Tunstalls erbjudande. Vi ger dig plattformen för den moderna vården och. omsorgen.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tunstalls erbjudande. Vi ger dig plattformen för den moderna vården och. omsorgen."

Transkript

1 Tunstalls erbjudande Vi ger dig plattformen för den moderna vården och omsorgen! Med Tunstall som din samarbetspartner får du en stark leverantör som erbjuder marknadens mest kompletta helhetslösning för den moderna vårdoch omsorgen.

2 Påbyggnadsbar plattform Tunstall erbjudande omfattar allt från planerings- och uppföljningssystem, låssystem, s k appar och kommunikationssystem för mobilitet i verksamheten, larmmottagning, sensorer och larmknappar till kompletta trygghetssystem för gruppboende, eget eller särskilt boende. Vårt erbjudande ger förutsättningar för att bedriva en trygg, kostnadseffektiv och kvalitetssäkrad vård och omsorg av äldre, funktionshindrade och kroniskt sjuka. Tunstall har över 50 års erfarenhet av innovation och utvecklingsarbete och ett sant engagemang för att förbättra möjligheten till ett självständigt liv för äldre i kombination med en god arbetsmiljö för omsorgspersonal. Vi bemöter era behov med skräddarsydda lösningar och tjänster där fokus läggs på att ge er personal möjlighet att snabbt och enkelt utföra sitt dagliga arbete med kvalitetssäkring i fokus. Våra lösningar ger besparingar i tid och pengar och med uppföljningsrapporter och statistik möjligheter till att främja utvecklingen för verksamheten. Vårt erbjudande baseras på vår egenutvecklade mjukvaruplattform. Vår plattform kan användas för optimal planering med GIS kartan som underlag, genomförande och uppföljning av vård och omsorg med nyckelfri lösning och larmhantering, CareApp Activity CareLock TES Direct CareApp Plan Resurspool Optimal bemanning TES SolenWeb CareApp Alarm Treserva Combine/ MagnaCura Viva Procapita Time Care Besched Medvind Insatsrapportering Optimal planering Mobil larmhantering Integration Verksamhetssystem Integration Schemasystem LSS modul Plattformen

3 funktioner som tidigare fungerat var för sig. I vår plattform är allt sammankopplat, alla applikationer delar en gemensam databas som matas med data från kommunens egna verksamhetssystem och schemasystem. Informationen är då alltid åtkomlig och alltid uppdaterad och kvalitetssäkrad genom alla led. Synliggör var resurserna behövs bäst Plattformen är enkel att bygga med sina olika moduler, enkel att använda, enkel att uppdatera och kostnadseffektiv. Systemet ger nämligen ökad kontroll över resurserna och ökar effektiviteten. Helhetslösningen i en plattform ger minskad administrativ tid, samtidigt som personalen ges en god arbetsmiljö i sin vardag och för dig som chef tydliggörs var resurserna behövs som bäst. Det ger ökad kvalitet i alla delar då systemet synliggör vad som behöver göras, övervakar och visar på hur det blev! TES - Optimal planering med GIS TES skapar förutsättningar för ett effektivt utnyttjande av ekonomiska och personella resurser. Planeringtiderna minskas och hemtjänstarbetet effektiviseras. Insatsrapporteringen visar vilka besök och insatser som utförts. På så sätt säkerställs att samtliga hemtjänstkunder får de insatser de är berättigade till och är också ett underlag för debitering. Både trygghetslarm och larmmottagning kan integreras i systemet och även här ger insatsrapporteringen ett kvitto på utförda aktiviteter i samband med larm. TES kan integreras med de flesta verksamhetssystem, schemasystem och med digitala kartsystem via TES Solen Web. Detta innebär att inget dubbelarbete behöver göras och att korrekta uppgifter hämtas från verksamhets-, schema- och GIS/kartsystem till TES. CareApp - Mobila appar för trygg och säker hemtjänst CareApp är samlingsnamnet på Tunstalls mobilapplikationer för hemtjänsten. Tunstalls appar bidrar till att skapa trygghet och säkerhet inom äldreomsorgen med ett enkelt handhavande för personal. CareApp Plan: Med CareApp Plan ser personalen hela sitt insatsschema i mobiltelefonens display med kunduppgifter CareApp Activity: Besöksrapportering med tid och utförda insatser CareApp Lock: Upplåsning hos kunden med digital nyckel i mobiltelefonen CareApp Alarm: Larmbild med kundens namn, adress och kontaktuppgifter. Hela larmhanteringen kan göras direkt i mobiltelefonen.

4 TES Direct aktivitetsregistering TES Direct är ett enkelt system för närvaro och insatsregistrering av utförda besök inom hemtjänst, hemsjukvård och LASS. Man använder kundens telefon alternativt en mobiltelefon för att ringa in och rapporterar närvaro och insatser genom knapptryckningar på telefonen. Det är alltså inte behov av någon speciellt installerad utrustning hemma hos kunden och personalen behöver inte heller bära med sig någon speciell utrustning. Man kan även tala in ett meddelande till nästkommande personal och innan besöket avslutas. Carelock säker nyckelhantering Att hämta och lämna nycklar tar omkring sex procent av hemtjänstpersonalens tid. I stora områden kan nyckelhanteringen stå för upp till 15 procent av arbetstiden. Det betyder mellan 30 och 60 minuter per personal och dag. Genom att installera CareLock kan tiden för nyckelhantering reduceras avsevärt. Carelock är ett elektroniskt lås som är egenutvecklat av Tunstall. Det monteras på insidan av dörren och fungerar med en digital nyckel som man har i mobil telefonen. Låset aktiveras genom att man trycker ned handtaget. Varje besök personalen gör hos kunden registreras i CareLock, en modul i plattformen, och därmed i TES. Tidpunkt för när man låser upp och låser samt vem som gjort besöket lagras i systemet och behörigheten styrs direkt från TES. Uppföljning kan sedan göras på hur mycket tid en kund fått och vem som varit på plats. Den digitala nyckeln som används i CareLock System bygger på Bluetooth -teknik, är personlig och fungerar tillsammans med en godkänd mobiltelefon. Det går aldrig att låsa upp en dörr med enbart ett känt lösenord. Systemet fungerar alltså som en digital legitimation. Bara behörig personal har tillgång till nyckeln, d v s de som är inloggade i den grupp kunden tillhör, de som har besök planerade eller de som fått ett larm från kunden. En borttappad eller stulen mobiltelefon kan enkelt spärras, liksom användarnamn och lösenord. CareLock ger en säkrad nyckelfri verksamhet utan hantering av fysiska nycklar och sparar tid och pengar.

