 mars kl. 9.00-14.30 Plats Närvarande ledamöter Bulten, Rådmannen, Alvesta Ann-Charlotte Kakoulidou

Läs mer

Samverkansberedningen

Samverkansberedningen 1 (9) Landstingets kansli 2011-06-20 SB 3 /2011 Planeringsavdelningen, Hillevi Andersson Justerat 2011-06-27 Samverkansberedningen Tid Måndagen den 20 juni 2011 kl. 09.00-12.00 Plats Närvarande ledamöter

Läs mer

PROTOKOLL 1(6) Diarienummer. Ej närvarande: Kajsa Carlsson (MP)

PROTOKOLL 1(6) Diarienummer. Ej närvarande: Kajsa Carlsson (MP) PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Närvarande: Sjukvårdsledningens konferensrum, Värnamo sjukhus Britt Johansson (M), ordförande Marianne Andersson (KD) Bo Kärreskog (S) Lis Melin (M) Arne Ekegren (M)

Läs mer

Landstingsfullmäktige

Landstingsfullmäktige 1 (14) Landstingets kansli Kansliavd/Marianne Hammarström Landstingsfullmäktige Tid: Tisdagen den 30 september, kl. 09.00 12.00 Plats: Karl Birger Blomdahl salen, Konserthuset i Växjö 103 Landstingsfullmäktiges

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 07-11-06 JUSTERAT 07-11-15 1 (6) Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 6 november 2007, kl.09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter

Läs mer

Ungdomars synpunkter på sexualundervisningen

Ungdomars synpunkter på sexualundervisningen 2013-06-19 Ungdomars synpunkter på sexualundervisningen Önskas mer information om hur Landstinget Kronoberg arbetar med kontaktklasser eller om innehållet i denna rapport, kontakta: Susann Swärd Barnsättsstrateg

Läs mer

Protokoll från sammanträde med folkhälsoutskottet

Protokoll från sammanträde med folkhälsoutskottet PROTOKOLL 1 (6) Ledningsenheten Justeringsdatum 2006-10-30 Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson 2006-10-17 FU 5/06 Protokoll från sammanträde med folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 17 oktober kl.

Läs mer

PROTOKOLL. Landstingets kansli 2014-12-03 PAN 6/2014. Tid Onsdagen den 3 december, 2014 kl.9.00 11.30

PROTOKOLL. Landstingets kansli 2014-12-03 PAN 6/2014. Tid Onsdagen den 3 december, 2014 kl.9.00 11.30 1 (5) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Justerat 2014-12-12 Patientnämnden Tid Onsdagen den 3 december, 2014 kl.9.00 11.30 Plats Närvarande ledamöter Teleborgs slott, konferensrum Christer Bonde,

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (7) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2011-06-01 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 18 maj 2011 kl. 13.00 16.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

Barns och ungdomars informationskanaler kring hälsofrågor

Barns och ungdomars informationskanaler kring hälsofrågor 2013-02-06 Barns och ungdomars informationskanaler kring hälsofrågor Önskas mer information om hur Landstinget Kronoberg arbetar med kontaktklasser eller om innehållet i denna rapport, kontakta: Susann

Läs mer

Samverkansberedningen

Samverkansberedningen 1 (6) Landstingets kansli 2014-12-01 Kansliavdelningen, Justerat 2014-12-11 SB 7/2014 Samverkansberedningen Tid Måndagen den 1 december kl. 9.00 11.45 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 1 (5) Landstingets kansli 2014-08-26 LSAU 7/2014 Kansliavd, Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 26 augusti, kl. 09.00 11.15 Plats Närvarande Övriga närvarande Sekreterare Sessionssalen,

Läs mer

Landstingsfullmäktige

Landstingsfullmäktige 1 (8) Landstingets kansli Kansliavd/Marianne Hammarström Landstingsfullmäktige Tid: Tisdagen den 18 mars, kl. 16.15 18.00 Plats: Karl Birger Blomdahl salen, Konserthuset i Växjö 40 Landstingsfullmäktiges

