PROTOKOLL. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö"

Transkript

1 1 (7) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 12 juni 2012 kl Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö Charlotte Branting, ordförande (FP) Olof Björkmarker, vice ordförande (S) Oliver Rosengren (M), tjänstgörande ersättare John Hed (M) Ulla-Britt Storck (S) Janeric Kandenäs (S) Valbone Hasani (S) Bengt-Göran Birgersson (C) Anita Svensson (C), tjänstgörande ersättare Christer Henriksson (KD) Annelise Hed (MP) Jerker Nilsson (V), ersättare Pia Andersen, tjänsteman Lillemor Ahlgren, tjänsteman Lillemor Ahlgren 26 Justering Ordförande Charlotte Branting och vice ordförande Olof Björkmarker justerar protokollet tisdagen den 19 juni kl Föredragningslista Folkhälsoutskottet fastställde upprättat förslag till föredragningslista.

2 2 (7) 28 Information Pågående arbete kring spelberoende att notera informationen till protokollet. Britt-Marie Falk och Malin Runbert från Folkhälsoenheten informerade om kring spelberoende/spelmissbruk. Allmänt om spelberoende/spelmissbruk och vad är spelproblem? (Spel om pengar) Spelproblem innebär att inte kunna kontrollera sitt spelande och att spelandet har lett till allvarliga negativa konsekvenser både ekonomiskt, socialt och hälsomässigt Många likheter med andra missbruk. Vid spelande reagerar hjärnans belöningssystem på liknande sätt som när man dricker alkohol. Befolkningens spelvanor Den reglerade svenska spelmarknaden omsätter ca 41 miljarder kronor/år. I dessa siffror ingår dock inte bruttoomsättningen för Casino Cosmopol, nätpoker, illegalt spel och oreglerat spel på utländska sajter. Ca 10 procent av spelarna står för 90 procent av spelandet en stor del av dessa har spelproblem av den vuxna befolkningen har spelproblem och av dessa är spelberoende. Spelproblem är vanligast bland unga män, utrikes födda, personer som står utanför arbetsmarknaden och personer med ekonomiska problem. Psykisk ohälsa, riskabla alkoholvanor och utsatthet för våld är vanligt förekommande. Folkhälsoinstitutet (FHI) har flera nationella insatser mot spelmissbruk såsom: Stödlinjen, telefonstöd och rådgivning Föreningsbidrag till spelberoendeföreningar, kamratstöd Utbildningsinsatser för professionella grupper Följt upp spelmarknadens utveckling Publicerat kunskapsöversikter Utvecklat och utvärderat behandlingsformer Följer utvecklingen kring ohälsa kopplat till datorspel Se mer information på I Landstinget Kronobergs budget för 2011 och 2012 är förebyggande insatser mot spelberoende/spelmissbruk ett prioriterat område. Utifrån folkhälsopolicyn tas handlingsplan fram för bl.a. spelberoende/spelmissbruk.

3 3 (7) Folkhälsoenheten startade arbetet med spelberoende för ca 1,5 år och en arbetsgrupp bildades. Arbetsgruppen har tagit fram underlag/kunskapsinsamling kring spelberoende och bestämt inriktning och målgrupp för sitt arbete. Målgruppen är datoranvändande barn och ungdomar inte spel om pengar. Man har träffat företrädare för barnhälsovården, BUP och skolsköterskor och genomfört två skolbesök, åk 4-6 samt åk 2 på gymnasiet. Samverkat med två studenter från Linnéuniversitetet som skrivit sina B/Cuppsatser kring ungdomar och On-line-spel. Barn och ungdomar exponeras på ett helt annat sätt än tidigare generationer för datoranvändande. Ny media - Ipone, surfplatta ökar tillgängligheten drastiskt. På 9 år från har nybörjaråldern för att vara ute på nätet sjunkit från13- till 4 års åldern. Arbetsgruppen skall gå vidare med: - Kartlägga ungdomars syn på datoranvändande - Inventera vad det finns för råd/stöd/behandling att få i Kronobergs län - Arbeta fram ett informationsmaterial att dela ut i barnhälso- och skolhälsovården - Föräldramöten, liknande Effekt (ÖPP) - Pilotprojekt liknande NPP (Navets preventionsprogram) - Lagt till fler/ändrat vissa frågor i barn och ungdomsenkäten - Samverkan med olika organisationer bl. a. AV-media 29 Medborgardialog Medborgarpanel att notera informationen till protokollet Information om den tredje medborgarpanelen som avslutades den 4 juni. Frågeställningen i denna omgång rörde Vårdval plus. 328 medborgare deltog i panelen. Slutrapporten är ännu inte färdigställd. Medborgardialogaktivitet Ett förslag ska arbetas fram på en medborgardialogaktivitet som skall genomföras under hösten gemensamt med samtliga utskott/nämnder och beredningar. 30 Medborgardialog Må Bra mässa