5 Trygghetslarm för alla behov Tunstall trygghetscentral i Örebro Tunstall har en egen trygghetscentral som erbjuder specialiserad mottagning och förmedling av trygghetslarm. Detta är en modern central som är specialiserad på just trygghetslarm och som har funnits sedan Hos oss har anslutna trygghetslarm alltid prioritet ett. All personal som tar emot larmsamtal har minst undersköterskeutbildning, något som gör Tunstall unikt. De är specialister i att hantera, bedöma och åtgärda trygghetslarm och all assistans utförs på ett medmänskligt och professionellt sätt. Vår larmcentral är den största centralen för mottagning av trygghetslarm i Sverige. Vi har en mottagningsteknik som är förberedd för mottagning av de etablerade trygghetslarmen på marknaden och kan ge kunden ett kvalitetssäkrat, effektivt och ekonomiskt sätt att hantera trygghetslarm. Trygghetslarm eget boende Trygghetstelefonen gör det tryggt att bo kvar i det egna hemmet. Med lång erfarenhet av att framställa tekniska hjälpmedel för äldreomsorgen har Tunstall utvecklat moderna och säkra trygghetstelefoner som använder den senaste teknologi inom IT och telekom. Tunstalls trygghetstelefoner är enkla att använda och lätta att hantera genom sin moderna form och design. När kunden larmar med sin larmknapp och man får snabbt talkontakt med personal via larm genom trygghetstelefonen. De framtida kraven på den tekniska infrastrukturen ställer krav på att trygghetslarm ska kunna skickas med hjälp av olika tekniker. Tunstalls senaste trygghetstelefoner är anpassade med att möta framtidens krav. Ett larm kan ringas via det analoga nätet och GSM nätet eller med IP telefoni. Vid t ex ett strömavbrott eller kabelfel ringer larmet över GSM nätet istället för det analoga nätet som ligger ner. Detta är en extra säkerhetsfaktor. Larm kan även skickas med datatrafik över IP eller GPRS. Detta kan vara enda möjligheten i miljöer där det inte finns telefonledningar.

6 Behovet av stödinsatser för ett tryggt och säkert boende i hemmet är mycket individuellt och med olika typer av trygghetslarm med tillbehör kan man varje person få de hjälpmedel som gör det tryggt och säkert att bo hemma. Tunstalls har många olika typer av tillbehör för olika typer behov. Larmhantering särskilt boende Tunstalls internsystem gör det enkelt för personalen att hantera olika larm- och nödsituationer. Larm kan aktiveras manuellt av kunden alternativt aktiveras automatiskt. Den bakomliggande tekniken skapar en trygg vårdmiljö och anpassas till den enskilda kundens behov och förutsättningar. Bostad kan på ett tryggt sätt utrustas med flera olika typer av larmsändare; rörelsedetektor, dörrlarm, sänglarm, extra larmknappar m.m. Kommunikationen sker till övervägande del trådlöst med hjälp av radiosignal. Då larm aktiverats kan kunden snabbt identifieras oavsett vilken larmfunktion som aktiveras. För att personal snabbt ska kunna hjälpa finns sändare med inbyggd positioneringsteknik. Vid ett aktiverat larm kan personalen direkt se var den som larmat befinner sig. På ett särskilt boende är det en stor fördel för personalen om de snabbt och enkelt kan föra samtal direkt vid ett larm. Tunstall har därför utvecklat en rumsenhet med talfunktion. Denna enhet är antingen stationär eller mobil och kan då flyttas inom lägenheten eller i byggnaden. Våra internsystem kan anpassas efter verksamhetens behov och systemet är då flexibelt och skalbart.

7 Sammanfattning varför plattformen? Allt i ett system (SOL, HSL och LSS/LASS) Optimal planering för både hemtjänst och särskilt boende för resursfördelning En mobiltelefon med CareApp hanterar alla funktioner vilket ger högsta användarvänligheten Sparar tid och pengar Alltid rätt säkrad information (en databas för allt) integrerat till kommunens andra system Samlad bild om kunden över tid Planerade insatser och akuta larminsatser Framtidssäkring med övervakad IP/GSM lösning för trygghetslarm Tunstall din partner för bättre vård och omsorg!

8 Tunstall ett världsledande företag inom trygghetslösningar Tunstall Healthcare Group är ett brittiskt världsledande företag inom trygghetsteknik och systemlösningar som underlättar och förbättrar vård och omsorg av äldre, funktionshindrade och kroniskt sjuka. Företaget grundades i Storbritannien 1957 och är med över 1800 anställda ett globalt företag som utvecklar, tillverkar och tillhandahåller trygghetssystem i mer än 30 länder över hela världen. Två och en halv miljon kunder utnyttjar idag Tunstalls produkter och tjänster. Tunstall Nordic Vi är en del av Tunstall Healthcare Group. Vårt huvudkontor ligger i Malmö, vi är verksamma i Sverige, Danmark och Finland samt har partners i Norge och på Island. Vi finns representerade på ett flertal orter i respektive land. Tunstall förbättrar vård och omsorg för både kunden och personalen Demografin förändras, människor lever längre och när antalet äldre blir fler ökar behovet av trygga och effektiva lösningar inom äldreomsorgen. ART NR: 64 BSE 081 Tryck: Planograf Stockholm Tunstall utgår från människans situation och utvecklar teknik, rutiner och system för vård och omsorg som är säker, högkvalitativ och kostnadseffektiv. Våra trygghetsprodukter ger kunderna ökad självständighet, välbefinnande och trygghet samt skapar förutsättningar för dem att bo kvar hemma längre. Tunstalls erbjudande omfattar allt från sensorer och larmknappar till kompletta trygghetssystem i eget- eller särskilt boende. Vårt erbjudande ger personalen förutsättningar för att bedriva en trygg, kostnadseffektiv och rationell omsorg och vård av äldre, funktionshindrade och kroniskt sjuka. Tunstalls trygghetscentral Vår trygghetscentral erbjuder specialiserad mottagning och förmedling av trygghetslarm. All personal som tar emot larmsamtal har minst undersköterskeutbildning, något som gör Tunstall unikt. All assistans utförs på ett medmänskligt och professionellt sätt. Tunstall en partner för bättre vård och omsorg! Tunstall AB Box Malmö Besöksadress: Agnesfridsvägen 113 A Tel: info@tunstallnordic.com

CareLine Trygghetstelefoner. Trygghetstelefoner som skapar ett tryggt boende i hemmet

CareLine Trygghetstelefoner. Trygghetstelefoner som skapar ett tryggt boende i hemmet CareLine Trygghetstelefoner Trygghetstelefoner som skapar ett tryggt boende i hemmet Trygghetstelefonen gör det tryggt att bo kvar i det egna hemmet Tryggt och säkert i hemmet Med moderna trygghetshjälpmedel