Läs mer

Lågstadie- och mellanstadieelevers åsikter om goda hälsovanor och lämpliga kanaler för hälsoinformation

Lågstadie- och mellanstadieelevers åsikter om goda hälsovanor och lämpliga kanaler för hälsoinformation 2013-10-14 Lågstadie- och mellanstadieelevers åsikter om goda hälsovanor och lämpliga kanaler för hälsoinformation Önskas mer information om hur Landstinget Kronoberg arbetar med kontaktklasser eller om

Läs mer

Gunnar Larsson. Underskrifter Paragrafer 18-23. Marie Jesson - - - - - Ewa Johansson. Gunnar Larsson BEVIS OM ANSLAG

Gunnar Larsson. Underskrifter Paragrafer 18-23. Marie Jesson - - - - - Ewa Johansson. Gunnar Larsson BEVIS OM ANSLAG 2011-09-07 19 Plats och tid Hembygdsgården i Söderfors kl 18:00-20:20 Beslutande Ewa Johansson (S), ordförande Håkan Thomsson (MP) Lars-Göran Wadström (V) Per Bergsten (M) Gunnar Larsson (FP) Joakim Larsson

Läs mer

Tid Tisdagen den 18 maj 2010 kl Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö. Margareta Samuelsson

Tid Tisdagen den 18 maj 2010 kl Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö. Margareta Samuelsson 1 (6) Landstingets kansli Uppdragsavdelningen, Justerat 2010-05-28 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 18 maj 2010 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 12 december, 2012 kl

PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 12 december, 2012 kl 1 (5) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2012-12-14 Patientnämnden Tid Onsdagen den 12 december, 2012 kl. 13.00 16.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Sessionssalen,

Läs mer

KALLELSE 1 (5) F 2 Landstingets kansli Kansliavdelningen/Marianne Hammarström LS 7/2014

KALLELSE 1 (5) F 2 Landstingets kansli Kansliavdelningen/Marianne Hammarström LS 7/2014 KALLELSE 1 (5) F 2 Landstingets kansli Kansliavdelningen/Marianne Hammarström 2014-10-07 LS 7/2014 Landstingsstyrelse Tid Tisdagen den 14 oktober 2014 kl. 09.00 ca 12.00 Plats Oden (f d Föreläsningssalen)

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för barn- och kvinnocentrum

Patientsäkerhetsberättelse för barn- och kvinnocentrum Patientsäkerhetsberättelse för barn- och kvinnocentrum År 2012 Datum och ansvarig för innehållet 2013-01-14 Annika Hull Laine, centrumchef för barn- och kvinnocentrum Mallen är framtagen av Sveriges Kommuner

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 08-04-01 JUSTERAT 08-04-14 1 (7) Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 1 april 2008, kl.10.30 12.30 Plats Närvarande ledamöter

Läs mer

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, Landstingets Kronoberg, Ingelstadsvägen 9, Växjö

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, Landstingets Kronoberg, Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (7) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Justerat 2014-03-07 2014-02-27 FoUB 1/2014 FoU-beredningen Tid Torsdagen den 27 februari 2014 kl. 13-16 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen 2006-05-16

Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen 2006-05-16 1(6) Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 5/2006 Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen Tid LS kl 09.00 12.30 Plats Föreläsningssalen, Sigfridsområdet Närvarande ledamöter

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 2010-02-16 1 (6) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Bertil Axelsson LSAU 02/2010 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 16 februari 2010, kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1(17) Beredningen för vård och rehabilitering 2008-05-13 Plats och tid Landstingshuset Hus 2, Kyrkgatan 12, Östersund, plan 2, 2008-05-13 Beslutande Ann-Marie Johansson (s) Alvi Berglund (s) Siw Lundkvist

Läs mer

Tid Tisdagen den 23 mars 2010 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö. Margareta Samuelsson

Tid Tisdagen den 23 mars 2010 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö. Margareta Samuelsson 1 (5) Landstingets kansli Uppdragsavdelningen, Justerat 2010-04-06 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 23 mars 2010 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare Kirurgicentrum År 2012

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare Kirurgicentrum År 2012 Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare Kirurgicentrum År 2012 2013-01-10 Ulla Wigberth Tholén 1 Innehåll Sammanfattning... 3 Övergripande mål och strategier... 4 Organisatoriskt ansvar för patientsäkerhetsarbetet...