4 4 (7) att deltaga i Må bra-mässan i Älmhult oktober. att beredningen arbetar fram förslag på tema till Må Bra-mässan och att beslutet om tema fattas på nästa sammanträde i Folkhälsoutskottet. Må Bra-mässan i Älmhult arrangeras i år den oktober. Folkhälsoutskottets ledamöter diskuterade om utskottet ska deltaga i mässan samt om ett tema för densamma. 31 Ärenden Uppföljning av motioner att godkänna det från presidiet framlagda svaret på motionen Kultur på recept i Kronobergs län (Dnr LTK/120327) att godkänna det från presidiet framlagda svaret på motionen Tydligare hälsooch sjukvård för studenterna (Dnr LTK/120258) Folkhälsoutskottets presidie har berett ett svar motionen Kultur på recept i Kronobergs län (Dnr LTK/120327) som är utskickat till ledamöterna tillsammans med kallelsen. Folkhälsoutskottets presidie har berett ett svar på motionen Tydligare hälso- och sjukvård för studenterna (Dnr LTK/120252) som är utskickat till ledamöterna tillsammans med kallelsen. 32 Ärenden Friskvårdstipendiet att temat för friskvårds- och hälsovårdsstipendiet 2012 är kultur och hälsa. Folkhälsoutskottet har i uppdrag att utse mottagare av Landstinget Kronobergs friskvårds- och hälsostipendium. Stipendiet är på kr. Det delas ut varje år till en eller flera personer, men kan även tilldelas en förening eller organisation. Stipendiaten/stipendiaterna måste uppfylla beslutade kriterier och vara verksam inom folkhälsoutskottets fastställda tema. Beredningens förslag är att temat för årets friskvårds- och hälsostipendium ska vara i kulturens och hälsans tecken. Ledamöterna enades om detta område för årets stipendium.

5 5 (7) 33 Ärenden Verksamhetsplan 2013 att notera informationen till protokollet. Pia Andersen informerade om arbetsgången för verksamhetsplan Samverkan - Patientsäkerhetsronder att ledamöterna deltar i patientsäkerhetsronderna under kvalitetsveckan, vecka 46. Under Landstinget Kronobergs kvalitetsvecka, vecka 46, genomförs patientsäkerhetsronder på några enheter. Detta är ett sätt att få mer kunskap om patientsäkerhetsarbetet i Landstinget Kronoberg och få mer insyn i de olika enheternas arbetsområden. Ledamöter från utskott/nämnd och beredningar inbjuds att ta del av det pågående patientsäkerhetsarbetet i Landstinget Kronoberg enligt en uppgjord tidplan. 35 Samverkan LF-seminarie 18/9 att notera informationen till protokollet. Ordföranden informerade om upplägget på LF-seminariet 18/9. Ett preliminärt program ska vara klart till LF 19/6. 36 Rapporter att notera rapporterna till protokollet.

6 6 (7) att skrivelse formuleras till landstingsstyrelsen och landstingsfullmäktige angående information om det folkhälsopolitiska programmets uppföljningsplan Rapporter från arbetsgrupper: Olof Björkmarker informerade från arbetsgruppen för jämlik hälsa. Gruppen har besökt ett antal SFI-klasser i länet för att efterhöra hur de upplevt sina kontakter med vården utifrån ett bemötandeperspektiv. Överlag var bilden som framkom på svensk sjukvård positiv. En rapport på arbetet med bemötandefrågor kommer att lämnas senare. Under hösten kommer arbetsgruppen att se närmare på arbetet som patientnämnden genomfört om bemötandefrågor. Likabehandlingsplan: Charlotte Branting informerade från arbetsgruppen för likabehandlingsplanen. Man kommer att titta på all form av diskriminering, bl. a. kön, sexuell läggning, religion och ålder. Arbetsgruppen arbetar med att ta fram dels ett program och dels en handlingsplan. Likabehandlingsplanen kommer att tas på landstingsfullmäktige i november. Likabehandlingsplanen är utlämnad på remiss till de partier som inte är representerade i arbetsgruppen för synpunkter samt till arbetsgruppen för jämlik hälsa i folkhälsoutskottet. Uppföljningsplan Folkhälsopolitiskt program: Pia Andersen rapporterade kring förankringen av det folkhälsopolitiska programmets uppföljningsplan. Folkhälsoutskottets ledamöter beslutar vid dagens sammanträde om att en skrivelse formuleras till landstingsstyrelsen och landstingsfullmäktige angående information om det folkhälsopolitiska programmets uppföljningsplan. Regionalt cancercentrum Syd, 16 mars: Pia Andersen informerade från konferens om prevention inom cancervården Vänd trenden färre cancersjuka i Lund, den 16 mars. Prevention och rehabilitering, Kosta den 2 maj: Ulla-Britt Storck, Janeric Kandenäs, Bengt-Göran Birgersson, Annelise Hed och Pia Andersen informerade från konferensen. Presidiemöte, 14 maj: Pia Andersen redogjorde för budgetprocessen. Mötesanteckning från presidiemötet delades ut till ledamöterna vid dagens sammanträde. Folkhälsostämma: Charlotte Branting, John Hed, Ulla-Britt Storck och Pia Andersen redogjorde från folkhälsostämman i Stockholm, april.