Läs mer

ID-Lock. större trygghet i demensvården

ID-Lock. större trygghet i demensvården ID-Lock större trygghet i demensvården Vad är ID-Lock? ID-Lock är ett system som säkerställer att en dörr endast kan öppnas av den vårdtagare som har tillåtelse att vistas i bostaden. Personalen kan alltid

Läs mer

Smarta Trygghetstillbehör

Smarta Trygghetstillbehör Smarta Trygghetstillbehör Enskilt boende Moderna och effektiva hjälpmedel Äldre och rörelsehindrade har svårt att klara vardagen utan hjälp. Med moderna och effektiva hjälpmedel kan tillvaron förenklas

Läs mer

Smarta Trygghetstillbehör

Smarta Trygghetstillbehör Smarta Trygghetstillbehör Särskilt boende Moderna och effektiva hjälpmedel Äldre och rörelsehindrade har svårt att klara vardagen utan hjälp. Med moderna och effektiva hjälpmedel kan tillvaron förenklas

Läs mer

Tunstall Telehealth. Ger äldre och kroniskt sjuka en bättre livskvalitet genom vård i hemmet

Tunstall Telehealth. Ger äldre och kroniskt sjuka en bättre livskvalitet genom vård i hemmet Tunstall Telehealth Ger äldre och kroniskt sjuka en bättre livskvalitet genom vård i hemmet Telehealth 400 000 300 000 200 000 Införandet och användningen av Telehealth medför betydande möjligheter för

Läs mer

Trygghetslarm i Osby kommun

Trygghetslarm i Osby kommun Trygghetslarm i Osby kommun Bakgrund Enligt Socialstyrelsens föreskrifter Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete (SOSFS 2011:9) ska varje vårdgivare eller den som bedriver socialtjänst eller verksamhet

Läs mer

Mobila lösningar för socialtjänsten och hemsjukvården

Mobila lösningar för socialtjänsten och hemsjukvården Mobila lösningar för socialtjänsten och hemsjukvården Rapport: Vilka mobila lösningar integrerade med kommunernas verksamhetssystem finns på marknaden och hur ser funktionaliteten ut? 2016-05-17 Maricel

Läs mer

Accent. Internsystem. Ett internsystem för effektiv och trygg vårdmiljö

Accent. Internsystem. Ett internsystem för effektiv och trygg vårdmiljö Internsystem Accent Ett internsystem för effektiv och trygg vårdmiljö Accent är ett internsystem som är utvecklat för servicehus och särskilda boendeformer inom omsorgen av äldre och funktionshindrade.

Läs mer

Stöd till kommuner för att digitalisera trygghetslarm!

Stöd till kommuner för att digitalisera trygghetslarm! 2016-05-10 och 11 Stöd till kommuner för att digitalisera trygghetslarm! Hur införs digitala funktioner och tjänster för trygghet, service och delaktighet för utförare i vård och omsorg? Kjell Thuné Varför

Läs mer

Användarmanual Phoniro App 3.4 för Android

Användarmanual Phoniro App 3.4 för Android Användarmanual Phoniro App 3.4 för Android Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1 Phoniro Care - en IT-plattform inom vård och omsorg... 5 2 Terminologi och ikoner... 6 2.1 Terminologi... 6 2.2

Läs mer

KOSTNAD FÖR TRYGGHETSLARM

KOSTNAD FÖR TRYGGHETSLARM Om trygghetslarm OM TRYGGHETSLARM Du kan ansöka om trygghetslarm om du upplever otrygghet och osäkerhet i ditt boende eller har svårigheter att påkalla hjälp. För att använda trygghetslarm behövs ett fast

Läs mer

Ny digital teknik införs för invånare som har trygghetslarm för att ge ökad trygghet, säkerhet och kvalité

Ny digital teknik införs för invånare som har trygghetslarm för att ge ökad trygghet, säkerhet och kvalité Ny digital teknik införs för invånare som har trygghetslarm för att ge ökad trygghet, säkerhet och kvalité Under hösten kommer alla befintliga trygghetslarm att bytas ut. De som har trygghetslarm kommer

Läs mer

Smart låsning utan nyckel.

Smart låsning utan nyckel. Smart låsning utan nyckel. Glöm dina gamla nycklar! En borttappad nyckel till ett mekaniskt låssystem kan Anledningar bli en riktig till dyr varför historia du som bör åtföljs av fl era dagars gå över

Läs mer

MAIVOR mobila arbetssätt i vård och omsorg

MAIVOR mobila arbetssätt i vård och omsorg MAIVOR mobila arbetssätt i vård och omsorg Maivor mobila arbetssätt i vård och omsorg Omsorgs- och Äldrenämnden har fattat beslut om att införa ett förändrat arbetssätt inom vård och omsorg Det förändrade

Läs mer

Trygghets Centralen Trygghetscentralen med mänskligt bemötande

Trygghets Centralen Trygghetscentralen med mänskligt bemötande Trygghets Centralen Trygghetscentralen med mänskligt bemötande Trygghetscentralens operatörer tar alltid emot ditt larm, dygnet runt. De är utbildade undersköterskor och har erfarenhet från arbete med

Läs mer

Anhörigstöd. - så här fungerar det hos oss!

Anhörigstöd. - så här fungerar det hos oss! Anhörigstöd - så här fungerar det hos oss! Vem finns anhörigstödet till för? Det kan ge såväl glädje som trygghet att hjälpa och stödja en närstående, men det kan också innebära oro och trötthet. Du som

Läs mer

FLEET MANAGEMENT. Full kontroll på fordonsflottan

FLEET MANAGEMENT. Full kontroll på fordonsflottan FLEET MANAGEMENT Bastjänster Full kontroll på fordonsflottan Full kontroll på fordonsflottan När du vill spara tid och pengar samt värna om miljön använder du Fleet Management från Datatronics, ett internetbaserat

Läs mer

Trygghets Centralen Trygghetscentralen med mänskligt bemötande

Trygghets Centralen Trygghetscentralen med mänskligt bemötande Trygghets Centralen Trygghetscentralen med mänskligt bemötande Trygghetscentralens operatörer tar alltid emot ditt larm, dygnet runt. De är utbildade undersköterskor och har erfarenhet från arbete med

Läs mer

CheckUp www.explizit.se www.checkup.se

CheckUp www.explizit.se www.checkup.se CheckUp Idag utvecklas tekniken i snabb takt och den integreras i våra liv allt mer. Detta gäller lika mycket för hälso- och sjukvården som för vårt arbete eller våra fritidsaktiviteter. E-hälsa är samlingsbegreppet

Läs mer

Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Nyckelfri låslösning för hemtjänsten

Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Nyckelfri låslösning för hemtjänsten Karlstads kommun Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Nyckelfri låslösning för hemtjänsten Diarie 9708-12 Ansvarig upphandlare Anders Lindsten Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska

Läs mer

Enkätundersökning med personal, före arbete med digitalt stöd i hemmet

Enkätundersökning med personal, före arbete med digitalt stöd i hemmet Bilaga 6 Enkätundersökning med personal, före arbete med digitalt stöd i hemmet Personalen som deltog i projektet och därmed skulle omfattas av de nya arbetsrutinerna för testpersonerna, var det som arbetar

Läs mer

SOCIALNÄMNDENS SERVICEGARANTIER

SOCIALNÄMNDENS SERVICEGARANTIER SOCIALNÄMNDENS SERVICEGARANTIER Äldreomsorg Antagna av socialnämnden 2015-10-14 130 Syftet med Socialnämndens servicegarantier är att tydliggöra för Dig, så att du vet vad du kan förvänta dig av oss och

Läs mer

Produktkatalog. Tunstall. Självständighet, hälsa och välbefinnande

Produktkatalog. Tunstall. Självständighet, hälsa och välbefinnande Produktkatalog Tunstall Självständighet, hälsa och välbefinnande Innehåll Självständighet, hälsa och välbefinnande 4 TrygghetsCentralen 6 Larmmottagning och administration 7 Effektivare hemtjänst 8 Nyckelfri

Läs mer

Sakernas Stadsnät. En ny tjänsteplattform för öppna stadsnät

Sakernas Stadsnät. En ny tjänsteplattform för öppna stadsnät Sakernas Stadsnät En ny tjänsteplattform för öppna stadsnät Sammanfattning i punkter Vad? Kalejdo har i samarbete med Indentive, Saab Combitech och CTS byggt en öppen tjänsteplattform för Internet-Of-Things

Läs mer

Information angående Trygghetslarm

Information angående Trygghetslarm Information angående Trygghetslarm Vad är ett trygghetslarm? Trygghetslarmet består av en bärbar larmknapp och en trygghetstelefon med högtalare. Larmknappen är vattentät och för din säkerhet är det viktigt

Läs mer

Proffsig mopptvätt gör stor skillnad

Proffsig mopptvätt gör stor skillnad Electrolux Professional Facility Management/Städ Proffsig mopptvätt gör stor skillnad En lönsam investering som innebär renare ytor och en bättre arbetsmiljö Electrolux Professional Facility Management/Städ

Läs mer

NYHET. Alerty. Säkerhet Trygghet Assistans. Utgåva 1.13

NYHET. Alerty. Säkerhet Trygghet Assistans. Utgåva 1.13 NYHET Alerty Säkerhet Trygghet Assistans Utgåva 1.13 Alerty - Mer än ett personlarm. Alerty är en mobilapplikation som laddas ner direkt till din smartphone. Larm skickas via Premium-SMS till förvalda

Läs mer

Socialförvaltningen informerar. Hemtjänst. Biståndshandläggning och insatser från hemtjänsten

Socialförvaltningen informerar. Hemtjänst. Biståndshandläggning och insatser från hemtjänsten Socialförvaltningen informerar Hemtjänst Biståndshandläggning och insatser från hemtjänsten Hemtjänst Insatser från hemtjänsten skall ges för att underlätta och möjliggöra den dagliga livsföringen och

Läs mer

Trygghetslarm. Enköpings kommun

Trygghetslarm. Enköpings kommun Trygghetslarm Enköpings kommun Enköpings kommun 2014, Vård- och omsorgsförvaltningen, Bild omslag IBL Bildbyrå Trygghetslarm - så fungerar det i Enköpings kommun I den här broschyren hittar du information

Läs mer

Måste Sveriges 200 000 trygghetslarm bytas ut 2013?

Måste Sveriges 200 000 trygghetslarm bytas ut 2013? Måste Sveriges 200 000 trygghetslarm bytas ut 2013? Åsa Lindskog Konsumentmarknadsavdelningen Post- och telestyrelsen Johnny Leidegren Leidegren Consulting Projektledare, storskaliga projektet i Sjuhärad

Läs mer

Smidigt kodlås. Tekniska data. Easy Digital Door Lock. Easy Digital Door Lock. www.yale.se. www.yale.se

Smidigt kodlås. Tekniska data. Easy Digital Door Lock. Easy Digital Door Lock. www.yale.se. www.yale.se Smidigt kodlås Med Yale Easy får du ett lättanvänt kodlås för tillfällig låsning av din dörr eller smidigt skydd av cykel och gräsklippare i ditt förråd. Tänd upp displayen med handen, slå koden och vrid

Läs mer

Dokumenttyp. Namn på uppdraget. Integrering mellan larmhanteringssystem och vård- och omsorgssystem

Dokumenttyp. Namn på uppdraget. Integrering mellan larmhanteringssystem och vård- och omsorgssystem Uppdragsidé 1 (5) Uppdragsidé ehälsa 2013 Syftet med är att samla in idéer på uppdrag/projekt som stimulansbidraget för E-hälsa 2013 kan användas till. På så vis identifierar och definierar vi kommunernas

Läs mer

Övergång till digitala trygghetslarm SN-2014/76

Övergång till digitala trygghetslarm SN-2014/76 Rolf Samuelsson Ordförandens förslag Diarienummer Socialnämndens ordförande 2014-03-17 SN-2014/76 Socialnämnden Övergång till digitala trygghetslarm SN-2014/76 Förslag till beslut Socialnämnden beslutar

Läs mer

White paper. Så här möter kommunen behovet av vård i hemmet och ökar livskvaliteten för äldre med framtidens trygghetslarm

White paper. Så här möter kommunen behovet av vård i hemmet och ökar livskvaliteten för äldre med framtidens trygghetslarm White paper Emanuel Vedefors CEO, Innovation push Så här möter kommunen behovet av vård i hemmet och ökar livskvaliteten för äldre med framtidens trygghetslarm När kommunen inte längre har råd och det

Läs mer

Överenskommelse om ansvarsområden inom HSL

Överenskommelse om ansvarsområden inom HSL TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Thomas Johansson 2016-06-08 SKDN 2016/0087 0480-45 35 15 Södermöre kommundelsnämnd Överenskommelse om ansvarsområden inom HSL Förslag till beslut Södermöre

Läs mer

Förslag om beslut att påbörja arbetet med övergång till digitala trygghetslarm samt långsiktig plan för ehälsa

Förslag om beslut att påbörja arbetet med övergång till digitala trygghetslarm samt långsiktig plan för ehälsa Kjell Monéus 2014-02-13 1 (3) Utvecklingsledare ehälsa 073-950 60 23 Förslag om beslut att påbörja arbetet med övergång till digitala trygghetslarm samt långsiktig plan för ehälsa Bakgrund Som ett led

Läs mer

Uppföljning och förnyad inventering av äldreomsorgens interna larm på servicehus och äldreboenden

Uppföljning och förnyad inventering av äldreomsorgens interna larm på servicehus och äldreboenden M A R I A - G A M L A S T A N S S T A D S D E L S F Ö R V A L T N I N G HANDLÄGGARE: KICKI ELOFSSON OCH GUNILLA JALMARSSON TJÄNSTEUTLÅTANDE 2004-09-06 SDN 2004-09-23 DNR 504-236/2004 Till Stadsdelsnämnden

Läs mer

Innehåll 1. Om ScandLarm Air... 3 2. Ladda ner App... 3 3. Starta kontrollpanel... 4 4. Konfigurera App till kontrollpanelen... 5 5.