Läs mer

Tid Tisdagen den 31 augusti 2010 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö. Margareta Samuelsson

Tid Tisdagen den 31 augusti 2010 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö. Margareta Samuelsson 1 (5) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2010-09-14 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 31 augusti 2010 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 1 (8) Landstingets kansli 2012-08-28 LSAU 6/2012 Planeringsavd, Marianne Hammarström Justerat 2012-09-04 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 28 augusti 2012 kl. 09.00 12.00 Plats

Läs mer

Kungsbackanämnden 1-9

Kungsbackanämnden 1-9 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-01-26 Kungsbackanämnden 1-9 Tid: Måndag 26 januari 2009 kl 13:00-15:30 Plats: Sammanträdesrummet, Tjolöholm Närvarande Margareta Ödman (M) Maud Lanne (S) Marianne Hultén

Läs mer

Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö

Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Regionstyrelsen Tid 2015-09-16 09:00-15:20 Plats Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Anna Fransson (S) (ordförande)

Läs mer

Ledningsenheten 2008-02-26 FU 2/08 Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2008-03-06. Tid Tisdagen den 26 februari 2008 kl. 09.00 12.

Ledningsenheten 2008-02-26 FU 2/08 Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2008-03-06. Tid Tisdagen den 26 februari 2008 kl. 09.00 12. 1 (6) Ledningsenheten Uppdragsavdelningen, Justerat 2008-03-06 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 26 februari 2008 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Barns åsikter om sjukhus, vårdcentraler, väntrum och personalens bemötande

Barns åsikter om sjukhus, vårdcentraler, väntrum och personalens bemötande 2013-02-06 Barns åsikter om sjukhus, vårdcentraler, väntrum och personalens bemötande Önskas mer information om hur Landstinget Kronoberg arbetar med kontaktklasser eller om innehållet i denna rapport,

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Folktandvården

Patientsäkerhetsberättelse för Folktandvården Patientsäkerhetsberättelse för Folktandvården År 2012 Datum och ansvarig för innehållet 2013-02-25 Annika Kahlmeter Mallen är framtagen av Sveriges Kommuner och Landsting Innehållsförteckning Sammanfattning

Läs mer

Samverkansberedningen

Samverkansberedningen 1 (9) Landstingets kansli 2013-01-28 Planeringsavdelningen, Hillevi Andersson Justerat 2013-02-11 SB 1/2013 Samverkansberedningen Tid Måndagen den 28 januari 2013 kl. 9-12 Plats Närvarande ledamöter Övriga

Läs mer

Årsrapport Samordnare för barn till psykiskt sjuka föräldrar 2014. Psykiatriska kliniken Ryhov

Årsrapport Samordnare för barn till psykiskt sjuka föräldrar 2014. Psykiatriska kliniken Ryhov Årsrapport Samordnare för barn till psykiskt sjuka föräldrar 2014 Psykiatriska kliniken Ryhov Nuläge på kliniken HSL 2g är känd i verksamheten genom flera olika insatser: - Introduktionsutbildning till

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Tid 2015-04-09 09:00 12:30 Plats Apollon Centrallasarettet Växjö ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Charlotta Svanberg (S), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, Landstingets Kronoberg, Ingelstadsvägen 9, Växjö

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, Landstingets Kronoberg, Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (8) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Hillevi Andersson Justerat 2012-09-18 FoU-beredningen Tid Torsdagen den 6 september 2012 kl. 13 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