7 7 (7) 37 Kurser och konferenser att notera detta till protokollet Det fanns vid dagens sammanträde inga inbjudningar till kurser eller konferenser 38 Övriga frågor att notera detta till protokollet. En förteckning över presidierna utdelades till ledamöterna vid dagens sammanträde. Lillemor Ahlgren gav en ekonomisk rapport över folkhälsoutskottets ekonomi. Vid protokollet Lillemor Ahlgren Sekreterare Justerat Charlotte Branting Ordförande Olof Björkmarker Vice ordförande Protokollet har tillkännagivits på landstingets anslagstavla Lillemor Ahlgren

PROTOKOLL. Landstingets kansli 2014-05-27 FU 3/2014 Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2014-06-03

PROTOKOLL. Landstingets kansli 2014-05-27 FU 3/2014 Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2014-06-03 1 (5) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2014-06-03 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 27 maj 2014, kl. 13.15 16.00 Plats Närvarande ledamöter Vårdcentralen Lessebo, Storgatan 27, Lessebo

Läs mer

Tid Tisdagen den 13 maj 2008 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö

Tid Tisdagen den 13 maj 2008 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (6) Landstingets kansli Uppdragsavdelningen, Justerat 2008-05-23 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 13 maj 2008 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (8) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2012-06-29 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 20 juni, 2012 kl. 09.00-12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande

Läs mer

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2013-04-08 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 2 april 2013 kl. 9.00 12.15 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

Protokoll från sammanträde med folkhälsoutskottet

Protokoll från sammanträde med folkhälsoutskottet PROTOKOLL 1 (6) Ledningsenheten Justeringsdatum 2006-10-30 Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson 2006-10-17 FU 5/06 Protokoll från sammanträde med folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 17 oktober kl.

Läs mer

Folkhälsoutskottet. Tid Tisdagen den 8 oktober 2013 kl. 9.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö

Folkhälsoutskottet. Tid Tisdagen den 8 oktober 2013 kl. 9.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (7) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2013-10-21 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 8 oktober 2013 kl. 9.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (7) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2012-03-26 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 14 mars 2012 kl. 09.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande

Läs mer

PROTOKOLL. Landstingets kansli FU 5/2014 Kansliavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat

PROTOKOLL. Landstingets kansli FU 5/2014 Kansliavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 1 (5) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Justerat 2014-12-09 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 2 december, 2014 kl. 13.00 15.30 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Konferensrum

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (8) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2012-12-19 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 12 december 2012 kl. 9.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga

Läs mer

PROTOKOLL. Landstingets kansli 2014-04-01 FU 2/2014 Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2014-04-08

PROTOKOLL. Landstingets kansli 2014-04-01 FU 2/2014 Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2014-04-08 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2014-04-08 Folkhälsoutskottet Tid Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Tisdagen den 1 april 2014 kl.13.15

Läs mer

Tid Tisdagen den 31 augusti 2010 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö. Margareta Samuelsson

Tid Tisdagen den 31 augusti 2010 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö. Margareta Samuelsson 1 (5) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2010-09-14 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 31 augusti 2010 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö. Pia Andersen, tjänsteman Lillemor Ahlgren, tjänsteman

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö. Pia Andersen, tjänsteman Lillemor Ahlgren, tjänsteman 1 (7) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2014-02-11 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 4 februari 2014 kl. 13.15 16.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (8) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2013-02-01 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 23 januari 2013, kl. 09.00 11.30 Plats Närvarande ledamöter Övriga

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (5) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2011-04-19 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 6 april 2011 kl. 13.00 16.00 Plats Närvarande ledamöter Kronobergsrummet, Landstinget

Läs mer

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö. Pia Andersen, tjänsteman Lillemor Ahlgren, tjänsteman

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö. Pia Andersen, tjänsteman Lillemor Ahlgren, tjänsteman 1 (8) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2013-09-17 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 10 september 2013 kl. 9.00 12.20 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 13 februari 2013 kl. 09.00-12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö

PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 13 februari 2013 kl. 09.00-12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (5) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2013-02-20 Patientnämnden Tid Onsdagen den 13 februari 2013 kl. 09.00-12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Samverkansberedningen

Samverkansberedningen 1 (8) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Hillevi Andersson Justerat 2012-06-18 Samverkansberedningen Tid Måndagen den 11 juni 2012 kl. 9-12 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

Tid Tisdagen den 18 maj 2010 kl Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö. Margareta Samuelsson

Tid Tisdagen den 18 maj 2010 kl Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö. Margareta Samuelsson 1 (6) Landstingets kansli Uppdragsavdelningen, Justerat 2010-05-28 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 18 maj 2010 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (7) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2013-05-07 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 24 april 2013, kl. 9.00 11.30 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande

Läs mer

PROTOKOLL. Peter Freij, vice ordförande (S) Ove Löfqvist (M) Britt-Louise Berndtsson (C) Olle Sandahl (KD) Hillevi Andersson

PROTOKOLL. Peter Freij, vice ordförande (S) Ove Löfqvist (M) Britt-Louise Berndtsson (C) Olle Sandahl (KD) Hillevi Andersson 1 (5) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Justerat 2014-09-22 2014-09-11 FoUB 3/2014 FoU-beredningen Tid Torsdagen 11 september 2014 kl. 13-16 Plats Närvarande ledamöter Furugården i Skruv Peter Löfström,

Läs mer

Landstingets kansli 2010-09-08 VU 4/10 Planeringsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2010-09-21

Landstingets kansli 2010-09-08 VU 4/10 Planeringsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2010-09-21 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2010-09-21 Vuxenutskottet Tid Onsdagen den 8 september 2010 kl. 09.00-12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (6) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2014-04-29 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 23 april kl. 9.00 10.30 Plats Kronobergsrummet, landstingets kansli, Ingelstadsvägen

Läs mer

Landstingets kansli 2010-03-31 VU 2/10 Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2010-04-13. Tid Onsdagen den 31 mars 2010 kl. 09.00 12.