Innehåll 1. Om ScandLarm Air... 3 2. Ladda ner App... 3 3. Starta kontrollpanel... 4 4. Konfigurera App till kontrollpanelen... 5 5. ScandLarm Air Innehåll 1. Om ScandLarm Air... 3 2. Ladda ner App... 3 3. Starta kontrollpanel... 4 4. Konfigurera App till kontrollpanelen... 5 5. Koda enheter till kontrollpanelen... 7 5.1 Radera enhet...

Läs mer

Information om trygghetslarm

Information om trygghetslarm Information om trygghetslarm - Till dig som har trygghetslarm i Tranås kommun Denna information gäller fr.o.m. 2014-12-01 TRANÅS KOMMUN SOCIALTJÄNSTEN Vad är ett trygghetslarm? Ett trygghetslarm består

Läs mer

Administrativa rutiner digitalt trygghetslarm. 14 05 20

Administrativa rutiner digitalt trygghetslarm. 14 05 20 1 Administrativa rutiner digitalt trygghetslarm. 14 05 20 Insats Åtgärd Kommentar Ansökan En ansökan inkommer från enskild eller företrädare Ansökan behandlas av biståndshandläggaren och beslut görs. Avslag

Läs mer

NYANSTÄLLD I GÄLLIVARE KOMMUN

NYANSTÄLLD I GÄLLIVARE KOMMUN NYANSTÄLLD I GÄLLIVARE KOMMUN VÄLKOMMEN TILL SOCIALFÖRVALTNINGEN Vi vill med detta informationshäfte ge Dig en sammanfattning av det som vi tycker är av betydelse att känna till som anställd hos oss. Vi

Läs mer

Introduktionsmaterial för ny personal i hemtjänsten

Introduktionsmaterial för ny personal i hemtjänsten Introduktionsmaterial för ny personal i hemtjänsten Omsorgsförvaltningen Kristianstads kommun introduktionsmaterial mobipen version2 1 Mobipen IT-stöd för hemtjänstinsatser! Bakgrund, mål och syfte: 2006

Läs mer

Trygghetslarm. Enköpings kommun

Trygghetslarm. Enköpings kommun Trygghetslarm Enköpings kommun Enköpings kommun 2010, Vård- och omsorgsförvaltningen, Bild omslag IBL Bildbyrå Trygghetslarm - så fungerar det i Enköpings kommun I den här broschyren hittar du information

Läs mer

Respond Kallelsesignalsystem

Respond Kallelsesignalsystem www.tjeders.se Respond Kallelsesignalsystem Larm- och kommunikationssystem för framtidens sjukhus och vårdinrättningar. Tjeders utvecklar, tillverkar och marknadsför system och komponenter för larm och

Läs mer

frågor och svar Nyckelfri hemtjänst

frågor och svar Nyckelfri hemtjänst frågor och svar Nyckelfri hemtjänst Enköpings kommun Det här är nyckelfri hemtjänst. Nyckelfri hemtjänst innebär att vi installerar ett så kallat personallås hemma hos dig. Din hemtjänstpersonal utrustas

Läs mer

Kvalitetsplan 2015 Hemtjänst Nattpatrullen

Kvalitetsplan 2015 Hemtjänst Nattpatrullen Kvalitetsplan 2015 Hemtjänst Nattpatrullen Inledning Nattpatrullen består i nuläget av 12 anställda. Det åtgår 10,4 årsarbetare för att täcka 50 timmar per natt sju dagar i veckan samt arbetsplatsträff

Läs mer

Avgifter inom socialnämndens verksamheter 2016

Avgifter inom socialnämndens verksamheter 2016 Tjänsteskrivelse 1 (7) Handläggare Lisa Kihl Socialnämnden Avgifter inom socialnämndens verksamheter 2016 Sammanfattning Socialnämnden ska besluta om avgifter i krontal för vissa verksamheter. Inom följande

Läs mer

SÄKERHETSLÖSNINGAR TJÄNSTEFIERAD SÄKERHET

SÄKERHETSLÖSNINGAR TJÄNSTEFIERAD SÄKERHET SÄKERHETSLÖSNINGAR TJÄNSTEFIERAD SÄKERHET Tjänstefiering av säkerhet är ett kostnadseffektivt alternativ med lägre risk för dig som strävar efter att din kärnverksamhet ska kunna bedrivas utan driftstörningar.

Läs mer

Katarina Petersson Greger Hellman

Katarina Petersson Greger Hellman Katarina Petersson Greger Hellman Framtiden genom molntjänsten Resursoptimering Kvalitet Miljöeffekter Kommunsamverkan Utvecklingspotential Kommunens behov vårt erbjudande Integration verksamhetssystem:

Läs mer

Rakel - nya polisradion. Polisens införande av Rakel Hösten 2008 Etapp 3: Halland, Västra Götaland

Rakel - nya polisradion. Polisens införande av Rakel Hösten 2008 Etapp 3: Halland, Västra Götaland Rakel - nya polisradion Polisens införande av Rakel Hösten 2008 Etapp 3: Halland, Västra Götaland Polisens införande av Rakel Rikspolisstyrelsen arbetar med införandet av nya radiosystemet Rakel inom hela

Läs mer

Lättläst sammanfattning Åtgärder mot fusk och fel med assistansersättning

Lättläst sammanfattning Åtgärder mot fusk och fel med assistansersättning Lättläst sammanfattning Åtgärder mot fusk och fel med assistansersättning Det här har utredningen undersökt Assistansersättningen är till för att ge alla människor möjlighet att vara med i samhället som

Läs mer

MM8000 ökad säkerhet och kontroll med intelligent övervakning

MM8000 ökad säkerhet och kontroll med intelligent övervakning MM8000 ökad säkerhet och kontroll med intelligent övervakning Skalbart och flexibelt övervakningssystem för alla användningsområden Answers for infrastructure. Övervakningsstation MM8000 Brand Inbrott

Läs mer

LifeCareMobil Enköping Hemtjänst

LifeCareMobil Enköping Hemtjänst LifeCareMobil Enköping Hemtjänst Skapad av Eva Lotta Benzeriane 141219 1 Inloggning Klicka på ikonen LifeCare Mobil för att logga in. OBS!! Viktigt att du har rätt telefon, dvs en telefon som tillhör den

Läs mer

SÄKERHETSLÖSNINGAR KRITISK INFRASTRUKTUR

SÄKERHETSLÖSNINGAR KRITISK INFRASTRUKTUR SÄKERHETSLÖSNINGAR KRITISK INFRASTRUKTUR Som verksam inom segmentet för kritisk infrastruktur ställs du dagligen inför utmaningen att säkra några av vårt samhällets viktigaste och mest värdefulla resurser.