PROTOKOLL 1(6) Diarienummer

PROTOKOLL 1(6) Diarienummer PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Närvarande: Konferensrummet, Vårdcentralen Bra Liv i Vaggeryd Britt Johansson (M), ordförande Marianne Andersson (KD) Bo Kärreskog (S) Lis Melin (M) Arne Ekegren (M)

Läs mer

Folkhälsoutskottet. Tid Tisdagen den 8 oktober 2013 kl. 9.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö

Folkhälsoutskottet. Tid Tisdagen den 8 oktober 2013 kl. 9.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (7) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2013-10-21 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 8 oktober 2013 kl. 9.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

Mötesanteckningar- dialogmöte med patient- och handikappföreningar, 2015-12-07

Mötesanteckningar- dialogmöte med patient- och handikappföreningar, 2015-12-07 Mötesanteckningar- dialogmöte med patient- och handikappföreningar, 2015-12-07 Hälso- och sjukvårdsnämndens presidieberedning samt hälso- och sjukvårdsdirektören hade inbjudit samtliga länsföreningar till

Läs mer

Ledningsgrupp Närvårdsområde Borås

Ledningsgrupp Närvårdsområde Borås Närvårdsområde Borås Ledningsgrupp Närvårdsområde Borås Datum/Tid Torsdagen den 5 november kl 13.30 16.30 Plats Stora Liden, Sdf Väster Omfattning 55-67 Närvarande Monica Svensson Joakim Cannerfors Annica

Läs mer

Landstingssubventionerade läkemedel utöver läkemedelsförmånerna

Landstingssubventionerade läkemedel utöver läkemedelsförmånerna Läkemedelskommittén Dokumentnamn: Version: Dokumenttyp: Landstingssubventionerade läkemedel 4.0 Rutin Utfärdande förvaltning: Sökord: Giltig fr.o.m. Landstingsdirektörens stab 2016-01-01 Utfärdande enhet:

Läs mer

PROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum Nämnd för folkhälsa och primärvård i Skellefteå- och Norsjöområdet 2012-06-13

PROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum Nämnd för folkhälsa och primärvård i Skellefteå- och Norsjöområdet 2012-06-13 PROTOKOLL 1 (6) 32 45 Plats Beslutande Närvarande ersättare Övriga Personalhotellet, Skellefteå Janeth Lundberg (S), ordförande Andreas Löwenhöök (M), vice ordförande Anna Westermark (S) ers för Jonas

Läs mer

Landstingets kansli 2009-09-02 VU 5/09 Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2009-09-15

Landstingets kansli 2009-09-02 VU 5/09 Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2009-09-15 1 (6) Landstingets kansli Uppdragsavdelningen, Justerat 2009-09-15 Vuxenutskottet Tid Onsdagen den 2 september 2009 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 2/2006. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2006-02-14

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 2/2006. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2006-02-14 PROTOKOLL 1 (5) Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 2/2006 Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2006-02-14 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sven-Åke Gustavsson, ordf

Läs mer

Tid Tisdagen den 26 maj 2009 kl Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö

Tid Tisdagen den 26 maj 2009 kl Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (5) Landstingets kansli Uppdragsavdelningen, Justerat 2009-06-09 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 26 maj 2009 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Barns och ungdomars åsikter om barnoch ungdomsmottagningen

Barns och ungdomars åsikter om barnoch ungdomsmottagningen Barns och ungdomars åsikter om barnoch ungdomsmottagningen - En undersökning av barnrättspraktikanter inom Landstinget Kronoberg Sabina Andersson Alexandra Hansson Omvårdnadsprogrammet Sunnerbogymnasiet

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse

Patientsäkerhetsberättelse Patientsäkerhetsberättelse Stiftelsen Skaraborgs Läns Sjukhem 2015 Skövde 160229 Anna-Karin Haglund Verksamhetschef Allmänt Enligt patientsäkerhetslagen (2010:659) ska vårdgivaren senast den 1 mars varje