Landstingets kansli 2010-03-31 VU 2/10 Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2010-04-13. Tid Onsdagen den 31 mars 2010 kl. 09.00 12. 1 (5) Landstingets kansli Uppdragsavdelningen, Justerat 2010-04-13 Vuxenutskottet Tid Onsdagen den 31 mars 2010 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2011-12-19 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 7 december 2011 kl. 12.30 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, landstingets kansli, Ingelstadsvägen 9, Växjö

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, landstingets kansli, Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (7) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2014-02-25 Patientnämnden Tid Onsdagen den 12 februari kl. 9.00 12.20 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Tid Tisdagen den 23 mars 2010 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö. Margareta Samuelsson

Tid Tisdagen den 23 mars 2010 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö. Margareta Samuelsson 1 (5) Landstingets kansli Uppdragsavdelningen, Justerat 2010-04-06 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 23 mars 2010 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

PROTOKOLL. Landstingets kansli 2014-12-03 PAN 6/2014. Tid Onsdagen den 3 december, 2014 kl.9.00 11.30

PROTOKOLL. Landstingets kansli 2014-12-03 PAN 6/2014. Tid Onsdagen den 3 december, 2014 kl.9.00 11.30 1 (5) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Justerat 2014-12-12 Patientnämnden Tid Onsdagen den 3 december, 2014 kl.9.00 11.30 Plats Närvarande ledamöter Teleborgs slott, konferensrum Christer Bonde,

Läs mer

Barn- och ungdomsutskottet

Barn- och ungdomsutskottet 1 (6) Landstingets Kansli Barn- och ungdomsutskottet/ Justerat 2010-02-19 Barn- och ungdomsutskottet Tid Fredagen den 12 februari kl. 13.00 17.15 Plats Närvarande ledamöter Kronobergsrummet Ingelstadsvägen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (6)

Sammanträdesprotokoll 1 (6) Beredningen för folkhälsa.livsmiljö och kultur Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Mitthörnet, Landstingshuset Frösön kl 09.00-17.00 Beslutande Övriga deltagande Harriet Svaleryd (s) ordf Ulla Britt

Läs mer

Ledningsenheten 2008-02-26 FU 2/08 Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2008-03-06. Tid Tisdagen den 26 februari 2008 kl. 09.00 12.

Ledningsenheten 2008-02-26 FU 2/08 Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2008-03-06. Tid Tisdagen den 26 februari 2008 kl. 09.00 12. 1 (6) Ledningsenheten Uppdragsavdelningen, Justerat 2008-03-06 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 26 februari 2008 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Tid Tisdagen den 27 oktober 2009 kl Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö

Tid Tisdagen den 27 oktober 2009 kl Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (7) Landstingets kansli Uppdragsavdelningen, Justerat 2009-11-10 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 27 oktober 2009 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Tid Tisdagen den 7 oktober 2008 kl Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö

Tid Tisdagen den 7 oktober 2008 kl Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (5) Landstingets kansli Uppdragsavdelningen, Justerat 2008-10-20 2008-10-07 FU7/08 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 7 oktober 2008 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2013-09-03 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (7) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2013-10-18 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 9 oktober 2013 kl. 9.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande

Läs mer

PROTOKOLL. Hillevi Andersson

PROTOKOLL. Hillevi Andersson 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2013-10-16 FoU-beredningen Tid Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Onsdagen den 8 oktober 2013 kl.13-15.30 Röda rummet, Landstingets

Läs mer

Landstingets kansli 2009-05-18 ÄU 4/09 Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2009-06-01. Måndagen den 18 maj 2009 kl.13.00-16.

Landstingets kansli 2009-05-18 ÄU 4/09 Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2009-06-01. Måndagen den 18 maj 2009 kl.13.00-16. 1 (5) Landstingets kansli Uppdragsavdelningen, Justerat 2009-06-01 Äldreutskottet Tid Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Måndagen den 18 maj 2009 kl.13.00-16.00 Konferensrum Nova

Läs mer

Kungsbackanämnden 1-9

Kungsbackanämnden 1-9 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-01-26 Kungsbackanämnden 1-9 Tid: Måndag 26 januari 2009 kl 13:00-15:30 Plats: Sammanträdesrummet, Tjolöholm Närvarande Margareta Ödman (M) Maud Lanne (S) Marianne Hultén

Läs mer

Samverkansberedningen

Samverkansberedningen 1 (9) Landstingets kansli 2011-06-20 SB 3 /2011 Planeringsavdelningen, Hillevi Andersson Justerat 2011-06-27 Samverkansberedningen Tid Måndagen den 20 juni 2011 kl. 09.00-12.00 Plats Närvarande ledamöter

Läs mer

Protokoll från sammanträde med barn- och ungdomsutskottet

Protokoll från sammanträde med barn- och ungdomsutskottet PROTOKOLL Justeringsdatum 2005-09-07 1 (5) Ledningsenheten Kansliavdelningen/ 2005-09-06 BU 4/05 Protokoll från sammanträde med barn- och ungdomsutskottet Tid Tisdagen den 6 september kl. 14.00-16.10 Plats

Läs mer

Tid Tisdagen den 26 maj 2009 kl Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö

Tid Tisdagen den 26 maj 2009 kl Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (5) Landstingets kansli Uppdragsavdelningen, Justerat 2009-06-09 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 26 maj 2009 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Tid Tisdagen den 10 februari 2009 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö

Tid Tisdagen den 10 februari 2009 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (6) Landstingets kansli Uppdragsavdelningen, Justerat 2009-02-24 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 10 februari 2009 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Kungsbackanämnden Bokslut 2013