Läs mer

En liten guide till kvinnohälsa

En liten guide till kvinnohälsa En liten guide till kvinnohälsa Barnmorskemottagningarna i Primärvården Skåne vart ska jag gå? får jag tvillingar? ÄR DET RÄTT FÖR MIG? är det normalt? kostar det något? Trygghet är vår specialitet är

Läs mer

MANUAL NETALERT FÖR ANDROID VERSION 3.3 WWW.NETALERT.SE

MANUAL NETALERT FÖR ANDROID VERSION 3.3 WWW.NETALERT.SE MANUAL NETALERT FÖR ANDROID VERSION 3.3 Installation Hämta och installera NetAlert till din telefon från Android market. Följ därefter instruktionerna under Första gången. Vad är NetAlert? NetAlert är

Läs mer

2. Får jag bestämma var ni ska gräva? Ja, om det finns något känsligt i vägen vid grävning kan ni påverka var grävning ska ske.

2. Får jag bestämma var ni ska gräva? Ja, om det finns något känsligt i vägen vid grävning kan ni påverka var grävning ska ske. Vanliga frågor Anslutning 1. Ska ni gräva på min tomt eller gör jag det själv? Om det finns behov av grävning så gör vi det. Grävning och återställning ingår i kampanjerbjudandet. Finns det tomrör som

Läs mer

Instruktioner för Brf Siljans elektroniska låssystem

Instruktioner för Brf Siljans elektroniska låssystem Erik Åman 2016-02-28 2.0 1 (6) Instruktioner för Brf Siljans elektroniska låssystem 1 Introduktion... 1 1.1 Varför nytt låssystem?... 1 1.2 Utvärderingsperiod... 2 2 Låssystemet i korthet... 2 3 Nycklar...

Läs mer

Välkommen till Ekhamra

Välkommen till Ekhamra Välkommen till Ekhamra Hjärtligt välkommen. Det är vår förhoppning att du ska trivas och känna dig trygg i din lägenhet och med personalen som arbetar på Ekhamra. Ekhamra är ett särskilt boende med totalt

Läs mer

SOCIALFÖRVALTNINGEN INFORMERAR. Hemtjänst. Biståndshandläggning och insatser från hemtjänsten

SOCIALFÖRVALTNINGEN INFORMERAR. Hemtjänst. Biståndshandläggning och insatser från hemtjänsten SOCIALFÖRVALTNINGEN INFORMERAR Hemtjänst Biståndshandläggning och insatser från hemtjänsten Hemtjänst Insatser från hemtjänsten skall ges för att underlätta och möjliggöra den dagliga livsföringen och

Läs mer

Överförmyndarens uppdragsplan/ verksamhetsplan 2013. Uppdragsplanen/verksamhetsplanen fastställdes av överförmyndaren den 14 februari 2013.

Överförmyndarens uppdragsplan/ verksamhetsplan 2013. Uppdragsplanen/verksamhetsplanen fastställdes av överförmyndaren den 14 februari 2013. Verksamhetsplan 2013-02-14 Överförmyndarens uppdragsplan/ verksamhetsplan 2013 ÖFM-4/2013 2013.12 Uppdragsplanen/verksamhetsplanen fastställdes av överförmyndaren den 14 februari 2013. Kommunens övergripande

Läs mer

KOLL &KONTROLL ELEKTRONISK PERSONALLIGGARE

KOLL &KONTROLL ELEKTRONISK PERSONALLIGGARE KOLL &KONTROLL ELEKTRONISK PERSONALLIGGARE NY LAG NYA MÖJLIGHETER! Från och med 1 januari 2016 är det lag på att varje byggarbetsplats ska vara utrustad med elektronisk personalliggare. Det låter kanske

Läs mer

Installations- och användarhandbok

Installations- och användarhandbok Installations- och användarhandbok 64 USE 575 Utbildning Bruksanvisning Connect + Dat. 081124 Sid 2 (16) Innehåll Följande finns i förpackningen...4 Centralenheten...5 Vy framifrån...5 Vy bakifrån...5

Läs mer

För dig som arbetar inom LSS Leksands Kommun Varmt välkomna till LSS-enheten

För dig som arbetar inom LSS Leksands Kommun Varmt välkomna till LSS-enheten För dig som arbetar inom LSS Leksands Kommun Varmt välkomna till LSS-enheten LSS enheten i Leksands kommun kännetecknas av att: Brukaren ges valfrihet i sin vardag Personalen arbetar på ett professionellt

Läs mer

Flexit bostadsventilation

Flexit bostadsventilation Flexit bostadsventilation A FÖR EN SUND INOMHUSMILJÖ Varför ventilera? Du är säkert noga med vad barnen äter, men hur ställer du dig till luften de andas? Vi tillbringar ca 90% av tiden inomhus och uppfattar

Läs mer

80 år i år. Tips och råd till dig som är äldre

80 år i år. Tips och råd till dig som är äldre 80 år i år Tips och råd till dig som är äldre 1 Inledning I den här foldern har vi samlat kort information om socialförvaltningens verksamheter som du kan ha nytta av. Flera av våra verksamheter är behovsprövade,

Läs mer

Lathund Registrera och avregistera etiketter i CareApp

Lathund Registrera och avregistera etiketter i CareApp Lathund Registrera och avregistera etiketter i CareApp manual v. 1.4 Författare: Magdalena Haczkiewicz Kommunikationsstöd: Ingegerd Hedén IT-konsultstöd: Kristina Magnusson Verksamhetskonsult: Fredrik

Läs mer

LifeCareMobil förtydligande kring insatser, ersättning och debitering gäller from 2015 01 01

LifeCareMobil förtydligande kring insatser, ersättning och debitering gäller from 2015 01 01 LifeCareMobil förtydligande kring insatser, ersättning och debitering gäller from 2015 01 01 Verkställigheter och insatser för hemtjänstpersonal SoL Hemtjänst Personlig omvårdnad Följande insatser ingår

Läs mer

En trygg. äldreomsorg

En trygg. äldreomsorg En trygg äldreomsorg E f Läs mer i Vård- och omsorgsplanen. n trygg omsorg ör äldre En trygg äldreomsorg byggd på individuella behov Äldreomsorgen i Skurups kommun drivs som en del av individ- och omsorgsförvaltningen.