Läs mer

Verksamhetsrapport 2001

Verksamhetsrapport 2001 Verksamhetsrapport 2001 Hälso- och sjukvårdsberedning Mitt Hälso- och sjukvårdsberedningarna har i och med år 2001 funnits och verkat enligt landstingets nya organisation för ledning och styrning i ett

Läs mer

PROTOKOLL. Zeus konferensrum, Centrallasarettet Växjö. Hillevi Andersson

PROTOKOLL. Zeus konferensrum, Centrallasarettet Växjö. Hillevi Andersson 1 (5) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Justerat 2014-06-02 2014-05-22 FoUB 2/2014 FoU-beredningen Tid Torsdagen den 22 maj 2014 kl. 13 15.30 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2016-02-17. Sida

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2016-02-17. Sida Folkhälso/Brottsförebyggande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-02-17 Innehållsförteckning Ärende 1 Föregående protokoll... 2 2 Brottsförebyggande... 3 3 Presentation av ny miljöstrateg... 5 4 Allergikommittén

Läs mer

Minnesanteckningar från möte för Barn- och Ungdomsrådet (BUR) den 19 oktober 2005

Minnesanteckningar från möte för Barn- och Ungdomsrådet (BUR) den 19 oktober 2005 Birgitta Larsson Ledningsstaben 2005-11-30 Minnesanteckningar från möte för Barn- och Ungdomsrådet (BUR) den 19 oktober 2005 Närvarande: Förhindrade: Friederike Gerlach (mp) Inger Clasinder (fp) Lisbeth

Läs mer

Socialnämnden 2011-10-12

Socialnämnden 2011-10-12 Socialnämnden 2011-10-12 250 Delgivning av protokoll... 2 251 Delegationsbeslut... 3 252 Budgetuppföljning... 4 253 Sammanställning av uppsökande verksamhet under 2011, personer födda 1931... 5 254 Kommunens

Läs mer

97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011.

97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-08-31 95 Meddelanden. 96 Anmälan om delegationsbeslut. 97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011. 98 Information budget 2012. 99 Den framtida gymnasieskolan

Läs mer

Martin Edberg (S), vice ordf. skol- och barnomsorgsnämnden 400

Martin Edberg (S), vice ordf. skol- och barnomsorgsnämnden 400 Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 9:00 11:15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C)

Läs mer

Sydsvensk regionbildning ideell förening

Sydsvensk regionbildning ideell förening Anteckningar från ledningsgruppsmöte onsdagen den 15 januari 2014 i Växjö Närvarande: Martin Myrskog, Landstinget Kronoberg Peter Hogla, Regionförbundet Södra Småland Johan Assarsson, projektledare Peter

Läs mer

Sammanfattning på lättläst svenska

Sammanfattning på lättläst svenska Sammanfattning på lättläst svenska Utbildning är en av de viktigaste sakerna för ungdomars framtid. Ungdomar som saknar gymnasieutbildning riskerar att bli arbetslösa och få det svårt på många andra sätt.

Läs mer

Lunds samordningsförbund

Lunds samordningsförbund Lunds samordningsförbund 1 Plats och tid Ledamöter Ersättare Arbetsförmedlingen, St. Södergatan 49, Lund Patrik Holmberg (c) ledamot Region Skåne Göran Wallén (m) ledamot Lunds Kommun Staffan Hållö, ledamot

Läs mer

Folktandvården Filipstad. Gert Ohlsson (FP) Monica Gundahl (S) Annetthe Zettergren (M) Ann-Charlotte Eskel (S) Mona Smedman (C)

Folktandvården Filipstad. Gert Ohlsson (FP) Monica Gundahl (S) Annetthe Zettergren (M) Ann-Charlotte Eskel (S) Mona Smedman (C) PROTOKOLL 1 (5) FOLKHÄLSO- OCH TANDVÅRDSUTSKOTTET Plats Beslutande Ersättare I tjänsten Justering Folktandvården Filipstad Gert Ohlsson (FP) Monica Gundahl (S) Annetthe Zettergren (M) Ann-Charlotte Eskel