Kungsbackanämnden Bokslut 2013 Ärende 4 - bilaga Kungsbackanämnden Bokslut 2013 Bokslut 2013 Kungsbackanämnden Kungsbackanämnden Ledamöter Ulrika Jörgensen (M), ordförande Maud Lanne (S), vice ordförande Charlotte Wallenstein (M) Bo

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (7) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2013-12-18 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 11 december 2013 kl. 9.00-11.45 Plats Närvarande ledamöter Övriga

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdag 2015-09-23 Innehåll 111 Tillkommande ärenden och godkännande av föredragningslista... 127 112 Delgivningar... 128 113 Statusrapport... 129 114 Inbjudningar

Läs mer

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 21 november 2007

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 21 november 2007 Folkhälsovetenskapligt centrum 2007-11-26 Kjerstin Strandh Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 21 november 2007 Närvarande Alma Basic (s) Anita Jernberger (fp) Anna-Lena Sörenson

Läs mer

PROTOKOLL. Rättspsykiatriska regionkliniken, Landstingets Kronoberg, Johan Allgulins väg 1, Växjö

PROTOKOLL. Rättspsykiatriska regionkliniken, Landstingets Kronoberg, Johan Allgulins väg 1, Växjö 1 (7) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2013-09-26 FoU-beredningen Tid Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Torsdagen den 12 september 2013 kl.13-16.30 Rättspsykiatriska

Läs mer

PROTOKOLL. Landstingets kansli 2014-10-01 FU 4/2014 Kansliavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2014-10-14

PROTOKOLL. Landstingets kansli 2014-10-01 FU 4/2014 Kansliavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2014-10-14 1 (6) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2014-10-14 Folkhälsoutskottet Tid Onsdagen den 1 oktober, 2014, kl. 9.00 15.30 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

Protokoll från sammanträde med äldreutskottet

Protokoll från sammanträde med äldreutskottet Kansliavdelningen, 2005-03-08 ÄU 2/05 Protokoll från sammanträde med äldreutskottet Tid Tisdagen den 8 mars kl. 9.00-14.30 Plats Närvarande ledamöter Bulten, Rådmannen, Alvesta Ann-Charlotte Kakoulidou

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (7) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2014-03-26 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 19 mars 2014 kl. 9.00 11.15 Plats Kronobergsrummet, landstingets kansli,

Läs mer

Handläggare Datum Diarienummer Tanja Eklund 2015-10-07 LK/150039

Handläggare Datum Diarienummer Tanja Eklund 2015-10-07 LK/150039 Minnesanteckningar 1 (5) Demokratiberedningen Sekretariatet Handläggare Datum Diarienummer Tanja Eklund 2015-10-07 LK/150039 Plats Scandic Winn, kl. 09.00 15.00 Närvarande Malin Berglund (M), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (5) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2012-06-18 Patientnämnden Tid Onsdagen den 13 juni 2012 kl. 09.00-12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Landstingsfullmäktiges arbetsordning. Fastställt av landstingsfullmäktige den 29 30 oktober 2014, 134

Landstingsfullmäktiges arbetsordning. Fastställt av landstingsfullmäktige den 29 30 oktober 2014, 134 Landstingsfullmäktiges arbetsordning Fastställt av landstingsfullmäktige den 29 30 oktober 2014, 134 2014-10-29--30 14LS2977 2(14) ARBETSORDNING FÖR LANDSTINGSFULLMÄKTIGE I LANDSTINGET VÄSTERNORRLAND Utöver

Läs mer

Verksamhetsrapport 2002

Verksamhetsrapport 2002 Verksamhetsrapport 2002 Hälso- och sjukvårdsberedning Nord Uppdrag 2002 Hälso- och sjukvårdsberedningarna ansvarar för att utvärdera det strategiska målet för hälso- och sjukvård utifrån analyser av befolkningens

Läs mer

Verksamhetsplan. Beredningen för demokrati, jämställdhet och integration 2015-2016

Verksamhetsplan. Beredningen för demokrati, jämställdhet och integration 2015-2016 2015-05-14 Verksamhetsplan Beredningen för demokrati, jämställdhet och integration 2015-2016 Fastställd: 2015-05-07 Landstingets ledningskontor Slottsgränd 2A Box 602 751 25 Uppsala tfn vx 018-611 00 00

Läs mer

Landstingsfullmäktige

Landstingsfullmäktige 1 (8) Landstingets kansli Kansliavd/Marianne Hammarström Landstingsfullmäktige Tid: Tisdagen den 18 mars, kl. 16.15 18.00 Plats: Karl Birger Blomdahl salen, Konserthuset i Växjö 40 Landstingsfullmäktiges

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 2010-02-16 1 (6) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Bertil Axelsson LSAU 02/2010 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 16 februari 2010, kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter

Läs mer

Tysslinge lokala nämnd

Tysslinge lokala nämnd Protokoll Ty 14/2012 Tysslinge lokala nämnd Datum: 2012-04-17 Klockan: 14:00-16:00 Plats: Suzuki, Bruksvägen 5, Garphyttan Närvarande ledamöter Karl-Gustav Granberg (S) Johan Fahlström (KD) Larz Lundberg

Läs mer

Protokoll. Tid Tisdagen den 9 december 2008 kl 18.00 19.15 Plats Glanshammars bygdegård

Protokoll. Tid Tisdagen den 9 december 2008 kl 18.00 19.15 Plats Glanshammars bygdegård Protokoll Tid Tisdagen den 9 december 2008 kl 18.00 19.15 Plats Glanshammars bygdegård Närvarande ledamöter Stefan Nygren (m) ordförande Leif Gustafsson (s) Gunnar Josephson (m) Birgit Ryding (m) Gunnar