Läs mer

INTRO LIVET HJÄRTSTOPP ANSVARET ERFARENHETER I PRAKTIKEN LAKS KONTAKT INTRO

INTRO LIVET HJÄRTSTOPP ANSVARET ERFARENHETER I PRAKTIKEN LAKS KONTAKT INTRO [ INTRO ] HJÄRTSTOPP ANSVARET ERFARENHETER I PRAKTIKEN LAKS INTRO När varje sekund räknas Vid ett hjärtstopp bör larmet till hjärtteamet skickas och tas emot med bara några få sekunders väntetid. Det finns

Läs mer

Installations- och bruksanvisning

Installations- och bruksanvisning Installations- och bruksanvisning Rörelsevakt 869 MHz 67007/97 V1.01 PLa 100921 Inledning Rörelsevakten är en TeleCare-sensor som ansluts till Tunstalls trygghetstelefoner och andra system från Tunstall

Läs mer

Trygghetslarm. För att få talkontakt med personalen på trygghetscentralen måste du trycka på din larmknapp.

Trygghetslarm. För att få talkontakt med personalen på trygghetscentralen måste du trycka på din larmknapp. Trygghetslarm Trygghetslarm Med trygghetslarm kan du få kontakt med personal i situationer då du inte kan nå fram till din vanliga telefon. Du använder larmet för att kalla på hjälp om du blir hastigt

Läs mer

Lägenhetsinbrott. Hjälpande telefon 0203 16116 Juridiska råd 0203 16117 www.rikunet.fi www.riku.fi

Lägenhetsinbrott. Hjälpande telefon 0203 16116 Juridiska råd 0203 16117 www.rikunet.fi www.riku.fi Lägenhetsinbrott Hemmet är en trygg punkt i världen. Därför stör också ett lägenhetsinbrott allvarligt trygghetskänslan för vem som helst. Ett lägenhetsinbrott ses inte alltid som en speciellt traumatisk

Läs mer

Stärk konkurrenskraften med effektiv HRM.

Stärk konkurrenskraften med effektiv HRM. Stärk konkurrenskraften med effektiv HRM. Välkommen till Bluegarden HR-plus. Vad behöver du för att jobba smartare med HR och lön? Arbetar du på en stor offentlig eller privat verksamhet med höga krav

Läs mer

Kvalitetsberättelse 2015

Kvalitetsberättelse 2015 SID 1 (5) Kvalitetsberättelse 2015 Humaniora hemtjänst ingår i Humaniora vård och omsorg, kommunal regi med avtal enligt LOV sedan 1:a mars 2011. Sedan maj 2015 ingår trygghetslarm och nattpatrull under

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2014-02-07 1(9) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Kl. 10.00 12.00, C-salen i Folkets hus Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Lennart Johansson (S) Karl-Axel Svensson, PRO Degerfors Gun-Britt Karlsson,

Läs mer

Dagsschema 2 Skapa ny händelse 3 Redigera befintlig händelse 4 Ugeplan 5 Visning af begivenhed 6 Inställningar 7

Dagsschema 2 Skapa ny händelse 3 Redigera befintlig händelse 4 Ugeplan 5 Visning af begivenhed 6 Inställningar 7 MemoAssist MemoAssist är en enkel bild- och ljudbaserade kalender utformad för personer med särskilda behov. MemoAssist har utvecklats i samarbete med användare och yrkesprofessionella från Danmark, Norge

Läs mer

Äldreomsorg med omsorg.

Äldreomsorg med omsorg. Äldreomsorg med omsorg. Välkommen till Aleris och framtidens äldreomsorg. På Aleris har vi en gemensam syn på äldreomsorg; vi ger våra kunder samma trygghet, respekt och omtanke som vi själva vill ha när

Läs mer

Du har ansökt om ett trygghetslarm och här nedan finns viktig information som är bra att känna till. Syfte

Du har ansökt om ett trygghetslarm och här nedan finns viktig information som är bra att känna till. Syfte TRYGGHETSLARM Larminformation Du har ansökt om ett trygghetslarm och här nedan finns viktig information som är bra att känna till. Syfte Trygghetslarmet är beviljat för att skapa trygghet utifrån var och

Läs mer

MARS 2008 ÖPPET HUS, SÄKERHET ENLIGT VÅR POLIS

MARS 2008 ÖPPET HUS, SÄKERHET ENLIGT VÅR POLIS HEJ SAMSÖBO HEJ SAMSÖBO MARS 2008 HUVUDARTIKLAR: ÖPPET HUS SÄKERHET ENLIGT VÅR POLIS DEBITERING AV UNDERHÅLL/FELANMÄLAN MOTIONER TILL ÅRSTÄMMAN! FÖNSTERRENOVERING TVÄTTSTUGEANVÄNDNING ÖPPET HUS, SÄKERHETSDÖRRAR

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN 2016-2018

SOCIALNÄMNDEN 2016-2018 SOCIALNÄMNDEN 2016-2018 Ordförande Förvaltningschef Anna-Lena Andersson Denise Wallén Uppdrag Socialnämndens uppdrag är att verka för ekonomisk och social trygghet för kommunens invånare. Socialnämnden

Läs mer

Kvalitetsplan 2015 Villa Utkiken

Kvalitetsplan 2015 Villa Utkiken Kvalitetsplan 2015 Villa Utkiken Inledning Beskrivning Villa Utkiken är en enhet för avlösning, belägen i lokaler inom Furunäsets företagsby. Den som sköter sin närstående i hemmet kan ansöka om avlösning

Läs mer

OPTIONER Living Collection och Prime Series

OPTIONER Living Collection och Prime Series OPTIONER Living Collection och Prime Series Innehåll Living Collection Living CL...4 Living M...6 Living C4000...10 Living C7000...13 Living XTR2000...16 Living XTR7000...18 Prime Series PRIME CL2000...