Läs mer

Falkenbergsnämnden 26-36

Falkenbergsnämnden 26-36 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-04-25 Falkenbergsnämnden Falkenbergsnämnden 26-36 Tid: Onsdagen 25 april 2007, kl 13:00-17:00 Plats: Vårdcentralsområdet Falkenberg, sammanträdesrummet Utsikten Ledamöter

Läs mer

Samverkansberedningen

Samverkansberedningen 1 (6) Landstingets kansli 2014-10-20 Kansliavdelningen, Justerat 2014-11-03 SB 6/2014 Samverkansberedningen Tid Måndagen den 20 oktober 2014 kl. 9-11.30 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

Regionförbundet södra Småland, lokal Insikten

Regionförbundet södra Småland, lokal Insikten 2014-01-22 1 (16) Tid Onsdag den 22 januari 2014 kl. 08.30-12.00 Plats ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Övriga förtroendevalda Tjänstemän Regionförbundet, lokal Insikten Sven Sunesson

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 2010-03-23 1 (6) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Bertil Axelsson LSAU 04/2010 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 23 mars 2010, kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter

Läs mer

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö. Pia Andersen, tjänsteman Lillemor Ahlgren, tjänsteman

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö. Pia Andersen, tjänsteman Lillemor Ahlgren, tjänsteman 1 (7) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2014-02-11 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 4 februari 2014 kl. 13.15 16.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott Tid 2015-04-15 08:45 08:55 Plats Sigfridsområdet Emil Lindells väg 15, Växjö ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Anna Fransson (S),

Läs mer

ÄLDRECENTRUM. Ett UPPDRAG för att sätta den äldre multisjuke i centrum 2009 Ansvariga: Siw Ewers/Kerstin Eriksson NSV 2009-09-02

ÄLDRECENTRUM. Ett UPPDRAG för att sätta den äldre multisjuke i centrum 2009 Ansvariga: Siw Ewers/Kerstin Eriksson NSV 2009-09-02 ÄLDRECENTRUM Ett UPPDRAG för att sätta den äldre multisjuke i centrum 2009 Ansvariga: Siw Ewers/Kerstin Eriksson NSV UPPDRAGET Uppnå en integrerad och väl sammanhållen vård och omsorg mellan kommuner,

Läs mer

Planeringsdelegationen 59-75

Planeringsdelegationen 59-75 PROTOKOLL 1(7) Diarienummer Plats: Landstingets kansli, sal A Närvarande: ande: Håkan Jansson (M), ordförande Maria Frisk (KD) Rune Backlund (C) Lena Skaring Thorsén (FP) Marcus Eskdahl (S) Ann-Christine

Läs mer

Protokoll 1(5) 2012-02-17. Landstinget Landstinget Landstinget Landstinget SPF PRO PRO SPRF SKPF

Protokoll 1(5) 2012-02-17. Landstinget Landstinget Landstinget Landstinget SPF PRO PRO SPRF SKPF Protokoll 1(5) s pensionärsråd Tid och plats för sammanträdet Beslutande Landstingshuset, Hus 2, dr Prag, plan 2, den 17 februari 2012, kl. 09.00 12.00 Elin Hoffner (V) Inger Jonsson (C) Bodil Sihm (MP)

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (31)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (31) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (31) Plats och tid Paragrafen, kommunhuset Storuman 2013-02-20, kl 09.00 15.30. Ajournering för partivisa överläggningar 11.30 12.00. Beslutande Monica Beije (M) Håkan Rombe

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) 1 (8) Plats och tid Landstingshuset, Kyrkgatan 12, hus 2, plan 2, 2008-12-16, kl 09.00-17.10 Beslutande Ann-Marie Johansson (s) Björn Karlsson (s) Alvi Björklund (s) Bodil Sihm (mp) Alf Lundin (v) Gert

Läs mer