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 2006-08-29 124 Plats och tid s sessionssal kl. 17.00-18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) 1 (5) Beredningen för folkhälsa, livsmiljö och kultur 2006-02-03 Plats och tid Länsmuseum/Jamtli, Östersund 2006-02-01 Kl 09.00-16.30 Beslutande Harriet Svaleryd (s) Birgitta Camron (c) Carl-Arne Åhlin

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 1 (5) Landstingets kansli 2014-08-26 LSAU 7/2014 Kansliavd, Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 26 augusti, kl. 09.00 11.15 Plats Närvarande Övriga närvarande Sekreterare Sessionssalen,

Läs mer

FoU-beredningen. Protokoll Datum: 2015-02-19. Sessionssalen, regionens kansli, Ingelstadsvägen 9, Växjö

FoU-beredningen. Protokoll Datum: 2015-02-19. Sessionssalen, regionens kansli, Ingelstadsvägen 9, Växjö FoU-beredningen Tid 2015-02-19 13:00 16:15 Plats Sessionssalen, regionens kansli, Ingelstadsvägen 9, Växjö Beslutande ledamöter Lennart Värmby (V), ordförande Anna Fransson (S), vice ordförande Elizabet

Läs mer

Minnesanteckningar från möte för Barn- och Ungdomsrådet (BUR) den 19 oktober 2005

Minnesanteckningar från möte för Barn- och Ungdomsrådet (BUR) den 19 oktober 2005 Birgitta Larsson Ledningsstaben 2005-11-30 Minnesanteckningar från möte för Barn- och Ungdomsrådet (BUR) den 19 oktober 2005 Närvarande: Förhindrade: Friederike Gerlach (mp) Inger Clasinder (fp) Lisbeth

Läs mer

PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 15 december 2011 kl. 13. Kronobergsgrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadvägen 9, Växjö

PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 15 december 2011 kl. 13. Kronobergsgrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadvägen 9, Växjö 1 (5) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2011-12-21 FoU-beredningen Tid Torsdagen den 15 december 2011 kl. 13 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsgrummet,

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum 2010-09-07. Hyltenämnden 47-55. Tid: Tisdagen 7 september 2010, kl 13:15-16:45 Plats: Vårdcentralen i Torup

Protokoll Sammanträdesdatum 2010-09-07. Hyltenämnden 47-55. Tid: Tisdagen 7 september 2010, kl 13:15-16:45 Plats: Vårdcentralen i Torup Protokoll Sammanträdesdatum 2010-09-07 Hyltenämnden Hyltenämnden 47-55 Tid: Tisdagen 7 september 2010, kl 13:15-16:45 Plats: Vårdcentralen i Torup Ledamöterna Ingegerd Torhall (FP) ordförande Désireé Hultberg

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 2010-03-23 1 (6) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Bertil Axelsson LSAU 04/2010 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 23 mars 2010, kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter

Läs mer

PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 27 september 2012, kl. 09.00-12.30

PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 27 september 2012, kl. 09.00-12.30 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2012-10-05 Patientnämnden Tid Torsdagen den 27 september 2012, kl. 09.00-12.30 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

PROTOKOLL. Zeus konferensrum, Centrallasarettet Växjö. Hillevi Andersson

PROTOKOLL. Zeus konferensrum, Centrallasarettet Växjö. Hillevi Andersson 1 (5) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Justerat 2014-06-02 2014-05-22 FoUB 2/2014 FoU-beredningen Tid Torsdagen den 22 maj 2014 kl. 13 15.30 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

Ingela Wikander (KD), ordförande Maud Henningsson (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Gunilla Hamrin (S)

Ingela Wikander (KD), ordförande Maud Henningsson (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Gunilla Hamrin (S) FRITIDSFRÅGOR - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby kl 09.00 11.00 Beslutande Ingela Wikander (KD), ordförande Maud Henningsson (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Gunilla

Läs mer

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, Landstingets Kronoberg, Ingelstadsvägen 9, Växjö

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, Landstingets Kronoberg, Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (8) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Hillevi Andersson Justerat 2012-09-18 FoU-beredningen Tid Torsdagen den 6 september 2012 kl. 13 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 12 december, 2012 kl

PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 12 december, 2012 kl 1 (5) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2012-12-14 Patientnämnden Tid Onsdagen den 12 december, 2012 kl. 13.00 16.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Sessionssalen,

Läs mer

Protokoll från sammanträde med folkhälsoutskottet

Protokoll från sammanträde med folkhälsoutskottet Kansliavdelningen, Annika Lundgren 2005-06-14 FU 5/05 Protokoll från sammanträde med folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 14 juni kl. 9.00-15.00 Plats Närvarande ledamöter Kronobergsrummet, Ledningsenheten,

Läs mer

Folkhälsoberedningen. Plats: Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-11:45

Folkhälsoberedningen. Plats: Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-11:45 Folkhälsoberedningen Datum: 2017-11-09 Tid: 09:00-11:45 Plats: Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Michael Öberg (MP) (ordförande) Pernilla Tornéus (M) (2:e vice ordförande) Eva Ballovare

Läs mer

Halmstadsnämnden 1 14

Halmstadsnämnden 1 14 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-01-26 Halmstadsnämnden 1 14 Tid: Onsdag 26 januari 2011, kl. 09:00 14:35 Plats: Sammanträdesrummet Fataburen, Regionens Hus, Södra vägen, Halmstad Ledamöter Christina Nillius