Läs mer

Trygghetslarm. Trygghetslarm är till för att skapa trygghet för dig och din anhöriga

Trygghetslarm. Trygghetslarm är till för att skapa trygghet för dig och din anhöriga Trygghetslarm Trygghetslarm är till för att skapa trygghet för dig och din anhöriga Varför trygghetslarm? Trygghetslarm är en tjänst för dig som på grund av sjukdom eller funktionsnedsättning behöver

Läs mer

Dialogmöte. Alstermo 2014 06 02

Dialogmöte. Alstermo 2014 06 02 2014-06-24 Dialogmöte Alstermo 2014 06 02 1. Välkomna Presentation av deltagare: PO Ekelund, kommunchef Magda Gyllenfjell, ny projektledare Annie Öhman, planerare/utvecklare Anders Svensson, ekonomi och

Läs mer

UTVECKLINGSPARTNERS I SVERIGE AB ANALYS HUR UTVALDA PERSONALGRUPPER I HEMTJÄNST OCH SÄRSKILT BOENDE I NYBRO KOMMUN DISPONERAR SIN ARBETSTID

UTVECKLINGSPARTNERS I SVERIGE AB ANALYS HUR UTVALDA PERSONALGRUPPER I HEMTJÄNST OCH SÄRSKILT BOENDE I NYBRO KOMMUN DISPONERAR SIN ARBETSTID UTVECKLINGSPARTNERS I SVERIGE AB ANALYS HUR UTVALDA PERSONALGRUPPER I HEMTJÄNST OCH SÄRSKILT BOENDE I NYBRO KOMMUN DISPONERAR SIN ARBETSTID HANS AXELL 2014-11-04 www.utvecklingspartners.se Innehåll 1 MÄTNING

Läs mer

Personer som får personlig omvårdnad under större delen av dygnet det vill säga, minst tre gånger per dygn samt tillsyn under natten eller

Personer som får personlig omvårdnad under större delen av dygnet det vill säga, minst tre gånger per dygn samt tillsyn under natten eller RIKTLINJE 1(6) 2014-10-13 SN2014/25 nr 2014.2054 Socialförvaltningen Förvaltningens stab/kansli Iréne Eklöf, Medicinskt ansvarig sjuksköterska 0171-528 87 irene.eklof@habo.se Riktlinje för tandvårdsstöd

Läs mer

Modern företagstelefoni Förenkla och förbättra er kommunikation

Modern företagstelefoni Förenkla och förbättra er kommunikation Modern företagstelefoni Förenkla och förbättra er kommunikation Kraven om ett mobilt arbetssätt, har satt en ny standard för vår kommunikation. icentrex har gett oss de verktyg våra medarbetare behöver

Läs mer

Trygghetslarm. Trygghetslarm är till för att skapa trygghet för dig och dina anhöriga

Trygghetslarm. Trygghetslarm är till för att skapa trygghet för dig och dina anhöriga Trygghetslarm Trygghetslarm är till för att skapa trygghet för dig och dina anhöriga Ansökan av trygghetslarm Du som har behov av trygghetslarm kan ansöka om det med hjälp av förenklad biståndsbedömning.

Läs mer

Din guide till en bekvämare vardag Vi erbjuder smarta hus för alla

Din guide till en bekvämare vardag Vi erbjuder smarta hus för alla Din guide till en bekvämare vardag Vi erbjuder smarta hus för alla COMPARE-IT COMPARE-IT COMPARE-IT är ett innovativt företag med lång erfarenhet inom byggnadsautomation och smarta hemlösningar. Företaget

Läs mer

Energieffektivisera och behålla elvärmen Hur väljer jag?

Energieffektivisera och behålla elvärmen Hur väljer jag? Energieffektivisera och behålla elvärmen Hur väljer jag? 1 www.glendimplex.se Energieffektivisera och behåll din elvärme Fastigheter som värms upp med elradiatorer kan sänka energi - för brukningen genom

Läs mer

Internsystem för effektivare och tryggare vårdmiljö

Internsystem för effektivare och tryggare vårdmiljö Internsystem för effektivare och tryggare vårdmiljö Attendos Vår helhetssyn ger Med en växande andel äldre och ökad livslängd ökar vårdbehoven samtidigt som samhället önskar utveckla effektiva och säkra

Läs mer

2. Förslag till övriga frågor. 4. Aktuellt från socialnämnden. 6. Trygghetslarm (Anita Olofsson) 7. Aktuellt från organisationerna, laget runt

2. Förslag till övriga frågor. 4. Aktuellt från socialnämnden. 6. Trygghetslarm (Anita Olofsson) 7. Aktuellt från organisationerna, laget runt Socialnämnden Samrådsgrupp med handikapporganisationerna Datum 7 maj 2014 1. Inledning 2. Förslag till övriga frågor 3. Föregående minnesanteckningar från mötet den 5 februari 2014 4. Aktuellt från socialnämnden

Läs mer

EN RÄDDNINGSPLAN FÖR FAMILJEN

EN RÄDDNINGSPLAN FÖR FAMILJEN MOT EN TRYGG OCH SÄKER FRAMTID EN RÄDDNINGSPLAN FÖR FAMILJEN 1 Ta dig ut ur en brinnande byggnad, men gå inte in i röken! En brand är alltid överraskande, och rummet börjar genast fyllas av rök som är

Läs mer

Bruksanvisning. Talande fickuret Larma 10

Bruksanvisning. Talande fickuret Larma 10 Bruksanvisning Talande fickuret Larma 10 Larma är ett talande fickur som läser upp tiden i klartext (analogt). Den säger t ex Klockan är halv 8 eller Klockan är fem minuter över halv 8. Du kan lyssna på

Läs mer

Regulatorer Avfrostningsregulatorer Differentialtermostater Multistegsregulatorer

Regulatorer Avfrostningsregulatorer Differentialtermostater Multistegsregulatorer regulator Regulatorer Avfrostningsregulatorer Differentialtermostater Multistegsregulatorer R Regulator Regulator 2-Steg R38S Elektronisk panelmonterad 2 stegsregulator med touchtangentbord. Reglering

Läs mer

Kvalitetspolicy för äldre- och handikappomsorgen i Nyköpings kommun.

Kvalitetspolicy för äldre- och handikappomsorgen i Nyköpings kommun. Kvalitetspolicy för äldre- och handikappomsorgen i Nyköpings kommun. Kvalitetspolicyn är framtagen av en arbetsgrupp bestående av ledamöter från Äldre- och handikappnämnden och representanter från verksamheterna.

Läs mer

Smart schema och förenklad rapportering frigör värdefull assistanstid

Smart schema och förenklad rapportering frigör värdefull assistanstid Smart schema och förenklad rapportering frigör värdefull assistanstid Sammanfattning Med en komplett webbtjänst för administration av personlig assistans sparar stadsdelsförvaltningen i Stockholmsförorten

Läs mer

MANUAL NETALERT FÖR IPHONE VERSION 1.0 WWW.NETALERT.SE

MANUAL NETALERT FÖR IPHONE VERSION 1.0 WWW.NETALERT.SE MANUAL NETALERT FÖR IPHONE VERSION 1.0 Installation Hämta och installera NetAlert till din iphone från App Store. När appen är installerad, starta NetAlert och följ instruktionerna under Första gången.

Läs mer

Omsorg, vård och stöd. Information för teckenspråkiga döva och dövblinda

Omsorg, vård och stöd. Information för teckenspråkiga döva och dövblinda Omsorg, vård och stöd Information för teckenspråkiga döva och dövblinda 1 Omsorg, vård och stöd Den här broschyren är tänkt som en vägledning till vård- och omsorgsverksamheten i Malmö stad för dig som

Läs mer