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (18) Paragrafer 33-48 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-21.45 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Madeleine Atlas (C), ordförande Helena Dådring (M) Fredrik Hammarstrand (M) Bodil

Läs mer

Sekreterare Paragrafer 101-106

Sekreterare Paragrafer 101-106 Sammanträdets plats och tid Folkets Hus, Ramselevägen 6, Strömsund kl 10.00-10.30 Beslutande Anna Gundersson David Berglund BrittInger Håkansson Björn Karlsson Cathrine Blomqvist Mikael Abramsson Margareta

Läs mer

Gunnar Larsson. Underskrifter Paragrafer 18-23. Marie Jesson - - - - - Ewa Johansson. Gunnar Larsson BEVIS OM ANSLAG

Gunnar Larsson. Underskrifter Paragrafer 18-23. Marie Jesson - - - - - Ewa Johansson. Gunnar Larsson BEVIS OM ANSLAG 2011-09-07 19 Plats och tid Hembygdsgården i Söderfors kl 18:00-20:20 Beslutande Ewa Johansson (S), ordförande Håkan Thomsson (MP) Lars-Göran Wadström (V) Per Bergsten (M) Gunnar Larsson (FP) Joakim Larsson

Läs mer

PROTOKOLL 1(6) Diarienummer. Ej närvarande: Kajsa Carlsson (MP)

PROTOKOLL 1(6) Diarienummer. Ej närvarande: Kajsa Carlsson (MP) PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Närvarande: Sjukvårdsledningens konferensrum, Värnamo sjukhus Britt Johansson (M), ordförande Marianne Andersson (KD) Bo Kärreskog (S) Lis Melin (M) Arne Ekegren (M)

Läs mer

Protokoll. Tid Torsdagen den 16 april 2009, kl 09.00-16.30. Plats: Ribbingsgatan 1, sammanträdesrum Jätten, vån 3.

Protokoll. Tid Torsdagen den 16 april 2009, kl 09.00-16.30. Plats: Ribbingsgatan 1, sammanträdesrum Jätten, vån 3. Tid Torsdagen den 16 april 2009, kl 09.00-16.30 Plats: Ribbingsgatan 1, sammanträdesrum Jätten, vån 3. Närvarande ledamöter Elisabeth Sundström (M) ordförande Torgny Larsson (S) 2:e vice ordförande Nedim

Läs mer

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 2/2006. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2006-02-14

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 2/2006. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2006-02-14 PROTOKOLL 1 (5) Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 2/2006 Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2006-02-14 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sven-Åke Gustavsson, ordf

Läs mer

Yttrande över motion av Lena-Maj Anding m fl (MP) om att förbättra hälsan för ensamföräldrar

Yttrande över motion av Lena-Maj Anding m fl (MP) om att förbättra hälsan för ensamföräldrar HSN 2010-11-16 p 6 1 (3) Hälso- och sjukvårdsnämndens förvaltning TJÄNSTEUTLÅTANDE 2010-10-12 HSN 1007-0738 Handläggare: Pia Pahlstad Yttrande över motion av Lena-Maj Anding m fl (MP) om förbättra hälsan

Läs mer

Barn- och ungdomsutskottet

Barn- och ungdomsutskottet 1 (5) Landstingets Kansli Barn- och ungdomsutskottet/ Justerat 2010-05-31 Barn- och ungdomsutskottet Tid Fredagen den 21 maj kl. 13.00-16.30 Plats Närvarande ledamöter Kronobergsrummet Ingelstadsvägen

Läs mer

Ledningskontoret, lokal Lodjuret. Tommy Berger (S) Ulf Nyrén (S) Lena Andreasson (S) Lennart Gard (S) Patrik Stenvard (M)

Ledningskontoret, lokal Lodjuret. Tommy Berger (S) Ulf Nyrén (S) Lena Andreasson (S) Lennart Gard (S) Patrik Stenvard (M) Landstingsstyrelsen Datum Tid 09.15-16.00 Plats Ledningskontoret, lokal Lodjuret Närvarande Ledamöter Ann-Margret Knapp (S) ordförande Tommy Berger (S) Ulf Nyrén (S) Lena Andreasson (S) Lennart Gard (S)

Läs mer

Landstingsfullmäktige

Landstingsfullmäktige 1 (14) Landstingets kansli Kansliavd/Marianne Hammarström Landstingsfullmäktige Tid: Tisdagen den 30 september, kl. 09.00 12.00 Plats: Karl Birger Blomdahl salen, Konserthuset i Växjö 103 Landstingsfullmäktiges

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning FOLKHÄLSORÅDET Sammanträdesdatum 2015-06-02 Sida 1 Innehållsförteckning Sida Fastställande av dagordning 3 Uppföljning utbildningsdag Folkhälsa är politik 4 Arbetsområde folkhälsa, 2015 2018 5 Barnkonventionen

Läs mer

Motion - Information och uppföljning vid upprepade aborter

Motion - Information och uppföljning vid upprepade aborter YTTRANDE 1(2) 2012-02-14 Hälso- och sjukvårdsutskottet Värnamo YTTRANDE Motion - Information och uppföljning vid upprepade aborter Inledning I en till landstingsfullmäktige inlämnad motion föreslår Samuel

Läs mer

Folktandvården Filipstad. Gert Ohlsson (FP) Monica Gundahl (S) Annetthe Zettergren (M) Ann-Charlotte Eskel (S) Mona Smedman (C)

Folktandvården Filipstad. Gert Ohlsson (FP) Monica Gundahl (S) Annetthe Zettergren (M) Ann-Charlotte Eskel (S) Mona Smedman (C) PROTOKOLL 1 (5) FOLKHÄLSO- OCH TANDVÅRDSUTSKOTTET Plats Beslutande Ersättare I tjänsten Justering Folktandvården Filipstad Gert Ohlsson (FP) Monica Gundahl (S) Annetthe Zettergren (M) Ann-Charlotte Eskel

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Tid 2015-04-09 09:00 12:30 Plats Apollon Centrallasarettet Växjö ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Charlotta Svanberg (S), ordförande

Läs mer

J^^É.t Måns Nilsson (S)

J^^É.t Måns Nilsson (S) NORRTÄLJE KOMMUN Utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 16.00-16.25 Louise Branting (C), ordförande

Läs mer

Tryggve Reinmar (S) 51-61 Rita Edlund, nämndsekreterare. Kommunkontoret, Heby, 23 maj 2013, kl 13.00. Sekreterare Paragrafer 51-62 ANSLAG/BEVIS

Tryggve Reinmar (S) 51-61 Rita Edlund, nämndsekreterare. Kommunkontoret, Heby, 23 maj 2013, kl 13.00. Sekreterare Paragrafer 51-62 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-15.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie Jansson (S) 51-61

Läs mer

Sören Palm, verksamhetschef Margon Andersson, controller Barbro Wallin, sekreterare. Kommunledningsstabens kansli, Arvika den

Sören Palm, verksamhetschef Margon Andersson, controller Barbro Wallin, sekreterare. Kommunledningsstabens kansli, Arvika den Utskottet Vård och omsorg 2008-11-20 113 Plats och tid Sammanträdesrum, Kv Garvaren, klockan 13.15-16.55 Beslutande Sten Fransson, ordförande (s) 100-104 Kerstin Svensson, ordförande 97-99 Margareta Jarlstedt,

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 07-11-06 JUSTERAT 07-11-15 1 (6) Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 6 november 2007, kl.09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter

Läs mer

Nämnden för Folkhälsa och sjukvård 76-87

Nämnden för Folkhälsa och sjukvård 76-87 PROTOKOLL 1(8) Diarienummer Plats: Närvarande: Sal A, Regionens hus ande: Maria Frisk (KD), ordförande Emelie Walfridsson (C) (ers Helena Stålhammar (C)) Marcus Eskdahl (S) Britt Johansson (M) (ers Maritha

Läs mer

Landstingets kansli 2009-09-02 VU 5/09 Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2009-09-15

Landstingets kansli 2009-09-02 VU 5/09 Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2009-09-15 1 (6) Landstingets kansli Uppdragsavdelningen, Justerat 2009-09-15 Vuxenutskottet Tid Onsdagen den 2 september 2009 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Tisdagen den 25 augusti 2009, kl. 9.00 11.55. Beslutande

Tisdagen den 25 augusti 2009, kl. 9.00 11.55. Beslutande 1 Plats och tid Beslutande Ordförande Ledamöter Tjänstgörande Ersättare Ekliden, samlingssalen Tisdagen den 25 augusti 2009, kl. 9.00 11.55 Jan-Åke Nordin Peter Johansson Per-Inge Gustavsson Carl Lignell

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2014-05-20 1 (15)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2014-05-20 1 (15) 2014-05-20 1 (15) Plats och tid Älmhults kommunhus tisdagen 20 maj 2014 kl. 08.30-11.15 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande

Läs mer

Demokratiutskottets verksamhetsrapport 2009

Demokratiutskottets verksamhetsrapport 2009 Demokratiutskottets verksamhetsrapport 2009 Så arbetar demokratiutskottet I demokratiutskottet ingår en representant för respektive parti. Ordförande är Britt Westerlund (s). Övriga ledamöter är Ingmari

Läs mer

Minnesanteckningar från möte för Barn- och Ungdomsrådet (BUR) den 6 februari 2003. Ylva Forsberg (v) Inger Nilsson (fp) Ina Lindström Skandevall (fp)

Minnesanteckningar från möte för Barn- och Ungdomsrådet (BUR) den 6 februari 2003. Ylva Forsberg (v) Inger Nilsson (fp) Ina Lindström Skandevall (fp) Birgitta Larson 2003-02-28 Minnesanteckningar från möte för Barn- och Ungdomsrådet (BUR) den 6 februari 2003 Närvarande: Förhindrade: Michael Cornell (c) Lisbeth Forsberg (kd) Ylva Forsberg (v) Inger Nilsson

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 08-04-01 JUSTERAT 08-04-14 1 (7) Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 1 april 2008, kl.10.30 12.30 Plats Närvarande ledamöter

Läs mer

Landstingets kansli 2011-09-22 FoUB 3 /11 Planeringsavdelningen, Hillevi Andersson Justerat 2011-10-03. Tid Torsdagen den 22 september 2011 kl.

Landstingets kansli 2011-09-22 FoUB 3 /11 Planeringsavdelningen, Hillevi Andersson Justerat 2011-10-03. Tid Torsdagen den 22 september 2011 kl. 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Hillevi Andersson Justerat 2011-10-03 FoU-beredningen Tid Torsdagen den 22 september 2011 kl. 13-16 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer